זה הגיונילב אוהב

שכל פעם שיש איזה פרידה כואבת

במיוחד שהיו רגשות והיה רצון לקשר

אז לפחות בתוך הכאב יש נחמה שיגיע מישהו אחר יותר מתאים וכו'

אבל כל פעם זה מחזיר אותי למחשבות על הומואים או לסביות, אבל בעיקר הומואים

ואני מרגישה שזה פשוט מייאש אותי

כי אני אומרת איך הם מתמודדים?

מה הייתי עושה אם הייתי הומו?

הייתי נופלת לייאוש כנראה

כי במה אפשר להתנחם?

איך אפשר לחיות חיים ללא תקווה שתזכה לחוות אהבה?

ושאהבה שלך היא בעצם, אסורה?.. זה מזעזע בעיניי.

זה אחד הדברים שלא נותנים לי מנוחה ברצינות אני אומרת.

וואי את כזאת לב גדול, אימלא ❤מדרשיסטית20
ואי.. כפרה עלייך.. תודה ♥לב אוהב

...אור וחיים

אפשר לשאול למה בעיקר הומואים? איזה הבדל יש בין הומואים ללסביות?

בפשטותלב אוהב

לעצם העניין של העבירה

...אור וחיים

נכון שאצל גברים העבירה יותר חמורה. אבל גם אצל נשים זו עבירה. וגם להן אין פיתרון אחר מלבד לעבור על ההלכה. ככה שבאופן מעשי אין הבדל בין הומואים ללסביות. שניהם צריכים להתמודד עם חוסר האפשרות לבטא את המשיכה והרגש שלהם.

עבירה? לא יותר מעשה מכוער?... בכל אופןלב אוהב

לא יודעת מרגיש לי יותר חוסר אונים המצב של הגברים.. 

זה לאו דאורייתאאור וחיים

רמב"ם הלכות איסורי ביאה כא ח - "נשים המסוללות זו בזו אסור וממעשה מצרים הוא שהוזהרנו עליו שנאמר 'כמעשה ארץ מצרים לא תעשו' (ויקרא יח, ג)". זה אמנם לאו כללי, אך עדיין איסור תורה. אמנם לא באותה חומרה של האיסור אצל גברים, ששם זה איסור כרת, ונחשב גילוי עריות. אך עדיין זה לאו. 

לכן גם בצד של הנשים זה חוסר אונים באותה מידה.

אכן..מישהו איתי
האמת שגם אני שואל את עצמי לפעמים את השאלה הזאת..
לא מתיימר לתת תשובה..
אמת. זה נושא כואב מאוד מאוד שגם לא מטופלadvfb

אני באמת מציע להחשף לנושא הזה...

זה חשוב לדבר על הדברים הללו והדברים האלה צריכים לומר לנו הרבה.

כל הכבוד על הרגישות..

אני חושב שצריך להרחיב את מעגל הרגישות לאוכלוסיה הרגישה הזאת.

אם היה כלפיהם מענה רגיש וכנה - הדברים היו נראים אחרת היום.

אגב - 

זה ממש לא נחמה מבחינתי אבל יש פסוק מפורש בנביאים שאם הייתי(/היינו) זוכה להבין אותו היתה נחמה -

ישעיה נו -

ג אל-יאמר בן-הנכר, הנלווה אל-ה' לאמור, הבדל יבדילני ה' מעל עמו; ואל-יאמר הסריס, הן אני עץ יבש.  

ד כי-כה אמר יהוה, לסריסים אשר ישמרו את-שבתותיי, ובחרו, באשר חפצתי; ומחזיקים, בבריתי.  ה ונתתי להם בביתי ובחומותיי, יד ושם--טוב, מבנים ומבנות:  שם עולם אתן-לו, אשר לא ייכרת

סליחו לי על הביאוס לגבי התגובות כאן -

זה באמת מרגש הרגישות נפלאה שמעלה @לב אוהב -

אך זה לא העיקר שכדאי לנו ללמוד מהשרשור הזה וזה נראה לי מוציא את ההקשר מהעניין החשוב שמדובר.

עלינו לכאוב את כאב אחינו. כי נפשנו הוא.

תודה.. כתבת יפה. לכאוב את כאב אחינו. ממש כך! פשוט ככה.לב אוהב

מבשרך אל תתעלם

אם מבשרך אז קל וחומר מנפש אחיך 

יש כאן טרגדיה בקרב אחינו 

שלא מקבלת מספיק מענה

ויופי שאנחנו נקים בתים ונחיה באושר ועושר

אבל מה איתם?!

נכון מאוד. אפילו מעבר לזה -advfb

כיום 'הומו' זה קללה.

צריך להפנים מה זה אומר. איזה יחס מקבלים אנשים כאלה, שכל אחד והא עולם ומלואו.

וזה מעצים מאוד את הבעיה הנוראית שכבר עכשיו קיימת אצלם.

יש סלידה ופחד מנושא ולכן לא מתייחסים לזה בצורה רגישה לעיתים קרובות בציבור שלנו.

יש כאלה שהמתמודדים את זה ע"י שינוי הערכים ואז עוד איכשהו יכולים לחיות עם עצמם.

אבל מי שרוצה להדבק בערכי התורה, מה איתו?

הרבה פעמים הוא אפילו לא מקבל אמפתיה בסיסית למצוקה שבה הוא נמצא.

הם מרגישים שכל העולם נגדם. זה נורא.

מרגש!advfb

בתור מי שממש לאחרונה נחשף קצת לנושא אני חושב שצריך בעיקר להעלות את המודעות.

בתור אחד שלא נמצא בתוך זה אני יכול אולי לומר את מה שאני רוצה מבחוץ -

אני מאמין שהחוסר רגישות נובעת מחוסר מודעות במקרה הטוב או פחד במקרה הרע.

י"ר שנראה עולם מתוקן ואנושי יותר.

הפרח ריגש אותך? 🤭פשוט אני..
אשתדל לשלוח לך יותר בעז''ה
XD אתה מוזמן חחadvfb

>>ברוקולי

@פשוט אני.. 

תגובתך החכמה כאן רצויה

ומעניין גם לשמוע את @נגמרו לי השמותלב אוהב
עבר עריכה על ידי ברוקולי בתאריך י' באייר תשפ"א 00:59
ערכתי לתייג שהיא תראה

@נגמרו לי השמות
תודה יקרה על התיוג, האמת שאין לי ממש משהו חכם לומר בנושא...נגמרו לי השמות

רק שולחת לך חיבוק על הרגישות והלב הטוב שלך, אכן כינוייך הולם אותך ויש לך לב שמלא באהבה

איזה לב טוב יש לך ..ממש!תפוחית 1
שאת ככה בתוך הכאב שלך חושבת על אחרים ומצטערת איתם .
וזה לגמרי צער השכינה
ואי תודה זה באמת מחמם לי את הלב... אם כי המטרהלב אוהב

לא לפרגן לעצמי חח אלא שבאמת והלוואי שיהיה לכך מענה

וטוב סתם גם לפרוק באמת... 

איזה נשמה את שזה מה שעולה בך!מיונז

זה מדהים בתוך כאב לראות עוד אנשים חוץ מאותך...

ומזדהה עם הכאב על להטב דתיים בענייני חתונה, אחד הנושאים שמביאים אותי לתסכול ממש..תחושת חוסר אונים מול זה שאין באמת פיתרון תמיד

תודה ואי... ודווקא כאב אישי הכי מעלה כאב על אחרים...לב אוהב

וזה ממש תחושת חוסר אונים

פשר העולם הזהראשיתך
באמת לא מובן, נעלם ומסתורי.

אין לנו דרך לדעת את סוד התיקונים ומה המהות של כל נשמה ומה היא צריכה לעבור ולמה. מאוד לא מובן וטמיר ונעלם. למה לכל אחד יש נקודה של תוהו מסויימת שאותה צריך לתקן, ושם אין לו שליטה בקלות, ולמה דווקא העניין הזה... הכל בגדר לא מובן לנו פה בעולם הזה...

בקשר לשאלה שלך, נזכרתי במאמר מרתק שאולי יתן איזשהו ניצנוץ של רגיעת הנפש - שהדברים, אפילו שהם קשים, הם עם סיבה עמוקה.. מסע הנשמות ההפוכות
המאמר שהבאת הוא באמת וואונוגע, לא נוגע
וגם מה שאת כתבת טוב. יישר כח
ואי...לב אוהב

מעניין. התגובות שלך מזכירות לי סוג אישיות שמוכרת לי

ואני אקרא את זה בע"ה. רפרפתי בקריאה וזה נראה מרתק מאוד.

אני מחפשת מענה אבל לא רק בהבנה ברור שיש לזה סיבות רוחניות והעולם הזה כולו תיקונים וגלגולים 

והכל באמת מוזר ונעלם ומסתורי

אבל אולי בתפילות שלנו אפשר להועיל להגיע לאיזשהו ריפוי... איכשהו

את מרגשת אותיפשוט אני..
בעבר הלא רחוק, הרבנים (וכתוצאה מכך גם הציבור הדתי) היו משוכנעים שאין כל בעיה.
מי שרוצה להיות סטרייט - צריך רק לרצות. מי שמנסה ולא מצליח, כנראה לא ניסה מספיק. וכמו שאנחנו לא מרחמים על אדם עני ששוכב כל היום במיטה כי אין לו כוח להתפרנס, כך אין שום סיבה לרחם על מי שבוחר להימשך ולהתאהב בבני מינו.

אני זוכר את עצמי מגיע לתפילת ליל שבת, מתיישב במקום הקבוע ליד אבי, וקופא מפחד ומבושה כשאני רואה שהוא קורא עוד כתבה בעולם קטן על כך שיש 100% הצלחה לטיפולים האלה. הרב אבינר תמך אז בארגון הסדיסטי עצת נפש, והעיתון השתמש בכל כוחו כדי לפאר ולהאדיר את הארגון הזה.

השלב שבו את נמצאת, כבר הרבה יותר מתקדם ומשמח. את לא מאשימה, לא יורה בפטרונות ''אם רק הייתם רוצים''. להפך, את מזדהה עם הכאב הכי גדול שיש להומו הדתי: מה חיי שווים ללא אהבה.

תראי קטע ממכתב ששלחתי לרב שרלו במייל, כשהייתי בכתה ט':

וזו הייתה תשובתו לחלק הזה:

בכתה י''א הר''ם שלי בישיבה התיכונית שאל אותי למה אני כל כך מדוכא מזה, הרי ממילא לחברים שלי אין חברה בשלב הזה, אז מה בתכלס ההבדל בינינו. זה לא שאני בן 25 ורואה את החברים מתחתנים.

עניתי לו שאני בטוח שהוא לא חושב על הכליות שלו בכל פעם שהוא הולך לשירותים, זה פשוט נמצא שם והוא רגיל לזה. אבל אם חלילה הוא היה יודע שהכליות שלו בתהליך גסיסה איטי, הוא היה חושב עליהן בלי סוף, עוד הרבה לפני המוות הסופי שלהן (ושלו...) ואפילו לפני שהן יתחילו לכאוב. כך גם אני, בגלל שאני יודע שיש לי בעיה, שאני לא כמו כולם, המצוקה והייאוש נמצאים בראשי כל הזמן.

כשהייתי בהסדר חברים טובים התחילו להתחתן, ואני זוכר במיוחד את החתונה של אחי הגדול שהייתה באותו הזמן. כל-כך הרבה שמחה, ההורים שלי כל-כך התרגשו... ואני חשבתי לעצמי שזה פשוט לא הוגן, כי את החתונה שלי אף אחד לא יחגוג, ההורים רק יתביישו בי ובטח שלא יסכימו אפילו להכיר את בן זוגי (שעוד לא היה קיים אז...).

אני חושב שהשלב הבא, אחרי גילוי הרגישות המפעים שלך, זה הבנה והכלה. אני יודע שלא כולם יסכימו אתי, יש כאלה שיגידו שאני מדבר בבחינת ''נותנים לו אצבע והוא רוצה את כל היד'', ועדיין... אני חושב שאת הרגישות והצער שלך אפשר וצריך לתעל להבנה כלפי אלה שבחרו בחיים. שבחרו לעבור על ההלכה, אבל להישאר בחיים. להבין אותם, לא לשפוט אותם, לא לנדות אותם. להיזכר בסבל הנוראי שהם חוו (ואולי עדיין חווים), ולהבין שלא הכל אפשר להבין.

תודה לך
וואי נקרע הלבקלמנטי

לא מבינה איך אפשר לשפוט.. 

מי בכלל יכול לשים את עצמו במקום ולהגיד איך לנהוג ומה היה עושה אילו.. זה לא פייר.

תודה על התגובה.. וזה ממש משמח אותי שזה נוגע בלב ומרגש.לב אוהב

מרגש אותי גם השיח הזה.

עצם הדיון הזה, עצם האמירה

כי הציבור צריך לעבור שינוי תודעתי קודם כל בעצם השיח על התופעה.

אי אפשר להגיד "זה ההתמודדות שלו וזה הניסיון שלו בחיים כמו שלך יש ניסיון שקשה לך איתו"

זה פשוט חוצפה בעיניי בכלל להשוות את זה לניסיון רגיל כמו שיש לכולנו עם עבירות

כי להיות בהבנה שאתה לא יכול לממש תשוקה ורגש רומנטי בשום אופן וצורה ולפיכך

1. לא יכול להקים משפחה

2. אין איך להנצל מעבירה

3. לא יכול להרגיש אהוב רומנטית.

זה לא נתפס. אם מבינים את ההשלכה של זה, וברגעים שניסיתי להכניס את עצמי לנעליים של להט"ב

זה כמעט חרדה. זה פשוט חרדה. 

זה מבוי סתום ללא יציאה.

ומילא ונגיד אתה שומר את עצמך שלא להתאהב.

מה קורה ריבונו של עולם שמתאהבים או נדלקים...

טוב אני לא אכנס לכל ההשלכות של ההתמודדות של זה,

אבל זה באמת עניין שלא רק מצריך הכלה ורגישות והבנה 

אלא גם פתרון. אני מחפשת פתרון!

ולבנתיים רק בתפילה יש דרך לבקש את זה. 

והרב שרלו ענה לך יפה... כאילו אהבתי את איך שהתייחס לזה מהיבטים שונים

דווקא לא מזדההultracrepidam

מצד אחד, אני כן מסוגל להבין את האכזבה שלהם.

מצד שני, אני חושב שלהתנגש בקיר שוב ושוב ושוב זה כואב לא פחות מאשר להיות בכלא.

להכשל שוב ושוב במבחן זה כואב יותר מאשר לא להתקבל ללימודים.

מישהו שיודע שאין לו איך להתקדם במסלול מסוים, פנוי להתקדם בדברים אחרים. מישהו שיודע שהדבר הכי מרכזי בחיים שלו הוא להתחתן, והוא צריך ועקרונית מסוגל, ופשוט נכשל - חי את העליות והמורדות האלה כל הזמן. טלטלה שהדבר היחיד שמחזיק אותך בחיים זה התקווה.

אני לא רוצה להיכנס ל''תחרות'' מי סובל יותר, רק להאיר משהופשוט אני..
להיות הומו זה לא כמו לא להתקבל ללימודים, שזה אירוע חד פעמי שמותיר אותך מאוכזב מקסימום במשך כמה ימים או חודשים.

הקושי הוא יום יומי, ממש עד היום האחרון.
אין לך מסלול לימודים אחר, אין מקצוע חלופי שאתה יכול לבחור בו. אתה נשאר מובטל כל חייך, בכל יום מחדש אתה מתעורר למציאות של שיממון, בזמן שאתה רואה את חבריך מתחזקים קריירות לתפארת. זה סבל בל יתואר.

אתה יודע מה? זה אפילו יותר גרוע מאבטלה.

כי האמת היא שיש פתרון. אפשר לעבוד במקצוע שהוא אמנם לא חוקי, אבל הוא ייסב אושר רב. מיליוני אנשים בעולם עושים את זה, אבל האמונה שלך לא מאפשרת לך. אתה נאלץ לבחור כל יום האם לסבול בעולם הזה או בעולם הבא.
התלבטות שאני לא מאחל לאף אחד לחוות אותה.
אבל זה הנושא של השרשור...ultracrepidam

"כל פעם שאני מתאכזבת, אני חושבת מה על אלה שאין להם אפילו אפשרות"

אתה יודע שגם לרווקים אין מסלול חלופי (בטח לא מסלול שמותר הלכתית)? מי שנכשל במסלול הראשי נמצא בדיוק באותו מקום כמו מישהו שלא יכול להקים משפחה מראש.

אז כל ההבדל הוא בין מאסר עולם לבין כלא שבו אתה מגיש בקשה, מוציאים אותך לשבוע מהכלא לתא מעצר מאוורר יותר, מחזירים אותך פנימה, ואתה שוב צריך לרדוף אחרי עורכי דין ולהשקיע כסף וזמן ומאמץ ומחשבה ולהתאכזב שוב...

אתה יודע כמה רווקים בני 45 מסתובבים בעולם? אנשים שיודעים שתיאורטית עוד יכולים להתחתן, אבל ויתרו? וכמה בני 55, 60?

מצטער שאני פותח עוד נושא על נושא, אוננות-ורפואה פריקהaviv6456
משום תקנת רשב"י על הנושא הזה כוללם מדברים על שמירת הברית וכוווו' וכותבים המון ספרים ומפחידים את הדור וכולנו בחרדת היום שאחרי. חרדה שבגללה הרבה אנשים נמצאים בשיקום קהילתי הוסטלים, אני עובד במקום כזה יוצא מזה רק דכאון ועצבות בלי סוף. הרבה מהם גרושים ורווקים שכאמור ויתרו...
כואב לי הלב על כך שטרם התגבשה דעה רפואית- הלכתית בנושא. מחד זה בריא לגוף מאידך איסור חמור. אני כגרוש בלי זוגיות מתוסכל מהעניין. וזה בזמן שהרבה דתיים ודתיות חיים יחדיו😞
אני לא בטוח שהבנתי אותךנוגע, לא נוגע
הוסטלים של מה?
והתכוונת בריא לנפש, לא?

בכל מקרה, שולח חיזוק.
הנסיונות בדור שלנו, בכל תחום, הם קשים.
יש לנו חיים טובים גשמית בד"כ אבל קשים נפשית.
אשרייך. נכון לגמרי. זה כואב מאודנוגע, לא נוגע
אבל חשוב גם להוסיף- לימדונו רבותינו שצריך להקדיש זמן מסויים לעצב ולא לשקוע בו. דרך יאוש אנחנו לא נתקדם.
כי עם כל הכאב, הצער וההזדהות והיחס הנכון שצריך להיות כלפיהם כמו שהרבו לכתוב פה, חשוב לזכור שזה לא באג במערכת. זה חלק מתיקון העולם הכללי וחלק מהתיקון הפרטי שלהם וניתנו להם הכלים להצליח באופן כלשהו וכל מקרה לגופו (שינוי או מאבק עיקש כדי לא לעבור על ההלכה לדוגמא)
אין סתירה כמובן בין הכלה ואי שפיטה ולהשתתף בכאב לבין אמון ביכולתו של האדם.

ועוד מחשבה שעולה לי- כמו שפעם עקרות הייתה דבר חסר פתרון (חוץ מתפילה) ודרך מאמץ אנושי בעולם הגשמי (התפתחות הרפואה) שכולם יסכימו שהוא מצווה גדולה- כמעט לכולם יש פתרון היום, אולי גם פה צריכים להשקיע יותר מאמץ בעולם הגשמי כי לפי מחקרים יש גם השפעות גנטיות מסויימות וא"כ אולי יש על מה לדבר בעתיד הקרוב או הרחוק.
הלכת קצת רחוק עם הפסקה האחרונהפשוט אני..
א. למרות אין ספור מחקרים, לא נמצא ''גן גאה'', כלומר גן משותף לכלל או לרוב ההומואים.

ב. גם התומכים הכי גדולים של התיאוריה לפיה יש קשר גנטי, טוענים לכל היותר שיש איזו שהיא השפעה לא ברורה של גנטיקה, ולא שזה 1:1. הרי רוב ההומואים נולדים להורים סטרייטים ויש להם אחים סטרייטים, ורוב הילדים של הלהטבים הם סטרייטים. אולי אולי יש איזה שילוב מסוים של הרבה סוגי גנים, שביחד מעלים את הסבירות. לא יותר מזה.

ג. גם במחלות גנטיות מובהקות, אין היום פתרון רפואי שנועד ''לתקן'' את הגן הפגום. מה שיש זה PGD, כלומר בדיקה גנטית לעוברים שנוצרו במעבדה, ביום השלישי/חמישי לחייהם, במטרה להחזיר לרחם רק את העוברים שלא נושאים את הפגם הגנטי שאותו מחפשים.
א,ב. אני יודענוגע, לא נוגע
זה מה שקראתי
https://www.google.com/amp/s/www.haaretz.co.il/amp/magazine/.premium-MAGAZINE-1.8089912

מה שאני בא לומר זה שיש דברים שיותר תלויים בנו (גורמים חברתיים וסביביתיים), וגם מה שלא תלוי בנו עכשיו וגם משפיע ברמה מסויימת אולי יהיה אפשר לשנות.
ואגב, לגבי מה שכתבת בב', יוצא דבר טוב- אם ההשפעה הגנטית לא קריטית זה דווקא טוב ומראה שבהתנהלות חברתית וסביבתית מתאימה אפשר לצמצם את זה אם יהיה רצון בכך.
בכל אופן, העניין הוא שיש מספר גורמים ועל כל אחד מהם ניתן לעבוד בדרכו שלו (הרי אני מניח שכולם מסכימים שזה לא דבר בלי סיבה אלא דבר שעוד לא הבינו מספיק טוב את הגורמים שלו).
אבל כמו שכתוב בכתבה, מטבע הדברים יש חשש להעמיק יותר מדי בחקר העניין ולהשקיע בו.

לגבי ג- אנחנו בהתחלת התהליך אבל כבר יש היום גם ריפוי גנטי. כאן לדוגמא:
הנדסה גנטית: תיקונים מבפנים

בכל אופן, אני לא דיברתי על המציאות האפשרית כיום, אלא על אפשרות שהתחום יתפתח וגם לעניין הזה תהיה אפשרות לשינוי למי שירצה.

* אני מזדהה עם המתמודדים וכואב את כאבם.
הדברים לא נכתבו כמובן מתוך בקורת או האשמה או מחשבה שהם פחות טובים, אלא כדבר שאני חושב שאם יהיה אפשרי יהיה מבורך ויחסוך מאנשים כאב וצער.

יישר כח פשוט אני..
גם לי זה לא נותן מנוחההפי
יותר איך שאנחנו בתור חברה דתית פשוט מצרעת אותם במקום לתת מענה .
אני לא תמיד הבנתי את זה שתדעי.. רק שראיתי ויצא לי לדבר עם אחד ואחת עם נטיות כאלה פתאום ראיתי כמה כאב לב יש להם כמה תסכול שמלווה אותם יום יום. כמה דעות קדומות היו לי עליהם. כמה בורות ..
ואני יכולה להגיד לך משהו מאז השיחה איתם הלב שלי כבר מזמן לא אותו דבר .
וכן זה מאוד מאוד נגע בי ואני חושבת עליהם 24/7 ...
אפעם לא ראיתי כאב כזה.
זה חשוב להתפלל עליהם שיהיו שמחים .. שיתחתנו מתוך שמחה ואהבה בעז"ה
וואי..חצילים
היו איתי בקורס בצבא כמה הומואים. חלקם דתיים ביינישים..
הם ממש שיתפו אותי במה שתארת פה ואוד הרבה יותר מזה.. באמת מדוייק ממש.. כואב
אנקדוטה קטנה מהדיון הזהפשוט אני..

שמתם לב כמה פעמים המילה הומו הופיעה כאן?

ובכן, 12 פעמים.

בפורום דתי.

בפורום עם דתיים מגוונים, משלל רקעים.

אף אחד לא ביקש לנצזר.

אף אחד לא חסם.

ככה, פשוט, המילה נכתבה והעולם המשיך להסתובב.

כשהייתי נער, כל כך נעלבתי מהשימוש ב"נטיות הפוכות" (המצאה של עצת נפש אם אינני טועה), ובהמשך הגיעה גם ההמצאה של הרב הראל - מת"מניקים (משיכה תוך מגדרית). 

כאילו מה שאני, זה גס.

עוד לפני שעשיתי משהו, אני אסור.

עצם היותי כמו ש-ה' בראני, זה משהו שצריך לנצזר.

כמה כוח יש למילים.

הרי המילה "הומו" לא טומנת בתוכה אג'נדה כלשהי, זו מילה נייטרלית לחלוטין. כל אדם שלמד קצת כימיה, פיזיקה, מתמטיקה או סוציולוגיה מכיר את המילה הזה, שמשמעותה "זהה". כיתה הומוגנית היא כיתה עם תלמידים באותה הרמה, אדם הומוסקסואל הוא אדם שנמשך לאותו המין. ככה פשוט.

לא סתם יש כאלה שמפחדים להגיד "סרטן", ובמקום זה אומרים "המחלה" (במיוחד בציבור הדתי והחרדי). "היא קיבלה את המחלה".

לא סתם כשג'יי קיי. רולינג רצתה להמחיש לנו עד כמה וולדמורט הוא מפחיד, היא הראתה לנו שאנשים אפילו מפחדים לקרוא לו בשמו. ואז בספר החמישי הרמיוני קוראת לו בפעם הראשונה בשמו, ומציינת שהפחד מהשם רק מגביר את הפחד מהדבר עצמו. וואו, כמה שהיא צדקה.

ופתאום אני רואה את המילה הזאת נכתבת סתם כך, בלי שום מגננות, בפורום דתי. ככה, פשוט. יש הומואים. הם קיימים. זה לא גס להיות הומו, זה לא מסוכן לכתוב זאת.

אתם מדהימים, חבל שלא הייתם לצידי לפני 15 שנים.

אתה יודע שזה הפיך😉 עוזרים לך בתרפיה בכתיבהaviv6456
אני רוצה להגיד רק משהו, שלדעתי חשוב שיאמרכלי פשוט
אני בהחלט חושב שלא טוב שיש פחד מדברים,כשלא מכירים אז מפחדים. וכשמפחדים להתעסק בנושא כלשהו- אז כל היחס לנושא הוא מעוות מאוד, ועלול לגרום לדברים לא טובים (למשל דחיקת המתמודדים עם תופעת החד מיניות מחוץ לציבור התורני... ושלא לדבר על חוסר הרגישות וההכלה שקיימת כלפי אנשים כאלה). כי לא מכירים.
זה בהחלט משהו שאני חושב שכחברה אנחנו נעשים יותר ויותר פתוחים. פתוחים להקשיב ולברר לעומק, ולא לפחד ולברוח מנושאים לא מוכרים.

אני כן רוצה להדגיש נקודה חשובה-
יש ענין של 'ברית כרותה לשפתיים'. לא כל דבר צריך להיאמר, יש משמעות למילים שאנחנו מדברים. אני חושב שעדינות זה דבר יחסי, ולכן בנושאים יותר צנועים, המילה המקובלת היא הפחות עדינה ולכן נמנעים מלהשתמש בה ומחפשים תחליפים יותר עקיפים. לדעתי ככה זה צריך להיות, על פי הדרכת התורה.
כן חשוב שתהיה היכרות ושאנשים יתייחסו ביחס נכון לבני אדם ולדברים שונים ממה שהם מכירים,
אבל המונחים שמשתמשים בהם זה חשוב מאוד. יש דברים שאמורים להישאר יותר בצינעה. זה לא סותר את זה שאני מקבל אנשים כאלה כמו כל אדם אחר,
מה שמגדיר את אותם האנשים זה לא הנושא שהעלית, כמו היחס לכל אדם אחר... כל אדם הוא עולם ומלואו, הוא לא מצטמצם לזה. וכשזה נושא שכרוך בצניעות, אז כן- בלי קשר לאדם עצמו- אני אשתדל להתייחס לזה בצניעות הדרושה.

המילה הזאת זה לא מה שמגדיר אותך.
להבדיל וכו' (אל תיקח אישי)-
פעם לאנשים שהיו עם מוגבלות שכלית קראו 'מפגרים'. האם זאת מילה שאני רוצה להשתמש בה כלפי אנשים? ממש לא. אבל הם יגידו לי שזה מה שמגדיר אותם! שטויות. מגבלה זה לא משהו שמגדיר אדם. אדם הוא הרבה הרבה הרבה הרבה יותר מזה.

כל אדם באשר הוא אדם.
ידעתי שמישהו יגיד את זה!פשוט אני..

בחיי, אחרי ששלחתי את מה שכתבתי, קראתי את זה פעמיים-שלוש, ואז הבנתי שמישהו יכתוב את זה.

ובכן,

שמעת פעם מישהו שאומר "אני מרוקאי"? ומה לגבי "אני בלונדיני/ג'ינג'י"? ואולי "אני מהנדס מחשבים"?

משום מה, רק כשהייתי אומר לאנשים "אני הומו", הם הזדעקו להגיד שזה לא מה שמגדיר אותי, שאני המון דברים והנטייה המינית היא רק אחד מהם...

עכשיו, ברור שזה נכון. ברור שלהיות הומו זה לא אומר להיות *רק* בן שנמשך לבנים. אבל למה הטענה הזאת לא מושמעת כלפי אינסוף אנשים אחרים, שאומרים על עצמם תכונות או עובדות אחרות? מי שאומר "אני מהנדס", זה אומר שהוא רק מהנדס וכל הווייתו היא הנדסה? ברור שלא, ולכן אף אחד גם לא יעיר לו על כך.

אגב, שים לב שהפתרון של הרב הראל לא רלוונטי לתשובה שלך, כי עדיין יגידו "הוא מתמניק", ואז התהייה שלך תישאר רלוונטית (בשונה מהפתרון של עצת נפש, "יש לו נטיות הפוכות").

אני בהחלט מזדעק להגיד לאנשים גם את הדברים האלה-כלי פשוט
"שמעת פעם מישהו שאומר "אני מרוקאי"? ומה לגבי "אני בלונדיני/ג'ינג'י"? ואולי "אני מהנדס מחשבים"?"

אני בהחלט חושב שזה לא מגדיר אנשים. ומשתדל לדבר על זה. הרבה אפילו. זו טרמינולוגיה שמשנה לנו את כל היחס לאנשים כבני אדם.

אבל עדיין, אנחנו מדברים על עניינים שבצניעות. תן לי פתרון אחר איך לשמור על הדיבור שלי..
שוב, מסכים איתך לגבי היחס לכל אדם באשר הוא אדם ולהכלת הקשיים איתם הוא מתמודד. 100%.
אבל היחס הוא הרבה מעבר לאם אני משתמש במילה שכתבת או שאני מקפיד על הלשון.

תבין, ההקפדה היא לא מתוך פחד מהנושא. אני מדבר עליו, משתדל לתת יחס למי שנושאים את האתגרים האלה. פשוט מחליף את המונחים. ההקפדה היא מתוך רצון לא לתת פומביות לכל דבר שאמור להיות מוצנע.
כמו שבאומנות לא לכל נטיה שלי ורצון אני אתן ביטוי.

יש דברים שאמורים להיות כלפי חוץ ויש דברים שאמורים להיות כלפי פנים. זו המשמעות של המילה צניעות. גם צניעות פנימית. אני לא אספר את כל עולמי הפנימי לכל העולם, כי זה בדיוק הענין של צניעות

הטענה הזאת מושמעת אגב גם כלפי אנשים עם תכונות אחרות. כמו ביישנות, חוסר ביטחון עצמי ספציפי, ועוד תכונות רבות.
אני מסכים שלא עושים מספיק, אז הגיע הזמן שנעשה את זה בצורה גורפת. עדיין לא משנה מהאמת לגבי ההגדרה שאנחנו מדברים עליה.

מהמקום הקטן שלי אני כן מנסה לפעול בכוחותי הדלים בנושא היחס הנכון שלנו בבין אדם לחברו
מי אמר שזה מגדיר? זאת פשוט עובדה. אני ג'ינג'י.פשוט אני..

(אני לא, זה רק לשם הדוגמה...). אף אחד לא אומר את זה מתוך מחשבה שזאת תמצית הווייתו בעולם.

למה אתה צריך לשמור על הדיבור שלך מפני המילה הומו? מה מפחיד אותך בה? מה היא מסמלת? והאם גם המילה "סטרייט" לא צנועה בעיניך?

אנחנו גולשים כאן מהנושא של של הפוסט, לא התכוונתי לנצלש ככה. לכן אשמח לקרוא את התגובה שלך, אבל לא אמשיך את הדיון הבאמת חשוב הזה מעבר לכך. המילה האחרונה תהיה שלך

שניה. הסברתי למה זה לא מבטא צניעות/ עדינות,כלי פשוט
ולמה זה לא קשור לפחד. אתה שוב לוקח אותי למילה פחד.

לא, זה לא קשור. יש לי גבולות גם לדיבור, וזה לא קשור לפחד. צניעות זה פחד?

בעיני המילה הזאת לא מספיק צנועה בגלל השימוש הנפוץ שלה כיום. כשיש זילות של המילה, אני מעדיף להיות יותר עדין, פחות לדבר על הנושא וכשאני מדבר עליו אני מדבר במונחים יותר עדינים. זה לא משנה בכהוא זה את היחס שלי למתמודדים עם התופעה בגבורה או שלא בגבורה (גבורה בעיני לא נמדדת כלל במבחן התוצאה, אגב)

זה לא עובדה. כשאתה אומר 'אני גינגי'- אתה אומר שזה מי שאתה. אז לא. אני אקרא לך פשוט אני ולא ג'ינג'י. זה משנה את כל המוקד בשיח. אני מדבר איתך כאדם, לא כבעל נטיה כזאת או אחרת, או כבעל פסיכומטרי גבוה או כל דבר שלא יהיה.
ואי איזה תגובה מרגשת. תודה!!לב אוהב

זה באמת הרצון שלי 

לעטוף אותם, להכיל, לחבק, להבין, להזדהות, 

לכאוב איתם ביחד.

ולחשוב ביחד על פתרונות.

אבל קודם כל תמיכה

🌷פשוט אני..אחרונה
נתקלתי במקרה במאמר הזה ונזכרתי בהודעה שלך...הרמוניה

https://www.yeshiva.org.il/midrash/47031

אין שם פיתרון מעשי עדיין, זה רק מחזק את ידייך לגבי החמלה ואומר על המקום הראוי שלה

(אגב, לא קראתי את התגובות..)

להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

עד כדי כך?זיויק
עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוחאחרונה
בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה
רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb

מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.

מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.

הרהורים בנושא..

ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".

דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.

לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.

בדיוק. הם בזוגיות קבועה, גרים יחד וכו.מרגול

השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)

לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.

בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.

הגיוני? כן.

האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא. 

איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויהאחרונה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

חדשיכם ומועדיכם שנאה נפשי היו עלי לטורחאנונימיכלשהו

נלאתי נשוא.

הקושי יכול להיות כפול - למי שגר בחו"ל יש יו"ט שניפ.א.
דיברנו השבת בבית הכנסת עם מי שעלו בעבר מחו"ל, וכמה קשה לחגוג פעמיים ליל סדר, וגם כמו השנה שזה יוצא 3 ימים רצופים של יו"ט ושבת 
דווקא כשיוצא רצוף כמו בר"ה הכי כיףחתול זמני

לא חסיד של המונח אבל באמת מרגיש כמו detox

אני לא מוצא שום דבר טוב לא ביומיים רצופים ובטח לאפ.א.

בשלושה

אם אתה כן נהנה מלהיות במצב "שבת" יותר מיום אחד, אתה נראה לי מוזר…

מה חסר לדעתך במצב שבת?חתול זמני

דווקא כשאני במצב שבת יש לי הרבה יותר יישוב הדעת לשבת לקרוא ספרים

אפשר לשתות יין בחופשיות לשיר לישון

תפילות עם ניגונים

זה טוב ליום אחד, מעבר לזה תחושה של בזבוז זמןפ.א.
3 ימים של בטלה כפויה
ומה היית עושה בזמן הזה?חתול זמני
תחביביםפ.א.
אם זה בזבוז זמן בעיניך אף־אחד לא מכריח אותךחתול זמני
מסתבר שגם חז"ל לא עפו על הרעיון של יו"ט שניPaslash
ר' בא ר' חייה בשם ר' יוחנן [שיר השירים א ו] בני אמי נחרו בי וגו'. מי גרם לי להיות נוטרה את הכרמים על שם כרמי שלי לא נטרתי מי גרם לי להיות משמרת שני ימים בסוריא על שלא שמרתי יום אחד בארץ. סבורה הייתי שאני מקבלת שכר על שנים ואיני מקבלת שכר אלא על אחת מי גרם לי להפריש שתי חלות בסוריא על שלא הפרשתי חלה אחת בארץ. סבורה הייתי שאני מקבלת שכר על שתים ואיני מקבלת שכר אלא על אחת ר' יוחנן קרי עליהון [יחזקאל כ כה] וגם אני נתתי להם חוקים לא טובים.
אני מכירחתול זמניאחרונה

לעניות דעתי והבנתי הפונקציה של יו"ט שני היא מעין תיקון למצב פגום של שהיה בגלות

אם מצד עצם הגלות שמצריכה תוספת של התקדשות בגלל הטומאה שלה

אם מצד תיקון ביזוי המועדות

כך שאין בזה שכר בפנ"ע אלא רק להשלים מדרגה חסרה (וגם אז לא מגיע למדרגה של ארץ ישראל)

ואינה מקבלת שכר אלא אחת. משום דבא זה לה בסיבת חטאה לא יהא חוטא נשכר (יפה מראה)

כל אחד ומה שהוא אוהביעל מהדרום

לק"י

אם יש לי חברה שאני נהנית בה, גם שלושה ימים זה כיף.

קצת מנוחה...

הוצא מהקשרו -אדם פרו+
ברמות הגבוהות ביותר
באסה :/advfb

חוסר בקבוצת שווים הוא דבר שיכול להיות מאוד מורגש

מקומות לדייטים שיש ליד ממ'ד/מרחב מוגן? תודהdn5754

אשמח לרעיונות למקומות לדייטים

שיש לידם ממ"ד או מרחב מוגן..

בירושלים או באיזור המרכז (מודיעין ועד חצי שעה +- נסיעה משם)

אפשר גם בתי קפה וכו', אבל גם מקומות אחרים,

עדיף אפילו מקומות אחרים, כי בתי קפה רובם סגורים בפסח ..

תודה

אפשר תמיד סתם להסתובב במושבים באיזוררק נשמהאחרונה

יש בהם שקט נחמד כזה ובחלקם יש אפילו עגלות קפה, ובכל מושב יש מקלט ציבורי די נגיש

אולי יעניין אותך