טוב, אני טרמ"חית צעירה וחסרת אונים, שגילתה שהיא לא הייתה כל-כך מודעת למציאות כשהיא בחרה אולפנא, ועכשיו היא זקוקה נואשות לעצות ועידודים..
אז ככה. אני לומדת כרגע בחטיבה עם בנות מאוד לא דוסיות, וקשה לי עם זה. אני אישית חרד"לית נלהבת, ואני לא מסוגלת להכיל הקפדה כל כך רופפת ומזלזלת במצוות כמו זאת שקיימת אצל חברותיי לשכבה... לא מסוגלת להכיל שירי אהבה זוועתיים, לבוש קצרצר, סמארטפונים בכל פינה ודיבורים על סרטים וזמרים ובנים וחתיכים וכולי.
אז התרגשתי כשסוף סוף התקבלתי לאולפנא מסוימת (שהכרתי אותה בשנים הקודמות כשכולה תורניות, טהרה ונופת צופים), וכמובן שמיהרתי לסגור שם. אלא שעכשיו עיכלתי שהיום זה לא מה שהיה פעם, ובנות האולפנא הזו הן כבר לא הבנות הצדקניות והחסודות שהיו פעם.. אומנם האולפנא הזו עדיין נחשבת תורנית מאוד מאוד, אבל זה לא הרמה שחשבתי..
בקיצור, אני לא יודעת מה לעשות. אני לא הולכת להחליף אולפנא, כי תכלס זו האולפנא שהכי מתאימה לי, אבל אני מאוכזבת עד עמקי נשמתי.. גיליתי ששום דבר לא יכול להיות מושלם, אבל גיליתי את זה אחרי שכבר פיתחתי ציפיות... ואני לא יודעת איך אני אתמודד שנה הבאה, כשהציפיות שלי יתנפצו באמת, ולא רק בתאוריה..
אין לי מושג איך אתן יכולות לעזור לי, רק רציתי לפרוק איפשהו... אבל אם יש לכן רעיון לאיזו עצה או מילת עידוד - אשמח ביותר