נכון. נלעס כאן לעייפה הנושא הזה. כל אחת מאיתנו מצדדת במה שנפשה נוטה - ויש גם מתלבטות.
ואני כמה ימים חוככת ומתלבטת אם לכתוב.
החלטתי שאכתוב, מפני שיש כאן 'חדשה' קטנה שראוי, לטעמי, שמישהי תעלה לכאן.
לכן אקדים: ברור שאינני רוצה להפחיד וכו' וכו' וכו'. וברור שמאות מאות של הריונות ולידות של חולות בקורונה עוברות חלק. ברוך-ה'.
המקרה שאני יודעת עליו מקרוב-מקרוב הוא של אשה בשנות ה-30 לחייה, אמא לכמה ילדים. רוב המשפחה עברה קורונה, בצורה קלה מאד או קלה יחסית. הקורונה 'תפסה' אותה בסביבות חודש 3 להריון.
אבל ----- כאבים חזקים ברגל די סמוך ל'החלמה' הובילו לסדרת בדיקות שהעלו שיש לה קרישי דם, שבעיקרון מאד מסכנים אותה כפרט, וגם את הלידה!!
אינני מבינה בעניין כלום, אך אם אני מעבירה נכון, את המדללים שהיא מקבלת אסור לקחת בסביבות הלידה. ודווקא בסיטואציה של לידה עלולים הקרישים לנדוד ל... אף אחת לא רוצה לחשוב...
מכיוון שאיננה מוכנה לשמוע על לידה קיסרית בשום פנים ואופן, היא מוזמנת ללידה "מזורזת" בתנאים לא פשוטים עם צוות גדול שעומד בהיכון לכל התפתחות. יש שם חרדת אלוקים. ואנו מתפללות עבורה.
ביררתי שוב ושוב לפני שכתבתי כאן, ולדעת הרופא שלה ההסבר ההגיוני היחיד, בעיניו, לתופעה הוא הקורונה.
בתזמון מושלם, הלילה קראתי ברוטר מחקרים חדשים על הקשר בין קורונה וקרישים. ועל ההשפעה על מערכת הדם בכלל. גם ראיתי כתבה נוספת שאומרת שיש קולות גוברים והולכים למחלימים מקורונה לבדוק קרישיות בדם.
כותבת שנית: חלילה וחלילה לי לזרוע פאניקה או משהו דומה. אבל כשבאים לשקול "כמה החיסון מסכן" לעומת "כמה הקורונה מסכנת" - ראוי לקחת בחשבון גם את התופעה ארוכת-הטווח הזו, שעדיין לא נלמדה מספיק ואין עליה מידע סופי. אך, לעדויות הולכות ומתרבות, היא קיימת.
מי שחושבת שרק ההשפעה של החיסון עדיין לא ידועה, גם השפעת הקורונה - לטווח ארוך יותר - עדיין לא ידועה.