בניה רוויה ביו"ש?צחקן
בעז"ה

המאמר הזה, של אלישיב רייכנר, קורא לבנות קומה נוספת ביו"ש- מגדלים גדולים שימשכו אוכלסיות שונות. מה דעתכם?

יתרונות אפשריים:

-אף אחד לא חושב היום לגרש את מא"ד, לרבות מפלגות השמאל. הם מבינים שזה לא אפשרי לגרש 34,000 תושבים; אריאל תקועה בלב השומרון, ואיתה אין להם באמת מה לעשות. נכון, שהתמהיל של תושבי אריאל שכולל גם רוסים וכנראה שגם נאצים אינו כוס התה שלנו, אבל....
- זול לבנות. בהר ברכה קלטו את זה והרב מלמד במקום לבנות בגבעה ליד היישוב, תומך בבנית שלוש קמות - קומה שבנויה כבר, ואחת למעלה ואחת למטה על כל בית קיים. בנתיים זה עובד יפה. היישוב עולה מ-130 משפחות לקרוב ל-400, ממה שידוע לי.
צינור ביוב יותר גדול וכבל חשמל יותר גדול עולה פחות מאשר עוד מ' של כל אחד מהללו.
-העלאת נפח התנועה, תדירות האוטובוסים והטרמפים

חסרונות:
-הרס הערבות ההדדית הכלכלית-חברתית ביישובים
- התפרסות על פחות שטח. 1,000 בתים פרטיים דו משפחתיים מתפרסים על 320 דונם, לערך, בעוד ש-1,000 יח"ד בבניני 4 קומות (4 דירות לקומה) מתפרס בניין אחד לדונם בערך, כלומר - 4*4=16 70 דונם בלבד, בערך. בואו נוסיף עוד את התנאים הררים ונגיע ל-100 דונם ל-1,000, במקום 250. פחות מחצי! מהשטח.
- ערי רפאים. ע"ע עמנואל.
תעלו עוד .החשבונות לעיל הם לא מדויקים (אני יודע ש 1,000 / 16 זה לא שבעים).

אגב, מישהו סיפר לי שבבית א-ל כבר היום בונים 4 קומות ולא רק בהר ברכה. אני חושב שבהר ברכה עושים צעד חכם, כי אם הר ברכה יהיה גדול מסםיק מבחינת מספר תושבים, אז החלום של השמאל לפנות את גב ההר ירד לחלוטין ממימוש, וככה כל היישובים המבודדים. אם חומש -שאנור-גנים-כדים היו כל אחד 700 משפחות, היינו מתעסקים היום אם ארגון "עזה תחילה".

כאן המקום גם להזכיר את ימית שלא היייתה עיר קטנה ובכ"ז גורשה.

פרגמטיות שטחית וזולהקטיף שנית
רק לא להרוס את היישובים כך!!אוריה שמחה
זה הרס! אפשר להתפרס ולהתפרץ גם בלי בניינים רבי מעלה. יתחילו עם 3 קומות, וימשיכו עד למגדלי עזריאלי. ככה התחילו כל הבניינים, מקצת קומות, ואז עלו ועלו. לא שווה להרוס את ההווי היישובי, ואל תגידו לא יהרס, כי זה כן.
[וזה גם לא קשור לגודל העיר, קשור לאופן המאבק- בדיוק כמו דוגמת ימית. וכמו גוש קטיף, בלי לזלזל ח"ו, גם היה שם עיר שלמה- והיו נאבקים כמו שנאבקו אז- הגוש היה מתפנה. מה לעשות כי כשבאים לחבק את החיילים אי אפשר לשמור על א"י.]
לא לא לא. לא להרס. לא לאבדון!!! |יוצא בקריאות נחרצות|
גם בקרית ארבע יש בניה של 5-6 קומותמשה
וגם באפרת (אבל שם זה בגלל עלייה חדה במחירי הקרקע)
זה לא אומר שכולם צריכים לההרס ככה.אוריה שמחה
בעע..
אל תתעלם מהמציאותקטיף שנית
"-אף אחד לא חושב היום לגרש את מא"ד, לרבות מפלגות השמאל. הם מבינים שזה לא אפשרי לגרש 34,000
תושבים".
כיום מתקיימת הכנה מנטאלית ולאט לאט גם מעשית להתנקות ביו"ש.
בל נשלה את עצמינו כי אם נדרוש את "הרע במיעוטו"/ כמה שפחות "נזק" להתיישבות נינצל-דרישות השמאל רק גוברות בגילויי חולשה שכאלה.

הוא לא דיבר להמעיט את הדרישות. חס ושלום!צחקן
בעז"ה.

אלא- להיות מיצאותיים ולהפוך את רעיונות השמאל לבלתי ישימים.

ולהתנתקות ביו"ש כל עוד לא הורסים את הבתים, לא בטוח שזה גרוע כ"כ לקבל אוטונמיה עצמאית. ככה אף אחד לא יגביל אותנו באישורי בניה, בהוראות פתיחה באש וכו'...
בקרית ארבע יש 8 קומות (במדורגים) ברמת ממרא.צחקן

כן?צחקן
בעז"ה.

המדינה שלנו לא כ"כ עשירה. גרוש 1,000 איש עלותו מוערכת ב-כ-2.3 מליארד (!) שקל, להערכות הגבוהות ו- 900 מיליון להערכות הנמוכות. (הפקרה היא, דרך אגב, גם לא חינם -אבל זה כבר קשור לחישוב הכנסות המדינה ממיסים ביהודה ושומרון).

כלומר - לגרש את כל היהודים מעבר לקו הירוק (כ-510,000 לרבות מז' י-ם) יעלה 495,000,000,000 שקלים חדשים (בהערכה של קצת פחות ממליארד שקל לגרוש אלף איש הנמוכה).
בואו נוריד מהחישוב את  תושבי מזרח  י-ם (כ-190 אלף), מעלה אדומים (30 אלף) גוש עציון (מספר שכזה ג"כ), ביתר ומודיעין עילית - כ-80,000 שתיהן יחד (אאל"ט), נקבל שצריך לגרש (מבחינת "חלק ניכר מהליכוד ושמאלה), ח"ו, 180,000. תוריד מזה את היישובים הסמוכים ובתוך הגדר (אין לי כרגע כוח לעבור על כל הרשימה) תגלה שאם לא נבנה הרבה - ואני מדבר על הרבה, ולא 10,000 איש בשנה כמו שהיה ב-30 השנים האחרונות, תקבל שזה עדיין עלות שהמדינה לא יכולה לעמוד בה (יותר מ-40%! מתקציב המדינה) אבל לא סכום שא"א לעמוד בו, ושוב- זה לא כולל התנחלויות סמוכות גדר.

ברור, שיש קשר גם לצורת המאבק ועשרה "בונקרי קידוש ד'" אולי יעשו עבודה יותר טובה. מצד שני, גם בימית הצליחו לפנות. זה סה"כ יקח יותר זמן.

וכרגע לא עומדים מולי הנתונים של ימית, אבל יש לי כאן העתק על המחשב של כל הנתונים, בחפירה קצת אני יכול למצוא את זה בקלות.
איזו תמימות מחרידה! הם פשוט לא ייתנו פיצויים..השם הוא המלך!
כאילו..אולי יתנו פיצויים ממש מועטיםן....

זה מוריד את העלות, אבל לא לחלוטיןצחקן
בעז"ה

עלות הכוח, הסעות, תכנון, הכנה פסיכולוגית, ניירת מטה, התמודדות פסיכולוגית של אחרי הגרוש (התמוטטות שירותי רווחה), עליה בפשיעה, עומס בימ"ש.
ימית תוכננה להיות בירת חצי האיצחקן
בעז"ה

אבל, וזה אבל גדול - רוב היח"ד בימית היו חדשות ואיש לא השתמש בהן מעולם.
וגם מזה שהפיצויים לא מעניינים אותם..השם הוא המלך!
אה, והכי חשוב: הדתיים (אולי) סוף סוף יפסיקו להיותצחקן
פראיירים. אולי.

בבית אל יש כמה מקומות של 3,4 קומותgross
שטויות !!!  ||נגד||otk100
* בניה לגובה לא תביא עוד משפחות אלא תתפוס הרבה פחות שטח עם כמות גדולה יותר של משפחות !

* מטרתנו היא לגאול את הארץ ולא לאכלס כמה שיותר משפחות בתוך הגטאות !

* בניה לגובה לא תקשה על הרשעים להרוס אלא להפך זה ירכז להם את המאבק לפחות מוקדים ואז הם יביאו כוח אחד גדול שישבור את הראשים לעשרות הראשונים בבנין וכל השאר כבר לא יתנגדו לעלייה לאוטובוסים בניגוד לפריסה של החברה כשלכל קבוצה יש בית אחד ובמקרה הצורך כל קבוצה בורחת לכיוון אחר (אם אין גדרות) וייקח להם  כמה ימים טובים לאסוף את כל החברה לאוטובוסים (בתקווה שיהיו הרבה)
ראינו בגוש קטיף איך הם ריכזו את כל המשובחי"ם לבתי כנסת הקיפו אותם והעלו אחד אחד לאוטובוסים)

*ואל לנו לשכוח את הפסוק  "הגביהי מקום אהולך ומגדליך חזקי... כי למעלה ולמטה תפרצי וזרעך בנינים ירש... " (שם שם)
אני חולם על בניינים!הפטיש
אפשר בניינים של משפחה\חמולה זה הכי טוב!
אבל הנחמד בזה, תראו פעם מה קורה כשהצבא נכנס למחנה הפליטים בלטה, יש בניינים גבוהים, נופלים עליהם מקררים ותנורים, חמורים וסתם יציקות ביטון.
תארו לעצמיכם שגם אצלינו אפשר לייצר את זה לכשנצטרך.
וסתם לתקוע כמה בלשים שבאים למעצר במעלית, וכן על זו הדרך...
מי יתעסק איתנו?
אני חולם על מאהלים !otk100
אפשר מאהלים של משפחה\חמולה זה הכי טוב!
אבל הנחמד בזה, תראו פעם מה קורה כשהצבא נכנס למאהל בדואי, יוצאים עליהם כל החמולה, נופלים בלוקים אבנים , כלבים קופצים עליהם וכו'.
תארו לעצמיכם שגם אצלינו אפשר לייצר את זה לכשנצטרך.
וסתם לתקוע כמה בלשים שבאים למעצר בבור מים, וכן על זו הדרך...
מי יתעסק איתנו?

סבבה! מה שבא לך!הפטיש
לענ"ד הגרוש הבא יהיה בהפקרה.צחקן
בעז"ה.

ככה שלא אכפת להם אם תלך הצידה או לא... הם מעדיפים אפילו.

וכן. ריכוז המשובח"ים היה אחת הטועיות הגדולות.
וואלה בעז"ה אני מאוד מקווה שהגירוש הבא (אם ח"otk100
יקרה) יהיה בהפקרה אבל אני ממש לא מאמין שזה יקרה...

אח... כמה כיף זה יהיה אם נישאר רק אנחנו וה' יתברך מול הערבים בלי קליפות הערב רב שמפריעות ...

אתה לא.קטיף שנית
אם הם היו יכולים הם היו עושים את זה כמו בגוש קטיף.
הם עושים את זה (בדגש על זמן הווה) בהפקרה מאילוץ.
זה נעשה כבר עשרות שנים.צחקן
בעז"ה

הטרור- פתיחת המחסומים וכו' נעשות על מנת שיירצחו מתנחלים, ערך הדירות וכמות התושבים תרד, שתביא לעוד ירידה שתביא לנטישה סופית של היישובים.

הסכנה של התנחלויות לא אידאולוגיות בלב השטח, כמו בצפונ"ש, היא די גדולה. ע"ע מה קרה בשדרות (אם כי שמעתי שהנדל"ן שם חזר לקפוץ, למחירים סבירים ומתחשבים), - המחירים ירדו לרצפה וננטשו בתים. מי שהיה יכול עזב.

היו צריכים לעשותז את מזמןאנונימי (פותח)
בפסגות יש גם כן בנייני מדורגים, ליישוב אין שטחים לבניה ולכן אין לו יכולת לגדול, מלבד הפיתרון הזה.

לנו יש דירה של 4 חדרים עם גינה ולכולם מלבד הקומה העליונה שלהם יש מרפסת גדולה יש גם גן גינה.

לכל הסנובים שחשוב להם יותר וילה ענקית בשטח של דונם מיישוב הארץ - שילכו להתיישב בנגב וכך יהיה מקום לכל אותם משפחות שמחפשות בנרות בתים לקניה ביו"ש.
מחפשים בנרות ??? שיבנו ישובים חדשים !!!otk100אחרונה
מה קרה לא נוח להם ישובים חדשים ומשחקים אותה אידאליסטים שבאים לגור ביו"ש ???
הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה