עבר עריכה על ידי מדרשיסטית20 בתאריך כ"ג בניסן תשפ"א 16:20
אני מבינה שאתה מדבר מתוך כאב אמיתי, אבל זה לא יפה ולא הוגן ככה להוציא לעז על בנות ישראל בצורה כל כך חריפה.
אני חושבת שהתסכול גורם לך להסתכל על הדברים לא בהכרח כפי שהם באמת.
אם שניה תנסה להתנתק מהרגש הבוער- באמת ובתמים זה נראה לך רציונלי להגיד שמין שלם הוא אכזרי? תאוותן? אגואיסטי?
אם יורשה לי לנסות להסביר את הדברים בצורה קצת אחרת-
נתחיל בלהגיד שלכל אדם בעולם יש צרכים מסוימים- הצורך להיות האהוב, הצורך להישמע, הצורך לתת, הצורך לשקט וכו' וכו'. הצרכים האלו הם טבעיים לגמרי, הם חלק ממה שהופכים אותנו לבני אדם, לחסרים. הצרכים האלו לא בהכרח מתבטאים אוטומטית בצורה אגואיסטית. הכל תלוי בצורה שבה אתה מבקש את הצורך.
עכשיו-
יכול להיות בהחלט שקיים מבנה טבעי כללי אחיד לנפש האישה שגורם לכך שלנשים רבות יהיו צרכים דומים (וכנ"ל כמובן גם לצד הגברי).כלומר בעיני, אין כאן בהכרח אמירה תרבותית כמו שאתה מציג את זה. יכול להיות שיש כאן עקרון טבעי אמיתי. אני לדוג' (ואני יודעת על הרבה בנות שחשות כמוני) מרגישה צורך אמיתי שבעלי יהיה מקור יציב להישען עליו, שהוא ידע להוביל, ושהוא יהיה גם מקור לאהבה וחיזור. זה לא אומר שלא תהיה נתינה הדדית בקשר. ממש ממש לא. אני כנראה אתן בתחומים אחרים שימלאו את הצרכים שלו.
אבל העניין הוא שאנחנו בני אדם, ולכן אין תבניות מוחלטות של אופי האיש והאישה ולכן יתכן מאוד שיש נשים או גברים קצת שונים, ואפילו הפוכים מהתבנית שמאפיינת את הרוב (וכמובן שגם בתוך הרוב הדומה אין דמיון מוחלט, אלא כיוון כללי דומה). כמובן שזה חלילה לא אומר שום דבר רע על אותם אנשים, ה' פשוט חנן אותם בתכונות נפש קצת שונות.
לעניות דעתי הדלה, התסכול שלך נכנס בדיוק כאן.
אני חושבת שאתה צודק שהמון בנות מחפשות את הגבר היוזם והנותן, אבל אני לא חושבת שזה מגיע מהמקום האגואיסטי, שמצפה לשבת רגל על רגל בזמן שהגבר רק נותן ונותן. אלא יש כאן עקרון עמוק יותר (שקצת קשה לי להסביר במילים מה הוא) ולא כזה שמתבטא בצורה של- "הוא לא שילם עליי בדייט אז בי". אם המציאות היתה כזאת ועוד בצורה שאתה מציג-שכולן ללא יוצא מן הכלל הן כאלה-אני מניחה שלא היו זוגות נשואים בעולם, ובטח שלא זוגות נשואים מאושרים.
אלא שפשוט יש כאן צורך שמתיישב עם צורך אחר- צורך כללי של האיש להוביל ולהשפיע ו"לכבוש", לעומת הצורך של האישה כפי שכתבתי למעלה.
אני מבינה שאמירה כזאת מעצבנת אותך, אבל זאת המציאות כפי שאני רואה אותה.
יתכן מאוד שפשוט אתה לא מתאים לתבנית הכללית הזאת, שמאפיינת המון אנשים. וזה בסדר גמור. ואני מבינה מאוד את התסכול שזה יוצר. אבל נראה לי שחשוב מאוד להבין שהדברים האלו שאתה נפגש איתם הם לא בהכרח נובעים ממידות מקולקלות, אלא מצרכים אמיתיים ואנושיים. יתכן ולפעמים הם כן נובעים ממידות מקולקלות, אבל לא יתכן שזה תמיד יהיה כך.
אני הולכת לכתוב אמירה חריפה, סליחה מראש, אבל זה נראה לי חשוב- אני נוטה להגיד שאם אתה מרגיש שכולן ללא יוצא מן הכלל הן כאלה- אולי יש בעיה בתפיסה שלך ולא בהכרח בבנות שאתה נפגש איתן.
עריכה: עכשיו אני רואה שתוך כדי שכתבתי את המגילה הזאת כבר כתבו לך בשרשור דברים דומים בצורה יותר טובה ומקוצרת. אבל אשאיר את מה שכתבתי כי אולי בכל זאת תהיה לזה תועלת כלשהי 😅