בנות- כמה הדיבור המיגדרי מפריע לכם?אחד הגברים!!!

עד כמה באמת מפריע שבכותרת כתוב לכם ולא לכן?
עד כמה זה מפריע שאומרים אנשים ולא מוסיפים נשים?
עד כמה זה מפריע שכותבים כמעט הכול בלשון זכר ורק מידי פעם מוסיפים איזה סלש?

יפריע לי אם יכתבו לכם/ן, אתם/ן, מישהו/י.לראות בטוב
זה יפריע לי.

אם כותבים בלשון זכר ומתכוונים לשני המינים- לא מפריע לי בכלל. להפך.
אבל אם כותבים עם הסלאשים והנקודות האלו וואי איזה מעצבן זה...
מסכימה.ילדה של אבא

מפריעה לי יותר שכותבים לכם/ן וכו'.

אני רואה את זה ככבודשושיאדית

שמכבדים כל מין לפי צרכיו.

זו פניה שיותר מתקבלת.

כמו שפונים לאדם בשמו, זה דבר שמניע אותו להקשיב יותר, גורם לו להרגיש מחובר.

לכן אם אראה מודעה שפונה אלי כאישה, כבת, אני יותר אשים את ליבי אליה ואתייחס אליה כהודעה פרטית בשבילי, ולא לכלל הציבור.

כך גם בממדים של אתם\ן - ארגיש שמדגישים את ההתייחסות גם אל המין שלי ויותר אשים את ליבי לנאמר.

....תות"ח!

אין בעיה אם באופן אישי פנו אלייך, ואני באמת בדר"כ משתמש בלשון נקבה כשאני מדבר לאחיות שלי/קרובי משפחה שלי או פה בפורומים, אך כאשר אני מדבר לקהל שמורכב גם מבנים וגם מבנות, אפשר פשוט להשתמש בלשון כללית שהיא לשון זכר, והפנייה נועדה גם לבנים וגם לבנות, ואין צורך להדגיש את הקיימות של הנשים ולעשות סלאשים, מה המטרה...? זה סתם מעיק ומציק, וגורם בדיוק לההיפך מכבוד, זה סתם מעצבן....
ושוב, כהודעה פרטית אלייך מסכים, כהודעה כללית לא.
אז למה השלכת מזה על זה...?
אתם/אתן זו הודעה כללית, לא הודעה פרטית, ולכן לא רואה קשר בין הדברים...

אני מקבלת, כקוראת.שושיאדית

אבל ככותבת, אם ארצה למשוך עוד קוראות, מהבחינה הזאת אכתוב להן בלשון נקבה.

....תות"ח!

מצויין...
אוקיי, בסדר, אבל אני חושב שרק אם את פונה רק לבנות, אם את פונה גם לבנים אז את לא יכולה להשתמש בלשון נקבה, כי לשון נקבה זה רק לנקבה ואילו לשון זכר יכולה לשמש לשון כללית לשני המינים.

נכון מאד.שושיאדית

לכן כותבים "קוראים\ות יקרים\ות"

ולא "קוראות יקרות" זה ממש דבילי...

....תות"ח!

אבל זה סתם מעצבן לכתוב עם סלאשים וסתם מעיק על הקורא...
אפשר פשוט לכתוב לשון כללית, מה מסובך בזה...?

סתם עניין של פסיכולוגיהשושיאדית

כמה שזה מפריע, זה משפיע על תת המודע....

זה נראהמאן דאמר

קוראימות וקרימות שלומות לכמות

קיצר זה מעצבן! לקרוא עם סלשים.ות או נקודות.ים

עד לפני שנתיים בערך זה לא הפריע לאף אחדחושבת בקופסא

ומי אמר את זה...?תות"ח!

מאיפה את הבאת שזה לא הפריע לאף אחד...?
לי זה הפריע, אוקיי...?

מה אכפת לך איך אחרים כותבים?שפרינצא בוזגלו

כיף להם להתבחבש עם המקלדת של עצמם? 
תפאדל! מה זה עניינך?
אח"כ תוכל להגיב איך שבאלך בלי קשקושים מיותרים כרצונך.

מה זה מה אכפת לי...?תות"ח!

היה פה דיון על האם זה מפריע או לא מפריע, כמו שלא הפרעתי לך להשמיע את טענתך והגבתי בענייניות לכל טענה ואמרתי את דעתי, כך אל תבטלי את דעתי...
תודה מראש.
ואני לא עכשיו אתחיל להגיב ל"טענות" שכתבת פה, מצטער...
רק לפני שאת מבטלת את דעתי ויוצאת עליי, תחשבי פעמיים ואולי תגיעי למסקנה שיש משהו בדבריי ולא כל מה שאת אומרת נכון וכולם טועים.

דבר ראשון לא קטלתי את דעותיך.שפרינצא בוזגלו

דבר שני ניסיתי להבין למה זה מפריע לך מישהו מתבטא כהשקפת עולמו- כל עוד הוא לא כופה עליך אותה, 
אלא רק אומר את מה שיש לו להגיד בשפה המוזרה שלו, זה בדיוק כמו סלנגים לא תקינים.
סליחה אם לקחת את זה אישי, לא התכוונתי לפגוע.

אוקיי, אז אם לא קלטת אז את יכולה לשאול בענייניות ואני אענה..תות"ח!

מה אני חושב...
למרות שבעיקרון כבר כתבתי את דעותיי בנושא, אבל נו, שוין, לא אכפת לי לחזור קצת...
אוקיי, אני אציג לך את המציאות שקרתה פה:
 מישהו פתח דיון על נושא מסויים, והוא האם זה מפריע שמשתמשים בסלאשים.
אני הבעתי את דעתי על זה וכתבתי טענות ענייניות על טענתה שזה כן נכון, והיא ניסתה להביא הוכחות ופרכתי אותן...(את מוזמנת להסתכל בשרשור ולהבין בעצמך במה מדובר...)
זה הכל.
איפה ראית פה הפרה של ניהול דיון או של תרבות דיון...?
אשמח לדעת במה חטאתי...
ואין בעיה, הוא אומר בשפה מוזרה, אז אני אומר בשפה שלי למה זה לא טוב לדעתי, וכל הדיון נפתח על זה...
אם את רוצה, את מוזמנת ללכת לשרשור אחר שבו אין "הפרה של נהלי הדיון", אם זה כל כך מפריע לך...
אגב, כפי איך שזה נראה, היא גם הבינה שהייתי ענייני לחלוטין, אז מי את שתהיה הסנגור שלה...?
תודה מראש.
ואל תדאגי, לא נעלבתי.
וכנ"ל, סליחה אם לקחת אישית.

ובכל זאת אענה לך ואסביר את דעתי...תות"ח!

מה זה לא כופה אותה עליי...?
ברגע שהוא מתבטא באופן מתריס ו"דווקאי" שבא להכניס ולהנחיל משהו שלדעתי לא טוב, אני אצא על ההתבטאות שלו ואתווכח איתו על זה, וזה לא סתם כי הוא מדבר כמו "עילג" אלא כי הוא בא להגיד משהו.
אגב, גם מישהו שמדבר בסלנגים לא תקינים, כדוגמתך, אני אתקן אותו, אך פחות אצא עליו מאשר מי שיכתוב עם הסלאשים, משום שמי שמדבר באופן לא תקין הוא עושה זאת באופן לא מודע וזו טעות, לעומת זאת מי שכותב עם סלאשים הוא כותב כך בכוונה, אז זה כלל לא דומה אחד לשני.
וחוץ מזה, זה פשוט מעצבן ומציק, וכמו שיציק לך אם מישהו יפתח שרשורים עם מלא שטויות וזה יעצבן אותך, או אם מישהו יפתח שרשור על דברים כפרניים (כמו לדוגמא השרשור של הכותל, רק אומר דוגמא...) אז את תצאי על פותח השרשור באופן כזה או אחר, כך לי מציק העניין הזה...
וחוץ מזה, שכל השרשור הזה דיבר על הנושא הזה, כך שזה הגיוני שאשמיע את דעתי...
וזו גם נפק"מ לפה בפורומים אם לכתוב כך או כך, וזה ממש מציק, אז אני מעיר על זה ומחווה את דעתי על זה...(כי זה סתם מציק, כמו שכל הבנות כתבו פה(אפילו הבנות...!!) , וסתם הדגשה מיותרת חסרת תכלית שנועדה להדגיש את קיומה של האשה בכוח וסתם גורם ההיפך מכבוד לאשה...וכבר כתבתי לגבי ההוכחות שהובאו פה...)
ולפי דעתי כל העניין הזה הוא פשוט נובע מהארגוני נשים פנימיסטיות רדיקליות, אז הגיוני מאוד שאני אצא על זה בכל תוקף....
בקיצור, זו דעתי בנושא, כבר כתבתי את הדברים האלו כבר בעיקרון פה בשרשור, אבל נו, שוין, חזרתי עליהם, ואם את רוצה להתווכח בצורה עניינית ולא לפסול את דעתי על הסף, את מוזמנת....

אני יכול להבין.מאן דאמר

זה מעצבן לקרוא אנשים שכותבים

שלום.ות לכם.ות אנשים.ות יקרים.ות

...תות"ח!

אבל שימי לב, במחקר שעשו מדובר על מקרה שבו רק נשים עשו את המבחן ופעם אחת פנו אליהן בלשן כללית, ופעם אחרת פנו אליהן בלשון נקבה (בלי סלאשים וכדו'...).
לא מדובר על קהל מעורב ועל סלאשים...

נכון, נכון מאד.שושיאדית

אבל זה מוכיח שיש השפעה על תת המודע, לכן - אם ארצה להשפיע על תת מודע של בחורות, בתוך קהל - אכתוב את הפניה אליהן.

וזה רק אם ארצה.

....תות"ח!

אוקיי, אך ההשפעה היא רק כאשר הפנייה היא מיוחדת, לא כאשר הפנייה היא גם כללית, ולכן אין הבדל בין לשון כללית של זכר, שהיא הרבה יותר נוחה, ללשון כללית עם סלאשים מציקים שלא משפיעים כלום ולא מוסיפים תחושה של ייחודיות, ורק מסרבלים ומעצבנים ומיותרים. בסדר, את מוזמנת להשתמש בהם, אך זה לא ימשוך יותר את תשומת הלב, לפחות לא בפן החיובי.
ולא, אני לא מסכים, עם סלאשים לא משפיע על התת-מודע של הבחורות, רק כאשר זו פנייה בלשון נקבה, כי כמו שאמרת מקודם, זו פנייה אישית.

לא לא...שושיאדית

תתפלא לשמוע, אבל גם אם הסלשים מציקים, זה משפיע מאד ואפילו יותר.

כי אם הם מציקים, הדעת שמה לב יותר על קיום ההתיחסות אל המין הנשי, לכן תת המודע קולט את הפניה אליו ביתר תשומת לב.

....תות"ח!

זה משפיע, הסכמתי איתך על זה, אבל משפיע בפן שלילי, לא בפן חיובי, וסתם מציק...
זה כאילו זועק שיש פה הבלטה של הצד הנשי, והבלטה כזאת שלא תורמת כלום וסתם מיותרת היא לא נצרכת ורק מסרבלת ומושכת תשומת לב כמו התשומת לב שארגוני הנשים מבקשות לקבל כדי שירגישו כל העולם: "יש נשים בעולם...!!!! לא לשכוח...!!!" עם המון צעקות והמון אלימות מילולית והשתקת פיות וכו'....
אז לא, עדיף לוותר על משהו שזועק כ"כ ולא תורם, אפשר לכתוב נורמלי בלי לחפש את ההדגשה הנשית...
ושוב, אם מדובר במשהו שבאמת נצרך, כמו בפנייה רק לנשים, אני מסכים איתך מאוד, אך כאשר מדובר בכל מקרה בלשון כללית זו סתם הדגשה מיותרת ומסורבלת.
נכון, הוא קולט ביתר תשומת לב, אבל לא בקטע חיובי של: "אני מיוחדת" אלא בקטע של הדגשה וזעקה חסרת סיבה.
וכתוב בישעיהו ג' ט"ז: "וַיֹּאמֶר ה' יַעַן כִּי גָבְהוּ בְּנוֹת צִיּוֹן וַתֵּלַכְנָה נְטוּיוֹת גָּרוֹן וּמְשַׂקְּרוֹת עֵינָיִם הָלוֹךְ וְטָפֹף תֵּלַכְנָה וּבְרַגְלֵיהֶם תְּעַכַּסְנָה"- אין צורך להדגיש את קיום האשה, זה סתם גורם למשיכת תשומת לב מיותרת, אפשר גם לנהוג בצניעות ובענווה.(וצניעות לא בקטע ההלכתי של לבישת בגדים שמכסים, אלא צניעות בקטע של ענווה ואי דרישת תשומת לב...)

ממש לא...שושיאדית

אתה אולי מושפע מדעות אחרות, לכן כתבת אותן לעובדה כ"כ יבשה שכתבתי.

תשאל את טובי המפרסמים, אם הם ירצו למשוך נשים למודעה שלהם, הם יפרסמו גם פניות נשיות!

כמו שאלות כלשהם שפונות לאישה לחוד ולגבר לחוד... אני לא אתחיל להציג לך דרמה של פרסומת...

אבל ממש אין קשר לזעקות מוזרות...

שמור את זה למועדים ונושאים שיותר קשורים.

לא אלי, ולא עכשיו.

טוב, יכול להיות...תות"ח!

בפרסומות הם יפרסמו פניות נשיות, הכוונה היא שבלשון נקבה בלבד, לא בשתי הלשונות, ותמיד בכל המכתבים הרשמיים וכו'...כתובה רק כוכבית, אין סלאשים מעצבנים.
וזה פונה לאשה לחוד, לא לשניהם בפעם אחת, ולכן במקרה הזה הם עושים פנייה נשית...

נראה לי הדיון מוּצה, משום שהבנו את הטענות של כל אחד, ועכשיו סתם ויכוח סרק שלא יוביל לאף מקום...
אוקיי, סליחה אם זה היה לא קשור, וסליחה אם במהלך הדיון נעלבת או נפגעת, לא זו הייתה כוונתי...

מחקר אחרבן מכיר
שאני לא מצליח למצוא כרגע מצא גם שיפור כאשר משתמשים בסלשים
אלא אם כן אתה במקרה מירב מיכאלי....Love the world
זה כבר מטומטםנוקיוש

אכן.תות"ח!

מזל שאני לא, אה...?

האמת הרסה אותי מצחוק האישה הזאת.... Love the world
....תות"ח!

כן, אכן זה כבר הפך להיות מגוחך...

פשוט צריך לראות מי הרוב ולפנות לפיונוקיוש

לא נכון.תות"ח!

גם אם הרוב נשים, אם פונים בלשון נקבה אז זה מתייחס רק לנשים ולא מתייחס לגברים, ואילו אם פונים בלשון כללית-בלשון זכר זה מתייחס לשני המינים, ולכן רק אם כולן בנות פונים בלשון נקבה...(ובמקרה כזה באמת גם מומלץ יותר לפנות בלשון נקבה...)

חחח אני בן אז מה אכפת לי😉ג'נטלמן

בכותרת עצמה כתבת לכם ולא לכןמתנחל בראבק

ולי מפריע שמחליפים בלשון בין שון נקבה ללשון זכר

לא מפריע בכללאפרת????
לא מפריע לי בכלל!!!גלקסיה

להפך, מפריע לי אם כן שמים סלשים בכל מקום... זה מיותר... אף אחד לא חושב שאם כתוב 'לכם' זה רק לזכרים. 

לא מפריע בכלל ודווקא מציק יותר כשמוסיפים את כל הסימנים האלההיום יהיה שמח✨
אני לא צריכה את התוספת הזאת כדי לדעת שאני קיימת!
בדיוקקקכתום עולה????
לא מפריע בכללכתום עולה????
הבנו למה מתכוונים אז חלאס לעשות מזה כזה סיפור!!
בכלל לא מפריע ויותר מעצבן אותי השיויון הזה...
...תות"ח!

יופי, ממש שמחתי לראות שלכל הבנות פה שהגיבו לא הפריע...
זה באמת לא נחוץ, וזה עניין אידיאולוגי של התנועות הפנימיסטיות שנועד להגיד את המסר שכביכול הגבר והאשה שווים בהכל, וזה ניסיון שווא שרק פוגע בזכות האשה ברוב המקרים ונועד לקעקע דברים שלא שערום אבותינו.
ואתה יכול להסתכל במה שכתבתי פה, הרחבתי קצת על הנושא הזה:
עוד הערה קטנה... - נוער וגיל ההתבגרות
בקיצור, דווקא כבוד האשה נשמר הכי הרבה כשנותנים לה את האופי המיוחד שלה ואת התפקיד האמיתי שלה והמתאים לה, וכל ניסיון לשוות לה אפיון של גבר הוא הרסני שרק פוגע בנשים ופוגע בכולם.
וחוץ מזה, ברוב המקומות הבינו שזה מיותר לכתוב לשון נקבה, אבל לפרוטוקול, שלא יגידו שהם עושים "הדרת נשים" והם מתכוונים חלילה רק לגברים ולא השתמשו בלשון זכר, יש כוכבית בסוף שכתוב בה שזה שזה נכתב בלשון זכר זה מטעמי נוחות בלבד אך זה מתייחס לשני המינים.
לפי דעתי גם הכוכבית הזאת מיותרת, לשון זכר היא לשון כללית לכולם, ואין צורך לצעוק בקולי קולות על איבוד כבודן של הנשים שלא השתמשו בלשון נקבה בשלטים וכדו'...מי שצועקת על זה לפי דעתי היא זאת שמאבדת את כבודה, ולא זאת שלא השתמשו בלשון נקבה ועכשיו החיים שלה אומללים. לא צריך לנפח כל דבר ולא צריך לעשות עניין מכל דבר, אפשר לחיות בשקט בלי לחפש על מה לצעוק ועל מה לזעוק.
זהו, עד כאן נראה לי...
@נשמה כללית

מסכימהכתום עולה????
אני ממש לא מרגישה טוב יותר שרושמים אתם/ ן וכל זה..
והכוכבית זה סבבה אבל יותר מזה אפילו הבנות בעצמן לא רוצות🤦🏼‍♀️
....תות"ח!

כן, הכוכבית זה לא נורא, זה לא כ"כ מפריע לי...
ואכן, צודקת לגמרי, זה הפך למגוחך...

כל מי שזועק על משהושושיאדית

יש לו סיבה.

וקצת לא יפה מצידך לומר שכל הזועקות - זועקות לחינם. זה פוגע בנקודה רגישה אצלן.

אני לא מתנגדת לדבריך, שאגב, נכתבו ממש יפה ובמחשבה נכונה-

בל צריך להבין את הצד השני ולפני שמתחילים להביע דעה "נגד" צרילחשוב לחקור ולהבין למה בכלל נוצר ה"בעד".

אני אישית משתדלת לכבד ולכתוב בשני המינים, אבל לא מפריע לי שכתוב לי במבחן "כתוב את קטע הקוד הבא...."

אבל יש לשים לב לבחינות אחרות, למי שיש אינטרס שנשים באמת תשמנה לב גם להודעה שהוא כתב, הוא צריך לכתוב את הפניה אליהן, כי מבחינה פסיכולוגית זה מושך את העיין לקרוא, כי זה לא דבר כ"כ שגרתי ביחס לכל הטקסטים שבנות קראות, הן תקראנה פניה אל המין שלהן ותרצנה לקרוא מה כתוב שם.

כמו שאמרתי כאן - אני רואה את זה ככבוד - נוער וגיל ההתבגרות

אבל זה רק מבחינה פרסומאית או פסיכולוגית.

כאמור, לא כ"כ מפריע לי - כלפי עצמי.

....תות"ח!

לא נכון, ממש לא מסכים עם ההנחת יסוד שלך. ארגוני הנשים משתמשת ומנצלת את "זעקתן של הנשים" שהיא אמיתית ונכונה אך לא איך שהם מציגים את זה ולא מה שהם רוצים לקדם ולעשות. וכמו ש@כתום עולה😎 כתבה, שהנשים עצמן לא רוצות את זה.
זו לא נקודה רגישה באמת, הן סתם משתמשות בזה כסיסמא כדי לקדם אג'נדות שהן רוצות לקדם, זה לא אמיתי...
ושוב, אני ממש מסכים איתך שדווקא השינוי לשון בין זכר לנקבה נותן את הייחודיות לנקבה ולזכר, אך לא כאשר מדובר בלשון כללית ואז זה סתם מסרבל להשתמש בסלאשים וכו'...ואפשר פשוט להשתמש בלשון כללית של זכר, לא קרה כלום. והדוגמא הכי טובה לכך היא מירב מיכאלי, את יכולה להסתכל בכל הראיונות שלה בעיתונים והיא תמיד משתמשת בסלאשים האלו, וזה שיקוף של תנועות פנימסטיות רדיקליות, לא תנועות שבאמת ישמרו על כבוד האשה היהודית.

אתה צודק לגמרישושיאדית

לגבי תנועות פמיניסטיות, שמקדמות אינרסים בכלל לא קשורים לכבוד האישה ורק צובעים מבחוץ כאילו הם ממש דואגים לנו... ואנחנו ממש לא צריכות אותם, בכל הכנות.

הפמיניסטיות שלי היא לא קשורה לטענות שטוענים ארגוני הנשים, אלא לקידום המודעות בקרב בנות עד כמה הן בעלות מעלה גבוהה, אבל זה לא קשור לפה בכלל.

ולגבי סלשים... זה עניין של נוחות וכל אחד יעשה מה שנוח לו.

לי אין בעיה עם הנקודות והפיסוק, כך שזה לא מהווה לי בעיית נוחיות

ואיש הישר בעיניו יעשה.

אוקיי...תות"ח!

אך שוב, אמנם לך אין בעיה אבל לקוראים זה יפריע הסלאשים, קחי בחשבון...כאילו, גם לבנים וגם לבנות זה יפריע...(מהתגובות של הבנות שראיתי פה, זה יפריע גם להן...)

רק אומר.
ורק אומר שהביטוי "איש הישר בעיניו יעשה" בא מהתנ"ך על התקופות ש"בימים ההם אין מלך בישראל איש הישר בעיניו יעשה" ובדר"כ ישר אחרי הפסוק הזה הם חוטאים והקב"ה שולח מלך לשעבד אותם.
רק אומר.
סתם, סתם...
כן, כל אחד שיכתוב בלשון שנוחה לו, ובמקום להסתבך וליצור בלאגנים, שהרי פלוני אוהב את הלשון הזאת ואלמוני לא אוהב אותה, אפשר פשוט להשתמש בלשון זכר כללית ולאף אחד לא יהיו טענות. אז בסדר, פחות פנימיסטיות רדיקליות יקראו את מה שכתבת, לא נורא...בכל מקרה לא צריך שיקראו את מה שכתבת....כל הבנות פה יקראו את מה שכתבת ואפילו ביותר רצון אם לא תכתבי את הסלאשים. ככה יוצא מהתגובות פה בשרשור.

סבבה, אני אשתדל שושיאדית

וד"א באמת חשבתי על מה ש"רק אמרת" אבל אפשר להשתמש בביטוי הזה, לא?

אחלה, מצויין...תות"ח!

כן, אפשר, סתם צחקתי, הכל טוב...

ממש לא מפריע ליבאמונה תמיד

זה משנה לי רק בדברים מהותיים יותרבאמונה תמיד

מה זאת אומרת...?תות"ח!

באילו עניינים...?

לא מפריע ליהכל עוד אפשרי
ואני מעדיפה שישאר ככה
כל המלחמות בשביל להראות את הכוח של הנשים והעוצמה והמקום וזה רק נראו. ההפך, לא מאמינה בזה
כמה פעמים הנושא הזה צריך לעלות?חושבת בקופסא

כבר שמרתי כמה תגובות שלי מסבירה את הנושא, אני פשוט אעתיק מהם כי מיותר לחשוב מחדש על איך להסביר את אותם הדברים הפשטים שמשום מה לא ברורים להרבה אנשים פה.

לשון זכר בעברית היא לשון סתמית- משתמשים בה כשפונים לזכר, או אם לא ידוע מינו של הדובר, או שפונים לכולם.

פונים ל-ה' בלשון זכר, למרות שהוא לא זכר ולא נקבה, זו פשוט לשון סתמית.

לשון נקבה משומשת בפנייה לנשים בלבד, אז זה הגיוני לפנות בה רק לקהל של נשים בלבד, אם יש אפילו גבר אחד, פונים בלשון זכר.

לשון זכר משמשת גם כלשון סתמית, וכאשר משתמשים בלשון זכר רבים בפניה לקהל (גם אם רובו נשים) כוללים גם את הנשים בפנייה, ואין מה לעשות הדגשה מיותרת כזאת כאילו נשים יפסיקו להתקיים אם לא ידחפו נקודות מטופשות כל מילה שניה.

כאשר פונים בלשון נקבה לקהל, הפניה היא אך ורק לנשים, ככה שפנייה כזאת הרבה יותר מדירה מאשר פנייה בלשון זכר.

להרחבה:

איך פונים לקבוצה שרובה נשים - האקדמיה ללשון העברית

פנייה המיועדת לגבר וגם לאישה - האקדמיה ללשון העברית

השוויון המגדרי, הלשון העברית והאקדמיה (אוקטובר, 2017) - האקדמיה ללשון העברית

ועוד משהו חשוב- אין דבר כזה מגדר!

זו מילה מומצאת של ארגונים בעלי אג'נדות שרוצים לטשטש הבדלים בין המינים עד כדי כך כאילו היותך גבר או או אישה זו הגדרה עצמית שאפשר לשנות והיא לא תלויה באיך שנולדת.

צריך להגיד מין.

גבר ואישה הם מינים, לא "מגדרים".

נכון אבל לא כל דבר סתמי יהיה זכרמתנחל בראבק

מה פירוש יהיה? כל דיבור סתמי בעברית הוא בלשון זכרחושבת בקופסא

אלו כללי השפה.

גם אם זה לא נראה הכי שוויוני ונאור.

לאמתנחל בראבק

למשל מספר סתמי הינו בלשון נקבה תרצי או לא, לא כל דבר סתמי נאמר בלשון זכר אבל מצד שני יש כללים ברורים ואמירות פמיניסטיות לא צריכות לשנות את הכללים.

שם מספר זה נושא אחר, לשון סתמית היא לשון זכרחושבת בקופסא

נכון אז דייקתי את דברייך שלא כל אלא כל נושא בעצמומתנחל בראבק

אבל זה רק "שיתוף השם"חושבת בקופסא

שם מספר סתמי, ומין דקדוקי סתמי חולקים את המילה "סתמי" אבל אין בין המונחים האלה קשר.

נכון, סופרים "אחת, שתיים, שלוש" ולא "אחד, שנים, שלושה"

אבל אין לנושא הזה קשר למין הדקדוקי שבו פונים לקהל, אני לא מבינה למה הזכרת את הנושא הלא קשור הזה להראות ש"#לא כל" כשזה בכלל לא הנושא ואף אחד לא חשב עליו.

ולמה מחקת את התגובות שלך? רוצה להוציא ממני הודאה שהנושא האחר הזה שרק אתה חושב עליו לא קשור לדיון? תשאיר את "הוצאת ההודאה" הזו.

או שאתה מבין שמטופש להזכיר נושא לא קשור כדי לאלץ את האדם השני להודות שהוא לא קשור.

כל התגובה הזאת כתבתי "לשון סתמית" אף אחד לא חשב להתבלבל עם שם מספר סתמי.

לא מחקתי אף תגובה וזה קשור לדיוןמתנחל בראבק

תקשיבו...תות"ח!

לפי דעתי זה סתם דיון מיותר מה שהולך ביניכם...
שניכם מבינים שיש מספר סתמי שסופרים מספרים סתמיים בלשון נקבה, ולשון סתמית שמשתמשים בה בלשון זכר. אין קשר בין הדברים, אבל עדיין אין מטרה לדוש בדבר שולי שלא יוביל לאף מקום.

מסכימה, זה בדיוק מה שטענתיחושבת בקופסא

כל מה שהגבת לי נמחק לי ורק התגובה שלי שם מספר זה נושא אחר, לשון סתמית היא לשון זכר - נוער וגיל ההתבגרות נשארה.

עכשיו הכל חזר.

בטח הייתה לי בעיה במחשב לשנייה, סליחה שהאשמתי אותך מתנחל.

ואם שואלים מה מפריע ליחושבת בקופסא

אז מפריע לי הנקודות והמקפים האלו, זה מראה שלמי שכותב אותם אין שמץ של הבנה בשפה העברית והוא מעוות אותה בשביל להתאים אותה לנרטיב "הדיכוי הנשי" חסר הביסוס.

אנחנו כל אנשי העולם לא מטומטמים, וגם הנשים שבינינו מבינות שלא נפסיק להתקיים אם לא יופיעו הנקודות.דים והמקפות\פים המטופשות.\שים הללו.

נקודות לא תקינות אבל מקפים נצרכים בחלק מהמקריםמתנחל בראבק

הם לא. תקרא את הקישורים למאמרים של האקדמיה בתגובה למלעלה.חושבת בקופסא

זה מה שכתבתימתנחל בראבק

נקודות לא תקינות

המקפים סתם מעצבניםגלקסיה

לא באמת צריך אותם.

ואיך אני אפרט את רצוני שאני מחפשמתנחל בראבק

עובד למשרה מסויימת ולא עובדת? אם אני אכתוב דרוש עובד יפנו אלי גם נשים וכד' המקפים נצרכים אבל בסתם כתיבה יומיומית אפשר לוותר עליהם

זה רלוונטי רק במקרים מאוד מסוימיםגלקסיה

אבל זה רלוונטי ולא סתם דבר מונפץףמתנחל בראבק

...תות"ח!

בדר"כ בכל מקרה לא תוכל לחפש רק עובד ולא עובדת, כי יתבעו אותך שאתה מקבל לעבודה ומפלה על סמך מין, ולכן מה שתצטרך לעשות הוא פשוט להגיד לבנות שניגשות אליך שהן לא התקבלו, אבל לעשות סינון מראש בלי שיעשו לך על זה בעיות כנראה בכל מקרה לא יקרה...
אז לא נראה לי זה רלוונטי...

הגיוני בסך הכל לרצות ר"מ תנ"ך ולא ר"מיתמתנחל בראבק

או רב אולפנה ולא רבה (למרות שבחסידות אפשר לקחת רב'ה) ולרצות אב בית ולא אבת בית

ברור...!!תות"ח!

מסכים לגמרי...
אבל שוב, אני בצד שלך, אני אומר שבעולם התקשורת שנשלט ע"י השמאלנים ויש כ"כ הרבה כפייה חילונית, זה המצב, לצערינו....
ואהבתי את הזה של החסידות...

כבר שלחתי מאמר של האקדמיה ללשון בנושאחושבת בקופסא

פנייה המיועדת לגבר וגם לאישה - האקדמיה ללשון העברית

בגדול כותבים שעדיין צריך להימנע מהמקפים והנקודות ולכתוב ברבים שזאת לשון סתמית(=מחפשים עובדים), או לעשות טופס שונה לגברים ולנשים.

ממש מתחשק לי לקרוא את זה אני נקרע מבפנים שעדייןמתנחל בראבק

לא גמעתי את המאמר מתחילתו ועד סופו

זה בקושי עמוד אחד, אל תגזיםחושבת בקופסא

..-אני :)

מאוד מפריעים לי כל הסלשים או הנקודות ולא מפריע לי שיכתבו בלשון זכר- אם זה סתמי/מכוון גם לבנים. אם לא זה מפריע לי (נגיד הלכם בכותרת שלך כשהשאלה מופנית לבנות)

..רודף אהבה בימים
מפריע לי שלא מדברים תקני, ולכן לא יפריע לי אם בדבר שפונה לשני המינים ידברו בלשון זכר, כי זו השפה העברית וככה היא בנויה.
אבל יפריע לי שבדבר שמופנה לנשים יכתבו לכם, פשוט כי זה לא תקני. זה כמו שאני אשאל-
בנים מפריע לכן ש..
בואו, זה יפריע לכם
וכן, אני אעדיף שבפנייה ל2 המינים יכתבו לכם/ן
אגב, יש מחקר על מבחנים שעשו נשים, שבחלק פנו בלשון זכר ובחלק בנקבה ורואים הבדלים משמעותיים בציונים לטובת המבחנים שפנו אליהם בלשון נקבה
^^שושיאדית

זה משפיע על תת המודע!

כמו שהרוב פה כתבו...שירה 333

פעם הפריע לי. היום הבנתי שזה כמו שהאישה נבראה בעצם מהצלע של הגבר לכן יש בה עדינות מיוחדת כי לא נוצרה מהאדמה ממש, כך בשפה העברית באופן כללי פונים בלשון זכר אך שפונים רק לנשים הנשים זוכות להתייחסות מיוחדת

זה לא פוגע, זה דווקא מדגיש לדעתי את היחודיות של האישה

ובינינו מה אכפת לי? הדיבור ה"א- מגדרי" פשוט מחרפןןןןןן ואז יתחילו אם אז בעצם את מי ישימו בדיבור הא- מגדרי ראשון, את הצורה של הנקבה או הזכר? ואז עוד יחליטו שזה יהיה לפי הרוב- גברים או נשיםחושב

דרך אגב, בשם המספר- מספר סתמי זה בנקבה....

אז אני לא היחיד שחושב שזה קשור שמספר סתמי הוא נקבהמתנחל בראבק

לדעתי זה כן קשור...שירה 333

כי אז גם אם השם עצם הוא זכר (לדוגמא עמוד) המספר יהיה בנקבה... (עמוד אחת עשרה)

יש לך טעותחושבת בקופסא

ספירה סתמית היא בנקבה (סופרים "אחת, שתיים, שלוש," ולא "אחד, שניים, שלושה")

אבל שם מספר הולך לפי המין של שם העצם אותו הוא מתאר, אז אמורים להגיד "עמוד אחד עשר".

שם מספר זה נושא ממש מעצבן ומבלבל, בשאלה הזאת במתכונת פשוט ניסיתי לדמיין איזה קריין עם קול עמוק מקריא את המספרים, שפת היום יום היא ממש לא הצורה התקנית, ומה שמרגיש נכון הוא לא נכון פה.

אבל אין קשר בין שם מספר למין דקדוקי, אני לא מבינה למה מתנחל מנסה להכניס את הנושא הזה.

הנה:שירה 333

המספר הסתמי משמש:

• בהתפקדות, כשכל אדם מזוהה על ידי מספר (אחת, שתיים, שלוש).
  • בנוסחאות ובתרגילי חשבון ("שתיים ועוד שתיים" שווה "ארבע")
  • לצד שם עצם הנושא מספר, כגון: מספר טלפון, קו אוטובוס, סעיף וכד'. במקרה זה, ניתן להוסיף את המילה "מספר" אחרי שם העצם: קו (מספר) תשע עשרה, בית (מספר) שתיים, האזרח מספר אחת.

מספרים סתמיים נחשבים כתמורה ולא כלוואי, ואינם תלויים במינו הדקדוקי של שם העצם.

מתוך https://www.safa-ivrit.org/dikduk/numbers.php

בגלל שאת יכולה לומר עמוד מספר אחת עשרה זה נחשב מספר סתמי...

גם את עשית את הבגרות בלשון השנה ?

צודקתחושבת בקופסא

אני הולכת לעשות הבגרות הזאת עוד חודש בערך.

אני באמת צריכה ללמוד.

כוונתך כנראה הייתה שאם אומרים העמוד או המספרמתנחל בראבק

אז אומרים לפי השם עצם שנסמך אליו האם זכר או נקבה

נכון...נגיד אחד עשר עמודים...זה משהו אחר....שירה 333

אגב אם בענייני לשון עסקינן:מתנחל בראבק

מתי ישנו את נושא הפורום מגילאי בר מצווה/בת מצווה לגילי בר מצווה\בת מצווה

באמת ככה אמורים לומר??? חידשת...שירה 333

לא היה בחומר הלימוד?מתנחל בראבק

טוב את יכולה לבדוק באוניברסיטה ללשון העברית או בודייק 

הנה:מתנחל בראבק

גילאים

רבים משתמשים בצורה גִּילָאִים כריבוי של המילה גִּיל. ואולם צורת הרבים המתבקשת והתקנית של המילה גִּיל היא גִּילִים – כמו דין–דינים (ולא "דינאים"), כיס–כיסים, מיץ–מיצים, מין–מינים, שיר–שירים ועוד רבים.

הוספת אל"ף בצורות רבים מוכרת בדרך כלל רק לפני צורן הרבים ־וֹת, כגון מרחץ–מרחצאות, שרשרת–שרשראות (לצד שרשרות), עסקה–עסקאות (לצד עֲסָקות). לפני סיומת ־ים תופיע אל"ף או במקום יו"ד (הגה– הגיים או הגאים, צבי –צביים או צבאים) או במילה המסתיימת בחולם או בשורוק (תאו–תאואים, קנגורו–קנגורואים)

כנראה ירד במיקוד שירה 333

תודה, חידשת. מעניין...

אגב, אם בענייני לשון עסקינן...ניק כמעט בלי ראש

בעברית משתמשים בלוכסן הזה: / , ולא בזה: \ .

צודק בראשון השתמשתי בו ובשני החלפתי בטעות בלי לשיםמתנחל בראבק

לב

וואלהקולמוס הנפש.

חשבתי על כל מיני נושאים מעניינים של שרשורים.. דקדוק לא עלה בדעתי..

משעמם לכם?

לא, מה משעמם בדיקדוק?מתנחל בראבק

נכון, זה אכן מאוד מעניין...תות"ח!

ומעבר לכך, זה הכי פרקטי שיש, הרבה יותר מאנגלית...
זו השפה שלנו, העברית, שפת הקודש, ואנו משתמשים בה כל יום, אז מן הראוי ומן הנכון שנלמד קצת איך להשתמש בה בצורה מדוייקת ונכונה..
ולא שאני אומר שאנגלית זה לא גם חשוב, זה חשוב והכל, אבל אם זה בא על חשבון העברית, ברור שעדיף עברית, לא משנה כמה יוקרתית יותר תעודה עם ציון באנגלית יותר טוב מאשר בעברית.
ולא שחלילה אמרתי שחשבת שאנגלית יותר חשובה, רק הדגשתי...
וכן כל המפרשים, כמו הרלב"ג, המלבי"ם, הא-בן עזרא וכן רש"י ידעו את כל כללי הדקדוק והעמיקו בכל תיבה ותיבה בלשון הקודש בתנ"ך. (וכמובן, האקדמיה איננה התנ"ך, ח"ו להגיד כך...)

מסכים עם כל מילהמתנחל בראבק

רק מתקן..קולמוס הנפש.

העברית, שפת הקודש??

לשון הקודש, והעברית אינם אותו דבר בכלל...

ויותר מזה העברית פעמים רבות היא עיוות של לשון הקודש..

אמנם כתבת ''(וכמובן, האקדמיה איננה התנ"ך, ח"ו להגיד כך...)'' יפה.

אבל עדיין. ראיתי צורך לתקן.

(לא לתקוף אותי.. לא קשור לציונות לא ציונות, טכנית. מדבר בשפה הזו.. אבל זה לא ''לשון הקודש''..)

כ"כ הרבה פעמים אני מתווכח עם חבר שלי בכיתה ויצאתי כשידי עלמתנחל בראבק

העליונה תמיד בוויכוח הזה: תפרט מילים מסוימת  שהן עיוות

מה הכוונה עיוות?קולמוס הנפש.

יש לי דוגמא, אבל עזוב, זה לא חשוב..

בכל מקרה, אין צורך כל כך בדוגמאות של עיוותים, כי פשוט כל כך, ''לשון הקודש'' היא שפת התורה, השפה שבה ה' ברא את העולם.. ומה לעשות שעברית, היא לא השפה הזו?

אין בזה פסול לעברית.. פשוט יש את השפה האלוקית, השפה שבה ה' ברא את העולם, שבה לכל אות יש משמעות. ולכל שורש של מילה יש כמה משמעויות שקשורות אחד לשני..

ושפת העברית, היא שפה מוסכמת. שפה שאמנם לקחה מילים מלשון הקודש, אבל היא לא לשון הקודש.

ההבדל בין שפה מוסכמת ללשון הקודש אם תרצה בתגובה נפרדת.. (חושב שזה די ברור, אבל בכ''ז) פשוט מנסה לכתוב פה תוך כדי שיחה עם חבר, וקצת קשה...

לדבריך המשנה והנביאים אינם לשון הקודש?הָיוֹ הָיָה

תקן אותי אם אני טועה.

כדרכן של שפות הן הולכות ומתפתחות עם השנים.שפרינצא בוזגלו

אין דומה תחילת התפתחותה של שפה לאחריתה המוכרת לנו כיום, לדוגמא:
השפה האיטלקית התפתחה מהשפה הלטינית הוולגרית, שהתפתחה מרומית וכו' וכו'...

כל שפה בעולם עברה התפתחות, ואם כבר מודדים את ההתפתחות של השפה- ניתן לשים לב שעברית היא השפה הכי נאמנה למקור, היא אותה שפה ורוב הטיותיה נשארו כבעבר, רובם המכריע של כללי הדקדוק נשארו אותו דבר, היא הייתה צריכה לעבור תהליך טרנספורמציה הכי קצר וממוקד בכדי להפוך לשפה שימושית כיום לעומת שאר השפות שהתגלגלו להן ונבנו מחדש בצורות שונות ומשונות.

לכן כשאתה קובע עובדה כדי שתסתכל בקנה מידה עולמי על התפתחות שפה,
המדד מראה כי עברית רק עברה התאמה (קטנה יחסית, יש לציין) לדורינו לאחר שלא הייתה בשימוש (יומיומי) אלפי שנים.
אז אני מבקשת ממך להסביר מה עוות.

...תות"ח!

אוקיי, קודם כל, השפה העברית היא אכן שפת הקודש והתנ"ך נכתב בשפה העברית וכן אבותינו השתמשו בשפה העברית.
וכן, למרות מה שאתה טוען, יש הלכות בשו"ע לגבי השפה העברית וחייבים להתפלל ולקרוא בתורה רק בעברית וכו'...
עכשיו, על מה אתה יוצא...?
על הסלנגים...?
על שפת הרחוב המשובשת...?
אם כן, מסכים איתך....
אם לא, תביא הוכחה לעיוות, השפה העברית נשענת על התנ"ך והיא מדוייקת להפליא.
ולא תוקף אותך שאתה לא ציוני, אל תדאג, אבל נראה לי שזה בא בחבילה...

..קולמוס הנפש.

השאלה מה אתה מגדיר כעברית.. אם אתה נוהג לכתוב לחבריך בשפת התורה.. ובשימוש אך ורק במילים מתוכה, וכו' אז כן. העברית שלך היא אכן לשון הקודש.. אבל אם אתה נוהג לכתוב בשפה שכרגע אני ואתה משתמשים בה, אז היא שפה מוסכמת. בהחלט לא השפה שבה ה' ברא את העולם, שפה שמשלבת בתוכה מילים מאנגלית יוונית וכל מיני שפות אחרות.. ועוד הרבה מילים שהומצאו ע''י ''אקדמיות'' למיניהם, והוכנסו לתוך השפה העברית.. זה ויכוח על מציאות, לא על אידאולוגיה..

איך אתה אומר מילים שלא היו קימות בתורה?מתנחל בראבק

וגם יש הרבה מילים שהשתמשו בהם בזמן התורה והמשנה והגמרא ולא השתמשו בהן בכתבים המוזכרים לעיל

אתה בטוח שהגבת לתגובה הקולמוס הנפש.

הנכונה?

כי נראה לי שהתבלבלת במען התגובה.

לא הבנתי מה התכוונת ב''איך אתה אומר מילים שלא היו קיימות בתורה''

בשפת הקודש שלך איך אפשר להגיד מילים שלא היו בזמן התורהמתנחל בראבק

לא הבנתי, שוב.קולמוס הנפש.

אני משתמש בעברית.. אני רק לא קורא לה לשון הקודש. מה הבעיה עם זה?

אם רוצים לדבר בלשון הקודש: איך אתה מפרש מילים שלא היו בזמןמתנחל בראבק

התורה כמו למשל אינטרנט

נראה לי התבלבלת במה שכתבתי..קולמוס הנפש.

לא אמרתי שאני רוצה להשתמש בלשון הקודש

ביקשתי שלא תקרא לעברית, לשון הקודש..

ובקשר לשאלתך, נגיד שהיה משהו שרוצה לדבר בלשון הקודש.. באמת זה מופרך מעיקרו, ''להמציא מילה בלשון הקודש שתגדיר את המושג אינטרנט'''.. כי לשון הקודש אינה שפה מוסכמת ואנושית, היא שפת בריאת העולם, שפת האלוקים.. אתה באמת לא יכול להכניס לשפה הזו מילים חדשות..

ובדיוק לכן, שפת העברית, אינה יכולה להיות מוגדרת כלשון הקודש..

אני לא ממש מבין למה זה כל כך מסובך..

...תות"ח!

עברית זו היא לשון הקודש ואתה לא יכול לפרוך את זה.

השפה שהתנ"ך כתוב בה היא עברית.
ומסכים איתך שלספר תורה לא הייתי מכניס מילים חדשות או משנה מילים (היפותטית אם לא היה אסור...), אך לשפה לאומית שכולם ידברו בה צריך שלשפה תהיה חלופות ואפשרויות לדבר במילים שונות ושלא יהיה חסר אוצר מילים בשפה.
ולדוגמא המילה נוחיוּת, שבאה בתור תחליף למילה שירותים, הרב מרדכי אליהו זצוק"ל היה משתמש בה.
וגם אם תגדיר שהמילים שהאקדמיה חידשה הן לא מילים בעברית, אין זה עוקר את העובדה שהעברית היא לשון הקודש...
ותענה לי שנייה על שאלה: האם אתה מגדיר סלנגים כחלק מהשפה...? האם ביטויים שהומצאו הם חלק מהשפה...? כי אם כן, אז ברור שגם המילים האלו הם חלק מהשפה ואפשר לחדש מילים, כי חלק מההגדרה של השפה הוא השפה המדוברת שכוללת בתוכה סלנגים, ביטויים/ניבים וגם מילים חלופיות שחודשו.
אני לא ממש מבין מה במה שאני כתבתי מסובך...

שפה בהכרח משתנה, אם לא היא לא שפה אלא אוצר מילים בלתי שמיש.שפרינצא בוזגלו

אם היא שפה- היא תעבור טרנספורמציה (יותר או פחות- תלוי בשפה) בכדי להתאים למציאות המתפתחת.
אתה יכול לעיין בכתבי יד תורניים מתקופות שונות ולשים לב לתהליך הטרנספורמציה ההדרגתית, בעברית יש לציין שהיא אכן איטית ומועטת- אך היא בהחלט קיימת.

....תות"ח!
עבר עריכה על ידי תות"ח! בתאריך י"ט בניסן תשפ"א 00:38

אכן אתה צודק שלא כל המילים שאנו משתמשים בהן היום הן אכן המילים שמופיעות במפורש בתורה.
אבל, יש כללי דקדוק בעברית שיוצאים מתוך התנ"ך ומפורטים בראשונים שהזכרתי לעיל.
בתקופה של אליעזר בן יהודה, המצב היה שאכן הפעמים היחידות שדיברו בעברית היה בקריאת התורה ובתפילה, אך בחיי היום-יום לא השתמשו בה והיא הייתה שפה מתה.
ואז, אליעזר בן יהודה בא וחידש מילים בעברית והאקדמיה ממשיכה לעשות זאת עד היום.
מה זה אומר לחדש...?
יש הרבה מילים שאין להן חלופות בעברית ואין על מה להישען בתנ"ך כדי לקבוע איך לקרוא ל"בובה" אך אליעזר בן יהודה חשב והחליט שבובה זה השם המתאים מהטעמים הנ"ל:
"נזכיר כי את המילה בֻּבָּה חידש אליעזר בן־יהודה בהשראת poupée הצרפתית והקרובות לה pupa בלטינית, Puppe בגרמנית. הוא מגדיר את בובה "דמות ילדה או אשה וכדומה למשחק לבנות קטנות", אבל יצוין שבצרפתית המילה יפה לדמויות משני המינים. בן־יהודה קושר את חידושו בֻּבָּה למילה בָּבָה (בבת העין; את בבת העין מקובל לקשר אל בָּבָא בארמית, بَاب בערבית במשמע שַׁעַר). בהערה לערך בָּבָה הוא מביא את המקבילה הערבית بُؤْبُؤ (בּוּבּוּ), ולפי דבריו יש לה גם משמע של ילד קטן, בדומה לאִישׁוֹן – איש קטן."(ציטוט מאתר האקדמיה ללשון העברית)
מכיוון שהיה צריך להחזיר את השפה העברית לחיים, היה צורך לקבוע מילים שלא היו להן חלופות מהשפה שלנו, כי מדובר בדברים מודרניים.
לגבי מילים אחרות שחידשו, אלו דברים שנשענים ברובם על כללי דקדוק קיימים בעברית ופשוט לוקחים משקלים קיימים בעברית ומשליכים מהם למילים אחרות וכן הלחמים שעושים ממילים קיימות וכן צורנים וכו'...שכולם מבוססים על עברית.
ומכיוון שעברית וארמית מאוד מקבילות, אכן יש מילים שלקוחות מן הארמית, ואף יש פעמים שיש מילים נרדפות אך פשוט מדובר בשתי מילים: אחת שמקורה בעברית ואחת שמקורה בארמית (לא זוכר דוגמאות כרגע...).
וחוץ מזה, אתה לא יכול להגיד שעברית זו לא שפת הקודש, זו עובדה שעברית זו שפת הקודש, אתה אולי יכול לטעון שהמילים המחודשות מן השפות האחרות ושאולות מהן לא נחשבות לחלק מן השפה העברית. אוקיי, אז על אותו מטבע אני אומר לך שסלנגים לא נחשבים כחלק מהשפה העברית. אבל יש דברים שתרצה לתאר לי או סתם להשתמש בדיבור יומיומי ותפלוט סלנגים, זאת אומרת שכדי לדבר באופן שוטף ויומיומי אתה כן תשתמש בסלנגים, ולכן אני גם לא רואה בעיה להשתמש בדיבור יומיומי בביטויים שמקורם משפות זרות שאין להן תחליף בעברית, והכל זה עניין של הגדרות. זאת אומרת, השפה המדוברת היומיומית השוטפת אינה מהווה רק שפה ספרותית, אלא גם שפה מדוברת, סלנגים וכן גם ביטויים ומילים מודרניות שאין מה לעשות אלא להשאיל מהשפות הזרות. התנ"ך הוא ספר חשוב והוא המקור שלנו לשפה העברית ולדקדוק שלה, אך התנ"ך כתוב בשפה ספרותית גבוהה, ואינה מהווה את השפה העכשווית המדוברת, ואתה לא יכול להתעלם מהצורך של כל שפה בשפה מדוברת ולא רק שפה ספרותית.
נ.ב. חבר שלי לומד מגמת ערבית, ושם במגמה הם לא לומדים ערבית מדוברת אלא ערבית ספרותית אלו שני דברים שונים, והשפה הספרותית לא נושקת ולא חופפת תמיד לשפה המדוברת, בטח שלא במילים גבוהות וכדו'...
בקיצור, מקווה שהבנת...
@קולמוס הנפש.

טוב. חושב שהבנתי את הבעיה.קולמוס הנפש.
עבר עריכה על ידי קולמוס הנפש. בתאריך י"ט בניסן תשפ"א 15:41
עבר עריכה על ידי קולמוס הנפש. בתאריך י"ט בניסן תשפ"א 15:39
עבר עריכה על ידי קולמוס הנפש. בתאריך י"ט בניסן תשפ"א 15:30
עבר עריכה על ידי קולמוס הנפש. בתאריך י"ט בניסן תשפ"א 14:33
עבר עריכה על ידי קולמוס הנפש. בתאריך י"ט בניסן תשפ"א 14:30

אז ככה, קראתי את כל התגובות הבאות.. ונראה לי שהבנתי קצת את הבעיה שגרמה לויכוח, אז אנסה לחלק לנקודות, ובבקשה תאמרו לי (נשמה כללית, ותות''ח) עם איזה נקודה אתם מסכימים, ועם איזה לא.. כדי שיהיה יותר קל להמשיך הלאה..

סלחו לי על כך שאני כותב כל דבר כמה פעמים, ועם הרבה סוגריים, ובכל זאת נסו לקרוא את כל התגובה, ולהבין מה כתבתי, לפני שאתם מגיבים לי.. כתבתי את זה בצורה כזאת, כדי שהדבר יהיה ברור לחלוטין..

ראשית הסבר.. אנחנו לא מתווכחים\מתדיינים, על ''האם לדבר בשפה העברית או לא'', וממילא אין מה להסביר לי, שאם הייתי רוצה לדבר רק בלשון הקודש, לא היה לי מילה לאינטרנט.. או לא היה לי איך לקרוא לבובה. על העניין הזה שיש שבוחרים שלא לדבר בעברית, או כן לדבר בעברית, אפשר לפתוח שרשור חדש, כעת זה לא הנושא שלנו..

הנושא שלנו, הוא, האם השפה שכולנו מדברים בה כעת שפת העברית, ובה אנחנו כותבים כעת אחד לשני, היא השפה הנקראת ''לשון הקודש''..

דבר נוסף שאני חושב שהיה בלבול קטן. יש ''שפה קדושה'',{לא משתמש במילה לשון, כדי לא לבלבל} שזה מושג אחד. ויש ''לשון הקודש.'' שזה מושג שני, ז''א, ''לשון הקודש'' זה מושג, שהוא כינוי, ללשון התורה בלבד. ויש ''שפה קדושה'', שזה אם אנחנו מחליטים להגדיר את השפה העברית כשפה קדושה.

(שוב, יכול להיות שזה רבנים גדולים החליטו את ההחלטה, וזו יכולה להיות החלטה נכונה,* אבל אין לה קשר לדיון הנוכחי. 

הדיון שלנו כרגע, הוא לא האם השפה שבה אנחנו משתמשים כרגע היא ''שפה קדושה'' -  או לא.

אלא האם שפה זו, מוגדרת במושג ''לשון הקודש'' שמשמעות מושג זה היא שפת התורה, - או לא.)

ושוב.. בקשה גדולה, כדי שנוכל להבין על מה הדיון באמת, בבקשה עוד לא להתווכח על מה שאני כותב.. אלא בבקשה גדולה ממכם (נשמה כללית ותות''ח) רק לאמר לי בנתיים, עם איזה נקודה אתם מסכימים, ועם איזו לא.) אחרי שנסיים את הדרך הזו, אם יהיה עוד צורך.. אשמח להערות והארות.. פשוט אחרת, לא נראה לי שנסיים את הדיון הזה.

אז בא נסכם ככה, 

נקודה 1. יש את המושג ''לשון הקודש'', שזו שפת התורה.

אבקש אישור האם הנקודה הזו מוסכמת..

נקודה 2. השפה שבה אנו משתמשים כרגע, (לא אומר עברית לא אומר כלום, אני מתכוון לשפה שכרגע אני כותב לכם, ואתם כותבים לי.. כדי שלא יחולו בלבולים..) אינה השפה המקראית שבה כתובה התורה, ואם לדייק יותר, המילים שבהם אנחנו משתמשים, אינם לקוחים אך ורק מתוך שפת התורה.

נא לאשר אם מוסכם..

עקרונית היה אפשר לעצור פה.. כי פה הדיון נגמר, הוא לא היה אמור להיות כ''כ ארוך, אם היו מבינים על מה הדיון בתחילה, אבל נמשיך עוד צעד אחד.. רק ליתר הבנה מלאה.

אעתיק קטע קטן מספר התודעה, שנוגע לנקודה 3.

''לפי שהתורה קדמה לבריאת העולם, וכמו שנזכר למעלה, מראש מקדם היתה כתובה לפני הקדוש - ברוך -הוא באש שחורה על גבי אש לבנה, ומאז כבר כלולים היו בתורה כל סודות הבריאה העתידה וסודות המרכבה ושאר ענינים הנעלמים מעין כל חי; ולאותיות התורה צרופים ובאורים ופנים הרבה של טעם בכל העולמות, העליונים כתחתונים, קודם בריאת העולם כלאחר בריאתו, וכל אותם הענינים של תורה הידועים לנו מפשוטה של תורה, מעניני הבריאה והדורות הראשונים, והמבול, והאבות, וגלות מצרים, והגאולה, והיות ישראל לעם, ומתן תורה, והמלחמות וכל שאר המאורעות - כולם יחד אינם אלא אחד מהרבה פנים שיש בתורה בשרשה העליון. ''

אוקיי, קראנו? הבנו? הלאה... מתפלפל

נקודה 3. השפה שבה אנו משתמשים כעת בתגובות אחד לשני, (שוב, בלי שום קשר האם היא מוגדרת כשפה קדושה או לא) היא שפה מוסכמת. זאת אומרת, בניגוד לשפת התורה, שכוללת את כל הדברים שספר התודעה מדבר עליהם, השפה המוסכמת (כל שפה מוסכמת) אינה מכילה את כל הדברים הללו, כי את הדברים הללו, מכילה רק שפת התורה, שרק היא, מוגדרת בתואר לשון הקודש [טכנית, זה הכינוי שלה.] 

אבקש לאשר האם הנקודה מוסכמת, רק לאחר קריאת נקודה 4..

נקודה 4. זאת לא ממש נקודה, יותר הסבר בקשר לנקודה 3. מה היא שפה אלוקית, שפת התורה, המכונה בתואר ''לשון הקודש'' [בדיוק כמו שלאברהם, קראו אברהם,  טכנית, כי זה היה השם שלו ככה זה הכינוי שלה..] ומהי שפה מוסכמת. (שפה שיכולה להיות קדושה, אך בני אדם קבעו אותה, ולא אלוקים.       (אף אחד פה לא אומר שאליעזר בן יהודה היה אלוקים, נכון? חושבקורץ)

אתן דוגמא קצרה מהי שפה אלוקית (לשון הקודש-שפת התורה בלבד) ומהי שפה מוסכמת, ( כל שפה אחרת, גם אם היא קדושה מאד.)

[אבקש לא להתפס לקטנות שבדוגמא.. כי דוגמא, כשמה היא, רק דוגמא..]

בשפה אלוקית, אם נקרא לשולחן שולחן, ולכסא כסא, לא נוכל לשנות זאת, זאת אומרת, לכך שלשולחן קוראים שולחן, ולא כסא, ולכסא קוראים כסא, ולא שולחן, יש משמעות.( מוסבר על זה רבות,  יש חיות מיוחדת באותיות של הדבר, שנותנת לו את הקיום שלו, ובלעדיה הוא היה בטל. ועוד הרבה דברים נעלים.. אבל זה אולי פעם אחרת) וגם אם אנחנו נחליט לשנות את זה, ולקרוא לשולחן כסא, ולכסא שולחן, זה לא ישנה את המהות של הדבר, ששמו בלשון הקודש, הוא שולחן\כסא.. 

כי זוהי שפת התורה, לשון הקודש שבה לא אנחנו אלו שמחליטים מה יהיו המילים, ולאיות של שפת התורה, יש משמעות שלא נוכל לשנות.

לעומת זאת בשפה מוסכמת, נקח את האנגלית כדוגמא, החליטו ש''טייבל'' זה שולחן, ולעומתו ''צ'ר'' זה כסא.. אבל אם יחליטו כל דוברי האנגלית בעולם להפוך את העניין, מעכשיו ''טייבל'' זה כסא, ו''צ'ר'' זה שולחן, הם יוכלו לעשות את זה,

כי שפת האנגלית, היא שפה מוסכמת שבה אנחנו אלו שמחליטים מה יהיו המילים, ולאיות של כל מילה, אין משמעות, כמו האיות שיש ללשון שבה אלוקים משתמש כביכול= שפת התורה = המושג ''לשון הקודש''. 

אבקש את אישורכם האם הסכמתם עם נקודה 4..

וכן האם הסכמתם עם נקודה 3 המתקשרת אל נקודה 4..

מלא תפילה לה' שיבינו אך ורק מה שהתכוונתי.. ולא דברים אחרים.. 

ושהדיון הזה ייגמר בהבנה משותפת..

*אם הגעתם עד לפה.. כל הכבוד, כעת רציתי לציין משהו נוסף, כתבתי התורה, אך כוונתי ללשון התנ''ך, חוץ מספר דניאל, ומילים מסויימות בתוך התנ''ך, שאינם שייכים ללשון הקודש, אלא לשפות אחרות.

אם אתם רוצים מקורות לכך שישנם מילים מתוך התנ''ך שאינם נחשבים ללשון הקודש, הבאתי שתיים..  (נא לא לתקן אותי דקדוקית..)

1. בראשית רבה פרשה ע''ד אות י''ד http://www.daat.co.il/daat/tanach/raba1/74.htm

2. ירושלמי סוטה פרק ז הלכה ב . ירושלמי סוטה ז ב – ויקיטקסט

אלו מקורות לכך שספר דניאל, וכן מילים מסויימות מהתנ''ך אינם בלשון הקודש..

נ.ב.

לגבי לשון המשנה, יש מחלוקת האם המילים שכתובות בה, נוספים על מלות התנ''ך ונחשבים אף הם כלשון הקודש, או שלא,  כולכם יכולים להסתכל באנציקלופדיה תלמודית חלק ל''ז, ערך לשון הקודש [לי אין את הספר פה בבית (@נשמה כללית. אתה יודע למה קורץ ) אז פשוט התקשרתי לאחד מרבני הישיבה שלי בארץ, כדי להביא את המקורות.. אז סלחו לי שלא מביא עוד מקורות, לא רציתי להטריח אותו.]

בכל מקרה, יש מחלוקת, אביא שני צדדים,

החת''ס סובר ששפת המשנה, אינה לשון הקודש.

אחרים סוברים לעומתו ששפת המשנה היא אכן לשון הקודש, גם אם יש בה מילים שלא מופיעות בתנ''ך כיוון שהסיבה לכך שהם לא הופיעו בתנ''ך, היא כיוון ש''טכנית'' התנ''ך לא היה זקוק למילים האלה.. 

2 מקורות נוספים לעיין בקשר למשנה.''ויואל משה'' מאמר לשון הקודש אות כ''ח (בתוך הקישור, עמוד 400)

(רק עכשיו שמתי לב שהמקור הזה הוא מאד אנטי ציוני... של סאטמר, אני עכשיו מתחיל להסתכל מה הוא כותב, עוד לא קראתי אותו, בכל מקרה, אנא עשו מאמץ גדול להתייחס לתוכן, ולראות האם הוא עוזר לדיון הנ''ל ולא ל''קנטורים'' שיש כלפי הציונות.. לא הבאתי אותו בכוונה.. זה מהמקורות של אנציקלופדיה תלמודית.. השניים הראשונים שהפנו אותי אליהם פשוט, הם אלה שכתבתי פה.)

http://mysatmar.com/docs/shite_hakdoshe/vayoel_moshe.pdf 

''פחד יצחק'' ערך אברהם בן עזרא.

מי שיוכל לשלוח קישור שיהיה אפשר להגיע למקור הזה.. נשמח מאד..

(אני הולך בעצמי כעת לעיין במקורות אלו..)

ותודה עצומה ל''שחר אורן'' על הקישורים למקורות האלה.. 

*מה דעתי בעניין, אם תפתחו שרשור נוסף.. לא פה.

בקצרה:הָיוֹ הָיָה

ההנחה ש"לשון הקודש" היא דוווקא מילים המופיעות בחמשה חומשי תורה אינה הנחה נכונה. וממילא כל ההמשך מיותר.

איני מכיר את החת"ס המדובר, וקשה לדון בלי שאני יודע איפה הוא ומה בדיוק הוא כותב. אבל התפיסה המקובלת בכלל ישראל כל השנים היא שלשונות המשנה והנביאים וכו' הן לשה"ק לכל דבר.

ולגבי הנביאים - אם אתה טוען שגם לזה כוונתך ב"לשון התורה", אתה בעצם כורת את הענף שעליו אתה יושב. כי דברי חז"ל על בריאת העולם וכו' זה על לשון החומש בלבד, ולא על הנ"ך.

זה שהויואל משה מתרגז על הציוינים ולכן "מעייל פילי בקופי דמחטא" כדי להסביר למה זה לא לשה"ק, לא מרגש אותי. אני מתייחס לזה כמו אל כל הספר ויואל משה כולו. ששום דבר מהתפיסה שלו אינו אמת התורה.

ביקשתי.. קודם כל לפני הויכוחים על המקורותקולמוס הנפש.

וכו', אם אפשר לפני כל זה.

לדעת אילו נקודות מוסכמות, ואילו לא.

נק' 1, וממילא גם נק' 4הָיוֹ הָיָה

העברית היא לשון הקודש לכל דבר.הָיוֹ הָיָה

בדיוק כמו שאף אחד לא אמר שלשה"ק של המהרש"א אינה לשה"ק, על אף שהיתה שונה מזו של הרמב"ם.

ואף אחד לא אמר שזו של הרמב"ם אינה לשה"ק, אע"פ שהיתה שונה משל רבינא.

ואף אחד לא אמר ששל רבינא אינה לשה"ק, אע"פ שהיתה שונה משל רבי יהודה הנשיא

ושל רבי יהודה הנשיא היתה שונה משל עזרא הסופר, ושל עזרא משל ירמיהו, ושל ירמיהו משל דוד המלך, ושל דוד המלך משל משה. ומעולם לא קם הגאון שיסביר שזו שפה הסכמית ואינה מקודשת.

הלשון עוברת התאמות לאורך כל השנים, וזה לא מוריד אותה מקדושתה.

אין שום סיבה (מלבד מלחמה בציונות) לומר שפתאום זה השתנה.

זה עניין של דעות.שושיאדית

אבל גם אני חושבת כך - שעברית היא לשון הקודש.

וסלחו לי על הגזענות, אבל האנשים שמשמרים את ה"יידיש" - כי הם ח"ו לא רוצים בשפה שהיא לא לשה"ק - קצת מאד מגוחכים...

יידיש היא גם לא לשה"ק אם הם שכחו.... היא שפה שהתהוותה בארץ זרה!

זה עניין של עובדות.הָיוֹ הָיָה

שמעת על מישהו שטוען שלשון המהרש"א אינה לשה"ק? שלשון ר"י הנשיא אינה לשה"ק?

ואת די צודקת לגבי היידיש

הם חיו עוד לפני התקופה בה הומצאה השפה העברית המודרנית... לא?שושיאדית

אז מה?הָיוֹ הָיָה

איזה נימוק שאומר שהעברית המודרנית אינה לשה"ק לא רלוונטי אליהם?

(שימי לב למה שכתבתי היכן שאת מגיבה עליו, טרם שאת מגיבה) 

...שושיאדית

אני באמת לא יודעתת, כי אני לא טוענת שהשפה שלהם לא לשה"ק, לא רק שהיא לשה"ק בכינוי, אלא שהיא קדושה בעצם זה שהם דיברו בה.

(ותודה על הערת תשומת הלב)

לא הבנתי כלוםהָיוֹ הָיָה

מצטערת מאד...שושיאדית

אבל גם לי לקח כמה פעמים להבין את מה שכתבת פה -  אז מה? - נוער וגיל ההתבגרות

והייתי צריכה לנחש ולענות לך שבאמת אני לא יודעת, אבל אני בעצמי רואה את שפתם, לשה"ק קדושה גם בגלל שהיא לשה"ק וגם בגלל שהיא יצאה מגרונם.

צר לי בצרתךהָיוֹ הָיָה

אין שום קריטריון שאומר שאם היא יצאה מגרונם היא קדושה, רש"י דיבר צרפתית, הרמב"ם ערבית וספרדית, האמוראים ארמית והתנאים רומית. כל אלו קדושות?

לשון הקודש קדושה כי היא קדושה, נטו.

ולגבי ההודעה שלא הבנת - פשוט מאוד:

מה הנימוק לומר שהעברית בת ימינו אינה לשון הקודש?

האם נימוק זה קיים גם לגבי הלשון העברית של כל אלו שהזכרתי?

מה ההבדל?

ומכאן למסקנה: עניין של עובדות. לא של דעות. 

נחמד מצידך.שושיאדית

נכון, אין קריטריון ולא התייחסתי אל זה בצורה לוגית, אלא בצורה אמוציונאלית, שאדרבה, מחזקת את זה שהשפה שהם דיברו, לשה"ק קדושה בפני עצמה וגם בגלל שלשה"ק הזו נדברה בפיהם (ולא שפה אחרת).

נכון, לשה"ק קדושה מאד.

אני לא אוחזת בדיעה של הנימוק הזה אבל מי שטוען כך - זה נובע מאנטי ציונות, שהרי ידוע, אליעזר בן יהודה היה ציוני.

יש אנשים שמדברים בשפות אחרות בשל כך... ואני לא תומכת בדיעה שלהם.

ובגלל שציונות, מה לעשות, היום הפכה לעניין של דיעה, שנובעת מ"חוסר מודעות" מבחינה רשמית, התפיסה הזו של עברית כשפה זרה - נתפסת גם כדיעה.

ראו לעיל בתגובה שכתבתי.קולמוס הנפש.

אכן, מה הוא ההבדל המהותי בין ''לשון הקודש'' ל''לשון קדושה''

בהצלחה נשמה!!!שירה 333

העיקר שעכשיו למדת משהו

וואי שם המספר זה באמת ממש ממש מבלבל....

וכדי להרגיע יש הקלות מטורפות ומלאאא זמן

שונאתתתתתתת סלאשיםהחנונית

וגם לפי דעתי זה רק הופך את האישה למיוחדת כשהשפה 'הרגילה' זה לשניהמינים אבל אם מדברים רק אל בנות אז זה מיוחד ושונה... 

אם את רוצה לנסח את זה, אז יותר בכיווון צרכים מיוחדיםחושבת בקופסא

כאילו יש לנו רגישות מיוחדת שאם לא יפנו אלינו באופן מיוחד (למרות שאין כל צורך מבחינה לשונית) אנחנו נעלב או שזה פוגע בנו באיזשהו אופן.

מסכימה עם הבנות כאןנואשת לפתרון????
לא סובלת את כל החרטות האלה...😅
לא מפריע..אודך☺
זה מפריע לי מבחינה דקדוקית.שושיאדית

בד"כ אני משתדלת להוסיף סלשים כמו אתם\ן, לכם\ן וכו'....

תעשי מה שנוח לך.שושיאדית
לדעתי זה עניין של נוחות.
כל אחד מה שנוח לו ואני מכבדת.
לא מפריע האמת..אנונימית65

טוב אחרי שדודה שלי הביאה הגדה של פסח בלשון נקבה (כנגד ארבע נשים דיברה.. חכמה רשעה וכו..) נהיה לי בחילה מכל הקטע

איכככס....תות"ח!

🤮🤮🤮🤮
די, מזעזע...!!
למה יש דברים מטורפים כאלו בעולם, ריבונו של עולם...?
וואי, הזוי לגמרי...!
וכן, גם בעיניי כל העסק הזה הוא בדיחה אחת גדולה....
סליחה, בהתחלה זה היה מצחיק, עכשיו זה כבר עצוב ומזעזע ומבחיל ומה לא...

באמת, הם נהיו פסיכים לגמרי..קולמוס הנפש.

אחרי זה יגידו שאנחנו מפלים נשים כי צוחקים עליהם..

אבל האיגודי זכויות נשים האלה, פשוט מטומטמים...

פסיכים.....

לא מפריע בכלל. זה שטות לדעתי כי זה תקין לשנוית.האקונה מאטטה:)אחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך