אנחנו אחרי הלידה הראשונה הלכנו להורים שלי. לא היו שם עוד אחים (חוץ ממי שבא לשבת להתרגש איתנו).
היה עמוס, צפוף, רועש. הייתי צריכה ללבוש כיסוי ראש כדי לצאת מהחדר, כל פעם שהיא בכתה, שלי דפקה להציע עזרה, גם כשזה היה באמצע הלילה עם בעלי בחדר..
היינו במצב זוגי רגיש, ולא הרגשתי שזה תורם לאף צד. ברחנו הביתה אחרי יומיים, ושם הגיעה השלווה, השמחה, הנחת הזוגית ותחילת ההתחברות של בעלי עם הקטנה, מה שלא הרגיש בנוח אצל ההורים שלי.
לידה הבאה ישר הלכנו הביתה. לילה אחרי הברית ישנו אצל ההורים שלי, וגם היה צפוף... בעיקר רגשית...
לידה שלישית ילדתי אצל חמותי (יצאנו משם ללידה, שזה רחוק מאוד- בצפון הרחוק) וחזרתי אליה. היה תענוג!!! היה לי את המקום והשקט שלי, אף אחד לא התקרב לאזור החדר ככה שלא הייתי צריכה להילחץ על כיסוי ראש וסגירת דלתות. הייתה שולחת לי הודעה: מחכה לך סלט פירות במקרר כשתרצי... מפנקת בטוב טעם ובכיף.
הגעתי אליה לחג גם שבוע אחרי הלידה הרביעית, הכי בנוח בעולם (הודיעה לשאר האחים שלא יגיעו כי אני שם).
מלידה חמישית אין פריווילגיה ליסוע להורים.. רק רוצים שכולם יהיו במסגרות...
בקיצור- צריך לחוש מה נכון לכם, זה נכון שהיולדת במרכז אבל הבעל הוא לא עציץ שתוקעים אותו איפה שצריך. צריך דיבור והכנה והבנה שלו למצבך, וברור שאת המשמעותית בהחלטה, אבל הוא גם צד בה, והזוגיות שלכם יותר חשובה מכביסה/אוכל טעים ומקלחות לתינוק.
וגם זה מאוד תלוי אם יש קהילה תומכת.. אצלנו אין מצב שיולדת לא מקבלת ביקור או ארוחה חמה פעם ביום, צלחת עוגיות, מתנות קטנות, ארוחת בוקר ספונטנית (חוץ מהתורנות..) וכו'.
אז זה גם שיקול...