עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך י"א באדר תשפ"א 15:06
כמה נקודות שעלו בראשי:
א. ילדים בני 12-13, בכל המגזרים בארץ, עושים לפעמים דברים מטומטמים ורעים (ובאופן ספציפי: חושפים איברים מוצנעים, מתוך סקרנות או שובבות). אני מכיר כמה וכמה בחורים טובים מאוד, אחד מהם היום רב קהילה ורב מחתן של צהר, שעשו את הדברים האלה בילדותם. בהתנהגות הזאת לכשעצמה אין עדות לכך שמדובר בילדים בעיתיים שיגדלו להיות עבריינים, אלא הם בעיקר זקוקים למבוגר שיסביר להם מה מותר ומה אסור.
ב. בגיל 19, לעומת זאת, חשיפת איברים פרטיים כבר לא נחשבת לדבר נורמלי (אלא אם כן זה כחלק מיחסים מיניים או רומנטיים, אבל זה לא המצב כאן). אני אפילו לא מדבר על הצד ההלכתי, אלא רק על המשמעות ה"ארצית" של ההתנהגות הזאת.
ג. קשר מיני בין בחור בן 19 לבין נער בן 14, הוא לא מקובל ולא נורמלי. קשה לי להאמין שמסתם חברות ודיבורים על כדורגל למשל, הם הגיעו למצב של שליחת תמונות. לדעתי קדם לכך דיבור מיני כללי במקרה הטוב, ודיבור מיני אחד כלפי השני במקרה הרע.
ד. נער בן 14 בדרך כלל לא יבקש תמונות כאלה מבן 19, ובכל מקרה - היה מצופה מבן 19 להיות בוגר ואחראי יותר לעומת נער בן 14.
ה. מכיוון שהוא נמצא בהליך משפטי, אמור להיות קל לדעת "מי התחיל" עם זה. אם התמונות הגיעו למשטרה (אני מנחש שההורים של הנער דיווחו כשראו זאת), אז גם ההתכתבות שהייתה לפני כן נמצאת כנראה כחלק מחומר הראיות.
ו. בסופו של דבר, הוא עשה מעשה רע, אין בזה ספק. אם הוא חזר עליו בתשובה שלמה, וממש ממש מתחרט על מה שעשה, אנחנו עדיין נשארים במצב מאתגר משתי בחינות:
* הליכים פליליים נגדו - אם הוא יורשע, יישאר עליו כתם עד יומו אחרון בגין הרשעה בעבירות מין כלפי קטין. הוא יהיה רשום במערכות אכיפת החוק כפדופיל, כלומר בכל פעם שילד יספר לאמא שלו "מישהו פגע בי", והילד במקרה גר באותה העיר שלו, המשטרה קודם כל תלך אליו כדי לבדוק איפה הוא היה באותו הזמן. הוא יהיה חשוד תמידי בכל עבירה פדופילית שתהיה באזור שלו. זה אומר שהוא לא יוכל לעבוד בעבודה שדורשת אישור שהוא לא עבריין מין (ורשימת העבודות שדורשות זאת מתארכת כל הזמן).
* גם אם התחרט וחזר בתשובה וכו' על המעשה עצמו, עדיין נשארנו עם אחת משתי אפשרויות: או שהוא מאוד קל להשפעה, או שהוא באמת נמשך לילדים והוא זה שהוביל ודחף את השיחות ושליחת התמונות.
אנסה להסביר זאת באמצעות דוגמה אחרת:
אם מישהו גנב תיק מאשה זקנה ברחוב, אז יכול להיות שהוא באמת באמת מתחרט על מה שעשה וכו', אבל צריך להבין שהיצר שגרם לו לעשות זאת - אולי עוד קיים ויישאר אצלו לנצח, מה שאומר שיש כאן אתגר משמעותי.
במילים אחרות, גם אם החברה שלך מאמינה לו שהוא באמת מתחרט על זה בלב שלם, היא צריכה לקחת בחשבון את המשמעויות של זה שילוו אותו לכל חייו, ולהחליט האם היא מוכנה להיכנס לאתגר הזה.
לדעתי, אם היא רוצה להמשיך אתו והיא מוכנה בפני האתגר כי היא באמת מאמינה שהיום הוא אדם טוב וכו', שווה לחכות לפני שמתקדמים עם הקשר לשלב הבא - לפחות עד שתדע *בדיוק* מה קרה שם, וכמובן עד שייגמר ההליך המשפטי - ואז יהיה אפשר להבין את המשמעויות שלו לטווח הרחוק.