עבר עריכה על ידי דבש שלי בתאריך ג' באדר תשפ"א 15:50
תלוי...
מצד אחד ברור שאת צריכה לאהוב את המראה שלו, זה גם לא כזה נשלט, לפחות לדעתי. אולי הוא אפילו לא יהיה הכי יפה בעולם, אלא הכי יפה בעולם *בשבילך*, כל אחד נמשך ואוהב דברים שונים...
בכל מקרה, ברור שאת צריכה לאהוב את המראה שלו. ההיפך לא נראה לי תקין.
מצד שני, מה שכן צריך לעבוד עליו קצת, זה לא להיות עד כדי כך בררנית בנושא ועל כל דבר חיצוני *בר שינוי*, או יחסית קטן לפסול אותו. כי בסופו של דבר אין בן אדם מושלם. אם הוא בסה״כ מוצא חן בעינייך מאוד, ויש רק כמה דברים שוליים אז לעבוד על זה. אל תשכחי שהאופי הוא גם מרכיב חשוב, בסופו של דבר הבחור הכי יפה בעולם עם אופי רקוב יהפוך להיות מכוער, לפחות לדעתי ומנסיון אישי (אבל בבנות כן?! חחח). אז אולי פחות להסתכל על זה כשיקול של השבחת גנים נטו חחח, אלא יותר מציאת חן אישית. וסביר להניח שאם הוא ימצא חן בעינייך בצורה כזו, אז הילדים יהיו יחסית מסודרים בעינייך...
אני חושב שגם לא כדאי להשוות לכל בן אדם אחר שתראי, ושווה לעבוד על זה, מעבר לפן הדתי של שמירת עיניים(וכן זה תופס גם לבנות), זה גם חשוב לבריאות הקשר כי תמיד יהיה מישהו יותר יפה(וככה זה בכל דבר) ,אבל האם הוא יהיה הכי יפה בשבילך?! את בכלל מכירה את האופי?! זה חיצוני נטו ויכול להיות שבשניה שהוא יפתח את הפה או שתכירי את האופי הכל יתפוצץ...מה שחשוב זה המכלול, אז צריך לשמוח במה שיש אם טוב לך. אל תשכחי שדרך העולם שיופי דועך עם הזמן, שלך ושלו. בסוף מה שישאר זה מי שהוא בפנים...
אני מודה שאני מזדהה עם זה, וגם סוג של באותו מקום אבל משתדל להיות עם הסתכלות קצת אחרת. לפחות מבחינתי זה משהו שמצאתי מאוד קשה לעבוד עליו כי מציאת חן במראה חיצוני זה משהו שמרגיש לי בלתי נשלט, ועם זאת דיי חשוב, אבל לא העיקר. זה פשוט חלק ממכלול של דברים חשובים נוספים כמו אופי, עקרונות אמונה דת וכו׳...
דבר אחרון לסיום החפירה חחח, לדעתי נאה דורש נאה מקיים. אם את רוצה תמונה אז גם לו מגיעה תמונה. יכול להיות שהוא בדיוק כמוך, זה לא אומר שטחיות, יכול להיות שבדומה אלייך מציאת חן היא קריטריון חשוב עבורו אבל אחר כך הוא כן יחפש את החיבור באופי, אמונה דת וכו׳...