סינון אינטרנט לבנותאנונימי בלנ"ו

היי,

כגבר אני מודע היטב לחשיבות שיש בסינון על הטלפון.

לאחרונה, שתי בנות ('דוסיות' יחסית) שיצאתי אתן אמרו לי שאין להם סינון לאינטרנט, וזה מביא אותי לניסיון להבין האם ולמה יש צורך בסינון אצל בנות.

אז בנות יקרות וצדיקות,

קודם כל סקר: האם האינטרנט שלכן מסונן?

ואם כן, תוכלי להסביר למה זה חשוב לך?

אני עם סינון יחסית הדוקחיים של
ואהבתי את התשובה הזו:

כל אחד יחליט לבד - נשואים טריים
מסונן סינון מינימליחופשיה לנפשי
הוא לא מאוד יעיל, אבל עוזר קצת.
וזה חשוב לי מאותה סיבה שזה חשוב לבנים אני מניחה
אין ליראשיתך
לא צריכה. זה גם מפריע כשצריך לחפש דברים באתרים
גם אם אישה פחות "צריכה" סינוןוירושלים של זהב
יש עניין של אמירה: ביד שלי לא יהיה מכשיר שמחזיק תכנים לא יהודיים.
^^^ יש לי של רימוןמיונז

יש לך חסימה לתכנים לא יהודיים?חדשכאן
אני מניחה שהכוונה הייתה בעיקר לפורנו וכומיונז

כבר חשבתי ימות המשיחחדשכאן
חח טרם טרם. מסכימה שיש עוד תכנים שצריכים סינוןמיונז

עם זאת מתסכל שמלא פעמים סינון גבוה תוקע את הטלפון

רימון תוקע את הטלפוןחדשכאן
לפחות מניסיון שלי 🤷🏻‍♂️

(נעצור נצלוש? 🙂)
אממ אצלי הוא דווקא ממש סבבה..מיונז

אבל לאחותי ואמאשלי הוא באמת עשה בלאגן

אבל גם על נטספארק שמעתי תלונות 🤷🏻‍♂️

🤷🏻‍♂️חדשכאן
נטספארק חמודיםשושיאדית
אפשר לתקשר איתם
אם אכן זה הנושאאנונימי בלנ"ו

אז לכאורה ברור שלא לכל הבנות הכרחי שיהיה סינון, ואם יש בת שאין לה סינון זה לא מראה עליה כלום. נכון?

(בשונה מגברים שברוב המקרים אם אין סינון זה מראה שהוא גולש בכוונה לאתרים בעייתים)

לדעתי לאראשיתך
זה נראה לי דבר חברתי

נגיד לנשים שאני מכירה אין סינון ככל הידוע לי, לא שאלתי אבל אף פעם לא נתקע לי פלאפון של חברה כשהשתמשתי בו כך שלא נראה לי
לגבי הסוף-זה לא נכון ולא בסדר לחשוב ככה על אנשים זריםחופשיה לנפשי
משום מה הלך הרוח הוא שלבנות אין יצרים(לא אפתח פה את הנושא) ואני חושבת שלא מעט מהבנים חסרי הסינון זה בעיקר כי לעתים קרובות הסינון דופק את התפקוד של הפלאפון
^^^ultracrepidam

"מי שאין לו סינון זה כדי שהוא יוכל להכנס לאתרים בעייתיים"

וואו, ממש לא

צודק לגמרימישהו איתי
סליחה, אני קורא שובultracrepidam

ואני רואה שזה לא בדיוק מה שהיה כתוב.

מה שהיה כתוב זה שזה מה שזה אומר, לא שזאת המטרה (כלומר יכול להיות שאין לו סינון מסיבה אחרת אבל זאת התוצאה)

אני עדיין חושב שזה לא נכון, אבל כאן כמובן יש כאלה שכן, והשאלה אם מדובר באחוז זניח, מיעוט משמעותי, רוב, רוב משמעותי... ולגבי זה אין לי נתונים אמינים

^^סביון
היה לי פעם רימון בפלאפון, ומחקתי אותו כי הוא עשה המון בעיות (ובפעם האחרונה שבדקתי, לא כ"כ מזמן, הם לא התקדמו בכלום...). כרגע אני עם הסינון של חברת הסלולר, אמנם הוא לא מסנן סתם תמונות לא צנועות וזו אכן בעיה. משתדל לגלול מהר ולהסיט מבט כמו ברחוב.
מניסיון שליחדשכאן
רימון דופק, נטספארק אחלה
שניהם (ועוד כמה) אותה אפליקציה בדיוקסביון
איך זה הגיוני?
🤷🏻‍♂️ אני יודעחדשכאן
נראלי רימון זה עוד שכבה על גבי 🤷🏻‍♂️
מניסיוני ככה זה..
באותו פלאפון או פלאפונים שונים?סביון
באותו פלאפוןחדשכאן

לדעתי הכרחיחיים של
מה החשיבות והעניין באמירה הזאת?אנונימי בלנ"ו

אישה צריכה סינוןשושיאדית

וזה ממש לא קשור למין שלה או לדרגה בה היא נמשכת לתכנים אסורים. (הגם שהיא מועטה עד בלתי קיימת)

כל יהודי צריך לשמור על טוהר החפצים שלו, וגם אם בד"כ את לא משתמשת ב"גוגל" או "יוטיוב" מכשיר הקשר שלך, אמור להיות פנוי מכל גישה לתועבות העוה"ז.

שוב, בכלל בלי קשר לצריכה של התכנים האלו.

פשוט לדעת, שהמכשיר, שנמצא בידיים, אוזניים ועיניים טהורות, שיהיה נקי בעצמו ובכל מקורות המידע אליהם הוא יאפשר לך גישה.

המכשיר הוא כלימפצ. ל
מי שמחפש זבל ימצא אותו מחוץ למכשיר שבידו.זה ממש לא בעיה בימינו.
אני לא רואה אידיאל בשמירה קפדנית על מכשיר אם אין בכך צורך.
זה לא נכון - בכלל. כי זה לא קשור ללחפש זבלנרו יאיר.

במכשיר הזבל בא אליך...
וגם, אפילו אם בזכות זה מי ש"מחפש זבל" ימצא פחות,
וממילא יפול פחות- זה שווה הכל.
כל נפילה היא המון. וכמו שלא דומה פרקו של השונה 100 פעמים ל101 (בין עובד אלוקים לאשר לא עבדו..),
כך גם לא דומה זה שהצליח ליפול רק 100 פעמים ולא נפל את הפעם ה101

די להטיףראשיתך
לא כולם סובלים מאותה התמודדות. שחרר.
אין אפוטרופוס.הָיוֹ הָיָה

בטח לא למי שמתנשא כביכול "אינו סובל מהתמודדות"...

חפרתם ממשראשיתך
זה לא התנשאות. כמו שיש כאלה שלא אוהבים טעם חמוץ או מתוק, יש כאלה שזה לא העניין שלהם. אני ממש מקנאה בכאלה שלא אוהבים שוקולד, אז הם מתנשאים? מה קשור
את מוכנה להצהיר כאן שמעולם לא נתקלת בתוכן לא ראוי?הָיוֹ הָיָה

נתקלתי. דפדפתי הלאה.ראשיתך
כמו בכל דבר שלא רלוונטי לחיים שלנו. כל מאכל לא כשר שרואים בחנות צריך לברוח? לא. פשוט לא קונים
יפה. ניזוקת.הָיוֹ הָיָה

יש אנשים שמעוניינים לשמור על טהרתם ולא להינזק.

ובמקרה, רק במקרה, התורה היא זו שמלמדת אותם לעשות כך, ולא איזה מידת חסידות הזויה שהם מצאו לעצמם היכנשהוא.

מי שלא רוצה להיכנע לתורה - לבריאות. אבל שלא יהפוך את מי שכן רוצים זאת - לנכים, כביכול אדם ששומר על עצמו באינטרנט אמור להתבייש ש"בכלל זה מעסיק אותו".

ניתוק מהמציאות לא מביא כבוד. מאוד לא.

"כביכול",ראשיתך
אתה ממש לא מאמין שיש עוד סוגים של אנשים אה
בריאות
לא. אני לא מאמין.הָיוֹ הָיָה

אין אדם ששום תוכן בעולם לא יכול להזיק לו.

מי שמכריז על עצמו ככזה - הוא או שקרן או שוטה. ואכן צריך הרבה בריאות.

טוב די סיימתי עם הדיון הזהראשיתך
חח זה ממש לא קשור ל"אותה התמודדות"נרו יאיר.

כפי שכבר כתבתי מקודם..

א. לא מבין למה את לוקחת כל כך קשה שתי הודעות בסך הכל שכתבתי...
ב. זה לא קשור להתמודדות אישית בכלל, זה עניין של מציאות והאם אנחנו מאמינים (ורוצים)
לקחת אותה למקום טוב יותר...
שמא את אומרת שהמציאות מתוקנת? אם כך את חושבת אז זה דו שיח של חרשים, אבל אם את מאמינה ומסכימה גם כן שהיא בעייתית אז לא רואה סיבה שלא תסכימי איתי/איתנו.

ובבקשה לא לקחת קשה. כולנו רוצים לעשות טוב ולדבר באופן מכבד

ממש לא נכון.שושיאדית
עבר עריכה על ידי שושיאדית בתאריך כ' באייר תשפ"א 23:10

מי שמחפש זבל, זו כבר בעיה אחרת, חמורה יותר.

העניין עוסק באנשים - שלא מחפשים זבל. אנשים נורמליים בשכלם ובנפשם.

ו...לא הבנתי, אם את לא רואה בזה אידיאל, אז את כן מחפשת אחרי זה?

לא באמת מעניין אותי מה תעני, אבל תחשבי על מה שאמרת.

אז כתבת "אם אין בכך צורך" כתבו פה רבים וטובים שיש צורך גדול, וגם בלי קשר לצרכייך הנפשיים, או האינטלקטואליים, אלא בשביל המכשיר עצמו.

ואל תתקעי את הראש בקיר סתם. זה המכשיר שלך, לא שלי. את תחסמי אותו באיזו רמה שתראי לנכון - או לא.

אבל זה ממש לא אומר שהדרך שלך היא הנכונה.

מה לא נכון?מפצ. ל
עבר עריכה על ידי מפצ. ל בתאריך כ"א באייר תשפ"א 10:50
מה פשר ההודעה העוקצנית הזאת?
את מוזמנת לעשות מה שבא לך אבל בטח שלא לכפות את דעתך על מי שלא מקבל אותם. לא רמזתי שום דבר בעייתי על אף אגם שבוחר להתקין סינון.ציינתי עובדה פשוטה- מי שמחפש יכול למצוא בכל מקום על אף המכשיר 'המטוהר' שבידו.
מה כאב לך במה שכתבתי?למה להגיע לצורת כתיבה מאשימה, אישית ולא נעימה כזאת?? אמרתי שאנטרנט הוא כלי.מה שנכון.
ושאני (אני! סבבה?) לא רואה אידיאל ענק בעצם התקנת סינון כשלעצמו,סינון הוא רק אמצעי עזר, לעיתים הכרחי ממש ולעיתים, לדעתי, פחות.
אנשים כתבו דברים ויכולים לכתוב מה שבא להם,אני לא חייבת לקבל הכל.
יש תחושה שאתם רוצים לייצר תחושה כאילו מי שבצד הקדושה חייב לשים ומי שלא- לא..(קצת מזכיר לי את הפאשקווילים הדורסניים ההם..)לא מסכימה עם זה ,מה לעשות?אנשים עוד יכולים לחשוב אחרת? תלמדו לכבד רצונות והחלטות של אנשים אחרים.
מכאן ולהבא כל אחד יעשה את החשבונות שלו עם עצמו ויעשה מה שנכון לו.
אין לי שמץ מושג למה הגעת לסגנון כתיבה כזה, כדאי לבדוק למה זה.
מקווה שפעם הבאה תשקיעי קצת יותר מחשבה לפני שאת יוצאת בצורה כזאת על אנשים שאת בכלל לא מכירה.
@שושיאדית
לא כפיתי את דעתי.שושיאדית
והדגשתי את זה.
שהמכשיר שלך- אינו העסק שלי.

סליחה אם הרגשת מאויימת. לא התכוונתי בכלל, אלא להביע דעתי בלבד.
אבל מה שאנחנו טוענים שזה זה כן ,אידיאל ענק" לשים סינוןנרו יאיר.

וזה לא קשור לנפילות..
זו אמירה.
למה שאני שייך. לאיזה עולם אני שואף ורוצה להיות קשור.
בידיעה שמי ששולט שמדיה כרגע זו תרבות מערבית שהרבה מערכיה סותרים את התורה לחלוטין..
(ויש לשקול ולדון כיצד בכלל אנחנו משתמשים בה, ואם אכן כן, אז מה הם ההגבלות שאנו עושים לכך - בבחינת, "ועשו סייג לתורה", "ועשו משמרת למשמרתי")

בכל מקרה, קראתי את כל התגובות ויש כאן ויכוח די לגיטימי.
זכותך לחלוק כמובן,
אף אחד כאן לא העליב או כתב בסגנון מתנשא או פוגעני

יפה.נרו יאיר.

שכוייח

יש סינון של רימוןברוקולי
יש לי סינון של רימוןכיסופי לילה
וברור, שבנות צריכות סינון לאינטרנט.
נכוןנרו יאיר.אחרונה

יש לי אינטרנט מסונן הייתי בכל הרמות סינון שישאיה😍

ברימון היתיי בכל ההגנות 

בנטפרי 

בהדרן בפון 

באתרוג 

ועכשיו אני ברימון הרמטית עליתי אתמול מבינונית 

ואני יגיד לך למה זה טוב וחשוב 

1 חוץ מרמות הגנה גבוהות מאד אז האינטרנט רובו פתוחיח כולל הכל...

אפילו שזה אומר שזה לא פתוח ... 

לא חייב אפילו להבין בזה מידיי כדי להיכנס לכל מה שבא לך דרך קיצורים למיניהם ...

2 לבנות זה יותר חשוב לשמור על עצמם אפשר ליפול בזה יותר בקלות כי אין לנו חיוב ללמוד או משהו כזה אנחנו יותר עובדות אז הכל בסבבה ולא רואים עלינו אפילו שהיינו בזה וזה ממש בעייתי כי זה משנה השקפות ודעות ודברים שאנחנו אפילו לא שמים לב אליהם 

כל מה שאמרתי לכן כאן זה מניסיון 

אני חושבת שככל שיותר חוסמים זה יותר טוב

אבל כמובן שזו רק דעתי 

בהצלחההה

אפשר גם להוריד את האפשרות לגלושחמדת66

פחות מצחיקאיה😍

יש לי סינוןהרמוניה
למישהי קרובה שלי אין ולמרות שהיא לא נכנסת לדברים לא טובים מלכתחילה יש כל מיני אתרים זבל וסתם דברים שפשוט חבל שהיא נחשפת אליהם... אם אתר לא נקי ואתה נכנס אליו בשביל משהו אתה חופשי יכול לעבור למשהו אחר באתר הזה שבלי לשים לב הוא בכלל לא ראוי.
כאילו אין לי ספק שזה מתמימות והיא לא חושבת שזה פוגע בה, אבל בסוף יש לזה השפעה שניכרת במחשבות ובדעות.
בעיקר עקב מינימום שעתיים מסך ביום ועקב תפקידו של הסמארטפון כחבר הכי טוב לשעות בדידות.
ב"ה אין לינופת צוף

לא אינטרנט ולא סמארטפון

שקט נפשי וטכני
איכות חיים ושלוות נפש
הזמן הרבה יותר מנוצל, התשומת לב לסביבה הקרובה והרחוקה הרבה יותר גדולה

והנאות שצורכת הרבה יותר מהותיות ואמתיות

זה שווה את החסרונות המועטים(:

איך בדיוק את מגיבה פה בפורום אם אין לך אינטרנט?🤔אנונימי בלנ"ו

מחשב של הביתנופת צוף

אין לי סינוןאפרת????
בחיים לא נכנסתי למשהו לא טוב וגם אין לי פיתוי לזה. לאחרונה חשבתי דוקא כן לשים סתם בשביל הגדרה עצמית, לא משהו מעבר, אבל זה נראלי סתם מעצבן ומאט את כל הפלאפון...
אני בישיבה דוסיתבייניש נח
הרב שלי מנהל מידרשה ושאלתי אותו לגבי סינון פלאפון לנשים... הוא אמר לא לפסול אם אין סינון כי הן פשוט לא נפגשות עם ברעיון הזה...
ובכלל זה יצר יותר חלש אצל נשים
תודה על התגובה!אנונימי בלנ"ו

יש לינועה גבריאל
האמת שלאף אחת מהחברות שלי זה לא מסונן, כי הן לא רואות בזה צורך משום מה.
עם זאת, אני כן רואה בזה חשיבות מאוד גדולה.
זה שאני אישה זה לא מתיר לי לראות תמונות/סדרות/סרטים לא צנועים, אפילו אם יש בהם נשיקה..
אישה צריכה לשמור על הנפש שלה והנשמה שלה בדיוק כמו גבר, רק שלרוב יהיה להן פחות דחף לראות והן יסתכלו על זה בצורה שונה. אבל אצל נשים גם דברים יכולים להיחרט בנפש ולהרוס חלקות טובות.
אז אני פשוט מעדיפה לחסוך מעצמי את זה וההשתדלות שלי זו החסימה שנראת לי בסיסית..
אני חושבת שאישה צריכה סינוןחיים של
מאותה סיבה שגבר צריך סינון..
לאונסי

אין חסימה. ולא מרגישה צורך להכביד על המכשיר

היהענווה1
עבר עריכה על ידי ענווה1 בתאריך י"ז באייר תשפ"א 15:10

מאוד מפריע לי לצאת עם מישהי ללא סינון. 

לא ממש מבין למה שיהיה הבדל בין בנים לבנות בזה. בעיניי אין שום סיבה לחלק בין בנים לבנות. כל תוכן בעייתי שבנים לא צריכים להיחשף אליו, כך גם בנות לא צריכות להיחשף אליו. 

כנראה שכל אחד יגדיר אחרת מהו תוכן בעייתי שאין להיחשף אליו. אך אני חושב שאין להיחשף לכל תוכן שפוגע אפילו מעט ביראת שמים של האדם. ויש המון תוכן באינטרנט שהוא הפך רוח הקדושה והטהרה, וצריך לשים לב למה אנחנו נחשפים. 

וכדאי לקרוא את הספר "כלים ביד כלינו", שעוסק בנושא של השפעות המדיה.

ואוסיף שגם נשים צריכות לשמור על העיניים:
- אסור לצפות בתוכן בעל אופי מיני, גם למשל נשיקה.
- אסור לבחורה לראות אזורים שבדרך כלל מכוסים אצל גברים (לפי מה שנהוג באותו מקום). למשל אסור לראות גבר בלי חולצה. וזה בלי קשר האם היא נהנית מזה או לא.
- ובכללי אסור להסתכל על גברים לשם הנאה מינית. וזה כבר אינדיווידואלי אצל כל אישה, האם לראות גבר גורם לה הנאה או לא. אני מבין שאצל נשים זה פחות עובד לפי העיניים.

ברור שכמו שאסור לגברים לראות כך גם לנשים אבלאפרת????
לנשים יש פחות פיתוי מגברים לכן הן לא יכנסו לדברים שגבר כן יכנס, אפילו שלשניהם אסור...
זה לא נכון לכולן ולא לכולםחופשיה לנפשי
כל אחד מדבר מהמקום שלו, מקסימום ממה שהוא רואה בסביבה הקרובה שלו.
חשוב. תודה...לב אוהב

אסור לראות גבר בלי חולצה? לא ידעתי...הרמוניה
...לב אוהב

בפון- אין לי דפדפן בכלל וזה נחמד שיש לי את השקט שלי בנסיעות וכשאני מחוץ לבית וכו'

במחשב של הבית- אין סינון. מעולם לא היה. אישית, לא מרגישה שצריכה... 

היהפי
לא אין לי סינון ..
אבל אני לא אוהבת במילא לראות דברים פחות טובים או לקרוא ספרים לא נכונים .

אני כן חושבת שהעולם מלא בדברים שאנחנו צריכים לסנן לבד גם אם זה מגיע אלינו .

באופן כללי לא אכפת לי לשים סינון דווקא מתאים לא אוהבת לראות פרסומות של הצד גם לא את של פה .
וזהו לא כל-כך חשבתי על זה.

לעומת הבנות פה אני חושבת שיש הבדל עצום בין בחורה בלי סינון לבחור בלי סינון .
ולכן אי אפשר להשוות נקודה

כמובן שאם בעלי ירצה סינון אני הראשונה שאסכים

בנוסף לא אפסול בחור בלי סינון ..
אני חושבת שגם בחור עם סינון יכול לגשת ע"י קיצורים וכו'.. לתוכן פחות מתאים ..
כן אפסול בחור שרואה סדרות ממש לא לעניין .

אמ וזהו אני ממש לא חושבת שצריך לפסול בחורה בלי סינון .. רק אומרת שזה שיש אנשים שנכנסים לדברים לא ואו ולכן שמו סינון לא אומר שכולם כך.
מצד אחד ממש נכוןהרמוניה
מצד שני לדעתי עצם זה שיש לך אפשרות- אינטרנט פרוץ זה כבר אומר שאתה לא שם גדר...
ואם עכשיו זה לא מעניין אותך מי אמר שלא יקרה משהו שיגרום לך שתרצי להיכנס למשהו לא צנוע?
אני כן חושבת שהרבה יותר מורכב להגיד לפסול/לא לפסול על זה ובעיקר על בנות זה לא אומר, אבל מבחינת מה כל אחד יעשה די ברור לי שרצוי לשים סינון

והעניין של לסנן מה שמגיע אלינו גם חשוב מאוד אבל זה לא סותר למנוע את עצמנו מניסיון...
אבלהפי
אין לזה סוף..
ואם את מבינה בזה אני רוצה לשאול (:?
איך הסינון פועל? הם מתרים לך כמה אתרים כשרים וכל השאר מוגדר כחסום.?

או שהם חוסמים אתרים שבעינהם לא צנועים.. כי אין לזה סוף.

באופן כללי למה שאני ירצה להיכנס למשהו כזה . אני מניחה שאם מישהו ירצה לראות או לקרוא משהו לא טוב כבר יגיע לזה לבד ..
גם אם לך אין סינון ולמישהו לידך יש או במחשב אין .. או סיסמא וכו'

מבינה אין לזה סוף .. השינוי צריך לבוא הרבה מעבר

כן...הרמוניה

אני לא אגיד לך שהסינון מאה אחוז בגלל שבאמת אין לזה סוף. לפעמים נתקלים בדברים שהיו צריכים להיות חסומים ולא נחסמו ולפעמים יש דברים שאין איתם בעיה והם חסומים. לפי הסינון שלי יש- רימון, אז זה תלוי באיזה רמת חסימה את בוחרת וגם את יכולה עם סיסמא (אם היא אצלך) לפתוח לך את ההגנה לפרק זמן מסויים או משהו כזה. בעיקרון הכל פתוח אלא אם יש אתר בעייתי עם תכנים/ סרטים/ כתבות לא צנועות ואז ככל שעשית חסימה יותר גבוהה יחסמו לך אותו. ביוטיוב הם חוסמים סרטונים מסויימים ולא את כל האתר... יש עוד אתרים כאלה שהם באמצע ויחסמו מהם רק עמודים מסויימים..

לי בשנה הראשונה זה עשה בעיות בפלאפון אבל אחרי זה הוא נהיה סבבה... 

ובאמת מעניין אותי לא יוצא לך להתקל בכתבות שאמרת: במחשבה שניה לא הייתי רוצה לקרוא את זה או לראות או משהו כזה? או סתם פרסומות לא צנועות שקופצות? 

בתור אחדekselion

שעשה עבודת מחקר מטעם המגמה שלי על הנושא הזה

האפליקציות האלו מתחלקות לשני 2 סוגים

יש רשימה לבנה ורשימה שחורה

אלו מושגים בתקשורת רשתות אסביר לך כאן בקיצור מה זה.

רשימה לבנה זה כאשר המכשיר חוסם באופן דיפולטיבי את האפשרות להיכנס לכל האתרים אבל מתיר לך רק אתרים מסוימים שעברו בדיקה.

זה קיים בעיקר באפליקציות של חרדים כגון נטפרי וכו.

ברשימה שחורה זה שונה יש שימוש בAI שזה בעצם אלגוריתם שמזהה איום ולכן חוסם אותו.

זה כלי מאוד מגניב כי כביכול יש לו שכל משלו והוא לומד דברים כל הזמן וכך פועל.

את זה יש באפליקציות של הדתיים הלאומיים כגון נטספארק רימון וכו.

כמובן שעם נטספארק יש לך הרבה יותר דינימיקה לגלוש באינטרנט מאשר עם נטפרי שלא תוכלי אפילו להיכנס לויקפדיה.. 

מכל מקום גם נטספארק אפשר להגיע לרמות סינון מאוד מאוד גבוהות בגלל זה יש לא מעט חרדים שכן משתמשים בזה כי הם מזהים את היתרונות ואת הדינימיקה שזה נותן.

אני פעם הייתי משתמש בנטספארק ברמה הכי גבוהה אבל זה היה מקריס לי אשכרה את המכשיר..

אני זוכר שפעם אחת פתחתי בווצאפ סרטון של גבר בלי חולצה ואז אחרי כמה שניות זה זרק אותי מהווצאפ וקיבלתי התראה מנסטפארק ולא יכולתי לצאת מזה תקע לי את המכשיר לכמה שעות טובות.. לא נעים.

בקיצור הנקודה שלי שנטספארק זה דיי מתוחכם זה לא שהם בוחרים אתרים צנועים ואתרים שלא - יש לך תוכנה שעושה את זה בעצמה (וכמובן שזה תלוי באיזה רמת גלישה את)

מעניין תודההפי
אין לי בטלפון,נועה.

לא מגישה צורך.. כי גם כמעט ולא גולשת דרך הפלאפון. האינטרנט משמש אותי בעיקר לווצאפ/ חיפוש דברים שאני לא בבית. (פשוט משתמשת בעיקר במחשב נייד). 

במחשב של הבית יש לנו סינון של רימון. לא חושבת שזה חובה שלבנות יהיה סינון. 

אין לי סינוןאיכה
אני חושבת שאני צריכה להציב לעצמי את הגבולות שלי בעצמי.

החיים לא מתחילים ומסתכמים בטלפון,
דברים לא ראויים ולא צנועים אפשר למצוא בכל מקום וללמד את עצמנו להתרחק מהם זה מידה שצריך לקנות.

לא אומרת שזה קל, אבל זה אפשרי, בעזרתו יתברך.
להשתמש בסינון זה גם בעזרתו יתברך 😏חדשכאן
אין סתירה בין הצבת גבולות לסינון
אין.איכה
אבל יש סתירה בין הצרכים שלי מהפלאפון לסינון.
אהה כי כל התוכן היה נשמע שישחדשכאן
סבבה
אין לי סינוןאן#שרלי
ולא מרגישה צורך
אין ליבתוך בני ישראל
לא כאידיאל... פשוט אף פעם לא נתקלתי במשהו שגרם לי לומר: אה, אם היה לי סינון זה היה נחסך ממני.
אם הייתי משתמשת באינטרנט יותר הייתי שמה חסימת תמונות או משהו.
מקווה שעדיין רלוונטי התשובה שלי🤷‍♀️🙈ציפור מדבר.
לי יש הגנה, רימון

דבר ראשון אני חושבת שבנים יותר צריכים הגנה מבנות.
אבל זה לא אומר שבנות לא צריכות. אני יכולה להעיד על עצמי שנוח לי עם זה ואני לא מחפשת לפרוץ אץזה למרות שאפשר ממש בקלות.
כי אני יטדעת שזה לטובתי.
בעיקרון אני לא מחפשת את החוסר צניעות הזה, אני שמה הגנה בעיקר כי:
א. אי אפשר ךסמוך על יצר הרע, כי אני מכירה אנשים שנפלו לשם בלי לשים לב בכלל ואפילו בלי מודעות לטומאה שבזה, אז אני שמה הגנה וברגע שיש לי אתר שלא נפתח ואני לא מכירה אותו, אני מחפשת משו אחר, אם זה אתר שאני מכירה וזה חדפ, אני מבקשת מאבא שלי לפתוח לרבע שעה, אבל זה לא קורה כמעט.

ב. כדי שלא יקפצו לי הודעות\סרטונים\תמונות, מזעזעות, ולא צנועות, כי תכלס, זה חסר שליטה, פתאום קופצות הודעות ותמונות לא צנועות שזה לא מומלץ בכלל בלשון המעטה..

בכללי, יש לי חברות בלי סינון שהן לא ככ צריכות. מזתומרת לא צריכות? פשוט כאילו, הן לא חושבות על זה, כמוני יעני, פשוט אני החלטתי לחסום מראש. אבל אני יודעת שהן באמת לא צריכות, נכון לעכשיו.
מצד שנייי, ישלי חברות שדחוףףף צריכות הגנה כי הן ממש מחפשות את החוסר צניעות וזה ממש חבל לי עליהןן! בנות טובות ממש!

בסך הכללי ממש, תלוי ממש ממש בכל אחת, איזה בת היא? מה היא מחפשת? מה היא רוצה?... וגם בסופו של דבר, ההגנה היא לא האמצעי היחיד שיעזור לחסום כי אפשר לעשות שטויות גם כשיש הגנה, אזז..

מקווה שזה מובן..
ומקווה שעזרתיי😁
א. אני לא בת.. ב. בוודאי שזה חשוב גם לבנות.לא "חסינות לכלוך"ד.

בנות חייבות לשים סינון מהסיבה הפשוטה שהיא/נרו יאיר.

שסוף כל סוף התכנים של "עולם הרוע" המחפיץ והמערבי
מקבלים את כוחם מכל צפייה בהם שמגבירה את פרסומם וממילא את כוחם ואת הכסף שלהם
ומאחר שכך, כל המאבק בינינו, אלו שמאמינים בטוב, בטהרה ובתמימות,
אליהם, הוא של כולם
בלי הבדל בין בנים לבנות!!

לכן כל בת, במיוחד נשואה (בהווה או בעתיד) שלבעלה יש גישה לפלאפון שלה, וכל בן,
לא משנה גילו וסטטוסו צריכים סינון בפלאפון 

כאמירה

שאנחנו מאמינים בעולם של טוב ושלא כל דבר נכנס אלינו הביתה, לעיניים ולנפש.

בהצלחה
יהיו דבריי לרצון..

אני לא חייבת שומר בכניסה לבית.ונסי
אני לא מרגישה צורך להתקין שומר בנייד.

לצערי לא הבנת שהגנב כבר בתוך הבית...נרו יאיר.

ובמקרה הזה דווקא היית שמחה שהדברים היקרים יהיו שמורים בכספת...

ב. לא הגבת עניינית על מה שכתבתי

תקרא שובונסי
לי יש כמה מכשיריםשושיאדית
יש מחשב אחד שלי, של הלימודים, העבודה והקורסים.
אבל הוא חסום בנטפרי
אזהרה!!!!!! אל תתקינו נטפרי בחיים... זה רק גורם לתסכול ולא נפתח שום דבר, הם חופרים בכח התמונות שנשלחות, עד שנפתח משהו... מתייאשים ממנו, ואי אפשר לתקשר איתם בכלל.

אז נטפרי זה זוועה.
חוץ מזה כל פעם שאני צריכה לפתוח משהו שנחסם בנטפרי(נחסמים שם לא רק דברים לא צנועים, אלא גם אתרים עם"דעות חיצוניות" או "ציוניות" וכל מני דברים מוזרים או סתם משחק שבניתי ובא לי להריץ בנט, הם צריכים לחפור לי בתמונות שם... )
בקיצור יש עוד מחשב להצלה- שהוא בלי סינון.
שאר המכשירים בבית חסומים בנטספארק בכל הדרגות.

חשובה לי החסימה, כדי שאוכל לגלוש באופן חופשי, חסימות שסומכים עליהן, חוסכות זמן בדיקה.
לדוג' במחשב הלא חסום, חיפשתי מאמרים שהייתי צריכה והערך ההוא נחסם לי בנטפרי (מטעם דעות חיצוניות) וכשהיגעתי לאתר כלשהו וקראתי הרגשתי שמחדירים שם מבעד למילים מסרים ממש מעוותים, אח"כ גיליתי שזה היה אתר של ישו"ע ... מיד סגרתי ובדקתי בכל מאמר, שהוא ממקור טוב.

חשוב להשקיע בסינון, כי חשוב מאד לשמור ולפקח על התכנים שאנו קוראים, הכל נשאר בתת מודע ומשפיע מאד על החיים והדעות.
סינון לפי הרמה שאדם בוחר לעצמו.
לא מדי חנוק, כדי לא לחוש תסכול ושמרנות יתר, ולא םרוץ מדי, כדי לגלוש באופן חופשי ובטוח.
בדוק יש דרך לחסום לבד לא?הפי
פשוט לקחת את האתרים שרוצים לחסום ולא לתת גישה אליהם.

או הפוך..
דרך הפרוקסי
לא כ"כ בדקתי את זה...שושיאדית

אבל אני מעדיפה לא לחפש במיוחד אתר שאני רוצה לחסום... כי יש מליונים כאלו.

אני ממש לא הולכת לבזבז על זה אנרגיה, ולא סיכון.

כן,יש לי סינוןמישהי 1
חשוב לי לשמור על הרמה התורנית שלי
וגם אני חושבת שנאה דורשת נאה מקיימת,כמו שאני מצפה מהבחור שיעשה סינון לפלאפון,כך אני צריכה לנהוג
אני חושבת שמי שאין לו/לה סינון לא יכול לקרוא לעצמו תורני.נקודה.
זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה

כן, מביןארץ השוקולד
צודקת 
כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"ת
🥺❤️מבולבלת מאדדדד
נקווה שבקרוב אחותי❤️

חנוכה שמח🥰

אמן(:הפי
😢בחור עצובאחרונה
משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל

חבר'ה אני צריך ייעוץ.

אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).

אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.

אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!

מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?

יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?

א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.

האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'

ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.

ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...

א. מאוד מסתייג מהביטוי הזהadvfb

מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה? 

בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.

כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.

גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.

לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.

תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.

לא זוגיות, אבל בהחלט שזה מרכיב חשוב בולגיטימי?אחרונה

בתור מישהו חדש בעולם הדייטים, הוא אולי מדמיין לעצמו שיפגוש בקרוב את הנסיכה שלו, והם יחיו באושר ובעושר עד עצם היום הזה.

כלומר,

אני חוששת שיש כאן דברים שהוא לא לוקח בחשבון:

לאיזה סוג של קשר אני מצפה עם חמי וחמותי? עם הגיסים והגיסות?

האם נוסעים אליהם לשבתות וחגים? איך זה נראה?

האם יהיו מפגשים משפחתיים? מה התוכן שלהם?

האם הדודים וסבא וסבתא שותפים פעילים בגידול הילדים? (בייביסיטר וכו')?

האם הנ"ל הם גם משענת כלכלית?

כמובן שאפשר להמשיך לדבר על מערכות יחסים לא בריאות - כמו התערבות בזוגיות וכו'. אנחנו לא חיים במציאות סטרילית, ואני בטוחה שאם תלך לפורומים המקבילים תמצא שרשורים על בעיות בתוך המשפחה.

בעיני יש מחירים לשני הכיוונים - בין אם נמצאים בקשר (וצריך להגדיר משהו), ובין אם נמצאים בניתוק (מה המסר שזה מעביר לילדים?)

מסכימה איתך שאין דרך להעריך את המורכבות, ובטח כשאין לנו מושג מה צופן העתיד.

אבל זה טעות בעיני לחיות בתודעה שאנחנו נחיה בבועה שזה רק שנינו והילדים שיבואו...

מה זה משנה מאיזה משפחה היא באה?תוהה לעצמי
בעלי ממשפחה דתית לייט מאוד, והוא יותר דוס ממני. אנשים גדלים ועושים בחירות משל עצמם בחיים
סליחהיובללל
סליחה שאני שואל, אבל האם וכמה יש חיכוכים שזה יוצר? זה בוודאי לא פשוט הרי, כל המנהגים, כשרות, שיח, צניעות, שמירת שבת ועוד המון מורכבויות שיכול ליצור. אז איך מתמודדים עם זה?
לא יוצר חיכוכים בכללתוהה לעצמי

את כל ההלכות שנוגעות לכולם כמו שבת כשרות וכו' נוהגים לפי בעלי, שחלק מהדברים עושה כמו המשפחה שלו בחלק מחמיר יותר. מה שנוגע רק אלי כמו צניעות זה עניין שלי.

ברור שהמקום התורני שלה משנה, אבל נשמע שהיא החזקה. המקום התורני של המשפחה לא משנה בכלל בעיני.

לגיטימי אבלזיויק

תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...

תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..

..יובללל
בוודאי שחשבתי על זה. אבל גם יש הבדל בין הדור שלנו לבין הדורות שלהם. הנושא אשה יבדוק באחיה.. וכו וכו. ברור שהאדם עצמו הוא העיקר, אבל זה חבילה שלמה. 
נכון ולכן נשאר פה עניין האופיזיויק
של שניכם
אני חושב שיש לתת משקל למשפחה.אדם פרו+

לאו דווקא רק בפן התורני.

לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת

בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה

מאשר היא.

אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי

אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון

עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה

שהיה בבית שממנו באה.

אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה

אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.

אבל גם לפי המקורות,

כתוב בשולחן ערוך לישא

בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.

המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.

וגם אם החליטה לשנות כיוון

מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף

תזכר במנהגי הוריה.

אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי

וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה

אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים

ולא כאלה חזקים.

מה דעתכם?

מענייןיובללל
מעניין מה שאתה אומר. בסוף ברור לי שהבית הוא משקל מאוד מאוד משמעותי. והשאלה שלי היא בתכלס כמה יחס לתת בין המידות של הבחורה לבית המידות של הבית שלה (או בפן התורני וכו)? הרי בסוף כמו שכתבו מעליי ראינו מאיפה הגיעו האבות והאמהות שלנו..
יש כאלה שחשוב להם יותר ויש כאלה שפחות חשוב להםadvfb

תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.

תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.

המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות

חשוב שתקרא את זההמצפה לישועה

יכול להיות שכבר כתבו בדומה

תמיד יש שונו בין אנשים ומורכבות ויתרונות וחסרונות לכל אחד בעיניו לפי ענייניו.

החשש מאוד מובן אבל עם חששות צריך להיפגש ולא לברוח כדי לראות במה האם יש ממה לחשוש.

תפגוש את הבחורה תשמע ממנה על המשפחה שלה על היחס שלהם למקום שלה...

גם לא הייתי מעלב את זה בכלל בהתחלה.

תראה שיש ביניכם התאמה וכו'

אולי זו אשתך?

ומשם כבר תגיע לנקודב הזאת...

האם מדובר באנשים קשים שיש להם רק את הדרך שלהם זו בעיה והאמת שזה לא משנה אם הם דתיים מאוד או לא בכלל.

אנשים קשים זו התמודדות

וגם בזה כשיש זוגיות טובה ונכונה אפשר לדעת איך לנהל את הדבקים בצורה ישרה וחכמה

בהצלחה וה יתן לך עצה טובה

המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfb

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

זה מובןארץ השוקולד
אבל אני לא רואה שום ציפייה למיידיות בעניין הזוגי
בטח, זה דחף ממש חזקadvfbאחרונה

הלבד קשה ולהיות בזוג זה הרצון האולטימטיבי.

לכן בגלל שמדובר בדחף, אז יש גם סבלנות יכולה להוות טריגר.

הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולד

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

תשובה לארץ השוקולדראובן255

זה אומר שאני דתי בראש פתוח לעולם תרבות מערב מתערבב בין אנשים\קהילות אם זה חילוניים אז לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל תרבות)  אם זה דתיים לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל אהבת חינם וחיבור בין אנשים) ומהחרדים לקחתי את ללכת לפי הלכה לא דתי לפי דעתי ולעשות מה שבראש שלי בלי להייעץ אם אני נמצא בבעיה או שיש לי בעיה אני פונה לרב שייעץ לי ויעזור לי אני לא ישר הולך לבעל מקצוע רק כי יש לו תואר בדבר הזה למשל פסיכולוג

מקווה שדי הגדרתי את עצמי טוב

ולכן חשוב לי משהי מאמינה בדרך הזאת בחיבור בין העולמות

לא בטוחה שהכוונה הייתה שתענה כאןלגיטימי?

אבל לפחות לי עדיין לא ברור איפה אתה נמצא.

התרבות החילונית טובה לדעתך? רק לדתיים יש אהבת חינם וחיבור בין אנשים? רק חרדים הולכים לפי ההלכה?

בדברים שאינם הלכתיים, למשל מצב נפשי, תפנה לרב לפני שתפנה לפסיכולוג?

אולי יהיה יותר נח להגדיר לאיזה רבנים אתה הולך? איזה ישיבות מתאימות לתפסית עולמך? עם מי אתה מתייעץ? לפי איזו השקפת עולם הלכתית אתה הולך?

איך אתה מחליט מה מהתרבות החילונית אתה לוקח ומה לא?

במה מתבטאת הפתיחות שלך?

בעיני לא צריך לענות על זה כאן, רק שמדברך אין לי מושג איפה אתה נמצא על הציר הדתי.

מסכים לגמרי עם דברי לגיטימיארץ השוקולדאחרונה
אם חשוב לך דמיון בעולם הדתי עם אשתך, כדאי להגדיר מי אתה
לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.
מה בעצם נשאר מהאמירה "העיקר זה לב טוב/מידות"?צע

מניח שיצא לכם להתקל ולשמוע את המשפט הזה לא פעם..

והרהרתי בשאלה  האם נכון שרוב העולם , כולל אני, לא חי ככה?!

כאילו, מניח של90 אחוז מהרווקים יש לב טוב, ואיזה קטע הם עדיין רווקים, וכנראה למרות טוב ליבם נפרדו מהם.

לכל תגובה בנושא אשמח, חנוכה שמח חברים!!! 

שזה הבסיס.מוקי_2020

-דעתי-.

המילה "עיקר" מבלבלת כאן..
אבל הכוונה הבסיס. קודם שיהיה את זה. בלי זה, אין על מה לדבר. אין בכלל מה לנסות.

ניקח את שוק הרכב.

אם אין בלמים שעובדים חלק,
ואין מנוע שפועל חלק,

אין בכלל מה להסתכל על הצבע והצורה וכמה אנשים הוא מסוגל להכיל בתוכו.

עכשיו נניח שיש בסיס.
זה אומר שכל רכב מתאים לך ? לא.
יש כאלה מעדיפים רכב קטן, גדול, בטוח, מהיר, נמוך, גבוה. טוב לשטח, טוב לעיר.

אבל קודם הבסיס.

ככה אני מבין את זה.
כלומר, זה שיש למישהו "לב טוב, והוא מקסים" זה רק -תחילת- הסיפור. לא סוף הסיפור.

במה הוא עובד ? 
מה הוא למד ?
איך הוא מתנהג כשדברים לא מסתדרים כמו שהוא רוצה ? איך הוא עומד בלחץ ?
האם הוא דברן ? שקט ? 

כל אחד והפרמטרים שחשובים לו, ממש כמו בבחירת רכב. כמובן, כל אחד והתקציב שלו (מה שיש לו להציע)

בהצלחה.

..שפלות רוח

אני לא מסתכל מהצד של האדם שיש לו מידות טובות או לב טוב..המשפט הזה בדרך כלל נאמר לאנשים כאיזה משהו להתמקד בו ופחות בחיצוניות(אגב הוא נאמר בעיקר לגברים ממה שאני מכיר) אף פעם לר באמת האמנתי בו כל כך, נכון, יש בו מן האמת אבל בדור הזה להגיד לבחור "העיקר לב טוב ומידות טובות" אם הוא לא צדיק נסתר בנם של קדושים בעיניי זה פחות רלוונטי לנסות למכור לו את זה, והאמת עכשיו כשאני חושב על זה, אני חושב שהרבה שדכנים נופלים שם(גילוי נאות אף פעם לא הלכתי לשדכן/ית) ומרגיש לי שהם לא באמת מתעניינים במה אתה מחפש/ת אלא פשוט לחתן בלי הרבה מאמץ ואז מגיע המשפט " העיקר לב טוב"

חנוכה מלבלב מלא בלבלובי שמחה וכו🦝🔥

זה העיקר, אבל לא הדבר היחידי שצריךadvfbאחרונה
אוקי חברים לא חשבתי שאי פם אשתף את זה כאןכְּקֶדֶם

~אני אוהב מזרחית~

ספק אשכנתוז שתמיד עלתה לו בחילה מהשירים האלה ותמיד שמע בעיקר לועזי ולא ירד לפשוטי העם

פתאום חולה על מזרחית. נו טוב כנראה אחרי מי יודע כמה פרידות ולב שרוף שרוט ושבור לחתיכות, ימים ולילות במ'חנה עשו את שלהם

@צדיק יסוד עולם

סלח לי, אנא

זה המחנההרמוניה

השפעה חיובית;)

כתבת בפורום הנכון?

את חושבת? כע גמלי נראה שזה בעיקר זהכְּקֶדֶם
כל פורום שאני נמצא בו הןא הפורןם הנכון
מבולבלת מאדדדד
בהצלחה רבה!

אל תתייאש. בע"ה שלך תבוא כמה שיותר מהר🙏

פפפפפכְּקֶדֶם
לפעמים אצ מדיי מבוגרת
ימח שם עראפת
כמה חפרת לי ברחוב יפו, שאיזו חנות שם הפעילה מזרחית, שאתה לא מסוגל לשמוע מזרחית, שזה משגע אותך
נ.ב. סליחה על חוסר הטאקט🙈ימח שם עראפת
חחחחחחחח אכןכְּקֶדֶם
איך נפלו גיבורים אייי

אוח ישע למתולתל ואני יש דודא אליך 

חחחחח, הגיע הזמן שתבואו לבקרימח שם עראפת
אתה? חחח אוקי. אצלי זה דווקא הפוך לאחרונה.בנות רבות עלי

סליחה @הרמוניה 

לטובת מההרמוניה

בגדת ככה בשירי נשמה? (כן, ככה אני קוראת למזרחית😛) 

אהה אליסיה משהו מה שמה

כן?

חח כן לטובת אליסיהבנות רבות עלי

נהייתי קצת אובססיבי לשירים שלה ולאחרונה התחלתי לשמוע את כל האלבומים שלה מהעבר, אפילו נרשמתי לTIDAL רק בשבילה.

היא ממש מיוחדת. למען האמת זה בעיקר בגלל הפרסונה... יש לה לב טוב והפרסום לא גרם לה לאבד את זה.

האמת שמאז הנערות לא שמעתי מזרחית קלאסית רק מזרח חסידי חח .. האייל גולן זה היה יותר נוסטלגיה בשבילי אז שמעתי תקופה מסוימת.

מה שאני שומע עכשיו זה בעיקר את אליסיה וחסידי קלאסי. (חח רק אני מסוגל לעשות את השילובים האלה 🤣🤣)

מה זה TIDAL?הרמוניה

לבריאות

למה, זה הגיוני. אתה גם: יהודי, גם ישראלי, גם מזרחי, גם בן אדם בעולם, גם ילד לשעבר, גם .... הרבה זהויות.

בואי.. אין לי כל כך הרבה פצלשים..בנות רבות עלי

TIDAL זה כמו ספוטייפי רק באיכות גבוהה יותר ...HiFi .. אני משלם רק 20 ומשהו שקל בחודש..

חחח וואלה תודה לא הכרתיהרמוניה
אני אוהבת את פאר טסיהפי
וזה מוזר כי רוב השירים שלי זה של ארץ ישראל של פעם
בסדר נוכְּקֶדֶם
מביך....צדיק יסוד עלום

אשכול פריקה חושפני ופוטוגני לא יעזור לך לשחזר את הכבוד האבוד שלך. יש דברים שקשה מאוד לתקן. אפילו הייתי אומר ביזיון...

אני אחזור לי למוזיקה החביבה עלי ואתענג על החברה שאני מארח לעצמי

אפ ששהרמוניה

יום אחד גם אתה תחזור בתשובה

כְּקֶדֶם
מקווה שאתה מתמוגג לך בתענוגים
ברבורים ושליו ודגיםצדיק יסוד עלום
אתה מתכוון לשירי עגבים?אני:)))))
ואי ואי ואי....בנות רבות עלי

🍿

..הרמוניה

זה לא יפה אם את אומרת שמזרחית= שירי עגבים...

יש הרבה שירי עגבים וגם סתם שירים מטומטמים שהם לא מזרחיים

לא אמרתי את זהאני:)))))
שאלתי ספציפית אותו 
השיר הראשון לא מוגדר עקרונית כמזרחית לדעתינוגע, לא נוגע

ולצערנו רוב המוזיקה היום (בין הפופ הרגיל ובין הפופ המזרחי) היא מטומטמת. בזכותה אתה מעריך יותר מוזיקה איכותית ונהנה ממנה...

השוני שיש בין הפופ המזרחי של היום לבין ימי תחילת ואמצע הז'אנר הזה- לפני עשרים שלושים שנה, בולט מאוד. כבר אין זכר היום למוזיקה שהיו עושים אז.

אבל גם היום מדי פעם יש הבלחות, אפילו מדהימות.

נניח פאר טסי הוא מאוד מוכשר, ומי שיסתכל מהצד לא יכול להבין איך מי שכתב והלחין את "מה יהיה מחר" מבזבז את הכשרון שלו על שירים טיפשיים.

אבל שמה הדור נמצא. תרבות רדודה ואנשים שנמצאים בבוץ רגשי, שצמאים לצאת משם ולהגיע לעומקים רגשיים ולקשר אמיתי, אבל הרבה פעמים לא באמת יודעים מה זה כי הם לא חוו את זה או לא מאמינים שיגיעו לזה.

..הרמוניה

השיר הראשון חסום לי🤭 והשני לא

נכון

חחנוגע, לא נוגעאחרונה
לא הפסדת הרבה

אולי יעניין אותך