סדר שידוכים כיצד? הרי שהיה לומד בישיבה
ובא חברו ואמר לו הרי פרקך נאה! ושאלו: "פנוי?" בין בלשון 'פנוי?' בין בלשון 'תפוס?' בין בלשון 'אתה יוצא עכשיו?' בין בלשון 'מה מצבך בשידכים?' בין בכל לשון. חוץ מ'אתה כבר נשוי?' שמראה שלא מכיר אותו בכלל.
ב.
נאמן לומר שאינו רוצה לשמוע. בלבד שייתן אמטלה לדבריו, הרי שאמר תפוס אני, מברר על אחרת אני, מחכה לתשובה של אחרת אני, נאמן. רבי מאיר אומר: אף נאמן לומר ב'הפסקה אני'. אמרו לו: אף על פי שנאמן עתה, הרי זה מעקם אפו וחוזר הוא אליו אחר יומיים.
ג.
על מה פוסלין ועל מה אין פוסלין?
רבי יהודה אומר: אין פוסלין אלא על רמה דתית. רבי יוסי אומר: אף על תכנות משמעתיות. רבי שמעון אומר: אף כל דבר שאינו מרגיש ש'זה זה'. אמרו לו חכמים: הלוא באה לו השדכן ואומר לו בררן אתה! אמר להם: בין כל ובין כך יאמר לו כן.
פסל אדם בצעירותו לא יפסול בזקנותו, ור"מ בישיבה אומר חילוף הדברים.
ד.
דרות הראשונים לא היו מראים תמונה כלל. יש אומרים: מפני שלא היה להם ווצאפ, ויש אומרים: מפני שהיו עסוקים בשרעפי קודש היותר עליונים.
ה.
המקבל תשובה שלילית לא ישאל, מפני מה?, לא מפני שאין תשובה, אלא מפני שלא יקבלנה.
הנותן תשובה חיובית, אל יאמר מזל טוב, מפני שהוא ספק גדול. רבי אומר, רוב נשים אינם אישתו, וכל דפריש מרובא פריש ואכמ"ל.
ו.
מי שלא קיבל תשובה ממתי מותר לחזור לשדכן? רבי יוסי אומר יומיים, רבי מאיר אומר שלושה ימים, רבי יהודה אומר המחמיר לשהות שבוע תבוא עליו ברכה. מעשה היה באחד שלא חזורו אליו ושבא לשדכן ואמר לו כבר בנותיה מבקשות לינשא.