אם ה' רוצה, סימן שהוא חסר את המשהו שהוא רוצהנעה ונדה

ואז הוא לכאורה לא מושלם

...עבד ה'.

זה כמו להגיד שה' הוא אין סופי אז הוא לא כל יכול, להפך זה הופך אותו ל"מושלם" שאין סוף ממשיך את הסוף, אזי הוא אין סופי וסופי...

לצורך השאלה הוא לא רוצה, הוא יוצר... הוא לא אומר עכשיו אני רוצה את זה אז זה... אין כזה מושג רוצה, זה לא להבנתנו...

ע"ע בחירה חופשית...

למה הוא יוצר? כי הוא רוצה ליצורנעה ונדה

זאת התפיסה של הפילוסופים, שה' ברא את העולם לא מבחירה

...עבד ה'.

לא רוצה, לא מהבחינה שאין ברירה... 

אלא שאנו לא מבינים מה זה רצונו, מדוע? בגלל שאנו משווים רצונו של השי"ת לרצונו (תאוותו) של אדם... לכן להגיד הוא רוצה זה חסרון זה אינו נכון...

הובנתי יותר טוב? עוד שאלה?

אה.. הבנתינעה ונדה

כאילו הרצון שלו זה לא במובן של הרצון שאנחנו מכירים

בדיוק, מקווה שעזרתי..עבד ה'.

כן, תודה!נעה ונדה

אבל דרך אגב אני שמעתי על תשובה אחרתנעה ונדה

שכאילו שלמות סטטית היא לא שלמות אמיתית. שלמות אמיתית היא שלמות הכוללת בתוכה את ההשתלמות, כלומר היא דינאמית, משתלמת והולכת

זה לא נשמע כל כך הגיוני לדעתי.הָיוֹ הָיָה

כלומר - זה משפט יפה, אבל הוא מתיישב לך על הלב? נראה לך הגיוני ששלם פירושו שהולך ונשלם כל הזמן?

היה כאן מישהו שהסביר את זה טוב יותרנעה ונדה

הוא אמר משו שהרי חוסר היכולת להשתלם היא חסרון ואז אין שלמות..

וחוץ מזה זה מבוסס על עיקרון נשיאת ההפכים של רבי יהודה הלוי ואיזה קטע של הרב קוק, שאם אתה רוצה אני יכולה לבדוק מהו בדיוק

זה עדיין לא הגיוני.הָיוֹ הָיָה

זה סיסמא. אין שום חסרון בלהיות "לא צריך להשתלם". כל המטרה של השלמות היא להשלים - אז מי שהשלים הכל עכשיו הוא אל שלם כי לא נשאר לו להשלים? זה פשוט לא הגיוני.

זה בדיוק כמו להגיד שיש לו חסרון בכך שאין לו את המעלה של "לא להיות יכול" כיוון שהוא יכול הכל. זה פשוט לא חיסרון, זה מעלה.

נו בדיוק, זה עיקרון נשיאת ההפכיםנעה ונדה

הרב קוק אמר שאין הדעת יכולה לסבול את האפשרות שאין דבר כולל את היפוכו.. זה נושא ממש מסובך שקשה להסביר.. אני יכולה אולי לחפש לך קישור להרצאה של הרב ראובן פיירמן מדבר על זה

אני לא חושב שהעיקרון הזה רלוונטי לכאן.הָיוֹ הָיָה

ולא מוצא שום היגיון במחשבה שאם מישהו השלים את עצמו לגמרי - אז יש לו חיסרון שאין לו עוד מה להשלים.

זה לא חיסרון, זה מעלה.

להגיד שזה לא חיסרון זה כמו לומר "החיסרון שלו הוא שאין לו חיסרון".

בדיוק, אבל לדעתי נשיאת ההפכים מאוד קשור לכאןנעה ונדה

בשמחה..עבד ה'.

דיברה תורה בלשון אדםThe Lion

נראה לי שאומרים את זה ככה.. בכל אופן נראה לי שא-לוהים הוא בלתי נתפס ולכן ממילא אי אפשר להגיד 'רוצה', 'יכול' ועוד כיו"ב.

זתומרת כאילו זאת הגדרה שנכונה רק לעולם הסופי שלנונעה ונדה

הוא באמת לא רוצה ולא חסרהָיוֹ הָיָה

כוזרי מאמר שני אות ו'

ו - אָמַר הֶחָבֵר: כְּבַר קָרַבְנוּ אֶל הַהַצְלָחָה. אִם לֹא יִטְעַן עָלֵינוּ בְּיוֹתֵר מֵ"הַחֵפֶץ", נֹאמַר לוֹ: אַתָּה, הַפִּילוֹסוֹף, מָה הַדָּבָר אֲשֶׁר שָׂם אֶצְלְךָ הַשָּׁמַיִם סוֹבְבִים תָּמִיד וְבַגַּלְגַּל הָעֶלְיוֹן נוֹשֵׂא הַכֹּל וְאֵין מָקוֹם לוֹ, וְאֵין נְטִיָּה בִתְנוּעָתוֹ, וְכַדּוּר הָאָרֶץ מֶרְכָּז עוֹמֵד בְּאֶמְצָעִיתוֹ מִבְּלִי נְטִיָּה וְלֹא סִבָּה, וְשָׂם סֵדֶר הַכֹּל עַל מַה שֶּׁהוּא עָלָיו מֵהַכַּמּוּת וְהָאֵיכוּת וְהַתְּמוּנוֹת,וְלֹא תוּכַל לְהִמָּלֵט מֵהוֹדוֹת בַּדָּבָר הַהוּא, כִּי לֹא בָרְאוּ הַדְּבָרִים אֶת עַצְמָם וְלֹא קְצָתָם אֶת קְצָתָם. וְהַדָּבָר הַהוּא, – שָׂם הָאַוִּיר מִצְטַיֵּר בַּשֵּׁמַע בַּעֲשֶׂרֶת הַדְּבָרִים, וְשָׂם הַמִּכְתָּב מִצְטַיֵּר חָרוּת בַּלּוּחוֹת. קְרָא אוֹתוֹ אַתָּה: "חֵפֶץ" אוֹ "דָּבָר" אוֹ כַאֲשֶׁר תִּרְצֶה.

קצת קשה לי הניסוח של הכוזרינעה ונדה

מצאתי תשובה נחמדה לזהפשוט אני :)

שגם עונה על השאלה עם האבן שהוא יכול להרים או לא

שאלה באמונה שמטרידה אותי - אקשיבה

לא הסתכלתי בתגובות, אבל -קופיף מוזר

ראיתי באיזה ספר שהמושג שלמות הוא פרדוקס.

אם אתה מושלם - אז אתה לא יכול להיות יותר מושלם, וזה חיסרון - לכן אינך מושלם.

ואם יש לך עוד מה להשתפר - אתה לא מושלם.

אי אפשר להבין את המושג שלמות. הוא שייך רק לאלוקים... אי אפשר להבין את אלוקים, הוא גדול מהשכל האנושי... חבל לשבור את הראש ...

נכון! העניין מובן יותר אם לומדים על מושג נשיאת ההפכים הכוזרינעה ונדה

זה לא שהשם לא מושלם,אודך☺
למשל אם השם רוצה שהבנים שלו יתקרבו אליו, הוא רוצה, אבל לאדם יש בחירה חופשית אז זה לא חוסר של השם
זאת טענת הפילוסוף..ניק כמעט בלי ראש

"הכוונה מורה על חסרון המכוון, והשלמת כוונתו- שלמות לו".

(אולי ציטוט לא מדויק. למדתי את זה מזמן..)

ונשמה כללית כבר כתב את התשובה...

שאלההיום יהיה שמח

מי אמר שאלוקים מושלם?

אף פעם לא הבנתי איך זה נהיה כל כך ברור, כאילו מה המקור של זה?

לשון רבינו רמח"ל בדרך השם:הָיוֹ הָיָה

שלימותו: עוד צריך שידע, שהמצוי הזה ית״ש, אין אמתת מציאותו מושגת לזולתו כלל. ורק זה נודע בו, שהוא מצוי שלם בכל מיני שלימות, ולא נמצא בו חסרון כלל. ואולם דברים אלה ידענום בקבלה מן האבות ומן הנביאים, והשיגום כל ישראל במעמד הר סיני ועמדו על אמתתם בבירור, ולמדום לבניהם דור אחר דור כיום הזה, שכן ציום מרע״ה מפי הגבורה: "פן תשכח את הדברים אשר ראו עיניך" וגו' "והודעתם לבניך ולבני בניך".

בדיוק הייתה לי מחשבה על זה...מבקש אמונה

אם כתוב על הדברים האלה שהם השיגו ועמדו על אמיתתם בבירור..

אז מן הסתם היה להם איזה הסבר לוגי מובהק. 

אני לא בטוח.הָיוֹ הָיָה

הם נוכחו בו בשעת מעשה של התגלותו, לדעתי זה הרבה יותר גבוה מהסבר לוגי.

אבל אם ככה זה רק הרגשה, ולא לעמוד על האמת בבירורמבקש אמונה

אמונה זה גבוה מאד, אבל זה דווקא בגלל שהיא מתחילה כשנגמר השכל.

לא כך? 

אם עמדת על משהו שהוא אמת בבירור מן הסתם תוכל להסביר למישהו אחר

לא מסכים.הָיוֹ הָיָה

זה לעמוד על האמת באופן הרבה יותר גבוה מבירור לוגי, "ונראהו עין בעין". זה תפיסה עליונה, מושלמת, באספקלריא המאירה.

זה לא דומה בכלל ל"הרגשה" שהיא נטיית נפש.

אבל איך?? ברור שזה אמת בלי בירור? בלי הסבר?מבקש אמונה

הרי המילה בירור הכוונה שבחנת את העניין בשכל וביררת מה אמת.

אני לא אומר בהכרח אני צודק,

אבל אם דבריך נכונים איך אני אמור לסמוך על ההשגה שלהם..

אנחנו לא חווינו את זה - זה לא יכול להיות מוסבר במילים.הָיוֹ הָיָה

היתה ירידה של השכינה לארץ, רגלו של כסא אשתרבובי למטה מי' טפחים.. אין לנו בכלל הבנה מה היה המעמד.

יש מצד שאתה רואה את האמת בעיניים, שכל חושיך מעידים "זה א-לי". אתה לא צריך לאשש את זה בחישוב מתמטי.

זה פשוט מאוד: כי ברור לך שעם שלם לא יאמין בדברים שלא מבוררים לו. המציאות היא שעם שלם האמין והנחיל זאת - אז או שהוא בירר בירור שכלי, או שבאמת אני צודק וזה היה כ"כ מבורר בלי לוגיקה - זה לא שמנה אם אתה יכול לתאר לעצמך את דרך ההגעה לברירות הזו, הקייס שלך לאמונה הוא זה שיש מליוני אנשים שזה השפיע עליהם - כנראה בצדק.

ודו"ק.

אולי החוויה הכניסה להם את ההסבר בבת אחת..מבקש אמונה

כאילו, זה ממש מורכב, אני יכול להבין את מה שאתה טוען

כי בהתחלה כשחזרתי בתשובה היו לי כאלה השגות בבום של אמונה ובאמת הרגשתי שהבנתי הכל.

אבל מצד שני איך אפשר לקרוא לזה עמדו על אמיתתו בבירור?

אם אני מאמין כרגע, זה בגלל מה שהיה בפועל, אתה יודע הניסים של יציאת מצרים ובמדבר ומעמד הר סיני

אבל לסמוך על הרגשה? גם אם זה של המונים?  לא יודע... קשה.

..הָיוֹ הָיָה

אני לא חושב שניתן להשוות את ה ל"אורות" של חזרה בתשובה.

עצם ההגדרה "הרגשה" חוטאת כאן לאמת, כי משמעות המילה כי כהרגשותינו שלנו. מה שאני טוען שזה שהם פשוט ראו את האמת, נוכחת לנגד עיניהם, במלא עוצמתה.

וכן, הראיה לזה היא זה שהם היו המונים, אין דרך שמליוני אנשים ישוכנעו פה אחד במשהו לא משכנע, וינחילו זאת לבניהם ללא עוררין.

אדרבא.. אז אני אלך לפי ההסבר שלךמבקש אמונה

אני באמת חושב שהם ראו משהו ששכנע אותם,

וזה מה שאני מתעניין - מה זה היה...

כמו להבדיל שמישהו יספר לכולם שהוא אלוף באומנות לחימה,

וזה יתאמת כשנראה אותו בקרב מול 10 אנשים או משהו כזה שהוכיח בלי כל ספק כמה הוא תותח.

אם יגידו אח"כ  לספר לבנים שלי שהתאמת לי שהוא אלוף זה מה שאני אספר

אוקיי, כבר אמרתי שאתה יכול להניח ככה.הָיוֹ הָיָה

אני סבור שאין היתכנות כזו, אין הסבר לוגי שמוכיח על שלמות, ואני חושב שמה שהביא אותם לכך היתה ההכרה, בשעת מעשה.

אם אתה לא מקבל - אתה יכול בהחלט גם לסבור שהיתה ראיה לוגית ולחפש אוץה.

אז מה לדעתך הם ראו שם? כי גם הטענה שלך די נכונהמבקש אמונה

לכאורה באמת אי אפשר להוכיח שלמות -

בטח לא מי שלא מושלם כמו בני אדם אין להם כלים לבדוק את זה.

לדעתך הם ראו משהו שהוכיח להם? או שזה השגה רוחנית, כאילו ה' הכניס להם הבנה שזה נכון?

שמע אחי איזה מתסבך הנושא הזה חח

לדעתי זו הכרה פנימית, כאמור.הָיוֹ הָיָה

לא "הרגשה" ולא "הרגש" (מלעיל..)

פשוט היווכחות ישירה, עין בעין. עם המציאות האלוקית המושלמת. הרבה הרבה למעלה מהיכולת להגדיר לוגית.

אוקיי..מעניין. תודהמבקש אמונה

אוקיי, מסורתהיום יהיה שמח

אם ככה אז עוד שאלה שיש לי, קצת לא קשורה אבל מנצל"ש-

כל מה שאנחנו יודעים על אלוקים זה מאלוקים עצמו, אז למה בעצם אנחנו מאמינים לו? יכול להיות הוא סתם איזה מיקי מאוס מעופף בחלל שהאכיל אותנו כל מיני שטויות על שלמות וגן עדן, לא?

והמיקימאוס הזה הוציא אותנו ממצרים והתגלה בהר סיני?הָיוֹ הָיָהאחרונה

אוקיי, אז לאותה ישות אתה קורא מיקימאוס ואני קורא אלוקים, זה הכל....

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך