מנסה לעזור לחברה, אבל באמת לאיודעת מה לייעץמנסה לעזור..
בבקשה לא לראשי

חברה יוצאת עם בחור, קשר רציני.
אתמול הוא סיפר לה, שכשהיה בן 19 דיבר עם ילד בן 14 והם שלחו אחד לשני תמונות ***
הוא אומר שהוא ניסה לחסום ולהימנע מיזה אבל היה מאוד קשה, (הילד גם התעקש) ובסוף שלח תמונה, והצטער על זה וחסם.
כרגע יש הליכים משפטיים נגדו.

היה לה קשה לספר את זה ונראה שקשה לה מאוד כי היא ראתה את הקשר הזה חתןנה (יוצאים שנתיים כמעט, לדבריה הוא בחור מאוד טוב, טוב לה איתו, לא מתאים לו בכלל מה שהיה)
הוא אןכל את עצמו על זה מאוד, קשה לו ממש עם זה והוא שונא את עצמו על מה שקרה.
אין לי מושג מה להגיד לה.. דעתכם?
במקרים כאלולב אוהב

שזה משהו חריג 

ולא איזה מעשה שהוא פשוט עניין של עבודת המידות נטו ואז באמת יש על מה להתחרט ולהצטער

כאן החרטה והצער על המעשה לא בהכרח עוזרים להמנע ממעשים כאלו בעתיד

כי אם יש איזה נטיה נפשית לכך, אז צריך לטפל בנטיה... או בהשלכות שגרמו המעשה את זה(שהוא שונא את עצמו היום וכו')

בקיצור חובה טיפול. לא חושבת שיש טעם להמשיך בקשר כזה אם הבחור לא יילך לטיפול גם בשביל האיכות חיים שלו...

כותבת כדי להגיב בהמשךמקלידה משהו
סיפור מורכב מאודפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך י"א באדר תשפ"א 15:06

כמה נקודות שעלו בראשי:

א. ילדים בני 12-13, בכל המגזרים בארץ, עושים לפעמים דברים מטומטמים ורעים (ובאופן ספציפי: חושפים איברים מוצנעים, מתוך סקרנות או שובבות). אני מכיר כמה וכמה בחורים טובים מאוד, אחד מהם היום רב קהילה ורב מחתן של צהר, שעשו את הדברים האלה בילדותם. בהתנהגות הזאת לכשעצמה אין עדות לכך שמדובר בילדים בעיתיים שיגדלו להיות עבריינים, אלא הם בעיקר זקוקים למבוגר שיסביר להם מה מותר ומה אסור.

ב. בגיל 19, לעומת זאת, חשיפת איברים פרטיים כבר לא נחשבת לדבר נורמלי (אלא אם כן זה כחלק מיחסים מיניים או רומנטיים, אבל זה לא המצב כאן). אני אפילו לא מדבר על הצד ההלכתי, אלא רק על המשמעות ה"ארצית" של ההתנהגות הזאת. 

ג. קשר מיני בין בחור בן 19 לבין נער בן 14, הוא לא מקובל ולא נורמלי. קשה לי להאמין שמסתם חברות ודיבורים על כדורגל למשל, הם הגיעו למצב של שליחת תמונות. לדעתי קדם לכך דיבור מיני כללי במקרה הטוב, ודיבור מיני אחד כלפי השני במקרה הרע.

ד. נער בן 14 בדרך כלל לא יבקש תמונות כאלה מבן 19, ובכל מקרה - היה מצופה מבן 19 להיות בוגר ואחראי יותר לעומת נער בן 14. 

ה. מכיוון שהוא נמצא בהליך משפטי, אמור להיות קל לדעת "מי התחיל" עם זה. אם התמונות הגיעו למשטרה (אני מנחש שההורים של הנער דיווחו כשראו זאת), אז גם ההתכתבות שהייתה לפני כן נמצאת כנראה כחלק מחומר הראיות.

ו. בסופו של דבר, הוא עשה מעשה רע, אין בזה ספק. אם הוא חזר עליו בתשובה שלמה, וממש ממש מתחרט על מה שעשה, אנחנו עדיין נשארים במצב מאתגר משתי בחינות:

* הליכים פליליים נגדו - אם הוא יורשע, יישאר עליו כתם עד יומו אחרון בגין הרשעה בעבירות מין כלפי קטין. הוא יהיה רשום במערכות אכיפת החוק כפדופיל, כלומר בכל פעם שילד יספר לאמא שלו "מישהו פגע בי", והילד במקרה גר באותה העיר שלו, המשטרה קודם כל תלך אליו כדי לבדוק איפה הוא היה באותו הזמן. הוא יהיה חשוד תמידי בכל עבירה פדופילית שתהיה באזור שלו. זה אומר שהוא לא יוכל לעבוד בעבודה שדורשת אישור שהוא לא עבריין מין (ורשימת העבודות שדורשות זאת מתארכת כל הזמן).

* גם אם התחרט וחזר בתשובה וכו' על המעשה עצמו, עדיין נשארנו עם אחת משתי אפשרויות: או שהוא מאוד קל להשפעה, או שהוא באמת נמשך לילדים והוא זה שהוביל ודחף את השיחות ושליחת התמונות. 

אנסה להסביר זאת באמצעות דוגמה אחרת:
אם מישהו גנב תיק מאשה זקנה ברחוב, אז יכול להיות שהוא באמת באמת מתחרט על מה שעשה וכו', אבל צריך להבין שהיצר שגרם לו לעשות זאת - אולי עוד קיים ויישאר אצלו לנצח, מה שאומר שיש כאן אתגר משמעותי.

במילים אחרות, גם אם החברה שלך מאמינה לו שהוא באמת מתחרט על זה בלב שלם, היא צריכה לקחת בחשבון את המשמעויות של זה שילוו אותו לכל חייו, ולהחליט האם היא מוכנה להיכנס לאתגר הזה.

לדעתי, אם היא רוצה להמשיך אתו והיא מוכנה בפני האתגר כי היא באמת מאמינה שהיום הוא אדם טוב וכו', שווה לחכות לפני שמתקדמים עם הקשר לשלב הבא - לפחות עד שתדע *בדיוק* מה קרה שם, וכמובן עד שייגמר ההליך המשפטי - ואז יהיה אפשר להבין את המשמעויות שלו לטווח הרחוק.

וואו איזו תגובהנוגע, לא נוגע
יתכן גם שתהיה לו נטיה להתעסק עם הילדים שלו.

יכול להיות שהוא באמת אדם טוב, אבל עם שריטה חזקה בקטע המיני ביחס לילדים.
בלי טיפול אין על מה לדבר בכלל
הערה לגבי משהו בניסוח שלךultracrepidam

אתה מתנסח כאילו ברגע שהיא תדע הכל תהיה לה נוסחה לפענוח הסיטואציה, ולכן כדאי לה לחכות לסוף ההליך המשפטי

בעיני, השאלה לגבי מצבו כיום תלויה בהרבה מאד דברים שאינם תלויים בשאלה מה היה אז

אם לדוגמה מאז עברו עשר שנים והוא לא עשה דברים כאלה גם אם היתה לו האפשרות

או אם הוא עבר טיפול והיום נמצא במקום אחר.

שתי השאלות האלה לא רלוונטיות להליך המשפטי עצמו (אולי טענות להקלה מסוימת בעונש, כמו כל חרטה משמעותית), אבל הן העיקריות בעיני לשאלה של ההשלכה של המצב על הקשר

יש המון שאלות שידרשו אמון בו

והמון שאלות שאפילו אמון בו לא יעזור, כי הוא לא יודע הכל על עצמו - אבל כן אפשר לתת אמון ותקווה

ולכן להתלות בהליך המשפטי הזה זה לדעתי להתעסק במעט הניתן לבירור עובדתי במקום בעיקר שדורש בירור מעמיק יותר

אבל לא כתבתי שיהיו תשובות ברורותפשוט אני..

כתבתי שאחרי ההליך המשפטי היא תדע מה קרה שם, והיא תדע מה המשמעויות של אותו הליך משפטי לטווח הרחוק (כמו שכתבתי, יש הרבה משמעויות להרשעה בעבירות מין כלפי קטין).

האם זה אומר שתהיה לה נוסחה שבעזרתה היא תדע האם כדאי להמשיך את הקשר הזה? בוודאי שלא. הדגשתי, זה סיפור מורכב, ויש כאן אתגר לא קטן.

הוא הגיע מהמגזר החרדימנסה לעזור..
ולדבריו זו הייתה הפעם הראשונה שדיבר על מיניות עם מישהו ולכן הדרדר לשם.
הוא חסם את הילד אבל הוא פנה אליו בכל מיני דרכים.
גם בחקירה השוטר אמר לו שלדעתו אין עניין להגיש כתב אישום, אבל בסוף אכן הוגש.

ולדעת בדיוק זה קצת מסובך, בסופו של דבר זה מה שהוא מספר לה שקרה, הדיון הוא בדלתים סגורות אז אין דרך נוספת
לא צריך להיות בדיון, מספיק לקרוא את כתב האישום ואת פסק הדיןפשוט אני..

ושוב, בית המשפט הוא רק חלק אחד מהמשוואה הזאת. 

בסופו של דבר, כך או אחרת, יש להתנהגות שלו בגיל 19 הרבה מאוד השלכות על העתיד. היא צריכה על ההשלכות האלה, ולהחליט האם היא מוכנה לכך.

איך אפשר לראות אותו?מנסה לעזור..
יש דרך או שרק דרכו?
רק דרכופשוט אני..
...הָיוֹ הָיָה

בנוסף לדברים החכמים שנכתבו - הייתי רוצה להאיר עוד קצת:

דיברו על הנטיה והטיפול וכו' - מהניסוח שלך נשמע שהילד שלח לו - מיוזמתו - ולחץ עליו לשלוח גם. 

אם ככה לא ברור בכלל שיש כאן נטיה, הוא לא ביקש מהילד ואולי לא ראה בכך כל עניין. הנטיה היא אצל הילד, לא בהכרח אצלו.

כמובן, אין בדברי בכדי להפחית בחומרת החוסר אחריות וחוסר הבגרות שזועקת מדבר כזה, בטח במצב נפשע כזה, בו בחור בן 19 עושה דברים כאלו מפני לחצים של ילד בן 14 ועמו.

אבל עדיין יש משמעות רבה להבדל, הן ביחס לחרטה, הן ביחס לטיפול, ועוד. כדאי לשים לב לנקודה הזו.

(בנוסף, אם זו המציאות - כנראה שלא יורשע ולא יהיה מקום לחששות שהעלה @פשוט אני.., מצד שני, אם יש הליך משפטי - כנראה יש ויכוח על העובדות ואולי הרלוונטיות של תגובתי זו עצמה היא היא העומדת לדיון משפטי ומצפה להכרעה.)

חולק עליך בקטנהפשוט אני..
הטענה ''אבל הילד יזם'' זו הטענה הכי נפוצה במשפטי עבריינות מינית של מבוגרים, והיא הטענה הראשונה שנזרקת מכל המדרגות על ידי שופטים.

יש סיבה לכך שהחוק אוסר על קיום יחסים עם ילדים (גיל ההסכמה בישראל - 16), אפילו אם זה בהסכמה מלאה. הסיבה היא שהחוק לא רואה בהם אנשים אחראיים שמבינים את השלכות מעשיהם. לכן, כאשר מבוגר אומר שהילד הוא זה ששכנע אותו - זה פשוט לא רלוונטי, כי מראש אנחנו לא מסתכלים על הילד כאל מישהו שיכול להבין. המבוגר הוא זה שצריך לדעת מה מותר ומה אסור, והוא זה שצריך להימנע מכל קשר מיני עם ילדים אפילו אם הם רוצים.
רגע רגע, הגבת לא לטיעון שלי.הָיוֹ הָיָה

לא טענתי שהוא בסדר מבחינת העברינות, אלא שאין כאן עדות על נטייתו המינית.

במשפט - השופט שופט על אשמה, לא על נטיה מינית. כאן - לפחות חלק מהדיון הוא הנטיה המינית.

כתבת ''כנראה שלא יורשע''פשוט אני..
אני כמובן לא יכול להיות איך זה ייגמר, ואולי יש דברים רבים שאנחנו כלל לא יודעים, אבל גם אם הילד התחיל - חד משמעית זה לא פוטר אותו מאשמה.
אה, נכון 🤦‍♂️ צודק.הָיוֹ הָיָה

עיקר מטרת תגובתי היתה להתחלה, את הסוף הוספתי במחשבה של רגע, והספקתי לשכוח שכתבתי אותו...

יישר כח.

קאט, שכוייח!

השאלה מה הסבירות שזה באמת מה שקרה..אדם כל שהוא
עבר עריכה על ידי אדם כל שהוא בתאריך י"א באדר תשפ"א 21:25

נער בן 14 שלוחץ על בן 19, על כזה דבר, ובן 19 שנכנע ללחץ, בלי שלו עצמו יהיה שום עניין ותאווה לזה.

[האפשרויות האחרות, נעות בין האפשרות שהוא התפתה, ותירץ לעצמו שזה רק בגלל הלחץ, לבין שזה נטו ביוזמתו, ואולי גם לא המקרה היחיד, אלא המקרה היחיד שהגיע להליכים משפטיים ולכן הוא לא יכול להסתיר]. 

לא קראתי את כל התגובותמקלידה משהו

אבל אני מעתיקה לכאן דברים שכתבה מאור קפלן בפייסבוק. נראה לי שהם יוכלו לעזור.

בחור שצופה בפור נו

זו (בדר"כ) לא סיבה להפסיק לצאת איתו.

למה?

קודם כל מהסיבה הפשוטה שאחוזים גבוהים מהבחורים המדהימים והצדיקים ביותר צופים בו. ואם נפסול כל מי שצופה, מורידים מהרשימה הגם ככה לא גדולה הרבה מאוד בחורים.

דבר שני, כי האתגר כל כך גדול. ולכל אדם יש את הנפילות שלו. לא היינו רוצים למדוד אדם רק לפי הנפילות שלו. אלא לפי המכלול האישיותי שלו. גם לנשים יש קשיים ונסיונות. שהן לא היו רוצות שישפטו אותן רק לפיהם.

דבר שלישי, מי שמשתף את הבחורה בהתמודדות הזו, בטח אם הוא עושה את זה מתוך כאב וצער על הצפייה, זו נקודת פתיחה מצוינת. זה אומר שחשובה לו כנות. זה אומר שהצפייה מעציבה אותו. וזה אומר שהוא רוצה שלא יהיו ביניכם סודות. וזה לא מובן מאליו.

ונקודה אחרונה: כי ככל שהאדם בעל כוחות אגו, אינטיליגנציה רגשית ומודלים בריאים של זוגיות, אז לא רק הפור נו חינך אותו. ההשפעה של הפור נו מתונה יותר. הוא חי גם בעולם הממשי, פוגש חיים, פוגש עומק, ערכים, פוגש שיח רגשי. והם חלק ממנו. הצפייה לא מבטלת את כל החלקים הללו.

אז מה כן?

פור נו הוא לא דבר טוב. והוא גם לא צריך להיות חלק מזוגיות. לא צריך להשלים עם זה בכלל.

זה בסדר אם זה כואב לך. ומפריע לך. זה הכי בריא שיש. ההתנגדות הפנימית. הצער.

זה נראה לי גם הכי בסיסי שבתיאום הציפיות לחיים שאתם רוצים יהיה ברור שפור נו לא יהיה חלק מהזוגיות שאתם בונים.

אם הוא יראה שכשהוא נמצא בקשר זוגי הצורך בצפייה יורד. ובנישואין הוא כבר לא יהיה שם. הכי טוב!

אם תגלו שזה ממשיך ללוות אותו גם לתוך הנישואין, סכמו מראש שהוא יפנה לאיש מקצוע שיעזור לו להשתחרר מהצורך הזה.

בכל מקרה העבודה שלו היא שלו. ואת לא צריכה לקחת אחריות על העבודה שלו! את יכולה ללוות בלב אוהב. ובסבלנות כי לפעמים זה תהליך. אבל את לא צריכה לחוש צורך לפצות, או לעמוד ברף, או להסכים למעשים מיניים שלא נכונים לך. הקשר המיני מבוסס על נוכחות אמיתית ולא על חיקוי עלוב. תסכימי להיות שם באמת ובכנות. בלי קשר להתמודדות שלו. בלי הרגשה שהכול תלוי בך.

אז למה כתבתי בדרך כלל?

כי בסוף תהיי קשובה ללב שלך. ואם את מרגישה שזה משהו שאין לך אפשרות להכיל. שעושה לך רע. שאת לא רוצה את ההתמודדות הזו כי היא גדולה עלייך. אז לא. לכל אחת יש כלים אחרים. ונקודות רגישות אחרות. אם זה בנקודות הרגישות שלך, תקבלי אותך כמו שאת.

והלוואי שנהיה עם לב פתוח לעבודה. לקבלה. להתקדמות. ולאהבה

וואו, ההשוואה מאוד רחוקהפשוט אני..
בין גבר שצופה בפורנו לבין גבר שמייצר פורנו, ועוד עבור נער בן 14 (וגם צופה בעצמו בתמונה כזאת של נער בן 14).
אני חושב שטיפ טיפה הקצינו פה את המצבכבוד הרב המקדש
מסכים שזה בעיה רצינית. וחייב לעבור איזה טיפול לפני. חשוב. אבל זה סיטואציה רגישה שבנאדם נקלע אליה. זה לא נשמע כמו סיטואציה של איזה אנס סידרתי או משו כזה. זה היה מקרה חד פעממ שאדם נקלע אליה וטיפול לא ארוך ומסובך מידי יכול לפתור את זה
מכיר פסיכולוג מאד מאד טוב ובטוח הוא יוכל לעזו
זה בכוונה מהניק הזה?חדשכאן
אופס לא חחחחחח😂כבוד הרב המקדש
אבל הכוונה ברורה
תמיד אפשר לתקן ולהגיב בתיקון מהניק המקורי 😏חדשכאן
לא נראלי...🤨כבוד הרב המקדש
ברכה והצלחה בריאות ושמחה
בני אדם לא נקלעים לסיטואציות כאלה, זה לא תאונת דרכיםפשוט אני..
עקב הטעות של תגובה מהניק הלא נכון לא אמשיךכבוד הרב המקדש
אבל כן. זה תאונה שנבעה ממקום בנפש שהיה אז. כן ממליץ ללכת לטיפול אבל לא להוקיע אותו ולהפוך אותו לאדם רע. זאת דעתי וזכותך לחלוק עליי כרצונך!
ברכה והצלחה בריאות ושמחה
לא אמרתי שהוא אדם רע, חלילה!פשוט אני..
אנשים טועים ואנשים חוטאים ואנשים גם עושים תשובה. חסדי ה'. מי כמוני יודע.

אני חושבת ששווה לברר אם טופל באותה תק'פשוט.
ואם כן, לבקש לדבר עם אותו מטפל, כדי לשמוע את הדברים לא רק דרכו, אלא גם מאיש מקצוע (או אדם מבוגר אחר שמכיר את הסיפור, ואת ההיקף)
אנשים נופלים. כדאי שתיתן לו הזדמנותחוני המעגל פינות

הסיפור שקרה הוא כואב ולא בסדרהיום הוא היוםאחרונה
אבל מבחינה מסויימת הוא לא הכי מדאיג. מה שצריך לבדוק שזו לא נטייה שלו ושאין לו התמכרות לזה. שווה לה לדבר עם איש מקצוע מהתחום הזה שיתן לה הערכה מה מצבו. שווה פגישה עד שלוש פגישות ולהשקיע כסף כדי לברר את המציאות.

אם יש לו התמכרות זו בעיה רצינית וצריכים לבדוק טוב יותר.

אם משהו חד פעמי ובאמת אין לזה זכר כבר הרבה שנים זה סבבה
אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפיאחרונה
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולדאחרונה
אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

נכון מאודadvfb

המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה, 

ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.

לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה

באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
מחשבות מתקופה ההמתנה\מתנהאביעד מילוא

אני משתף אתכם בשאלה שהייתה לי לעצמי האם כשאין הצעות והתקופה הזו היא מורכבת ומאתגרת כי הרבה מתרחש סביב ויש הרגשה שאותך "שכחו" 

האם הרגשתם בסוף שהתקופה הייתה המתנה או מתנה? 

והאם כשהתחיל קשר אחרי תקופה ארוכה ללא הייתם עם ודאות וברוגע או שהייתם עם חששות שעוד פעם לא ילך

שנאתי את התקופה ואני עדיין שונאת אותה במבט לאחורתמיד בבטחה

אבל גם אני רואה שהייתי צריכה את הנסיונות כדי להגיע לנישואין ממקום בריא...

אז לא יודעת.

גם אני לא אוהב את התקופה הזואביעד מילוא

אבל אני עדיין מנסה להבין האם היא מתנה או רק המתנה

תראה קראתי ב"והגדת"חתול זמני

שהרב גלינסקי אומר שאמנם כתוב "לא טוב היות האדם לבדו" אבל גם לאו דווקא רע. אפשר לעשות מזה רע, אבל לא חייבים. אפשר ליהנות ממה שיש. לשיר בקולי־קולות בבית. לתופף על הבטן. לשים שעון מעורר לתיקון חצות ולימוד בהתעלות עצומה עד עלות השחר. לטוס לביקיני אטול. הקב"ה מבקש השתדלות לא השתגעות.

שכחת:לגדל קודם בטן הראויה לתיפוףנחלת
כבר בוצע, לדאבוני.חתול זמני
אהבתי מאודאני:)))))
על העצה הזאת אני גובה 50₪חתול זמני

לא כולל מע"מ.

שווה הרבה יותראני:)))))
אני יודע, זה מחיר מיוחד. אפשר להעביר לי בריאלחתול זמני

איראני בקריפטו.

אתה נוהג בכללי לקחת כסף על עצות של אחרים? אני:)))))
אני לא לוקח כסף על העצה עצמה,חתול זמני

זה יותר כמו דמי טיפול.

חחח יפהאני:)))))

הכסף הועבר

בZoom out הצעות או לא הצעות זה פחות משנהadvfb

זה משנה אם יש הצעה מתאימה והיא יוצאת לפועל.

לכן כל הטווח באמצע פחות משנה.

זה כן נותן תקווה וכיף שחושבים עלי ומציעים לי אבל בעיני זה בעיקר התמודדות אישית וריגשית ולא קשורה בהכרח לדייט הבא.

כסבתא בת דורות רחוקיםנחלת

מה זה ZOOM out?

יש לי מישהי בשידוכים בבית. קשה לפנות לשדכנים, או למלא טפסים עם

פרטים דקדקניים שלא נגמרים ואחראים לחלק מהמיגרנות, אז מה זה הדבר

הזה - גם צריך למלא מליון פרטים ?

תודה!

היא לא חרדית רגילה, גם לא ציונית, גם לא לא ציונית.  היא  -  היא.

פירוש zoom out - להסתכל במבט כללי, בלי לרדת לפרטיםפ.א.
להסתכל מרחוק, לראות את המציאות באופן כללי - ללא התעמקות בנסיבות הספציפיות 
מישהי או בת?אני:)))))
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊