תגידו -פשוט אני :)

תפילה (אני מתכוונת לא לדיבור חופשי עם ה' אלא לשחרית מנחה וערבית) באמת עושה לכם את זה? אתם מרגישים שאתם מדברים איתו? 

כי אני מרגישה כאילו אני מקריאה לו טקסט קבוע כל בוקר,

הרי זה לא באמת בא ממני אלא סתם הקראה קבועה שמישהו כתב, ואני, אולי אם מאוד אתרכז במילים ואלמד פירושים - אצליח להתכוון למה שאני אומרת... בצורה כזו זה מאוד משעמם וחסר תועלת, ואפילו טפשי. מה הטעם בזה?

אז אם יש לכם הסברים למה זה טוב להתפלל מתוך טקסט קבוע או איך להתחבר לתפילה כזו, אשמח.

...The Lion

אני ממליץ לנסות להתכוון במילים. כלומר לא רק לומר את המילים בפה, אלא גם לחשוב על המשמעות של המילים.

אם לא, יש כמה תשובות לשאלה הזאת, כדאי לך לחפש באינטרנט או לשאול רב (לדוג' הרב יוני לביא).

....קופיף מוזר

תכווני במילים וכל ברכה על דברים אישיים שלך (וגם של הכלל) ומה שאת רוצה להגיד להשם...

אני אישית גם ביהיו לרצון אמרי פי , אני אומר תפילה משלי, מדבר עם ה', בלשון שלי.... תנסי...

ובקשר ל"למה" מצטרף לליאון, אני מכיר כמה תשובות, אבל לא זוכר בדיוק, ואני לא רוצה לטעות

אדם פשוט לא יודע תמיד מה לומראודך☺
אבל זה לא מרגיש לך קצת מלאכותי, שאומרים לך מה לומר?פשוט אני :)

שמעיאודך☺
תכלס וואלה קשה לי, אבל אני פשוט צריכה להבין שמה שחכמים כתבו לפני מאות שנים זה דווקא נוגע אליי ואני פשוט צריכה להתחבר ולמצוא את עצמי בין המילים...
אלף כל את יכולה בשלב מסוים של התפילהחומש תחילה

להוסיף בקשות פרטיות ממך לבורא עולם וכן השאלה איך "קוראים" אם קוראים אם מעמיקים אני אומר לך שששווווווווווה לך פעם אחת לנסות להבין כל פרט ופרט בתפילה גם אם זה יקח לך מלא זמן זה באמת אני לפחות מרגיש בזה תענוג כמה התפילה  נוגעת  אלי  תנסי פעם אחת  תביני על מה אני מדבר

...הָיוֹ הָיָה

דבר ראשון - את מעלה בעיה נכונה וקשה, אכן קשה לאנשים להתרכז ולהרגיש טקסט שהכתיבו להם והם צריכים לומר אותו שוב ושוב.

עם זאת, צריך לדעת שזה אמנם דבר שמצריך פיתרון, אבל הפתרונות קיימים.

אז לגבי למה זה טוב - צריך לדעת שזה לא סתם איזה נוסח, זה נוסח שישבו עליו אנשי כנסת הגדולה, שהיו בחלקם נביאים! ותיקנו נוסח שיתקן תיקונים עליונים ומכוון כנגד העולמות העליונים באופן שאין לנו בכלל איך להבין.... האר"י הקדוש כותב שכל תפילה ותפילה שאנו מתפללים מאז שתיקנו אנשי כנה"ג את הנוסח ועד לעתיד לבא - מכוונת כנגד תיקונים נפקדים ומיוחדים... 

לא סתם חז"ל מספרים שכשתיקנו את ברכת המינים חיפשו במיוחד מישהו מתאים לתקן אותה, כי אל כל אחד יכול להקריץ נוסח, זה עניין עמוק מאוד!

ברגע שמבינים את זה - וקולטים כמה פועלים ומשפיעים בתפילה שלנו - זה כבר נותן יותר חשק וטעם בתפילה, זה שלב ראשון.. (לא סתם כרכת בשאלה שלך את שני הדברים האלו יחד - כי באמת הטעם בתפילה מתבסס דבר ראשון על הבנת עניינה)

לגבי הפרקטיקה - ממליץ לך לקרוא מה שכתבתי כאן: אצלי- - צעירים מעל עשרים אולי זה יעזור קצת.

לפעמים מרגיש ולפעמים לאסודי ביותר

זה באמת קשה.. אבל יש 2 דברים שאפשר לעשות, לפחות לדעתינעה ונדה

דבר ראשון להבין שהטקסט מכוון אותנו לאיך נכון להתפלל וגם שלא ננטה לפי מצבי רוח..

ודבר שני להוסיף במילים אישיות בתפילת שמונה עשרה אפשר בכל ברכה לפני המשפט שסוגר את הברכה (בד"כ הוא מתחיל במילה "כי")

...עבד ה'.

אמיתי ראיתי היום מישהו שהתפלל ככ"ה יותר מחצי שעה...

..ב"ש

גמלי לא עושה את זהה

ואני לומבינה למה צריך להתפללל

עדיפפ כבר במילים שלי וזהוו

זה עבודהגשש חיוור
ממליצה לך לעשות הכנה לפני התפילה- 5 דקות שבהן את מכינה את עצמך לתפילה ומנקה את הראש ממחשבות.
היי,כתשובהאני פה דברו!

כעיקרון,ממש לא.

תפילה לא עושה לי אתזה

אני מנסה כל בוקר לשבת ואשכרה לרצות להצליח להתכוון או להתפלל כמו שצריך בסוף יוצא לי חטוף אומלל כזה..

כנל, זה אחד הדברים הכי קשים אצלי..אולפנסיטיתתת

העצה הכי טובהשמינייייייסט

היא פשוט לדבר על זה עם ה'! 

"אבאל'ה איך אני מתחבר? איך יהיה אכפת לי מהגאולה? מעם ישראל? מסלח לנו? מכל הברכות?"

עוד משהו שקשור יותר לפסוקי דזמרא- כשאומרים "הללו את ה'" באמת פועלים! כל המלאכים מקשיבים. וכולם מתעוררים להלל מהתפילה שלך. כן כן. בלי שום ספק. רק נא להאמין בפשיטות. לי זה שיפר את התפילה בצורה שאי אפשר לתאר. בהצלחה.

מסכים לגמרהאחד הגברים!!!אחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך