אקדים שהם ממש חמודים ויש לי קשר טוב איתם, וכנראה בגלל זה הם מרשים לעצמם.
בלידה הראשונה ילדתי להם נין ראשון. ילדתי ב7 בבוקר, והם כמעט באו לבקר באותו יום בצהריים. נס שאמא שלי קלטה את זה והסבירה שזה לא שייך. למחרת הם התייצבו בשניה שהמחלקה נפתחה לביקורים, והיו אצלי שעתיים. הייתי גמורה מעייפות, ואחרי לידה ממש אין לי חשק לאף אחד חוץ מבעלי ואמא שלי. הם כל כך התרגשו מהנין הבכור, ואמרו לי כל הזמן תרגישי בנח לישון בזמן שאנחנו מחזיקים אותו, אבל כמובן שלא הייתי מסוגלת ובעיקר אירחתי אותם (בדיוק אמא שלי ובעלי לא היו). אחר כך גם בברית סבתא שלי לקחה אותו מלא, וכל מה שרציתי זה שיהיה לידי (הוא היה רגוע), אבל היה לי לא נעים ממנה. במיוחד שהם קנו לנו עגלה יקרה ללידה.
בלידה השניה הם הציעו לקנות אמבטיה לעגלה, וסירבתי בשביל שלא יהיה את האי נעימות הזאת. ילדתי בשישי, והם הגיעו לביקור במוצ"ש אז יצא ביקור קצר יחסית ושמחתי שיצאתי בזול (נולדו עוד נינים בינתיים)
למחרת בבוקר, יום השחרור, סבתא שלי התקשרה שהיא קנתה כמה דברים לתינוק והיא באה להביא לי. לא בשעות ביקור מותר מלווה אחד, ובעלי היה בדרך. כשהיא הגיעה אמרתי לה שכשבעלי יגיע הם לא יוכלו להיות שניהם. התבאסתי שבעלי הגיע והשומר לא בדק ונתן לו להיכנס כשהיא בפנים. אחרי קצת זמן גם סבא שלי הגיע, וגם הוא הצליח להיכנס. מעבר לעובדה שריחמתי על היולדות שהיו איתי בחדר, כי הם דיברו בקול, גם אני ממש רציתי שקט. ולהיות לבד עם בעלי, ולהניק בנחת. הזמן עובר ואני קולטת שהם מתכננים להישאר עד לשחרור. אני מדברת איכשהו עם אמא שלי (מדובר בהורים של אבא) והיא אומרת שאין לה איך לעזור ואנחנו צריכים להגיד להם ישירות שזה פחות מתאים לנו. אני בוכה לבעלי בצד שאני רק רוצה שהם ילכו, אבל לשנינו ברור שלא נגיד להם כלום כי זה ממש יפגע בהם. השעה מתאחרת ואני אומרת- לא נורא, בטח עוד רגע נשתחרר. השחרור התעכב משום מה, כך שבסוף הם היו שם מלא שעות.
בערב דיברתי עם אמא שלי ומסתבר שסבא וסבתא שלי חשבו שהם הצילו אותנו בכך שבאו לעזור לנו עם השחרור (לסחוב דברים לרכב.. חצי מהדברים- הם קנו. ובעלי היה מסתדר לבד עם 2 נגלות)
מבחינתם- בגלל שיש להם קשר טוב איתי, הם בטוחים שזה בסדר לי שהם שם אחרי לידה. יש לי קשר איתם יותר מהרבה נכדות אחרות. בנוסף, הם מאוד עסוקים בבדיקת המקום שלהם בקרב הנכדים, ונמצאים בשלב רגיש בחיים שחוששים שהם לא חשובים עבור הנכדים.
כל זה גורם לחששות רציניים לקראת הלידה המתקרבת. הם לא יבינו שזה שאני רוצה רק את אמא שלי ובעלי לא מעיד על הרגשות שלי כלפיהם. אני ממש לא רוצה לפגוע בהם. אבל גם ממש לא רוצה ביקור שלהם.
(קיויתי כבר שהקורונה תעזור לעניין, אבל ב"ה היא הולכת ונסוגה, ומאיך שהבנתי ההנחיות בבי"ח שבו אני רוצה ללדת יאפשרו להם להיכנס)

)