ולהשאר אנרגטית?
❓הרבה בנות שואלות אותי איך אני מספיקה את כל מטלות הבית עם ילדים בין הרגליים.
❓הרבה גם שואלות מתי יש לי את הזמן ואת הריכוז בכלל לכתוב.
❓שואלות אותי גם מתי יש לי זמן לרקוח את המוצרים.
ישנם פוסטים ישנים שלי על אנרגיות.פוסט בו אני מספרת מה הם הדברים שגוזלים אנרגיות.ופוסט בו דרכים להתמלא אנרגטית בנפש ובגוף. לא יודעת רק איך לצרף אותם.🙂שתוכלי גם את לעשות לעצמך רשימה של ״זוללי אנרגיות״. ורשימה של ״דברים שנותנים לך כח.״🌹
ארשום בכ״ז עוד כמה נקודות:
🔸סדר עדיפויות
להבין שאין מציאות להספיק הכל. במיוחד לאישה שחיה בימים שלנו. היום מצפים מאישה שתעבוד, שתטפל בילדים, בבית, שתמיד תראה טוב ומטופחת וכו׳.
אז הסדר עדיפויות שלי ככה:
✔️לדאוג לעצמי, שאהיה מלאה,שמחה ורגועה. (כי כשאני מלאה יש לי מה לתת לבעל, לילדים ולנשים אחרות)
✔️אח״כ תשומת לב לבעל וילדים.
✔️הכנת אוכל.✔️סדר ונקיון ✔️העסק. מקום אחרון. יכול לעבור שבוע שלא אעשה כלום בשביל העסק לא ארקח/ לא ארשום פוסט. כי הילדים והבעל צריכים אותי או כי אני לא במיטבי.
🔸תזונה
לשים לב אחרי איזה מזון אתן מרגישות עייפות ולהוריד/ להזיז אותו לשעות הערב.
הפחממות גורמות לנו לירידות סוכר.
אני לא מצליחה לגמרי להוריד אותם מהתפריט, אבל לפחות את הבוקר שלי אני משתדלת להתחיל לא מפרוסת לחם, אלא מכוס מים עם לימון, ואח״כ פירות, ירקות , תמרים, שנותנים לי המון כח לתחילת יום.
אפשר להכין גם שייקים טעימים ומזינים במשך היום שנותנים מקפצת אנרגיה, במקום הקפה והמתוק שנותנים אשלייה של אנרגיה,כשבעצם זוללים אותה.
לא לשכח לשתות מים כמובן!
🔸שינה.
ללכת לישון מוקדם וגם לקום מוקדם. ממש. אני טיפוס יום, כיף לי לקום לפני כולם ואני לא מוכנה לוותר על הזמן הזה של השקט שלי.
🔸סביבה
סביבה תומכת מאוד חשובה. וסביבה שמחלישה, בקלות יכולה להוריד אותך גם אם קמת עם אנרגיות חיוביות.
אני תמיד מחפשת נשים ואנשים עם השקפת עולם כמו שלי ולומדת מהם. לפעמים בשיחה , אבל לרוב מפלטפורמות כמו יוטיוב. שם אפשר ללמוד כל כך הרבה מאנשים שכבר הצליחו ועשו את הדרך למטרה שאת רוצה להשיג.
🔸רשימות
כתב זה זכרון. בתחילת היום לרשום את כל המטלות . גם אם לא תבצעי את כולן בשלמותן, זה יתן לך סדר בראש. במיוחד עם היסחי דעת שיש עם ילדים חייבים סדר.
אני רושמת הכל לפרטי פרטים. דברים הכי שוליים שאני צריכה לעשות. זה נותן לי גם סיפוק בסוף היום לראות שהספקתי וגם ככה אני לא שוכחת דברים.
איך אני כותבת פוסטים?
אני פשוט כותבת את המחשבות שלי שצצות לי. (שולחת לעצמי בהודעה לנייד)
הרבה מהן אני לא חולקת בפוסטים, אבל חלק אני כן מסדרת בנקודות, עורכת ומשתפת אותכן.
🔸לעשות דברים ביחד עם הילדים.
זה הטיפ שלי לנשים שכל היום עם הילדים.
לא לחכות כשילכו לישון ואז תתקתקי את הבית. כי כשהם נחים, את נחה!
לישות לעצמך כלל שבערב או שזה הזמן שלך, או זמן בו את משקיעה בזוגיות.
כשהילדים קצת גדלים אפשר אפילו לשתף אותם במטלות הבית. והכל בצורה של משחק.
🔸תחביב שממלא אותך.
זה לא חייב לתת תמורה כספית. הילדים והמטלות בית (ואצל חלק גם עבודה שדורשת)שוחקים. אישה חייבת שיהיה לה משהו ש״ממלא״ אותה. משהו שהיא אוהבת לעשות, זה יכול להיות ציור, ריקוד, ספורט ..כל דבר שאחריו את מרגישה מלאת סיפוק והשראה.
אצלי זה כתיבה, טיפוח טבעי וכל מה שקשור אליו, יוגה, סדר וארגון, פעם גם למדתי לתפור (עוד לא חזרתי לזה ).
🔸להיות מודעת להתמכרות למסך.
עוד סעיף שגם לי קשה איתו ובטוחה שגם לכן. אני הרבה פעמים משאירה את הנייד בחדר וסוגרת את הדלת כדי שלא יהיה בטווח ראיה שלי. כי כשהוא נגיש כל כך קל לשרוף את הזמן על שוטטות סתמית בו. להפסיד את הזמן עם הילדים או עם הבעל. מדי פעם ביום אני מתעדכנת ובודקת שיחות/ הודעות. בעלי ואנשים קרובים יודעים שלפעמים אני לא זמינה מהסיבה הזאת. בסעיף הזה אני מודה שבעצמי צריכה עוד להשתפר.
🔸להרשות לעצמך ימים של ״בטלה״.
ימים בהם את מחפפת בבישולים וסידור הבית, הולכת לישון מוקדם, קמה מאוחר.
דווקא הימים האלה שבהם אני מרגישה שאני חייבת לרוץ כדי להספיק יותר, אני יודעת שאני צריכה להפסיק את המירוץ, להאט ולהיטען. פשוט כי כשאני רגועה אני הרבה יותר יעילה.