יש פה מישהי שעשתה חיסון בהריוןmiki052

והסביבה הקרובה שלה נגד החיסון ממש?

איך התמודדת??

לא מצליחה להתמודד מול ההפחדות שלהם.

זה מביא לעקרות, וגורם להפלות, והורס את המערכת החיסונית לחלוטין כך שאדם הופך לתלותי בחיסון, אם לא יקפיד להתחסן כל חצי שנה הוא חשוף למחלות, וגורם לאפקט ade ..........מפה עד הים הפחדות.

הם יודעים לגעת אצלי בנקודות מאוד רגישות.

ההרגשה שהם נותנים זה אם את מתחסנת יושבים עליך שבעה. סיימת את החיים.

על הכל יש להם תשובה. כן כן, אפילו על אסנת ע"ה שנפטרה הם טוענים שהתחסנה מבלי שבעלה ידע.

בקיצור הותשתי.

ברמה כזו שבעלי התחסן ואנחנו ממש מסתירים מהם את העובדה הזו.

תעשי בדיוק כמו בעלךיוצאת לאור
אם הנטיה שלך היא להתחסן ואת אחרי שליש ראשון אז פשוט תתחסני בלי לומר להם מילה. וזה פשוט לא עניינם. יש מידע רשמי ( גם אם הוא לא מספק) וכן דעת חכמים, כל השאר פייק. אגב, בהריון ובנתיים עשיתי חיסון אחד בחודש חמישי.
אני גם בהריון ועשיתי חיסון אחד בנתיים.אמונה בה' יתברך
ומבינה אותך לחלוטין רק שאצלי גם בעלי לא מתחסן ומאמין לכל הדברים שאומרים. .. לא פשוט אבל תתייעצי עם גורם רפואי ותשמעי גם את הצד השני ואת לא חייבת לספר לאף אחד אם התחסנת
בסופו של דבר זה מה שאעשהmiki052

אבל לשמוע את החפירות וההפחדות...

לא רוצה שיחלחל בתוכי

לשמוע את המילים "תזכרי אין דרך חזרה" זה מרטיט.

ואצלנו (במשפחה) יודעים יופי לעבוד בשיטת ההפחדות.

זה לעבוד ממש קשה להאמין וללכת אחרי דעת חכמים כשזה מה שסובב אותך

וואו וואומייפל1
איזה קשה זה! מתסכל בטירוף
הייתי ממליצה לך ככה: איתם - לא לדבר בכלל. התשובות שלהם (שהיא התחסנה בלי שבעלה יודע😳 טענה הזויה וקונספירטיבית כזו טרם שמעתי, איך בדיוק הם יודעים את זה)? מראה לך את רמת הלוגיקה וההיגיון בדברים שלהם. אל תתישי את עצמך בוויכוחים איתם, זה אנשים שתמיד ימצאו מה לענות, לא משנה כמה טיפשיות ותלושות יהיו התשובות
וכדי להרגיע את עצמך - תבדקי את אתר מדעת בגוגל, יש להם תשובות מצוינות ויפות לכל מה שהזכרת פה.
ותזכרי שזו בדיוק השיטה של מתנגדי החיסונים. בגלל שהמדע וההיגיון לא לצידם, הם משתמשים בהפחדות - כלומר פונים לחלק של המוח שהוא לא לוגי ולא הגיוני. זה כמו שתשכנעי ילד שאין באמת חיה מפחידה בארון... פחדים לא מתרשמים מטיעונים הגיוניים. ומכיוון שטיעונים הגיוניים זה לא משהו שיש למתנגדי החיסונים, הם פונים לחלק הלא הגיוני שבך - אל הפחד.
תגובה מקסימה! אהבתי!בימבה אדומה
התחברתי ממשפעם אחת
רבנים גדולים ומכון פוע"ה אומרים להתחסן
אני ממש לא משוחחת איתם על הנושאmiki052

הם בכל הזדמנות מדברים על זה. ופעם ב... אני עונה משהו

זה נכון מה שאת כותבת על עניין ההגיון.

אבל בתכלס זה כן מצליח להפחיד. צריכה לעבוד על זה

שימי לבמייפל1
שאף פעם אין להם טענות כמו ''החיסון לא באמת יעיל נגד קורונה'' או דברים כאלו. למה? כי זה לא מפחיד... וברגע שגורם הפחד יוצא מהמשוואה, יהיה לך מאוד קל להפריך את הטענות שלהם.
תמיד זה כל מיני הפחדות פסיכיות ולא הגיוניות בעליל, שאלת את עצמך איך זה הגיוני בכלל שחיסון יכול לגרום להפלה? או לשינויים בגנום, שזה הישג טכנולוגי פשוט מטורף? אם הייתה אפשרות להפיל באמצעות זריקה, לא היו עושים את זה לנשים שרוצות הפלה במקום להעביר אותן תהליכים פולשניים וכואבים? אם היה אפשר לשנות את הדנ''א, תהיי בטוחה שפייזר כבר היו מפתחים מזה תרופה לסרטן ועושים מזה ערימות של כסף ותהילת עולם... רק מה, כשמתחילים לדבר אל הפחד, ההיגיון יוצא לחופש...
בקיצור, אם את רוצה להרגיע את עצמך, ממליצה שוב על אתר ''מדעת''. הכל הגיוני, ברור ושקוף שם, בלי הפחדות מסתוריות ובלי איומים ולוחמה פסיכולוגית.
תודה!!!!!miki052

מחילהבת 30
אבל זו תגובה מרגיזה ממש ולא מדויקת בכלל.
לקחת המוני אנשים, בטווח מאוד גדול, ולהכניס את כולם תחת הכותרת ''מתנגדי חיסונים'', ואז לטעון שכולם עובדים באיזו שיטה (הפחדה? אגב, שמעתי לפחות שני פרופסורים מכובדים להפליא שיוצרים נגד הפחדת הציבור ע''י התקשורת. אז אם כבר מדברים על הפחדה...)
ולטעון שכל מה שהם טוענים, מא ועד ת זה הכל שקר וכו'.
האמת?
אני לא יודעת אם לצחוק או לבכות.
וזה לא רק כלפייך. זה כלפי כל הטון המרכזי שיש כאן.
אני לגמרי מבינה ומקבלת מי שרוצה להתחסן.
אבל מכאן ועד להשחיר את פניהם של המוני אנשים, ולהפוך אנשים למטומטמים וחסרי השכלה, לפסול כל טיעון.
לאן הגענו?
האם השנאה הזאת כלפי ''מתנגדי חיסונים'' שמחלחלת כבר בכל מקום, היא שפויה?
האם היא מותרת?
האם היא מוצדקת?

האמת, מגעיל אותי כבר לקרוא כאן חלק מהתגובות בשרשורים האלה. מרגישה כאילו מלא אנשים פשוט איבדו את הישרות הפשוטה.
לא, אני לא חושבת ש''קורונה'' היא שפעת.
כן, אני ומשפחתי עם מסכות, נזהרים כמה שאפשר.
כן, אפילו עודדתי את אמא שלי להתחסן.
כן, גם אני קוראת חדשות.
וואלה. אני חושבת אחרת.
מרגישה שיש כאן ובכלל סתימת פיות מטורפת. מתקפה תודעתית בסדר גודל נוראי.
משהו רע מאוד.
שגורם למחוסנים להרגיש שהם בצד הנאור והמואר, וכל מי שיגיד או ישאל או יפקפק, יתויג בצד הפרימיטיבי והחשוך.
ומעתה, כנגד הצד החשוך, מותר הכל.
בעיני, המצב הזה הוא הזוי. עצוב. נוראי.
ואני יודעת בדיוק איך יגיבו לי (הקורונה גורמת למצבים הרבה יותר עצובים נוראיים. לכי למחלקת קורונה ותראי. ) אבל זה לא הענין ולכן אני גם כנראה לא אגיב, כי אין טעם לדיון.
אבל חשוב לי לכתוב את זה.
כי אני באמת מזועזעת מכל הלך הרוח בתקשורת ופה בחודש האחרון. (כן. יכתבו לי שצריך להיות מזועזעים ממי שלא מתחסן, אני יודעת. )

זהו.
בהצלחה לכל מי שרוצה להתחסן.
וגם למי שלא.
אולי זכויות הפרט זה משהו שכבר לא רלוונטי היום, אני כבר לא יודעת.
למה? אני בעד החיסון וכבר עם תו ירוק ובכל זאת אני מסכימה איתךבוקר אור
בדיוק אמרתי לבעלי שזה מאוד מכעיס אותי שאצלנו עכשיו בעבודה עוד חודש מאפשרים להיכנס רק עם תו ירוק או עם בדיקת קורונה שלילית
חשוב להתחסן. ואני לגמרי בעד אבל מכאן ועד לשלול מאנשים זכויות בסיסיות הדרך מאוד ארוכה
הזכות לחיים היא הכי בסיסיתאנונימית-אנמית
אדם שמחלל את הזכות של אנשים בסיכון כולל ילדים ועוברים חייב להבין שזכויותיו גם יחוללו.
נותנים חודש להתחסן או להוציא בדיקה שלילית מה הבעיה ? איזה זכות בסיסית מחללים פה?
ממתי ילדים נחשבים לאנשים בסיכון?בת 30
להפך, הם הכי פחות בסיכון.
ובכלל, נכון שיש עליה בתחלואה, אבל עדיין, אחוזי התמותה הם לא גדולים!!
אנחנו לא במגפת הדבר השחור,וגם לא בשפעת הספרדית.
הרוב המוחלט של החולים מחלימים.
אז לדבר על ''סכנת חיים'' זה בעיני דמגוגיה.
ילדים בסיכון מאז התרבות המוטציה הבריטיתאנונימית-אנמית
לפני כל כניסת המוטציות ילדים אכן היו פחות בסיכון
אבל היום הזן השולט בארץ הוא של המוטציה הבריטית שבעיקר פוגעת בילדים
סליחה אבל ממש לא נכוןשיר10
הם לא מתים ב"ה. אבל יש לו מעט מהם שחוטפים פוסט קורונה ובכלל כאלו שסוחבים נכויות מזה. מכירה כמה כמו אחת שיש לה כאבי ראש כרוניים מאז חלתה לפני יותר מחצי שנה או בת דודה שלי שאחרי קצת הליכה מתנשפת כמו משוגעת. ילד כזה שמאז צריך להיות במנוחה כל הזמן זה נכות ממש לא פשוטה עבורו .
בקיצור המחלה אצל ילדים ממש לא זניחה כמו שאת מתארת
אחוזים?בת 30
''אני מכירה'' זה לא לגמרי טיעון.
אני מכירה עשרות אנשים וילדים שהחלימו לגמרי בלי שום פוסט קורונה. מה זה אומר?
את צודקת בעיקרון אבלבוקר אור
את יכולה להגיד את זה על כל כך הרבה דברים
האם אדם שבחר לעבוד ולא לשרת בקבע, למרות שזה היה מציל הרבה חיים- זו זכותו?
האם אנשים שיכלו להיות רופאים מבחינת הכישורים שלהם והלכו לעשות דבר אחר, ובגללי זה בעתיד ימות מישהו כי יהיה מחסור ברופאים או כי הרופאים שם לא היו מספיק מומחים- הם פושעים?
נכון שזה לכאורה נשמע לנו יותר רחוק. אבל אם מישהו לא מתחסן ומקפיד על הנחיות ונזהר אני לא רואה בזה חשש הרבה יותר קרוב מהמקרים האלה
לא הבנתי את הקשראנונימית-אנמית
הקשר הוא שלא שוללים מאדם את זכות הבחירה במקצוע שלו, לדוגמאבוקר אור
כדי להציל חיים אולי בעתיד הרחוק
וזה למרות שהזכות לחיים קודמת לכל
תלוי איפה את עובדתיעל מהדרום
לק"י

אני עוד תוהה ביני לבין עצמי על הנושא.
אבל חושבת שיש היגיון בלהכניס למקומות מסויימים רק מחוסנים/ מחלימים/ בעלי בדיקה שלילית, כדי להפחית התפרצויות של קורונה (לאור העובדה שלא כולם נשמרין ונזהרים במאה אחוז).
כרגע, במצב המשוגע הנוכחי.

אבל! שזה לא יהיה בקטע של להעניש את מי שלא מתחסן.
אלא אמיתי כדי למנוע את השתוללות המגיפה.
כלומר, שגם ילדים לא יוכלו להכנס לכל מיני מקומות למשל.......
אני מסכימהבת 30
למרות שלא בטוח שזה מה שימנע התפרצות.
כל עוד מדובר בתרבות ובילויים זה סביר. אבל למנוע מאדם פרנסה- זה כבר בעייתי יותר.
למנוע פרנסה- פחות סביר. צריך למצוא פתרונות ריאלייםיעל מהדרום
לק"י

סך הכל אם 50% ממקום העבודה (פחות או יותר) התחסן, למצוא פתרון לשאר נשמע לי הגיוני יותר.

בדיקת קורונה שבועית זה אחלה פתרוןבת 30
בודקים, עושים אפצ'י וממשיכים הלאה
זה יכול למנוע במידה מסויימת. לא לגמרי, אבל גם משהויעל מהדרום
לק"י

לא ידעתי אם את צינית או רצינית🙊

עובדים במשרד נניח- אפשר להמשיך פגישות טלפוניות וכדומה, בחוץ (ככה עושים אצלינו חלק מהישיבות בעבודה).
למצוא פתרונות.

כי יש גם אנשים שאסור להם רפואית להתחסן, אז יפטרו אותם?
שיתנו פתרונות.
רצינית לגמריבת 30
זה פתרון יעיל ופשוט לביצוע
נכון. מסכימה. יעיל במידה מסויימתיעל מהדרום
ולמה זה בסדר שהמעסיק צריך לשלם בידוד?תמיד להודות
זה גם פרנסה שלו.

עובד שלא מתחסן הוא בפוטניאל להיכנס לבידוד ואם יש יותר מאחד כזה הוא בפוטניצאל להכניס עוד אנשים לבידוד / מחלה ואז המעסיק נפגע פעמיים גם בתפוקה של העובדים וגם בתשלום של ימי מחלה/בידוד
לא כתבתי דבר כזה בשום מקוםיעל מהדרום
לא אמרתי שכתבת רק הצגתי את הצד השניתמיד להודות
למנוע פרנסה של עובד לא מתחסן זה לא סביר בדיוק כמו שלא סביר לפגוע בפרנסה של מעסיק של עובד לא מחוסן.

הדברים הם לא שחור ולבן וזכויות הפרט פה הם מאד מורכבות כאשר זכות הפרט של מישהו אחד זה שלילת זכות הפרט של השני (הזכות של הגננת לא להתחסן בסופו של דבר פוגע בזכות של ההורה לשפיות כי שוב הילד בבידוד וכו)
עכשיו הבנתייעל מהדרום
איזה זכות בסיסית שוללים?תמיד להודות
נראה לי שלא קראת את ההודעה הפותחתמייפל1
או שאולי קראת, אבל חשבת על עצמך ולא על מי שכתבה. יש לי הרבה מה לענות לך על טיעונייך, אבל לשאלתך הכללית - לא, אני לא רואה את כל הלא מתחסנים כקבוצה אחת, ומותר לאדם לבחור לא להתחסן, זכותו.
אבל הפותחת כתבה כאן בבירור שהיא רוצה להתחסן, ושאנשים מהמשפחה מתערבים בהחלטה הזו שלה ומנסין להניא אותה מזה בצורה לא הוגנת שבהחלט כוללת הפחדות, ותסלחי לי, הפחדות ברמה לוגית מאוד מאוד נמוכה. תקראי בעצמך את הטענות. אז כן, כנגד כאלו אנשים אני אנקוט בטון חריף. לא רוצה להתחסן? אל תתחסני. מכאן ועד לבוא לאדם שכן רוצה להתחסן ולנסות לשכנע אותו ההיפך באמצעות סלט דמגוגי של הבלים והפחדות - הדרך ארוכה.
היא ביקשה חיזוקים, ורציתי לחזק אותה. הדיון פה הוא לא חיסונים בעד ונגד, אלא אישה שרוצה שיעזרו לה להיות שלמה עם ההחלטה שלה. אני לא חושבת שהרצון שלך לא להתחסן (שהוא לגיטימי בעיניי וזכותך) רלוונטי לשרשור הזה.
ומוסיפה: כל הכעס שלך על סתימת הפיות גם לא רלוונטי לשרשור הזה. כאן מדובר במקרה הפוך דווקא, של מישהי שרוצה להתחסן ומפחידים אותה, והיא מבקשת שיעזרו לה. את חושבת שזה הגיוני לעשות מסע הפחדות כזה לאישה שרוצה להתחסן? זה נראה לך בסדר להגיד לה שאולי היא תחווה הפלה ח''ו בגלל זה? איך זה קשור לזה שאת באופן אישי לא רוצה להתחסן?
לא עניתי כאן לפותחתבת 30
עניתי לה בתגובה אחרת. וכתבתי לה שתתחסן אם היא רוצה וזהו.
זהו טבעו של שרשור, שלפעמים הוא נוזל לכיוונים אחרים...
הגבתי לך וגם כתבתי שזו בעצם תגובה כללית להלך רוח כאן בפורום.
אז זה לא השרשור הכי מתאים?
בסדר. אז שרשור אחד אחרי או אחד לפני.יש כאן עשרות שרשורי חיסונים, וזה עוד אחד מהם, בסופו של דבר.
וגם בשרשור הזה כבר נשמע הטון הזה שאני מדברת עליו.

ממילא, לא כתבתי כאן שהמשפחה של הפותחת נוהגת נכון או לא.
ההתייחסות שלי היתה עקרונית וכללית.
איתךפלאי 1234
לגמרי!!!
וכן זכויות הפרט לא רלוונטי היום.
בעבודה שלי הכריזו היום שלא יינתנו לעובד ימי מחלה ללא תעודת מחלים או תעודת מתחסן.
מה הקשר בין השניים???
אני עוד מחפשת אותו.
אני בהחלט רואה קשראנונימית-אנמית
למה שעסק ישלם על ימי מחלה כשיש מגפה עולמית משתוללת והעובד לא רוצה לחסן את עצמו מהמגפה. למה העסק צריך לשלם על זה שעובד בחר לא להגן על עצמו?
זה כמו חברות ביטוח שיבטחו רק רכב שיש לו טסט , משמע שעבר את כל הטיפולים והוא עומד בתקן, שהביטוח יבטח דברים שאכן אין עליהם שליטה מכוונת. כשאדם שבוחר עכשו לא להתחסן הוא לוקח סיכון ממשי והסיכון הזה לא חייב לבוא על חשבון המעסיק. הוא בא לעסק למעשה עם אופציה גדולה שיהיה לו פנצ'ר.
זה חכם וראוי כי בסופו של דבר דעת הרוב הרפואה להתחסן ודעת הרבנים להתחסן - אפשר להתחכם אבל בסופו של דבר זכויות הפרט פה לא רלוונטיות כי אם זכויות הכלל, של חברה מתפקדת.
מחלות אחרותפלאי 1234
וימי מחלה היו עוד לפני הקורונה
נכון היו לפני הקורונה בדגש על לפניאנונימית-אנמית
היום עם הקורונה שהוא סיכון ממשי , והאחוזים להדבק בו גבוהים , סביר להניח שיותר עובדים יבקשו ימי מחלה, עסק מתפקד לא צריך לשלם על ימי מחלה של כאלו שבחרו לא להתחסן מהנגיף! אז האחוזים שאנשים ינצלו ימי מחלה ירדו.
איןפלאי 1234
שום בעיה. אפשר להגיד שלא משלמים ימים לעובד שחלה בקורונה.
אבל להתנות בכלליות כל יום מחלה בתעודת מתחסן זה שיא השיאים של חוצפה. לדעתי.
אם מותר עדיין להביע דעה אישית.
זה עדיין לא הגיוניאנונימית-אנמית
אדם יכול לחלות בקורונה ולא להגיד למעסיק שחלה בקורונה. הוא יכול לחלות בקורונה ולהגיד שהיה לו וירוס בקיבה , זה לא משנה,
היום זה רק להוציא אישור מחלה, אין דרך שמעסיקים יוכלו לבדוק אם זה קורונה או לא, יש מלא חולים לא מדווחים. הדרך לאכוף זה על ידי הצגת אישור משרד הבריאות, חייב להשתלט על המחלה הזאת ולתת לחברה לתפקד.
לחברה תקינה יש כללים וגבולות, וכן פעמים הדרכים אינם נעימות לכולם אבל הם המוסריות והמוסכמות על הרוב.
אבל את יכולה לומר את זה על כל דבריעל מהדרום
לק"י

אנשים לפעמים מוציאים אישורי מחלה סתם. אנשים יכולים לבחור לנוח בבית שבוע ולא לקחת תרופות שאולי יקצרו את המחלה.
אין לדבר סוף....

אפשר לעודד אנשים להתחסן ע"י נתינת צ'ופרים (יש מקומות שעושים את זה). ככה מי שצריך דחיפה חיובית לזה אולי ילך על זה.

חוץ מזה ששמעתי שבישראל יש אחוז גבוה של מתחסנים, כך שזה אמור לעזור גם למפעלים.

האם בסוף יגלו שהחיסון מעלים את המחלה?
את זה רק ה' יודע.
זה בכלל לא על כל דבראנונימית-אנמית
הקורונה היא מגפה עולמית - מלבד לחלות בקורונה יש את עניין הבידוד שגם זה נופל על המעסיק לשלם. אם מעסיקים רק ישלמו ימי מחלה על חולי של כאלה שבחרו לא להתחסן או שחייבים בבידוד ומלבד זה גם עידודים - הרבה עסקים לא ישרדו בכלל.

אבל דיברת על ביטול כל ימי המחלה למי שלא מתחסןיעל מהדרום
לק"י

מה הקשר בין חיסון ללא לתת ימי מחלה על דלקת עיניים?!
שוב פעם עובד יכול להגיד שיש לו דלקת עינייםאנונימית-אנמית
וזה יכול להיות קורונה. זה לא על המעסיק לברר מה יש לו .אדם שלא נוקט משנה זהירות על הבריאות שלו ומסתכן המעסיק לא חייב לו את ימי המחלה, בסופו של יום זה תנאי סוציאלי
אם לעובד מתאים - נפלא, אם לא - שיחפש עבודה שמתאימה להשקפותיו ותכיל את בחירותיו
יש ארגון בריאות עולמי שממליץ על החיסון, מי שחושב אחרת בזמן שיש נזק בנפש, גוף ובממון שיעשה את השיקולים שלו, בעלי עסקים לא צריך ללשם עבור זה!
לא מסכימה איתך בכלליעל מהדרום
לק"י

אבל נראה לי ששתינו הבהרנו את דעתינו.
זה ברור לך שזה לא חוקי?תמיד להודות
בוודאי שמעסיק חייב לתת לעובד תשלום עבור ימי מחלה זה לא נתון לשיקול דעתו זה החוק
אבל נשמע שרוצים לשנות את החוק, לא?יעל מהדרום
איזה חוק?תמיד להודות
כתבתי לה שברור שלא חוקי מצד מעסיק לשלול ימי מחלה מעובדים שלא התחסנו (הכוונה ימי מחלה באופן כללי אבל גם על קורונה לא ידוע לי שיש דיון ידוע לי שיש דיון על בידוד)
אהה...ממנה זה היה נשמע שרוצים לשלול ימי מחלה ממי שלא התחסןיעל מהדרום
לק"י

לגבי כל מחלה שהיא.
שזה הזוי ומחוצף.
בדיוק על זה הגבתיתמיד להודות
שזה חוצפה ולא חוקי לשלול ימי מחלה.
נכון, ואני חשבתי שרוצים להפוך את החוק לכזהיעל מהדרום
את בטוחה שזה אכן ככה?אמאשוני
נשמע תמוה ולא הגיוני וממש לא חוקי.
נשמע שהכוונה הייתה שלא משלמים על ימי הבידוד. גם על מחלת הקורונה עצמה חייבים לשלם. זה לא משנה מה שם המחלה.
מה שמשנה, שבידוד זה לא מחלה ולכן זה כל הזמן בדיונים מי צריך לספוג את הימים האלו (הממשלה, המעסיק או העובד) והגיוני שאם לעובד יש דרך להשיג פטור מבידוד והוא לא עושה את זה- הוא יספוג את ההפסד.
אבל מה לעשות שזכות הפרט הזאת עולה על הזכות לחיים של מישהו אחשיר10
אם זה היה משפיע רק על הבנאדם עצמו אז את צודקת. אבל מה לעשות שלא ובזה שמישהו לא מתחסן הוא משפיע על אחרים?גם אני פחדתי להתחסן והתחסנתי רק מהסיבה הזו.
זאת שאלה מאד מורכבת אבל להגיד שזכויות הפרט לא רלוונטיות זה עיוות המציאות בעיניי.
גם מי שמחוסן יכול להדביק אחרים, כנראהבת 30
והנה, לאט לאט, או אולי מהר מהר, כבר מתחילים לשמוע על מחוסנים שהתגלו כמאומתים.
אז ב''ה שבזכות החיסון הם לא חולים קשה, אבל הם עדיין יכולים להדביק אחרים.
כך שהטיעון הזה של ''לא מחוסן מסכן אחרים'' פשוט לא עומד במבחן המציאות.
ואולי אפשר לומר ההפך- מחוסן שלא יודע שהוא חולה הוא יותר מסוכן ללא- מחוסן מאשר הלא- מחוסן למחוסן.

מחוסן מדביק הרבה פחות מלא מחוסןעדיין טרייה
יש מחקרים חדשים שפורסמו שלמחוסנים יש עומס נגיפי נמוך בהרבה מללא מחוסנים כלומר הווירוס לא מצליח להתרבות אצלהם בגוף ולכן יש להם פחות יכולת להדביק.
לגבי זה שיש מחוסנים מאומתיםעדיין טרייה
המחקר של כללית שבדק 600 אלף מחוסנים לעומת לא מחוסנים הראה יעילות של 94 אחוז במאומתים לקורונה בדיוק כמו שהראו בניסוי של פייזר כלומר גם אם שומעים על הרבה מאומתים מחוסנים מדובר ב6 שאחוז האלו אפילו אם זה נשמע הרבה.
אם אענה באותה מטבע,בת 30
גם אם שומעים על הרבה שנפטרים מהמחלה, מדובר על אחוז קטן מהחולים.
מסקנה, הפחדות כולם יכולים לעשות.
צריך להסתכל על נתונים אמינים.
נכון צריך להסתכל על נתונים אמיניםעדיין טרייה
אמרתי אחרת?
נתונים אמינים מראים שיש עליה בתמותה השנה ביחס לשנים קודמות (גם בישראל אבל בעיקר בשאר העולם)
יש תמותה עודפת יחסית גבוהה בחודשים האחרונים.ציפיה.
אין לי את הנתונים לפני כרגע, אבל הם בהחלט קיימים.

תמותה עודפת פירושה תמותה גבוהה יותר מבתקופות המקבילות בשנים שעברו.
זה בדיוק מה שכתבתי...עדיין טרייה

כן, הצטרפתי אליך.ציפיה.
אני לא מתווכחת עם הנתון הזהבת 30
ולא מכחישה...
אני בהחלט טוענת שהתקשורת והפוליטיקה מציגות כל הזמן את הצד הזה ולא את הצד של הרוב המוחלט שמחלים.
לזה קוראים ''הפחדה של הציבור'-.
אגב, פרופ' רעיה ליבוביץ אומרת את הדברים האלה בדיוק...
רק בחודש פברואר האחרוןחדשה ישנה
למעלה מ900 נפטרים מקורונה בארץ!! זה מטורף.
ואף אחד מהנפטרים לא עבר 2 חיסונים +שבוע.
אי אפשר להגיד שזה אחוז קטן....
מכירה באופן אישי אחד מהםאפונה
אדם מבוגר, במצב בריאותי תקין סה"כ, שלא יצא מהבית שנה שלמה.
הלך להתחסן, באותו ערב התאשפז ולמחרת נפטר.

ובתעודת הפטירה שלו כתוב שנפטר מקורונה. האם מוזכר שם שהתחסן יום קודם? לא.
רגעבת 30
הוא נפטר מהקורונה?
לפי מה שכתבת נשמע שנפטר מהחיסון...
את שואלת אותי?אפונה
ברור לשתינו שגם אם הוא נדבק כשיצא להתחסן (הרי לפני כן לא יצא מהבית) - מקורונה לא מתים תוך יום מההדבקה.
אבל אין קשר לחיסוןבת 30
כמובן.
עצוב.
עזבי שאין קשר לחיסוןאפונה
הוא מצטרף לסטטיסטיקה המזעזעת של המתים מקורונה.
איך מעיזים לכתובבת 30
שנפטר מקורונה?
וממש נשמע לך הגיוני שסיפור כזה יעבור ככה מתחת לראדר?שיר10
במציאות שבה מכל סיפור שגם ברור שאין שום קשר יש מי שדואג לעשות הכל כדי שיהיה..
לא יודעת מה רמת ההיכרות האישית שלך מציעה לך לבדוק יותר לעומק. אצלנו זה קרה ברמת המשפחה הקרובה יחסית והתברר שיש מי שהחליט להפוך את כל התמונה לפי השקפותיו שאין בינם לבין המציאות שום קשר.
לא שוללת רק נשמע מוזר מאד מאד
באמת מוזראפונה
זה ממש לא משפחה שעושה רעש, או מתנגדת חיסונים (ח"ו!). הבן רופא משפחה קונבנציונלי לגמרי בקופ"ח כללית, בן דוד של אמא שלי.
בתעודת הפטירה לא רושמים סיבתעדיין טרייה
פטירה.
האם הכוונה למסמך שמעבירים לחברת קדישה? כי שם מסמנים נפטר מקורונה גם במקרים של חשש לקורונה בשביל שיעשו טיפול עם ביגוד ממגן.
לא יודעתאפונה
זה מה שהילדים שלו אמרו לנו. יכולה לנסות לברר.
ואם כןאפונה
אם רק מסמנים "נפטר מקורונה" בגלל החשש - זה אומר שלא מכניסים אותם לסטטיסטיקת הנפטרים מקורונה?
זה מה שאני מבינהעדיין טרייה
איך זה יכול להיות?בת 30
אז על בסיס מה סופרים כמה מתו מקורונה? או מכל סיבה אחרת?
על בסיס הקביעה של הרופאה על סיבת פטירהעדיין טרייה

דיברתי רק על המסמך של חברה קדישא שלא לפי המסמך הזה סופרים כמה מתו מקורונה.

בסופו של דבר אםעדיין טרייה
הנתונים על כמות הנפטרים מקורונה דומה לכמות של התמותה העודפת אז זה אומר שהרופאים מעריכים נכון סיבת פטירה גם אם יש טעות פה ושם לשני הכיוונים.
ברוסיה למשל יש מצב הפוך הם טוענים שאין להם בקושי מתים מקורונה כל מי שמת מקורונה והיה לו משהו הכי קטן כמחלת רקע (סכרת,השמנה וכו) מסמנים שהוא מת מהמחלת רקע. הבעיה כשמסתכלים על תמותה עודפת אצלהם רואים פער של מיליון אנשים שלא דווחו כמתים מקורונה ואי אפשר סתם להסביר תמותה עודפת כזאת מסיבה אחרת.
מה?בת 30
כשאבא שלי נפטר, קיבלנו מסמך מהבי''ח שבו כתוב ממה הוא נפטר...
בלי קשר לחברה קדישא.

ברור שמדווחים סיבת פטירה
המסמך זה התעודת פטירה? כי לפי מה שאני יודעתעדיין טרייה

בתעודת פטירה עצמה לא רשום סיבת פטירה.

לא אמרתי שלא מדווחים סיבת פטירה.

רק אמרתי שיש אנשים שהתבלבלו לחשוב שבגלל שבמסמך של חברה קדישא מסומן קורונה אז זה אומר שהרופא קבע שזאת סיבת הפטירה וזה לא קשור.

הבן שלו רופא בעצמואפונה
(זה שסיפר לנו)
לא חושבת שהוא התבלבל.
אם כך באמת צריך לבדוק את הענייןעדיין טרייה

הייתה לו בדיקת קורונה חיובית בנוסף לזה שהוא התחסן באותו היום?

לא שידוע לי...אפונה
זה לא משנה כמה נפטרים ישאנונימית-אנמית
בסופו של דבר יש נפטרים, שגורם לסגירה של המשק ושיבוש הסדר החברתי מה שגורם לנזק עצום בגוף ובנפש במיוחד לשכבות החלשות בחברה. אם החיסון יניע תהליכים אל עבר שגרה בריאה זה חשוב על בגדר הצלה. נכון, הוא לא יעיל ב100% אבל ימזער את הנזק למצב שלא יגיע להיקפים שאליו כבר הגיע.
אני מסכימה שיש הפחדת יתר אבל עדיין יש נתונים ועובדות ואם כל אדם יקח על עצמו חלק במאבק בנגיף נגיע למקומות בטוחים יותר למען התקינות של סדרי החיים שלנו.
אני לא נגד החיסון באופן גורףבת 30
ואין ספק שהוא עוזר.
אני עדיין לא חושבת שזה כ''כ וודאי שהחיסון הוא זה שיציל אותנו. ימים יגידו.
ואני מסכימה עם נושא לקיחת האחריות במאבק, רק לא מסכימה שזה מחייב להתחסן.
אם הנתונים אומרים שהחיסון מועיל במאבקאנונימית-אנמית
המעשה המוסרי למען המאבק בנגיף יהיה להתחסן, החיסון בטוח מועיל, נכון שאין 100%
אבל מה 100% בטוח בחיים האלה.
לא חושבת שיש פה ענין מוסריבת 30
אני לא רואה אידאולוגיה גדולה בלהתחסן.
מי שמרגיש וחושב שהחיסון הוא זה שישמור על בריאותו, שיתחסן.
אני לא רואה פה ערך מעבר לזה.
ואוסיף עוד, שעם כל סימני השאלה שיש סביב החיסון, בטיחותו, אמינות היצרנית שלו, אמינות הממשל בארץ וכו', אז נראה לי שהרבה מאוד אנשים לא ''יתנו כתף'- רק בשביל המוסריות.

יש לא מעט רבנים שאומרים להתחסן רק בגלל העניין המוסרישיר10
גם לצעירים ובריאים לא בגלל עצמם אלא כדי להגן על הסביבה
אז כנראה שאני לא מסכימה איתם...🤭בת 30
איפה שומעים על מחוסנים מאומתים? בפייסבוק?מחכה_ומצפה
כי עכשיו פורסם ב-ynet:

פחות מאחוז מכלל המתחסנים שחלף יותר משבוע מאז שקיבלו את מנת החיסון השנייה נדבקו ושיעור זניח עוד יותר פיתח תסמינים. כך עולה מנתוני משרד הבריאות המעודכנים שהגיעו היום (שני) לידי ynet. מהנתונים עולה כי מתוך 3,387,340 הישראלים שנחשבים מחוסנים – רק 4,711 בני אדם נמצאו חיוביים לנגיף ומתוכם רק 907 פיתחו תסמינים ובהם חום או תסמינים נשימתיים – 0.02% בלבד.

זה בעמוד הראשי של ynet, מוזמנות ללכת לקרוא בעצמכן.
ממש מציעה לכולן כאן לחפש מידע מהימן ***ועובדתי***, ולא ״שמעתי ש״ או ״אומרים ש״.
לאבת 30
ראיתי כתבה על בית אבות בבאר שבע שבו 12 מחוסנים מאומתים
שעבר להם שבוע מהחיסון השני? אשמח למקורחדשה ישנה
בבקשהבת 30
N12 - 12 דיירי בית אבות נדבקו בקורונה - למרות שכולם חוסנו...

כאמור,אני שמחה שהם ללא תסמינים, אבל לענין ההדבקה והמחשבה של ''מי מסכן את מי'', אז כנראה שזה בכלל לא בטוח שלא מחוסן מסכן את המחוסן, אלא אולי דווקא להפך.
זה באמת הזוי שהכל באותו מקוםחדשה ישנה
אבל מסתבר שהם בתוך החמישה אחוזים של האפשרות להידבק.
למה הזוי?בת 30
נדבקו אחד מהשני...
הזוי כי רק חמש אחוז נדבקיםחדשה ישנה
אחרי החיסונים, והזוי שסטטיסטית כל כך הרבה מתוך החמש אחוז האלו נמצאים יחד.
אבל הם נדבקים בדיוק בגלל שהם ביחד...בת 30
אז לא הבנתי מה מפליא בזה.
זה לא 12 אנשים רנדומליים שנפגשו במעבר חציה.
ראיתי את הכתבה הזאתעדיין טרייה
קודם כל הם חלו ללכףא תסימינים בכלל שזה כבר ממש משמח.
ובאמת זה נשמע הרבה ולכן עושים ריצוף לבדיקה שלהם לבדוק אם מדובר בסוג של מוטציה.
בכל מקרה במספרים הגדולים החיסונים כן מראים בארץ יעילות גבוהה.
זה ממש לא נכון מה שאת כותבתתמיד להודות
מראש בדקו את היעילות של החיסון במניעת מחלה קשה ולא בהדבקה וגילו שזה מונע ב95% ולכן מחוסנים צריכים לשמור על רחוק ומסכות.

לאט לאט וככל שנאספו נתונים נמצא שהחיסון גם מונע הדבקה ב89% שזה נתון גבוה מאד שבהחלט מעודד בכך שבעזרת החיסון ניתן למגר את המגפה.

הלא מחוסנים מסכנים את כולנו בכך שככל שהם רבים ככה יש עדיין סיכון לקריסה של מערכת הבריאות היות והם בערך היחידים בסכנה לתפוס מיטות אשפוז ולכן ככל שיש תחלואה גבוהה יותר יהיה צורך בנקיטת אמצעים להקטנת המחלה כדי שהמוני חולים לא יביאו לקריסה של מערכת הבריאות ולכך שמחוסן שצריך את מערכת הבריאות בגלל מחלות אחרחת לא יוכל לקבל טיפול.
החיסונים יעילים ב95%אפונה
שזה מדהים, זה כמו הגנה של ריחוק חברתי, מזכיר לי את הפלייר ההוא מלפני כמעט שנה שמשכנע אותנו לעטות מסכה ומראה לנו שאם גם האדם החולה וגם האדם הבריא עוטים מסכה סיכויי ההדבקה יורדים ל5% בלבד.

ואז ראיתי את זה
N12 - חשש: החיסונים יעילים פחות בסביבה ללא ריחוק חברתי ומסכות
אני גם ראיתי את הכתבה הזאתבת 30
וואלה, איך לא חשבו על זה מראש?
ראיתי את הכתבה הזאת ולדעתיעדיין טרייה
המסקנה שם הזויה. החיסון באמת ניבדק בחברה עם הרחקות אבל גם קבוצה הביקורת הייתה עם הרחקות כלומר האחוזים לא אמורים להשתנות ללא הרחקות רק המספרים האבסולוטיים עלולים לגדול.
אני לא יענה על הכל כי אין לי כוחאנייי88
כבל יש זכויות הפרט. ואלו הזכויות שלך. ויש זכויות הכלל ואלו הזכויות שלי ושל ילדי.
אני יודעת שככל ולא יהיו 70 אחוז מחוסנים לא תהיה חסינות. והילדים שלי חשופים!!

אז כן. אני בעד לחלוטין להגביל כניסה של לא מחוסנים למקומות להתנות בבדיקת קורונה שלילית.
בעיקר במערכת החינוך. שהרוב שם לא יכוולים להתחסן. ואנחנו בתור ציבור צריכים להגן עליהם!
פחות מעניין אותי מי בצד הנאור ומי לא.
אז כמו שאצלנו במקום העבודה מי שלא מחוסן או מחלים לא יתערבב בפגישות ומפגשים ויגידו לו כרגע אם זה מתאפשר לעבוד מהבית. על מנת לא להשבית שוב את המפעל כמו שהיה בעבר כשהייתה התפרצות. וזה באמת נטו מדאגה למפעל.
אז אנחנו חייבים ממש לשמור על מי שיכול להתחסן ממי שלא רוצה להתחסן!
זו זכותך לבחור.
וזו זכותנו לשמור!
איך את יודעת את זה?בת 30
כי ככה אומרים?
ואיך שר הבריאות יודע?
מישהו פה נביא?
מרתיח אותי שבכירים במערכת הפוליטית והרפואית מבטיחים הבטחות וקובעים עובדות עתידיות.
ואם לא?
ואם נניח יחסנו את הילדים, ו80% יהיו מחוסנים ופתאום נגלה שאין חסינות עדר?
חסינות עדר זה ממש לא תמיד מצב שמצליחים ליצור אותו. לפעמים כן, לפעמים לא.

בעיני, הצהרות רפואיות כאלה לגבי העתיד, בזמן שהאמת היא שלא יודעים איך בדיוק החיסון ישפיע, זה חלק מהמתקפה התודעתית שיש פה.
מי שאין לו אמון במי שמנהלים את המאבק בקורונה- (שזה חלק ניכר מהציבור), אז האמון שלו לא ייבנה מחדש עם הצהרות כאלה ''עד פסח נגמור עם הקורונה'', ''שבעים אחוז וזה מאחורינו''.
להפך, זה עוד יותר מערער את האמון.

הפחדה, השתקה ושאר דברים נחמדים שעושים בשבועות האחרונים, הם צעדים שוברי אמון, לא בוני אמון.
ועוד יותר, שאנחנו לקראת בחירות וכל אחד מנסה להראות את כוחויעל מהדרום
לק"י

כך שעוד יותר קשה לסמוך על האינטרסים של חברי הכנסת.
טוב, ברור שפוליטיקה קשורהבת 30
בדיוק קראתי מאמר מענין של רופא שמלמד בבי''ס לרפואה על הנושא הזה, של הקשר בין עולם הרפואה לפוליטיקה.
בסוף הוא כותב שהקורונה רק הוציאה לאור את הקשר הזה והדגישה אותו מאוד, אבל זה תמיד היה קיים
את טוענת שעדיין לא רואים את האפקטביות של החיסון?תמיד להודות
יש הרבה הצהרות על העתיד אבל כבר יש מספיק הוכחות בשטח ולא ספקלציות שמוכיחות ללא שמץ של ספק את היעילות של החיסון במניעת הדבקה ובעיקר מחלה קשה ותמותה.

הדוגמא של בית האבות שהבאת זה אחת ההוכחות ליעילות המדהימה. אומנם נדבקו אך ללא תסמינים ברוך השם שככה ניצלו החיים שלהם.
זה לא מה שכתבתיבת 30
כתבתי על הענין של ה''חסינות עדר' שתושג כששבעים אחוז יהיו מחוסנים.
רק רציתי לוודא את הנקודה הזותמיד להודותאחרונה
כי אפשר לטעות ולחשוב שאין עדיין הוכחות בשטח מה שכמובן לא נכון
מסכימה איתךיעל מהדרום
לק"י

דוקא בעיני את דוגמא למישהי שממש לא מנסה להפחיד, למרות שבחרת לא להתחסן.

צריך להבדיל בין אנשים שמתנגדים לכל החיסונים/ רק לחיסון קורונה/ מאמינים שהחיסון מכניס שבבים/ מתעצלים להתחסן/ חוששים מזריקות/ בדקו וקבלו החלטה מושכלת וכו' וכו'.

להכניס את כולם תחת אותה כותרת זה לא נכון.

אני חושבת שמה שהיא כתבהחדשה ישנה
חסרי הגיון ולוגיקה זה לא על כל האנשים שלא מתחסנים, זה ספציפית על האנשים שמפחידים את miki , כי להגיד שהיא התחסנה והסתירה מבעלה זה מגוחך, מטופש וחסר כל הגיון.
אני גם באותו מצבכמהה ליותר

המשפחה שלי ממש מאמינה לכל הדברים שכתבת.

אותי אישית זה גם מלחיץ, ויכול להיות שזה באמת אמיתי.

מה שאותי מרגיע - זה שיש לי אמונת חכמים מאוד חזקה, ולכן אני הולכת על פי מה שהרבנים שלי אומרים וסומכת עליהם שהם בדקו את זה מול רופאים וכו, וגם אם לא יש לי ***אישית*** אמונה שאני לא אנזק מללכת אחרי הוראת גדולי ישראל. 

בשביל להירגע בצורה שיכלית - אולי תחפשי מידע על זה מחקרים וכו, ותראי שהרבה מהדברים הם סתם קונספירציות שאין מאחוריהן כלום...

ואגב, אני גם בהריון וכבר נמצאת שבוע אחרי חיסון שיניכמהה ליותר

ברוך ה, לא היו לי שום תופעות לוואי.

לגבי ההורים שלי והמישפחה שלי - אני אומרת להם שהתחסנתי, אבל לא נכנסת איתם לויכוחים על זה - חבל סתם להעכיר אוירה עם המישפחה

אני לא מתווכחת איתם בכללmiki052
מעתיקה מפוסט של מישהי:
ומי שלא יודעת מיהו הרב ניסים החתום על המכתב המביש הזה:
פורסם בכיכר השבת:

שרת המשפטים ציפי לבני החליטה להעמיד לדין משמעתי את הגאון רבי ניסים בן שמעון, ראש אבות בתי הדין בתל אביב, בגין התנהגות לא הולמת. במקרה והרב ימצא אשם, הרי שהעונש הגדול הוא הדחתו מתפקידו כראש אבות בתי הדין.

הסיפור החל כאשר אישה תבעה את הרב פיצויים, אז נחשף כי הרב בן שמעון סיכם עם אישה, בת הציבור החרדי, שהותקפה באכזריות על ידי בן דודה כי לא תתלונן במשטרה ובתמורה היא תקבל סך של 220 אלף שקל.

כעת לרב בן שמעון ישנם 30 יום להגיב להחלטת השרה לבני.

על פי הדיווח ב'הארץ' ההסכם נחתם בלשכתו של הרב בן שמעון לאחר שהוצג כ'בורר' בפרשיה הקשה והחמורה.

יצוין, כי למרות ההסכם, האישה התלוננה במשטרה, ולאחר הסדר טיעון התוקף נשלח לרצות מאסר של שבע וחצי שנות מאסר ובנוסף הושת עליו לפצות את האישה במאה אלף שקלים.

יצוין כי הרב בן שמעון, הינו גיסו של נשיא מועצת חכמי התורה הגאון רבי שלום כהן.
הרב נסים בן שמעון יועמד לדין - כיכר השבת

ומעתיקה עוד מהפייסבוק- בצילומי מסך פה ששיתפה מישהי בשם רויטל.

תכלס- יש משהו מההפחדות האלה שכן יש לו בסיס??מיקי מאוס
ואני אומרת כמישהי שמאוד סקפטית לגבי חיסונים בכללי.
יש סיכונים מסוימים בחיסונים השגרתיים.
יש סיכונים אחרים לגמרי בחיסון החדש של הקורונה.
אבל אף אחד מהם לא מתקרב לשטויות האלה שמפחידים בהם....

ואף אחד מהם לא מתקרב לסיכונים של קורונה ובמיוחד עכשיו עם המוטציה הבריטית

ועוד יותר עכשיו שכבר מליונים קבלו את החיסון הזה ויש כבר סטטיסטיקות

מאיפה לאנשים הטמטום והחוצפה להפיץ כזה מידע כוזב?
זה ממש כואב על כל אלה שיאבדו את הבריאות או את החיים חס ושלום כי התפתו להאמין להם.

ועצוב לי עליכן שצריכות לספוג את זה מול המשפחה. וגם לדעת שאין לכן איך לעזור להם. מבאס....
הם יודעים שאת בהריון?השקט הזה
אני הייתי אומרת שכל הדיונים סביב זה גורמים לי לחרדות והייתי שמחה שלא ידברו על זה לידי.

לגבי ההחלטה שלך עצמך פשוט לקרוא המון חומר מדעי ורופאים שמסבירים ולהתחזק באמונה שזה הדבר הנכון
יודעים.miki052

זה לא יעזור. כי הרי זו מטרתם. שלא אתחסן מתוך פחד וחרדה..

השאה היכן אפשר למצוא מידע אמין בושא

וברור להתחזק באמונה. מנסה ממש לעבוד על זה

הבנתי את זההשקט הזה
אבל תגידי להם שזה מציף חרדות באופן כללי על ההריון ומשהו בסגנון..

או פשוט לבקש שלא ידברו איתך על זה בלי סיבה.
פשוט שלא תיכנסי בכלל למקומות האלה
באתר מדעת יש מידע אמין מאוד,מ.א.
אבל כתוב בשפה קצת מקצועית. כן מכוון לציבור הרחב, אבל לפעמים מצריך מאמץ כדי להבין.

(אם תרצי אני מוכנה בשמחה לעזור לך באישי למצוא תשובות להפחדות שלהם, בשביל שתרגישי רגועה ובטוחה יותר. אני לא אשת מקצוע, רק מתעניינת בתחום.)
פחחחח.... התחסנה בלי שבעלה ידע😂חדשה ישנה
מצטערת, זה הצחיק אותי...

כל תשובה יותר מגוחכת מהשניה.
תעשי חיסון ואל תגידי כלום.
גם אני כמוךשיר10
דווקא אחרי שהתחסנתי זה נרגע.
פשוט אמרתי להם זהו אני אחרי אם עכשיו אתם מלחיצים אותי מה שאתם מרוויחים זה רק להכניס אותי יותר ללחץ.
במילא כבר התחסנתי אז מה יעזור עכשיו שתמשיכו להפחיד אותי? חוץ מלהלחיץ אותי עם ההפחדות לא תרוויחו כלום!
וחיבוק ענק ענק! ולפחות בעלך איתך תעברו את זה ביחד!
טוב, אצלי זה הפוךבת 30
משפחה מצד אחד שלחוצה על חיסונים ואני לא רוצה להתחסן.
העקרון אותו עקרון, אני מניחה.
תעשי מה שאת חושבת שהכי נכון, לפי שיקול הדעת שלך ושל בעלך, וזהו. הם לא צריכים לדעת מזה והעובדה שאת לא מדברת על זה היא לטובתך.
בכלל, על נושאים בוערים שנויים במחלוקת תמיד עדיף לא לדבר יותר מדי ..
מעניין מהי ההשכלה והניסיון של כל המפחידים?יוצאת לאור
כתב אותי!!!רצון לטוב

יש הבדלים בודדים ביננו...

א. אני גרה בסביבת מתחסנים, אבל ההורים שלי לא והם המלכים של ההפחדות והנגד!!

ב. אני לא בהריון..

לא התייעצי איתם, כי ידעתיש הם נגד, אבל לא ידעתי כמה. והתחסנתי פעם ראשונה והם לא ידעו, היינו אצלם שבת עכשיו וכל השב הפחדות מכאן ועד הנלולו... ואני מתתי מפחד!! כמעט בכיתי, מה עשיתי לעצמי!!!??? ובעלי לקח אותי החוצה, הסביר לי כל מיני דברים ולמה אני לא עשיתי טעות, וה' שומר עלינו, ולא יקרה לנו כלום, ועשו ניסויים, ואל מאשרים כזה דדבר מסוכן, וכו וכו וכו... תכלס, הצליח להרגיע...

בפועל כל השבת הצלחתי להסתיר מהם שהתחסננו... הם עדיין לא יודעים.

ולומר שאני בלב שלם יתחסן את השני, וואלה צריכה עוד להתבשל. אבל מאמינה שהזמן יעשה את שלו ושנחתסן בסוף...

לגבי העקרותאנייי88
אני ההוכחה לכך שזו פיקציה.
וגם אם חלילה תהיה הפלה ואני תמיד פסימית בשלב הראשון. זה כנראה בדיוק כמו שאר ההפלות שחויתי.
ולצערי הרב חויתי כמה כאלה.
נכנסת להריון אחרי החיסונים?miki052

כן...אנייי88
ועם נרות.
שידעתי שהם לא יעילים ב100 אחוז.
לא הבנתי את מה הפרכת פה בדיוקאפונה
לא נכנסת לשאלה אם יש קשר בין חיסוני קורונה לפוריות כי אין לי מושג (וגם לך לא).
זה שאמרו שהחיסון גורם לעקרותאנייי88
אני ובעלי היינו אחרי החיסון השני ונכנסתי להריון.
ואני לא היחידה.
יש לי חברה שנדבקה בקורונהאפונה
בלי תסמינים. וגם בעלה
והיא ממש לא היחידה.
אז מניחה שאפשר להסיק מזה שקורונה אינה מחלה, לא?
2 כיווני התמודדות אפשריים:מ.א.
א. להגיד לעצמך בלב שכל תופעת לוואי שהם טוענים שעלולה להיות בחיסון, אם היא היתה אמיתית - היא היתה מופיעה בצורה מסוכנת יותר במחלה עצמה (אם החיסון היה עלול לגרום לעקרות בסיכון מסוים, המחלה הייתה עלולה לגרום לעקרות בסיכון הרבה יותר גבוה, וכן הלאה). נשמע שעדיף לא לומר להם את זה, אלא רק לשנן בלב. וכמובן, גם מהמחלה אין דרך אחורה...

ב. לחשוב לעצמך כמה את מצילה אותם בזה שאת מתחסנת. הרי אם ח"ו היית נדבקת והיה נוצר נזק לך או לעובר - איך הם היו יכולים לחיות עם עצמם? אלה ייסורי מצפון מטורפים לשאת כל החיים!
את שומרת עליהם שלא יחוו את החוויה המזעזעת הזו.
באופן דומה, את יכולה לחשוב על העולם הבא שלהם.

בהצלחה רבה, נשמע שזה ממש קשה!
אני.. התחסנתי ובהריון. והמשפחה שלי נגד..שקדיה.
פשוט לא מספרת את זה... וגם ככה לא נפגשים יותר מידי כך שזה עובר בקלות..
לא אספר להם זה ודאיmiki052

הבעיה שהם מדברים על 24/7 כאילו שזה הנושא היחיד שקיים. (נפגשים מידי פעם והרבה בטלפון)

ומאז שהבינו שאני לא נגד (בהתחלה הייתי קצת דומה להם) החמירו את ההפחדות והחפירות.

רק יכולה לנסות טיפה להרגיע אותך, מול ההפחדות שלהםהשקט הזה
שהתחסנתי בהריון ובסקירה מוקדמת שהייתה שבועיים כמעט אחרי החיסון השני, הכל יצא תקין, העובר בסדר גמור, חי, שלם, גדל, מתפתח, זז, וכו'.

עדיף להאחז בסיפורים כאלה מאשר בהפחדות חסרות בסיס
יש לי כמה דברים לומר על זהמתחדשת11

-כל גדולי ישראל, ורוב הרופאים אומרים להתחסן. הרב שמואל אליהו התנסח כך: איזה עזות יש לקומץ לבוא ולהגיד אחרת ולהפחיד? ומילא היו ההפחדות נכונות.. 

-לגבי עניין הפריון-איך היה ניתן לקבוע שזה משפיע על הפריון? פרסמו את הפייק הזה, עוד לפני שעברה תקופה של חצי שנה עד שנה שזו התקופה שבה ניתן למדוד פריון. מה גם שבניסוי של פייזר ממש- היו 20 נשים שנכנסו להריון בין החיסון הראשון לשני, למרות שנתבקשו שלא.. וגם כאן יש כמה סיפורים כאלה.

- גם אם יש כאלה שתופעות הלוואי שהם מרגישים הן קשות- צריך להסתכל על הכלל. בכל חיסון יש מקרי קיצון
- מי שלא מחוסן מסכן יותר מאשר מי שכן. יש הרבה שטח אפור: להכניס מישהו לבידוד, לפגוע בפרנסתו ואולי לפגוע בחייו, להוות נטל על צוותי הרפואה ועוד.

- אני מאמינה שהנגיף גורם לנו להבין שאנחנו ערבים זה לזה, ומי שערב לחברו גם ברמת הרפואה- ומתחסן, ה' שומר והזכות הזו עומדת לו!!

בהצלחה נשמה!!

קטע אצלי זה בדיוק ההפךכנרת כנרת
בנתיים לא מתחסנת. ייתכן שלקראת אמצע -סוף השליש השני אבחר להתחסן
בנתיים הסביבה ממש לוחצת זה הגיע למצב שחמתי רבה עם בעלי ואבא שלי חושב שאני חסרת אחריות
המון לחץ... בסוף ההחלטה צריכה להתקבל משיקולים שלך בלב יחסית שלם ולא מלחצי הסביבה לא משנה מה בחירתך

זה מפוצץ אותי, אז תסלחו לי שלא קשור לפורוםytrewq

מעצבן אותי שכל פעם שיש ביקורת על דברים שהמדינה מסבסדת לאנשים עם הכנסה נמוכה, ישר קופצים ואומרים שהמדינה מעודדת אבטלה.

לדוגמה ראיתי עכשיו בפייסבוק מישהו שהתעצבן על מחיר מלא שהוא משלם במעון כי הוא לא זכאי לדרגה, והתעצבן שהמדינה מעודדת אבטלה וכמובן שרוב התגובות לכלכו על הממשלה וההתנהלות שלה.

עכשיו כמו שכולן יודעות, הלוואי והיה אפשר להישאר בבית ולקבל דרגה במעון. אפילו הארכת חופשת לידה שמגיעה לנו על פי חוק!! אנחנו לא יכולות להינות ממנה כי נשלם דרגה מלאה...

אני בחרתי להרוויח כמה שאני מרוויחה?? כולם חייבים לעבוד בהייטק ולהרוויח 40-50 אשח כדי שלא תבכו למה רק לכם מורידים הרבה מס מהמשכורת? תגידו תודה על מה שנשאר לכם אחרי המיסוי כי אנחנו גם את זה לא מרוויחים.

אתם חושבים שאנחנו מביאים ילדים רק כדי להנות מעוד 400 שקל בחודש של נקודות זיכוי?

לא בחרתי את המקצוע שלי, ולא את כמות הילדים שלי רק בגלל שיקולים של הטבות מהמדינה! כאילו זה בכלל משתלם פחחח...

זהו, שחררתי 😁

שימור הבעיהנעמי28

הוא משני הצדדים ואם כבר יותר מהצד החרדי בנוגע לתעסוקה.

כאחות לאחים חרדים, מי שרוצה להשתלב בשוק הלימודים והעבודה מתקבל בברכה ובסבסוד משמעותי עד מלא

ובשלל מקומות.

את מנסה להציג את החרדים כקורבן מוחלט לאורך כל השרשור

כשהם בפה מלא יגידו לך חד משמעית שהם בוחרים בדרך הזאת כאידיאולוגיה וקידוש לימוד התורה

ולא בגלל קושי השתלבותי.

ואם הפיתרון הוא בידיי הממשלה, חלק ענק מהנעה לעבודה הוא צימצום הרווחה ועלייה בעידוד לימודים אקדמאים

זה מה שהמדינה עושה, לזה החרדים מתנגדים.

מישהי שבאמת ראתה שינוי סביב 3 חודשים בשינה?בידיים פתוחות

מתוק בן חודש וקצת שישן רק עליי.. מתעורר כשמניחה וגם אם עובר חלק, מתעורר אחרי כמה דקות.

רק רק עליי.

לא אוהב מנשא, גם על הבטן לא. ניסינו ממש את כל הטיפים אבל חוזר לאותה נקודה שהוא ישן טוב רק עליי.

אשמח פשוט לעידודים מכאלה שזה היה אצלן ככה קיצוני וזה הסתדר אחרי כמה חודשים..

אני מרגישה שיהיה לי כוח לצלוח את התקופה הזאת רק אם אדע שמתישהוא בקרוב זה ישתפר..

תודה לכל מי שתענה❤️

לפחות תשני כשהוא לידך, אפשר להניח עליו ידיראת גאולה

חוץ מזה - הוא רגוע? יש לו זמן ערות רגוע ביום? איך העליה במשקל? פשוט לוודא שאין משהו אחר שמפריע לו...

הוא לא ישן גם לידי.. מתעורר ובוכהבידיים פתוחות

יש לו מעט מאוד זמנים רגועים.

עליה במשקל מעולה.

היינו כבר אצל רופא ששלל כל סיבה אחרת לכאבים או משהו בסגנון..

אם הוא לא רגוע,יראת גאולה

מאוד יכול להיות שמשהו מפריע לו, והרופא לא עלה על זה.

יש מצב למשל של ריפלוקס סמוי, שזה מאוד כואב להם, והם לא מסכימים להיות בתנוחת שכיבה. אבל מבחינת הרופא הוא עולה במשקל והכל בסדר.

(ריפלוקס סמוי אפשר לזהות אם רואים התפתלויות בזמן האוכל)

יש עוד מצבים שגורמים להם לכאבים או לחוסר נוחות.

חשבנו על זה, אבלבידיים פתוחות

הוא רגוע בהנקה, ובזמנים המעטים הכן רגועים שיש לו- אין לו בעיה לשכב על הגב..

היה לי תינוק כזה, זה קשוחדרקונית ירוקה

לא עבר מעצמו. הייתי ישנה איתו בעיקול המרפק, בלי יכולת לזוז כי אחרת הוא התעורר. אפילו על בעלי הוא ישן פחות טוב. התחלנו איתו תהליך ללמד אותו לישון לא עלי בגיל חודשיים בערך. התחלנו מלהניח בעגלה תוך כדי נדנוד, מגע בגב והמהום קבוע. ככה הוא שרד לפעמים חמש דקות שלימות. לאט לאט הזמן התארך. אח"כ עברנו לרק נדנוד ואז לנדנוד אבל רק בהתחלה ופעם בדקה וכו'. בסוף הגענו למצב שהוא הצליח לישון על מזרון אחרי שנרדם עליו בזמן שישבו לידו. זה קרה כשהיה בן חצי שנה בערך.

בדיעבד יש דברים שיכול להיות שהשפיעו ושווה לך לבדוק. יש לו לשון מעט קשורה. לא הפריע לינוק עד שהיה בן 3 חודשים, אבל מאוד יכול להיות שהשפיע על חוסר השקט. היו פה כמה סיפורים דומים בערך באותה תקופה.

יש לו רגישות תחושתית גבוהה. קשה לבדוק את זה אצל תינוק, אבל בגיל שנתיים הוא כבר הסכים ללבוש רק בגדים מאוד מסויימים כי השאר "מגרד".

בהצלחה ומקווה שאצליכם יהיה פשוט יותר.

תודה♥️🙏בידיים פתוחות

תנסי עיטוףDoughnut

וממליצה מאד על הספר של הלוחשת לתינוקות, לי מאד עזר.

גם מלליצה על הלוחשת לתינוקותשיפור

למרות ששיטות ההרדמה שלה דווקא לא עזרו לי... אבל סדר היום ממש עזר לי.

מה הסדר יום שלה?ניק חדש אנונימי

בגדול: אוכל-משחק-שינהשיפוראחרונה

עיטוף גם לא עוזר..בידיים פתוחות

תודה! אנסה לקרוא

מוכררר😣😣😣😣שיפור

אבל אצלי דווקא כן ישנו במנשא.. ניסית מנשא קשירה מבד? אצלי הכי אוהבים אותו בגיל הזה...

זה לא הסתדר לבד... רק כשעבדתי על הרדמה עצמאית. היו תינוקות שעבדתי כבר בגיל הזה אבל אז התקלקל במשבר 4 חודשים... אז התחלתי לעבוד על זה רק אחרי 4 חודשים. שוקלת לקנות ערסל ניע-נוח לפעם הבאה, אומרים שהוא ממש עוזר לבעיה הזאת.

תודה! יש לי מנשא ילקוטבידיים פתוחות

וואי באסה לשמוע שלא עובר לבד..

הייתי מנסה לשאול מנשא קשירה לראות אם אוהבשיפור

זה מציל את החיים שלי בשלב הזה. עוזר גם לכאבי בטן כי קצת לוחץ את הבטן של התינוק על הבטן שלי וגם עוזר להרדים

את אומרת שהוא לא רגועצלולה

יכול להיות שזה סתם ולא קשור אליכם אבל משתפת לסיכויי שזה יועיל...

גם אצלי הקטנה היתה ישנה רק רק עלי עד שהתרנו לה את הלשון. היתה לה לשון קשורה אחורית, שלושה רופאים אמרו שהלשון לא קשורה (והיא גם עלתה במשקל ולא פצעה אותי בהנקה) ורק כשלקחתי למומחית היא אמרה שכדאי להתיר והיה שינוי משמעותי. כנראה מה שהיה זה שהלשון הקשורה גרמה בליעה מטורפת של אוויר בהנקה (בנוסף למאמץ גדול בהנקה אז ההנקות היו קצרות ותכופות) וכל האוויר גרם גם לריפלוקס.

אחרי ההתרה היא לא נהייתה פתאום תינוקת רגועה אבל לגמרי הרבה יותר רגועה מלפני, והצליחה לישון גם בשכיבה בעגלה (למיטה לקח עוד זמן להרגיל.. אבל לפחות היא לא היתה עלי).

מעניין. בעיקרון גם לו אי לפי מה שאמרו..העניין הוא-בידיים פתוחות

שבשבועיים הראשונים הוא לא היה ככה בכלל!

הוא היה ישן מעולה, אפילו רק הייתי מניחה ונרדם ל 3-4 שעות בכיף..

אז אני פשוט לא יודעת מה השתנה..

ואולי זה שכן היה ככה בהתחלה מראה שזה ען נקודתי ויוכל לחלוף אחרי תקופת גזים וכד'?

יכול להיות שזה באמת גזיםצלולה

אצלי בשבועות הראשונים היו ימים כאלה וימים כאלה. ממש היו ימים שהייתי מניחה והיא היתה נרדמת, ואז יום אחרי צרחות בלתי פוסקות. לא יודעת מה היה שונה שם.. (אולי הרפלוקס התחיל רק אחרי הצטברות של האוויר?).

אגב אני זוכרת שגם עם הגדול שלי היה כמו שאת מתארת- בשבוע הראשון היה תותים ואז בגיל שבוע וחצי התחיל להיות ממש לא רגוע. תמיד ייחסתי רק לגזים, אבל בדיעבד אני יודעת שכנראה יש לו לשון קשורה ובאסה שלא היתה לנו מודעות לזה. מניחה שזה היה שילוב של הלשון הקשורה וההשלכות שלה, והגזים הרגילים.

הם ישנים יותר טוב בשבועות הראשוניםשיפור

אם כי התינוק שלי שהיה הכי קשה להרדים אותו התקשה כבר באשפוז אחרי הלידה.

את מניקה? ניסית להניק בשכיבה כשהוא שוכב לידך?עדיין טרייה

ניסיתי, הוא לא מסתדר עם זה..בידיים פתוחות

אצלי שני הילדיםאיזמרגד1

לא ירדו ממני לדקה עד גיל 4 חודשים, ובגיל 4 חודשים התחילו לתת לי לנשום קצת

ומצטרפת למי שכתבה לנסות ללמד אותו לינוק בשכיבה. הרבה יותר קל ככה.

איך אפשר ללמד אותו..?בידיים פתוחות

הנקתי בשכיבה ילד קודם.. אבל הפעם הוא לא זורם על זה..

אולי לנסותאיזמרגד1

להתחיל כל הנקה משכיבה, ואז כשהוא מתעצבן לעבור לישיבה? או חצי שכיבה וחצי ישיבה, או כשאת שוכבת אבל הוא בתנוחה קצת אחרת, נגיד על הצד? אני לא ממש בטוחה, אבל אם תצליחו למצוא סיסטם שעובד לכם כנראה שזה יקל על שניכם...

ננסה, תודה♡בידיים פתוחות

אוסתאופת אוסתאופת אוסתאופתאפונה

היינו בגיל שבוע בגלל עניין שקשור להנקה. יש מהבידיים פתוחות

לחזור בגלל הסיבה עכשיו? הוא יעשה משהו אחר?

אין לי מושגאפונה

שווה להתייעץ עם זה שהייתם אצלו

אומרים שהשלושה חודשים הראשוניםבאתי מפעם

של החיים, הם למעשה חלק מההריון . התינוק מאוד עוברי עדיין וזקוק להמון מגע וכרבול ... זה לא פינוק, זה ממש צורך שלו כדי לחיות, לגדול ולהתפתח. תנסי לנשום עמוק, זה גיל שעובר כ"כ מהר ונתגעגעים לעוברון הזה שהיה מקופל עלייך כמו כדור חמוד. תנסי להרים רגליים ולעצום עיניים ולנוח.

תודה על התגןבה הזאת♡בידיים פתוחות

אכילה בשיעוריןהבוקר יעלה

קיבלתי תשובה מהרב שעלי לאכול ולשתות בשיעורים.

מה אמורים לאכול בשיעורים וזה סבבה?

מישהי פעם עשתה זאת ויכולה לומר לי איך בדיוק ומה היא אכלה?

אניקל"ת

לגבי מה הכמות אני לא זוכרת להגיד, בזמנו הרב שלנו הנחה אותי. אני כן זוכרת שהשתייה היה רק מים ולגבי אוכל אכלתי לשיעורין עוגיות מלוחות (משהוא שלא יעשה לי בחילה)

לי גם היהDoughnut

הריון עם המטומה שהרב אמר לאכול ולשתות שיעורים.

היה לי כוסיות לשתיה בגודל של פחות משיעור וקופסא קטנה למדוד כמות של אוכל.

שתיתי מים, תה ומיץ ענבים.

אכלתי- ענבים, קרקרים, גבינה, בייגלה, מעדן, כל פעם מדדתי כמה נכנס בקופסא ואת זה אכלתי. יש גם שעון חול עם הזמן שצריך לחכות בין אכילה לאכילה אז כל פעם שאכלתי מנה מדודה או שתיתי הפכתי את השעון.

בהצלחה רבה ושיעבור בקלות❤️

מבחינה הלכתית לגבי שעון חול-קנמון

לי ידוע שזה מוקצה. שווה לבדוק..

נכון יש מצבDoughnut

שבסוף בפועל פשוט חיכיתי עשר דקות, עבר כבר זמן מאז...

תודה! מאיפה הכוס והקוםסא?הבוקר יעלה

בעלי השיג לי מגמח בעירDoughnut

יכול להיות שיש לארגונים כמו עזר מציון או יד שרה.

הודעה של הרב טל מרוםעיונית

הוא מסביר בסוף בדיוק איך למדוד את השיעורים

*הלכות יום כיפור לנשים* /הרב טל מרום - סוגה בשושנים

כידוע יום הכיפורים הוא יום צום מדאורייתא, החמור ביותר מבין כל הצומות ואיסור אכילה ושתיה בו כרוך בכרת.

נחלק את הפסיקה למספר מצבים נפוצים:

*יולדת -*

1. *בתוך* 72 שעות מרגע הלידה - ברור שאין חיוב לצום. אוכלת ושותה כרגיל

2. *לאחר* 72 שעות עד שבוע לאחר הלידה - אם אומרת שצריכה לאכול, מאכילים אותה. ואם אינה צריכה - צמה כרגיל.

3. לאחר שבוע ימים מהלידה - נחשבת כאדם רגיל וצמה כרגיל.

*מניקה -*

להתכונן לצום כראוי בימים שלפני - לאכול ולשתות היטב.

להתחיל את הצום וגם בצום עצמו - להיות במקום ממוזג, לנוח, לוותר על התפילות (ובמידת הצורך אם הבעל צריך לעזור, יוותר על התפילות - חלקן או כולן - כדי להישאר לעזור לאשתו)

במידה ורואה שיש חולשה משמעותית שלא עוברת, מעבר לצום רגיל (סחרחורת שלא חולפת גם אחרי מנוחה, חשש לעילפון או בחילות והקאות שלא מפסיקות) אפשר לשתות לשיעורין.

*הסבר על שיעורין בהמשך הדברים*

מי שיכולה להניק לסירוגין או לשלב מזון נוסף לתינוק (חלב שאוב או מוצקים) - כמובן שהדבר עדיף.

במידה ויש התמעטות בחלב והתינוק לא רגוע - לשתות לשיעורין.

מי שיודעת על עצמה מצומות קודמים שיש פגיעה לאחר הצום בכמות החלב באופן משמעותי ובלתי הפיך עד כדי הפסקת החלב לגמרי - לשתות לשיעורין.

*מעוברת -*

הדברים אמורים בהריון תקין ורגיל, במידה ויש חוות דעת של רופא לגבי הצום, יש להיוועץ ברב.

מעוברות חייבות בצום ולכן עליהן להתכונן היטב לפני הצום (לאכול ולשתות היטב) לנוח במהלך הצום, במקום ממוזג, לוותר על התפילות (להיעזר בבעל במידה ויש צורך).

להתחיל את הצום ובמידה ויש בחילות, הקאות משמעותיות ו/או מתפתחים צירים (אפילו קטנים) יכולה לשתות לשיעורין. מעוברת בחודשי הריון מתקדמים שלא מרגישה תנועות עובר תנסה לשכב על הצד במשך 10-15 דקות ואם לא מרגישה תנועות יכולה לשתות שתיה מתוקה פחות מכשיעור בכדי להרגיש את תנועות העובר.

אדם קרוב אצל עצמו, לב יודע מרת נפשו וברגע שאישה מרגישה שהמצב מתדרדר ואי אפשר להחזירו לאחור - לא להחמיר ולשתות לשיעורין מיד.

*אכילה לשיעורים* – *ברוב המקרים ניתן להסתפק בשתייה מזינה לשיעורים, ואין צורך באכילה. במקרים כאלו האכילה אסורה מכיון אשכילה ושתייה הם שני איסורים נפרדים ביום כיפור*, וגם כשהותר אחד מהם, לא הותר השני.

אם הרופא אומר שלא מספיק רק לשתות, ויש צורך גם באכילה, והרב פסק כך למעשה – יש למדוד ולהכין קודם הצום מאכלים בכמות של פחות מכשיעור. השיעור של אכילה ביום כיפור נקרא 'ככותבת הגסה', ובניגוד לשיעור של שתייה, הוא שיעור קבוע שאינו תלוי באדם עצמו.

באופן מעשי, שיעור זה הוא מעט פחות מ-30 סמ"ק (הכוונה שניתן להכניס את המאכל לתוך קופסה בנפח כזה), ואם שיעור זה אינו מספיק, ניתן להגדילו למעט פחות מ-33 סמ"ק. אם גם שיעור זה אינו מספיק, ניתן להגדיל עד למעט פחות מ-40 סמ"ק, אך לא מעבר לכך.

מאכל זה יש לאכול ברווחי הזמן המפורטים לעיל לעניין שתייה.

*אכילה ושתייה אינן מצטרפות*, ולכן מותר לאכול מעט פחות מכשיעור ומייד לשתות מעט פחות מכשיעור ולהפך. *העיקר הוא להפריד בין אכילה לאכילה ובין שתייה לשתייה*.

*טבילה ביום כיפור -*

המקוואות סגורים בליל כיפור מכיוון שתשמיש המיטה נאסר. מי שצריכה לטבול בליל כיפור דוחה את הטבילה למוצאי הצום. את רוב ההכנות אפשר לעשות לפני כניסת הצום בערב יוהכ"פ ובסיום הצום לחפוף, לרחוץ את הגוף היטב, לנקות את הפה ובין השיניים ולעיין שאין חציצות.

*הפרדת מיטות ומגע -*

יום כיפור אסור בתשמיש מיטה. בליל כיפור צריך להפריד מטות ולנהוג כדין הרחקות של נידה, לגבי הרחקות ביום, יש מקום להקל במגע שאינו של חיבה ובהושטה מיד ליד.

*נטילת גלולות ביום כיפור -*

אם אפשר ליטול את הגלולה לפני ואחרי הצום - עדיף.

במידה ואין אפשרות - ליטול אותה בלי מים

ומי שלא יכולה - ליטול עם שתיה מאוד מרה (2 שקיות תה קמומיל במים ולהשרות עד שהמים יספגו היטב) ופחות מכשיעור. אין צורך לברך לפני או אחרי.

חולה שאוכל או שותה ביום כיפור - אין צורך לעשות קידוש.

*איך מחשבים שיעורין?*

ממלאים לפני הצום את כל חלל הפה במים (שתי לחיים מלאות). פולטים את המים לכוס, מחלקים את הכמות לשתי כוסות (חצי-חצי). חצי מהכמות היא מלוא לוגמיו אותה אסור לשתות ביום כיפור ולכן אישה שותה *פחות* מחצי הכמות. כדאי לסמן על הכוס את קו גובה המים והכוס הזו תלווה אותה במהלך הצום.

בין שתיה לשתיה הפרש של 9 דקות.

בשעת הצורך אפשר לרדת מ9 ל-7 ול-5 ואפילו ל2 דקות.

עדיף לשתות מיץ ענבים כי יש בו סוכרים שיכולים לחזק את הגוף ולתת אנרגיה הרבה יותר משתיית מים. דוגמאות נוספות למשקאות מזינים: מיצי פירות טבעיים, יוגורט נוזלי, מרק מזין נוזלי, שהוכן לפני הצום.

כל שתיה כזו היא היתר בפני עצמו כך שאם האישה התאוששה, מפסיקה לשתות לשיעורין ובמידת הצורך - תחזור שוב לשתות לשיעורין.

להגדיל עד למעט פחות מ-40 סמ"ק, אך לא מעבר לכך.

מאכל זה יש לאכול ברווחי הזמן המפורטים לעיל לעניין שתייה.

*אכילה ושתייה אינן מצטרפות*, ולכן מותר לאכול מעט פחות מכשיעור ומייד לשתות מעט פחות מכשיעור ולהפך. *העיקר הוא להפריד בין אכילה לאכילה ובין שתייה לשתייה*.

לשאלות נוספות והצטרפות לקבוצת סוגה בשושנים - שות הלכתי בטהרת המשפחה

נתנאל ובת-חן ווייל

אני מכירה דעה אחרת גם לגבי מדידת השיעור וגםאורוש3אחרונה

לגבי הזמן בין לבין. וגם לגבי זה שניתן כל שתיה ולא כל שתיה צריכה היתר בפני עצמה.

לכן נראה לי עדיף שכל אחת תשאל אצלה...

בשציה את יכולה למדוד לך בכוס 40 מל ולסמן בפסרק לרגע 1

מותר לשתות כל משקה נוזלי כולל יוגורט שוקו וכו

אכילה נמדד לפי נפח לכן תכיני לך מראש מזון כמה שיותר דחוס כמו שקדים תמרים וכו.

פעם ראיתי טבלה ממש כמה שקדים זה שיעור כמה פתיבר אבל אני לא יודעת איפה למצוא

רק לגבי שתיה לשיעוריםכחל

אני קיבלתי היתר בזמנו רק לשתיה בשיעורים, אז לא יודעת לגבי אוכל

אבל בשביל השתיה חילקו מטעם הקופת חולים כמו שלוקים של מים, שכל שלוק זה השיעור שמותר

ועקבתי בשעון וכל 9 דק' שתיתי שלוק של מים

נכון בעזר מציון ניתן לקנותDoughnut

בלניות בבקשה בבקשה בבקשהאלומית

תהיו בלתי נראות

בלתי נשמעות

בלתי קיימות

זה גם ככה קשה. ומביך. ויש לי בטן של הריון עדיין. ונשירת שיער מטורפת שרואים טותה. ואני מתפדחת כולי. ולמרות שאני מנסה לנחם אותי שבלניות רגילות להכל אני מובכת נורא. וגם ככה אני מסתבכת על הטבילה. אוף. לא יודעת מה יש לי. לא מצליחה לצלול טוב.

ועד שאני גומרת אני רק רוצה לברוח משם ומעצמי. ואז את מחכה לי ליד החדר ואומרת שאת מתלבטת אם להגיד לי משהו...

לא!

לא!

לא!

אל תגידי ואל תגידי שאת רוצה להגיד

פשוט לא.

האינטואיציה שלי אומרת שזה משהו מאד לא נעים לשמיעב, ואין לי שום יכולת להכיל ביקורת משום סוג. גם אם זה לטובתי.

בבקשה. זה כל כך רגיש. לא רוצה לצאת מהמקווה בתחושה של אני לא טובלת יותר לעולם.

ואחר כך לבכות שעות ולאכול סרטים על מה היא רצתה להגיד.

איכס. איכס. איכס.

אמאל'הבאתי מפעם

אין יותר מלחיץ מ"אני מתלבטת אם להגיד לך משהו"...

אוף.

חיבוק גדול!

חוויה של טבילה מעורבבת עם כ"כ הרבה רגשות, אני תמיד מדמיינת שיש נשים (סליחה) שמנות ממני/ מכןערות ממני/ מבוגרות ממני/ מוזרות ממני שטבלו פה .. אז... לא יזכרו אותי...

ממש.. אוף. זה עשה לי כזה רעאלומית

אולי תמצאי מקוה אחר?אורי8

מעולם לא נתקלתי באמירה כזו של בלנית, נשואה מעל 20 שנה, ההפך אני ממש מרגישה שהן מנסות להיות בלתי נראות, לא מסתכלות עלי , מסתובבות לצד השני , ומסתכלות רק על הטבילה כשאני בתוך המים( בעיקר באחד המקוואות בעיר שלי, אבל גם בשני הן בסדר). אני חושבת שאת יכולה לבקש שהבלנית לא תסתכל, שתסתובב ותסתכל רק אם כל בראש במיים, והטבילה כשרה, זה בעצם התפקיד,שלה. לא דום דבר מעבר.

אני גרה ביישובאלומית

ולנסוע למקווה איר זה יותר זמן, וכמו שאני מכירה את עצמי אני פשוט רוצה לגמור עם זה כמה שיותר מהר

אני גם גרה בישוב, כנראה אחרמתיכון ועד מעון

אצלנו בזמן שהטובלת יורדת לבור הטבילה הבלנית עומדת עם הגב אליה או מרימה את המגבת למעלה שתחצוץ.

יש רק בלנית אחת?

אצלנו יש כמה

גם אצלינו ככהאלומית

את המשפט הנ"ל היא אמרה לי כשחזרתי לחדר להתארגן

יש לכם עוד בלניות?שימושית

אם כן תבקשי מהאחראית שלא ישבצו אותה אצלך, ומקווה שיהיה לך בלנית נעימה ורגישה יותר

זה זמן כזה רגיש, שצריך להיות אובר ואקסטרה רגישים

אמאלה מזעזע...!רוצה לשאול שאלה

אצלנו אני בכלל לא רואה את הפנים של הבלנית... היא דופקת על הדלת שלי ומיד מסתובבת לחדר של הבור ואני הולכת אחריה ואז נכנסת למים ורק אז היא מסתכלת על הטבילה ומיד יוצאת ומחכה עד שאני אכנס לחדר שלי חזרה.... גם ככה כל הקטע של הטבילה לא נחמד להרבה נשים!

ומה זה המשפט הזה לא הבנתי, לא משנה מה היא רצתה להגיד זה ודאי לא עניינה!!

וואי וואי.. ליבי איתך!! גם א עברתי דברים לא נעימיםפרח חדשאחרונה

היום אני כבר יודעת לשים גבול

מבקשת שלא יבדקו אותי ולא ישאלו שאלות (ממש נעים לעמוד מול אישה זרה עם מגבת ולהתחיל לדבר איתה 😵‍💫)

לאחרונה הגיעה אצלינו בלנית חדשה צעירה,

כשנכנסה אמרתי לה אני מוכנה והכל בסדר ( כלומר אין צורך לחפור)

אז היא שואלת אותי

מה.. זה פעם ראשונה שלך במקווה הזה 😲?? כאילו אני המוזרה פה

באמת שאין לי מילים.

כנראה שרוב הבלניות בסדר גמור אבל מספיק פעם אחת לעבור אי נעימות והשפלה כדי לגרום לכל הדבר הזה להיות הכי שנוא עליך בעולם

חזרה לעבודה אחרי 3 חודשים בחל"דניק חדש אנונימי

איך עושים את זה?? חייבת לחזור מסיבה כלכלית

בילדה הראשונה חזרתי אחרי 8 חודשים

אשמח לכל טיפ שעזר לכן להסתגל לעבודה ולשגרה מהר

ומי שהניקה איך עשיתן את זה עם שילוב תמל?

מתכננת לתת תמל למעון ושאחזור ב4+ להניק וגם בלילה הנקה

מפחדת שיהיה גודש איך עושים את זה

קחי בחשבון שלא תמיד עובד החצי חציאונמר

אני חזרתי גם אחרי 4 חודשים,

וכן ניסיתי בתקופה הראשונה שאיבות תוך כדי ואם היה צריך היה גם תמל.

אחרי 9 חודשים נשברתי והפסקתי שאיבות והמשכתי עוד קצת הנקה אחרי ובלילה אבל זה מחזיק מעמד הרבה פחות טוב ודיי מהר הפסקתי פשוט לגמרי.

אז קחי בחשבון שלפעמים כשלא שואבים בעבודה זה משפיע גם על האחרי...

בהצלחה!!!

זהו אני לא רוצה לשאוב אצל הגדולה היתי שואבתניק חדש אנונימי

בעבודה וזה גמר אותי פיזית

חוסרת אחרי החגים משלבת מעכשיו תמל בבית

בלילה זה הספיק לך רק הנקה? או הבאת גם בקבוקניק חדש אנונימי

ח

בלילה תקופה היה רק הנקהאונמר

ואחרי זה רק בקבוק.

לשלב גם וגם לא הצלחתי. ברגע שעברתי לבקבוק עברתי לגמרי

אני חזרתי ושאבתי ולא הבאתי תמלעדיין טרייה

אם את רוצה להביא תמל הייתי כן שואבת בהתחלה ומורידה שאיבות לאט לאט שלא יהיה גודש.

כן כדאי שאקח איתי משאבה לעבודהניק חדש אנונימי

יש צורך בהסתגלות לתינוקת בת 3 חודשים?ניק חדש אנונימי

אני עשיתיoo

הסתגלות לעצמי

להסתגל לפרידה מהתינוק

מהשינוי בסדר יום

וגם בשבילו

למרות שלא הייתי בטוחה אם הוא צריך

לי ברור שכןאיזמרגד1

גם אם הוא לא יודע להביע את הקושי שלו פוחד מפרידה, עדיין הוא היה רגיל להיות 24/7 עם אמא ופתאום לעבור ל8 שעות רצופות במקום אחר עם מלא רעש וילדים ובלי אמא נראה לי ממש יותר מדי

כדאי לעשות בהדרגה של כמה ימים...

המטפלת זו חמותי ככה שהיא לא אדם זרניק חדש אנונימי

והגדולה שלי (שנה ו9) אצלה ואם אוציא את התינוקת מה עם הגדולה? זה יהיה לי קשה להוציא את שניהן מוקדם או שהגדולה תשאר ותבכה

במקרה שלך הגיוני שהייתי מוותרת על הסתגלותשיפור

אז זה שונה לגמריאיזמרגד1

אולי כן לעשות יום- יומיים שאת אוספת את שתיהם מוקדם, ואז רגיל אבל פחות קריטי

אני שאבתי פעם ביום והנקתי שאר הזמן, הלך סבבהשיפוראחרונה

שמלות הנקהקל"ת

אהלן,

למישהיא יש המלצה איפה אני יכולה למצוא שמלות הנקה חגיגיות לשבת/חג? עדיפות לחנות שאוכל למדוד פיזית על הגוף ולא דרך האינטרנט..

התחדשות עלימנגואית

להודולה יש די הרבה שמתאימות להנקהעדיין טרייה

מצטרפת להמלצהתוהה לעצמי

גם לכאלו שלא נראות הנקה יש ריצרצים בצדדים שהופכים אותם למתאימות

בחיים לא הבנתיעיונית

איך אמורים להניק מהריצ'רצ'ים האלו בצדדים

שולפים החוצה...טארקו

באמת לא תמיד זה מתאים לכל אחתמנגואית

לא יודעת על כולםתוהה לעצמי

ספיציפית של הודולה ארוכים ממש, ואז אפשר להזיז את השמלה מהצד ולהניק. ממליצה לבשוק את זה כשמודדים.

כן ממש הרבה מבחר. ממליצה גםאמא לאוצר❤

יש בקמיליון חלק שמלותשלומית.

חגיגיות עם רוכסן

ובכללי אני לא קונה "שמלות הנקה" אלא שמלות עם כפתורים/וי/ רוכסן וכו'

מאיפה את?צועקת לך

לתאירי יש דברים מהממים אבל הסטודיו שלה בקרית מלאכי

אזור המרכזקל"ת

נראה לי שבפתח תקווה ברחוב ההסתדרות ישנפש חיה.

וגם נראה לי שיש בחנות שנקראת "לב שמח" (ראיתי אחת באלעד ואחת במודיעין עילית)

אם רחובות קרוב לך אז על כל רחוב הרצל יש כל מיני חנויות

יש גם חנות שנקראת קמי שאו אני לא בטוחה במרכז איפה היא, אבל יש אותה ברחובות, באחת הסמטאות של הרחוב הנ"ל

אני גיליתי שסרפן זה די נוח להנקהשמש בשמיים

מורידה את הכתפיה מהכתף ואז ממש נוח לי להניק, ויש סרפנים ממש יפים וחגיגיים (כי כבר נמאס לי שכל השמלות שבת שלי הן מעטפת או כפתורים)

אני עושה אותו דבר עם שמלהרקאני

שהפתח מרובע גדול עם גומי כזה

יש לי חולצת בסיס ואני פשוט שולפת את השרוול

ראיתי כאלה בקמיליוןנפש חיה.

תודה!קל"ת

יש לך רעיונות למקומות ספציפיים בהם אוכל למצוא?

אני לובשת שמלה עם חצאית למטהיעל מהדרום

לקמיליון יש הרבה שמלות עם ריצרץ קדמיטארקו

אני מאוד אוהבת את הסגנון והגזרות

וגם היה לי ממש נוח.

עוקבתאורוש3

לקמיליון יש באתר קטגוריה של בגדי הנקה עםואילו פינו

מגוון של שמלות ממש מוצלחות

אירופה ישראל בבית שמששיח סודאחרונה

מבחר גדול של שמלות הנקה חגיגיות

בת שנה ועשר התחילה להתעורר בלילה🫪חמדמדה

קמה בערך בשבע

שנץ בגן 12-2

מתארגנים לשנת לילה סביב שש וחצי

שבע במיטות

בדרך כלל נרדמת מהר

אממה

העברנו לפני חודשיים בערך למיטת מעבר (וגם עברנו דירה אז היא בחדר ממש שלה, עד עכשיו היתה בחדרון שיוצא מהחדר שלנו)

בקיצור מתעוררת בערך ב12 אבל לפעמים גל לפני (היום נגיד, בעשר) ולאאאא חוזרתתתת לישוןןןן

שעות יכולה להחזיר אותה למיטה להיות לידה כמה דקית יותאים אחרי שנייה היא באה

לא עוזר כלום!!!

מה עושיםםם

להשכיב מאוחר יותר לא ניראלי יעשה טוב היא עייפה כבר ממש ברבע לשבע- שבע…

אופ…

שוקלת לסגור את הדלת של החדר שלה (היא לא מגיעה לידית) כדי שתתרגל שלא יוצאים, אבל מרגיש לי התעללות מה זה כלא

מקפיצה למשמרת בוקר 😂חמדמדה

מוכרקל"ת

קשיי המעבר למיטת מעבר😉

גם אצלי בגיל שנתיים העברתי למיטת מעבר וכמובן קם ממנה עצמאי, אך היה מגיע אלינו לחדר ונרדם בחזרה על המיטה שלנו..לאט לאט הם מתרגלים..

לא הייתי סוגרת דלת דל חדרלב לבן

יכול להיות חוויה מאד לא נעימה

אולי הייתי מתיישבת לידההבמיטה כשהיר קמה. מתעקשת שאי אפשר לקום מהמיטה

לא מניסיון ממשכנה שנטעה

אבל ללוחשת לתינוקות יש פרק על מעבר למיטת מעבר ושיטות איך לעזור לילד לישון לילה שלם. אני משתמשת בעקרונות שלה אבל שלי עוד בלול. הוא היה קם בלילות ומתלונן שרוצה לצאת, השתמשנו בהורד - נמצאים ליד ופשוט מורידים שוב ושוב לשכיבה (אני אומרת לו 'ראש על הכרית' עד שהוא חוזר לישון). העיקרון שלה בגדול זה בהדרגתיות ובעקשנות - לשבת ליד ולהחזיר למיטה, עד שלומדים ואז בהדרגה לצאת מהחדר (כל שלושה לילות נגיד יושבת קצת יותר רחוק ממנה עד שיוצאת לגמרי וילדה לומדת להישאר במיטה לבד). ממליצה לך לבדוק בספר שלה, יש שם ממש סיפור כזה על ילד שהיה קם מהמיטה כל הזמן להורים

מקווה שיעזור לך❤️

כן אבל אפשר לשבת לידה שעה וחצי וכל חמש דק להגיד להחמדמדה

היא שתהיה בריאה

בלול- אם היינו לידה לא היתה נרדמת. רק כשהיינו אומרים לילה טוב נשיקה והולכים תוך שנייה בום

כאילו אם אנחנו שם רןצה לשחק

גם עכשיו אם יש לה יותר כוח אז בהרדמה הראשונה היא לא נרדמת ראשונה, אחותה קודם, אנחנו אומרים לה לילה טוב יוצאים ושתי דק אחר כך רדומה

את לא רוצה שהיא תעבור אליכם לחדר?Sheela

אני לא בנויה לפרויקטים באמצע הלילה והרבה יותר קל לי שהם פשוט באים לישון במזרון לידי

מבינה את הצורך שלהם בביטחון ובקרבה

וזה לא דורש ממני לקום ולהרדים באמצע הלילה..

עד היום למעשה הבן שלי ישן איתנו משלב מסויים בלילה וזה לא מפריע לי בכלל

היא לא אוהבת לישון איתנוחמדמדה

אני גם לא

אבל עם הגדולה תקופה ארוכה פשוט באה כי באמת אין כול למלחמות

זאת אם מתעוררת כשאנחנו ישנים- לרוב לא תהיה לה בעיה לחזןר למיטה נשב לידה קצת ושלום

אבל אם אנחנן עוד ערים (וזה נפוץ ב12…) זה הסיוט

היא גם לא רוצה את המיטה שלנו

היא מסכימה להיות במיטה רק אם יושבים לידה וגם אז לא תמיד עם ראש על הכרית

ויכול לקחת לה המון זמן להרדם

ואם יותאים מהחדר היא באה

אז אולי לדאוג להחשיך את הבית, לדבר בלחשיראת גאולה

ככה שתהיה אווירה של אמצע הלילה

נדיר שאני כותבת זאת נראה ליקופצת רגע

כי באמת לרוב בעיני הרבה מבעיות השינה נובעות מעייפות יתר, אבל

אולי להשכיב אותה לישון יותר מאוחר?

את בטוחה שבמעון ישנים רק מ 12-14? המעונות אצלנו לרוב מתחו יותר את השינה, השכבו לפני 12 והעירו אחרי 14:00...אז אולי באמת כבר ישנה מספיק?

לא יודעת האמת מאחלת לך שכן תחזור לשעות השינה הרגילות שלה בלי להתעורר, כי נשמע ממש טוב

ממה שאנחנו רואים כן…חמדמדה

וגם היא באמת עייפה בשבע

עייפה עעיניים אדומות בכיינית עצבנית

מקווה שזו תקופה שתעבור מהר והיא תחזור לישון טוב 🙏קופצת רגע

להחזיר למיטת תינוקיערת דבש

לא מבינה האמת ששמים במיטת מעבר בכזה גיל

מיטת תינוק נותנת בטחון ובאמת אי אפשר לצאת ולהסתובב בבית סתם ככה בלילה

אצלי לפחות מעולם לא יצאו בגיל הזה לבד

אני בעד כנלהמקורית

הילדים שלי היו במיטת תינוק עד גיל שנתיים++ וישנו מעולה

וממש לא לסגור עליה את הדלת לדעתי. זה יכול ליצור טראומה של בהלה ש- למה בעצם? במיטת תינוק גם אם היא קמה היא נשארת במיטה (אאכ והיא נינג'ה קטנה) הבן שלי כשהיה מתעורר היה נשאר במיטה מתקשקש עם איזה ספרוו בד מתעייף וחוזר לישון

עוד מעט יבוא אח קטן שצריך את המיטה שלה🥰חמדמדה

ובלי קשר בגלל שעברנו דירה ועיצבנו את החדרים- זה יותר יפה חחח

אני הבאתי מיטת תינוק נוספתהמקורית

כדי שיהיה לשניהם האמת. מיד 2.

ולדעתי העיצוב של החדר הוא שיקול שולי לעומת מה שאת מתארת

את רואה את עצמך מתעוררת בלילה ןרדוף אחריה אחרי לידה שתחזור לישון? במיטת מעבר אפשר לישון גם בגיל יותר מאוחר. לדעתי הנוחות לוקחת (אם כי אני מבינה שכשזה לא לפי התכנון זה מבאס)

בעלי מתעורר😏😏😏😏חמדמדה

סתם נו כן

אבל זה הקטע היא לא כל הלילה טיילת

היא מתעוררת

צריך להרדים אותה שוב

וזהו עד הבוקר (בניגוד לבת הארבע שבאה אלינו ורוצה חיבוק ורוצה מים ומקסים פשוט)

אם יש לכם כח - בבקשה😅המקורית

אני העדפתי לחסוך את זה האמת..

זה לא בטוח יחסוך... כי אולי הם יצטרכו לקום אליהיעל מהדרום

יש שלב שבו הילדים מגלים שהםהמקורית

יכולים להסתובב בבית ולעשות מלא בלאגן. וזה יכול גם להיות מסוכן.

זה לא הבעיה שצריך לקום אליה, אלא שהיא יכולה להסתובב והיא לא מודעת לסיכונים סביבה

זה השנקל שלי לפחות

זהקל"ת

יכול להיות גם ביום, לא רק בלילה. צריך להתאים את הבית לילדים קטנים שלא יהיו דברי סכנה.

אצלי היו או קמים וקוראים לי או באים אלייעל מהדרום

לק"י

ולא כי כולם פה הם ילדים טובים ירושלים🤭

כנראה שאמצע הלילה פחות קורץ להם להשתובב בלעדינו.

ואת הגבת לעניין הלחסוך "לקום אליה"יעל מהדרוםאחרונה

לק"י

ולזה הגבתי.

להיפךקל"ת

בגלל שעוד מעט יהיה עוד תינוק קטן אז היא מתכוננת ומכינה אותה מראש למיטת מעבר כך שבע"ה עד הלידה היא כבר יותר תתרגל.

אני ממש מבינה את המהלך..בדרכ ההתרגלות למיטת מעבר לא לוקחת נצח.

לא רואה סיבה להשאיר במיטת תינוק, במקרה שלה הייתי קופצת על ההזדמנות של לידה נוספת בע"ה ומעבירה עכשיו (כך גם עשיתי עם ילדי בהפרשים צמודים). להשהות את זה ולהעביר למיטת מעבר כשיש עוד תינוק בן כמה חודשים לא יותר קל לדעתי.

את לא רואה, אבל אני כן המקורית

כל אחת ומה שהתאים לה

לי התאים 2 מיטות תינוק כשהיו לי צמודים קטנים אז אני ממליצה, היא תחליט מה לעשות כמובן

בעיניי מיטת מעבר היא ממש מיותרת אגב (הייתה לי)

ברורקל"ת

הצגתי רק עוד נקודת מבט

היא אכן לא במיטת מעברחמדמדה

היא בציטת חבר ואחותה במיטה הגדולה יותר שלו

לא חושבת שאחזיר אותה למיטת תינוק היא בעקון בטוחה שהיא בת 17 ומאוד אוהבת את העצמאות שיש לה (לא ניתנת שנאכיל אותה למשל)

זה לגיטימיאנונימית בהו"ל

להיות בלחץ מעכשו מתאריך משוער של 3 ימים לפני פסח?😂

או שהיה פג והברית נדחתההשם שלי

אולי יעניין אותך