אמאלההה משבררררהו

אני שנה א בלימודים

היוםם חזרנו ללמוד פרונטלית פעם ראשונה..

א י ן  ס י  כ ו י שאני אשרוד ככה את התואר!!!!

פשוט מיואשת

קיבלתי כל מיני כאפות כזה.. אני חייבת להתעורר על החיים שלי.. פשוט גיליתי שאני כלום..

אין בי כלום

למדתי באולפנה הכי דוסית בארץ, אני בנאדם שמח והכל

אבל פתאום אני מבינה שפשוט אין בי כלום..

אין בי שום ערך שמוחזק מעצמי

למה לעזאזל רק עכשיו בגיל כזה אני צריכה להתחיל לברר דברים כאלה אצלי??ואיךך עושיםם אתזה????

ואין, גיליתי שנהייתי בודדה.. מאז שאני בלימודים אין לי באמת איזה מסגרת איזה משו וזהו.. לבד

אין לי תכלית בחיים אין כלום

למה לחיות?(חלילה לא ממקום אובדני..אני רוצה לחיות!!!אני רוצה אבל **טעם** לחיים!!!)

בקיצורר סופריקה

לא מצליחה ככ להביע את עצמי..מקווה שהובן

הייהודעה

קודם כל חיבוק גדול חיבוק
לא לגמריי הבנתי אם הקושי שלך הוא מהלימודים ומהמסגרת החדשה (אם כי אני מניחה שזה מצטבר מעוד קשיים שאולי לא בהכרח קשורים שצפו)
אם זה מהלימודים, תדעי שכל ההתחלות קשות ובמיוחד במצב ההזוי הזה שנקלענו אליו, 
ובנוגע להרגשות האלה- כל אחד עובר תקופות כאלה, יש כאלה שהשאלות האלה מגיעות בגיל צעיר יותר ויש כאלה בשלבים מאוחרים יותר של החיים ולרוב זה מגיע לפני עליית מדרגה כשהקב"ה רוצה לגדל אותנו אז עוברים גם תקופות כאלה.. גם לזה יש תכלית וזה חלק מהבירור והגדילה שלנו כאן.
זה ממש בכללי.
אם תרצי, מוזמנת לאישי לפרוק או לפתוח יותר..
ה' איתך!

אני ממש מסכים עם כל מילהבייניש נח
אני יכול להוסיף בקטנה שחשבון נפש עם דף ועט וסידור המחשבות יכול להקטין את הצרה בצורה משמעותית. יש הבדל משמעותי בין "אני כלום" לבין "יש נקודה או שתיים שאני צריך לברר ועוד קצת סבלנות כדי להתאקלם באיזור החדש" אבל הרגש מגשר על הפער העצום הזה בקלות ועושה מכל עכבר הר.
תרגעי תנשמי עמוק תסדרי לעצמך את הדברים ותחכי בסבלנות ומ"אני כלום" תחזרי לעמדה הנכונה: "אני זהב עם קצת לכלוכים וסיגים"

בהצלחה!
לא..ברור שיש בי טוב וכו וכוהו

אבל אין בי משו מוחזק מעצמי..יענו כל הערכים שלי כל הזה, אני מאמינה בזה!מאד!ורוצה להשאר דתיה ודוסית מאד וכו וכו ומאמינה בצדקת דרכי וכל זה.. אבל כשאני לדוג' באיזה דיון מול מישי חילונית או משו כזה - אין לי תשובות..

מבינים?הסתבכתי....

יענו הדברים לא מבוררים אצלי וכזה.. ו

וגם היציאה מהסגרות וכו גרמולי להרגיש מנותקת.. מאיזשו טעם לחיים ובכלללי גיבוש דעה וזהות

קיצוררר

יצא לי מבולגן ולא ברור.. אבל מקווה שתבינו אותי

אני גם רוצה להתחיל לצאת ומרגישה שפתאום אין לי מה להביא לקשר..ממה אני אבנה את הבית שלי?מרגישב ריקה מתוכן או אנערף איך אומריםם

ועוד נקודה זה שאני באמת דוסית דוסית, אבל כמו לכולם יש נפילות וכו וכו אממה?? שמישי פחות דוסית - הנפילה שלי תהיה אצל התרוממות!מבינים?קשה לי עם זה שאני מתחילה מנקודה גבוהה יותר ואז זה יותר קשהה

קיצוררר אמאאלהה איך אנלא מובנתת

מה זה דוסית?advfb

זו מישהי שיש לה את כל התשובות לכל השאלות?

הייתי מציע לך לפתוח את השאלה הזאת.

בירור זה אחלה של דבר. יש בבירור צד מפחיד אך זה נראה לי גם מבורך.

יפה מאודבייניש נח
תסמני מה גורם לך להרגיש כמו שאת מרגישה-

1. עכשיו אמרת שאין לך תשובות לשאלות של חילונים, פיתרון פשוט זה לימוד (הספר אמונה ברורה, שמיעת שיעורים על הכוזרי, את יכולה ללמוד לבד הקדמות הרמב"ם למשנה קיצר לא חסר אם את רוצה המלצות את מוזמנת לפרטי) וככה תעשי עם כל בעיה...

2. את מרגישה מנותקת אז תנסי לעשות חברותא קבוע עם חברה או ללכת בערבים למידרשיה לבנות. כמו שגברים צריכים לקבוע עיתים לתורה כדי להישאר דוסים, בהרבה סיטואציות גם בנות צריכות.

3. את רוצה להתחיל לצאת ומרגישה ריקה מתוכן, ברור לך שאת לא ריקה מתוכן כמובן, אז תבקשי מכמה חברות שיקליטו את עצמן אומרות את כל המחמאות והדברים הטובים שהן רואות בך וככה תתמלאי אנרגיות וביטחון עצמי לקראת היציאה לדייטים (ובכללי ביציאה למסע החיפושים)

אלה כמה פתרונות ששלפתי בשניה ואני בטוח שעם קצת מחשבה תוכלי להגיע לפתרונות שהכי יתאימו לך אם רק תחלקי את הבעיה הגדולה והמסובכת שלך לחלקים קטנים ופשוטים.
...advfb

זאת אולי הזדמנות לבנות בעצמך הכל מאפס

עד עכשיו בחיים האכילו אותך בכפית - באולפנה בשירות בבני עקיבא - 

זה עהכניסה לעולם הבגרות שהיא קשה מטבעה על כולם.

את לא היחידה במצב הזה..

בהצלחה!

אבל איך נבניםם????הו

איך?

מאיפה מתחילים?איך מקבלים כלים?

חושביםadvfb

מה שאת שואלת מאוד כללי 

מה מעניין אותך שאת רוצה לדעת? איפה אפשר ללמוד את זה?

איזוהי דרך טובה - חבר טוב.רוצה להשתחרר
החברה מאוד משפיעה על האדם. לכן צריך לבחור חברה טובה.
כבר לימוד חשוב.

לדעתי כדאי לך לעשות שלשה דברים:
1. למצוא זמן משמעותי לחברה טובה שדומה לך. בערב, או בסוף שבוע, או למצוא בלימודים בנות טובות ולהתחבר איתן.
2. לבנות לעצמך החלטה איך נכון לך שיהיה המפגש עם חילונים. -לדוגמא אפשר להחליט שלא מדברים על נושאים שבמחלוקת. עד שתהיי במקום שיודע להתמודד עם השאלות.
3. ללמוד. לשמוע שיעורי אמונה ועוד מרבנים או נשים שתתחברי אליהם. אם את לא מכירה, תשאלי חברות או שתשאלי פה.

העיקר, תבטחי בהשם שיעזור לך. תזכרי אותו ותזכירי אותו. אין לנו באמת חיים בלי מקור החיים.
וואי איך אני מזדהה...הרמוניה

רגעים של חוסר אונים ואין מוצא כאלו... והחוסר מסגרת נורמלית זה דבר קשוח...

זהו אין לי הרבה מה לומר לך חוץ מלהתחבר לעצמך ולאמונה זה תמיד מה שקורה לי בסוף כי בלי זה אני לא מצליחה להמשיך הלאה

אז זו הסיבה

את!! רציתי להגיב לך ועושה את זה עכשיואני זמנית כאן
וואו וואו
פשוט מרגישים ממך את הכאב.
לפני הכל חיבוק. את ממש לא לבד.
הקב"ה איתך.
יש לך אותך. ויש הורים, משפחה וחברות שאוהבים אותך ואת חשובה להם תמיד!

היציאה לחיים מורכבת לכולן, כל אחת בעוצמה שלה, זה ממש מעבר מהחממה בבית ובאולפנה לאטרף של החיים. בכל המובנים.. צריך לזכור שזו התחלה. זה לא לנצח. יש פה דרך חדשה שנכנסנו אליה וצריך להתחיל להכיר ללמוד לעבוד..

וזה ככ לגיטימי שיהיה קשה ומבלבל ומורכב בהתחלה ובאמצע ובכלל ומה שצריך זה בעיקר סבלנות ואמונה. סבלנות בדרך הזאת ואמונה בקב"ה ובעצמנו שהוא ממש איתנו ודואג לנו.

כתבת שיש לך אכזבות על החוסר בירור בדברים מסוימים. אני מבינה וזה כואב. אבל תחשבי מה כן קיבלת באולפנה שלך ותראי כמה תודה עצומה יש לך לקב"ה ולהורים שלך שהלכת לשם.
ומכאן קחי את האכזבה-למקפצה! תחשבי מה את רוצה לברר? מה חשוב לך? הזמן הוא לא האישיו פה כשטיפה נעצור לחשוב, אלא הרצון שלנו וזה שאנחנו ככ רוצות לברר ולעשות רצון ה'. זה המדהים. ואת תוכלי לעבור תהליכים טובים עכשיו ותמיד. תסתכלי עלייך ועל זה בעין טובה. זה יעזור.

איך ממשיכים להיות מי שאנחנו רוצות בתוך העוילם והטירופ לפעמים?
קשר עם הקב"ה. התבוננות. התבודדות.

תפילה. התמידיות הזאת היא העוגן והכח.

לימוד תורה- לבד או עם מישהי בזמן ושעה קבועים. כל מדבר שמשמח! ואדרבא לפני שבת וחגים..

קשר עם ההורים והאחים- אם יש כזה להמשיך ולטפח ואם לא להתחיל.

לעשות דברים שאת אוהבת- שייתנו לך משמעות לחיים. להתנדב (מלגת פרח למשל) ולא חסר.. אפשר לחשוב על יוזמה שלך ולפתח אותה..

קשר עם חברות מהאולפנה- עם חברות טובות להמשיך לדבר כל כמה ימים/שבועות (תלוי בעומס שלך) זה נותן מלא כוח. את תראי.. לקבוע זמנים קבועים למפגשים..

אני יודעת. זה קשה. במיוחד בהתחלה. אבל אל תפסיקי להאמין. יהיה טוב בע"ה. את תצליחי לעבור את זה. ותזכרי תמיד כמה זכית. ותשמחי בזה. ותהיי גאה בזה.

ספירת העומר. יש שיר של שמואל פרדניק "מה לכם להתבייש" מאד נכנס לי בשירות לאומי ולא יוצא מאז.. תשמעי בהמשך בבית המקדש בע"ה. אמן. השיר מרגיש לי כדיבור כזה שלנו על הלהיות שמחים בדרך שלנו. וזה מאד מתקשר לי מבחינה דתית. וריגש אותי.

בהצלחה גדולה גדולה!!:-*

,,אני זמנית כאן

הנה השיר

מצרפת לך את הגרסה הישנה (שלדעתי יותר יפה)

משום מה אין אותה ביוטיוב.. רק את החדשה..

איזה שיר חמוד(:מישהו איתיאחרונה
נקודה קטנה ביחס לעמדה שלך למשבר. בהערכה והצלחה!טהרה

כא- קְדוּשָׁה מַחֲרֶבֶת וּבוֹנָה[עריכה]

יש קדושה בונה, ויש קדושה מחרבת, הקדושה הבונה טובה גלוי, והמחרבת טובה גנוז, מפני שהיא מחרבת כדי לבנות משהו יותר נעלה ממה שכבר בנוי.

המשיג את סוד הקדושה המחרבת יכול הוא לתקן כמה נשמות, ולפי גודל השגתו כך גדול הוא כח תקונו. מהקדושה המחרבת יוצאים הלוחמים הגדולים, המביאים את הברכה לעולם, מעלת משה בעל היד החזקה, ששבר את הלוחות.

מי שאין נפשו משוטטת במרחבים, מי שאינו דורש את אור האמת והטוב בכל לבבו, איננו סובל הריסות רוחניות, אבל אין לו גם כן בנינים עצמיים. הוא חוסה בצלם של הבנינים הטבעיים, כמו השפנים שהסלעים הם מחסה להם. אבל האדם, מי שנשמת אדם בקרבו, נשמתו לא תוכל לחסות כי אם בבנינים שהוא בונה בעמלו הרוחני, שאיננו פוסק תמיד מעבודתו הזריזה.

לפעמים הרעיון עולה למעלה, מתאותו בענינים רבי הכללות והטוהר, אז מתחלשים ביותר הענינים השפלים, היותר פרטיים, האחוזים במסעדי הדמיון, והמשפטים הרגילים, וכל חלקי הטוב והקודש, שהיו אחוזים בהם, מתרופפים, והאדם נשאר משתומם, עד שיוברק לו אור יותר בהיר, שיבנה את הריסתו הרוחנית, בנין יותר נעלה, ויקח גם כן את כל מעמקי הטוב והקודש, שהיו נתונים בתוך אותם הענינים השפלים והשטחיים, ויבנה מהם עולם חדש, עולם מלא אור גדול.

ועוד משפט ממאמר 'ייסורים ממרקים' של הרב קוק- למראה זעזועי האורות כמו אלה חושבים שהאמונה נופלת,שהעולם מתהפך,ובאמת הצללים נדים וזזים,בורחים ומסתלקים לפנות מקום לאור.

וואוו חזקק ביותררהו

זה מ"יש לך כנפי רוח"?

המקור..טהרה
מאמין שיש את זה גם ב'יש לך כנפי רוח'. המקור באורות הקודש ב' עמ' שיד. המשפט בסוף- בספר אורות,מאמר- ייסורים ממרקים. זה באמת נפלא. שיהיה לטובה!
יש את זה בשניהםהחסיד
שכוייח על זה!מישהו איתי
תודה!טהרה
זה בדיוק הזמן הנכוןראשיתך
בדיוק עכשיו, אחרי שיצאת מהחממה, זה הזמן לבנייה אמיתית שלא תלויה במשהו מבחוץ.

זה הזמן המדוייק והנכון להתחיל להכיר את התוכן הפנימי, ממה מורכבת, מה אני חסרה, ולאט לאט לגלות למה אני צמאה, ולנסות להרוות את הצמאון - למצא מה ממלא.

זה תהליך התבגרות אמיתי ומבורך, לא קל, וכמו בכל גדילה - יש כאבי גדילה.
העיקר לא להבהל מזה, לא לפחד לנסות, לבדוק, כי לא תמיד מגיעים לדבר הזה שממלא אותנו על החיפוש הראשון, לתת מקום בנפש לתהליך. לנשום, הכל בסדר..
להבין שזה שלב שיוציא אותך בהמשך יותר נכונה, בנויה ואמיתית.
וואווו אמאאלהה איזהה עמ"י מתוקיםםהו

איזה נשמות טובות יש פה!!

באמת שכיוונתם, וננתתם כוח!עצם ההבנה וגם העצות המעשיותת

באמת באמת שאתם לא מבינים איזה שליחים טובים אתם! תבורכוווווו

ממש תודהה לכל מי שענה והתייחס..חיזקתם ממש ממש!

רק אגיד שמזדהה.מזמור לאל ידי
שיהיה בהצלחה.
ילדה שיוצאת מלא פעמים בלילה ממיטת מעבר, מותשים.עינב66

אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?

רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.

מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.

תכתבי בפורוםרקאני

הריון ולידה

פה זה פחות רלוונטי

בפועלנפשי תערוגאחרונה

מה שיעזור זה להחזיר כל פעם

כל פעם

אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון

עם הזמן זה עובר.

ואתם כהורים.

אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה 

אנשים שמבינים בכסף השקעות וכוניק זמניק
אני אשמח לשמוע אותכם שם בשאלה קטנה שאלה על חסכון קטן - חיסכון השקעה וצריכה
פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר

מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?

יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.

האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?

תגיד אוצר החוכמההפי

תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים

באיזה הקשר זה פורום? 

תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר

ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.

זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.

זה קצת מצחיק אבלנקדימון

מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.

זו פרשנות בלבד.

לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר

כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.

חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.

בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.

אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.

בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
להבנתי, סוד ההצלחה של הפורומים שהזכרת הוא שרוב גולשיו עם חסימה חזקה מאוד לרשת, ככה שאין לה באמת "רשת" שמושכת אותם לכל מיני מקומות ומפריעה לריכוז...
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה

לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.

יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולדאחרונה
אבל לא יודע אם היא סגורה, רק שמעתי עליה מרב שאני מכיר
ממש מושך אותי כל הנושא הזה של בניה ויצירהרק נשמה

עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר

יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?

פשוט להתחיל, בכל דרך, להשקיעזיויק
מהאינטרנט בשלב א', ואחר כך תתקדמי לדברים ממשיים יותר
יש ביוטיוב כמויות של חומר בחינםמשהאחרונה

משם אפשר להתחיל. אחר כך להתקדם...

פלאפון חדש. באיזה מחיר כדאי? מה היתרון של דגם יקר?מתיעצת28

אממ... מניחה שזאת שאלה קצת מצחיקה וילדותית כי זה כמו לשאול למה יש רכב שעולה 50K ולמה פרארי עולה 300K..

ובכל זאת.. אני רוצה לקנות סמארטפון חדש אחרי 5 שנים..  מה היתרונות לקנות ב2000 ולא ב1000/1500 ש"ח? ואולי בכלל כדאי חד"פ להוציא 3000 ש"ח?

השאלה מה חשוב לךפשוט אני..

לדעתי, לאדם הממוצע טלפון ב-1,000 ש"ח (מהדור האחרון של שיאומי למשל) יכול לספק את כל הצרכים +++. 

אבל אם למשל חשוב לך מצלמה מעולה, כזאת שתאפשר לך לפתח את התמונות שצילמת בלי שיראו שזה צולם בטלפון (כלומר בלי פיקסולים, מריחות וטשטושים), אז המחיר כבר קופץ פי כמה...

נתונים נוספים שאם הם חשובים לך, יכולים להשפיע על המחיר: עמידות למים ואבק, בהירות מסך (לנוחות צפייה באור שמש), עמידות לנפילות, זיכרון RAM (ככל שגבוה יותר - הטלפון יוכל לשרוד יותר משימות גם בלי להאט ולהיתקע), קליטה של דור 5 (מאז שיש לי דור 5 - אני כבר לא מחפש WIFI באף מקום, כי האינטרנט שלי במכשיר יותר מהיר מרוב הרשתות הביתיות), אפשרות לסים וירטואלי (בשביל להתחבר לחברות סלולר בלחיצת כפתור בלי צורך בסים פיזי, כולל למשל אם רוצים חבילת גלישה בחו"ל כמעט בחינם), טעינה מהירה, סוללה חזקה...

מכשיר שמצטיין בכל מה שכתבתי עכשיו, כנראה יעלה לפחות 3,000 ש"ח. אבל מי שלא חייב את כל התכונות האלה, בהחלט יכול לקנות מכשיר פשוט יותר.

נקודה למחשבה: מכשיר פשוט של היום שעולה רק 1,000 ש"ח, הרבה יותר משוכלל ומתקדם ממכשיר דגל שעלה לפני 5 שנים 3,000 ש"ח.

מצטרף לנאמרנפשי תערוג

הכל תלוי מה תרצי לעשות עם זה

לאחרונה קולגה רכשה את הדגם האחרון של אייפון הכי טוב.

עלה 7000+

שאלתי אותה מה הצורך, היא הסבירה שהיא מצלמת הרבה סרטונים לפרסום העסק שלה והיא חייבת שזה יהיה הכי טוב שיש

לעומת זאת.

אצלי התכונה הכי חשובה במכשיר סלולרי זה אינפרא אדום. לצורך שליטה במזגנים במקום עבודתי. לכן חיפשתי דווקא את התכונה הזאת. 

קצת דיוקיםגירגירמיאחרונה

כל מה שכתבת גם מכשיר ב-1000₪ יכול לתת, חוץ מסים וירטואלי שזה שמור למכשרים יקרים.

כמו שכתבת בעצמך, המכשירים הפשוטים היום הם הכי טובים שהיו לפני 5 שנים.

ההבדלים בעיקר הם "הפרמיום", ועל זה משלמים הרבה מאוד.

לדוגמא, אם המכשיר מפלסתיק או מאלומיניום מוסיף עלויות ייצור של בערך 30$, האם זה משנה? כנראה שלא, עוד לא הכרתי מישהו שלא משתמש בקייס (חוץ ממני). 

כנ"ל לגבי מסך אם הוא LCD או OLED מדובר על הפרשים של 100$ לפחות עבור היצרן, אני אישית לא רואה הבדל בצבעים או בבהירות גם באור שמש.

כנ"ל לגבי המצלמה, אם אתה מצלם צילומים קלים (ללא תנועה, אור טוב) ולא אכפת לך ש-AI ישפר את הצילומים, לא תוכל להבדיל בין תמונה שצולמה למכשיר יקר או זול.

כנ"ל לגבי איטום למים, כל המכשירים שראיתי מבפנים היו חסינים למים, זה בסה"כ אטמי גומי פשוטים יחסית, אבל לזה שאין תקן אומר שהיצרן לא לוקח אחריות ולא משלם תמלוגים עבור ההסמכה.

יש עוד הרבה הבדלים כאלו, היצרנים יודעים את זה ולכן המכשירים הזולים פשוט חותכים את על הפינות האלה.

כל האמור לעיל לא מנע ממני לקנות את מכשיר יקר מאוד מאוד.

אגב, סים וירטואלי לא יותר זול מסים רגיל מחברה מקומית או סים רגיל גלובלי שתזמין מאליאקספרס, הוא רק יותר נוח,  זה יותר זול רק עבור סים עם חבילת גלישה בלי מספר. 

את חייבת להגדיר לעצמך מה אופי השימוש שלך בוזיויק

כי זה יכול להיות כלי זניח שאת לא נוגעת בו כמעט וזה יכול להיות מרכז היום שלך ללימודים / עבודה וכאלה.

אם למשל את מצלמת ועורכת סרטונים זה גם שיקול ובגלל זה כדאי לחשוב עם עצמך מה הפונקציות שחשובות לך ומה התקציב.

כמו שכתבו כולםפצל"פ

זה תלוי למה את משתמשת...

וגם לכל חברה ודגם יש יתרונות וחסרונות

אני מציע לך אם את באמת פחות מבינה ומכירה את העולם הזה של מפרטים של פלאפונים וההבדלים ביניהם

אז פשוט תכתבי מה השימושים שאת עושה בפלאפון וכמה מהם במקביל

אם בא לך אז יכולה גם לומר איזה מכשיר יש לך עכשיו ומה את מרוצה ולא מרוצה ממנו ככה יהיה מקום להשוואה וידעו לתת לך יותר מדויק

אם יש לך גם חברה של פלאפונים שאת רוצה רק מהם אז תכתבי

מה הצורך?משה

מכשירי ביניים (1500+) מספיקים לדעתי לרוב השימושים. אני עצמי מסתפק במכשיר ביניים שקניתי בפסח של 2021 ועבר מאז קצת שדרוגי תוכנה קצת יותר מורכבם (כן, בניתי לו רום !). הוא אחלה ומשרת אותי יפה לבינתיים.

קנית בסוף גלאקסי כלשהו אבל אל תשאלומתיעצת28

נמחקה לי כל היסטורית הצטאים בווצאפ במכשיר *הישן* .. ואחרי דו שיח ארוך עם הצאט GPT/גמיני נראה שאין לי שום גיבוי... מצד שני אם להיות רציונלית מה כבר איבדתי? הודעה ממשהי מהעבודה שמארה לי כמה אני מיוחדת.. נראלי נחיה.. 

תתחדשי🤗 ומעכשיו את מקפידה לגבות את הדברים בסלולריפ.א.

שלך באופן שוטף 

תתחדשי! נשמע לא קריטי בכללזיויק
"הודעה ממשהי מהעבודה שמארה לי כמה אני מיוחדת.. "יוני.ו.
נשמע די מבאס לאבד חחח
ווטסאפ זה צרה צרורהמשה

וגיבוי שלו (באמצעי חיצוני, כלומר קובץ טקסט) בעיניי זה די קריטי.

לשבור הרגלים קבועיםזיויק

יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?

כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.

איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?

ההובי של חייoo

לשנות הרגלים רעים

ליצור הרגלים טובים

כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל

ממליצה על ספר כוחו של הרגל

הוא מסביר את הרעיון של

טריגר- פעולה- תגמול

איך להיפטר/ ליצור הרגל

אמיתי? זה קל לך?זיויק
אחפש את הספר
לשנותoo

או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך

הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו

לא אוהבים תהליכים

וזה גורם לקושי בהשגת דברים

אני כן אוהבת תהליכים

מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות

לרוב גם נהנת מהדרך

לכן בעיניי זה לא קשה

אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים

נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
עם זאת זה מאתגר תסכימי איתי
לאט לאטנפש חיה.

ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר

ללכת בצעדים קטנים 

ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע

תהיי ספציפית?זיויק
וזה עזר?
אשתדלנפש חיה.

לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות

ופירט איך לעשות את זה צעד צעד

זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.

לגבי הצעדים הקטנים-

נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז

קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)

לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)

כשהייתה לי מטרה גדולה

השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....

היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי

רק צריך לרצות

ולעשות משהו קטן בכיוון. 

תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג

ומוסיפים כמה שיכולים

אי אפשר לשבור הרגליםצדיק יסוד עלום
אפשר לשבור הרגלים, זה לוקח זמן אבל קורהקעלעברימבאראחרונה
דייטיםאבוד
בנות תעזרו לי, אני לא מבין אני לוחם משוחרר נראה באמת טוב, אבל בנות פוסלות אותי סתם, מה קטע?
הפורום הלא נכוןארץ השוקולד

יש פורום לנו שנועד לזה.

לגופו של עניין, יש מגוון סיבות להחליט שכן או לפסול, לא הייתי מניח שהמראה היה הסיבה.

מוזמן לשאול בפורום לקראת נישואין וזוגיותפשוט אני..אחרונה
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך א' בטבת תשפ"ו 22:03

ו...

בנות הן לא בנים, תחליף דיסקט 🤭

רעיונות למשחקי קופסאהרמוניה
עבר עריכה על ידי הרמוניה בתאריך כ"ג בכסלו תשפ"ו 20:09

מגבשים וכייפים ששווה לקנות?

תודה

אליאסדרור אל
קטאן כמובןריבוזום
טיקט-טו-רייד שיחקתי פעם אחת ומאוד נהניתי אבל אין לנו בבית, אז אין לי ניסיון אישי אם הקסם שלו מחזיק מעמד. לפי מה ששמעתי מסביב נראה שכן משחק שווה. 
נראה ככה...הרמוניה
שם קוד!ריבוזום
איך שכחתי (דורש לפחות ארבעה שחקנים)
זהוו גם אליאס...הרמוניה
סיאנס. לא משחק קופסא אבל מגבש.די שרוט
ואם יש בעיה הלכתית של עבודה זרה אז טוויסטר. ואם יש בעיה הלכתית של נגיעה אז טלפון שבור. ואם יש בעיה הלכתית של במושב ליצים אז תלמדו הלכות לשון הרע.
אני בוכה😂Shandy
אציע כמה שונים:ארץ השוקולד

שם קוד,

אליאס,

דיקסיט,

עידן האבן,

טיקט טו רייד,

Robo rally,

The crew,

Avalon,

Shadows over Camelot,

Nefarious,

Colloretto,

סושי גו,

אזול,

Draftasorus

יואוהרמוניה

מה זה השמות האלה אתה בטוח שזה בישראל?😂

ממש תודה!

מה ה3 הכי מומלצים בעיניך? (חוץ משם קוד ואליאס)

הרבה משחקים הם באנגלית במקורארץ השוקולד

ולא יודע אם תרגמו אותם, בכל מקרה, בכלל המשחקים שפירטתי אין מלל כמעט.

תלוי מה הסגנון שאת מחפשת?

האורך? מספר השחקנים?

אה וואלה...הרמוניה

טוב אז יש לי שיעורי בית לחקור.

לא משנה הסגנון והאורך העיקר שיהיה אפשר גם בשני שחקנים ומעלה ולא מ-4

מה שלא מתאים רק ל2 מהרשימהארץ השוקולד

שם קוד (יש לו גרסה לזוג),

אליאס,

דיקסיט (אפשר לבצע התאמות שיעבוד לזוג),

Avalon,

Shadows over Camelot

סושי גו,