חביב!הפטיש
ראיתי השבוע מאמר מאד מצחיק, בעלון 'עולם קטן'
תחת  הכותרת 'המתייונים הציתו אש במסגד'
מאמר מאד משעשע תרומת הרב חיים נבון(מי זה? מאיפה הוא?)
הוא מסביר ש(חלק מ)נוער הגבעות הם אנשים שהמציאו תורה חדשה שהיא יהדות איסלמית, שמאמצת את דרך הכח של המוסלמים ולא דרך הרחמים כמו היהדות.
והוא מסביר שם שאנחנו המתיוונים של היום,ועוד כמה פרפראות:
 "אלו שמציקים לערבים חפים מפשע וגוזלים את רכושם", "ושפגעו בבית תפילה לא-ל אחד"
בעניהם הרמב"ם הוא מוסר נוצרי
"המתיוונים הקדומים לכל הפחות הצהירו בפה מלא שהם נטשו את אמונת ישראל...המתיוונים החדשים מעמידים פנים שהם מייצגים את הדת היהודית האותנטית וכך נוסף על שאר חטאיהם כנגד אלוקים ואנשים..."
בהחלט מעניין זה משו שעוד לא נשמע, אבל אין לו שם שום טענה רצינית ככה שהוא לא ראוי לתגובה,
ובשביל  'השפויים בפורום' אני יחכה להיות רב גדול כדי שיהיה מותר לי להגיד מה אני חושב על דבריו..
(עדיף להיות מוסלמי שלפי הרבה 'רבנים' הם חלק מהיהדות מאשר להיות נוצרי...)
כן זה די חביב.....יהודי מרמ"ג
אני מאמינה ש--הסנה-בוער
בס"ד
אם תהיה רב גדול תדבר בצורה טהורה יותר
וכן, המאמר הזה היה טפשי. המאמר הזה היה לא הוגן ולא צודק. אני מסכימה עם זה.
אתה רוצה עכשיו להביא נימוקים מוצדקים ללמה הוא לא צודק?
אתה רוצה להסביר את דעתך בנחת ולומר מה מציק לך בו?
כמה דברים -otk100
דבר ראשון יש רבנים גדולים (הרב ליאור למשל) שסוברים שאנחנו בשעת מלחמה עם הערבים וממילא כל דיני הרמב"ם לגבי מלמחה תקפים בימנו כן כולל את "הטוב שבגויים הרוג" וממילא הוא בעצם אומר שיהודים טובים שהולכים על פי פסקי הרבנים שלהם הם מתיוונים (או שהוא אומר גם על הרב ליאור שהוא מתיוון???)בלי לתת בעצם שום רב גדול שפוסק אחרת (או שאולי הכותב שעד היום אף אחד פה לא שמע עליו  הוא למד יותר תורה מהרב ליאור??)
אני לא רואה צורך להשמיץ אותו ולא רואה תועלת להשמיץ את כל מי שחושב אחרת ממני
אבל המלצה קטנה תברר את הנושא לפני שאתה מכנה את המכבים של דורנו מתיונים !!
אני לא יתחיל לכתוב את כל מה שאני חושב, זה ארוך,הפטיש
אם את רוצה תכתבי טענה ואני יענה לה.
והוא לא הביא טענה רצינית או משו, אלא כתב שאנחנו מתיוונים ושהולכים במוסר של מוסלמים, מזל טוב!
זה כמו שאני יגיד שהוא ליצן עם מוסר של נוצרי, אין מה לענות על זה אלא לחייך ולהגיד ברוך משנה הבריות..

חחחחאנונימי (פותח)
אני מסכימה איתך, אני לא צריכה שתנמק לי.הסנה-בוער
בס"ד
אבל מלזעוק על זה רק בפורום ארץ מולדת באמת שלא ייצא לך כלום.
למה לא לכתוב בנחת סיכום של טענות נגד, ושלוח לעולם קטן עד יום שלישי, כדי שיכנס עוד השבת?
וגם אם...רמ"ג
גם אם הוא לא הכי מסכים עם הדרך של "תג מחיר"
מכאן ועד לכנות את הערבים "חפים מפשע", "בית תפילה לאל אחד" ואותנו "מתיוונים" הדרך רחוקה מאד ואפשר לקרא לזה בלשון מכובדת "גוזמאות" וזה לא מעלה את ערך המאמר
שיגיד מה שהוא חושב אבל שלא יגזים זה מראה שיש כאן נקודה לא אמיתית.... ובעיקר אם הוא מעלה את זה כמאמר לציבור הרחב...
אין בעיה! תכתוב מאמר תגובה מנומק.צחקן
בעז"ה.

אם מישהו ישלח לי את המאמר באישי אני מוכן להגיב לו.
הוא מהר עציון. לא כ"כ פלא.השם הוא המלך!
אך באמת מדובר בנושאים הדורשים בירור, בלי כל קשר לדבריו הדי הזויים.
בסדר. אז תגיב! אל תשאיר את הבמה בשבילו בלבד..צחקן
הרב חיים נבון הוא רב בהר עציון נראליליאור 1
רב ממלכתי ביותר
רב קהילת השמשוני במודיעיןרחלקה
בעזהי"ת.

לכו תפגינו שם
קרוב לשמני..צחקן

ולטלמון, להבדיל רחלקה
ורק אני עדיין לא הבנתיאלעד
למה אסור לשרוף מסגד?
אלעדי איך לא הבנת?גדי .
זה מה שיגרום לגאולה להתעכב בעוד 2000 שנה!
אתה זה בעצם שהורס את כל התהליך בכל המזרח התיכון

אני מנסה לחשוב מבחינה הלכתית נטואלעד
ולא מוצא שום בעיה.
אשמח שיאירו את עיניי
ממה שאני הבנתירחלקה
בעזהי"ת.

יש בעיה בפעולת מחאה והתנכלות כזו או אחרת כשהיא פיראטית ולא ממלכתית.
נראלי מהעניין של גזל הגויגדי .
שזה אסור,ומבחינתם זה עוד לבוא וסתם להשחית כי הרסו לך משו אז לפגוע בחפים מפשע,שזה נוגד את המוסר האלוקי וכו' וכו..

טוב. חפים מפשע הם לאאלעד
ואת זה אמור להבין כל בר בי רב. יותר מזה- במסגד עצמו מסיתים באופן עקבי נגדינו.
ועל זה שהפעולה לא נעשתה ע"י המוסדות אלא כפעולה פיראטית ניתן להשיב שגם במסגרת ההלכה יש מקום במקרים כגון דא לעשות דין לעצמו, ולדעתי מהטעמים לעיל זה אפשרי כאן.
נראלי מבחינתם ההלכה היא כזאתיגדי .
אם יבואו אלייך מיסוף,יפצעו מישו,תשרוף את המסגד.
אם המדינה עושה לך משו,אין שום סיבה הלכתית לפגוע בהם בגלל שהם ערבים,שספציפית,הם לא עשו לך כלום.
וכן,מצידם רק המוסדות יכולות להגיב ולא כל אחד יעשה דין לעצמו..

ולעניין הלכתי.הפטיש
גם אם נגיד שמסגד זה לא ע"ז, עדיין אין בעיה להרוס אותו,
כיוון שהשטח לא שייך לערבים אלא שייך לנו, אז לנו מוותר לעשות בו כרצוננו,
וזה כמו שאני יבנה בית וירצה להרוס, ואז יבוא מישו ויתחיל להתפלל שם, ויגיד שזה בית כנסת,
זה לא הופך את המקום לקדוש, אלא אם בעל הנכס יחליט שהוא מקדיש את זה..
ולפגיע ב'חפים מפשע', זה זמן מלחמה, ועיין בספר תורת המלך בפרק השישי, מוסבר שם.
אתה בטוח שהשטח שייך ליהודי?רכס רמת מגרון
בע"ה

ושהיה אישור ממנו לשרוף את המבנה שנבנה על השטח שלו?

אין לי הבנה גדולה בהלכה, אבל נראה לי ששריפת  מסגד[ או פחות כטענת המתנגדים] היא גזל.
אין ליהדות בעיה עם קיום של האיסלאם, הם לא  מאיימים עלינו ואין לנו שום אינטרס שהם יכחדו. לבוא ולשרוף מבנה שאין בידך את האפשרות להוכיח שהוא גורם או שייך למי שהורג יהודים-  אין רשות לשרוף או לפגוע בו.

המסקנה שנראה לי אפשר להגיע אליה בנושא של תג מחיר היא פשוטה:
אין פה שאלה אידיאולוגית או הלכתית או מוסרית-
אנשים כלשהם, דתיים וחילוניים מכל גווני וקצות הקשת לא יבינו את תועלת המעשים או את נחיצותם כל עוד  אינם מבינים לעומק את המהלכים הממסדים שמתנהלים בעשור האחרון ביהודה ושומרון, ואין שום סיכוי להסביר לאדם שלא מבין את המהלכים הללו את יעילות התג מחיר, פשוט אין מצב שהוא יבין.
ואין לי גם ספק מלומר שגם הרוב המכריע מאד של מי שכותב כאן בפורום, או הפנאטלאכים שמסתובבים באזור, גם הם לא מבינים ולו במעט את יעילות התג מחירף וממילא- מקבלים לעיתים הכרעות שגויות בביצועה.

בציפיית הישועה.
מבחינת התורה...Matanman
היה צריך למחוק את כל הכפרים הערביים שמהם יצאו מחבלים... כולל הבית תפילה "לאל אחד" שבהם קוראים המואזינים לרצח יהודים כולל את ה"אזרחים החפים מפשע" שתמכו בחמאס ובפתח (שזה 99%) [ראו הלכות מלכים ומלחמותיהם ברמב"ם]
אז שלא יבלבלו במוח... שילכו קודם כל לפי התורה ואחרי זה ידברו...

זה שמישהו לא הולך לפי התורהרכס רמת מגרון
בע"ה

לא מקנה לנו את האפשרות לנהוג כנגדה.

כפי שכבר אמרתי- נראה  שהשאלה כאן היא לא הלכתית, שהרי לכל דבר אפשר למצוא היתר. ואת העניין התועלתני וההכרחי נראה שא"א להסביר על רגל אחת, או אפילו על שתיים עומדות.

בציפיית הישועה.
ולהשמיץ ציבור נפלא בשביל להתיפיף זה מותר?!Matanman
את זה אפשר להסביר על רגל אחת? שכמו שרבנים מסויימים בגירוש לא שמעו לגדולי הדוק ודיברו בתקשורת כנגד החסימות כבישים ואמרו שהנוער הוא פושע ופורע חוק... זה מותר...? ועוד הסבירו את זה שצריך להראות יפים בעיניי התקשורת!
זה לא תורה! זה לא משה רבנו! הקב"ה לא רוצה את זה!!!
השטח שייך לעם ישראל, כמו שרמת מגרון שייכת לו!הפטיש
ואם אין לך מושג בהחכה, אז אל תגידי שזה גזל כי גם אם זה אסור, זה לא גזל אלא מזיק.
בכל מקרה 'מתוך שהותר גופם הותר ממונם'..
יש לנו מלחמה עם הלאום הערבי ולא עם יחידים מהם. ושוב אני יגיד שמי שמעניין אותו ההלכה, יש את הספר 'תורת המלך'.
ולעניין 'תג מחיר, על רגל אחת' עד היום שיטת הפעילות של הציונים היתה ליפול על מקום עם מסה של כוחות, וכך לבודד אותו ולעשות את הפינוי מהר ולברוח.
וכך גם מישו מחברון שומע על פינוי בשומרון כבר לא יצא כי אין לו סיכוי להגיע.
על זה עונה תג מחיר, בזה שבשביל לעשות פינוי עכשיו באלון מורה, צריך הערכות של כל הכוחות בכל יו"ש, ופינוי דורש הרבה יותר מאמצים בשבילם, וישקלו על כל פינוי את הכדאיות, ואם הוא מתאים עכשיו לכל המח"טים, שיכול להיות שבאיזור שלהם יהיה תג מחיר ואולי יהיה התפרעויות של ערבים בעקבותיהם.
וגם אותו האיש מחברון ששומע על פינוי בשומרון לא צריך להתחיל ליסוע, להפסיד עבודה וכדו',
אלא הוא מחליט מתי נח לו להגיב .
ולמי שרוצה הוכחות, השב"כ נתן הרחקות גם השנה וגם שנה שעברה לאנשים שפעלו בשביל תג  מחיר, וזה מראה שזה מה שהכי מלחיץ אותם.
בעצם יצא על 2 רגליים, לא נורא.
בודאי שזה מותר ומצווה, אך האויב העיקרי זה הערב רבהשם הוא המלך!
כן, רק שבתג מחיר נגד ערבים אתה משיג את 2 המטרות.הפטיש
בנושא ההלכתי הספציפי הזה יש לי הבנהרכס רמת מגרון
בע"ה

ויש לגוי קניין בארץ, ואם הוא רוכש קרקע- היא שייכת לו על כל המשתמע מכך.

בציפיית הישועה.
את מדברת אולי על גוי שמותר לו לגור בארץ ??otk100
לפי מה שאת אומרת אז גם אסור לנו בכלל לכבוש את הארץ ולהוריש ממנה את הגויים ??? (הרי אנו גוזלים את ביתהם !!!)

ומה עם הפסוקים - בספר דברים פרק ו'

(י) וְהָיָה כִּי יְבִיאֲךָ יְקֹוָק אֱלֹהֶיךָ אֶל הָאָרֶץ אֲשֶׁר נִשְׁבַּע לַאֲבֹתֶיךָ לְאַבְרָהָם לְיִצְחָק וּלְיַעֲקֹב לָתֶת לָךְ עָרִים גְּדֹלֹת וְטֹבֹת אֲשֶׁר לֹא בָנִיתָ: (יא) וּבָתִּים מְלֵאִים כָּל טוּב אֲשֶׁר לֹא מִלֵּאתָ וּבֹרֹת חֲצוּבִים אֲשֶׁר לֹא חָצַבְתָּ כְּרָמִים וְזֵיתִים אֲשֶׁר לֹא נָטָעְתָּ וְאָכַלְתָּ וְשָׂבָעְתָּ:  ?????????????

נ.ב.

הרבה רבנים פוסקים שהיום אנחנו בזמן מלחמה ומשהותר גופם הותר ממונם

שטח כבוש שייך לכובש.רכס רמת מגרון
בע"ה

עפ"י כל קנה מידה של מוסר מלחמה בינלאומי.
[אם כך, מה עם ערבים שכבשו בתים של יהודים בחברון, האם הם זכאים להם כשלל מלחמה?]

ויצחק- את זה תגיד לכל הרבנים ופוסקי ההלכה שמסכימים איתי, ויש ממש לא מעט. אין ספק כי מקום מסוים שסביבו יש מערכה שרלוונטיות למאבק- במלחמה, הקניין לא מה שיניע את הכוחות. לעומת זאת, ליפול לאדם על שטח של ערבי כלשהו שלא קשור להתרחשות סביבו- ולפגוע בו, לא בטוח שזה מותר.

ודאי שיש מקרים שזה מותר ואף הכרחי. אבל לא כל צוציק בן 12 יבוא ויכריע מתי ואיך. כנ"ל תגי מחיר.

בציפיית הישועה.
לאויב אין שום קניין בארץ!!!! זה ממש המצאה.אנונימי (פותח)
וגם לגוי אין קניין עולם בארץ. שמעת על איסור לתת לגוי חניה בקרקע?
בהנחה שזה נכוןאלעד
ואני משוכנע שבררת את הנושא לפני שחרצת דין בכזאת החלטיות,
מדוע הרבנים שלנו (כן, שלנו. למעט חרדים) שיודעים היטב לצאת בפסיקות מרחיקות לכת ונועזות בנושאים שונים, לא באים עם האמירה הברורה הזאת ופוסקים הלכה לציבור?
[זו לא קושיה אלא שאלה]

ואני מבקש בכל לשון של בקשה לא לענות במחי יד בסגנונות מזלזלים ("ערב רב" "פחדנים" וכד') כי חלקם ודאי לא כאלו

תודה
לצערי אני לא רב.יש כמה וכמה נושאים הלכתיים שרבניםאנונימי (פותח)
לא מדברים עליהם כל אחד וסיבותיו. אני ישתדל לפתחו את הרמב"ם להביא מקורות לעניין חנייה בקרקע.ולעניין קניין.
מצטרף לדברי  -  y.s:השם הוא המלך!
אנשים לא יודעים עד כמה הם מושפעים:השם הוא המלך!אחרונה
כמו אותו רב שהתמש בביטוי המאוס על ה'מקומות הקדושים לשלושת הדתות'. הרי ברור כשמש שאת הביטוי הזה טבעו אנשים הרחוקים מאמונת ישראל, ואותו רב שהשתמש בו אפילו לא שם לב עד כמה הוא מושפע מהשיח התקשורתי המערבי והלא יהודי.

בודאי צריך לדבר יפה ובנועם, אבל לא ללמוד את הליכות הלשון היפה מהמערבים או אנשי הערב רב, אלא ממקורותינו אנו.

אגב, בראיון שנערך עם האדמו"ר משומרי אמונים לפני כשנתיים, הוא אמר כי הרבי מסאטמר - אמר אחרי ששת הימים 'שלפחות היו הורסים את כל הכנסיות והמסגדים שלהם'.

את המחיר לטעויות שנעשו אז אנו משלמים לצערנו עד היום...

הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה