הרבנית ימימה בעקבות הרצח הנורא והאלימות נגד נשיםFff

"לֶךְ וגַדֵּל עַצְמְךָ!" – הרבנית ימימה בקריאת התעוררות, הפעם לגברים

ובעצם, השאלה "למה הוא רצח?" היא לא לגיטימית. זו שאלה שאסור שתישָּׁאֵל. כל חיפוש מניע רק עלול להניע עוד מקרים כאלו. אנחנו לא שואלים ביהדות למה הוא רצח. לֹא תִּֿרְצָח! שורה תחתונה וזהו.

אבל המסר שלי הוא: לכו וגָדְלוּ עצמכם.

אני מתייחסת לטוקבקים שאני רואה, טוקבקים חסרי בושה: "תראו איך נשים נהיו", "מה הן עושות לגברים", "איך הן חרגו מגבולותיהן". אז במקום לומר לאישה "לְכִי וּמַעְטִי אֶת עַצְמֵךְ", צו השעה הצועק הוא "לֶךְ וגַדֵּל עַצְמְךָ", ומהר, ומהר. איש חייב להרגיש ולוּ במעט איש-רוח, איש בעל תוכן, איש עם שאר-רוח. הוא חייב להרגיש גדול, ולא להיות מאוים מכל גדילה שמתרחשת במחיצתו.

לֶךְ וגַדֵּל את עצמך, ודחוף. זה הפך להיות פיקוח נפש. ביום שבו חדלו גברים ללמוד לימודי רוח ועברו לכל המקצועות שיש בהם רק מעשה, זה היום שבו הפכו נשים מצליחות לאיוּם על קיומם. צו השעה: לֶךְ וגַדֵּל עַצְמְךָ.

לךְ ותהיה איש רוח. זה לא בזבוז כוחות; אדרבה, אם ארון הספרים היהודי מעמיס על הגבר כזה ציוד, הוא יודע שהוא זקוק לו, לציוד הזה, מאד-מאד. יַגְדִּיל תּוֹרָה – וְיַאְדִּיר (ישעיהו מ"ב, כא). זה הגבר האדיר בעיניי, אבל בעיקר, בעיני עצמו.

לזכרך הטוב Diana Raz

מוסיפה שאני מסכימה איתה מאוד... לצערי חוויתי את זה גם מהבית וגם מהזוגיות הקודמת (מי שזוכר את הודעותי הרבות) ואין פתרון אחר. העולם מבקש מאיתנו לגדול...

5 תמרורי אזהרה לזוגיות אלימה. מניסיון מצילFff

חמישה תמרורי אזהרה: לילי בן עמי, אחותה של מיכל סלה ז"ל, בטור מיוחד

גם אצלי לא הייתה אף אלימות פיזית אבל את כל הסימנים שכאן.. והם הצילו אותי. לא צריך לחכות למכה הראשונה כדי לטפל או ללכת

אהאור וחיים

לא נראה לי שהבנתי מה הרבנית אומרת כאן...

יש מצב מישהו מסביר לי?

לדעתיאמא וגם
היא מדברת על גברים שמרגישים מאויימים מהצלחה של נשים שלהן
ומציעה להם לגדול גם הם כדי להרגיש טוב עם עצמם ולצידה...
היא בעיקר מכוונת אותם ללמוד תורהLia

שיהיה "איש רוח". אם התורה ציוותה על הגבר ללמוד הרבה תורה כנראה יש לזה סיבה טובה. ואם הוא לא לומד, הוא נהיה מאויים וזה כבר פיקוח נפש..

כן. זה פיקוח נפש ממש. התורה היא סם חיים ותרופה למחלות נפשאורה שחורה
פשוט. לימוד תורה מדכא את הצדדים החשוכים שלנו ומחזק את המידות הטובות.
בגמרא כתוב- בראתי יצר הרע ובראתי לו תורה תבלין.
אני אשה (שובניסטית, וזקנה, ואחרי לידות ויש לי גם עוד תירוצים) אז לא זוכרת מקור של גמרא אתה בטוח יודע @נחשון מהצפון
היה בדף יומי לא מזמןנחשון מהרחברון

תניא היה רבי מאיר אומר כל המשיא בתו לעם הארץ כאילו כופתה ומניחה לפני ארי מה ארי דורס ואוכל ואין לו בושת פנים אף עם הארץ מכה ובועל ואין לו בושת פנים:

אמר רבי אלעזר עם הארץ אסור להתלוות עמו בדרך שנאמר (דברים ל, כ) כי היא חייך ואורך ימיך על חייו לא חס על חיי חבירו לא כל שכן

ורשי שם

כי היא חייך ואורך ימיך על חייו לא חס - ללמוד תורה ולחיות:

על חיי חברו לא כל שכן - ויש לדאג שמא יהרגנו:

פסחים מט עמוד ב

לא... שניה. אני רק מורידה תתפילין ועונה לך.אורה שחורה
לא זה... חושבת משהו בקידושין...
אה חשבתי חוץ ממה שכבר שהבאת. זה קידושין ל עמוד בנחשון מהרחברון

ת"ר (דברים יא, יח) ושמתם סם תם נמשלה תורה כסם חיים משל לאדם שהכה את בנו מכה גדולה והניח לו רטיה על מכתו ואמר לו בני כל זמן שהרטיה זו על מכתך אכול מה שהנאתך ושתה מה שהנאתך ורחוץ בין בחמין בין בצונן ואין אתה מתיירא ואם אתה מעבירה הרי היא מעלה נומי כך הקב"ה אמר להם לישראל בני בראתי יצר הרע ובראתי לו תורה תבלין ואם אתם עוסקים בתורה אין אתם נמסרים בידו שנאמר (בראשית ד, ז) הלא אם תטיב שאת ואם אין אתם עוסקין בתורה אתם נמסרים בידו שנא' לפתח חטאת רובץ ולא עוד אלא שכל משאו ומתנו בך שנאמר ואליך תשוקתו ואם אתה רוצה אתה מושל בו שנאמר ואתה תמשל בו ת"ר קשה יצר הרע שאפילו יוצרו קראו רע שנאמר (בראשית ח, כא) כי יצר לב האדם רע מנעוריו אמר רב יצחק יצרו של אדם מתחדש עליו בכל יום שנאמר (בראשית ו, ה) רק רע כל היום ואמר ר"ש בן לוי יצרו של אדם מתגבר עליו בכל יום ומבקש המיתו שנאמר (תהלים לז, לב) צופה רשע לצדיק ומבקש להמיתו ואלמלא הקב"ה עוזרו אין יכול לו שנאמר אלהים לא יעזבנו בידו תנא דבי ר' ישמעאל בני אם פגע בך מנוול זה משכהו לבית המדרש אם אבן הוא נימוח ואם ברזל הוא מתפוצץ שנאמר (ירמיהו כג, כט) הלא כה דברי כאש נאם ה' וכפטיש יפוצץ סלע אם אבן הוא נימוח שנאמר (ישעיהו נה, א) הוי כל צמא לכו למים ואומר (איוב יד, יט) אבנים שחקו מים:

ע"א. תודה גם פסחים מתאים.אורה שחורה
פסחים יותר מתומצת מה ע"א זה עמוד ב. הרגע פתחתינחשון מהרחברון

יותר מומצת כי א מדבר על הקשר הזוגי. ב כותב מפורש שעם ארץ חשוד על רציחה

וג' כי זה היה בדף יומי לא מזמן אז זכרתינחשון מהרחברון

נכון. לפחות אני יודעת את מי לתייג.אורה שחורה
משומה זכרתי ע"א. לא בדקתי.

תודה
לא יודע איך לקרוא את זה... תודהנשוי ושחוק
ותיזהרו אולי הנפש שלי לא תתעדן אף פעם
לך תשחק among us ותרצח וירטואליתLia

חחח 😉🤣נשוי ושחוק
אני אומר שכתוב מפורשות שהאדם עם יצר בעייתינחשון מהרחברון

ורע.. מה שמעדן אותו זו התורה.

זה חלק מהתפקיד של התורה. להפוך אותנו למעודנים יותר.

זה לא מצליח אלא אם כן אנחנו באים בכוונה להוית כאלו.

אפשר גם לעבוד על המידות בצורה אחרת אבל ליהודי זו הדרך הטובה ביותר.

התורה היא מכפיל כוח משמעותי לטוב ולרע. זכה נעשית לו סם חיים לא זכה נעשית לו סם המוות

וכאןנחשון מהרחברון

@נשוי ושחוק

ככה חזל אומרים לנו. בלי תורה אנחנו חיות.

הגמ' שם גם מביאה שעם הארץ אסור לאכול בשר כי במה הוא יותר טוב מהבהמה שהוא אוכל?

ומה את חושבת?נשוי ושחוק
התורה ציוותה המון מצוות. דווקא זה פיקוח נפש? אולי ברכת הלבנה עם כוונות של מקובלים זה פיקוח נפש?
ומה אני חושבת?Lia

אני חושבת שלימוד תורה מעדן את הנפש. הופכת אותך לעניו. גורמת לך לתקן את המידות. תפתח מסכת ברכות ותראה...

אבל,

יש כאלה שלומדים והתורה נעשית להם סם מוות. תראה, אני לא מבינה בזה, אבל זו עובדה שגם אנשים שנחשבו "יראי שמיים" עשו מעשים שלא יעשו... תמיד יש יוצאים מן הכלל. גם הכהן הגדול הפך להיות צדוקי בסוף..

ויש כאלה חילונים וגויים שהם אנשים טובים עם מידות טובות גם בלי שלמדו תורה...

אם הייתי מבינה למה ה' עושה דברים בעולמו כנראה שכבר הייתי מסיימת את התיקון שלי.... אני עוד פה אחרי כמעט 5000 מאז בריאת העולם.... שה' ירחם עליי...

נו... בדיוק.נשוי ושחוק
לא הייתי מנסח יותר טוב... התורה המעדנת הזאת יכולה להיות גם סם מוות. אין תחליף לעבודה עצמית אין תירוצים.
אם לומדים תורה כדי להתעדן ולשם שמייםנחשון מהרחברון

היא סם חיים אם עושים ממניעים אחרים היא סם מוות - היא מגבירה את הכוונה המקורית לטוב ולרע

לא יודע... אני זוכר שללמוד לשמה זה בלי מטרהנשוי ושחוק
זה רק לכבוד ה'
יש מחלוקת מאד גדולה בהגדרה תורה לשמהנחשון מהרחברון

לשם הבנת התורה.

לשם עשיית רצון ה'

לשם הבנת ההלכה

לשם החיבור לתורה

לשם עידון הנפש ולא לרצוח אנשים גם?נשוי ושחוק
עידון הנפש משפיע על כל המכלולנחשון מהרחברון

בין השאר מחליש את החלקים החייתים והגסים באדם ומגדיל את החלקים העדינים והזכים באדם. כן. תופעת לוואי של זה היא לא לרצוח

הבעיה היא שגברים כאלה בד"כ פחות מקשיבים לרבנית ימימהאורה שחורה
או למישהו.
גאווה היא שורש כל המידות הרעות.
גאווה היא משהו שמיוחד רק לגברים?נשוי ושחוק
עכשיו כל גאוותן רוצח? מה נהיה כאן היום...
לאאורה שחורה
ברור שלא.
תוסיף לזה אגו.
ויש גם מימד של אכזריות, ואדישות לכאב של אחר.
ועוד כמה דברים שאני לא מספיק חכמה בשביל לדעת.
אני לא מצליחה להבין איך מישהו רואה מישהי סובלת ואז מכאיב לה עוד יותר.
אין אהבה אין חמלה. אין כלום.
המוח שלי לא קולט את זה והלב נשבר.
תיקר נפשה בעינך.
גם המוח שלי לא קולט איך אפשר לעשות כאלה דברים.נשוי ושחוק
אני דווקא חווה ככה נשים אבל זה הניסיון שלי...
אני חושבת שמה שהרבנית הכוונה זהFff

שבשנים האחרונות נגיד 30 שנה נשים התפתחו באופן אסטרונומי מבחינה אישית, מעמד, תעסוקתי, רוחני ומנטלי. ואילו גברים נשארו די באותו מקום בשנים האלו. ולכן נוצר פער ענק בין ההתפתחות הנשית לגברית ובין נשים לגברים. פער זה עלול לאיים על גברים שאוי התרגלתי שאישה היא פחות ועכשיו היא יותר (כמובן לא כאמירה גסה) וגם עצם הפער הוא בעייתי. אז דרך אחת זה להגיד לאישה 'תהיי פחות'. פחות דומיננטית פחות חכמה פחות יודעת (שזה בערך מה שעשעו עד היום) ודרך שניה זה להגיד לגבר 'תהיה יותר'. 

למשל אצל מהגרים זה מאוד חזק אפשר לראות את זה אצל העולים הרוסים והאתיופים בארץ. הנשים התאקלמו מאוד מהר, מצאו עבודה שפה והסתגלו לחברה. הגברים פחות ואז זה גרם להם לשתות, להיות חסרי מעש ומפה הדרך לאלימות היא קצרה (ראו כמה מקרי אלימות ורצח בקרב אתיופים ורוסים). אז אפשר להגיד לנשים העולות תישארו תקועות כמו הבעלים שלכם כדי שלא יהיה פער ואפשר להגיד לגברים העולים בואו תתקדמו כמו האישה שלכם.

דוגמה הכי בולטת בעייני זה שמדברים המוןן על פמיניזים ויש ים קורסים על נשיות ומה זה אישה ומסעות נשיים במדבר וקבוצות תמיכה לנשים ומיניות האישה וכבר בתיכון כל נערה ממוצעת מקבלת כמה סדנאות שקשורות להיותה אישה. ומהצד הגברי יש כמעט ריק, אין שיח משמעותי אמיתי וחוקר על מה זה להיות גבר ומה זה גבריות ומעגלי גברים וההתמודדויות של גברים לא מדוברות... 

נכוןLia

גם יש העצמה נשית בהרבה תחומים.

לנשים יש המון עניינים שפעם היו נחשבים שוליים והיום יש להם מקום מאוד מוחצן כמו אופנה וטיפוח.. כל התעשייה של הדוגמנות והאיפור... במיוחד בעידן היוטיוב.......

נשים יודעות לנווט את העניינים שלהן למקומות שישמחו אותן באמת ובאופן טבעי זה מגדיל את מעגל החברות שלהן אני חושבת. 9 קבין של דיבור גם מוסיף הרבה למשוואה.. ובסך הכל יש מן אחוות נשים כזאת שאני חושבת שגברים מקנאים בה..

שימי לב כמה גברים היום מתחברים לעניינים ששייכים כביכול לנשים. מה שפעם היה מגוחך בעיני העולם.

אתן מדברות כאילו כל הגברים ממורמרים על סף רצח של נשים...נשוי ושחוק
זה מקרה קצה. גברים שונים, הם לא צריכים אחווה... יש ביניהם אחווה בלי לדבר 9 קבים. חוץ מזה שהשפים הגדולים ומעצבי האופנה ומה שתרצי נשי גבר עושה טוב יותר... אני לא בא להגיד שזה תחרות או אומר משהו זה פשוט שונה.
מה שכן בעיני האישיות אני אגיד שכל ההעצמה הנשית הזאת שדוחפים לכל מקום מוציא את הנשיות מסכנה... חייבת להתעצם. למה לדבר? תעשו... (הכל ברוח טובה לא לכעוס עלי)
לא חושבת שמה שהרבנית אמרהFff

שהפערים האלו הם סיבה לרצח.. כדי לרצוח צריך להיות פסיכופט לא ממורמר. אבל כן היא הביאה נקודה חשובה מאוד ועמוקה בשיח המגדרי שקיים היום. בכל השיח בין נשים לגברים בעיקר סביב המקום של פגיעות. יש שיח רעיל בין גברים לנשים כאילו אחד הוא התוקף של השני.. אני חושבת שמה שהיא מדברת אולי לא ימנע רוצח מלרצוח אבל בהחלט יכול להביא מקום של ריפוי למערכות יחסים ובכלל לראייה של גברים- נשים בעולם

אני גם חושב... לדעתי הרבה מהפמיניזם הוא כמונשוי ושחוק
ההפגנות נגד ביבי... רק לא הוא.מה כן? לא חשוב. המון מהפמיניזם נבנה מהמלחמה נגד הגבריות. כגבר אני מרגיש שאני צריך לחיות במודעות של להגיד מה נכון כל הזמן. רואים את זה בכל מקום בתקשורת... אתה רוצה שלא יחשבו עליך רע? תצדיק פמיניזם ותוריד תראש. אני לא חושב שהמלחמה דו כיוונית... באסה שזה ככה ושאנחנו נשאבים לזה
גם אני חושב שפמיניזם לא הביא העצמה נשיתיהודה224
אלא רק יצר מלחמת מגדר וממש באסה שזה המצב
אני חושבת שזה תוצאה טבעית.Fff

כמו להגיד למה יש מלחמה בין שחורים ללבנים, השחורים רוצים חופש? לא להיות עבדים? אז בסדר למה צריך בשביל זה מלחמה?

אני חושבת שזו תגובה טבעית כאשר מנסים לשנות סדרי עולם וכאשר מתהפכות היוצרות. משך אלפי שנים יחסי הכוחות היו 'ואל אישך תשוקתך והוא ימשול בך'. וכעת כשזה מגיע בזמן הגאולה ל'נקבה תסובב גבר' ועליית הנוקבא אז לצערנו זה לא קורה חלק. ברור שהשיח הרעיל בין גברים לנשים כואב לי, ברור שלא כך זה אמור להישאר לנצח שנשים ירגישו מפוחדות מגברים וכל גבר הוא תוקף אופצונלי ומצד שני שגברים ירגישו אשמים ויתביישו במי שהם. אבל זה כנראה חלק מהדרך. 

כמו בגיל ההתבגרות שיש מלחמות בין הילד שרוצה עצמאות והגדרה מחודשת לבין ההורים... בסוף זה מתאזן. מאמינה שבסוף הדרך בגאולה השלימה (הלוואי שנזכה כולנו לחזות בה) נראה את הצד המתוקן של הדרך עכשיו

חולקת עלייך בעניין הפמיניזם. לא מבינהFff

מדוע אתה חווה את זה כמשהו נגד גברים. אני רואה את זה כבעד נשים- העצמה נשית. שבצד הטוב והמתוקן שלה שואפת גם להעצמה גברית וליחסים בריאים בין המגדרים. אני רואה מיעוט שולי מאוד בפמיניזם שהוא לכאורה נגד גברים.. אבל זה כבר לדיון אחר על גלגולה של התנועה הפמיניסטית ועיקריה

אולי כי את לא גבר...נשוי ושחוק
כל חוק מסכן בענייני גירושין או מזונות או כל תלונה נחשבת הטרדה מינית כי ככה האשה הרגישה. אבל באמת לא ניכנס לזה... זה במילא לא ישתנה. העיקר שמירב מיכאלי ואיציק שמולי עוד מדברות
מסכימה איתך שזה לא אמור להיות ככהFff

ושכיום הדברים מעט מעוותים אבל זה כנראה קשור למה שכתבתי ליהודה... יש שיח רעיל בין המגדרים, יש אשמה ובושה גדולה ויש פחד. מסכימה זה לא אמור להיות ככה. אבל זה כנראה בדרךך לשיוויון מהותי ואמיתי. ואולי כיום גברים מרגישים מה שנשים הרגישו שנים ועדיין מרגישות. לא אומרת את זה להכעיס או לשמוח לאיד. ממש לא. אבל לפחות זה לא צד אחד נפגע וצד שני פוגע. אלא שני צדדים נפגעים מהסיפור הזה וצריכים להתמודד איתו באחריות ולא בהאשמות הדדיות

אני אסביר לך את עצמייהודה224
דוגמא כשאני נוסע ברכב ביום ללא בעיה הלכתית להעלות אישה טרמפ אני לא אעלה בחיים בגלל המציאות הזו.
ואפילו אני אצטרך טרמפ ותעצור לי אישה אני לא עולה...
כשהייתי חייב לעלות הייתי יושב מאחורה ומקליט את כל הנסיעה...
מבינה אותך מאוד. מסכימה, האמון בין המיניםFff

הוא עגום. לצערנו המציאות שלנו חולה חולה בכל התחום המגדרי מיני וזה אחת ההשלכות שלה. לדעתי זה לא נובע מפמיניזים אלא ממציאות חולה פשוט. 

זה שקיים אונס בעולם זה מציאות חולה. אם לא היו אונסים לא היית מפחד להעלות נשים כי הן לא היו מתלוננות או מעלילות על דבר כזה כי לא היו אונסים. זה שגברים מפחדים מתביעות, מלהיות אלימים וכו' זה תוצאה של אלימות של מציאות חולה. גם נשים שמשקרות וממציאות תקיפות זה מציאות חולה. אבל הכל צומח על אותו מצע של מציאות מינית מעוותת. 

בעייני דבריה של הרבנית בדיוק מכוונים למקום הזה. אם נהיה עסוקים רק במגננה איך להיזהר מהמין השני (בנות לא יעלו עם גברים כדי שלא יאנסו אותן וגברים לא יעלו על נשים כדי שלא יעלילו עליהם- רק דוגמה כמובן יש עוד מלא כאלה) אולי נהיה יותר מוגנים פיזית אבל בהכרח נהיה פחות בריאים נפשית. אני בהחלט חושבת שכיום במציאות שאנחנו בה אין אופציה אחרת וזה היתממות להגיד אני עולה עם כל אחד ואני בריאה נפשית ורוצה מציאות מתוקנת ולכן לא נזהרת. כן צריך להיזהר גם נשים גם גברים אבל בד בבד לדעת שזה חולה שהגענו למצב הזה. ואולי אם נהיה יותר מחוברים לעצמנו, יודעים לדבר את הפגיעות האמיתית שבנו, יודעים להכיר בערך האמיתי של המין השני יתחיל מקום של ריפוי. אחרי זה כבר תבוא הגאולה, בעייני זה המקום האחרון שעוד צריך ריפוי בעולם הוא הבסיס להכל

יהונתן קליין כתב בנושא ממליצה לעקוב אחריוFff

תרשה לי לקחת אותך כמה שנים קדימה, אולי 10 אולי 30,

אבל מתישהו בדור הבא' אנחנו הגברים ננהל את הכוחות המיניים שלנו

בצורה יותר מפותחת ומודעת.

אנחנו עדים להצפה ואף התלקחות של המיניות בדור הזה.

מצפייה בתכנים באחוזים מפחידים שמתחיל אצל נערים צעירים מאוד, עיסוק בפגיעות מיניות (שתמיד היו אבל לרוב גם הושתקו),

כמו גם שיעורים, קורסים פסטיבלים, סדנאות וטיפולים.

אנחנו בעיצומו של תהליך ואם לדייק

אנחנו בעיצומו של משבר שקודם לריפוי עמוק של המיניות.

להבנתי - מיניות כשער לגן עדן, ולנבואה, ועוד.

אז איך יראה ״הריפוי של המיניות״ זו שאלה גדולה. מאוד.

אתמקד כאן בצעד משמעותי שלנו הגברים,

למרות שהצד הזוגי והנשי מרתק לא פחות,

ואציג זאת דרך גישה שפיתחתי בשם ״עוררות רציפה״

גבר שמתבגר ויוצא לעולם היום,

ללא כלים של התפתחות בעולם האישי,

עלול למצוא את עצמו במציאות רווית אתגרים,

תכנים והצעות מפתות ברשתות השונות

ובהמשך בזוגיות מלאת ציפיות מהמרחב האינטימי-

ציפיות שלו ושל בת הזוג שלו,

וקושי גדול לנהל את המציאות האישית הזו.

תתיחסי גם לתופעת תלונות שוא..יהודה224
זו הסיבה....
יש מפלצות בכל מקום רק הפמיניזם המודרני הפך את זה למלחמת המינים..
כתבתי.Fff

גם נשים שמשקרות וממציאות תקיפות זה מציאות חולה --- כתבתי.

שוב חולקת עלייך שהפמיניזם הוא הגרום לתלונות שווא. זה כמו לטען שבגלל הפמיניזם יש גירושים... בגלל הפמיניזם מעמדי הכוחות השתנו ונהיה יותר שיוויון ותפקידי הגבר והאישה קיבלו תפנית או שינוי או דרכי הסתכלות שונה- וזה אולי גורם לגירושים. בעייני זה מבורך כל השינויים שהפמיניזם הביא. בעייני גירושין לא נוצרו בגלל פמינזים אלא בגלל מציאות שמשתנה והקושי להתמודד איתם. או אולי שכל שינוי שקורה לא עובר חלק בדיוק כמו ילד בגיל ההתבגרות. השינויים עצמם מבורכים בעייני... אפשר להאשים את גיל ההתבגרות במריבות בין הורים לילדים.. לא, הילד מתפתח לאישיות עצמאית וגדל וזה לעיתים גרום לפיצוצים עם ההורים במיוחד כשלא יודעים להכיל את השיוניים והצרכים המשתנים של הילד. אבל השינויים שהוא עובר מבורכים בעיניי

אבל זכותך לחשוב אחרת ממני

בכלל לא דיברתי על זהLia

זה שיש העצמה נשית לא אומר שזה הסיבה של גברים רצחנים.

גברים רצחנים היו מלאאא גם פעם כאישה היתה סמרטוט.

וכשאמרתי העצמה נשית לא התכוונתי בכלל לפמיניזם המעוות שיש היום שדורכת על כל אחד שלא חושב כמו האישה. ממש לא. אלא העצמה נשית ממקום אמיתי וטוב. חוויה מתקנת לכל השנים שסתמו לנו תפה.

אגב, זה שהגברים היום הם שפים ומעצבים זה בדיוק מה שאמרתי שקורה היום.. גברים מתחברים לצד ה"נשי" כביכול וזה לא מגוחך כמו שפעם היה נחשב. ואני ממש בעד.. מעריצה גברים שהולכים עם האמת שלהם בלי להתבייש.

מסכים איתך, אני גם חושב שזה שיח נשי טבעינשוי ושחוק
ולכן נשים צריכות את זה וזה טוב שזה קיים. אבל אני לא חושב שצריך העצמה מקבילה וזהה לגברים.
...אור וחיים

מפתיע. לא היה לי מושג שיש לנשים סדנאות כאלה בתיכון.

למה לדעתך לא עושים גם לגברים סדנאות כאלה? הרי אותה מערכת חינוך שמספקת לנערות סדנאות כאלה, הייתה צריכה לספק את זה גם לנערים? 

התבלבלת בשרשורFff

למה? שאלה טובה. כמה סיבות לדעתי

1 כמו ששמעתי מהרב שמואל זכר מלשון לזכור את העבר. נקבה מלשון לקוות את העתיד. אישה בהיריון מלשון רואה את הנולד. נשים תמיד הייתה היכולת לראות את השלב הבא, להתקדם. ממש כמו ביציאת מצרים.

2בגלל חוסר השיוויון בין נשים לגברים יש צורך לקדם ולהעצים את הנשים

3כי נשים נתפסות כיותר קשורות לתא המשפחתי נישאוין מיניות וכו'. אז יותר עושים להם חינוך שקשור בדברים האלו למרות שבינינו גברים קשורים בזה באותה מידה ולכן כתבתי נתפסות. בעיניי זה הפספוס הגדול שאותנו הבנות מלמדים כל התיכון את הדברים האלו ואז בתקופת הדייטים מתגלה פער ענק בין נשים לגברים בתחום של מוכנות לחיי משפחה וכו'. אפילו ברמה הכי בסיסית של איך להתכונן לדייט, איך להגיע, איך להכיו את עצמי לתקופה הזאת

4מתוך מחשבה מוטעית שהצד הנשי יותר חזק אצל נשים מאשר הצד הגברי אצל גברים

לדעתי סירסת מעט את דבריה וחבל.עולם של שקר
היא דיברה על לפתח עולם של רוח אצל הגברים ולא להתמקד בלימוד של עולם המעשה רק. לפתח את כוחות הנפש בתחום הרוח ולא רק כוחות במישור המעשי של החיים. ושזה יועיל בצד הנפשי לגברים עצמם בראש ובראשונה על ידי שיגדלו עצמם רוחנית כי כך האיום שחשו מצד הגדלות של נשותיהם יקבל מענה.

לא שולל את דברייך כמובן ויש להם לא מעט מקום למחשבה והפנמה אך אלו לא דבריה של הרבנית ימימה לעניות דעתי.
מסכימה איתך מאוד!Fff

לדעתי, אין מקום לכתוב ל"גברים"ד.אחרונה

"בעקבות..." 

וכמו שכתבה בעצמה בתחילה. זו מציאות לא-שייכת. חס ושלום. והדברים האיומים הללו הם מיעוט קיצון שבקיצון, ורובם אצל לא יהודים.

אז לכתוב כאילו "בעקבות זה" משהו לגברים, היה יכול להיות דבר "מעליב", אם לא שזה עד כדי כך לא שייך.... תקלה בכתיבתה.

בדיוק כמו שמתלוננת על כתיבה "לנשים".

לא שייך. רוב העולם ב"ה אינם אלימים - ומי שכן, זה לא פחות מהמגדר האחד מאשר מהשני (אם כי במקרה הקצה-שבקצה הנוראיים, יתכן שהכח הפיזי העדיף הכריע).

אלא מה? שעצם כתיבתה, בלי הטעות הזו, היא כתיבה נכונה. אדרבה, באה מתוך יחס מכבד. ציפיה מהאיש שיהיה גורם "חשוב" מכח עצמו. דווקא בגלל מיקומו בסקאלה המשפחתית באופן טבעי, שיהיה במצב שאנו מרגיש צורך "להיאבק" על הדבר הזה. 

וגם לא נכון שאין כלום בכתיבות מהסוג שהיא מצטטת על "נשים". אלא שאין מקום להכללה. אבל אי אפשר לומר שכל ה"טענות" הללו הן פשוט שנשים "תמעטנה את עצמן"... חלילה. אלא שיש לפעמים בתרבות החיצונית העכשוית, לא רק חינוך לגדילה עצמית של נשים - שזה דבר מבורך - אלא גם חינוך פמיניסטי ל"התרסה מובנית". לקימה נגד המבנה המשפחתי המסורתי, במובנו החיובי.

יש גם דברים כאלה.

אז מוטב - ללא קשר לנושא הנוראי שבקישור אליו זה הובא משום מה - שגם הגברים וגם הנשים, ישימו לב להוסיף טוב אצל עצמם; גם במובן הרוחני, גם במובן המידות הפשוט. בהכרת התפקיד והיחודיות של כל אחד.

שבוע טובמבולבלת מאד

אשמח להמלצות לסרטים נקיים שאפשר לראות עם הבן זוג

הלי סצנות אינטימיות ובלי נשים חשופות

תודה. רבה

לדעתי הסרט ''הטיסה'' יתאיםפשוט אני..
אבל זה מהזיכרון..
סרטי אנימציה למינהםחושבת בקופסא
תודה. יש לכם קישורים?מבולבלת מאדאחרונה
כי אני גם בלי טלגרם
איך מתנהלים פיננסית בנושאים הבאים?יאלוש

אשתי ואני רבים על הנושאים הבאים: 

1. יש לנו חשבון בנק משותף. אני טוען שהיא נוהגת בחוסר שקיפות בהוצאות שלה, בכך שהיא אינה מאפשרת לי לראות את רשימת החיובים החודשיים בכרטיס אשראי שלה.

2. היא אינה מאפשרת לנו לבצע החזר מס של 35% על תרומות שהיא ביצעה. לטענתה אם היא תקבל החזר מס, זה כבר לא נחשב שתרמה מעשר...

3. היא לוקחת כסף מהחשבון המשותף שלנו ומשלמת חובות של המשפחה שלה (תשלומי חשמל, מים, גז ) חרף בקשה שלי לא לעשות זאת.

חשוב לי להדגיש שאשתי היא פצצה של טוב לב, ואני מת עליה.  האם אני מגזים בבקשות שלי?

יש לי הסבר טוב יותר מובן נראה לימרגול

בעסק, השותפות היא הכלי ולא המטרה.

גם כשמדובר על עסק שמטרתו שונה מ"לעשות כסף", השותפות היא הכלי.

כלומר העסק הוא הסיבה לשותפות (יש לכם מטרה משותפת שאתם רוצים לקדם, למשל העלאת המודעות לסרטן השד, ולכן נכנסתם לשותפות ויחד אתם פועלים למען המטרה).

אם לא תהיה לכם מטרה משותפת שתרצו להשיג / לפעול בכיוונה- אז אין סיבה לשותפות.

בנישואים, השותפות היא המטרה ואילו העסק הוא הכלי.

אני קודם כל רוצה לחיות את חיי יחד עם האיש שלי, אבל השותפות דורשת גם איזון כלכלי, תפעול של מטלות בשגרה וכו.

כלומר, אנחנו רוצים לחיות יחד את חיינו, אבל בשביל זה אנחנו צריכים גם כסף ולהכניס כביסה וכו.

והשוני בין מה המטרה ומה האמצעי, מוביל גם לשוני בסדר העדיפויות ושיקול הדעת.

טהרה - פריקהמדפדפת

אני יותר מחודשיים אחרי לידה, כבר פעם שנייה ברצף שעושה הפסק, שבוע שלם נקי, כבר מתרגשת, מתכוננת למקווה, ובבוקר של היום השביעי דם בבדיקה

וכן, שאלנו את הרב, אסר אותנו

והיום שוב עשיתי הפסק אחרי שאתמול לא טבלתי

ושוב יצא לא טהור

ואני כבר מפורקת לגמרי

מרגישה שמתחילה לשקוע לבור שלא תהיה ממנו יציאה, מרגישה שהבית שלי מתפרק פה ושאין לי אף אחד בעולם להיתמך בו ולשים עליו את הראש

בעלי עושה כל מה שהוא יכול, אבל אני רק צריכה חיבוק באמת

פשוט מרגישה קורסת ושאין מצב לעוד ילדים

חיבוק אחותילאחדשה

אמנם אני לא אחרי לידה אבל מזדהה עם הקושי של הטהרה, ממש..

אני חושבת שכדאי להפריד שניה.

עזבי את המחשבות על עוד ילדים.

בפרספקטיבה של זמן, שבוע לפה או לשם זה משהו שאפשר להתמודד איתו בד"כ (אלא אם כן זה ימים של מילואים ואז באמת בעייתי). זה באמת ממש עוד קצת. סיוט אבל בסוף עובר.

אל תחשבי רחוק. תחשבי איך את עוברת את היום הנוכחי.

תפנקי ותפרגני לעצמך יותר

יש משהו הוא יכול לעשות שיעזור, יועיל? שתפי אותו.

מתפללת איתך שייגמר בקרוב 💓

לפעם הבאה -פצלש100

בבקשה תשאלו את הרב זכריה בן שלמה. מומחה גדול ופוסק שנים בהלכותת טהרה.

אני לא מחובבבות הז'אנר אבל-תהילה 4

במקרה של ראייה ביום השביעי ממש ממש כדאי לפנות לבודקת טהרה!

בטח שאחרי לידה.

יש ממש סיכוי לרגישות במקום שגורמת לפצעים עם כל הבדיקות. (לכן, אחרי לידה מומלץ להוריד את מספר הבדיקות).

מקוה שתיטהרי בקרוב ממש.

חיבוק גדול 

ואו חיבוקSeven

זה באמת קשוח ממש

שולחת לך כוחות...

לגבי עוד ילדים אל תחשבי על זה כרגע את אחרי לידה תעשי מה שטוב ומרים לך תמצב רוח

בדקת עם רופאת נשים מה הסיבה לדימום שממשיך עדיין?עם ישראל חי🇮🇱
הייתה לידה קשהמדפדפת
אמרו שזה עוד תקין
אולטרסאונד לשלילת הישארות שיליה נבדק ?עם ישראל חי🇮🇱

אני שואלת כי זאת יכולה להיות הסיבה שהדימום עדיין מתרחש

או אמצעי מניעה הורמונליים ..

אולי יש עוד סיבות שאני לא מכירה

חשוב להתייעץ ולראות רופאת נשים אם עדיין ממשיך.

בהצלחה רבה 

ה יהיה בעזרכםהמצפה לישועה

קטונתי מלתת עצות ובכל זאת כוונתי רק להועיל

יש את הרב זכריה בן שלמה שיש לו הרבה ידע הלכתי ורפואי...

וואי זה סיוט!!פה לקצתאחרונה

ניסית ללכת לבודקת?

גם לי זה קרה, הלכתי לבודקת והיא הצליחה לטהר.

כל ההתחלותאשת מקצוע

מקסים ממשקופצת רגע
לאשלי, אני הדווריתאשת מקצועאחרונה
היא נורמלית, הוא נורמלי 👷‍♂️👷‍♀️נגמרו לי השמות

* נכתב בלשון נקבה אך מיועד לכולם.

ישנם מצבים שקורים ל100 אחוז מהזוגות בקירוב,

וממש לא רק לזוגות "טריים", הם יכולים להופיע גם אחרי 20 שנות נישואין ויותר.

המצבים הללו הם מצבים של פגיעה.

שנפגעת מבעלך. שנפגעת מאשתך.

פגיעות. כעס. תסכול. ריחוק. חוסר אונים. קושי. כאב.

פגיעה.

ההרגשה הזו, 

של ריחוק פתאום,

והפחד הזה מהריחוק פתאום

ומה הוא אמר?! ולמה הוא אמר?!

ומה, אני כבר לא חשובה לו?!

למה?!

למה הוא פוגע ככה?

למה להעליב?

למה להקניט?

למה ליצור מציאות מגעילה שכזאת?!

ואז, 

אחרי המילה המעליבה

או המשפט

או הבעת הפנים

או המקרה

או הסאבטקסט -

משתבללים.

ולא רק שההשתבללות הזו קשה לכשעצמה,

היא גם מביאה איתה עוד יותר מחשבות רעות,

עוד יותר דמיונות מפחידים

עוד יותר הסקת מסקנות מרחיקות לכת,

תסריטי אימים כמו שרק המוח יכול לתסרט,

בדידות,

הגולה הנוראית הזו בגרון,

בכי לכרית

הרגשה של קיפוד מכווץ בחדר שרק רוצה לישון ולקום עוד שנה שהכל יסתדר, ואם אפשר שהאיש יבוא עם זר פרחים ומילת סליחה ענקית מודבקת עליו,

ישתפך עד כמה הוא מצטער

עד כמה הוא טעה

ועד כמה את נהדרת ומושלמת ומה הוא זכה שיש לו אותך?!

ובגלל ש(לרוב) זה לא קורה,

לפחות לא במציאות אלא רק בחלום,

אז מרגישים עוד יותר מבואסים

עוד יותר קטנים

עוד יותר כועסים 

עוד יותר פגועים

איזה חצוף הוא! מה הוא חושב שהוא דיבר אליי ככה?! מה זה פה?!

ושוב המוח והרגש משתלטים והרגשה של מחנק שהכל סוגר והריחוק והניכור מקבלים ממדים מפלצתיים פשוט מריב אחד קטן...

אז מה עושים?

קודם כל נושמים.

נושמים עמוק ומבינים שאנחנו יצורים אנושיים נורמליים עם רגשות וכעסים

ומותר לנו להרגיש פגועים אם משהו פגע בנו.

ובכל זוגיות, גם הזוגיות הכי טובה - לפעמים פוגעים / נפגעים / כועסים / מכעיסים. זה קורה.

לא נבהלים מזה.

אחר כך אומרים לעצמנו כמו מנטרה (אפילו שלא נאמין לעצמנו, עדיין לחזור ולומר):

הכל יהיה בסדר!

זה משברון וממנו נצמח!

בסוף הזוגיות תתחזק מזה!

להחזיק מעמד, זה יפתר מאה אחוז!

זה יעבור והכל יהיה בסדר!

אין שום אפשרות אחרת!

(כן, גם אם המוח והכעס כבר גלשו לדמיונות על גירושין חלוקת רכוש הסדרי ראייה ואיך הילדים יגיבו וכו')

להרגיע את עצמנו ולהיות בטוחים שזה יסתדר לטובה ב"ה.

אחרי שנתנו לעצמנו לגיטימציה,

ואחרי שנרגענו -

מנסים לברר *בינינו לבין עצמינו* מה היה כאן בעצם,

ממש לעשות שיחה עם *עצמי*

אז מה בעצם היה קשה לי פה?

אז מה בעצם רציתי שיקרה פה?

אני מנסה רגע להבין את עצמי, לעומק, עד הסוף.

אני מנסה רגע לתת לעצמי ניראות.

לראות אותי.

להבין אותי.

לעבד, לברר אותי.

ולצאת מהעיבוד הזה עם תובנות קודם כל ביני לבין עצמי.

והשלב הבא -

ליצור תקשורת זוגית מקרבת.

קובעים לדבר על זה!

לדבר לדבר ושוב לדבר 

זה הדבר אולי הכי חשוב בזוגיות.

ובתוך השיח, התיווך לשני/ה,

מנסים להעביר את כל מה שביררנו מול עצמינו גם לשני, ולתת לזה להישמע בצורה טובה ומקדמת.

וכמובן - לשמוע גם את הצד השני עד הסוף, ולתת גם לו ניראות שלמה ומקום להבעה והבנה עמוקה.

מנסים כמה שאפשר שאותה תקשורת תהיה עם תוכן וטון מקדמים ומקרבים (תקשורת מקרבת), ובזמן של פניות.

*רק לאחר* הבסיס של ההבנה העמוקה לעצמי ולשני, והניראות השלמה לעצמי ולשני, יגיע גם השלב של הפתרונות שנלבן אותם יחד.

אז עם כל האגו הגדול,

ועם כל הפגיעות,

נותנים לעצמנו איזה כמה דקות / שעות שבהן כל אחד חושב על מה שנעשה עם עצמו ותופס קצת דיסטנס

ואז לבוא,

כמה שזה מרגיש מאולץ וקשה לאגו - לבוא ולדבר!

לפתוח ולומר שאני מאוד רוצה לדבר 

שזה חשוב מאוד

לברר האם יש עכשיו זמן לשיחה רצינית וארוכה, בלי הסחות,

בלי ילדים צועקים ברקע

בלי עבודה שחייבים עכשיו לרוץ אליה,

בלי סדרה או מונדיאל שיש עכשיו בדיוק ונרצה לסיים מהר,

פשוט לברר האם אפשר לדבר עכשיו? אבל שיחה עמוקה וארוכה.

אם כן - מה טוב.

פותחים הכל.

את אומרת מה שעל ליבך, הכל והוא שומע.

אחר כך הוא אומר את כל מה שעל ליבו ואת נקודת המבט שלו, הכל, ואת שומעת.

לא מפסיקים לברר עד שהעניין מוצה עד תום.

ולא רק זה,

אלא כדאי גם לעשות הסקות מסקנות וסיכום בסוף.

אפשר ביחד ואפשר אפילו לכתוב את זה במקום אישי ולזכור.

כמו "רשימת דגשים בזוגיות שלנו:

לדוגמא:

1. שאני נפגעת אני צריכה שקט

2. שבעלי אומר לי איקס הוא מתכוון וואי

3. אם אני עושה א' בעלי מרגיש לא כל כך כיף

4. המוח שלי שונה מהמוח של אישי, אני מפרשת ככה את זה והוא ככה, פשוט כי אנחנו שונים ובלי שום כוונה רעה

5. בפעם הבאה שזה קורה - יהיה טוב אם נעשה/לא נעשה/ נשים לב/ ניזהר יותר מ...

אחרי הרשימה הזו

לזכור תמיד שאת אוהבת את בעלך

ובעלך אוהב אותך

ורוב הסיכויים שלא הייתה לו כוונה לפגוע, אלא אמר מה שאמר או עשה מה שעשה מהרגל/ רוח שטות/ שיעמום/ לחץ/ עייפות / חוסר תשומת לב/ שוני בפירוש המשמעות במוח שלו וכן הלאה.

אחרי ההבנה המאוד חשובה הזו אפשר להתקדם.

אז הוא כעס כי הוא הרגיש במקום ממש קטן עם עצמו.

אז הוא כעס כי הוא תפס את התגובה הנפגעת והמתרחקת שלי כביקורת שלילית כלפיו שכאילו אומרת לו: אתה לא בסדר! תתבייש לך!

אז הוא כעס כי אולי הוא מאוכזב וכועס בכלל על עצמו שפגע בי בכוונה או לא ומתוסכל מזה וזה יוצא בצורת כעס או צעקה

אז הוא כעס כי הרגיש שדוחקים אותו לפינה

וכן הלאה.

ואני כעסתי כי המילה הזו מתפרשת אצלי במוח שלי כפוגענית

אז אני נפגעתי כי הרגשתי שאני לא חשובה לו

שאני לא מקום ראשו אצלו

שאני לא מושלמת בעיניו

שהוא לא מכבד אותי כמו שאני מצפה ורוצה 

וכן הלאה.

אחרי ההבנה הזו

אפשר לומר אותה אחד לשנייה, שכל אחד יעשה "ביקור הדדי" בלב של השני,

ברגשות של השני,

בדפוסי החשיבה והמוח של השני,

שומעים כל אחד בתורו עד הסוף,

ולאחר מכן מומלץ שכל אחד יכנס רגע לראש של השני ממש כמו משחק תפקידים,

ואחרי ההבנה השלמה הזו את תביני בדיוק מה גרם לו ולמה

והוא יבין בדיוק מה קרה לך ולמה

ותוכלו להמשיך בחיים ביתר כיף ואהבה עם ההבנות והתובנות החשובות הללו.

ואם אין זמן לשיחה ארוכה אומרים: "חשוב לי לדבר.

עכשיו לא מסתדר, מתי כן אפשר?"

ולקבוע זמן מדויק, עדיף כמה שיותר מוקדם,

לפנות את הכל ושזה יהיה ראשון בסדרי העדיפויות

אבל לא לוותר!

לקבוע!

לדבר!

עד הסוף!

זה כ"כ חשוב.

חשוב גם לזכור שלפעמים "בעידנא דריתחא" מה שנקרא,

אחד מבני הזוג, או אפילו שניהם,

יכול לא להגיב כ"כ טוב אפילו לאמירה האמיתית והמדויקת הזו שהשני אומר ממה הוא נפגע.

לכן כדאי לקרוא את המציאות עצמה בזמן אמת,

ולקרוא את בן/בת הזוג בזמן אמת ולא רק את עצמנו

כי לעיתים, אפילו שהכוונות ואפילו המעשים שלנו טהורים וטובים - לצד השני אין את הפניות באמת להקשיב מכל הלב,

לא מכוונה רעה חלילה,

אלא כי הוא עמוס/טרוד/לחוץ/רעב/עייף/אחר עכשיו,

וגם אם נגיד לו "נפגעתי ממך שאמרת ___" הוא יכול להרגיש מותקף וכעוס ולהתקיף חזרה במקום לקחת לתשומת ליבו,

מה שאין כן אם כל אחד לוקח לעצמו קצת זמן עם עצמו להירגע,

זה יכול להיות כמה דקות,

זה יכול להיות כמה שעות

וזה יכול להיות אפילו יום שלם -

העיקר שחושבים על הנעשה, לוקחים קצת אוויר לנשימה ואז מוצאים זמן שנוח ומתאים ל*שני* בני הזוג, כדי שהדברים לא רק יצאו מהלב, אלא גם יתיישבו על הלב.

ממשברים צומחים.

משבר הוא כמו שבר, משהו שבור אפשר לתקן.

משבר הוא כמו "שובר" - שובר הוא הזדמנות שלנו להסתכל לחיים שלנו יוצר פנימה.

לפעמים במהלך שיגרת החיים השוחקת דברים שחשובים לנו ומהותיים לנו נדחקים לפינה.

ברגע שקורה מקרה כזה, משברון או משבר כזה,

זו הזדמנות נפלאה בשבילנו להבין - מה בעצם חשוב לי?

מה קריטי לי?

מהם הקווים האדומים שלי?

ממה אני נפגעת?

אם זה לא היה קורה ומתפוצץ לא היינו מבינים זאת לעומק.

אז כן, שובר לשיפור החיים 

אחרי המשבר מתחזקים

מתקרבים

עולים עוד שלב ועוד דרגה בקשר

הקשר נהיה יוצר אוהב, מבין, מכיל, עמוק.

ומשבר כמו "המשביר" שהיה יוסף במצרים - הוא מכלכל ומזין אותנו בתובנות חשובות וקריטיות לחיים, הוא המשביר האישי שלנו.

רק אהבה ושמחות תמיד ❤

נא לשלוח תקציר aiהעני ממעש
מה מונע ממך להכין אחד כזה?פשוט אני..
לצערי אני בפער טכנולוגיהעני ממעש
אם אתה יודע להשתמש בווצאפאריק מהדרום
אתה יודע להשתמש בצאט ג'יפיטי.
לדעתירקאני

תקציר הורס את הקטע

צריך לקרוא, בנחת, כדי להנות באמת ולא רק להבין מסר קצר ולעניין

ואפשר גם לבקש יפה🤦‍♀️

א יש אנשיםהעני ממעש

מתומצתים

ב ביקשתי יפה

לדעתי נגמרו לי תסכים עם דבריי

כנראה שכשקוראיםרקאני

משפטים מתפרשים שונה

לי זה היה נראה כמו דרישה

נא לשלוח תקציר

לא ממש בקשה🤷‍♀️

לא הכי מתחברת לAI כאן,נגמרו לי השמות

כלומר במקומות כגון אלה של לסכם פוסט של אדם אנושי שכתב מתוך מהלך במוחו/ליבו, זה הרבה פעמים מפספס את המהות (ולעיתים גם את האנושיות) של הדברים.

אם הייתי יכולה לכתוב סיכום כאן ספציפית כנראה הייתי כותבת יותר קצר, יש בהחלט פעמים כאלו, אבל בפעם הנוכחית מרגישה שכך הדברים יכולים להתבטא בשלמות.

תקציר AIפשוט אני..

ואם גם זה ארוך מדיפשוט אני..

ואידך זיל גמורפשוט אני..

זה מצחיק אבל דווקאנגמרו לי השמות

לא זו הייתה המטרה/המהות/השורש/הסיכום של מה שהתכוונתי להעביר.

לא נראה לי שיכולה לסכם במילה אחת, אבל אם כן היא אולי יותר קרובה ל"התבוננות" מאשר מה שהAI כתב...

תודה💕רקאני
בשמחה יקרהנגמרו לי השמות

ותודה לך על הפידבק 🙏

יש משהונגמרו לי השמותאחרונה

דווקא במקום הזה של הריחוק / הקושי / הריב / הפער הזוגי

שלנו הוא נחווה כירידה,

אבל אם נביט בו באמת זו ירידה *לעומק*.

כמו הפרפר שנאבק לצאת מהגולם שלו, ונצרך לחבוט שוב ושוב בדפנות הגולם עד שהוא יוצא ונהפך לפרפר יציב וחזק עם כנפיים שמסוגלות לשאת אותו,

וכמו הסיפור הידוע על אדם שריחם על הפרפר שנאבק ורצה לפתוח במקומו את הגולם כדי לחסוך ממנו את כל המאבק הזה אבל בסוף הפרפר יצא חלש ולא יכל לעוף ומת במהרה...

בדומה לזה גם המקומות הקטנים האלה דווקא,

הירידות האלה,

אם רואים אותם כחלק בלתי נפרד מהמסע שלנו, ממש דרך מתמשכת שאנו הולכים בה גם אם היא כרגע בירידה, 

ועוד יותר אם היא כרגע בירדה *לעומק* וחיזוק הכנפיים הזוגיות שלנו לצאת אל העולם חזקים יותר, יציבים יותר, עם מסוגלות וכוחות עמוקים ויקרים.

עצם ההתבוננות הזו יכולה להעניק לנו כוח.

ממש לאמץ ולהשתדל להיות בהכוונת המבט על היכולת שלנו להתחזק יותר דווקא מהירידות,

על כך שהן חלק בלתי נפרד מהחיים,

על כך שיש בתוכן דווקא אוצרות שלא נוכל למצוא בעליות,

ועל כך שזו ממש המשך הדרך עצמה - אנחנו לא עוצרים! אנחנו ממשיכים, מעמיקים,

אנחנו בדרך עצמה! דרך שבמהלכה ועם לימוד נכון שלה אנו מתחזקים יותר ב"ה.

דור ישריםהעני ממעש

הצעירים שכאן

איך זה היום עובד? זמנים, מחירים, והאם עדיין לא עונים נשאות אלא רק התאמה

תודה

שואל למרות שמסתמא האינפורמציה נגישה באינטרנט

לא מדוייקשוקולד לבן
יצא לנו לעשות המון בדיקות חינמיות ועשינו דור ישרים
מה צריך בשביל להחליט להתחתן עם מישהו?אני:)))))
איזה יופי!!!שלג דאשתקד
המון הצלחה יקרה!!
מרבים בשמחה 🎉✨נגמרו לי השמות

ר"ח אדר הגעת אלינו

ואנו נדרשים לה לאותה שמחה

הלוואי שנגיע אלייך השמחה

כמה שאת יקרה

וכמה שאת בלתי מושגת לפעמים

וכמה שאת חומקת לנו מבין האצבעות לפעמים

אבל היום אנחנו בוחרים לתפוס אותך חזק חזק

לשמור

ולא לאבד!

ובעצם אם חושבים על זה,

כל דבר בחיים

שאנחנו רוצים אותו וחושבים שהוא יביא לנו את האושר,

יש לו פוטנציאל באמת לעשות את זה,

אבל באותה מידה יש לו גם פוטנציאל לא לעשות את זה.

זה תלוי בנו.

אם אדם רווק מייחל לזוגיות, כי הוא כמה ורוצה זוגיות וגם חושב שאם היא תהיה לו הוא יהיה מאושר -

ברגע שהוא ימצא את הזוגיות הזו שהוא חלם עליה

הוא יוכל באמת להיות מאושר -

אבל רק אם יבחר להיות מאושר בה.

ורק אם ישמור עליה.

ורק אם ישקיע בה.

ורק אם ילחם ולא יוותר עליה

(כמובן לא מדברת על מקרי קיצון שבהם עדיף להתגרש אחרי שכבר ניסו הכל ולא צלח.

מדברת על מקרים שבהם האהבה דועכת פשווט כי לא משקיעים בה ולא לומדים עליה, ולא נלחמים עליה, ולא יודעים שיש פתרונות, ומעוד הרבה הרבה סיבות).

ואם אותו אדם יבחר שלא להיות מאושר מהזוגיות הזו - מכל סיבה שהיא -

הוא פשוט לא יהיה!

כנ"ל זוג נשוי שמאוד כמה לילד, וחושב שאם וכאשר יהיה לו ילד הוא יהיה מאושר!

אם הילד הזה יגיע והזוג יבחר להיות מאושר - הוא יהיה!

ואם יבחר עדיין לא להיות מאושר ולהתרכז *רק* בקשיים של גידול הילדים וכל המסביב - זה מה שהוא יספר לעצמו וזה מה שיגרום לו *לא* להיות מאושר.

אנחנו בתור בני אדם צריכים להפסיק לומר לעצמנו "אני אהיה מאושר/ת רק כש____

כשאתחתן

שאסיים את הלימודים

שאקבל 100

שאתקבל לעבודה

שאעלה דרגה

שאסיים תואר שלישי

שיהיו לי ילדים

שתהיה לי בת סוף סוף אחרי הבנים

שיהיה לי בן סוף סוף אחרי הבנות

שארזה

שאשמין

שאהיה יותר חזק ושרירי/יותר חזקה ויפה

שבעלי סוף סוך יעשה כך

שאשתי סוף סוף תגיד כך

שלילדה יהיה טוב מבחינה חברתית

שהילד סוף סוף יסיים את גיל שנתיים הנורא

שהילדים יגדלו

שהילדים יתחתנו

שהנכדים לא ישגעו

שהנכדים יבואו יותר לבקר

וכן הלאה וכן הלאה

זה פשוט לא נגמר.

צריך להתאמץ ולשמוח בכאן ועכשיו.

להתאמן בשרירי השמחה בכאן ועכשיו.

לשמוח

ולשמח

להינות, לעשות טוב לעצמנו ולאחרים, לשמוח במה שיש, להתפלל על מה שאין (עדיין) אבל לא לתלות בו את *כל* שאיפותינו וחלומותינו,

ואם לא מאושרים - לטפל בזה.

לנסות לבד,

לנסות עם חברים

לנסות עם משפחה

לנסות עם עזרה מקצועת אם לא מצליחים

זו עבודת חיינו.

להיות שמחים.

זה ממש כמו שריר -

שמאמנים

עובדים על שריר השמחה. מאמנים אותו.

עוד ועוד ועוד.

מאמנים את המחשבות המחזקות ולא המחלישות

מאמנים את העין הטובה והכרת הטוב

מאמנים את ההודיה על כל דבר ודבר שכן יש

מאמנים את הראייה הרחבה

מאמנים את האמונה והביטחון בקב"ה

ה' יתברך

אני רוצה להיות שמחה

תראה לי את הדרך ברחמים ובמתיקות לאותה שמחה

תן לי ולכל העם אינסוף סיבות אמיתיות לשמוח

רק בך אנו בוטחים

שמחנו כימות עיניתנו

שמחנו

בבניין בית מקדשך

בבניין הבית הפרטי שלנו

בבניין הביטחון שלנו

בבניין השמחה שלנו

שמחנו

כי ראינו עצב מספיק

שרק נשמח 

היום

ובכל יום.

אמן.

אז בואו נעצור רק לרגע אחד

*ונבחר* היום לשמוח.

במה יש לי לשמוח היום, כאן, עכשיו?

וואי השאלה פוגשת אותי בזמןהסטורי

אחרי שבאיזשהו מקום ר"ח אדר פוגש לא כל כך בזמן. כשיש כל מיני מורכביות אלו ואחרות.

(ובכלל, בח"י השנים האחרונות ר"ח אדר הוא תאריך מורכב...)

אבל אם הדין שצריך לשמוח, אז נמצא איך לעשות זאת.

ב"ה שיהיו רק בשורות טובותנגמרו לי השמות

ושתמצא בקלות סיבות ממשיות בשפע לשמוח, ברכה הצלחה וישועה שלמה בכל תחום ותחום ב"ה 🙏

אמן ואמן. תודה רבההסטוריאחרונה

אולי יעניין אותך