אל תגידו שגברים הם אלימים, הנה הוא אפילו הפסיק לחנוק מיוזמתודי שרוט
לא קשור ל'גברים'. הוא לא 'גברים' הוא גבר פושע מתועב אחדהסטורי
וכן, יש גם נשים כאלו. אולי הן פחות חזקות, אז זה פחות מגיע למוות, אבל כן אלימות.

אלימות היא רשעות. היא אבורה מכל צד. אבל אין שום סיבה לתייג את זה למחלחמת מינים, או לשאר תייוגים מרקסיסטיים.
כן כן ברור לי. כתבתי את זה כמליצה פשוט.די שרוט
וזה נורא מצחיק אתה לא חושב?

אביעד משה הפסיק *מיוזמתו* את החניקה של אישתו.

מגיע לו פרס של גבר השנה. אחרי הכל, יצא אחלה גבר שהפסיק מיוזמתו לחנוק את אישתו ולדקור אותה.
כן, אבל גם בצחוק אתא שותף לשיח הפסולהסטורי
של מלחמת הגברים בנשים.
כל כך מסכים... ה יעזור מה יהיה עם זה כבר...יהודה224
עוד יאמרו שמגיע לו צלש כי הוא הציל אותה ממוות...מוש השור...
הטוב שבעורכי הדין ל...
גם לאייכמן היה יצוג משפטי... מה לעשות...יהודה224
אבל אדם מטומטם אין שום ספק...
אני לא חושב שאפשר להבין מה עבר לו בראש
דמניוק אפילו זוכה. ולא סתם זוכה.די שרוט
זוכה על ידי עלה התאנה של הימין יורם שפטל.

אבל אין לי שום דבר נגד ייצוג משפטי.

אני רק תוהה האם עורכי הדין שלו הם לא העפרונות הכי מחודדים בקלמר כשמעלים טענה כזאת.

אבל אני לא משפטן.....
הם העפרונות הכי מחודדים שיודעים איך בית המשפט ומערכתמוש השור...
הצדק טוחנת את הצדק עד דק. אם הטיעון הזה היה לא מקובל הם לא היו מעלים אותו.
יתכן והטיעון הזה יוריד את האשמה מנסיון לרצח להריגה. אולי זה יוכיח שהוא היה בשיגעון ריגעי... המצאות וקישקושים של מערכת המשפט
מבלי לנבות למשוך את האש אלייהולך לאיבוד
אפתח ואציין כי אינני מצדיק אלימות מכל סוג ואינני מצדד באביעד משה או בגברים כאלו ואחרים ואומנם...

מגיל קטן לימדו אותי שריקוד הטנגו מצריך שני רקדנים.

אני באמת לא יודע מה עבר לעביעד משה בראש ברגע של איבוד העשתונות אבל ברור לי כשמש שלא היתה לו כוונה תחילה להרוג אותה.
שהריי, מדובר במתאגרף מקצועי ומעל לכל ספק אם בכל היתה כוונתו הוא היה יכול בקלות רבה ובמהלומת יד אחת להפיח את נשמתה עדן...
להערכתי ולהערכת אשתו שירה כל רצונו היה לכער את גופה ואת פניה בכל דרך וצורה אפשרית וזאת לאחר שהחליט בראשו כי אם היא לא תהיה שלו היא לא תהיה של אף אחד אחר...

על מנת לדייק מעט בפרטים אוסיף שהכל החל לכאורה בויכוח היכן יעשו את החג, ולבסוף למרות שהתרצה לעשות את החג בבית הוריה היא סרבה שהוא יבוא איתה אליהם ואף שלחה התגרות והוסיפה כי היא כבר תמצא גבר אחר שיגדל את הילד.

שוב.
אני לא מצדיק אלימות מכל סוג.
לא פיזית ולא מילולית.
אבל, וכאן האבל הגדול - מה שהיא תרמה למצב זה לא גרגיר אבק במגירה...

קשה לי לדמיין כל גבר אחר מגיב לניכור הורי בעוד הקרקע מתחתיו נשמטת ברגע.

תמיד מספרים את הבדיחה על המרוקאי שהלך לקורס טיס ולא התקבל ולאחר מכן התגייס בחפץ רב ל נ.מ.
הקלישאה של " אם אני לא טס אף אחד לא טס" היא מזמן לא סתם בדיחה.

יכול להיות ששירה ניסתה להתריס את אביעד ובכך לגרום לרשיות החוק להרחיק אותו ממנה ומהילד באופן "חוקי" מבלי שתאלץ לתת את הדין על ניכור הורי ויכול בהחלט להיות שדברים שם יצאו מפרופורצייה ביוזמת שני הרקדנים...

מה שבטוח זה שרק האל ושניהם יודעים מה האמת היה שם.

בנימה אופטימית זו אבקש לציין שלפני שכולם כאן מתרעמים על "אלימות גברית כלפיי נשים" שבאותה הנשימה ישאלו את עצמם כמה גברים בשנה בוחרים לשים קץ לחייהם לאחר פרידה , ניכור הורי ומזונות שאין ביכולתם לשאת...

כל מי שבאמת רוצה לשים קץ לאלימות חייב להפסיק לתמוך במחול השדים בו רק הגברים אחראיים לפרנסת נשותיהם הגרושות והן יוכלו לירבוץ רגל על רגל ולפעמים אף לעבוד בשחור מהלי שיפגעו זכויותיהן.

להזכירכם - על מנת להביא את אותם הילדים לעולם היה צורך בשני רקדנים.
לא מאמין שיצא לכם להכיר נאנסת עם 4 ילדים...
שלום להאשמת הקורבן הקלאסיתMonica Geller
אתה בונה לך בניינים בגלל קלישאה על טנגו?!
מה זה השטויות האלה??

יכול להיות שהיא רבה מכוער אבל מכאן ועד להגיד שהיא תרמה למצב הזה, בנאדם!!!

הוא הכה אותה באכזריות ש׳במהלומת יד אחת להפיח את נשמתה׳ כבר פחות אכזרי.
הוא השחיט אותה.
והסיבה היחידה היא שהוא פסיכופת, ושום דבר אחר!!!!

אתה לא בעד אלימות, אבל לא נותן את מלוא האחריות למי שביצע אותה🤮🤮🤮
במילים אחרות ׳נשים תתנהגו יפה כדי שלא תהיינה הבאות בתור׳ ׳שמנה לב להתנהגות שלכן כי יתכן שאתן מזמנות רצח או אונס׳

גם התנהגות הכי חשופה ופרובקטיבית, לא מצדיקה אונס או רצח ולא לקיחת אשמה בפגיעה!!!
מה אתם חיות טרף בלי רסן???

איזה בניינים בנית ׳אולי ואולי ואולי׳
מאיפה הבאת את זה???? וזה גם ממש לא משנה!

ומה קשור לגברים שנמצאים באלימות?? כן זאת בעיה שצריך לפתור וממש לא ככה.
זה רחוק שנות אור מהסיפור שלהם.

חשבתי שסיפורים כאלה יעוררו את כולנו,
מבינה שטעיתי.
שוב, מבלי לנסות למשוך את האש לכיווני.הולך לאיבוד
ושוב,
אין הבדל מבחינתי בין אלימות מילולית לאלימות פיזית.
על כך שכאשר אישה מתלוננת על הבעל שלה הוא ישר נעצר ומועמד לדין בעוד שאם מתברר שהתלונה שיקרית (מה שלרוב קשה להוכיח בהרבה מקרים של חפים מפשע) - לא ניתן וקשה למצות את הדין עם המתלוננת מאחר ומדובר בהתנהגות ריגשית...
למה כאשר נשים שולפות ציפורניים אין זו אלימות אבל כאשר גבר מרים יד זו אלימות שחובה לגדוע מהשורש ???

הדיון בהחלט מעולה ויש ביכולתו לחשוף מעט את האוולות האמיתיות שנעשות כאן בחסות החוק היבש...
זה לא משנהMonica Geller
כמה תרשום ׳בלי למשוך את האש אלי׳ כשאתה מבעיר אותה.

בא נתחיל מזה שהמצאת נתון שהיתה שם אלימות מילולית מצידה בכך שהיא איימה להרחיק ממנו את הילד (מבחינתי זה היה צריך לקרות בהרמת יד הראשונה ,הרבה קודם).

לא כל הנשים הן מלאכיות ולא כל הגברים הם טורפים עם שיניים חשופות.
כן קיימת אלימות מצד נשים, בעיקר מילולית.
וצריך לפתור אותה!
וגם אז אין שום קמצוץ של הצדקה לרצח.

אתה יכול לפתוח על הנושא שרשור נפרד.

חולק עלייך לחלוטיןיהודה224
אני מאמין שאלימות פיזית קיימת אצל נשים לחלוטין רק שגברים פחות ערים לנושא ולא מתלוננים גם כדי לא להחמיר את המצב וגם כדי לא לצאת קטנים...
אלימות פיזית קיימת רק אצל אלומוש השור...
שאירגוני הנשים ועורכי דיניהם קבעו.
וכול מי שאומר אחרת מעודד אלימות🤐🤐🤐
קודם כל אכן שניהם פסוליםלב אוהב

אבל יש הבדל ענק בין אלימות רצחנית שנעשית בטירוף ואיבוד שפיות

לבין אלימות מילולית שהיא כמובן גם פסולה, אבל לפחות עליה אפשר לומר שאדם אולי איבד את העשתונות,

שאולי המידות שלו מקולקלות וכו'

אדם שהגיע למצב שטריגר של מריבה (חריפה ככל שתיהיה) הובילה אותו לדקור, או לקחת פטיש ולהכות או כל סוג אלימות חסרת שפיות שעשויה להרוג- זה בהחלט אובדן שפיות וטירוף

ולא משנה כמה שתגיד שיש כאן עוד צד....

ובקיצור מה שאתה אומר זה ש...Lia
נשים פשוט אל תעצבנו אותנו והכל יהיה בסדר.. אם תעצבנו, דמכן בראשכן!

אתה ממש מדבר כמו גבר אלים בעצמך. שה' יעזור לכל הסובבים אותך
מפרט עוד כמה מקרים של ריקוד טנגו שלא הלךמוש השור...
עבר עריכה על ידי מוש השור... בתאריך ב' באדר תשפ"א 09:57
בהמשך לדבריך- אותו הדבר בדיוק לגבי הסכסוך הערבי וקורבנות השלום- לטנגו צריך שניים
המתנחלים גרים איפה שגרים וחוטפים- לטנגו צריך שניים
פרעות תח וט, שואה ועוד ועוד..... מסתבר שהטנגו לא נגמר והצד שחוטף כל הזמן לא לומד ומבין....
בקיצור צריך ללמוד כל מקרה לגופו וברור שיש חילוקי דעות ואפילו קשות בין בני זוג.
לא מצאנו בדת היהודית והאיסלמית שמוציאים גזר דין כמו שעשה אביעד משה לבן אדם ללא משפט
וגם ההוא שרצח בגלל ריב על חניה לא אשם. לטנגו צריך שניים- שלאארלט

יריבו איתו על חניה ואז הוא לא ירצח

הרי ברור לך שתגובה חכמה כזאת תמשוך אלייך אש, נכון?פה לקצת
אתה מאשים את מי שנפגע ומצדיק את הפוגע למרות שאתה טוען שלא.

גם היא הייתה מתגרה בו עוד ועוד ועוד במילים פוגעניות ומעצבנות- זה לא מצדיק אלימות, ועוד כזאת אכזרית.

מצדיק אלימות כי היא התגרתה בו. נו באמת.

אז גם כל המריבות והדקירות של אנשים בכביש ועל חניות הן מוצדקות כי הרי צריך שניים לטנגו אז שני הצדדים אשמים, זה גאוני.

ממש בוגר ככה להסיר אחריות ולהגיד כמו ילד קטן "אבל הוא התחיל"....

והנה. קיבלת מה שרצית ומשכת את האש אליך.
לא אמרתי שמגיע לה כי היא התחילההולך לאיבוד
תעשי הפרדה בין מה שאמרתי למה שנראה לך שאמרתי.

שירה איסקוב הודתה בתחקיר שעשו עליה שהיא לא הסכימה שיבוא איתם לבית הוריה למרות שכבר הסכים לעשות את החג בבית הוריה ואמרה במילותיה שלה שהכיוון שלה היה לגרושים ושמה שכנראה הקפיץ לו את הפיוז היו המילים שלה על כך שגבר איר יגדל את הילד כאילו הילד יתום.

לא מצדיק אלימות מכל סוג אבל לצערי יש לשירה איסקוב חלק נכבד בהדלקת האש בשדה הקוצים הזה.

ולמעופפת שהגיבה שכל בחורה יכולה להתלבש איך שבא לה ומצפ שהגברים לא יטרפו אותה ברחוב כמזמינת אונס תרשי לי להגיב בנושא...
מאחל לך מעומק ליבי שזוג הומואים יתגורר סמוך לדלת ביתך ותראי אותם כל היום לובשים טייץ עם או בלי לבנים למטה ואז תגידי לי אם זו הטרדה מינית או לא אבל לצערי החוק הוא חד צדדי שכן חופש הלבוש חל על נשים בלבד ולא על גברים.

ביום שכל הגברים יעלו לאוטובוס בתחתונים מעניין איך את והמוח המעווט שלכם תרגישו...
אבל הכי חשוב שתתאפקי גם אם מדובר בבראד פיט או כל דוגמן אחר שכן עושה לך את זה
לא מגיע לה, היא אשמהפה לקצת
אסור לה להתעצבן ואסור לה לומר שום דבר שחלילה יעצבן את הגבר שאיתה כי אם הדם יעלה לו למוח בגלל משפט שאמרה אז היא תהיה אשמה שנתנה לו סיבה להרביץ לה.
זה מה שאתה אומר בעצם?
למה להפוך את זה למלחמה של המינים?נשוי ושחוק
מי שמשגע מישהו והשני פגע בו זה מה שקרה... לאלימות יש המון סוגים.
זה לא. פשוט הדוגמא שהוא נתן הייתה כזאת שהאישה נפגעהפה לקצת
הייתי אומרת את אותו הדבר אם זה היה הפוך.

כמו שאמרתי בתגובה לפני, לפי הדברים שלו אפשר לומר שגם אדם שנרצח בגלל חנייה או בגלל איזה מריבה בכביש אז הוא אשם כי למה הוא צפר או תפס לו את החנייה....
חבר'ה חבל להשקיע ולהגיבחצילוש
פשוט תדווחו🤗

כך עשיתי.
ולנסות להשתיק אותי זו לא אלימותהולך לאיבוד
חופש הביטוי עלק
על מה הדיווח?נשוי ושחוק
אני מעדיף לנהל על זה דיון.
תראה,נגמרו לי השמות

יש דיון על רמיסת זכויות של הגבר,

יש דיון על רמיסת זכויות של האישה,

יש דיון איך אפשר לעזור לאבות גרושים או בפרידה,

יש דיון איך אפשר לעזור לנשים גרושות או בפרידה

ויש עוד הרבה דיונים.

אבל לומר בהקשר של רצח מזעזע ולא אנושי שאולי אפשר להבין (גם אם ברמיזה) או שיש למטבע שני צדדים,

או שגם לאישה יש חלק,

או לומר אני לא מצדיק אבל...

זה מסוכן!

מסוכן מסוכן מסוכן

צריך להוקיע אלימות בכל שלב ובכל מידה שהיא!

וכשזה מגיע לרצח אפילו לא צריך לומר זאת - הלב מזדעזע ונשבר!

אי אפשר להכיל

ולא להבין

ולא להסביר 

ולא לתרץ

ולא משנה מה אי פעם היא עשתה

או מה אי פעם כל אישה באשר היא תעשה

אף אחד לא יכול לרצוח אותה

ואף אחד לא יכול "רק" להרביץ לה או לגלות אלימות כלפיה

וזה נכון לשני המינים כמובן.

יש עוולות? יש

יש קשיים? יש

אבל לפתור אותן בדרכים ***נורמליות***

ולא, אלימות ורצח הן לא דרכים נורמליות!

אז אי אפשר להכניס לאותה משוואה שיח על תיקון עיוות

ע"י עיוות אחר של אלימות ורצח

אי אפשר.

זה לא באותה סקאלה.

גם אם היא הייתה מוציאה לו את המיץ אסור היה לו להרים עליה יד.

שיברח. שיבקש עזרה. שילך למקלט. שיהפוך הרים. שיתחנן. שיתן גט. לא יודעת מה - ואם אין אפשרות - שיזעק לעזרה.

הוא לא יכול להיות אלים. הוא לא.

הוא לא יכול לרצוח וגם לא לפצוע. הוא לא.

זה אפילו לא צריך להיות בשיח ולא ברעיון ולא בבדל המחשבה...

את באמת מאמינה במש שאת כותבת ???הולך לאיבוד
איזה מיקלט יש לגברים ???
על איזה עמותה או אירגון לגברים גרושים את שמעת ???
מה דינו של גבר שמנסה לברוח מבשורה ???
עיקול חשבונות ורשיון נהיגה ???
מאסר עם עבריינים בסחר בסמים רוצחים ואנסים ???
ביטוח לאומי מכיר בנתון נפשי לצורך קיזוז דמיי מזונות ???
רק לאישה מותר להיות חלשה במדינה.
רק לאישה מותר להתלונן.
אחרי קמפיין ה me too אני לא אתפלא אם הטרייד הבא הוא לשלוח את כל הגברים לסדנת שליטה בכעסים כי איזה גבר לא צעק אף פעם ???

ראייה לכך שיש אמת במה שאני אומר היא שמכל מקריי הרצח לא עלינו במשפחה בכמה מהמקרים מדובר במשפחות דתיות / חרדיות ???
ואין בציבור החרדי נשים עצמאיות ??? דומיננטיות ??? או שכולן כנועות ומושפלות וחוששות להרים את קולן או חלילה את ראשן ???

הכל התחיל כשהגברים והנשים איבדו את הזהות המינית שלהם בחסות חוקיי הממשלה.
שיעבוד מצרים לא חלף!!!
הוא כאן יום יום שעה שעה במלוא הכוח.

ובאמת שאני לא חושב שבכלל אביעד משה חף מפשע ושסהכ הוא נקלע לסיטואצייה אבל את זה נשאיר לפסיכולוגים וליועצים שינסו לנבא מה באמת קרה באותן הרגעים הגורליים וכיצד באמת אבל באמת ניתן למנוע ממקרים כאלה לחזור על עצמם.

מוגש כחומר למחשבה לכל הפמניסטיות נטולות הרגשות הפזורות בפורומים
אפרופו זכויות הגבר במשפחההולך לאיבוד
לצערי התאבד גם הוא
נראה שהנקודה כואבת לךMonica Geller
ממה שאתה אומר אתה דווקא בעד פמניזם.

פמניזם זה לא דיכוי גברי ולא חיקוי הגבר.
זה הכרה בכך ששני המינים שווים בערכם.
להציג תמיד את האישה כחלשה והגבר אשם זה בדיוק ההפך.

אבל במקרה כזה חייב להדגיש מיהו האשם היחידי.
כי תירוצים (אפילו טיפה) למעשה רק יביאו לזה לגיטימציה.
אנחנו לא רוצים שבפעם הבאה שאישה תקשה על הגבר שלה זה יעבור לו בכלל בקו מחשבה.
פמניזם ???הולך לאיבוד
אני לא פמניסט ולא שוביניסט!!!
יש לי גם בן וגם בת (כרגע) ולא הייתי רוצה חלילה וחס שהם יגיעו לעשירית מהמצב הזה!!!
כאשר הגבר יודע מה תפקידו בבית והאישה יודעת מה תפקידה בבית אין חצי מהריבים המטופשים של מי יוריד את הזבל או מי יבשל.

בסירה הזוגית אין בעיניי חשיבות למי עושה מה אלא הרעיון הוא שכל מי שטוב יותר במשהו ספציפי עדיף שהוא יעשה.

אני למשל נהנה לערוך קניות , אני טוב בשטיפה יסודית של הריצפה וכנל בכל מה שאני בוחר לעשות...
אבל...
אם אני חותך סלט ירקות זה משהו שיכול לקחת לי 4 שעות ואני לא מגזים (אני מקלף את המלפפונים והעגבניות ומוציא מהם את הגרעינים והנוזלים) וחותך דק דק.
יצירת אומנות של ממש.
אשתי לעומת זה חותכת את העגבנייה ואת המלפפון ל 8 וזהו מבחינתה.

אבל היא משקיעה שעות בבישולים ועל כך מגיע לה השבח.

אני לא יודע למה כאן בפורום נוצר הרושם שאני שובניסט אלים ושפל וכל תגובה שלי גוררת מליון תגובות זועמות.
כשאני בוחר להגיב אני לא עושה זאת על מנת ליצור עניין או כל דבר אחר אלא אני כותב מתוך האני הפנימי שלי בדיוק כמו ששאר המשתמשים בפורום בוחרים לעשות.

אני משוכנע מעל לכל ספק סביר שאם אנשים כאן בפורום היו מכירים אותי באופן אישי הם היו מבינים את המקום ממנו אני בוחר להציג את דעתי.

אני לא בעד אלימות מכל סוג.
איך אתה יודע מה היה שם בדיוקמודה על כל רגע

דווקא בפרק של עובדה שמתאר כיצד היא ניצלה ממוות בידיו, אין תשובה ברורה לשאלה הזו. צפיתי לפרטים בקטע הזה, והייתי בטוח שהולך להגיע טוויסט הירואי של איזה גיבור שהשתלשל/פרץ/השתלט על הבעל/דיבר אל ליבו עד שהוא פרץ בבכי ומנע ממנו לרצוח אותה. בתכל'ס, אין שם תשובה ברורה לשאלה. התשובה היחידה היא הפרשנות של השכנה שאומרת שהוא חשב שהיא כבר מתה כי ככה היא היתה נראית. פחד. מבחינה מעשית, מה שקרה זה שהוא פתח את הדלת ונתן לשכנים להיכנס וזה מה שהציל את חייה. לא מבין על בסיס מה אפשר לקבוע מה בדיוק גרם לו לעשות את זה ומה הוא חשב ותיכנן.

מעבר לזה, אני מתפלא על הגישה של כל אלו שלא מפסיקים להביע את הזעזוע שלהם מהסיפור. אין חולק על כך שאין מקום לאלימות במשפחה, וגבר (וגם אשה) תמיד צריך לשלוט בעצמו. אבל השיח ברשתות הוא רק על האלימות במשפחה כאשר המחמירים מוסיפים לדבר על האלימות שטבועה בגברים וכיצד צריך לקעקע אותה. חבל שדווקא אנחנו מתביישים לומר בקול גדול מי הפיל בחדר:  המסע להרס התא המשפחתי שנעשה בתקשורת לאורך עשרות שנים, קעקוע מעמדו של הגבר במשפחה, וערעור על כל הייחודיות של הכח הנשי בבניין הבית. כשמנסים לערער סדרי עולם, ומחנכים דורות על זה שאין שום הבדל בין איש לאשה, ויש שיוויון זכויות מטורלל לגמרי בין האיש לאשה, אז פתאום הטבע האנושי חושף צדדים אפלים מאוד שקיימים בו. לא פלא שהראשונים לגנות כל מקרה מזעזע כזה, אלו הם ארגוני הטרלול עצמם שמנסים בכל דרך להעצים את כוחם בקמפיינים שנעשים על גב מקרים שכאלו. על ראש הגנב בוער הכובע. 

ואל תקפצו לומר שאני מנסה להצדיק את המעשה הנוראי שלו, כי אין דרך לנסות אפילו להצדיק את זה. כל אדם חייב לשלוט בעצמו תמיד ובכל מצב. אבל כחברה אנחנו מחויבים לחשוב מה מביא אדם שנחשב לבעל רקע יחסית נורמטיבי, לעשות מעשה נוראי כזה. וזה קורה שוב ושוב ושוב רח"ל. זה לא פוטר אותו מאשמה אם נבין מה התהליך שהביא אותו לזה, אבל זה בהחלט ממלא את החובה שלנו לבדוק מה לא נכון בתפיסת העולם שלנו. ולא, זה לא מספיק לקיים דיון צדקני האם היה אפשר לזהות סימנים מקדימים, והאם היא מחייכת בכל התמונות שלה בפייסבוק או שאפשר לזהות צל כלשהוא מאחורי החיוכים שלה. זה לא עונה על השאלה מה נדפק בעולם המוסרי שלנו, שאנשים שעומדים בכל נורמה אנושית וחברתית מסוגלים להתדרדר לתהומות אנושיים שכאלו. 

אבהיר שוב: אין לי שמץ של מושג מה היה שם וכיצד זה התדרדר להיכן שזה התדרדר. אני רק יודע שיש כשל מוסרי עמוק מאוד בעולם החילוני בתחום של קיום התא המשפחתי, כשל שמוטמע עמוק בחינוך ובמסרים בכל מדיה אפשרית.  ומנגד יש תופעה מזעזעת של גברים שלפתע ביום בהיר מתגלים כמפלצות אנושיות. אני לא מתיימר לענות על השאלה האם בכל מקרה כזה יש קו ברור שקושר בין שניהם, אבל אני כן מרשה לעצמי לתמוה על כך שאני היחיד שרואה קשר בין שני התופעות הללו. 

את/ה בהחלט האור בקצה המנהרה.הולך לאיבוד
אני לא ציינתי לרגע שאני מצדיק את האלימות של הגבר או משהו בסיגנון פשוט ציינתי שלמטבע שני צדדים ורק ה' יודע מה היה שם באותן דקות שבוודאי התארכו כמו נצח.

אבל כל הסופר פמניסטיות שכאן חרצו את גורלי בפורום
ואתה חושב שלפני ה"פמיניזם" לא היה אלימות במשפחה?Lia

היה ואפילו יותר מהיום!

פשוט מאוד לנשים לא היה זכות דיבור ולא היה אף אחד שייצג אותן. העולם לא היה בנוי בצורה כזו שלאישה תהיה זכות הסברה עצמית ודרישת זכויות אדם מינימליות.

עכשיו, בימינו, שיש תקשורת והכל נודע ויש חוקים במדינה ומשפט, פתאום הגברים מתלוננים שאנחנו מתלוננות. לא יאומן. 

בקיצור, אתם רוצים שנמשיך לשתוק. שניתן לגבר להיות הבוס היחידי ומחליט ההחלטות במשפחה ובעולם. ושאוי ואבוי אם נעצבן אותם בדעות וברגשות שלנו אחרת כל רצח מוצדק כי זה אשמתנו. תמיד אשמתנו. גבר חמום מוח זה נורמלי. אישה שעומדת על שלה ואומרת מה שהיא חושבת זה לא נורמלי וישר מצדיק כדור בראש.

הבנתי.

בדיוקMonica Geller
קין והבלאאב
לא. זה לא מה שאנחנו רוציםמודה על כל רגע

כמה קל להקצין כל טענה שאינה נוחה לנו, ולחזור עליה בגירסה מעוותת וקיצונית, וככה להפוך אותה להזויה ולא רלוונטית. 

תקראי שוב. כתבתי דברים הגיוניים, מאוזנים, טענה שאפשר להתווכח עליה או להסכים איתה. ויכוח שהיה יכול להחכים גם אותי וגם אותך. חבל שאת לוקחת את זה למקום כל כך קוטבי. 

מה שאתה כותב נכון אבל לא קשוראמא וגם
גם לפני 100 ואלף שנים היתה אלימות במשפחה ואפילו יותר.
הפתולוגיה הזו לא קשורה לתפיסת עולם נאורה או פחות.
מגעיל לי שאתםהגיבן מנוטרדהם
תולים את כל האשמה באביעד ולא חושבים לרגע על חלקה של שירה במריבה.
אין מריבה בלי 2 צדדים!
ולא אני לא אומר חלילה שהאשמה אצלהם שווה או שקולה ברור שאין מה להשוות בינו לבינה!
אבל לדעתי שניהם צריכים לשבת בכלא האחד מספר דו ספרתי של שנים והשניה מספר חד ספרתי של חודשים.
ואת כל אלה שקופצים כאילו נשך אותם נחש אני מזמין לקרוא את כל מה שקרה שם בחיי הנישואים האלו ולהסיק מסקנות!
ואוו על זה לא חשבתי??יהודה224
שהיא תכנס לכלא???? מה נסגר איתכם אתם בסדר??
אני לא מדבר על אותו ערב ראש השנההגיבן מנוטרדהם
על זה ודאי שהיא נטו הקורבן.
חבר'ה לא לרדת מהפסים. א"א לתת הצדקהאאב
בבקשה לא לנעול את השרשור הזה ולא לסתום להם תפה.אורה שחורה
שיוציאו את כל הגועל.
תראו את האמת.
האמת היאהגיבן מנוטרדהם
שאת ממש לא יודעת את האמת!
את חושבת שהיא צריכה ללכת ככה בלי עונש?!
לא, אין גבול לעזות... אין גבול... מזעזע מחילהלב אוהב

ברצח רק אחד אשם. הרוצח!!!!!Lia

במריבה, יש 2 צדדים. כן.

ברגע שרצחת - אתה היחיד אשם. זה כבר לא מריבה. זה פשוט רצח!

מה לא מובן?????

ברגע שרצחת את באמת צודקתהגיבן מנוטרדהם
כי הצד השני כבר לא בן החיים לעמוד למשפט.
שירה ברוך ה' חיה והיא צריכה לתת תשובות גם לגבי המעשים שלה וגם המשטרה חושבת כך.
ודאי שזה כלום ואפס לעומת בעלה כמו שכבר אמרתי.
במריבה לא צריך לתת שום תשובותלב אוהב

בטח לא למשטרה.

מריבה זה לא עניין פלילי

ניסיון לרצח- כן

אלימות פיזית- כן...

אני מדבר על אלימותהגיבן מנוטרדהם

עצוב שנשים נותנות צ'אנס לגברים אלימים.Lia

אין דבר כזה "אני לא אעשה את זה יותר". 

הרים ת'יד פעם אחת. ביי. פשוט ביי.

לא כל המקרים הם שחור ולבןהגיבן מנוטרדהם
אבל בגדול אני ממש מסכים איתך!

סתם מקרה שיוצא מהכלל לדעתי שהכרתי:
הכרתי מישו עם פוסט טראומה מלחימה בצהל שטריגרים מסויימים בחיים פשוט גרמו לו להיות אלים כלפי אשתו וזה נעשה מתוך מצוקה נפשית אמיתית שהוא הרגיש סכנת חיים בטריגרים האלו. אשתו לא ויתרה עליו כי הם הכירו גם לפני הפוסט טראומה והיא ידעה מי הוא באמת והיא שלחה אותו לטיפול פסיכאטרי ופסיכולוגי עם ליווי של עובדת סוצייאלית והבן אדם חזר לעצמו.
הצרה היא שיש דבר שנקרא תסמונת האישה המוכהמוש השור...
ובגלל מבנה נפשי מסויים גם אם היא תעזוב אותו היא תבחר בעל עם אותו דפוס אופי. ולכן כול כך חשוב לעבוד על העצמה אישית.ביטחון עצמי.על ההבנה שגם אם יש אהבה אם הגבר מרים יד או אלים מפעילים מיד גורמי חוק ורווחה. זה לא סותר את האהבה ההפך(כמו במקרה שציינו כאן של פוסט טראומה)
וזה אומר על כול אחד שעיניו בראשו תאהבו.תפנקו,תעריכו ,דברו כמה שיותר עם בן בת הזוג שלכם תשמרו עליו תטפחו את הזוגיות כמה שיותר שתהיה מכבדת מכילה ואוהבת...
לא לוותר.

נוווו...לב אוהב

כתוב שם שהוא הרביץ לה והיא נתנה לו מכה בחזרה... 

זה בסה"כ הגנה עצמית... 

זה ממש לא מה שכתוב!הגיבן מנוטרדהם
תקרא שוב בבקשה. לא סתם המשטרה הודיעה לה שהיא נחקרת תחת אזהרה של תקיפה סתם של בן זוג.
ושוב פעם אדגיש שאני לא בעד מעשיי אביעד וברור שאין אפילו מה להשוות או לדמות אליה.
אני נגד אלימות מכל סוג שהוא! בעד שיח מכבד וראוי! וברור שאני לא שופט את שירה לעולם לא אוכל להיות במקומה ולנתח את דפוסי ההתנהגות הרצויים. והלוואי שכולנו לא נהיה גם!
ובכל אופןלב אוהב

יש עדיין פער עצום בין אלימות מתוך כעס שהיא פסולה מכל וכל לשני הצדדים, כן?

לבין ניסיון לרצח!!! לאובדן עשתונות, לאדם שהוא סכנה מהלכת...

אדם שהכה מישהו אחר כי הביאו אותו לקצה- זה אכן פסול ולא ראוי, אבל זה עדיין לא סכנה. 

אין חולק על מה שכתבת!הגיבן מנוטרדהם
זה סתם עוד שאלה פילוסופית למה אנחנו מענישים בכלל פושעים?
א)הרתעה
ב)שלא יהוו סכנה
ג)לשקם אותם לחיי חברה
בטח יש עוד סיבות וזה מעניין..
אף אחד לא אמר שהאישה היא טלית שכולה תכלתפה לקצת
ושהיא לא עשתה שום דבר רע והוא תקף אותה על לא עוול בכפה.
אבל גם אם האישה מאוד מעצבנת ומוציאה את הגבר מהכלים (וכמובן להפך)- אין מקום לאלימות ורצח.

ועל מה האישה תשב בכלא? על זה שהיא עיצבנה אותו? שאמרה משפט שהיה מעצבן כל הורה לשמוע?
לא חלילההגיבן מנוטרדהם
אם כך ההבנה של המציאות שהיתה שם אז את באמת צודקת.
אני מבין את המציאות אחרת לגמרי וזה משנה את כל התמונה.
מעניין, איך אתה מבין?פה לקצת
על מה לדעתך אישה, שניסו לרצוח אותה או אישה שהיכו אותה כמעט עד מוות או אפילו אישה שהיכו לא עד מוות, צריכה לשבת בכלא?

באמת מעניין אותי לשמוע איך אתה מסתכל על זה ומה אתה רואה שאני פיספסתי
כמו שכתבתי למעלההגיבן מנוטרדהם
אני לא מדבר על מה שקרה בערב ראש השנה.
בזה יש לאביעד 100% אשמה!
ועדיין כתבת שהיא צריכה לשבת בכלא. על מה?פה לקצת
לא בהכרח כלאהגיבן מנוטרדהם
זה שאלה של אם יחליטו בלל לפתח לכתב אישום.
תראה תמונה ששלחץי למעלה יותר
למה אף אחד לא אומר? בהחלט יתכן שהירא טלית שכולה תכלתארלט

נשים מוכות רבות הן טלית והבעל עצבני ואלים והן סופגות וסופגות שנים

אני לא רוצה לדמיין מה מרגישה אשה מוכה שקוראת כאן תגובות כאלהנשוי ושחוק
מאוד מסוכן מה שאתה כותב. האלימות כאן היתה מפלצתית. הוא דקר אותה 20 פעם! הוא עצר מיוזמתו? גם אם היא היתה מניאקית וזבל והתנהגה אליו לא יודע איך... זה לא קרוב לרצח. שייקח את הרגליים ויתגרש.
אני מסכים איתך ממשהגיבן מנוטרדהם
אתם קופצים ממה שאמרתי וזאת תגובה נורמאלית לחלוטין. עכשיו בבקשה תעשו גם את החלק השני של מה שאמרתי ותעשו מחקר.
על מריבה יושבים בכלא? איזו מין סימטריה זו בין לקחת חלקארלט

במריבה לבין נסיון לרצח??? איזו חוצפה זו לשלוח אותה לכלא כי יש לה אולי חלק במריבה. מזעזע

תקראי הכלהגיבן מנוטרדהםאחרונה
זה לא דעתי אלא דעת והחלטת המשטרה מה לעשות בנידון.
חברים, האמת שהמטרה שלי הייתה לגחך על הטענהדי שרוט
שהוא עשה טובה שהפסיק לחנוק את אישתו.....

לא תיכננתי שזה יכנס לקרב הנושן של מלחמת המינים 🤷
הגיחוך הוא על הדקירה... 20 פעם!נשוי ושחוק
הוא עצר מיוזמתו גם את זה?? איש אלים... בלי קשר רק אליה כנראה. השוטר היום טען שהוא רצח את דיאנה מהגנה עצמית... שוטר הוא גם אלים זה כל מה שמשותף
לא מפתיעים הטיעונים הללו.זיכרו את המחבל שלא הואשם בניסיוןארלט

לרצח- כי הסכין שדקר בה היתה קצרה אז סימן שלא התכוון לרצוח... וזו פסיקת בית המשפט הישראלי.

קשה לי בתקופה הזאתפשוט אני..

הצביעות הזאת,

שאני אמור לבקש סליחה ומחילה מרבש''ע,

כשאני יודע שיש דברים שלעולם לא אוכל להצטער עליהם...

כואבהסטורי

בעיקרון אתה לא אמוראריק מהדרום

הוידוי והקבלה לעתיד זה אחרי הכרת החטא והחרטה.

אבל אין חרטה 😬פשוט אני..

אז אין טעם לבקש סליחה ומחילה מרבש"עאריק מהדרום

זה מה שאמרתי.

וואומשה

ובכל זאת אתה לפחות מנסה.

מהות התשובה היא עזיבת החטאנעמי28

עצם זה שאתה לא עושה את זה שוב, זה עיקר התשובה.

החרטה לא צריכה להיות על פרטי החטא אלא על זה שהמרת צווי ה'.

גם אם אכלתי חזיר, היה לי טעים, הפסקתי ויש לי חשק לעוד, אני יכולה להביע חרטה שיש אדון לעולם, שקבע חוקים ואני בטיפשותי וחשקיי שעדיין קיימים המרתי את פיו.

לכאורהoo

אתה גם אמור להצטער

אבל בחרת אחרת

אולי עכשיו אפשר גם לבחור לשחרר את בקשת המחילה

ואולי בכלל להתמקד בבחירה ולא באמור

האם מה שאינך מתחרט עליו היה לתיאבון או להכעיס?מי האיש? הח"ח!

ויותר מכך, האם היה מפני שלהבנתך ייעקר משהו מן התורה?

אני בעוונות מניח שעשיתי דברים רבים מתיאבון, ומיעוט שבמיעוט מכעס ומהכעסה (למשל, אם משהו היה קשה באופן קיצוני בשבת, הגם שלא באמת נצרך, ועניין כזה הוא עבורי בנדיר, וודאי שלא נסעתי פתאום בשבת לבלות בחוף ים רחוק). גם אם פעם קמתי ממקום סעודה ולא בירכתי - אפילו יעבור הרהור שהיה זה בהתרסה כלפי מטבע שטבעו חכמינו מכוחם לתקן ולפסוק, ולא רק מתיאבון וגרגרנות זמן שלא היה זה נוח להתעכב ולהודות על שנותן לחם לכל בשר - אינני חושב שהגעתי לחשוב שאין כל ממש בציווי ובאורח החיים (ובטור אורח חיים).

אני אישית חושב, בצניעות רבה, שאם כל המניעים לקשיות העורף או הנפש הם לתיאבון ואפילו להכעיס, אך לא מפני שעוקרים את שורש ומקור אמונתנו הפנימית, האוהבת, הנכזבת לעתים, אך שלעולם לא תינטש, זוהי - באיזה אופן חסידי ברדיטשובי - סנגוריא גדולה ונקודת אור בחושך. כי בכלל להיות יהודי שעוד מתחבט בזה, שנפשו כועסת אך לא נפרדת ואולי עם כל זה שוקקת, הרי זה בכלל סגולת ישראל וחלק ממעל, גריעותא ומעליותא משמשים בעירבוביא, ועדיין מכל זאת מתגדל ומתקדש שמיה רבא.

אז תחזור בתשובה באמת.אדם פרו+

מה אתה מבקש מאיתנו לרחם עליך.

תפנים שיש מלך לעולם.

הרב יעקב חזן ז"ל:

לפני מספר שבועותפשוט אני..

ניק חביב שאל האם לצאת עם בחורה דתייה שהוריה מסורתיים, ואתה ענית לו שעל מקרה כזה נאמר ארור שוכב עם כל בהמה.

היהדות שלך היא לא היהדות שלי, ולכן מבחינתי התשובות התקיפות שלך לאורך השרשור הזה לא רלוונטיות יותר מאשר שכומר קתולי מפולין יגיד לי את דעתו.

ולא, לא ביקשתי רחמים. בטח לא מאדם חסר רחמים.

אולי אתה לא מצטער על העברה בעצמהמתוך סקרנות

אבל מצטער על כך שאתה לא מצטער, וגם זה יקר מאוד בעיני האלוקים לכאורה

אין דבר כזה בלי להצטער על העבירהאדם פרו+

אין פה תשובה.

בעצם אתה מצטער על כך שאלוקים שולט בעולם.

והחליט לאסור דברים מסויימים.

זה "אני מצטער שאני לא קובע מה מותר ומה אסור.

אלא אתה מלך העולם."

מה הקטע דקה לפני שממליכים את הקב"ה

ומבהירים שאנחנו נאמנים לדרך שלו.

גם אם קשה. וגם אם לא תמיד מצליחים.

להביע דעות הפוכות.

אתה קשוח ונוקט במידת הדין, ברור שגם רצון להצטערמתוך סקרנות

עדיף על כלום

מה יש לך מסקרנות. הבן אדם אומר לך.אדם פרו+

אני לעולם לא אצטער על חטאים.

איפה כל מה שלמדנו על חרטה?? וידוי?? וקבלה לעתיד??

עזוב את זה שהוא מפרסם שעבר על רצון ה'

הפוך בדיוק. צריך להתבייש.

וגם אם עושים עבירה. לא להראות את זה לכולם.

ולא לפרסם. גם אם קיים יצר הרע שלא יכול לכבוש אותו.

אמר ר' עילאי הזקן:

ילבש שחורים ויתעטף שחורים.

לילך למקום שאין מכירים אותו.

ואל יחלל שם שמים.

כאןאדם פרו+

📚 עין יעקב — 3/9/2026

ּא בַּעֲבוֹדַת כּוֹכָבִים וּמַזָּלוֹת הוּא דִּכְתִיב. דְּאָמַר מַר: חֲמוּרָה עֲבוֹדַת כּוֹכָבִים וּמַזָּלוֹת, שֶׁכָּל הַכּוֹפֵר בָּהּ, כְּמוֹדֶה בְּכָל הַתּוֹרָה כֻּלָּהּ. עוּלָא אָמַר: כִּדְרַב הוּנָא, דְּאָמַר רַב הוּנָא: כֵּיוָן שֶׁעָבַר אָדָם עֲבֵרָה וְשָׁנָה בָּהּ, הֻתְּרָה לוֹ. 'הֻתְּרָה לוֹ', סַלְקָא דַּעְתָּךְ? אֶלָּא נַעֲשֵׂית לוֹ כְּהֶתֵּר. אָמַר רַבִּי אַבָּהוּ מִשּׁוּם רַבִּי חֲנִינָא: נוֹחַ לוֹ לְאָדָם שֶׁיַּעֲבֹר עֲבֵרָה בַּסֵּתֶר וְאַל יִתְחַלֵּל שֵׁם שָׁמַיִם [בְּפַרְהֶסְיָא, שֶׁנֶּאֱמַר: (שם כ) "וְאַתֶּם בֵּית יִשְׂרָאֵל, כֹּה אָמַר ה' אֱלֹהִים: אִישׁ גִּלּוּלָיו לְכוּ עֲבֹדוּ, [וְאַחַר] אִם אֵינְכֶם שֹׁמְעִים אֵלָי וְאֶת שֵׁם קָדְשִׁי לֹא תְחַלְּלוּ". אָמַר רַבִּי אִלָעִאי הַזָּקֵן: אִם רוֹאֶה אָדָם שֶׁיִּצְרוֹ מִתְגַּבֵּר עָלָיו, יֵלֵךְ לְמָקוֹם שֶׁאֵין מַכִּירִין אוֹתוֹ וְיִלְבַּשׁ שְׁחוֹרִים וְיִתְכַּסֶּה שְׁחוֹרִים, וְיַעֲשֶׂה כְּמוֹ שֶׁלִּבּוֹ חָפֵץ, וְאַל יְחַלֵּל שֵׁם שָׁמַיִם בְּפַרְהֶסְיָא. אֵינִי? וְהָתַּנְיָא: כָּל שֶׁלֹּא חָס עַל כְּבוֹד קוֹנוֹ, רָאוּי לוֹ שֶׁלֹּא בָּא לָעוֹלָם, מָה הִיא? רַבָּה אוֹמֵר: זֶה הַמִּסְתַּכֵּל בַּקֶּשֶׁת. רַב יוֹסֵף אוֹמֵר: זֶה הָעוֹבֵר עֲבֵרָה בַּסֵּתֶר. לָא קַשְׁיָא, הָא, דְּמָצִי כַּיִיף לְיִצְרֵיהּ, וְהָא, דְּלָא מָצִי כַּיִיף לְיִצְרֵיהּ]. כז תְּנָן הָתָם: אֵין מַקִּיפִין בְּחִלּוּל הַשֵּׁם, אֶחָד שׁוֹגֵג וְאֶחָד מֵזִיד. מַאי 'אֵין מַקִּיפִין'? אָמַר מַר זוּטְרָא: שֶׁאֵין עוֹשִׂין כְּחֶנְוָנִי. (המקיף) אָמַר מַר בְּרֵיהּ דְּרַבִינָא: לוֹמַר, שֶׁאִם הָיְתָה שְׁקוּלָה, מַכְרַעַת. כח תָּנוּ רַבָּנָן: לְעוֹלָם יִרְאֶה אָדָם עַצְמוֹ, כְּאִלּוּ חֶצְיוֹ חַיָּב וְחֶצְיוֹ זַכַּאי, עָשָׂה מִצְוָה אַחַת, אַשְׁרָיו שֶׁהִכְרִיעַ עַצְמוֹ לְכַף זְכוּת. עָבַר עֲבֵרָה אַחַת, אוֹי לוֹ שֶׁהִכְרִיעַ אֶת עַצְמוֹ לְכַף חוֹבָה, שֶׁנֶּאֱמַר: (קהלת ט':י"ח) "וְחוֹטֶא אֶחָד יְאַבֵּד טוֹבָה הַרְבֵּה", בִּשְׁבִיל חֵטְא יְחִידִי שֶׁחָטָא, אָבַד מִמֶּנּוּ טוֹבוֹת הַרְבֵּה. רַבִּי אֶלְעָזָר בְּרַבִּי שִׁמְעוֹן אוֹמֵר: לְפִי שֶׁהָעוֹלָם נִדּוֹן אַחַר רֻבּוֹ, וְהַיָּחִיד נִדּוֹן אַחַר רֻבּוֹ, עָשָׂה מִצְוָה אַחַת, אַשְׁרָיו שֶׁהִכְרִיעַ אֶת עַצְמוֹ וְאֶת כָּל הָעוֹלָם כֻּלּוֹ לְכַף זְכוּת. עָבַר עֲבֵרָה אַחַת, אוֹי לוֹ, שֶׁהִכְרִיעַ אֶת עַצְמוֹ וְאֶת כָּל הָעוֹלָם כֻּלּוֹ לְכַף חוֹבָה, שֶׁנֶּאֱמַר:

אני פירשתי את דבריו שהוא נהנה מעברות מסוימותמתוך סקרנות

ולא מצליח מספיק להצטער עליהן למרות שהיה רוצה, ומרוב שהוא מצטער על כך שהוא לא מצליח להצטער, הוא משתף על כך בפורום.

אם נמשיך במלחמת הציטוטים 🙂, אצטט את דברי ר' נחמן הידועים, על כך שצריך להסתכל על הנקודות הטובות, ודרך שם הרוע ייעלם.

לענ"ד זאת דרך יותר יעילה כיום.

חסססס וחלילה חלילה וחס וחלילהאדם פרו+

מה יעזור 100 פורומים תומכים.

הרי ידוע "אין עצה ואין חכמה ואין תבונה לנגד ה'"

תקשיב קצת.

אם אני לא אמחה ואצווח ככרוכיא

הרי להגיד אוו כמה חמוד מישהו שלא מעוניין לעשות תשובה כראוי בלב שלם, ויום אחרי זה לבוא לקב"ה ולאחל לו "שיבואו כולם לעשות רצונך בלבב שלם' זו צביעות,

ואמר הכותב שיחי' בפתח השירשור

שאינו אוהב את הצביעות

אפשרות שלישית, היא להגיד כמה נחמד שמישהו מצטערמתוך סקרנות

על כך שאינו מצטער כאמור.

הריני שמח בכל עימקי נפשי ומאודי שמישהואדם פרו+

מצטער, על כך שיודע, שאיננו מצטער כראוי.

וכל רצונו הכמוס והגלוי.

להיות בקשר טוטאלי עם ה'

בלב שלם.

איך אינו יכול.

רגע רגע רגע.

מה זה אני רודף אחר חוקיך מחד.

שו הדא מחד. רודף וזהו.

מחד ומאידך.

יש פה תפיסה מוזרה להאדיר ולתת מקום לחולשה,רדיפת חוקיך מחד, ותשוקות זרות (שבטעות מתפרשות כשתשוקה עצמית) מאידך, בראש כל חוצות.

השיר הזה הוא לפי עניות דעתי.

בעייתי. איך בן אדם מכריז בפומבי שמאידך. אין מאידך.

רודף אחר חוקיך מחד ומאידך.

ובד בבד מתגנבת חולשה שאני מצטער עליה עד עמקי נשמתי.

לא באותו לבל של רצון. לא מכריז עליה בקול היא המאידך הזה.

במאידך מתביישים ומסתירים.

השיר מקומם.

אז אתה לא רודף אחר חוקיך.

זה הופך את הרודף אחר חוקיך על רמת הדקלום. ובתכלס אני עושה מה שבא לי.

ועל השיר הזה.

על הצביעות שבו היה צורך לצוררי הצביעות, להתקומם.

שו הדא שיהודי אומר לקב"ה לעיני כל העדה מאידך.

הרגשתי שאתה לא צודק, ושגם במקורות מקובלים יש לפעמימתוך סקרנות

ביטויים כאלו, אבל לא זכרתי בדיוק.

ביקשתי את עזרתו של ידידנו gpt:

Worked for 49s

כן. ובעצם הדוגמאות המדויקות יותר מחלישות מאוד את הביקורת שבתמונה. יש בשירה התורנית המקובלת מקום לא רק לווידוי שכבר מסודר בתוך מסגרת של חטא–חרטה–תשובה, אלא גם לשהייה בתוך נפש קרועה, עוד לפני שההכרעה נאמרת — ולעיתים אפילו בלי הכרעה שלמה בסוף השיר.

הדוגמה החזקה ביותר היא דווקא “שקעה חמה” של הרב אברהם אליהו קפלן:

> “שקעה חמה, שקעה נפשי

בתהום רעיונות רב כים;

כי נלאיתי מלחום את מלחמתי

עם הבשר, עם הדם.”

ובהמשך:

> “האם לשכוח ולשמוח,

או לזכור הכול ולבכות?”

זה ממש מבנה של שני קטבים נפשיים. המשורר אינו מתחיל בהצהרת האמת, אינו מספר שכבר ניצח ואפילו אינו מכריע בין האפשרויות. הוא מביא לפני הקב"ה את הבלבול עצמו: “חוסה אלי כי לא אדע”. בנוסח המקורי המובא ב“בעקבות היראה”, השיר מסתיים ב“אולי אפתור את החלום” ובשקיעת החמה — לא בפתרון חגיגי. גרסאות שבהן נוספת אחר כך “זרחה חמה, זרחה נפשי” אינן בהכרח הנוסח המקורי. זה שיר שנחשב נכס מובהק של עולם הישיבות הליטאי. הטקסט והנוסחים באתר זמרשת, הפיוט בספרייה הלאומית.

גם אצל ריה"ל, “לבי במזרח ואנכי בסוף מערב” מתחיל בפיצול חד בין המקום שבו נמצא לבו לבין המקום שבו נמצאים גופו וחייו. אמנם כבר במילה “לבי” ברור היכן נאמנותו העמוקה, ובסיום הוא אומר שיקל בעיניו לעזוב את טוב ספרד; אבל רוב השיר חי בתוך הקרע ולא מדלג מיד להכרעה. נוסח השיר.

והדוגמה המקראית המדויקת ביותר היא תהילים ע"ג. אסף אינו רק מודה שנכשל; הוא נותן ביטוי ממושך ומשכנע לקוטב האחר:

> “וַאֲנִי כִּמְעַט נָטָיוּ רַגְלָי… כִּי קִנֵּאתִי בַּהוֹלְלִים, שְׁלוֹם רְשָׁעִים אֶרְאֶה.”

הוא ממשיך לתאר באריכות מדוע הרשעים נראים מצליחים, ואף אומר: “אַךְ רִיק זִכִּיתִי לְבָבִי” — אולי כל עבודתי הייתה לשווא. רק הרבה אחר כך, “עַד אָבוֹא אֶל מִקְדְּשֵׁי אֵל”, התמונה מתהפכת. כלומר, מזמור קנוני נותן תחילה במה מלאה למשיכה ולספק, ורק אחר כך מגלה את נקודת האמת.

מכאן ההבחנה החשובה: סימטריה ספרותית אינה בהכרח סימטריה ערכית. כשמשורר אומר “מחד אני רודף אחר חוקיך ומאידך…”, הוא עשוי להעמיד שני כוחות נפשיים זה מול זה בעוצמתם החווייתית — בלי לומר ששניהם טובים, נכונים או רצויים לו באותה מידה.

אפשר עדיין לומר שהניסוח בשיר המסוים עמום מדי, ושבשונה מ“שקעה חמה” לא נאמר בו במפורש שמדובר ב“מלחמה עם הבשר והדם”. זו ביקורת ספרותית לגיטימית. אבל עצם הדרישה שמשורר דתי חייב לסמן כבר באותה שורה מהו הצד הנכון, ולא רשאי להשהות את ההכרעה ולתת קול לקרע — אינה עומדת במבחן השירה התורנית עצמה. לפעמים עצם הבאת שני הקטבים לפני הקב"ה היא התפילה.

אז לאנקדימוןאחרונה

אני לא רואה שום פסול ב"צידוק הדין". יש דברים שהקב"ה קבע שאסור, ואני מקבל עלי כי אני מקבל אותו עלי.

זה לא אומר שאני משוכנע, זה לא אומר שאני אוהב את זה, זה לא אומר ש"הייתי מחליט ככה בעצמי".

במילים של הרב מיכי אברהם, להקב"ה יש "סמכות מהותית" וזהו.

האם מישהו אמור להצטער על זה שהוא לא מצטער שהוא לא מצטער? מה שאלה כזו מוסיפה בכלל?

אגב, על מה בכלל מוסב אותו צער? בפשטות, הצער הוא פשוט על כך שלא התגברתי כמצוות האל.

זה אפילו לא קשור בדווקא לתוכן המצווה/עבירה. זה קשור ליחס עם ריבונו של עולם.

אולי יש לכם המלצה למומחה ברפואת שיניים לילדים?שירה_11

איזור דרום

באיזה תת מקצוע?משהאחרונה

לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה

דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה

הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)

פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)

דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.

קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.

חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)

אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

חייבת לומר, שגם נשים רעבות עלולות להיות עצבניותיעל מהדרום

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

אולי יעניין אותך