מנסיון אישי: איך עובדים על מידת הסבלנות?מודה
אני לא מחפשת תיאוריה אלא לקבל עצות ממי שעבדה על עצמה בנושא.
אני מרגישה שהזמן, הגיל, האינטנסיביות של החיים, התקופה... הפכו אותי לקצרה מאד. מוצאת את עצמי יותר מידי פעמים מצטערת על דברים שאמרתי, או על האופן בו אמרתי.
הלוואי ואמצא את הדרך לנשום עמוק ולשכלל את שרירי הסבלנות.
הבו עצות...
מקפיצהחדשה ישנה
אצלי אני מוצאת שיש קשר ישירקמה ש.
בס״ד

בין כמה אני מלאה / מסופקת / מתודלקת לבין מידת הסבלנות שלי. מאז הבנתי את זה בעלי ואני דואגים שיהיה לי כל יום זמן לעצמי לעשות דברים שממלאים אותי. זה מורכב כי החיים סופר אינטנסיביים, אבל זה כל-כך משתלם...

ויש עוד קשר ישיר בין כמות השינה לבין הסבלנות שלי.

בהצלחה לכולנו ♥️
כל יום? וואוווומודה
כמעט, כן...קמה ש.
רוצה לפרט קצת?אורוש3
איך את דוחפת תדלוק ודוגמאות לדלק
מנסה לפרט 🙂קמה ש.
בס״ד

אחרי הלידה של השלישי שלנו התחלתי להרגיש שאני ״מאבדת״ את זה. הרגשתי בקצה כל הזמן, עמוסה בטירוף, רצה ממשימה למשימה... הייתי בתחושה שאני עצבנית כמעט כל הזמן. הרגשתי שאין לי טיפת סבלנות לילדים, בצורה קיצונית. שאני רק פוגשת אותם בסוף יום הלימודים וכבר לא מסוגלת להכיל שום דבר שקצת לא כשורה. קרה הרבה מאד פעמים בתקופה הזאת שהייתי מזעיקה את בעלי כדי שהוא יחזור ויחליף אותי, ואז הייתי בורחת כדי להירגע. באיזשהו שלב החלטנו שלפחות לתקופה אנחנו נכניס ״חלונות התאוורות״ יזומים לימים שלי, במקום שאמשיך להזעיק אותו ככה. זה עבד כמו פלא וזה ממש החזיר אותי לאיזון. הרגשתי שאני שוב בן אדם טוב, אמא טובה, שיש לי שוב סבלנות, כוח ויצירתיות (לא באופן מושלם, כן? אבל ברוב הזמן). אז זה משהו ששמרנו...

דברים שאני מכניסה בזמנים האלה (לא תמיד הכל, משתנה לפי ימים):

- קפה
- קצת פורום
- כתיבה בבלוג
- עבודה על איזשהו פרויקט שיש לי
- כתיבת 3 דברים טובים על עצמי, 3 דברים טובים על בעלי ו-3 דברים שאני מודה עליהם (משתדלת כל יום)
- צפייה בקורס אונליין
- הכנת אלבומי תמונות

רעיונות נוספים לתדלוק:

- הליכה
- ספורט / ריקוד
- נגינה
- טיפוח גוף
- יצירה
- תחביב אחר
- מדיטציה
- שנ״צ
- סרט / סדרה
- מפגש עם חברה
- שיחת טלפון
- קניות לבד
- זמן לתפילה לבד

* העבודה של בעלי גמישה, זאת נקודה שמאד מאפשרת את זה. (ואני עצמאית, ובשנים האחרונות עובדת מעט מאד).

* אהיה כנה ואציין שזה לא הדבר הכי קל לבעלי, לאפשר לי את זה. יש לזה מחירים. פה ושם מדייקים את זה עוד כי זה באמת מכביד עליו. אבל בשקלול הנתונים, נכון להיום זה עדיין מה שעובד לנו הכי טוב. בבחינת ״כשלאמא טוב, כל הבית מתפקד״ וכשלא, ובכן...

מקווה שעוזר ❤️
בדיוק בשביל כאלה תשובות שאלתי את השאלהמודה
כי התאורים שלך מדייקים את התחושות והמצב שלי ולכן גם התשובה שלך חשובה לי מאד. תודה!
תודה על הפידבק הזה!! שימחת אותי! ברוך ה׳... בהצלחה נשמה ♥️קמה ש.
בס״ד

לך ולכולנו...!
עזר לי גם, תודה!❤בתנועה מתמדת
איזה כיף! ב״ה. תודה שכתבת בתנועה מתמדת יקרה ❤️קמה ש.
בס״ד

ותודה גם לך @אורוש3 🤍
ולך על המילים @חדשה ישנה יקרה 🤍
ולך @בת 30 על התגובה 🤍
תודה אהובהאורוש3
את פשוט מדהימה!חדשה ישנה
כמה מודעות עצמית ויצירתיות יש בך! (ועוד המון, אבל לא נביך אותך עכשיו 🤭 )
מדהימה!!קטני ומתוק
ללמוד ממך ממש!
מצטרפת לעצה גם אצלי זה מה שעובדזהר מרים
גם אצלי זה קרה אחרי הילדה השלישית 🤭
חח מעניין אם זה קשור

לצערי לאחרונה עם הסגר והכל זה השתבש

אבל יש לי ממש נסיון מוכח
שזמן קבוע לעצמי במהלך השבוע( המינון נקבע בהתאם ליכולת של כל תקופה )
ושל חשיבה שלי מה לצקת לתוכו כדי להפוך אותו למשמעותי

ממש מממש מממשש
עזרו לי
אין לתאר כמה

אמהות טובה
זה תוצאה(!)
של איזונים בריאים, של חשיבה והשקעה והתבוננות

לא
של משהו סגולי
או מרכיב מיוחד באישיות

לכולנו יש נסיון כהורים
אחת כעס
אחת עצלות
אחת רצון לשלמות
אחת קפדנות

וכו וכו

יש לי על זה ממש הרצאה וגם קטע מוכן שמסכם את העקרונות לזמן מועיל
אפשר בפרטי לפנות אלי
אפשר לנצלש ולשאול?אני זה א
גם אני מרגישה קשר ישיר בין תחושת המלאות שלי לסבלנות.
מבחינתי למלא את עצמי זה לעשות דברים של פינוק ואני אנסה לדייק דברים שאני לא מחוייבת להם ושבעצם זה אקסטרה.
העבודה של בעלי נגיד לא ממש גמישה אבל כן כשהוא מגיע והילדים עליו למשך איזה שעה זה נותן לי אויר. אבל זה שעות שאין לי כוח וחשק כבר לצאת בהן וגם זה תמיד לקראת סוף היום.
כרגע עם קטן בן שנתיים וחצי בבית שיכנס,לגן עירייה רק בספטמבר כשכבר בעזרת ה יהיה תינוק/ת חדש/ה אז איך מצליחים עם תינוק או פעוט בבית למצוא זמן למילוי הזה שלפעמים אני כל כך זקוקה לו..
הידיעה שמחכה לי משהו כייפי בסוף היום כן טיפה עוזרת אבל לא תמיד כי זה כבר סוף היום ואני מחפשת באמת משהו שימלא אותי ויטעין אותי בתחילת היום ולא בסוף..
כיוונים שעולים ליקמה ש.
בס״ד

שבוע טוב!

אני מכירה את זה שמצד אחר כשזה בסוף, זה כמו ״פרס״ כזה שמצפים לו ונותן כוח לעבור את כל השעות עד אז. ומצד שני זה זמן שאנחנו כבר עייפות ממש (וקל וחומר בהריון כמו אצלך ב״ה) ואפילו את הכוח ״לקחת את עצמנו״ לעשות ׳משהו ממלא׳ לא מוצאים... 😕

במקרים כאלה גילינו שמה שמציל את המצב זה ״כוח האוטומציה״.

לא שואלים שאלות.
אין ״האם יש לי כוח?״.
אין ״לקחת את ההפסקה הזאת או לא?״.
אין התלבטות.

פועלים על אוטומט והולכים על זה. יודעים מתוך הניסיון שנצבר שהשעה הזאת ממש מטיבה לי ולבית. אז משתיקים את כל הספקות וההתלבטויות ומכריזים על ״זמן אישי״ וזהו. לרוב ״אחרי האוכל בא התיאבון״ וזה עובד. ופה ושם יש זמן אישי פחות מוצלח. אבל בים של הפעמים שזה אכן מטיב, זה ממש לא נספר.

זה אצלנו... אבל אם לך חשוב באמת שזה יהיה בתחילת היום, הנה הכיוונים שעלו לי:

- אם העבודה של בעלך גמישה, האם יש מצב שהוא יתן לך את השעה הזאת בבוקר במקום בסוף היום?

- לקחת משהי בתשלום לשעה הזאת, יכול להיות רלוונטי? אולי אפילו בחלק מהימים? (אני עשיתי את זה כמעט שנה, 3 פעמים בשבוע).

- בזמן שהקטן ישן... (אם היא עדיין ישן שנות צהריים)

- לקום לפני כולם כמו ש@אם_שמחה_הללויה עושה. עשיתי את זה תקופה וזה מדהים ממש. זה שקט מיוחד ממש. אבל בהריון או עם תינוק קטנטן כשגם ככה הלילות לא משהו נראה לי קצת קשה.

מקווה שזה עוזר קצת... ♥️
תשובה מחכימה ממש!אם_שמחה_הללויה
ממש לתלות על הקיר כדי לזכור!
❤️❤️קמה ש.
יואו! תודה לךפריקה2
אני מרגישה שאת מדברת עלי ...
לגמרי לגמרי נכון!!!!בת 30
וואי.זה כל כך נכון.ואילו פינו
כתבת יפה מאוד.
בזמנים שאין לי זמן לעצמי זה מורגש בטירוף על הבית..
תודה יקרה ❤️קמה ש.
עוד רעיוןבת 30
להכין לך בחדר שלך קופסה או שקית עם פתקים שעליהם את כותבת דברים שיכולים לעזור לך בזמן אמת. דברים שיעזרו לך לקחת נשימה ולהסתכל על הכל במבט מלמעלה.
למשל ''זוכרת איך x היה מתוק כשהוא נולד? כמה שמחתם? איזו נשמה גדולה ומתוקה יש לו''
או ''בסוף כולם יגדלו והם יזכרו אם היה לך חיוך על הפנים ולא אם היו כלים בכיור או כביסה על הספה''
וכאלה...
ואז אם את מרגישה שאת מאבדת את זה, תכניסי לחדר, תנעלי את הדלת ולחמש דקות תקראי פתק או שניים, תרגעי, ואז תחזרי אליהם.
תודה! רעיון יפהמודה
ואו מדהיםבתנועה מתמדת
מהמםשמעונה
מנסה לענות…בארץ אהבתי
אני חושבת שהשאלה שלך זו שאלה שהיא ממש עבודה חיים. זה לא שיש תשובת קסם שתעזור לשנות הכל ולגרום לי או לך להיות פתאום סבלניות בכל מצב.
כי בעצם זו המטרה שבשבילה באנו לעולם - בשביל לעבוד על עצמנו, לתקן את המידות שלנו, ועל ידי כך להיות שותפים בתיקון העולם. ולכן זה צריך להיות ככה - עבודה של כל החיים, כשלאורך השנים הניסיונות משתנים ואנחנו משתנים, אבל כל הזמן יש על מה לעבוד ואיך לתקן.

על עצמי אני ראיתי שהמפתח העיקרי לעשות שינוי אמיתי בעצמי זה עצם החשיבה וההתבוננות בנושא.
לשאול שאלה בפורום זו כבר התחלה מעולה - לקבל רעיונות ודברים שעזרו לנשים אחרות ולנסות להשתמש בהם כדי להגיע גם לשינוי.
אבל אני חושבת שצריך למצוא את הדרך ואת הזמן להמשיך בבירור הזה לאורך זמן. לראות מתי הצלחתי להשתמש בכלים שנתנו לי, מתי אני רואה שזה לא הולך, כשיש סיטואציה שלא הייתי סבלנית כמו שרציתי אז לעצור ולחשוב איך כן הייתי רוצה לנהוג ומה היה יכול לעזור לי, וכו'.

כשאני מבינה שכל סיטואציה שעלולה להביא אותי לחוסר סבלנות זה בעצם ניסיון, או במילים אחרות הזדמנות שהקב"ה שולח לי לעבוד על המידות, אז זה נותן לי יותר רצון ומוטיבציה להצליח לעמוד בניסיון.
אבל את זה אני יודעת בשכל כשאני לא בתוך הסיטואציה, ובפועל כשאני תוך כדי, הרבה פעמים הלב שלי מוביל אותי לתגובות שבשכל אני יודעת שאני לא רוצה.
והדרך להעביר את מה שאני יודעת בשכל ללב ולמעשה זה על ידי ההתבוננות לאחר מעשה, ועל ידי תפילה.
על עצמי אני ראיתי, שאחרי שאני עוצרת כמה פעמים לאחר מעשה, ומנצלת את ה'כישלון' שלי לתיקון וחשיבה אמיתית איך לנהוג אחרת בעתיד, וחושבת מה יעזור לי לזכור את זה בפעם הבאה בתוך הסיטואציה, אז גם אם בפעם הבאה זה עוד לא יעזור ואני שוב אכשל, אחרי כמה פעמים אני כבר אשים לב גם תוך כדי, אני אזהה שאני בניסיון ואזכור להתפלל תוך כדי להצליח לעמוד בו, ולאט לאט אני גם אצליח לשנות את ההתנהגות שלי ולהגיד כמו שאני רוצה באמת.
מה שהכי קשה בדרך הזו זה באמת לפנות את הזמן לבירור ולהתבוננות הזו (זה לא רק זמן, זה גם פניות נפשית, והיצר הרע תמיד מוצא דברים אחרים שצריך לעשות…). אני לא יכולה להגיד שמצליחה להתמיד כל הזמן, אבל כן יודעת שזה חשוב לי אז מוצאת את הדרכים לעבוד על עצמי גם על הנושא הזה…

ואם מדברים על כלים מעשיים, אז קמה ש. כתבה מהמם על יצירת מסגרת חיצונית שיותר מאפשרת סבלנות על ידי זה שאני אהיה במקום מלא ושלו יותר, ובת 30 כתבה על טיפים מעשיים שיכולים לעזור להירגע בזמן הכעס, ואני רוצה להוסיף את הכלי שמשמש אותי הכי הרבה בתוך סיטואציה של כעס - לעצור ולהתפלל.
זה יכול להיות תפילה מאוד קצרה שרק מזכירה לי מה הרצון האמיתי שלי (אני ראיתי שלהגיד 'משוך עבדך אל רצונך' בסיטואציה שקשה לי, יכול לפעמים מאוד לאפס אותי. בטח אפשר למצוא עוד תפילות קצרות ועוצמתיות מסוג זה…).
וזו יכולה להיות תפילה כתובה (שכתבתי בזמן שהכל טוב, ועכשיו אני קוראת וזה מזכיר לי את מה שאני באמת רוצה. קצת דומה לפתקים של בת 30 אבל בצורת תפילה). היתה לי פעם תפילה שכתבתי לזמנים כעס על הילדים, ועוד אחת לזמני כעס על בעלי, ושתיהן הצילו אותי הרבה פעמים.
וכמובן, זו יכולה להיות גם תפילה בע"פ מתוך מה שעולה (אני היום לרוב אומרת בע"פ, אבל כן מתבססת על המבנה של התפילות שכתבתי לי פעם. יכולה לפרט על זה יותר אם תרצי).
ובעצם זה גם לא קל לזכור בתוך הסיטואציה להתפלל, וגם על זה צריך לעבוד. אבל ככל שאני עושה יותר פעמים התבוננות אחרי, ונזכרת שבעצם הייתי יכולה להתפלל, אז זה כבר יותר במודעות שלי ואז אני כבר מצליחה לזכור לפעמים תוך כדי.
ובהקשר הזה, פעם ראיתי משהו שממש ריגש אותי - באחד הפיוטים שה ספרדים אומרים בר"ה לפני התפילות, כתוב "המלך ה', דרשנוך ביום צרה, במרירות ליבנו כאישה מצרה…". בעצם, משווים את התפילות הגדולות של יום הדין לתפילה שיוצאת במרירות ליבה של אישה מצרה, אישה שמתפללת מתוך הצער שלה. אותי זה ריגש…

בהצלחה רבה! ותודה על השאלה החשובה...
תמיד אני משתהה מכך שיש נשים שטורחות להגיבמודה
תגובות כל כך ארוכות מפורטות ומלאות תוכן אמיתי. זה מדהים אותי כמה חסד אפשר לעשות בפורום. אז לפני הכל, תודה שטרחת והגבת.
ולגבי תוכן הדברים עזרת לי מאד כי אני ממש מתחברת לתפילה ודיבור ישיר עם בורא עולם אבל משום מה לא חשבתי לעצור רגע ולדבר איתו תוך כדי הנסיון. אני יודעת שאקח איתי את "משוך עבדך אל רצונך" זה מתווסף לתפילה אחרת שהיתה פעם חלק משיגרת יומי ועכשיו בדבריך עוררת לי אותה מחדש " למדני לעשות רצונך, כי אתה אלוקי" (תהילים קמ"ג).
אשמח אם תפרטי מה שהצעת לגבי התפילות שכתבת.

אקרא שוב כל מה שכתבת.
תודה רבה לך מעומק הלב. תבורכי.
מפרטת לגבי התפילותבארץ אהבתי
קודם כל, תודה לך על מה שכתבת. כיף לדעת שמעריכים את ההשקעה שלי בתגובה... ותודה לך על השאלה מהממת ועל התגובות שלך לכל אחת שכותבת לך...

ולגבי התפילות-
כמו שכתבתי, לפעמים אין זמן ואפשרות לתפילה שהיא יותר מכמה מילים, ואז אפשר להסתפק במשהו קצר (הפסוק שאת כתבת מהמם, מאמצת לי גם…).

אבל כשיש זמן להרחיב קצת יותר בתפילה, אז לי זה עוזר שיש מבנה לתפילה שעוזר לי תוך כדי להיזכר בדברים שחשוב לי לזכור אבל בתוך הכעס אני שוכחת אותם. וכשזה נאמר בתוך התפילה אז זה הרבה יותר חזק בשבילי.

אז המבנה הכללי של התפילה שלי הוא-
קודם כל להודות על הטוב. ולהתמקד דווקא בטוב שקשור למה שקשה לי כרגע (אם יש לי קושי עם ילד מסויים - אז להודות על זה שיש לי את הילד הזה. להודות על הטוב שיש בו, על הזמנים שהוא משמח אותי, וכו'). לפעמים זה קשה לזכור את הצדדים הטובים באותו רגע, אבל זה כל כך חשוב וכבר עוזר לשנות את המבט. דווקא לחלק הזה יכול להיות שיהיה קל יותר לחשוב על הדברים הטובים בזמן רגוע, ופשוט לכתוב אותם (לכתוב למה אני שמחה בבעל שלי ובכל אחד מהילדים שלי, ואז כשאני כועסת עליהם- קל יותר להיזכר בטוב אחרי שכבר כתבתי אותו מאשר להמציא במקום כשאני באמצע לכעוס).
החלק הבא זה להודות על הקושי. פה אני מתחילה קודם כל להודות על זה שאלו הקשיים שלי, זה ממש מכניס אותי לפרופורציה ועוזר לי להבין שבאמת אם הייתי צריכה לבחור עם אילו ניסיונות להתמודד, ברור שאלו הניסיונות שאני רוצה לעבור, שהם חלק מחיים נורמליים ובריאים, מאשר צרות אמיתיות.
ואז אני מודה לה' גם על הקושי עצמו. אני מודה לו על זה שהוא שולח לי ניסיונות שעוזרים לי לגדול ולהתפתח מתוכם, שהוא עוזר לי לפתח בתוכי מידות שבלי הקשיים לא הייתי מפתחת.
ובסוף כמובן אני מבקשת מה' שיעזור לי להתמודד נכון עם מה שקורה. שיתן לי את התבונה לדעת מה לעשות, ואת הכוח להתגבר ולעשות את מה שנכון.
ולפעמים כדי להוסיף לי מוטיבציה באמת להצליח לעשות את הדבר הנכון, אני מתפללת שההתגברות שלי תהיה לזכות משהו ספציפי שאני רוצה להתפלל עליו, או באופן כללי תהיה לזכות עמ"י ולקירוב הגאולה.

כמו שכתבתי קודם בהתחלה עזר לי להגיד את התפילה מתוך הכתוב. אז זו התפילה שהיתה שמורה לי בפלאפון והייתי פשוט קוראת אותה (ולפעמים מרחיבה או משנה בע"פ לפי מה שהתאים לי באותו רגע):
תודה לך, ריבונו של עולם, על כל הטוב שאתה משפיע עלי, על הבעל המדהים שהכי משלים אותי ועל הילדים המתוקים והנפלאים שהכי מתאימים לי.
תודה לך, ריבונו של עולם, גם על הקושי שקורה לי עכשיו, תודה שאתה עוזר לי לגדול ולבנות בי דברים שלא היו צומחים ללא הקושי הזה. תודה שאלו הקשיים שאיתם אני מתמודדת ולא קשיים הרבה יותר מורכבים.
אנא ה' תן לי את התבונה לדעת מה ואיך נכון להתנהג עכשיו, ותן לי את הכוח להתגבר ולפעול באופן הנכון.
אנא ה', בזכות ההתגברות שלי עכשיו תשפיע עלינו רוב טובה ותקרב את הגאולה השלמה במהרה.
ידיד נפש אב הרחמן משוך עבדך אל רצונך
וטהר ליבנו לעבדך באמת

בהצלחה!
וואו... תודה על זה... מדהים...קמה ש.
מקפיצה לינוניש
תגובה מדהימה! תודה לך. מאמצת~מרמלדה

חיזקת אותי ממש! מדהימהפעם אחת
תודה רבה רבה על זה.
תודה בארץ אהבתי על המיליםקמה ש.
בס״ד

ובשבת היה רגע שצעקתי על אחד הילדים. ראיתי שאני מאד נסערת אז יצאתי להליכה ובזמן הזה חשבתי על כל הדברים הטובים שכתבת (ההתבוננות אחרי מעשה, לראות את זה כניסיון והזדמנות לתקן עוד משהו ולהתפלל על זה) ואני מרגישה שזה מאד עזר לי. אז תודה! 💐
תודה ששיתפת, ממש משמח אותי לשמוע שעזר לך...בארץ אהבתי
וואו איזו תשובה יפהדבורית
חיכיתי להזדמנות שיהיה לי זמן לקרוא
מזדהה עם הקושי לפנות זמן לבירור
הרבה מתפספס בדרך מתוך עומס
"מקוצר רוח ומעבודה קשה"
ובאמת זה מדגיש את ההכנה שצריך לעשות לפני
"בזמן הטוב" כמו שקראת לזה
העבודה על המודעות, הרצון, כתיבת התפילה
והבירור אחרי
כי בזמן עצמו של הקושי יוצא מה שעבדנו כל הזמן לפני ואחרי.
יפים הפסוקים שכתבת
אני מאז אותו מקרה אומלל שכעסתי מאוד
ומאז הלידה האחרונה שהיו לי קשיים עצומים עם ההנקה
משננת את "ורחמיו על כל מעשיו"
ומשתדלת מאוד לדבוק במידה הזו של הרחמים...
הלוואי
תודה! כתבת ממש יפה..בארץ אהבתי
מה שכתבת על ה'קוצר רוח ועבודה קשה' הזכיר לי את מה שכותב המסילת ישרים -
"ואולם הנה זאת באמת אחת מתחבולות היצר הרע וערמתו להכביד עבודתו בתמידות על לבות בני האדם עד שלא ישאר להם ריוח להתבונן ולהסתכל באיזה דרך הם הולכים, כי יודע הוא שאלולי היו שמים לבם כמעט קט על דרכיהם, ודאי שמיד היו מתחילים להנחם ממעשיהם, והיתה החרטה הולכת ומתגברת בהם עד שהיו עוזבים החטא לגמרי. והרי זו מעין עצת פרעה הרשע שאמר (שמות ה, ט): תכבד העבודה על האנשים וגו', שהיה מתכוין שלא להניח להם ריוח כלל לבלתי יתנו לב או ישימו עצה נגדו, אלא היה משתדל להפריע לבם מכל התבוננות בכח התמדת העבודה הבלתי מפסקת כן היא עצת היצר הרע ממש על בני האדם, כי איש מלחמה הוא ומלמד בערמימות, ואי אפשר למלט ממנו אלא בחכמה רבה והשקפה גדולה.
הוא מה שהנביא צווח ואומר (חגי א, ה): שימו לבבכם על דרכיכם. ושלמה אמר בחכמתו (משלי ו, ד-ה): אל תתן שנה לעיניך ותנומה לעפעפיך, הנצל כצבי מיד וגו'. וחכמינו ז"ל אמרו (מועד קטן ה, א): כל השם ארחותיו בעולם הזה, זוכה ורואה בישועתו של הקדוש ברוך הוא. ופשוט הוא שאפילו אם יפקח האדם על עצמו, אין בכחו לינצל אלולי הקדוש ברוך הוא עוזרו, כי היצר הרע תקיף מאד, וכמאמר הכתוב (תהלים לז, לב): צופה רשע לצדיק ומבקש להמיתו, ה' לא יעזבנו וגו'. אך אם האדם מפקח על עצמו, אז הקדוש ברוך הוא עוזרו וניצול מן היצר הרע, אבל אם אינו מפקח הוא על עצמו, ודאי שהקדוש ברוך הוא לא יפקח עליו. כי אם הוא אינו חס, מי יחוס עליו. והוא כענין מה שאמרו רבותינו זכרונם לברכה (ברכות לג, א): כל מי שאין בו דעה אסור לרחם עליו. והוא מה שאמרו (אבות א, יד): אם אין אני לי מי לי."

אני גם הרבה פעמים בתקופות של 'קוצר רוח ועבודה קשה' ולא מצליחה לפנות זמן להתבוננות, אבל כשאני יודעת שזו עצת היצר הרע, ושהמפתח להתקדמות ועבודה זה העצירה הזו להתבוננות, אז אני מידי פעם משתדלת להתאפס על עצמי ולחזור לפנות לעצמי זמן בשביל זה.
מה שגם עוזר לי שקבעתי לעצמי שבכל ערב ר"ח אני לא מוותרת לעצמי וכן עושה עצירה להתבוננות כללית יותר (ואם לא הספקתי בערב ר"ח אז אני משלימה באחד הימים אחרי), וככה אני לא יכולה להיסחף יותר מידי, גם אם כל החודש חיפפתי, בר"ח אני תופסת את עצמי ומזכירה לעצמי מה באמת חשוב לי, ומחפשת שוב דרכים להגיע לזה.
זה ממש רעיון טובבת 30
תחנת איפוס חודשית.
נראה לי אני מאמצת!!
תודה
וואו תודה ששלחתדבורית
ומה את עושה בזמן הזה?
יש לך איזו משנה סדורה בנושא?
ועוד פעם וואו. ותודה.קמה ש.
בס״ד

אף פעם לא שמתי לב ש״פרעה״ מלשון ״מפריע״... עם כל ההקשר הזה של המסילת ישרים זה כזה מסתדר... וזה כל-כך נכון בחיינו אנו.
תודה!מודה
אין לי מילים להביע הערכתי על מה שכתבת. לוקחת איתי הרבה. תודה!
תודה לכולכן!בארץ אהבתי
@קמה ש.- אהבתי את הפרשנות היפה שלך לקשר בין 'פרעה' ל'מפריע'. לא שמתי לב לזה בעצמי אבל זה כל כך נכון.

לגבי השאלה שלך, @דבורית-
באופן כללי אני אוהבת לעשות את ההתבוננות בכתב, על פי שאלות מנחות. לי זה מאוד עוזר להתמקד.
יש לי שאלות של התבוננות יומית, שאני משתדלת להגיע אליהן כל יום (אבל זה מאוד משתנה בין תקופות עד כמה אני מצליחה להתמיד).
בהתבוננות החודשית אני קוראת את מה שכתבתי במשך החודש, כדי להיזכר בדברים שעבדתי עליהם החודש, לראות איך היה בכלל בחודש האחרון. בנוסף, אני קוראת משהו שכתבתי לי פעם על המקום אליו אני שואפת להגיע בתחומים שונים של עבודה המידות. ואז, אחרי שאני זוכרת לאן אני שואפת להגיע ורואה מה היה בחודש האחרון, אני עונה על השאלות שכתבתי להתבוננות החודשית.
אם תרצי, אשמח לפרט את השאלות שאני עובדת איתן בתקופה האחרונה.
אני אשמח...מודה
גם אני אשמח תודהדבורית
אני אשמח גם לשאלות. תודה!בתנועה מתמדת
ואת *כותבת* כל יום את ההתבוננות הפנימית שעשית? ממש מקדישה לזה זמן או חושבת לפני השינה כזה?
ואי את אלופה!! אני מנסה להתשפר במידות אבל ממש לא מצליחה לפרוט את זה למעשים בפועל....
אני אשתדל לפרט מחר בעז"ה..בארץ אהבתי
וכן משתדלת להקדיש לזה זמן כל יום, לרוב בכתיבה, אבל בהחלט לא מצליחה תמיד...
אז מפרטת לגבי השאלות-בארץ אהבתי
בהתבוננות היומית, אני מתחילה מהשאלות הבאות:
* על מה אני רוצה להודות לה'? (אני מודה גם על דברים שהלכו טוב היום בלי קשר למה שאני עשיתי, ואני גם מודה על דברים שאני הצלחתי בהם, כשאני עוברת במחשבה על הדברים השונים שאני משתדלת לעבוד עליהם ומודה על מה שהצלחתי בכל אחד מהנושאים).

* על איזה קשיים שהיו לי היום אני רוצה להודות לה'? (פה אני מנסה לחשוב מה לא הצלחתי היום, גם כשאני עוברת במחשבה על הנושאים השונים שאני מנסה לעבוד עליהם. אני כותבת בניסוח של להודות לה' כי זה נותן כוח ומזכיר לי שגם הכישלונות שלי והיצר הרע שלי מכוונים מה' כדי שיהיה לי איפה להתגבר ועל מה לעבוד ולהוסיף בתיקון העולם)

* באיזה קושי אני רוצה להתמקד? אני רוצה להתפלל על זה בע"פ או להתבונן בכתב? (רוב הימים אני פשוט בוחרת אחד מהנושאים שכתבתי עליהם בסעיף הקודם שיש לי מה לשפר, ובוחרת לברר את זה בתפילה בע"פ - אני מתפללת על הנושא, ובתוך התפילה אני מתייחסת לעיל הייתי רוצה להגיב באמת, לאן אני באמת שואפת, ומה אני רוצה לעשות כדי להשתפר בזה בהמשך. אני מנסה לחשוב על משהו קטן שאני יכולה לקבל על עצמי בלי שזה יאיים עלי שיעזור לי להתקרב יותר למטרה שלי. לרוב זה משהו חד פעמי, ואז יותר קל להתחייב. לפעמים אני בוחרת לעשות בירור בכתב, ואז אני מעתיקה לי את השאלות לבירור מעמיק יותר).

* צעד קטן שיעזור לי להשתפר בנושא שאני רוצה לשנות (פה אני כותבת את הצעד שקיבלתי על עצמי)

והנה השאלות לבירור מעמיק יותר, שאני משתמשת בהן לרוב אם קרה משהו שמצריך בירור רציני, וכשיש לי זמן וכוח להעמיק בבירור:
* במה אני מרוצה מהתגובה/ התמודדות שלי נכון לעכשיו? מה אני כבר מצליחה לעשות?
* איך הייתי רוצה שהסיטואציה הזו תיראה במצב אידיאלי בלי מניעות?
* וכשכל הסביבה לא משתנה, איך אני מגיבה באופן הכי אידאלי?
* (בבירור שקשור לכעס מול מישהו אחר-) מה הפריע לי בהתנהגות שלה/שלו? האם אני יכולה לכתוב היפוכים של זה שיעזרו לי לראות את הדברים אחרת? אולי זה סימן בשבילי לעבוד על משהו שאני צריכה לשנות?
* המטרה שלי (באיזה כיוון אני בוחרת להתמקד, אחרי הבירור שעשיתי):
* למה זה חשוב לי? למה הקב"ה שמח כשאני מצליחה בזה?
* איפה בתפילה אני יכולה לכוון על הרצון הזה?
* מה עזר לי בפועל להצליח/ להתמודד הפעם או בפעם אחרת דומה? מה עוד יכול לעזור לי?
* מה יוכל לעזור לי לזכור את הרצון הזה ולהתקרב אליו בפעם הבאה? (צעד קטן, שלא מאיים עלי)

בהתבוננות החודשית, כמו שכתבתי, אני קוראת שוב את המטרות והשאיפות שלי בתחומים השונים, אני קוראת את מה שכתבתי במהלך החודש, ואז אני עונה על השאלות הבאות:
*במה הצלחתי בעבודה שלי החודש האחרון? על מה אני רוצה להודות לה' על החודש שעבר?
*לאיזה דגשים חשובים אני רוצה לשים לב בחודש הקרוב? (איפה אני צריכה יותר להשתפר, וכו')
*מה מיוחד בחודש הקרוב שאני רוצה להתייחס אליו בעבודה שלי במהלך החודש? (סביב החגים שיש בחודש, או ימים מיוחדים אחרים כמו יום הולדת וכו'. לא תמיד אני מצליחה להכניס את זה בפועל במהלך החודש, יש לי עוד מה לעבוד על החלק הזה...).

ולא כתבתי בשרשור הזה עדיין, אבל הכל בהשראת ובעקבות אימון אישי שיצא לי כמעט במקרה לעשות לפני כשנתיים, ועוד שיחות עם המאמנת שהיא גם חברה טובה, שנתנו לי המון כלים אמיתיים לעבודה עצמית שמביאה לשינוי אמיתי...
מדהים!הכל טוב..
תודה רבה לך
מגיבה כדי לקרוא בהמשך. המון תודה!דפני11
חייבת להגיד לך תודה על השרשור הזהבתנועה מתמדת
@מודה ולכל המהממות שכתבו בו פנינים!
עזר לי כל כך לשנות גישה בימים האחרונים, היום בבוקר הייתי ממש על סף פיצוץ ובגלל שזה היה במודעות שלי הרצון לשינוי הצלחתי להיות יוצר סבלנית לילדים.
יש עוד הרבה עבודה, נכון.. אבל מקווה שאצליח יותר עם הזמן ושיהפוך להרגל🙏
תודה לך שהעלת את הנושא החשוב הזה! עצר לי את מרוץ החיים להתבוננות עצמית והתקדמות
את מהממת על הרצוןדבורית
אני גם ממש משתדלת לעבוד על עצמי
לאחרונה עוד יותר
בעיקר בהקשר של כעס

כמה דברים שעזרו לי מאוד:
1. היתה לי פעם אחת שכעסתי ממש
וזה הוביל לדברים שאחר כך ממש הצטערתי עליהם
לא דברים חמורים, סתם שיחה עם מישהי בעמדת פיקוח שהובילה למקום לא יעיל, לא נכון ולא טוב עבורי וחבל.

מאז אני מנסה לזהות טוב יותר
כשהסף מגיע
את ההצטברות של הרגש הזה בתוכי
ונושמת עמוק לתוכו
זו תנועה פנימית שקשה להסביר
מנסה מאוד לא להגיב מכעס
פשוט כי ראיתי כמה זה מזיק
כמה זה לא משרת אותי
לפני האחרים אפילו
זה פשוט משיג דברים הפוכים ממה שאני רוצה...
אז אפילו מהרמה האגואיסטית
ואחר כך וודאי שבתוך המשפחה
והאנשים שאנחנו אוהבות
אין ספק שזה מזיק...

משתדלת להגיד לעצמי לא לכעוס
אני לא בעד לתת לרגש הזה מקום
אצלי הוא כמו אש.
עדיף לכבות כשקטן.
כמובן שלפעמים יש אירוע משמעותי שצריך זמן לעכל ויש מקום גם לעבד רגשות של כעס אכזבה ועצב
אבל בדרך כלל
ביומיום
אני שמה לב שלתחום את הרגש של הכעס
עוזר לי יותר מאשר לתת לו מקום.

2. מה זה כעס? זה כאב
באמת בעומק שלו זה משהו שכואב לי
להבין את זה
לתת לכאב מקום
להתפלל על מה שכואב
ולדבר עם ה'
עבודה של החיים...

3. לפעמים אני כועסת
כי בעומק של זה
אני כמו אומרת לעצמי
זה לא נכון
זה לא אמור להיות ככה
זה לא מגיע לי
מגיע לי כך וכך...
ולפעמים אני עוצרת ושואלת את עצמי
באמת?
באמת מגיע לי כך וכך?
עצם השאלה לפעמים מוציאה את העוקץ של הכעס
כי אני נזכרת
שהקב"ה לפעמים יודע טוב יותר ממני
מה נכון ומה מגיע למי...

עכשיו אקרא גם מה עוד ענו ואחכים
תודה שפתחת את השרשור
באמת זו עבודת חיים ❤️❤️
כתבת מהמם, תודה!בארץ אהבתי
תודה על מה שכתבת בכלל ועל סעיף 2 בפרטמודה
הוא ממש מעורר בי מחשבה עמוקה על מקורות הגעש הפנימי... אקח את זה איתי.
מעריכה מאד שטרחת לכתוב!
וואו תודה על זהמחי
עזרת לי מאוד להבין את המקור של נקודות במשך היום שמביאות אותי לפיצוץ (בעיקר: מכות בין האחים, ילדים שמפריעים להרדים את התינוק, חוסר אפשרות לאכול ארוחת ערב כי התינוק צורח ודורש להיות על הידיים)
כל כך נכון שזה מגיע מכאב והרגשה שזה לא מגיע לי ולא אמור להיות ככה.
ספציפית לגבי ארוחת ערב, בימים האחרונים שמתי לב שתמיד כשנכנסת לי המחשבה "מה לא מגיע לי לאכול כמו בן אדם? אני צריכה לרעוב?" אחר כך אני מתפרצת. אז כבר יומיים אני מנסה לדחות את המילים המחלישות האלה ולחשוב דברים אחרים וזה עוזר. עצם המודעות כבר עוזרת לא ליפול להתפרצות הזו.
לגמרי להתפלל על זה... לתת מקום לכאב ולדבר עם ה'.
תודה דבורית 💕
רוצה לקרוא הכל בע"ה במוצ"ש..השם בשימוש כבר
לי המצב השתנה משמעותיתחגהבגה
כשהפסקתי אמצעים הורמונרליים
זה בהחלט עבר לי בראש...מודה
להיכנס לראש של הילדיםאמאשוני
ממש להסתכל על המציאות מנקודת מבטם.
לא תמיד זה קל ולא תמיד זה מונע את הכעס. אבל עם התרגול זה קורה ביותר ויותר מצבים, ויותר ויותר מהר.

עוזר לי לתרגל את זה בזמני רוגע. שלי ושלהם. זה משחק משעשע.
וגם גיליתי לאחרונה שאני מקשיבה לשיחות בין האחים ומגלה עולמות חדשים. כמה סבלנות יש להם אחד לשני (שוב, כשהם רגועים) אחד שואל שאלה שמבחינתי היא חפירה בהתגלמותה, מבחינת האח היא שאלה לגיטימית וכמה סבלנות יש לו לתשובה.
לא נעים להגיד אבל זה גורם לי להתבייש במחשבה שלי ולהעריך מאוד את האח שענה בסבלנות.
ואז אני נכנסת לראש של שניהם ומבינה מה יצר את הדו שיח הזה ומבינה שאני גם רוצה לייצר פתיחות כזאת עם הילד השואל/ עונה וככה לומדת.
קודם איך לחשוב ואח"כ גם איך להגיב.
גרמת לי לחייך... איזה תיאור יפה. ממש מזדהה!קמה ש.
זה רעיון מקסים בעיני להכנס לראשם של הילדים...מודה
בעיקר משום שנראה לנו בטעות כאילו המשימה "להכנס לנעליו של הזולת" מיועדת לביצוע מול הסביבה הבוגרת שלנו, חברים, משפחה, עמיתים לעבודה... אבל האמת היא שלפני הכל צריך להכנס לנעליהם הקטנות של הילדים שלנו ואשר כלפיהם אנחנו הכי מחוייבים בקיום מצוות שבן אדם לחברו.
בהזדמנות זו אספר לך שאני קוראת בשקיקה את תגובותיך בנושאים שונים. את מעשירה מאד את השיח פה. תודה!
וואו וואו.. אין לי מילים. קוראת כל תגובה כאן, מתפעלת, לומדתהשם בשימוש כבר
ומחכימה.
תודה רבה, מודה, את וכולן, כל העונות והמשתפות..
תודה❤️❤️❤️
מקפיצה כי נזכרתי במשהובארץ אהבתי
יש שיר מהמם, של תפילה מהממת, וכמה פעמים בזמן של כעס או על סף כעס, פשוט הדלקתי את השיר וזה ממש עזר.
ממליצה לנסות.. או סתם לשמוע ולשיר בלב כשצריך.
ואוו תודה!! שכחתי ממנו.לפניו ברננה!
באמת עוזר. עצם המוזיקה הזאת מרגיעה..
והמילים כל כך חזקות.
רק עכשיו היה לי זמן להאזיןמודה
תודה רבה ששלחת את זה. לא הכרתי
חלונות התאווררותבשורות משמחותאחרונה
ליצור לך זמנים של עיסוקים ועיניינים רק שלך בלי הרעשי רקע..
לי זה ממש עוזר, אחרי שהילדים עולים לישון, עבודות הבית פוסקות ואני מפנה את הראש לדברים שמעניינים אותי- זה ממלא אותי בכוחות להמשך! ובסבלנות..
לאחרונה עצרתי והתבוננתי שבאמת אם אני לא משקיעה זמן לעצמי מאיפה יהיו לי הכוחות לתת?? הקדשתי לי יום חופש שלם רק לעיסוקים שלי וזה כ'כ טוב! אמנם זה ויתור אבל זה פשוט שווה לקבל רעייה ואמא יותר מתפקדת ומרוצה!!!
אובדת עצות- חום אחרי ניתוחshiran30005

בת 2.5 רביעי שעבר בבוקר עברה הקטנת שקדים, שקד שלישי וכפתורים. מיום שישי בבוקר היא עם חום. בשישי בערב נבדקה במיון עשינו רק צילום חזה שיצא תקין ושחררו. אמרו שאם עד יום ראשון עדיין יהיה חום לחזור ונעשה בירור יותר. היום היינו שוב במיון כי החום ממשיך התלבטו ובסוף אמרו שאין צורך לבצע בדיקות דם כי זה רק יום 3 לחום , הניתוח נראה בסדר והם לא רואים צורך כרגע. מה גם שהיא שותה "יחסית" בסדר.

החום עדיין ממשיך והיא פתאום מסרבת לקחת אקמול או נורופן גם,נר היא ממש בןכה וגם פולטת את זה החוצה. ככה היא נרדמה

מה עושים במקרה כזה? נתנו לה במיון אופטלגין היום בכוח וכנראה בגלל זה היא לא מוכנה לקחת כלום עכשיו

לא יןדעת מה לעשות איתה, ולמה הרופאים לא עשו בירור כבר?

היא ממש עקשנית לתרופות וזה כל הקושי. היא גם חכמה שלא מוכנה לשתות פטל/מיץ/מים כלום עכשיו.

גם אנטיביוטיקה לא נתנו בטענה שהם לא יודעים מה המקור של החום ולכל דבר יש סוג אחר של אנטיביוטיקה 

אוףףף. מה עם ליצור קשר עם המחלקה של הניתוחאורוש3
לבקש שיעבירו שאלה לרופא?
היינו במיון איפה שעשתה ניתוחshiran30005

הם התייעצו עם אאג

סתם מעצבן ומלחיץ 

ממש, שיעבור מהרראורוש3
נר אקמול או נר נורופן!התייעצות הריון
נר היא מוציאהshiran30005
כנראה לוחצת אחכ חזק וזה יוצא..
איזה מוזרשושנושי

אנחנו עשינו ניתוח שקדים ושקד שלישי - ומראש קיבלנו המלצה לקחת אנטיביוטיקה.

שכנתי לחדר עשתה רק כפתורים ואני זוכרת ממש איך הרופא אמר לה בשחרור - להתחיל להביא אנטיביוטיקה ברגע שמתחיל חום.

איזה קטע שלא קיבלתם המלצה כזאת.

אני ממש מקווה איתך לטוב. 

גם אחותי עשתה שקדים וקיבלה מראשshiran30005

אנטיבייטיקה למקרה שיתחיל חום

אבל פה הם לא מןכנים לתת, רופא ילדים לא לוקח סיכון ושולח למיון, גם מוקד שולח למיון

לדעתי, את חייבת להתעקש על ברור יותר רציני. לא לוותנק-ניק
בעיני זה משהו שצריך לנדנד לרופאים למצוא את מקור הבעיה ולא שהפתרון שלהם זה לתת אופטלגין בכח
אמרו שכנראה נדבקה בלי קשר במשהו ולכןshiran30005

הבירור הוא מהיום ה 5 לחום, היום זה היום ה 3

נכון מוזר? מצד שני היינו בביח גדול תל השומר והם התייעצו עם עוד רופאים

ממה שאני גם יודעת נותנים די בקלות אנטיביוטיקהאורוש3

אחרי ניתוח. לנו נתנו מוקסיפן כשיצא ריח כזה לא טוב מהפה שלו.

גם לה יש ריח נוראי מהפה אבלshiran30005

אמרו שזה תהליך תקין של אחרי ניתוח

כדאי מחר ללכת שוב ולהתעקש על בדיקות או משהו? במידה והחום ממשיך או לחכות לשלישי כבר

הייתי מבקשת מהרופא ילדים שייתן מוקסיפן ושלוםאורוש3אחרונה
יוצאות עם הילדים לנופש?מולהבולה

בעלי ממש לא אוהב את זה....אומר שזה קשוח.אנחנו עם קטנים

ולפני שנתיים יצאנו והילדים היו בחוויה מה זה טובה !!!!!

אשמח לשמוע מכם לאן אתן יוצאות אם כן

לא בתי מלון כי זה סופר יקר

בעבר יצאנו לקמפינגרוני 1234

השנה לקחנו דירת איירביאנד בי

היו גם שנים שנשארנו בבית אבל כל יום יצאנו לאנשהו (מעין, מוזיאון וכו).

זה באמת עבודה קשה עם קטנים אבל אנחנו מאד נהנים בכל זאת.

אנחנו פחות, יותר טיולים של יוםשיפור
זה הרבה עבודה, הרבה כסף, הילדים לא תמיד ישנים טוב מחוץ לבית, יותר נוח לי לחזור בסוף יום מעייף איתם למקום המוכר והידוע.
וואי זה סגנון אישיואני שר

כילדה יצאנו כל שנה ל3 ימים,

שינה בבית ספר שדה בעיקר

והתוכנית היתה מסלולים...

ההורים שלי תמיד אמרו שדווקא כשהיינו קטנים היה יותר קל כי הלכנו יפה וכשגדלנו התחלנו להתלונן  😅

אני היום כאמא פחות אעשה את זה כי מסלולים זה פחות בשבילי ואז אם הילדים לא מתרגלים זה באמת לא הכי מתאים...

עדיין אפשר לחשוב על מקומות לא יקרים מדי (למרות שאולי עכשו זה שלב די מאוחר) - בית ספר שדה, אנא, מקומות אירוח אולי לא במקומות קלאסיים של הצפון שמבוקשים מאוד ולבנות תוכנית באיזור - ים, מעין, מסלול קטן... תלוי מה האופי שלכם.

מניסיון משפחתי בשנים האחרונות (כשיוצאים עם ההורים שלי ואנחנו כבר נשואים עם ילדים אז זה נהיה שבט) - באמת המקומות הפשוטים באיזורים לא מבוקשים מאוד הופכים את המחיר לריאלי יותר - הבית הארחה בהר ברכה, בסוסיא וכאלה... זה לא צפון כמו שמדמיינים קיץ אבל מאפשר.

וגם לצאת לימים בודדים זה פתרון.

אני חושבת שכדאי לעשות תכנון של הקיץ ככה שלכם ולילדים יהיה מול העיניים למה לצפות.

אצלנו היו שנים שכן והיו שנים שלאמתואמת

בעיקרון כל עוד הרכב הכיל את כולנו - יצאנו כמעט כל שנה לצימר. היו פעמים שהיה מוצלח, והיו פעמים שפחות...

אחר כך עשינו הפסקה ארוכה בנופשים העצמיים שלנו (כן הצטרפנו למשפחה שלי לנופש משפחתי מורחב, שלפעמים בכלל היה אצל ההורים שלי בבית), ולפני שנה הרגשנו שהמשפחה האישית שלנו חייבת את זה, ויצאנו שוב לנופש משלנו בצימר. (בחרנו מקום נגיש בתחבורה ציבורית, כדי שנוכל לנסוע וגם להתנייד במהלך הנופש)

היה לנו טוב מאוד, אבל גם מתיש... כך שאני מבינה את בעלך ומבינה גם אותך.

השנה אנחנו חושבים לצאת לקמפינג, גם מבחינת המחיר וגם כדי שלא נצטרך להתארגן על זה מראש יותר מדי. נקווה שיהיה טוב...

אני חושבת שיש בזה משהו שמאוד מאחד משפחתית, לצאת לנופש משותף. מצד שני, אפשר גם ליצור חוויות משפחתיות מאחדות אחרות, שכוללות לינה בבית... (אנחנו למשל כמה פעמים הפכנו את הבית לבית מלון, וזה היה כיף מאוד לילדים ומגבש)

אני רקאורוש3

קמפינג בלי להתארגן יותר מדי?? 🫣😁

סתם הבנתי שהתכוונת ללסגור מראש. אבל זה יצא מבדר. 

נכון, התכוונתי שלא צריך לקבוע את זה מראשמתואמת
מתכננים ללכת למקום חינמי... נצטרך כמובן לקנות כל מיני דברים, אבל אפשר לעשות זאת שבוע מראש.
קמפינג זה טונות התארגנות....אורוש3
טוב שאת מזהירה אותנו🙈מתואמת
בכל אופן, מתכוונים ללכת למקום לא רחוק מאוד מהבית, אז "מקסימום" נוכל לחזור הביתה אם נשכח דברים...
היינו השבת בנופש במושב "רחוב"שוקולד פרה.

בצפון.

אז לא ישנו ברחוב...

ישנו בצימר. היה מאוד מאוד נחמד. הילדים שלו בברכה ביום שישי, ובשבת עצמה היו בג'קוזי בלי להפעיל אותו.

הכל כולל אוכל מוכן עלה לנו- 1350.

הלכנו לבית הכנסת, לגן השעשועים, טיילנו באזור של בננות, יש גם מתחם לצימר עם טניס שולחן, כדורסל, נדנדות.

ברוך ה' שמחנו מאוד

הוא רצה 1100שוקולד פרה.

שזה תשלום יחסית נמוך לשבת, אבל זה כי היינו בצימר הזוגי ופשוט הוספנו מיטה, מזרון ולול.

בסוף שילמנו 1200 כי הוא רצה מזומן והיה לנו רק ביט

יש לך מספר?יערת דבש
דוד אוחנהשוקולד פרה.
0584464698
לאDoughnut
עם ילדים מעדיפה לצאת לטיולים של יום ולחזור בלילה להתארגן בבית בנוחות שלנו. אולי כשיגדלו...
כן לוקחים דירה בצפוןאמאשוני

עולה 3500-4000 ל3 לילות, אפילו פחות. סוגרים כבר בחורף, מחפשים המלצות בבוקינג.

3 חדרי שינה פחוס סלון פלוס מטבח פחוס שני חדרי רחמה לפחות. אנחנו צריכים 6 מיטות אבל תמיד היה יותר.

עד היום הדירות היו ממש טובות (בסטדרטים שלנו)

מטיילים באתרי שמורות הטבע, אוכלים בעיר, עושים קניות בסופר גדול באיזור (רמי לוי וכאלה)

מביאים מהבית כלים לבשל.

שווה לקחת דירה עם מכונת כביסה, מאוד נוח שאפשר לכבס מגבות ובגדי ים ובגדים שהילדים אוהבים לטיולים. מחליפים הרבה בטיולים האלו,

כי אנחנו אוהבים להיכנס לנחלים, מעיינות, הכינרת וכו' וגם טיולעם יבשים מלכלכים.

תבדקו קירבה לבתי כנסת.

שני רכבים.

כתבו אותי ואת בעלי בעצם 🙂מולהבולה

חלק כתבו שלא מעדיפים לישון בבית בסוף יום-בעלי

וחלק כתבו שכן לוקחים צימר ונהנו-מה שאני אומרת

ברור שהכי כיף לישון בסוף בבית

אבל זו החוויה יותר לילדים,הם כל הזמן מתבאסים שכל החברים יוצאים

בחופש לכמה ימים ואנחנו כמעט ולא...,

ברור לי שלא כולם יוצאים,זה יקר וקשוח לכולם

השאלה אם טיולים יומיים לא יוצא כבר יותר יקר מכמה לילות בצימר...כי החופש ארוך 🤦

אז תעשו שנה-שנהרוני 1234
או נופש עם לינה בחוץ רק פעם בשלוש שנים. ככה זה מאזן את הצורך בחוויות עם ההוצאה הכספית הגדולה וה"התשה" להורים.
לדעתי לינה בבית זה לא בר השוואהאמאשוני

זו חוויה אחרת. כשיש רק קטנטנים וזו המון עבודה להיות מחוץ לבית, באמת עדיף טיולים יומיים.

כשהילדים גדלים, בשביל להיפתח ולהתנתק ולהחליף אווירה עדיף לצאת כמה ימים (אם יש אפשרות כלכלית)

טיולים יומיים כשיש גם בנים וגם בנות, גם גדולים וגם קטנים,

זה אומר שרוב הסיכויים שחלק לא יבואו. זה גם שיקול מבחינתי.

נסיעה לצפון הרחוק יותר, אני לא אעשה בנסיעות יומיות..

אבל מה שטוב לכם 🙂

יוצאים כל שנה לפעמיים פעמיים בשנהעדיין טרייה

בשנתיים האחרונות גם התחלנו לצאת לטיול משפחתי בחו"ל (במקום חופשה אחת בארץ. לצערי בארץ צפון היה יחסית בעייתי בתקופה האחרונה).

מבחינתי אני לא אצא בלי הילדים (מקסימום לילה אחד עם בעלי במקום קרוב) אז נופש זה רק כולנו יחד. בתחושה שלי זה מאוד מגבש ונזכרים תמיד בחוויות שהיו לנו יחד. כמובן שזה תלוי תקציב היו תקופות שהיינו הולכים לקמפיינג או מתאימים את החופשה למשהו פשוט יותר תלוי תקציב. בארץ אנחנו הכי נהנים מצימר עדיף עם בריכה פרטית שם אנחנו מתארגנים על על האש/ארוחות בוקר ורוב היום מטיילים בחוץ. מרגיש לי יותר זורם עם ילדים בניגוד למלון (מה גם שחדר במלון מוגבל בדרך כלל להורים +2 ילדים).

אשמח להמלצה לצימר עם בריכהרוני 1234
אפשר גם בפרטי
ממה שאני זוכרתעדיין טרייה

היינו פעם ברוח ברמה ברוכים קלע אלון המקום היה ממש מהמם חיסרון אחד שהבריכה לא מגודרת יש רק אפשרות לנעול את הצימר עצמו (עם ילדים קטנים ולא שוחים יותר בעייתי)

באילת היינו ביאלרנט דירות אפרסמון זה בריכה לאיזה 3-4 דירות אבל למזלנו זה היה אנחנו ועוד משפחה והתחלקנו בשעות על הבריכה.

היינו גם ביאלרנט במגדל עם בריכה

לרוב יותר קל למצוא צימר עם ג'קוזי פרטי בריכות יש בדרך כלל למתחם של 2 צימרים ומעלה זה היינו הרבה פעמים עם עוד משפחה אחת שנסענו יחד. כבר לא זוכרת את השמות של המקומות.

נראה לי שכל הקונספט של ילדים זה קשוחהבוקר יעלה

אבל אין מצב לוותר על נופש, כל שנה בשביל הילדים.

מתיש נכון אבל כ"כ חשוב להם לביחד ושלא ינטרו לך טינה בגיל גדול, לא חשוב איך אני יודעת 😉 

אנחנו יוצאים עם עוד משפחהשומשומ

מתאמים עם האחים (לפעמים ממש מאורגן כולם  לפעמים יותר ספונטני)  ואז כל נושא הילדים פחות קשוח 😉

יש להם חברה ותעסוקה

וגם להורים כיף

בקיצור קונספט מומלץ ממש 

אשמח להמלצות של צימריםמולהבולה

וגם טיולים יומיים אם יש לכן

ממש תודה על התגובות! החכמתן אותי

תצאו לסגנון טיול שמתאים לכם ואתם נהנים ממנו...חילזון 123

מצד שני אני כן חושבת שיש מקום גם לצאת לטייל למשהו שאתם לא מאד נהנים ממנו כדי שלילדים תהיה חוויה של טיול וזמן איתכם.

אז צריך לאזן ולנסוע למשהו שמתאים לכם אבל לא לצפות שזה יהיה נופש של רגל על רגל...

אנחנו אוהבים קמפינג וטיולים בטבע

אם את מחפשת במחיר יותר זול ממחיר בדר'כקנמון

יש בצפת קבוצות וואטצפ של אנשים שמשכירים את הדירה שלהם במחיר יותר זול מצימר.

כמובן התנאים הם לא תנאים של צימר (אין בריכה, אין ג'קוזי) וגם צריך להיות זהירים ליפול על בית נקי (להתבונן היטב בתמונות!)

אבל זה נחמד

ולילדים קטנים החוויה של בית אחר עם משחקים אחרים (במידה שהמארחים מאשרים לשחק בהם) היא חוויה ממש נחמדה.

אם מוצאים בית בעתיקה זה בכלל שווה.

חלק מציעים גם צימרים ממש..

קיצר שווה להכנס לקבוצה כזו ולבדוק אופציות.

אולי למישהי פה יהיה קישור עדכני לקבוצה כזו

כן. אבל זה לא נופשמקרמה

אנחנו יוצאים פעמיים בשנה

כי זה חשוב לנו

זה צבירת חוויות עם הילדים

ואנחנו עובדים קשה מאוד בזמן הזה

וחוזרים עייפים

אבל זה שווה לנו

אוהבים מאוד את אנ"א

אנחנו יוצאים לא בהכרח לנופשאפונה

אבל בעיני הדגש הוא על פניות.

לצאת כולל לינה זה ממש קשוח, לפעמים אנחנו עושים את זה אבל לא כל שנה,

ולפעמים ישנים אצל חמותי או אחים שלנו שזה יותר קל מבחינה לוגיסטית.

יציאות יומיות הרבה יותר קל, זול, ומועיל לנו. זה ממש לא צריך להיות מפוצץ.

זה מעיין שלא מכירים, פארק שווה, בישול בשטח, לפעמים מסלול (לצערי לא לקחנו את הילדים כ"כ למסלולי הליכה, אנחנו צריכים להכיר להם את זה יותר). מזרקות, אתרי עתיקות/מורשת...

פעם ב... אטרקציה בתשלום כמו קיר טיפוס וכאלה.

צריך להיות על זה, להגיע מאורגנים ולדעת לאן הולכים ומה עושים, להצטייד כמו שצריך - בעיקר אוכל אבל גם משחקים לשטח - אפילו ברמת הכדור/מטקות/צלחת מעופפת. אפשר להשקיע יותר עם מחצלת, ערסל, ציליה, ועוד ועוד זה כיף ממש. העיקר הפניות וההנאה שלנו ההורים שאנחנו על זה, במצב רוח טוב, שמחים, פתוחים להתנסות ומשחק.

גם לנו זה קשוח האמתהמקורית

אבל עד עכשיו יצאנו, בעיקר לבתי מלון

לא יוצאים ליותר מלילה גג שניים. ממצים לגמרי מבחינתו

השנה לא קבענו כלום האמת. עדיין.

כן יוצאיםבשורות משמחותאחרונה

ליצור חוויות של טיול פעם-פעמיים בשנה זה השקעה משפחתית חשובה לדעתי גם אם זה מורכב

יוצאים לטיולים של 3 ימים במהלך השבוע/חמשוש

דירת אירוח, צימר, אירוח כפרי מכבד לא להתכלב אבל כן ברמה נורמלית

במקומות שמתאים לילדים להסתובב חופשי ומרחבים שהם יכולים לשחק אז לעניין הזה מלון ממילא לא רלוונטי בעיני

קמפינג אני לא אוהבת אז פחות בקטע, אבל כן עושים להם פעילויות שטח כמו סאג', מדורה, יצירות מהטבע וכד'

ריפלוקס סמוי והנקהאן#שרלי

שלום לכולן, אשמח לכמה שאלות

1. תינוקת בת חודש וחצי כנראה עם ריפלוקס סמוי, נותנים תרופה עדיין ללא השפעה מספקת. רציתי לשאול איך מניקים תינוק ככה? היא אוכלת בחוסר נוחות גדול, מתחברת ומתנתקת גם עם הבקבוק, לוקחת שלוק וצורחת.. יוצא שפשוט אני כמעט לא מניקה כי לא פיצחתי את השיטה.. קשה לי לדחוף לה את השד כל פעם לשלוק ושהמאבק הזה קורה בגוף שלי.  ומאוד הייתי רוצה לעבור משאיבות להנקה. (היא יודעת לינוק בסדר, אני נותנת לה עדיין לפעמים לכמה דקות כשהיא רגועה). אשמח מאד לטיפים או אפילו הזדהות, להרגיש נורמלית. נראה לי כאילו כולן סביבי מניקות בסבבה ורק אני מסתבכת..

2. איחור בנטילת סרזט - של שלוש וחצי שעות. לקחתי מיד כשנזכרתי.  את הגלולה הבאה צריך לקחת בשעה הרגילה או בשעה החדשה שנזכרתי?

3. כמה משמעותי שאיבות (או הנקות) בדיוק בזמן כדי למנוע דימומים עם הגלולות?

תודה רבה לכן!!

עונההשם שלי

לגבי 1, אין לי ניסיון. אולי כדאי לנסות להניק בתנוחות שונות, ולמצוא איך הכי נח לה.

2. תמשיכי בשעה הרגילה.

3. לא שמעתי שיש קשר לזמנים הנקה ושאיבה.

אני יודעת שזמן לקחתי הגלולות יכול להשפיע.

לי אישית לא היו כתמים, גם כשלא הקפדתי על השעה. וגם עם הנקות ושאיבות לא דווקא בשעות בלי קשר לזמנים.

אני רק אזדהה בקשר לקושי בהנקה...מתואמת

לי למזלי היו כמה וכמה הנקות מוצלחות לפני כן, אז ידעתי שה"בעיה" לא בי...

אני לא יודעת אם באמת היה לה רפלוקס סמוי או לא (הרופא לא שלל ולא אישר, וגם לא נתן תרופה) - רק יודעת לומר לפי הרופא שצריך להיניק כשהתינוק כמה שיותר בישיבה (לא יודעת איך עושים את זה תכל'ס🙄 אבל אולי תנסי), ואחרי ההאכלה להניח אותו באלכסון (בטרמפולינה זה הכי טוב. הוצאנו מהמחסן את הטרמפולינה שקיבלנו בילד השני ולא באה לידי שימוש, והבת שלי חצי גרה שם...)

עוד דבר שכדאי לבדוק הוא לשון קשורה. לבת שלי הייתה מסתבר לשון קשורה, שאף אחד (מהרופאים בבית החולים ועד לרופא הילדים) לא זיהה רק יועצת הנקה שהגעתי אליה בגיל עשרה חודשים זיהתה את זה...

ואם גם בבקבוק היא מסתבכת - מציעה לנסות את הבקבוק של לנסינו. זה הבקבוק היחיד שהבת שלי הסכימה לקחת.

בהצלחה יקרה! זה באמת קשה ומתסכל❤️

תודה רבה על הנירמולאן#שרלי

לשים בטרמפולינה לישון פשוט?

בסהכ מה שהיא עושה רוב היום זה לאכול ולישון הרי.

ולגבי הבקבוק

חשבתי שזה הגיוני שגם עם הבקבוק לא נעים לה לאכול, כי זה כואב /צורב במידה דומה להנקה, לא? היא אוכלת מהבקבוק ותוך כדי מתחילה להתפתל אז לא חשבתי שזו בעיה עם הבקבוק דווקא כי אנחנו משתמשים בכמה סוגים.. אבל אולי אני טועה?

כרגע תשכיבי אותה לישון (וקודם כדי שתעשה גרפס)מתואמת

בהמשך היא תתחיל גם קצת לשחק שם.

ולא יודעת לומר בקשר לבקבוק, בעצם... יכול להיות שאצלנו היא לא הסתדרה עם בקבוקים אחרים בגלל הלשון הקשורה, וזה לא קשור לרפלוקס שאולי היה לה ואולי לא.

בכל אופן, את יכולה לנסות להאכיל אותה בבקבוק כשהיא שוכבת בטרמפולינה, אני חושבת שזה גם יכול לעזור.

תודה רבהאן#שרלי
ההמלצה היא להניק בתנוחות זקופותאנונימית בהו"ל
נגיד התנוחה הפיזיולוגית

כדאי להתייעץ עם יועצת הנקה ברמה גבוהה, יכולה לעזור למצוא פתרונות 

האמת שהייתי בייעוץ עם מישהי ממש נחשבת וטובהאן#שרלי

אבל לעניין הזה בינתיים לא מצאתי פתרון

כי גם אם אני מניקה בתנוחה זקופה, אם היא לא נינוחה היא פשוט זורקת את הראש אחורה ומקשיתה את הגב וצורחת מרעב וכאב

קיבלת הנחיה מהרופא שרשם את התרופהקופצת רגע

מה לעשות אם זה לא עוזר?

נראה לי שצריך לחזור אליו, לא? 

רק ממליצה לבדוק לשון קשורהצלולה

אצלי זה היה קשור באופן ישיר לריפלוקס. וזה מאוד משפיע על היכולת להתחבר כמו שצריך בהנקה.

צריך לבדוק אצל רופא שמבין בזה, המון רופאי ילדים לא יודעים לזהות לשון קשורה אחורית (אצלי שלושה רופאים אמרו לי שאני טועה, עד שלקחתי לרופאה מומחית וראיתי ישועות).

וואו. שני רופאים בדקו אותהאן#שרלי

וגם יועצת הנקה שנחשבת מאד מקצועית. אבל עכשיו אני דואגת שאולי כן יש לשון קשורה ולא עלו על זה?

מה שם הרופאה אם אפשר לשאול?

יש רופא שמומחה לזה - ד"ר רפאל יודסיןמתואמת

ויועצת ההנקה שבדקה את הבת שלי היא אודליה גור אריה.

שניהם בירושלים, אם נגיש לך.

יש מרפאת לשון קשורה באיכילובאנונימית בהו"ל

תפני אליהם

יעל דובסטר גם נחשבת מעולה

נכון על מי שכתבו לךצלולה

אני מאוד התרשמתי מד''ר יעל דובסטר.

גם ד''ר בוצר אמור להיות מקצועי מאוד בתחום.

באיזה אזור נוח לך?

אזור ירושליםאן#שרלי
אז באמת ד''ר יודסיןצלולהאחרונה
אני חושבת שהוא יודע לזהות. בעיני אין על ד''ר דובסטר (שהיא זאת שזיהתה את הלשון הקשורה האחורית של הקטנה שלי ועשתה התרה יסודית, בהשוואה לחוויה שלי אצל ד''ר יודסין) אבל נראה לי שגם ד''ר יודסין יודע לזהות.
אוסתאופתאפונה

הציל אותנו ככל הנראה מריפלוקס סמוי, אמנם ההנקה הרגיעה אותה אבל היא לא היתה רגועה בשום מצב אחר חוץ מהנקה ו/או מנשא.

ממליצה על יעקב דרמון מירושלים.

בטיפול הראשון כאילו לא קרה כלום, בטיפול השני פשוט קסם, אי אפשר להסביר.

באיזה שבוע סיפרתם על ההריון?אנונימית בהו"ל

מלתבטת כזה מה לעשות..

תלוי למיאיזמרגד1

להורים סיפרנו בהריון הראשון מיד בבדיקה החיובית, בשני אחרי אולטרסאונד עם דופק

אחיות שלי ראו עלי ממש בהתחלה, הרבה לפני שסיפרתי. מצידי הייתי מספרת כנראה בחודש שלישי- רביעי כזה

לחברות בחודש רביעי- חמישי

עונהמולהבולה

להורים סוף שלישי

לאחים חודש חמישי

תחילת רביעישיפור
חח וואיואני שר

מרוב שהייתי בחרדות שזה יגמר לא העזתי לספר

להורים סיפרנו אחרי סקירה ראשונה

ואח"כ לאט לאט לאחים

לחברות קרובות

בעבודה

לא חושבת שיש בזה נכון ולא נכון (חוץ מבעבודה שיש חוק),

אתם צריכים להרגיש בנוח

זהו הייתי כבר בסקירהאנונימית בהו"ל

ואני תוהה מתי לספר

נגיד בעבודה מתחשק לי למשוך עד שבוע 20+

אבל מסביב אני מתלבטת 

למעסיק צריך עד שבוע 20ואני שר

בגדול הייתי מספרת למי שחשוב לי לפני שרואים

כי אז זה כבר מתחיל להיות קצת מביך

החלטות טובות!

שבוע 16 השבוע פרסמתי לכולםהרמה
גם רואים עלי למרות כל המאמץ שלי להסתיר..
תלוימתיכון ועד מעון

בהריון ראשון לאמא שלי ממש ממש בהתחלה, קצת אחרי שגיליתי, ביתר ההריונות קצת יותר מאוחר סביב שבוע 10, לחמותי טיפה אח"כ, ולאחים מתי שהסתדר.

לחברות טובות מתי שהתחשק לי, לרוב מוקדם מאוד, בהתאם לתמיכה שהייתי זקוקה לה. לחברות פחות טובות מתי שראו, לא טרחתי לספר.

בעבודה- ממש מוקדם, הרבה לפני שצריך.

תלוי באיזה הריון..רק טוב=)

ממש השתנה.

לאמא שלי בדרך כלל ספרתי אחרי הדופק או לפני אם הרגשתי ממש לא טוב,  להורים של בעלי בהריון הראשון בשבוע 9 ובשבוע 13 חמותי סיפרה לכולם אז מאז אנחנו מספרים לה רק אחרי סקירה ראשונה

לאמא שלי- אחרי הדופקהשקט הזה

לחמי וחמותי אזור שבוע 10 כזה

לאחים וכו אחרי סקירה ראשונה

ולשאר העולם בדכ נותנת לגלות לבד😅

לאמא שלי מספרת מיד אחרי הבדיקה הביתיתכחלאחרונה

מבחינתי גם שבעלי יספר להורים שלו באותו זמן, לא רואה הבדל בין ההורים

ואכן סיפר להם בערך ככה או ממש כמה ימים אחרי, אבל סתם בלי סיבה מיוחדת לא יצא שסיפר ממש מיד..

לאחים והאחיות מספרים בתחילת חודש חמישי (למרות שהאחיות הקרובות שלי חשדו לפני🤭)

לשאר העולם, נותנת לגלות לבד, ומשוחחת על זה חופשי מחודש חמישי 

אתן מצליחות לשתות מים בתחילת ההריון? ממש מענייןפומלה
אותי
כשלא הצלחתי- שתיתי מים עם תרכיז וכדומהיעל מהדרום
ממשלאשירה_11
בעיקר שתיה מוגזת.. או שלוקים קטנים של מים...ליני(:
תודה לכן!! ממש קשוחפומלה
או מים עם מלא קרח או עם מיץ אחרת לא שותה....דיאן ד.
בקושירק טוב!אחרונה

שתיה מוגזת

תה

מים קרים

קרטיבים

גלידה

במצטבר היה יכול לצאת פחות מ4 כוסות ביום. לפעמים חלק מזה היה יוצא בהקאות..

ממש ממש מחפשת שיעורים טובים בנושא חינוך ילדיםרק טוב=)

בעיקר בנושא כעס על ילדים ואיך להיות איתם יותר סבלניים.

בתקופה האחרונה אנחנו ממש עמוסים ומרגישה שאנחנו במקום לא טוב איתם

ההמלצה הקבועה שלימדברה כעדן.

פודקאסט של אפרת וקסלר.

הכעס מגיע כתוצאה מהשורש.... בהצלחה 

תודה רבה!!רק טוב=)
אני לא מוצאת את הפודקאסט הזה..הילושש

תוכלי לשלוח לי קישור בבקשה?

מענין אותי גם אז חיפשתיאונמר

זה האתר שלה ארכיון Podcasts - אפרת וקסלר - הורות מגדלת ומובילה

וזה בספוטיפיי https://open.spotify.com/show/3a5OZ3OiuK5kTOQOqgTuyV

לאחרונההילושש

התחברתי לשיעורים של הרבנית מיטל דאודי- ביוטיוב.. 

תודה!!רק טוב=)
שיעורים ששמעתי בעבר ואהבתי:מתואמת

של הרבנית חבצלת סולטין ושל הרבנית דינה ראפ.

לא זוכרת אם יש שם התייחסות ספציפית לנושא הכעס...

הרבנית חבצלת מעולה, שמעתי את כל הסדרה..רק טוב=)
הרבנית דינה לא יצא לי, נבדוק.. תודה רבה!
יכולה לשרשר לי את הסדרה? רק אם לא קשה לךנפש חיה.
תודה מראש
אני ממליצה ללמוד על ויסות רגשיאפונהאחרונה

הרי הסיפור הוא לא הילדים ומה שהם עושים אלא היכולת שלנו לנהל את האנרגיות הרגשיות שלנו.

סליחה שאני לא מציעה מקור מידע ספציפי, אוכל לחפש לך בהמשך, אולי מחר, אבל אצטרך תזכורת.

הרגשה אחרי הפלהכמהה ליותר

מאוד התלבטתי אם לשאול ואיך לשאול, אבל ממש בוער בי.

אני רואה פה בפורום, וגם מסביבי, שהפלה היא אירוע מאוד קשה לאישה, שזה דבר שממש מרסק נפשית, שנשים בוכות אחר כך הרבה, במשך תקופה לא מפסיקות לחשוב על האובדן, ושזה ממש קשה להם.

כמו ששיתפתי, ביום ראשון האחרון גילינו שאין דופק, וביום חמישי החרון עברתי גרידה. שבוע 13+3.

כמובן שהיה לי ממש הלם וקשה כהודיעו שאין דופק, אבל לא פרציתי בבכי או משהו כזה , וגם בהמשך חוותי את זה בצורה די קלילה.
וזה לא שלא חיכיתי להריון, חיכיתי מאוד, התרגשתי מאוד, כשראיתי דופק פעם ראשונה, ממש בכיתי. דיברתי אל העובר, תיכננתי כבר שמות אם זה יהיה בן ואם זה יהיה בת, קניתי עגלה חדשה, הייתי ממש בהתרגשות סביב זה.
אבל מרגע שנודע לי שאין דופק, לא נשברתי ולא התרסקתי בשום צורה. בכיתי טיפה, אבל בעיקר הרגשתי אדישות, הרגשתי סוג של תחושה של "הייתי בטוחה שזה יקרה לי, לא באמת מגיע לי עוד תינוק".
אני מרגישה מצויין מבחינה נפשית, אני מרגישה שמחה, אני מאושרת שזכיתי שיש לי כבר שני ילדים. אני ממש מרגישה ומשדרת אושר.

אני לא מבינה אם משהו דפוק בי שאני לא מקבלת את זה כל כך קשה.
אני מרגישה שהמשפחה והחברות שלי, מקבלות את הידיעה הזאת על זה שאני כבר לא בהריון, בצורה הרבה יותר קשה ממני.
כשהודענו לחמי וחמותי, חמי ממש בכה, בדמעות. כאב לי הלב הלב בשבילו, לא הבנתי איך הוא מקבלת את זה יותר קשה ממני.

בעלי לא אומר לי כלום, אבל מתחת לפני השטח, אני מרגישה כאילו הוא מצפה ממני להגיב אחרת ממה שאני מגיבה.
הוא לא מבין למה אני כל כך שמחה, למה כל מי ששואל אותי איך אני מרגישה, אני אומרת לו שהכל בסדר, שאני מרגישה מעולה.

היום החלטתי לחזור לעבוד, אני בסך הכל עובדת מהבית בעבודה מחשבית, לקחתי חופש כבר מיום שני האחרון, והרגשתי שזה די והותר, במיוחד שאני מרגישה מצוין, פיזית ונפשית, 
ובעלי די הזדעזע מההחלטה, הוא לא מבין למה אני לא מנצלת את זה שאמרו לי בבית חולים לקחת 3 ימי חופשת מחלה, בהוא ממש משדר לי כאילו אני אוצה לרצות את כולם ואת העבודה על חשבון עצמי, אבל אני ממש לא מרגישה שזה על חשבוני, כי אני באמת מרגישה מצויין.

תודה למי שקראה עד עכשיו, כתבתי ממש הרבה, ומבולגן, ונראה לי שחזרתי על עצמי עשרות פעמים, ואני גם לא ממש יודעת מה אני רוצה ממכם 🤷‍♀️
אולי סתם לשמוע מה אתם חושבות. השיחה עם בעלי הבוקר ממש עירערה אותי, ואני תוהה אם משהו בי באמת לא נורמלי שאני רוצה לחזור לעבוד יומיים אחרי גרידה.

אניoo

לא עברתי הפלה

אבל

הכי נורמלי בעולם להקשיב למה שאת מרגישה ולרצות לחזור לשגרה

אף אחד לא אמור להגיד לך איך את מרגישה

זה הגוף שלך

את עברת את זה

אחרים עברו את זה יותר ממרחק

שלא יתערבו לך

ואם הם כן מתערבים

תבקשי מהם שלא

את נורמלית לגמרידיאן ד.

אין שום ספר הדרכות איך להרגיש אחרי הפלה ולכן כל אחת יכולה להרגיש ולחוש איך שמתאים לה.

אני גם לא חושבת שכולן חוות הפלה בצורה כל כך קשה כמו שנראה לך.

פשוט מי שחווה את זה בצורה מאוד קשה אז נוטה יותר לשתף את זה כאן או בחיים האמיתיים.

אני ראיתי את אחיות שלי שמאוד קרובות אלי שעברו הפלות בשבועות מוקדמים יחסית

אצל אף אחת זה לא היה טראומטי במיוחד, כן עצוב וכואב אבל נורא מהר חזרו לשגרה.

(רק אחת מהן שעברה הפלה אחרי שחיכתה הרבה שנים להריון אז זה באמת היה ממש ממש כואב ועצוב)

את מדהימהרוני 1234

כנראה יש לך חוסן אישי מאד גבוה וזה מעולה.

תקשיבי ללב שלך ותהי הכי כנה עם עצמך (נראה שדוקא במקרה הזה לרצות אחרים יהיה להיות שבורה "בכח").

לפעמים גם האסימון נופל באיחור והעצב מגיע אחרי כמה שבועות/חודשים וזה גם בסדר, תמשיכי להיות קשובה לעצמך.

אגב, פה בפורום הכי טבעי שהנשים שלקחו את זה יותר קשה יכתבו פה בניגוד לנשים האחרות. מי שלא לקחה את זה קשה פחות תרגיש צורך לשתף ולחפש תמיכה.

אני עברתי הפלהעדינה אבל בשטח
אחרי ציפייה מאוד גדולה טארוכה, ואכן נשברתי מזה ממש. אני מניחה שאם הייתי עוברת הפלה בתקופת פוריות רגילה וללא המתנה, כנראה הייתי עוברת את זה יותר בקלות. כל אחת והסיפור שלה, כל אחת ומבנה הנפש שלה, כל אחת והמצב הרגישי שהיא נמצאת בו לאותה נקודת זמן, אף אחד לא יכול להגיד לאף אחת איך להרגיש בשום מצב. רגש זה רגש. אולי את אופטימית מטבעך, אותי מלאת אמונה, ואולי חזקה, אותי את אחת שנאחזת בדברים הטובים, הכל יכול להיות. ואם את מרגישה טוב, למה להישאר בבית. כל מה שאת מרגישה לגיטימי לגמרי, תרגישי טוב בגוף ובנפש, בשורות טובות תמיד ♥️
נשמע לי ממש תקיןמתיכון ועד מעון

הייתה לי הפלה בעבר, בשלב קצת יותר מוקדם ממה שתיארת. הצטערתי, התבאסתי, ועברתי הלאה. ממש לא חוויתי את זה באופן דרמטי.

ולגבי לקחת חופשת מחלה, תעשי מה שטוב לך! אני יכולה לספר לך שעברתי בעבר הפלה בשלב מאוחר בהריון וקיבלתי חל"ד מלא וניצלתי רק 9 שבועות במקום 15 ומלא אנשים העירו לי שזה טעות, אבל עבורי זה היה הרבה יותר מתאים.

אין נכון או לא נכון, על אחת ומה שמתאים לה, זה לא אומר עליך שום דבר רע!!!

גם אני לא הרגשתי אבל כשעברתי הפלהמתואמת

(היו לי תחושות קשות אחרות, שנבעו מהטראומה שצפה לי מבתי חולים)

אבל העובר הפסיק להתפתח בשלב מוקדם מאוד, וממהתחלה הייתה הרגשה שההיריון לא תקין. והוא גם הגיע קצת בהפתעה, שנה וקצת אחרי הולדת תאומים, ובדיעבד אני שמחה שלא נולד לי אז תינוק, כי זה היה צפוף מדי עם התאומים.

אז לא יודעת מה לומר עלייך, אם התחושות שלך כרגע נורמליות או לא. יכול להיות שהן נובעות מבריאות נפשית - של עיכול והבנה שאם כבר אין, אז אין מה לבכות, כי זה לא יעזור.

אבל יכול להיות גם שזו מעין הדחקה, ולכן אני חושבת שכדאי לך לשים לב לעצמך בהמשך, כי אולי תחושות האבל יצופו פתאום בעוד חודש-חודשיים, ואז תצטרכי לתת להן מקום אף שלכאורה כבר התקדמת הלאה...

בשורות טובות❤️

כאחת שעברה לצערי ארבע הפלות בשבועות כאלהשמיכת פוך

יכולה לומר לך מניסיוני שכנראה את עדיין לא מעכלת.. את עדיין בהדחקה.

באיזה שהוא שלב יפול לך האסימון ותרגישי את הכאב הזה.

יש הרבה טריגרים שיכולים לגרום לך לכאוב... זה יכול להיות לפני המקווה או כשתקבלי מחזור שוב או כשתראי נשים בהריון בשלב שלך.

אל תלחיצי את עצמך עכשיו להתאבל. אבל כשזה יגיע תתני מקום להתאבל ולבכות. אל תדחיקי את זה.

חיבוק גדול ממני❤️❤️❤️

את עדיין קרובה לאירועאמאשוני

יכול להיות שבהמשך תחווי תחושת פספוס או אובדן. תהיי קשובה לעצמך, לעבוד מהבית נשמע מעולה, להיות בחוסר מעש זה גם לא בריא.

אם בהמשך תרגישי שאת צריכה אוורור תתני לעצמך את זה, ולכן חשוב לדעתי להשאיר את התגובה שלך לאירוע לא סופית עדיין, אלא לפעול לפי מה שמרגיש לך נכון באותו זמן.

חיבוק. בעיני יש פער גדול בין התחושה שציינתירושלמית במקור

של "לא מגיע לי תינוק", לתחושות של השלמה או אפילו המונח אושר בו נקטת. תשהי עוד קצת בפער הזה...

(ובלי קשר, רבות חשות מגוון של עוצמות ביחס להרגשות שלהן, בטח סביב הפלה. אישית ההרגשה בהפלה הראשונה שלי היתה של אכזבה קלה, יחד עם ציפיה ותקווה, ובכל הפלה נוספת - היו 3 רצופות - ההרגשה החמירה)

סך הכל נשמע לי ממש הגיוני חוץ מ"לא מגיע לי תינוק"שיפור
על זה נראה לי כדאי להתעכב, שאת כן ראויה. וזה שקרה ככה לא מראה שאת לא ראויה. 
גם אני כמוך. הצטערתי על הפוטנציאל שלא זכהכתבתנו

להגיע למימוש, אבל מצד שני לא בכיתי, לא הרגשתי רגשות אשמה, זה היה נראה לי די טבעי וחלק מחבילת הפוריות של העידן הזה.

השתדלתי לשמור על מנוחה בהתאם לכוחות שלי בימים שאחרי, אבל לא נמנעתי נגיד מארוע משפחתי שהיה למחרת הגרידה. לא רקדתי כמובן.

גם לא היו רגשות שליליים שהופיעו מאוחר יותר, אבל תהיי קשובה לעצמך ואם את רואה שכן מגיעות תחושות יותר של דאון, לא להתנגד להן. תני מקום, תשהי בהן כמה שהן מבקשות ממך כדי שיעלמו ברגע הנכון ולא ימשיכו לזמזם כשאנחנו לפעמים בהתנגדות לחוויה כלשהי. תרגישי טוב, ובעיקר תרגישי טוב עם עצמך בכל תחושה שעולה לך, את ממש נורמלית.

זה בסדר גמור, כל אחת חווה את זה אחרתמחיאחרונה
הדבר היחיד שבלט לי זו המחשבה שלא מגיע לי תינוק. מה? למה?
אשמח לרעיונות איזה מאכלים לתת לתינוקתבכינוי אחר

בת 8 חודשים,

היא אוהבת ביצה,

נתתי לה גם לטעום דג סלמון

וגם בטטה ותפו"א ממרק קוסקוס.

אני רוצה שתהיה לה ארוחה אחת קבועה ביום.

מה אפשר להוסיף לביצה שיתאים לארוחת בוקר?

כרגע אסור לה מוצרי חלב.

תודה 🙏

קוואקר.מוריה
סתכלי באתר 'המתכוניה'רק טוב!

אתר מתכונים לתינוקות. אפשר לחפש לפי גיל, מרקם, רגישויות וכו.

מפעילה אותו תזונאית תינוקות וילדים. 

תודה, האמת שהסתכלתיבכינוי אחר
ולא מצאתי לגיל שלה, אם יש לך אפשרות לצלם מסך אשמח. תודה 
את רוצה דווקא לארוחת בוקר?מישהי מאיפשהו

אני התחלתי עם מרק טחון (ירקות ועוף והודו)

ואחכ גם מנה של פירות טחונים

אבוקדו/ תפואהמקורית
אבוקדו, טחינה, חביתה עם קצת מיץ של עגבניהראשונית

בננה מעוכה

אם היא אוכלת סלמון אז אולי טונה מתאים

להחליף ממש ארוחהמדברה כעדן.

זה לפי התגובה שלה... שאת רואה שהיא לא צריכה השלמת הנקה/תמ"ל אחרי הארוחה....

טונה

אבוקדו

חביתה/ביצים קשות מעוכות עם מלח ושמן זית

פשטידות

דייסת קוואקר (עם מים, כך אני תמיד עושה)

מרקים

קציצות טונה וקינואה

פירות מעוכים/ טחונים עם טחינה/ חמאת בוטניםיעל מהדרום

לק"י

חתיכות קטנות של לחם עם אבוקדו/ טחינה/ חומוס. עם זה אפשר גם חביתה.

לחם מטוגן

החלק הפנימי של המלפפון מגורד. או לתת לה רצועות מלפפון עם הקליפה, שתכרסם את הפנים שלו. רק לשים לב שהיא לא חותכת חתיכות גדולות.

ירקות מעוכים. אפשר להוסיף עם עוף או קציצות רכות.

אני מועכת הכל במזלג.

תודה לכולן על כל הרעיונות!בכינוי אחר
זה ממש משתנה מילד לילדרק טוב=)

יש לי ילדים שבגיל הזה אכלו רק גרבר, והתינוק הנוכחי למשל כבר אוכל הכל כמעט..

בבוקר- חתיכות לחם קטנטנות טבולות בטחינה וחביתה

צהריים- אורז וקציצות מרוסק גס, קוסקוס ומרק (בגדןל מה שאנחנו אוכלים אא"כ זה לא מתאים עדיין אז משתדלת שיהיה לו מרק טחון)

ערב- משתנה. מרק/ לחם מטוגן/ פנקייק מקמח מלא/ שאריות מא. צהריים/ ביצה קשה מרוסקת עם טחינה/ פשטידה כלשהיא/ אבוקדו

אני מוסיפה אבוקדו לביצהמולהבולהאחרונה
או ביצה עם קוטג'

אולי יעניין אותך