אני לא מתחסן!חצילים
לא שאכפת לי לתקוע בעצמי איזה מחט שתירצו וגם לא אכפת לי להכניס לגוף שלי מה שיש שם.
למה אני לא מתחסן?
אנחנו מחולקים עכשיו לשתי מחנות - מתחסנים נגד לא מתחסנים
אני נמצא באמצע. לא אכפת לי. יגידו לי להתחסן אתחסן. לא יגידו לא אתחסן. לא מזיז לי.
אבל לצערי הרב אני היום, לאחר קריאה של כל מה שקורה פה בפורומים האלה אני פותח צד שלישי - מתנגד למתחסנים!
לא אכפת לי שתתחסנו. באמת. תהנו!
אבל למה שתהיו כל כך רעים לאלה שלא מתחסנים?? איזה מין יהודי מדבר ככה על יהודי?? ומי אתם שתורידו את תואר ''הרב'' ממישהו שהלוואי שתגיעו לטיפה מהתורה שלו?? רוצים שישימו גם תלאי צהוב??
אני לא רוצה פה דיון אם אני צודק או לא. אני רוצה שנתעורר כחברה להבין שאם לא נתעורר על החיים שלנו ונתחיל לגלות אהבה אחד לשני - כמו שלא היה חיסון לחורבן בית שני שנגרם משינאת חינם, ככה יגיעו עוד ועוד חורבנים שעוד אלפי שנים אנשים ישבו ויכעסו עלינו - למה הם לא פשוט אהבו אחד את השני?? גם לחורבן שלנו שיגרם מהשינאה לא יהיה שום חיסון שיפתור אותו.
בואו פשוט נאהב! מה אכפת לכם? שום מוות לא שווה את השינאה הזאת! אני מוכן להקריב את עצמי ואפילו למות כדי שתהיה אהבה אמיתית בעם.. בואו רק תושיטו יד אחד לשני ויהיה בסדר! הקדוש ברוך הוא רוצה אותנו אוהבים!

(הסיבה האמיתית לכך שאני לא מתחסן היא רפואית ואישית. באמת לא אכפת לי להתחסן. פשוט לא מבין למה ככה לשנוא.. כואב לי באמת לראות את זה)
נפלאימ''ל

עכשיו תחליף את 'מתנגדי החיסונים' ב'בצלם' (או 'רבנים למען זכויות אדם' ומי אתה שלא תקרא להם רבנים?) או ברפורמים (ומי אתה שלא תקרא להם רבנים ורבות?).

אהבה זה נהדר. הרי מי נגד להוסיף אהבה?

אבל אהבה לא משמעותה לטשטש עקרונות ואמיתות.

והאמת היא שמי שמפיץ עובדות כוזבות (שמשום מה קוראים להן 'דעה שונה' כאילו המדע הוא עניין של דעה) ובגללו נהרגים אנשים - הוא רוצח בפועל ממש, בין אם הוא רב או לא שזו כבר שאלה בפני עצמה. וכשאוהבים מישהו לא גורמים לו למות, להפך - אהבת חינם מכריחה אותנו לפעול נגד הדעות המזיקות האלו ומי שמפיץ אותם למען הכלל, הרי לעצמנו כבר דאגנו להתחסן.

אוהבים את כולם, מתנגדים בנחרצות לעמדות ולנזקים שהם עושים.

לא-פותח-דיון!חצילים
כבר פתחתימ''ל

ואגב, כשאתה לא מתחסן ובכך מסכן את מי שבסביבתך - אהבת חינם זו לא, רוצח בשגגה אולי כן.

לא-פותח-דיון!חצילים
!הליחת-הבשחמב-השעמ-ףוסימ''ל

כל מילה בסלעעעekselion

^^^×כל התגובות שלך בשרשורצהרים
דודה שלי וכל משפחתה לא מתחסנים כרגעבינייש פתוח

והדבר האחרון שאעשה זה לשנוא אותה ואת המשפחה. הסברתי לה ולכולם למה החיסון חשוב, אם ישתכנעו מעולה ואם לא נשאר משפחה ועם אותם יחסים.

אבל מי שמפיץ שקרים על החיסון ומתחזה למה שהוא לא, יקבל ממני יחס כמו של מורה לנהיגה שמלמד לנסוע באדום ונגד כיוון התנועה.

ואם תיקח את זה קשה ותעשה שטויות, לא מתרגש ממי שעובד על פי שיקולים מוזרים כאלה ולא עניינית האם ידביק אדם זקן ויגרום לו למות. עם הגישה שלי על כל אחד כמוך עשרה ילכו להתחסן. בחורה שעבדה איתי בתחנת דלק התחסנה בעקבות לחץ מהמשפחה. יכול להיות ששכנעתי אנשים שאני לא מכיר כשסיפרתי להם על הרב פירר ועל תמיכתו בחיסון

אל תתגונן לא האשמתיחצילים
אתה אדם מדהים בעיניי מאד! וכך גם @ימ''ל
אבל שניכם צריכים להבין שיש מצב שאתם טועים בדיוק כמו שיש מצב שהם טועים. ולכן לכנות מישהו כ-שקרן ועוד הרבה כינויים ששמעתי מכם זה לא בסדר ולא מכובד בכלל. תודה
גם אם נניח ואתה צודק זה לא סיבה להתחסןבינייש פתוח

השיקולים אמורים להיות בריאותיים

ותסלח לי אבל מי שמפיץ סרטון של בחורה מקבלת חיסון ומתמוטטת מיד לאחר מכן ושוכח לשתף את הסרטון שהיא מספרת לאחר מכן שהיא חולת אפילפסיה ומתמוטטת כמעט יום (וזו דוגמא אחת מתוך המון) הוא משקר ביודעין גם אם תקח מאוד קשה שאני אומר את זה

אין לי בעיה עם הסירטונים האלה.חצילים
ואני אישית מעדיף שקר מהוצאת שם רע על ציבורים שלמים שנמצאים ברמה תורנית כל כך גבוהה.
שוב, לא תוקף אותך. זו הייתה הערה שחשובה לי. אל תמשיכו את הגיון בבקשה.
שניהם גרועים לכן אין לעשות את שניהםבינייש פתוח

ובלי קשר, צריך להתחסן בגלל "ונשמרתם מאד לנפשתיכם"

ואני לא ראיתי פרסום של שקרים על ציבורים שלמים.

ראיתי שהרבה הביאו רבנים חרידים או את הרב פירר כראיה לחשיבותו של החיסון

ראינו הרבה מזה ומזה.חצילים
בואו פשוט נפסיק את זה
אתה טועהימ''ל

אין כאן סימטריה בין הצדדים, יש כאן צד שמשתמש בעובדות כוזבות ובקונספירציות - והתוצאות הן ממשיות וקטלניות.

הניסיון לגשר ולהשכין שלום במסווה של 'דעות שונות' ושל 'אהבת חינם' זה יפה, אבל הן משולות לכך שמישהו יפרוץ לביתך ויקח את שני ילדיך בשבי ויבוא מישהו ויגיד לך שתתפשר איתו על חצי מהבית וילד אחד בשם אהבת חינם וכי לדעתו מגיע גם לו ויש לכבד את דעתו.

אתה מכיר כבר את כל התשובות אז אני לא אטרחחצילים
אבל אני חושב שכדאי עוד קצת ללמוד על כל העניינים הבאים ולהבין אם אתה בטוח שמה שאתה עושה זה תקין -
רצח - הוצאת שם רע - שקר - הלבנת פני חברו ברבים - דיבה - רכילות
זו תגובה לא הגונהימ''ל

במקום להגיב עניינית אתה מפנה אותי ללמוד על עבירות חמורות שבמשתמע ביצעתי.

נו, אהבת חינם...

לא אמרתי שעשית אחת מהן חלילהחצילים
ואם זה מה שהשתמע לך אז מחילה ממש!
מעניין שהשכל וההבנהנופת צוף

שלכם מגיעים לדרגה יותר גבוה משל רבנים ת"ח שמדברים אחרת,

עד לרמה שאפשר לקרוא להם ולכנות אותם בכאלה תארים וכינויים

במיוחד שיש הרבה דעות של אנשים ופוליטקאים מאד גדולים פה בארץ

וכן, גם של רבנים ת"ח,

שהם באמת גורמות וגרמו למקרי רצח רבים ולא שמענו שמדברים עליהם ככה

להפך, שם פתאום צריך ללמד זכות ולהבין ולהסתכל עליהם כאחים וחס וחלילה לא לומר שהם טועים

או להילחם על הצדק, לא לגנות את דבריהם(לגנות אותם אפילו לא עולה עלה הדעת) כי זה עלול להיות חילול ה' ולא מתיפיף יפה מוסרית.

ומי שמפגין ומשמיע את קולו ואומר את האמת בחוץ, יוצא אנרכיסט קיצוני לא מוסרי שמוקיעים אותו מהחברה.

לא ברור לי על מה את מדברתימ''ל

א. מי הם הרבנים והת''חים האלה?

ככל הידוע לי כל גדולי הרבנים מכל המגזרים מורים ללכת להתחסן, לפי ההיגיון שלך מה זה אומר על אלו שיוצאים נגד דעתם?

ב. רבנים הם רבנים, הנושא המדובר הוא רפואי. אני לא אתייעץ עם רב או דרשן על בטיחות רכב או חבל סנפלינג וגם לא על חיסון. כשהוא משכנע אנשים לא להתחסן הוא נכנס לנושא לא לו ועל זה נאמר "תלמיד חכמים שאין בו דעת נבלה טובה הימנו".

ג. לא יודע למי את מתכוונת כשאת אומרת שאנחנו (אני? כולנו?) מתייפים מוסרית לגביהם, אשמח אם תסבירי. בכל אופן זה לא רלוונטי לגופו של עניין ולעובדה שהאנשים האלו - רבנים או לא - גורמים בפועל לאנשים למות.

...נופת צוף

דבר ראשון, אני לא אנקוב בשמות כדי לא להוסיף שמן למדורה,

אני לא הייתי פותחת כזה דיון כי "מצווה שלא לומר דבר שלא ישמע",

לא ששופטת את פותח את השרשור חלילה, כניראה יש לו עין טובה כלפיכם וחשב שישמע.

לכן לא באמת מתכוונת להמשיך פה תדיון

מה שכן,  אני לא חושבת שאפשר במציאות של היום כשאין סנהדרין להעמיד רבנומטר/צדיקומטר ולהחליט

איזה רב גדול יותר ואיזה רב יודע פחות תורה.

דבר שני, גם אם בענייני רפואה הרב מבין  פחות מרופא, הרב יתייעץ איץו, ולפי זה יורה וידריך איך לנהוג.

אנחנו בין כה וכה צריכים להיות קשובים לרבנים, ההלכה מקיפה את החיים ואין כזה דבר פה יש רופא נוצרי 

שמסביר לי למה לאכול טרפות יועיל לי לבריאות וכדומה.

דבר שלישי, לשיטתך הם גורמים לאנשים למות, לשיטתי מפעלי התעשייה גורמים לאנשים למות ושלא נדבר על המפעלים לייצור סיגריות/ חטיפים עם חומרים מסרטנים שגרועים לא פחות, למה עליהם לא יוצאים בחורמה?

(אני לא רוצה להיכנס לדיון של הדברים שהעלתי, כתבתי אתזה מכאב,

שהרבה פעמים מדברים על רבנים בצורה מאד לא יפה ומכבדת

ואחרי זה כשמדובר ברוצחים אמתיים מלמדים זכות.)

זה לא הרב שסומכים עליו בעניינים האלהחדשכאן
אלא הרופא שעליו נסמך הרב.
צריכים להיות קשובים לרבנים כדי לוודא שהרופא והרב שקלו את הבריאות וההלכה.
ובהחלט, בסכנת חיים לדוג', רופא יכול להגיד שיש צורך לאוכל טריפות.
כמו שאין דעות שמותר ליסוע באדום ונגד כיוון התנועהבינייש פתוח

כך אין דעות בעד 95 אחוז ממה שמר אשרוב טוען ולא רק בעניין קורונה או חיסונים. הדרך שלו לרזות היא לאכול כמות אסטרונומית של פירות מתוקים והוא טוען שחיידקים לא עושים מחלות. והוא ממליץ לחולי סכרת לצום. והוא גם מתחזה למומחה לרפואה.

תקראי את זה: https://www.israelhayom.co.il/article/850063

אני חושב שדווקא הצורה שבה אתה מציג את הדברים..אדם כל שהוא

היא דחיפה חזקה מאוד להשתמש בסגנון הבוטה נגד מפיצי הדעות האלה.

כי אם האלטרנטיבה היא להתייחס לדיעות שווירוסים לא גורמים למחלות, או לדעות שהחיסונים הם מזימה להשתלטות על העולם, כדיעות שיש מצב שהם צודקות, ולוויכוח כוויכוח בין דיעות שקולות, אז הבחירה בסגנון הבוטה הכרחית.

רק אם אפשר להבהיר שזה שטויות בלי לתקוף אישית,  אז צריך לוותר על הסגנון הבוטה.

אני לא אמרתי שום דבר ממה שכתבת שםחצילים
כתבת "שיש מצב שאתם טועים בדיוק כמו שיש מצב שהם טועים."אדם כל שהוא

וזו הבעיה שדיברתי עליה.

ממש לא 'בדיוק כמו'. מי שמצפצף על כל אנשי המקצועק"ש
אין מצב שהוא צודק 'בדיוק כמו' מי שמקשיב לכל אנשי המקצוע.

אגב, אשרוב אינו רב, לא בגלל שהוא מתנגד לחיסונים, אלא בגלל שעוד לא מצאנו איפה ואצל מי הוא שקד על הש"ס והפוסקים. העובדה שהוא משתמש בחזותו הרבנית ובזה שאנשים רואים בו רב, כדי לפרסם הדרכות מסכנות חיים - גורמות חילול ד' גדול, נוסף על הסכנה מהדרכותיו.
...חצילים
נא לקרוא מה שכתבת
מי שמרחם על אכזרים סופו להתאכזר על רחמניםבינייש פתוח

https://www.israelhayom.co.il/article/850063

זה האשרוב שאתה מגן עליו ובשביל זה אתה תוקף את ק"ש על שאומר עליו את האמת

צריך להיזהר מלהרבות שנאה, אבל גם אסור להתרשל מהצלת חיים..אדם כל שהוא

גם במאבק החשוב בעד החיסונים, צריך להיזהר מלגרום לשנאה מיותרת, ולרדת לפסים אישיים שלא לצורך.

אבל, לפעמים חובה להסביר לאנשים שהאדם שהם מסתמכים עליו הוא בעל שיקול דעת פגום מאוד, והוא לא מבין בדברים שהוא מדבר עליהם, ואסור בשום אופן לסמוך על דבריו.

לפעמים, חובה להסביר שטענות מסויימות הם פשוט שקרים.

להסביר בצורה נעימה זה בסדרחצילים
להכפיש ולקלל ולהוציא שם רע לא חלק מ-צורה נעימה
אני נוטה להסכים איתךחדשכאן
אבל אתה מבין שלא כל השיח יכול להתנהל ככה כן?
זה עניין של חיים
אני מבין. אז או שנגרום למלחמת אחים שבה ירצחוחצילים
מאות ואלפי יהודים על ידי אחיהם

או שפשוט תבין שאם תקלל אדם שעומד על גג של בניין זה לא יגרום לו לא לקפוץ! הוא יקפוץ ויתאבד ואם תקלל אותו גם ינסה ליפול עליך
אוכל להציל אחריםחדשכאן
תגיד לי אתה רציני?!
אני רציני מאד. אתה חושב שיש בזה דין רודף?חצילים
מי אמר שהדין רודף לא חל גם על הרודף אחרי הרודף?
מה מה מה??חדשכאן
דין ואהבת לרעך כמוך. הכי פשוט שיש!
לא איכפת לך מאנשים שמסתכנים כתוצאה מזה שלא יתחסנו?

(בנוגע לדיון ההלכתי שהבאת, למיטב ידעתי אין. זה היה מפקיע את כל הדין.)
חחחח ברור שהתגובה הייתה ציניתחצילים
הכוונה הייתה שכשאתה מכוון את הנשק על הרוצח, כדאי לך להסתכל קודם על עצמיך ולבדוק אם יש עליך את נקודת הלייזר האדומה של ההוא שחושב שאתה זה שרוצח..
שים לב שאתה לא רוצח במזיד אדם שרוצח בשוגג..
מה?!חדשכאן
אמרתי, וחזרתי ואמרתי, שאמירות כאלה יכולים לגרום לאנשים לא להתחסן מה שיכול לסכן אותם.
אתה נכנס כל הזמן לפינות של דיברתי עליהם. חבל. ועצוב שככה אתה מתייחס לחיי אדם. אפילו על הספק
אני חושב שאתה פשוט לא יורד לסוף דעתיחצילים
ואני לא מאשים אותך בכלום. רק שים לב. כשאתה מכוון אצבע מאשימה על מישו שאר האצבעות המקופלות נשארות לכיוונך. אל תאשים בצורה כזאת אף אחד כי אולי אתה בעצמיך הטועה
זה לא קשור לדיון שלנו ולא למה שכתבתיחדשכאן
לא נכנס איתך לפינג פונג האשמות
שוב. לא מאשים אותךחצילים
רק אומר שכדאי לשים לב שאנחנו לא מזיקים יותר ממועילים בדברים אלה
מתשדל לשים לבחדשכאן
לכן הערתי לך
זה פשוט לה הרגיש ככהחצילים
אבל אם אתה בטוח במאה אחוז שאתה בסדר אז מחילה ובהצלחה. אבל אל תוותר על בירור מעמיק
מקווה שלא תצא תקלה תחת ידךחדשכאן
😃😃חצילים
ואני מקווה שלא תצא תקלה תחת ידך! בוא נתפלל אחד על השני
לא משעשעחדשכאן
אני לא משועשעחצילים
זה חיוכים. מקווה שלא מפריע לך שאני מחייך
הדיון היה על מה שיכול להיגרם מדבריךחדשכאן
ועל הסכנה שבזה.
מעניין מה שאתה אומרחצילים
אני בטוח בצדקתי
אתה לא רואה את הסכנה שבקורונה?חדשכאן
אתה לא רואה את הנתונים שמתפרסמים על אחוזי החולים המחוסנים?

בגלל זה הזכרתי את היולדת. תראה מה אמרו בני משפחתה
אני רואה הכל.חצילים
רואה סכנה ורואה מה קורה. דעתי על זה ברורה ואני לא מביא אותה לפה בכלל. אבל אם תצעק לא תשפיע
אז תתנגד לשיחחדשכאן
ותוסיף שחשוב להתחסן
(מה שלא השתמע מהדברים שלך)
לא רוצה לעודד אף אחדחצילים
להתחסן מסיבה אחת. הם נרמסו תחת רגלי המתחסנים ואין סיבה שירצו להתחסן. מבין אותם לגמרי!
ברור שחשוב (לך) להתחסן. אבל יש כאלה שלא חושבים ככה. תהרוג אותם? תרמוס אותם? יש להם דעת תורה מספיק רצינית מאחוריהם..
ענייניות..חדשכאן
הוספת את ה"לך" בסוגריים כי אתה לא מסכים?
אני אנסה לשכנע אותם כמה זה נצרך ומציל חיים וכשמישהו משכנע אחרת (לא חושב אחרת אלא מפרסם את זה או משכנע), אני גם אגיב בחריפות (ואשתדל) לגופו של עניין.

והם צריכים לרוץ להתחסן כי זה שומר עליהם!
בנתיים נרצחים בגלל ההתנגדות לחיסון!ק"ש
ווואו צודק בכל מילהekselion

נוראיחדשכאן
אתה יכול לתת דוגמאות להכפשות, לקללות ולהוצאת שם רע האלה?ימ''ל

או לאחד מהדברים הללו:

"רצח - הוצאת שם רע - שקר - הלבנת פני חברו ברבים - דיבה - רכילות"

יש לי הרושם שאתה מתבלבל בין ביקורת להכפשה.

אתה יכול לקרוא בעצמיך אץ השירשורים הרביםחצילים
על החיסון. תשמע שם בשפע לצערי
אבל שים לב למה שאתה אומרימ''ל

אתה מציב שתי אפשרויות אלטרנטיביות - אהבת חינם וקבלת דעות שונות, או הכפשות וקללות וכו'.

איפה האפשרות לומר דעה נחרצת ולבקר בצורה עניינית? למה זה או לקבל כל דעה או לשנוא?

אתה נופל כאן במה שאתה יוצא נגדו - הקצנה והפיכת הדיון לאישי במקום ענייני.

לא אחי. אתה שוב לא מבין אותיחצילים
אין לי בעיה שלא תסכים איתם ותחלוק עליהם. אבל בצורה נעימה זה הכל.
לבקר בצורה נחרצת זה סבבה אבל אל תגרום לאדם להרגיש שהוא רוצח
אני חושב שכן הבנתיימ''ל

ושיש לך כאן שגיאה.

אתה קושר בין הנושא שהוא החיסון לבין צורת הדיון של חלק מהמתדיינים.

אני חוזר להודעה הראשונה שלך, זו שבתחילת השרשור שנועדה להיות פרובוקטיבית כנגד החיסונים בגלל אופן הדיון.

וגם לזה שאתה קושר את 'אהבת חינם' לעניין, ומה שכתבת שכמו שהם טועים יתכן שאנחנו טועים, וגם ייחסת לנו קללות והכפשות שזה עצמו הכפשה - כל זה מראה שיש כאן ערבוב של כאב מובן על צורת דיון מסוימת לבין נושא הדיון והדיון באופן כללי גם כשהוא ללא הדברים שהכאיבו לך.

אה, וכןימ''ל

אני אגיד לאדם שהוא גורם למוות של אחרים אם זה מה שהוא עושה והוא יכול להימנע מזה.

כמו שאני גם אגיד למישהו שפותח בור ברשות הרבים או נוסע בצורה מסכנת חיים וכדו'.

מצטער אם זה לא נעים לאוזן - אבל הוא גורם בעקיפין למוות. לא כמשל ולא בתאוריה.

אני מסכים גם שחשוב להגיד את האמתהיום הוא היום
אבל כמו שחצילים אומר תיזהרו, לא לפגוע בכבוד אנשים, לא להעליב, ובטח שלא לכנות רוצחים.

מספיק יש צרות בעולם. אפשר לריב על דעות בחריפות ואפילו זה מתבקש כי יש פה סכנות ברורות. מצד שני, דווקא פה חשוב יותר לשמור על הלשון וללכת לפי 7 העקרונות של החפץ חיים של אמירת לשון הרע.

לקרוא למישהו רוצח או לשלול תואר רב זה חמור מאד ולדעתי לא עומד בכללים האלה.

יש הרבה רבנים גדולים שלא היתה להם הסמכה מהרבנות. לא לפי זה להחליט.

אפילו לרבנים שהורשעו בעוונות- למה אנחנו צריכים לבזות אותם? שמרץ יקבלו את התענוג המפוקפק הזה...

אני לא נוהג לדבר בחריפות ואני לא נכנס לדיון הרפואי כי קטונתי אבל באמת, חשוב לקבל ד"ש מהחפץ חיים ולדמיין שהוא מולכם לפני שאומרים דברים קשים על כל אדם. אני הייתי רואה אותו מזדעזע. אני מאמין שהוא גם היה מעודד אנשים להתחסן.

אבל זה בדיוק הקטע...מחלוקת חריפה בלי ביזיונות.

ויותר גרוע, נהיתה אווירה שכל מי שעובד בשיטה שהיא לא אקדמית- רפואית, נפשית ובכלל הוא מינימום שקרן ושרלטן. נכון שיש כאלה ונכון שאפשר לטעון טענות כאלה ואחרות אבל ההרחבה הזו היא מאד חמורה. מי יתן את הדין על הוצאת שם רע? על פגיעה בפרנסה של אנשים?

ונחמה קטנה: היום ברור לנו שאנשי מרצ הם לא רוצחים למרות שהדעות שלהם שגויות ומסוכנות. צריך ללמוד מזה.

בשורות טובות לאנשים טובים- גם למתנגדים לחיסון וגם למתחסנים וגם לכולם.
ממש^^הודעה

אחד לאחד.

אשריך לגמרי אחי! רק הערה קטנה -חצילים
אנשי מרץ גם הם יהודים
ברור. לא אמרתי לרגע אחרת.היום הוא היום
כן אבל אח יקרחצילים
שים לב שגם עליהם חלים חוקיו של החפץ חיים.
מחילה על ההערה
אתה יכול לצאת בחריפות נגד כל מיני תופעותחדשכאן
שאני יכול להסכים איתך (לגופו של עניין ולא לגופו של אדם),
אבל מה הקשר להיות נגד מתחסנים?!
אתה מעמיד את הערכים האחרים שלך כנגד חיי אדם ח"ו?!
חחחחח אני לא כיוונתי אקדח לראשו של אף מתחסןחצילים
שוב, מעניין תסבתא שלי אם תתחסנו או לא!
יש לי משפט שמלווה אותי תמיד - היחיד שאני נגדו זה ההוא שנגד אחרים
אתה חסר אחריותחדשכאן
אתה כמובן לא כיוונת למתחסנים אבל יכול לגרום לאנשים לא להתחסן בגללך. מקווה שאף אחד לא יקח אותך ברצינות
תכתוב חחחח למשפחת היולדת שנפטרה היום
חחחחח חבר יקר! אתה לא קורא מה אני כותבחצילים
אתה ממציא מעצמיך

אגב - כרגע כינית אותי רוצח. שמח לשמוע
קורא בהחלטחדשכאן
מה שאתה לא
אני לא עודדתי אף אחד לא להתחסןחצילים
זה באמת באמת באמת לא אכפת לי!
אתה הפכת את זה לעידוד רצח או משו כזה
לא כתבתי שעודדתחדשכאן
גם לא המשפט האחרון שכתבת,
תקרא שוב

כן אמרתי שכתוצאה מהדברים שלך אנשים יכולים להתחזק בדעה הזו וזה מסכן
אם זה מה שיחזק מישו לא להתחסןחצילים
כניראה הוא גם ככה לא יתחסן. גם בלעדיי
ועל הצד שהוא כן היה?חדשכאן
אתה יודע שיש הרבה שמתנדנדים ועל ספק. וכל קול נוסף כזה, מחזק את הצד שלא.
צריך להיזהר בזה.
כואב לי מאוד על מה שהבעת מחאה,
אבל כואב פי כמה הסכנה שיכולה להיות ליותר מאדם אחד כתוצאה מהלכי מחשבה כאלה של התנגדות (במשתמע) לחיסונים (או מתחסנים)
אני מבין וברור לי הכאב שלך!חצילים
אבל אני בטוח במאה אחוז שאם ץשנה רק בקצת את דרך ההתבטאות שלך תרוויח כפול:
1 - הסיכוי שתצליח לשכנע מישהו יגדל פי אלף - מנסיון של שנים
2 - לא תפגע באף אחד
משתלם לא?
נגיע לזה..חדשכאן
מה לגבי מה שכתבת?
מה עם הסכנה?
אני לא דואג מזהחצילים
אני בטוח במאה אחוז שאם שכנעתי אותך עכשיו לשנות את הדיבור לדיבור נעים אז יד הרבה יותר סיכוי שתצליח לשכנע עוד אנשים כן להתחסן ושווה הרווח על ההפסד
חבל.חדשכאן
אתה יכול להגיע לאותו הישג של שינוי דיבור גם בלי להוסיף את ההתנגדות למתחסנים. אוי לנו שאנחנו מתחשבים פה ברווח והפסד של חיי אדם
אתה מוכן להראות לי איפה היה לי דיבור פוגע?
מצטט רק מפה -חצילים
1 - חסר אחריות
2 - תכתוב חחחח למשפחת היולדת שנפטרה.
תבדוק בעצמיך אם היה עוד מקומות שבהם דיברת עם מישהו על החיסון והגבת לו מהבטן ולא מהלב והיה יכול להפגע מכך
דיבור חריף. בהחלטחדשכאן
ותיקון: המעשה הוא חוסר אחריות.
לא מכיר אותך ולא יודע אם אתה כזה
אתה חושב שזה בסדר?חצילים
חושב שלפעמים יש צריךחדשכאן
(לא יודע אם ראית את שערכתי בפנים)
לפעמים צריךחצילים
השאלה איך ומה ההשפעה.

למשל - חבר שלי אמר לי ''צא לי מהרכב'' כשסיפרתי לו שעליתי להר הבית. למחרת עליתי שוב להר הבית כדי להתפלל עליו
לפעמים צריך דיבור חריףחדשכאן
בחריפות
אני מבין שהיית מגיב כמוהוחצילים
זכותך! תגיב איך שתרצה ואני מבטיח לך ומתפלל שתקבל תוצאה הפוכה עד שתבין שזו לא הדרך. ואם יש לך טיפת חיור לרבי נחמן. כדאי שתבדוק מה דעתו על תוכחה
אין פה קשר לתוכחהחדשכאן
זה סיכון והצלת חיים.
זה לא עניין של תוכחה ולא בדיני תוכחה. זו אזהרה, שמירה או כל מילה אחרת מתאימה
מקסימום הדיון צריך להיות מה יעיל יותר. לא רואה איך טענה לדיון רגוע יותר מביא לכך שאתה מתנגד למתחסנים.
צריך להיזהר בלשון.
חושב שהדיון די מיצה עצמו. חבל שלא אמרת פשוט שירוצו להתחסן יחד עם זה אתה מוחה על השיח.
אתה לא הבנתחצילים
לא אכפת לי אם יתחסנו. ונכון, האמירה שלי על ההתנגדות למתחסנים היא חריפה אבל לפעמים צריך דיבור חריף - צוציקים מגודלים ועבדקנים
הבנתי טוב מאודחדשכאן
כנראה שאתה לא הבנת אותי. חזרתי שוב ושוב על הנק' שלי
(אתה מצטט אותי כאילו אתה מסכים עם זה?!)
תקריב את עצמך..me.
מהר. לפני שתדביק אנשים אחרים.

אל תתחסן.
אל תבוא במגע עם הציבור.

אל תשנא. תאהב.
מהבית שלך.

תדבר על אהבה.
אל תבוא אלי הביתה.

נכון לרגעים אלה זה אהבה.
זה ערבות הדדית.
להתחסן. או להתבודד.

נכון.
עוד לא הושלמו המחקרים.
טרם יודעים על כל תופעות הלוואי

אבל אנחנו לא אלוהים
לא יודעים הכל.

אבל לימדו אותנו שצריך להקשיב לדעת הרוב.

וכרגע דעת הרוב היא להתחסן.

אתה רוצה להביע מחאה על השנאה...
בבקשה..
הבעת.

עכשיו לך תתחסן לפני שתדביק מישהו.
נחסםחצילים
לא מגיב על דיבור מזלזל תודה
אוהב רק את מי שכמוך...me.
חוסם יהודי. ?!
אוהב את כולם מאד! אבל אדם שיזלזל ביחצילים
בצורה כל כך לא נעימה עלול לקבל סטירה. ואם לא אז חסימה. שה' יברך אותך היה נעים להכיר אל תגיב לי יותר בבקשה. לא נעים לי לשמוע את מה שיש לך להגיד אלא אם זה סליחה
אדם שלא מתחסן, מזלזל בכולנו!ק"ש
כמובן, מי שספציפית אלרגי למרכיבי החיסון - שלא יתחסן. אבל מי שיכול, לפי דעת רוב מוחלט של אנשי המקצוע להתחסן ובזה להמנע באופן כמעט מוחלט מהעמסה על המערכת הרפואית ובעיקר על צוותי טיפול נמרץ ועל המכשור המוגבל (לפני חודש כל מכשירי האקמו בארץ היו תפוסים!) ולהוריד באחוזים ניכרים את הסיכוי שידביק ויסכן אחרים - הוא מזלזל בכולנו! הוא מזלזל בחיים של כולנו!
כתבו לך כמה ביטויים לא יפים - זה באמת לא יפה. אבל כשאתה נותן לגיטימציה להמנעות מהתחסנות - אתה אישית מזלזל בחיים של כולנו. קשוט עצמך תחילה!
סליחה.me.
אתה יהודי.

אתה מזכיר לי סיפור.
שקרה לי באופן אישי..

לפני כמה זמן רכבתי על האפונים, בלי מסיכה. ועברתי בדואר לקחת כמה דברים. פתאום אני שומע מישהו צועק. "מחבל" " מחבל" לא הבנתי מה קרה... אני רואה שהוא עומד איזה חמש מטר ממני וצועק אלי מחבל מחבל.. חשבתי שהוא משוגע.. המשכתי בשלי.. ואז הוא אמר, ככה בלי מסיכה אתה כמו מחבל.. צריך להרוג אותך.. הכנתי את עצמי ממש לירות בו אם הוא מתקרב אלי.. אבל שאלתי אותו, אם הוא רוצה שאני אשים מסיכה? הוא אמר לי שכן. שמתי. ואז הוא התקרב לקחת את הדואר שלו.. לא לפני ששאלתי אותו, ,"ועכשיו שיש לי מסיכה, מה אני" אז הוא אמר יהודי. הרגשתי שהוא קידם אותי בדרגה..

אז בוא אספר לך משהו.
הקיצוניות שלך. מזכירה לי את שלו. לצעוק ולצווח על אהבת חינם.
ואז כשמיהו מעיר לך. אתה מחטיף לו סטירה.

אני בטוח שהכוונה שלך טובה.
אבל תקרא את התגובות פה.

לאף אחד אין משהו אישי נגדך.
ברגע שאתה לא מתחסן.
כרגע.
אתה פוגע בנו.
אז נחזיר לך באותה מטבע .

אם תזלזל בחיים שלנו.
אתה עלול לקבל סטירה.
טוב אני רואה שאין הבנה או סיכוי להבנהחצילים
אין ברירה.. אמשיך להתפלל עלינו.. בנתיים -
רוצו להתחסן!!! או שלא!!! מה שבאלכם!!! מעניין את הסבתא שלי!

אני עוצר פה במחילה מכבודכם. @ימ''ל @חדשכאן ומצטער עוד יותר אם פגעתי בצורה כלשהי. לא הייתה כוונתי בכך. עלו והצליחו! מקווה שלא תשנאו אותי מעכשיו. וגם אם כן - לא אכפת לי
יש הבנה. בהחלטחדשכאן
אתה מוחה על השיח וזה מקובל.
הדיון נסב סביב עניין אחר שהוספת בדבריך.
לא שונא
אכזבת בגדול חאצילekselion

מחילה שאני לא הסטנדאפיסט האישי שלך שרקחצילים
עושה צחוקים על נושאים שרק אתה אוהב
לא הבנתי דבר אחדהָיוֹ הָיָה

מה המקור שלך לכך שאנו "מורידים את התואר הרב ממישהו שהלוואי שתגיעו לטיפה מהתורה שלו"?

מיסטר יובל הוא רב בדיוק כמו יובל המבולבל, ואני מקווה שלעולם לא תתקיים בי הקללה הנוראה שרמתי התורנית תהיה כמו רמתו.. ה' ישמור...

הגיע הזמן שאנשים יפסיקו להאמין שכל טמבל שרקורא לעצמו רב הוא באמת רב.

ולגבי שאר טענותיך - אני מבין שאתה גם נגד שנתנגד לרוצחים ואנסים כי "מה זה שנדבר ככה ליהודים"?

איי איי איי כואב כואב לשמוע את זה אחיחצילים
אם כואב לך השיח הזה פשוט אל תשתתף בובינייש פתוח

במקום לצאת נגדו באופן ישיר. הציבור צריך לדעת את השקרים בשביל להגיע לאמת

לי כואב שאנשים עם זקן לבן שולחים יהודים אל מותם.הָיוֹ הָיָה

ושאתה עוד קורא להם "רב" ומתלונן על אנשים בטענה שלא הגיעו לטיפה מהתורה שלו.. כאילו שהוא יודע משהו מהחיים שלו..

תאמין לי, זה הרבה יותר כואב.

אתה לא בוחן לב וכליות אז תזהר בדיבור....י.ש.

ממה שידוע לי, מי שאמורים להעיד על מישהו אם הוא רב אמיתי שבא ממקור כשר או לא אלו רבותיו

לא כל אדם ברחוב שדעות הרב לא מוצאות חן בעיניו... קל וחומר אם דבריו לא נוגדים את התורה. יש רב ששמעת שאמר שהוא לא רב? תביא מקור... 

הָיוֹ הָיָה

ברור שרבותיו אמורים להעיד עליו, הבעיה הקשה כשמדובר ביצור שאין לו רבנים

ממתי אשרוב הוא רב? אצל מי הוא למד? מה הוא למד? סתם טמבל. זה מה שהוא.

שה' ישמור אותךחיות צבעונית
מהדיבורים האלה..
אותי ואת כל עם ישראל, מאנשים שמנסים לרצוח אותנו. אמן.הָיוֹ הָיָה

מה זה נותןחיות צבעונית
לך לדבר עליו ככה?
האמת חשובה.הָיוֹ הָיָה

ואם מישהו יתרחק מהשרלטן הזה בזכותי - קניתי את חלקי לעולם הבא.

אמת לא נכתבת בקלות דעת....י.ש.

נכון. זו חלק מהראיה שיובל אשרוב מבלבל את המחהָיוֹ הָיָה

הרב מרדכי שיינברג.י.ש.

ולא שמעתי על רבנים שמתנגדים אליו

יתכן שהם טוענים אחרת ממנו בעניין החיסונים, אך לא באים ושוללים ממנו את התואר רב.

*שיינברגרחיות צבעונית
אהה כן.י.ש.

מה הוא לימד אותו בדיוק?הָיוֹ הָיָה

קצת זוהר עם הסולם?

אם זה נקרא "רב  שלו"אז כולנו קרוקודילים.

לא צריך לשלול ממנו את התואר רב, כיוון שהוא מעולם לא קיבל אותו. גאוני, לא?

מזל שהרב אשרוב לא צריך את האישור שלך על התורה שלו. .י.ש.

הרב שלוחיות צבעונית
זה מלאך בדמות אדם.
וצריך לראות ולשמוע אותו כדי להבין
ואתה יכול להגיד מה שאתה רוצה עליו, אבל הרב יובל אשרוב מלא בתורה. אי אפשר לקחת את זה ממנו
מבינה שזה מכעיס אותך כי אתה חושב ומאמין אחרת, רק לא מבינה איך הדיבור הזה אמור להועיל
מלא בתורה? איזו תורה בדיוק?הָיוֹ הָיָה

אפשר לבחון אותו על משנה ברורה?

תפסיקו לנהות אחרי כל היפסטר. טיפת רצינות פליז. 

אחי, אחרי כל מה שאמרו עליו אני ראיתי סרטון שהוא אומר.י.ש.

הלוואי שהם צודקים, ושהכל מאהבת ישראל, ושהוא מוחל לכולם וכו'... אדם שלא עבד על מידותיו לא היה מדבר ככה. כך שדווקא לבחון על ידע זה אפילו פחות מוכיח מדבר כזה.

זה הראיה שהוא רב? איך זה ראיה בדיוק?הָיוֹ הָיָה

ואיך ה"הלוואי" שלו מכפר על זה שהוא רוצח יהודים?

זה ראיה שיש מה להעריך אותו.י.ש.

ממש.. להעריך רוצח רמאי כי הוא אמר ש"הלוואי שהוא לא צודק"...הָיוֹ הָיָה

ממש הערצה עצומה... בטח הוא יושב בגן עדן עם משה רבינו על המפשט המדהים וההירואי הזה...

אני לא חושב שהוא עושה את זה בכוונהצ'יאל

נראה לי שהוא באמת מאמין בדברים שהוא אומר.

את ילדיו הוא חיסן....הָיוֹ הָיָה

ומלבד זאת - הוא מציג את עצמו כרב - והוא יודע שזה שקר.

הוא מציג את עצמו כאילו למד רפואה - והוא יודע שזה שקר.

הוא מורה הוראות שהוא יודע שהוא לא בר סמכא אליהם - בלי מצפון.

הוא מורה אותם גם אחרי שכבר נהרגו אנשים בגלל זה! - בלי הנד עפעף

זה מספיק.

(ועצומים כל הרוגיה, זה שאינו מגיע להוראה ומורה. ומזיד הוא. על אף שבהוראתו שהורה סבר שהוא צודק.)

אשתו, לא הואצ'יאל

אשתו כגופוהָיוֹ הָיָה

ושלא ימכור לנו לוקשים

זה שהוא מלמד פנימיותחיות צבעונית
זה לא אומר שזה רק מה שהוא לומד. וגם כשהו מלמד הוא לא מביא רק מהזוהר והקבלה
שמעת שיעור שלו פעם שאתה מכפיש ככה?
גם כשפונים אליו חוזרים בתשובה, אחרי שהם מתקרבים מהשיעורים של הפנימיות הוא אומר והם נכנסים לדת ברצינות הוא אומר להם קודם כל הלכה ובהמשך גמרא.

שמעתי פעם כל מיני אמירות מהמגזר שלנו לגבי לימודי הפנימיות. לא מאמינה שזה עוד קיים

אשאל שוב: מה המקור לכך שהוא יודע תורה? יש ביסוס לזה?הָיוֹ הָיָה

היצור הזה מעולם לא הוכיח שהוא יודע לפתוח משנה ברורה. אוי לו לדור האומלל שנוהה אחרי כל טמבל עם פאות לבנות מסולסלות שאוהב לרצוח אנשים

נחמד כמה שאתה מעריך אותנוחיות צבעונית
מצטער מאוד.הָיוֹ הָיָה

אבל כשרוצח משתולל זה לא הזמן לחשבונות.

ולא, לא נחמד בכלל שזו המציאות, הכואבת.

חציל בטחינה🍆חצילוש
תשמע רגע, בנוגע לדיבור פוגעני, מסכימה איתך. אבל לומר- שכל אחד יעשה מה בא לו בשם האהבת חינם, זו פשוט טעות, כי ואהבת אמיתי אמיתי כמוך (במידה שיש לך רצון לחיות, כמו כל אדם תקין) זה לרצות לשמור על החיים של כולם. החיים שלך, של חצילים, כי אתה לא יכול להתחסן, ועוד מדוכאי חיסון רבים (חולי סרטן בטיפולים כימותרפיים, אלרגיים לאחד מרכיבי החיסון וכו'). אז כן צריך להיות אכפת לך, ובגדול מי שדוחף להתחסן עושה את זה מתוך זה שהוא חפץ בחיים, ולא רק בחייו שלו.. ומי שלא, אם זה מחוסר ידע/הפחדות/פייק ניוז- צריך להשתדל כמה שיותר לשכנע אותו, ואם זה מסיבות אחרות, צריך למחות כנגדו כדי שאחרים לא ישתכנעו ממנו, כי אדם שמטיף ככה מסכן חיי אדם בשוגג/במזיד. בעיני אין דרך אחרת לאהבת חינם פה... מי ששיכנע את האישה היקרה, רעיה ואמא ל4 ילדים שנפטרה היום יחד עם העובר שלה לא להתחסן, יתייסר על כך עד סוף ימיו, אם יש לו מצפון... וכן, אי אפשר להתעלם מכך שיש לו יד בזה... זה שורף וכואב, אבל זה נכון. תבין כמה אחריות יש לנו להיות ערבים זה לזה, דווקא כאן.

מה אומר?
כתבת יפהימ''ל
ומרגש 🥺
כל החצילים ערבים זה לזה 🍆
תודה חצילוש
אם אדם גדול בתורה עם זקן היה מורה לציבור לנסוע באדוםבינייש פתוח

מה היית אומר עליו חצילים יקירי?

מחילה מראשגוונא

אתה פורס כאן מחשבה כל כך אגואיסטית ואז עוטף אותה ב"בואו פשוט נאהב! מה איכפת לכם?"

אז כן, איכפת לנו. אני אוהב אותך, וממש לא שונא אותך, אבל גם אוהב את עצמי, משפחתי, הוריי, חבריי ובעצם כל מי שאני מכיר. ואם ע"פ כלל טובי הרופאים ואנשי המקצוע שעסוקים בהצלת נפשות מה שאתה מציע מעמיד בסכנת חיים את כל מי שאני אוהב ומכיר (וכמובן גם את מי שלא) אז למה אתה מתפלא שארצה להתגונן מפניך?

(לגבי רבנים וכו' זה כבר דיון נפרד, אניח כאן רק את דברי המדרש בויקרא רבה: "כל ת"ח שאין בו דעת נבלה טובה הימנו". לא סתם אדם בור ועם הארץ, תלמיד חכם! ואכמ"ל)

יהודי יקרים שאני כל כך אוהב! אני רוצה להתנצל!חצילים
לא. אני לא חוזר בי משום מילה חוץ מהמילים שיכול להיות שפגעו במישהו..
אני רוצה להתנצל אם פגעתי במישהו במשך השירשור הזה.. לא לזאת הייתה כוונתי.. מבין את דעתכם וגם מסוגל ממש להתחבר אבל היה חשוב לי לציין כמה דברים שצרמו לי אבל אני רואה שאתם בשלכם..
אני רק רוצה להגיד שאני מכיר מקרוב אנשים שמכנים את הרב אבינר שליט''א כ-אבינר, סתם כך, בלי שום תואר, לא בטוח שהייתם מוכנים לשמוע את דעתם.. ובכל זאת אני סלחתי לכולם ומקווה שאתם תסלחו לי ושהרבנים יסלחו לכם ושהקדוש ברוך הוא יעיף ממנו כבר את המחלה הארורה הזאת!
אוהב אתכם באמת באמת באמת ועוזב את הנושא לנצח בעז''ה בלי נדר. תודה על התגובות!
אתה פוגע בכל הציבור, כך שההתנצלות לא שווה כלום. מחילה.ק"ש
אם אתה לא חוזר בך מעצם הדברים - ההתנצלות לא שווה כלום!

אכן יש כאן דיון בין שני מחנות. מחנה אחד שכמעט ללא יוצא מן הכלל, כל אנשי המקצוע נמצאים בו וממילא, כל הרבנים האמיתיים, אלו ששקדו על ש"ס ופוסקים ומודעים לדין הפשוט שבענייני סכנה שומעים לרופאים נמצאים בו.

במחנה השני נמצאים כל מיני שרלטנים, רופאי אליל, כאלו שיש להם אידיאולוגיות פסדו מדעייות. אליהם מצטרפים כמה דרשנים, שגם אם יודעים לצטט אי אלו מקורות - גדולי הרבנים הם לא.

הנושא כאן הוא לא נטרלי - הוא סכנת נפשות ישירה של כל אחד ואחת והוא בעל השלכות חמורות על ההתנהלות של הציבור, שנאנק נפשית, חינוכית וכלכלית תחת ההגבלות, שיוסרו ככל שיהיו יותר מחוסנים.

כיוון שעדיין יש מתלבטים - כל כתיבה שנותנת לגיטימציה לאי התחסנות של מי שרפואית יכול - פוגעת בכולנו, לא משנה כמה תשתמש בשיח גבוה ומכבד. אדם לא יכול לירות על כולנו ולהתלונן שהשיח כלפיו אינו מכבד. נקודה.
^^מסכים עם כל מילה!!בינייש פתוח

תודה! תגובתך נגעה לי בלב! שימחת אותי מאד!חצילים
מי הרב שלך? אני מבקש שתראה לו את מה שכתבת מעניין מה תהיה דעתו ואם הוא מסכים איתך.
בתודה - השרלטן הרופא אליל, רוצח שעומד ברחובות ויורה באנשים😁
רופא אליל מזכיר לי את מלמן הג'ירפה ממדגסקרחצילוש
חחחחח
חחחחחח גם לייחצילים
לרב (המובהק, אם שייך להגדיר ככה היום) שלי, קשה לי להראותק"ש
כי כבר שלוש עשרה שנה הוא לא איתנו...
(מרן הגר"א שפירא זצ"ל)
בהחלט בכל שאלה ששאלו אותו בנושאים שתלויים בידע מקצועי, הוא שלח לאנשי המקצוע בתחום. תלמידיו המובהקים, לכל אורך השנה הזאת, הורו להקפיד באדיקות על ההוראות ומיהרו להתחסן ברגע שהרופאים המליצו להם.

ראש הישיבה שהיום אני מלמד בישיבתו, מדבר על זה הרבה יותר חריף ממני...
אוקיי אז שמעחצילים
אני חייל. יש לי נשק. חושב על האפשרות אולי באמת אעמוד ברחוב וארה בכל מי שאני רואה במקום לבזבז את הזמן בהגנה עליכם כי גם ככה זה לא מוערך. וחייל רוצח אף אחד לא רוצה לסמוך עליו נראלי.. צריך לחשוב על זה
איך הגעת למסקנה שאתה לא מוערך בתור חייל?חדשכאן
עלתה פה נק' מסויימת מתוך דבריך והעירו עליה (גם בחריפות לדחיפות העניין). איך זה קשור לכל הדברים שאתה שופך פנימה? יש אנשים שמסתכנים ואף מתים, באופן פשוט, מכך שהם לא מתחסנים.
לכן חשוב להתחסן.
אתה מסרב להכיר בחשיבות של זה ועל כך "קמה המהומה", שוב, לדחיפות בעניין.
וחבל.
נו, באמת. רק ניסינו להכניס לפרופורציהק"ש
כל מה שטענתי, זה שאי אפשר לגרום לאווירה שמזלזלת ב(חיים של )כולנו ולהתלונן על דיבור מזלזל.
אגב הרב אריאלימ''ל
אני אמנם גם לא רופאבינייש פתוח

אבל במקרה שמעתי אנשי מקצוע שהנוגדנים של המתחסנים, רבים יותר ויעילים יותר ומחזיקים זמן רב יותר (עוד לפני שמזכירים בעיות אפשריות של פוריות ואבדן טעם וריח. של הנדבקים כמובן ולא של מי שקיבל מנת חיסון)

מישהו שאני מכירה מהטוויטרחופשיה לנפשי

נכון מאוד. .י.ש.

אפשר להתסכל על זה מהיבט ההלכתי ומההיבט הרפואי אבל לא לעשות מזה עניין אישי.
מההיבט ההלכתי- כמו שלא תבוא בטענות לחילוני על כך שהוא מוריד את כל העולם מבחינה רוחנית כי יש לנו חופש בחירה, כך גם כאן, ועוד שכלל לא בטוח שהצדק איתך. אתה בחנת את הדברים והגעת למסקנה שצריך להתחסן, ומישהו גם בחן את הדברים והגיע למסקנה שלא צריך. מבחינת בן אדם לחברו- כמו שהתנהלנו עד עכשיו- בשמירת מרחק ומסכות במגע עם בני אדם, כך אפשר להישמר גם בלי קשר לחיסון. מבחינת אמונה בהקב"ה- הוא זה שמחליט מי יהיה חולה ומי לא, ולא השתדלות שאין בה חובה גם אם לדעתכם היא מומלצת.
לא נכנסתי לדעתי האישית אבל אני עדיין חושש וזו זכותי וזכות כל אדם. מבחינה רפואית- זהו עניין פרטי, וזכותי להחליט על עצמי עפ"י הרופאים שלי בלי להכניס אף אחד לתיק האישי שלי... 
אני יודע בדיוק מה אתם הולכים לענות על זה ולכן אל תטרחו.
אבל העניין הוא שעושים מזה במקום חילוקי דעות עניין אישי ושונאים את מי שלא מתחסן בלי שום פרופורציות... בחייאת, קחו רגע ותחשבו שניה לפני שאתם ממהרים להכריע. מי אתם בכלל? שומרי הצדק והשלום הציבורי... אני לא מבין למה אתם מרשים לעצמם לבוא ולחרוץ את דינו של כל אדם ולהתייחס אליו בהתאם.
יש אנשים שבוחרים לא להתחסן בגלל עניין רפואי, יש מחלימים, ויש מתנגדים כי הם לא מאמינים בחיסונים. מה תעשו להם? 
עכשיו כל בן אדם שאתם רואים תשפטו אותו לפי אם הוא התחסן או לא? תחליטו שהוא רוצח ורע לב רק בגלל שהוא מתייחס לנושא הקורונה אחרת ממה שאתם חושבים שנכון? 
אני לא חוזר לישיבה כבר מאז הסגר בגלל זה. אין לי כוח למבטים הצרים של החברה שם.
עניין הקורונה חוצה מגזרים, יש תומכים ומתנגדים בכל מגזר לא משנה אם אתה חרדי, דתי, חילוני, ימני או שמאלני. קצת להחזיר את הנושא הזה לפרופורציות במקום שאנחנו נותנים לו בחיים שלנו. התקשורת עושה הרב הפחדה אבל לא, זה לא הדבר הראשון שעומד בראש מעייננו. אנחנו אנשים מאמינים.
הלוואי שיהיה חשוב לנו יותר הכבוד ההדדי, ההקשבה, האחווה ונתינת מקום אחד לשני באמונה שעליך מוטל לעשות את הטוב שלך, ושאחר אינו יכול לפגוע בך כמלוא הנימה. מה ששלך שלך ומה ששלו שלו ואת זה תקבל. 
מאחל לכולנו פחות לחץ ויותר שמחת חיים, ראיית הטוב ואהבת ה' וישראל.

אם אתה מעוניין שיתייחסו אליך בכבוד..אדם כל שהוא

אז תתייחס בכבוד לאנשים אחרים.

איפה הכבוד שלך לחששות של אנשים אחרים?

החברים שלך חוששים מההשלכות של זה שאתה לא מתחסן, ואתה רואה בזה צרות עין.

אתה כותב את דעתך, ואז כותב "אני יודע בדיוק מה אתם הולכים לענות על זה ולכן אל תטרחו.". זה לא נראה לך זלזול עמוק באנשים?

[ואחרי זה אתה כותב הלוואי שתהיה חשובה לנו ההקשבה].

ההחלטה של כל אחד על חיסון משליכה גם על אנשים אחרים. ולכן זכותם להתערב. ומי שמעוניין שההתערבות הזו תהיה בצורה יפה ומכובדת, המינימום שמתבקש ממנו זו נכונות להתייחס למה שאומרים לו ברצינות, להקשיב ולשקול את הדברים באחריות.

אני מכבד אנשים אחרים.י.ש.
עבר עריכה על ידי .י.ש. בתאריך י' באדר תשפ"א 19:24

לוקח את החששות שלהם ברצינות, ועדיין החששות שלי קודמים. 

כן, חשובה הקשבה כי את הדעה שלכם כבר שמעתי מספיק עד שאני יכול להגיד אותה לעצמי ולהבין אותה. את הדעה של המתנגדים (שהם לא קונספירטורים, הם אנשים עם שכל לא פחות ממך) אתה שמעת ויכול להבין?

לנסות לשכנע אפשר, לדבר על הנושא, זה מובן שזה חשוב לך. אבל אחרי שהאדם אומר שהוא לא רוצה, אתה מנדה אותו? טוב שנותנים להכנס לסופרים לקנות אוכל או שעוד מעט גם על זה יעשו סלקציות...

כל דבר שאדם עושה משליך גם על אנשים אחרים. למה העניין הזה חריג? אנשים תתעוררו על מה שאתם עושים פה ועל איזה עניין בדיוק אתם נותנים לעצמכם להרגיש עליונות גזעית על אחרים כאילו זה מותר... 

עוד מקרה מזעזע שקרה בבית הכנסת... אחת התפילות, (לא יודע כנראה הם התווכחו על זה לפני-) אני שומע מישהו מתפרץ בצעקות על מישהו שישב עם מסכה על הסנטר. בתוך בית הכנסת בזמן תפילה הוא צורח עליו שהוא רוצח שהוא מסכן אותו וכל הדברים האלה... ומה, אותו בן אדם שצעק אני רואה אותו בעצמו מעשן בתוך בית הכנסת. לוקח שאיפה, ואז מעלה את המסכה... אני לא מבין את ההגיון הזה אבל לו אף אחד לא יעיר כי כל עוד זה לא הגיע לקורונה אין הצדקה להשפיל בן אדם...

אחרי התפילה יצא לי לדבר עם אותו אדם שצעקו עליו והוא אמר לי בחיוך "אני מאחל לך שגם אתה תזכה ככה..." (לשמוע בזיונות ולא להשיב...) 

אז בהחלט יצאנו קצת מפרופורציות בגלל היסטריה,  זה לא משהו אחר

שניהם פושעים...ק"ש
אני בהחלט חושב שמוצדק לצעוק גם על מי שמעשן...
אם חשבת ושקלת את שני הצדדים, אז תענה לי..אדם כל שהוא

על השאלה הזו-

מה לדעתך הסיכון בלקיחת החיסון, מה הסיכון באי לקיחת החיסון [אישית וציבורית], ולמה אתה מעדיף את הסיכון של אי לקיחת החיסון?

טוב.י.ש.

הסיכון בחיסון- תראה, אני לא פרופסור ולא מדען כזה או אחר ולכן אני לא יכול להגיד לך אם הוא בעייתי מבחינת המרכיבים. מה שאני כן יכול לומר זה שכל מה שקשור לקורונה נראה חשוד בצורה מוגזמת; הלחץ הכבד שמופעל ללקיחת החיסון בתוספת זה שהוא קיבל רק אישור מזורז לשעת חירום ואף אחד לא יודע את ההשלכות שלו לטווח הרחוק. משום מה גם האחריות המלאה על תוצאות החיסון מוטלת על המתחסן! (בימינו על כל דבר יש אחריות אפילו תלמיד לא יכול ללכת לבי"ס בלי שיש עליו ביטוח, אפילו אם אתה הולך ברחוב ונפלת כנראה תוכל לתבוע את העיריה על איזה עקמומיות במדרכה שהייתה שם, על החיסון אין לך את מי לתבוע אם קורה משהו!). בנוסף שמעתי על כמה וכמה אנשים בריאים שמתו פתאום או מדום לב תוך 48 שעות משעת לקיחת החיסון (ייתכן שהם מתו בלי קשר לחיסון אבל מעניין שמי שמת לאחר שהתחסן אומרים שהוא מת בלי קשר לחיסון ומי שמת עם קורונה ישר אומרים שהוא מת מקורונה...) 

בנוסף בתקופת הקורונה שינו את ההגדרות של חולה קשה וחולה קל והגדירו שחולה שעד היום נחשב קל- פתאום במצב קשה... בנוסף כל רופא או מישהו שמנסה להגיד משהו נגד הקורונה או שצריך הנחיות שונות- מיד משתיקים אותו או שהוא מתנצל כמה ימים אחרי זה או שמפטרים אותו. 

גם יותר מדי אנשים שקשורים למשרד הבריאות ולקורונה מתפטרים בזמן האחרון... אנשים בעמדות מפתח. ולאף אחד אין גישה חוץ מביבי. מה קרה שמו חיסיון על הדיונים לשלושים שנה?...

עכשיו מה קורה אם אתה לא מתחסן- קודם כל לא בטוח שתידבק וגם אם כן אז יש לך סיכוי של 99.7% להחלים בפרט שכבר מצאו תרופה לקורונה. כנ"ל לגבי הדבקה של אחרים.

מלכתחילה לדעתי יותר נכון לשאול את זה אחרת: מה התועלת בלקיחת החיסון? אמממ בוא נראה, מבחינה בריאותית- החיסון לא מגן ב100% אנשים חלו בקורונה גם אחרי שהתחסנו... בנוסף החיסון לא יעיל כנגד מוטציות הקורונה שצצות כל יומיים והכי חשוב הוא לא מונע ממתחסן להדביק אחרים...
מבחינת איכות חיים- גם מתחסנים צריכים לשים מסכות ולהקפיד על שאר הכללים.
מי שמתחסן צריך לקחת "מנות" כל חצי שנה/שנה לכל החיים לעדכן את החיסון שלו...

לגבי התועלת-אדם כל שהוא

הוא כנראה יעיל באיזור 95%, אחרי שבוע-שבועיים מהמנה השנייה. זה המון.

לגבי המוטציות - נגד הבריטית הוא ודאי יעיל מאוד, ייתכן שיש מוטציות שהוא פחות יעיל ביחס אליהן, לא מספיק ברור. ככל הנראה, גם ביחס אליהן הוא מספק לפחות הגנה חלקית.

בניסוי הראשוני לא בדקו האם הוא מונע הדבקת אחרים, אבל בינתיים הצטבר מידע רב על מניעת הדבקה באחוז משמעותי מאוד מהמקרים.

אם כל האוכלוסיה תתחסן, זה בעז"ה ישפר מאוד את איכות החיים, כרגע השיפור קטן, ובכל זאת יש שיפור.

לא ברור מספיק לכמה זמן יעיל החיסון, ייתכן מאוד שלתקופות ארוכות בהרבה ממה שהזכרת, בכל מקרה גם אם צריך לקבל אותו כל שנה, זה לא נורא.

אם אתה מעוניין למקור למשהו מהדברים שכתבתי, תבקש.

תודה.י.ש.

מידע על מניעת הדבקה?

אחלה תשמע.י.ש.

לקישור השני לא יכולתי להיכנס, אבל את הקישור הראשון לקחתי בעירבון מוגבל כי הוא של מכון ויצמן שידוע שהוא שנוי במחלוקת מבחינה תקשורתית בעניין הזה (הוא בשותפות עם פייזר כבר מ2016)

אז הנה קישורים נוספים-אדם כל שהוא

מחקרי ה"כללית" ו"מכבי": החיסון לקורונה של פייזר מפחית בהדבקה (על המחקר של שירותי בריאות כללית, שלפיו המחוסנים גם פחות נדבקים)

הקישור השני שלא נפתח לך, הוא לשרשור בטוויטר של פרופסור יניב ארליך, המדען הראשי של חברת מיי הריטג', שהציג בעברית את תוצאות המחקר הזה -https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.02.08.21251329v1 שלפיו גם אצל המחוסנים שנדבקו, כמות הנגיפים בדגימה הייתה נמוכה יותר, [ולפי זה גם הסיכון להדביק אחרים נמוך יותר].

[ואגב, לגבי מכון וייצמן, זה נכון שיכול להיות לו אינטרס כלכלי מסויים ליחסים טובים עם פייזר, אבל יש לו גם אינטרס גדול , גם מבחינה כלכלית,  לא לפגוע באמינות וביוקרה המדעית שלו].

סבבה תודה.י.ש.

ועוד אחד חדש..אדם כל שהוא

של אמ"ן, המתבסס על בדיקות סקר שנערכות לעובדי בתי אבות- - https://www.gov.il/BlobFolder/reports/research-report-n222-pfizer-vaccine/he/research-report_research-report-n222-pfizer-vaccine.pdf

עוד.י.ש.

סיבה שלא חייב להתחסן- אפשר לעשות בדיקה סרולוגית.

4 מתוך 10 מתגלים כבעלי נוגדנים לנגיף ובעצם מחוסנים טבעית שזה כמובן עדיף.

בכלל לא ברור שחסינות טבעית עדיפה..אדם כל שהוא

רמות הנוגדנים אצל מתחסנים גבוהות מאצל רוב המחלימים.

וגם אם כן, החיסון הנוסף רק מחזק ולא גורע.

ואם מישהו משום מה מעדיף בכל זאת לעשות בדיקה סרולוגית קודם, שיזדרז ויעשה אותה במהירות, חבל לקחת את הסיכון המיותר של דחיית החיסון.

...י.ש.

אהלן אחי

ממה שאני קראתי אצל שניהם (גם מתחסנים וגם מחלימים) רמת הנוגדנים לא קובעת 

(היא בד"כ יורדת אבל הבדיקות הסרולוגיות לא מזהות את רוב הנוגדנים, ולא מעידות על הזיכרון החיסוני של הגוף או על המוגנות מהדבקה שהם בד"כ חזקים בלי קשר לכמות הנוגדנים)

דבר שני, הרופא שלי במכבי (שהוא די מפורסם) אמר לי היום ש'משרד הבריאות ממליץ להתחסן' אך הוא לא רואה צורך בכך שאנשים צעירים ובריאים יתחסנו בעיקר אם הם כבר יצאו חיוביים.

וכן תקרא את זה⬇

עשית כבר את הבדיקה הסרולוגית?אדם כל שהוא

עוד לא, היום קיבלתי הפניה.י.ש.אחרונה

אבל רוב הסיכויים שאצא חיובי כמו רוב המשפחה שלי... 

ולגבי השאלה האם שמעתי את הדעה שנגד..אדם כל שהוא

קראתי לא מעט, ורוב הטענות שלה מתבססות מידע שגוי, או על תיאוריות קונספירציה מנותקות מהמציאות וההיגיון.

ואם מורידים את שני הדברים האלה, נשארים עם חששות רחוקים, שלא עומדים בשום אופן מול השיקולים בעד החיסון.

ואם היית מכיר באמת את "הדיעה שלנו", לא היית חוזר על ההבל הזה שהתמותה היא כמו בשנים רגילות. זו טענה שקרית/שגויה לחלוטין, שהופרכה כבר לפני זמן רב.

הבעיה מתחילה כשמה ששלו הופך לשלי ועלול לגרום לי לסבולחופשיה לנפשי
אני לא מבינה מה הלוז שלכםנופת צוף

ה' בורא לכל אחד גוף, לו, רק לו, אין לאף אחד זכות להחליט בשבילו מה לעשות עם הגוף.

אתם מפחדים מהגוף שלו?

טוענים שהוא מסוכן ומרצח?

תתרחקו. למה להכריח אותו ולדרוש ממנו דבר שהוא לא מעוניין בו.

הוא מסכן אותך? תלכי פשוט, למה בגללך הוא צריך להכניס לגוף שלו משהו שהוא לא רוצה?

אולי ההפך? אתם הבאדתם כבר תהגיון.

אין לי בעיה, רוצים להתחסן תתחסנו אבל להגיד על בנאדם שהוא הגורם לסבל שלך? בעייה שלך.

יש לו זכות קיום ובחירה על הגוף שלו בדיוק כמו שלך ולכל אחד אחר.

הוא יכול להדביק אחרים ואנחנו לא יכולים לדעתבינייש פתוח

כך שכדאי להפסיק לדבר בסיסמאות

זה עדיין לא תירוץ לשלוט בהחלטה שלנופת צוף

אדם על הגוף שלו, אז לכו תברחו למדבר.

האא, בעצם גם הקונספרטורים שם.

אז אולי תברחו לים

המתחסנים קונספירטורים?!חדשכאן
על מה את מדברת?
תראי כמה מתים מהקורונה, כמה רואים את מה שהחיסונים מועיל בטווח הקרוב.
מספיק מקרים קורעי לב שהתפרסמות לאחרונה.
החששות או כל שיקול אחר לא להתחסן, הם דברים רחוקים ולא מוכרחים. מה זו קונספירציה אם לא לזנוח את הידוע ולחשוש מדברים לא ידועים מהעתיד.
חשוב לציין שע"פ מה שכן ידוע, לא נראה שתהיה לזה השפעה שלילית על העתיד. ולהיפך.
איפה ראית שהיא אמרה שהמתחסנים קונספירטורים?.י.ש.

וזה שמפרסמים יותר או פחות זה ממש לא אומר. תקשורת מגוייסת. 

איך אמרה על זה מרגרט תאצ'ר? "זה נראה שמתאימים את הנתונים לתכנית ולא מתאימים את התכנית על פי הנתונים..."

ככה אני הבנתי את דבריה..חדשכאן
מגוייסת למה? אלה לא סיפורים אמיתיים? את ה מכחיש אותם?
לא מכחיש, אבל בהחלט חושב שהם מוטים.י.ש.

אם הייתה מגפה היינו רואים אנשים מתמוטטים ברחובות. כבר היו מחלות כמו שפעת החזירים ועוד כמה בעבר שבהתחלה פחדו מהם אבל הם באו והלכו, לא עשו מזה עניין והסתדרנו. עכשיו משום מה נתפסו לקורונה ועושים ממנו מחלה מפחידה, מפחידים בכל דרך את הציבור, מבודדים אותנו, עוד מעט כל אדם יהיה ברקוד ולפי זה ידעו עליו הכל. מה עם הפרטיות שלנו? אם ימשיכו עם כפיית חיסונים, בקצב הזה לא יבוא יום וכפיה על משהו אחר תראה לגיטימית.

רוב האנשים שאני מכיר בריאים. אבא שלי כמו הרבה אחרים היה חיובי לקורונה והרגיש טוב, למה מפרסמים רק את הנתונים של מי שחיובי ולא רק את החולים? אתה יודע כמה חיידקים יש לך בדם? גם שפעת הורגת אנשים והיא מדבקת אבל לא בגלל זה יפחדו על כולם... מי לוקח חיסון לשפעת? המבוגרים. אז שיעשו ככה גם כאן. זאת לא בעיה לשמור על מי שחולה ולשחרר את כל השאר. נתוני התמותה בשנים של הקורונה לא הייתה חריגה, אתה מבין? ולמה מי שהתחסן צריך להמשיך ללכת עם מסכה? החיסון לא מגן באמת? אם אתה מאמין שהחיסונים עוזרים אז תשחרר אותי בבקשה כמה אני יכול כבר להזיק לך...

בקיצור אני לא יודע מה הסיפור כאן או למי להאמין, אני רק יודע שאני לא משוכנע עדיין משום צד ועד אז וגם אחרי זה אין סיבה שמישהו יקבל את ההחלטות במקומי. תהיו רציניים ותשימו את זה במקום של זה, מי שלא התחסן לא מסכן אף אחד בגלל זה, זו דעתי אבל זו הנקודה שבה אנחנו חלוקים ולכן קצת חופש בחירה אם לא אכפת לך... ואם לא טוב לך תשמור מרחק ממנו. 

1.אתה יודע למה לא רואים אנשים מתמוטטים ברחובות?אדם כל שהוא

פשוט, כי המחלה לוקחת זמן, ולכן הם בד"כ נפטרים בבית או בבית חולים.

ולכן, רק רואים את ממודעות האבל, ואת הבקשות להתפלל על חולים, ואת הכתבות בעיתונות, ולא את המתים עצמם.

2. נתוני התמותה בשנת הקורונה היו חריגים, גם בישראל, ראה באתר הלמ"ס- - https://www.cbs.gov.il/he/mediarelease/DocLib/2020/390/05_20_390b.pdf

והנה אדם שניתח עשרות מדינותצהרים
ומצא תמותה עודפת כמעט בכולם
האמנית והרוכל
זה עדיין נכון כי הייתה כבר קורונה מספיק זמן לראות מה התוצאות.י.ש.

הבאת שם הרבה דברים מעניינים (נכנסתי להודעה המלאה) אני מעתיק משם משהו, זה בעמ' 5

בגיל 0-19 התמותה בכל שנת 2020 נמוכה יותר מהתמותה בשנים קודמות בצורה משמעותית. בגיל 20-59 יש תנודתיות, אך סה"כ התמותה דומה לשנים הקודמות. בגיל 70 ומעלה, בדומה למגמה בכלל האוכלוסייה, קיים עודף ממוצע של %13 בשבועות 13-17 .החל משבוע 31 חלה עלייה בעודף, ומשבוע 33 העודף גבוה מ-%30 בשבועיים האחרונים של אוקטובר העודף נמוך יותר.

אז שוב, הגענו למסקנה שמי שבסיכון אלו המבוגרים מעל גיל 70, אני טועה?

היום במדינת ישראל יש חוק שכופה עליךצהרים
שירות צבאי.
שפעת פחות מדבקת ופחות הורגתצהרים
קורונה היא מחלה *מידבקת*צהרים
ולכן יש משמעות מאד גדולה למספר ה*חיוביים* מעבר למספר החולים עצמם. זה נראה לי מובן מאליו.
+תופעות שנשארות חודשים אחרי ההחלמהחופשיה לנפשי
שידבקו, רוב האנשים שידבקו לא יהיו חולים....י.ש.

אלא אם כן עשו להם הפחדה פסיכולוגית, תקעו אותם בבית במקום להתאוורר, עשקו להם את הפרנסה, בידדו אותם מחברה, ואז המערכת החיסונית שלהם מן הסתם על הפנים... רק מהמצב הוא אומר "מי רוצה לחיות בכלל?"

אני רציני, מכל כיוון שאני מסתכל על הנושא הוא לא הגיוני... לא "הקונספירטורים" ולא "השפויים"

והענין, יש לי זכות לחיים גם אם אני לא בוחר צד

לכן אני בוחר ב"שב ואל תעשה עדיף" ולא לוקח צעד אקטיבי, וזה לגמרי לגיטימי

זה לגמרי לגיטימי,עוד סתם אחד
אבל תכתוב את זה גם על החולצה שלך ולא רק בפורום. לגיטימי שגם מלצר שיחזור לעבודה שלו בעוד שבוע/שבועיים לא ירצה לתת לך שירות כי לפי הבנתו אתה מסכן אותו. ולגיטימי שאשה בהריון לא תרצה להיות איתך במעלית בקניון או בקופת החולים או בבניין המשרדים ששניכם עובדים בו. לגיטימי.
יאללה בשמחה.י.ש.

תראה כמה אנשים פתאום "מסכנים אותך"... אם לא היו את הלחץ שמפעילים בנושא רוב האוכלוסיה לא הייתה מתחסנת... רוב האנשים מתחסנים רק כי משגעים אותם או כדי לקבל פטור מבידודים שרובם מיותרים אגב.

לא הבנתי את המרכאות שלךעוד סתם אחד
וגם לא את כוונתך בכך שאנשים 'פתאום' מסכנים אותי. מה המילה פתאום מייצגת? את זמן תחילת המגפה? כי גם 'פתאום' ב-1918 אנשים התחילו לסכן אנשים אחרים בשפעת הספרדית. זה מה שקורה במגפות - ש'פתאום' יש הדבקה. באסה.
שאני לא חושב שאני מסכן אותך.י.ש.

מי שבקבוצת סיכון צריך להיזהר יותר כמו שהוא פגיע יותר לכל מחלה.

והמילה "פתאום" הכוונה שתהיה מופתע לראות כמה אנשים לא התחסנו ותבין שאתה צריך להתחשב בחלק נכבד באוכלוסיה שסובר אחרת ממך או שסיבותיו עמו. להתחיל לסנן אנשים לפי התחסנו/ לא התחסנו זה חמור ומזעזע

ואם אני לא יודע שאני בקבוצת סיכון?עוד סתם אחד
תתפלא, אבל לוקח זמן עד שאדם שם לב שיש לו בעיות, עד שהוא הולך לרופא, עד שהרופא עושה את כל הבדיקות ואומר לו מה עשויה להיות הבעיה (סבלתי במשך שנתיים-שלוש מכל מיני תופעות, שרק אחרי שהחלטתי שהגיע הזמן לבדוק אותן גיליתי שאני טרום-סוכרתי).

לא הבנתי מה מזעזע כאן. זכותי לסנן אנשים על פי מה שבא לי. יש אנשים שלא רוצים להתקרב לנכים / שחורים / בלונדיניות / נשים עם לבוש מינימלי - וזו זכותם המלאה, בין אם אני מבין את הרתיעה שלהם ובין אם לאו. במקרה שמדובר בעניין בריאותי על אחת כמה וכמה. לא הבנתי את הזעזוע.
אם זה עניין אישי שלך אין בעיה,.י.ש.

בהחלט זכותך. אבל להתחיל להפלות אנשים בחוק, זה מה שלא לגיטימי בכלל.

יש כבר חוק כזהעוד סתם אחד
חוק בריאות העם מסמיך במקרים של מגיפה לחייב להתחסן. עכשיו אפילו את זה לא רוצים להפעיל, אלא להגיד שהמגבלות שכבר גם ככה קיימות לכולם - יסורו רק ממי שמתחסן.

וזה גם בכל מקרה לא היה הדיון כאן, אלא הסוגיה הציבורית - בלי קשר לחקיקה העקרונית: איך הציבור מתייחס לאלו שאינם מתחסנים. וכן, זה לגיטימי שמי שהבריאות שלו חשובה יכעס ולא ירצה לתת שירות למי שאינו מתחסן. אלא שלא מתחסנים אינם טורחים להצהיר על כך מחוץ לפייסבוק ולפורום, וכך תוך התנגדות עזה שיכפו עליהם את ההיפך מהשקפת עולמם הם כופים על כולם את השקפת עולמם דה-פקטו. אז לפחות שיפסיקו עם הצביעות.
חסום לי....י.ש.

הם רופאים. מה אתה רוצה שאני אגיד?.י.ש.

הוא כתבחדשכאן
תברחו אתם למדבר ולא אנחנובינייש פתוח

אם החיסון מכיל שבב אלקטרוני של ביל גיטס, איך אתם יכולים לאכול אוכל מהסופר? מים מינרלים? מים מהברז הכי גרוע וגם תמי 4 לא יעזור...

רדו למחתרת כמו הפרטיזנים (וככה תחיו באמת בצורה הכי טבעית) ביערות או במדבר, או באנטרקטיקה ליד חומת הקרח שבקצה הארץ השטוחה שמוכיחה שאתם החכמים היחידים בעולם. אנחנו כולנו נמות בתום המזימה ואתם תקימו את האנושות מחדש

ולשלוט בהחלטה של האדם על הגוף שלו, לגבי הרגל..אדם כל שהוא

שלו שנמצאת על דוושת הגז כשהרכב חונה ברמזור אדום, זה לגיטימי?

אין לי שום בעיה עם מה שאת כותבת,עוד סתם אחד
בתנאי שכל אחד כזה לוקח אחריות על הגוף של אחרים, ולובש קבוע חולצה שכתוב עליה 'מתנגד חיסונים', מוכן לקבל גם את זה שמלצר לא יהיה מוכן לשרת אותו ובחנות לא יהיה קופאי שמוכן לקבל אותו, ושידאג להסתובב רק במקומות שכל מי שאינו מוכן להיות לידו יכול לשמור ממנו שני מטר.
עד אז, כשההחלטות שלו מוצהרות רק בפייסבוק, וכך הוא מונע מאנשים אחרים לעשות מה *שהם* רוצים עם הגוף *שלהם*, כמו להיות רק בסביבות מוגנות, שלא יתפלא שבעיקר כועסים עליו.
למה?! כי הוא מסכן את הציבורק"ש
אגב, בעולם שד' ברא, אסור לאדם לסכן גם את עצמו.
מצטער, זאת לא הצדקה להכריח כזה דבר.י.ש.

מי שמרגיש לא טוב נשאר בבית, לא מסכן אף אחד, אדם בריא- אין סיבה שבגלל שהוא לא לוקח חיסון הוא ימנע ממשהו מסויים.

איך זה לא נראה לכם הזוי להכריח בן אדם לעשות אקט רפואי אישי אני לא מבין. באיזה עולם?

הילדים לא מתחסנים לפחות עכשיו..חדשכאן

אתה צריך להבין שכשחיים בתוך חברה וציבור, השיח על זכויות מקבל גבולות משלו (ראה ערך "איש את רעהו חיים בלעו"). כל עוד הזכות שלך לא פוגעת באף אחד אחר, כל אחד מהציבור צריך להילחם בשבילך עליה. אבל כאשר הזכות מתנגשת עם הציבור באופן כלשהו, צריך להעמיד את הזכות על דיוקה. ככה זה בחיים חברה מתוקנים.
בעולם שבו הוא הורג אנשים!ק"ש
בדיוק כמו שהציבור יכול להכריח אדם להתגייס לצבא, למרות הסיכון, הוא יכול להכריח אדם לקבל זריקה קטנה, שלפי כל המומחים, הסיכוי לסיכון ממנה הוא אפסי, כדי שלא ימשיך להפיץ מגיפה ולהרוג אנשים.
מי מכריח?חופשיה לנפשי
כרגע הסנקציות הן על כולם כולל כאלה שהתחסנו/מתחסנים, השאיפה היא להגיע לחיסון עדר ותוך כדי לפתוח לאט לאט את המשק כדי שנוכל לחזור לשגרה.
מחילה אבל יש פה תגובות מוגזמות..יהודי פשוט.
אני בעד להתחסן (כי ככה מו"ר אומר), אבל יש פה תגובות מוגזמות..אפשר לנהל את השיח הזה בצורה יותר נעימה, מצווה להגיד דבר שנשמע, אבל ככה כלום לא נשמע.

מסכימה איתךחיות צבעונית
אם מתחסנים או לא זה בכלל לא העניין. החיסון רק בא להראות לנו כמה אנחנו מתקשים בלהכיל אחד את השני
אני לא רבתי עם אף חבר או בן משפחה שחושש מהחיסוןבינייש פתוח

אבל מי שמפיץ שקרים, לא ארד על כך לסדר היום

לא ברור לי שהחיסון בא להראות דווקא את זהצהרים
יש עוד אפשרויות לא פחות הגיוניות
בתכלס מה שאני בא לומר -צהרים
אני גם מאד מתחבר להסברים עמוקים למציאות. אבל אובייקטיבית יכולים להיות כמה רעיונות כאלו ואין לנו באמת יכולת לדעת מה ההסבר האמיתי. אז לבוא ולהגיד "זה ההסבר" ולפעול לפיו זה טיפה בעייתי בעיני.
(דוגמא לרעיון אחר מהכיוון השני: החיסון בא להראות לנו את החשיבות של הערבות ההדדית)
זה לא רק ''הסבר עמוק''חיות צבעונית
וכן, יכול להיות שזה מוביל/יוביל לעוד דברים.
אבל בסוף צריך פשוט להתבונן במה שצף, וצף בכמויות..
אבל אני טוען שאי אפשר לדעת מה יותר משמעותיצהרים
ולכן פועלים לפי ההכרעה השכלית במקרה הנוכחי. ההתבוננות יכולה להוביל גם למקומות אחרים.
אני לא חושבת שזה סותרחיות צבעונית
תכלס זה מן הסתם הפתרון. העניין הוא ליצור את זה והדרך שבה מתנהלים הדברים עכשיו בטח לא תגרום לזה
החיסון בא כדי לעזור לנו לצאת מהקורונה 🙂חדשכאן
באמת מעניין אם מישהו בכלל משתכנע מהוויכוחים כאןצהרים
או שזה שיח עקר.

אם יש כאן מישהו שהשתכנע אשמח שיכתוב
אני באהחיות צבעונית
מעדת המתלבטים. ועניין אותי מה יכתבו פה בפורומים כי אני יודעת שיש פה הרבה חבר'ה מאד תורניים.
לא רק שלא השתכנעתי, חטפתי זעזוע עמוק
תוכלי יותר לפרט ממה הזעזוע?צהרים
לא אכנס איתך לדיון. מבטיח 🙂חדשכאן
רק רוצה לשמוע,
מהי בדיוק ההתלבטות? (יותר מהאם להתחסן או לא 🙄..)
שיש קולות לכאן ולכאןחיות צבעונית
וזה שמשתיקים את כל הקולות של אלו שמניחים סימן שאלה זה לא עוזר. זה רק מחשיד יותר
ולא, אני לא מתכוונת רק לדעה של הרב אשרוב, אפילו פוסטים בפייסבוק של נשים שמשתפות ושואלות על דברים שקרו להן בעקבות החיסון מוחקים.
אבל מה ההתלבטות שלך?חדשכאן
אם להתחסן או לחכותחיות צבעונית
נו.. ברור שזו ההתלבטות 🙄חדשכאן
מה הצדדים שלך לכאן ולכאן?
שזה חיסון חדשחיות צבעונית
ואני רוצה לראות עוד את ההשפעות.
ב''ה אני בריאה (חוץ מזה שהייתי במגע כמה פעמים בלי לדעת עם חולי קורונה ולא נדבקתי)
ואני כרגע לא נפגשת עם אנשים אז אני לא מסכנת אף אחד.
מנגד יש רבנים שאומרים להתחסן.

זה לא ממש משנה. כבר התחסנתי
אז את לא מתלבטת 😏חדשכאן
אני כןחיות צבעונית
אני לא אגיד עכשיו לכל אחד ללכת להתחסן. למרות שהתחסנתי

וזה עדיין מעצבן אותי. אז לא נדבר על זה (:
אני חושב שזה יהיה הרבה יותר משכנע אם כל השיח פה יתנהל בצורהיהודי פשוט.
יותר נעימה.
באופן הזה אני חושב שחלק גדול מהתגובות ממש לא נשמעות ולא משפיעות
ממש מסכימהחצילוש
..ekselion

ישר כח על האיפוק 

@הרמוניה

אני לא מסכים איתך...ד.

ש"שום מוות לא שווה את זה"...

בוודאי אני מסכים שלא צריכה להיות כל שנאה. זה ענין אחד. גם ביקורת חריפה לאצריכה להיאמר בשנאה.

אבל כאשר מדובר בפיקוח נפש - וכאשר לאידך יש שטף של אינפורמציה שקרית, שמוליכה שולל גם אנשים תמימים (וזו עוד סיבה למה לא לשנוא... הרוב בכלל "נדבקו" מאחוזי החרדות הדמיוניות ומפיצי קונספירציות חסרי אחריות) - אי אפשר לומר "שום מוות לא שוה". למי תאמר את זה? לילדים שאיבדו את הוריהם?...

הדיון אינו רק על "למה תהיו רעים אלה שלא מתחסנים", אלא למה יהיו רעים לאחרים שחלילה ימותו בגללם, או יאבדו פרנסה וכד'.

אלא שאכן, שנאה אינה פיתרון - וגם לא משכנעת אף אחד.

אבל צריך להילחם בכך בכל תוקף. לא מלחמה של שנאה אישית, אלא נגד ההפקרות הזאת.

זה פחות כנגד מי שאישית לא מתחסן. אם הוא נכנס לפחדים כאלה שבטוח שזה יזיק לו, אי אפשר להכריח אותו. אבל כן כנגד מי שכותבים, מפרסמים..

[רק אתמול סיפר לי חבר מ"המגזר החרדי", שחבר שלו שעוסק בפרסום או משהו כזה, היה כותב נגד החיסונים, עד התפס את חומרת הענין והפסיק. והבחר הזה הסביר לו, שעשה את זה בתור "עבודה", לא כי הוא דווקא חשב כך. מישהו שילם לו... זה לא יאומן הקלות הזו בחיי אדם. לפחות לחשוש מספק פיקוח נפש. הרי לכיוון השני הכל זה חששות באויר שמא פעם יקרה משהו, כשאים כל ראיה רפואית מוכחת לכך, מול מה שקורה כעת ממש מול עינינו, ר"ל]

אבל אתה צודק, שבמקביל לכך, צריך גם לראות שלא תופסים טרמפ סתם מידות רעות. יש לפעמים כאלה שיש בהם תוקפנות, שנאה, נצחנות וכו' - אז המידות הללו כבר תופסות טרמפ על התוכחה... זה כבר ענין אחר.

[לגבי תואר "רב", לא כל מי שמכנים אותו כך הוא אכן רב. אולי סתם מישהו התחיל לקרוא לו כך. ומי אומר מה מדרגתו בתורה. צריך לגופו של ענין. מי שרב, מתווכחים עם הרב אם צריך. מי שלא רב, מזכירים שאינו, שלא יחשוב שזו איזו "דעת תורה". כך גם לגבי מי שאינו רופא]

ילדה שיוצאת מלא פעמים בלילה ממיטת מעבר, מותשים.עינב66

אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?

רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.

מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.

תכתבי בפורוםרקאני

הריון ולידה

פה זה פחות רלוונטי

בפועלנפשי תערוגאחרונה

מה שיעזור זה להחזיר כל פעם

כל פעם

אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון

עם הזמן זה עובר.

ואתם כהורים.

אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה 

אנשים שמבינים בכסף השקעות וכוניק זמניק
אני אשמח לשמוע אותכם שם בשאלה קטנה שאלה על חסכון קטן - חיסכון השקעה וצריכה
פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר

מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?

יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.

האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?

תגיד אוצר החוכמההפי

תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים

באיזה הקשר זה פורום? 

תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר

ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.

זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.

זה קצת מצחיק אבלנקדימון

מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.

זו פרשנות בלבד.

לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר

כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.

חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.

בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.

אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.

בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
להבנתי, סוד ההצלחה של הפורומים שהזכרת הוא שרוב גולשיו עם חסימה חזקה מאוד לרשת, ככה שאין לה באמת "רשת" שמושכת אותם לכל מיני מקומות ומפריעה לריכוז...
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה

לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.

יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולדאחרונה
אבל לא יודע אם היא סגורה, רק שמעתי עליה מרב שאני מכיר
ממש מושך אותי כל הנושא הזה של בניה ויצירהרק נשמה

עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר

יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?

פשוט להתחיל, בכל דרך, להשקיעזיויק
מהאינטרנט בשלב א', ואחר כך תתקדמי לדברים ממשיים יותר
יש ביוטיוב כמויות של חומר בחינםמשהאחרונה

משם אפשר להתחיל. אחר כך להתקדם...

פלאפון חדש. באיזה מחיר כדאי? מה היתרון של דגם יקר?מתיעצת28

אממ... מניחה שזאת שאלה קצת מצחיקה וילדותית כי זה כמו לשאול למה יש רכב שעולה 50K ולמה פרארי עולה 300K..

ובכל זאת.. אני רוצה לקנות סמארטפון חדש אחרי 5 שנים..  מה היתרונות לקנות ב2000 ולא ב1000/1500 ש"ח? ואולי בכלל כדאי חד"פ להוציא 3000 ש"ח?

השאלה מה חשוב לךפשוט אני..

לדעתי, לאדם הממוצע טלפון ב-1,000 ש"ח (מהדור האחרון של שיאומי למשל) יכול לספק את כל הצרכים +++. 

אבל אם למשל חשוב לך מצלמה מעולה, כזאת שתאפשר לך לפתח את התמונות שצילמת בלי שיראו שזה צולם בטלפון (כלומר בלי פיקסולים, מריחות וטשטושים), אז המחיר כבר קופץ פי כמה...

נתונים נוספים שאם הם חשובים לך, יכולים להשפיע על המחיר: עמידות למים ואבק, בהירות מסך (לנוחות צפייה באור שמש), עמידות לנפילות, זיכרון RAM (ככל שגבוה יותר - הטלפון יוכל לשרוד יותר משימות גם בלי להאט ולהיתקע), קליטה של דור 5 (מאז שיש לי דור 5 - אני כבר לא מחפש WIFI באף מקום, כי האינטרנט שלי במכשיר יותר מהיר מרוב הרשתות הביתיות), אפשרות לסים וירטואלי (בשביל להתחבר לחברות סלולר בלחיצת כפתור בלי צורך בסים פיזי, כולל למשל אם רוצים חבילת גלישה בחו"ל כמעט בחינם), טעינה מהירה, סוללה חזקה...

מכשיר שמצטיין בכל מה שכתבתי עכשיו, כנראה יעלה לפחות 3,000 ש"ח. אבל מי שלא חייב את כל התכונות האלה, בהחלט יכול לקנות מכשיר פשוט יותר.

נקודה למחשבה: מכשיר פשוט של היום שעולה רק 1,000 ש"ח, הרבה יותר משוכלל ומתקדם ממכשיר דגל שעלה לפני 5 שנים 3,000 ש"ח.

מצטרף לנאמרנפשי תערוג

הכל תלוי מה תרצי לעשות עם זה

לאחרונה קולגה רכשה את הדגם האחרון של אייפון הכי טוב.

עלה 7000+

שאלתי אותה מה הצורך, היא הסבירה שהיא מצלמת הרבה סרטונים לפרסום העסק שלה והיא חייבת שזה יהיה הכי טוב שיש

לעומת זאת.

אצלי התכונה הכי חשובה במכשיר סלולרי זה אינפרא אדום. לצורך שליטה במזגנים במקום עבודתי. לכן חיפשתי דווקא את התכונה הזאת. 

קצת דיוקיםגירגירמיאחרונה

כל מה שכתבת גם מכשיר ב-1000₪ יכול לתת, חוץ מסים וירטואלי שזה שמור למכשרים יקרים.

כמו שכתבת בעצמך, המכשירים הפשוטים היום הם הכי טובים שהיו לפני 5 שנים.

ההבדלים בעיקר הם "הפרמיום", ועל זה משלמים הרבה מאוד.

לדוגמא, אם המכשיר מפלסתיק או מאלומיניום מוסיף עלויות ייצור של בערך 30$, האם זה משנה? כנראה שלא, עוד לא הכרתי מישהו שלא משתמש בקייס (חוץ ממני). 

כנ"ל לגבי מסך אם הוא LCD או OLED מדובר על הפרשים של 100$ לפחות עבור היצרן, אני אישית לא רואה הבדל בצבעים או בבהירות גם באור שמש.

כנ"ל לגבי המצלמה, אם אתה מצלם צילומים קלים (ללא תנועה, אור טוב) ולא אכפת לך ש-AI ישפר את הצילומים, לא תוכל להבדיל בין תמונה שצולמה למכשיר יקר או זול.

כנ"ל לגבי איטום למים, כל המכשירים שראיתי מבפנים היו חסינים למים, זה בסה"כ אטמי גומי פשוטים יחסית, אבל לזה שאין תקן אומר שהיצרן לא לוקח אחריות ולא משלם תמלוגים עבור ההסמכה.

יש עוד הרבה הבדלים כאלו, היצרנים יודעים את זה ולכן המכשירים הזולים פשוט חותכים את על הפינות האלה.

כל האמור לעיל לא מנע ממני לקנות את מכשיר יקר מאוד מאוד.

אגב, סים וירטואלי לא יותר זול מסים רגיל מחברה מקומית או סים רגיל גלובלי שתזמין מאליאקספרס, הוא רק יותר נוח,  זה יותר זול רק עבור סים עם חבילת גלישה בלי מספר. 

את חייבת להגדיר לעצמך מה אופי השימוש שלך בוזיויק

כי זה יכול להיות כלי זניח שאת לא נוגעת בו כמעט וזה יכול להיות מרכז היום שלך ללימודים / עבודה וכאלה.

אם למשל את מצלמת ועורכת סרטונים זה גם שיקול ובגלל זה כדאי לחשוב עם עצמך מה הפונקציות שחשובות לך ומה התקציב.

כמו שכתבו כולםפצל"פ

זה תלוי למה את משתמשת...

וגם לכל חברה ודגם יש יתרונות וחסרונות

אני מציע לך אם את באמת פחות מבינה ומכירה את העולם הזה של מפרטים של פלאפונים וההבדלים ביניהם

אז פשוט תכתבי מה השימושים שאת עושה בפלאפון וכמה מהם במקביל

אם בא לך אז יכולה גם לומר איזה מכשיר יש לך עכשיו ומה את מרוצה ולא מרוצה ממנו ככה יהיה מקום להשוואה וידעו לתת לך יותר מדויק

אם יש לך גם חברה של פלאפונים שאת רוצה רק מהם אז תכתבי

מה הצורך?משה

מכשירי ביניים (1500+) מספיקים לדעתי לרוב השימושים. אני עצמי מסתפק במכשיר ביניים שקניתי בפסח של 2021 ועבר מאז קצת שדרוגי תוכנה קצת יותר מורכבם (כן, בניתי לו רום !). הוא אחלה ומשרת אותי יפה לבינתיים.

קנית בסוף גלאקסי כלשהו אבל אל תשאלומתיעצת28

נמחקה לי כל היסטורית הצטאים בווצאפ במכשיר *הישן* .. ואחרי דו שיח ארוך עם הצאט GPT/גמיני נראה שאין לי שום גיבוי... מצד שני אם להיות רציונלית מה כבר איבדתי? הודעה ממשהי מהעבודה שמארה לי כמה אני מיוחדת.. נראלי נחיה.. 

תתחדשי🤗 ומעכשיו את מקפידה לגבות את הדברים בסלולריפ.א.

שלך באופן שוטף 

תתחדשי! נשמע לא קריטי בכללזיויק
"הודעה ממשהי מהעבודה שמארה לי כמה אני מיוחדת.. "יוני.ו.
נשמע די מבאס לאבד חחח
ווטסאפ זה צרה צרורהמשה

וגיבוי שלו (באמצעי חיצוני, כלומר קובץ טקסט) בעיניי זה די קריטי.

דייטיםאבוד
בנות תעזרו לי, אני לא מבין אני לוחם משוחרר נראה באמת טוב, אבל בנות פוסלות אותי סתם, מה קטע?
הפורום הלא נכוןארץ השוקולד

יש פורום לנו שנועד לזה.

לגופו של עניין, יש מגוון סיבות להחליט שכן או לפסול, לא הייתי מניח שהמראה היה הסיבה.

מוזמן לשאול בפורום לקראת נישואין וזוגיותפשוט אני..אחרונה
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך א' בטבת תשפ"ו 22:03

ו...

בנות הן לא בנים, תחליף דיסקט 🤭

כתיבה ברשתות חברתיות: מה אתם אומרים עלחסדי הים

הכלל לא לכתוב למישהו ברשתות החברתיות אלא אם כן הייתי אומר לו את זה בפנים או שדווקא המרחב נותן לבן-אדם אפשרות להביע את דעתו באמת מה שהוא לא יכל לעשות בפנים של הבן-אדם?

איזה צד עדיף.

תמיד עדיף לבחור באופציה הראשונה.בנות מרכלות עלי

זה מונע מהמצב להדרדר למקומות לא נעימים.

הבעיה שזה מונע יצירתיות וכנות.חסדי הים

יש צד טוב שאפשר להתבטא ככה, כשאתה ממש לא מול השני.

השיקול שלך מאוד רציני, וזה יכול למנוע הרבה דברים לא נעימים.

קשה להכריע.

ברור לי, צריך להיזהר מאוד במה שכותבים, אבל אולי לא יותר מדי.

כלל נחמדזיויק
נראה לי רחוק מאד ממה שהולך שם
דווקא פנים מול פניםהפיאחרונה
יותר קל לי
חברים - אלו שצופים מדי פעם בסרטים\סדרותשפיכת לב

כמה הייתם מוכנים לשלם עבור שעת וידאו, עבור מעבר על כל התוכן וסינון המקומות שבהם יש בעיה של צניעות (נניח שניתן לבחור מידה - עירום, בגדי ים, או גם מקרים גבוליים יותר כמו שמלות לא צנועות וכד') חותך ומסדר את הקובץ הסופי לצפייה?  אני מדבר פר שעה (נניח לסרט שאורכו שעה וחצי: אני מוכן לשלם 2 שח).

לא הבנתי מה השאלהבנות בזות לי

אתה שואל כמה היינו מוכנים לשלם בכדי שיצנזרו לנו סרטים? אם גוי היה עושה את זה.. הייתי משלם הרבה.

בטח לא 2 שקל..

בעיתונות הכתובה פתרו את הבעיה בצורה יותר חכמהפ.א.

במקום לצנזר ולשפר את בעיות הצניעות בעיתונות החילונית, יש עיתונות המותאמת לציבור הדתי.  

נראה לי מוזר לצרוך תוכן ומדיה עם בעיות צניעות גם אם יש מי שיחתוך וידביק וינקה את מה שמפריע. 

אם זה חותך לגמרי את החלקים הבעייתיים..בנות בזות לי

ולא רק מצנזר בקטע של להסתיר, אז אולי יש בעיה אחרת של עצם הסרט והתוכן שלו. זה כבר דבר אחר..

לא הבנתי כלוםכְּקֶדֶם
ומרגיש לי לא מתאים בכלל 
אם הייתי צופה, הייתי משלם אלף שקל לכלחסדי הים
דקה, אבל הכסף זה גם סיבה לא לצפות.

יש גם בעיה של אלו שצופים כדי לסנן, אבל אולי אתה מתכוון אם איזה אלגוריתם.

הבהרה חשובהשפיכת לב

מדובר כמובן על סרטים או סדרות שבגדול הן 'נקיות', אבל לפעמים יש פתאום כמה שניות של בעיה.

הסינון מתבצע ע"י AI ולא ע"י שום אדם יהודי וכד'.
השאלה הייתה האם מבחינתכם הייתם משקיעים סך מסוים שעבור כל סרט או פרק שאתם צופים - תוכלו לשים אותו בתוכנה שתעבור על כולו ותחתוך את המקומות הבעיתיים.

אם זה נקיהרמוניה

גם מבחינה רעיונית אז כן

אבל הרבה פעמים סרטים אפילו בלי קשר לחוסר צניעות לא תואמים את הלך הרוח של יהודי.

נ.ב

המטרה של סרטים היא לא לשרוף את הזמן או להוות ריגוש אלא ללמד דרך חוויה

כי זה גם ככה מחנך מהדלת האחורית... אז צריך לראות שזה עונה גם על זה 

וזה מסובך, לכן הפיתרון הוא כמו שכתב @פ.א. 

הייתי קוראת לזה נקודות למחשבה/ מסר, אבל לימוד?נפש חיה.
חינוך בעיניי הוא לא דרך סרטים ודומיהם
למה?הרמוניה

סרט זו חוויה חזקה ולכן זה כלי שאפשר לרתום אותו לקדושה את לא חושבת?

אנשים הולכים לסרטים, להצגות, כדי להתענג, להתנתקפ.א.

לשעתיים מטרדות היום יום, מלחצים ודאגות.

הולכים לקולנוע או צופים בבית בסרט, יוצאים להצגה,  כדי להכנס לזמן קצר לעולם אחר.  ההפוגה הזו מעניקה למוח "מנוחה" מרעשי הרקע של המציאות.

לפעמים אנחנו נהנים אפילו מסרטים שגורמים לנו לפחד או לבכות. זה קורה כי המוח שלנו יודע שזה "רק סרט" 🙃

מי מחפש לקבל שעת חינוך בצפייה בסרט?

לשם כך יש שיעורים ולימודים.

אני חשבתי על סיבה אחרתנפש חיה.

סרט הרבה מחצין דברים ומציג אותם בדו מימד ולפעמים תלת מימד חזותי

יש נושאים יפים וחשובים שמעבירים אותם בסרט,

עדיין הדיבור ןהעומק שבשיח או לימוד אמיתי מתוך ספר, נותן מימד אחר שא"א להעביר בצורה שטחית וצבעונית

נראלי שמסר או תוכן אמיתי או רעיון זה דבר שצריך עיבוד או שיח עמוק, לא דרך רדודה

שתעביר אותו

או תתיימר לחנך איתו  

..הרמוניה

בסרט יש יתרון שאין בלימוד מספר וכן להיפך.

זה כמו סיפור רק בצורה משודרגת וחיה יותר. בעיניי אין רע בלשלב... כל עוד הסרט חיובי.

ולאו דווקא בתור שעת לימוד, גם בשביל העשרה.

..הרמוניה

בין אם תרצה ובין אם לא הסרט מעביר מסרים, ובצורה הכי חזקה שיש... שאגב המטרה שאתה מתאר לענ"ד לא אידאלית בכלל. זה לברוח מהמציאות. אבל אם כבר, אז לפחות שיהיה משהו יחסית מועיל ולא מזיק. (מסייגת שאין בעיה בעיניי שיציאה לסרט תהיה שעת בילוי מדי פעם, אבל שוב שזה יהיה סרט חיובי)

מנסה להבין אותך - למה את מתכוונת לברוח מהמציאות?פ.א.

בניגוד למדיום ויזואלי שבו הכל מוגש לנו "מוכן", הקריאה דורשת מאיתנו להיות שותפים ליצירה. כששוקעים בספר טוב ומעניין, אנחנו בונים בדמיון שלנו את הדמויות, את תיאור המקומות, המוח שלנו הוא זה שמפיק את הסרט מהמילים הכתובות. וממש נכנסים למציאות המתרחשת בספר, ומתנתקים זמנית מהמציאות סביבי בזמן שאני שקוע בספר.  

וכשעוצרים באמצע קריאת ספר וחוזרים אליו כעבור יום/יומיים, שוב צריך להכנס למציאות המדומיינת של העלילה. 

התכוונתי לגבי המטרה של הצפיה.הרמוניה

סרט יכול למלא בהשראה, להעשיר וללמד כמו ספר, אבל אם המטרה היא להסיח את הדעת מהמציאות אז משהו במציאות לא תקין. אלו שתי מטרות שונות. לא קוראים או צופים רק בשביל להפעיל את הרגש ולכבות את השכל... מסכים?

המטרה היא הנאה נטו, בילוי חברתי נעיםפ.א.
הולכים לסרט, להצגה בתיאטרון , להופעה של אומן מוכשר, כדי להינות. כדי לגוון את השגרה של עבודה, בית, נסיעות. אנחנו מחפשים רגש. בין אם זה לצחוק מכל הלב, להתרגש עד דמעות, או פשוט להתפעל מיצירה טובה.

וככה גם מספר טוב.

נראה לי מרחיק לכת להגדיר יציאה לסרט שנהנים ממנו, ובעקבות כך התנתקות לשעה/שעתיים, כבריחה מן המציאות. 

אין בעיה עם בילוי מדי פעםהרמוניה

כי המטרה מוגדרת, כמו שמכניסים מנוחה בלו"ז אבל זה לא מה שהיה נשמע שאמרת. חוץ מזה גם בילויים צריכים להיות כשרים, ותאמין לי שאין בזה אמצע בד"כ... או שזה חיובי וממלא, או שזה מוריד.

חזרתי לקרוא עכשיו את התגובה מאתמולפ.א.

אכן אפשר היה להבין ממני משהו אחר ממה שהתכוונתי

אז אני בא להדגיש שאני מדבר על יציאה לבילוי מידי פעם כדי להינות מהפנאי ולא כדי לברוח ממציאות חיים, מצרות ובעיות. 

אוקייהרמוניהאחרונה
לא ברור לי איך זה יעבודברגוע
אתה תוריד את הסרט בצורה לא חוקית ואז תצנזר אותו בעזרת התוכנה שלך? אתה הרי לא יכול לצנזר את הסרטים/סדרות כשהם באתר המקורי שלהם (רימון אולי כן יכולים).

אולי יעניין אותך