קודם כל, מאוד לא פשוטה הסיטואציה שבה את נמצאת, נשמע נורא להימצא במקום הזה.
כמה דברים.
1. אין דבר כזה עין הרע. באמת שאין. מי שמאמין בזה- הדברים נראים לו כך. אבל האמת היא שכל מה שקורה זה מהקב"ה ואף איש/אשה לא יגרמו בראיה/צרות העין שלהם לגרום לדברים לקרות. זה נכון שיש מימד של- אין הברכה שורה אלא בדבר הסמוי מן העין, אבל לא להיפך- תאמיני את השריר הזה אצלך- למרות שזה קשה, כי את כאילו רואה את התהליך מול עינייך.
2. דבר שני, הדיבור מול הבעל- הוא מודע לסיטואציה, למצב? הוא יודע שזה מה שאת חושבת, מרגישה? מה הוא אומר על זה? האם יש לו פיתרון?
זה אחד הדברים היותר חשובים פה. כי עכשיו אתם בצומת דרכים, שתשפיע על המשך טיב היחסים בינכם במשפחה שלך. חמותך- שתעשה מה שהיא רוצה, בסוף את ובעלך עלולים חלילה להישאר עם משקעים מהסיפור אחד כלפי השני, וזה לא אמור להיות ככה.
תדברו על זה, תשתפו אותו. גם אם הוא ייפגע, תשתדלי שלא כמובן, לומר לו בצורה נכונה ועדינה כחכמתך, אבל גם אם כן, הוא חייב לדעתך את התחושות שלך.
3. תנסו באופן כללי לספק כמה שפחות פרטים על הכל. לדבר פחות. לא לגרום לכך שהקשר ייפגע אבל אופי הקשר צריך להשתנות (זה לא באשמת עם!)אתם זוג נשוי, אתם הורים. היא לא חייבת לדעת ממש כל דבר. תאמיני לי שאני מכירה טיפוסים כאלה מקרוב. בהתחלה הם לא מבינים, אבל צריך לתפוס דיסטנס לאט לאט, שוב, רק בקטע של שיתוף פרטים.
4 .אם עברתם את כך השלבים, בעלך ואת באותה דעה, שניכם מרגישים שהיא צרת עין ומפריע לה וזה פוגע בהם, שוב, גם בעלך, אז לדעתי, רק לדעתי, תצטרכו לחשוב הלאה. ובאמת אולי בהמשך זה יירגע עם לידת נכדים חדשים וכו'.
מאמוש המפתח בידיים שלך. ה' נתן לנו כלים ולא סתם חכמת נשים בנתה ביתה.
עצה שאף פעם לא ראיתי שהזיקה- למרות הכל הכל הכל, תשתדלי לכבד אותה כשאת איתה/לידה גם אם זה מרגיש לך צבוע... זה מחולל פלאים. אני בטוחה שאת עושה את זה כבר, פשוט המצב הזה כל כך לא נעים שבאופן טבעי אנחנו נוטים להתנהג בצורה מרוחקת, וזה יכול לגרום למצב רק להחמיר....
חיבוק גדול, מצב מגעיל, מקווה שיסתדר לכם על הצד הטוב ביותר בקרוב ❤❤