האם ועד כמה לגיטימי בעיניכם שייאמר במריבה בין בני זוג המשפט "אני שונא/ת אותך"? אם כן - רק במקרי קצה קשים, או שסביר גם במריבה יחסית סטנדרטית?
כמובן שמכוון בעיקר לנשואים אבל מי אני שאגיד למישהו לא לענות...
ועל כך ענה צוד בדיחי:
לגיטימי לחלוטין. מי שמסוגל לשלוט על מה שהוא אומר בזמן מריבה קיבל קלפים נהדרים מאדושם, אבל זה לא נותן לו איזשהו יתרון על הצד השני.
יש קווים אדומים במריבה (אלימות נגיד, או לרדת נמוך עם עקיצה אכזרית ממש) אבל "אני שונא.ת אותך" זה לגמרי לגיטימי במריבה.
בכל מקרה עיקר החשיבות היא איך אתם יוצאים מהמריבה, לא מה פלטתם במהלכה.
ועל כך שאל יאיר:
למה אלימות או עקיצה אכזרית זה קו אדום ולומר אני שונא אותך זה לא?
שהרי מצינו שאומרים הבריות ''מי שמסוגל לשלוט בידיים שלו בזמן מריבה קיבל קלפים נהדרים מאדושם, אבל זה לא נותן לו איזשהו יתרון על הצד השני''
ואז צוד בדיחי ענה אתה התשןבה שהיא מטרת הפוסט:
אז ככה:
נתחיל ממה לא, כי ברור שיש קווים אדומים. אדם מועד לעולם. אלימות - קו אדום. מה אני מתכוון מתחת לחגורה? הרי בני זוג חושפים זה בפני זו את החולשות הכי גדולות שלהם. אז נניח אמרתי ליהלי בדיחי בסוד שאני מפחד שאני אבא לא מספיק טוב כי אני מפחד מכלבים, ובעצם אני לא מספק לילדים שלי 100% הגנה. נניח שזה סוד שאני כל כך מתבייש בו, שהייתי מגלה את זה רק לה בשקט בשקט.
במצב כזה, אם במריבה היא תגיד לי "יא חתיכת אפס שלא מסוגל להגן על הילדים שלו" זה יהיה ממש רע. כי היא משתמשת במשהו שנאמר בזמן של קירבה כדי לדקור במקום הכי כואב.
זה לא עושים.
אבל מה זה להגיד "אני שונא אותך" באמצע מריבה? זה להגיד "יואו אני כל כך כועס עלייך כרגע שאני פשוט לא מסוגל לראות את האהבה עכשיו". בסדר, לגיטימי לגמרי. עידנא דריתחא. הרי שני בני הזוג יודעים שזה לא באמת נכון (כי יש את כל שאר ה95% מהזמן שבהם הכל סבבה), אז בסדר, משחררים קצת קיטור. לא קרה כלום.
הכלל הוא כזה - ברגע שתשלימו, מה שיימחה ויעלם, זה בסדר. מה שיישאר גם אחרי כל הפיוסים - זה לא.