שלוםאברהם 12345
נשוי חצי שנה. התחתנתי עם חוזרת בתשובה. ידעתי שהיה לה חבר והיא גם סיפרה לי לפני החתונה שהיה לה חבר בתקופת הצבא. באמת שהבנתי והכלתי את זה.
אחרי הצבא היא עברה משבר והיא הכירה מישהו. הוא ניצל את זה וגרם לה לקיים איתו קשר של יחסים....( אשתי רצתה אותו וחשבה שהיא תשיג אותו ככה,היא תמימה מאוד. )
היא לא סיפרה לי את זה לפני החתונה. אחרי חודש מהחתונה היא סיפרה לי ומאז התסכול עלה. אני מתחרפן שהיא אומרת משהו בנושא הזה באלי ללכת אליו הביתה ולשפץ את הבית שלו.
כל הקטע שהוא גר כמה בניינים לידה. וכל פעם שאני מגיע לשמה שבת אני מתחרפן!.אני מרגיש תמים מאוד שלא ידעתי על הסיפור הזה. וזה אוכל אותי.
מה אפשר לעשות בנושא?
משתתף בצערך..ד.

[אם כי אני מניח שאם קיבלת את מה שהיה לה בתקופת הצבא, אז כבר ידעת שעברה דברים ל"ע]

חבר זה לגיטימי ברחוב החילוני. סטוץ זה לא נורמלי!אברהם 12345
לא דיברתי על "העולם החילוני"..ד.

אמרתי שאני רואה שאתה הסכמת "להכיל את זה", על אף שאני מבין שהמושגים שלך אינם אלה של מה שאתה מבין כ"העולם החילוני"..

"בעולם" ההוא, גם יש דברים כאלה, שבחורה במשבר, "מתנחמת"באיזשהו קשר זמני, ובמקרה הטוב גם חושבת שאולי יצא מזה משהו... (שזה כנראה מה שקרה אצלה).

אתה לא מבין שבזה הייתי תמים.... אני לא מכיר את זה.אברהם 12345
אם הייתי יודע על זה כנראה שיכול להיות שהקשר מסתיים
כן. אני מאד מבין אותך..ד.

משתתף בצער שלך. לא פשוט.

רק ניסיתי לומר, שאם יש לך "הבנה" למה שעברה, אולי קל יותר להכיל גם את זה בגלל תמימותה.

לדעתי אתה ממש מגזים.Lia

כל זה היה לפני החתונה! היא לא בגדה בך עכשיו ולא כלום.

נכון, זה מעצבן שלא סיפרה לך. אבל עכשיו טוב לכם? אתם אוהבים?.. מה זה משנה מה היה??

כולם עושים טעויות. אפשר לחשוב שאתה מושלם..

הוא ממש לא מגזים.ד.

מה?! "אנחנו לא בימי הביניים"?.. זה נימוק לדבר כזה?ד.
עבר עריכה על ידי בסדר גמור בתאריך י' באדר תשפ"א 22:32

המוסר הטבעי, והמוסר של היהדות, וההרגשות הנורמליות של גבר - זה לפי "ימי הביניים"?...

גם שבת לא מקיימים כי "אנחנו לא בימי הביניים"?.... מה הדבר הזה?!

ומה זה "לא נגעת"?.. עניינית, הוא לא דיבר על "נגיעה"(גם זה בעיה). מי שלא מבינה מה הבדל בין זה ל"נגיעה", הבעיה אינה אצל מי שהגיבה לו.

אני מציע לך "להתבגר" מתגובות כאלה, שאין בהן שמץ הבנה לאופי של איש, שמץ אמפתיה, שמץ הבנה למושג הנישואין, ושמץ הבנה להבדל שבין איש לאשה. במקום לומר לו בזלזול "תתבגר"...

אז כמה דברים בסיסיים:

ראשית, נישואין זה דבר בלעדי. לא "אחד בתור" של כל מיני פריצויות. זה נכון לימי הביניים, נכון להיום - ונכון לתמיד. כמובן, לא אצל "בגץ הבוגדת"...

דבר שני, אצל איש, הנושא הזה משמעותי יותר מאשר אצל אשה. כבר כתב בזמנו הדיין הרב יועזר אריאל, שלאשה לא כ"כ איכפת מה היה לפני הנישואין (ויש בחורות שאיכפת להן מאד.. זה עולה באופן תדיר בפורום השכן), אבל לאיש איכפת מאד.

ועל כן, לא נכון ש"זה לא קשור אליו בשום צורה ואופן". יכול להיות קשור לגמרי. לאיש, זה שאשתו קיימה יחסי אישות שלא בנישואין עם מישהו אחר, יכול להיות דבר בלתי נסבל. אם מישהי לא מבינה את זה - כמו דברים שגברים לא מבינים אצל נשים למשל - לפחות תדע שאינה מבינה. זה לא נושא בכלל לדיון. זו עובדה טבעית, יש בה הרבה טוב. מושגים בסיסיים על מה זה איש ואשה ומה זה איש ואשתו. איש אינו חלק מ"סדרה"... 

אז אכן, יש כאלה שפחות מפריע להם, אם חזרה בתשובה - ויש כאלה שבלתי נסבל מבחינתם. הבחור הזה, קיבל מה שעברה קודם לכן, מה שמפריע לו זה הפריצות שאשתו עברה אח"כ. כלומרף שם עובר אצלו הגבול של התחושה ש"בלתי אפשרי" לו. זה דבר שצריך מאד מאד לכבד. ראיתי גם לא פעם שאנשים מתקיפים דברים כאלה, בגלל בכלל נגיעה-אישית של עצמם.

אחרי שיודעים את כל זה, אפשר לנסות לראות אם הבחור - שממילא קיבל מה שקודם לכן - יוכל להכיל גם את זה או לא.

זה משמעותי לכם כי האגו שלכם בשמייםLia

חושבים שמגיע לכם בתולה יפה. אבל לכם אין בעיה להתחתן עם כמה נשים..

בקיצור,

אם יהושוע בן נון התחתן עם פרוצה, אז אין שום סיבה בעולם שאישה צריכה לשמוע את הבלבולי שכל שלכם על "תמימות" .. 

וכן, תתבגרו. לא צריך להישאר אנשים טיפשים וחשוכים. העולם התקדם. ליהדות אין שום בעיה עם זה. הכל בראש שלכם ובאגו שלכם שרוצה לכבוש ולהיות הראשון.

את יכולה להמשיך עם הסגנון הגס הזה..ד.

רק מחזק מה שאמרתי.

"אנחנו" כמובן לא מתחתנים עם כמה נשים... גם מאז חרם דרבנו גרשום וגם לפני כן, עשה מישהו עבודה להראות שחכמי התלמוד בכללי נשאו אשה אחת בלבד.

אז כלומר, הטענה שלך היא על הקב"ה שהתיר את זה בתורה - או שאינך מאמינה שהוא נותן התורה... בשני המקרים - אנחנו לא על אותו מישור של דיון בענין, ואז גם לא שייך להביא ראיות סלקטיביות מיהושע בן נון. הוא קודם כל קיבל את תורת משה כאמת מוחלטת (הוא גם לא לגמרי ראיה.. היה לו רוח הקדש, חשבונות משלו. גם התחתן איתה בגיל ממש לא צעיר..).

מי שאצלה "תמימות" (וגם לקרוא לדבר כזה "תמימות", כאילו לא מדובר על דבר בסיסי לגמרי) ושמירה על צניעות הכי בסיסית, ובלעדיות של קשר אישות בין איש לאשתו, זה "בלבולי שכל"... אז אין בעיה... לדעתי, זה בדיוק המושג שיכולה לומר על דברי עצמה.

ל"יהדות" לגמרי יש בעיה עם זה... יחסי אישות מחוץ לנישואין זו פריצות. איסור גמור (הרי לא דובר כעת על "מעלת התשובה".. את פשוט "טענת" שרשאית "לשכב עם מי שרוצה"... לא יאומן. אח"כ להזכיר "יהדות").

ב"יהדות" (תלמוד) נאמר, "אין אשה כורתת ברית אלא למי שעשאה כלי" - אצלך זה "טפשים וחשוכים", דומני שאת יכולה להחזיר את הביטוי למי שעומדת מולך במראה..

היום על כל דבר מתועב, אומרים שזה "נאור"... העולם לא כ"כ "התקדם" במושגים הללו... הפריצות והתועבה לא נהיו יותר טובים מבעבר, כידוע... יש כאלה, שאצלם זו "התקדמות" שלא עושים מזה אישו.... נו..

כמובן, אין לזה שוןם קשר ל"אגו". לא יאומן, כאילו "להיות ראשון", זה משהו חריג.... כביכול, איך לא ברור לאדם שאשתו אמורה לשכב מקודם עם סדרה של אנשים - והנישואין זה בסה"כ "מיסוד" של אחד מהסדרה הזו.... לא מקנא במי שזו השקפתו או השקפת בן/בת זוגו.

ומיליון דיבורים (שלא פעם באים אצל כל מיני אנשים בכלל מסוג של "הגנה עצמית") לא ישנו את העובדה, שאכן מושג הנישואין באופן בסיסי הוא של בלעדיות. ושאכן לאיש זה מאד משמעותי - ויש בזה דבר בריא ביותר. ושלאשה להשתחרר, אפילו נפשית, לחלוטין מדברים כאלה קודם, זו יכולה להיות "חתיכת עבודה".

כבר אמר הרב סולובייצ'יק (נדפס כמאמר "זה סיני") זצ"ל, שעמד בראש ה"ישיבה אוניברסיטי", שכל ה"קידמות" המודרניות לא ישנו את ההבדלים הבסיסיים שחז"ל מציינים בין המינים. כדוגמה הביא את מאמר חז"ל, שאשה אומרת "טב לימתב טן דו מלמיתב ארמלו" - כלומר שעדיף לחיות עם מישהו שהעיקר נמצא על ידה, שניים, אפילו לא ממש מדבר, מאשר לחיות לבד. ואמר: בשביל איש, להיות לבד זה גם כן לא נעים. אבל בשביל אשה, זו טרגדיה...

אתה כותב באריכות ובסבלנות דברים יפים!בסדר גמור

ישר כח גדול, מעורר הערכה! 

אם תימשך הכתיבה הבוטה והמזלזלת את תורחקי מהפורוםבסדר גמור

אזהרה אחרונה 
@Lia

אצל אנשים הגונים בעולם החילוני זה נכוןסודית
אבל לא כל האנשים הגונים.
אתה מסוגל להכיל קשר של חברות בעולם החילוני, כי הוא מקביל אצלך לקשר של נישואים בעולם הדתי.
אכן קשר כזה מבוסס על נאמנות לבן הזוג.

לעומת זאת סטוץ מובן אצלך כקשר של זנות.
האמירה שזו הייתה תמימות מצד אשתך נכונה. לה לא הייתה דרך לדעת מה מתכנן לגביה האדם שמולה.
אחרי שהבינה שנוצלה היא התביישה, גם בעולם החילוני לא נחשב לכבוד מה שקרה, ולכן היא הסתירה, לא ראתה בזה משהו שיפגע בך כי היא חשבה שהחילוק הוא בין בתוחה ללא בתולה.
אני חושבת שרק אחרי שהייתה מסוגלת לתת אימון בך היא יכלה לספר לך, ואחרי מה שהנבל פגע בה, קשה היה לה לתת אימון.
קודם כל צריך חמלה, כדי להבין שהחוויה שלה היא חוויה של בגידה. לא של סטוץ.
היא לא באה ממקום של קלות ראש וזלזול, אלא ממקום שבור שחיפש ריפוי, ומישהו רע השתמש במשבר שלה וריסק אותה.
את החמלה הזאת יש בך. וזה טוב.

מצד שני יש גבול למה שאתה מסוגל להכיל. אז מצידה לא נכון להעלות את הנושא, אם היא מזכירה תבקש ממנה להפסיק.
אם הנושא עולה מעצמו כל פעם שאתה רואה אותו, תזכור:
נקמה לא תחנך אותו, לא תעלה את ערכה, רק תיפגע בך.
תשאיר אותו לדין שמים.

לגביה, היא לא הבינה שהיא מסתירה ממך מידע שהיה יכול לסיים את הקשר.
היא רואה את העניין כמו ד. שחור או לבן.
רק כדי לדייק...ד.

[לשורה האחרונה של דברייך]

אני לא רואה את זה בדיוק "שחור או לבן".

אלא אני קודם כל חושב שגם ה"הכלה" שלו (שאותה ציינת בתחילת דברייך) אינה מובנת מאליה, ולא תתאים לכל אחד, כי מצד האמת זה ממש לא "כמו נישואין". ולכן אני אומר, שיש בריאות בתחושה שלא מקבלת גם דבר כזה - ללא קשר למעלת התשובה - ומי שזה מסתדר אצלו בגלל התשובה, גם בסדר..

ועל גבי זה, אני יכול להבין שאצלו, "קו הרגישות" הקשה, עובר במה שאח"כ.

אבל אני מסכים עם מה שכתבת, שכנראה זה נתפס אצלה כדבר שהיה פחות קריטי ליידע מראש. כנראה מהסיבה שכתבת. אם כי כנראה גם לה היה לא נעים לומר את זה, ואולי חששה - וחשבה בתמימותה שכעת, מתוך שהם נשואים, יקבל יותר, גם רצון טבעי של אשה "לא להסתיר", ולא אמדה נכון מה זה יחולל אצלו. לא תפסה את המציאות הנפשית שלו, בשוגג.

ודווקא בגלל זה, יתכן שאם הוא רוצה לפתור את זה, יוכל להיעזר במה שהיה מוכן באופן בסיסי, ולהתייחס לדבר הזה - כפי שכתבתי בפוסט אחר - כאילו היתה "אנוסה" (לא סתם בתורה אונס ומפתה כתוב ביחד.. צד של אי בחירה מודעת בענין או במשמעות).

לא קל. מקוה שימצאו את דרכם ברגישות, כל אחד לעצמו וגם לזולתו.

היא באה מעולם ששולטים בו חוקי הג'ונגל והחזק רומס את החלשסודית
לה לא הייתה דרך לדעת שבצבא זה יהפוך לחברות,
והקשר הבא, יכונה בעתיד בשם 'סטוץ'.

אני לא מקלה ראש בסבל שלו, אני רק מבהירה שמבחינתה, היה קשה לנבא.
גם עכשיו אין לה מושג, והיא סומכת על החזרה בתשובה, ועל הנישואים שהפעם זה יהיה קשר אמיתי וקדוש.

אפשר להמשיך להטיח בה בוץ.

אבל הנבל האמיתי זה הבחור שהפותח מבקש לשפץ את ביתו.
ברור שמבחינתה זה כך...ד.

ה' יעזור.

ואינני חושב שמישהו הטיח בה בוץ. בוודאי לא אני...

הבחור התייחס לתחושות של עצמו. אלה תחושות קשות.

צריך להבין את זה ולהתפלל עבורם.

[גם ההוא שהזכרת בסוף, כנראה אצלו זה גם היה "המושגים ההם"... לצערנו, כשמאבדים כיוון, זה גם נמצא, ל"ע]

חורה לי. למה הבחור ההוא נבל? הוא ממש לא נבלדי שרוט
הוא בחור שקיים יחסים עם מישהי שרצתה לקיים יחסים. מספיק להתייחס לכל אישה כאילו היא סתומה ומפגרת ובלי שכל.

לנשים יש שכל ויש דיעה משל עצמן. היא קיימה איתו יחסים ביודעין, בהסכמה של שני הצדדים ושניהם ידעו מראש למה הם נכנסים

אולי היא הנבלה? היא זאת ש"פיתתה" אותו לקיים יחסים כי חשבה שככה היא "תשיג" אותו. יעני היא השתמשה בנשיות שלה כדי להשיג משהו. אז אולי היא?

ברור לי שהיא לא נבלה כן? היא בחורה עצמאית וחכמה, יש לה בחירה ודיעה, היא לא איזה עציץ חסר תועלת. אתם מורידים מערכה.

גם היא וגם הוא לא נבלים. הם אנשים שקיימו יחסים בהסכמה וזהו.

לפי הלוגיקה שלכם, היה אמור להיות לי באופן אישי בית מה זה משופץ חבל על הזמן רק כי פעם עשיתי איזה כמה סטוצים חולפים.....
אמנם אני לא כתבתיד.

שההוא היה בדווקא "נבל", כי אלו כנראה המושגים המקולקלים (מאד) של החברה שבה הוא חי.

אבל אני חושב שמה שכתבת בסוף "רק כי"... זה מאד לא בסדר.

בני אדם צריכים להתרגל, שגם אם הם עשו דברים לא בסדר, ומשום מה רואים לנכון לכתבם - לא בגלל זה הם צריכים לשדר לחברה (לדעתי, גם לא לעצמם), שזה "רק", ולגרום בכך להורדת הרמה המוסרית הכללית של החברה. אז זה לא "רק". לגמרי.

ולהמציא לכך איזשהו "כינוי", לא הופך את זה ליותר טוב (אגב, לפי דרכה של תורה - גם סתם יושר אנושי - יש גם אופציה ששני הצדדים "נבלים", כל אחד מנצל את השני. יש גם אופציה שאף אחד לא, לפחות במכוון, כי נסחפו מחוסר זהירות ואולי מחוסר מושגים בסיסיים שהורגלו בהם. ואז סתם מאד חבל, על העבירה ועל העיוות)

הוא נבל, כי המטרות היו שונות, והוא ידע את זהסודית
הוא ידע שהוא לא רוצה קשר לטווח ארוך.
והיא רצתה.
ברור שלגבר נוח לחשוב כמו שכתבת.

אז אני מבהירה שזה שורט את הנפש, ההשתמש וזרוק הזה.
בסוף הנשים האלו הופכות לאמהות חד הוריות מתרומת זרע ולתינוק אין אבא.

לגברים אין בעיה לא להתחייב, אבל הנשים נפגעות מהשיטה הזאת.

מול ההצגה של ד. את הנזק שנגרם לגבר אני מציגה את הנזק שנגרם לאשה.
זו שיטה מקולקלת של ניצול וזילות, אין בה שום דבר נאור או מתקדם.
אני מסכים איתך מאד. יישר כח.ד.

[לא במקרה יש בתורה את המושג של "מפתה"... הרי למה "מפתה"? אולי גם היא וכו'...

אז זה נכון לגמרי שיש מקרים שהבחורה היא ה"מפתה". שמעתי על דברים כאלה, וזה לא נדיר לצערנו. וגם כאלה,שרוצות במציאות המשוגעת הזו את ה"לא להתחייב" או "לעשות נסיונות" עד שפעם יחליטו... אבל יש צד - כמו שהזכרת - ששאיפת הבחורה היא בסופו של דבר למי שיאהב אותה, באופן קבוע, יתחתן איתה, ושהבחור רק רוצה את הנאת הרגע שלו. ומכיוון שהוא חי במציאות כזו, הוא כבר בקיא ב"מקצוע".. איך לפתות אותה באופן שייראה לה "אהבה".. לפרוט על הנימים שלה, וכמו שכתבת "השתמש וזרוק". זה חלק מתרבות ה"חד פעמי", שכאשר היא ביחס לבני אדם, היא נוראה ואיומה.

ויפה כתבת, "אין בה (ב"שיטה" הזו) שום דבר נאור או מתקדם"...] 

ישר כוח על חידוד החשיבות של הבלעדיות בנישואיןנגמרו לי השמות
כתבת בחוכמה ועם חשיבות רבה לאורך כל השרשור,
מצטרפת לדברים,
תודה רבה על ההשקעה בהבאת הדברים בדרך מפורטת, רגישה ועמוקה
ישר כוח והצעה לפותחסודית
הוא מבקש פיתרון.
נראה ליי כדי לא למתוח את הנפש מעבר לגבול היכולת,
כדאי להתרחק *פיזית*.
אפילו לעבור דירה.
לא טוב לגור בסמיכות לאדם ש"רוצים לשפץ את ביתו".

לא כדאי לעבור ליד הבית שלו בכלל, ובפרט לא בשבת.

רחוק מהעין- רחוק מהלב.
לא עלינו??Lia

אז היה לה קשר עם מישהו, מה הביג דיל????

זה מה שעושים כשיש קשר עם מישהו!!!!!

זה לא הופך אותה לפחות טובה וזה לא גורע ממנה כלום! בסך הכל חוויה שעברה וזה קשור אליה ולא לאף אחד אחר. היא ילדה מספיק גדולה להחליט עם מי הוא רוצה לשכב. היא לא פגעה באף אחד. אז אל תתאבלו כאילו מישהו מת.

היחיד שצריך למות זה האגו הגברי שלכם

היי היי, עד האגו! האגו זה הדבר היחיד שנשאר לנו!די שרוט
בלעדיו אנחנו סתם צורת חיים דו רגליים מבוססי פחמן שעושים כל מה שאתן מצוות עלינו...
חחח מבוססי פחמן...Lia

להפך. בלעדיו תראו כמה שהחיים הרבה יותר פשוטים ויפים..

כן? זה "מה שעושים"?....ד.

זה "ביג "דיל"?.... 

ערוץ דתי כאן (לדעתי לא צריך להיות "דתי" בשביל דברים כאלה, אבל לפי מה שהולך בתרבות הרחובף אז לפחות זה..)

אלו דברים מזעזעים.

מי ש"עושים כך", מחוץ לנישואין, זה דבר נורא ואיום. בוודאי לפי המושגים הכי בסיסיים של היהדות. עד לפני זמן לא רב, גם במושגים האנושיים הבסיסיים.

זה קשור לגמרי למי שתתחתן איתו. גבר נורמלי, עם מושגים שעוד לא התעותו לגמרי, לא ירצה להתחתן עם מישהי שהמושגים שלה זה "מספיק גדולה להחחליט עם מי לשכב"... מי שרוצה "לשכב" עם כל גבר לפני הנישואין - שתחפש גבר שגם הוא במקביל כך.

לא יאומן, לעשות מהמושגים הכי בסיסיים - כאילו איזה "מידות חסידות".

זה לגמרי יכול לפגוע במי שהתחתן איתה - ומוטב לא לתת לו הנחיות לא לעשות מזה "אבילות".  הרבה גברים, נורמליים ועם מושגים בריאים על נישואין, זו בהחלט "אבילות" בשבילם. יש בתים שהתפרקו על דברים כאלה.

מוטב שבנות תקחנה אחריות על עצמן, מאשר שתצאנה אח"כ ב"טרור" כלפי מי שלא ירצה בהן, ש"מותר לה לשכב עם מי שהיא רוצה"... 

וזה כמובן לא "אגו גברי" - וממילא הוא לא צריך "למות"... זה טבע בריא. הבה לםני כן צריכים  למות  מושגי הפריצות הללו בלי נישואין.

[לא מדבר כמובן למעשה כעת במקרה הזה. צריך לראות איך האדם יוכל להכיל. זה בוודאי לא יקרה מהודעות מגדפות כמו שלך.

חשוב להדגיש, גם את תצאי בחרפות גם על זה, שהנטיה הבסיסית הזו, היא נטיה בריאה, נורמלית. בלעדיות של הנישואין. על גבי זה יש מקום לדון בכל מקרה לגופו, וכל אדם לפי עניינו]

מציעה לעשות יחד תהליך של עיבוד הדברים + בנייתנגמרו לי השמות
בניית האמון מחדש.
אפשרי לבד ואפשרי עם איש מקצוע.
חשוב מאוד לעבד את הדברים,
לתת מקום לרגשות שלך, לתחושות שלך
וכמובן גם לאשתך להעמיק עוד
ליצור חוזק וחוסן זוגי גם אל מול העבר, ולקבל כלים גם להווה ולעתיד.

אם אתה אוהב אותה והיא אותך ויש לכם רצון להיות יחד ומוכנות לתהליך זה בהחלט אפשרי

בהצלחה רבה רבה
אופס! כתבתי למטה משהו דומהמופאסה
כיוונתי לדעת גדולה...
וואו. לא קל בכללאלפחורס
זה דורך על הרבה נקודות רגישות - העובדה שהיה לה ניסיון פיזי עם מישהו אחר לפניך. התמימות ואובדן התמימות. וכמובן עניין האמון שנפגע.

כמובן שהיה עדיף לו היתה מספרת לך עוד כשנפגשתם, לו הכל היה שקוף. אני מתארת לעצמי שהיתה לה סיבה למה לא לספר - הבושה, החשש שתדחה אותה, הרצון לכפר על זה. לא שזה מצדיק הסתרה, כמובן. אני מתארת לעצמי שגם לה הזיכרון הזה לא כ"כ קל.

כתבת שאם היית יודע ייתכן שהקשר היה מסתיים. אולי זה מכוון משמים שלא ידעת, כדי שתתחתנו ותהיו יחד.
(לא שאני יודעת מהם חשבונות שמים כן?)
לא סתם בחרת אותה והתחתנת איתה. יש ביניכם חיבור עמוק שהוא קיים גם כשהוא לא מורגש. וכדאי לזכור את זה גם ברגעים הקשים, כמו עכשיו, לקחת כמה נשימות ולהיזכר למה התחתנתם.

אני חושבת שאשתך צריכה לדעת מה זה עושה לך בפנים. כמה זה מטריף אותך. וכמו שנגמרו לי השמות כתבה - לעבד את הדברים ולעבוד על בניית אמון.

אדם שחוזר בתשובה הוא אדם עם תעצומות נפש מטורפות. גם כשהעבר שלו לא פוטוגני, אולי אפילו מרתיע, התהליך שעבר חושף את העוצמות של האדם עוד הרבה מעבר לכך. כדאי לזכור גם את זה.

אפשר לעבוד על זה. כל עוד אתם רוצים בכך.
בהצלחה רבה מאוד!!
למה היא אומרת משהו בנושא?סודית
היא מבינה שזה מצער אותך?
תגיד לה בדיוק מה שכתבת.
מה להגיד לה, שאם היה יודע שהיא "סחורה פגומה"די שרוט
הוא לא היה ממשיך בקשר?
מה הקשר?סודית
הוא ידע שהיה חבר בצבא.
לא על החבר הפוסט כאן...
להזכיר לו, שכמה בניינים ליד יש מישהו אחר, שהשתמש וזרק, זה לא חכם מצידה.
אז אם חוזרת לנושא- שיעיר לה על זה.
כעת כנראה זה כבר לא יעזור...ד.

עשתה כנראה טעות קשה שאמרה.

ממניח שמתמימות.

אשה לא פעם כלל אינה מבינה עד היכן זה יכול לפגוע באיש

[לא במקרה, לפי דין התורה המקורי, וגם בהיסטוריה האנושית, איש יכול לשאת כמה נשים -וההיפך לא. זה הבדלים עמוקים בנפש האדם]

רגע לא הבנתי, רק עכשיו אני קולט שזה היה בכלל לפני החתונהדי שרוט
חשבתי שהיא קיימה קשר של יחסים אחרי שהתחנתם.

אם היא עשתה דברים לפני שהכרתם מה זה כל כך משגע אותך?

מה שהיה היה.
זה לא ככה....ד.

זו אמירה שטובה תיאורטית.

יכול להפריע מאד מאד.

צריך לבדוק, אם הצליח לקבל מה שאמרה על מה שהיה קודם לכן, שמא יוכל להתייחס לזה כמו "אנוסה". אחרי הכל, כפי שאמר, מישהו "פיתה" אותה..

אפילו אם *היא* פיתתה אותו (בהסכמה כמובן) לפני שהכירו בכללדי שרוט
זה לא אמור להפריע בשום אופן על החיים שלהם עכשיו.

אלא אם כן זה אחד הרבנים שהשווה אישה לא בתולה לבקבוק קולה.
"כמו שבקבוק קולה אם פתחת אותו זה מוצר פגום כך גם אישה בלי בתולין".....
אני ממש לא מסכים איתך....ד.

זה יכול להפריע באופן נוראי.

אלו לא נושאים "תיאורטיים".

ואני מאד לא אוהב את הסגנון הזה, שאמרת שהוא של רב כלשהו, לגבי "בקבוק קולה".. אינני חושב שכך מדברים על בני אדם. קל וחומר אם מדובר על מי שחזרה בתשובה, ומבינה את משמעת הענין, ולא סוברת - כמו שכתבה כאן מישהי - ש"זכותה לשכב עם מי שהיא רוצה".. - אבל מוכרחים לומר את האמת, שהדברים הללו, בסגנו ענייני יותר, הם לא חסרי בסיס. הרי בכתובה יש הבדל בסכום של בתולה או לא. וגם חכמים אמרו משהו בענין זה לגבי "כריתת ברית" של אשה עם בעלה. זה לא נושא מזולזל, רק בגלל שה"תרבות" היום הפכה את האופציה הזו לכאילו לגיטימית. זה דבר שצריך לזעזע מצד האמת.

אלא שעם זה, בהיות שבאמת ה"תרבות" החיצונית היום סוחפת גם לדברים מאד גרועים ל"ע - אז יש לראות גם את הצד הגדול של מי שמתנערת מזה, ורוצה באמת ובתמים לבנות עצמה וביתה מחדש. גם לך יש מעלה גדולה.

וכל אחד יבחר מה מתאים לפי אישיתותו ועניינו.

לפעמים, מתחתנים מאותו רקע - ואז יש תשובה הדדית.

יש לי כל כך הרבה מה לכתוב על זה ולחלוק עליך אבל אני אשתוק.די שרוט
כי להתחיל לדבר על דברים כאלה זה תיבת פאנדורה שלימה וגם מפאת כבוד האנשים ונשים כאן.

יהיו הרבה שעלולים להפגע מדברים שאומר על הנושא הזה.

אכן. אינני מסכים איתך. אבל גם אני,ד.

עשיתי אותו חשבון - וחוץ מלענות חד משמעית למי שתקפה את הבחור הזה בבוטות ולא בצדק - מיתנתי את דברי, בגלל חשבונות של כבוד הבריות. וגם בגלל שהמציאות באמת מורכבת ומשתנה מאדם לאדם.

אשריה שזכתה לשוב מדרך החיים הקודמת שלה, בכלל לא ברור מאליופשוט אני..

אני מבין את כאבך על כך שלא סיפרה לך, אבל לדעתי (המשוחדת) ברגע שהיא אמרה לך שהיה לה בנזוג, ומן הסתם ידעת שאצל חילונים לא בדיוק שומרים נגיעה - זה כבר פחות רלוונטי שתתחיל לספר לך עם כמה גברים הייתה, באיזה מצבים אינטימיים היא הייתה עם כל אחד מהם, מהם הרגשות שהיו לה כלפיהם וכו'.

להבדיל, גם אתה לא מספר לה על כל החטאים שהיו לך לפני החתונה, ואולי גם אחרי החתונה.

אז היא אמרה לך את עיקרי הדברים (שהייתה חילונית והיה לה חבר), ואידך זיל גמור.

תנסה להתמקד במי שהיא היום, במי שהיא בחרה להיות. לא במי שהייתה בעבר, כתוצאה מהחינוך שהיא קיבלה מגיל 0.

לפני כמה שנים שאלתי שאלה בנושא דומה רב יקר וכהוב חוזר בתשובהמוש השור...
ממכון מאיר והוא ענה לי תשובה שבהתחלה מאוד היה לי קשה לקבל אבל ככול שהעמקתי בה הבנתי שהיא מאוד נכונה ועמוקה
בפשטות הוא אמר לי- תתגבר ותתבגר.
ואסביר- אישתך היקרה בה בחרת במדרגה גבוהה של בעלי תשובה שצדיקים גמורים לא נמצאים במדרגה שלה. תהפוכות הנפש וכוחות הרצון שהיתה צריכה כדי לחזור בתשובה הם אדירים.אדרבה יתרה מכך - היום היא דף חלק וכך גם אתה- הכול נמחל ביום החתונה.
זה שאישתך סיפרה לך זה בכלל דבר גדול- היא לא היתה חייבת לספר לך מה היה איתה לפני החתונה. זה נטו שלה.
עכשיו נשאר לך לעשות עבודה עצמית ולקבל את עצמך ואישתך כמו שהיא.
אתה יכול לנסות ללחוץ ולחפור לה בנושא אבל אתה עושה לה עוול מאוד גדול היא חזרה בתשובה.
אז מה אפשר לעשות- הציעו פה כבר, אם תצליח לעשות עבודה עצמית עם עצמך אדרבה- תיהפך מזה לאדם יותר גדול.
אם צריך לך לטיפול אישי או להתייעץ עם רב חוזר בתשובה על המשמעות של החזרה בתשובה.
ככול שתבין כמה אישתך היא אישה גדולה וצדיקה ככה תוכל לעשות עם עצמך עבודה עצמית יותר נכונה.

שכוייחפשוט אני..
א. אני לא מסכים עם מה שאמר לך הרב הזה..ד.

[דומני שאני מכיר אותו. מכרים ותיקים]

אלא אלו דברים שתלויים מאד ספציפית באדם.

נכון, שמבחינת המעלה הרוחנית, אז בוודאי שביכולת התשובה למחוק כל חטא.

אבל, יש לסייג בנוגע לנושא המדובר.

ראשית, לפעמים מישהי חזרה בתשובה, ועדיין מבחינה רגשית/נפשית, הנושא השאיר שאריות. האם התושבה שלה פחותה? לא. הרי כתב הרמב"ם, שתשבה גמורה זה כאשר אדם חושק באותה אשה שרצה בה, אבל לא חוטא כי התורה אמרה.

נו... האם זה אומר שבחורה תצטרך להתחתן עם מישהו כזה, שעדיין רוצה את ההיא? בוודאי שלא. ללא קשר למעלת תשובתו.

בנוסף, האם מעלת התשובה מביאה גם מבחינה נפשית לאותו מקום כאילו לא קרה דבר כזה מעולם? לא בהכרח ברור. מבחינת המעלה הרוחנית, בוודאי שכן - אם עשתה תשובת אמת. אבל איפה נאמר שזה מחזיר את הנפש והגוף למצב של כאילו לא היה מעולם?

זה נכון, שיש כאלה שהחזרה בשתובה שלהם/ן כל כך משמעותית מבחינת התהליך, ויש להם תום לב טבעי וכד', שזה ממש כאיו "לא הם".

אבל גם צריך לדעת שההפרעה של דבר כזה, אינה איזו "סתם בעיה". זה בא ממושגים בריאים ונכונים על הנישואין. נישואין זה בלעדי. על גבי זה באה השאלה, האם פלוני מסוגל נפשית להתחתן עם מישהי ששגבה מעלתה הרוחנית (במקרה שזה באמת כך. כבר אמרתי, ה"פלומבה" לא תמיד משנה את האדם כליל ומורידה כל שאריות. תלוי באדם), אע"פ שעברה כך - או לא. וצריך לכבד כל החלטה. זה לא דבר של מה בכך, "שטות" כביכול... ממש לא.

כאן מדובר במישהו, שהסכים לקבל מה שאשתו עברה כשהיתה בצבא. זה לא דבר שלכ אחד היה מקבל - וגם מי שלא, זה מאה אחוז. כמו גם מי שכן.

היא לא עשתה "מעשה גדול" שסיפרה לו אחרי הנישואין. אלא מעשה תמים, מחוסר הבנת ההבדל בין איש לאשה, וגם כנראה טעות...

הוא לא יעשה לה "עוול גדול" אם ידבר איתה על זה. ראשית,  כי היא עצמה בחרה לספר רק אחרי הנישואין. דבר שני, כמו שאמרתי, לגיטימי לגמרי שזה יפריע. אלא שאם מדבר - צריך להדגיש שאינו דן איתה מבחינת מעלתה הרוחנית. אם חזרה תשובה, זה לא הענין. אלא מצד מה שזה עשה לו. לפעמים זה יעזור - ולפעמים לא, ואדרבה.

ואנילא בטוח שדווקא "רב חוזר בתשובה" הוא הפיתרון. אולי זה טוב מסיבה פשוטה, ש"יסביר" לו שמבחינת המציאות שהיא היתה בה, אז זה לא באמת משהו "משמעותי" כביכול וכד'. כלומר, יקל עליו אכישהו לעכל את זה. כמובן, במידה שהאדם מעונין בכך.

בטח שזה כתובמופאסה
שהתשובה מחדשת את הכל
צריך לעבוד על זהמופאסה
אני יכול להבין שזה מפריע לך במיוחד אם אתה מתחיל לדמיין את המעמד.
אתה צריך לעבד את המידע הזה שזעזע אותך ולבנות את הקשר שלך לפי הנתונים החדשים. אני חושב שכדאי ללכת לעזרה מקצועית לכמה פגישות ולהתחיל חיים חדשים. בשום אופן לא להישאר ככה. זה עלול להיות מטען נפץ ביום מן הימים.
אני לא מבין ממה התסכול.יהודה224
עבר עריכה על ידי יהודה224 בתאריך י"א באדר תשפ"א 07:54
אתה ידעת שהיא היתה עם מישו לפניך והסכמת לאור עיקרון זה להתחתן (אפילו שעכשיו נוסף עוד מישו לסיפור) אין צורך לחפור בעבר יותר מידי גם אתה וגם היא. שימו את זה מאחריכם ותעברו הלאה
אין צורך לנבור בזה...
ואם יש לך רצון לשפץ בתים בא אלי אני אסדר לך בית שזקוק לשיםוץ מידי
אני אגיב לךאברהם 12345
בתיאוריה קל לך לדבר. כי זה לא הגיע לשטח שלך. עלה כמה מקרים לפני החתונה שהיה לה את הזכות לבחור .
לי לא הייתה לי הזכות לבחור במקרה הזה.
אני אוהב אותה, אבל זה קשה מאוד לקבל סוד של מישהו שאתה אוהב אומר לך אחרי שהמסך נסגר.
זכות הבחירה לכל אדם ואדם זה בסיסי.
תראה אני מבין את המצב מאד טוביהודה224
אמנם אני לא נשוא הסיפור פה, וזה אתה
ודי אין לך מושג מה היה מפריע לי ומה לא...
ככה אני חושב, שאתה מתמקד בדבר שמראש לא היית צריך לדעת ולא היה אמור להפריע לך.
יש לך אישה טובה עובדת ה' (תמימה כמו שתיארת) תתעסק בזה ובטוב....
( אזכיר פסיקה של הרב עובדיה על אישה שעשתה הפלה והרב התיר לה לעשות פדיון הבן כדי שבעלה לא ידע שהיתה עם אדם אחר ועוד יצא ילד מהסיפור הזה...)
לדעתי לא היה מפריע לי... בכל מקרה..
כן הנושא הזה ספציפית מפריע לי. וסליחה זה לא מערכתאברהם 12345
יחסים. זה סיפוק מיני ותו לו.
לצערי זה כואב לי שיש מישהו בעולם שניצל את אשתי. וזה מביא לי עצבים.
אבל מה מפריע לךיהודה224
זה שמישו ניצל את אישתך?
או שמישו היה איתה ויש לו שם צורה ופנים שאתה מכיר??
נשמה, תקשיב, אתה צריך לשחררדי שרוט
תתמקד בהווה מה אתה נתקע על העבר?

מה שהיה מת, נגמר, עבר, אין לנו עדיין מכונות זמן.

תשקיע באישתך ותאהב בצורה כזאת שהיא תודה לאלוהים כל יום שהיא איתך וכל מי שהיה לפניך הוא כאין וכאפס לעומתך.

שא ברכה
זה מובן..ד.אחרונה

ואינך צריך "הסכמה" של אחרים לדברים שהם לגמרי לגיטימיים לכאוב עליהם. לכל אחד יש את הקו האדום שלו בכך.

אתה צריך לראות, האם אתה יכול להתגבר על זה.

אם מה שמפריע לך זה יותר הניצול - כלומר, מה שנראה לך כמעשה נבלה של ההוא ביחס לאשתך - מאשר זה שאשתך היתה בכך, זה כנראה יותר קל. יכול לרחם עליה, ואל ההוא להתייחס כחלק מתופעה שקיימת באותה חברה, שגם אשתך היתה בה אז, תופעה מכוערת ביותר לכשלעצמה.

רק הערה מעבר למה שכבר נאמר: אם היא קיוותה להתחתן עם הבחור השארלט

השני, אז מבחינתה זה לא היה סתם, אלא רצון לקשר אמיתי ולכן לא כזה שונה ממה שקרה עם החבר הראשון. זהו. מאז עשתה תשובה, כדאי לנקות את השטח והלב ולהתמקד באשה הטובה והטהורה שהיא היום.

זה מאוד שונה.אברהם 12345
המלצות לצימרחושבת בקופסא

מקווה שזה מתאים לשאול פה ויהיו מספיק תשובות.

יכול להיות שעדיף לשאול בהו"ל.

אנחנו רוצים לצאת לצימר זוגי מהתקציב שנשאר לנו מהמילואים וכנראה נוסיף קצת.

מחפשים צימר חדר אחד לזוג, עם ברכה פרטית (באמת פרטית, שלא רואים אותנו ואנחנו לא רואים אחרים)

עם ארוחת בוקר יהיה נחמד אבל לא חובה.

תקציב של סביבות 1,000 שקל לילה, (נחמד אם יהיה בפחות) שני לילות בסוף אוגוסט כנראה (אני מקווה שלא יהיה עמוס או יקר מידי בזמן הזה, אין לנו כל כך אפשרות אחרת)

אזור בארץ: לא ירושלים או המרכז ממש, ולא צפון רחוק ודרום רחוק. אולי בשולי המרכז?

אנחנו מתניידים באוטובוסים.

עדיפות אם יש אטרקציות, מסלולים ודברים מעניינים לעשות באזור שאפשר להגיע אליהם באוטובוס.

אשמח לעזרה כי ממש לא מבינה בזה.

מומלץ ממש ממשכנפי נשרים

צימר במחסיה, עלה לנו 1000 לסופש

כל המתחם מגודר ורק שלכם יש בריכה וגקוזי פרטיים ומטבחון נוח.

אפשר להוסיף 200 ולהישאר גם מוצש עד ראשון בבוקר

תודה רבהחושבת בקופסא

אפשר להגיע בתחב"צ?

מחיפוש מהיר ראיתי שיש לפחות 4-5 צימרים ביישוב הזה. התכוונת למשהו ספציפי?

אשמח לעוד תגובות

עוקבתרוני 1234
אני אשמח להמלצות גם למקומות שלא צריך תחב"צ, בכל רחבי הארץ.
לא מאוד בקי, אבל ברחבי יו"ש יש המוןהסטורי
אולי צימרבוס שומרון באלון מורה יכול להתאים.

(לא הייתי שם, רק ראיתי פרסומים)

נראה לי פחות הכיווןחושבת בקופסא

אנחנו כנראה יותר מידי עירוניים בשביל זה, אין ברכה פרטית, וגם לא נראה שיש אופציות מה לעשות באזור מסביב.

אבל תודה, אשמח לעוד תגובות. 

ממליצה בחום על צימרים נוף החאן בכפר אוריהנגמרו לי השמות

הנה הקישור: נוף החאן, צימר בכפר אוריה | Weekend

היינו אומנם עם שלושת הילדים ולא רק זוג, אבל גם לזוג זה שווה בהחלט לדעתי.

אני זוכרת שהמחיר היה נמוך יחסית למקומות אחרים ויכול להיות שדווקא כן יתקרב לתקציב (לא יודעת לגבי אוגוסט).

הבעלים של הצימר מקסימים.

יש שם בריכה שווה שפרטית בשעות מסוימות שאתם שם (בעל הצימר מסביר הכל כאשר מגיעים. בגדול כאשר זוג או משפחה רוצים להיות בבריכה ויש במתחם עוד זוגות אחרים אז או מחלקים מראש שעות ואז יש לכם שעות רק שלכם.

או נכנסים בלי לקבוע כאשר פנוי ואז סוגרים את הדלת של הבריכה עם הווילון וכך זה סימן לאחרים שתפוס ולא נכנסים )

יש גם ג'קוזי גדול בנוסף. גם בחלק מהצימרים בפנים וגם ליד הבריכה עם מפתח ודלת וכנ"ל כאשר זה מתחלק לזמנים שהם רק שלכם).

זה באיזור צרעה ואשתאול, נוף מדהים, הרבה מסלולים. יש גם סניף איקאה קרוב אם שייך

ומרכז של חנויות אוכל וכו' באיזור (לא בכפר אוריה עצמו אבל קרוב).

לא יודעת לגבי תחב"צ.

אנחנו נהנינו מאוד וממליצה

תהנו המון

איזה כיף ❤️

שמעתי על צימר הראל בשבי דרוםפצלושוןאחרונה

700 ללילה

נראה מאד יפה

מישהי חייבת לי כסף ולא נעים לי להזכיר להפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 19:59

אבל עם חוסר נעימות לא הולכים למכולת, לכן הזכרתי למדינת ישראל בכל זאת...

כן חברים,

לפעמים מומלץ למלא דוחות להחזר מס 😀

יש עוד הטבה לניצול בעניין זיכוי מס רווחי הוןזמירות

בטופס 1301, בנספח שממלאים על השקעות בשוק ההון לפי טפסי 867, יש אפשרות לסמן שההכנסה היא מרכוש שהיה בבעלותך שנה לפני הנישואין - וזה כולל מניות או תיק השקעות.

ואז לייחס לבן הזוג חישוב בנפרד או לבת הזוג חישוב בנפרד על הרווחים בשוק ההון. 

כך שאם מי מבני הזוג נכנס לנישואים עם הון מסויים, ואפשר להוכיח את מקור ההון, אם פקיד השומה יבקש הוכחות - אפשר לנצל הטבת מס זו בפקודת מס הכנסה. 

מישהו מבין טוב בליסינג?חזקה בעורף

אנחנו מתניידים בשני רכבים. בעלי מקבל מהעבודה רכב+דלקן של 7 מקומות, שלרוב נמצא אצלו. ויש לנו רכב פרטי שלנו (5 מקומות שלרוב נמצא אצלי) עד עכשיו הרכב הפרטי שלנו היו רכבים זולים ודי מתפרקים, לא כ"כ השקענו ברכב כי הוא שימוש בעיקר אותי לעבודה (ממש קרוב לבית) ובהקפצות של הילדים (שוב, לרוב נסיעות ממש קצרות)

עכשיו ב"ה כבר תקופה שהרכב 7 מקומות לא מספיק לנו❤️ אז הרכב הפרטי הופך להיות גם להרבה נסיעות (לשבתות ולטיולים) הרכב הנוכחי כבר מתפרק וכבר תקופה שאנחנו מחפשים רכב ממש טוב שיחזיק מעמד לאורך זמן. הקצבנו עד 50,000 אבל לא מוצאים משהו שמספק אותנו מבחינת הנתונים של הרכב😬

התחלנו קצת להתלבט אולי כדאי לנו להשקיע בליסינג. מצד אחד מרגיש לי קצת כמו לזרוק כל חודש כסף לפח. מצד שני, נותן לנו שקט נפשי עם הרכב (קצת זקוקים לזה)

אבל בסופו של דבר, לא באמת מבינים בליסינג עד הסוף…

נשמח לשמוע איך זה עובד. יתרונות וחסרונות.

למה צריך להתייחס כשרוצים להתחיל? על מה לשים דגש? מאמינה שאנשי מכירות של הליסינג יידעו ל"סובב" אותנו טוב, כדי להרוויח, אז רוצים לבוא כמה שיותר מוכנים מראש.

תודה לעוזרים🙏🏻

לא בדיוק מה ששאלתפשוט אני..

אבל אני מכיר אדם שהקים עסק למציאת רכבים יד 2, לפי תקציב וצרכים. הוא בעצמו מחפש את הרכב, בודק אותו, עושה משא ומתן עבורך על המחיר וכו'.

נעזרתי בו כבר פעמיים, וזה אחרי שהגעתי אליו דרך אח שלי שרכש דרכו. השירות עולה 3,300 ש''ח.

לדעתי, רק על מציאת תקלות שבאף מכון מורשה לא בודקים, הוא לגמרי שווה את המחיר. במיוחד אם אתם כמוני לא מבינים ברכבים .. והוא גם מילואימניק אז בכלל כיף. 

אני לא מכיר אותו אישית ואין לי שום אינטרס...

גם אנחנו נעזרנו במישהו כזהבארץ אהבתי

לנו זה עלה 2000 אם אני זוכרת נכון (אבל היה לפני כמה שנים, אולי העלה את המחיר מאז).

ממליץ גם על ארי ויילר1223334444
זה בדיוק הבנאדם 🤩פשוט אני..
גם אני ממליץ עליו, בחום רבדוד100
+972 54-532-0036
הוא נותן שירות בכל רחבי הארץ?רוני 1234
תודה! נחשוב גם על זה.חזקה בעורף
נשמע שזה לא נכון לכם ליסינגזיויק
תודה על התגובה. יכול לפרט למה?חזקה בעורף
כי הרצון שלכם זה ברכב טובזיויק
זו לא סיבה מספיקה לליסינג עם כל הכבוד..
ליסינג אף פעם לא יהיה משתלם לאדם הפרטינפשי תערוג

עלות של ליסנג פרטי הבסיסי יהיה כ2000 שח לחודש בהתחייבות ל3 שנים.

עם סכום כסף כניסה ויציאה

כך שתשלמו כמעט 60-70% מערך של רכב חדש

אבל בסוף התקופה לא תשארו עם רכב

בליסנג תפעולי זה יעלה כמעט פי 2 כל חודש

כן, חברות הליסינג תמיד מצחיקות אותיפשוט אני..
''ירידת הערך - עלינו''.

נו בטח עליכם, רק שאני צריך לשלם פי 2 מירידת הערך בשביל שזה יהיה עליכם... 

ליסינג זה דרך בעיקר לקנות את ההתחמקות מה"דרעק"משה

לכן עכשיו הלוביסטים של הליסינג נלחמים בתוכנית של מירי רכב (לא שגיאת כתיב) להפחית את כמות הטסטים למכוניות יחסית חדשות מפעם בשנה לפעם בשנתיים. בסוף ה"לחם והחלב" שלהם זה  אנשים ששונאי תחזוקה של מכונית.

אולי ישתלם לכם רק להשכיר רכב לטיולים ושבתותרוני 1234אחרונה
אני מניחה שזה רק פעם בכמה חודשים
חיבוקחדווית

יש לי חברה סופר סופר קרובה,

חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..

ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.

עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.

ואני לא יודעת מה לעשות.

האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה

פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??

מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה 

משהו לא מסתדרפשוט אני..

לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.

ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...? 

היא לא כתבה שהיא מתחתנתזיויק
אלא שאלה מה יהיה אחרי שתתחתן מתישהו
''עכשיו אני מתחתנת''פשוט אני..
שאלה טובהמחפש אהבה
ואלה יפה שאתם עוקבים ושמים לבחדווית

תכלס השאלה הקודמת היתה לחברה שלי שרצתה לשאול... (חסום לה משום מה)

אם לא היית מתייחסת לזה כעניין זה לא היה חייב להיותפתית שלג

אבל אם באמת את מתייחסת לזה כמשהו גדול שיכול להשפיע על הזוגיות שלך- אז כנראה זה באמת עניין שצריך לפתור. קודם מול עצמך, ואח"כ מולו.

בגדול בעיה בהגדרה זה לאSevenאחרונה

הרי זה לא אסור..

אבל כן נשמע לי מוזר שאת זקוקה לחיבוק ארוך מחברה כדי להרגיש את האהבה המיוחדת והנקייה בינכן...

בד"כ נשים מבטאות רגש באמפתיה בלהכיל אחת את השניה פחות יצא לי לחבק חברה שעות ברגיל (לא מדברת על מקרה קיצון נניח שמישהי מאבדת אדם יקר ואז נותנים לה חיבוק ארוך אלא כהרגל בינכן של חיבוקים ארוכים)

כן נשמע לי יותר נכון לשמור כאלה דברים לבעלך ובהמשך לילדים...בהצלחה

מכירים את די סיטי במישור אדומים?ברגוע

האם יש שם חנויות במחירים טובים?

מחפשים בעיקר ספה ומיטת ילדים, אולי גם שולחן אוכל ותנורים

הייתי שם לפני שנה, זה היה בעיקר בית קברות לעסקיםפשוט אני..

אבל במג'יק קאס העברנו הרבה שעות מאוד מהנות

תודהברגוע
ואולם שמחות של ארועים חרדייםמשה

זה חור עולם. חוץ מברכב אין דרך להגיע לשם וגם אין סיבה.

אם אתם מהאיזורנפשי תערוג

שווה אולי לקפוץ

לנסוע ספיישל אני חושב שבירושלים יהיה יותר מבחר ובמנעד מחירים גדול יותר

תודה, יש לך המלצה על חנות מסויימת בירושלים?ברגוע
לא.נפשי תערוגאחרונה

אבל לפני שרצים לחנויות

90% מהחנויות ממציגות את הדברים שלהם באינטרנט

מציע לעשות את השוואת המחירים באינטרנט ורק אחרי שנסגרים על משהו ספציפי לנסוע לראות אותו פיזית

מודעות לאתגרים בקדושת הזוגיות במרחב הזוגימחפש אהבה

נראה לי שהשאלה מורכבת משתי חלקים, אחד מופנה לגברים שבינינו ואחד לנשים:

לגברים: האם אתם משתפים את האישה שלכם באתגרים שאתם חווים מול נשים אחרות?...

לנשים: האם אתם מעוניינות שהבעל שלכם ישתף אתכם בנושא הזה? שיהיה פתוח עד הסוף?

האם קרה לכם שהוא שיתף אותכם, ומה היתה תגובתכם [המודעת והלא מודעת..]?

לא בדיוק אבל בערךפשוט אני..

אני משתף בצורה קיצונית.

זה העלה את הזוגיות שלנו עשרות מונים למעלה,

פתר הרבה מאוד בעיות שהיו לנו (בעיקר לי),

ושחרר הרבה מתח וחרדה.

גם אצלנו יש שיח פתוח בתחום הזהנעמי28

אבל זה הגיע עם השנים, לא חושבת שהיינו בנויים לזה בשנים הראשונות.

צריך ביטחון עמוק אחד בשני ובמקום שלנו, חוסר שיפוטיות וקבלה, לא רק בתחום הזה.

צריך המון נפרדות והבנה שלא כל מעשה שהשני עושה קשור אלי. 

למה הניסוח פה שזה תמיד מהצד הגברי?ירושלמית במקור
מה הכוונהזיויק
למה הוא שואל אם הגבר משתף ולא אם האשה משתפתפשוט אני..
אין סימטריה אבל שאלה טובהזיויק
נו, אשמח לשמועמחפש אהבה
(הוא לא אמר על השאלה שלך שהיא טובה אלא על שלי)ירושלמית במקור
זה מה שהתכוונתי. מוזמנת לשתף מהצד השנימחפש אהבהאחרונה
מה זה אומר אם קשה לי ממש?נגמרו לי השמות

ומה זה אומר עלינו כזוג?

ומה אם פשוט נמאס לי מכל הריבים האלה?

או מכל הריחוק הזה?

או מכל הקושי הזה?

יצא לי להתבונן בחג השבועות האחרון במגילת רות,

ובקריאה הזו קפצו לי לעין המילים "ודבקה בה".

לפני הרי מתואר שגם עורפה וגם רות הלכו עם נעמי

אבל נתקלו שוב ושוב באתגר או סירוב או שימת המציאות כפי שהיא על כל קשייה ומורכבויותיה שהציבה בפניהן נעמי - ובעוד עורפה בחרה לחזור אחורה, על רות כתוב: "ודבקה בה".

ובעצם התבוננות על זה הביאה אותי לחשוב שדבקות מובילה לחיים, דבקות יוצרת חיים.

הרי בזכות אותה הדבקות נוצר אפילו המשיח שלנו! חיים. גאולה. בזכות הדבקות הזו. בזכות הלא לוותר הזה.

וגם במקום אחר בספר בראשית ששם נאמר "ודבק באשתו והיו לבשר אחד" - ורש"י מפרש בילדים, ופירושים אחרים מפרשים גם באחד ממש באיחוד הנשמתי והגופני והכולל כולו. כלומר יש כאן עוד דבקות שמובילה לחיים. גם להמשך החיים (ילדים) וגם לאיכות החיים עצמם ושמחת החיים שזה הביחד והאחדות של הזוג.

וגם בתפילה ששם נאמר: "ודבקנו במצוותיך" ואנו לומדים על התורה הקדושה ש"עץ *חיים* היא למחזיקים בה ותומכיה מאושר". וגם אם העץ מתנדנד ברוח - אנחנו מחזיקים. דבקים. בתורה. במצוות. באתגרים שהחיים מזמנים לנו.

ועוד מקור שעלה לי בהקשר הזה הוא "ואתם הדבקים בה' אלוקיכם *חיים* כולכם היום" - שוב דבקות שמובילה לחיים!

זה פשוט מדהים.

כמה הדבקות מובילה לחיים

כמה להמשיך, לדבוק, להתמיד, לא לוותר יכול להוביל אותנו לחיים.

לדבוק בטוב כמובן.

* ודבקה בה - לדבוק בטוב. רות ראתה בנעמי את הטוב ודבקה בטוב הזה. "באשר תלכי אלך ובאשר תליני אלין עמך עמי ואלוקייך אלוקיי" - זה הטוב. ה' אלוקי ישראל ולהיות חלק מעם ישראל ולהיות עם חמותי הטובה - זה הטוב עבורי ובו אני דבקה.

* ודבק באשתו - לדבוק בטוב שבאשתי. לדבוק בטוב שבבעלי. לדבוק באשתי עצמה. לא לוותר עליה. לדבוק באישי עצמו. לא לוותר עליו. 

לדבוק ולהתכוונן אליה ולהשקיע בה כמה שאני רק יכול. לדבוק ולהתכוונן אליו ולהשקיע בו כל מה שאני יכולה.

* ואתם הדבקים בה' אלוקיכם - לדבוק כמובן בקב"ה שבידו הכל וממנו הכל ומקור כל החיים וכל הטובה וכל הברכה.

* ודבקנו במצוותיך - לדבוק בטוב שבמצוות ובתורה. יש טוב ויש רע ובחרת בחיים - לבחור בטוב.

ואפשר ללמוד מזה גם על הזוגיות שלנו ועל ההורות שלנו - ולזכור שמעבר לזה שכל דבר בעולם הזה צריך אנרגיה כדי להתקיים, צריך עבודה כדי להתקיים ולקרות,

יש עוד משהו מאוד מאוד חשוב:

הטוב הגדול יותר, השלם יותר, האמיתי יותר והשורשי והעמוק יותר – כל אלה באים *רק* אחרי ההשקעה. רק אחרי הדבקות. רק אחרי שעובר זמן של השקעה מתמשכת ומרוכזת.

למשל,

לא דומה אהבה לתינוק בן יום

לאהבה לילד בן שנתיים

לאהבה לאותו הילד בן 10

ככל שהילד גדל,

ככל שנשקיע בו יותר - יותר נאהב אותו.

כמובן שמהתחלה אנו אוהבים אותו.

אבל אי אפשר להשוות את האהבה שהייתה לנו בלב כשרק ראינו אותו לראשונה, לאהבה שיש לנו בלב כשהוא פתאום קורא "אמא", "אבא", לאהבה שיש לנו בלב שהוא כבר משחק עם האח הקטן, מחבק אותנו וכותב לנו ברכה ואנחנו משחנשי"ם איתו ומגלים בו עולם שלם ואישיות שלמה שלא הכרנו! ואז האהבה מתעצמת אפילו עוד יותר!

אותו רעיון גם עם בני זוג,

בהתחלה יכולה להיות אהבה, חיבה, התרגשות וכו'

ופוטנציאל הצמיחה של האהבה עצמה הוא עצום

אחרי שנה עוד יותר

אחרי 10 שנים עוד יותר

ואחרי 20 ו30 שנים עוד יותר.

וגם אם קשה לנו עכשיו -

הרי אם נלך אחורה למקומות שחווינו קשיים בחיים הרבה פעמים נוכל לראות שאם לא היינו חווים את כל הקשיים האלה, את כל המשברים והרע שעברנו - לא היינו באותו מקום שאנחנו עכשיו. וכל אחד ואחת ומה שזה אומר עבורם.

כך גם אם אנו עוברים עכשיו קשיים בזוגיות שלנו - נוכל להגיע דווקא מהם ומתוכם גם לכמויות של *טוב* גדול אפילו עוד יותר בינינו. 

כמה שזה נשמע מופרך, לפעמים רק מהמשברים אפשר לצמוח ולהעמיק בעוצמה הכי חזקה שיש,

לפעמים דווקא מהרע אפשר לחוות את הטוב יותר בשלמות ויותר בחוזקה ועוצמה.

וזה נכון לכל תחום בחיים - אדם שעובר ומתגבר על מכשולים וקשיים - לרוב יכול לצאת הרבה יותר מחוזק, עם הרבה יותר כוחות ותעצומות נפש שגילה על עצמו, הרבה יותר לעזור גם לאחרים, הרבה יותר לפתח את השריר של הנתינה וגם של הקבלה, לפתח ולהרחיב עוד את כוחות הנפש שלו, וגם לחוות את הטוב הרבה יותר בעוצמה כאשר הוא מגיע.

אז דווקא אחרי ריב או אתגר או קושי זוגי - אם נצליח לעבור דרכו, בתוכו וממנו נכון -

או אז נוכל גם לגלות את הטוב העמוק יותר, הגדול יותר,

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו נשברים באמצע!

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו מרימים ידיים בקושי הראשון או השני או השלישי.

אז אם יש קשיים ואנחנו חושבים אולי להרים ידיים?

רגע!

לומר לעצמנו - רגע, בעצם עדיין אין לנו מושג עוד כמה טוב נוכל לקבל מהקשר הזה ואחד מהשנייה עוד יום, עוד חודש, עוד שנה ועוד 20 שנים.  

אז ננסה לאפשר לעצמנו את אותה השקעה והתמדה, את אותה דבקות, את אותו לימוד, וב"ה לזכות לטוב עמוק וחזק עוד יותר.

ובעצם אם חושבים על זה אז גם בהורות, גם בזוגיות, גם במיניות, גם בכל מערכת יחסים עם המשפחה, גם בעבודה, וגם בהכל - המתמיד זוכה! לגמרי זוכה ❤️

וזה הזכיר לי גםנגמרו לי השמות

קטע שכתבתי בעבר שמדבר בדיוק על המקום הזה, של כל הטוב שמגיע דווקא אחרי שדבקים, דווקא אחרי שעוברים אתגרים בחיים, אז רוצה לצרף גם אותו לכאן:

אשתי, תודה שחיכית.

היום חגגתי איתך ועם המשפחה המדהימה שבנינו יום הולדת 80.

זה משהו לחגוג יום הולדת 80.

לא בא ברגל...

וחשבתי קצת. או בעצם הרבה.

ומתוך כל המחשבות שלי על חיי, את יודעת איזו מחשבה קפצה כל הזמן בראש ועלתה על כולנה?

המחשבה עלייך.

המחשבה על כך שחיכית לי.

את חיכית.

חשבתי על כל אותם הצמתים בחיים שלנו, מגיל 20+ ועד היום.

וואו, 60 שנים, זה פשוט לא להאמין!

חשבתי על איך בכל צומת יכולת לבחור - להאמין בי, להאמין בנו

או לא להאמין.

לבחור

אם להישאר

או להיפרד

אם לקחת את עסקת החבילה, הלא פשוטה בכלל לפעמים, שקוראים לה "אני",

או פשוט לוותר על הכל, לקום וללכת.

ואת, אשתי היקרה, תמיד בחרת, וחזרת ובחרת בי.

את בחרת בנו.

כל פעם מחדש.

את בחרת לחכות.

את ידעת והיית כל כך חכמה כבר אז,

את ידעת מבפנים, שזה יגיע,

שאנחנו נעבור את זה.

וגם את זה, וגם את המכשול ההוא שחשבנו שזהו הגענו לסוף ולעולם לא נצליח להתגבר? גם אז היה בתוכך את הקול הפנימי שאמר לך לא לוותר,

שאמר לך להילחם

שאמר לך לחכות.

זמן.

כמה כמה שהוא משאב חשוב.

ומי כמוני בגיל 80 יודע זאת

כמה הזמן הוא המרפא הכי גדול

כמה הזמן הוא הקוסם הכי גדול 

כמה הזמן הוא המאפשר הכי גדול

כמובן שהקב"ה! אבל בורא העולם שברא את הזמן וגילם בתוכו כ"כ הרבה אוצרות,

שמי היה חולם לאן הם יובילו אותי, אותנו?

ומה היה קורה אם לא היית מחכה לי?

ומה היה קורה אם לא היית, היינו, נותנים לזמן לעזור לנו ולרפא בנו דברים?

ומה היה קורה אם לא היינו בוחרים לעבוד?

ומה היה קורה אם היינו נפרדים?

בצומת ההיא? וההיא? ובמשבר הגדול ההוא?

אני אפילו לא רוצה לחשוב על זה.

על מה הייתי יכול לפספס

על חיים שלמים ומתוקים וטובים איתך יקרה שלי

על המשפחה המדהימה שבנינו

על כל האוצרות הללו שעכשיו מביטים בנו בעיניים נוצצות

ושרים לנו שירים

ומחברים לנו ברכות

וכולם חוזרים על דבר אחד - אתם הדוגמא שלנו לזוגיות טובה סבא וסבתא!

אתם!

אנחנו יקרה שלי! אנחנו! שמעת?

אנחנו, הזוג שעבר והתמודד ונילחם וקם ונפל

ושוב נפל

ושוב קם

ושוב 

ושוב

אנחנו מודל להערצה!

ממנו שואבים!

והאמת? אני מבין אותם.

תראי יקרה שלי מה יצא מאיתנו!

תראי כמה אהבה יש בינינו

כמה עוצמות

כמה חוויות

כמה טוב. טוב צרוף. טוב שלם. חיים שלמים.

כמה נהיינו אחד, במלוא מובן המילה.

ואיזה מזל שחיכית לי

ואיזה מזל שהאמנת בי

ואיזה מזל שלא וויתרת

ואיזה מזל שגרמת גם לי לא לוותר

ואיזה מזל שלקחת את כל הפניות הנכונות בדרך

ואיזה מזל שהשכלת להבין שזו *דרך*,

ושגם כשאנחנו למטה, הכי הכי למטה -

אנחנו עדיין בדרך!

וכמה בהמשכה השמים צלולים

והשמש מאירה

והחיים מחייכים

וכמה טוב ואור ושפע וברכה יש מעבר לפינה, 

במורד הגבעה,

בהמשך הדרך הזו.

ואת, שחיכית,

וידעת

והאמנת

ובחרת

ואהבת

ללא תנאים 

לך אני עומד היום ומוקיר תודה ונושק לראשך על שהבאת לי את החיים המתוקים והנפלאים הללו לצידך ויחד איתך.

תודה.

את לא יודעת עד כמה תודה.

תודה שחיכית.

(רציתי לכתוב ישר ולא הספקתינגמרו לי השמות

בעקבות בלת"ם שמיד צץ,

אז חוזרת עכשיו רק לציין הבהרה:

@oo היקרה רק למען הסר ספק היה חשוב לי לכתוב שאת הקטע הנ"ל רציתי לכתוב כבר מחג השבועות שאז חשבתי על הדברים ופשוט חיכיתי לזמן פנוי לנסח ולכתוב אותו.

וכמובן שאין באמור שום התייחסות ספציפית למקרה ספציפי כזה או אחר או שום ביטול חלילה לדברים שנאמרו בשרשור אחר.

אלא רק התבוננות אישית שעלתה לי מקריאה במגילה וכל מה שפירטתי כאן. 

ואם יש מקרים שיתחברו וזה יהיה מתאים להם - מצוין, ואם יש מקרים אחרים שלא יתחברו או שלא יהיה שייך אליהם - זה גם כמובן בסדר גמור ואין הדברים מתיימרים להתאים לכל המצבים ולכל האנשים ולכל המקרים באשר הם כמובן, אלא רק לאלה שכן ).

ובכלל רוצה להודות לך גם כאן על הדיון המכבד, המפרה, המדייק והמחכים שם 🙏❤

כבר זמן רב כאן בפורומים אפשר ללמוד ממך המון מתוך המודעות הגדולה שלך, העבודה העצמית מעוררת ההערכה שלך, הגמישות המחשבתית שלך, החתירה למען מיקסום האושר בכל התחומים בחיים ועוד

🔴 מצב מלחמה 🔴 - תוספת קטנה לעכשיונגמרו לי השמותאחרונה

יש משפט חשוב של דוקטור ויקטור פרנקל (ועוד רבים וטובים) שחשוב רגע להנכיח לעצמנו עכשיו:

כל התנהגות/תגובה בלתי נורמלית במצב/במציאות בלתי נורמלית - היא נורמלית.

אז מצאת את עצמך / את אשתך / את אישך / את הילד ברגרסיה בתחום מסוים?

אתם נורמליים.

זו המציאות שלא נורמלית.

אז לוקח לך שוב שנה לעשות פעולה פשוטה?

הכל עמום, מבולבל, לא מרוכז?

את נורמלית. אתה נורמלי.

פתאום בוכה כאילו בלי סיבה הנראית לעין?

כל פעולה הכי קטנה נראית כמו הר?

התחלת דיאטה בדיוק לאחרונה ומאתמול מחפשת רק מתוק ומנחם?

הסבלנות מתקצרת לפתיל קצרצר או אפילו בלתי נראה?

לא מבינה את עצמך?

שואל מה נסגר איתי?!

תוהה לעצמך או אפילו מבקרת את עצמך: מה זה מה קורה איתי?!

את נורמלית. אתה נורמלי.

ומה יעזור גם לנו וגם לזוגיות שלנו עכשיו?

בעיקר חמלה.

הבנה.

לגיטימציה לאנושיות שלנו.

המון חמלה ואהבה.

לעצמי. לאשתי. לאישי.

לקחת נשימה עמוקה

ועוד אחת

להוריד סטנדרטים כרגע במה שאפשר

ובעיקר לזכור שגם אני וגם בעלי/אשתי - אנושיים.

ועוברים, שוב, בתוך מציאות מוטרפת.

ולנסות למצוא עוגנים גם כעת

ולנסות לחזק את עצמינו ולהתמלא ממה שעוזר

לנו, ולזוגיות שלנו.

בשורות טובות ב"ה 🩵🙏

שאלה יותר לגבריםבוריס

אשמח להמלצות על תחתונים.

אני לא מוצא משהו שהוא באמת נח ואני סובל מזה מאוד

תודה

מאצ'טונים דלתא - יש גזרות שונותפ.א.
אני אוהב בוקסר קצר 
גזרה?חתול זמני

אני אישית אוהב את הבוקסרים הארוכים של פוקס (יש לי מבנה גוף רזה־בינוני בערך L)

לגזרה רחבה הרבה אוהבים רפויים

א. גזרה רחבההסטורי
ב. שתי מידות יותר משאר הבגדים...
כעיקרוןשפויאחרונה

אין נוסחא מנצחת, לכל אחד נח משהו אחר,

זה פשוט לקנות אחד ולבדוק.

אולי יעניין אותך