לבדאברהם 12345
מרגיש לבד. אחרי שאשתי גילתה לי סוד אחרי החתונה ששבר לי את האמון גם עכשיו יש לה תמונות מהעבר בפייסבוק.( לא תמונות בעירום) מרגיש לבד מרגיש עצבני מרגיש בדיכאון. כל תמונה כזאתי עושה לי רע. אין אפשרות למחוק.
מרגיש מרומה ומרגיש ששיקרו לי. הורים שלי מרגיש שהם שיקרו לי
שנתנו לי להתחתן איתה . מרגיש שהרבנים שלי לא שאלו ולא חקרו. מרגיש טמבל שרציתי להתחתן איתה .
הרבנים הם אלו שהיו אמורים לחקור ולשאול ולברר ולהחליט עבורך?כינוי-לרגע
לא להחליט. לשאול לברר אם זה מפריע לי.אברהם 12345
וכן כל הריבים שיש לי ולאשתי זה בגלל זה
אוי נו.פרש בודד
תתבגר.
גם אם אלו היו תמונות עירום שפייסבוק היום היא משהו אחר ואתה יכול להתקדם הלאה.

מה היית מעדיף? שיספרו לך מראש ותפסיד את המיועדת לך בגלל שאתה חושב שאתה איזה צדיק הדור שמגיע לו מישהי מושלמת?
א. מאחל לך שאשתך תבגוד באימון שלךאברהם 12345
ואחרי זה נראה איך אתה תדבר.
ב.האמון חשוב לי. אני הייתי אמיתי ותמים. אמון אצלי זה מעל הכל.
היא לא סיפרה לי את לפני החתונה . היא קבעה עובדה.
הרגשה הזאתי שאתה לא יכול 100% עם אשתך זה לא נעים בכלל .
אני לא צדיק לא חיפשתי מושלמת. חיפשתי מישהי שתהיה איתי אמינה .
א. תודה.פרש בודד
ב. אמון חשוב לכולם. זה לא אומר שאתה צריך לתת למשהו שקרה מזמן לפני שהכרתי בכלל להשפיע עליך. אתה טורח להאשים את כל העולם במקום לעבטר הלאה ולבנות את הזוגיות.
היא יכלה גם לא לספר לך את זה אחרי החתונה. כנראה שהיא כן סומכת עליך אבל במקום לקבל ממך תמיכה היא מקבלת בעיטה.
כן ממש בעיטה.אברהם 12345
תודה רבה. מעולם לא אמרתי לה את זה. אני נותן לה את כל אהבה. ואני אגיד לך למה אני כותב פה ולא אומר לה. כי יש לי כבוד לא לפגוע בה.
אתה אמרתפרש בודד
שכל הריבים שלכם זה בגלל זה. אז כנראה שאתה לא תומך.
הריבים בגלל הרגשה שאין אמון.אברהם 12345
אתה לא צריך להתנצל...ד.

ומה שאתה כותב כאן כעת, מראה על מידות-חסידות שלך שהן הרבה למעלה מהנורמה..

אתה זה ש"מאשים". אותו..ד.

בבוטות מחוצפת.

מה זה "במקום לקבל תמיכה"?

הונתה אותו, לא סיפרה דבר (אינני יודע מה הוא), שכנראה מאד משמעותי, ושעתיד להתגלות.

"הבעיטה" היחידה כאן, האיא שלך אליו.

צ"ע מה המוטיווציה.

לא כל דבר שלא מספרים מהעברמשמעת עצמית
זו הונאה.
ממליצה להיזהר בביטוי ככ קשה.

אנחנו לא יודעים את כל הסיפור.
מוטב להיזהר.
עם זה אני מסכים.ד.

נכתב כקונטרה.

גם אני אמרתי, לא יודעים במה מדובר. אכן לא בטוח אם זו "הונאה". אבל בוודאי דבר שכואב לו מאד וקשה לו מאד. ולגמרי אפשר להבין שיכול להיות כך.

אני חושבת שזה שהיא סיפרה לך אחרי החתונה דווקא מעיד על כנותאין לי הסבר
היא יכלה לבחור לא לספר...
היא בחרה לשפוך את הלב שלה בפנייך!
תתמוך בה, תכיל אותה, אני בטוחה שגם לה זה לא פשוט...
אתה צודק במאה אחוז.ד.

היא לא בגדה באמון שלך!!אנונימיות
זה לא קרה עכשיו
לא בהכרח..ד.

לפעמים גם אי מידע על מה שקודם, הסתרה של דבר - בפרט שעתיד להתגלות כי הוא נמצא ב"רשת, - הוא בגדר הזה.

אלא שאכן, כפי שציינה "משמעת עצמית", איננו יודעים במה מדובר.

מה שכן, אם אני "מרגיש" נכון את האדם - עיקר מה שמפריע לו זה לא באמת מה ש"לא אמרה" (את זה הוא כותב רק להסביר שיתכן שלא היה מסכים מראש אם היה יודע),

אלא עצם הענין, כעת. קשה לו "לחיות עם זה".

השתגעת?...ד.

מאיפה זה בא?!..

וזה נקרא "להתבגר"?..  

מושג חדש נהיה. כל השלמה עם פשע נמוך בותר, זה "להתבגר". ההיפך, אוי למי שזו ה"התבגרות" שלו.

תגובה רעה. גם מצד עצמה, גם מהאפס-רגישות שלה לזולת.

"היום היא משהו אחר"... על מישהי שכל העולם יכול לראות אותה כמו שתיארת? זו ממש שחיתות. "יכול להתקדם הלאה".. מבחיל.

כן, שיספרו מראש. מה זה "המיועדת"? מי המציא שהיא "המיועדת"?... הכשרה של עבריינות בשם "מיסטיקה"?

אין "המיועדת" - יש האדם שצריך לבחור ושלא יעשה חשבונות של הקב"ה מי ה"מיועדת". לפעמים הקב"ה שולח גם נסיונות, כדי שאדם יבחין ולא יפול בהם...

ואיזו שיפלות... כאילו כדי שלא לקבל מישהי שיש לה בפייסבוק תמונות כמו שאתה מתאר כאילו "גם זה בסדר.. פעם", צריך להיות "צדיק הדור". בושה.

הוא נשוי לה.פרש בודד
אז אולי היו צריכים לספר לו אבל זה לא משנה את העובדה שהיא זו שהוא בחר להתחתן איתה אז כן. היא המיועדת. (ואני מבין שהפסקת להאמין בהשגחה עליונה. מעניין)

אז מלבד למחוק כמה תמונות חסרות משמעות מאיזה אתר (שאתה מייחס להן המון חשיבות למרות שלא זה מה שהוא כתב) אין ספק שהוא צריך להתבגר ולהבין שבמקום לחפור בעבר הוא צריך למצוא לעצמו עתיד.

אל תתלה ב"השגחה" מושגים מוטעים. גם השואה להבדיל היתה בהשגחהד.

זו צדקנות במסוה "דתי".

"השגחה" זה לדעת שלמפרע הכל מה'.  אבל מה המשמעות- זה כבר משהו אחר. לא משהו שכל אחד, לפי מושגים שלקוחים יותר או לקוחים פחות מהעולם הפרוץ דהיום, יכול לקבוע.

המשמעות לפעמים היא, כפי שכבר כתבתי, שה' העמיד אדם בנסיון. לפעמים, יסורים ממרקים.

אפשר לחשוב שכל מי שלא הסכימו להמשיך עם מי שיצאו איתה (וכי זה לא "בהשגחה"?.. השגחה כדי לברר) לא מאמינים ב"השגחה". כל מי שהתגרשו כדת משה וישראל, לא מאמינים בהשגחה.  הגב' הזו, שבעלה ל"ע דקר אותה קשות לפני כמה חודשים וביה"ד סידרו לה בדחיפות גט, לא מבינה ש"היא המיועדת לו"... השגחה.

אלא מה... תאמר, החומרה לא דומה.. אז זה כבר לא ענין של "מיועדת.. השגחה", אלא סתם מה החומרה של כל נושא. אז לא לערב כאן מיסטיקה.

ולגבי החומרה. אף אחד כאן לא יודע על מה הוא מדבר. אולי זה בכלל לא תמונות שלה לבד?..  בדיוק בגלל שהוא לא כתב, אבל רואים ש"הוא" (לא "אני" כפי שניסית כעת לטעון, שהרי אינני יודע במה מדובר) מייחס להם המון משמעות. אז לא אתה שתקבע "חסרות משמעות",  בשביל אדם אחר.

ועל כן, גם לא אתה שתוכל לקבוע שצריך "להתבגר" מנזק שאינך יודע מה הוא. אכן יכולים להיות דברים מהעבר שהורסים גם את ההווה.

המינימום, זו רגישות למה שאדם מביע כאב גדול - ולא לנסות להשליך עליו "מושגים" של אחרים.

קראתי עכשיו בכ''א שלךאין לי הסבר
ו... אתה פשוט צריך ללמוד לשחרר
''מה שהיה היה העיקר להתחיל מהתחלה''
נשמע שאתה מתמקד יותר מידי במה שהיה בלי לחפש לאן להתקדם.

משתפת שאני גם נשואה לבעל תשובה,
וגם הוא לא שמר נגיעה בעברו,
וגם לו יש תמונות כאלו ואחרות בפייסבוק,
אבל בסדר.
זה קשה, אבל זה לא הוא!!
ככה הוא היה פעם והיום הוא משהו אחר.

אתה רואה את אשתך?
רואה את מה שהיא היום?
אם לא אין לה מה לעשות איתך. מגיע לאישתך מישהו שיראה את כל הדרך שעברה, את כל הקשיים שבחזרה בתשובה, את הטיפוס הרים המטורלל שעשתה. את מי ש*היא* לא את מי שהיא הייתה.

חבל על הנישואים שלכם...
באמת!!

זה קשה לרוקן את המחשבות מזה, מדברת מניסיון.
אבל תזכור שעצם זה שהיא עלתה מהמקום הנמוך שהיא הייתה זה מדהים!!
תשמח שיש לך אישה עם עמוד שידרה שידעה ללכת נגד הזרם רק בשביל למצוא את האמת שלה!!
מאחלת לך שתפתח את העיניים ותראה *אותה*
מהממת את💖חצילוש
לא אכפת לי מהתהליך שעשו וכל הכבוד להם.אברהם 12345
אבל אבל מאוד חשוב! חייב לשתף. כי מבחינתי ללכת במקום שיודעים מה הייתה אשתך... אז אקבור את עצמי.
מי אמר שהייתי מקבל את זה? כן או לא. זה הנקודה לשתף לידע להבין.
אתה צודק שחשוב לשתף!אין לי הסבר
מסכימה!
זה פוגע באמון שלא משתפים...

אבל עכשיו היא כן שיתפה אותך במשהו, למה אותו אי אפשר לקבל?

הגיוני שתחליט שלא מתאים לך להמשיך לחיות איתה. הגיוני.
אבל תשקול את הדברים ותחליט מה טוב לך, לכם.
למה אין אפשרות למחוק בפייסבוק?כוחה של מילה
אפשר למחוק תמונות, אפשר להגדיר פרטיות, אפשר למחוק את כל הדף. למה כל ההגזמה הזאת?
אל תעביר אותה יסורים.
אתה קצת תיאטרלי. אתה בחרת להתחתן איתהחצילוש
וכנראה מסיבות טובות ב"ה. לא ההורים וממש לא הרבנים. אתה. בוא רגע נפרק. מה חשוב? חשוב הקשר, חשובה האהבה, הרצון ההדדי. היא עשתה תשובה? לא נמצאת במקום הזה יותר? (לא ממש הבנתי מה עשתה, אגב) אז חבל להרוס את הזוגיות על זה, פשוט חבל. הפנים קדימה, לא אחורה. אם יש בעיית אמון חשוב לפתור עכשיו וללכת לטיפול לפני שהצל של המפלצת רק יגדל יותר.
היית מתחתנת עם מישהו שהיו אומרים לךאברהם 12345
שאחרי החתונה הוא יגיד לך שהוא לוקח כדורים?
זה מאוד שונהאין לי הסבר
כדורים זה *בהווה*
אישתך הייתה כך *בעבר*
תעני על השאלהאברהם 12345
עונה. לא דומה למקרה שלך, ולא רלוונטיחצילוש
אם בעלי היה מספר לי דבר כזה, הייתי לגמרי איתו. כי זה הוא וזו הזוגיות שלנו. לענות לגבי סיטואציות חיים אחרות של אנשים אחרים זה ממש לא רלוונטי
א. את הית איתו...ד.

אני מכיר אנשים, שכאשר אחרי החתונה נודע להם שבן/בת זוגם לוקח כדורים שלא דווחו מקודם, פירקו את הנישואין. 

ב. בעיני, דווקא "כדורים" פחות חומר... (כמובן, תלוי על מה מדובר). הרבה פעמים זה לא ביג דיל.

דברים ששייכים לאינטימיות שבין איש לאשתו, אצל רבים - ביחוד גברים - זה הרס טוטאלי. אפילו כאלה שידעו וחשבו שיעמדו בכך, קל וחומר כשזה כולל הפרת אמון.

מוטב להיזהר ב"ביקורות" על אדם שרואים שנפגע מאד, מדבר שהוא אכן בא לא פעם דווקא מטבע נורמלי, טהור, שלא מקבל כל מיני "מושגים" חדשים של היום, שנובעים מ"תרבות" פריצות.

אינטימיות וקשר מיני בלבד זה יותר גרוע מכדורים.אברהם 12345
לכן היא הייתה חייבת לספר.
מה יותר גרוע זה סובייקטיביחצילוש
בעיני ממש לא בטוח שזה יותר גרוע. הצער שלך מובן ואני ח"ו לא מזלזלת בו. אבל תענה לעצמך, אתה אוהב אותה? רוצה לחיות איתה? אם כן, כדאי מאוד לטפל.
מה ההבדל אם זה מיני בלבד אוחולת שוקולד
חברות שכוללת הכל?
לי נשמע שדווקא אם זה כולל אהבה וחברות זה יותר גרוע, גם רגש וגם מיניות עם מישהו אחר...

בכל מקרה, לא חושבת שהיה אפשר לצפות ממנה לעשות את ההפרדה הזאת ולספר כי זה היה רק מיני
שאלתי. לענות כן או לאאברהם 12345
התשובה היא כן!!אין לי הסבר
אם הוא בעלי אז כן!
אף אחד לא ערב לי שבעלי לא יצטרך עוד יום-יומיים כדורים...

אבל השאלה שלך לא כל כך מתאימה לדעתי.
א. כאן מדובר על הווה, אצלך על עבר. אתה צריך לשאול על מישהו שלקח בעבר כדורים ולא לוקח בהווה.
ב. אם אומרים לי לפני החתונה אז איך אני יודעת אחרי?
לא הבנתי ככ...

בכמ, חבל לי שהתעלמת מההודעה שלי למעלה, אני מבואסת שלא קראת כי גם אני קצת הייתי במקום שלך...
עבר משליך ושורט את הווה ואת העתיד.אברהם 12345
ולכן בלי לשתף משהו שצריך לבחור כן או לא. לכן זה פגיעה באמון.
צודק, זה פוגע שהיא לא שיתפה לפניאין לי הסבר
מסכימה איתך.
ואתה יודע מה הכי מבאס?
שזה היה הסיפתח של הנישואים שלכם!!
במקום לטפח את האהבה הטרייה, צנחה עלייך וואחד בשורה.

אני בטוחה שנדרש מאישתך הרבה אומץ בשביל לחשוף את זה, ואני חושבת שהיא ניסתה לתקן את זה שלא אמרה מראש .
אבל הנה!!
היא פתחה!!
היא ממסה לתקן את האמון בינכם!!
לא תתן לה עוד צ'אנס?

אתה יכול לבחור לוותר על אישתך. זו אופציה. השאלה היא אם לא חבל?
ואם אתה מחליט שאתם ממשיכים לבנות את הבית שלכם, את העבר צריך לזרוק לצד...
הסיפתח מעיד על החיים...אברהם 12345
אני הוצאתי את זה ממנה היא לא רצתה לשתף.היא לא כל כך רצתה לתת
לא מסכימהאין לי הסבר
אנחנו התחלנו בים סוער ועכשיו ב''ה מים מתוקים..
השנה הראשונה של הנישואים ברוב המקרים קשה!!
מאתגרת!!
רוויה באכזבות, ציפיות, מחשבות...

ובנוסף נפל עלייך תיק כבד.

ומובן לי שקשה לאישתך לחשוף דבר כזה.
גם לי היה קשה לחשוף בפני בעלי דברים מביכים שעשיתי כילדה/נערה.

אתה יכול לבחור לפרק, היהדות זה לא נישואים קתוליים, השאלה האם זה באמת מה שיעשה לך טוב...
לפעמים כך - ולפעמים אחרת..ד.

לא כלל מי שהתחיל כמותכם, המשיך אחרת. 

תלוי בענין, באנשים (לא יודע כמה זמן הוא נשוי)..

ואת צודקת, שלפחות לבחבורה שיש בה משהו נורמליות, לא יהיה קל "לשתף" דבר כזה. זה דווקא מעיד על משהו חיובי, לדעתי... 

מובן שזה לא 100%אין לי הסבר
אבל השנה הראשונה יחסית קשה, וב''ה אצל רוב הזוגות זה מתאזן.
אבל לא מחייב כמו שהפותח כתב ''הסיפתח מעיד על החיים''
קשה לדעת מה קורה אצל "רוב הזוגות"...ד.

ברור שקשה. ההוכחה-אין לי הסבר
איש ואישה הם הפכים, עולמות שונים. קל להבין למה יהיה להם קשה בהתחלה להסתדר זה עם זו.

ואיך אני יודעת שמסתדרים?
עובדה שאנשים עדיין נשואים
חח... לא התכוונתי לזה...ד.

התכוונתי שבמקרה כמו המדובר, קשה לומר ש"בסוף יסתדרו" לרוב סטטיסטית, כי איננו יודעים.

אבל לדעתי (סברא, לא סטטיסטיקה), אכן חלק נכבד מהגירושין היום בעולם, באים בגלל ה"תרבות" הגויית הקלוקלת הזו, שאיבדה את הבלעדיות והראשוניות של הנישואין. וממילא גם את המאמץ הסביר לקיימם. וזה כבר משפיע גם על מה שמסביב.

מסכימהאין לי הסבר
זה שסטטיסטית הרוב מסתדרים לא מחייב שגם הם יסתדרו.
פשוט באתי לנרמל קצת, להרבה קשה בהתחלה, והרבה גם מסתדרים, זה לא מחייב שאם החיים מתחילים ברגל שמאל הזוג ימצא עצמו בפי תהום...
(זה גם לא מחייב שלא)

כן, זה לא הנושא עליו דיברתי....ד.

אני אישית כןחולת שוקולד
אבל מסכימה שזה דברים שאולי כדאי לומר לפני, השאלה למה הבירור הזה הוא תפקיד של ההורים והרבנים ולא שלך ולמה צריך לעשות בירור (למה דברים כאלה מוסתרים)
מאד מוזר...ד.

[אעפ"י שבד"כ אני מסכים עם הרבה מדברייך]

קודם כל, מאיפה בכלל הכנסת "עשתה תשובה"?... 

הרי לא את ולא אני יודעים לע מה מדובר.

דבר שני, אינך מבינה ש"הקשר, האהבה, הרצון ההדדי" יכולים לקבל מכה אנושה מדבר כזה?

ואת באמת חושבת שכל דבר ש"היה פעם", אינ ומשליך להווה?

בוודאי דבר שלא יידעה מראש?

איפה חיים?..

הסקתי שהיא עשתה תשובה, והוא לא סתר את דבריחצילוש
ברור שזה מטלטל ואולי הייתי צריכה להדגיש את זה, אבל נשמע שהוא שקוע בזה יתר על המידה (לא שרשור ראשון) בעיני חשוב מה שיש כיום ולהיות עם הפנים קדימה, הרי לא התחתן איתה "סתם". ולכן חשוב, כמו שאמרתי, שילכו לטיפול זוגי להשבת האמון האבוד. חבל לפרק בית (ותחושות קשות כאלה הן הדרך לשם..) על תמונות בפייסבוק שהן נחלת העבר (עדיין לא הבנתי לגמרי מה אישתו עשתב ובמה זה התבטא).
א. זו לא ראיה. אדם הותקף כשבא לפרוק צער עמוק,ד.

אז הוא תופס נקודה אחת. 

ב. אני הרי הגבתי על כך שכתבת בתגובתך הראשונה אליו, "עשתה תשובה"?.. כהנחה. מי אומר..

ג. גם אם עשתה, יש דברים שזה כבר לא עוזר לגבי נישואין. קל חומר כשהתבררו אח"כ. קל וחומר כשיש כאן אדם שאומר ש"משום כבודה" לא אמר לה את זה בכלל... ה' ירחם.

ד. למען השם - מי אמר לך שהוא שקוע בזה "יותר מידי"? מאיפה בא היחס הזה לצערם של אחרים? מי אמר שזה "יותר מידי"? דברים כאלה אכן יכולים להרוס אדם, יכולים אכן להביא לפירוק נישואין. גם בצדק. ההיפך - אם זה לא שרשור ראשון, סימן שזה ממש מציק לו. אולי זה מראה על חומרת הבעיה, ששנינו לא יודעים אותה בדיוק?..

וכבר אמרתי, לא כל דבר ש"היה בעבר" ניתן למחיקה מבחינה זו של נישואין. חבל לחיות באשליות. תלוי במדובר, תלוי בנפשות הפועלות.

גם אתה מסיק מדבריוחצילוש
ש"משום כבודה" הכוונה למשהו ספציפי.. ומחילה אם יצא שתקפתי, זו כלל לא הייתה כוונתי, אלא רק להאיר. מראה שבפורום וירטואלי כל אחד יכול לפרש דברים אחר. מבקשת מחילה מהפותח. לא חושבת שכולם תקפו, @אין לי הסבר חברתי המהממת אפילו ניסתה לייעץ לה מנסיונה האישי כאשת בעל תשובה.
לא הסקתי שהכוונה למשהו ספציפי,ד.

ציינתי את זה רק כאות לכך שעיקר מה שהוא עושה כאן, זו הבעת צער עמוק מאד מבחינתו.

ולגבי מה שמישהי ניסתה לייעץ מנסונה כ"אשת בעל תשובה", לא ראיתי ומאד יפה - אבל צריך לדעת שיש פעמים רבות הבדל מהותי מאד מאד בין גברים לנשים בענין זה.

וכמו שכתב הדיין הרב יועזר אריאל שליט"א בספרו, ש,לאשה לא כ"כ איכפת מה בעלה עשה לפני הנישואין. לאיש איכפת מאד"..

אני זו שעניתי🙋אין לי הסבר
עד היום צובט לי לחשוב על מה היה לפני החזרה בתשובה, לכן פשוט לא צריך לחשוב עלזה..
וזו לא רק הבדל בין גברים לנשים אלא הבדל בין אדם לאדם.
(לי בתור אישה זה הפריע תקופה, ויכול להיות שיש גבר שלא מזיז לו...)

בכמ, הכי מבאס זה שהוא הגיב רק למי ש''יצא'' עליו ולא למי שענה לו בכבוד..
אני אפילו לא יודעת אם הוא קרא😐

אז אם אתה קורא את זה(הפותח)-
מובן ככ למה אתה פגוע ולמה כואב לך.
נשמע שעומדות בפנייך 2 אפשרויות.
1. לפרק את החבילה
2. להחליט לקבל את אישתך על אף כל העבר שלה.
חבל שתפסידו אחד את השנייה רק בגלל העבר. תתרכזו בהווה ובמה שמחבר אתכם כיום...
יש לי שאלה, ושאלתי את אשתי.אברהם 12345
מה היה קורה עם הייתי אומר שהייתי הולך לפרוצה? מה היא אמרה לי? "הייתי כועסת מאוד"
היא רצתה לפרוק את החבילה רק בגלל שאני עולה להר הבית. אז קל וחומר אם הייתי אומר שלא הייתי שומר נגיעה.
אשה יקרה...ד.

את כותבת שעד היום צובט לך לחשוב, לכן צריך פשוט לא לחשוב...

כעת, תכפילי בלא-יודע-כמה, כמה יכול להיות צובט לגבר, וכמה לא שייך לפעמים "לא לחשוב", כי זה עצם הנישואין. הבלעדיות.  את יודעת, שתיאורטית איש יכול להתחתן עם כמה נשים במקביל - אשה לא. משמע, יש שוני נפשי עמוק.

כעת, יש אכן גם גברים, שאם האשה חזרה בתשובה (שגם זה לא תמיד אמת. יש כאלה חושבות שזו "לחיצה על כפתור" של ההגדרה. לא משנה כלום בשינוי בעולם הפנימי, ביחס אמיתי אל מה שהיה וכד'.. אבל נניח במקרה שכן), אז בסדר גמור מבחינתם. לפעמים זה גם הדדי. כי גם הוא חזר בתשובה.

אבל צריך לגמרי לקבל, שמי שלא כך, זו לא רגישות שבאה מדבר שלילי. באופן יסודי, להיפך. אלא שיתכן שתפיסת התשובה אצלו - ואצלה - תכריע.

ובוודאי שלא להתייחס בבוטות וזלזול אל אדם שדברים כאלה מפריעים לו. אלו יכולים להיות הדברים הכי כואבים בחיים.

ח''ו בבוטות ובזלזולאין לי הסבר
להיפך!!
זה מעיד על כמה חשובה לו הטהרה והקדושה היהודית.

ובקשר להתחלה-
אם חלילה זה משהו שהיה קורה בהווה לא היה לזה מקום!!
אבל מכיוון שזה *בעבר* בעלי ב''ה חזר מעוונותיו, אני יודעת שזה לא הוא, אפשר להשאיר את העבר מאחור.

חבל שזוג סוחב איתו משקל כזה כבד..
את מצויינת... גם בעלך.ד.

אבל צריך להבין שלא לכל איש אפשרי להתייחס כך (שלא לדבר על כאלה שעוד פורקות "זכרונות" מהעבר על הבעל שלהן..). יכול להפריע לו בהווה לעצם מושג הנישואין. הוא עוד מתון, לפי מה שכתב שהיה מוכן לקבל. אלו דברים מאד כואבים.

ובוודאי אני מסכים איתך, שחבל שסוחבים מטען כזה. וצריך לחשוב מה עושים עם זה ולאיזה כיוון.

אבל לכל-לראש, צריך אמפתיה גדולה לאדם שחש במצוקה כזו.

אח"כ, יחשוב מה הדרך הנכונה כדי לא לסחוב בהמשך חייו את הצער הזה.

האמת שאני בשוק מתגובותיך פהתהילה 4
בא בחור. דתי מבית ומתלונן על זה שהתחתן עם בעלת תשובה. בדרך הוא מאשים אותה, את ההורים ואת הרבנים שלו. כולם אשמים חוץ ממנו.ואתה מצדיק אותו ? כי לגברים זה יותר מפריע? אני מהמרת על זה שההורים שלו זה כולל גבר אחד והרבנים שלו קצת יותר גברים, כולם ידעו שהיא בעלת תשובה ו- מה משתמע מכך. (ען כל הצער על תינוקות דנישבו ומה שעובר עליהם וכו וכו) והמליצו לו להתחתן. אזאם הוא תולה את החתונה שלו בסבעה שיקבל את זה וישמח בזכייה שלו. עוד נק' שקפצה לי: היא לא רצתה לשתף והוא ממש דחק בה לשתף ואז, כשהיא, כנראה, חשבה שאולי זה חשוב לאמון ביניהם ולכן שיתפה - זה רק פגע באמון.
בקיצור אם אתה מדבר. על הבדל בין גברים לנשים. אז כדאי שהגבר- יתגבר.
ועם כל הכבוד כשאני קוראת את דברי הפותח אני ממש מרגישה את האמירה "במקום שבעלי תשובה עומדים צדיקים גמורים אינם יכולים לעמוד". אשתו הייתה מספיק חכמה כדי לדעת מה להסתיר כדי לא לפגוע בו- הוא התעקש שתפתח וכשפתחה הוא כעס. בקיצור לא בוגר מידי בעיני. ובטח ובטח שלא מצדיק את היחס העוין שלו כלפיה.
אין מה "להיות בשוק"...ד.

צריך פשוט לדייק בעובדות:

א. הוא לא התלונן על זה שהתחתן עם בעלת תשובה.. הרי אמר שידע מראש, ואפילו קיבל דבר שרבים אחרים לא היו מקבלים.

ב. עיקר דבריו לא היה "תלונה", אלא הבעת מצוקה. מצוקה קשה ואמיתית, בגלל דבר שהתברר לו אח"כ. נכון שאגב זה הוא אמר שמרגיש פגיעה באמון בכך שלא סיפרה על מה שמאד הפריעה לו והתברר אח"כ. ונכון שאמרתי שלדעתי אכן זו היתה אחריותה לספר אחרי שראתה שהנושא הזה מעסיק אותו - וגם אמרתי שבהחלט סביר שלאור המציאות שגדלה בה לצערנו, לא התכוונה אז "להסתיר" משהו שמשמעותי לו, אלא חשבה שכבר אין ענין.. (אי אפשר להיות בטוחים בכך, כי אנחנו לא מכירים. יתכן גם מציאות שאכן תסתיר כי תחשוש שלא ירצה אותה כך, ואז זה באמת לא בסדר. אבל יוצא מנקודת הנחה שאכן זו לא הסתרה במזיד אלא בשוגג)..

אבל כבר כתבתי, שהתחושה שלי מדבריו היא, שעיקר מה שמפריע לו זה לא שלא אמרה, אלא עצם מה שהתברר לו. קשה לו עם הדבר הזה.

אז מה זה "מצדיק אותו"?... מבין לגמרי את הקושי שלו. מסכים איתו שזה קושי אמיתי. הוא זה שיצטרך להחליט מה הלאה.

ג. בוודאי ש"לגברים זה יותר מפריע" (אגב, לא רק לגברים. כפי שכבר אמרתי, תלוי באדם). מה שייך שאבא שלו גבר? את מכירה את אבא שלו? הואזה שהמליץ לו? את יודעת שהוא ידע בדיוק על מה מדובר?.. מה הקשר בכלל...

וגם "הרבנים"... אני אכן לא מסכים עם "האשמת רבנים", כי זה ענין של האדם עצמו. אבל זו תופעה טבעית, שכאשר אדם התייעץ ובסוף נתקל בדבר שמאד מפריע לו, אז הוא גם "מאשים" שלא הזהירו אותו... זו נקודה טפלה לגמרי לנושא. זה לא הענין המדובר, ואני גם לא התייחסתי לכך באף הודעה. זה שולי.

ולא נכון לומר ש"בוודאי" הרבנים שהגם גברים, ידעו את "כל המשתמע מכך". הוא מלין על ענין שמאד מציק לו - ממש לא בהכרח שכל "רב" יודע כאילו "חייב להיות כך".. בוודאי כאשר האינפורמציה שכן קיבל ידועה להם.

והאמת, זה לא משנה. לא הרב התחתן, אלא הוא. לגמרי לגיטימי ומובן שהנושא יציק לו עד מאד. גם אם לרבו לא היה מציק - וזה לגמרי לא בטוח..

ולכן אין כל מקום לומר "שיקבל את זה וישמח בזכיה שלו"?.. מי קבע את הכלל הזה? מבחינתו הוא בבעיה. אני רואה כאן כאלה, גברים ונשים, שמעלים אי שביעות רצון מדברים פעוטים בהרבה, ומקבלים הבנה לקושי ולא גערה ש"ישמחו בזכיה"...

ד. לגבי מה שכתבת שלא רצתה לשתף, והשיתוף עצמו פגע - זה נכון. מה אפשר לעשות.. יש דברים שהם מטרידים מאד את האדם, ואכן השיתוף יכול לפעמים להזיק. אבל מבחינתו אי השיתוף יכול להזיק יותר. אלו דברים שקורים  בעולם.

ה. האמירה "שהגבר יתגבר", אין בה ולא כלום. לא ראיתי תביעה מנשים ש"תתגברנה" על כל מיני דברים שמציקים להם באופן בלתי נסבל.  הגבר יצטרך לשקול אם מתאים לו להתגבר ולעבור הלאה- או לא. ב"אלימות", זה בוודאי לא יגיע.

כפי שכבר כתבתי כמה פעמים - אדרבה, כשיש לאדם אמפתיה לקושי שלו, יותר סיכוי שימצא גם  כח להתגבר. ואולי אם היא באמת מתחרטת על כל הענין (מציע לא לקפוץ מהר שברור כי היא "בעלת תשובה", כבר ראיתי גם מקרים שזה לא ממש ברור), גם יוכל לרחם עליה במצב הנוכחי, שהיא מן הסתם באמת רוצה לבנות בית בטוב, ולא נעים לה מהענין.

ו. ממש אין קשר לדברי חז"ל, "במקום שבע"ת עומדים" וכו'..  האמירה הזו מדברת על מעלה רוחנית. גם הוא לא טען שאין לה כעת מעלה רוחנית גדולה מכח תשובתה. זה לא היה הנושא.

ואם את חושבת שהיא "הסתירה" בכוונה ("היתה מספיק חכמה להסתיר"), בניגוד למה שלימדתי עליה זכות, אז בוודאי שיש מקום לתרעומתו. היתה צריכה לומר לו טרם נישואין - ולהשאיר לו להחליט. בפרט כשראתה שהעניינים הללו משמעותיים לו, שהרי ידע על קשר שהיה לה מקודם ועל מה שהיה שם, כי שאל אותה, עוד טרם נישואין. 

אני מעדיף לדון אותה לכף זכות, ולהניח שאם קיבל משהו, אז כבר היה מקבל גם מעבר לכך ואין ענין להתגנות יותר. זו סברא בהחלט אפשרית. אי הבנה. שתי שפות שונות. בוודאי שזה לא שייך ל"בוגר". הצער שלו טהור ובוגר לגמרי.

ובהנחה שלא העלימה בכונה למרות שידעה שכשידע זה יהיה קשה לו עד מאד - אז בוודאי שאין מקון ליחס "עוין" כלפיה. יש מקום לצער.

ז. מעבר לכל זה - כבר אמרתי שלדעתי נתפסת לנקודה הלא-נכונה. עיקר הענין אינו מה שלא אמרה, ו"הרבנים" וכו'.. אלו ריקושטים של התיסכול שלו (בעצמו אמר שלא אמר לה, כדי לא לצער אותה, משום כבודה..).

הענין העיקרי הוא, שי דבר שהתגלה לו שמעיק עליו מאד. על זה אמרתי שהמצוקה בהחלט מובנת, אמיתית, לגיטימית, ללא קשר למעלתה הנוכחית. ושצריך קודם להביע אמפתיה, כדי שיוכל לעלות מזה.

ז. 

אתה רואהמשמעת עצמית
שבירת אמון.
אני רואה בניית אמון.
אין יותר הבעת אמון מלשתף אותך בדבר כזה מפעם.

הכל עניין של הסתכלות.

בהצלחה!
מסכימה...אין לי הסבר
(את אלופת התמצות!!)
זה קשה מאד.ד.

תחושה של פגיעה באמון, היא תחושה קשה.

ליבי איתך.

[לגבי "מחיקה", אם זה מה שמפריע לך - להבנתי אפשר בקלות למחוק את הפייסבוק]

עברתי קצת על הכרטיס שלךחולת שוקולד
היא חוזרת בתשובה והיה לה חבר

כאילו, לא היה לך ברור שכנראה שהיא עשתה כל מיני דברים??? לא יודעת, לא נראה לי שהיא היתה צריכה לומר את זה כשזה צועק מהמציאות שבה היא חיה, חברות בלי מגע בעולם החילוני זה.. איך לומר? פחות הולך...

אז בעיני אין פה בעיית אמון, שזאת הבעיה הגדולה יותר למיטב הבנתי
חח.. זו הטעות הגדולה שלך....ד.

זה לא יאומן, שהגענו למצב, שאדם נורמטיבי, נקי, ש"לא יודע" מה קורה בעולם ה"חילוני" לרוב, הבעיה אצלו.

אז לא. בדברים מסויימים, צריכה לומר מראש, מפורש.

וגם זה לא ביטוח. לפעמים יתברר לאדם שאינו יכול לשאת את זה. וזהלא דווקא "חיסרון". לא פעם בא מהטבע הנורמלי הנקי של אדם מישראל.

ויותר מידי אנחנו מוצאים (לא מדבר כעת ספציפית כאן כמובן, אלא  תופעה שראיתי כבר בערב כמה פעמים), שלא פעם אנשים, "מתקוממים" נגד רגישות נורמלית כזו, כי היא מאיימת על הסביבה שהם עצמם מכירים.

לא זו הדרך. אדם חי בטוב. יש לו רגישות שבאה מטוב. צריך לקבל את זה בטוב. לשמוח שזה כך, ולראות האם ניתן לעזור גם במצב הנוכחי.

[ולהבנתי, הבעיה הגדולה אינה "בעיית אמון" כמו שכתבת. אלא המציאות הזו עצמה.. ראש של הרבה גברים נורמליים]

נכון זה הטעות שלי.התמימות שלי נפלה פהאברהם 12345
חזק. שוב, לא כל בן אדם חילוני עושה קשר מיני בלבד.
לא קשר מיני בלבד אבל גםחבובוש

זה יכול במקרים מסוימים גם להיות בדייט ראשון.

בעולם אידיאלי הרגישות הזאת היתה נורמליתחולת שוקולד
אנחנו מתנהלים לפי המציאות ולא לפי האידיאל, במציאות היא לא היתה אמורה לצאת מנקודת הנחה שהוא לא יודע כי מה לעשות, רובינו כן יודעים קצת מה קורה בעולם (לא צריך להיות אדם מאוד פתוח וחשוף בשביל מידע כזה, להיפך צריך להיות שמור בצורה חריגה בשביל לא לדעת, זה לא איזה משהו מרחיק לכת שעוד הייתי מבינה שלא יודעים)
במיוחד בתור חוזרת בתשובה לא הייתי מצפה שהיא תחשוב על זה, הרבה יותר סביר שהיא לא העלתה בדעתה אפשרות שהוא לא יודע/שזה בכלל מפריע לו

אני לא אומרת שזה לא צריך להפריע לו, אני רק אומרת שלא בה האשמה
את מעידה על עצמך,ד.

"בתור חוזרת בתשובה".. אז כמובן יפה מאד - אבל בתור מי שלא בא משם, אני אומר לך שזה לגמרי נורמלי (וטוב שכך), שאנשים טובים לא יודעים עד היכן ה"בעייתיות" שם. כולל אנשים שלגמרי חיים "בעולם".

ואכן, היתה צריכה לומר.

אבל אני מסכים, וגם ציינתי את זה בהודעה כלשהי, שאכן יתכן שלא היתה מודעת עד כמה זה יכול להיות קריטי עבורו (בפרט, שכבר ידע משהו לא פשוט מלפני כן, יתכן שחשבה שאז מה אם מעבר לכך... זה עצמו רק מראה כמה זו מציאות גרועה. ומסביר יותר עד כמה יכול "להפריע").

אז הענין אינו אם היא "אשמה", אם אכן לא העלתה בדעתה. וכפי שכתבתי בהודעה הקודמת, לדעתי העיקר - בניגוד להנחתך - אינו דווקא "בעיית אמון", אלא עצם הענין. וזה אכן קשה מאד.

אני לא חוזרת בתשובה, דיברתי עליהחולת שוקולד
ובדיוק כמו שהיא היתה אמורה לומר אבל לא היתה מודעת לזה, ככה הוא היה אמור לברר ולא היה מודע לזה
אה, סליחה.. לא הבנתי נכון.ד.

ומכל מקום, אני סבור שבחורה מרקע כזה, אמורה לדעת - לא פחות מהתביעה שהוא ידע על כל סוגי הלכלוך הקיימים - שאצל בחור דתי לא מובן שכך.

בפרט שראתה שהוא שואל על הנושא. ויידעה על דבר מסוים.

אבל אני מסכים, שבהחלט יתכן שזה לא "במזיד".

אתה צדיק ולכן אתה שופט את הגברת ככה בחומרהnick

אבל נשמע לי שאינך יודע מה אתה סח.

בחור שהתחתן עם בחורה חוזרת בתשובה, לא יכול לצפות לגילוי נאות מראש של כל המגעים שהיו לנערה.

מה שפות"ש כתב למעלה - ראה תמונה שלה יושבת בין שני בחורים בבר.

תסלח לי - זה דבילי.

שיתאפס על עצמו.

לפות"ש - אם רצית רשימה מסודרת של כל המגעים שהיו לאשתך הצדיקה לפני החתונה - למה לא בקשת ממנה?!

אז אני אגיד לך למה לא בקשת - כי עם הלבבות והפרפרים שלפני החתונה, לא רצית לפגוע, לא רצית לחטט ולהכאיב.

ידעת באופן כללי שהיה לה חבר, וזהו, זה הספיק לך.

עכשיו פתאום אתה מתפלא.

עזוב את אשתך בשקט ובקש ממנה מחילה. לא ידעת כי לא שאלת. 100% מהאחריות עליך.

תשכח מהשטויות ופייס את אשתך. מה שאתה עושה לה הוא אונאת דברים, ו"זכור מעשיך הראשונים". דבר חמור ביותר.

פייס אותה ושמח, משמיים עוד נתנו לך הזדמנות, תתעורר לפני שתפספס אותה.

א. שתי ההגדרות לא נכונות... שלושתן בעצם.ד.

גם לא "צדיק" (כמובן צריכים להשתדל), גם לא "דן לחומרא" אותה (כנראה לא קראת כל מה שכתבתי), גם יודע מצוין מה אני סח... מכיר מקרים כאלה, מכיר את העולם.

ב. אתה לא הבנת מה הוא כתב. הענין לא התחיל מהתמונה הזו, אל ממשהו שכתב עליו בפעמים קודמות, דבר קשה שלא יידעה עליו - אע"פ שראתה שהנושא חשוב לו - וממילא "התמונה" גרמה אצלו לחששות שמעבר לתמונה..

ג. מה שאתה "מסביר" אותו למה לא ביקש, זה נגד מה שהוא עצמו כתב מפורש. "הפרפרים והלבבות" זה בדמיונך...  הוא שאל על מה שרצה. קיבל תשובה מדוייקת. הסביר למה לו - בניגוד אולי למה שהיה קורה לחלק מהאחרים - זה ספציפית התקבל.

ד. מה שמפריע לו כעת, זה מה שהתברר לו, דברים כואבים מאד. הוא לא ידע, כי היא לא אמרה. לא "באשמתו".

כפי שכבר ציינתי, יתכן שגם לא "באשמתה", כי מבחינתה הבינה שאם כבר הסכים על דעת מה שסיפרה, מה איכפת לו מעבר לכך. יתכן. אבל לזלזל בכאבו האמיתי?.. אתה מדבר על "אונאת דברים"? זו עצמה אונאת הדברים הכי חמורה.

ואם מישהו צריך לבקש סליחה מהשני, מסתבר שזו היא ממנו. "טעיתי, חשבתי שזה  לא ישנה לך. לא היה בכוונה". בינתיים, כנראה כלל אינה יודעת זה מפריע לו כך.

ה. הוא לא צריך לבקש ממנה כל מחילה... אדם עדין, אפילו לא אמר לה מה מפריע לו... דומני שאתה זה שצריך לבקש ממנו מחילה על הכתיבה הזו.

זה לגמרי לא "שטויות". דברים רציניים ביותר, שיכולים להרוס לאדם את החיים.

ו. "זכור מעשיך ראשונים", לא נאמר על זה. זה נאמר על אדם שמזכיר לבע"ת מעשיו הראשונים כדי להשפילו. להראות שהוא לא "מי יודע מה" בהווה (אגב, איננו יודעים כלל אם חזרה בתשובה - אבל נניח שכן). לא על אדם שמעשיו הראשונים של הזולת מפריעים לו להינשא לו, או להמשיך את חייו עימו. ממש אין קשר. אינו אומר לה שמעלתה כלפי שמיא פחותה, אם אכן חזרה בתשובה. אומר מה שמפריע לו. טבעי לגמרי שיפריע. קל וחומר כשיש "דרישות שלום, מזה בהווה.

אני מכיר את השרשורים הקודמיםnick

וממה שקראתי אז ופה ברור לי - זה לא המקרה הסטנדרטי של בחורה דתיה מהאולפנא. זו בחורה שחזרה בתשובה, ויש את כל הסיבות להניח שמה שאתה לא יודע אתה לא יודע. אם היה רוצה לדעת הכל לפני החתונה - היה שואל.

ברור כשמש שזה לא מספיק עניין אותו.

איזו מחשבה מוזרה זו שחוזר בתשובה צריך למסור רשימה של כל העבירות שעבר. 

מספיק שסיפרה שהיא חוזרת בתשובה - מכאן והלאה - כל עוד היא לא משקרת, כל עוד לא נשאלה, היא לא חייבת לנדב גרם אחד של מידע. זו אכזריות לגרוס אחרת.

ותסלח לי - לשבת בין שני בנים בבר. תעשה טובה.

אחרי כל זה, עם כל כמה שאתה בהחלט טועה כאן, בא נניח שהכל כדבריך, היא לא סיפרה הכל והייתה צריכה לספר יותר.

אז הוא נפגע, כעס מה לא.

לדברי פות"ש עכשיו כל הריבים מסביב לזה.

כלומר בני זוג, רבים מדי פעם, וכל פעם פות"ש יכול לקחת את הנשק הזה, הלא קונבציונלי, ולירות פגז.

אם זה לא "זכור מעשיך הראשונים" אז אני לא יודע מה כן.

לא טוב לו - שייתן לה גט.

אם החליט "למחול" ולהשאר, שיעשה טובה לעצמו וישתוק ולא יזכיר את הנושא יותר לעולם.

זה לא הענין...ד.

גם הוא לא ביקש "רשימה".. הוא ציין משהו מאד מגונה, בשרשור אחר, וציפה לדעת מזה, אחרי שראתה שהענין הזה משמעותי לו. יכלה לומר, "זה היה לא רק איתו"... ואז, הצדק היה איתך.

אבל שוב, אינני חושב שזה הענין העיקרי גם מבחינתו. יש כאן דבר שכואב לו מאד. בהווה.

ולמה לחזור שוב על "יושבת בין שני גברים"... זו לא הנקודה, אלא החשש מי יודע מה הוסתר אחרי שכבר התגלה משהו קשה שלא ידע עליו. זה חשש שניתן להבין. כואב.

האמירה, "עם כל כמה שאתה בהחלט טועה כאן", לא עושה אותך כמובן ליותר צודק...  לכל היותר, חולק על דברי שאני עומד עליהם לחלוטין.

אתה מפרש את דבריו ש"כל הריבים סביב זה", שכאילו הוא "משתמש" בכך כדי להקניט אותה, להזכיר מה עשתה. ולכן אומר שזו אונאת דברים.

הוא לא כתב כך. כתב מצד אחד ש"אינו אמר לה" משום כבודה - ומצד שני על ה"ריבים", שאני הבנתי שהכוונה היא, שבגלל שהדבר מאד מפריע לו, וחושב שסביר שאם היה יודע מראש לא היה מסכים - זה גורם להרגשה קשה, וממילא לאוירה עכורה. לא שמקניט אותה על מה שעשתה מבחינתה, כאילו היתה "רעה", אחרי שחזרה מזה, אם חזרה מזה..

על כן, זה לא שייך לאונאת דברים.

לגבי שתי השורות שכתבת בסוף - קל מאד לומר ו"לייעץ" כך. אני גם לא בטוח שהיא היתה רוצה בזה.

כמו שההפקרות של הרחוב זה לא דבר שניתן פשוט "לנפנף" את מה שהוא יוצר - גם נישואין זה לא דבר שניתן לעשות איתם כך בקלות.. זה לא מתמטיקה. 

על כן, היהודי נמצא במצוקה קשה. סביר שבסוף יצטרך להכריע בין אחת  מהאפשרויות. בינתיים, הוא במצוקה אמיתית ומוצדקת (ללא כל קשר לאם "היתה צריכה לחשוב על כך שאמורה לספר", או לא.. נצא מהנחה שחשבה בתום לב, שאחרי מה שאמרה, זה כבר לא יהיה משמעותי לו ואינה ממש "אשמה" שלא סיפרה. עכ"פ לא במזיד. הנחה שהיא בעצמה "מסתמכת" רק על עומק הלכלוך ב"תרבויות" מסויימות).

אדם שנמצא במצוקה אמיתית ומוצדקת, צריך קודם כל לשדר לו אמפתיה.

זה גם יתן לו יותר כח, יש להניח, לשקול בישוב הדעת מה לעשות הלאה.

נשאר חלוקיםnick

ואגב, האמפתיה שאתה מעניק כאן היא דלק לשריפה שמתחוללת בין בני הזוג האלה.

שיקול הדעת אולי יהיה כשחינה של אשתו יחזור בעיניו. הסרת החן ועידוד המגמה הזו רק יביאו להמשך ההתכתשות ולדעיכה מכוערת של הנישואין האלה.

ממש נכוןמשמעת עצמית
ושואלת את עצמי
למה אתה @ד. ככ מרגיש צורך לדברר אותו?
נקודה למחשבה🤔
כתבתי בהודעה הבאה...ד.

ולמה אני "מדברר"... ממש לא מדברר.

אני ראיתי שתקפו אדם שלא בצדק, על הרגשות לגמרי אמיתיות ולגיטימיות, אז אני כותב מה שנראה לי.

זה לא המקרה הראשון מסוג זה שנתקלתי כאן, כולל בתהייעצויות אישיות של אנשים.

[ומציע לא לרדת ל"רמה" של "למה אתה מרגיש צורך.. נקודה למחשבה"... זה רדוד מאד. אני התאפקתי לא לנקוט בלשון הזו כלפי הכיוון השני, של הרצון להסביר שזה "ממש לא כלום", אם לאדם מתברר שאשתו זינתה בצורה זולה. ולא אמרתי - כדי לשמור על כבוד הדיון והמתדיינים]

אבלכוחה של מילה
היא לא זינתה ולא זולה.
עברית פשוטה...ד.

מי שעשתה מה שהוא תיאר בשרשור כלשהו וחזר כאן שוב בהודעה אחת,

זה נקרא בעברית "זינתה".

זה לא רק כינוי למי של"ע "בקביעות" זה העיסוק שלה.

ולא אמרתי חלילה ש"היא" זולה, איפה ראית דבר כזה.  דיברתי על מעשה שהוא בצורה זולה. וגם את זה לא כתבתי דווקא ביחס אליה, אלא על סגנון שהיה כאן בין השאר, כאילו בכלל דברים כאלה, אם מתבררים למפרע, זה בערך שום דבר חלילה.. ראי שוב את ההקשר של המשפט.

ובוודאי שלא אמרתי בכל השרשור הזה מילה אחת ביחס אליה בהווה. איננו מכירים אותה. אולי כעת היא צדיקה ונפלאה... לא מכיר.

אמרתי שהכאב שלו מובן לגמרי. אמיתי. אמרתי גם שדעתי שאכן האחריות לספר היתה מוטלת עליה - אבל שיתכן שלא העלתה בדעתה. ואמרתי גם שאני חש שלא זו עיקר הבעיה שמפריע לו - אלא עצם הענין. 

זו תמצית דברי.

[אה.. וגם שלא פותרים דברים כאלה ע"י להתקיף אותו, אלא דווקא ע"י אמפתיה. שעל זה דיברנו ממש בהודעות אלה ו"ניק" חלק עלי...]

הוא פורק פה על העניין הכואב הזה כבר כמה פעמים.כוחה של מילה

מבינים שזה קשה לו,
יחד עם זאת,
הוא מספר שהוא לא רוצה להתגרש, שטוב לו איתה (חוץ מהנושא הזה שמביא למריבות כל הזמן), שהיא בעלת תשובה
ויש עניין לראות טוב בכנות שלה.
הוא משווה את זה לנטילת תרופות, זה לא אותו הדבר.
עם כל הכאב
היא בודאי מלאת חרטה וכדאי לחשוב מה עושים מכאן והלאה.
נראה לי שזה שאתה אומר לו כמה שנורא המעשה שעשתה רק מגדיל אצלו את המקום הנפגע.
יש מקום לכאב שלו, אבל הם זוג צעיר שצריך עכשיו לבנות את עצמו על אהבה וסליחה וחמלה ופיוס.
אני מבין מה שאת אומרת..ד.

יש כאן באמת מצב לא פשוט.

ואינני יודע מה לגבי ה"כנות" שלה - כי אנחנו לא מכירים אותה ומה קורה עם זה וגם הוא לא אמר - אבל בוודאי שלפעמים כנות אמיתית זה טוב. זה לא הנושא. 

אני חושב שלפעמים ה"השוואה" לנטילת  תרופות היא עוד מינורית. זו דעתי. לא תמיד. תלוי במה מדובר, עד כמה זה יושב על האדם, אולי גם מה היחס שלה לכך בהווה (שאת בטוב ליבך בטוחה שהיא "מלאת חרטה".. אינני מכיר. לפעמים זה אכן כך ולפעמים לא לגמרי).

אני לא אמרתי לו "כמה המעשה נורא". אני הבעתי אמפתיה להרגשות שהוא הביע. 

הביטוי הנ"ל הוזכר רק כהסבר כנגד עשיית "לא כלום" מדבר שלזולת כואב מאד, שלא הסברתי אותו, כי לא רציתי להיכנס למשהו כזה של "מה מניע תגובות", שהזכרת (ראי לעיל את ההקשר).

ועקרונית, אמרתי שלדעתי דווקא אמפתיה והבנה לכאבו, זה המפתח להתפתחות מיושבת בהמשך.

האם הם צריכים לבנות את עצמם עכשיו על "אהבה וסליחה וחמלה ופיוס" - אינני יודע. הלוואי שיוכלו. את זה היהודי צריך לשקול. 

אבל לשקול אם אפשר להמשיך כך, אולי יגיע מתוך שיקבל הבנה לקושיו.

רק מזכירה לךכוחה של מילה
שהיהודי אמר שהוא לא רוצה להתגרש
יתכן. זה הקושי הגדול.ד.

יש דברים כאלה. מצד אחד, "גירושין" זה דבר מרתיע. טוב שזה כך.

מצד שני, קושי גדול.

הוא אשר אמרתי, אדם במצוקה.

למצוקה לא עוזרים ע"י ש"מסבירים" שבכלל מבלבל את השכל....

אמפתיה, טוב גם האדרת ערך התשובה באופן עקרוני - כמו שאחרים עשו - והאדם יחליט בנחת על דרכו. זה באמת לא קל.

לא הבנתי למה אתה כל הזמן מפקפק בכך שאשתו בעלת תשובהקופצת רגע
אם אכן היא בעלת תשובה, חזקה עליה שחשה חרטה על חטאיה. לא?
לא הבנתי באמת למה אתה כל הזמן 'מקטין' את אשתו, מפקפק בצדדים טובים שלה שמשתמעים מדבריו ומתעקש לפרש את פעולותיה בדרך הכי שלילית?
אתה אולי לא מאמין שיש כזה מעמד 'בעלת תשובה'? או שאולי אתה חושב שאפשר לחזור בתשובה על הכל, חוץ ממצב של אשה שקיימה יחסים לפני הנישואים? זהו, אם בעבר היא 'זינתה' כדבריך, אז מעכשיו הוא לנצח זונה? בהווה? (מחילה אבל אתה הכנסת את השורש הזה לדיון)
הכותב מסביר שהכי חשוב לו האמון, מסבירים לו שאולי אפשר לדון אותה לכף זכות,שכלל לא התכוונה להפר את אמונו או להוליך שולל, אז אתה מתעקש שבעצם הבעיה היא עצם המעשה שעליו לעולם אין מחילה?
נראה לך שההערות האלה מיטיבות עם פותח השרשור?
חוץ מזה, הדעה הקיצונית הזו על חטאים נצחיים מתחילה להזכיר השקפה שכלל אינה יהודית אלא נוצרית
מאיפה לקחת את זה?..ד.

א. התגובה שלי, שעליה הגבת, כלל לא עסקה בכך. זו שהגבתי אליה כתבה שיש צד טוב בכנות שלה (דהיינו, שסיפרה ולא הסתירה), אז על  זה כתבתי בדרך אגב שאינני יודע לגבי הכנות הזו, כי הוא לא אמר (בינתיים כבר הספיק לומר ההיפך..), ושלפעמים אכן זה טוב. כך שאין לזה קשר לפקפוק על תשובתה.

ב. גם בהודעות אחרות, לא "פיקפקתי" או ההיפך. פשוט אינני מכיר אותה, ולא קראתי בהודעותיו אם היא מה שנקרא "בעלת תשובה". מניח שכן.

ג. אכן לא תמיד ההגדרה הזו, אומרת שאשה באמת חזרה בה מדברים כאלה. כתבתי בהודעה כלשהי שכבר נתקלתי בדבר כזה, שבחורות חושבות שכשהן תתחתננה, הן "תחזורנה בתשובה". כאילו זה כפתור כזה, שלא צריך באמת להצטער על מה שהיה. אינני מכיר אותם, ולא אכתוב על סמך השערות, לא לכאן ולא לכאן. זה גם ממש לא היה נושא עיקרי שעסקתי בו. לכל היותר, הוזכר אגב תגובה למישהו בענין זה.

ד. לכתוב שאני "מקטין אותה ומפקפק בצדדים טובים שלה שמשתמעים מדבריו ומתעקש לפרש את פעולותיה בדרך שלילית"- זה פשוט שקר. לגמרי. מי שמשקר בשם השני ראוי לו להתנצל. לא היה באף מקום בתגובותי. וזו כמובן לא הגישה שלי. 

ה. כמובן, לא כתבתי שהיא "זונה" ח"ו. שוב, לשקר בשם השני לא מועיל לאף דיון.

הפעולה של יחסים כאלה עם אדם שלא נשואים לו, נקראת "בעילת זנות". כך ההגדרה. זה לא הופך מי שחיה בתרבות כזו למה שאת כינית כעת. מטעמים מובנים. 

אגב, גם התזכורת של השרש הזה בכלל, היתה רק בתגובה לנסיון להקטין את הקושי שלו, כפי שכבר הסברתי את זה למי שלה הגבתי בכך.

ו. בוודאי שאפשר לחזור בתשובה גם מזה. זה שוב - שקר בשמי. הרי כתבתי מפורש מקודם, שאין כל קשר למעלה האישית של אשה שחזרה בתשובה. אלא שהנושא כאן הוא תחושתו האישית הקשה. את זה צריך להבין - ועל בסיס זה לנסות לסייע במה שאפשר.

ז. לגבי ה"אמון", הרי אני עצמי כתבתי כמה פעמים שיש גם מקום להניח שכלל לא היתה מודעת לכך שהוא מצפה שתספר עוד, אחרי שידע כבר על משהו נוסף שהיה לא חד פעמי. 

אכן, אח"כ הוא אמר שלא כך היה. ולא בתגובה אלי. אלא שזה היה מחשש שמא לא ירצה בה. גם את זה אפשר להבין - אבל גם אותו, כולל בענין זה.

ח. כתבתי כבר בתחילת השרשור, שלתחושתי עיקר מה שמפריע לו הוא עצם הענין. גם כתב את זה במפורש בשרשורים קודמים.

כשאדם נמצא במצב כזה, אז הוא עלול גם לזרוק לכל מיני כיוונים. אני מניח, שאם הענין עצמו פחות יציק לו, אז יותר יוכל לחמול ולקבל את עצם אי היידוע. אותו הוא הזכיר בעיקר כדי לומר ש"אולי לא היה מסכים". זה חלק מהכאב אצלו. 

ט. בוודאי שאני חושב שההזדהות והאמפתיה עם צערו, מיטיבה איתו. ושההתקפות עליו, עושות ההיפך. אם לא הייתי חושב כך - לא הייתי כותב..

י. "דעה קיצונית על חטאים לנצח" "מעשה שעליו לעולם אין מחילה"... באמת שאינני מבין מה הענין שלך להכניס בדברי מה שלא אמרתי - ושאמרתי להיפך. וכבר התגלגלת ל"השקפה נוצרית"...

אז מתוך לימוד זכות, שאולי בגלל אורך השרשור, פשוט לא קראת הכל, אלא "קפצת לרגע" כשם הניק שלך... וקראת רק חלק - ומזה באו כל הטעויות הללו שלך - אחזור למענך בקצרה:

בוודאי שאפשר לעשות תשובה על כל דבר. ואין דבר העומד בפני התשובה. זה במה שנוגע למקומו של האדם ביחס לבוראו.

זה עדיין לא אומר, שדבר כזה, גם אם מבחינה רוחנית אשה חזרה עליו בתשובה, כבר לא יפריע לאדם. יש כאלה שלא - יש כאלה שמאד. זה לגיטימי ובא ממקום טהור ונקי. זה לא קשור כלל למעלתה הרוחנית, אלא לעובדה ה"טכנית" הזאת. כידוע, למשל חזרה בתשובה גם לא תמיד מוחקת לחלוטין את החוויה - ולא  בגלל זה אינה תשובה מעולה.

הרי הרמב"ם אומר, שתשובה מעולה זה "באותה אשה ובאותו מקום". שאדם חטא עם מישהי, ולמרת שעדיין רוצה בה, אינו חוזר על חטאו. אז האם במקרה שאשה כלשהי תאמר שאינה רוצה להתחתן עם מישהו שחשקו במישהי אחרת, היא תהיה "לא בסדר"?.. בוודאי שלא נכון. הוא יהיה בעל תשובה גמור, והיא בצדק לא תרצה.

כעת, לא תאמרי שזה לא דומה, כי לא באתי להשוות. אלא לומר שמושג התשובה אינו בהכרח משליך על הרגשתו של בן הזוג במקרה כזה. לפעמים כן ולפעמים לא. גם תלוי באדם.

וגם אמרתי, שאני חושב, שאם מישהו מנסה ללחוץ אדם כזה, או בנימוקים "דתיים", או בלזלזל בכאבו, הוא גורם ההיפך. קודם כל, אמפתיה. אח"כ לחשוב איך ואם אפשר לעזור.

תודה שאתה דן אותי לכף זכותקופצת רגע
אולי לא קראתי את כל השרשור אבל בוודאי את רובו. לא קראתי שרשורים קודמים של הפותח בעניין.

אכן כתבתי בצורה קיצונית, והקשר היה באופן כללי לתת השרשור ולדיון עם כמה ניקים שגם הם כתבו שנראה שאתה מחמיר את המצב. זה גם מה שאני הרגשתי. ולהרגשתי הקצנתי את דבריך בערך באותה רמה שאתה הקצנת את הדברים שהפותח כתב.

לגבי הפקפוק באשה, כתבת כמה פעמים וגם בתגובה אלי שאתה כבר מכיר נשים שהעניין הזה לא באמת מתחרטות וכו'. לדעתי זה לא במקום. וזה יכול להכניס עוד צער לפותח השרשור, שהוא בכלל לא כתב עליו.

גם אני' כבר נתקלתי באנשים שאוהבים לחרחר ריב' - האם לכתוב את זה עכשיו בדיון בינינו לא ירמוז על כך שמצאתי דרך מנומסת (יותר או פחות... ) לכתוב שאתה אולי מחרחר כאן ריב? למה להכניס קשיים שהוא כלל לא דיבר עליהם? המצב קשה לו, גם אם אשתו מתחרטת ב 100% זה עדיין מאוד קשה לו ואתה חוזר שוב ושוב על כך שיש מציאות שנשים לא באמת מתחרטות על העניין הזה- ייתכן שיש, לא מתווכחת על המציאות. כאמור יש אנשים שאוהבים לחרחר ריב, זו בוודאי המציאות, זה לא אומר שאתה כזה או שיפה שארמוז שאתה אולי כזה. למען הסר ספק אכתוב במפורש שאין לי ספק שאתה לא מחרחר ריב ושכוונותיך טובות - זה רק כדי להדגיש איך אני רואה את הדברים ולמה כתבתי שאתה מפקפק באשה ומקטין אותה.

אני מתנצלת שנפגעת מדברי. ניסיתי לשקף איך אני תופסת את דבריך בנושא בשרשור הזה, ואתה יכול לראות שאני לא היחידה שזה הפריע לה.

לפקפק בכאבו העמוק והאמיצים של פותח השרשור - בוודאי לא טוב. בעיני גם להאדיר עוד ועוד את הכאב הזה ולמצוא בו עוד צדדים כואבים- גם לא טוב. גם כאן נדרשת דרך אמצע, בעיני פנית מדי לכיוון האדרת הכאב.
ראשית,ד.

את רשאית לחשוב, שהזדהותי איתו "מקצינה" את המצב. כפי שהסברתי, מתוך היכרותי עם מציאויות כאלה, אני חושב ההיפך. עד כאן מחלוקת לגיטימית.

ב. אני לא "הקצנתי" לשניה את דברי הפותח. הפוך. הבעתי אמפתיה אמיתית לכאבו המוצדק (לא קשור כלל "לאשמה" או לא של הצד השני). הבעתי את דעתי שעיקר מה שמפריע לו זו המציאות עליה מדובר. זו לא הקצנה. זו תחושה ברורה, שיש לה סימוכין מתוך מה שכתב כאן וקודם לכן (שאכן את אומרת שלא קראת). ולדעתי, כפי שכבר הסברתי, זה הסיכוי היחידי גם שהנושא של "אי האמון", שלדעתי מצד האמת אפשר אולי להתגבר עליו יותר, יאבד משהו מכאבו. למקד במה שבאמת מפריע.

ג. מכיוון שהתפתח דיון בכללי לגבי הענין - מעבר להם - ודווקא מתוך הערך של החזרה-בתשובה בכללי, מצד אחד, והרצינות בה צריך להתייחס לצער כזה מצד שני - ולא לנפנף אותו - הזכרתי בתגובות מסויימות על מה שאמרו על ה"תשובה", שלא תמיד זה כך.

הנה, את מביאה כדוגמה מה שכתבתי לך על זה. הרי לך הגבתי על כך, כי את כתגובה לדברים שייחסת לי, כתבת "חזקה עליה שחשה חרטה על חטאיה, לא?" אז עניתי לך. בהדגשה שאותה אישית אינני מכיר, אפילו לא יודע אם היא "בעלת תשובה", אם כי מניח שכן, כי הוא לא כתב על זה. והדגשתי שוב, שזה לא הנושא החשוב כאן. נו.. את מעלה משהו, מכניסה בתוכו גם לא-אמת ש"אני מפקפק בכך שאשתו בעלת תשובה".. וכשאני עונה, את מלינה למה עניתי לגופו של ענין... 

אני לא פקפקתי לרגע באשה. אין בדל מזה בהודעותי, וגם לא יעלה על דעתי. הרי אני לא מכיר אותה כלל.

ד. את לא "הקצנת את דברי". פשוט כתבת בשמי דברים שלא כתבתי, כאילו כתבתי אותם. זה נקרא שקר. אני בוודאי לא עשיתי דבר כזה ביחס לפותח, כפי שאת "מסבירה" כעת.. הסתמכתי על דברים שכתב בעבר, וניתחתי מה לדעתי בעיקר מפריע לו.

ה. לגבי "לחרחר ריב"... אני דווקא חושב, שכאשר אדם מסביר מפורש שלדעתו דווקא גישתו היא הדרך גם להקל עליו אישית וגם לפתור ביניהם - ומישהי, במקום לחלוק עניינית (היו גם כאלה שעשו כך. הסברתי בחזרה, ענינית, מה שהסברתי גם כאן, למה לדעתי זו הדרך), אומרת בשמו דברים שלא אמר, או אמר ההיפך, אז היא צריכה לחשוב אם לא היא זו ש"מחרחרת ריב" ממש באותה שניה... יתכן שגם מתוך כוונה טובה, כפי שהסברת כעת.

כל הדרך הזו, להעביר דיונים בדברים רציניים ל"פסים אישיים" היא בזויה בעיני מתמיד, ולדעתי אינה מכבדת בראש וראשונה את מי שנוקט בה.

ו. את לוקחת פרט, שהיה שולי-שבשולי בדברים שכתבתי בהודעותי כאן, מוציאה מההקשר (שהרי בתגובותי אליו למשל, לא הזכרתי דבר  כזה אף פעם. גם לא הייתי מזכיר. וכי למה שאזכיר..), משום מה אותך "תפס", ומעצימה אותו ע"י החזרות עליו. לא נראה לך שאולי זה עצמו יגרום את הנזק שאת רוצה להימנע ממנו?..

הרי הדגשתי, גם בתגובתי הקודמת לדברייך - שאליה את מתייחסת כעת - שזה ממש לא הענין. וחזרתי כמה פעמים מה כן הענין, ומה לדעתי הפתח שדרכו אפשר אולי לצאת מהנושא הכאוב הזה. 

ז. לא "נפגעתי" מדברייך. אם מישהו אומר בשמי דברים שלא אמרתי, ואמרתי ההיפך, אינני נפגע מזה. רק חושב שצריך להתנצל ולא לנסות "להסביר" שזו רק הקצנה.. בוודאי לא להקביל למה שהסברתי בדברי האיש, שהסתמך על דברים שכתב מפורשות גם בעבר.

זה ש"עוד אנשים" חשבו שאולי דווקא דברים כשלי, עלולים להעמיק את עוינותו כלפיה ולהקשות על פיתרון ביניהם, זו דעה לגיטימית. מתוך הכרת המציאות, אני חושב ההיפך.

אבל כאשר בשביל להביע דעה כזו, עוברים ל"ציטוט" דברים שלא נאמרו - זה כבר לא.

את יכולה לומר שזו דעתך, בלי להביא ממני דברים שלא כתבתי, ואני אכבד את דעתך. זה אמור להיות הדדי. לפחות לדעתי..

ח. עם השורות האחרונות שכתבת, אני מסכים לגמרי. לשני הכיוונים. זו גם הסיבה שהגבתי כאן הרבה, שלא לרצוני, אחרי שראיתי שהיהודי מותקף, לעיתים תוך "מעיכת כאבו", ובין היתר כאילו הוא סתם "ילדותי"... חלילה.

אני רק לא מסכים עם זה ש"האדרתי את כאבו" ובוודאי לא עם זה שכאילו מצאתי בו עוד ועוד צדדים כואבים. מה פתאום... רק הבַּעת אמפתיה והבנה עמוקה ונתינת מקום לצער הזה (אגב, במקביל, מאחורי הקלעים, גם ניסיתי דווקא על בסיס זה, לסייע לו להבין אותה אולי קצת אחרת, ויותר לחמול עליה).

לא לאמשמעת עצמית
באמת מסקרן אותי
לא בקטע של זילות חלילה.

ואני לא חושבת שתקפו אותו.
אולי אחד...
ניסו לעזור לו עם נקודת מבט אחרת.
אז הסברתי..ד.

א. אני מאד מבין את הכאב שלו. זה כאב אמיתי לגמרי. הוא לא הראשון שאני שומע ממנו עלבון צורב כזה. למי שזה מפריע לו (אמרתי, יש כאלה שלא, בפרט אם  חזר/ה בתשובה), זה יכול להיות כאב עצום.

ב. אני הרי הגבתי בתחילה בהודעה אחת, את דעתי, וזהו. אבל תקפו אותו. לא אחד. היה נסיון מכמה כיוונים לתת לו תחושה כאילו זה "שטויות" ועוד, בגוונים שונים. מלבד שאני חולק על כך בתכלית, אני גם חושב שזה פוגע, בדיוק באדם שהציג מצוקה אישית גדולה, ושה גם רק מחריף את בעייתו. לכן טרחתי לפנות את הזמןף ולסייע למי שחשבתי שצריך סיוע.

כבר עשיתי את זה כשראיתי צורך, גם לגבי נשים שהרגישו נפגעות והותקפו לדעתי על לא עוול בכפן.

ג. אני בוודאי מאמין שמי שכתבו אחרת, גם התכוונו לטובה. אבל בהיות שחשבתי שטעו בטעות שפוגעת באדם ובמכלול הענין, אז כתבתי והגבתי...  לא שמץ "דיברור"....

ראיתי שהסברתכוחה של מילה
הסברת כמה זה נורא הדבר שעשתה, והתמונות, ומידת החסידות שלו ושהיא זינתה.
היה לי חסר בדברים שלך עין טובה עליה, רחמים עליה, ולחמול עליה, היא כלה, אשה צעירה, בעלת תשובה, ובמקום שבעלי תשובה עומדים, ומה עושים מכאן והלאה כי כל חודשי הנישואין הראשונים שלהם הלכו על זה ונהיו טראומטיים, הוא כועס וממורמר, ההורים שלו מעורבים, מרגישים שהיא טמנה לו פח, שהיא לא ראויה, אולי גם חושבים עליה שהיא "זולה" חו"ח , זה כאב עצום לאשה. היא בטח בצער גדול מאוד מכל הדבר הזה.
ממש לא....ד.

כתבת בשמי דברים שלא כתבתי.

לא "הסברתי" כמה נורא - אלא הבעתי הבנה עמוקה לכאב שלו. כשניסו לזלזל בכך, אז אמרתי שזה כאב קשה.

"מידת חסידות", כתבתי לו כשבתגובה למישהו שהאשים אותו - כתב שהוא מעולם לא דיבר איתה על זה בגלל כבודה. יפה מאד. זו לא מידת חסידות? מה הקשר למה שאת כותבת כעת? למה לא לשבח אדם על דבר כזה?

את שולפת מדברי את הטפל, במקום לראות את העיקר.

ומה שכתבת בהמשך שהיה "חסר לך", זה לא הנושא כאן.

אם האשה היתה כותבת כאן, שהיא מרגישה נורא, בגלל המציאות הזו וכו', הייתי מעודד אותה על ערך התשובה וערכה האישי - וגם שאכן לגיטימי שלו סובייקטיבית זה יכאב. 

אבל אני מסכים איתך, שאם האשה באמת "בצער גדול" מהענין הזה (כלומר, לא רק מזה שזה מפריע לו.. אלא מזה שהיא עברה את זה. ואל תהיי בטוחה.. כבר ראיתי כאלה, שממש לא..), אז יש מקום לומר לו, שהצער לגיטימי, התחושה לגיטימית, וגם שירחם עליה כי גם היא מרגישה מאד לא טוב מכל הענין.

זה לא גורם את המסקנה המעשית - כי לא תמיד ה"רחמים" יכולים להעביר את התחושה (לפעמים כן. אם היא באמת בחרטה אמיתית. כבר אמרתי - לא תמיד זה כך, לצערנו) - אבל בהחלט יכול להיות במקביל. גם רחמים עליה - בפרט בהנחה שלא הסתירה במזיד - וגם תחושה קשה שלו.

כאן הענין היה שאדם הסביר מה מאד מפריע לו - אז אני נתתי לכך מקום. בפרט שהוא הותקף על כך בצורה בוטה ומזלזלת.

דברי חכמה.כוחה של מילה
מסכימהחצילוש
אכן. ואני חושב ההיפך גם לגבי ההמשך...ד.

אני מכיר מקרים כאלה.

ה"חן", לדעתי, אף פעם לא חוזר מזה שמנסים בכח להסביר לו כאילו הוא מדבר שטויות ומה הוא בכלל רוצה...

זה רק מדחיק את הענין פנימה קצת, הוא יודע שהרגשתו אמיתית לחלוטין, וזה חוזר שוב - הורס אותו נפשית, וסופו גם את הנישואין הללו.  זו טעות גמורה.

אמפתיה לאדם, הכרה בקושי (המאד-מאד אמיתי שלו), היא זו שנותנת לו את הכבוד העצמי המינימלי שהוא ראוי לו. היא זו שתאפשר לו להחליט אם יכול לשוחח עם אשתו בישוב הדעת, לבחון את הדברים, והאם הוא יכול להמשיך להיות נשוי לה באהבה למרות זה.

הוא חייב חבירה חופשית לחלוטין. זה לא בא מחרפות וגידופים, לאדם שכואב בצדק.

אם הנישואין הללו יימשכו או לא - איננו יודעים. אם כן, בלב שלם, יופי. אם לא, אז בהחלטה מיושבת. אבל "דיעה מכוערת" תבוא רק מהדחקות כחניות כאלה. בדיוק בשביל זה הוא פנה לכאן.

כתבתי שמה שהיא קשר מיני בלי החבר.אברהם 12345
אם החבר הייתי יכול להבין... אם מישהו שזה קשר רק בהמי זה כבר בעיה אחרת... ואחרי זה לראות תמונה שלה בבר עם שני בנים שהיא באמצע.. אולי זה לא היה רק אחד???
אפשר לגמרי להבין אותך... אתה לא חייב להתנצל לאף אחד.ד.

יש כאן בעיה אמיתית.

גם לא כל אחד הי המוכן לקבל עם מי שאתה כן קיבלת..

השאלה כעת היא מה עושים עכשיו.

זו שאלה טובה.

אבל קודם לכל, קבל הזדהות עם כאבך וצערך.

יש פה שני דבריםמשמעת עצמית
1. מה שהיה במציאות ולא ידעת מזה
2. מה עושים עכשיו

מה שהיה במציאות בעברה, זה נתון.
דבר שרווח מאוד (לצערינו) בקרב צעירים לא דתיים.

בעיני, וכמי שנפגשה עם משודכים חוזרים בתשובה, האחריות לברר מה היה בדברים שחשובים לך כמו קשרים ויחסים מוטלת עליך.
זה לא שהיא עשתה משהו יוצא דופן בסביבה שלה. (עצוב, אבל זה המצב)
היה עליך לבדוק ולשאול.
היא לא הונתה. סבירות גבוהה שבחורה לא דתית תקיים יחסים מכל מיני סוגים. אם זה ככ מזעזע אותך, איך זה שלא בדקת קודם?

אתה יכול לכעוס על עצמך שהיית תמים, או לראות בזה סוג של השגחה שהעלימה ממך את זה. כדי שתינשאו.

אני לא מבינה בזה, אבל למשל (ואני לא משווה בין הדוגמאות, רק העיקרון): בעלי מעשן. כרווקה לא הסכמתי אפילו להיפגש עם מעשנים. דעתי על עישון מאוד נגד. ושכחתי לשאול.
נפגשנו והיה מדהים והחלטנו להתחתן. נודע לי פתאום שהוא מעשן. זה היה מבאס ממש עד היום. הוא לא הסתיר. פשוט אני לא בדקתי 🤷‍♀️
אבל אני רואה בזה סוג של השגחה כי באמת אין סיכוי שהיינו יוצאים אם הייתי יודעת.
והייתי מפסידה את אהבת חיי.

עכשיו,
מה שהיה היה.
עם כמה שזה כואב, אי אפשר לשנות את העבר.
אתה תבחר אם לראות את זה כבגידה באמון, ואז או שתנסה לשקם או שתיפרדו .

זה נסיון.
אולי תלך לרב שאתה סומך עליו ותספר לו כדי לקבל ראייה תורנית על העניין?
בהצלחה
אני שאלתי אם היה לה חבראברהם 12345
זה בבירור מבחינתי זה שהיא קיימה קשר מיני עם מישהו אחר זה בעיה שלה.
לא. חבוב.משמעת עצמית
זו בעיה שלך.
לך זה מפריע.<
בחברה החילונית קשר מיני מזדמן הוא מאוד רווח ונפוץ.br />
מה אתה רוצה לשמוע פה?
לאן אתה חותר?
שואלת באמת מהלב. ולא בציניות.

אתה רוצה להתגרש ושנגיד לך שזו אשמתה? אוקי קיבלת. מה תרוויח? כלום.
אתה רוצה לשפוך את הלב? באמת נקלעת לסיטואציה מורכבת. וקיבלת פה תשובות מאוד אמפטיות לכאב שלך. שמאוד מובן.

איזו תשובה אתה בעצם מחפש?
אני לא אמרתי שאני רוצה להתגרש. אני פה פרקתיאברהם 12345
לכן אני ניק בשם בדוי ולא בניק אמיתי.
קשר מיני בחברה החילונית רואים את זה בתור ניצול להגדרות לא נחמדות לבנות.
אהה.אוקי באמתמשמעת עצמית
חוויה לא פשוטה.
וחשוב לפרוק...

לא תמיד. לפעמים זה פשוט קורה...
יושבים בבר. דבר מוביל לדבר.
כשלא מחוייבים לחוקי תורה, זה מאוד מהר גולש לשם.

מקווה שתמצא כוחות ושמחה
והשם ינחה אותך בעצה טובה.

האחריות לומר היא עליהד.

ואני מבין שאכן ידע.

רק לא ידע מעבר למשהו ספציפי.

לדעתי, לגמרי אחריותה.

לא שייך לומר שבגלל ששם יש הפקר - גם אם מוסיפים "לצערנו" - אז הוא צריך "להבין שזה כך"...

לא מדבר כעת "משפטית", אלא מוסרית מינימלית.

אלא מה, שאכן יתכן שמישהי לא תיידע לא במזיד, בגלל שמניחה ש"ברור לו".. ר"ל. זה נקרא פערי שפה. אבל לא "בעיה שלו" שלא העלה בדעתו..

ממש ממש לאמשמעת עצמית
כמו שברור שככל הנראה בחורה חילונית
לא שמרה שבת
לא אכלה כשר

גם לא שמרה על זה.

היית צודק אם זה לא היה דבר מקובל ונפוץ.
זה כן.לצערינו.
דומני שקראת את ההודעה בטרם סיימתי אותה..ד.

[קפץ באמצע והשלמתי]

נכון😀משמעת עצמית
אבל התגובה עדיין רלוונטית.
וטוב שהוספת דיוק בסוף
פערי שפה, בדיוקחולת שוקולד
שניהם לא חשבו שיכול להיות אחרת מהמציאות המוכרת להם ושצריך ליידע/ לברר

זאת לא "בעיה שלו" ולא "בעיה שלה" זאת פשוט המציאות שנוצרה מאי הבנה
היא ממש לא הייתה צריכה לספר לו על כל הקשרים שהיו להמנסה להועיל

מספיק שהיא סיפרה לו שהיה לה חבר ונתנה לו להבין שהיא לא "שמורה" וזהו.. 

בכל אופן אני בין מאוד את הצער שיש לשואל.. זה נושא מאוד כואב.

אני מסכים עם זה..ד.

ואם היית רואה את הודעותיו בשרשורים קודמים, היא לא רק "נתנה לו להבין" אלא הוא ידע מפורש וקיבל את זה.

מה שהפריע לו, זה שהתברר לו על משהו שהיה הפקרות חד פעמית, ללא כל קשר אישי. וזה גרם לו תחושה קשה מאד.

כבר ציינתי, שאכן יתכן שחשבה שאין טעם. יודע כמו שכתבת, ואדרבה, מה טעם להתגנות יותר..

אז היתה כאן, אם זה כך, אי הבנה.

אבל אי הבנה זה עדיין לא מפחית כאב, כמו שציינת.

זה רק אומר שאם כיסתה בתום לב, לא אמור להיות מופנה "כעס" כלפיה, כי זה לא הענין.

אם היית רואה שרשורים קודמיםכוחה של מילה
היית רואה שהוא רב איתה על זה כבר חודשים.
וגם אם לא אמור להיות לו כעס, הוא כועס ומגיב בכעס כלפי המכעיסים אותו פה, ניתן מכך רק לשער איך הוא רב איתה.
א.כעת ראיתיד.

שכתב היום, שרצתה לומר טרם נישואין, "אבל לא היה לה אומץ". כלומר, ידעה שאולי יפריע לו. ולדעתו גם אמא שלה יצרה בגלל זה לחץ "להתחתן"...

נו, זו בהחלט סיבה לתרעומת. בניגוד למה שחשבתי שאולי היתה המציאות.

ב. ומה שהוא מגיב כלפי המכעיסים אותו פה, לפי מה שאני ראיתי, זה לגופו של ענין. בוודאי פחות ממה שתקפו אותו. לא חייב "להעמיד עצמו כקיר", כדברי ה"חינוך"..

לא יפה לומר ש"אפשר לשער" מה איתה. יש ביניהם דבר קשה וכואב. אין ענין כעת לעסוק בהשערות כאלה.

אבל גם זה לגמרי נפוץ בעולם החילוניחולת שוקולד
הגיוני חגמרי שהיא לא חשבה לומר מראש
שקר. היא רצתה להגיד אבל לא היה לה אומץ.אברהם 12345
היא תמיד פחדה מהנושא הזה ובצדק.
ואני חושב שבגלל זה היה לה לחץ להתחתן וגם אמא שלה יצרה קצת לחץ.
מבין אותך אח יקרקול געגועים
באמת..אתה מרגיש נבגד, מרגיש שאתה לא יודע מי באמת עומדת מולך.. מרגיש בטח ריחוק ממנה..

אבל תשמע צדיק, העולם מורכב מאוד, ואם היום היא במקום אחר, חזרה בתשובה, אז הכל בסדר. תשחרר. תתבונן כמה פעמים ה' סלח לך על מליון דברים לא טובים שעשית ועוד כשהיית דתי ושומר תורה ומצוות. אז מה לנו להתחיל להיות קפדניים וקשים עם בני ביתנו?

אם אתה לא תשחרר מזה ותתקדם הלאה זה ירבוץ לך בבית - באשמתך!
אח יקר, לא בציניות אני אומר שאני מרחם עליך שאתהמעסיק את עצמךדי שרוט
בזוטות. כמה אנרגיות אתה מוציא על זה. לא חבל?

החיים קצרים מידי נשמה אתה חייב לשחרר.
הרבה כוחות ותמיכה,נגמרו לי השמות

נשמע לא פשוט

מציעה בחום לעשות תהליך ממוקד ועמוק של עבודה על האמון ובניית האמון מחדש יחד ע"י איש מקצוע,

לדבר ולפתוח את הכאב, את הקושי,

את הרצונות, 

את הכל...

להבין את העבר וההווה של כל אחד מכם,

את החרטה,

את הפנים לעתיד ב"ה

והלוואי שתוכלו לצמוח יחד מכך לחיים מלאים וטובים 

בשורות טובות ב"ה 🙏

לא קראתי את כל התגובות אבל אתה עושה טעותconet

אין אף צדיק בארץ שיעשה טוב ולא יחטא

אתה צריך להיות שמח שאשתך רצתה לשתף אותך

אתה צריך להבין שלכל אחד יש נפילות 

ואם זו לא הייתה האישה הזו אז זו הייתה אחרת עם קשיים אחרים

אתה צריך לשדר לה ביטחון שהיא תמשיך לשתף אותך

אנחנו באמת מאמינים בכוח התשובה שהקב"ה נתן לנו

אז איך אפשר שלא לתת הזדמנות למישהו אחר

לפעמים שיתוף של נפילות קטנות או גדולות יכולות ליצור מרחב אינטימי ועמוק בזוגיות

משהו שרק שניכם יודעים עליו, משהו שעליו יבנה ביטחון ואמון לשני הצדדים

מאמין שאם תחפור טוב בעצמך ויכול להיות שאתה צדיק הדור ועדיין

אם זה לא היה תפור בדיוק בשבילך הקב"ה לא היה מפגיש אותך עם אשתך

צא מהמחשבות
תאמר לה כמה שאתה אוהב אותה

תסלח לה על הכל באמת מבפנים

ומכאן תבנו את עצמכם יחד ותקימו בית קדוש וטהור 

בהצלחה

יש לי כמה שאלותמנסה להועיל

האם יוצא לך הרבה לשוטט בפייסבוק ולחפש דברים מהעבר שלה כדי להרגיע את עצמך שזה לא כזה נורא?

האם יוצא לך להריץ סרטים בראש שלה עם חברים שלה מהעבר? 

האם אתה שואל אותה הרבה שאלות על העבר שלה בתקווה לקבל איזה תשובה שתנחם אותך?

אם כן, אז אני חושב שאני יכול לעזור לך.

אענה לךאברהם 12345
1. התמונה ראיתי במקרה, היא הראתה לי את התמונה הזאתי ומאז זה החזיר אותי למצב שבו הדחקתי זה פשוט צף.
ב. שאני רואה תמונה בבר עם שני בנים מהצדדים זה מאוד כואב וכן גורם לחשוב על דברים שיכולים לעשות בטעות.
ג. אני שואל על העבר ולא חופר. היא לא שיתפה אותי לפני החתונה אלא כמה סיפורים בודדים
אתה צודקאיש השקים
אבל אתה מגזים
אם זה מה שאני מבין כנס לפרופורציות גם אתה בגלגול הקודם לא היית כזה מושלם כנראה אחרת לא היית פה
איש השקים אתה לא נשוי.אברהם 12345
לא אכפת לי מה היה בגלגול הקודם. הבעיה פה היא אמון!!!
הכאב שלך מובן. באמתחצילוש
אבל לא מובנת ההזדעקות הזאת על האמון. התחתנת עם *חוזרת בתשובה*, זה פשוט לא פייר להעניש אותה על החיים הקודמים שלה.
קודם כל אני לא מעניש אפחד.אברהם 12345
גם חילוני וגם דתי יודע שאישה שקיימת יחסים מין לשם הנאה בלבד זה בזוי.
גם בעולם החילוני זה דבר בזוי שזה קורה גם לגבר וגם לאישה .
אני זועק על אמון שלא היה לי זכות הבחירה.
אני זועק שהתחתנתי עם מישהי שפה היא בגדה ולא סיפרה
מה שבזוי זה לענות נערה מהחתונה במשך חודשים ארוכיםnick

בכל מריבה אתה מזכיר לה, מכאיב לה. מה אתה רוצה שהיא תעשה?

אתה טמנת את הראש בחול. ברגע שהיא סיפרה לך שהיא חוזרת בתשובה, כל זמן שלא שאלת וחקרת האחריות היא עליך.

וגם לו היית צודק. מספיק לפסוח על שני הסעיפים. עינית אותה מספיק.

בצע את הבחירה שלך כל עוד היא נתונה לך, כי ייתכן שהיא לא תהיה נתונה בידך עוד זמן רב.

חוצפה. אני חקרתי ודרשתי ודיברתיאברהם 12345
עבר עריכה על ידי בסדר גמור בתאריך ט"ז באייר תשפ"א 00:48

והיא החליטה להעלים את זה.

ככה מדבר אברך?כוחה של מילה
לא אומרים לך מה שאתה רוצה לשמוע אז מאחל כאלה איחולים?
אתה בהחלט מענה את אשתך המסכנה.
מי שאומר דברים לא נכונים ולא יודעאברהם 12345
במה מדובר. זה חוצפה וכן הוא חצוף
ורק שיהיו את הכאב בבשרו אחרי שהואאברהם 12345
קובע עובדה
"ככה עונים את המעוקות/ים"?...ד.

אמרו לו, על עצמו, "מה שבזוי"...

מה הקשר "אברך"...

מי שדיבר איתו לגופו של ענין. קיבל תשובה לגופו של ענין.

מי שמגדף אדם  במצוקה, שלא יתפלא שיקבל "איחולים" להגיע למצב שבעיניו דומה. על אף שאינני מתלהב מנוסחים כאלה, משום צד..

רק אני דיווחתי על זה למנהלים?פשוט אני..
משום מה התגובה עדיין עומדת על תילה...
מספיק דיווח אחד כדי שנשים לבבסדר גמוראחרונה

במידה ואנחנו נמצאים. ולא תמיד נמצאים. 

דבר בזוי, נכון.חצילוש
אבל מקובל בציבור החילוני, מה נעשה? כואב. עקום. אבל ככה זה. להתחתן עם חוזרת בתשובה שידעת מראש שהייתה בקשרים קודמים ולא לקחת את האופציה הזו בחשבון זה קצת לשים ידיים על העיניים. אשתך הייתה עם מישהו אחר והמחשבה הזאת קשה לך, זה ממש ממש מובן וכואב! אבל לומר שהיא "בגדה" ושלא הייתה לך "זכות בחירה" זה בדיוק להעניש אותה. כי ברור שהמילים האלה משתקפות גם כלפיה. מה שקרה *בעברה* החילוני פשוט לא שייך. היא בעלת תשובה. זהו. הזדונות נמחקו ויותר עמוק, נהפכו לזכויות. היא לא בגדה ולא שיקרה. ידעת שהיא באה מרקע כזה, אם היה חשוב לך כל כך אז, היית יכול לשאול, כי הנה, ראית- שאלת והיא ענתה. בבקשה תלכו לטיפול לעבד את זה. כל כך חבל על הזוגיות והנישואין האלה, אני בטוחה ששניכם טובים ומתוקים, ולא סתם בחרתם זה בזו. הכאב לגיטימי, השאלה מה תעשה עם זה מכאן
איך את יודעת שזה מקובל בציבור החילוני?אברהם 12345
רוב החילונים לא מוכנים לזה!!!
אני מכיר טוב מאוד את העולם החילוני ורק במדינת תל אביב זה מקובל ומכיל . אשתי לא הייתה כופרת. מסורתית כמו כל עם ישראל. מאיפה העובדה שקבעתן?
לצערנו זה נורמלי ומקובלכוחה של מילה
ממש לא רק בתל אביב.
יודעת גם יודעת. מכירה חילונים לא רק ממדינת תל אביבחצילוש
יש לי בת דודה בוגרת אולפנה מבית דתי, שאמנם לא נשארה דוסית אלא רק מסורתית שומרת שבת, ובחתונה שלה הייתה בהריון בחודש שלישי. אז בחברה חילונית לגמרי?
בכל סופר פארם בארץ יש קונדומים ופוסטינור, לא רק בת"אפשוט אני..

אחחח התמימות...

אשתך בסדר גמור. היא התנהגה בצורה נורמלית לחלוטין כמי שלא שומרת תורה ומצוות (ואת זה כבר ידעת עליה), לא עשתה שום דבר מיוחד.

ממש לא נכוןפשוט אני..

קיום יחסי מין לשם הנאה זה לא בזוי (ובטח שלא מתייחסים לזה כך בציבור החילוני).

אלא שדתיים מאמינים בתורת ה', ובאיסור על קיום יחסי מין שלא במסגרת הנישואין. בכל השאר - המעשה לא בזוי מצד עצמו, אלא מצד זה שהתורה אסרה אותו.

בדיוק כמו שזה לא בזוי לשתות כוס מים קרים, אלא שיש ימים שבהם אסור לפי ההלכה לשתות. זה לא הופך את פעולת השתייה לבזויה, אלא ספציפית כאשר זה אסור אנחנו נמנעים מכך.

ממש לא!!אין לי הסבר
קיום יחסים נועד בשביל הנאה...
הקב''ה ברא את האנטומיה של הגוף ע''מ שנהנה מכך והדבר ייצור קירבה בין בני הזוג.
הבעיה מתחילה שהדבר קורה מחוץ לחיי נישואים..
בסדר ברלה, הכוונה הייתה שמחוץ לנישואין זה לא מתאיםחצילוש
לא שיש פסול בהנאה עצמה, כך לפחות אני הבנתי והגבתי לו בהתאם
אה אוקייאין לי הסבר
אני סתם חמומת מוח🤦
חשבתי הוא מדבר בכללי...
חחחחחחצילוש
את חמומת מוח? אם כבר אני
הוא התכוון,ד.

לא כביטוי לאיזשהו קשר.

כי מבחינתו, מה שידע שהיה כחלק ממערכת של קשר, היה נכון לקבל.

כןכן חצילית הסבירה ליאין לי הסבר
זנות או אונס נחשבים לדבר בזויחולת שוקולד
יחסים לשם הנאה לא
באמת נראה לך שבין נער ונערה או אפילו בחור ובחורה שמגדירים את עצמם כ"זוג" או "חברים" אבל לא התמסדו בזוגיות יש חברות ואהבת אמת??

אתה חושב שהיא ידעה שאתה רואה הבדל בין הנאה בלבד לקשר אמיתי? איך אתה יודע?
לא הבנתי את השאלה הראשונהפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך י"ד באייר תשפ"א 18:45
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך י"ד באייר תשפ"א 18:44
אהבה יכולה להתקיים רק בנישואין?
לא, אבל ברור שממש לא כל זוג מקייםחולת שוקולד
קשר שכולל אהבה אמיתית וברור שלא היה אמור להיות לה ברור שהוא רואה הבדל בין מיניות כזאת למיניות להנאה בלבד
אז אחרי שהסברת את הכאב שלך, יש לך 2 אפשרויותכוחה של מילה
1- שתחליט שאין אפשרות לשקם את האמון שאבדת ותתגרש,
2- שתבחר באופן מודע לשקם אמון, לראות בה טוב, לראות בה חוזרת בתשובה גיבורה, לראות את היופי והאומץ שבכנות שלה בזה שחשפה בפניך חלקים שבטח היה לה מאוד קשה לחשוף, לשמוח שהיא שמה את נפשה בידיך ולהמשיך ביחד מכאן הלאה באהבה ובטוב.
היי, תודה על הכנותמנסה להועיל

מה שאני רוצה להבין יותר, זה אם אתה מרגיש שאתה חושב על זה יותר מדי ביום יום.. למשל אחרי שראית את התמונה בבר עם שני הבחורים, איך הגבת? נכנסת ללופ כזה של מחשבות על מה שיתכן שקרה שם? 

הסיפור הזה שאתה מזכיר שהיא קיימה יחסים עם בחור שלא היה הבן זוג שלה, יוצא לך לחשוב עליו הרבה מאז ששמעת על זה? כלומר ברמה שזה לא מניח לך? 

נניח למשל שהיית יודע שחוץ מהחבר שהיה לה, לא היה לא שום מגע מיני עם אף בן אדם אחר, האם אתה חושב שהיית רגוע לגביה ומסוגל להניח את כל הנושא הזה של קשרים מהעבר בצד?

אני לא סתם שואל את כל השאלות האלה, אני מנסה לבדוק באיזה מצב אתה נמצא כי גם אני עברתי משהו דומה.

התמונה שראיתי החזירה אותי ללפואברהם 12345
שהיא אמרה לי שהיה לך קשר מיני. ומאז זה רק מחלחל כואב עוד יותר. שאני רואה תמונה כזאתי ואחרי שהיא סיפרה.. אין לי אמון כלל
ואתה מוכן לחיות עם אישה שאין לך אמון בה?אין לי הסבר
קשה לי אבל אני מעדיף לא לפרק חבילה.אברהם 12345
מעולם לא כתבתי שאני רוצה להתגרש ממנה. אני רוצה לשקם.
אם כבר אחרי שמגינים פה על בנות אשתי קוראת ליעוץ "פרימטבי". אני באתי וכדי שיהיה שלום אני מוכן להכל.
אבל יש פה אנשים השפעה של פינמיסטי חדרה אליהן הרוח הרע הזאתי ומאשים אותי הסיפר
באמת מצב מורכב...אין לי הסבר
להתגרש זה באמת קיצוני...

אם מפריע לך משהו בזוגיות אז שתדע-
לייעוץ זוגי אפשר ללכת גם לבד

אתה באמת רוצה לתקן?
יש פיתרון!!
ייעוץ זוגי לבד מומלץ לפעמים הרבה יותר מייעוץ ביחד. כך יש יותר זמן לטפל בבעיה ולא לנסות להתנצח מול הן הזוג.
(ולך תדע, אולי אחרי פגישת ייעוץ אחת אשתך תרצה להצטרף. אולי, לא בטוח.)

יש לכם בעיה בזוגיות.
בעיה עמוקה.
יש לך אפשרות לנסות לתקן, אפילו אם לבד.
לשקם זוגיות זה אפשרי!!
אני לא הולך לבד. אני לא אשם במצב.אברהם 12345
היא צריכה חהבין
אין פה אשמים, אל תחפש אשמיםחצילוש
יש סיטואציה נתונה. לשקם ולחיות בטוב זה אינטרס של שניכם
אל תלך ראש בקיר...אין לי הסבר
אתה באמת לא אשם, זו מציאות שנקלעת אלייה...

אתה מרגיש פראייר שאתה תלך למרות שכביכול אתה לא אשם?
אז אתה לא פראייר בכלל!!
אתה בא לייעוץ קודם כל כדי לעשות ש*לך* יהיה טוב יותר ושלשניכם יהיה טוב ונעים יותר ביחד.
אתה צריך לראות- מה החלק שלך והמקום שלך בתוך הזוגיות, מה אתה יכול לעשות כדי שיהיה אחרת.
תתעסק בחלק שלך, במה אתה יכול לעשות כדי שהבעיה *שלך* תיפתר.
אז אתה ממש לא "פראייר"!
אתנ עוזר לעצמך, לפני הכל.

אתה יכול להשפיע לטובה על הזוגיות שלך ועל ההרגשה שלך בתוך הזוגיות שלך...
למה שלא תעשה זאת?
אוקייימנסה להועיל
עבר עריכה על ידי בסדר גמור בתאריך ט"ז באייר תשפ"א 15:33

אז שמע, קודם כל אני רוצה להגיד  לך שאני מבין מה אתה עובר, אני עברתי דבר דומה ורק אחרי הרבה עבודה עצמית וטיפול פסיכולוגי הצלחתי לצאת מהתחושות האלה, מהמחשבות האלה שרודפות אותך כל היום ולא נותנות לך מנוחה, מהחרדה על המחשבה שאולי לאשתי היה קשר אחר לפני.. כן יש אנשים וכנראה אתה אחד מהם, שמחשבות כאלה מעוררות בהם תחושת חרדה. 

בגלל שאתה רוצה לשקם את הנישואין ולא להתגרש, אז הנה מה שאני מציע לך לעשות-

1 - העבודה מוטלת עלייך, ולכן תוציא את אשתך מהסיפור הזה, אני מבין שזה קצת קשה כי כל הסיפור הזה לכוראה סובב סביבה, אבל המציאות היא שזה סובב סביבך, לך זה מפריע ואותך מטרידים כל הסיפורים מהעבר שלה. 

אני יודע שיהיה לך ממש קשה להפסיק להאשים אותה בינך לבין עצמך, ולכן בשלב הראשון, לפחות תפסיק להאשים אותה בינך לבינה, אחרת לא יהיה לך שום סיכוי להצליח בנישואין, לא בגלל שאתה לא תתגבר על זה, אלא בגלל שעד שתתגבר על זה היא כבר לא תרצה אותך.. אף אחת לא רוצה להיות בקשר עם מישהו שכל היום מאשים אותה ועוד על דברים שהיום אין לה שליטה עליהם.

2- לך לטיפול, תמצא איזה פסיכולוג טוב שיעזור לך להתמודד עם זה! אתה צריך ללמוד להתמודד עם הכאב הנפשי הזה שאתה חווה בעקבות המחשבות האלה ופסיכולוג טוב יוכל להדריך אותך.

(הייתי עוצר ב-2 כי אני יודע שהפסיכולוג יעשה את העבודה בסופו של דבר, אבל כיוון שאני לא יודע כמה זמן יקח לך למצוא והאם בכלל תלך על האופציה הזאת אני אמשיך)

3- התחושות שאתה חווה הן תחושות שהרבה גברים ונשים בעולם מתמודדים איתם, יש הרבה גויים אפילו שהיו להם הרבה קשרים והגיעו לקשר חדש וגילו שהבת זוג שלהם(זה נכון גם לגבי נשים) חוותה מגע מיני לפניהם ונכנסו למצב  הזה- 

retroactive jealousy, אני ממליץ לך לקרוא על זה, אתה תמצא המון אנשים שעוברים בערך מה שאתה עובר, (כל אחד עם הסיפור שלו) . 

אז נעבור לעצה שלי- חפש את הסרטון הבא- (שהתמונה שלו לא צנועה) Retroactive Jealousy - 13 Years Of Suffering - YouTube  יש שם בחור שמדריך אנשים איך להתגבר על התחושות האלה והוא ממש ממש טוב.. אז אני מקווה שאתה מבין אנגלית כי זה באנגלית.

4.  העצה הכי החשובה היא- תפילה! תזכור שלפני שאתה מאשים את הרבנים שלך וההורים שלך ואת עצמך בזה שנתנו לך להיכנס לקשר הזה, שבעצם השם הוא זה שנתן לך להיכנס לקשר הזה, כי הוא ידע שזה  הכי נכון לך.. עם כל הקושי שבדבר.. ואם הוא הכניס אותך לזה, אז בוודאי הוא ידע שתהיה לך את ההתמודדות הזאת עם העבר של אשתך והוא ידע שאתה יכול להתגבר על זה ולסלוח לה ולהגיע לשלום בית אמיתי! אז מה שנשאר לך לעשות זה לדבר איתו ולבקש ממנו שכל הדברים האלה לא יטרידו אותך!

ואני מבקש ממך בכל לשון של בקשה, וזה באמת רק לטובתך האישית , למען בריאות הנפש שלך אל תשאל אותה שאלות על העבר!!! מה שהיה היה, עכשיו תסתכל קדימה! תאמין לי, גם אם זה נראה לך בלתי אפשרי, אתה מסוגל להגיע למצב כזה שלא יעניין אותך מה היה לה בעבר! ותמונה שלה עם שני בחורים בבר לא תזיז לך ולא תעלה בך שום חשדות.. 

אבל אם תמשיך לשאול שאלות ולהתחפר בכל מיני מחשבות על סיטואציות שהיו לפני שנים בחיים לא תצא מזה!! 

טוב.. לא יודע אם כתבתי את זה בצורה הכי מסודרת אבל מקווה שזה עזר לך.. בהצלחה!

יפה ממש!פשוט אני..
הכנסתי בהודעה קישור ליוטיוב ואני רואה שמופיעה תמונת פרומומנסה להועיל

לא כל כך צנועה וזה לא נותן לי לערוך משום מה, אז בקשה לא להיכנס אלא אם כן אתם מפרס הפוסט.

כתבת גם דברים יפים..ד.

יש לציין: 

א. המחשבה שלו אינה על "אולי חוותה", אלא על מה שיודע, ונודע לו במאוחר. ממילא זה משליך גם מעבר לזה.

וכנראה אינה בעיקר "תחושת חרדה", כי אינה מהסוג שאתה תיארת לגביך, אלא צער עמוק על כך. וממילא, עיקר הדבר אינו "בעיה פסיכולוגית". כלל לא "בעיה".. תחושה לגיטימית, שאמנם לא כולם חווים כך בנסיבות דומות, אבל נובעת מטוב ומטהרה שאין כל צורך "להתחרט" עליהם.

ב. אינו מאשים אותה על מה שהיה, אלא על כך שלא יידעה אותו, למרות שראתה שזה חשוב לו. אפשר כמובן ללמד זכות גם עליה שעשתה כך. זה לא היה מרצון להרע.

ג. זה שיש גם גויים שחווים כך - רק מראה עד כמה זה דבר אמיתי, לא מזולזל. היום שולחים ל"טיפול פסיכולוגי" גם כדי לקבל לגיטימציה לתופעות מופרעות, להבדיל. זו לא "בעיה פסיכולוגית", אלא שנכון שגם לרצות להמשיך וגם לחוות כך, זה קשה. על כן אם אדם רוצה להמשיך, יכול לבחור טיפול כדי להיעזר להיות במציאות שטובה לו, מבחירתו.

ד. לפרש למה השם, מסובב הסיבות, נתן לאדם להגיע למצב מסוים - זה כבר לא בסמכות כל אחד. אולי אף אחד.

לא נכון לומר שזה כי הוא ראה ש"יכול להתגבר ולסלוח". יתכן שכן, יתכן מסיבה אחרת. איננו יודעים חשבונות שמיים. 

כמובן, אם אכן בלב שלם יצליח להתגבר על כך ולהרגיש שרוצה להמשיך לחיות עם אשתו בלב שלם - אז יתברר למפרע שגם זו השגחה של השם.

ה. לגבי שלא בריא להוסיף לשאול שאלות לגבי העבר, אתה צודק. רק יצער אותו - וגם אותה - יותר. מה שיודע, דיו כדי להחליט אם שייך הלאה מבחינתו. אבל אי אפשר לומר שאחרי שחווה "הפתעה" שחווה, לא לגיטימי שישאל. זכותו. רוצה לברר אם מתאים לו. אבל נכון שאם היה יכול לצאת מהענין בלי זה - כולל אם יחשוב שטיפול יעזור לו להתמקד בהחלטה אם כל המציאות הזו טובה עבורו או לא, בלי להוסיף לעסוק בכך - זה היה טוב. היה פחות משגע אותו.

לא קראתי את השרשוראורה שחורה
אני רק אומר לך אברהם שאם אתה מחליט לסלוח לה ולחיות איתה באהבה ובטוב- תסלח לה באמת מכל הלב ואל תזכיר לה את זה כנגדה בכל מיני הזדמנויות, גם לא בשעת כעס.
ותזהר גם שההורים לא יקטלגו אותה. אף פעם.
תן לה להרגיש שהיא הכי טובה בעולם כולו,
ושב"ה אתה שמח בה.
אני בטוחה שמאוד כואב לה שאתה חושב עליה את הדברים הכי קשים שהיא חושבת על עצמה.
רק מזה בטח יש לה חור בגודל מכתש בלב.
היימנסה להועיל

זה לא רלוונטי אם זה אולי או בטוח, גם במקרה שלי היו דברים שבטוח קרו... השאלה היא איך הוא מגיב לזה, אם הוא רק נכנס לצער עמוק עכשיו ובסופו של דבר זה יעבור אז ברוך השם המצב מצוין.. השאלה היא האם הוא נותן למחשבות שלו על מה שהיה איתה "להשתלט" עליו, כלומר כמה מקום זה תופס לו ביום יום, אני לא בטוח באמת שזה עורר אצלו תחושת חרדה כי לא מספיק יצא לי לדבר איתו על המצב שלו, אז אולי קצת השלכתי מהמקרה שלי עליו . 

ברור שזה לגיטימי להצטער מזה, אני פשוט חושש שהוא לא רק מצטער מזה וזהו, אלא מתחיל להיות אובססיבי לגבי זה , ולכן המלצתי לו ללכת לפסיכולוג ולראות את הסרטון הזה ביוטיוב, כדי שיוכל להבין האם לאט לאט הוא מפתח מחשבות אובססיביות לגבי מה שהיה לאשתו בעבר. יתכן באמת שזה לא הולך ונהיה כפייתי ואז חלק מהדברים שכתבתי לא רלוונטים.

למה אין לך אמון? כל זה היה לפני החזרה בתשובהחולת שוקולד
ההלכה מתירה לחוזרת בתשובה לשקר לבעלה, כדי לא לצער אותופשוט אני..

אם אשה הייתה בהריון לפני שהכירה את בעלה, מותר לה לא לספר לו על כך, אפילו אם זה יגרום לבעלה לברך ברכה לבטלה בפדיון הבן.

פדיון לאחר הפלה ללא ידיעת הבעל | שאל את הרב | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

וכן שות יביע אומר, יורה דעה סימן לב.

(סיכום של הסימן הנ"ל, מועתק מהרב נתנאל אלישיב:

כבר אמר הרב קוק על דורנו ש"אור וחושך משמשים בו בערבוביה" – מצד אחד אנו עדים להפקרות מינית חסרת תקדים בעם ישראל, ומצד שני לתופעה מבורכת של חזרה בתשובה והתקרבות למסורת.

השילוב בין שתי התופעות הללו מייצר שאלות סבוכות עבור פוסקי הלכה.

אחת מהן נדונה בתשובה זו, בה הרב עובדיה דן במקרה של אישה, אשר בהיותה פנויה התעברה לבחור אחד ועשתה הפלה.

לימים חזרה בתשובה, התחתנה עם בחור ישיבה, התעברה ונולד להם בן זכר.

האב חפץ לקיים את מצוות פדיון הבן, אולם הוא לא היה מודע לכך שבעבר אשתו כבר התעברה והפילה, כך שלפי הדין אין לקיים מצווה זו, שאחד מתנאיה הוא שהיילוד הוא עיבור ראשון לאמו.

אם לא תודיע לבעלה – ייכשלו בברכה לבטלה, אולם אם תודיע לו – שלום הבית עלול להיפגע.

**

הרב עובדיה פותח בקביעת הגמרא לפיה כבוד הבריות דוחה איסור דרבנן, אך לא איסור לא תעשה המפורש בתורה.

"ועל כל פנים רוב הראשונים סוברים שאיסור ברכה שאינה צריכה הוי רק מדרבנן, וקרא אסמכתא בעלמא הוא."

**

לפיכך, יש להחיל במקרה זה את הכלל "גדול כבוד הבריות", "ואין צריך להודיעו", הן מפני שלום בית, והן מפני "תקנת השבים", כלומר עלינו לעשות מה שבידינו כדי לאפשר לאנשים לחזור בתשובה על מעשיהם בעבר, ולא להערים מכשולים בדרכם.

ואמנם בברכות נוהגים להחמיר גם במקום ספק ספיקא, אולם "הרי כאן אין אנו דנים אם צריך לברך או לא, אלא אם יש צורך להודיעו ולהפרישו מאיסור ברכה שאינה צריכה, במקום שיש לחוש להפרת שלום בית, בזה אנו סומכים על הספק ספיקא להשאר בשב ואל תעשה, ולא להודיעו, ואין לנו בזה שום עון..."

**

בהמשך מביא הרב עובדיה את תשובת המהרש"ג על מקרה די דומה (שם נבעלה לגוי), בה הכריע גם הוא שאין ליידע את הבעל, גם במחיר ברכה לבטלה, מפני שגדול השלום.

ואפילו אם אין מקום להתחשב בכבודה של האישה, שהרי נבעלה לגוי בזדון, אולם יש להתחשב בכבוד הבעל – "ואם נגיד לו שאשתו כבר ילדה קודם נישואיו עמה, הרי הדבר בזיון גם לו, ואסור לביישו ולצערו על לא חמס בכפו."

**

לקראת סוף התשובה הרב עובדיה מוסיף סברה של פוסק, שאומר שפרסום עברה של האישה יזיק לא רק לה ולבעלה, אלא גם לילד: "וגם לילד הנולד יגרום הענין להוצאת שם רע, שיהיה שיחה בפי הבריות עד עולם וכו', הילכך יניחו לאבי הבן לעשות הפדיון עם שתי הברכות".

ומסכם הרב עובדיה:

"הנה לפנינו כמה מאחרוני זמנינו ובדור שלפנינו שפסקו להתיר.

ודבריהם נכונים, שגדול השלום.

סוף דבר הכל נשמע שאין להודיע לבעל ולא כלום ויקיים מצות הפדיון בברכות.")

שכוייחחצילוש
התשובה הלכתית פה לא עוזרת.אברהם 12345
אפחד מיי שהזכרת פה... רב גדול וכו' אבל אני לא פוסק לפי דרכו.
השאלה היא לא לפי מי אתה פוסק, ממילא זאת לא השאלה כרגעפשוט אני..

הרי אין לכם פדיון הבן בקרוב, אני מניח.

אלא עצם הרעיון, שאשה לא חייבת לספר לבעלה מעשיה הראשונים, ובמיוחד כאשר הוא יודע שהיא חוזרת בתשובה - מפני "תקנת השבים", כלומר עלינו לעשות מה שבידינו כדי לאפשר לאנשים לחזור בתשובה על מעשיהם בעבר, ולא להערים מכשולים בדרכם.

הגישה שלך בנקודה הזו לא נכונהconet

זה לא עניין לפי מי אתה פוסק
בדברים האלו זה לא ספרדים אשכנזים

הרב עובדיה כדיין מה שהוא פוסק זה נכון לכולם
העניין בגישה היא שבשביל שלום בית שם ה' נמחק אז קל וחומר הוצאת שם ה' לשווא

נראה לי שבשבילך לא היה לך עניין לחקור יותר מדי

לפעמים צריך לדעת להיות תמים ולהתפלל...

כנראה שזה בדיוק הניסיון שלך

שוב בהצלחה

ונ.ב את רואה היא סיפרה לכן זה פגע בשלום בית.אברהם 12345
אפילו הרבנים שהזכרת יודעים על מה אני מדבר!
זה נושא אחר.ד.

לא מדובר על הסתרת עצם הענין של צורת חייה לפני נישואין - ואי נתינת אפשרות לבעל להחליט אם רוצה בכך או לא.

מדובר על ברכה לבטלה, מול הצער הגדול שיהיה לאיש.

לא קשור לכך, שדברים יכולים להכאיב מאד. אדרבה, כל הפסק הזה בנוי על הנחה כזאת.. אחרת, מה איכפת..

היא לא הסתירה את צורת חייה לפני הנישואיןפשוט אני..
לא כתבתי "עליה"..ד.

[אם כי לפי דבריו היום, היה מה שהוסתר במכוון ובידיעה שזה עלול לגרום לו לא לרצות]

כתבתי לגבי ציטוט התשובה ההלכתית, שאינה מדברת על הנושא הזה, אלא על הסתרה של פרט מסוים אחרי נישואין, האם צריך לספר כדי למנוע ברכה לבטלה.

זה לא אותו נושא. ואינו שולל כהו זה את הלגיטימיות של הכאב שכאן מדובר עליו.

לא אמרתי שהוא לא צריך לכאובפשוט אני..
אלא שלא יאשים אותה
מבינה את הסערה שלך עכשיואלפחורס

היי אברהם,

ממש מורגשת כל הסערה וכל הכעס שאתה נתון בהם עכשיו. וזה גם ממש מובן.

הגעת מעולם ערכים מסוים, שאתה דובק בו ומאמין בו, ושואף להקים בית שמושתת עליו, ולכן התחתנת עם אשתך. ואז קלטת שהיו פה כמה דברים שלא ידעת, ואם היית יודע מהם היית נרתע כ"כ שכנראה היית מפרק את החבילה עוד לפני שהייתם מחליטים להתחתן. פתאום אשתך היא לא מי שחשבת שהיא. להסתובב בתחושה שלא היית אמור להתחתן איתה, שקיבלת החלטה לא נכונה, להרגיש חרטה כזו - זה כבד וכואב ומערער נורא. ואז כל דבר קטן שגורם לריב הוא טריגר לכל חוסר היציבות הזה שגם ככה יש בפנים, והוא רק הולך ומעמיק, וזה מפוצץ הכל ומטריף את הדעת.

אני חושבת שכדתיים מבית, יש לנו מערכת יחסים עם הקב"ה שמבוססת בין היתר על הגדרה מוחלטת של טוב ורע, של עשה ואל-תעשה שהם מוחלטים ואוניברסליים, כביכול "חיצוניים" לנו, ואנו מצייתים להם, כי כך גדלנו. ולאט לאט אנחנו מפנימים את המערכת הזו (שאני גם מאמינה בה, כמובן). ויש משהו אצל חוזרים בתשובה שנדמה לי שמלמד אותנו על מערכת יחסים קצת אחרת עם הקב"ה, שמבוססת על דרך, על יזע, על משהו שהוא לגמרי נרכש - והוא לא היה נרכש אם לא היתה שם קרבה גדולה בין החוזר לבין הקב"ה.

העובדה שאשתך היתה בעברה במקום אחר בכלל, וקיימה יחסים עם מישהו אחר שהוא לא אתה, ועוד בלי קשר רומנטי, באמת קשה. במיוחד לאור הפער בין המקומות ששניכם הגעתם. המקום שהיא הגיעה ממנו בוודאי כ"כ זר לך, וגם יוצר אנטי מטורף, גם כי יש בו הרבה דברים שאתה מתנגד להם. ואמנם אי אפשר להכליל על כל העולם החילוני, אבל לפחות בחלקו זה בהחלט מקובל ונחשב נורמלי לחלוטין. זה עניין של מנטליות. והדבר המדהים הוא שמתוך המקום הזה דווקא - היא חזרה בתשובה. כל מערכת הערכים שלה השתנתה, שאיפות חייה השתנו. היא יכלה להישאר שם. אבל היא רצתה לחיות חיים של תורה חזקה ומשמעותית ורצתה להתחתן עם אדם תורני. איזה מהפך מטורף זה, כמה מאמץ צריך כדי להגיע לשם. יותר מלטפס על האוורסט ולחזור. ואמנם מדובר שמשהו שקרה בעבר, וייתכן מאוד שהיא לא אותה אחת שמצולמת בתמונה ההיא ולא אותה אחת שקיימה את היחסים ההם. היא בפאזה אחרת, היא עברה שינויים בדרך.

למה היא לא סיפרה לך? אני לא יודעת. אני חושבת שהיו לכך סיבות טובות, גם אם הן לא מצדיקות את ההסתרה. אולי היא לא רצתה להזכיר לעצמה דברים שאולי היא מתחרטת עליהם. אולי היא חששה מהתגובה שלך - בדיוק אותה תגובה בה הגבת. בכל אופן, תקשורת וכנות ואמון הם דברים נרכשים ונבנים. הם לא באים משום מקום, צריך לעמול עליהם קשה. והחדשות הטובות הן שאפשר גם לשקם אותם.

חופה שהתקיימה - היתה צריכה להתקיים (בדיוק אמא שלי אמרה לי את המשפט הזה השבת, בהקשר אחר, בשמה של רבנית ששכחתי את שמה כרגע). ולא סתם התחתנת איתה. אתה ממש לא טמבל שרצית להתחתן איתה, ההפך. ראית בה הרבה דברים גדולים, ומתארת לעצמי שהם מצאו חן בעיניך - למרות שכרגע הם נשכחו, כי הסערה הזו מסתירה אותם. אבל הם קיימים. והקב"ה, בחכמתו ובגדולתו, מלמד אותנו שיעורים גם דרך בני הזוג שלנו שמציבים מולנו מראה. יש לה הרבה מה ללמוד ממך, ולך יש גם הרבה מה ללמוד ממנה. וגם ללמוד לסלוח ולאהוב אדם על כל מורכבויותיו זה שיעור.

רחל בתו של כלבא שבוע הסכימה - רצתה - להתחתן עם אדם שהיה מעדיף לנשוך תלמידי-חכמים. עד כדי כך. וכמה תורה נבעה מאותו אדם...

אם הבנתי נכון, אתם בשנה הראשונה של הנישואין. זו שנה לא פשוטה. להכיר את הצד השני, להתרגל לחיות איתו, ללמוד לקבל את כל החסרונות שלא ראינו לפני החתונה (ספוילר: בהמשך יתגלו עוד. גם אצלך, גם אצלה). הכל עוד עדין ושביר ומצריך עבודה מאומצת ממש. ועל כל זה גם יושב עליך הענן הזה, ומה עושים עם זה עכשיו.

הכעס קיים. אני מקווה שגם האהבה. אם אתה אכן רוצה לשקם את האמון ביניכם - נדמה לי שקודם כל כדאי לזכור למה רצית להתחתן איתה. להוריד להבות לרגע. לזכור שהבית של שניכם הוא אינטרס משותף של שניכם, והאחריות על ההתמודדות עם הסיפור הזה היא על שניכם (לא האשמה, אלא האחריות).

ממליצה מאוד ללכת לאיש מקצוע יחד, ואם היא לא מוכנה - אז תתחיל אתה לבד. כדי שיהיה מישהו שיוכל להחזיק איתך את הכעס הגדול שיש בך ולעזור לך לעבד אותו. 

בהצלחה רבה מאוד. באמת.

איזו מקסימה. כתבת מאוד יפה וברגישותחצילוש
כמה מדהימה את... תגובה שצריך לנעוץנגמרו לי השמות
מצטרפת לכל מילה ומילה שלך.

@אברהם 12345 ממליצה בחום לקרוא את התגובה הנפלאה הזו 🙏
וואו, לקבל כזאת תגובה ממך זה מרגש ממשאלפחורס
תודה לך
ממש יפה כתבתמופאסה
עזרת הפורום שוב בעניין רכב 7 מקומותlizi

מישהו מכיר מניסיון ויודע להמליץ בין טיוטה היילנדר לבנם קיה סורנטו

שניהם חצי היברידיים, 7 מקומות

לשימוש עירוני

תודה 🙏 

אחריות הורית לוקה בחסרלביטה

מה אפשר לעשות כשהאחריות ההורית של ההורה השני לוקה בחסר?

אסביר,

הוא איש טוב ואבא טוב.

לא משנה המצב בינינו, הוא לא רלוונטי.

מתייחסת רק להתנהגות שלו כהורה.

כשהילדים בבית איתו, יש כאוס.

הוא לא מחזיק. לא מקפיד על דברים שצריכים להיות בשגרה.

הכל מרגיש כמו אווירת עלא באב עלא.

חוזרת למגבות על הספה, בגדים מלוכלכים על הרצפה שני ס"מ מהסל, וילדים חצופים ומשתוללים שצריך פלוגה כדי להרגיע אותם.  

כשהילדים איתי, יש רוגע והרמוניה.

מקפידה איתם על חוקים, סדר, זמנים.

הכל ברוגע ושלווה. אין חיכוכים. כל אחד תופס את הפינה שלו ויש אווירה של קסם בבית.

עד שהוא נכנס הביתה.

הילדים פשוט מריחים את הפשרנות שלו לדעתי.

על הכל הוא מוותר.

מעניש, ומוותר. מאיים. לא מקיים שיח.

עכשיו, כמובן שאני לא מושלמת. אבל מפה ועד הורה שהילדים איתו בכאוס מוחלט יש פער רציני.

פרקטית, להיות הורה 24/7 מבחינתי לא אופציונלי.

אני גם ככה איתם המון שעות לבד. באהבה ושמחה.

ויש לי כמובן דברים שאני מחויבת אליהם מול עצמי.

מעבר לעובדה שאם אתמסר ככה, בוודאות אשחק עד היסוד.

ניסיתי לומר לו, לרמוז, לבקש על דברים ספציפיים.

עדיין הכל נותר על כנו.

מה כן אפשר לעשות? 

מבינה אבלמקלדתי פתח

מה שמתואר לא מבטא חוסר אחריות הורית. לא נשמע שמדובר במשהו מסכן את הילד או חוסר דרגה למשהו בסיסי. בגדים על הרצפה ומגבות מפוזרות? זה אומר שקילח אותם/דאג שיתקלחו?

זה מעצבן בטירוף, אני יודעת וגם אצלינו ככה. אבל לא מעיד על כלום.

לגבי גבולות, גם כאן זה נתון לדיון, אבל לא נשמע משהו אקוטי או חריג. 

אשכרה עברו 5 שנים מאז? לא יאומן. עברנו מגפה עולמיתדי שרוט

ומלחמת קיום מאז. יש צורך בעוד אחד כזה? פעם הייתי מצחיק.

יאללה בואו נצחק קצת על עצמנו. מקווה שאצליח להעלות חיוך - נשואים טריים

עוד אחד דחוף ממשלאחדשה
אמאל'ה הזמן טסססספשוט אני..

וכן, פעם היית מאוד מצחיק 😝

אבל גם היום ❤️

וואו אני ממש זוכרת את השרשור הזהנגמרו לי השמות
כמה צחקתי, זה באמת ענק! 😂
וואו זה לבכות 🤣🤣אונמר
איך עושים כזה? אם אני רוצה לעשות עליו מילים אחרות.מישהי נשואה
??
גם אני אשמח לדעת אחרי שאת מגלהלחוחאחרונה
יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)

בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.

היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?

חחחח תודה

אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..

אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו... 

אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,

אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.

(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)

טעיתי. הבנתי לא נכוןיעל מהדרום
אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*

אין נכון או לא נכון.

לאחת זה יפריע-וזה בסדר.

ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.

אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.

תשתפי אותו בתחושות שלך.

מסכימה...לומדת כעת
רק לא כדאי לעשות מזה עניין גדול מדישלג דאשתקד
כי זה בעצמו יכניס רעיונות, בפרט אם אתם באמת נשואים טריים.. 
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999

אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?

זה  טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".

אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה ,  לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".

אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.  

אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי  

כל הטעויות הלא פרקטיות התחילו ממטרה פרקטיתשוקו.
פרקטית מי שרוצה לשמור על עצמו על ביתו ועל הזוגיות יתרחק מאוד מאוד

גרוע והתחושה שלך נכונהזיויק
לדעתי זה שונה מעבודה מקצועית
אתה משתמש במילים קשותשלג דאשתקד

יש הרבה חברויות בלימודים ובעבודה שלא מתפתחות למקומות שהפנטזיות של כבודו הולכיהם אליהם.

זה לא הופך את זה לטוב או לרע, אלא בעיקר שצריך לדעת לשים דברים בפרופורציות ולהבא להציב גבולות (נניח, שבפעם הבאה ייפגשו אצלכם בבית, או שייפגש עם אחר/ת).

מחשבה פסימית מיידית או תגובה קיצונית יכולים להזיק מאוד, בין אם החשש מוצדק ובין אם לא.

זה באמת מורכבהסטורי

השאלה אם יש לו ברירה.

לי לא היה מפריע, אם מפריע לך תגידי לו בצורהאור123456
מכובדת ואני מקווה שהוא יכבד 
קשה לתת גבולות ברוריםהעני ממעש

אבל כמה נקודות ציון

א האם יש איסור ייחוד. אם כן אז זה פשוט אסור .

ב האם חד פעמי/ פעמים בודדות/ סדרה של שיעורים

ג האם יש רעשי רקע שיגבירו צניעות או שיגבירו קלות דעת

ד מה הסגנון של הסטודנטית המדוברת

הצלחה רבה 

אני ממש מבינה למה זה מפריעיעל מהדרום

לק"י

לא קשור לאם סומכים על בן הזוג או לא.

ובעיני, אם לך זה מפריע, הכי לגיטימי שתבקשי ממנו ללמוד עם גבר.

אולי לא הייתי באה בדרישה, אלא מבקשת ומקווה שייענה לי.

בעיניי אם הכרחימאמינה-בטוב

עדיף ללמוד בזום ביחד ולא פיזית ועוד יותר עדיף ללמוד עם גבר..

זה די פשוט ובסיסי

אפשרתהילה 3>

שיפריע לך

כדאי לשתף בזה❤️

אפשר להזמין ללמוד אצלכם אם אין אופציה טובה יותר עם מי להשלים..  או שילמדו בזום.

החשש מובןנפשי תערוג

יחד עם זאת, ראוי לסמוך עליו

ואם ממש קשה (לאו דווקא קשה לסמוך אלא קשה הסיטואציה)

אפשר להזמין אותה ללמוד אצלכם

אני לא אוהב להגיב לדברים כאלו מהסיבההמצפה לישועה

שצריל זהירות גדולה ב"לתת עצות" שחלילה לא יפגע בצורה כלשהי בשלום והאהבה בין איש לאישתו.

אז כל המטרה היא רק לתיקון ולכוונה טובה.

גמו שכתבו זה חייב להיות ברור שהגבולות ההלכתיים חייבים להישאר אחרת אין לזה שום היצר בלי קשר לנישואין בכלל.

והדבר השני והקריטי זו לא הנהגה טובה אני מאמין שהוא עושה את זה בתום לב וגם אותה סטודנטית שעוזרת לו.

אבל זה לא מומלץ כלל וכלל גם כשאין  שום ייחוד ומבחינת הלכתית יבשה הכל נעשה לפי ההלכה.

מהסיבה שזה יוצר קירבה בטח אם משובר במשהו של כמה פעמים.אי אפשר להיות לא אנושיים אי אפשר לשבת עם אדם ולא קצת לצחוק איתו להביע נחמדות וזה לא דבר רע אבל בהקשר הזה זה עלול חלילה להגיע למקומות שליילים ואיני מדבר מדמיונות אלא מסיםורים ששמעתי ומתלמידי חכמים מאוד מתונים ומחוברים לחיים שגם הם אומרים את הדברים הללו.

זה מעבר להרגשה האישית זו הנהגה לא נכונה...

העולם היום הפך להיות מכיל וכל דבר כמו מה שכתבתי נשמע שמפגש בים איש לאישה הוא מלא ביצרים ותאוות.

אבל זו בכלל לא הכוונה שלי.

אנחנו בני אדם בריאים עם רגשות וכל פגישה מסוג כזו היא סוג של חוויה וחוויה היא דבר מקרב.

וזה לא משנה עבודה לימודעם וכד' צריל שיהיו גבולות ברורים

בסגנון הדיבור והתוכן.גם במקום של עבודה זה לא דבר נכון שאיש או אישה ידברו על אה ועל דא או יצחקו אחד עם השני...

זו האמת וזו דרכה של תורה

ברור לי שהרבה מאיתנו לא עושים את זה ממקום רע פשוט העולם הפך להיות מכיל כביכול ונותן לגיטמציה לערבוב הזה.

*אני ממש לא חושב שצריך שלא יהיה שום מפגש בין נשים לגברים.

אבל אני כן מתנגד שבתוך המפגשים האלו יכנסו ערכים,אמונות,תחביבים, חווית וכד' בין גברים לנשים(אא"כ המטרה שלהם להכיר ולהתחתן).

ודרך אגב אני בטוח שהוא ממש צדיק וטוב וממש אוהב את אשתו ובכלל לא חושב על הנ"ל.

אבל כמו שכתבתי זה לא דבר טוב ונכון.

הדרך הכי טובה לדעת אם זה תקיןמישהי נשואה

לשאול אותו

אם הפוך הוא היה מסכים שתשבי עם סטודנט

חזק שלךזיויק
לא הייתי עושה את זהשלג דאשתקד

זה בהחלט יצירתי, אבל אם מדובר בזוג צעיר, עדיף כמה שפחות להתבחבש בזה. כל העיסוק בזה רק מעלה רעיונות ויוצר טינות., ולצערי מדברים שאני מכיר, אנשים (בעיקר נשים!!!) מצטלקים מזה מאוד קשה, ונישואים מאוד יפים יכולים להיהרס על ידי שיחות על "אהה נהנית לגבר איתה", "מה יש לה שאין לי", "וואלה בטח בדקה וחצי שיש לך בערב אתה בטח מגשים איתה פנטזיות". זה פשוט חבל ומסוכן (גם אם זה לא גורם ח"ו לגירושין, זה גורם לפירוד בלב וטינות וכאב).

שפשוט תגיד לו שלהבא אם רוצים אז או עם גבר או בבית שלהם כשהיא נמצאת.

קודם כל זה מאד טבעי שככה תרגישיאליפאחרונה
למרות שסביר שכלום לא קרה וגם לא יקרה אני בהחלט מבין למה את חוששת. אני חושב שנכון שתבקשי שלכתחילה ימצא סטודנט זכר או לכל הפחות יצרף עוד סטודנט ללימוד משותף.
ערב נשים - המלצותתתטליולה

מחפשת המלצה לסדנה לערב נשים בקהילה❤️

לא סדנה יקרה! לא קשירת מטפחות.

תודה!!

אני אוהבת סדנאות יצירה קלותיעל מהדרום
לק"י

מניחה שיש במגוון מחירים, ואולי אפשר להכין ערכות ולהכין בלי הדרכה.

הכיף מבחינתי בזה שאפשר לפטפט תוך כדי.

מה זה יקרה?לאחדשה

כמה אתן מוכנות להשקיע פר משתתפת?
ואם לא דחוף לכן מפעילה מבחוץ אפשר סדנת DIY פשוטה יש מלא אופציות

איזה איזור בארץ?סוף טוב

עיצוב שוקולד לפרלינים

ציור בקפה

יש לי המלצות..

ערכות של צביעהמקלדתי פתחאחרונה

תלוי מי הקבוצה, כל אחת לוקחת הביתה או משהו שיוצר קולז

לרב זה על קנווס, עם מדבקה צובעים ומסירחם את המדבקה אז יוצא לכולן יפה ..

אפשר להזמין דברים ספציפיים.

נר איש וביתו ✨🏡נגמרו לי השמות

נר איש וביתו

דווקא בחג הזה, חג החנוכה, כשאנחנו מוצאים עצמינו מארחים או מתארחים,

מוקפים בסביבת המון אנשים, משפחה, חברים

דווקא אז חשוב שנזכור את הבסיס שלנו.

שנר איש וביתו.

"ואישתו היא ביתו"

איש ואישתו.

בבית.

פנימה.

כשטוב לנו יחד - מי יכול עלינו

רק מהתנועה *הזו*, מבפנים - החוצה - רק כך נוכל להתעלות.

נתרכז בביתנו פנימה.

נמצא את הכמה רגעים בין לבין, ניצור אותם, ניזום אותם, 

נעלה אותם לראש סדרי העדיפויות, מעל הכל.

גם במחיר "ביטול" מפגש משפחתי כזה או אחר,

גם במחיר אחר.

כמה שנצטרך.

עד שנרגיש שאנו מלאים.

וממילא בהתמלאות ובטוב שלנו - נוכל להיות עוד יותר בטוב ועוד יותר להשפיע גם החוצה.

נר ה' נשמת אדם

ה', הקב"ה -

אתה שאמרת שתמחה את שמך מעל המים כדי להשכין שלום בין איש לאשתו

שימכר ספר תורה ובלבד שיהיה שלום בית בין איש לאישתו

ששמך שלום וכמה חשוב השלום. ובראש ובראשונה בין איש לאשתו.

נשמת אדם -

נשמה שנתת בי טהורה היא.

ונשמה שנתת באשתי טהורה היא.

ונשמה שנתת בבעלי טהורה היא.

טהורים הם.

כוונותיה של אישתי טהורות הן, נשמתה טהורה היא, גם אם בטעות פגעה בי.

כוונותיו של בעלי טהורות הן, נשמתו טהורה היא, גם אם בטעות פגע בי.

וכל עוד הנר דולק אפשר עוד לתקן

כוונותיהם טהורות.

וגם אם מעשיהם לעיתים לא מיטיבים - נלמדם איך.

נלמד גם אנחנו יחד.

נלבן. נברר. נתקרב.

נגדל מזה. נתעצם.

נזכור שמי שאמר "ו*כל* זה אינו שווה לי" - היה המן הרשע,

בעוד מרדכי היהודי מלמדנו כי הוא "רצוי *לרוב* אחיו".

והרוב טוב.

ולא צריך לחפש את ה"כל".

נדבק ברוב. ברוב הטוב.

נגדיל אותו.

נמשיך ללמוד אחד את השנייה.

נמשיך ללמוד את עצמינו.

"מוסיף והולך"

נמשיך להוסיף לטוב הזה, כל פעם עוד ועוד

עוד תובנה,

עוד קירבה,

עוד אהבה,

עוד כלים,

עוד תקשורת,

עוד גדילה זוגית ואישית.

8 נרות 

8 - מעל הטבע.

נס.

ימים של ניסים, הלל והודיה.

*מעל* הטבע.

וה' מוחה שמו *מעל* המים כדי להשכין שלום בין איש לאישתו

וגם אנחנו, נתבונן *מעל*.

נתבונן ב*מבט על* על הסיטואציה הזוגית שלנו

מה היה שם?

היינו בריב? ריב נוראי? ריחוק איום? מצאתי את עצמי חווה קושי עצום? תסכול עמוק וחוסר אונים?

ואם אני מסתכל/ת במבט על, מה אני רואה?

מה *בעלי* הרגיש וחשב שם?

מה *אשתי* הרגישה וחוותה שם?

"לא טוב היות האדם לבדו" -

לא טוב לו לאדם כאשר הוא לבוד, דבוק, גב אל גב

"אעשה לו עזר כנגדו" -

כנגד, מול, מציאות של פנים מול פנים.

מציאות שרואים גם את ה"פנים" - אראה את הפנים של בעלי, אראה גם את הבפנים של בעלי, את הנשמה שלו - וזו תהיה מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

מציאות בה אראה את הפנים של אשתי, את הבפנים שלה, את הנשמה שלה - היא מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

המבט על הזה,

מעל,

יכול ליצור גם אצלנו מעל הטבע.

מעל הטבע האנושי שלנו.

להתגבר.

להתגדל.

להרחיב את כוחות הנפש שלנו.

לעלות מעלה מעלה.

להביט גם מעלה. לקב"ה. שהכל מאיתו. והוא משרה שכינתו ביננו.

ללמוד ממנו ולהביט גם אנחנו מעל הסיטואציה, מעל הפגיעות שלנו, 

לנסות לראות *גם* את הצד השני (גם ולא רק, לא לבטל את עצמינו חלילה, לא להתכחש לרגשות שלנו חלילה, אלא להיפך - להכיר בהם. לתת להם מקום. להבין אותם. לעומק.

ובהמשך נוכל גם לתווך ולתקשר זאת *נכון* לבן/בת זוגנו)

לנסות לראות מה עובר ועבר שם במחשבתו, ברגשותיו, בנשמתו?

ולעיתם דווקא *מתוך הקושי*, מתוך הקושי הכי הכי עצום אפילו -

מ-קץ

עת צרה היא ליעקב ו*ממנה* יוושע -

וגם אם הכי חשוך וקשה - עלות השחר עוד תגיע. וקרובה מאין כמותה.

ודווקא מתוך החושך הכי גדול - נדליק את האור. 

בלב שלנו.

בלב של החצי השני שלנו.

נראה גם את האור שבו/בה.

את כל הטוב שבו/בה.

נבין מתוך עוצמות הכאב במבט על מה היה כאן בעצם,

מה הוביל לכך,

מה אני הכי הייתי צריך שם?

מה אשתי הכי הייתה צריכה שם?

לכן נזכור -

כשאנחנו במשבר - זו הזדמנות נדירה ועמוקה בשבילנו לתקן.
לתקן את עצמנו.
לתקן את החיים שלנו.
לתקן מה ששבור לנו בחיים האלה.

כשאנחנו נמצאים במשבר -
יש לנו גם הזדמנות נדירה להיות "משבירים לעצמנו"
כמו יוסף הצדיק, שהיה המשביר במצרים,
בזכותו לכל העם היה מזון ויכולת קיום ל7 שנים שלמות.

גם אנחנו -
אם נשכיל להבין מה המשבר הזה שאנו חווים אומר לנו?
מה הוא אומר עלינו?
מה הוא אומר על המקום שאנו נמצאים בחיים?
מה בו כואב לנו הכי הרבה?
מה הוא גורם לנו לחשוב, להרגיש ולרצות הכי הרבה?
אם נענה לעצמנו על כל אלה -
נוכל לזכות ולהיות המשבירים של עצמנו.
לגרום לנו להיות ניזונים יותר,
להיות חיים יותר,
להיות שלמים יותר
להיות מרוצים יותר.

כשאנחנו נמצאים במשבר - 
ניתן לנו "שובר" במתנה.
כן,
לפעמים
המשבר הוא מתנה.
כי בלעדיו לא היינו עוצרים רגע להסתכל בחיים שלנו.
לראות איפה כואב, איפה קשה,
איפה רע,
מה צריך לתקן,
מה לא הולך אפילו שניסינו בכוח זמן רב,
מה דרוש תיקון לשבר הזה.

קיבלנו שובר חינם להזדמנות חד פעמית להפוך את החיים שלנו למשהו טוב יותר.

כשיש משבר,
אפשר לקחת את המשבר הזה,
להתעלם, לכאוב ולבכות ולא באמת לשנות משהו בחיים שלנו.

אבל אפשר גם אחרת.

אפשר גם לתקן את השבור.
אפשר גם לזכות בשובר מתנה להתבוננות מעמיקה על החיים שלנו.
אפשר גם ללמוד ממנו ובזכותו להיות המשבירים הראשיים של עצמנו.
"המשביר לצרכן"
וה"צרכן" הזה הוא אני. לי אני צריך להיות המשביר.

נר החיים

הנר שמסמל את החיים, "נר ה' נשמת אדם",

והטומאה - מסמלת היא את היעדר החיים.

"טמא" משורש א.ט.ם - אטום - היעדר חיים.

ביצית שיכלה להיות מופרית אך לא הופרתה - תגיע הוסת ותהיה כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

תינוק שיצא לאוויר העולם וכבר איננו בתוך גופה של אימו - יש כאן מציאות של היעדר חיים בתוך הגוף = טומאה.

אדם שהתקרב למת, נגע במת - יש כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

הטומאה היא היעדר החיים.

וכאשר אני עם אשתי/בעלי אני רואה חיים.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת"

איתה, ורק איתה אני אראה חיים.

איתו, ורק איתו אני אראה חיים.

ואם חלילה אפזול הצידה ולא אהיה בבלעדיות ונאמנות לאשתי/לבעלי - כאן יש טומאה. כאן יש היעדר חיים. כאן אראה מר. 

כאן היוונים רוצים להשכיחם מחוקי תורתך, לטמא את הקדוש לנו, להכניס עבודה זרה בליבנו.

נתחזק בחיים.

בשלמות.

בשלום.

בבלעדיות.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת" - נשואים טריים

רק איתה, עם אשתך, אתה יכול לראות *חיים*

רק לה, לאשתך, תשמור את האהבה שלך.

רק עבורה, עבור אשתך תהיה הגיבור שלה.

תהיה גבר. וגיבור. שלה. ועבורה.

לא לחפש להיות גיבור של אישה רנדומלית, אלא של אשתך.

לא לחפש לעזור ולסייע על חשבון הבית פנימה.

להשקיע את כל הטוב הענק הזה שבך – באשתך.

להסתכל *לה* בעיניים

לשמח *אותה*

להצחיק אותה

לפלרטט איתה

לכתוב לה מכתבים או הודעות משמחות במהלך היום

לשלוח לה אימוג'ים אוהבים

לראות מה קשה *לה*, מה אתה יכול לעשות עבורה? במה אתה יכול לעזור לה?

לראות עוד את כל הטוב הגדול הזה *בה*, במי שכרתת איתה ברית עולם.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אשתך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לאשתך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

-----------

"שמעי בת וראי והטי אוזנך" ושכחי כל עבודה זרה שבלב וכל גבר זר שאינו בעלך

והטי אוזנך וליבך לאישך שלך.

תהיי האישה שלו, ורק שלו.

שמרי את יופייך, את צחוקך, את ליבך רק לו.

ראי חיים ואהבה יחד איתו

כל כבודך בת מלך – רכזי פנימה, פנימה אל תוך ביתך, פנימה אל אישך.

השקיעי את כל הטוב הזה שנקרא את – בו.

להביט בו בעיניים

לשמח אותו

לצחוק איתו

להעריך ולתמוך בו

לאהוב אותו.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אישך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לבעלך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

אם מישהו רוצה גרסה מקוצרת פשוט אני..

הטקסט מדגיש את רעיון “נר איש וביתו”: חנוכה הוא זמן לחזור לבסיס הזוגי – איש ואשתו, פנימה אל הבית והקשר. מתוך חיזוק השלום, הקרבה והתקשורת בבית, ניתן להשפיע גם החוצה. הוא קורא לראות את בן/בת הזוג במבט על, מתוך הכרה בטוהר הנשמה והכוונות, גם כשיש פגיעה או משבר, ולזכור שדווקא הקושי הוא הזדמנות לצמיחה, תיקון והעמקת האהבה.

עוד מודגשת החשיבות של בלעדיות, נאמנות והשקעה רגשית בקשר הזוגי: לראות חיים רק עם בן/בת הזוג, להשקיע בהם את כל הטוב, החיבה, העזרה והשמחה, ולא לפזר את הכוחות החוצה. אהבה זוגית מתוקנת מביאה טוב לשני בני הזוג, לילדים, ולעולם כולו – והיא האור האמיתי שנדליק, במיוחד בימי חנוכה.

(GPT)

יש את הגרסה של די שרוטדי שרוט
נר איש וביתו - תדליקו אחד את השני.
במשמעות החיובית של המילה זו אחלה גירסה נגמרו לי השמות
תודהנפשי תערוג
לצערי אני לא מצליח לקרוא את הגרסה הארוכה
מנפלאות הAIנגמרו לי השמות
ממש במקום להעסיק קצרנית... 😅
ואני רק אגיד ששווה לקרוא את הגרסה הארוכה...בארץ אהבתי

קיצור זה טוב בשביל להבין על מה כתבת. אבל זה לא מעביר את התוכן באמת.

וכתבת כל כך מהמם וחזק שהיה לי שווה לקרוא הכל...❤️❤️

תודה רבה יקרה ❤️ ממש משמח לשמוע ב"ה 🙏נגמרו לי השמותאחרונה

אני באמת חושבת שללב ולהבעה של כל אדם ישנה חשיבות ולא תמיד ניתן להעבירה בהכרח בקיצור או בתימצות או בבינה מלאכותית, 

וכי יש מקום לזרימה, לעומק, למהות ולכוונת הלב שבאים מתוך האדם כפי שהם באותו רגע.

וגם מבינה לגמרי מהצד השני שקשה לקרוא אורך ולא אפשרי פעמים רבות מבחינת זמן, פניות, כוח וכו'

לכן בהחלט טוב שכל אחד יעשה כפי ראות עיניו והעדפותיו

ושוב תודה יקרה על הפידבק והמילים הטובות, מחמם את הלב לשמוע שהדברים נגעו בך 🙏❤️

תודה על הגירסה המקוצרתהעני ממעש
(התודה לפשוט אני ולצ'אט גיפיטו😅)נגמרו לי השמות
איני יודעת מה לעשות?אורית יעל

ממד אחד חושבת על גירושין מצד שני על הילד שיוולד.

בעלי עוזר לחבר שלו " בן 60" עבר ניכור הורי חי במקלט אדם רווק.

הולך איתו לקניות,מתקשר אליו , מבשל לו (מה שבבית הוא לא עושה) ואומר לי שהוא לוקח ממנו כסף על הבישול כי זה חשמל ומים.

הבנאדם נדבק לבעלי כל הזמן מתקשר , תבוא איתי לאירוע.

הגעתי מהעבודה אחרי שעתיים וחצי של פקקים וקניות בעלי ביקש שאבשל

בישלתי , גם בשביל אותו אדם.

בעלי חוזר ב3-4 לפנות בוקר כל הזמן מסתובב איתו.

עובד רק בעבודה אחת שהכסף לא מספיק , מתבטל.

התייעצתי עם רב מקובל שאמר לי שאותו אדם לא יעזוב את בעלך הוא נדבק אליו ורק יהיה יותר גרוע.

אפילו יש לי אוכל של אותו אחד כדי שנבשל לו.

חוץ מזה שבעלי רב איתי שהלכתי לבת מצוה של אחיינית שלי

ואחותי והוא לא מדברים יש קצר במשפחה.לחמותי היא לא אמרה שלום וחברותי אומרות שהיא דיברה עלי בחתונה שלי ואמרה " אחותי סתומה שהתחתנה".

היה לי ויכוח עם חמותי ובעלי ופתחתי בפניה את עניי הגירושים

אמרתי לה קחי את הבן שלך תחנכי אותו וקחי אותו.

היא ענתה לי שאין לה שליטה עליו ושאני צודקת שאנשים מתגרשים בגלל זה.

ואמרה לו תעזוב את אותו חבר.

אחיות שלו רבו איתו שגר יעזוב וזה לא עוזר.

אין לי את מי לספר ולשתף רק חברה אחת שיודעת

אבל אני מרגישה שנמאס לי מהניצול הזה

אפילו ההורים של בעלי אין להם מה להגיד ומה לעשות- רבו איתו ומה לא...

כן אומרת שבעלי לא מדבר גם עם אחיות האחרות שלי.

מרגישה שנמאס לי מהנישואים האלה

ולגבי שם של  גרושה עדיף

אבל לחיות בנחת ובשלווה .

נ.ב - יש סיפור במשפחתי שאני גילתי בשבעה של אימי ע"ה - שהיא היתה מבשלת פעם בשבוע אוכל ושולחת בקופסאות לאדם ערירי ניצול שואה וכך כל שבוע.

אבא שלי ידע מזה והאחים שלי היו מביאים לו 

הם סיפרו שהם היו ילדים קטנים והיו שותפים לזה

יש פה כמה דבריםכל היופי

א. העזרה של בעלך לאדם בודד

ב. חוסר בגבולות בעזרה

ג. חוסר בתקשורת בינך ובין בעלך ותחושה שהוא לא רואה אותך ואת הצרכים שלך, או אולי לא נפל לו האסימון שהוא בזוגיות וצריך לשנות פאזה

ד. מעורבות גבוהה של המשפחה שלך ושלו

אתחיל מההתחלה.

בעלך עוזר לאדם בודד, זה מאוד יפה. הוא עושה איתו חסד.

גם אמא שלך עשתה חסד דומה וזה מקסים. חיובי, ומעיד על נפש טובה.

הבעיה מתחילה במינונים... כאשר זה נמשך המון שעות, חוזר הביתה בשעות לא שעות, מצפה גם ממך להיות שותפה למרות שזה לא מתאים לך, זה כבר הופך להיות עוול ולא חסד.

כי זה חסד על חשבונך וגם חוסר הגבולות הזה מטריד, גם אצל בעלך כלפי עצמו זה ברמה חריגה ומשהו בקשר הזה מאוד מוזר.

ברור לי שאת מנסה להסביר לו את זה והוא לא מבין.

השאלה היא מה יש לכם בזוגיות מעבר לדינמיקה הזו, האם יש לכם מכנה משותף? שיחות? מחוות הדדיות?

למשל, האם את חושבת מה יפנק אותו ומה חשוב לו?

האם את מרגישה שאכפת לו ממך?

האם אתם יוצאים מדי פעם, מפטפטים, מתחבקים וכל מה שמעבר?

ומה היה לפני החתונה, היה לו את הקשר עם האיש הזה?

האם דיברת איתו על זה פעם בנחת או רק בעצבים או רק דרך קרובי משפחה?

תקשורת זוגית אמיתית לא אמורה לעבור דרך חמותך או האחיות שלך או שלו, אם הוא מדבר עם אמא שלו על להתגרש ממך וגם את פונה אליה ככתובת "קחי אותו תחנכי אותו" שניכם צריכים לעשות איזה סוויצ' בראש.

להפנים שהקשר הזה הוא אך ורק שלכם ולא קשור לסביבה, אתם שני אנשים בוגרים שנחליטו להתחתן וזה שלכם.

שימי גבול מאוד ברור מה את מוכנה ולא מוכנה לעשות בשותפות שלך במצווה הגדולה שבעלך עושה.

למשל - שיעזור לו רק בשעות שהוא לא בעבודה ואת כן בעבודה (אם יש כאלה). או רק יום בשבוע. או רק לבשל לו אבל לא להסתובב איתו. וכו'.

מה שמתאים לך, מתוך ראיית הטוב.

יכול להיות שכמה מפגשים בודדים עם יועצ/ת זוגי/ת יעשו לכם טוב ויאפשרו לכם לדבר על זה בנחת כי נשמע שמשהו בתקשורת ביניכם לא 100%, לפחות ממה שאת כותבת.

מהניסיון שלי זה ממש יכול לעזור להציל את הנישואים.

בהצלחה יקרה!

וואו, כואבהסטורי
יותר מהכל, כואב שאינכם מצליחים לתקשר. בבסיס נשמע שבעלך אדם טוב עם רצון טוב, אבל בלי פרופורציות נכונות.

מציע לנסות ללכת ביחד לטיפול זוגי ופשוט להעזר במטפל/ת לתקשר. תשמעי איך בעלך רואה את הדברים ואת חלוקת המשימות, הוא ישמע אותך ותראו ביחד איך מסדרים את החיים עם פרופורציות.

ממש בשולי הדבריםפשוט אני..

לוקח כסף על הבישול כי... חשמל ומים?

אלה שני הרכיבים הכי זולים בבישול.

החלקים העיקריים זה זמן עבודה וחומרי גלם. 

ממש לא הדבר היחיד שמוזר בשרשור...לאחדשה
לא נשמע שזה רק חסדנעמי28

או שהוא מצא חבר שהוא נהנה איתו והוא יכול להתנהג כמו רווק

או ללכת למחוזות רחוקים יותר כמו קשר של ניצול.

הקשר עם המשפחה שלך לא רלוונטי למקרה הספציפי אבל רלוונטי לתקשורת ביניכם, גם איתך אין תקשורת?

לחזור כל הזמן ב3-4 זה לא תקין.

נשמע מוזר קיצונילביטה
נשמעתהילה 3>

שיש כל מיני מורכבויות,

מה שלי בלט זה שאת מדברת עם הרבה אנשים אבל ביניכם שיח כן וקרוב שראוי לבני זוג.

ממליצה לך מאד לא להסתפק בעצה של המקובל, כבודו במקומו מונח. (גם כי יש כל מיני שרלטנים,

וגם כי לא מבינה איך המידע הזה מקדם את המצב)

אלא ללכת לקבל עזרה אמיתית: ללכת יחד שניכם לטיפול זוגי, או לחילופין אם זה לא מצליח ללכת בעצמך לטיפול ולקבל מענה מה לעשות ואיך.

קורה שיש מצבים מורכבים או קשרים בתקשורת.

יש דברים בסיפור שתיארת שיכולים להתפרש בכל מיני אופנים.

בשורה התחתונה לא ניתן להבין דרך הודעה את המצב לאשורו, וודאי שכדאי לנסות לתקן מה שאפשר

(בזוגיות או אצל כל אחד מכם בפני עצמו, זה אף פעם לא רק "הצד השני").

מאחלת לכם שתמצאו שליחים טובים.

לבעלך יש לב רגיש זה טוב בשבילךאדם פרו+

ברור שהוא אמור להפנות אותו אלייך

ובפרט כשאת בהריון

תעצרי אותו לשיחה

ותגיד לו שאת רוצה שהוא יהיה איתך.

בצורה ברורה.

אולי אפילו כדאי לדבר עם רב סביר

לא מקובל וכאלה

רב הלכתי, רב שכונה או מי שיכול להשפיע

ולא לדפדף את המקרה

כי ברור שהסדר עדיפויות הנכון

הוא להיות עם האשה שלו, ובפרט כשהיא בהריון.

זו טעות שיכולה לקרות להרבה, ובפרט כשמגיע אדם

מבוגר, אולי אפילו חולה, ומצווה ענקית לעזור לו.

הכל טוב ואושר לעזור לבן אדם,

ולהאכיל אותו זה מצוה רצינית וטוב שעשית

לפעמים האנשים האלה סבירים

יודעים לא להפריע.

ולפעמים הם חסרי גבולות וטקט או לא מודעים לנזק שהם גורמים, כי נותנים להם את התחושה שבכיף והכל סבבה.

ואולי זה מה שהולך מרגיש שזה דיי בכיף מבחינתי

תפקידך להבהיר לבעלך, שאת מעוניינת ביחס שלו עכשיו, ושיתעדף אותך ביחס ובזמן.

אפשר לעזור לו, אבל מהצד כזה בלי לתת לו

נתח מהזמן, שישים לב.

רפרוף קצר על כל ההודעות שלך כאן...השתדלות !

בכולן את כותבת שאת לא יודעת מה לעשות, את רוצה להתגרש. עוד לפני שהתחתנת איתו! ורגע אחרי החתונה! ושנה אחרי, ושנה וחצי אחרי!

למה את עדיין איתו בכלל? אני שואלת באמת, זה לא שאלה רטורית. לא מכירה אותך.

את יודעת מה את רוצה בחיים? זה נכון הילד וכו'... אבל עדיף ילד שגדל עם הורים שטוב להם בנפרד מאשר ילד שנמצא בבית אחד מפורק ורואה ריבים ותסכולים כל הזמן, ואמא שלא פנויה אליו רגשית כי היא מתעסקת בזה שלא טוב לה בזוגיות.

תעצרי שנייה את הכול. תחשבי על עצמך- טוב לך עכשיו? יהיה לך טוב בשנה הבאה ובעוד כמה שנים? מה יעשה לך טוב? מה את יכולה לעשות שיעשה לך טוב? לא לצפות שאחרים יעשו דברים שאולי ישפיעו עלייך. תשני דברים בעצמך.

אשכרה לכל שרשור פה צריך "בפרקים הקודמים"נעמי28
כל החיים שלנו זהמתלבט34
מה היה בפרקים הקודמים... 
רק רוצה להאירעוד מעט פסחאחרונה

שיכול להיות שהבעיה היא לאו דווקא באדם הספציפי, אלא שזה דפוס מסוים של הפותחת, חוסר יכולת להתחייב ולהשלים עם הבחירה שלה.

כך שייתכן שהפתרון הוא מציאת בן זוג אחר, אבל ייתכן גם שהפתרון הוא בשינוי פנימי אצלה (לא קראתי את הפרקים הקודמים, רק מה שכתבת כאן).

ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים

אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..

בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.

אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..

חזרתי ואמרתי לה  - זה שלי! אני רעב!

ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??

בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה? 

הכל עניין של מיומנותדובדבני

נחמץ הלב מהרעב...

בעיני, הכל עניין של מיומנות. 

בישול זו מיומנות נרכשת. לא מתחברת לכך שבישול זה צ'יק צ'ק.

עקבו אחר ילדים שמתנסים בפעמים ראשונות לבשל...

אפילו אורז שזה עניין של 10 דקות הכנה באין הדרכה צמודה קשה לקלוט בדיוק באיזה שלב להוסיף את המים ומתי לכבות את הלהבה.

אבל מה? זה עניין של מיומנות.

אני בהמלצה ללכת על תקופת רכישת מיומנות בבישול. 

זה ייקח זמן וזה לא יהיה פשוט אבל אח''כ זה משתלם.

קח את זה כאתגר שווה כפי שאמרו קודמי בתגובות. 
בהצלחה 

אולי יעניין אותך