נשים ובישולים.יהודי פשוט.
אני באמת לא מבין מאיפה בא המקום הזה,
שאם משייכים בישול לנשים אז זה לא בסדר / שוביניסטי / ועוד כמה מילים שהמציאו בשנים האחרונות.

אני מאמין שבישול לבית ולילדים, לכבוד שבת וחגים זה חלק גדול בעבודת ה' של הנשים. ואני לא מרגיש אפילו טיפה לא בסדר או זלזול באמרי את זה. כדאי לשאול ולשמוע את הדורות הקודמים, את האמהות והסבתות שלנו מה הגישה שלהן לבישול לכבוד שבת ולכבוד הבית. "אל תבוז כי זקנה אמך".

(ומי שמכיר אותי, גם פה בפורום, יודע שאני מאוד אוהב לבשל, ככה שזה לא בא מעצלות, אלא מחלוקת תפקידים נכונה, זה הכל.)
אם אתה רוצה להשוות לנורמות בדורות קודמים - אתה גם אמור לשאוףכינוי-לרגע
לחיות בהתאמה באורח החיים של אותם דורות.

אי אפשר לקחת רק זוית מבט אחת מכל המכלול של אורח החיים ותנאי החיים שהיו נהוגים לפני דורות.

לא דיברתי על הפרקטיקה.יהודי פשוט.
אלא על עצם היחס לבישול לכבוד הבית, הילדים, השבת והחגים. וזאת עיקר כוונתי.
כיימ''ל

זה לא סתם שיוך - זו אמירה שזה התפקיד שלה בגלל עצם היותה אישה לבשל ולנקות ולכבס וכו', שלא לומר ציפייה ודרישה.

וסליחה אבל היום נשים עובדות ומפרנסות כמו גברים, וזה בסדר מבחינתם שזה השתנה כי המציאות השתנתה וזה דור אחר וכו', אבל התפקיד הקודם - זה עדיין נחשב תפקיד נשי כי ככה היה וככה יישאר. נשמע הוגן? לי לא.

ודבר שני - זה עניין של נורמות, אין שום מעלה בכך שאשה תעשה את הדברים האלה ולא הגבר (אם כבר מסופר שהיו אמוראים שהקפידו לבשל בעצמם לשבת) ואין שום קשר ל'אל תבוז כי זקנה אימך'.

נכון, זה בהחלט חלק מהתפקיד של האישה.יהודי פשוט.
אני אומר את המשפט הזה בלי להתבייש.
בעניין הדבר השני, אתה יכול לומר שבעיניך אין בזה מעלה, אבל לא להגיד כעובדה, כי יש לי על מה להישען בדבריי אך בחרתי בכוונה לא להביא מקור, כנ"ל לגבי המשפט האחרון.

ולגבי האמוראים, אתה רק מוכיח את דבריי, הם השתתפו בעשייה לכבוד שבת, בישלו או חטבו עצים וכו', וממילא אתה מבין שאר הדברים עשו הנשים שלהם.
זו דעתך, אני חולק עליהימ''ל

וכמו שאתה אומר אותה 'כעובדה', גם אני אומר כך את דעתי.

אני חושב שאתה מבלבל בין שמרנות לבין הדת, כאילו שימור הנורמות הישנות הוא ערך דתי (באופן סלקטיבי וקצת צבוע יש לציין).

אבל הנה העניין בשמרנות - לפעמים היא משמרת דבר טוב, ולפעמים היא משמרת דבר ניטרלי שמיותר אבל לא מזיק לשמר, ולפעמים דבר שלילי.

ברור שנשות האמוראים בישלו לרוב, זו היתה התקופה - גברים עבדו ונשים טיפלו בבית. אלא אם העבד עשה את זה בשבילן.

כתבתי "אני מאמין" בראשית דבריי.יהודי פשוט.
ולכן זה לא נאמר כעובדה.
וכמו שאמרתי, אני לא נסמך על דעתי, אלא על רבותיי, ששמעתי את הדברים מהם בצורה הרבה יותר נחרצת, אני עוד הייתי עדין בדבריי. ולכן אין מה לומר לי שאני מתבלבל בין שמרנות לבין הדת

בכלל לא חושב שהייתי צבוע בדבריי אבל בסדר, זו דעתך וזה אחלה לגמרי
מה?ימ''ל

כתבת בנחרצות גמורה "נכון, זה בהחלט חלק מהתפקיד של האישה. אני אומר את המשפט הזה בלי להתבייש". ואין בזה בעיה, זו דעתך וזה בסדר כמו שדעתי הפוכה וגם זה בסדר.

לא אמרתי שמה שכתבת צבוע, דיברתי על הגישה השמרנית שייצגת. שמצד אחד מאוד משמרת דברים מסוימים אבל באופן מאוד סלקטיבי, בד''כ על פי מה שנוח.

למשל זה שכיום נשים יוצאות לעבוד כי המציאות השתנתה (שלא להזכיר את זה שאצל אברכים הן המפרנסות העיקריות אם לא היחידות) - אבל מצד שני התפקיד שלהן משורש נשמתן הוא גם לנקות ולחתל ולכבס. כן, זו צביעות ידידי.

פויה. לתת פרחים זה תפקיד של גבריםימ''ל

א' היציאה של נשים לעבודה לא מוסיפה על המאזן הכלכלייהודי פשוט.
בד"כ ביחס לפעם. מכיוון שפעם אישה הייתה בבית עם הילדים, וממילא ה6,000 שקל של הגנים של הילדים שמשלמים היום - היה נחסך, שזה משכורת ממוצעת היום.

מעבר לזה אני לא רואה עניין להמשיך בדיון כי אנחנו בדעה מאוד שונה, אז אין טעם סתם להתווכח, תודה על התגובות זה ממש אחלה לשמוע עוד דעות,
לילה טוב

זה ממש לא שייך לטענהימ''ל

כי השאלה העקרונית היא מה תפקיד האישה - או ליתר דיוק אם קיים דבר כזה בכלל באופן מהותי או שזה תלוי בנורמה.

אז אם כן לגיטימי שאישה תצא לעבודה וזה כבר לא שינוי של "חלוקת תפקידים נכונה" - אז למה המטלות של הבית הן כן תפקיד שלה ולא משנה שהמציאות השתנתה?

חוץ מזה שמבחינה עובדתית זה ממש לא נכון מה שכתבת - אחרת נשים לא היו יוצאות לעבוד. בפועל הן יוצאות, ולפעמים מפרנסות יותר מהבעל (אם לא לגמרי בעצמן - שכאמור זה נפוץ מאוד אצל ה'הכי שמרנים'...).

אני לא כל כך מבין את הטענה שלך כלפי.יהודי פשוט.
אני לא עודדתי אף אישה לצאת לעבוד, אם היא יוצאת לעבוד מרצונה, ובמרכאות היא שינתה מרצונה חלק "מחלוקת התפקידים" הישנה, אז אני צריך להגיד לה בואי נהפוך את כל הקערה על פיה ונשנה את הכל?
כמובן לא אישית כלפיךימ''ל

כלפי הגישה שאומרת שמטלות הבית הן תפקיד המיועד לאישה באשר היא אישה. כי רוב מי שאוחז בה אוחז במתוך שמרנות - אבל כזו מאוד סלקטיבית כאמור.

אם לדעתך האישית אישה גם לא צריכה לצאת לעבוד, וגם לא ללמוד ולהשכיל כי זה גורם לה למחשבות זימה וכו', וגם לא לצאת מהבית יותר מפעם או פעמיים בחודש כמו שכתוב ברמב''ם אז הטענה של צביעות אכן לא תקפה לגביך, אלא טענה של ניתוק.

^^^חופשיה לנפשי
תודה רבה אין לי הרבה מה להוסיף
...לב אוהב

אגיב בזהירות-

אני לא שוללת את זה שחלק מהתפקיד של האישה/אמא בבית זה לייצר אווירה נעימה וחמה ומקרבת

ודרך הבישולים בהחלט אפשר לעשות את זה.

בישולים ואמא זה משהו שמאוד מתקשר ביחד.

אבל להגיד שזה חלק גדול בעבודת ה'?

אולי החלק הגדול שלה זה פשוט לדאוג לבית וחינוך הילדים.

וחלק מזה זה בישולים שמייצרים באמת אווירה של בית.

אבל היום זאת אמירה שאולי מעט תעצבן 

כי היום אישה אולי תרגיש שבישולים זה מעט מקטין את העולם של עבודת ה' שלה.

לא שזה רחוק ממנה, אלא כי היא הרבה יותר מאדם שנמצא ואחראי על מטלות הבית וחלק מזה-הבישולים

היא אדם עם חלומות

עם שאיפות

עם רצונות

ולצמצם את כל זה לבישולים, לא יודעת זה כן מעט יכול לפגוע אולי....

במיוחד שבעבר נשים פחות עבדו אז הגיוני שעול הבית היה נופל עליהן

אבל היום זה כל כך אחרת

נשים מאוד עמוסות בחוץ

התפקידים השתנו

האמת שבעיקר מה שמציק לי כאן זה האמירה שזה חלק גדול בעבודת ה' שלה

אפילו שאני לא שוללת את זה

זה עדיין מעט מציק.

לא הבנתי איפה הצמצום?יהודי פשוט.
ודאי שהיא אדם עם שאיפות וכו', אבל מה הקשר למה שאמרתי על בישול?

לא רק לייצר אווירה, גם עצם הבישול עצמו, לשלוח את הילדים לתלמוד תורה עם אוכל טעים זה עבודת ה' גדולה.
להכין עוף לשבת זה עבודת ה' גדולה.
עם ישראל קוראים כל שבת את אשת חיל, כתוב שם, "ותקם בעוד לילה ותיתן טרף לביתה וחוק לנערותיה", "לחם עצלות לא תאכל" הדברים האלו לא נכתבו סתם.
אסבירלב אוהב

אז בבקשה תכין אתה אם בעיניך זה עבודת ה' כזאת גדולה

סתם, אני צוחקת

אממ לגבי לבשל לעצמי זה מרגיש לי בזבוז זמן

הרעיון בבישול החשיבות שלו בעיניי זה נטו בשביל נתינה לאחר ולעשות טוב למישהו

לייצר אווירה טובה

לזה יש חשיבות ומשמעות.

אבל לא יודעת אם רוצה לפתוח את זה.

בגדול אני כן חושבת שזה התפקיד של האישה

אם כי יש נשים שהן לא מחוברות לזה וזה לגיטימי לגמרי.

אכין בשמחה בע"ה בלי נדר.יהודי פשוט.
אני ממש לא מפחד מלבשל.
בע"ה בלי נדר אעזור ואעשה בשמחה, רק העניין זה שזה יותר התפקיד של האישה מאשר שלי, כי יש לאיש ואישה תפקידים שונים בעולם הזה, ואני מתפלל לה' שיזכה אותי באישה שמבינה את זה (בן יתר המידות שאני מתפלל עליהן).
אבל מה הופך את זה לתפקיד של האישה יותר מאשר של הגבר?חופשיה לנפשי
התורה הקדושה וחכמיה.יהודי פשוט.
-עריכה-חופשיה לנפשי
איפה?
אני רואה את זה בעיקר כתוצאה של מציאות שהיא תוצאה של קללות אדם וחווה, אדם קולל ב"בזיעת אפך תאכל לחם" ולכן תפקידו הרשמי היה לעבוד מחוץ לבית ובאופן טבעי תפקיד האישה היה לעבוד בבית.
אני לחלוטין לא רואה את זה כמשהו מהותי, מבחינתי עדיף לקנות אוכל.
חלק קטן מהמקורות.יהודי פשוט.
- "מימַי לא קריתי לאשתי 'אשתי' ולשורי 'שורי', אלא לאשתי 'ביתי', ולשורי 'שדי'" – מבאר רש"י: "אשתי ביתי: שכל צרכי הבית על ידה נעשים, והיא עיקר הבית". (גיטין נב.)

- אמר ליה [לו] רב לר' חייא: נשים במאי זכיין [במה הן זוכות] לקבלת שכר זה? ענה לו: באקרויי בנייהו לבי כנישתא [בהבאת בניהן לקרוא במקרא בבית הכנסת], ובאתנויי גברייהו בי רבנן [ובשליחת בעליהן לשנות בבית החכמים, בית המדרש], ונטרין לגברייהו עד דאתו מבי רבנן [והמתנה לבעליהן עד שהם באים מבית החכמים, בית המדרש]" (ברכות יז,א). (מבואר על פי הרב שטיינזלץ).

- מצוות שהזמן גרמא, 'זה שהתורה פטרה ממצוות עשה שהזמן גרמה... כי סתם נשים בעולם אינם עשירות, ועליהן מוטל גידול הילדים והילדות, שהיא מלאכה היותר חשובה להשם יתברך ולתורה. וכן ברא השם יתברך בטבע כל מין ומין מבעלי חיים שהנקבות יגדלו את הוולדות, ואף את מין האדם לא הוציא מן הכלל בזה, שגם טבע הנשים מסוגל יותר לגידול הילדים, שמצד זה הקל עליהן שלא לחייבן בלמוד התורה ובמצוות עשה שהזמן גרמא'
(הרב פיינשטיין (או''ח ד, מט) והרב עוזיאל (משפטי עוזיאל ד, עניינים כללים)).

ויש עוד ועוד ועוד, אבל מאוחר עכשיו.
איפה מוזכר פה בישול?חיות צבעונית
חח מה?יהודי פשוט.
"שכל צרכי הבית נעשים על ידה והיא עיקר הבית", יותר ברור מזה?
"ועליהן מוטל גידול הילדים והילדות" חלק מגידול הילדים זה גם להכין להם לאכול.
ממתי פוסקים הלכה מהגמרא?advfb

לא פסקתי הלכה מהגמרא.יהודי פשוט.
כתבתי כמה פעמים בשרשור הנ"ל, שמה שאמרתי זה דברים ששמעתי, ולא אני אמרתי אותם מדעתי.
על מי אתה נסמך?advfb

שמעתי שהגרי"ד לימד את בנותיו גמרא, זה אומר שזה מחייב את כולם?

זה הולך הפוך:הָיוֹ הָיָה

הפמיניזם הוא גדול מבזי הנשים שקם בהיסטוריה.

השלבים הם ככה:

1.תפקיד מסויים הוא נשי

2.נשים מעוניינות להיות גברים

3.התפקיד הנשי הופך להיות לא אהוד

4. לומר שהוא תפקיד נשי זה ביזיון לנשים

ולתפארת....

לפמיניזם היו ויש עוד צדדים, ומאוד חיוביים מבחינה חברתית.כינוי-לרגע
לא רק ההיבט של תפקידים נשיים, לא אהודים (בישול, כביסה וניקיונות).

אלא גם שיפור מעמד הנשים, בעולם שהיה מאוד פטריארכלי, עולם בו המציאות היתה שרק הגברים קובעים, ושולטים, ורק הם בעלי השררה והסמכות, הידע והחוכמה.

דוגמה קטנטנה למהפך הפמיניסטי בעולם החרדי - ייסוד בית יעקב על ידי שרה שנירר, ב 1918 בקרקוב, פולין.

אמת. הייתי צריך לחדד שכוונתי בעיקר למה שקורה כיום.הָיוֹ הָיָה

פמיניזם פעם היה מהות והיום הוא תירוץ/כלי שמנצלים אותו לרעהנוגע, לא נוגע
באופן אירוני, הפמיניזם הרדיקלי של דורנו יושב על תפיסת עולם שוביניסטית (המדד להצלחה זה לדוג' להיות ביחידה מובחרת או לפחות קרבי כמו בנים) או גרוע מזה- יודע שזה לא נכון ולא שייך אבל מקריב בנות אדם כדי לפרק את הצבא ואת הלאומיות.
מסכים שיש טוב בפמיניזםמישהו איתי
לא לגמרי מסכים עם התיאור שלך על המצב לפני הפמיניזם.
לא עובדתית ולא נורטיבית (הנחת יסוד כזאת ששרה,סמכות וידע הן איזה טוב בעצם..).
אבל אין לי כח עכשיו, וגם לא חקרתי את הנושא ככה שאין לי עמדה ברורה, רק מציע לשמוע כמה דעות בנושא, גם מהצד השמרני (ע"ע פורום קפה שפירא ודומיו)
יש דברים מעבר משמעותיים בפני עצמם מאשר עשיית דברים טכנייםadvfb

אני איתךאור וחיים

אף פעם לא שמעתי שזה לא בסדר. מה לא בסדר בזה? לפחות בתשעים אחוז מהבתים האישה היא זאת שמבשלת.

אין שום בעיה שאישה תבשלחושבת בקופסא

להפך, זו הפעלת משק בית, לקיחת אחריות והאכלת מסכנים שגוועים ברעב (לגברים יש חתיכת תאבון).

אני רק לא מבינה למה לעשות מזה אידאליזציה כאילו זו עבודת ה', ככה עשו האימהות, כל מהות נשמת האישה היא לטגן קציצות עד שהידיים הופכות לאדומות.

לפני שראיתי את שם הניק חשבתי שזו איזו צו"לניקית (אם אני משתמשת נכון במושג) מבית יעקב שרק מחכה לעבוד את ה' בכל גרביון 400 הדנייר שלה ולבכות בתפילה על הבצל הקצוץ.

אז אמרתי שתבלה עם הצדיקות שלה.

אבל "יהודי פשוט"- גבר?

באמת שאני לא אוהבת את ההתלהמות הפמיניסטית לבטל דעה של אדם בגלל שריבונו של עולם לא עשהו אישה, אבל זה באמת לא מתאים במקרה הזה.

עבודת ה'- לא מצוות בפני עצמן, זה משהו מאוד אישי ואנשים מוזמנים לשתף את החוויות ומה שהם חושבים משותף להם ולפלח אוכלוסייה שהם חלק ממנו בנושא-

אבל להשיג השגות מפורטות על החוויות הרוחניות של קבוצה שאתה הכי רחוק ממנה שאפשר, ועוד לטעון שאסור לקבוצה הזאת לסטות מההשגות שלך- זה ממש מתנשא ויומרני.

שיהיה ברור שאני חושבת שחשוב לבשל, עבודת ה' דרך הסירים של הסבתות מהדור הקודם בהחלט מוערכת וגם של כל מי שעושה כמוהן, אבל למה "זה חלק גדול בעבודת ה' של הנשים" באשר הן?

מה קורה לגבר שמבשל? הוא מקבל בונוס או שעובר על לא ילבש?

מה קורה לאישה שלא רוצה\ יכולה\ לבשל? חסר לה חלק בעבדות ה'?

כ"כ הרבה אנרגיה מוקדשת להילול וקידוש כל דבר שמקושר לנשים, פעוט ככל שיהיה, גם מהצד הפמיניסטי וגם מהצד ה"שוביניסטי גאה", כל הפוסטים של "העצמת נשים (ללכת למטבח)" סתם מיותרים במקרה הטוב ומתנשאים וחסרי טאקט במקרה הרע.

אני רק - את כותבת קורע רקלתשוהנ
מחילה, אבל מה?יהודי פשוט.
לא השגתי שום השגות שלי. אני מאוד משתדל לא להגיד דברים מדעתי. כמו שאמרתי באחת התגובות האחרות שהדברים שכתבתי הכל שמעתי מרבותיי, ועוד הייתי מאוד עדין.

אני ממש לא מקדש ולא מהלל שום דבר שקשור לנשים,
רק אומר את הדברים בלי לייפות אותם.
מה לעשות שחז"ל לימדו אותנו שהעבודת ה' של האישה זה לא בלימוד תורה, ולא בכתיבת חידושים, אלא בעיקר בתוך הבית פנימה, עם הילדים והבית. רוצה לחלוק על זה? אחלה. לא עלי את חולקת.
אני אמרתי שנשים צריכות ללמוד תורה ולכתוב חידושים?חושבת בקופסא

התגובה שלך מלאה ב"אני מאמין" "אני באמת לא מבין" אני מרגיש" ולא ציטוט אחד או דבר בשם אומר אחר, מחילה שאני מכניסה את המילים שאתה עצמך כתבת מתוך נקודת מבטך לתוך הפה שלך ולא לפה של כל גדולי ישראל יחדיו על סבתותיהם.

למה אתה מניח שאני רוצה שנשים ילמדו תורה (אם אתה מתכוון לגמרא)? כי אני לא חושבת שכל יעודן הוא אך ורק במטבח?

למה שתי האפשריות הן פמיניסטית מטורללת או שוביניסטית גאה? אי אפשר להיות בן אדם שרואה את ההבדלים המבורכים בין המינים, את החזקות, החולשות, ועדיין מבין שאלו בני אדם שמתפלגים עם סטיית תקן שאין מה להתעלם ממנה?

בשום מקום לא אמרתי משהו שלילי על בישולי נשים- רק שאלתי למה לצמצם את כל נשות העולם רק לזה? זה הופך אותי לפמיניסטית מטורללת שכופרת בכל התושב"ע ורוצה למנות רבה ראשה לישראלה?

איפה צמצמתי את כל נשות העולם לזה?יהודי פשוט.
אמרתי שזה חלק מהעבודת ה' שלהן. מי אמר שכל יעודן במטבח? את מגיבה על דברים שלא כתבתי, ככה שאני לא יכול לענות על זה.
לא כתבתי מקור לדבריי, מסיבה ששמורה עימי.
ואו איזה כתיבה מדהימה!... התחברתי ממשלב אוהב

אשכרה הדברים האלה לא ברורים מאליוהרמוניה

זה פשוט מרגיש נכון גם אם אני לא יודעת להסביר למה.

אם אני אנסה (ואני לא אצליח) זה כי אישה דואגת לילדים וזה כולל להלביש אותם, לסרק אותם, להאכיל אותם אז היא מכירה אותם הכי טוב ויודעת מה קורה עם כל אחד. עוקבת אחריהם באופן צמוד. הבעל כמובן עוזר לקלח והכל אבל הוא יותר מהווה את החומה של הבית ואת הדאגה מלמעלה. אם הוא נהנה לבשל, שיבשל, סבבה, אבל אין מצב שהאשה לא תבשל בכלל. זה כמו שהיא עוזרת בפרנסה והוא האחראי העיקרי לכך... צריך שותפות, והתפקידים מוגדרים מלכתחילה. במקרים יוצאי דופן זה לא בעיה כי זה קורה לבד. וזה לא בא לשלול את זה שמלכתחילה התפקיד של הגבר או האשה הוא כך וכך. יש כלל ויש יוצאים מן הכלל בכל דבר.

מסכים איתך מאוד, אבל כמו שאת רואה יש דעות שונות בענייןיהודי פשוט.
אז זה עניין אותי.
אני אומרת ככה... אם רוצים לדעת מה הבניות חברתיות ומה מוטבעהרמוניה

בנו, צריך להסתכל על ילדים. ורואים את זה מאליו ממש שבנים ובנות מתחברים לדברים שונים לגמרי, ועם זאת יש יוצאים/ות מן הכלל.

>>כיסופי לילה
לכל בית יש מטלות שצריך לבצע, ותפקידים שונים:
לימוד תורה , גידול ילדים, תחזוקת בית, בישול וכדו'
לפי דעתך, התפקידים של הגבר זה רק הרוחניות, כלומר, לימוד תורה וקיום מצוות, וכל מה שהוא עושה מעבר זה בונוס?
1) איך זה בדיוק מתיישב עם זה שהמצווה של נישואין ופרו ורבו היא המצווה של הגבר ולא של האישה, והאישה מסייעתו?
2) אם נלך לפי ימים עברו, האישה לא צריכה לעבוד, ולכן רק הגבר עובד, בד"כ, בעבודה פיזית עד שעות הערב המאוחרות, ואז ברור שחלוקת התפקידים ביניהם תהיה שהיא שרת הפנים והוא שר החוץ, אבל לא ייתכן שדעת התורה היא לחייב את האישה גם לעבוד במשרה מלאה כמו הגבר (ואפילו יותר ממנו, או להיות מפרנסת יחידה) גם להרות וללדת ולטפל בילדים ולתחזק בית. אני שואלת אותך באמת ובתמים זו דעתך?

חשוב לי לציין שאני לא חושבת שזה פחיתות כבוד להיות שרת הפנים, אדרבא, אני אשמח להיות עקרת בית(לפחות כרגע אני חושבת כך) ובין היתר לבשל.

מה שמקומם אותי הוא שחושבים שהאישה היא וודר וומן ומטילים עליה את כל ההתחייבויות , ועוד מדברים בשם התורה
@יהודי פשוט.
מצטערת, ערכתי התסלבלתי בתיוגכיסופי לילה
זה מאוד קשהיהודי פשוט.
לענות על תגובות שוודאי לא הן כוונתי. בבקשה תקראי את כל מה שכתבתי בשרשור הזה וגם בתגובות ואת תביני שהתשובה לשאלה שאלך זה לא. ודאי שזה לא כוונתי. וכי אישה עשויה מברזל?
ואם יהיו לך איזה שאלות על דעתי אז אענה בשמחה בע"ה.
אני מבינה שלא התכוונת לזהכיסופי לילה
אבל אתה מבין שזה פועל יוצא מדבריך? כי אנחנו חיים בימינו ולא בימים עברו, ולכן בד"כ גם האישה צריכה לעבוד, ואז קשה לתפקד לבד בכל המישורים.
בנוסף, התפיסה הזו ,החד משמעית , היא לא כל כך בריאה, כי היא באה ממקום מצפה ודורש, היא קצת מקובעת, וכדאי להיות גמישים, ק"ו בנוגע לעתידנו.
(ד"א, המציאות היא שדווקא האברכים בימינו עושים המון עבור הבית והילדים, אז זה לא דעת כל הרבנים הגדולים מה שציינת)
זה לא פועל יוצא מדבריי, לא דברתי על המעשה בשום צורה.יהודי פשוט.
דיברתי על זה, שלהיות עיקר הבית הפך בעיני כמה אנשים לדבר בזוי. לצמצום האישה.
ואני שואל למה? למה לא להבין שיש בזה ערך עצום ,עבודת ה' ממש. כן ממש.
אני לא דורש כלום. אני לא שייח' שמחפש שישרתו אותו, זה פשוט מצטער לשמוע שפתאום דברים נעליים כמו בישול לשבת קודש נראים בעיני חלק מהאנשים כמו צמצום. לפעמים רודפים אחרי דברים רוחניים ונשגבים, בעוד שהרבה פעמים דווקא בדברים ה"פשוטים" האלה מסתתר אלופו של עולם, ואינני מגזים בכלל, וזה מה שניסיתי לעורר.

לא על כמה גברים צריכים לעזור,
לא על כמה האישה עובדת,
ולא על מה היא צריכה להכין.

סליחה על התגובה המאוחרת, יש פה המון תגובות ולא הספקתי להגיב לכולם.
הגבת לדבריי בתגובתיכיסופי לילה
בהמשך השרשור, והבהרת את כוונתך. הבנתי מה שאתה אומר, ואני אפילו מסכימה עם זה, אבל אני חייבת לציין שזה לא היה מספיק ברור לפני שהסברת.
לכן ,כשפותחים שרשור בנושא כזה, עדיף לדבר כמה שיותר "ברחל בתך הקטנה". ולא לצפות שכול האנשים יבינו בדיוק למה מתכוונים.

מה גם, שמה לעשות שאנחנו חיים בעולם המעשה, ושיש אנשים שומרי מצוות שחזקים יותר בבין אדם למקום, והרבה פחות בבנ"א לחברו או שהם נורא מקובעים והולכים לפי הספר- ואם הם יקראו רק את האידיאל הזה של תפקיד האישה בעולם הוא.... הם פשוט יזלזלומבאישה שאינה מתפקדת 100%, ויהיו בטוחים שהיא מועלת בתפקידה- בזמן שזה לא נכון!

אני הבנתי שלא התכוונת לכך, בסדר. לא מאשימה, פשוט ראיתי לנכון לציין את הפרקטיקה, גם אם לא התכוונת לזה
צודקת, קיבלתי את דברייך.יהודי פשוט.
בד בבד, אני חושב שהדיון הוסט לשם בעל כרחי, בעוד שהיה ברור לחלק מהאנשים שלא על זה דיברתי, הם בחרו להגיב ולהפוך את דעתי לדעה שמבטלת את הנשים לכדי משרתות, וזה סתם חבל, כמובן לא כועס על אף אחד, אבל יש בשרשור הזה המון תגובות מיותרות שאינן עוסקות בנושא שעליו דיברתי.

בנוסף, גם על בחלק שבו את מסכימה, היו חלק שלא הסכימו, וגם זה בסדר גמור כמובן, אבל מראה שגם בזה לא כל הדעות שוות.
לדעתימבקש אמונה

לדבר על זה - זה סתם להעיר את המתים...  תן לטבע לעשות את שלו.

אנשים עושים הרבה דברים טובים שיבואו להם מהטבע שלהם -כגבר או כשאשה - כל עוד לא תפיל עליהם שזה התפקיד שלהם.

רוב הסיכויים שהאשה שתמצא תשמח לבשל לך וילדים. זה יבוא לה בטבעי - ברצון טוב להעניק

אבל כשאתה מגדיר את זה כתפקיד, מתחיל הבלאגן.

מבין אותך, אבל לא מסכים איתך ואני אסביר.יהודי פשוט.
הגישה לזה בצורה הזאת זה בדיוק הבעיה, כי מתפספסת פה כל הנקודה. למה שאישה תבשל רק בדיעבד? בבחינת כמו שכתבת לא להעיר את המתי. למה שהיא לא תעריך את הזכות של זה של לבשל לכבוד שבת? הגישה הזאת שכאילו לבשל לכבוד שבת לצורך הדוגמא זה פחות טוב מאשר דבר אחר שגבר עושה זה בדיוק הבעיה. אם אישה הייתה יודעת ומפנימה שבזה (ולא רק כמובן) היא עושה את רצון ה', אז הכל היה נראה אחרת מבחינתה. הבעיה מתחילה מזה שהופכים את זה לסוג ב' ולדבר לא חשוב.
לא הבנתי אותךימ''ל
ברור שלבשל לשבת זו מעלה, וגם לבשל לילדים.

זו עבודת ה', בהחלט. אבל זה נכון גם לגברים באותה מידה.

זה לא או שזה סתם ודיעבד או שזה תפקיד שנשות ישראל קיבלו מסיני.
חכםנוגע, לא נוגע
כשזה מרצון טוב- זה בעצם אומר שזו תוספת על דברים מהותיים וחשובים יותר שיש בה
זהחופשיה לנפשי
אוכל זה דבר שצריך כדי לשרוד וכדאי שהוא יהיה גם טעים אחרת זה סתם מבאס.
מבחינתי אפשר לקנות, אפילו עדיף.
^^^ תגובה ממש חכמה...לב אוהב

לא יודעת אם לצחוקראשיתך
אבל זו הודעה ממש מוזרה בעיני.

לא יודעת מי היתה אמא שלך או סבתא שלך, ולמה החלטת שבישול זה חלק מעבודת ה' של האישה.

בתור אישה, ספורט זה חלק מעבודת ה' שלי.

מה הקשר בין ה להיותי אישה לעבודת ה'? בדיוק כמו הקשר של סבתא שלך לבישול. אין קשר.
מענייןאור וחיים

שרוב הנשים כאן די זלזלו במה שאמרת. כל הבנות שאני מכיר כל כך מתרגשות מהבישולים לשבת, שהייתי בטוח שכולן ככה. נראה לי אמא שלי הייתה בוכה אם היא הייתה קוראת את התגובות המזלזלות כאן. 

ואין לי מושג מה הקשר בין רוב התגובות שכתבו לך לבין מה שכתבת. זה כמו שהיית אומר שחלק גדול מעבודת ה' של גברים זה לימוד תורה, ואז היו עונים לך, אבל מה אם הוא צריך לעבוד ואין לו זמן ללמוד תורה. כאילו ניתקו בין המהות של הדברים שלך, ונכנסו לדיון צדדי. 

אני גם חושב שהבית הוא חלק גדול בעבודת ה' של האישה, גמילות חסדים בבית, מצוות כבוד שבת, יצירת אווירה נעימה, דאגה לרווחת הילדים, תפילה עליהם וכו'. 

אתה פספסת פה משהו מהותיכיסופי לילה
הסיבה שהייתה התנגדות היא הנחרצות הזאת של להגדיר מראש מה התפקיד של האישה, ולדבר על זה מלמעלה, כאשר במציאות האמיתית בבית יהודי, זה לא עובד ככה. כל אחד אחראימעל עצמו. והוא צריך לקיים את התפקיד שלו, ולא להגיד למישהו אחר מה התפקיד שלו.
בשטח, מזוגות נשואים רואים שגבר שסובר כך, אשתו סובלת מאוד, וקורעת תחת הנטל, והבעל באמת ובתמים לא מבין איך זה קורה, הרי זה התפקיד שלה.( מדברת מניסיון אישי של חברות ומשפחה)
כלומר, הציפיות הגבוהות האלה מקשות גם על האישה וגם על הגבר.

וכעת, לעצם העניין, ברור שכל נושא הבית זו עבודת השם, אין ספק בכך, ברור שלבשל ולדאוג לילדים וכו' זה רצון ד'. ע"כ אין עוררין! התגובות הקשות מגיעות מהמקום הזה שזו האחריות של האישה, נקודה. וזה פשוט לא נכון, זו האחריות של שני ההורים, והחלוקה המעשית בפועל, תלויה בנסיבות החיים. (שכל הזמן משתנות, היריון, לידה, זמן של לימוד תורה של הבעל, בעל שעובד עד שעות מאוחרות וכו') על זה המיקוד. ולא על זה שזה לא בסדר שאישה תתפקד בבית, או שזה פחות ערך.
מקווה שסוף סוף הצלחתי להבהיר את כוונתי האמיתית, ואם לא אז עייפתי...
ממש צר לי שככה הבנת את דבריי, כי זה רחוק מאוד ממה שאמרתי.יהודי פשוט.
אמרתי כמה פעמים במהלך השרשור הזה (מוזמנת להסתכל), שאני לא מדבר על הפרקטיקה (היינו על המעשה בפועל), אלא על היחס לזה. האם אישה שמבשלת לשבת ו/או לבית מבינה שהיא עושה בזה מצווה גדולה או לא? זה הכל. לא על כמה היא צריכה לבשל, לא על אם הבעל יעזור לה, סתם הכניסו את זה לדיון בלי שדיברתי על זה בכלל. אני בעצמי מבשל הרבה ומאוד נהנה מזה ועושה את זה בשמחה.
אני לא יכול לענות לדברים שלא אמרתי (ואמרתי ההיפך מהם). אין לי מה להוסיף על זה..
אתה צודק, אבל זה נכון לכל תחום ועניןבת 30
ולא רק לנשים ובישול.
האם גבר שיוצא לעבודה מאוד מוקדם בבוקר רואה בזה עול או שרואה בזה ערך, כי הוא מפרנס את משפחתו בכבוד?
האם מורה, בכל מקצוע ולכל גיל, עושה דברים כי ככה צריך או שהוא מחובר לערך של העשיה שלו?
את צודקת - אבל בכל תחום וענין לא נלחמים בזה.הָיוֹ הָיָה

אדרבה - מחנכים אדם שאם הוא עמל כדי לפרנס את משפחתו וכו', זה מעשה חשוב, ממלא את תפקידו בעולם ועובד את ה'.

אבל משום מה כשנשים מבשלות זה הופך להיות משהו מבזה.. "נשים למטבח"....

אם אני מבין נכון - על זה פותח השרשור הגיע להעיר ולהאיר.

בדיוק תודה רבה, חסכת לי תגובה.יהודי פשוט.
וגם פתחתי את זה בעקבות השרשורים האחרונים שהיו פה בעניין הזה.
הבנתיבת 30
אף פעם לא הבנתי למה זה נחשב מבזה...תכל'ס תמיד נשים נהנות לדבר על בישולים ולהחליף מתכונים...
כמוני כמוךהָיוֹ הָיָה

גם אני לא מבין למה זה נחשב מבזה.

תנסי לשאול את ארגוני הנשים...

נזכרתיבת 30
אמא שלי סיפרה לי על המשפחה שלה מצד אמא, בקהילה ספרדית בעיר בארה''ב. היא זוכרת כילדה, איך כל הנשים של המשפחה היו מסיימות הכנות לשבת עד צהרי יום שישי ואז מתכנסות במטבח של הסבתא, שהיה גדול, עם ספות...ושם היו שותות, אוכלות משהו קטן ונהנות להן.
עם כזה מטבח, מבחינתי כל היום להיות בו....
בושה וחרפה!הָיוֹ הָיָה

איך את מעיזה לדבר בחיבה על מטבח?

את צריכה לומר שאת רוצה להיות הייטקיסטית! שאת רוצה לבטא את עצמך כמו שאנחנו חושבים שנקרא ביטוי עצמי!

מה פתאום מטבח? השתגעת? את מבזה את הנשים באמירות הנוראיות האלו שלך!

שמצמצמים אישה נטו למטבח באמת יש בזה משהו מעט משפיללב אוהב

סתם סתם חח לא נכנסת לזה דיי לא... 

אז שתגיד - אני שפית צמודהנוגע, לא נוגע
ותראה איך כולם אומרים וואו..
אבל זה הרי בדיוק אותו תפקיד..

זה בסה"כ עניין של מה נותן כבוד ומה לא.
ולצערנו המדד לכבוד כיום בעולם זה מי עושה בחוץ ומכירים אותו ושומעים עליו ומרוויח טוב ומי שמאחורי הקלעים פחות שווה

מחזק את זה גם בעצמי שאזכה בעז"ה להעריך לפי המדדים הנכונים ולא לפי העוילם
קשוח היום הדיונים פה...לב אוהב

התכוונתי שמצמצמים את *כלל* הנשים נטו למטבח כאילו אין בנו עוד רצונות, חלומות, בכללי מנת משכל שרוצה לממש את עצמה...נראה שזה היה הגישה לנשים בעבר (בעולם, באופן כללי) והיום יש איזה רצון לתקן את זה.

לא כי אישה כבר לא רוצה לדאוג לבית ולפנק את היקרים לה, לא בגלל זה.

היא עדיין ותמיד תרצה, זה בטבע שלה. ומי שמתכחשת לזה, כנראה יש כאן תקלה במערכת 

הנקודה היא רק התדמית שהאישה מרגישה שנוצרה סביבה שמצמצמים אותה או את עבודת ה' שלה, שזה בכלל ראיתי שהכעיס כאן וזה באמת מכעיס, אפילו שהכוונות היו טובות. 

או בכללי שיש נשים שלא סובלות את המטבח ועדיין מצופה מהן לבשל ולאפות. 

אבל הן לא סובלות את זה.

אבל את אישה.

כאילו דיי.. אנחנו הרבה יותר מזה. אל תראו בנו רק עוזרת בית או שפית צמודה חח 

ונכון, זה לא באמת ככה. 

אבל מאוד מסוכן לזלוג לשם בלי לשים לב.

לא חושבתבת 30
שבאמת היום, בעל נורמטיבי, יחשוב שאשתו היא עוזרת בית וזה כל תפקידה.
כאילו, רוב האנשים די מאופסים על המציאות, לא?
ואני חייבת להגיד שיש לי מלא עבודת ה' סביב המטבח.
לשמוע שיעור על פ''ש בזמן שכולם ישנים ואני מבשלת לשבת. זה אחד הטובים...
או לשטוף כיור מפוצץ כלים ותוך כדי לשפוך לה' את הלב. אין על מים זורמים וחמימים בבית שקט באישון לילה, זה לגמרי פותח את הלב...
איתך בזה..לב אוהב

זאת לא נקודה שאני שמה לב אליה באופן כללי ביום יום

ובכלל אין לי בעיה עם זה שאני זאת שאצטרך לבשל, 

כי אני רוצה להעניק למשפחה שלי אפילו שיש דברים אחרים שאני הרבה יותר אוהבת לעשות

אבל האמת שזה בעיקר משהו בדיון פה כאילו פתאום לשמוע את הצד הגברי מביע את הדעה שלו

כאילו שמצופה ממך להיות במטבח, ושזה עבודת ה' שלך

אפילו אם אני בסוף נהנית מהמטבח ומכניסה את עבודת ה' שלי לשם

זה עדיין לא כל כולי ומהותי ובטח לא מהותי לי מצד עבודת ה' שלי... 

ברורבת 30
אבל מי חושב ככה בכלל?
אממ אממ חחלב אוהב

אולי אולי כמה ניקים שזה מה שמעט השתמע מדבריהם...

או שאולי אנחנו סתם נסערות מעצם השיח על זה..

ואין כאן משהו באמת קונקרטי מכעיס... 

זהו שלא נראה לי...בת 30
תיקון קל:הָיוֹ הָיָה

אולי כמה ניקים שמה שהם אמרו לא מצא חן בעיני כמה אנשים שרואים את היהדות כדת פרימיטיבית, ולכן האנשים האלו ניסו להגחיך את הניקים האלו ולגרור את השיח למקומות האלו"

אף אחד לא אמר דבר כזה. ואף אחד לא חושב ככה. בדיוק כמו שכתבה @בת 30, אבל אם אפשר להתחמק מדיון ענייני ע"י האשמת הצד השני בפרימיטיביות ושובניזם, מה רע..

הייתי מתייגת פה כמה..קל"ת
אבל אחסוך את זה..את יכולה פשוט לקרוא את התגובות ולהבין לבד מי
זה מה שקורה כשאסור שירים חחנוגע, לא נוגע
ומסכים איתך.

יש פה אי הבנה אחת גדולה נראה לי.
לפעמים יש נטיה להלביש על אדם דברים שהוא לא אמר ולא התכוון אליהם בגלל שזה מזכיר דברים שמישהו אחר אמר.

פשוט קצר בתקשורת. לומדים אחרי שטועים איך להתנסח נכון יותר ולהוסיף סוגריים עם הבהרות ושלילות למה אתה לא מתכוון..
ומצד שני לומדים לקרוא את הדבר איל שהוא מבלי להלביש עליו תוספות
חח ממש...לב אוהב

ומסכימה. זה ממש נכון.

נראה לי צריך שרשור בנפרד שרק מסביר את מה שהלך כאן... 

טובבת 30
אבל מי היום מצמצם אישה נטו למטבח?
היא גם בחדר הכביסה מותק
חחחחחחחחח שלא נתחיל לדבר על כביסהלב אוהב

באמת לא נתחיל.בת 30
איך הבת שלי אמרה ''אמא את לא אוהבת לקפל כביסה ולכן את נותנת לנו לעשות את זה''.
מה שנכון נכון.
צריך קצת עבודת ה', לא?
חחח גדוללב אוהב

בכללי אני בעד ללמד את הילדים לעשות את כל העבודות השנואות

הם מרוויחים חווית עצמאות וביטחון

ואנחנו מרוויחות מנוחת הגוף חח

רק עבודת ה', אלמלא זה למה לנו חיים?...

זה בדיוק מה שאני עושה😂בת 30
אבל מלמדת גם דברים שאני כן אוהבת.
בסוף הן יצטרכו להיות נשות חיל כמוני, אין מה לעשות.
בסוף הם יעשו הכל חחחלב אוהב

זאת השאיפה בגדול ;)

חחח קורעת

איפה צמצמו אישה נטו (???) למטבח?יהודי פשוט.
זה לא פייר להגיד דברים שלא אמרתי.
לא משנה שלא אמרת.הָיוֹ הָיָה

יש כאן ניקים שגם מה שכן אמרת נשמע בעיניהם פרימיטיבי, כמו בערך חצי מהיהדות (ה"לא יהודית" בעיניהם) אז כדי להוציא אותך מגבולות השיח החליטו לגרור את השיח לשם.

ואיך אמרה כאן מישהי? הייתי מתייג כמה.. אבל אחסוך את זה, אתה יכול לקרוא לבד ולהבין מי

מחילה, נכון, באמת לא אמרת את זהלב אוהב

כמו שכתבתי לבת 30 יש משהו בדיבור על זה שמציף, לא ברור בדיוק למה...

אין לי כח להכנס לזה אבל... 

וגם יש דברים שהשתיקה יפה להם

במילא שאתה מגדיל ערך אחד זה מקטין ערכים אחריםadvfb

גם אם לא אמרת -

לתת מקום גדול לבישול זה ממילא נותן פחות מקום לדברים אחרים. לא?

חחחח בדיוקקל"ת
מתמטיקה פשוטה
זהו, בדיוק, שהוא לא בא להגדיל את הערך הזה או לשים עליו פוקוסהרמוניה

הוא רק בא להגיד שזה לא דבר רע או משפיל לעשות! להוות משקל נגד לכל הדעות שמבזות את עצם העבודה.

(מדברת על פותח השרשור ושות)

הטעות היא שבישול זה משהו שפל?advfb

אז למה לדבר על זה רק ביחס לנשים?

כי הסיבה שאומרים שזה שפל - זה כי מזוהה עם נשים.הָיוֹ הָיָה

וכמו שכתבתי - זה נהיה מעגל:

זה של נשים - אז הפכו את זה לשפל

זה שפל - אז זועקים למה זה של נשים

חד גדיא.

אני לא מזדהה עם התיאוריה הזאתadvfb

כן, סתם במקרה...הָיוֹ הָיָה

סתם כל דבר "גברי" עבר האלהה, וכל דבר "נשי" הפך להיות מבוזה.

פלאות הגורל.

אתה זורק את זה לאוויר, אני לא מזוהה עם כל זהadvfb

ובכל זאת אני סובר את מה שאני סובר.

אין צורך להוסיף לדברי.

השאלה היא לא עם מה אתה מזוהה, אלא איך זה נוצר.הָיוֹ הָיָה

אל תדבר איתי על זה, אני לא הגנתי על דברים שלא דיברתי עליהםadvfb

אבל פותח השרשור מתעמת איתם. ובגלל זה אתה מתעמת איתו. לא הוגןהָיוֹ הָיָה

כי ככה דיברו על זה, זה מעולם לא היה מוגדר תפקיד של הגבריםהרמוניה

אולי פעם נשים היו כבולות רק בזה (ואני גם לא בטוחה שנכון..) אבל השאלה אם היום מתייחסים לזה בפרופורציות או אומרים שזה דבר שאין לו בסיס וכבר לא טוב שהן יעשו...

הן לא שוות לגבר. יש לנו מבנה אחר. נכון שאפשר לעשות עוד דברים ואנחנו קודם בני אדם וב"ה היום הבינו את זה ופתחו אפשרויות, אבל זה לא אומר שאין איזה מכנה משותף למין הנשי ומכנה משותף למין הגברי, והעובדה שעבודות הבית הן יותר פנימיות הופך את זה למתאים יותר לאשה ולגברים יותר מתאים לעבוד בחוץ בגדול. גם אם שניהם עושים גם וגם, המהות שלהם יותר משתייכת למקום מסויים שיהיה יותר חזק. אין שווין מוחלט.

אגב, שוויון בכללי גורם בעיות כי אנשים לא שווים... יש עשירים ויש עניים יש גדולים ויש קטנים ויש חזקים ויש חלשים יש חכמים ויש טפשים. יחס שווה יוצר אנרכיה וחוסר הבנה שהכל כאן מדוייק בעולם. לכל דבר יש מקום ותפקיד וכולנו שותפים כאן במרקם שנוצר בהרמוניה

את מוסיפה כל מיני דבריםadvfb

שלא נראים לי קשורים למה שאמרתי.

אז מה עם פעם דיברו ככה, למה להמשיך לדבר ככה?

אולי זה שהעולם השתנה והוא דינמי טיפה זה גם משמעותי?

למה לא קשורים?הרמוניה

אני מסכים שיש הבחנה בין נשים לגבריםadvfb

אך למה זה דווקא נצמד לבישול?

בישול זה ביטוי למשהו יותר גדול - אבל הוא עצמו לא מחוייב בכלל.

וכן, לא דיברתי על החלוקה של האישה שקשורה לבית והגבר שיותר קשור לחוץ שאני אני מוכן לקבל אותה ברמה מסויימת.

זה מה שאמרתי... שאנחנו מסכימים...הרמוניה

הדיון התעורר נטו בגלל צורת השיח

חבל.. מנסים להגיע פה להבנה על משהו מובן🤷‍♀️

על מה אנחנו מסכימים?advfb

אני באמת לא מסכים ואפילו מזועזע מהשיח שעולה פה.

זה לא רק עניין של סגנון

זה גורם לאנשים לתבטא בצורה קיצוניתהרמוניה

לא רק זהadvfb

עצם ניפוח המשמעות של פעולה טכנית בשם בישול היא לא נראת לי סבירה

נכון, אבל לדעתי זו לא הייתה הכוונההרמוניה

אז מה הכוונה?advfb

אני נוטה להסכים איתך, אבל אני עדיין מזועזע

הכוונה כמו שאמרתי,הרמוניה

שזה לא גנאי לשייך עבודות בייתיות לאשה

וזה לא סותר את ההתנהלות בתכלס שהעבודה מתחלקת או שנשים גם עובדות. 

אז אסור לכתוב על שום ערךהָיוֹ הָיָה

כי אז זה מקטין ערכים אחרים.

בעיה ב'מת.

תפתח שרשור - "גברים ופינג-פונג"advfb

זה נראה לי מאוד חשוב

אני לא רואה ערך בפינג פונג. אבל "גברים ותפילין" נשמע אחלה.הָיוֹ הָיָה

ולא מכיר שום גבר שיתחיל להתבכיין שזה מצמצם אותו ומקטין אותו ואנאעראף אותו.

אולי כי לא חינכו גברים להיות בכיינים שמתלוננים כל היום שהם מסכנים ואומללים וכולם שונאים אותם ומשפילים אותם.

כי תפילין זאת מצווה חשובה ובישול זה עניין חוליןadvfb

הופה. תראה את הכשל הלוגיהָיוֹ הָיָה

שים לב לאיזה פח נפלת

תעקוב אחרי התנהלות התת-שרשור הזה. ותראה כמה מגוחך זה נהיה.

הבחור כותב שהוא לא בא לומר שזה ערך יחידי, אלא שזה ערך

אתה הגבת לו שככה הוא מקטין ערכים אחרים

אני הגבתי שאם ככה אסור לכתוב על שום ערך כי זה מצמצם ערכים אחרים

אתה הגבת ב"גברים ופינג פונג"

אני הגבתי שזה לא ערך,א בל תפילין זה נהדר

ואתה הגבת שבישול זה חולין

נהדר. עכשיו תחזור אחורה ותקרא את התגובה שלו דלעיל.

הבנת?

יופי.

היה שווה.

מסקנות: כל מה שנעשה פה זה סתם התעלקות על בחור תמים שלא עשה שום דבר רע. רק כי דבריו הם לא פוליטיקלי קורקט ולא נכנעים לתכתיבים גויים. 

אתה צודק, יש צורך לחדדadvfb

עצם ההצמדה של 'נשים' ו'בישול' ולדבר על זה בצורה משמעותית כל כך - זה לא נכון בעיני.

זה מעצים את הבישול ומקטין את הנשים.

כן, בדומה לגברים ופינג-פונג

הבישול עצמו הוא לא גרויסה מציאה, המשמעויות שנלוות אליו לעיתים הן יכולות להיות גדולות.

זה ברור שהוא מדבר על המשמעויות.הָיוֹ הָיָה

אני לא מאמין שיש מישהוש חשב שהוא מייחס קדושה להדלקת הגז.

המשמעות היא תחזוק בית של תורה, בית יהודי טהור. כן, לגמרי.

אני חושבת שזה שונה.שפרינצא בוזגלו

אני חושבת שמכיוון שמאז ומעולם במשפחה הקלאסית השלטון היה פטריארכלי, 
ונשים כידוע היו עושות את תפקידיהן ללא שאלות מיותרות, והגברים קבלו זאת כמובן מאליו, כאשר הנשים הרימו ראש והחלו לחתור ל'עצמאות' הם כנראה החלו לבכות בכיה רטרואקטיבית לדורות...

זה בדיוק הנקודה -הָיוֹ הָיָה

הפמיניזם החל את דרכו בנקודה ברוכה - ביטול ההתעמרות בנשים וכדו'.

אבל איפשהוא באמצע הוא איבד את הצפון, והחליט שלא רק שיש דברים לא בסדר שנעשו כלפי נשים. אלא שכל דבר בעולם שהיה קשור לנשים הוא בהכרח לא בסדר.

ואיך שאומרים, מכאן הכל היסטוריה.

זה לא מקטין, זה משלים.יהודי פשוט.
תפילה מקטינה את הערך של תורה, או ההיפך? לא, זה דברים משלימים.

כנ"ל פה, חלק מהתפקיד של האישה זה להיות עיקר הבית וזה מצווה גדולה, האם זה מקטין את שאר התפקידים שלה ? לא, זה משלים. ואני אגיד את זה מיליון פעם גם אם לא נעים לאנשים לשמוע. סליחה על האיחור פשוט את האמת ירד לי החשק להגיב לשרשור, יש פה כ"כ הרבה תגובות שבכלל לא נוגעות לדברים שכתבתי שסתם הלבישו אותם על השרשור הזה.
תורה ותפילה אלו ערכים נעליםadvfb

בישול לא כל כך

ולכן הצמדתו דווקא לנשים בכותרת הוא לא כל כך מחמאה.

ההקשר עצמו לא נשמע מחמיא

ובהקשר ל'גם זה עבודת ה'' - זה אמצעי, אמצעי של חול.

באותה מידה גם לעשות ספורט זה עבודת ה'.

אני לא לגמרי מסכימהבת 30
נכון שאלו לא דברים שנמצאים על אותה סקאלה.
אבל בישול, גם אם בעצם המעשה עצמו אין ערך נעלה (למרות שאפשר לומר שיש- שמירה על בריאות הגוף), הרי שהוא קשור לערכים נעלים גדולים יותר.
כמו קיום הבית והמשפחה
חיבור למסורת
השראת אווירה ורוח טובה בבית.

נכון. זה לא בדיוק כמו ללמוד תורה.
אבל אם נשווה למשל, בין בית שבו לא מבשלים אלא קונים ומזמינים הכל מוכן, לבין בית שבו מבשלים, ויש סיר על הגז וריח טוב וכד'- אז אפשר לראות את הערך שמעבר לצורך הטכני של השבעת הרעב.
נכון אז תדברו על ערך הבית עצמוadvfb

ולא על הבישול

אבלבת 30
''ערך הבית'' זה דבר גדול. מורכב מפרטים רבים.
בישול זה רק פרט אחד
לכן צריך להצמד לעיקר ולא לפרטיםadvfb

וממילא כיום האידיאל הגבוה יכול להתבטא בכיוונים שונים

בסדר גמור, זו דעתך אחי.יהודי פשוט.
בעיני, בישול לכבוד שבת זה ערך נעלה.
בישול לילדים שהולכים ללמוד תורה זה ערך נעלה. אמרתי את זה בשרשור הזה כבר כמה פעמיים, אני נהנה מאוד לבשל וזה לא מפחיד אותי. מה משפריע לי זה איך דבר כל כך נעלה (כן נעלה), כמו בישול לכבוד שבת קודש הופך להיות צמצום האישה. חבל שהפכו את דבריי כאילו אני איזה שייח' שרק מחפש שישרתו אותו.
כבוד ועונג שבת זה ערך נעלהadvfb

בישול זאת פעולה טכנית שיכולה להיות אמצעי לכבוד ועונג שבת

חשוב לבודד.

אם תגיד שהאישה אחראית על כבוד הבית ואחדותו זה הרבה יותר יפרגן

אני לא אוהב את האמירה "זו דעתך..." - ברור שזאת דעתי!

אבל גם הגבר אחראיבת 30
על כבוד הבית ואחדותו
נכון,advfb

אמרתי את זה ביחס לאמירה שבישול זה דבר נעלה ולא מעבר

בעיני זה לא פעולה טכנית.יהודי פשוט.
אין לי בעיה עם זה שאתה לא מסכים איתי. באמת שלא, לא ניסיתי לשכנע
העיקר זה הבישול עצמו או ההקשר של עונג שבת?advfb

אני דווקא אוהב לדון ולא צריך להגיד 'הכל בסדר, זו דעתך' 

ברור שהכל בסדר. זה בסדר לא להסכים ולדון זה אחלה בחלה

יש בעיה בלנסות לשכנע או לפתוח את זה לדיון?

גם הבישול בעצמו.יהודי פשוט.
אני מאמין בשיא הכנות, שאישה שמקדישה מזמנה ומכוחה לעמוד על הרגליים להתאמץ ולבשל אוכל לשבת בזמן הזה של הבישול היא עובדת את ה' במלוא מובן המילה.

ולמה? כי זה עונג שבתadvfb

העיקר הוא העונג, שהביטוי שלו הוא הבישול. 

באותה מידה גם ר' יוחנן בן זכאי (כמדומני) עבד את ה' כאשר הוא רחץ את גופו.

ובכל זאת יש מדרגות... יש אמצעי ויש תכלית

אתה חוזר לעונג שבת.יהודי פשוט.
לא רק על זה אניהי מדבר. גם שאישה מבשלת לילדים שלה, בלי שום קשר לשבת היא עובדת את ה'.

לגבי מה שאמרת על אמצעי ותכלית, מעדיף לא להגיב את מה שאני רוצה, כי התגובה שלי תפתח פה תיבת פנדורה (לא בגללך כמובן) שלא תיסגר.
ברור. גם לצחצח שיניים זה חשובadvfb

וגם לשתות כוס קפה באמצע סדר בוקר כדי להיות מרוכז זה חשוב

ובטח להכין אוכל לילדים שהולכים לת"ת.

המשותף לכל המקרים הנ"ל - שעיקרם הוא ערך גדול שלמענו זה נעשה

זה יכול להיות ת"ת של ילדים, זה יכול להיות סדר בוקר, זה יכול להיות עונג שבת.

אבל כמו שאמרתי יש אמצעי ויש תכלית. ואני מכבד את הרצון שלך לא להכנס לזה.

השאלה היאקל"ת
האם כשאתה מבשל לשבת אתה לא מרגיש זכות בזה? רק האישה אמורה להרגיש את זה לפי דעתך?
למה שלא ירגיש זכות?אור וחיים

הרי זו מצוות "כבוד שבת". מצווה מדברי קבלה (דהיינו מהנביאים). 

וזה הזדמנות להזכיר לכולם לכוון בהכנות שבת לשם מצוות כבוד שבת. 

לא יודעת למה באמתקל"ת
פשוט הוא כתב את זה רק לגבי נשים
ברור שכן. מה השאלה, כתבתי את זה כבר באחת התגובות שלי.יהודי פשוט.
...אור וחיים

זה בדיוק מה שהתכוונתי שאמרתי שנפתח דיון צדדי, על איך זה מתבטא באופן פרקטי.

ואני מסכים שבאופן מעשי צריך לדאוג לחלק את עבודת הבית לפי נסיבות החיים. לא צריך לגרום לאף אחת לקרוס תחת עומס. 

ממש ככה, אני מרגיש שהדיון פה סטה לגמרי ממה שדיברתי עליו..יהודי פשוט.
ולגבי מי שזלזלו זה בסדר, כשם שפרצופיהם שונים, לא ציפיתי שיגידו אמן. תודה על ההזדהות
מעניין שנשים לא מתעסקות במה לדעתן חלק חיוני בעבודת ה' של גברחושבת בקופסא

ברור שחשוב לנו לימוד תורה ושמירת מצוות של הגברים בחיינו ובעם ישראל- אבל אף בחורה לא תכתוב פוסט מתרגש ממעלת כל דפיקת פטיש של גבר שבונה שידת תינוק.

פשוט כי אנחנו לא חושבות להיכנס לראש המשותף של כל גברי העולם ולהרהר במעלה העצומה של פעולות טריוויאליות לשם המטרה הקדושה של שיכון נשמה טהורה של תינוק בבית.

זו באמת מטרה חשובה, אבל בסך הכל הפעולה די טריוויאלית ואין מה לקדש את הפעולה עצמה. ואם כבר זה מרגיש מתנשא ומצמצמם שמישהו יבוא מגבוה ויכריז שהפעולה הטריוויאלית הזאת היא חלק חשוב בעבודת ה' שלך.

ולכן זה באמת מוזר שקריאת מחשבות הקדושה של כל נשות העולם מתוך מרק העוף היא משהו שכ"כ מעסיק גברים מסוימים.

יש מעלות גדולות בסיפוק צורכי בני הבית והכנות לשבת ולחג, נכון, אבל אין מעלה למדוד כוס קמח ושמן, וזה מרגיז שאתם טוענים שכוס השמן הזאת היא תכלית כל השאיפות הרוחניות של אישה.

נכון, אתה מתכוון למטרת כוס השמן הזאת, לאידאל המרחף ללא קשר אם המציאות, אז אם חשוב לך להדגיש את האידאל התאורטי הזה, אל תקשור אותו לפעולה מעשית ותתפלא שאנחנו מתעצבנות שהאידאל שאתה מתאר פשוט לא מעשי.

זה מקטין אותנו להגיד שהפעולה המעשית המצומצמת הזאת היא הדרך היחידה לבטא את האידאל.

...אור וחיים

מסכים שהיה עדיף לכתוב את זה באופן כללי, בלי לקשר את זה לפעולה מעשית אחת. כי זה באמת עלול להרגיש מוקטן ככה. 

סתם דרך אגב גם לגברים אומרים על כל מילה ומילה שאתה מוציא מהפה בזמן הלימוד זה מלא מצוות וכו' (יש ספר של החפץ חיים נראה לי שכותב את זה ועוד הרבה...). ותכל'ס בזמן הלימוד אתה קורא מילה בגמרא, ספק מבין ספק לא מבין, ולא מרגיש כאילו עשיתי משהו חשוב כל כך. אבל באמת זה לבנה אחת מתוך בניין שלם, ובגלל שהבניין השלם הוא חשוב, אז זה נותן ערך לכל לבנה. 

וגם אצל נשים, הערך של הבית הוא חשוב, וזה נותן ערך לכל פעולה שעושים בשבילו. גם אם לא תמיד מרגישים את זה, וזה נראה טריוויאלי. 

ובכיף הייתי מחמיא לגבר שבנה שידה לתינוק. איזה תותח!

אני לא יכול לענות על דברים שלא אני כתבתי.יהודי פשוט.
"וזה מרגיז שאתם טוענים שכוס השמן הזאת היא תכלית כל השאיפות הרוחניות של אישה." איפה טענתי את זה?

"זה מקטין אותנו להגיד שהפעולה המעשית המצומצמת הזאת היא הדרך היחידה (??) לבטא את האידאל." איפה בדיוק אמרתי את זה?

את משמיעה את דעתך וזה אחלה, אבל בבקשה אל תכתבי את זה כתשובה לדבריי, כי זה לא תואם.

את מוזמנת לצטט משהו שכתבתי, ואשמח לענות עליו בע"ה.
מה הקשר לעבודת ה'?קל"ת
בישולים אצל בחורה זה עבודת ה' ואצל גבר לא?
אם בישולים לשבת זה חלק מעבודת ה' אצל בחורה אז אותו דבר אצל הגבר, אין הפרדה בעיני. ואנחנו חיים במאה העשרים ואחת, לא לפני מאה שנה.
אשכרהראשיתך
מ ה ה ק ש ר ב י ן ע ב ו ד ת ה א י ש ה ו ב י ש ו ל י ם ? ? ? !
לפני מאה שנה זה כן היה עבודת ה' של האשה?הָיוֹ הָיָה

או שלא נועד להיות קשר בין חלקי המשפט?

לפני מאה שנהקל"ת
זה היה תפקיד האישה אבל לא עבודת ה' שלה בכל מקרה
אז זה לא קשור לדבריוהָיוֹ הָיָה

הוא לא אמר שאשה צריכה לבשל כי "ככה זה". אלא שזה עבודת ה' שלה.

את יכולה להתווכח עם הקביעה שזה עבודת ה' שלה, אבל אין שום תועלת בלהכניס לכאן את "המאה ה21"

זה כן קשורקל"ת
כי הוא נתן את הביסוס לדעותיו מהדורות הקודמים
את לא יכולה לקחת חצי משפט מדבריו ולא את החצי השניהָיוֹ הָיָה

לשונו המלאה: "כדאי לשאול ולשמוע את הדורות הקודמים, את האמהות והסבתות שלנו מה הגישה שלהן לבישול לכבוד שבת ולכבוד הבית."

הוא לא הוכיח מכך ש"ככה נהגו"

אלא מהצורה שהן התייחסו לזה.

כי כן, טרום עידן הטרלול אשה ראתה זכות בלהכין את הבית. לא כמו היום שזה הפך להיות דבר כביכול מבוזה.

אני מתבססתקל"ת
על מה שהוא כתב בתגובות בכל השרשור ולא רק בתגובה הזו.
גם לאורך השרשור הוא הדגיש את היחס.הָיוֹ הָיָה

וגם אם לא היה מדגיש - מעצם הודעת הפתיחה רואים מה המטרה שלו ומה עמדתו. לא צריך לחפש בכח למה הוא בהכרח "לא מבין שאנחנו במאה ה21".

אם יהודיות בכל הדורות ראו בזה חלק מעבודת ה'. אז כנראה שזה חלק ממנה. כן, גם במאה ה21 וגם ב22 וה23. היהדות נצחית.

לא מסכימה בכלל עם הפסקה האחרונהקל"ת
זה שתפקיד הנשים הוא כלכלת הבית ( בישול, כיבוס וכו) זה לא יהדות, אלא מצב קיים נוכח המציאות. המציאות כיום היא שונה.
שוב:הָיוֹ הָיָה

כאן מגיע בדיוק מה שהוא רצה להוכיח מההיסטוריה. אם נשים בכל הדורות ראו בזה ערך יהודי, זה ערך יהודי.

והמאה ה21 לא יכולה לבטל ערכים יהודיים. במחילת כבוד תורתה.

אתם החלטתםקל"ת
שהם ראו בזה ערך יהודי,
לדעתי לא,
לדעתי הם פשוט עשו את זה כי לא היה מישהוא אחר שיעשה את זה
לא אנחנו החלטנו. את יכולה לשאול את סבתא שלך.הָיוֹ הָיָה

כל אשה שומרת מצוות ראתה זכות בלהחזיק בית של תורה. בלהכין את הילדים לתלמוד תורה, להכין להם אוכל כשהם חוזרים, לתת לבעלה זמן ללמוד.. כל העסק הזה של להחזיק בית היה קודש הקדשים אצל כל אשה יהודיה יראת שמים. ממש לא "אנחנו החלטנו". 

יום אחד קמו הפמיניסטים והחליטו שכל זה הבל ורעות רוח, ואז זה הופך להיות "אתם החלטתם". נו באמת.

(@אליזבת', ביקשת שאגיד נקודה שאני חושב שצריך ללמוד מהחרדים, הנה נקודה.

אין בת בבית יעקב שלא גדלה על סיפורי המסירות של אמותינו, ותחושת השליחות והרוממות שפיעמה בהן במעשים אלו.

אצלנו כנראה שכחו ללמד על זה. לצערי)

תגובה חשובה מאוד, תודה רבה.יהודי פשוט.
קודם כלקל"ת
אני לא יכולה לשאול את סבתא שלי כי היא נפטרה. דבר שני, מהסיפורים של ההורים שלי אז גם סבא שלי נכנס למטבח ודאג לילדיו ואני לא חושבת שהוא ראה בזה פחות זכות מסבתא שלי.
וכל הגישה הזו שהאישה רק היא תעבוד בבית כדי לתת זמן לבעל ללמוד תורה זו גישה פרימיטיבית ולא נכונה כיום בעיני וזה שככה זה היה פעם אצל חלק מהמשפחות לא הופך את זה ל "יהדות"
למה פרימיטיבי?בת 30
אם אני רוצה שבעלי יקדיש זמן ללימוד תורה, ולכן אני משחררת אותו לזמן מסוים מענייני הבית, מה פרימיטיבי בזה?
אני מדברת עלקל"ת
זמן מסויים שהוא בגדר של שנים ולא משהוא חד פעמי
אהבת 30
זה לא נראה לי פרימיטיבי. להפך. זו המצאה של הדור האחרון. אורח חיים שהיה רלוונטי למיעוט קטן הפך לנורמה.
כידוע. התלמוד הבבלי הוא טקסט מיושן, פגאני ופרימיטיבי.הָיוֹ הָיָה

ויש בו דעות מיזוגניות, שובניסטיות ומחפיצות. מסוג המשפט הפרימיטבי הבא:

"נשים במאי זכיין, באקרויי בנייהו לבי כנישתא ובאתנויי לגברייהו אדאתו מבי רבנן"

כל האמוראים האלו.... אוסף של שובניסטים בלתי מוסריים. הבה ונשרוף את התלמוד!!

הוא בכלל לא המייצג של היהדות האמיתית!!

(מי כן? )

ובקצת יותר רצינות:

סבבה לגמרי שסבא שלך עזר במטבח, גם סבא שלי, וגם הוא ראה בזה זכות.

אף אחד לא אמר שגבר לא אמור לראות בזה זכות, כמו שאתם מנסים לגרור את השיח לשם משום מה.

אמרו שזה דבר חשוב, ערך יהודי, עליון ומיוחד. שאשה יהודיה נורמטיבית אמורה  לשמוח במילויו, בשונה ממה שעשו מזה היום - כאילו זה דבר שצריך לברוח ממנו, דבר פשוט וחסר ערך. שאשה צריכה להיות מתביישת וזועמת כשהיא עושה את זה. 

סתם כלל לחיים: לפעמים כדאי לבדוק מה התורה אומרת, ולא להכריז "פרימיטיבי" על כל דבר שלא מסתדר עם התכתיבים הגוים המתחדשים חדשים לבקרים.

ברורקל"ת
שנגרור את השיח למקום הזה, כיוון שאתם מנסים לייחד את את ה "זכות" לשהות במטבח כשמור לנשים וחלק מתפקידן. זו בסיס המחלוקת בנינו, לא זה שזה לא דבר מבורך אלא למי הוא מוקדש.
לא ענית על כלום.הָיוֹ הָיָה

חוץ מלהוכיח במשפט אחד כמה שאנחנו צודקים שאתם סתם גוררים

הגנת על הגרירה מכח גרירה נוספת.

לוגיקה לתפארת.

לגבי הפסקה האחרונהקל"ת
התורה לא אומרת שום דבר לגבי תפקיד האישה, אין שום הלכה בנוגע לכך,
לא כל אדם יכול לפרש את התלמוד איך שהוא רוצה ולהסיק משם הלכות, זה לא עובד כך
התורה כן אומרת.הָיוֹ הָיָה

או שאת כנראה כזו שובניסטית ולכן לא למדת גמרא...

אבל גם זה לא יהווה תירוץ מספק למה התעלמת מכך שציטטתי את הגמרא בפירוש.

אולי במקום המשפט הדבילי של "לא כל אדם יכול לפרש" תספרי לי אם את מכירה פירוש אחר לתלמוד? משהו בראשונים, באחרונים, משהו?

או שמשום מה כבודך החליטה שכל אדם אינו ראשי, אבל את עצמך כן רשאית לומר שהתלמוד הוא פרימיטיבי ולא יהודי?

מי יודע, אולי "כך" זה עובד. שכל גמרא ש"לא מתאימה למאה ה21" היא פרימיטיבית ולא יהודית. כך זה בטחח עובד.

גם קונסרבטיבים מנפנפים בגמראadvfb

זהו דיון הלכתי ולא סוגיה בעיון

אז יאללה, אתה בא מחר לשרוף יחד את התלמוד בכיכר?הָיוֹ הָיָה

לאadvfb

פספוס.הָיוֹ הָיָה

טקסט כל כך מיותר, פרימיטיבי ומטעה.

יעיל רק לקונסרבטיבים.

למה שלא נשרוף אותו?

בסדר בסדרadvfb

גיחי גיחי

מצטערתקל"ת
סגנון הכתיבה שלך לא מתאים לי ואני לא מעוניינת להגיע לתת הרמה הזו.
כל טוב
דרך יעילה להתחמק מדיון.הָיוֹ הָיָה

לכתוב על גמרא שהיא פרימיטיבית ולא יהודית - זה סגנון ש"מתאים לך", זה "רמה גבוהה"

אבל כשכותבים עלייך משהו לא מספיק מכבד - זה כבר "תת רמה" ו"לא מתאים לך", איזו אנינות טעם... פשש...

למה פרימיטבי? זה כתוב בגמרא, זה הכי יהדותיהודי פשוט.
וכתוב גם ברמב"ם שאישה לא יוצאת מהבית אלא פעם פעמיים בחודשadvfb

ואנחנו לא נוהגים כך...

ממתי פוסקים הלכה ישירות מהגמרא?!

זה טיעון דמגוגי.הָיוֹ הָיָה

הרמב"ם בפירוש עוסק בדברים הכפופים לנורמה - כשכל הנשים לא מסתובבת בחוץ - מי שיוצאת הרבה גנאי הוא לה.

כשגמרא אומרת שאשה זוכה ע"י שעוזרת לבעלה ללמוד תורה. זו עובדה. אין כאן שאלה של "לפסוק מתוך גמרא". השאלה היא אם אתה מאמין שהגמרא היא אמת. או שלא.

קל וחומר שכל יהודי שטיפה מאמין אמור להחרד ממי שיאמר שזה "פרימיטיבי ולא יהודי". אין גבול לחוצפה??

על זה אתה מגן מכח הרמב"ם שהבאת? ברצינות?

אני לא אוהב את הסגנון שאתה מתנסח בוadvfb

מסכים עם מה שאמרת בקשר לדברי הרמב"ם

בפירוש שלך לגמרא - אותו דבר אמר לי פעם חסיד חרדי שראיתי במעיין ודיבר איתי על שלושת השבועות שאמרתי לו שהם לא נפסקו להלכה... אגדה לחוד והלכה לחוד.

חוץ מזה לדברי הגמרא הזאת אין השלכה אחת כמו שקיים בדבר הלכה.

המשפט האחרון שלך הוא נונסנס ולכן אין מה להגיב עליו 

אין לזה שום קשר לג' השבועות.הָיוֹ הָיָה

משם יש ניסיון להסיק הלכה - ואנו הודפים את זה בטיעון שמדובר בדברי אגדה ולא בגמרא.

כאן לא ניסינו להסיק הלכה, אלא עולם ערכים. עולם ערכים שיש כאן מישהי שכתבה שהוא פרימיטיבי ולא יהודי, ואתה מזדהה עם זה כנראה וגם מסרב להגיב לדברי בנושא.

מה יש לומר, עקבתא דמשיחא.

ההפרדה בין עולם ערכים להלכה הוא מלאכותיadvfb

אני מסרב להגיב על דברים שאינם נושאים תוכן כלשהו

אני לא מחליט מה יהודי ומה לא

כנראה גמרא ההיא באמת היתה כאב בטן של אמורא שובניסטהָיוֹ הָיָה

כי הלכה היא לא, ומשהו אחר מחוץ להלכה הוא מלאכותי..

באמת שאני לא מבין למה שלא נשרוף את התלמוד.

ומעניין, מצוות מחאה היא דווקא כן נפסקה להלכה. אבל בעיניך היא "לא נושאת תוכן כל שהוא"..

משמח ממש לשמוע שאתה לא מתיימר לקבוע מה יהודי ומה לא, אבל מישהי כאן כן התיימרה לקבוע על גמרא שהיא לא יהודית, ולמחאתי על הדברים אתה קורא "לא נושאת תוכן".. 

מאוד בוגרadvfb

יותר בוגר מלקרוא לגמרא פריטימיבית ולא יהודית.הָיוֹ הָיָה

גם את תגיד עשר פעמים "גיחי".

מוטב אקרא שוטה כל ימי ולא אעשה רשע שעה אחת לפני המקום.

וכן, רשע זה לא רק "לא להכיל אחר", רשע זה גם לכפור בתורה. חידוש מרעיש.

הפורום הזה לא עד כדי כך משמעותיadvfb

סתם שאלה:כיסופי לילה
לפי התורה מותר להיות ציני? מותר להוכיח יהודי בצורה פוגענית, או שסתם מפרשים שיש להוכיח בנועם, ז"א שיש כללים איך להוכיח?

לא נשמעת כל כך "סתם"הָיוֹ הָיָה

לגוף העניין: גם אם זה לא בסדר - זה לא יותר גרוע מעצם דברי הכפירה והגידוף.

וגם זה חלק מהתרבות של היום - כשמישהו אומר משהו שמדגדג מישהו אחר - הוא כבר לא בסדר, ומגייסים את כל מאמרי חז"ל על בנאדם לחבירו, אבל מי שמדבר נגד התורה - זה סבבה לגמרי, פתאום אין חז"ל.

קודם כל תמיד יש חז"לכיסופי לילה
דבר שני, יש דרך להגיד את דעתך.

צורם לי לראות שמישהו שאכפת לו מאוד מהתורה ומהמצוות(כמו שזה באמת נראה שאתה כזה) מתנסח בצורה כזו, אם אתה חושב שככה אנשים יקבלו תוכחה, אז תרשה לי להביע את דעתי האנושית: לא, לא יקבלו תוכחה צינית, סרקסטית ופוגענית.
הלוואיהָיוֹ הָיָה

ואת צודקת. 

(אבל זה באמת קשה....)

ועל זה נאמרקל"ת
דרך ארץ קדמה לתורה
זה משפט שלא נפסק להלכה.הָיוֹ הָיָה

תלמיד טוב שכמוני

אבלקל"ת
אני יכולה להסיק ממנו הלכה לפי דעתי.
תלמידה טובה שכמוני
זה בסדר, אני חושב שהמסר שלי עברהָיוֹ הָיָה

מוסר כפול, חוסר עקביות וזה

אבל זה שום דבר. סתם חשבונות פרימטיביים

המהלך הרי פשוט: דרך ארץ זה דבר שהוא 'אין' במאה ה21, אז כאן אפשר לצטט חז"לים מכל הבא ליד.

ואגב, את לא תלמידה טובה. כי לא טענתי שלדעתי אני מסיק הלכה מהמשפט. זה היה קביעה שאת קבעת בשמי.

תן לי להגיב בתור בת בית יעקב...שפרינצא בוזגלו

מקדשים אצלינו גם את נעלי הבית של כל אברך, תעשה טובה ואל תנופף ברומנטיקות המיותרות של מורות בית יעקב, בישול לא קדוש ולא נעלים, על הבעל והאישה לשאת בעול ביחד, אם האישה מוכנה לקחת את תפקיד הטבח המוסדי- תפאדל, אם לא שיקח הבעל, מקסימום שיקנו אוכל במסעדה, סוף פסוק הם צריכים לאכול, מישהו בסוף יעשה את העבודה.

זה לא חייב להיות תפקיד נשי, זה חייב להיות תפקיד מאוייש בבית נורמטיבי, אין צורך לקדש אותו.

טוב, את לא סמל ל"בת בית יעקב", כידוע.הָיוֹ הָיָה

ואם ברוב המקרים אני דווקא "בצד שלך". כאן אני לגמרי לא.

אולי בבית יעקב מגזימים עם זה. (לא אולי, בוודאי.) אבל העיקרון חשוב, וחבל שאצלנו הוא נעלם.

גם אצל גבר, אצל אישה יותר.יהודי פשוט.
יש הפרדה, בהחלט יש, גם גבר וגם אישה מצווים בנר שבת, אך יש העדפה לאישה, כנ"ל בהפרשת חלה. אנחנו אולי במאה ה21 אבל ב"ה התורה לא קשורה בזמן.
הדוגמאות שהבאת הן לא קשורות לבישוליםקל"ת
נר שבת לא קשור לבישול.
וכן הפרשת חלה, זה שלש את הבצק הוא לא בהכרח מי שמפריש ומברך . כך לדוגמה פעם אחת בעלי הכין את הבצק ואני ברכתי והפרשתי
זה לא היה אמור להיות קשור.יהודי פשוט.
את כתבת "אם בישולים לשבת זה חלק מעבודת ה' אצל בחורה אז אותו דבר אצל הגבר, אין הפרדה בעיני."
הוכחתי לך שיש כזה דבר שוני והעדפה בן המינים גם בדבר ששניהם מצווים בו.
שובקל"ת
יש שוני בין המינים אבל לא בבישולים, בישול זה לא עבודת ה'.
לא הבנתי מה לא ברור..
הפתעה נעימה חמקה לנו.. מזל טוב יקירתנו !ברוקולי

בשורות ממש נעימות לשמוע 

לגמרי חחלב אוהב

תודה רבה!!קל"ת
קל"ת התחתנת? ואווו... מזל טוב!!לב אוהב

זו ההפתעה ברוקולי

עדכני את הכרטיס שלך לנשואהבינייש פתוח

..הרמוניה
אני חושבת שהדיון פה מסביר יפה מאוד אתה צודק, אבל זה נכון לכל תחום וענין - לקראת נישואין וזוגיות
@יהודי פשוט רצה רק להגיד שלא צריך להתייחס בגנות לעבודות בית. אני חושבת שרובנו די מסכימים.
איפה כתוב בתורה מה תפקיד האישה?advfb

עשינו את הדיון הזה בעבר אם אתה זוכר יהודי פשוט.
ונהנתי מאוד מהדיון, אבל אני לא מרגיש שיש לי משהו לחדש לך מאז, אני אגיד את אותם הדברים.
וואלה לא זוכרadvfb

יש לך קישור?

האמת שלא, כי זה לא היה בשרשור שלי.יהודי פשוט.
ועדיין שנינו מזועזעים באופן הדדיadvfb

איפה כתוב בתורה שנשים צריכות לבשל?advfb

באותו מקום שכתובבת 30
שגברים צריכים לעבוד בגינה.
🤣🤣קל"ת
לא יודע על מה אתה מדברבינייש פתוח

מה שאני רואה זה חברים ומשפחה שמתקשים להבין שיש לי בבית מיקסר ובלנדר ושאני מכין לעצמי מרק ואופה לעצמי עוגה.

וזה מאוד מעצבן אגב

עדיף ששפחה תבשל והאשה תאמר תהלים כדי שהאוכל יצא יותרחסדי הים
טוב.
אז תשמעבת 30
בילדותי , בערך בכיתה ה', התארחתי לשבת אצל חברה. התברר לי , תוך כדי שיחה, שמי שמבשלת את האוכל בפועל היא העוזרת הערביה, וכולם התפעלו איך היא יודעת לבשל מאכלי שבת כ''כ טוב.
אני הזדעזעתי עד עמקי נשמתי הקטנה- איך אפשר לתת לעוזרת ערביה לבשל לשבת????
ותהיתי- אמא שלה לא רוצה לבשל בעצמה את האוכל של שבת????
רואים בהלכות שבת כמה דוגמאות לשפחות נכריות שעזרוחסדי הים
בבישול לשבת.
יכול להיותבת 30
אני,בתור אמא, לא יכולה להבין את זה בשום אופן.
גם לי זה לא מובן.. ובכלל למי היום יש מבשלת?תפוחית 1
או שמבשלים
או אם לא רוצים אז קייטרינג
מבשלת צמודה/ שפחה זה כמעט לא קיים (בטח לא איפה שאני חיה)
@חסדי הים רלוונטי גם למה שכתבת
בטח יש קהילות בחו''ל שבהן זה יותר מצויבת 30
וואלה על זה לא חשבתיתפוחית 1
אבל זה בכל זאת לא האוכלוסייה הרווחת פה בפורום
תגובהענווה1

לבשל לאדם אחר, וכל שכן למשפחה, זה גמילות חסדים. וזה ממש מצווה. אם כי יש להסתפק אם זו מצווה בפני עצמה, או שהיא כלולה במצוות ואהבת לרעך כמוך (יש בזה שיטות בראשונים). הרמב"ם הגדיר את המצווה "כל הדברים שאתה רוצה שיעשו אותם לך אחרים עשה אתה אותן לאחיך" (הלכות אבל יד, א). 

ונכון שגמילות חסדים זה מצווה אחת מתוך מאות מצוות. ולא כל עבודת ה' מתרכזת רק סביב המצווה הזאת. אך מצד שני גם אין לבטל את הערך שלה. אנחנו לא מעריכים רק אידיאלים עליונים, אלא גם את המעשים המבטאים אותם. ובסוף אותם אידיאלים מתממשים במצוות פרקטיות, במעשים פרקטיים, גם אם הם נראים קטנים. 

ואני לא חושב שגמילות חסדים פחות חשובה מתפילה או מכל מצווה אחרת בין אדם למקום. המצוות בין אדם לחברו לא פחות חשובות. 

נכון שתפילה היא חלק מרכזי מהמצוות בין אדם למקום, חלק מרכזי מעבודת ה', עבודה שבלב. אך עדיין גם תפילה בסוף זו מצווה אחת מתוך מאות מצוות.

כך גם גמילות חסדים על ידי בישול למשפחה, אף על פי שהיא מצווה אחת מתוך מאות מצוות, גם היא מרכזית מאוד במצוות בין אדם לחברו. יש בזה ממש קיום של ואהבת לרעך כמוך, שזה כלל גדול בתורה, וכל התורה כולה מושתת על זה. לכן זה לא פחות גדול מתפילה. [כל שכן חשוב לומר את זה השבוע, שיהיה בו לג' בעומר, ואומרים גדולי ישראל שכל תורת הסוד של רשב"י היא תורת חסד ואהבת ישראל. וכן בסוף זה מתממש גם במעשים פשוטים וקטנים של גמילות חסדים בין אדם לחברו, שהכי חשוב בהם זה גמילות חסדים למשפחה]. 

בנוסף לכל זה, לבשל לאנשי הבית, זה חלק מבניין הבית, ושמירה על החוסן של המשפחה. זה דבר שמקרב בין הלבבות, נותן אווירה נעימה, ושומר על אחדות המשפחה. וכידוע הערך של המשפחה הוא אחד הערכים החשובים בעם ישראל. וזה עצמו דבר הרבה יותר גדול מכל מצווה פרטית כזו או אחרת. כי זה יסוד הבניין הלאומי והמוסרי של עם ישראל. כל ערכי הקודש מושתתים על יסוד המשפחה.

והאישה באופן טבעי משתייכת יותר לדאגה לבית ולמשפחה מאשר האיש. זה לא אומר שזה הדבר היחיד שיש לה בחיים, אך זה כן דבר מרכזי. וזה לא אומר שהאיש לא שותף לכך באופן מעשי, בטח בדור שלנו שזה נחוץ. זה חשוב לו, והוא מקבל שכר על זה. אך כן נושא הבית באופן טבעי משתייך יותר לנשים.

אפשר לומר שכך הטבע, שמשום שהיא מולידה ומניקה, באופן טבעי היא אחראית על רווחת הצאצאים (כמו שאצל בעלי חיים לרוב הנקבה היא שנמצאת עם הצאצאים ודואגת להם). אפשר להוסיף שכך הוא היסוד ההיסטורי הטבעי של האנושות, שבעבר בשביל לשרוד היה צריך שהאיש ילך לצוד ולעמול בעבודות השדה, וממילא האישה הייתה אחראית על הבית. אך גם יש גם מקורות ביהדות למשמעות של הבית אצל האישה. שהיא עיקר הבית, הלב של הבית. יש מקורות לכך מהתנ"ך, דרך הגמרא, עד לספרי אמונה וקבלה. אין לי כוח עכשיו להתחיל להביא מקורות, לא חסר ספרים שמדברים על זה, וכל מי שרוצה ימצא בקלות. אך רק אומר שבגן עדן מה שהיה מוטל על האיש זה לעבוד ולשמור את הגן, ועל האישה להיות אם כל חי. וזה שורש עבודת ה' הייחודית של האיש ושל האישה מבחינה רוחנית, ומשם הכול נובע. 

אני יודע שאלו דברים קשים לעיכול. כי קשה לראות בדברים כאלה, שנראים קטנים וגשמיים, חלק מעבודת ה'.

הפורום הוא של רווקים, וכנראה רוב הבנות כאן לא אמהות. ואיך אומרים כל עוד אתה לא חווה את זה בעצמך, אז אתה לא יכול להבין. אשמח לשמוע אותן אחרי שהם יהפכו לאמהות, האם הן יראו בדאגה למשפחה ורווחת הילדים חלק מעבודת ה' או לא. 

כתבת יפה. תודה.הָיוֹ הָיָה

אני חושב שהכמו שאת כותבת זה לא רק "אישה ובישול"advfb

אלא משהו הרבה יותר רחב מכך. הכותרת של השרשור ממש לא מוצלחת בלשון המעטה.

הכותרת נועדה לבטא בדיוק את מה שהיא כותבתהָיוֹ הָיָה

שהבישול הוא הרבה יותר מ"בישול". 

וזה שהוא נקט דווקא בבישול, זה כולה דוגמה לענייני הבית.

הייתי מעדיף כותרת אחרתadvfb

"האישה ומקומה בבית"

"האישה כעיקר הבית"

למה לא לכתוב את העיקרון עצמו?

אני חושב שזו עדיפה.הָיוֹ הָיָה

ובדיוק מהסיבה שאתה לא רוצה אותה.

הבחור לא בא לספר על מקומה בבית, הוא בא להדגיש שהבישול זה חלק ממקומה בבית!

שהבישול זה לא עוד איזה משהו זניח ומבזה, אלא חלק כביר בהקמת דור.

לא מסכים לתוכןadvfb

בישול זה אחלה דבר.

גם פעילות גופנית זה אחלה דבר והרב קוק כותב דברים נשגבים על פעילות גופנית של בחורי ישראל בארץ הקודש אבל...

בסופו של דבר אנחנו לא נשים את שניהם כמרכז עבודת ה' אלא כאמצעי.

וכמו שזה - זה אמצעי.

לאכול אוכל לא מובשל זה לא כיף ומעבר לכך זה משפיע גם על חיינו הרוחניים ההשפעה החומרית.

אבל זה הוך את זה מעבר לאמצעי? - לא.

לימוד תורה לשמה, לדוגמא - הוא מטרה בפני עצמה.

חום אמהי המשמש לחינוך ילדים - הוא מטרה בפנ"ע.

בישול - אמצעי כדי שיהיה אוכל טעים, שגם זה אמצעי כדי שנהיה ניזונים בצורה טובה.

הגוף הוא אמצעי לחומר.

בישול הוא אמצעי.

אמרתי שהוא שפל? לא.

חלק כביר בהקמת הדור? באותה מידה - זה גם ספורט, זה גם להתקלח, גם לבנות בית ולטפח גינה. האם ראוי לשים את זה על הנס? לא נראה לי.

ובלי לטעון כנגדי דברים שלא כתבתי (שמה שאני אומר שמסכים/בעד פמיניזם וכולי וכולי) אלא רק לעצם העניין.

אז אתה לא יכול להגיב ל"ענווה1" בהסכמה אך בשאלה על הכותרת.הָיוֹ הָיָה

כי אתה מתווכח עם תוכן דבריה. זה לרקוד על כל החתונות במקביל.

אם היית מסכים עם התוכן של ענווה1, היית מסכים גם עם התוכן שאני כתבתי, וממילא עם הכותרת.

מדבריה, הצודקים לדעתי, עולה אכן שוב - שהכשל הוא בהעמדת הדבר כדבר צדדי ("גם ספורט, גם להתקלח...")

ומחמת שאתה רואה את זה כדבר צדדי - אתה כועס על הכותרת

מי שמפנים שזה לא דבר צדדי - מזדהה עם הכותרת. ואדרבה - מבין שהכותרת נועדה בדיוק כדי להפקיע ממי שסבור שזה דבר צדדי.

מתייגadvfb

@ענווה1, מה את חושבת?

אממאילת השחר
עברתי פה ולא יכולה להתעלם...
ענווה1 הוא בחור.
XDadvfb

פעם שנייה שהתבלבלתי איתו חחח

וואלה יותר ישמע לי אמין שבת שתומכת בך תאשר את זה.

בתור גבר אני לא יכול לייצג את הפסיכולוגיה הנשית של העניין.

אין הכי נמיadvfb

אם כך אני לא מסכים.

ההתייחסות לאמצעי כמטרה זה איננו דבר ראוי לדעתי.

אף אחד לא מתייחס לאמצעי כמטרה.הָיוֹ הָיָה

רק מבקשים לעמוד על חשיבותו כאמצעי.

למעשה כל מעשי התורה והמצוות שלנו הם אמצעים. זה לא מוריד מדרגתם.

פעולות הקמת דור יהודי הן אמנם רק "אמצעי", הן ההקמה ולא הדור. אבל תמוה שצריך להכביבמילים על חשיבות אמצעי שכזה.

אתה גם מכביר במילים גם על הגייניה בסיסית?advfb

הדורדוראט הוא אמצעי חשוב להקמת הדור והגאולה?

אולי נכתוב "גברים ודורדוראנט"?

לא רואה קשר. סליחההָיוֹ הָיָה

בסדרadvfb

יפה. יישר כח. לענ"ד יקח עוד קצת זמן עד שהעולםנוגע, לא נוגע
יבין שמה שהוא מנסה לעשות זה שעבוד לטבע האמיתי של האדם ולא חירות כמו שהוא חושב.

אישה לא כלואה בבית, היא אמורה לשמוח בו.
אישה קרייריסטית, היא לאו דווקא אישה חופשיה ולא משועבדת.
פשוט בגלל שקבעו נורמות שנותנות כבוד והערכה ליציאה החוצה לעבוד ולתרום, לאורח חיים "גברי" ("לעובדה ולשומרה"), השעבוד נדמה כחופש והחופש כשעבוד, והרבה בנות סולדות אפילו מהמחשבה להיות עקרת בית.
בנוסף לכך, להיות בבית עם הילדים לא נתפס כמימוש עצמי, לעומת ללמוד מקצוע ולעבוד בו.
אבל בתכלס, מה ההבדל בין לחנך ילדים בכיתה שזה כן מימוש עצמי לבין לחנך את הילדים שלך?

וכן, יש תמיד יוצאים מהכלל. פשוט היום נראה שיש יותר יוצאים מהכלל מכאלה שבכלל.

אבל הכל חלק מהמסלול שאנחנו אמורים לעבור כדי שנגיע מעצמנו לבחירה בדבר הנכון וכדי שניקח את הדבר הנכון בלי הסיגים שלו.
ההגשמה העצמית של האישהראשיתך
מורכבת גם וגם. גם מלגדל ילדים ולהקים בית, וגם מלעשות עוד דברים. זה לא סותר אלא מפרה אחד את התחום השני.
כי זה מה שמחנכים היום אליונוגע, לא נוגע
וכמובן שזה מפרה. כמו כל שילוב.
אבל כמו בכל שילוב השאלה היא האם זה עובד טוב בפועל וכל צד מקבל את חלקו.
האם אין פגיעה בילדים? בבעל? בבריאות הנפשית והפיזית של האישה ושל המשפחה?
ברוחניות של הבית (כלומר בפניות של הבעל והאישה ללמוד תורה ולהתחזק)?

חשוב להדגיש- אין פה האשמה וכדומה. ויש גם אילוצים כלכליים לפעמים כמובן.
אבל כן צריל לשאול איך מסתכלים על עקרות בית.
לאו דוקאראשיתך
שזה בגלל שזה מה שמחנכים אליו, אלא בפועל, רואים שזה תורם לנשים. וזו בחירה ונותן להן הרבה מבחינה נפשית
ומי אמר שאם הן היו בוחרות בצד השני הן לא היו יותר מרוצות?נוגע, לא נוגע
אניראשיתך
וגם נסיון של עוד חברות שזה עשה להן טוב לנפש לשלב
לא בטוח שהבנתינוגע, לא נוגע
אנחנו מדברים על נשים נשואות עם ילדים, כן?
כןראשיתך
חברות שלי שנשואות עם ילדים, אחרי הרבה שנים
משרה מלאה?נוגע, לא נוגע
לא זוכרתראשיתך
למה זה חשוב?
כי בחצי משרה אין ממש התנגשות בין הדבריםנוגע, לא נוגע
ואני יודע שיש הרבה נשים עם יכולות על, אבל ממה שראיתי וממה שמסתבר, זה בלתי אפשרי שאישה שעובדת משרה מלאה זה לא יבוא על חשבון משהו, שלא באשמתה.
אני חושבת שמעטים האנשים שסבבה להם עם משרה מלאהחופשיה לנפשי
(גם רווקים)
לא נכוןבת 30
בחצי משרה זה אולי יותר קל, אבל זה גם לא פשוט.
במקום לקבל את הילדים עם אוכל חם וכוח, מגיעים יחד איתם הביתה, בלי כוח וצריך לחמם או להכין אוכל...
אין כמעט נחת בבוקר, כי גם אמא צריכה לצאת.
בקיצור, תמיד תהיה התנגשות.
אבל רוב הנשים בוחרות בזה גם מתוך צורך כלכלי וגם מתוך צורך נפשי לצאת ולעסוק בעוד תחום
אז לפי מה שאת אומרת יוצאנוגע, לא נוגע
שבמשרה מלאה ההתנגשות ממש גדולה.
במקרים שאין צורך כלכלי, ומבלי להאשים, עצוב שככה המצב.
מניחה שזה תלויבת 30
באופי האישה ובהתנהלות המשפחה.
עצוב לי שהרבה נשים עובדות כי הן חייבות מבחינה כלכלית.
אני מאמיןבינייש פתוחאחרונה

שאם מתאים לך עקרת בית, לך תחפש עקרת בית ושלום על ישראל.

ומה שיש לאנשים אחרים בראש על מה קורה בימינו בכללי או במקומות מסוימים או במקרה שלך, הוא חסר משמעות לחלוטין.

העיקר שתהיו מרוצים. בהצלחה 

יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

יש לך עבודה רגשית לעשותמשה

גם על זה שאתה 'מחזיק' אותה, וגם על החרדה שהייתה לך בתוך הקשר.

אחרי שתעשה אותה

אתה תראה פלאים. מבטיח.

מה זאת אומרת "מחזיק"?מה כבר ביקשתי

ואיך עושים עבודה רגשית? 

תתחיל בלכתוב בפנקס רשימותמשה

אחר כך יש לי עוד כמה כיוונים. אבל אני לא מכיר אותך מספיק בשביל לענות לעומק. בגדול זה אומר יותר ביטחון עצמי ויותר תשובות של פורום רגישים (גם שם קיבלת ממני תשובה אבל קצת אחרת).

זה כואב, אך תזהר לתלות את הערך העצמי שלךadvfb

במישהי כזאת או אחרת.

היא לא אהבה את זה, מי אמר שהיא מייצגת את כל הבנות?

כולם מיואשים ושבורים, אך זאת אשליה.. אל תחשוב שזה אישי שלך

בודאי שיש לכאב שלך מקום.

זה לא נעים וחשוב להרגיש את הכאב של הציפייה שהתנפצה.

זה חתיחת משבר, בחורה שאומרת לא, שמסבירה למה לא.

אני אישית לא ממליץ לך לקחת איתך את הפרשנות שלה. 

מה ששלה שלה. מה ששלך שלך.

מקדיש לך את שורות השיר -

"זה ניראה לך אבוד
ושאין לך סיכוי
שאותה אהבה
תבוא לך בשינוי

וביטוי שימו לב
מה אפשר להגיד
ומי יודע מה צופן העתיד
מי?"

בסוף אתה לא צריך את על הבנותתפוחית 1

אלא רק אחת

והאחת שלך תתחבר לאופי שלך..

ברור שזה מאכזב ממש. אבל אל תסיק מזה מסקנות מייאשות עליך 

נכון אבלמה כבר ביקשתי

זה פשוט נשמע כמו צורך נשי בסיסי לא איזו גחמה של מישהי ספציפית

ככה זה נשמעadvfb

זה אומר שזה נכון ומדוייק במאה אחוז?

סטריאוטיפ לעיתים מרגיש נכון, אבל הרבה פעמים הוא ממש לא מדוייק וגם לא נכון.

ואוו אחי, משתתף בצערךדרייב

לצערינו העולם הזה עדיין לא טהור.. ואנשים טובים כמוך פעמים רבות נופלים בין הכיסאות ולא זוכים להערכה הראויה. אהבה אכפתיות ורגישות אלו תכונות טובות שלא נמצאות אצל כל אחד!

אך במציאות הזו, נשים מעדיפות ונמשכות דווקא לגבר חזק ומוביל יותר מאשר גבר אכפתי שרוצה בטובתן.. יש לזה סיבות פסיכולוגיות שמקורן מהגו'נגל והטבע החייתי.

מהסיבה הזאת ישנם נשים שמתאהבות דווקא בגברים רעילים ואפילו פושעים, שלא סופרים אותן ויחליפו אותם כמו גרביים...

לא משנה כמה התקדמנו ומעמד האישה כיום מכובד מאי פעם, נשים עדיין מחפשות ביטחון מגבר.

וגם אתה כאדם טוב ואימפתי, יכול לנסות להשתפר בתחום הזה. מתוך הבנה שזו הטובה הגדולה שאתה יכול לתת  לאישתך העתידית בעז''ה שתאהב ותעריך אותך!

לכן בתחילת קשר מומלץ לבוא, על אף כל החששות, והרצון הטוב לשיחה חופשית ורגישה, דווקא להיות יותר מאופק ויציב. לא לשדר נלהבות או התעניינות גבוהה מדי. לאחר שהאישה תראה את יכולותיך, לנהל קשר ושיחה, היא גם תרצה לראות את הצדדים הפנימיים שלך יחד עם החששות והקשיים.

מצרף סרטון שלמדתי ממנו הרבה, ובכללי ירון ויסברג הוא אלוף בתחום. ממליץ לכולם בחום!😉

אהלן אחשפלות רוח
עבר עריכה על ידי שפלות רוח בתאריך ב' בטבת תשפ"ו 1:37

קודם כל רק רוצה לשתף שגם אני בחור רגיש, כלפי חוץ זה לא נראה ככה בכלל בכלל בכלל, אבל בפנים אני ובעיקר הקרובים אליי יודעים את זה, כשהייתי קטן הרגשתי את התחושות האלו של "אני לא מספיק גבר" היום אני יודע שזאת אחת התכונות החזקות שלי, אני יודע לזהות אנשים וסיטואציות, ממש להבין מה הם מרגישים ולמה וגם מה להגיד או לא להגיד. וגם בפגישות וקשרים זה משהו שלא רק עוזר לי, אלא ממש מוביל אותי בקשר, אתה יותר מכיל יותר יודע איך לגשת מה לדבר ואם בכלל צריך לדבר או פשוט לשתוק ולהקשיב, וזאת תכונה שלהרבה מאוד גברים פשוט אין, שמעתי כמה פעמים מנשים שיש לי אינטילגנציה רגשית מאוד גבוהה ושהן אהבו את זה מאוד, אני מאמין שאני ואתה דומים בזה.

עוד עניין, ככה השם ברא אותך, והוא לא עושה טעויות, שמעתי מרב מאוד חשוב, שמה זה "חנוך לנער על פי דרכו" ? מה הכוונה?

אז הוא פירש בצורה כל כך פשוטה ומדהימה, נניח פלוני קיבל ילד עם תכונות של אסרטיביות מנהיגות וכו שבילדות אצלו באות לידי ביטוי בחוסר שקט הוא כל הזמן קופץ רק משתולל כי יש בו תכונה שהשם טבע בו להנהיג ולהוביל והוא כרגע ילד, אין לו מושג מה לעשות עם הצורך הפנימי הזה אז הוא מתפרץ החוצה בצורה כזאת, ואם אנחנו בתור הורים נבוא ונרגיל אותו לשבת ולשתוק ולא לקפוץ ותפסיק לזוז כל שניה ושב בשקט וכו וכו, נעלה לשמים אחרי 120 והשם ידון אותנו על זה, "מה עשיתם לבן שלי? נתתי לו תכונות מנהיגות כי התיקון שלו בגלגול הזה היה להוביל אנשים, להוביל מיזמים, להוביל פרויקטים, להוביל דברים, להזיז אנשים לא משנה מה, היה לו ייעוד מסוים שהחינוך הקלוקל שלכם הרס את התכונות שהיו צריכות להביא אותו לייעוד שלו".

וכן לגבי ילד רגיש, הורים שינסו לעשות ממנו גבר גבר, ואסרטיבי וכו, זה לא שייך, הילד הזה יש לו ייעוד ספציפי שבגללו הוא נולד עם תכונה חזקה של רגישות, הוא צריך לטפל באנשים, לעזור לאנשים על ידי זה שהוא מרגיש אותם ומבין אותם ואתם בתור הורים הרסתם אותו וכל הנשמות שהיו צריכות בגלגול הזה להיעזר בו ולעבור דרכו לא קיבלו את העזרה שלהם רק כי חשבתם שאתם יודעים יותר טוב מבורא עולם וניסיתם לשנות את התכונות אופי של הילד.

ובנימה אופטימית זו דוד, היא הפסידה קצת הרבה. וכנראה שבאמת זה לא נכון לה, אבל זה לא אומר שאין מישהי בחוץ שזה הכי נכון לה בעולם וצמאה לזה, ואל תתייאש מזה שהיא אמרה שאתה מה שהיא מחפשת אבל החליטה לסיים בכל זאת, אחדש לך, אתה לא מה שהיא מחפשת. והיא לא מה שאתה מחפש.

מה שאני מנסה להגיד זה שתקבל את זה שזה מי שאתה, כי ככה השם החליט והוא לא עושה טעויות, מי יודע מי צריך להנות מהתכונות שלך אולי הילדים העתידיים שלך, אולי אשתך, אולי קודם כל אתה בעצמך, וגם נראה לי שכשתהיה מי שאתה ותרשה לעצמך להיות עם האופי שלך בלי להלקות את עצמך זה יעשה רק טוב.

תחייך אח שלי השם איתך (:

תודה רבה חברמה כבר ביקשתי

ריגשת ועודדת אותי מאוד

אני לגמרי מסכימהסולמית

יש בנות עם יותר חכמת לב שיצליחו להבין שגבר רגיש זה מתנה.

אחרי מעל עשרים שנות נישואין לגבר רגיש, שידעתי כמה זה טוב, אבל זה היה נראה פחות מגניב בהתחלה, והיום החברות אפילו קצת מקנאות בי.

הקליפה של המאצ'ו נחמדה בהתחלה. אחכ קצת יותר קשה לחיות חיים של נישואים ומשפחה, על שלל קשייהם עם מישהו שקשה לדבר איתו והוא לא מבין למה את מתרגשת מזה.

טוב לדעת מה כבר ביקשתיאחרונה
שאלה קטנהפצל"פ

"בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה"

דיברת איתה על זה?

אולי קצת באיחור אבל כןמה כבר ביקשתי

פתחתי את כל נושא הרגישות והיא אכן הגיבה כפי שחששתי...

אוקייפצל"פ

דיברת איתה על הפחד לאכזב ספיצפית? או בכללי על הרגישות?

היא כאילו לא התייחסה לזה שאתה מפחד לאכזב אותה?

רק אמרה שהיא מרגישה שהיא צריכה בחור יותר חזק ויציב?

אם היית יודע שיותר מזה שחשוב לה מה או איך תעשה, חשוב לה שפשוט תעשה, זה היה משנה אצלך משהו? היית מצליח יותר ליזום ולהוביל?

כי בסוף יציבות ובטחון עצמי זה משהו משתנה מול אנשים וסביבות

אדם יכול להיות עם הרבה ביטחון עצמי בחוץ אבל בבית עם המשפחה לפחד ולחיות בלחץ, או להיפך, אדם שמרגיש שבבית ומשפחה מקבלים ואוהבים אותו אז הוא מרשה לעצמו להיפתח ולהיות עם בטחון, ובחוץ לא.

בטחון עצמי זה משהו שתלוי בסביבה...

אם אתה מרגיש בקשר/סביבה/אנשים מסוימים שיש לך מקום ומקבלים אותך ואוהבים ורוצים לשמוע אותך אז ממילא יתפתח לך ביטחון עצמי במרחב הזה

ברור שזה משהו שהוא תהליכי שנבנה לאט לאט

כי אם אדם רגיל להיות חסר ביטחון מול כולם, כי הוא רגיל שלא רוצים לשמוע אותו, אז זה באמת חתיכת שינוי בראש לעשות פתאום להפנים שיש מקום שרוצים לשמוע אותך בו ושמחים במה שאתה עושה גם אם אתה טועה ולא הכי הכי מדויק כל הזמן

אבל זה לגמרי אפשרי

אז השאלה היא קודם עליך

האם אתה מוכן להיפתח ולפתח ביטחון עצמי מול מישהי שמבינה אותך ומעריכה אותך?

להבין שיש פה מישהי שרוצה אותך ככה כמו שאתה, עם הטעויות וזה שאתה לא מושלם, אבל היא פשוט רוצה שתהיה אתה, שתרגיש בנוח להיפתח מולה מתוך הידיעה שהיא באמת רואה בך המון טוב והייתה שמחה שיפתח ותיזום יותר מתוך מי שאתה ולא לחקות איזה דמות אחרת שנראה שהיא תמיד בטוחה בעצמה אבל היא לא אתה

אם לא, אז אני חושב שאתה צריך לעבור תהליך בכל מקרה

כי בעיניי ביטחון עצמי זה לא משהו גברי דווקא, זה משהו טבעי של אדם שגדל בסביבה בריאה ומיטיבה

וזה צורך אנושי ביטחון, פשוט מתוך הפחד לטעות ושיבקרו אותנו על הטעויות שלנו אנחנו הרבה פעמים מעדיפים להיסגר ולא ליזום, כדי להרגיש מוגנים מהביקורת או הזלזול

אם ובתקווה שכן, אז אתה בסדר גמור

עכשיו השאלה זה על הצד השני (הבחורה המדוברת, ובכללי בחורות פוטנציאליות) האם הם מוכנים לעבור את התהליך הזה? או שהם רוצות לקבל מישהו שהוא כבר מושלם בהכל והוא גם וגם דוס אבל פתוח וכל החלומות הוורודים האלה

אני לא יודע כמה רלוונטי לגבי זאת שדיברת עליה לחזור ולנסות את זה, אבל גם לגבי בנות אחרות, זה משהו שצריך להיות מדובר ביניכם

אפשר גם לנסות לברר על זה מראש בבירורים, כמה זאת מישהי שמחפשת את האחד המושלם, וכמה היא מבינה שזוגיות טובה זה בעיקר עבודה ביחד

והיא מוכנה לעשות עבודה ולהשקיע ולעבור תהליך ביחד איתך כדי לקבל בן זוג טוב כמוך ולחיות בזוגיות טובה שהיא גם מאוד מכילה ורגשית וגם יש בה ביטחון ויציבות

יש בנות בוגרות ורציניות שישמחו מאוד להשקיע בתהליך כדי לקבל מישהו עם לב טוב ורגיש כמוך

ואלה שלא, אז באמת פשוט הרווחת סינון, אני לפחות לא הייתי רוצה לחיות עם מישהי שמחכה לאביר על הסוס הלבן ולא מבינה שזוגיות זו עבודה

סליחה על השיעור כללי 🙈

מקווה ממש שבכלל הבנתי נכון את המצב והסיטואציה ואני לא מבלבל סתם במוח

ואני אגיד עוד משהו יותר בתיאוריהפצל"פ

בדיוק כמו שה"תפקיד" של "גברים" זה להשפיע ולהוביל וליזום

ככה גם ה"תפקיד" של "נשים" זה לקבל ולהכיל ולתת מצידן את המרחב הבטוח והחומל שיש בו מקום לטעויות אבל לא ממקום של ייאוש וזלזול אלא דווקא מתוך הערכה

אם צד אחד לא מוכן לקחת את ה"תפקיד" שלו אז שלא יצפה מהצד השני

כמובן שזה נכון ל2 הצדדים, וגם גברים צריכים לדעת ליזום ולהוביל מתוך המקום המקבל מהצד הנשי

איזה מדהים לדעתהרמוניה

שאתה בחור מקסים ופשוט יש נקודה אחת שאתה צריך להשתפר בה, נקודה שגם ככה חשובה לך לחיים.

צא לדרך.

הכל לטובה...! מה שהיה היה תסתכל קדימה. מי ששלך תגיע אליך בזמן הנכון. 

זה מאד קשה להיות רגיש, מזדהה, אבל אפשר לעבוד על זה ולפתח חוסן רגשי.

לגבי המשפט שאמרת שהיית מצליח בתור בחורה- זה לא נכון. גם בנות צריכות חוסן רגשי. כל אדם צריך. אחרת הוא נטרף כמו ספינה בים.

לדעתי אתה צריך להשתנות קודם כל בשביל עצמך. תשמע שיעורים מחזקים באמונה ושיעורים שמלמדים איך גבר צריך להתנהג עם אשתו, ותקבל על עצמך ליישם, בלי פילטרים וסננים. זה אפשרי. האנשים הכי חזקים הם אלה שיודעים לבטל את עצמם בשביל מה שצריך. אני חושבת שברגע שתגיע לאיזון בתכונת הרגישות אשתך כל כך תרוויח. מעבר לרווח שלך בחיים יציבים ובריאים.

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

מה הקשר?!הסטורי
חחחחחחח הסטורי אני מדמיין אותך על פי הודעותיךצדיק יסוד עלום

עם וריד נפוח במצח אדום מזעם 💢

פותח האשכול הוא משהו בין טרול לרחפן (ואני נשמר במילותיי)

לא אדום מזעםהסטורי
יותר סקרן, חוויה אנתרופולוגית לנסות להבין את הראש של חסדי.

(לגופם של דברים, הוא לא טרול, גם לא 'רחפן' במובן הפשוט של המושג. אולי כן 'רחפן', במובן שהוא עוסק בדברים מאוד גדולים ורעיונות נשגבים, בלי מספיק 'בסיס ארצי לנאצלות'. מה שיוצר אצלו פער עצום בין האידאות ליכולת לממש אותן בעולם).

אני הייתי מדבר אפילו יותר בחריפות ממךצדיק יסוד עלום
אבל צריך לכבד ומי אנו בלא נימוסינו?
נכון. אבל האם מפני כך נעזוב את האמתחסדי הים

והאידיאות.

"כָּל זֹאת בָּאַתְנוּ וְלֹא שְׁכַחֲנוּךָ וְלֹא שִׁקַּרְנוּ בִּבְרִיתֶךָ. לֹא נָסוֹג אָחוֹר לִבֵּנוּ וַתֵּט אֲשֻׁרֵינוּ מִנִּי אָרְחֶךָ".

האם עם ישראל בגלות שהיה גוף מת עם תורת אמת הנטועה בתוכו, עזב את האידיאות?

לא. עסקנו באמת והרחבנו אותה בציצים ופרחים עד ש-ה' ברחמיו ריחם עלינו . "יְחַיֵּנוּ מִיֹּמָיִם בַּיּוֹם הַשְּׁלִישִׁי יְקִמֵנוּ וְנִחְיֶה לְפָנָיו".

אולי אני בינתיים סריס עץ יבש אבל אני לא יעזוב לעולם את ה' ולימוד תורתו, עד שה' ירחם עלי.

"כַּלָּה קִשֻּׁרֶיהָ"חסדי הים
עד כמה שאני יודע, תקופת הגאונים הסתיימה ממזמן…נייקיי

איפה שהוא לפני כ 1000 שנים…

הסתיימה עם ירידת קרנה של יהדות בבל והעברת מרכז הכובד למערב

כדאי לפתוח שותי"ם של המאות השניםחסדי הים

האחרונות ולראות מה הם מכנים את חכמי דורם.

על כל פנים, בפסוק בפתיחת השרשור, כמובן רמזתי להחיית ישיבת הגאונים בארץ ישראל.

ישאלו אותך בשמים למה לא הייתקעלעברימבאר
חסדי הים, לא למה לא היית גאון או אבא של גאון (כמו הסיפור על רבי זושא).

כל אדם והתפקיד שלו בעולם. אחד המרבה ואחד הממעיט ובלבד שיכוון לבו לשמים. אני בריה וחברי בריה

..שפלות רוחאחרונה

רק תיזהר לא להפיל את הילד בדרך עם הלחץ של התפקיד.

וגם עד כמה שזכור לי "נחית דרגא ונסיב איתתא" וגם שאישה עולה(או נשארת ברמתה) ואינה יורדת, בעוד הגבר יורד. ולכן ידידי וכו

לא ?

ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfbאחרונה
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

איך עוברים את הפגישה השנייה?אביעד מילוא

יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)

💁🏻‍♂️אבטיח ברזילאי

ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.

אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.

נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו

זה לא שאין איתי אווירה נעימהאביעד מילוא

אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום

מחזק אותךאבטיח ברזילאי

קשה הזיווג כקריעת ים סוף

ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...

בהצלחה

יוצאים עם בחורות בשלות יותר…מבולבלת מאדדדד
אולי כדאי גם לחפש בחורות גדולות יותר
^^^ארץ השוקולד

ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.

בהצלחה

כפי שכבר אמרובחור עצוב

לצאת עם בשלות יותר.

כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני". 

משקיעים יותרהפי
ומנגד משדרים נחת נעימות
אולי לבדוק בעדינות את הנקודה הזאת בבירוריםadvfbאחרונה

אתה מדבר עם החברה שלה ושואל אם יוצא לה לדבר על הרצון לבנות בית וזה משהו שמעסיק אותה.. תוהה לעצמי איך לשאול את זה בדיוק. נשמע לי לגיטימי לשאול.

קניתי לה מתנה קטנה, מה לכתוב בפתק?אני הנני כאינני
הכוונה, מה סגנון הדברים? מחמאה? עקיצה קלה? משהו מאוד כללי? משהו רומז? מפורש? חמשיר?
..שפלות רוח

לא יודע אם הייתי כותב פתק, הייתי פשוט אומר לה פנים מול פנים שחשבתי עליה ורציתי לשמח אותה או משהו בסגנון כי תכלס בשביל זה קנית לא?

ואם בכל זאת מרגיש שחייב פתק, אז וכו.

משו משמחניצן*

אין כמו מילים על נייר כתוב

תתן לעט להוביל 

...advfb

בדרך כלל אנשים אוהבים את זה שאוהבים אותם ואכפת לאנשים מהם, אז כדאי משהו שמראה שאכפת לך ממנה ואתה חושב עליה

מחמאה זה ממש טוב, זה יכול להיות מתובל בעקיצה, לא מממשנה מה.. גם אם אתה רוצה לכתוב משהו כללי ממליץ בחום שיהיה איפשהו ביטוי יותר ספיצפי ומכוון למסר שאתה רוצה להעביר

איזה, בהצלחה רבה

אולי משהו בסגנון כזה?נקדימון
"חשבתי עלייך כשראיתי את זה"
תלוי בשלב לדעתיארץ השוקולד

ושישדר מי שאתה, אל תנסה לשדר מישהו שאתה לא.

אתה מדהים בכל מקרה

בהצלחה!מבולבלת מאדדדד

לדעתי אם זה שלב יחסית מתחיל, אתה יכול אפילו לכתוב לה "רציתי לשמח אותך"

אם זה שלב מתקדם יותר אז אתה יכול לכתוב גם משהו יותר ארוך…

ברור לכתובהפי
לא יודעת מה שעולה לך שאתה חושב עליה
מהלבברוקוליאחרונה

ואתה מרגש אותי 

לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
בסדר גם אתה רשמת שטויותהפי

קשה להתייחס לזה ברצינות

לגבר מותר לאישה אסור ..

נו באמת

משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל

חבר'ה אני צריך ייעוץ.

אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).

אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.

אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!

מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?

יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?

א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.

האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'

ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.

ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...

א. מאוד מסתייג מהביטוי הזהadvfb

מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה? 

בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.

כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.

גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.

לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.

תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.

לא זוגיות, אבל בהחלט שזה מרכיב חשוב בולגיטימי?

בתור מישהו חדש בעולם הדייטים, הוא אולי מדמיין לעצמו שיפגוש בקרוב את הנסיכה שלו, והם יחיו באושר ובעושר עד עצם היום הזה.

כלומר,

אני חוששת שיש כאן דברים שהוא לא לוקח בחשבון:

לאיזה סוג של קשר אני מצפה עם חמי וחמותי? עם הגיסים והגיסות?

האם נוסעים אליהם לשבתות וחגים? איך זה נראה?

האם יהיו מפגשים משפחתיים? מה התוכן שלהם?

האם הדודים וסבא וסבתא שותפים פעילים בגידול הילדים? (בייביסיטר וכו')?

האם הנ"ל הם גם משענת כלכלית?

כמובן שאפשר להמשיך לדבר על מערכות יחסים לא בריאות - כמו התערבות בזוגיות וכו'. אנחנו לא חיים במציאות סטרילית, ואני בטוחה שאם תלך לפורומים המקבילים תמצא שרשורים על בעיות בתוך המשפחה.

בעיני יש מחירים לשני הכיוונים - בין אם נמצאים בקשר (וצריך להגדיר משהו), ובין אם נמצאים בניתוק (מה המסר שזה מעביר לילדים?)

מסכימה איתך שאין דרך להעריך את המורכבות, ובטח כשאין לנו מושג מה צופן העתיד.

אבל זה טעות בעיני לחיות בתודעה שאנחנו נחיה בבועה שזה רק שנינו והילדים שיבואו...

באמת לא טוב להכנס לפנטזיות וחלומות ורודיםadvfb

זה נכון מאוד, לאו דווקא בהקשר הזה. כמובן שבכל דבר שקשור לזוגיות.

זה מעגל יחסית חיצוני.. אבל כמובן חשוב לתת עליו את הדעת.

לא מבין למה ענית בהקשר הזה, הרי השואל אמר שהוא דווקא דחה הצעה על רקע משפחתי. משמע, הוא מבין שזה נושא רגיש שיכול להיות משמעותי.

נראה לי שיותר מועיל להגיד מה כן ולא מה לא בהקשר הזה.

לכן השאלות הללו שהבאת הן נועדו רק כדי להבין שזה יכול מורכב.

כמו שאת בעצמך אמרת, קשה מאוד לענות על השאלות האלה, אם בכלל אפשרי לענות עליהם..

לכן, נראה לי שיש צורך בשאלות בירור ביחס למקום החשיבות של השואל ביחד לנושא.

שאלות שיעוררו להבין מה היחס שלו לזה וה המקום אותו הוא צריך לתת לנושא.

מה זה משנה מאיזה משפחה היא באה?תוהה לעצמי
בעלי ממשפחה דתית לייט מאוד, והוא יותר דוס ממני. אנשים גדלים ועושים בחירות משל עצמם בחיים
סליחהיובללל
סליחה שאני שואל, אבל האם וכמה יש חיכוכים שזה יוצר? זה בוודאי לא פשוט הרי, כל המנהגים, כשרות, שיח, צניעות, שמירת שבת ועוד המון מורכבויות שיכול ליצור. אז איך מתמודדים עם זה?
לא יוצר חיכוכים בכללתוהה לעצמי

את כל ההלכות שנוגעות לכולם כמו שבת כשרות וכו' נוהגים לפי בעלי, שחלק מהדברים עושה כמו המשפחה שלו בחלק מחמיר יותר. מה שנוגע רק אלי כמו צניעות זה עניין שלי.

ברור שהמקום התורני שלה משנה, אבל נשמע שהיא החזקה. המקום התורני של המשפחה לא משנה בכלל בעיני.

לא יודעתהפי

בערך איך שאתה מתמודד עם החיים

או שזה זר לך

לגיטימי אבלזיויק

תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...

תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..

..יובללל
בוודאי שחשבתי על זה. אבל גם יש הבדל בין הדור שלנו לבין הדורות שלהם. הנושא אשה יבדוק באחיה.. וכו וכו. ברור שהאדם עצמו הוא העיקר, אבל זה חבילה שלמה. 
נכון ולכן נשאר פה עניין האופיזיויק
של שניכם
אני חושב שיש לתת משקל למשפחה.אדם פרו+

לאו דווקא רק בפן התורני.

לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת

בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה

מאשר היא.

אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי

אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון

עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה

שהיה בבית שממנו באה.

אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה

אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.

אבל גם לפי המקורות,

כתוב בשולחן ערוך לישא

בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.

המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.

וגם אם החליטה לשנות כיוון

מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף

תזכר במנהגי הוריה.

אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי

וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה

אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים

ולא כאלה חזקים.

מה דעתכם?

מענייןיובללל
מעניין מה שאתה אומר. בסוף ברור לי שהבית הוא משקל מאוד מאוד משמעותי. והשאלה שלי היא בתכלס כמה יחס לתת בין המידות של הבחורה לבית המידות של הבית שלה (או בפן התורני וכו)? הרי בסוף כמו שכתבו מעליי ראינו מאיפה הגיעו האבות והאמהות שלנו..
יש כאלה שחשוב להם יותר ויש כאלה שפחות חשוב להםadvfb

תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.

תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.

המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות

חשוב שתקרא את זההמצפה לישועה

יכול להיות שכבר כתבו בדומה

תמיד יש שונו בין אנשים ומורכבות ויתרונות וחסרונות לכל אחד בעיניו לפי ענייניו.

החשש מאוד מובן אבל עם חששות צריך להיפגש ולא לברוח כדי לראות במה האם יש ממה לחשוש.

תפגוש את הבחורה תשמע ממנה על המשפחה שלה על היחס שלהם למקום שלה...

גם לא הייתי מעלב את זה בכלל בהתחלה.

תראה שיש ביניכם התאמה וכו'

אולי זו אשתך?

ומשם כבר תגיע לנקודב הזאת...

האם מדובר באנשים קשים שיש להם רק את הדרך שלהם זו בעיה והאמת שזה לא משנה אם הם דתיים מאוד או לא בכלל.

אנשים קשים זו התמודדות

וגם בזה כשיש זוגיות טובה ונכונה אפשר לדעת איך לנהל את הדבקים בצורה ישרה וחכמה

בהצלחה וה יתן לך עצה טובה

עונה בתור בעלת תשובההמקורית

שהתחתנה עם בעל תשובה - המשפחה לא קשורה לרמת הרוחניות של האישה. בכלל. מה שקשור זה ההחלטה שלה איפה להיות וכמה היא נחושה להישאר שם ולא להיות מושפעת.

הקשר היחיד למשפחה, זה כמה הם גמישים ביכולת להכיל את השוני ואם לא אזמה היא חושבת לעשות עם זה. ואת זה כדאי לבדוק ולברר כי אם זה בכיוון טוב ויש פתיחות - זה מעולה.

המשפחה שלי אפילו לא שומרים שבת חוץ מאחות אחת (ואנחנו משפחה גדולה) ואף אחד לא היה מהמר בחוץ שאני לא נראית דתייה מבית

נכון, זה אומר שעושים החלטות שהרבה פעמים הן לא פוטוגניות מבחוץ כזוג אבל הן כן תואמות את אורח החיים שבחרנו.

ואגב,גם בתוך משפחות דתיות ודוסיות יש הבדלים בהרבה דברים שצריך להכיל. אזלא בטוחה שיש לך איך לברוח מזה

איזה כיף שענית את התשובה הזאת מהמקום שלךadvfb
חבל לפסול בחורה טובה בגלל המשפחה שלהחושבת בקופסא

אם היא בסגנון שאתה מחפש ויש לה מידות טובות, מה היא אשמה שהשמפחה שלה לא באותו סגנון כמוה?

האמירות המגמרא מדברו על תקופה שבה ההשפעה היחידה על אנשים, בפרט לאישה, הייתה המשפחה. היום אנשים הרבה יותר עצמאים לבחור את הדרך שלהם בעצמם.

כמובן כדאי לבדוק שאין בעיות קשות שישפיעו על ההתנהלות כזוג, אבל אם מדובר על משפחה שיכולה להכיל ברמה מינימלית, חבל לפספס על זה מישהי שיכולה להתאים.

אני ובעלי שונים מהסגנון של המשפחות שלנו, והקמנו בית משלנו בדרך שמתאימה לנו.

אתה מתחתן איתה לא עם המשפחה שלה.shindov

לא פוסלים על זה, לפני פגישה.

...יוני.ו.אחרונה
קשרים בעיצוב דעות וההשקפות: איך קשריםחסדי הים

השפיעו על העיצוב השקפות ודעות שלכם בכללי? למדתם פעם משהו מעצב מהמדוייט? פרידה בקשר גרמה לכם לעצב דעות הפוכות?

זה מעניין שבארה"ב יש עכשיו את כל המחלוקת בימין לגבי תמיכה בישראל או דווקא לגנות. יש משפיען אחד ימני שיחסית קיצוני נגד ישראל, והוא מספר שאחד הרגעים המכוננים היה ויכוח עם ופרידה ממישהי שהתחילה בתהליך גירות, ועכשיו היא קשורה לבית הלבן ומשפיעה שם בעד ישראל.

מעניין מה איתכם לגבי השפעה של דעות או ריחוק מהדעות של המדוייט?

יש המון השפעהultracrepidam

כמו כל אדם שמכירים ואפשר ללמוד ממנו

בטח אם יש הרבה חוויות משותפות ושיחות עומק

בהחלט, היו אנשים שהמפגש איתם הוביל אותילגיטימי?

לשינוי בתפיסות ובעמדות שלי לגבי כל מיני דברים.

פחות בדברים פוליטיים...

לדוגמא? גם בעולם הדייטים?בחור עצוב
אצלי זה יותר השפעה במה שמעניין אותיחסדי הים
אני יותר מתעניין באמונות ודעות הנוגעים לתורה. הייתה לי פרידה אחת, שלא רוצה לפרט, אבל זה גרם לי לחדד גישות אמוניות ודרכי לימוד תורה בכללי.
כןרק נשמה

לא בהכרח שינוי אבל כן דיוק ועיסוק בערכים חשובים ומשמעותיים שהיו נראים לי פשוטים מובנים מאילהם ופתאום כשלצד השני ברור כל כך משהו שלי לא כזה סגור זה פתח להתבוננות והתעמקות בנושא

וממילא נראה לי שגם שינויים קלים מתרחשים בהתעצבות הכללית שלי כאדם אחרי כל פעם שהיתה לי התבוננות כזאת

חוצמזה שאני נורא מנסה לקחת משהו טוב מכל הפגישות שהיו לי מתוך אמונה שה' שלח אותם בשבילי אם לא להתחתן אז כדי להשתפר וללמוד משהו 

כןכלה עצבנית
אני ייקית של פעם וחשבתי שאני איזה וואו עד שנפגשתי עם בחור איכותי מאוד, בלדי כבד ואדוק, שלימד אותי מהן באמת עקשנות, דייקנות, ופדנטיות. הדייטים הכי טובים שהיו לי, ובלי ציניות לשם שינוי
שאלה מקסימהadvfb

לאחרונה יצאתי עם בחורה שהרגשנו פערים מסויימים בהשקפה הדתית (עניין יותר של ניואנסים, לא הכי גרונדזים)

מרגיש שזה נתן הפרייה מסויימת, זה אתגר אותי וזה זה הוסיף טוב בהקשר הזה, בהחלט למדתי מזה על עצמי.

מצד שני, שנינו אנשים שאוהבים לדבר על השקפה ויצא שלא מצאנו את זה בתור נושא משותף בגלל השוני בעניין ולשנינו זה היה בסדר גמור.

בהחלט יצא לי בעבר להתרם בעניין הזה, אפילו קניתי ספר שמישהי ספרה לי שהיא קוראת אותו... אבל לא זוכר הרבה פעמים כאלה.

תודה. לי קרה כמה וכמה פעמים שקראתיחסדי היםאחרונה

ספרים שהמדוייטים המליצו, או שחקרתי תחום או נושא מסויים שעניין אותן.

אולי יעניין אותך