הפעם בקושי יש טיפה על הפד. היה דימום רק יומיים וחצי בערך..
יש הסבר לזה או שלפעמים זה קורה?
מישהו מצליח להבין אץ הראש של משרד החינוך?
אני מחורפנת לחלוטין
זקוקה לימי נחת ןלא חירפון
לשבתות אולפנא, סיור סליחות ולכל פעילות עם תלמידים אחר הצהרים. את צריכה לדווח על זה, זה לא אוטומטי. באמת בתיכון אין תשלום על שעות נוספות של אספות הורים וכו... את יכולה להוריד את השעות האלה משעות השהיה שלך.
עשינו הדברה לפני כמעט 4 חודשים, היום נכנס מקק הביתה ה' יודע מאיפה כל הבית מרושת
הילדים שהיו בסלון ראו אותו נבהלו ונכנסו לחדר לאיזה שעתיים עד שחזרנו מהעבודה. מאז לא מוצאים, ריססתי קצת בפתחים וכל מיני מקומות והיא לא יצא
4 חודשים אחרי הדברה מקצועית החומר עדיין נשאר? הסיכוי שהוא ימות לבד גדול? אני מתה מפחד , כנל הילדים
הפחד שהוא נכנס לחדרים האחרים שהילדים היו בחדר...
הוא אמור למות לבד בפינה שהוא נכנס אליה, או שמצאו אותו על הגב מתי שהוא..
לנו ההדברה החזיקה הרבה יותר מכמה חודשים, יותר לכיוון של שנים
הבאתי מדביר לבית
אצלי זה כמה חודשים לא כמה שנים
מצד שני, ניקיתי מאז חלונות פעמיים (בהנחה שנכנס מהחלון) וכמובן שטפתי את הבית
אני יכולה להיות רגועה? במקום להתכונן לחג שבת אני כל הזמן משוטטת עם העניים שלי בכל מקום
קטו הוא עכול להיכנס
אבל עם הדברה הוא אמור למות
ופעם הבאה אגב תבקשי שידבער גם קצת מחוץ לבית זה גם אמור לעזור
יימח שמו, ימות במהרה
בערך אחרי עשרה חודשים הם מתחילים לחזור לאט לאט
שהוא ימות בתווך הזמן הקרוב? וואי זה סיוט
ולמה אני כזאת פחדנית?
קצת מגעיל למצוא מקק מת, אבל אין סיכוי שהוא לא מת מההדברה.
כזה חי מטייל פתאום בבית
אחרת את תצרכי להיות זאת שתעשה את זה
מזכיר לי שפעם נכנס גוק לחדר שינה שלנו
לילה לבן כולל הזזת כל הרהיטים בחדר
עד שלא היתה גופת ג'וק לא הלכנו לישון
מחשבות, רגשות, תכננונים?
בעלי לחוץ לסיים את כל המטלות בעבודה לפני החג. ובינתיים לא בנה סוכה. אז מתלבטים אם להתארח כל החג. וברוך ה' חמי וחמותי שמחים לארח אותנו כל החג, אבל זה אומר לארוז לכולם לשבוע. ומתלבטת אם באמת יהיה לנו נוח ואם זה לא יחרפן את הילדים.
זה לא כמו פסח,זה רק לבנות סוכה
אני מעדיפה את זה על פני לארוז לשבוע ולהיות תלויה לשבוע באחרים
לא תמיד יש את האופציה
אבל היא לא כתבה שאין לה אופציה
לא חוזרת על זה בחיים
ממליצה בחום רב לבנות סוכה.
כמה רחוקים הם מכם?
יש לכם בנים גדולים?
הוא יכול רק לישון אצליהם?
גם אם תסכו, אין כמו לדעת שהבית מחכה לכם מוכן
מקסימום שיעשה את זה בחול המועד..
לק"י
אבל יצא לי עמוס, ורציתי להספיק עוד דברים...
שחביב עלי
השנה הוא מגיע בתקופה מורכבת בשבילי
אז בעיקר לעבור אותו בשלום
יש לי בלו"ז תורנויות בעבודה
וביקור משפחתי אם יתחשק לי
ובטח אני אצא לטייל בספונטניות בקטנה
אם היא הייתה במרפסת זה היה נראה אחרת כנראה
מכל מקום בדרכ עובר בסדר למרות..
השנה אני חייבת לעבוד בחול המועד שלא כהרגלי אבל זה בסדר מבחינתי כי זה מהבית
וגם - השנה ערב החג לא נאכל בסוכה שלנו אלא נלך לחמתי ואצלה זה בגינה וזה אחרת
לא מתכוונת לטייל את עצמי לדעת כי אני עובדת כאמור ואני דווקא בסדר עם זה. בעלי יהיה עם הילדים רוב הזמן
לק"י
ככה החג הרבה יותר מורגש לי. ולא רק כשיורדים לאכול בסוכה.
(רוב חיי היינו בחג בבית של סבא וסבתא שלי, ששם הסוכה בחצר שלהם. אז הסוכה הרבה יותר זמינה).
כן נחמד לי לפגוש שכנים כשגם יוצאים לסוכות. אבל רוב השכנים שהיו חברים טובים עזבו, אז זה כבר פחות נחמד לי (יש הרבה שכנים נחמדים, וחלק חברים הרמה מסויימת, אבל זה לא זה...).
אין אוויר כבר
יש לנו השנה סוכה גדולה ויפה
חג ראשון אנחנו לא בבית אבל כל חול המועד כן ושמחת תורה גם בעז"ה
מתואמתוהכי שמח לי שהבת הגדולה שלי בבית, והיא זו שתבשל בעיקר😅
סתם, אני הכי שמחה שבסוף אנחנו יכולים לבנות את הסוכה במקום הקבוע שלנו (חששנו שיהיו לנו בעיות, כי יש שכן חדש בבניין), אז תהיה לנו סוכה גדולה כמו תמיד ולא רק קטנה במרפסת. (למרות שאני עדיין חולמת על דירה עם גינה גדולה ומקום קבוע לסוכה...
)
יש כמה דברים מלחיצים במהלך חול המועד השנה (בעצם דבר אחד גדול), ואני מתפללת שהכול יעבור בשלום...
(אבל אני חייבת לסיים כמה דברים בעבודה לפני סוכות, כי בחול המועד אני לא עובדת, ובמקום זה אני כאן🙄)
אז נשאר פינישים שזה לפעמים הכי מעצבן...
אבל מתכננת לבשל הכי פשוט כדי שאהיה פנויה לתלות קישוטים וכו...
במיוחד שיש הרבה חול המועד
אבל גם עומס
אוהבת אותו בטירוף.
יצרנו לעצמנו מסורות משפחתיות (שלא אכתוב פה כי אאוטינג מדי), שמביאות לזה שכמעט כל ערב יש לנו תוכנית כיפית אצלנו בסוכה.
יוצאים לפעמים לטיול אחד קרוב לבית, אבל רוב מוחלט של היום פשוט שורצים בסוכה ונהנים עד הסכך.
בראש השנה, איך שסיימתי הדלקת נרות וברכות ''שנה טובה'' לכולם, אחת הבנות אומרת- 'אם עכשיו ר''ה- אז עוד שבועיים סוכות, נכון?' וכולם התחילו לקפץ מאושר...
וממש שמחה בו.
השנה לצערי אצטרך לעבוד בחוה"מ אז קצת צובט לי…
בנוסף, לפני החג תמיד יש לי נאחס כזה של למה כולם כבר בנו סוכה ורק אנחנו מחכים לרגע האחרון (עוד לא התחלנו לבנות עדיין) אבל בסוף בונים אותה צ'יק צ'אק והכל מסתדר…
יש לנו חצר גדולה, הסוכה צמודה לבית אז זה מאוד נוח❤️
בעלי אוהב ממש את כל העניין של בניית סוכה, משקיע ומחזק כל פעם את הדפנות והכל.
שנה אחרי ה7.10, הוא הוריד את הדפנות וזה עשה לי ממש ממש רע. החזיר אותי לתקופה החשוכה הזו😔
שהסוכה נשארה שבועות כמו קוץ בעין על זה שהוא לא נמצא. ועד שאזרתי אומץ לבקש עזרה מאחרים שיבואו לפרק, היה להם מורכב לפרק (כאמור, הוא ממש משקיע בבנייה ובחיזוקים שלה😅) והכל היה מורכב כ"כ.
וגם שנתיים אח"כ פתאום הרגשתי שאני כ"כ לא רוצה את החג הזה (ברמה שידענו שיש לו צו באיזור החגים וממש קיוויתי שיפול על סוכות רק כדי לא לבנות שוב סוכה😬)
השנה ב"ה מרגישה במקום אחר. החלטנו לארח ולמלא את חול המועד בדברים טובים, ומרגישה שניגשת לחג ממקום הרבה יותר טוב❤️ ואפילו ממש נהנית מהסוכה היפה שמלאה בקישוטי ילדים ססגוניים 🤭😅
זה לא מובן מאליו ככה להתעלות מעל עצמינו
לא מידי תכנונים, משפחה רוגע זרימה..
הם תחרות ביני לבין סוכות מי יגיע ראשון לט"ו בתשרי
מרדףףףף חסר נשימה
וגם יש לנו אירוע בחג
אבל ב"ה הכל בטוב ובשמחה
היה אמור להיות לי היום תור לרופא שלקח לי המון זמן לקבוע אותו - עד שבררתי על רופא מומלץ שמקבל ביום ששנינו יכולים לבוא אליו ולא בעבודה. תכננו לבקש הפניות לבירור פוריות. מנסים כבר כמעט שנה, ורוצים הריון כבר שלוש שנים (בשנתיים הראשונות לא התאפשר בגלל שילוב של כמה גורמים, שתבינו את התסכול).
בקיצור, היום יצאנו לאוטובוס, והא לא מגיע, לא מגיע. התקשרנו לאגד והתברר שפשוט פספסנו אותו. כנראה הוא הקדים באיזה שלוש דקות. לא הצלחנו למצוא דרך אחרת לנסוע (הרופא נמצא בעיר ליד). ופשוט קבענו תור אחר בעוד חודש ושבוע. התייעצתי עם החברה שהמליצה לי על הרופא אם אפשר להגיע באיחור אז היא אמרה שצריך להתקשר למרפאה כי יכול להיות שזה סוף היום שלו ואולי הוא ילך. לא עשינו את זה כי בעלי לא רצה לבוא לרופא בפעם הראשונה כשהוא נשאר אחרי השעות שלו, כי זה אולי יגרום לו לתת שרות פחות טוב.
ואל תגידו לי שזה מה שה' רצה! לא סובלת את התירוצים האלה! זה לא קרה בגלל ה', זה קרה נטו בגלל ששנינו ריחפנו עם השעון! לא מסכימה ולא מסתדרת עם הגישות האלה.
בעלי ממש חמוד וניסה לעודד אותי בכל מיני דרכים, וגם ראינו סרט בערב עם פופקורן והיה נחמד. אבל עדיין אני עצובה ובוכה, ואני בכלל צריכה לארוז בגדים לחג...
באמת מתסכל❤️
הגיוני שתבכי, תני לזה..
אולי תרשמי פה באיזה אזור את גרה ונמליץ לך על רופא אחר ?
כי התורים לרוב הרופאים כאן הם בטווח של חודש.
אמהלהממליצה לנצל את החודש הזה להתארגן עם בדיקות חשובות שבלעדיהם לא מתחילים טיפולים.
תתחילי בבדיקת שד אצל כירורגית או רופאת משפחה שהתמחתה בזה. יש פה שרשור נעוץ שיכול לעזור. (בלי בדיקת שד ב"תוקף" לא עושים טיפול...)
אפשר לבקש מרופא משפחה הפניה לפרופיל הורמונאלי ובדיקות דם מקיפות.
זה יכול לקצר תהליכים אחר כך
ממליצה מאד!
שוב חיבוק ענק
והלוואי ולא תצטרכו את התור לרופא בחודש הבא
ותתבשרו בבשורות טובות ומתוקות, בזש"ק בבריאות, בשמחה ובאהבה.
האמת היא שכבר הייתי פעם אצל כירורגית שד, והיתה חוויה ממש לא טובה, אז אני קצת מדחיקה את זה שאצטרך שוב...
מה זה אומר "רופא משפחה שהתמחה בזה"? יש כזה דבר?
אני לא מסכים עם בעלך.
רופא הוא לא נציג שירות של חברת סלולר, הוא לא אמור להיות קצר סבלנות בסוף המשמרת שלו.
להתקשר למרפאה זה אף פעם לא מזיק, מקסימום היו אומרים לכם שזה לא אפשרי. אם היו אומרים לכם שזה כן אפשרי, אז מן הסתם הייתם מקבלים ממנו את השירות הכי טוב שיש לו.
ובכל מקרה פעמים רבות איחור של לקוח לא מעכב את הרופא אלא רק משנה את הסדר, כלומר מי שהיה אמור להיות אחריכם נכנס במקומכם, ואז אתם הייתם נכנסים במקומו. ממילא פעמים רבות התור כולו מתעכב ואף אחד לא נכנס בשעה שהוא הוזמן אליה.
ואם יש רופא קצר רוח בסוף המשמרת שלו, לא הייתי רוצה שהוא יטפל בי גם באמצע המשמרת שלו...
אבל זה קרה. ולכן התגובה שלך מיותרת ופוגעת, כי היא דורכת עוד יותר על הקושי, תוקעת סכין בפצע ומסובבת אותו.
זה היה התור האחרון ביום, ולכן הנטיה של בעלי היתה לוותר כי זה פחות סיכויים שהוא יישאר עוד. גם אני חושבת שזאת היתה טעות, אבל התגובה שלך פוגעת ומיותרת.
הרופא נתן לנו מרשם לאחד הילדים, אבל אמר שאי אפשר לקנות בקופה. הלכנו לבית מרקחת פרטי, והם אמרו שזה עולה הון ושכדאי לנו להזמין מחו"ל.
אשמח להסבר איך לעשות את זה...
תודה!
אבל אני לא יודעת בדיוק מה הכשרות...
את הכיתוב על המוצר
אפשר לראות כמו צילום כזה מכל הכיוונים
תבדקי אם יש כשרות
מניחה שבד''כ זה יהיה ou
של המשלוש k רלב"ג, שלא נראה לי שהיא מהודרת...
לא יודעת אם יש שם עוד כשרויות, יכול להיות המגוון שם מאוד רחב. אולי תשאלי איזו בינה מלאכותית.
בכל מקרה, הייתי בודקת עם פוסק שמקובל עליכם לגבי מוצר ספציפי, כי בתוספי מזון לפעמים מקלים, והרבה מהמוצרים האלה הם גם צמחוניים/טבעוניים כך שאין בעיה של ג'לטין מהחי למשל.
אני מכירה מנסיון את המוצר הזה, הכשרות של המשלוש כאמור, והוא גם טבעוני
אגב, אנחנו צריכים סירופ ולא כדורים...
בתוספי מזון אבל זה מאוד תלוי ברכיבים ובסוג המוצר
יצא לי להתייעץ עם הרב זריצקי בעניין. מציעה גם לך האמת
הוא סובר שכל דבר בלי טעם - לא משנה מה הוא מכיל, זה בסדר לקחת אותו.
בעלי קצת חלוק על זה, אז רק במקרים נצרכים מאוד אנחנו הולכים לפיו.
אז צריך להחליט אם גם פה זה מקרה נצרך מאוד...
טוב, אומר לבעלי.
תודה רבה!
אז כנראה שיש טעם.
מבחינת רכיבים. מכילים רכיבים מהחי בשביל הסגירה של הכדור או משהו כזה.
אבל רכיבים מהחי…
אז אם כבר חולקים על הדעה, לדעתי הסיפור הוא יותר האם זו תרופה נצרכת או תוסף תזונה וכו.
כי באייהרב יש הרבה מוצרים שגם הקפסולה לא מרכיבים מן החי והם טבעוניים לחלוטין
להתמוסס נניח דווקא במעי ולא בקיבה, כלומר שמשהו בציפוי צריך תכונות מיוחדות
לא הצלחתי לצרף קישור אבל תחפשי באתר melatonin bluebonnet
ושם את יכולה לבחור כמה מג את צריכה, אז תוודאי מול הרופא.
אני לא יודעת אם זה כשרות מהודרת, מהתחקיר שעשיתי בזמנו, זה היה היחידי שכשר שם. ואין מצב שאשלם את המחיר בארץ, רצו על בקבוק סירופ משהו כמו 400₪
לא יודעת לגבי מהודר... אבל זה כדורים בלי טעם/עם טעם מר, אתם פוסקים שצריך הכשר מהודר דווקא גם לזה?
יש סירופ ויש סוכריות גומי
ואני מנחשת שמדובר אם ככה בילד שהוא מתחת גיל מצוות ואולי אפילו גיל חינוך?
הייתי מתייעצת עם רב על המקרה הספציפי.
VitaWorks, ילדים, מלטונין, פירות יער, 120 טבליות לעיסות
Zahler, פרק 1, שינה, סוכריות גומי עם מלטונין, בתוספת טעם, 60 סוכריות גומי (2.5 מ"ג לסוכריית גומי)
וגם טבליות לעיסות-
Zahler, תוסף מלטונין לילדים, בטעם ענבים טבעי, 120 טבליות לעיסות (1 מ"ג לטבלייה)
וסירופ
Now Foods, מלטונין נוזלי, 59 מ"ל (2 אונקיות נוזל)
Vitacost, Melatonin, Natural, 2 fl oz (59 ml)
ויש עוד לא מעט
ממש כתוב ברור אם זה כשר, זה לא מידע מוסתר שצריך לחפש(כן איזו כשרות, אבל לא האם..)
ונראה לי שעם מוצרים ידועים יהיה פשוט יותר להתייעץ.
בוחרים באופציה של 360מעלות ואפשר להגדיל את התמונה ולראות
את בכללית? עם אישור נוירולוג מקבלים סלנייטו
עורכת, זה כדורים קטנטנים קטנטנים. לא סירופ
שווה לנו לנסות ללכת לנוירולוג בשביל זה?
מה זה סלנייטו? זה סוג של תחליף למלטונין?
זה מלטונין בשחרור מושהה לאורך הלילה ולא רק בוסט בתחילת הלילה שמרדים
(מה שמאפשר שינה רציפה וטובה)
אם זה ילד מרוצף, הוא אמור להיות זכאי
השאלה אם עדיין יש טעם לדבר עם נוירולוג, והאם לא צריך הפניה מרופא ילדים בשביל זה.
זו תרופה יקרה, נכון ללפני שנה היא הייתה רק למרוצפים
והם עצמם המליצו שנזמין מחו"ל...
לנו יש מאייהרב כי המרוצף לא הסכים לקחת את הכדורים
יש לי קישור לכמו סוכריה טעימה כזו שהוא ממש אוהב
לפיזיותרפיה רצפת האגן
עדיף ממאוחדת
אזור בנימין- ירושלים
שמקבלת בירושלים.
הדר רלף
קצת יותר רחוק אבל ממש שווה את זה
ויחסית יש תורים
אשמח להמלצות גם על פרטי
אני מנסה להזמין לבת שלי שמחה מדיין, ולא הצלחתי למצוא משהו נורמלי.
שמלה לבנה לאירוע לילדה בת 5.
שתהיה ארוכה, עוקפת את הברך +, אבל עדיף לא ממש עד הרצפה, שלא יהיה מסורבל מידי.
עדיפות לשמחה עם שרוול ארוך ופתח צוואר סגור, אבל אפשר גם עם חולצת בסיס מתחת. (פחות מתאים שמלה עם כל הגב חשוף).
אני רוצה משהו יפה אבל נוח, פחות שמלה נפוחה שאי אפשר לזוז בתוכה.
אם יש שמלה תואמת או דומה גם לילדה בת 9, אז מעולה.
מישהי יכולה לעזור לי למצוא?
אני מניחה שהמידה המדויקת יכולה להשתנות מפריט לפריט, אבל זה אמור להיות סביב מידה 5-6.
מחפשת פריטים שיהיו מתאימים, ואז אני אבדוק מול טבלת המידות הספציפית של הבגד.
קודם כל, ממליצה לך לרשום בחיפוש "שמלה לבנה בנות" ואז לסנן לפי אורך שרוול. עשיתי את זה ועלו לי כמה כאלה לדוגמא:
Souflis Souflis שמלת סוודר לבנה עם סרט לילדה צעירה, שמלת סריג עם צווארון עגול, שרוול ארוך ועיטורי רפאל חמודים, סגנון נסיכה לבובה, לאמא ובת, לסתיו ומסיבת בייבי שאוור !בוא לבדוק אותם SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב Souflis Souflis שמלת סוודר לבנה עם סרט לילדה צעירה, שמלת סריג עם צווארון עגול, שרוול ארוך ועיטורי רפאל חמודים, סגנון נסיכה לבובה, לאמא ובת, לסתיו ומסיבת בייבי שאוור
זה יש לבנות שלי, מגיע לברך ומהמם, אבל זה סריג מתאים לחורף
DAZY שמלה ארוכה עם שרוולים אלגנטיים וחמודים בצבע אחיד עם אפליקציה לילדה צעירה !בוא לבדוק אותם SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב DAZY שמלה ארוכה עם שרוולים אלגנטיים וחמודים בצבע אחיד עם אפליקציה לילדה צעירה
שמלת סתיו עם שרוולים ארוכים וקשירה חמודה לילדות צעירות, אופנתית, בגדי קז'ואל, בגדי אביב לילדות צעירות !בוא לבדוק אותם SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב שמלת סתיו עם שרוולים ארוכים וקשירה חמודה לילדות צעירות, אופנתית, בגדי קז'ואל, בגדי אביב לילדות צעירות
שאת מחפשת לאירוע.. אז בטח את מחפשת חגיגי יותר
הראשונה והשלישי באמת פחות חגיגיות.
השנייה יותר בכיוון, אבל אני חוששת שיהיה קצר מידי.
לשלוח לך. אנסה עוד מעט
Anewsta שמלת ילדה חמודה עם שרוולים ארוכים וצווארון פיטר פן !בוא לבדוק אותם SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב Anewsta שמלת ילדה חמודה עם שרוולים ארוכים וצווארון פיטר פן
איכותית ממש
בכלל בחנות הזו השמלות לילדות וגם לנשים איכותיות ממש. אם לא אהבת את זו יש עוד המון דוגמאות
שמלת נסיכה לבנות, שמלת פנינה אלגנטית יוקרתית לילדת פרחים, מסיבת חתונה, שמלת ערב ליום הולדת, שמלת סאטן באורך ברך לתינוקות בנות !בוא לבדוק אותם SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב שמלת נסיכה לבנות, שמלת פנינה אלגנטית יוקרתית לילדת פרחים, מסיבת חתונה, שמלת ערב ליום הולדת, שמלת סאטן באורך ברך לתינוקות בנות
שמלת נסיכה אלגנטית לילדות צעירות עם תחרה, שרוול ארוך, פפיון ורשת, מתאימה למסיבת יום הולדת, סרט לראש לא כלול !בוא לבדוק אותם SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב שמלת נסיכה אלגנטית לילדות צעירות עם תחרה, שרוול ארוך, פפיון ורשת, מתאימה למסיבת יום הולדת, סרט לראש לא כלול
אני תמיד מזמינה הרבה סוגים והרבה מידות,
ההחזרות חינם וזה שווה את זה..
אין תשלום מכס, נכון?
איך זה עובד עם החזרות?
אם אני מקבלת את המשלוח לנקודת חלוקה, אני צריכה להחזיר באותה נקודה, או שאני יכולה לבחור לאן?
גמני עושה את זה האמת ומזמינה יותר ממידה אחת
אפשר לעשות את זה בכל מקום, או שזה תלוי איפה אני גרה?
כשאני מחזירה נותן אוםציה לנק איסוף/ שליח עד הבית
הרבה פעמים השמלה נראית ממש נפוחה ואז בתגובות רואים שהדוגמנית עם תחתית מנפחת..
אבל קצת קשה לי להבין איך זה במציאות.
וגם אני ממליצה להזמין יותר ולהחזיר..