קצת סדר בכמה פייקים על סמוטריץ'נעה ונדה

1. בן גביר היה זה שהתעקש על חיבור טכני ולא מלא, וסמוטריץ', למרות שרצה איחוד מלא, כיבד אותו והסכים. כך הוא (סמוטריץ') אמר בראיון לערוץ 7.

2. סמוטריץ' לא זרק את חגית משה. הם סיכמו שאם היא תבחר הם מיד נפגשים אצל הרב דרוקמן וחותמים. סמוטריץ' הגיע והיא לא.

חוץ מזה, האיחוד לא יצא בסוף אל הפועל כי סמוטריץ' רצה איחוד מלא ומשה לא רצתה למחוק את ה"מותג" של הבית היהודי, אז היא בחרה פשוט במקום למחוק, לרסק לחלוטין. וסמוטריץ' במידה לא מבוטלת של צדק לא הסכים לקבל פחות מהמגיע לו כמנהיג מפלגה שמקבלת יותר בסקרים. ערך ה"מותג" (השחוק) לא עולה על השווי הריאלי.

ותאמת שלדעתי זה טוב, כי סופסוף במקום מפלגת מיינסטרים אחת, התחלקה הנציגות הדת"לית לחלוקה האמיתית בשטח - חרד"לים וליברלים. ושמי שמשתייך למיינסטרים שיבחר. נמאס לחרד"לים ולליברלים להתפשר כל הזמן, תתפשרו גם אתם סופסוף.

3. סמוטריץ' לא מכר את נשמתו לשטן, סליחה לביבי, הוא ריאלי! הוא מתחייב לשבת בממשלת ימין. ממשלה בראשות לפיד היא לא ימין וסער וימינה, גם אם סמוטריץ' יצטרף, לא יוכלו להקים ממשלה לבד בלי ביבי או עם לפיד כשהוא לא ראש הממשלה... עם כל הכבוד יש לו יותר מנדטים מהם.

ממשלת ליכוד-חרדים-סמוטריץ'-ימינה (בלי אגו) זאת ממשלת החלומות (הלוואי! בעז"ה). זאת תהיה ממשלה צרה שתאלץ את ביבי לאמץ מדיניות ימנית. מה עדיף? לפיד-סער-ימינה-עבודה-כח"ל-מר"צ? 3 מפלגות שמאל מול 2 ימניות, לא נראלי שעדיף את זה רק כדי להעיף את ביבי מראשות הממשלה, נאלץ לסבול אותו.

מסכיםThe Lion

למה את בוחרת להאמין לסמוטריץ' ולא לבן גביר?בן מכיר

בן גביר אמר ההיפך?נעה ונדה

אם כן אשמח לקבל קישור

לגבי 3 - לא מסכים בכללספק

קודם כל, ההיסטוריה הפוליטית של ביבי הוכיחה שהוא תמיד יעדיף להקים ממשלת שמאל מאשר ממשלת ימין. 

ב-2009 הוא אץ רץ לציפי לבני כדי לתת לה את תיק המשפטים, ב-2013 הוא החרים את בנט ודחק אותו לברית האחים עם לפיד וב-2015 הוא ניסה להכניס את העבודה (ובכל מהלך 2016, גם לאחר שהקים ממשלה). 

אגב, גם בבחירות האחרונות הוא הכניס את גנץ והעיף את בנט לכל הרוחות למרות הנאמנות שהפגין. 

ממשלת ליכוד+חרדים זו ממשלת סיוט כלכלי. (לא שסמוטריץ' ובנט הם חלום, אבל עדיין...)

השנה כבר עלינו למקום ה-2 במדד יוקר המחיה של ה-oecd. ב-2009 היינו במקום ה-24! (לפנינו נמצאת רק שוויץ, רק שהשכר הממוצע בשוויץ הוא ה-3 הכי גבוה ואילו אנחנו, נמצאים במקום ה-21). 

זה המחיר של ממשלת ליכוד+חרדים+סוציאל פופוליסטים - המדינה המערבית שהכי גרוע לחיות בה מבחינה כלכלית. 

אפילו תיירים כמעט ולא מגיעים לפה (מקום 140 בעולם באחוז הכנסות המדינה שמקורן בתיירות - בזמן שהתל"ג כאן נמוך בכ-10% מהממוצע ב-oecd). 

ומילא תיירים, אפילו ישראלים מעדיפים לנפוש ביוון, קפריסין וטורקיה בגלל שזה הרבה יותר זול. 

מי רוצה להוציא 10 דולרים על בירה בחופשה שלו? 

העדיפות הראשונה היא להעיף את ביבי מראשות הממשלה ולא משנה מי יבוא במקומו - כל זמן שקיימת תופעת הביביזם, המצב כאן רק יילך וייעשה גרוע יותר ויותר. 

למעשה, הביביסטים נתנו לביבי קביעות בתפקיד ראש הממשלה וכמו כל אדם אחר שמקבל קביעות - אין לו שום סיבה לעשות את העבודה שלו. 

בסופו של דבר, לא משנה איזו ממשלה תחליף אותו - גם היא תיפול בסופו של דבר ואולי אח"כ, סוף סוף יבוא מנהיג שבאמת ירצה לעבוד עבור האזרחים. 

..נעה ונדה

1. נכון, ביבי תמיד מעדיף להקים עם השמאל, לכן אני מקווה שבעז"ה הפעם לא תהיה לו ברירה אלא להקים עם הימין.

2. נכון שהחרדים טובים בלבטח את הציבור שלהם בכסף, אבל דווקא יוקר המחייה זה אינטרס שלהם  כנציגים של ציבור די עני.

3. ביבי אמנם כבר שנים בתפקיד אבל בכל מערכת בחירות המאבק מתחיל מראשיתו. וגם... מה רע בביבי כבול ע"י הימין?

1. הוא תמיד ימצא ברירהספק

ובכל מקרה, זה לא שהליכוד היא מפלגת ימין...

2. האינטרס של הפוליטיקאים החרדים הוא להשאיר את המצביעים שלהם כמה שיותר עניים - כך הם יכולים לתת להם עוד קצבה ולקנות את הקול שלהם לבחירות הבאות. 

יוקר המחיה משחק לידיים שלהם. 

3. אם ראש הממשלה לא מוכן לעבוד ולצאת למאבקים בגופים מושחתי כדי להיטיב עם אזרחי ישראל - זה לא משנה מי יהיו שותפיו הקואליציוניים. זה פשוט לא יקרה. 

ביבי חייב ללכת לפני שהוא מביא את מדינת ישראל אל נקודת האל-חזור מבחינה כלכלית - והיא לא כ"כ  רחוקה כמו שאנשים מקווים לחשוב. 

נכוןמיכאלצ

ביבי הורס את הכלכלה.

צמיחה יותר גבוהה מרוב מדינות ה-OECD מעידה על כישלון טוטלי של ההנהגה.

השיטחיות של הביביסטים פשוט עושה את זה קל מדי...ספק

די, תחליפו את דפי המסרים או שלפחות תעמיקו בהם קצת.

בא ננתח את מה שאנחנו רואים כאן: מדינת ישראל נפגעה בצמיחה שלה פחות מחלק גדול מהמדינות בעולם. 

מרשים. 

אבל רגע, ביביסט, אולי נעצור רגע לחשוב? 

מהו הענף שנפגע הכי הרבה ממשבר הקורונה? מהעובדה שכמעט ואין טיסות? 

התיירות!

אז למי יש פוטנציאל להיפגע יותר מהמשבר - למדינה שבה יש תיירות או למדינה שבה אין כמעט בכלל תיירות? 

מדינת ישראל, על כל אתריה ההיסטוריים והארכיאולוגיים שלה בתוספת חופים ארוכים ואקלים נח מאוד - במיוחד בעיר הנופש הנקראת אילת - ממוקמת במקום ה-... תופים בבקשה... 140 מתוך 175 מדינות מדורגות באחוז התל"ג שלה שמקורו בתיירות!

כן, תעשיית התיירות בישראל היא אחת הגרועות בעולם. 

עכשיו נכון, אפשר לטעון שזה בגלל שאנחנו כ"כ טובים בדברים אחרים זה התיירות נדחקה הצידה מבחינת האחוזים - אלא שמבט פשוט מגלה שהתל"ג לנפש בישראל הוא כ-10% פחות מהממוצע ב-oecd. 

כלומר, אם אין לך תעשיית תיירות, אז היא לא יכולה להיפגע, נכון? 

והנה, נפתרה התעלומה איך ייתכן שישראל נפגעה פחות ממשבר הקורונה. 

אגב, למה אתה חושב שאין כאן כמעט תיירות? 

אולי מאותה סיבה שישראלים מעדיפים לנפוש ביוון וקפריסין ולא בארץ - כי ישראל היא המדינה השניה הכי יקרה ב-oecd!

מי לעזאזל רוצה לנפוש במדינה שבה החופשה תעלה כפול מאשר כמעט בכל מקום אחר בעולם המפותח??

רגע, מי אשם בזה שכ"כ יקר כאן? 

מיהו ראש הממשלה שהקפיץ אותנו מהמקום ה-22 ביוקר המחיה היישר למקום ה-2? 

ביבי!!

אז כן, זו רק דוגמא אחת לאיך ביבי החריב את הכלכלה הישראלית. 

תודה. 

אין לי עניין להתווכח עם אנשים שמשתמשים באד הומינםמיכאלצ

רצית להתחכם? קיבלת מה שקיבלת. אל תתבכיין עכשיו.ספק

מ.ש.למיכאלצ

טוב, תתבכיין...ספק

עם תרבות דיון נמוכה כמו שלך, פשוט אין עניין להתווכחמיכאלצ

יותר לא אגיב כאן בעז"ה.

חמוד, ניסית "לעקוץ" וקיבלת מה שמגיע לך.ספק

בפעם הבאה תכתוב כמו בנאדם במקום לכתוב בחוסר כבוד ואז להתבכיין כמו תינוק שהתייחסו אליך לא יפה. 

..נעה ונדה

1. לכן אמרתי שאני מקווה.

2. קצת קשה לי להאמין... הם כבולים לרבנים

3. אם השותפים שלו יעמידו את זה כתנאי כניסה לממשלה, זה יהיה או זה או בחירות חמישיות.. והוא יחליט

1. אני מקווה להרבה דברים - אבל חי לפי מה שריאליספק

ומה שלמדתי מנסיון העבר. 

2. הם לא כבולים לרבנים - הרבנים כבולים אליהם. 

3. הוא ימסמס הכל. מאז 2009 הוא מסמס כל מה שהוא לא רצה. 

הוא כבר לא ישנה את המצב לטובה.  

אוקי, אז מה האלטרנטיבה?נעה ונדה

להחליף את ביבי ולהוציא אותו מהמשחק הפוליטיספק

ברגע שהוא לא יהיה - תופעת ה"ביביזם" תיעלם והבחירות יחזרו להיות על נושאים אמיתיים. 

אז, ורק אז, יש אפשרות שתקום ממשלת ימין. 

צריכים לקחת חצי צעד אחורה - אפילו אם זה אומר שלפיד יהיה ראש ממשלה לשנתיים - כדי שנוכל להמשיך קדימה. 

נתניהו ירד מהבמה מתי שהוא כמו שטראמפ ירד מהבמהאיתן גיל

אבל בשונה מטראמפ, נתניהו מתמודד במשטר פרלמנטרי. 

כל אחד יכול להצטרף לליכוד ולהעמיד את עצמו לבחירה לראשות התנועה. גם אתה וגם בנט. כך למשל, סער התמודד מול נתניהו, והובס, ועל כן יצא לדרך חדשה במפלגה עצמאית, וזה בסדר גמור.

ברגע שהוא כבר לא יהיה ראש ממשלה - תוכל לקום לו התנגדותספק

פנים ליכודית. 

משום מה, אצל הליכודניקים הקלאסים, עצם ההתמודדות מול ראש ממשלה מכהן נתפסת כמעשה בגידה (ע"ע גדעון סער). 

האם אני בטוח שזה מה שיקרה? 

לא. 

אבל האופציה האחרת היא להתייאש ולהפנים שמדינת ישראל בדרך להתרסקות. 

התנגדות לנתניהו יש כל הזמןאיתן גיל
בהתמודדות מול סער זכה סער ב- 22 אחוז, וזה אומר ש- 22 אחוז לא רוצים את נתניהו. כשיהיו 50.5 אחוז מתנגדים הוא יפסיק להיות יו''ר התנועה.
לנתניהו יש שני חלומות שהוא רוצה להגשים, שיקום הכלכלה לאחר הקורונה, וכריתת הסכמי שלום נוספים עם מדינות ערב. להערכתי הוא יפרוש לפני פיזור הכנסת הבאה.
לא רקבן מכיר

זה אומר שיש גם עוד כמה שלא רוצים את ביבי אבל לא מוכנים שהיועמ"ש יקבע להם מי יהיה ראש המפלגה וראש הממשלה.

בחלקים גדולים של הפלג היותר ימני של הליכוד זה היה השיקול.

בהחלטאיתן גיל
במדינה דמוקרטית אמיתית הציבור קובע מי יהיו נציגיו ולא הפקידים, ואצלנו זה לא ככה. אני מקוה שהממשלה הבאה שתקום תהיה ימנית ותתחיל לתקן מה שצריך גם אם חלק מהימין הכשיל בעבר יוזמות לתיקון. הרי אף אחד לא חף מטעויות .
מוסכםבן מכיר

אם כן יש לוודא שיש לחץ מסיבי על ביבי שלא ימסמס שינויים אלו כפי שעשה כל השנים, ויש לתת כוח לאנשים שריסון הפקידים הוא בנפשם (סמוטריץ ורוטמן, בנט ושקד)

מה ישתנה עכשיו?ספק

מאז 2009 הסיפור חוזר על עצמו - למה שמשהו ישתנה עכשיו? פתאום הוא ייתן לסמוטריץ' לחוקק מה שהוא רוצה שנוגע למערכת המשפט? 

הרי ברור לכולם שזה לא יקרה.

יותר מזה, לאור ההיסטוריה, הסיכוי שסמוטריץ' יהיה בכלל בקואליציה שואף ל-0 וביבי ינסה להימנע מזה בכל כוחו. 

חוץ מזה שסמוטריץ' רוצה לרסן רק פקידים מסוימים - לאחרים, הוא רוצה לתת יותר כח וזה לא פחות גרוע. 

עכשיו לביבי יש אינטרס אישיבן מכיר
נגד הפרקליטות והפקידות, וסמוטריץ׳, החרדים ובנט היחידים שמוכנים לשבת איתו, ושלושתם מצהירים שהם רוצים לשנות את מערכת המשפט. המצב אופטימלי מבחינה פוליטית שזה יקרה.
כמו שאם אני לא טועה אתה בעצמך כתבת במקומות אחרים, השינוי הראשון והקריטי ביותר שיש לעשות הוא ריסון המערכת הפקידותית, השאר אפשר לעשות אחר כך, אבל הם מנטרלים כל שינוי שפוךיטיקאי אחר מנסה לעשות.
החקירות נגדו נפתחו ב-2016, אם אני זוכר נכוןספק

היה לו אינטרס אישי לעשות שינויים גם הרבה לפני. 

אני לא חושב שכתבתי שהשינוי הראשון והקריטי ביותר הוא ריסון המערכת הפקידותית - אולי כתבתי ואני לא זוכר... - זה שינוי חשוב, אחד החשובים ללא ספק, אבל יש שינויים נוספים שהם חשובים לא פחות. 

בכל מקרה, אני לא סומך על ביבי שיעשה שינויים בכלום. 

אני לא פסיכולוג ולא נביאבן מכיר
אבל אם אני לא טועה, ביבי לא חשב שזה יבשיל לכתב אישום כפי שהיה עם עשרות חקירות שהיו נגד ראשי ממשלה ב25 שנה האחרונות, לאחר שהוא התבדה הוא החל לתקוף את מערכת המשפט.
יכול להיות שאתה צודקספק

אף אחד מאיתנו לא יודע מה עובר לביבי בראש. 

אני פשוט סבור אחרת. 

ביבי ראה מה החבר'ה הנחמדים הללו עשו ליעקב נאמן, לחיים רמון, לרובי ריבלין - עם פתיחת החקירה הוא כבר הבין לאן זה הולך. 

זו דעתי. 

שקד היתה במשרד המשפטים ועשתה את דברו של בנטאיתן גיל

הנזק שהם עשו לשלטון החוק, והאדרת שלטון הפקידים לא יכופר להם. החזרת שקד למשרד המשפטים כמוהו כהצבת צלם בהיכל. 

אני לא מצליח להביןבן מכיר
איך אתה יכול לטעון שבנו ושקד אשמים באי ריסון הפרקליטות במהלך הכנסת ה20, כשנתניהו התגאה באותה התקופה שהוא "מגן מערכת המשפט", וכחלון שם וטו על כל חוק אפשרי שחברי מפלגתם והם עצמם ניסו להעביר.
שקד טרפדה כמה חוקים חשובים לנואיתן גיל
עשתה המון נזקים ולא סתם הציבור העניש אותה ואת בנט ולא העביר אותם אחוז חסימה
מוכן לתת אחד?בן מכיר
חוק היועמשיםאיתן גיל
נהדר הצלחת למצוא אחדבן מכיר
עכשיו כאחד שמתמחה בחיבור קונספירציות כל מנת להסביר את פעולתיו השערוריתיות של ביבי כאסטרטגיה לטווח הרחוק, בחוק הזה כבר קיבלנו תשלום במזומן מצד שקד.
על מנת להשיג את תמיכת היועץ והפקידות בוועדה למינוי שופטים היא נאלצה לשתף עימם פעולה בחוק הזה.
התשלום: 4 שופטים בעלי אג'נדה ימנית שמרנית.
בשונה דרך אגב מחברי הוועדה מטעם הליכוד שרק גרמו למשפטים וללשכת עורכי הדין לצופף שורות נגדם, וכך קיבלנו שופט שמשחרר כל מסתנן שמגיע אליו.
כן כן בטחאיתן גיל
ההתנהלות המושחתת עם השותף שלה אפי נוה מחליקה לך בגרון. העריקה מהבית היהודי והפלת ממשלת ימין זה סבבה בעיניך.
די כבר. נמאס.
היא ערקה לימין החדשבן מכיראחרונה
אתה ערקת לביבי. פיטים.
כל זמן שהוא ראש הממשלה - אין סיכוי להזיז אותו מראשות הליכודספק

לזה התכוונתי.

יש התנגדות - גם פייגלין רץ מולו... - אבל ראש ממשלה מכהן מטעם הליכוד הוא דבר קדוש מבחינת הליכודניקים. 

לאור העבר, אני מאוד חושש מ"שיקום הכלכלה" שלו. 

נתניהו רוצה לבסס את מעמדו כגדול ראשי הממשלה שהיו כאןאיתן גיל

הביא 4 הסכמי שלום, ויש עוד 4 בדרך שלא התגבשו סופית. בתוך כך קפצה מגיפה עולמית שהכתה בנו, ובזכות החיסונים שרשומים על שמו היא דועכת. אשר לשיקום הכלכלה, בכל הכבוד לכל הפוליטיקאים האחרים, לו יש את הניסיון והכישורים לעשות את זה.

ויש גם את המשפט שנפתח נגדו במטרה לכאורה לחסל אותו פוליטית.

נכון, הליכודניקים אוהבים אותו, והוא אוהב אותם. הוא כריזמתי, וסוחף את הקהל יותר מכל מועמד אחר שמתמודד מולו. למרות כל זאת נראה שגמלה בו החלטה לפרוש מהחיים הציבוריים לקראת סיום כהונת הכנסת ה- 24.

אחרי הכשלון שלו בתפקיד בעשור האחרון - לא רואה את זה קורהספק

מבחינה כלכלית, הוא נכשל בענק. 

הוא ראש הממשלה הגרוע ביותר מהבחינה הזאת שהיה כאן. 

את הסכמי השלום - לא הוא הביא. 

גם אם גנץ היה ראש ממשלה וטראמפ היה מביא לו הסכם לחתום עם איחוד האמירויות, גנץ היה חותם. 

אני לא חושב שיש מישהו שבאמת חושב אחרת. 

חיסונים זה חשוב וטוב, אבל כשמסתכלים על זה, יש עוד מדינות מערביות שלא נמצאות מאוד רחוק מאחורינו - האיחוד האירופי דפק את עצמו על כל הבירוקרטיה הרגילה של הארגון והטיפשות המאפיינת את העומדים בראשו - אבל בארה"ב, אנגליה ואפילו בצ'ילה יסיימו להתחסן מעט מאוד אחרינו. 

כן, זה יפה שביבי לחץ המון ושילם המון (כפול על כל חיסון ממדינות אחרות+מידע סטטיסטי על מתחסנים - אבל זה היה שיקול נכון אפילו ברמה הכלכלית וכל הכבוד לו על זה) כדי להביא את החיסונים - אבל זה לא מכפר על עשור שלם של כישלונות. 

חוץ מזה, גם בכל הקשור לקורונה - הוא נכשל במהלך שנה שלמה עד שהגיעו החיסונים. 

ללכת להתחנן לרב קנייבסקי שלא יפתח בתי ספר? הורים שלא יודעים אם יהיה מחר בית ספר או לא? שינוי מדיניות כל שעתיים בהתאם ללחצים קואליציוניים? הפיאסקו שבחוסר האכיפה בכל הקשור לחוזרים מחו"ל? וכו' 

המשפט הוא באמת ביזיון למערכת אכיפת החוק - והרדיפה הזאת הזיקה יותר לניסיון להחליף אותו מאשר קידמה אותו, כך שזה היה מהלך טיפשי ומושחת בו זמנית. 

אין על כך ויכוח. 

מה שכן, ביבי הוא איש שיווק מדהים - אם הוא מעז לשווק את עצמו עכשיו באמצעות הנושא הכלכלי, אז הוא גם מאוד אמיץ. 

הדבר היחיד שאני באמת לא מבין הוא למה המפלגות האחרות לא תוקפות אותו על הנושא הכלכלי. 

תן לי רבע שעה של עימות מולו וכל מי שלא ביביסט "שרוף" יחשוב שש פעמים אם להצביע לו. 

אתה יודע את מי זוכרים כמנהיגים דגולים?

את תאצ'ר ורייגן. 

הם עשו את מה שביבי מפחד לעשות - לעמוד מול הארגונים המושחתים והחזקים שמיררו לאזרחים המדינות שלהם את החיים. 

הם הגדילו את השכר במדינות שלהם והורידו את יוקר המחיה לטובת האזרחים למרות שהם נדרשו למאבקים מאוד קשים בקבוצות לחץ אדירות. 

ביבי עשה בדיוק להיפך - הוא נכנע לכל ארגון מושחת שחי כעלוקה על חשבון הציבור והפך את ישראל למדינה שהכי גרוע לחיות בה בעולם המערבי מהבחינה הכלכלית. (אלה פשוט המספרים). 

מהסיבה הזאת, ביבי לעולם לא ייזכר כמנהיג דגול. 

באנגליה יש שתי מפלגות גדולות ועוד שתיים שוליותאיתן גיל

ואצלנו כל ממזר מלך, ומחזיק את ראש הממשלה בגרון.

ליברמן עם 5 מנדטים במועד א' גרר אותנו לסיבוב שני, ומשם לשלישי, ומשם לרביעי... בנט יגרור אותנו לחמישי.

חרף זאת הכלכלה אצלנו בשיא של כל הזמנים, כך היתה לפני הקורונה, וכך גם במהלך הקורונה.

אז מספיק לקשקש על כלכלה ולהקריא מדף מסרים של נפתלי בנט.

כן, יש אצלנו תקשורת נשכנית פרי יצירתו של השמאל השבע והעשיר. היא מלטפת כל מי שיכול לזעזע את שלטון הימין, וככזו היא מלטפת את סער ובנט, שני אנשי שמאל בתחפושת.

המיינסטרים של המגזר הדתי לאומי נוהר אחרי החלילן מהמלין בנט, שכבר סגר קומבינה עם לפיד ליברמן, מיכאלי וסער ש"תשים הכל בצד" ותתמקד במיגור פוליטי לציבור החרדי. היא תחזיק מעמד למשך חודשיים שלושה, ובין לבין אולי תספיק להביא לנו אוסלו נוסף. 

באנגליה הבחירה יותר דומה לארה"ב - כל מתמודד לעצמוספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך ה' בניסן תשפ"א 12:43
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך ה' בניסן תשפ"א 12:36
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך ה' בניסן תשפ"א 12:35
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך ה' בניסן תשפ"א 12:33
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך ה' בניסן תשפ"א 12:32

יש גיבוי מפלגתי ויש זיהוי, אבל כל חבר פרלמנט נבחר בעצמו. 

אצלנו כל ממזר מלך בגלל העלאת אחוז החסימה. 

למה ביבי לא הוריד אותו? למה הוא עוד העלה אותו? הוא הרי ידע בדיוק למה זה יוביל - זה לא מצריך יכולות מיוחדות כדי להבין שהעלאת אחוז החסימה ייצור משבר כמו זה שבו אנחנו נמצאים בו כבר שנתיים.

מעבר לזה, בשנת 2013 ביבי הקים ממשלה עם בנט ה"ליברל" ועם לפיד שגדל בבית שבו הוא למד מאבא שלו שההסתדרות הוא ארגון פשיעה. 

הוא היה יכול לעשות כ"כ הרבה בשנתיים הללו. 

הכלכלה בישראל בשפל. 

מספיק לקשקש ולהקריא מדף המסרים של ביבי או להניח שאני בנטיסט למרות שאין סיכוי בעולם שאצביע לו. 

מדינת ישראל היא המדינה השניה הכי יקרה ב-oecd. ביבי קיבל אותה במקום ה-24. 

השכר הממוצע כאן הוא במקום ה-20. 

זה מצב שאין לו אח ורע בעולם המערבי. 

מגזר ציבורי ונותני שירות ציבוריים בשיא של 41% - שיא של כל הזמנים ושל כל העולם. ב-2009 זה היה 30%. 

יחס חוב-תוצר - מקום 24. 

קצב הירידה של יחס החוב תוצר בתקופה של ביבי היתה האיטית ביותר מאז 1990 להוציא משברים כמו הדוט קום או הסאב פריים. 

אומרט והירשזון סגרו 15.1% בשנתיים. ביבי סגר 14.6% בעשור. 

צמיחה ממוצעת של 3.5% - בערך הממוצע של ה-oecd. 

ויש עוד. יש עוד כ"כ הרבה... (ובבקשה אל תקריא את הקשקשת על דירוג האשראי... זה אפילו לא מצחיק).  

בכל פרמטר שעליו תסתכל, מדינת ישראל היא המדינה שבה הכי גרוע לחיות מבחינה כלכלית בעולם המערבי. 

עובדים כאן יותר, מרוויחים כאן פחות ומשלמים ביוקר. 

השירותים הציבוריים הם מהגרועים בעולם המערבי למעט הבלחות בודדות כמו קופות החולים - שעליהן אגב, הקרדיט לחיים רמון... 

מערכת החינוך מהגרועות בעולם המערבי. 

ביבי נכשל כלכלית בצורה קולוסאלית עם המדיניות הסוציאל-פופוליסטית שלו.

אלה העובדות.  

אני אפילו לא מדבר על מדיניות לאומית, הקפאות בניה, החרבת יישובים, מערב פרוע בנגב ובגליל וכו' - אני מדבר על כלכלה. 

כרגע, הכי חשוב זה להיפטר מהסוציאל-פופוליסט הזה לפני שהאקסודוס שהתחיל כאן יחריב את המדינה. 

נ.ב.

זה דבר מדהים כמה מהר הביביסטים עוברים מ"ביבי הוא ראש ממשלה אגדי ומגדולי המנהיגים בעולם" ל"טוב, נו, מה אתה רוצה? הוא תלוי ברסיסי מפלגות וכל ממזר מלך והוא לא היה יכול לעשות כלום" ומשם היישר ל"נו, אז מה? אתה חושב שמישהו אחר יהיה יותר טוב?"... 

איכשהו, כל דיון\ויכוח עם ביביסטים עובר את השלב הזה וכאן שלושת השלבים התרחשו בהודעה אחת. 

מדהים. 

ומילה על טיעון "שיא של כל הזמנים"ספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך ה' בניסן תשפ"א 12:44

כל ראש ממשלה של כמעט כל מדינה יכול להתהדר בשיא של כל הזמנים. 

יחס חוב תוצר? גם אולמרט, שרון ורבין יכולים להתהדר ב"שיא של כל הזמנים". 

רמת חיים? גם גולדה יכולה להתהדר בהישג הזה וגם לוי אשכול. 

העולם מתקדם ובעשור האחרון הוא טס על סטרואידים עם התפתחות הטכנולוגיה. 

"שיא של כל הזמנים" ביחס לעבר זה מובן מאליו. 

זה כמו טראמם שהתגאה שהסנופי בשיא של כל הזמנים - רוב הנשיאים יכולים להתהדר בהישג הזה למעט אלו שכיהנו בתקופות משבר. 

"שיא של כל הזמנים" זו סיסמא מדף מסרים - לא טיעון. 

טיעון זו השוואה לעולם. כמה כולם התקדמו וכמה אנחנו. 

הבעיה עם דף המסרים הביביסטים היא שההשוואה הזאת תוציא את ביבי מאוד מאוד מאוד רע ולכן מסתירים את זה באמצעות סיסמאות כמו "שיא של כל הזמנים". 

נ.ב. 

אם הייתי עושה שימוש באותו מסך עשן, הייתי משווה את הצמיחה בתקופת נתניהו לצמיחה בתקופות קודמות - האמן לי, ביבי היה יוצא מאוד מאוד רע מההשוואה הזאת. 

אבל לי יש יושר ואני יודע שזה לא באמת טיעון אלא מסך עשן. (כמו גם, יש לי טיעונים טובים בהרבה...)

לפיד מפחיד מידי.. הדעות שלו מסוכנות לעםנעה ונדה

לא יותר מהמעשים של ביבי. זו הבעיה.ספק

נתניהו אולי עשה דברים רעיםנעה ונדה

אבל לפיד יכול לעשות את תכנית ההתנתקות 2, הוא יכול להוריד למינימום את הקצבאות ילדים, לבטל את חוק הגיוס ומי יודע מה עוד

נתניהו היום נפגש עם יו"ר ההסתדרות כדי "לפתוח דף חדש"ספק

הדף הזה עומד לעלות לנו הרבה מאוד. לכל אחד ואחד מאיתנו שאינו מקומבן באיזה ועד. 

אנחנו המדינה השניה הכי יקרה ב-oecd. (כן, המשכנו באותו הקצב מאז 2009 - 2 מקומות בשנה...). 

את ההתנתקות 2 לפיד לא יכול לעשות כי אין לו עם מי. (לא בצד של אבו מאזן ולא בכנסת שתהיה). 

את קצבאות הילדים - הלוואי שיבטל. אם הוא מבטיח את זה, אני מצביע לו. אין שום הצדקה לשחיתות הזאת. 

לגבי חוק הגיוס - גם כך בג"ץ ביטל אותו, אז מאוחר מדי. 

כרגע, ביבי מוכר אותנו לועדים. 

אנחנו המדינה שהכי גרוע לחיות בה מבחינה כלכלית בעולם המערבי!

מה כבר לפיד יכול לעשות שישתווה לזה? 

גם שרון לא עשה את הגירושבן מכיר
עם מישהו מהצד השני...
הוא עשה אותו עם ביבי...ספק

והוא כן עשה את זה עם הצד השני - עם העבודה ואפילו עם תמיכת המפלגות הערביות. 

הליכוד היום הרבה יותר ימניבן מכיר
מאז בנושאים מדיניים, בכל אופן כוונתי הייתה ששרון עשה את הגירוש למרות שלא היה לו פרטנר אצל הערבים, לכן אם פוליטיקאי ירצה לעשות גירוש 2 זה לא יהיה השיקול.
אני ממש לא בטוחספק

אתה סומך על מיקי זוהר? על גלית דיסטל אטריביאן? על צחי הנגבי? 

ולשרון כן היה סוג של פרטנר בצד בשני. 

היו סיורי צבא משותפים עם המשטרה הפלסטינית והיו תיאומים שעברו דרך האמריקאים. 

לא בטוח שזה יכול לעבוד גם היום ביו"ש. 

ברגע האמת, אני יותר מפחד מהליכוד ונתניהו מאשר מלפיד ויש עתיד בהקשר הזה. 

צודקנעה ונדה

אז ביבי גרוע בכלכלה ולפיד לא יכול לפנות ישובים גם אם הוא ירצה.

אבל נו... לפיד שונא דת

וגם מה הבעיה בקצבאות ילדים? המדינה צריכה לעודד ילודה לא? בכל העולם יש קצבאות ילדים מכובדות

הבעיה היא כזאת:ספק

ביבי מוציא שם רע לשוק החופשי. הוא כל הזמן מדבר על שוק חופשי ובפועל המדיניות שלו היא סוציאל-פווליסטית. 

כל זמן שביבי בשלטון, לא יכול לקום מנהיג ימני אמיתי מבחינה כלכלית. 

אם צריך לסבול את לפיד לשנה-שנתיים, אז עברנו את פרעה ואת אנטיוכוס - לא לפיד יהיה זה שישבור אותנו. 

לגבי קצבאות ילדים:

1. אין שום דבר מוסרי בלקחת כסף מאדם אחד ולתת לאדם אחר רק בגלל שהוא החליט להביא עוד ילדים. 

2. למה המדינה צריכה לעודד ילודה? אנחנו לא בשנות ה-50 שאז באמת לא היו מספיק אנשים כדי להגן על המדינה - היום, רוב בני ה-18 לא מתגייסים בכלל ויש עודפי כח אדם עצומים שלא לדבר על כך שעידוד הילודה הזה עובד נהדר גם במגזר הבדואי ובמגזר הערבי. 

3. זה מעודד ילודה של אוכלוסיות חלשות שלא עושות שיקולים של תכנון משפחה על חשבון ילדים של אנשים עם קצת יותר אחריות שלא מביאים ילדים לעולם בלי שהם יודעים איך הם יפרנסו אותם. 

לוקחים כסף ממשפחה "חזקה" אז הם מוותרים על ילד נוסף ונותנים את הכסף למשפחה "חלשה" כדי שיביאו הם עוד ילד. 

איפה ההגיון בזה? 

ואני ממש לא בטוח שיש קצבאות ילדים בכל העולם. צריך לבדוק את זה אבל לדעתי, בד"כ קצבאות בעולם המערבי מחולקות על בסיס סוציו-אקונומי ולא מספר ילדים. 

הבנתי.נעה ונדה

אבל עדיין לדעתי לפיד מסכן את הימין לא פחות מנתניהו

לא חושבספק

בכל מקרה לא יהיה לו כח פוליטי כדי לעשות יותר מדי נזקים והנזק שביבי עושה לימין ולמדינה הוא עצום. 

ביבי 31 מנדטים בסקרים ובנט 9איתן גיל
והמשתה עדיין בעיצומו.
כי הציבור לא חושב שביבי עשה נזקים.
אז אולי נגיע למקום הראשון ב-oecd ביוקר המחיה... כיף...ספק

הסיפור הרגיל - שיווק הרבה יותר חשוב מאיכות המוצר. 

אני מניח שאם היית יכול לענות בצורה עניינית על הנקודות שהעליתי - היית עושה את זה. 

כרגע רק הוכחת שאתה ביביסט בדיוק כמו שאוהד של מכבי ת"א הוא מכביסט -  בעיקר כדי לדפוק את הפועל... רק חבל שאתה לא שם לב שאתה בעצמך שחקן של הפועל שנדפק... 

זה מה שיש לך להשיב. חחחאיתן גיל
תהיה ענייני, תן לי שלושה נזקים של ביבי ואתן לך חמישה של בנט.
הבאתי לך עשרה של ביבי ואני יכול להביא 20 של בנטספק

איך אני איתך? על חשבון הבית... 

ההנחה שלך שכולם הם מעריצים שרופים של קבוצת כדורגל רק בגלל שאתה עצמך כזה, היא עצובה מאוד. 

ביביסטים, בנטיסטים... אני כבר בקושי מצליח להבדיל ביניכם... 

כתבת נהדר. סחת'יין! מדוייק ויפה.הָיוֹ הָיָה

נכוןהמלך 1

קחו שבועיים קדימה, מה המצב במלחמה מול איראן?זיויק
סקרן לדעת
מי שעונה לך תשובה נחרצתהסטורי

מדמיין -

מה שחשוב כרגע לדעת ולהחזיק איתו, זה שהכנו את האירנים שוק על ירח. צה"ל (וגם צבא ארה"ב) פעל בשמי אירן, כבמגרש הבית. הגענו למרחקים הרבה יותר גדולים ממה שהגענו ב'עם כלביא' מהים הכספי ועד האוקינוס ההודי. אירן איבדה את כמעט כל ההנהגה הרוחנית, הפוליטית והצבאית ואלפים מכוחותיה. חטפה מכות קריטיות לתשתיות, לתעשיה שמיועדת ליצור טילים ובכלל - לכלכלה שלה.

את כל זה עשינו בלי אף נפגע מכחות האוויר והקרקע שפעלו באירן ו(כל אחד עולם מלא ובכל זאת )מעט מאוד נפגעים בעורף.

לגבי ההמשך יש כמה אפשריות, מיידית -

*קריסה של הפסקת האש, מה שאומר שנמשיך לכתוש אותם

*האירנים מבינים כמה הם איבדו ושומרים על הפסקת האש באדיקות ואנחנו פנויים לטפל בלבנון ועזה.

לטווח יותר ארוך, האפשרויות -

*שרידי השלטון הנוכחי (אלו שטראמפ הכריז עליהם כ'מתונים שהשארנו בכוונה') מחזיקים מעמד וכדי לשמור על ראשם מחובר לגופם, מתחילים לשתף פעולה במידה זו או אחרת. (בדומה לוונצואלה כיום)

*הם מנסים להשתקם צבאית ואז בעוד שעתיים/יומיים/שנתיים נעשה עוד סבב כמו שהיה.

*החלשנו את השלטון כל כך, שהתהליך הפנימי יביא להחלפתו. כמעט קרה לפני שלושה חודשים, רק שעדיין היה להם כח לטבוח באזרחים.

נ.ב.

למי שכבר מתכנן ליום העצמאות להשלים את כל מה שלא עשה בפורים/פסח, רק מציין שזה בדיוק המועד הרשמי של סיום הפסקת האש...

לאו דווקא עוד שבועייםoo

איראן פשוט נכנסה לסבבים

ותכלס

חיזבאללה חי ובועט

כנ"ל איראן

(כן פגעו בהם

מסתבר שהם עדיין חיים כרגיל)

מקווה ששומרים טוב שחמאס לא יחזרו לחיים

ואנחנו נמשיך לחיות על החרב

כי לעצום עיניים זו כבר לא אופציה

לא, הם ממש לא חיים כרגילהסטורי

הם אמנם עדיין מצליחים לבעוט, אבל חלשים מאי-פעם.

כמה הפחידו שנים מאיך תראה המלחמה עם חיזבאלה (זוכרים את הבהלה לגנרטורים?) ושלא לדבר על כמה שבועות מתחת לאדמה. אז פעלנו חופשי בשמי אירן מצפון לדרום וממזרח למערב וכל כחותינו שבו בשלום מהאוויר וכן, גם מהקרקע. הישג עצום שאיש לא חזה.

אז כן, הדרך לגאולה השלמה מורכבת וארוכה. בניגוד לאיך שהדברים מצטיירים ממרחק של שנים - אף מלחמה לא הסתיימה בניצחון מוחלט. יתכן שכעת כשההנהגה האירנית חלשה מאוד - השלטון שם ישתנה בתהליך פנימי ויתכן שאכן נצטרך עוד סבב. עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה. מסבב לסבב אנחנו חזקים יותר והם מצליחים פחות ופחות. אם לפני ארבע שנים חיסול של בכיר אחד בעזה, הריץ את גוש דן לשבוע במקלטים, היום חיסלנו את כמעט כל ההנהגה הדתית, הפוליטית והצבאית של אירן והחיים המשיכו קרוב לכרגיל.

צה"ל יושב היום על כל קו הנ.ט. בלבנון, והולך ומחליש את חיזבאלה. גם מול חמאס, עדיין הנצחון לא מוחלט - אבל צה"ל חוצץ בין הישובים לבינם ממשיך לחסל בהם והם לא מגיבים.

בעז"ה עוד לא נאמרה המילה האחרונה.

חיים מספיק כרגילoo

כדי לתקוע את תושבי הצפון מעל חודש בממד/ כדי לשתק מדינה שלמה כנ"ל

מנטרות של גאולה שלמה לא יעזרו לתושבי הצפון במערכה הבאה כפי שלא עזרו להם במערכה הזו או בקודמות

זה לא מנטרות, זה הבנה של בתוך איזו מציאות אנחנוהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך כ"ב בניסן תשפ"ו 9:55

חיים.

תושבי מטולה, נאחזו בקרקע במציאויות קשות מאלו ובזכותם יש לנו מדינה וצבא ואנחנו יכולים לשבת כאן ולדון בזה...

(רק נזכיר, הריצה לקנות גנרטורים מחשש מחיזבאלה, היתה בתל אביב, לא במעלות).

תגובה כללית, על החיפוש שלך בשרשור הזה ובשרשוריםהסטוריאחרונה
דומים שפתחת:

מוכרי הוודאות: הפרשנים לא מספקים מידע אלא ממלאים צורך פסיכולוגי

אני ממש ממליץ להשתחרר מחיפוש הוודאות. זה מובן, זה צורך אנושי, אבל זה רק משבש אותנו.

מציע, כמו שפעם שרו בשמאל: "אל תגידו יום יבוא - הביאו את היום!", במקום להתבחבש בתחזיות מתבדות, שכל אחד ישאל את עצמו, מה הוא עושה כדי להביא את עם ישראל למקום יותר טוב מעשית, תודעתית ורוחנית.

סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם שרצח חמישה אנשים בסכין נרצח על ידי המשטרה בסידני.

אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.

@סיעתא דשמייא1

אדם שמטיף מוסר לכל בר בי רבאיתן גיל

ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...

מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.

הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.

נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים  

אני לא מבין איך אפשר לחגוג את חג האביב בסתיו,קעלעברימבאר

ליהודי אוסטרליה

זאת סוגיא נוספת. אני כאן עסוק בסוגיה המוסריתהסטורי
שהמרגל הזה עסוק בלהטיף לנו וכדי להפוך את כל מי שלא מתרגש מאירועי שולים שבשוליים לפושע, הוא גם מהדהד עלילות דם.

העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.

האמת שאוסטרליה בדיוק כמו הארץ. רק הפוך.קעלעברימבאר

אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות

מה עם מלבורן?קעלעברימבאר
באמת אני חושב שכל מי שלא פותח שרשור זעזוע הוא שותףהסטורי
מקור: TikTok TikTok · mako
מסכים איתךקעלעברימבאר
עדיין לא הבעת זעזועהסטורי
@סיעתא דשמייא1, @אעלה בתמר, @אוהב העם והארץ 1, @אוהב העם והארץ 2, @אוהב העם והארץ 3 @וכל שום וחניכא דאית ליה...

איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!

להלן הסיבה:שלג דאשתקד

קטע מהספר "בעל שם טוב", פרשת ראה אות ו:

אמרו חכמינו ז"ל: "ולמה נקרא שמה ראה? שרואה ביותר כו' תנא עומדת בבבל ורואה נבלה בארץ ישראל". שמעתי [בשם ר"י בעש"ט ע"ה זצוק"ל] ... פירוש, אדם שאינו הגון נקרא בבל - כי עומדים בשטותים והבלי עולם, ואדם הצדיק נקרא ארץ ישראל. וזהו פירוש הגמרא: עומדת בבבל, פירוש בשטותים, ורואה על אדם כשר נבלה, והיינו נבלה בארץ ישראל באדם כשר.

עכשיו גמרתי לשתות יין ומצות בסעודת משיח….סיעתא דשמייא1
…בבוקר כבדו אותי לקרא את ההפטרה "עוד היום בנוב" למדתי אותה העם תרגום חגגתי יום הולדת עברי ולדעתי קרבתי את הגאולה עוד קצת אז בבקשה קצת יותר רוחניות ופחות גשמיות "וארציות" יעשו את זה.
מוזר לכבד בהפטרההסטורי

מעליל עלילות דם.

בלנ"ד, עד שלא תתנצל על הדהוד העלילה כאן, לא נניח לך:

חילול השם לשמו!!!! - אקטואליה וחדשות

אתה רואה….סיעתא דשמייא1

… כנראה שבגלות יש יותר אהבת ישראל.

אתם בארץ ישראל משחזרים את ימי סוף תקופת בית שני. גם שם היתה שנאת חינם לא רק בין יהודים ליהודים גם בין יהודים לגויים בארץ ישראל. רבי יוחנן בין זכאי ראה את הנולד.

מה?!?!?שלג דאשתקד
אתה דורש לפרסם עלילת דם על יהודים, ואחר כך טוען שיש לך אהבת ישראל.

באיזה מצב אתה עכשיו, מיסטר הייד או ד"ר ג'קיל?

עם אוהבים כמוך, שמהדהדים עלילות, מי צריך שונאים...הסטורי
אני תמיד נעלב כשמעלים אותי למפטיר. כיקעלעברימבאר

רק לישו נתנו מפטיר (אפילו הנוצרים הקימו כנסיה במקום שלטענתם היה בית הכנסת שהוא קרא שם מפטיר בגליל, והם קוראים לה "כנסיית בית הכנסת")

והאמת שבגלל שנתנו לוקעלעברימבאר
מפטיר ולא שלישי הוא נעלב והחליט להקים דת חדשה.

מסקנה - לתת לאנשים עליה שהם רוצים

למה לשון הרע? הסיבה היחידה...סיעתא דשמייא1

.... שאני רוצה לקרא בסגנון תימני בבית כנסת ספרדי .

חוץ מזה זה הפטרה שאני אוהב לקרא.

אגב את ההפטרה הזאת אנו קוראים ביום העצמאות.

אתה מתפלא על לשון הרע, אתה אלוף הלשון הרעהסטורי
והוצאת השם רע:

חילול השם לשמו!!!! - אקטואליה וחדשות

כאן הוצאת שם רע, בפרסום שקרי ומזיק, של שקר שערבים המציאו. הוספת חטא על פשע כשהשפרצת האשמות על הערוץ שלא פרסם ועל כל מי שהעז להטיל ספק.

תתנצל לפני כל דבר. קשוט עצמך תחילה!

חחח דיברתי על ישו לא עליךקעלעברימבאראחרונה
אני מניח שרק בגלל יו"ט שני של גלויותהסטורי
אביר המוסר והצדק, עדיין לא הביע זעזוע מוחלט מגילויי האלימות בסידני ומלברון.

אין שום ספק, שכאחד שרואה פשע בכל חוסר יחס למקרה אלימות יחיד של נער שוליים באיזשהו מקום - הוא יזדרז לגנות את האלימות ביבשת שלו...

כל השמאל בפאניקה שביבי ינצחקעלעברימבאר

בבחירות בגלל המבצע. אז הם מתחילים ללכלך עליו שהביא הפסד מביש.

אפשר לחלוק על ההחלטה להפסקת אש. אבל:

א. מה הם היו עושים במקום?

ב.הם יודעים עוד מה התכנון בעתיד?

ג. איך הם היו המתמודדים עם טראמפ?

ד. אין ספק שזה הישג מרשים שהחליש מאוד את איראן במחיר מינימלי מאיתנו. גם אם לא מה שציפינו לו

סיכון מיותרבלבנון כמו בעזהסביר11

עפרה רם

בנוסף לכך הורים מסיירת הנח"ל כתבו מכתב מחאה לרשויות על כך ששולחים חיילים לפעולות קרקעיות,

והם משלמים בדמם ,

במקום להפציץ.

וגם במקום לבצע מצור ממושך כמו בתכנית האלופים

ובתגובה הורים אחרים התנערו מההורים המופקרים הללוהסטוריאחרונה
כמובן, צריך להשתדל לכתוש כמה שיותר, כמו שעושים היום בשיטת הרב זרביב, גם בעזה וגם בלבנון, בשונה מתחילת המלחמה. אבל, בניגוד לקונספציה ששלטה עד שמחת תורה, של מב"מ של הרתעות, הפצצות ואש מנגד - אין תחליף לרגליים על הקרקע, וכן - לפעמים יש מחיר כואב לחיינו כאן.

עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.

הקרב על הקרדיט (שוב) חוטא לאמתמרדכי
בס"ד

ביומיים האחרונים מתנהל ויכוח ער סביב המהפך בנחל העוג'ה: מי באמת חתום על ההישג? האם אלו נערי הגבעות ואנשי החוות ששינו את המצחאות במקום בגופם, או הפוליטיקאים שדחפו להכשרת המקום ברמה המדינית?

​האמת היא שהוויכוח הזה פשוט מיותר. ​מי שמכיר את המציאות בשטח יודע שזה אף פעם לא "או זה או זה". התהליך תמיד עובד באותה הדרך: השטח גורר את הממשלה. ​לפני שהנושא בכלל הגיע לשולחנות הממשלה, היו שם האנשים שפעלו בשטח.

קחו למשל את ח"כ צבי סוכות, עוד לפני שנבחר לכנסת, הוא ופעילים נוספים היו שם, יצרו נוכחות והעלו את הנושא למודעות. הוא לא עשה את זה כח"כ, אלא כפעיל בהתיישבות. אילולא הפעילות העקשנית הזו ושל צעירים טובים נוספים, נחל העוג'ה לא היה מגיע לסדר היום הממשלתי, וממילא לא היה מטופל.

​זהו דפוס חוזר שאנחנו רואים פעם אחר פעם בהתיישבות: ​בהר עיבל יש כבר שנים של תפילת שחרית בכל יום שישי, בכל מזג אוויר. בשנתיים האחרונות הצטרפו אליהם שני אברכים שהגיעו ללמוד במקום מדי יום, הם אלו שסללו את הדרך לאישור הממשלתי ולהקמתה של ישיבה במקום בשבועות האחרונים, בדרך להקמתו גם ישוב קבע חדש.

​בחומש, העמידה האיתנה של בחורי הישיבה על ההר, למרות כל הפינויים והקשיים, היא זו שהובילה בסופו של דבר את המערכת הפוליטית להכשיר את המקום. כך​ גם בתנופת החוות. בהתחלה זה לא התקבל בעין טובה, אבל לבסוף הנוכחות היהודית היא זו שקובעת עובדות בשטח ומונעת השתלטות זרה.

​הנוסחה פשוטה: התמדה מביאה הכשרה. ​ברוב המקרים, זה מתחיל בחיכוך. בהתנגשויות מול רשויות החוק או מול ניסיונות של ערבים למנוע מיהודים לשוב לאדמתם. אבל בסופו של יום, העקשנות הזו היא הדלק של המערכת המדינית. אילולא הצעדים הראשוניים והנועזים של אנשי השטח, הממשלה לא הייתה זזה. ואילולא הגיבוי הממשלתי וההכשרה המשפטית, זה לא היה הופך למציאות קבועה בשטח.

​לכן, המראה של פוליטיקאים הממהרים לשגר את עוזריהם לצייץ בטוויטר (ללא גילוי נאות על עבודתם אצל אותם פוליטקאים) כדי לתבוע בעלות מלאה על ההישג, הוא לא רק מביך אלא גם מנותק מהמציאות. הניסיון לצייר את המהפך כאילו נולד בהשקעה כספית חוטא לאמת ההיסטורית של ההתיישבות.

מי שמתהדר בכך שוכח את אלו שישנו בשטח בתנאים לא תנאים, מפספס את העיקר: הקרדיט אינו שייך בלעדית לאיש. במקום מלחמות קרדיטים מיותרות, כדאי להכיר במנגנון שעובד, אותו שילוב כוחות שבו החלוצים בשטח הם אלו שפורצים את הדרך וקובעים את העובדות, והמערכת הפוליטית היא זו שמגיעה בעקבותיהם כדי לתת את החותמת הסופית. זו השיטה - והיא עובדת.

למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
היה ידוע כבר מתחילת הערב שעידו נורדן יחליף את זיו אגמון. מינוי מצויין.

למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?

אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
כידוע לנתניהו יש הרבה מעלות, אבל קושי גדול בבחירת האנשים שהוא עובד איתם...
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
שהוא לא מחליף אותו בבהלה בגלל יללות השמאל, אלא כי זה לא ראוי אדם כזה לתפקיד ציבורי אבל לא ברמה שצריך לזרוק אותו בבושת פנים. ובטח לא להישאר בלי מחליף זמני לחפיפה בגלל יללות השמאל האלה

אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'

הסיפור עם הטייס האמריקאי צריך לחזק אותנוזיויק
להתפלל על הטייסים יחד עם שאר החיילים, שום דבר לא מובן מאליו
מה שקורה באיראן עם חיל האוויר זה נס גלוי.משה
חדמשזיויקאחרונה
לפום צערא אגרארועישםטוב

האירועים הכי דרמטיים של השבועות האחרונים יהיו דווקא ביום טוב 

שאי אפשר לראות חדשות!!!!!

למה זה גורם צער?!הסטוריאחרונה
אולי כדאי להשתחרר מהצורך הנפשי להתעדכן כל הזמן.

יתכן ששחרור כזה גם ישחרר לך את מושגי הטוב והרע שהתשקורת מאכילה אותנו.

אולי יעניין אותך