לפני שנה בערך רציתי להכיר לחבר שלי, רווק מתבגר בחורה שהיא חברה של אותה ידידה שלי. הוא כמובן רצה תמונה ואני נתתי לו כמה תמונות שבכולן היא לא מצאה חן בעיניו. היא הייתה מלאה מידי לטעמו, הלכה עם משקפיים, האף שלה היה גדול מידי, קיצר כמו שהספקת להבין, הוא לא עף עליה מבחינה חיצונית ושלל את העניין מכל וכל.
לא רק זה אלא שהוא התקשר אליי אחרי שראה את התמונה ואמר לי בכעס ועלבון: "אחי, אם זה מה שאתה מציע לי, אז תוותר..." כאילו איך אני מעז בכלל להציע לו בחורות כאלו
ניסיתי להגיד לו שמדובר בבחורה מדהימה, גומלת חסדים, מישהי עם לב ענק שתכיל אותו ותאהב אותו. בחורה אוהבת אדם, פעילה מאוד שמתנדבת במיליון עמותות ולוקחת את החיים בשתי ידיים אבל לא עזר כלום. הבן אדם היה נעול ונעלב ובעיקר לא הבין איך הצעתי לו בחורה כזו?
לפני חצי שנה סבא שלו נכנס לאשפוז בבית חולים בגלל אירוע לב והוא היה בין הנכדים שיותר אהבו אותו ולכן הוא בא לבקר את סבא שלו כל יום. אחרי כמה ימים הוא התקשר אליי ואמר לי:
"אחי, תלא מבין...יש כאן איזה אחות אחת ששמתי עליה עין, היא פשוט מלאך. למרות כל העומס המטורף שיש עליה היא לא מפסיקה לחייך ולדאוג ועושה את זה בכל כך הרבה אמפטיה...סבא שלי התאהב בה והדביק אותי, תאמין לי הייתי עושה איזה מהלך ובודק אם היא בכלל תפוסה כי לא ראיתי שיש עליה שום טבעת".
עודדתי אותו ואמרתי לו שיעשה את המהלך ומה יש לו להפסיד. הוא שמע בעצתי ועשה מהלך: פשוט ניגש אליה דוך הציג את עצמו כנכד של הסבא ואמר לה שאם לו תהיה לה התנגדות הוא ישמח להכיר אותה.
אחרי שהם יצאו יום אחד הוא שלח לי את התמונה שלה כפי שצילם אותה בבית החולים ושאל אותי לדעתי. היא נראתה לי מוכר משום מה אבל עדיין לא קישרתי.
שלחתי את התמונה לידידה שלי, אולי היא מכירה אותה ואז היא אמרה לי:
"ישרוט אחד! זו הבחורה שרצינו להכיר לו והוא שלל אותה על מראה חיצוני...".
אתמול בצהריים הוא התקשר אליי ואמר לי שלפני שבוע הם החליטו להתחתן רק שהם שמרו את זה בינתיים בסוד
הלוואי שהסיפור הזה יגיע דרכך לכמה שיותר בחורים ובחורות שפוסלים הצעות רק על מראה חיצוני.
חג שמח.
יוסי פרידמן".