העצוב הוא, שאנשים אשכרה לא מופתעים.די שרוט
שאלתי עכשיו 5 אנשים אם הם מופתעים.

כולם אמרו "ידענו שמתישהו דבר כזה יקרה".

חרא של בוקר 😔
זה פשוט לא נתפס. כזה אסוןרקלתשוהנ
זה מה שבעלי אמר לי הבוקר. שזה היה רק עניין של זמן.הריוניסטית
ועדיין, הוא נסע שנה אחרי שנה
פשוט מחריד. אין מילים.
אני אומר את זה כל שנה ובין השאר לכן לא נוסענחשון מהרחברון
אני הייתי בהילולא המון פעמיםדוד100
לא זכור לי אף אחד שנמנע מלהגיע בגלל חשש
כי מי שהיה שם הוא לא מהנמנעיםפה לקצת
הגיוני מאוד שאנשים יפחדו לנסוע למקום כזה צפוף
אני לא אומר שלא הגיונידוד100
רק שבדיבור עם אנשים במהלך השנים לא זכור לי שנמנעו בגלל שחששו שמסוכן
אז הנה. אנינחשון מהרחברון
גם אני בורחת מהמוניותבלב שמח
לא מסוגלת להיות במקומות כאלו
ההורים שליחצילוש
אף פעם לא הסכימו. אבא שלי מתנדב כחובש באיחוד הצלה והיה במסגרת הזאת לפני כמה שנים, אבל בבוקר. לא בלילה.

עריכה- וזאת בעקבות זה-
כשהייתי בת 3 בערך בחול המועד סוכות היה מאוד עמוס בעיר העתיקה.. ומרוב דוחק ועומס פשוט נעלמתי לאבא שלי שרגע לפני אחזתי לו ביד. זוג ברסלבים צדיקים שמו לב לילדה בוכה שהגיעה לרובע המוסלמי ולקחו אותי. נס.
אני נמנעאיש השקים
הלכתי פעם אחת היה נראה לי הזוי. דוחפים אחד את השני ולא משנה מה יקרה
אני גם לא מופתעתשירוש16
הארוע הזה לא מנוהל בשום צורה. יש אנדרלמוסיה שמורה ע"י המשטרה אבל אין ניהול מא' ועד ת'.

המדינה ידעה שזה עיניין של זמן ואף אחד לא נחלץ לשנות את המציאות בצורה יעילה שתהפוך את הארוע הזה לבטיחותי.
כן. זה עצוב.
אנחנו היינו שםנפש חיה.
אנחנו היינו שם
היו כוחות זקא ומדא שהתארגנו מראש עם ציוד.
הם נתנו עזרה מקומית למי שהיה צריך,
בשעת הצורך (שאף אחד לא רוצה שהיא תגיע) הם היו יעילים מאד, והגיעו לתגבר אותם עוד מסוקים, חיילים וכו'.
אנדרלמוסיה עלולה להיות במצבים כאלו , אבל זה לא היה המצב עד האירוע שהתנהל בצורה די מסודרת בהתחשב במצב (הר מלא מול הר ריק שנה שעברה)

אז לומר שאין אירגון ואין סדר ואין ניהול
זה לא נכון.
תאמיני לישירוש16
גם אני הייתי שם. מבפנים. כחלק מצוות רפואי.
לאוו דווקא השנה אבל כן יצא לי להיות חובשת בהר בעבר.
סדר ואירגון פנימי כל ארגון בתוך עצמו יש. ב"ה.
אבל אין תכנון של ארוע (מתי וכמה נכנסים, איך יוצאים, כמה זמן שוהים בהר וכו)
אבל כן היה ויסות של אנשים, לא?נפש חיה.
ממש לאשירוש16
לצערי זה לא דבר קיים. ובצדק. ולא מהכיוון הטוב.
ההמון הנלהב היה בולע את השוטרים אם ההם היו מעיזים להתנגד ולמנוע כניסה המונית להר.
זה פשוט ייגמר בעימותים בלתי פוסקים עם המון חזק שלא רואה בעיניים ולא מבין שההוראות נכתבו לטובתו.

ראיתי את ההדלקה ואת הדוחק, צפיפות, קושי, מחנק, תת תנאים - פעם אחת - וזה הספיק לי לדעתי לכל החיים.
לעלות להר הזה בל"ג בעומר זה בפירוש סכנת נפשות.
ולדעתך יש הבדל בין הלילה ליום?נפש חיה.
בלילה יותר מסוכןשירוש16
בגלל החושך.
פשוט אי אפשר לראות משהו בנהר של שחור ע"ג שחור עם מנורות פה ושם.

אבל באור יום יש יותר מקרי התייבשות.

קיצור.. כל השהות שם מסוכנת מאוד. ולדעתי אם לא הייתי חובשת בעצמי בהר מירון לא הייתי עולה לשם כמבקרת/מתפללת מן השורה.
בעלי תמיד נוסע מאוחר יותרבת 30
מגיע לפנות בוקר שאחרי. ואז הרבה יותר רגוע. עכשיו אני מבינה למה...
הבעיה היא שאין ארגון גג שלוקח על עצמו את הארגוןבת 30
זה האירוע הכי גדול בישראל, ובכל זאת הוא לא צריך לעמוד בנהלים מסוימים כדי לקבל את אישור המשטרה, כמו באירועים אחרים- החל מהפגנות,וכלה בארועי ספורט.
אבל למשטרה אין עם מי לעבוד, כי אין ''אבא'' לאירוע הזה.
אני מניחה שהמשטרה עושה כמיטב יכולתה, אבל בכל זאת, לכל מתחם יש קיבולת מסוימת, וזהו.
בידיוקשירוש16
כל גוף ממשלתי (מד"א, כיבוי, משטרה וכוחות הביטחון) דואג לעשות השתדלות אישית שלו ולעבוד כמיטב יכולתו כדי לאבטח את הארוע ולמלא את תפקידו על הצד הטוב ביותר.

אבל אף גוף ממשלתי לא לוקח אחריות קולקטיבית ומנהל את הארוע מתחילתו ועד סופו. יפה שמצאו פתרונות ביניים כמו שאטלים לארוע או מרפאות שונות ומעמדי אוכל ושתייה.
אך כשאין גוף אחד שלוקח אחריות על הנפשות במקום אירועים כאלה הם רק עיניין של זמן.
אגב, זו לא פעם ראשונה שמתרחש אסון בל"ג בעומר סביב ההר. הפעם המיימדים של האסון פשוט עצומים.

אלא מה?..(ההודעה הזו, אמורה להיות אחרי ההודעה הבאה שלי.תקלה)ד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך י"ח באייר תשפ"א 17:03

אלא מה?

יש כמה דברים באסון הנוראי וקורע הלב הזה:

1. השנה התקיימה ההדלקה של "תולדות אהרון", שבכל שנה היא במוצאי לג בעומר, זמן לא רב מאד אחרי ההדלקות הגדולות הקודמות לה.

2. יש דרך שיורדת מהמתחם הזה, לא לכיוון הכניסה, ומתעקלת על מתחת הציון. נפרצה לפני כמה שנים. כבר לפני 3 שנים כתב מישהו בעיתון משפחה - הזכירו הלילה - הערה, שזה צוואר בקבוק מסוכן שעלול להסתיים באסון כי יש שם צפיפות קשה. זו ירידה, הדרך היתה גם עם רטיבות.  למרבית הצער מאד, לא הורחבה שם דרך בצורה שנותנת אפשרות בשעת הצורך לצאת בהמון.

3. לפי עדות ישירה ששמעתי במהלך הלילה הקשה והנורא הזה, אנשים אכן ירדו בדרך הזו. וזה זרַם. בזמן מסוים כמה שוטרים ושוטרת הציבו שם מחסום, גדר. ואז הזרימה המשיכה, אלו שמאחורנית לא ידעו מה שקורה ואנשים נדחפו ע"י אלו שנדחפו ע"י אלו שמאחוריהם וכו'..  צרחו לשוטרים שם שאין להם אויר. יתכן שהכוונה של המחסום היתה לטובה - מן הסתם - אולי כדי למנוע עליה מהכיוון ההוא. אולי כדי למנוע בדיוק ירידה צפופה בדרך כזו.  אבל כבר אמר כעת קצין משטרה בכיר, בלי להתייחס ספציפית מחוסר נתונים, שזה ברור שלא חוסמים ציבור זורם, כי זה מתכון לאסון.

כשכבר שחררו, אז בבת אחת הנחשל פרץ קדימה. מספיק אחד שמעד, כדי שהגל הזה יפול אחד על השני. מזעזע ומחריד ונורא. מיתה משונה וקשה.

4. בכללי, אכן היתה קהל רב. לא צפיפות של דחיקה אחד את השני ברחבה, אדרבה, אפילו רקדו שם, אבל מאד בקרבה זה לזה. 

דקה לפני שזה קרה, אני מסתכל על ההדלקה שהודלקה שם על סוג של "מרפסת" קטנה שיוצאת לכיוון הרחבה, מתפלא שאין מספיק שטח ריק מתחתיה, מתנחם בכך שבכל זאת אני מבחין שהשאירו שם שטח קטן מגודר - ואומר לעצמי, אם  חלילה עף ניצוץ אש ואוחז במישהו, מה יעשו אם דבר כזה מתפשט מאחד לשני ח"ו..  אין מקום לזוז כמעט. אמרתי לעצמי, שורפים בדים, אז אולי זה לא עף..

5. היו מקומות, כמו במדרגות שיורדות מהציון לכיוון הרחבה הזו, שכבר היתה שם צפיפות עצומה. ח"כ בן גביר העיד איך שלפו אותו משם, והוא עצמו ניסה להשאיר מקום לילד שהיה בין ההמון. 

6. היו מקומות שלא היה ציות, קודם לכן, למשטרה. בכניסה לציון עצמו ניסו למנוע כניסה מרובה של אנשים, והיו חבר'ה שנאבקו בשוטרים על כך. וזו נקודה שגם חשוב להעיר עליה ללימוד לקחים, ואינה קשור כמובן לאלה שנדחפו אל מותם ע"י כאלה שגם נדחפו וכד'..:

בכללי, כשמשטרה מונעת בגלל מספר גדול של אנשים להינכס עוד, צריך לשמוע לזה. המחשבה שיש כאן איזה "אויב" שרוצה לפגוע פשוט בענין היהודי, היא מחשבה מסוכנת מאד בעניינים כאלה. נכון שבשעת סכנה, אז ההיפך, כמו שקרה כנראה במחסום ההוא דלעיל.

אבל כשמראש יש הוראות בטיחות, צריך ללכת איתם (יש לציין שאכן רוב הציבור כך נהג. ברגע שמפקד המשטרה האחראי על האירוע הודיע על פיזור, בגלל נפגעים, לא היה שמץ ויכוח או דיון. התחילו לזוז, טרם ידעו מה בדיוק קרה).

זה נכון לגבי כניסה אל המיתחם הסגור ללא מסיכה, או ללא תו ירוק. זה נכון לגבי כניסה למקום שאומרים שזה כבר יותר מידי, זה נכון לגבי אי הליכה לכיוון שהמשטרה עוצרת לשם, כשיש לך אפשרות טובה לחזור חזרה..

והענין הוא, שבגלל "הבנת המציאות" ע"יי הגורמים האחראים, אז מראש כבר "מתייאשים" מהאפשרות שיצליחו לאכוף את זה. ומראש לא יגבילו מספר אנשים, אולי כי "יאמרו" שעושים דווקא שם ולא בת"א.. (הרי מבנה השטח שם באמת מסובך), וכי יהיו "מלחמות", שזה יותר מסוכן.

זה דבר עצום שהרבה יהודים יכולים לשמוח ביחד בשמחה של מצוה - אבל תמיד החשבון הראשוני צריך להיות, האם בשעת סכנה חלילה, האירוע יוכל להיות מנוהל, לא רק במובן של היערכות כחות ההצלה, אלא גם במובן הפשוט, שעושים בכל מקום ציבורי, של אפשרות יציאה סבירה ונושמת מכל שטח ומקום שם.

ובוודאי - לא לקחת ילדים לשטח צפוף. הם נמוכים יותר, צריך יותר להיזהר.

בשמחה של מצוה? איזו מצווה?בת הרים
אשמח להבין כי באמת קשה לי להתחבר לעניין המדורות.
אני מבינה שלל"ג בעומר יש משמעויות עמוקות אבל לא מבינה את ההיתפסות להדלקת המדורות. אנשים אוחזים בזה בכזו אדיקות כאילו נגמרו כבר המצוות. גם בפורים שתו באדיקות ובסוף היה אסון.
רוצים להדליק להבה לעילוי נשמת רבי שמעון? תסתפקו בנר פשוט כמו שעושים לרבי מאיר בעל הנס. למה צריך את כל הסכנות האלה שבמדורות, והזיהום אוויר וילדים שמשוטטים בחוץ כל הלילה? איך אמרה חברה שלי, לקחו את היום הקדוש הזה ועשו ממנו קומזיץ.
ובכלל, החג הזה מגיע בסמיכות מאוד מטרידה לליל ולפורגה (walpurgist nacht) שנחגג באירופה. זהו חג המדורות של הנוצרים, שמקורותיו פגניים, ומציין את תחילת האביב. גם שם רוקדים מסביב למדורה.
🤷🤔
נכון.ד.

לא דיברתי על המדורות.

[וההדלקות זה לא בגלל  הנוצרים...  המקור שלהן הוא בהדלקה במירון, אח"כ בחצרת חסידים באירופה היו גם כאלה שעשו - ופה בארץ, בגלל שילדים אוהבים מדורות, וכנראה גם בגלל הנושא של סתם "קומזיצים", שזה בוודאי לא בא מאיתנו אלא משהו שהתפתח אצל ה"חלוצים" וכו', כבר פשט הענין..]

מה שאמרתי שמחה של מצוה, היה שאנשים שמחים שם, במירון, בהילולא דרשב"י. שלפי האמור בספר הזוהר, יצאה בת קול שיצאו לשמוח בהילולא - חתונה - שלו, שעלה לעולם העליון.

ההדלקה שם, היא מנהג עתיק. הדלקות אצל צדיקים, היו גם בארצות צפון אפריקה. 

על האריז"ל מסופר שעלה לשם בשמחה בלג בעומר ועשה חלאקה לילד.

זה סוג של דבר שהתפתח.

ואת צודקת שאין "מצוות מדורות"....

חיזוק לדבריי מהרב אברג'ל.בת הרים
הרב אליהו אברג
מתחברת לזה מאוד.
''מקורות''בת 30
כבר יותר מ500 שנה שיהודים מגיעים למירון בל''ג בעומר ויש הדלקה גדולה.
יכול להיות שזה מוגזם שיש עשר הדלקות או שלושים, כי באמת עדיף אחת וזהו, אבל להגיד שזה גובל בעבודה זרה?
נו.
ראיתי.. קודם כל, הכותרת שם שקריתד.

הוא לא אמר כך. 

דבר שני, מה שהביא שעשו סיום זהר אצל בתי כנסת ספרדיים מסויימים, זה מנהגם. אצל אשכנזים לא עשו כך.

יסוד ההדלקה במירון אינו חדש. ויש דיונים בפוסקים על שהיו זורקים לזה בגדים יקרים, אם אין בכך בל תשחית. וכבר האר"י ז"ל עלה לשם. והרבי מבויאן שמדליק ראשון, קיבל את זה בירושה מאבותיו.

אצל חצרות חסידים יש שעושים "הדלקה" מקבילה לזו שבמירון. 

וממילא, עם התפתחות הענין במירון, יותר העבירו את הדלקותיהם לשם.

בוודאי שזו לא מצוה, וגם לא דבר שהיה שם בצורה כזו קודם לכן, אבל דבר שהתפתח, ואפשר לראות איך התפתח.

גם עיקר טענתו, דומני, אינה על עצם הדבר הזה - הרי המנהג שהוא מציין, לא נהג אצלם מעולם, הם לא ספרדים - אלא בעיקר על הפרופורציות. 

בוודאי שאין כל היתר לסכן נפשות, או להביא לחילול שבת בגלל הדבר הזה. ועל זה באמת כבר העירו בעבר מכיוונים שונים. אצלנו אף פעם ה"חוויה" לא היתה העיקר, אלא משרתת את העיקר. ולהגיע למצב (היה לפני כמה שנים) שיודעים שהמשטרה תחלל שבת כי מדליקים במוצאי שבת, על אף שאיחרו אז את ההדלקה, זה "צריך עיון".

אבל אי אפשר להכחיש את רוממות הרוח הגדולה שיש שם. שמחה של מצוה. וזה לא בא בעיקר סביב ה"הדלקה" אלא מעצם ההילולא של רשב"י. וגם אם לא היו מדליקים, היתה כנראה התכנסות לא פחות גדולה. זה לא אנשים ש"רוקדים סביב המדורה"..

ולגבי "מדורות" בכללי, זה דבר שהתפתח בעיקר אצל ילדים. אין סיכוי (ואולי גם צורך) להילחם בזה. עדיף לנסות להשפיע לכיוונים קדושים..

אני לא מתחברת לעניין המדורות אבלבת הרים
הכתיבה שלך מאוד מכבדת ומכובדת ומעניינת. החכמתי.
את הולכת אחריו גם בשאר פסיקותיו?הגיבן מנוטרדהםאחרונה
או שמצאת משו מתאים לדעתך אז תפסת טרמפ?
דווקא הדלקת מדורות היא מנהג ישראלי טהור44444
סבא וסבתא שלי לא הכירו את המנהג עד שהגיעו לארץ.
זה התחיל במדורה שהודלקה במירון ומשם פשט המנהג ברחבי הארץ .

אגב, הבנתי שמעמדו של ל"ג בעומר הגיע בין השאר מחופשות משרד החינוך.
בקום המדינה בחינוך הממלכתי לא היה חופש בל"ג בעומר אלא ב-1 במאי חג הפועלים.
בדתי כנראה לא רצו חופש ביום הזה ולכן הם קבלו חופש בל"ג בעומר במקום.
במירון ההדלקה כבר נהייתה מסורת ואז לאט- לאט התחילו מדורות בכל הארץ.
לא מסכימה עם המשפטשירוש16
שכולם הקשיבו להוראות המשטרה ברגע האסון והתחילו לעזוב את ההר.

מעדויות שאני אישית שמעתי מחובשים שהיו בהר ועלו כדי לתת טיפול הם היו צריכים להאבק על מקומם ולהידחס בין ההמון שהמשיך לזרום להר.
יש אף סרטונים של שוטרים המתעמטים עם מתפללים בהר שסרבו לרדת..
קצת הפרזה..ד.

"ברגע האסון" - את צריכה להבין שברגע האסון אף אחד שאל עמד ממש שם, לא הבין מה קורה.

אני ממש ראיתי את זה. לקח לי הרבה זמן להבין שקרה משהו רציני, אפילו כשכבר ראיתי שרצים עם אלונקה ועליה מישהו.

ומה זה "כולם"... ציבור של עשרות אלפים היו שם.

זה שחובשים היו צריכים להיאבק על המקום ולהידחס בין המון שהמשיך לזרום להר, זה כלל לא סותר. 

היה צריך להידחק, כי היה צפוף... ומי שהמשיך לעלות - כלל לא יכל לדעת מה קורה בפינה למעלה..

הסרטונים לגבי שוטרים שהתעמתו זה נכון. אזל זה ממש מיעוט קטן. מתוך ציבור גדול מאד, יהיו גם כאלה - מה גם שיש משקעים הדדיים, ויש את אלה שחושבים שסתם מתנכלים להם ומקלקלים את השמחה.. או שרוצים להוציא אותם ללא צורך אמיתי.

מה שחשוב להבין, זה שבאמת אי אפשר היה להבין מה קורה. מי שהיה שם, לא ראה, כמו שמי שצפה דרך המחשב, את הסיקורים והדיווחים. הוא ראה את המטרים הקרובים אליו..

אבל בכללי, אני ראיתי המון עצום של אנשים, שנשמע להוראות, מפנה את ההר, בשלוה, בדרך ארץ.

אני זוכר איך באותו רגע כבר התפעלתי מזה, בעיקר מהאיכפתיות, שאנשים מוכנים לעזוב את השמחה בגלל סכנה שנשקפת לכמה יחידים.. (כך זה היה נראה אז, כאילו כמה התעלפו בפינה כלשהי..)

אני לא יודעת מה הייתה החוויה האישית שלךשירוש16
מדברי חובש שהיה במקום הוא מספר שגם לאחר שהשוטרים ביקשו ודרשו לא לעלות יותר להר והכריזה הודיעה על עשרות בהחייאה עדיין אנשים המשיכו לזרום להר.

הטענה שאנשים מרגישים שמתנקלים להם ולכן לא מקשיבים להוראות הביטחון היא מצחיקה. כי מצד אחד - אנו דואגים שכוחות הביטחון יהיו שם ואף מאשימים אותם בזמן שמתגלה תקלה ואסון נוראי בעקבות שיקול דעת מוטעה. אך מצד שני לא מאשימים את אלה שלא פועלים על פי ההנחיותיהם בטענה ש"מתנקלים לנו".
אני שמעתי את הכריזה..ד.

זה מי שהנחה שם, אמר שיש לפחות עשר החייאות.

יותר מאוחר, הכריז מפקד המחוז על סיום האירוע וביקש לרדת מההר. זה היה למעלה. היכן שהיתה ההדלקה. ברור שאנשים שהיו תוך כדי הגעה, בכלל לא קלטו.

לגבי הסיום, בוודאי שאני מסכים איתך.

אלא אמרתי שהיו מועטים שמתוך תחושה כזו לא מיהרו לציית. לחלוטין לא מצדיק אותם. אבל זה ממש מיעוט. עשרות אלפים פשוט פינו את המקום בצורה מסודרת.

הייתי שם, מדוייקדוד100
לא מדויק..ד.

אני ראיתי בשידור חי. וכבר כמה שנים שאני רואה.

על הטריבונות לא נדחפו. ברחבה אנשים עמדו בצורה תרבותית. אם כי המון רב קרובים מאד זה לזה.

כשהתחיל האירוע הנורא, מי שהנחה, באידיש ובעברית, קרא לציבור לעלות בחזרה מ"דרך דויב"... שלח את הכחות לחלקה המדוברת. אם לא שהתברר כ"כ טראגי, היה מעלה חיוך לשמוע הכוונה ל"דרך בורמה", "מגידו", כרשת קשר צבאית.. וגם קריאה תוך כדי באידיש לומר תהילים.

כשהציבור נקרא להתפנות מההר, מאד התפעלתי. גם מהעובדה שאנשים מוכנים לוותר על הכל כדי להציל כמה יהודים שכנראה התעלפו.. (כך זה היה נשמע אז), גם מהצורה שהציבור הלך. בשלוה ובלי להתעכב, בדרך ארץ. במקומות אחרים היה עלול להיות אסון רק מבהלה.. מאד התפעלתי

דווקא המדינה היא האחרונה שאשמה במקרה הזה.44444
המדינה ממזמן (מאז שהוקמה בערך) רצתה לעשות סדר במקום. מי שסיכל את העניין זה כל ההקדשים למיניהם וכל מיהי ארגונים שמקבלים מזה הרבה מאד כסף.
סליחה על הבורות, מה זה הקדשים?בת הרים
ואיך יכול להיות שאתר מורשת לאומי שייך לגוף פרטי? זה כמו שאני אגיד שמצדה שייכת רק לי, לא?
לא בקיאה בפרטים אבל הקדש זה נראה לי משהו מתקופת התורכים.44444
ההקדשים ניהלו את המקומות הקדושים לאותה דת.
אני לא יודעת ממש מה המעמד המשפטי.
אני יודעת שהויכוח הוא בכלל מלפני קום המדינה.
המדינה ניסתה להלאים אותו וזה הגיע לבג"ץ והמפלגות החרדיות הפילו את זה כי בשביל ההלאמה היה צריך לחוקק חוק.

את מצדה מעולם לא היה גוף שנהל חוץ ממדינת ישראל.
יש גופים שאחראים על אתריםבת 30
מצדה, לצורך הענין, היא תחת אחריותה של רשות הטבע והגנים.
רץ ברשת על משפחות דרוזיות מהצפון שפותחות את הבית שלהםדי שרוט
לאנשים שנתקעו במירון.

אור.
אור בקצה החשוך של המנהרה האפלה הזאת.

מרגש עד דמעות.....
קיויתי שלא יהיו ילדים........די שרוט
זה חרטא!!! כולם חכמים אחרי מעשהיהודה224
תן לי להיות קצת חריף ואחרי ימים לא פשוטים כאלה.
(מירון, חבר ילדות שנהרג בלג בעומר בתאונת אופנוע)
כולם חרטטנים, שיש התקהלות כל כך צפופה של אנשים סביר שיהו אירועים בריאותיים .
אך אף אחד לא שיער ולא חלם לרגע שיש מצב ש45 איש יהרגו על ידי חבריהם הצועדים לידם באותו השביל
אסונות קרו וקורים ולצערינו גם בעתיד עלולים לקרות דברים
צריך להרים ידים לשמיים ולהבין שיש דברים שהם מלמעלה
(לא סותר את עניין ההשתדלות והמאמץ שצריך לעשות כדי שלא יקרו דברים כאלה) אבל יש גבול גם למה שבן אדם יכול לעשות
לדאבונינו קורים אסונותכוחה של מילה
היה אסון המכביה, אסון פסטיבל ערד, אסון ורסאי, אסון קריסת גג בבית ספר. והיו עוד הרבה.
להגיד ידענו זאת לא חכמה גדולה
הצער וההלם גדולים עכשיו.
נכון מאוד, תגובה יפה ישר כוח.רויטל.

אני מצטער אבל זאת חוכמה גדולה מאודדי שרוט
באסון ורסאי כולם היו בשוק. לא היה מי שיתריע.

במירון *כולם* ידעו שזה יגיע.
*כל שנה* חיכיתי בבעתה מזעזעת שיקרה דבר כזה. כל שנה.
באסונות קודמים הכתובת לא הייתה על הקיר.

במירון הכתובת הייתה על הקיר בצבע אדום בוהק! כולל דוח מבקר המדינה!
חכמת דיעבדכוחה של מילה
אפשר להגיד שהתריעו שבנית פלקל היא מסוכנת
ואפשר להגיד שידעו שאסבסט זה חומר מסוכן
ואפשר להגיד הרבה דברים בדיעבד.
אני מאמינה שהמשטרה וכיבוי אש וכל הכוחות שהתכוננו לארוע לא רצו שיקרה אסון כזה ותצא תקלה תחת ידם וודאי עשו ככל שביכולתם וידיעתם.
בסופו של דבר מאת ה' היתה זאת היא נפלאת בעינינו.
לא לא.פה לקצת
לפי הדיווחים כוחות משטרה וכיבוי היו חלק מאלה שהתריעו שיקרה אסון ושאסור לקיים את האירוע השנה. (וגם בשנים קודמות)
אבל היה מי שמנע מקולם להישמע ומי שיש לו כח חזק יותר נתן את המילה האחרונה ואז האסון קרה.

כן. זה מאת ה'.
אבל זה לא מסיר אחריות מהרשלנים בסיפור הזה.
כאן זאת לא חוכמת דיעבד. זה לכתחילה שבכתחילהדי שרוט
זה לא נכון;נחשון מהרחברון

על המעבר הספציפי הזה הותרע כבר שנים בדוח מבקר המדינה, אריה ארליך (אם אני לא טועה) כבר כתב על הצוואר בקבוק במעבר הספציפי הזה ביציאה מההדלקה של תולדות אהרון וכבר נאמר שהדרך היחידה לפתור את זה היא לעשות שם 'מחלף' כזה שיהיה אפשר לעבור מסודר.

למה זה לא קרה? כי חרדים. 

ולא, אני לא מרבה להכפיש ציבור שלם אבל מה שקורה במירון במשך שנים (ובחיי שאני מכיר, כל חיי גדלתי בצפת והייתי במירון שנים ארוכות עד שהפסקתי בדיוק בגלל זה. היכולת ללכת ממקום למקום בלי לההזיז את הרגליים רק ע"י הצפיפות וההידחפות של המון חרדי שלא רואה ממטר)

א האלימות, המרפקים, הדחיפות, התחושה שהמטרה (להגיע לציון/להדלקה) מקדשת את כל האמצעים (הדחיפות הכאב, ההימחצות הצפיפות)

ב וועד ההקדשות ידעת שיש 4 הקדשות במירון וכל אחד עושה מה שבא לו? ניסו כבר להפוך א זה בהצעת חוק למשהו אחד מסודר להרו מבני ארעי לא חוקיים שקיימים ולבנות שם קמפוס מסודר. החוק אפילו הוגש לכנסת ונחשו מה? החרדים כ"כ התנגדו שזה ירד מהפרק.

ג ההתעקשות של החרדים לקיים אירוע כזה בכל מחיר בלי להתחשב בהגבלות הקורונה למשל או בכל צורה אחרת. אין דבר כזה עקרונית אירוע שאין מי שאחראי עליו ולוקח אחריות על דבר כזה. יש לכל אירוע בעל בית. במירון החרדים (העסקנים שלהם מגובים בציבור שלא יספור את ההנחיות אם הם לא כמו שהם רוצים) פשוט מודיעים שאם לא עושים לפי מה שהם רוצים יש 'חוק טבע שכזה' שפשוט יגיעו ויתעלמו מהחוק.

אז כן. זה היה צפוי. וחשוב ביותר להגיד שהיה צפוי

בעלי בחור גבוה וגדול (כמעט 1.90)חצילוש
והיה שנה אחת. אמר שאפשר ממש להימחץ שם ואין שליטה לאן אתה זז... אנשים לא רואים בעיניים. תיאר לי התנפלות על אוכל שמגיע ודחיפות.. ולא מדובר על ילד נמוך שנטמע בקהל.. אלא על בחור גדול וגבוהה, אז קל וחומר. מאז הוא לא מוכן ללכת, גם כי זה באמת ממש לא נעים.. וכל שנה החברים שלו מציעים לו להצטרף. מקווה שיוסקו מסקנות על עוד אירועים, סליחות בכותל בעשי"ת, ההידחסות ברובע היהודי ביום ירושלים... כי באמת חבל לבטל לגמרי את האירוע הזה, אבל מצד שני זה לא הגיוני לדחוס כמות עצומה כזאת של אנשים על רחבה בגודל הזה. ועוד אמרו שהיו פחות משנים קודמות, כי בכל זאת מפחדים מהקורונה והיו "הגבלות".
מבינה אותךכוחה של מילה
אני מכירה חאפריות של חרדים טוב טוב, לפעמים זה מאוד מרגיז אותי.
אבל לי כרגע לא מרגיש נוח לשקוע בזה.
זה לא חאפריותנחשון מהרחברון

זה התנהלות כוחנית ודורסנית כלפי כל מי שלא חרדי (או שחרדים אבל לא בול כמוני) ועכשיו זה פגע בהם פנימה קוודא כי נכנעו לכוחניות שלהם ואיפשרו אירוע ענק בלי שהוא יהיה בטיחותי וכל שנה נכנעים להם וכיוון שבניסי ניסים אין אסונות כל שנה אז זה ממשיך עד שהגיע האסון הזה.

אז כן. חשוב לדבר על זה כשהדם חם כדי למנוע את הישנותו בשנים הבאות

נכוןבת 30
גם השנה, היו עיתונאים ואזרחים שהרגישו לפני כן שיש צפיפות יתר.
פנו, אמרו, התקשרו, ולאף אחד זה לא הזיז. כי ככה זה כל שנה...
עצוב מאוד מאוד.
על הבעיות בהילולה במירון ובכלל יש עיסוק כבר כמה שנים טובות44444
זה מידי פעם עולה.

במכביה ובוורסאי לא ניתה שום בעיה שנראית לעין. אף אחד לא הלך לבדוק את המהנדס והתכנון.
במירון, לעומת זאת, הבעיות על פני השטח. כולם רואים ובהחלט אני מכירה הרבה אנשים שנמנעים להגיע למירון בגלל הצפיפות והדוחק.
אבל זאת בדיוק הנקודהפה לקצת
הצער וההלם האלה היו יכולים להימנע אם היו מקשיבים לכל מי שהתריע שזה הולך לקרות.
זה שקרו עוד אסונות (שלא יודעת כמה 'ניחשו' והתריעו שהם יקרו) לא ממעיט מהעובדה שקרה כאן אסון שהיה יכול להימנע!
בשנים קודמות היו פקקי ענק ותאונות דרכים בדרך למירוןבת הרים
רק בגלל זה לא שווה ללכת.
את זה ב"ה פתרו ברגע שסגרו את הצירים למירון ועשו הסעות/ שאטלי44444
שימשיכו כך ויפתרו עוד בעיות.
ב"ה נמנעו וימנעו הרוגים רבים בזכות השינוי הזה.
הלוואי ויצמאו פתרון לשאר הבעיות.
יש בתרבות החרדית תרבות של דחיפותה-מיוחד

במקום לחכות בסבלנות בתור כולם קופצים

למה מועיל הלשון הרע הזה?פה לקצת
לתועלתה-מיוחד

ומה התועלת? החרדים יפסיקו לדחוף? תתווסף פה אהבת ישראלפה לקצת
וזה יגרור שיח טוב על חרדים?
זה לא רק אצלהם. זה גם אצל אוהדי הכדורגל. גם אצל החייליםדי שרוט
ביום ראשון לאוטובוסים או ביום חמישי לבתים.

זה גם בכל להט דתי/פאנטי כמו כדורגל/ כל להט אחר.

במכה ב 2015 נמחצו למוות 2,500 איש.
גם חייליםה-מיוחד

אבל גם הם מתבגרים.

וביהדות "להט דתי" הוא דבר פסולה-מיוחד

יש תורה ומצוות כדי שנתנהג בצורה מנומסת עם דרך ארץ, לא להיות ברברים.

אלרגיות למזון אצל ילדים - מה קורה בגינת משחקיםאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך ג' בתמוז תשפ"ו 14:05

כשאין צורך לערוך אז אין צורך לערוךאריק מהדרוםאחרונה
הסרטון הזה טוב יותר בלי ספויילרים.
נופש לטיפול זוגי ורגשי משולבכי אני אני
מישהו מכיר מקום לנופש שנותן קבלה על טיפול זוגי או נפשי? רוצים מקום נחמד עם בריכה וכל השאר פחות משנה.. אם יש אופציה לבוא עם ילדים עדיף כי כרגע אין ביביסיטר..
למה ללכת עקום .העני ממעש
למה עקום? לא מסתירים את הרצון לנצל מימון שזכאיםפ.א.

אליו לטובת יציאה לחופשה משפחתית 

בדיוק כמו הכנסים השנתיים של לשכת רואי חשבון ולשכת עורכי הדין באילת, ועוד גופים מרכזיים במשק - נופש שנתי משפחתי, שממומן בחלקו כהוצאה מוכרת של השתלמות מקצועית מוכרת למס.  

לא עקום..כי אני אני
חלק מהטיפול שאנחנו צריכים כרגע לשיקום שלנו זה נופש ביחד ומאד זורם לנו מקום שנותן באותה חבילה גם איזשהו טיפול שגם הצבא מכיר בו כמו סדנא זוגית, ספא וכו ולכן נשמח לשמוע😀
אם כך אז חוזר ביהעני ממעשאחרונה
המלצות לצימרחושבת בקופסא

מקווה שזה מתאים לשאול פה ויהיו מספיק תשובות.

יכול להיות שעדיף לשאול בהו"ל.

אנחנו רוצים לצאת לצימר זוגי מהתקציב שנשאר לנו מהמילואים וכנראה נוסיף קצת.

מחפשים צימר חדר אחד לזוג, עם ברכה פרטית (באמת פרטית, שלא רואים אותנו ואנחנו לא רואים אחרים)

עם ארוחת בוקר יהיה נחמד אבל לא חובה.

תקציב של סביבות 1,000 שקל לילה, (נחמד אם יהיה בפחות) שני לילות בסוף אוגוסט כנראה (אני מקווה שלא יהיה עמוס או יקר מידי בזמן הזה, אין לנו כל כך אפשרות אחרת)

אזור בארץ: לא ירושלים או המרכז ממש, ולא צפון רחוק ודרום רחוק. אולי בשולי המרכז?

אנחנו מתניידים באוטובוסים.

עדיפות אם יש אטרקציות, מסלולים ודברים מעניינים לעשות באזור שאפשר להגיע אליהם באוטובוס.

אשמח לעזרה כי ממש לא מבינה בזה.

מומלץ ממש ממשכנפי נשרים

צימר במחסיה, עלה לנו 1000 לסופש

כל המתחם מגודר ורק שלכם יש בריכה וגקוזי פרטיים ומטבחון נוח.

אפשר להוסיף 200 ולהישאר גם מוצש עד ראשון בבוקר

תודה רבהחושבת בקופסא

אפשר להגיע בתחב"צ?

מחיפוש מהיר ראיתי שיש לפחות 4-5 צימרים ביישוב הזה. התכוונת למשהו ספציפי?

אשמח לעוד תגובות

עוקבתרוני 1234
אני אשמח להמלצות גם למקומות שלא צריך תחב"צ, בכל רחבי הארץ.
לא מאוד בקי, אבל ברחבי יו"ש יש המוןהסטורי
אולי צימרבוס שומרון באלון מורה יכול להתאים.

(לא הייתי שם, רק ראיתי פרסומים)

נראה לי פחות הכיווןחושבת בקופסא

אנחנו כנראה יותר מידי עירוניים בשביל זה, אין ברכה פרטית, וגם לא נראה שיש אופציות מה לעשות באזור מסביב.

אבל תודה, אשמח לעוד תגובות. 

ממליצה בחום על צימרים נוף החאן בכפר אוריהנגמרו לי השמות

הנה הקישור: נוף החאן, צימר בכפר אוריה | Weekend

היינו אומנם עם שלושת הילדים ולא רק זוג, אבל גם לזוג זה שווה בהחלט לדעתי.

אני זוכרת שהמחיר היה נמוך יחסית למקומות אחרים ויכול להיות שדווקא כן יתקרב לתקציב (לא יודעת לגבי אוגוסט).

הבעלים של הצימר מקסימים.

יש שם בריכה שווה שפרטית בשעות מסוימות שאתם שם (בעל הצימר מסביר הכל כאשר מגיעים. בגדול כאשר זוג או משפחה רוצים להיות בבריכה ויש במתחם עוד זוגות אחרים אז או מחלקים מראש שעות ואז יש לכם שעות רק שלכם.

או נכנסים בלי לקבוע כאשר פנוי ואז סוגרים את הדלת של הבריכה עם הווילון וכך זה סימן לאחרים שתפוס ולא נכנסים )

יש גם ג'קוזי גדול בנוסף. גם בחלק מהצימרים בפנים וגם ליד הבריכה עם מפתח ודלת וכנ"ל כאשר זה מתחלק לזמנים שהם רק שלכם).

זה באיזור צרעה ואשתאול, נוף מדהים, הרבה מסלולים. יש גם סניף איקאה קרוב אם שייך

ומרכז של חנויות אוכל וכו' באיזור (לא בכפר אוריה עצמו אבל קרוב).

לא יודעת לגבי תחב"צ.

אנחנו נהנינו מאוד וממליצה

תהנו המון

איזה כיף ❤️

שמעתי על צימר הראל בשבי דרוםפצלושון

700 ללילה

נראה מאד יפה

טוב, אז וויתרנו על הבריכהחושבת בקופסאאחרונה

כרגע מחפשים צימר באזור באר שבע או דימונה בלי בריכה, במחיר של עד 1,200 לשני לילות.

(גילינו שאפשר להזמין ברכה פרטית בנפרד מהצימר באזור. זה חוסך המון כסף)

אשמח להמלצות בכיוון.

חיבוקחדווית

יש לי חברה סופר סופר קרובה,

חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..

ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.

עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.

ואני לא יודעת מה לעשות.

האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה

פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??

מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה 

משהו לא מסתדרפשוט אני..

לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.

ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...? 

היא לא כתבה שהיא מתחתנתזיויק
אלא שאלה מה יהיה אחרי שתתחתן מתישהו
''עכשיו אני מתחתנת''פשוט אני..
שאלה טובהמחפש אהבה
ואלה יפה שאתם עוקבים ושמים לבחדווית

תכלס השאלה הקודמת היתה לחברה שלי שרצתה לשאול... (חסום לה משום מה)

אם לא היית מתייחסת לזה כעניין זה לא היה חייב להיותפתית שלג

אבל אם באמת את מתייחסת לזה כמשהו גדול שיכול להשפיע על הזוגיות שלך- אז כנראה זה באמת עניין שצריך לפתור. קודם מול עצמך, ואח"כ מולו.

בגדול בעיה בהגדרה זה לאSeven

הרי זה לא אסור..

אבל כן נשמע לי מוזר שאת זקוקה לחיבוק ארוך מחברה כדי להרגיש את האהבה המיוחדת והנקייה בינכן...

בד"כ נשים מבטאות רגש באמפתיה בלהכיל אחת את השניה פחות יצא לי לחבק חברה שעות ברגיל (לא מדברת על מקרה קיצון נניח שמישהי מאבדת אדם יקר ואז נותנים לה חיבוק ארוך אלא כהרגל בינכן של חיבוקים ארוכים)

כן נשמע לי יותר נכון לשמור כאלה דברים לבעלך ובהמשך לילדים...בהצלחה

??חתול זמניאחרונה

אין בזה משהו אסור מבחינה הלכתית

גם מבחינה רגשית לא רואה את הבעיה בזה

איני יכול לדמיין לעצמי מצב שבו משהו כזה היה מפריע לי (או לכל מי שאני מכיר) לכן איני רואה מה יש לעדכן כאן

וחתונה אינה סיבה לחתוך את כל קשרייך החברתיים, בחורך היקר אינו תמנון עם יכולת למלא את כל עולמך וצרכייך הרגשיים (ואני מניח שגם הוא אינו רוצה בכך)

מישהי חייבת לי כסף ולא נעים לי להזכיר להפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 19:59

אבל עם חוסר נעימות לא הולכים למכולת, לכן הזכרתי למדינת ישראל בכל זאת...

כן חברים,

לפעמים מומלץ למלא דוחות להחזר מס 😀

יש עוד הטבה לניצול בעניין זיכוי מס רווחי הוןזמירות

בטופס 1301, בנספח שממלאים על השקעות בשוק ההון לפי טפסי 867, יש אפשרות לסמן שההכנסה היא מרכוש שהיה בבעלותך שנה לפני הנישואין - וזה כולל מניות או תיק השקעות.

ואז לייחס לבן הזוג חישוב בנפרד או לבת הזוג חישוב בנפרד על הרווחים בשוק ההון. 

כך שאם מי מבני הזוג נכנס לנישואים עם הון מסויים, ואפשר להוכיח את מקור ההון, אם פקיד השומה יבקש הוכחות - אפשר לנצל הטבת מס זו בפקודת מס הכנסה. 

מישהו מבין טוב בליסינג?חזקה בעורף

אנחנו מתניידים בשני רכבים. בעלי מקבל מהעבודה רכב+דלקן של 7 מקומות, שלרוב נמצא אצלו. ויש לנו רכב פרטי שלנו (5 מקומות שלרוב נמצא אצלי) עד עכשיו הרכב הפרטי שלנו היו רכבים זולים ודי מתפרקים, לא כ"כ השקענו ברכב כי הוא שימוש בעיקר אותי לעבודה (ממש קרוב לבית) ובהקפצות של הילדים (שוב, לרוב נסיעות ממש קצרות)

עכשיו ב"ה כבר תקופה שהרכב 7 מקומות לא מספיק לנו❤️ אז הרכב הפרטי הופך להיות גם להרבה נסיעות (לשבתות ולטיולים) הרכב הנוכחי כבר מתפרק וכבר תקופה שאנחנו מחפשים רכב ממש טוב שיחזיק מעמד לאורך זמן. הקצבנו עד 50,000 אבל לא מוצאים משהו שמספק אותנו מבחינת הנתונים של הרכב😬

התחלנו קצת להתלבט אולי כדאי לנו להשקיע בליסינג. מצד אחד מרגיש לי קצת כמו לזרוק כל חודש כסף לפח. מצד שני, נותן לנו שקט נפשי עם הרכב (קצת זקוקים לזה)

אבל בסופו של דבר, לא באמת מבינים בליסינג עד הסוף…

נשמח לשמוע איך זה עובד. יתרונות וחסרונות.

למה צריך להתייחס כשרוצים להתחיל? על מה לשים דגש? מאמינה שאנשי מכירות של הליסינג יידעו ל"סובב" אותנו טוב, כדי להרוויח, אז רוצים לבוא כמה שיותר מוכנים מראש.

תודה לעוזרים🙏🏻

לא בדיוק מה ששאלתפשוט אני..

אבל אני מכיר אדם שהקים עסק למציאת רכבים יד 2, לפי תקציב וצרכים. הוא בעצמו מחפש את הרכב, בודק אותו, עושה משא ומתן עבורך על המחיר וכו'.

נעזרתי בו כבר פעמיים, וזה אחרי שהגעתי אליו דרך אח שלי שרכש דרכו. השירות עולה 3,300 ש''ח.

לדעתי, רק על מציאת תקלות שבאף מכון מורשה לא בודקים, הוא לגמרי שווה את המחיר. במיוחד אם אתם כמוני לא מבינים ברכבים .. והוא גם מילואימניק אז בכלל כיף. 

אני לא מכיר אותו אישית ואין לי שום אינטרס...

גם אנחנו נעזרנו במישהו כזהבארץ אהבתי

לנו זה עלה 2000 אם אני זוכרת נכון (אבל היה לפני כמה שנים, אולי העלה את המחיר מאז).

ממליץ גם על ארי ויילר1223334444
זה בדיוק הבנאדם 🤩פשוט אני..
גם אני ממליץ עליו, בחום רבדוד100
+972 54-532-0036
הוא נותן שירות בכל רחבי הארץ?רוני 1234
תודה! נחשוב גם על זה.חזקה בעורף
נשמע שזה לא נכון לכם ליסינגזיויק
תודה על התגובה. יכול לפרט למה?חזקה בעורף
כי הרצון שלכם זה ברכב טובזיויק
זו לא סיבה מספיקה לליסינג עם כל הכבוד..
ליסינג אף פעם לא יהיה משתלם לאדם הפרטינפשי תערוג

עלות של ליסנג פרטי הבסיסי יהיה כ2000 שח לחודש בהתחייבות ל3 שנים.

עם סכום כסף כניסה ויציאה

כך שתשלמו כמעט 60-70% מערך של רכב חדש

אבל בסוף התקופה לא תשארו עם רכב

בליסנג תפעולי זה יעלה כמעט פי 2 כל חודש

כן, חברות הליסינג תמיד מצחיקות אותיפשוט אני..
''ירידת הערך - עלינו''.

נו בטח עליכם, רק שאני צריך לשלם פי 2 מירידת הערך בשביל שזה יהיה עליכם... 

ליסינג זה דרך בעיקר לקנות את ההתחמקות מה"דרעק"משה

לכן עכשיו הלוביסטים של הליסינג נלחמים בתוכנית של מירי רכב (לא שגיאת כתיב) להפחית את כמות הטסטים למכוניות יחסית חדשות מפעם בשנה לפעם בשנתיים. בסוף ה"לחם והחלב" שלהם זה  אנשים ששונאי תחזוקה של מכונית.

אולי ישתלם לכם רק להשכיר רכב לטיולים ושבתותרוני 1234אחרונה
אני מניחה שזה רק פעם בכמה חודשים
מכירים את די סיטי במישור אדומים?ברגוע

האם יש שם חנויות במחירים טובים?

מחפשים בעיקר ספה ומיטת ילדים, אולי גם שולחן אוכל ותנורים

הייתי שם לפני שנה, זה היה בעיקר בית קברות לעסקיםפשוט אני..

אבל במג'יק קאס העברנו הרבה שעות מאוד מהנות

תודהברגוע
ואולם שמחות של ארועים חרדייםמשה

זה חור עולם. חוץ מברכב אין דרך להגיע לשם וגם אין סיבה.

אם אתם מהאיזורנפשי תערוג

שווה אולי לקפוץ

לנסוע ספיישל אני חושב שבירושלים יהיה יותר מבחר ובמנעד מחירים גדול יותר

תודה, יש לך המלצה על חנות מסויימת בירושלים?ברגוע
לא.נפשי תערוגאחרונה

אבל לפני שרצים לחנויות

90% מהחנויות ממציגות את הדברים שלהם באינטרנט

מציע לעשות את השוואת המחירים באינטרנט ורק אחרי שנסגרים על משהו ספציפי לנסוע לראות אותו פיזית

מודעות לאתגרים בקדושת הזוגיות במרחב הזוגימחפש אהבה

נראה לי שהשאלה מורכבת משתי חלקים, אחד מופנה לגברים שבינינו ואחד לנשים:

לגברים: האם אתם משתפים את האישה שלכם באתגרים שאתם חווים מול נשים אחרות?...

לנשים: האם אתם מעוניינות שהבעל שלכם ישתף אתכם בנושא הזה? שיהיה פתוח עד הסוף?

האם קרה לכם שהוא שיתף אותכם, ומה היתה תגובתכם [המודעת והלא מודעת..]?

לא בדיוק אבל בערךפשוט אני..

אני משתף בצורה קיצונית.

זה העלה את הזוגיות שלנו עשרות מונים למעלה,

פתר הרבה מאוד בעיות שהיו לנו (בעיקר לי),

ושחרר הרבה מתח וחרדה.

גם אצלנו יש שיח פתוח בתחום הזהנעמי28

אבל זה הגיע עם השנים, לא חושבת שהיינו בנויים לזה בשנים הראשונות.

צריך ביטחון עמוק אחד בשני ובמקום שלנו, חוסר שיפוטיות וקבלה, לא רק בתחום הזה.

צריך המון נפרדות והבנה שלא כל מעשה שהשני עושה קשור אלי. 

למה הניסוח פה שזה תמיד מהצד הגברי?ירושלמית במקור
מה הכוונהזיויק
למה הוא שואל אם הגבר משתף ולא אם האשה משתפתפשוט אני..
אין סימטריה אבל שאלה טובהזיויק
נו, אשמח לשמועמחפש אהבה
(הוא לא אמר על השאלה שלך שהיא טובה אלא על שלי)ירושלמית במקור
זה מה שהתכוונתי. מוזמנת לשתף מהצד השנימחפש אהבהאחרונה

אולי יעניין אותך