בעבר הלא רחוק, הרבנים (וכתוצאה מכך גם הציבור הדתי) היו משוכנעים שאין כל בעיה.
מי שרוצה להיות סטרייט - צריך רק לרצות. מי שמנסה ולא מצליח, כנראה לא ניסה מספיק. וכמו שאנחנו לא מרחמים על אדם עני ששוכב כל היום במיטה כי אין לו כוח להתפרנס, כך אין שום סיבה לרחם על מי שבוחר להימשך ולהתאהב בבני מינו.
אני זוכר את עצמי מגיע לתפילת ליל שבת, מתיישב במקום הקבוע ליד אבי, וקופא מפחד ומבושה כשאני רואה שהוא קורא עוד כתבה בעולם קטן על כך שיש 100% הצלחה לטיפולים האלה. הרב אבינר תמך אז בארגון הסדיסטי עצת נפש, והעיתון השתמש בכל כוחו כדי לפאר ולהאדיר את הארגון הזה.
השלב שבו את נמצאת, כבר הרבה יותר מתקדם ומשמח. את לא מאשימה, לא יורה בפטרונות ''אם רק הייתם רוצים''. להפך, את מזדהה עם הכאב הכי גדול שיש להומו הדתי: מה חיי שווים ללא אהבה.
תראי קטע ממכתב ששלחתי לרב שרלו במייל, כשהייתי בכתה ט':
וזו הייתה תשובתו לחלק הזה:
בכתה י''א הר''ם שלי בישיבה התיכונית שאל אותי למה אני כל כך מדוכא מזה, הרי ממילא לחברים שלי אין חברה בשלב הזה, אז מה בתכלס ההבדל בינינו. זה לא שאני בן 25 ורואה את החברים מתחתנים.
עניתי לו שאני בטוח שהוא לא חושב על הכליות שלו בכל פעם שהוא הולך לשירותים, זה פשוט נמצא שם והוא רגיל לזה. אבל אם חלילה הוא היה יודע שהכליות שלו בתהליך גסיסה איטי, הוא היה חושב עליהן בלי סוף, עוד הרבה לפני המוות הסופי שלהן (ושלו...) ואפילו לפני שהן יתחילו לכאוב. כך גם אני, בגלל שאני יודע שיש לי בעיה, שאני לא כמו כולם, המצוקה והייאוש נמצאים בראשי כל הזמן.
כשהייתי בהסדר חברים טובים התחילו להתחתן, ואני זוכר במיוחד את החתונה של אחי הגדול שהייתה באותו הזמן. כל-כך הרבה שמחה, ההורים שלי כל-כך התרגשו... ואני חשבתי לעצמי שזה פשוט לא הוגן, כי את החתונה שלי אף אחד לא יחגוג, ההורים רק יתביישו בי ובטח שלא יסכימו אפילו להכיר את בן זוגי (שעוד לא היה קיים אז...).
אני חושב שהשלב הבא, אחרי גילוי הרגישות המפעים שלך, זה הבנה והכלה. אני יודע שלא כולם יסכימו אתי, יש כאלה שיגידו שאני מדבר בבחינת ''נותנים לו אצבע והוא רוצה את כל היד'', ועדיין... אני חושב שאת הרגישות והצער שלך אפשר וצריך לתעל להבנה כלפי אלה שבחרו בחיים. שבחרו לעבור על ההלכה, אבל להישאר בחיים. להבין אותם, לא לשפוט אותם, לא לנדות אותם. להיזכר בסבל הנוראי שהם חוו (ואולי עדיין חווים), ולהבין שלא הכל אפשר להבין.
תודה לך