על הכפירהאני הנני כאינני

הבחנה מסוימת, תגידו מה דעתכם. כל מי ש"בוחר" לכפור, אפ' ע"פ טענות חזקות (שהוא חושב שיש לו) - הדבר נובע מגאווה. אשכרה יש פה עם שקיים יותר מארבעת אלפים שנה ששום דבר לא הפיל אותו מהרגלים, היו גאוני עולם כמו רעק"א והרמב"ם (ותמשיכו לבד את השתלשלות התורה עד ימינו) שמנת המשכל שלהם הייתה גדולה משל כל אחד מאיתנו (לא בגלל שאנו סוברים שגדולים ראשונים כמלאכים, באמת יש מחקרים שהוציאו את זה מהכתבים שלהם) [ואפ' קחו אנשים כמו פילוסופי יוון או אנשים מתקופת הרנסנס ואני לא יודע מאיפה שהגיע למסקנה קרובה של מציאות אלקים] והם לא הזדעזעו ממקום כלום, ותאמינו או לא - קשה לומר שיש איזה כופר גאון מסויים שאנו לא יודעים עליו כי בטח כבר היו משמיצים אותו כמו שבתאי צבי או משהו.

קיצור - מי שכופר היום במציאות אלקים הוא פשוט גאוותן, מוציא את עצמו מן הכלל וחושב שהוא מעל כולם. זו לא כפירה. זו פשוט גאווה. (קחו את זה ללימוד זכות או סתם עצבים. אשמח לדעתכם).

לגבי הכופרים היהודים של היוםekselion

אני לא מתייחס אליהם כאל אפיקורסים

אלא כאל תינוקות שנשבו

ומה זה מועיל שאתה חושב שמי שכופר הוא גאותן ?אנונימי (2)
מה זה מועיל לחשוב ההפך?אני הנני כאינני

זו הבחנה.

לא מועיל לחשוב על אנשים אחרים. או על הדרך שלהםאנונימי (2)
תחשוב על עצמך.
תמיד יש במה להשתפר.
אני חושב שזה לא גאווהבייניש נח
אלא תאווה.
סנהדרין סד ע"א: "אמר רב יהודה אמר רב: יודעין היו ישראל בעבודה זרה שאין בה ממש, ולא עבדו עבודה זרה אלא להתיר להם עריות בפרהסיא"
רש"י: "אלא להתיר להם עריות בפרהסיא - שהיה יצרן תקפן על עריות אמרו נפרוק כל עול תורה מעלינו ואל יוכיחונו על העריות אבל על עבודת כוכבים לא תקפן יצרן"
כפירה זה האופציה הכי נוחה למילוי תאוות והטענות השכליות הם משהו לענות לעצמך (ולאחרים) כדי להרגיע את המצפון
או שאולי במקום הוא נסמךבן מכיר

על 99% מהחכמים האחרים בעולם שחושבים וחשבו שהיהדות לא נכונה

הם כלו ועברואני הנני כאינני

והיהדות נשארה. חוץ מזה, אין מיש התנגד ליהדות וחקר אותה לעומק כמו מי שהגיע מבפנים - כמו בכל דבר ודבר.

גם הנצרות, האיסלאםבן מכיר

שניזם (הדת הסינית העממית), הפילוסופיות ההודיות למיניהן, הבודהיזם, כל אלו דתות עם עבר של 1400-3000 שנים וכל אחת עם פי 100 ויותר מאמינים מאשר היהדות. עכשיו, מה הטיעון שלך שוב?

בנוגע לזהרץ-הולך
הנצרות והאיסלאם מודים שהיהודים קדמו להם, וגם בודהיסטים לא מקבלים ישראלים בגלל שהדלאי לאמה אומר להם שיש לנו דרך אחרת משלהם.
בקיצור יש הרבה מקורות חיצוניים שהדת הקטנה שלנו יש בה אמת השאלה היא מה מחפשים.
לא עניתבן מכיר

שום דבר ממה שאמרתי ולא התייחסת לטיעונים של אני הנני כאינני

אני אומר משהו שונה משניכםרץ-הולך
הטיעון של דתות אחרות לא רלוונטי לפי מה שאמרתי.
לא הבנתי מה אתה טועןבן מכיר

אתם טענתם שהדתות מוכיחות או מפריכות את היהדותרץ-הולך
אני טוען שזה לא משנה ואפשר להוכיח במידה שווה לכאן או לכאן.
מסכים איתךבן מכיר

רק שזה לא קשור בשום צורה לדיון שהיה ביני לבין הפותח

טעות. זו לא גאווה. אין שום סיבה שבעולם להאמין באלהים.די שרוט
ל"כופרים" יש את כל הסיבות שבעולם לא להאמין באלהים וזה לא נובע משום גאווה.

אלהים מסתיר את עצמו וההתפתחות המדעית והטכנולוגית כבר לא מצריכה הסבר עלום על יצור מסתורי שאף אחד לא יכול להוכיח.

דווקא הדת וכל מאמיני האלהים המונותאיסטים על שלל צורותיהם כולל היהדות הם בעלי הגאווה הכי גדולים ומכל שפיכות הדמים הדמים לאורך ההיסטוריה דווקא הדת היא זאת ששפכה הכי הרבה בגלל גאווה. כל אחד חושב שהאלהים אצלו ובשמו הם הולכים וטובחים אחד בשני ואחד במאמין המקביל.

איזו מין הוכחה זאת שיש עם שקיים 4,000 שנה? הסינים קיימים 5,000 שנה אז קונפוציוס צדק?

מתוך אלפי תרבויות ועמים לאורך ההיסטוריה עם אחד שרד אחרי שניסו כל פעם להשמיד אותו. זה לגמרי מסתבר סטטיסטית.

אני עצמי כן מאמין באלהים. נוטה להאמין לפחות. אבל לא אקרא לכופר גאוותן או למאמין בור. כי זאת בדיוק ההגדרה של גאווה. זאת הגאווה עצמה, שאתה חושב שאתה יותר טוב ממישהו. זה מה שמביא במקרה הפחות גרוע לאפליה של מזרחים/שחורים/יהודים ותורות גזע במקרה הגרוע.

מסכיםekselion

למעשה קיומו של הבוראבן מכיר

מוכח באמצעים לוגיים, כך שאין ספק על קיומו.

זו טעות שהדת גרמה להכי הרב מוות ראה ערך היטלר, מאו צה טונג וסטאלין.

אין הוכחה לוגית לקיומו של אלהים.די שרוט
הדת כן גרמה להכי הרבה מוות.

הדוגמאות שנתת הן של עריצים מהתקופה המודרנית החדשה שנהנו בסך הכל מיתרון טכנולוגי בכלי המלחמה.
אם בימי הביניים היה צריך צבא של עשרות אלפים איש ופרשים כדי לטבוח בעשרות אלפי איש, בתקופת היטלר וסטאלין צריך פצצה אחת, מטוס אחד ו2 לוחמים כדי לטבוח באלפי אנשים.

אתן סקירה הסטורית ששמעתיבייניש נח
אתה מוזמן להסכים איתה או לא.

בכמה אלפי שנים הראשונות של העולם היה בעיקר ריבוי אלים- דבר שלא מביא למלחמות על דת כי האלים שלי קיימים וגם האלים שלו קיימים. המלחמה הייתה של כיבוש, והשילטון הרבה פעמים היה על ידי הנחלת תרבות (היוונים לא כבשו את העולם כדי להחזיר את כולם בתשובה...)

לאחר מכן הגיע התקופה של אמונה באל אחד של הנצרות והאיסלם וזה הביא לטבח נוראי מסיבות דתיות- או שהאל שלי הוא האחד והיחיד או ששלו

אחר כך הגיע המודרנה ותנועת ההשכלה שכפרה באלוקים ששופך דמים ואמרה שהחילוניות וההשכלה תוציא את המוות מהעולם ואז הגיע המהפכה הצרפתית ועוד הרבה מהפכות בעקבותהם בכל העולם וכל מהפכה גוותה דמים רבים ואחר כך הגיע מלחמת העולם הראשונה והשניה שגוותה יותר הרוגים משידע ההסטוריה

וכיום הגענו לעידן הפוסטמודרנה בה הבנו ש"אמת" זה מה שמביא לשפיכות דמים ולכן כיום אין אמת (אפילו בדברים הכי בסיסיים כמו אם אני גבר או אישה)
ישבן מכיר
ויקיפדיה יכולה לתת בסיס קטנטן בנושא
אני חושב שזה נובע מהבחירה חופשית בעולםרץ-הולך
מי שמחפש ימצא טיעונים לכל צד, אין תשובה חד משמעית. השאלה היא אם אתה בוחר להאמין למסורת שלך או ללכת אחרי טיעונים זרים. חוץ מזה השיקול שלי הוא באיזה דרך אני יעשה יותר טוב לעולם ולעצמי והדרך שאני הולך בה עכשיו נראית לי ככזו.
עם זה אני מסכים בהחלטדי שרוט
אוי ואבוירוצה להשתחרר
כתבת דברים לא טובים. ממש ממש.
אם אין שום סיבה להאמין ויש את כל הסיבות בעולם לא להאמין, אז למה אתה נוטה להאמין?

ההתפתחות המדעית לא פותרת את כל השאלות. כלל וכלל לא. אולי היא מסיחה את הדעת מהשאלות. במקום שאדם ישאל את עצמו מה המקור לכל מה שהוא רואה סביבו, מה מחיה ומניע את הכל, הוא עסוק רק בלהבין איך זה עובד.

אבל הדבר הכי נורא זה דברי הבלע שכתבת נגד ה'דת' והמאמינים.
דבר ראשון, מה זו ההשוואה הזו בין כולם??? היהדות והנצרות והאסלאם באותה סירה רק בגלל שהם 'מונותאיסטים'???
הנוצרים והמוסלמים הסתובבו ומסתובבים בכל העולם למסעי הרג. אכן. עם ישראל עשה דבר כזה אי פעם?
יש לנו עניין בארץ שלנו. כאן יחיה עם ישראל ולא תהיה כאן טומאת עבודה זרה של מולך ושאר דברים נוראיים ואכזריים. זה חיוני לקיומנו.
הגויים אכזריים. זה נכון. הם היו ככה בתקופה שהיו עובדי אלילים. והם ככה גם אחרי שקיבלו עליהם את האמונה באחד. והם היו ככה גם אחרי שהפסיקו להאמין, כפי שציינו פה כמה עריצים. זה שהם בודדים זה לא קשור, כי פשוט לפני כן הכופרים לא שלטו.

ולגבי הגאווה. מבחינתך כל מי שבטוח שהוא צודק הוא גאוותן. השם ירחם על מי שחי בלי שום אמת.
להאמין באמת כלשהי זה לא דבר רע. רק צריך להאמין באמת הנכונה
אם אלקים היה מתגלה אליך לא היית מאמין בו? לא היית שומע בקולו?
אם היית רואה איך שבאופן חד משמעי, כשאתה שומר מצוות אתה מצליח בכל העניינים, וכשלא להיפך, לא היית שומר מצוותיו?
אלא שאתה פשוט לא רואה את הדברים בצורה כ"כ ברורה. אבל מכאן ועד להאשים את מי שכן זכה לזה בגאווה?
אני רוצה לדייק ולהבהיר כי לא הבנת אותי.די שרוט

אתה לא צריך לשכנע בנחיצות הדת אותי כי אני כבר משוכנע. פחות או יותר.

ברור שההתפתחות המדעית לא פותרת את כל השאלות. אפילו המדע עצמו טוען שאין לו תשובות לכל השאלות אפילו מדעיות.

לעניין ההשוואה - אחת הסיבות שאני גאה ביהדות היא שליהדות אין היסטוריה של רצח ואלימות כמו שיש לנצרות והאיסלאם. אבל, וזה אבל גדול, יש לזה סיבה שונה ממה שמנסים להדביק ליהדות שהיא לכאורה האמת לאמיתה ביחס לשאר הדתות. הסיבה היא שמאז ומעולם היהודים היו מיעוט זניח מספרית בעולם. היהודים בשיא הגודל שלהם מהווים 0.002% אחוז מאוכלוסיות העולם. לכן הם לא הקימו אימפריה חוץ מממלכה קטנה במרכז המזרח התיכון שהייתה מסוגלת להתרחב כמו האימפריה הרומית או האיסלאמית למשל.

ובגלל שאנחנו קטנים מספרית, קטנים מאוד, אנחנו לא רואים מה שכן רואים באימפריות אחרות.

אבל הפלטפורמה בתורה כן קיימת כדי שאם היינו מונים נניח מיליארד מאמינים אז היה לנו לא פחות טבחים ורציחות. הפלטפורמה בין השאר זו "עיר הנידחת" וכאלה. "עיר הנידחת" לא יצאה מעולם לפועל בצורה רחבה בגלל שהיינו קטנים. ועדיין קטנים.

אז הפלטפורמה קיימת וזה גם קשה בעיני.

והבהרה לגבי הגאווה - אני ממש לא אמרתי שמי שמאמין בצדקת דרכו הוא גאוותן. אני אמרתי שמי שקורה גאוותן ל"כופרים" אז הוא הגאוותן.

להאמין באמת כל שהיא זה דבר מצוין. 

ואין דבר כזה שבאופן חד משמעי כששומרים מצוות מצליחים וכשלא שומרים לא מצליחים. אין דבר כזה. יש שומרי מצוות שלא מצליחים ויש כופרים גמורים שמצליחים ולהפך.

יש גם נוצרים שטוענים ש"איך שגיליתי את ישו, פתאום הכל הולך לי. נרפאתי מסרטן/העסק צמח/הילדים פרחו" וכד'.

אין שום קשר בין קיום מצוות לבין הצלחה או אי הצלחה.

ולכן אני טוען טענה פשוטה, מי שחושב שהוא יותר טוב מהאחר ולא משנה אם הוא יהודי או נוצרי או כל דבר, הוא גאוותן.

זה דבר אחד להאמין בכל מאודך במשהו מסויים, דבר אחר להדביק תכונות שליליות למי שלא לא מאמין.

דווקא אני חושב שאתה לא הבנתרוצה להשתחרר
הדבר הכי בסיסי - איזה מין חילוק מוזר עשית? אם אני מאמין בכל מאודי בתורה, אז אני מאמין שהנוצרים טועים ועע"ז. אתה כאילו מנסה לומר שאפשר להאמין בלי להאמין באמת..
כנל לגבי הגאווה. אם האריה הוא באמת אריה, והעכבר באמת עכבר, זה לא גאווה לחשוב שהוא גדול וחזק לאין ערוך מהעכבר. זו האמת לאמיתה. אלא מאי, אתה מרשה לנו לחשוב רק כלפי עצמנו שאנחנו אריות. בתנאי שלא תהיה השלכה לגבי אחרים. זו אמירה שאין אמת.
(ואגב, בכלל לא התייחסת לעצם הטיעון של פותח השרשור. פשוט שללת מראש את האפשרות לקרוא לאדם אחר גאוותן.)

ולגבי העניין הראשון שהוא הרבה יותר חשוב, אתה טועה. לפי דבריך אין הבדל מהותי בין תורתנו לדתות האחרות. הצילו.
התורה נותנת דרך לתיקון העולם. נקודה. להמעיט בפגיעה זה בזה.
הנצרות גם התיימרה לעשות את זה, ונכשלה בענק. ויש הסברים חשובים לזה. באופן בסיסי זה נובע מלנסות לתקן בלי לדרוש מהאדם להתגבר על יצרו.
אבל תדון בדברים, ואל תדמה מילתא למילתא, שכמו שהנצרות היתה רעה כשהיתה אימפריה, ככה גם אנחנו חלילה.

לגבי ה'אכזריות' זה מאוד פשוט. נגד רוע צריך להלחם, אחרת יהיה פה רע יותר. ולפעמים זה אומר לקחת נשק ולירות לבנאדם כדור בראש. כמה שזה לא נעים.
אז שוב, אפשר לדון באופן ספציפי על עניין כזה או אחר. אבל להכליל ולומר שאין הבדל ואם מצאתי משהו שקשור למוות אז זה מסוכן - חבל.
הדוגמא של האריה שהבאת היא לא סימטריתדי שרוט

כי אם לאריה יש מודעות ולעכבר יש מודעות נניח, זה נכון שהאריה יותר חזק, אבל זה לא נכון שלאריה יש יותר זכויות מלעכבר. זה לא נכון שהעכבר הוא נחות ביחס לאריה. כמובן שזו המשלה לבני אדם.

כי אי אפשר לשפוט דגים לפי היכולת שלהם לטפס על עצים.

וכן, אני שולל מראש לקרוא לבנאדם גאוותן רק כי הוא לא מאמין במה שאני כן מאמין. כי ככה כל הדתות התחילו. כל אחד חשב שהשני גאוותן כי הוא לא מאמין באל אחד/יהדותאחת/נצרות אחת/איסלאם אחד, ואז נוצרו פיצולים ואז כל אחד חשב שהאמת שאצלו וככה נוצר שפיכות דמים.

גם אצלנו יש את עיר הנידחת כמו שהזכרתי. פשוט לא היינו גדולים כדי שזה יצא לפועל. תודה לאל שזה יצא לנו ככה.

וגם לגבי העניין הראשון, אכן, לדעתי אין שום הבדל מהותי בין הדתות השונות. הבאת אימרה ש"התורה נותנת דרך לתיקון עולם". זה יפה על הנייר. גם המטיף הנוצרי אומר בדיוק את אותו הדבר. וגם האמאם המוסלמי. וגם הסוגד הבודהיסטי.

לכולם יש אותם צידוקים שאתה עצמך נתת.

תראה פעם הרצאה המונית של מטיף נוצרי. תראה כמה אנשים שם חוו "ניסים ונפלאות" בדיוק איך שהם חלמו על ישו.

הבסיס בכל הדתות הוא אותו בסיס. כולם מתבססים על "סיפורים". כולם מבטיחים הבטחות שלא לעולם הזה (עולם הבא) כך שאי אפשר יהיה לבוא אליהם בטענות אף פעם. כולם מתבססים על אקסיומות שאי אפשר להוכיח אותם בשום צורה. לפחות נכון להיום.

כך שבעיני, וכבר אמרתי את זה פעם בשרשור אחר, מי שצוחק על הנצרות/איסלאם/שינטו/בודהה, באופן ישיר צוחק על הדת של עצמו.

אני לא לועג לאף דת ולאף אמונה. מופרכת ככל שתהיה. כמובן רק ובמידה וזה לא פוגע פגיעה פיזית באחר.

כי כל דת יש לנו מה ללמוד ממנה. 

תנסה להעמיק קצתרוצה להשתחרר
ולנתח דברים בצורה יותר עדינה וחדה.
יש דברים שאתה מנתח יפה, אבל יש גם המון שטחיות.

אתה מזהה דברים דומים בין הדתות, ומסיק שאין הבדל. כולם חושבים שהם יכולים לגאול את העולם ואף אחד לא מצליח. זו שטחיות. תסתכל קצת לעומק ותראה הבדלים של שמיים וארץ.

לדוגמא כתבתי לך כבר לפני כן הבדל יסודי מאין כמוהו, בין הנצרות שלא דורשת מהאדם להתגבר על יצרו, ולא מתווה דרך חיים מעשית הלכתית לחיים מתוקנים, אלא בונה על עולם הבא בלבד, לבין תורתנו הקדושה שמלמדת שהדרך לתקן את העולם היא על ידי מעשינו. על ידי תיקון עצמי ועבודה קשה. מתוכה מגיעים לזיכוך גדול כבר בעולם הזה. זיכוך פרטי וזיכוך לכלל האנושות והעולם.

ופה אני מגיע למה שכתבת על עולם הבא.
אני לא יודע איפה גדלת ומה למדת, אבל בשונה מהחרדים לדוגמא, אני לא קלטתי אווירה של עבודה למען עולם הבא. ממש לא. בקושי מדברים על זה בכל שיחות האמונה.

אנחנו רוצים תיקון של העולם הזה. עולם נקי מלא שלום וטוב. אנחנו רוצים דבקות בהשם בעולם הזה. נבואה היא פה. הארת פנים היא פה. חיים שלמים ומלאים הם פה. והם הראיה לעולם הבא. מי שמגיע לדבקות בהשם בעולם הזה, מבין שלא יתכן שכשהגוף מת הנשמה נעלמת. אבל זה גם לא מה שמעסיק אותנו.

לגבי עיר הנידחת גם הערתי ונראה שלא הבנת.

לגבי הגאווה, לא הבנת את האמירה של פותח השרשור. נסה לעיין בה.

ויש עוד כ"כ הרבה להאריך..
מאחל לך שהשם יאיר דרכך
אני ב"חטאי" קראתי את כל הברית החדשה. וגם את הקוראןדי שרוט
הייתי גם בחוגי בית של יהודים משיחיים. ואפילו חוג בית של מין תנועה כזאת להפצת האיסלאם בקרב הישראלים.

אני יודע דבר או שניים על הנצרות. מה שכתבת הוא לא נכון.
להפך הנצרות ועוד איך דורשת מהאדם להתגבר על יצרו. בשביל זה יש את ה"סקרמנטים" שכל נוצרי מחוייב בהם.

יתרה מזאת, בסיס הנצרות יסודה בערכים שישו ניסה להנחיל כמו חמלה, אהבה, עזרה לחלשים.

הנצרות כמובן במהלך ההיסטוריה לא קיימה דבר וחצי דבר מהכוונה המקורית כן? כולה מלאה בדם ושפיכות דמים.

הנצרות אכן שמה דגש על העולם הבא ופחות על העולם הזה. אז מה? זה הבדל אחד מיני רבים בין הדתות. כמובן שיש הבדלים בין הדתות אבל ההבדלים הם בפרקטיקות ולא במהות.

לכל דת יש יחודיות משלה. אז היחודיות שלנו זה פרקטו-תאיסטיות והיחודיות של הבודהה זה גאולת הגוף מיסורי העולם הזה באמצעות מדיטציה בשביל לטהר את הנפש ולגלות את ה"אני הפנימי שלי".

אולי לא שמעת בשיחות אמונה על עולם הבא ואולי כן, אני לא יודע, אבל בסיס האמונה היהודית מושתת על אמונה בעולם הבא.
יהודים לא מניחים תפילין כי משעמם להם. זה שקיום המצוות נהפך למשהו אוטומטי בגלל חורבן הבית ובגלל ריבוי המצוות והאיסורים ובגלל זה בחוגים מסויימים יש תופעת "פוסט אמונה", לא אומר שזה לא בבסיס האמונה.

גם מה שכתבת "אנחנו רוצים תיקון של העולם הזה. עולם נקי מלא שלום וטוב. אנחנו רוצים דבקות בהשם בעולם הזה. נבואה היא פה. הארת פנים היא פה. חיים שלמים ומלאים הם פה", זה בדיוק אחד לאחד מה שנזיר של ה"שינטו" אומר למאמינים שלו.

ולגבי עיר הנידחת - זה בדיוק הצידוק שכל דת אומרת. מוסלמי רדיקלי משתמש בדיוק באותן מילים כדי להצדיק את הטרור שלו.

הרי כתבת "לגבי ה'אכזריות' זה מאוד פשוט. נגד רוע צריך להלחם, אחרת יהיה פה רע יותר. ולפעמים זה אומר לקחת נשק ולירות לבנאדם כדור בראש. כמה שזה לא נעים". מה נראה לך טרוריסט אומר? בדיוק אותו דבר.
רק שההבדל הוא שאצלנו זה לא יצא לפועל תודה לאל. מהסיבה שמעולם לא היינו אימפריה. מעולם לא מנינו יותר מ 30 מיליון איש על פי כל ההערכות.

תאר לך אם היינו אימפריה בימי הביניים שמשתרעת על פני כל אירופה והיינו מונים חצי מיליארד בני אדם והייתה עיר של נוצרים בתוך האימפריה? מה היינו עושים? בשם האל היינו טובחים בנוצרים בגלל עיר הנידחת.

ותודה לגבי המשפט האחרון שלך. שהשם באמת יאיר את דרכי.

אותי מנחה המשפט "האמן למי שמחפש אחר האמת. הטל ספק במי שמצא אותה"
טוברוצה להשתחרר
אנחנו לא נסכים כנראה.
לדעתי השוטטות קצת בלבלה אותך..

אז לא נדון בהכל.
אבל שתי נקודות:
1. לגבי עולם הבא אתה טועה. אמרתי שזה יסוד. ללא ספק. אבל זו לא המטרה היחידה שאנחנו שמים מול עינינו. נקודה. ואני לא בא ממקומות של 'פוסט אמונה', אלא להיפך, מבתי מדרש של הרב קוק שעוסקים בענייני אמונה פי אלף מהיהדות הכללית. מוזמן ללמוד את 'למהלך האידאות בישראל' יש שם התייחסות לנושא.

2. לגבי האכזריות. שוב, מצאת דמיון מסויים ולכן מבחינתך אין הבדל. אז לא. כל אדם שפוי יבין שצריך למגר רוע. זה לא מוביל אוטומאטית לאכזריות, אלא להיפך.
ההבדל הוא האם באמת עסוקים בלהרבות טוב, ורק במקרים של רוע בולט שכבר אין ברירה ממגרים אותו, או שהשליטים אכזריים ועם מידות רעות, והם הורגים מי שלא בא להם בטוב.
התורה מלכתחילה לא רצתה שנשתלט על כל העולם ונשמיד כל מי שלא מקבל את התורה. היא ניתנה לנו, לקיים אותה בארצנו. וכשהגויים יראו, הם יבואו ללמוד ממנו. בלי שום אלימות. וזה הבדל מהותי מאוווווד. זה לא מקרה - שלא היינו אימפריה עולמית. מעולם לא רצינו בזה. אנחנו מאוד רוצים לתקן עולם, אבל בדרך שאמרתי ולא בכוח כמו הגויים האכזריים.

זהו. כמו שאמרתי, לדעתי הטיולים שעשית קצת בלבלו אותך. אבל כתבתי בכל זאת כדי שיהיה מונח למי שהדברים יעזרו לו. אם תמצא בהם משהו טוב, אשמח איתך
יש לי שאלה שמסקרנת אותי, לא יודע עד כמה העמקת בדתות אחרות...רץ-הולך
האם יש דת אחרת שיש לה משהו שדומה בעומק ובהיקף לתורה שבעל פה שלנו? האם יש דת שיש לה מוסדות לימוד בבסיס שלה בצורה דומה לנו?
זאת שאלה קצת טריקית כידי שרוטאחרונה
התושבע היא הבסיס גם לשאר הדתות המונותאיסטיות.

אם אתה כולל גם את התורה שבכתב, אז לא, אין דת עם ארון ספרים כמו שיש לדת היהודית. בגלל זה אנחנו נחשבים ל"עם הספר".

מצד שני, יש בדתות אחרות דברים שאין לנו.

אצל הבודהיסטים למשל וגם אצל השינטו יש מערך שלם של תרגולי מדיטציה שמתפרסים על פני אלפי שנים. הצטברו להם כמויות גדולות של טכניקות שונות למדיטציות.

בנוסף, חשוב לציין שהדת שלנו כפי שאנחנו מכירים כיום שונה מהותית מהדת של תקופת המלכים למשל. מה שאנחנו מכירים היום קיים בערך כמה מאות שנים לפני שנחתמה המשנה על ידי רבי יהודה הנשיא. עד אז, הדת שלנו הייתה נבואית ולא מעשית כמו היום.
זה נכון שזה נובע מגאוה כי ככל שהמדע התקדם יותר אנחנו באמתחסדי הים
יודעים פחות ופחות.
אבל זה סוג של גאוה שבן-אדם מנסה להידמות לאל ולחשוב שהוא יכול לדעת וליצור כל דבר בלי מעצורים.
כמו שרש"י בתהילים על הפסוק "אמר נבל בלבו אין אלוהים", מצמיד לזה את הפסוק בישעיהו "אעלה על במתי עב אדמה לעליון".

יש גם צד טוב לזה כי אנחנו אמורים להיות מבחינה מסוימת כמו אלוהים: "אני אמרתי אלוהים אתם".
גאווה וטיפשות הייתי מוסיף.אוויל מחריש
מקום מומלץ לתפילות יום כיפור ברגע האחרון(להשלים מנמתוך סקרנות

בוקר טוב.

מחפש מקום נחמד ליום כיפור, יכול כמובן להשלים מניין, גם להיות חזן בעיקרון (אשכנזי-קרליבך והמסתעף).

אם למישהו יש רעיון במקום נגיש לתח"צ מירושלים זה יהיה מצוין, כן, הרגע האחרון וכו'.

ככה זה.

אם אתה ברגע האחרון מה אני אגיד ל המשוגע היחידיאחרונה

טיפ לצום קל ולחיסכון כספיפשוט אני..

אם אתם מתקשים לצום ומרגישים חולשה מעיקה,

עקבו אחר ההוראות הבאות ותזכו לצום קל (אולי) ולחיסכון כספי (בוודאות):

א. קחו כדור סוכרזית

ב. תעטפו אותו בנייר עם הכיתוב ''קליצום''

ג. תבלעו את הכדור שעה לפני כניסת הצום

האפקט זהה לכדורים שנמכרים תמורת עשרות שקלים ליחידה, תמורת אגורות ספורות בלבד.

בהצלחה!

צום לא פשוט

אבל חלק מאפקט הפלצבו זהקעלעברימבאר

ששילמת מחיר גבוה על זה.

אין מה לעשות, ככה נפש האדם עובדת (למרות שיש מקרים שבהם אפילו אדם יודע שזה פלצבו זה משפיע עליו, במיוחד אם יש כבר התניה פבלובית לפני)

כמו שכתבת, זה רק חלקפשוט אני..

במחקרים רפואיים, הנסיינים לא צריכים לשלם על לקיחת התכשיר, ובכל זאת גם חברי קבוצת הביקורת מגיבים לפלצבו.

כך גם ילד שמקבל תכשיר מהוריו, בלי שהוא שילם עליו דבר. או יולדת שמקבלת דיקור בבית החולים בחינם, והדוגמאות עוד רבות.

אתה צודק שאם נגיד לאדם שהכדור יקר יותר, תהיה לו ציפייה גדולה יותר ולכן האפקט יכול להיות משמעותי יותר.

בסוף נסיינים רפואיים יודעים שהתרופהקעלעברימבאר

יקרה רק מקבלים בחינם. אבל עצם המחשבה שתרופה יקרה, בין אם שילמתי או לא, יוצרת אפקט פסיכולוגי שהתרופה שווה מבחינה רפואית

Fasting, Weakness, and Staying SafeSmithmaxwell

Fasting can be challenging, especially when someone is experiencing weakness or other symptoms. I think it’s important to be careful with advice involving pills or medication and to rely on safe, medically appropriate guidance rather than unverified instructions.

אבל אם מראש לא תכננתי לקנות קלי צוםבוקר אוראחרונה

אז לא חסכתי כלום 😂

באלי ללכת עוד פעם לסליחותאורי ציון

חראם עד שאני ערה בשעה הזאת.

יש עניין?

זה סוג של תחושה של בזבוז?משה

כאילו שאסור לי לחיות בלי שאני עושה משהו?

זה פשוט ניצול הזדמנויותאורי ציון

לא הלכתי אגב

לפחות ניסית לישון?משה

(פעם היה לי פה שרשור של התמודדות עם אתגרי שינה, אבל היום אני כבר לא עומד מאחוריו עד הסוף)

כן, בהצלחה רבהאורי ציון

מעניין, חוששני אבל שפה זה לא העניין, אין לי שום בעיה ללכת לישון או להרדם..

אז למה בעצם נשארת ערה עד כזה מאוחר?משה

חסרות סיבות?אורי ציון

בכל מקרה, אני מאוד אוהבת את הלילה, אז אם לא צריכה לקום מוקדם למחרת לא ממהרת לישון.

נגמר לי הערב, רוצה את הלילהמשה

מה בעצם את אוהבת בלילה מאוחר?

אני יודע להגיד קצת על הרקע שלי מתי אהבתי לילות ומתי בקרים. וזה היה מאוד קשור למסגרות שפעלתי בהן.

הלילה הוא קסוםאורי ציון

אוהבת את השקט, את העולם הרדום, הרוגע שיש.

אבל מסכימה שהלילה שייך למביני עניין בלבד.

אני פשוט סידרתי את הלוז שלי כך שיתאים לי לאופי הזה. אפילו העבודה שלי היא בין היתר בלילה.

במה את עובדת?משה

אני יכול להגיד שמתישהו הגוף התהפך ואהב את הבקרים. אבל זה בעיקר בגלל סיפורי עבודה וזה שנגמרו המסגרות שתופסות את הבוקר.

עם נועראורי ציון

כשיש שגרה שלא מאפשרת אז אין ברירה. השאלה מהי ברירת המחדל של ההעדפות.

אז רגעמשה

איזה עבודה עם נוער יש שהשיא שלה בלילה?

שמירות בחוות\ גבעותאביעד מילואאחרונה

יש עניין לחזור בתשובהאריק מהדרום

אז יש הרבה על מה😅אורי ציון

מי זוכר אותי?😉 ואת השרשור הישן שליכתר הרימון

שמדי פעם אני חוזרת אליו לרעיונות.

סקר - משפט לקישוט לסוכה - צעירים מעל עשרים

בקיצור, אשמח לרעיונות נוספים למשפטים מהמקורות לכתוב בקישוטים לסוכה.

יאללה שוטו

זוכרים 😃משה

(שמחתי לראות אותך)

יאא, זוכרתנערת טבע

כשהייתי בישיבה הגבוההאריק מהדרום

אנשים היו כותבים פסוקים וציטוטים אהובים על הבוקסות שלהם.

אני כתבתי על הבוקסה שלי "את הכבש האחד תעשה בבוקר ואת הכבש השני תעשה בין הערביים".

המשפט הזה משפיע עלי עד היום.

תמיד לזכור את קרבן התמידכתר הרימון

גםאריק מהדרוםאחרונה

יִשְׂמַח יִשְׂרָאַל בְּצַל סֻכָּתוֹדורש טוב לעמי

מתוך הפיוט סוכה ולולב לעם סגולה

אותך כן, אותו לאנוגע, לא נוגע
ולחשוב מה חושב צבי סוכות אם הוא יראהנוגע, לא נוגע

את השלט הראשון תלוי בסוכה. דיסוננס לא קטן

מקווה שאתם זוכרים לטובה😉כתר הרימון

זה היה ביתינוגע, לא נוגע

סוכת חירות, מהבחירות

איזה כיף שהשנה סוכות בשבת

אני חושב שאם זה אפשרי אז לעשות המחשות יותר מעביר את המסר.

נניח לעשות משהו יפה של עננים ושמיים ואופק בצבע מתאים ולכתוב באמצע "שכינה".

אפשר גם לעשות שני כלים שבורים בהתאמה (או אולי לא שבורים), ולכתוב על אחד "ויהי בשלם סוכו" ועל השני "ומעונתו בציון" (ככה זה ממחיש את החיבור ביניהם)

יש לי באמת משהו עם כלי שבורכתר הרימון

ועל אחד השברים כתוב: הרחמן הוא יקים לנו את סוכת דוד הנופלת.

ויש עננים - לענני הכבוד

ויש לויתן גדול

ויש עוד מלאאא קישוטים מיוחדים ב''ה😊

אבל אני אף פעם לא שבעה...

נשמע מיוחדנוגע, לא נוגע

חשבתי עכשיו על לעשות אותיות גדולות כאלו בנפרד ולכתוב "בשעה שמלך המשיח בא", אבל לא יודע אם זה ישים.

אולי אפשר לשים אותם על מסגרת עם רקע של צהוב ואור (ראו באורי שזורח)

(המדרש הקצר הזה הוא תמצית העבודה שלנו בדור הזה של טרום המקדש: שעובדים בשביל המקדש ולא מחכים שיצנח, ומאידך מבינים שהשלמות שלו - הגג- השראת השכינה בו, לא תלויה בנו, וזו ענווה אמיתית ושלמה ולכן אנחנו נקראים "ענווים ענווים". ויש רצון כל כך גדול עד שקשה להאמין שהדבר העצום הזה, תכלית כל הבריאה, מתממש, ואז ההארה שזורחת)

אני לא בעד לכתוב פסוקיםדורש טוב לעמי

אך אם כבר כותבים, אפשר

יֵשְׁבוּ בַסֻּכָּה לְמוֹ־אָרֶב - עם של אריות!

(הפסוק הקודם הוא "הֲתָצוּד לְלָבִיא טָרֶף וְחַיַּת כְּפִירִים תְּמַלֵּא")

איוב לח, לט - מ

שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

תהא שנת פ.א - תשפאקעלעברימבאר

תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום

תהא שנת פחות זמבורותנקדימון

מהשנה של הבחירות הקודמות

תהא שנת פרקי זימרהנקדימון

תאמינו שיש פה זהבנקדימון

תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון

תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.

תאכלו שוקולד פלוס זנגביל

תנין שבולע פטריה זוהרת

תוכי שאוכל פסטה זולה

תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ

תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא

תדחה שוב פגישה זואשר ברא

תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון

תהיה שוב פאפא זמין.....נחלת

תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון

תהא שנת פינוי זבליםנקדימון

תעיזי שאפי פעלי זכיoo

בלי תהא שנת!משה

תלך שמוליק פה זורעיםחושבת בקופסא

תרצה שנעשה פוקר זבל

תהה שנת פתרון זהב

תופסת שנכנסת פה זהירות

תהא שנת פוטר זיוףנוגע, לא נוגע

תהא שנת פרס זכאית

תהא שנת פייס זכייה

תהא שנת פורום זורמת

תשמע פה זהדי שרוט

פורום דתי.

תאמין שרציתי פורשה זריזהל המשוגע היחידי

תדעו שזה פשוט זלזולל המשוגע היחידי

תהא שנת פיצוץ זורחאני צודק

תראה שתמצא פה זיווגךאביעד מילוא

זה הכי מקורי שעלה לי

אמן ואמןאני צודק

תמיד שומעים פה זמזוםרקאני

אהבתי!אשר ברא

נכתב בהשראת היתוש שהציק לי אתמול 😅רקאני

(יתושה… הנקבות הן אלו שמחפשות לעקוץ) שנה טובה!פ.א.

תהא שנת פתיחת זבולrrinaa

תהא שנת פחות זמן מסךוהוא ישמיענו

תמיד שטענדיג פרייליך זיין (להיות בשמחה תמיד)אביעד מילוא

זה הרמז שנתן הרבי ר' ישראל מויז'ניץ שליט"א

תהיה שנת פז 😏מבקש אמונהאחרונה

או שזה נוטריקון של "תתאשפז"

לא, לא כמו שחשבתם 😁

הכוונה שהקב"ה יחזור להתארח (מלשון אושפיזין) אצלנו בבית המקדש

אם לא מנצלים ימי חופשה הם נמחקים?רועישםטוב
כמו בכל החוקים הקשורים ליחסי עובד-מעבידפשוט אני..

יש חוק שקובע את המינימום,

ויש חוזי העסקה שיכולים להיות יותר טובים מהמינימום הקבוע בחוק.

זה נכון לשכר, הפרשות סוציאליות, צבירת חופשה, ולכל נושא אחר...

אז כן, לפי החוק מותר למעסיק למחוק ימי חופשה. האם זה קורה בפועל? תלוי בהסכם שלך מול המעסיק.

זה תלוי בהסכם עם המעסיק בגדולמשהאחרונה

אבל באופן כללי החוקים נועדו לעודד אותך לנצל את ימי החופשה ולא לפדות אותם בכסף. אגב, גם חברות גדולות לא אוהבות את זה.

לפעמים בתקופות של משבר כלכלי או אין עבודה מסיבות אחרות (סטייל מה שקרה באינטל לפני שנתיים) נותנים הוראה מהכספים לכל העובדים לשרוף את ימי החופשה שלהם כדי להקטין את החובות במאזן.

השרשור הראשון של התשפ"זזיויק

מה הנושא?

השרשור הראשון של התשפ"זמשהאחרונה

זה הנושא

השנה הקרובה שלכם תיראה אחרת מהקודמת?פתית שלג

ברורל המשוגע היחידי

אבל בגילי זה באמת אחרת

כןoo

אני תמיד בתנועה

לחלום

להגשים

לשפר