זה מעלה לי חיוך שהיה כל כך חסר לי השבוע
אל תגידו שגברים הם אלימים, הנה הוא אפילו הפסיק לחנוק מיוזמתודי שרוט
זה מעלה לי חיוך שהיה כל כך חסר לי השבוע
לא קשור ל'גברים'. הוא לא 'גברים' הוא גבר פושע מתועב אחדהסטורי
אלימות היא רשעות. היא אבורה מכל צד. אבל אין שום סיבה לתייג את זה למחלחמת מינים, או לשאר תייוגים מרקסיסטיים.
כן כן ברור לי. כתבתי את זה כמליצה פשוט.די שרוט
אביעד משה הפסיק *מיוזמתו* את החניקה של אישתו.
מגיע לו פרס של גבר השנה. אחרי הכל, יצא אחלה גבר שהפסיק מיוזמתו לחנוק את אישתו ולדקור אותה.
כן, אבל גם בצחוק אתא שותף לשיח הפסולהסטורי
כל כך מסכים... ה יעזור מה יהיה עם זה כבר...יהודה224
עוד יאמרו שמגיע לו צלש כי הוא הציל אותה ממוות...מוש השור...
גם לאייכמן היה יצוג משפטי... מה לעשות...יהודה224
אני לא חושב שאפשר להבין מה עבר לו בראש
דמניוק אפילו זוכה. ולא סתם זוכה.די שרוט
אבל אין לי שום דבר נגד ייצוג משפטי.
אני רק תוהה האם עורכי הדין שלו הם לא העפרונות הכי מחודדים בקלמר כשמעלים טענה כזאת.
אבל אני לא משפטן.....
הם העפרונות הכי מחודדים שיודעים איך בית המשפט ומערכתמוש השור...
יתכן והטיעון הזה יוריד את האשמה מנסיון לרצח להריגה. אולי זה יוכיח שהוא היה בשיגעון ריגעי... המצאות וקישקושים של מערכת המשפט
מבלי לנבות למשוך את האש אלייהולך לאיבוד
מגיל קטן לימדו אותי שריקוד הטנגו מצריך שני רקדנים.
אני באמת לא יודע מה עבר לעביעד משה בראש ברגע של איבוד העשתונות אבל ברור לי כשמש שלא היתה לו כוונה תחילה להרוג אותה.
שהריי, מדובר במתאגרף מקצועי ומעל לכל ספק אם בכל היתה כוונתו הוא היה יכול בקלות רבה ובמהלומת יד אחת להפיח את נשמתה עדן...
להערכתי ולהערכת אשתו שירה כל רצונו היה לכער את גופה ואת פניה בכל דרך וצורה אפשרית וזאת לאחר שהחליט בראשו כי אם היא לא תהיה שלו היא לא תהיה של אף אחד אחר...
על מנת לדייק מעט בפרטים אוסיף שהכל החל לכאורה בויכוח היכן יעשו את החג, ולבסוף למרות שהתרצה לעשות את החג בבית הוריה היא סרבה שהוא יבוא איתה אליהם ואף שלחה התגרות והוסיפה כי היא כבר תמצא גבר אחר שיגדל את הילד.
שוב.
אני לא מצדיק אלימות מכל סוג.
לא פיזית ולא מילולית.
אבל, וכאן האבל הגדול - מה שהיא תרמה למצב זה לא גרגיר אבק במגירה...
קשה לי לדמיין כל גבר אחר מגיב לניכור הורי בעוד הקרקע מתחתיו נשמטת ברגע.
תמיד מספרים את הבדיחה על המרוקאי שהלך לקורס טיס ולא התקבל ולאחר מכן התגייס בחפץ רב ל נ.מ.
הקלישאה של " אם אני לא טס אף אחד לא טס" היא מזמן לא סתם בדיחה.
יכול להיות ששירה ניסתה להתריס את אביעד ובכך לגרום לרשיות החוק להרחיק אותו ממנה ומהילד באופן "חוקי" מבלי שתאלץ לתת את הדין על ניכור הורי ויכול בהחלט להיות שדברים שם יצאו מפרופורצייה ביוזמת שני הרקדנים...
מה שבטוח זה שרק האל ושניהם יודעים מה האמת היה שם.
בנימה אופטימית זו אבקש לציין שלפני שכולם כאן מתרעמים על "אלימות גברית כלפיי נשים" שבאותה הנשימה ישאלו את עצמם כמה גברים בשנה בוחרים לשים קץ לחייהם לאחר פרידה , ניכור הורי ומזונות שאין ביכולתם לשאת...
כל מי שבאמת רוצה לשים קץ לאלימות חייב להפסיק לתמוך במחול השדים בו רק הגברים אחראיים לפרנסת נשותיהם הגרושות והן יוכלו לירבוץ רגל על רגל ולפעמים אף לעבוד בשחור מהלי שיפגעו זכויותיהן.
להזכירכם - על מנת להביא את אותם הילדים לעולם היה צורך בשני רקדנים.
לא מאמין שיצא לכם להכיר נאנסת עם 4 ילדים...
שלום להאשמת הקורבן הקלאסיתMonica Geller
מה זה השטויות האלה??
יכול להיות שהיא רבה מכוער אבל מכאן ועד להגיד שהיא תרמה למצב הזה, בנאדם!!!
הוא הכה אותה באכזריות ש׳במהלומת יד אחת להפיח את נשמתה׳ כבר פחות אכזרי.
הוא השחיט אותה.
והסיבה היחידה היא שהוא פסיכופת, ושום דבר אחר!!!!
אתה לא בעד אלימות, אבל לא נותן את מלוא האחריות למי שביצע אותה🤮🤮🤮
במילים אחרות ׳נשים תתנהגו יפה כדי שלא תהיינה הבאות בתור׳ ׳שמנה לב להתנהגות שלכן כי יתכן שאתן מזמנות רצח או אונס׳
גם התנהגות הכי חשופה ופרובקטיבית, לא מצדיקה אונס או רצח ולא לקיחת אשמה בפגיעה!!!
מה אתם חיות טרף בלי רסן???
איזה בניינים בנית ׳אולי ואולי ואולי׳
מאיפה הבאת את זה???? וזה גם ממש לא משנה!
ומה קשור לגברים שנמצאים באלימות?? כן זאת בעיה שצריך לפתור וממש לא ככה.
זה רחוק שנות אור מהסיפור שלהם.
חשבתי שסיפורים כאלה יעוררו את כולנו,
מבינה שטעיתי.
שוב, מבלי לנסות למשוך את האש לכיווני.הולך לאיבוד
אין הבדל מבחינתי בין אלימות מילולית לאלימות פיזית.
על כך שכאשר אישה מתלוננת על הבעל שלה הוא ישר נעצר ומועמד לדין בעוד שאם מתברר שהתלונה שיקרית (מה שלרוב קשה להוכיח בהרבה מקרים של חפים מפשע) - לא ניתן וקשה למצות את הדין עם המתלוננת מאחר ומדובר בהתנהגות ריגשית...
למה כאשר נשים שולפות ציפורניים אין זו אלימות אבל כאשר גבר מרים יד זו אלימות שחובה לגדוע מהשורש ???
הדיון בהחלט מעולה ויש ביכולתו לחשוף מעט את האוולות האמיתיות שנעשות כאן בחסות החוק היבש...
זה לא משנהMonica Geller
בא נתחיל מזה שהמצאת נתון שהיתה שם אלימות מילולית מצידה בכך שהיא איימה להרחיק ממנו את הילד (מבחינתי זה היה צריך לקרות בהרמת יד הראשונה ,הרבה קודם).
לא כל הנשים הן מלאכיות ולא כל הגברים הם טורפים עם שיניים חשופות.
כן קיימת אלימות מצד נשים, בעיקר מילולית.
וצריך לפתור אותה!
וגם אז אין שום קמצוץ של הצדקה לרצח.
אתה יכול לפתוח על הנושא שרשור נפרד.
חולק עלייך לחלוטיןיהודה224
אלימות פיזית קיימת רק אצל אלומוש השור...
וכול מי שאומר אחרת מעודד אלימות🤐🤐🤐
קודם כל אכן שניהם פסוליםלב אוהב
אבל יש הבדל ענק בין אלימות רצחנית שנעשית בטירוף ואיבוד שפיות
לבין אלימות מילולית שהיא כמובן גם פסולה, אבל לפחות עליה אפשר לומר שאדם אולי איבד את העשתונות,
שאולי המידות שלו מקולקלות וכו'
אדם שהגיע למצב שטריגר של מריבה (חריפה ככל שתיהיה) הובילה אותו לדקור, או לקחת פטיש ולהכות או כל סוג אלימות חסרת שפיות שעשויה להרוג- זה בהחלט אובדן שפיות וטירוף
ולא משנה כמה שתגיד שיש כאן עוד צד....
ובקיצור מה שאתה אומר זה ש...Lia
אתה ממש מדבר כמו גבר אלים בעצמך. שה' יעזור לכל הסובבים אותך
מפרט עוד כמה מקרים של ריקוד טנגו שלא הלךמוש השור...
המתנחלים גרים איפה שגרים וחוטפים- לטנגו צריך שניים
פרעות תח וט, שואה ועוד ועוד..... מסתבר שהטנגו לא נגמר והצד שחוטף כל הזמן לא לומד ומבין....
בקיצור צריך ללמוד כל מקרה לגופו וברור שיש חילוקי דעות ואפילו קשות בין בני זוג.
לא מצאנו בדת היהודית והאיסלמית שמוציאים גזר דין כמו שעשה אביעד משה לבן אדם ללא משפט
וגם ההוא שרצח בגלל ריב על חניה לא אשם. לטנגו צריך שניים- שלאארלט
יריבו איתו על חניה ואז הוא לא ירצח
הרי ברור לך שתגובה חכמה כזאת תמשוך אלייך אש, נכון?פה לקצת
גם היא הייתה מתגרה בו עוד ועוד ועוד במילים פוגעניות ומעצבנות- זה לא מצדיק אלימות, ועוד כזאת אכזרית.
מצדיק אלימות כי היא התגרתה בו. נו באמת.
אז גם כל המריבות והדקירות של אנשים בכביש ועל חניות הן מוצדקות כי הרי צריך שניים לטנגו אז שני הצדדים אשמים, זה גאוני.
ממש בוגר ככה להסיר אחריות ולהגיד כמו ילד קטן "אבל הוא התחיל"....
והנה. קיבלת מה שרצית ומשכת את האש אליך.
לא אמרתי שמגיע לה כי היא התחילההולך לאיבוד
שירה איסקוב הודתה בתחקיר שעשו עליה שהיא לא הסכימה שיבוא איתם לבית הוריה למרות שכבר הסכים לעשות את החג בבית הוריה ואמרה במילותיה שלה שהכיוון שלה היה לגרושים ושמה שכנראה הקפיץ לו את הפיוז היו המילים שלה על כך שגבר איר יגדל את הילד כאילו הילד יתום.
לא מצדיק אלימות מכל סוג אבל לצערי יש לשירה איסקוב חלק נכבד בהדלקת האש בשדה הקוצים הזה.
ולמעופפת שהגיבה שכל בחורה יכולה להתלבש איך שבא לה ומצפ שהגברים לא יטרפו אותה ברחוב כמזמינת אונס תרשי לי להגיב בנושא...
מאחל לך מעומק ליבי שזוג הומואים יתגורר סמוך לדלת ביתך ותראי אותם כל היום לובשים טייץ עם או בלי לבנים למטה ואז תגידי לי אם זו הטרדה מינית או לא אבל לצערי החוק הוא חד צדדי שכן חופש הלבוש חל על נשים בלבד ולא על גברים.
ביום שכל הגברים יעלו לאוטובוס בתחתונים מעניין איך את והמוח המעווט שלכם תרגישו...
אבל הכי חשוב שתתאפקי גם אם מדובר בבראד פיט או כל דוגמן אחר שכן עושה לך את זה
לא מגיע לה, היא אשמהפה לקצת
זה מה שאתה אומר בעצם?
למה להפוך את זה למלחמה של המינים?נשוי ושחוק
זה לא. פשוט הדוגמא שהוא נתן הייתה כזאת שהאישה נפגעהפה לקצת
כמו שאמרתי בתגובה לפני, לפי הדברים שלו אפשר לומר שגם אדם שנרצח בגלל חנייה או בגלל איזה מריבה בכביש אז הוא אשם כי למה הוא צפר או תפס לו את החנייה....
חבר'ה חבל להשקיע ולהגיבחצילוש
כך עשיתי.
ולנסות להשתיק אותי זו לא אלימותהולך לאיבוד
על מה הדיווח?נשוי ושחוק
תראה,נגמרו לי השמות
יש דיון על רמיסת זכויות של הגבר,
יש דיון על רמיסת זכויות של האישה,
יש דיון איך אפשר לעזור לאבות גרושים או בפרידה,
יש דיון איך אפשר לעזור לנשים גרושות או בפרידה
ויש עוד הרבה דיונים.
אבל לומר בהקשר של רצח מזעזע ולא אנושי שאולי אפשר להבין (גם אם ברמיזה) או שיש למטבע שני צדדים,
או שגם לאישה יש חלק,
או לומר אני לא מצדיק אבל...
זה מסוכן!
מסוכן מסוכן מסוכן
צריך להוקיע אלימות בכל שלב ובכל מידה שהיא!
וכשזה מגיע לרצח אפילו לא צריך לומר זאת - הלב מזדעזע ונשבר!
אי אפשר להכיל
ולא להבין
ולא להסביר
ולא לתרץ
ולא משנה מה אי פעם היא עשתה
או מה אי פעם כל אישה באשר היא תעשה
אף אחד לא יכול לרצוח אותה
ואף אחד לא יכול "רק" להרביץ לה או לגלות אלימות כלפיה
וזה נכון לשני המינים כמובן.
יש עוולות? יש
יש קשיים? יש
אבל לפתור אותן בדרכים ***נורמליות***
ולא, אלימות ורצח הן לא דרכים נורמליות!
אז אי אפשר להכניס לאותה משוואה שיח על תיקון עיוות
ע"י עיוות אחר של אלימות ורצח
אי אפשר.
זה לא באותה סקאלה.
גם אם היא הייתה מוציאה לו את המיץ אסור היה לו להרים עליה יד.
שיברח. שיבקש עזרה. שילך למקלט. שיהפוך הרים. שיתחנן. שיתן גט. לא יודעת מה - ואם אין אפשרות - שיזעק לעזרה.
הוא לא יכול להיות אלים. הוא לא.
הוא לא יכול לרצוח וגם לא לפצוע. הוא לא.
זה אפילו לא צריך להיות בשיח ולא ברעיון ולא בבדל המחשבה...
את באמת מאמינה במש שאת כותבת ???הולך לאיבוד
על איזה עמותה או אירגון לגברים גרושים את שמעת ???
מה דינו של גבר שמנסה לברוח מבשורה ???
עיקול חשבונות ורשיון נהיגה ???
מאסר עם עבריינים בסחר בסמים רוצחים ואנסים ???
ביטוח לאומי מכיר בנתון נפשי לצורך קיזוז דמיי מזונות ???
רק לאישה מותר להיות חלשה במדינה.
רק לאישה מותר להתלונן.
אחרי קמפיין ה me too אני לא אתפלא אם הטרייד הבא הוא לשלוח את כל הגברים לסדנת שליטה בכעסים כי איזה גבר לא צעק אף פעם ???
ראייה לכך שיש אמת במה שאני אומר היא שמכל מקריי הרצח לא עלינו במשפחה בכמה מהמקרים מדובר במשפחות דתיות / חרדיות ???
ואין בציבור החרדי נשים עצמאיות ??? דומיננטיות ??? או שכולן כנועות ומושפלות וחוששות להרים את קולן או חלילה את ראשן ???
הכל התחיל כשהגברים והנשים איבדו את הזהות המינית שלהם בחסות חוקיי הממשלה.
שיעבוד מצרים לא חלף!!!
הוא כאן יום יום שעה שעה במלוא הכוח.
ובאמת שאני לא חושב שבכלל אביעד משה חף מפשע ושסהכ הוא נקלע לסיטואצייה אבל את זה נשאיר לפסיכולוגים וליועצים שינסו לנבא מה באמת קרה באותן הרגעים הגורליים וכיצד באמת אבל באמת ניתן למנוע ממקרים כאלה לחזור על עצמם.
מוגש כחומר למחשבה לכל הפמניסטיות נטולות הרגשות הפזורות בפורומים
אפרופו זכויות הגבר במשפחההולך לאיבוד
נראה שהנקודה כואבת לךMonica Geller
פמניזם זה לא דיכוי גברי ולא חיקוי הגבר.
זה הכרה בכך ששני המינים שווים בערכם.
להציג תמיד את האישה כחלשה והגבר אשם זה בדיוק ההפך.
אבל במקרה כזה חייב להדגיש מיהו האשם היחידי.
כי תירוצים (אפילו טיפה) למעשה רק יביאו לזה לגיטימציה.
אנחנו לא רוצים שבפעם הבאה שאישה תקשה על הגבר שלה זה יעבור לו בכלל בקו מחשבה.
פמניזם ???הולך לאיבוד
יש לי גם בן וגם בת (כרגע) ולא הייתי רוצה חלילה וחס שהם יגיעו לעשירית מהמצב הזה!!!
כאשר הגבר יודע מה תפקידו בבית והאישה יודעת מה תפקידה בבית אין חצי מהריבים המטופשים של מי יוריד את הזבל או מי יבשל.
בסירה הזוגית אין בעיניי חשיבות למי עושה מה אלא הרעיון הוא שכל מי שטוב יותר במשהו ספציפי עדיף שהוא יעשה.
אני למשל נהנה לערוך קניות , אני טוב בשטיפה יסודית של הריצפה וכנל בכל מה שאני בוחר לעשות...
אבל...
אם אני חותך סלט ירקות זה משהו שיכול לקחת לי 4 שעות ואני לא מגזים (אני מקלף את המלפפונים והעגבניות ומוציא מהם את הגרעינים והנוזלים) וחותך דק דק.
יצירת אומנות של ממש.
אשתי לעומת זה חותכת את העגבנייה ואת המלפפון ל 8 וזהו מבחינתה.
אבל היא משקיעה שעות בבישולים ועל כך מגיע לה השבח.
אני לא יודע למה כאן בפורום נוצר הרושם שאני שובניסט אלים ושפל וכל תגובה שלי גוררת מליון תגובות זועמות.
כשאני בוחר להגיב אני לא עושה זאת על מנת ליצור עניין או כל דבר אחר אלא אני כותב מתוך האני הפנימי שלי בדיוק כמו ששאר המשתמשים בפורום בוחרים לעשות.
אני משוכנע מעל לכל ספק סביר שאם אנשים כאן בפורום היו מכירים אותי באופן אישי הם היו מבינים את המקום ממנו אני בוחר להציג את דעתי.
אני לא בעד אלימות מכל סוג.
איך אתה יודע מה היה שם בדיוקמודה על כל רגע
דווקא בפרק של עובדה שמתאר כיצד היא ניצלה ממוות בידיו, אין תשובה ברורה לשאלה הזו. צפיתי לפרטים בקטע הזה, והייתי בטוח שהולך להגיע טוויסט הירואי של איזה גיבור שהשתלשל/פרץ/השתלט על הבעל/דיבר אל ליבו עד שהוא פרץ בבכי ומנע ממנו לרצוח אותה. בתכל'ס, אין שם תשובה ברורה לשאלה. התשובה היחידה היא הפרשנות של השכנה שאומרת שהוא חשב שהיא כבר מתה כי ככה היא היתה נראית. פחד. מבחינה מעשית, מה שקרה זה שהוא פתח את הדלת ונתן לשכנים להיכנס וזה מה שהציל את חייה. לא מבין על בסיס מה אפשר לקבוע מה בדיוק גרם לו לעשות את זה ומה הוא חשב ותיכנן.
מעבר לזה, אני מתפלא על הגישה של כל אלו שלא מפסיקים להביע את הזעזוע שלהם מהסיפור. אין חולק על כך שאין מקום לאלימות במשפחה, וגבר (וגם אשה) תמיד צריך לשלוט בעצמו. אבל השיח ברשתות הוא רק על האלימות במשפחה כאשר המחמירים מוסיפים לדבר על האלימות שטבועה בגברים וכיצד צריך לקעקע אותה. חבל שדווקא אנחנו מתביישים לומר בקול גדול מי הפיל בחדר: המסע להרס התא המשפחתי שנעשה בתקשורת לאורך עשרות שנים, קעקוע מעמדו של הגבר במשפחה, וערעור על כל הייחודיות של הכח הנשי בבניין הבית. כשמנסים לערער סדרי עולם, ומחנכים דורות על זה שאין שום הבדל בין איש לאשה, ויש שיוויון זכויות מטורלל לגמרי בין האיש לאשה, אז פתאום הטבע האנושי חושף צדדים אפלים מאוד שקיימים בו. לא פלא שהראשונים לגנות כל מקרה מזעזע כזה, אלו הם ארגוני הטרלול עצמם שמנסים בכל דרך להעצים את כוחם בקמפיינים שנעשים על גב מקרים שכאלו. על ראש הגנב בוער הכובע.
ואל תקפצו לומר שאני מנסה להצדיק את המעשה הנוראי שלו, כי אין דרך לנסות אפילו להצדיק את זה. כל אדם חייב לשלוט בעצמו תמיד ובכל מצב. אבל כחברה אנחנו מחויבים לחשוב מה מביא אדם שנחשב לבעל רקע יחסית נורמטיבי, לעשות מעשה נוראי כזה. וזה קורה שוב ושוב ושוב רח"ל. זה לא פוטר אותו מאשמה אם נבין מה התהליך שהביא אותו לזה, אבל זה בהחלט ממלא את החובה שלנו לבדוק מה לא נכון בתפיסת העולם שלנו. ולא, זה לא מספיק לקיים דיון צדקני האם היה אפשר לזהות סימנים מקדימים, והאם היא מחייכת בכל התמונות שלה בפייסבוק או שאפשר לזהות צל כלשהוא מאחורי החיוכים שלה. זה לא עונה על השאלה מה נדפק בעולם המוסרי שלנו, שאנשים שעומדים בכל נורמה אנושית וחברתית מסוגלים להתדרדר לתהומות אנושיים שכאלו.
אבהיר שוב: אין לי שמץ של מושג מה היה שם וכיצד זה התדרדר להיכן שזה התדרדר. אני רק יודע שיש כשל מוסרי עמוק מאוד בעולם החילוני בתחום של קיום התא המשפחתי, כשל שמוטמע עמוק בחינוך ובמסרים בכל מדיה אפשרית. ומנגד יש תופעה מזעזעת של גברים שלפתע ביום בהיר מתגלים כמפלצות אנושיות. אני לא מתיימר לענות על השאלה האם בכל מקרה כזה יש קו ברור שקושר בין שניהם, אבל אני כן מרשה לעצמי לתמוה על כך שאני היחיד שרואה קשר בין שני התופעות הללו.
את/ה בהחלט האור בקצה המנהרה.הולך לאיבוד
אבל כל הסופר פמניסטיות שכאן חרצו את גורלי בפורום
ואתה חושב שלפני ה"פמיניזם" לא היה אלימות במשפחה?Lia
היה ואפילו יותר מהיום!
פשוט מאוד לנשים לא היה זכות דיבור ולא היה אף אחד שייצג אותן. העולם לא היה בנוי בצורה כזו שלאישה תהיה זכות הסברה עצמית ודרישת זכויות אדם מינימליות.
עכשיו, בימינו, שיש תקשורת והכל נודע ויש חוקים במדינה ומשפט, פתאום הגברים מתלוננים שאנחנו מתלוננות. לא יאומן.
בקיצור, אתם רוצים שנמשיך לשתוק. שניתן לגבר להיות הבוס היחידי ומחליט ההחלטות במשפחה ובעולם. ושאוי ואבוי אם נעצבן אותם בדעות וברגשות שלנו אחרת כל רצח מוצדק כי זה אשמתנו. תמיד אשמתנו. גבר חמום מוח זה נורמלי. אישה שעומדת על שלה ואומרת מה שהיא חושבת זה לא נורמלי וישר מצדיק כדור בראש.
הבנתי.
בדיוקMonica Geller
קין והבלאאב
לא. זה לא מה שאנחנו רוציםמודה על כל רגע
כמה קל להקצין כל טענה שאינה נוחה לנו, ולחזור עליה בגירסה מעוותת וקיצונית, וככה להפוך אותה להזויה ולא רלוונטית.
תקראי שוב. כתבתי דברים הגיוניים, מאוזנים, טענה שאפשר להתווכח עליה או להסכים איתה. ויכוח שהיה יכול להחכים גם אותי וגם אותך. חבל שאת לוקחת את זה למקום כל כך קוטבי.
מה שאתה כותב נכון אבל לא קשוראמא וגם
הפתולוגיה הזו לא קשורה לתפיסת עולם נאורה או פחות.
מגעיל לי שאתםהגיבן מנוטרדהם
אין מריבה בלי 2 צדדים!
ולא אני לא אומר חלילה שהאשמה אצלהם שווה או שקולה ברור שאין מה להשוות בינו לבינה!
אבל לדעתי שניהם צריכים לשבת בכלא האחד מספר דו ספרתי של שנים והשניה מספר חד ספרתי של חודשים.
ואת כל אלה שקופצים כאילו נשך אותם נחש אני מזמין לקרוא את כל מה שקרה שם בחיי הנישואים האלו ולהסיק מסקנות!
ואוו על זה לא חשבתי??יהודה224
אני לא מדבר על אותו ערב ראש השנההגיבן מנוטרדהם
חבר'ה לא לרדת מהפסים. א"א לתת הצדקהאאב
בבקשה לא לנעול את השרשור הזה ולא לסתום להם תפה.אורה שחורה
תראו את האמת.
האמת היאהגיבן מנוטרדהם
את חושבת שהיא צריכה ללכת ככה בלי עונש?!
לא, אין גבול לעזות... אין גבול... מזעזע מחילהלב אוהב
ברצח רק אחד אשם. הרוצח!!!!!Lia
במריבה, יש 2 צדדים. כן.
ברגע שרצחת - אתה היחיד אשם. זה כבר לא מריבה. זה פשוט רצח!
מה לא מובן?????
ברגע שרצחת את באמת צודקתהגיבן מנוטרדהם
שירה ברוך ה' חיה והיא צריכה לתת תשובות גם לגבי המעשים שלה וגם המשטרה חושבת כך.
ודאי שזה כלום ואפס לעומת בעלה כמו שכבר אמרתי.
במריבה לא צריך לתת שום תשובותלב אוהב
בטח לא למשטרה.
מריבה זה לא עניין פלילי
ניסיון לרצח- כן
אלימות פיזית- כן...
אני מדבר על אלימותהגיבן מנוטרדהם
עצוב שנשים נותנות צ'אנס לגברים אלימים.Lia
אין דבר כזה "אני לא אעשה את זה יותר".
הרים ת'יד פעם אחת. ביי. פשוט ביי.
לא כל המקרים הם שחור ולבןהגיבן מנוטרדהם
סתם מקרה שיוצא מהכלל לדעתי שהכרתי:
הכרתי מישו עם פוסט טראומה מלחימה בצהל שטריגרים מסויימים בחיים פשוט גרמו לו להיות אלים כלפי אשתו וזה נעשה מתוך מצוקה נפשית אמיתית שהוא הרגיש סכנת חיים בטריגרים האלו. אשתו לא ויתרה עליו כי הם הכירו גם לפני הפוסט טראומה והיא ידעה מי הוא באמת והיא שלחה אותו לטיפול פסיכאטרי ופסיכולוגי עם ליווי של עובדת סוצייאלית והבן אדם חזר לעצמו.
הצרה היא שיש דבר שנקרא תסמונת האישה המוכהמוש השור...
וזה אומר על כול אחד שעיניו בראשו תאהבו.תפנקו,תעריכו ,דברו כמה שיותר עם בן בת הזוג שלכם תשמרו עליו תטפחו את הזוגיות כמה שיותר שתהיה מכבדת מכילה ואוהבת...
לא לוותר.
נוווו...לב אוהב
כתוב שם שהוא הרביץ לה והיא נתנה לו מכה בחזרה...
זה בסה"כ הגנה עצמית...
זה ממש לא מה שכתוב!הגיבן מנוטרדהם
ושוב פעם אדגיש שאני לא בעד מעשיי אביעד וברור שאין אפילו מה להשוות או לדמות אליה.
אני נגד אלימות מכל סוג שהוא! בעד שיח מכבד וראוי! וברור שאני לא שופט את שירה לעולם לא אוכל להיות במקומה ולנתח את דפוסי ההתנהגות הרצויים. והלוואי שכולנו לא נהיה גם!
ובכל אופןלב אוהב
יש עדיין פער עצום בין אלימות מתוך כעס שהיא פסולה מכל וכל לשני הצדדים, כן?
לבין ניסיון לרצח!!! לאובדן עשתונות, לאדם שהוא סכנה מהלכת...
אדם שהכה מישהו אחר כי הביאו אותו לקצה- זה אכן פסול ולא ראוי, אבל זה עדיין לא סכנה.
אין חולק על מה שכתבת!הגיבן מנוטרדהם
א)הרתעה
ב)שלא יהוו סכנה
ג)לשקם אותם לחיי חברה
בטח יש עוד סיבות וזה מעניין..
אף אחד לא אמר שהאישה היא טלית שכולה תכלתפה לקצת
אבל גם אם האישה מאוד מעצבנת ומוציאה את הגבר מהכלים (וכמובן להפך)- אין מקום לאלימות ורצח.
ועל מה האישה תשב בכלא? על זה שהיא עיצבנה אותו? שאמרה משפט שהיה מעצבן כל הורה לשמוע?
לא חלילההגיבן מנוטרדהם
אני מבין את המציאות אחרת לגמרי וזה משנה את כל התמונה.
מעניין, איך אתה מבין?פה לקצת
באמת מעניין אותי לשמוע איך אתה מסתכל על זה ומה אתה רואה שאני פיספסתי
כמו שכתבתי למעלההגיבן מנוטרדהם
בזה יש לאביעד 100% אשמה!
ועדיין כתבת שהיא צריכה לשבת בכלא. על מה?פה לקצת
לא בהכרח כלאהגיבן מנוטרדהם
תראה תמונה ששלחץי למעלה יותר
למה אף אחד לא אומר? בהחלט יתכן שהירא טלית שכולה תכלתארלט
נשים מוכות רבות הן טלית והבעל עצבני ואלים והן סופגות וסופגות שנים
אני לא רוצה לדמיין מה מרגישה אשה מוכה שקוראת כאן תגובות כאלהנשוי ושחוק
אני מסכים איתך ממשהגיבן מנוטרדהם
על מריבה יושבים בכלא? איזו מין סימטריה זו בין לקחת חלקארלט
במריבה לבין נסיון לרצח??? איזו חוצפה זו לשלוח אותה לכלא כי יש לה אולי חלק במריבה. מזעזע
תקראי הכלהגיבן מנוטרדהםאחרונה
חברים, האמת שהמטרה שלי הייתה לגחך על הטענהדי שרוט
לא תיכננתי שזה יכנס לקרב הנושן של מלחמת המינים 🤷
הגיחוך הוא על הדקירה... 20 פעם!נשוי ושחוק
לא מפתיעים הטיעונים הללו.זיכרו את המחבל שלא הואשם בניסיוןארלט
לרצח- כי הסכין שדקר בה היתה קצרה אז סימן שלא התכוון לרצוח... וזו פסיקת בית המשפט הישראלי.
המלצות לצימרחושבת בקופסא
מקווה שזה מתאים לשאול פה ויהיו מספיק תשובות.
יכול להיות שעדיף לשאול בהו"ל.
אנחנו רוצים לצאת לצימר זוגי מהתקציב שנשאר לנו מהמילואים וכנראה נוסיף קצת.
מחפשים צימר חדר אחד לזוג, עם ברכה פרטית (באמת פרטית, שלא רואים אותנו ואנחנו לא רואים אחרים)
עם ארוחת בוקר יהיה נחמד אבל לא חובה.
תקציב של סביבות 1,000 שקל לילה, (נחמד אם יהיה בפחות) שני לילות בסוף אוגוסט כנראה (אני מקווה שלא יהיה עמוס או יקר מידי בזמן הזה, אין לנו כל כך אפשרות אחרת)
אזור בארץ: לא ירושלים או המרכז ממש, ולא צפון רחוק ודרום רחוק. אולי בשולי המרכז?
אנחנו מתניידים באוטובוסים.
עדיפות אם יש אטרקציות, מסלולים ודברים מעניינים לעשות באזור שאפשר להגיע אליהם באוטובוס.
אשמח לעזרה כי ממש לא מבינה בזה.
מומלץ ממש ממשכנפי נשרים
צימר במחסיה, עלה לנו 1000 לסופש
כל המתחם מגודר ורק שלכם יש בריכה וגקוזי פרטיים ומטבחון נוח.
אפשר להוסיף 200 ולהישאר גם מוצש עד ראשון בבוקר
תודה רבהחושבת בקופסא
אפשר להגיע בתחב"צ?
מחיפוש מהיר ראיתי שיש לפחות 4-5 צימרים ביישוב הזה. התכוונת למשהו ספציפי?
אשמח לעוד תגובות
עוקבתרוני 1234
לא מאוד בקי, אבל ברחבי יו"ש יש המוןהסטורי
(לא הייתי שם, רק ראיתי פרסומים)
נראה לי פחות הכיווןחושבת בקופסא
אנחנו כנראה יותר מידי עירוניים בשביל זה, אין ברכה פרטית, וגם לא נראה שיש אופציות מה לעשות באזור מסביב.
אבל תודה, אשמח לעוד תגובות.
ממליצה בחום על צימרים נוף החאן בכפר אוריהנגמרו לי השמותאחרונה
הנה הקישור: נוף החאן, צימר בכפר אוריה | Weekend
היינו אומנם עם שלושת הילדים ולא רק זוג, אבל גם לזוג זה שווה בהחלט לדעתי.
אני זוכרת שהמחיר היה נמוך יחסית למקומות אחרים ויכול להיות שדווקא כן יתקרב לתקציב (לא יודעת לגבי אוגוסט).
הבעלים של הצימר מקסימים.
יש שם בריכה שווה שפרטית בשעות מסוימות שאתם שם (בעל הצימר מסביר הכל כאשר מגיעים. בגדול כאשר זוג או משפחה רוצים להיות בבריכה ויש במתחם עוד זוגות אחרים אז או מחלקים מראש שעות ואז יש לכם שעות רק שלכם.
או נכנסים בלי לקבוע כאשר פנוי ואז סוגרים את הדלת של הבריכה עם הווילון וכך זה סימן לאחרים שתפוס ולא נכנסים
)
יש גם ג'קוזי גדול בנוסף. גם בחלק מהצימרים בפנים וגם ליד הבריכה עם מפתח ודלת וכנ"ל כאשר זה מתחלק לזמנים שהם רק שלכם).
זה באיזור צרעה ואשתאול, נוף מדהים, הרבה מסלולים. יש גם סניף איקאה קרוב אם שייך 
ומרכז של חנויות אוכל וכו' באיזור (לא בכפר אוריה עצמו אבל קרוב).
לא יודעת לגבי תחב"צ.
אנחנו נהנינו מאוד וממליצה
תהנו המון
איזה כיף ❤️
מישהו מבין טוב בליסינג?חזקה בעורף
אנחנו מתניידים בשני רכבים. בעלי מקבל מהעבודה רכב+דלקן של 7 מקומות, שלרוב נמצא אצלו. ויש לנו רכב פרטי שלנו (5 מקומות שלרוב נמצא אצלי) עד עכשיו הרכב הפרטי שלנו היו רכבים זולים ודי מתפרקים, לא כ"כ השקענו ברכב כי הוא שימוש בעיקר אותי לעבודה (ממש קרוב לבית) ובהקפצות של הילדים (שוב, לרוב נסיעות ממש קצרות)
עכשיו ב"ה כבר תקופה שהרכב 7 מקומות לא מספיק לנו❤️ אז הרכב הפרטי הופך להיות גם להרבה נסיעות (לשבתות ולטיולים) הרכב הנוכחי כבר מתפרק וכבר תקופה שאנחנו מחפשים רכב ממש טוב שיחזיק מעמד לאורך זמן. הקצבנו עד 50,000 אבל לא מוצאים משהו שמספק אותנו מבחינת הנתונים של הרכב😬
התחלנו קצת להתלבט אולי כדאי לנו להשקיע בליסינג. מצד אחד מרגיש לי קצת כמו לזרוק כל חודש כסף לפח. מצד שני, נותן לנו שקט נפשי עם הרכב (קצת זקוקים לזה)
אבל בסופו של דבר, לא באמת מבינים בליסינג עד הסוף…
נשמח לשמוע איך זה עובד. יתרונות וחסרונות.
למה צריך להתייחס כשרוצים להתחיל? על מה לשים דגש? מאמינה שאנשי מכירות של הליסינג יידעו ל"סובב" אותנו טוב, כדי להרוויח, אז רוצים לבוא כמה שיותר מוכנים מראש.
תודה לעוזרים🙏🏻
לא בדיוק מה ששאלתפשוט אני..
אבל אני מכיר אדם שהקים עסק למציאת רכבים יד 2, לפי תקציב וצרכים. הוא בעצמו מחפש את הרכב, בודק אותו, עושה משא ומתן עבורך על המחיר וכו'.
נעזרתי בו כבר פעמיים, וזה אחרי שהגעתי אליו דרך אח שלי שרכש דרכו. השירות עולה 3,300 ש''ח.
לדעתי, רק על מציאת תקלות שבאף מכון מורשה לא בודקים, הוא לגמרי שווה את המחיר. במיוחד אם אתם כמוני לא מבינים ברכבים .. והוא גם מילואימניק אז בכלל כיף.
אני לא מכיר אותו אישית ואין לי שום אינטרס...
גם אנחנו נעזרנו במישהו כזהבארץ אהבתי
לנו זה עלה 2000 אם אני זוכרת נכון (אבל היה לפני כמה שנים, אולי העלה את המחיר מאז).
ממליץ גם על ארי ויילר1223334444
זה בדיוק הבנאדם 🤩פשוט אני..
גם אני ממליץ עליו, בחום רבדוד100
הוא נותן שירות בכל רחבי הארץ?רוני 1234
תודה! נחשוב גם על זה.חזקה בעורף
נשמע שזה לא נכון לכם ליסינגזיויק
תודה על התגובה. יכול לפרט למה?חזקה בעורף
כי הרצון שלכם זה ברכב טובזיויק
ליסינג אף פעם לא יהיה משתלם לאדם הפרטינפשי תערוג
עלות של ליסנג פרטי הבסיסי יהיה כ2000 שח לחודש בהתחייבות ל3 שנים.
עם סכום כסף כניסה ויציאה
כך שתשלמו כמעט 60-70% מערך של רכב חדש
אבל בסוף התקופה לא תשארו עם רכב
בליסנג תפעולי זה יעלה כמעט פי 2 כל חודש
כן, חברות הליסינג תמיד מצחיקות אותיפשוט אני..
נו בטח עליכם, רק שאני צריך לשלם פי 2 מירידת הערך בשביל שזה יהיה עליכם...
ליסינג זה דרך בעיקר לקנות את ההתחמקות מה"דרעק"משה
לכן עכשיו הלוביסטים של הליסינג נלחמים בתוכנית של מירי רכב (לא שגיאת כתיב) להפחית את כמות הטסטים למכוניות יחסית חדשות מפעם בשנה לפעם בשנתיים. בסוף ה"לחם והחלב" שלהם זה אנשים ששונאי תחזוקה של מכונית.
אולי ישתלם לכם רק להשכיר רכב לטיולים ושבתותרוני 1234אחרונה
מישהי חייבת לי כסף ולא נעים לי להזכיר להפשוט אני..
לא המצב ... אבל תודה!לאחדשה
חיבוקחדווית
יש לי חברה סופר סופר קרובה,
חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..
ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.
עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.
ואני לא יודעת מה לעשות.
האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה
פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??
מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה
משהו לא מסתדרפשוט אני..
לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.
ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...?
היא לא כתבה שהיא מתחתנתזיויק
''עכשיו אני מתחתנת''פשוט אני..
בדיוק מה שאני חשבתימשה
שאלה טובהמחפש אהבה
ואלה יפה שאתם עוקבים ושמים לבחדווית
תכלס השאלה הקודמת היתה לחברה שלי שרצתה לשאול... (חסום לה משום מה)
אם לא היית מתייחסת לזה כעניין זה לא היה חייב להיותפתית שלג
אבל אם באמת את מתייחסת לזה כמשהו גדול שיכול להשפיע על הזוגיות שלך- אז כנראה זה באמת עניין שצריך לפתור. קודם מול עצמך, ואח"כ מולו.
בגדול בעיה בהגדרה זה לאSevenאחרונה
הרי זה לא אסור..
אבל כן נשמע לי מוזר שאת זקוקה לחיבוק ארוך מחברה כדי להרגיש את האהבה המיוחדת והנקייה בינכן...
בד"כ נשים מבטאות רגש באמפתיה בלהכיל אחת את השניה פחות יצא לי לחבק חברה שעות ברגיל (לא מדברת על מקרה קיצון נניח שמישהי מאבדת אדם יקר ואז נותנים לה חיבוק ארוך אלא כהרגל בינכן של חיבוקים ארוכים)
כן נשמע לי יותר נכון לשמור כאלה דברים לבעלך ובהמשך לילדים...בהצלחה
מכירים את די סיטי במישור אדומים?ברגוע
האם יש שם חנויות במחירים טובים?
מחפשים בעיקר ספה ומיטת ילדים, אולי גם שולחן אוכל ותנורים
הייתי שם לפני שנה, זה היה בעיקר בית קברות לעסקיםפשוט אני..
אבל במג'יק קאס העברנו הרבה שעות מאוד מהנות
תודהברגוע
ואולם שמחות של ארועים חרדייםמשה
זה חור עולם. חוץ מברכב אין דרך להגיע לשם וגם אין סיבה.
אם אתם מהאיזורנפשי תערוג
שווה אולי לקפוץ
לנסוע ספיישל אני חושב שבירושלים יהיה יותר מבחר ובמנעד מחירים גדול יותר
תודה, יש לך המלצה על חנות מסויימת בירושלים?ברגוע
לא.נפשי תערוגאחרונה
אבל לפני שרצים לחנויות
90% מהחנויות ממציגות את הדברים שלהם באינטרנט
מציע לעשות את השוואת המחירים באינטרנט ורק אחרי שנסגרים על משהו ספציפי לנסוע לראות אותו פיזית
מודעות לאתגרים בקדושת הזוגיות במרחב הזוגימחפש אהבה
נראה לי שהשאלה מורכבת משתי חלקים, אחד מופנה לגברים שבינינו ואחד לנשים:
לגברים: האם אתם משתפים את האישה שלכם באתגרים שאתם חווים מול נשים אחרות?...
לנשים: האם אתם מעוניינות שהבעל שלכם ישתף אתכם בנושא הזה? שיהיה פתוח עד הסוף?
האם קרה לכם שהוא שיתף אותכם, ומה היתה תגובתכם [המודעת והלא מודעת..]?
לא בדיוק אבל בערךפשוט אני..
אני משתף בצורה קיצונית.
זה העלה את הזוגיות שלנו עשרות מונים למעלה,
פתר הרבה מאוד בעיות שהיו לנו (בעיקר לי),
ושחרר הרבה מתח וחרדה.
גם אצלנו יש שיח פתוח בתחום הזהנעמי28
אבל זה הגיע עם השנים, לא חושבת שהיינו בנויים לזה בשנים הראשונות.
צריך ביטחון עמוק אחד בשני ובמקום שלנו, חוסר שיפוטיות וקבלה, לא רק בתחום הזה.
צריך המון נפרדות והבנה שלא כל מעשה שהשני עושה קשור אלי.
למה הניסוח פה שזה תמיד מהצד הגברי?ירושלמית במקור
מה הכוונהזיויק
למה הוא שואל אם הגבר משתף ולא אם האשה משתפתפשוט אני..
אין סימטריה אבל שאלה טובהזיויק
נו, אשמח לשמועמחפש אהבה
(הוא לא אמר על השאלה שלך שהיא טובה אלא על שלי)ירושלמית במקור
יאפזיויק
זה מה שהתכוונתי. מוזמנת לשתף מהצד השנימחפש אהבהאחרונה
מה זה אומר אם קשה לי ממש?נגמרו לי השמות
ומה זה אומר עלינו כזוג?
ומה אם פשוט נמאס לי מכל הריבים האלה?
או מכל הריחוק הזה?
או מכל הקושי הזה?
יצא לי להתבונן בחג השבועות האחרון במגילת רות,
ובקריאה הזו קפצו לי לעין המילים "ודבקה בה".
לפני הרי מתואר שגם עורפה וגם רות הלכו עם נעמי
אבל נתקלו שוב ושוב באתגר או סירוב או שימת המציאות כפי שהיא על כל קשייה ומורכבויותיה שהציבה בפניהן נעמי - ובעוד עורפה בחרה לחזור אחורה, על רות כתוב: "ודבקה בה".
ובעצם התבוננות על זה הביאה אותי לחשוב שדבקות מובילה לחיים, דבקות יוצרת חיים.
הרי בזכות אותה הדבקות נוצר אפילו המשיח שלנו! חיים. גאולה. בזכות הדבקות הזו. בזכות הלא לוותר הזה.
וגם במקום אחר בספר בראשית ששם נאמר "ודבק באשתו והיו לבשר אחד" - ורש"י מפרש בילדים, ופירושים אחרים מפרשים גם באחד ממש באיחוד הנשמתי והגופני והכולל כולו. כלומר יש כאן עוד דבקות שמובילה לחיים. גם להמשך החיים (ילדים) וגם לאיכות החיים עצמם ושמחת החיים שזה הביחד והאחדות של הזוג.
וגם בתפילה ששם נאמר: "ודבקנו במצוותיך" ואנו לומדים על התורה הקדושה ש"עץ *חיים* היא למחזיקים בה ותומכיה מאושר". וגם אם העץ מתנדנד ברוח - אנחנו מחזיקים. דבקים. בתורה. במצוות. באתגרים שהחיים מזמנים לנו.
ועוד מקור שעלה לי בהקשר הזה הוא "ואתם הדבקים בה' אלוקיכם *חיים* כולכם היום" - שוב דבקות שמובילה לחיים!
זה פשוט מדהים.
כמה הדבקות מובילה לחיים
כמה להמשיך, לדבוק, להתמיד, לא לוותר יכול להוביל אותנו לחיים.
לדבוק בטוב כמובן.
* ודבקה בה - לדבוק בטוב. רות ראתה בנעמי את הטוב ודבקה בטוב הזה. "באשר תלכי אלך ובאשר תליני אלין עמך עמי ואלוקייך אלוקיי" - זה הטוב. ה' אלוקי ישראל ולהיות חלק מעם ישראל ולהיות עם חמותי הטובה - זה הטוב עבורי ובו אני דבקה.
* ודבק באשתו - לדבוק בטוב שבאשתי. לדבוק בטוב שבבעלי. לדבוק באשתי עצמה. לא לוותר עליה. לדבוק באישי עצמו. לא לוותר עליו.
לדבוק ולהתכוונן אליה ולהשקיע בה כמה שאני רק יכול. לדבוק ולהתכוונן אליו ולהשקיע בו כל מה שאני יכולה.
* ואתם הדבקים בה' אלוקיכם - לדבוק כמובן בקב"ה שבידו הכל וממנו הכל ומקור כל החיים וכל הטובה וכל הברכה.
* ודבקנו במצוותיך - לדבוק בטוב שבמצוות ובתורה. יש טוב ויש רע ובחרת בחיים - לבחור בטוב.
ואפשר ללמוד מזה גם על הזוגיות שלנו ועל ההורות שלנו - ולזכור שמעבר לזה שכל דבר בעולם הזה צריך אנרגיה כדי להתקיים, צריך עבודה כדי להתקיים ולקרות,
יש עוד משהו מאוד מאוד חשוב:
הטוב הגדול יותר, השלם יותר, האמיתי יותר והשורשי והעמוק יותר – כל אלה באים *רק* אחרי ההשקעה. רק אחרי הדבקות. רק אחרי שעובר זמן של השקעה מתמשכת ומרוכזת.
למשל,
לא דומה אהבה לתינוק בן יום
לאהבה לילד בן שנתיים
לאהבה לאותו הילד בן 10
ככל שהילד גדל,
ככל שנשקיע בו יותר - יותר נאהב אותו.
כמובן שמהתחלה אנו אוהבים אותו.
אבל אי אפשר להשוות את האהבה שהייתה לנו בלב כשרק ראינו אותו לראשונה, לאהבה שיש לנו בלב כשהוא פתאום קורא "אמא", "אבא", לאהבה שיש לנו בלב שהוא כבר משחק עם האח הקטן, מחבק אותנו וכותב לנו ברכה ואנחנו משחנשי"ם איתו ומגלים בו עולם שלם ואישיות שלמה שלא הכרנו! ואז האהבה מתעצמת אפילו עוד יותר!
אותו רעיון גם עם בני זוג,
בהתחלה יכולה להיות אהבה, חיבה, התרגשות וכו'
ופוטנציאל הצמיחה של האהבה עצמה הוא עצום
אחרי שנה עוד יותר
אחרי 10 שנים עוד יותר
ואחרי 20 ו30 שנים עוד יותר.
וגם אם קשה לנו עכשיו -
הרי אם נלך אחורה למקומות שחווינו קשיים בחיים הרבה פעמים נוכל לראות שאם לא היינו חווים את כל הקשיים האלה, את כל המשברים והרע שעברנו - לא היינו באותו מקום שאנחנו עכשיו. וכל אחד ואחת ומה שזה אומר עבורם.
כך גם אם אנו עוברים עכשיו קשיים בזוגיות שלנו - נוכל להגיע דווקא מהם ומתוכם גם לכמויות של *טוב* גדול אפילו עוד יותר בינינו.
כמה שזה נשמע מופרך, לפעמים רק מהמשברים אפשר לצמוח ולהעמיק בעוצמה הכי חזקה שיש,
לפעמים דווקא מהרע אפשר לחוות את הטוב יותר בשלמות ויותר בחוזקה ועוצמה.
וזה נכון לכל תחום בחיים - אדם שעובר ומתגבר על מכשולים וקשיים - לרוב יכול לצאת הרבה יותר מחוזק, עם הרבה יותר כוחות ותעצומות נפש שגילה על עצמו, הרבה יותר לעזור גם לאחרים, הרבה יותר לפתח את השריר של הנתינה וגם של הקבלה, לפתח ולהרחיב עוד את כוחות הנפש שלו, וגם לחוות את הטוב הרבה יותר בעוצמה כאשר הוא מגיע.
אז דווקא אחרי ריב או אתגר או קושי זוגי - אם נצליח לעבור דרכו, בתוכו וממנו נכון -
או אז נוכל גם לגלות את הטוב העמוק יותר, הגדול יותר,
מה שלא היינו זוכים לו אם היינו נשברים באמצע!
מה שלא היינו זוכים לו אם היינו מרימים ידיים בקושי הראשון או השני או השלישי.
אז אם יש קשיים ואנחנו חושבים אולי להרים ידיים?
רגע!
לומר לעצמנו - רגע, בעצם עדיין אין לנו מושג עוד כמה טוב נוכל לקבל מהקשר הזה ואחד מהשנייה עוד יום, עוד חודש, עוד שנה ועוד 20 שנים.
אז ננסה לאפשר לעצמנו את אותה השקעה והתמדה, את אותה דבקות, את אותו לימוד, וב"ה לזכות לטוב עמוק וחזק עוד יותר.
ובעצם אם חושבים על זה אז גם בהורות, גם בזוגיות, גם במיניות, גם בכל מערכת יחסים עם המשפחה, גם בעבודה, וגם בהכל - המתמיד זוכה! לגמרי זוכה ❤️
וזה הזכיר לי גםנגמרו לי השמות
קטע שכתבתי בעבר שמדבר בדיוק על המקום הזה, של כל הטוב שמגיע דווקא אחרי שדבקים, דווקא אחרי שעוברים אתגרים בחיים, אז רוצה לצרף גם אותו לכאן:
אשתי, תודה שחיכית.
היום חגגתי איתך ועם המשפחה המדהימה שבנינו יום הולדת 80.
זה משהו לחגוג יום הולדת 80.
לא בא ברגל...
וחשבתי קצת. או בעצם הרבה.
ומתוך כל המחשבות שלי על חיי, את יודעת איזו מחשבה קפצה כל הזמן בראש ועלתה על כולנה?
המחשבה עלייך.
המחשבה על כך שחיכית לי.
את חיכית.
חשבתי על כל אותם הצמתים בחיים שלנו, מגיל 20+ ועד היום.
וואו, 60 שנים, זה פשוט לא להאמין!
חשבתי על איך בכל צומת יכולת לבחור - להאמין בי, להאמין בנו
או לא להאמין.
לבחור
אם להישאר
או להיפרד
אם לקחת את עסקת החבילה, הלא פשוטה בכלל לפעמים, שקוראים לה "אני",
או פשוט לוותר על הכל, לקום וללכת.
ואת, אשתי היקרה, תמיד בחרת, וחזרת ובחרת בי.
את בחרת בנו.
כל פעם מחדש.
את בחרת לחכות.
את ידעת והיית כל כך חכמה כבר אז,
את ידעת מבפנים, שזה יגיע,
שאנחנו נעבור את זה.
וגם את זה, וגם את המכשול ההוא שחשבנו שזהו הגענו לסוף ולעולם לא נצליח להתגבר? גם אז היה בתוכך את הקול הפנימי שאמר לך לא לוותר,
שאמר לך להילחם
שאמר לך לחכות.
זמן.
כמה כמה שהוא משאב חשוב.
ומי כמוני בגיל 80 יודע זאת
כמה הזמן הוא המרפא הכי גדול
כמה הזמן הוא הקוסם הכי גדול
כמה הזמן הוא המאפשר הכי גדול
כמובן שהקב"ה! אבל בורא העולם שברא את הזמן וגילם בתוכו כ"כ הרבה אוצרות,
שמי היה חולם לאן הם יובילו אותי, אותנו?
ומה היה קורה אם לא היית מחכה לי?
ומה היה קורה אם לא היית, היינו, נותנים לזמן לעזור לנו ולרפא בנו דברים?
ומה היה קורה אם לא היינו בוחרים לעבוד?
ומה היה קורה אם היינו נפרדים?
בצומת ההיא? וההיא? ובמשבר הגדול ההוא?
אני אפילו לא רוצה לחשוב על זה.
על מה הייתי יכול לפספס
על חיים שלמים ומתוקים וטובים איתך יקרה שלי
על המשפחה המדהימה שבנינו
על כל האוצרות הללו שעכשיו מביטים בנו בעיניים נוצצות
ושרים לנו שירים
ומחברים לנו ברכות
וכולם חוזרים על דבר אחד - אתם הדוגמא שלנו לזוגיות טובה סבא וסבתא!
אתם!
אנחנו יקרה שלי! אנחנו! שמעת?
אנחנו, הזוג שעבר והתמודד ונילחם וקם ונפל
ושוב נפל
ושוב קם
ושוב
ושוב
אנחנו מודל להערצה!
ממנו שואבים!
והאמת? אני מבין אותם.
תראי יקרה שלי מה יצא מאיתנו!
תראי כמה אהבה יש בינינו
כמה עוצמות
כמה חוויות
כמה טוב. טוב צרוף. טוב שלם. חיים שלמים.
כמה נהיינו אחד, במלוא מובן המילה.
ואיזה מזל שחיכית לי
ואיזה מזל שהאמנת בי
ואיזה מזל שלא וויתרת
ואיזה מזל שגרמת גם לי לא לוותר
ואיזה מזל שלקחת את כל הפניות הנכונות בדרך
ואיזה מזל שהשכלת להבין שזו *דרך*,
ושגם כשאנחנו למטה, הכי הכי למטה -
אנחנו עדיין בדרך!
וכמה בהמשכה השמים צלולים
והשמש מאירה
והחיים מחייכים
וכמה טוב ואור ושפע וברכה יש מעבר לפינה,
במורד הגבעה,
בהמשך הדרך הזו.
ואת, שחיכית,
וידעת
והאמנת
ובחרת
ואהבת
ללא תנאים
לך אני עומד היום ומוקיר תודה ונושק לראשך על שהבאת לי את החיים המתוקים והנפלאים הללו לצידך ויחד איתך.
תודה.
את לא יודעת עד כמה תודה.
תודה שחיכית.
(רציתי לכתוב ישר ולא הספקתינגמרו לי השמות
בעקבות בלת"ם שמיד צץ,
אז חוזרת עכשיו רק לציין הבהרה:
@oo היקרה רק למען הסר ספק היה חשוב לי לכתוב שאת הקטע הנ"ל רציתי לכתוב כבר מחג השבועות שאז חשבתי על הדברים ופשוט חיכיתי לזמן פנוי לנסח ולכתוב אותו.
וכמובן שאין באמור שום התייחסות ספציפית למקרה ספציפי כזה או אחר או שום ביטול חלילה לדברים שנאמרו בשרשור אחר.
אלא רק התבוננות אישית שעלתה לי מקריאה במגילה וכל מה שפירטתי כאן.
ואם יש מקרים שיתחברו וזה יהיה מתאים להם - מצוין, ואם יש מקרים אחרים שלא יתחברו או שלא יהיה שייך אליהם - זה גם כמובן בסדר גמור ואין הדברים מתיימרים להתאים לכל המצבים ולכל האנשים ולכל המקרים באשר הם כמובן, אלא רק לאלה שכן
).
ובכלל רוצה להודות לך גם כאן על הדיון המכבד, המפרה, המדייק והמחכים שם 🙏❤
כבר זמן רב כאן בפורומים אפשר ללמוד ממך המון מתוך המודעות הגדולה שלך, העבודה העצמית מעוררת ההערכה שלך, הגמישות המחשבתית שלך, החתירה למען מיקסום האושר בכל התחומים בחיים ועוד 
🔴 מצב מלחמה 🔴 - תוספת קטנה לעכשיונגמרו לי השמותאחרונה
יש משפט חשוב של דוקטור ויקטור פרנקל (ועוד רבים וטובים) שחשוב רגע להנכיח לעצמנו עכשיו:
כל התנהגות/תגובה בלתי נורמלית במצב/במציאות בלתי נורמלית - היא נורמלית.
אז מצאת את עצמך / את אשתך / את אישך / את הילד ברגרסיה בתחום מסוים?
אתם נורמליים.
זו המציאות שלא נורמלית.
אז לוקח לך שוב שנה לעשות פעולה פשוטה?
הכל עמום, מבולבל, לא מרוכז?
את נורמלית. אתה נורמלי.
פתאום בוכה כאילו בלי סיבה הנראית לעין?
כל פעולה הכי קטנה נראית כמו הר?
התחלת דיאטה בדיוק לאחרונה ומאתמול מחפשת רק מתוק ומנחם?
הסבלנות מתקצרת לפתיל קצרצר או אפילו בלתי נראה?
לא מבינה את עצמך?
שואל מה נסגר איתי?!
תוהה לעצמך או אפילו מבקרת את עצמך: מה זה מה קורה איתי?!
את נורמלית. אתה נורמלי.
ומה יעזור גם לנו וגם לזוגיות שלנו עכשיו?
בעיקר חמלה.
הבנה.
לגיטימציה לאנושיות שלנו.
המון חמלה ואהבה.
לעצמי. לאשתי. לאישי.
לקחת נשימה עמוקה
ועוד אחת
להוריד סטנדרטים כרגע במה שאפשר
ובעיקר לזכור שגם אני וגם בעלי/אשתי - אנושיים.
ועוברים, שוב, בתוך מציאות מוטרפת.
ולנסות למצוא עוגנים גם כעת
ולנסות לחזק את עצמינו ולהתמלא ממה שעוזר
לנו, ולזוגיות שלנו.
בשורות טובות ב"ה 🩵🙏
שאלה יותר לגבריםבוריס
אשמח להמלצות על תחתונים.
אני לא מוצא משהו שהוא באמת נח ואני סובל מזה מאוד
תודה
מאצ'טונים דלתא - יש גזרות שונותפ.א.
גזרה?חתול זמני
אני אישית אוהב את הבוקסרים הארוכים של פוקס (יש לי מבנה גוף רזה־בינוני בערך L)
לגזרה רחבה הרבה אוהבים רפויים
א. גזרה רחבההסטורי
כעיקרוןשפויאחרונה
אין נוסחא מנצחת, לכל אחד נח משהו אחר,
זה פשוט לקנות אחד ולבדוק.