תמיכה מישו?🙈ישראלית2❤🇮🇱
אןקע אז השבוע הייתי כזה בקניון עם חברה וסתם לצחוקים מדדנו מכנסי גינס וחולצות קצרות וכזה..עכשיו זה הדבר שישב עלי באמת הכי יפה בעולםםם..אימלה זה ככ יפה..🥵
קיצר מפה לשם עוד שנייה התחלתי לבכות מביאוס לחברה שלי בתא מדידה..🙈
עכשיו וואלה באמת זה קשה לי ברמווות ולא באלי שזה יהיה ככה..
הדבר היחידי שכאילו עוזר לי לזה זה הבלחיות..(יש בזה יתרונות מסתבר;) כי כאילו באלי איזה מישו דוס דוס כזה וזה קצת סותר את עצמו..😅🤦🏽‍♀️
באולפנא פחות מדברים על זה בשיעורי אמונה וואלה מבאס ברמות כי גם שמישי פתחה אתזה המורה ישר סגרה את הדיון..
בקיצור אני אשמח אם יש למישי טיפים/עידודישיין/הזדהות/משו להגיד עלזה..
כי אני מרגישה שאם לא הבלחיות לא באמת אכפת לי ללבוש אתזה🙁
....אמרלד
חחחח איזה מותק את 😍
גמלי זה קורה.. דברים שמעלפים עלי ולא צנועים בכלל
וכל פעם זה גורם לי לחשוב
כמה יפה אפשר להיות לבעל 😆🤭
ובעזרת השם ההתגברות הלא פשוטה הזאת משתלמת..
תתעודדי מאמוש

חחחח תודהה❤🙈ישראלית2❤🇮🇱
...אני ועצמי:)
אז רק שתדעי מכירה את זה..
ושאת יכולה על זה
חיבוקק
...באמונה תמיד

דבר ראשון חיבוק גדול!!חיבוק

כל הכבוד שככה התגברת!!!!!!

וכל הכבוד שמצאת מה מחזיק אותך!!!!!!

דבר שני, מותר לך להרגיש, מותר לך להתאכזב, וזה לא הופך אותך ללא בסדר. תרגישי את האכזבה, תיהי איתה. זה קשה, אבל מאפשר אח'כ שחרור.

ודבר שלישי, את מצילה את העולם!!!

כן! אני לא אומרץ סתם. 

את לא רואה את ההשפעה של ההתגברות הזאתי, אבל אני בטוחה ב100 אחוז שהיא גרמה למשהו משמעותי העולם!!!! ריבושע רואה את המאמץ, ולכי תדעי איזה אסון נמנע, או איזה דבר טוב קרה בזכותך.

מברכת אותך שבזכות המאמצים תזכי בעיתו ובזמנו למצוא בעל ירא שמיים שיהיה לכם טוב ביחד באמת!

תודה רבהה❤ישראלית2❤🇮🇱
מקווה שקצת עזרבאמונה תמיד

מנסה לעזור😘פרח תלוש

הי יקרה, תדעי לך קודם כל שממש הזדהיתי עם התסכול שלך, מבינה אותך לגמרי. ❤

מצרפת פה משהו שמישו כתב פה פעם והלוואי שזה יעזור לך להרגיש את הרווח במצווה הזו ולהתחבר אליה.

שימי לב רק שהרוב כתוב כפניה בגוף שני, בגלל שהוא כתב את זה לבת מסוימת שהתלוננה על הנושא וביקשה תשובה,
היא אמנם התמקדה בתסכול שצריך לשמור על צניעות "בשביל הבנים" ולכן הוא האריך בתשובה כדי שהיא תבין שזו לא הנקודה. אבל לדעתי ממש כדאי שגם את תקראי את זה, כי בעצם הוא מסביר מה כן עומד מאחורי המצווה הזו, ועצם הידיעה הזאת נותנת חשק להקפיד על המצווה, בשביל עצמך, לא בשביל 'בעל דוס'.

(אגב, מומלץ לקרוא בשלבים ולא להיבהל מהאורך😅)

דבר ראשון, לפני כל ההסברים, ולפני כל הצורות שננסה להסביר למה אנחנו בשכל שלנו מבינים כמה זה חשוב וכמה זה מועיל ובלה בלה
צריך לזכור משהו אחר, שככה ה' אמר. ושאנו צריכים לקיים את מצוותיו, גם את צניעות, וגם את פרה אדומה. אפילו אם שתיהן נשמעות לנו לא קשורות בגרוש.
יש מחזור של רבינו סעדיה גאון, מחזור לראש השנה, ושם הוא מונה עשרה טעמים לתקיעת שופר, שזה מעורר לככה ומזכיר וככה וכו' וכו' וכו'.....
אבל לפני כל הטעמים הוא מזכיר, שהטעם העיקרי והפשוט שצריך לכוון הוא "רחמנא אמר תקעו" - ה' ציווה! ואנחנו מקיימים את מצוותיו!
אז כמו שכתבתי, ראשית כל, יש כאן את דבר ה', גם אם אנחנו לא מבינים.
הסיבה הכי פשוטה וברורה ללכת בצניעות היא "כי ככה ה' אמר".

יש איזה קלקול בדור האחרון, שמרוב שארגוני החזרה בתשובה מנסים להראות כמה היהדות יפה. אז נהייתה מין אקסיומה, שצריך להבין כל דבר למה זה מועיל.
שבת שומרים כי זה טוב למשפחה,
טהרת הבית שומרים כי זה טוב לשלום בית.
ומצה אוכלים כי זה טוב לדיאטה.... (או שלא....)
וזה שיבוש גדול. כי אולי נחמד להראות למה המצוות הגיוניות ומסתברות, אבל ראשית כל עושים אותם כי ככה ה' אמר.

אז בהמשך למה שאמרתי, שבת אתן שומרות? חזיר אתן אוכלות? ומה בנוגע ל"פרטים"? מלאכה פלונית או אלמונית, שאתם לא באמת מבינים מה הקטע בה, אתן מקפידות לא לעשותה בשבת? מאכל מסויים שיש בו איזה בעיה הלכתית צדדית, לא מובנת ולא הגיונית, אתן אוכלות? הרי לא. נכון? למה? כי אתן יודעות שככה ההלכה, שכך הורה ריבון כל העולמים. ואנחנו עושים כי הוא אמר, גם אם לא מבינים את הקטע!

אז ככה גם בנוגע למצוות צניעות, היא מצווה שככה ה' ציווה, ככה נאמר בתורה, ויהודי מאמין, שיודע מה פירוש "ה' ציווה" ויודע את אמיתות התורה, מקים מה שנאמר בה. ובכלל לא רלוונטי מבחינתו להתווכח על הטעמים וההסברים.

זה בעצם הענין של נעשה ונשמע, מה היו עם ישראל? חבורת דבילים? פראיירים של מישהו? מאיפה הם שלפו קשקוש כזה "קודם אני מבטיח לעשות מה שתגיד, אחרי זה תסביר.." ההלו? לממקרה? מאיפה נהיית כזה פראייר? אלא - הם ידעו שצריך לשמוע לה' מעצם זאת שככה ה' ציווה, גם טרם שנבין למה ואיך...

אם היינו שומרים רק מה שאנחנו מבינים לבד, אז בשביל מה תורה? במה אנחנו עבדי ה'? אנחנו עושים מה שמבינים ו"במקרה" גם ה' אמר ככה. אז מה זה?

זה נפלא לחפש מקור והסבר, והמון ספרים נכתבו על זה, אבל קודם כל ההיררכיה.

זה יהיה נפלא להסביר למה צניעות זה כל כך מותק, וזה אולי גם יעזור להתחבר ולעמוד בנסיונות.

אז תראו, אני יודע שזה קשה, אני מבין, ואני מבין שצריך הסברים מובנים כדי להתחבר, בעצמי כתבתי ככה. אבל זה בשביל להקל על הניסיון. קודם כל יש עקרון, שה' אמר ואנחנו מקיימים, שמו שבת, כמו חזיר, כמו פרה אדומה.
אלא - שיש ניסיון קשה בצניעות, ו"ככה ה' אמר" אולי לא מספיק כדי לעמוד בו, אז בשביל זה נמשיך ונסביר, אבל צריך לחלק בין רמת העיקרון, האידיאל, לבין רמת ה"איך אני מתחברת ומצליחה לעמוד בזה".

אז אני לא יודע מי הוא זה שהכניס לראש שזה בגלל הבנים, אבל הוא פשוט עשה עוול.
לא שאין כזה מימד, אבל זה בהחלט לא המימד המשמעותי והמרכזי.

מה את חושבת, שאם תצאי לרחוב לא צנועה, ואף גבר לא יראה אותך, זה משנה משהו? ממש לא.
את בטח יודעת שגם לגברים יש דיני צניעות, אמנם שונים, אבל יש, למה?
את יודעת שגם בחדרי חדרים יש צניעות. יש סימן שלם בשולחן ערוך איך מתנהגים בשירותים. כשאף אחד לא רואה.
יש סימנים שלמים איך אדם יתנהג עם אשתו, שוב, כשאף אחד לא רואה.
איך כל ההלכות האלו מסתדרות עם התזה שאומרת שהצניעות היא רק שבנות צריכות לשמור על המחשבות של הבנים? איך?
ההוא שהמציא את זה כנראה לא חשבן לעומק...
ומהשטות שלו הוא גרם תסכול להמון בנות, כמוך, וכמו עוד בנות נהדרות, שמעוצבנות על ה"עוול" הזה.
ומוסדות שונים בחכמתם ממשיכים ונואמים על זה....

האמת היא שהטעמים לצניעות הם אחרים לחלוטין.

אנו רואים, שלפני חטא עץ הדת- אז "ויהיו שניהם ערומים ולא יתבוששו", אדם וחווה הלכו בעירום מוחלט, ולא חשו בבעיה.
ופתאום, אכלו מעץ הדעת, והתחילו להתבייש.... מה קרה?

חז"ל אומרים - שבעץ הדעת טמונה "דעת אלקים", מחשבתו וסברתו, האדם לבד לא מבין מה החסרון בלחשוף חלקים מגופו.
אבל אחרי שהוא קיבל מ"סברת" ה', כביכול, הוא מבין, שזה מבזה.
ולמרות שלא היתה שום נפש חיה שרואה אותם, מלבד הם אחד את השני. והרי זוג לא מתביישים בדברים כאלה ביניהם...

אז צריך להבין מה זה אומר - מה הייתה הבושה?

הבושה היתה - כי אדם לא חושף חלקים מגופו בצורה כזו, זה בזוי, זה שפל. ולא משנה מי רואה, לכם גם בעל ואשה - כמו אדם וחווה, שלא מתביישים אחד מהשני בראיית הגוף - התביישו כשזה היה כביכול "ברחוב", למרות שרק הם היו "ברחוב"

ולכן גם על גבר יש כללי צניעות, ולכן יש כללי צניעות אפילו לשהיה בשירותים - כשאף אחד לא רואה,

אז נכון, יש קריטריונים שונים. הרי זה לא שכללי צניעות בשירותים הם כמו ברחוב... כי ברור, כשאף אחד לא רואה, וכשיש צורך, זה משתנה.

אבל את העיקרון אנו בהחלט לומדים - חשיפה מרובה של הגוף שלא לצורך - היא ביזיון.

ואכן, יש הבדל בין גוף של גבר לגוף של אשה, ובין אופי של גבר לאופי של אשה,

כמו שאף ואוזן הם לא איברים שמבזה לחשוף אותם, ואילו בטן - זה כן, גם לגברים. כמו שיש הבדל בין האיברים השונים, כך גם יש הבדל באיברים מסויימים בעצמם - בין גבר לאשה.

וזה ברור, שהמדד לכך הוא "מה מושך גברים", אבל זה לא כי המשיכה של הגברים היא הדבר שאותו אנו מבקשים למנוע, אלא שזה בסך הכל פרמטר שיכול ללמד אותנו מה באמת איבר מוצנע, ומה מבוזה לחשוף.

לכן, איזור בגוף שתיאורטית היה מושך גברים שהיו רואים אותו - אסור לחשוף אותו גם אם אין שום גבר ברחוב! גם אם אליהו הנביא היה מבטיח לך ששום גבר לא יראה אותך! כי לא משנה מי רואה אותך ומי לא, משנה הכבוד שלך! הצורה שאת מביאה את עצמך!

כשאשה חושפת חלקים מוצנעים בגופה, או הולכת בביגוד שמבליט את הגוף ומדגיש אותו - היא בעצם מבזה את עצמה! בעצם הפומביות של דבר כזה, של להפוך את הגוף שלה לדבר פומבי, חיצוני... זה פשוט ביזיון! הכבוד הבסיסי של אשה אמור לגרום לה להמנע מכך! על זה התורה מצווה!

יתירה מזאת, גם כשאנו כן מודדים את הנקודה של מה קורה אם גבר כן יסתכל - זה לא שאנו בודקים את ה"חומרה להכשיל אותו", אלא שזה מעמיק יותר את הביזיון של האשה!
כלומר, מלבד כל מה שהסברנו כמה זה נורא בעצם ההליכה כך בחוצות, גם כשאף אחד לא רואה. אכן צריך לזכור שבמציאות רואים - ואז זה הרבה יותר גרוע! אבל לא בגלל ה"הכשלה בעבירה" אלא בגלל שזה מכפיל ומשלש את הביזיון וחוסר הכבוד!

כשבחורה אומרת "אני לא אחראית על העבירות שלהם, הגבר צריך להתאפק, ואם לא - בעיה שלו, למה אני צריכה למנוע ממנו עבירות" היא לא מבינה שהנידון הוא לא למנוע ממנו עבירות, אלא לשמור על הכבוד שלה! שלה!

בת שתחליט לא לשמור הלכות צניעות, בנימוק ש"בעיה של הגברים אם הם יסתכלו" צריכה לחשוב על זה שהיא מבזה את עצמה! עזבי את העבירה! אם גבר רואה אותך ומסתכל עלייך כדי להינות ממך - זו חתיכת החפצה! זה מה שאת? פוסטר? כלי למימוש יצרים?

זה כמעט כמו בת שתסכים להאנס כי "העבירה היא שלו", תעזבי אותך מהעבירה, את מי מעניין העבירה, את צריכה לשמור על הגוף שלך! למען עצמך!

כך גם שלא אכפת לבת ללכת בצורה שמבליטה או חושפת את גופה, או מושכת מבטים... זה מזעזע! לא אכפת לך הכבוד של עצמך? את מוכנה שהגוף שלך יהפוך להיות אובייקט?

התורה לא מוכנה לזה! התורה חסה על כבודן של בנות ישראל, והיא לא מוכנה שהגוף שלהן יהפוך להיות שלט חוצות, כלי למימוש יצרים... אובייקט מיני.. לכן היא מצווה עליהן - לשמור על כבודן! כשאת הולכת ברחוב - את זו שהולכת! את, מכלול האישיות שלך, הפרטיות שלך! לא פוסטר להנאת הציבור! זו את! שמרי על עצמך! על כבודך! על פרטיות גופך!

בשביל עצמך! לא בשביל אף אחד אחר!

ואייישראלית2❤🇮🇱
תודה רבההה🥰
עזרת😍
מי כתב את זה?שפרינצא בוזגלו

נשמה כלליתפרח תלוש

איזה הסבר מדהים!חושבת בקופסא

אולפנת רננהעלה קטן

היי, צריכה בדחיפות מידע על אולפנת רננה

מה הסגנון באופן כללי, למי מיועד, איך האווירה

ומבחינה תורנית-דתית- מה הסגנון? האם מותר שם פלאפונים?

האם יש אולפנה אחרת מקבילה בסגנון כדי שאוכל להשוות?

כל מידע יעזור לי

תודה רבה!

מישהי יודעת אולי?עלה קטן
מכירה קצת מרחוקמתואמת

נחשבת אולפנה תורנית בעיקרון, לא בקצה הכי תורני של הסקאלה. למיטב ידיעתי מותר שם סמרטפונים, אולי צריך סינון.

אולפנות נוספות שאולי אפשר לבדוק: שיראל, עטרת רחל, ראשית.

(אני מכירה את הנושא ממקום של אמא לבת באולפנה, אז לא יודעת מקרוב מאוד...)

תודה רבה! עזרת ליעלה קטן
יש אולפנה מקסימה בחרשהTal i

כולן עם נוקיות, גם הצוות וגם התלמידות.

אולפנה דתית תורנית באוירה חלוצית.

הבנות שלי לומדות שם.

שווה לבדוק

אולפנת מבשרת חרשה

תודה רבה לך! אני אבדוקעלה קטןאחרונה
קומי אוריאיידן

אני רוצה ללכת לאולפנת קומי אורי ואני צריכה לשכנע את ההורים שלי ואני לא יודעת איך מישהי יכולה לעזור לי בבקשה?

ההורים שלי מאוד דוסים אבא שלי רב וכו..

הם מסכימים לי ללכת לתפארת, ראשית, רעיה ובהרן אפילו לכפר פינס הם לא מסכימים.

מישהי יכולה לעזור?

..הרמוניהאחרונה

למה את רוצה ללמוד שם?

מה הדברים שחשובים לך?

הפורום הזה פעיל? אני ממש אשמח לתשובהעלה קטן

לא בשבילי -

אולפנה בסגנון של אולפנת בית-אל

מישהי מכירה אולי?

תודה מראש!

מחפשת אולפנה בסגנון מתנחל ברסלב כזהאנולה

היייייי לכולןןן 

מחפשת אולפנה לשנת לימודים תשפ"ו עולה (עולה לי"ב)

אני יודעת שזה ממש מאוחר אבל תמיד עדיף לנסות

רגע חחח בטעות נשלח, -המשך-אנולה

בקיצור סגנון ברסלב כזה מתנחל 

חצאיות ארוכות, טלפונים כשרים, עם בגרויות 

לא כ"כ משנה איפה עדיפות לירושלים אפשר עם פנימייה 

בנות טובות וכפיות זורמות סגנון דוד המלך כזה..

מקום שיהיה חיבור לה מתוך אהבה 

וצוות טוב 

חחח זהו בעיקרון 

אשמח להמלצות וגם לטלפונים או מייל של המקום

היימפוצלשת(:אחרונה

יש את אולפנת ראשית ואולפנת נביעה שהם בירושלים

ויש את אולפנת טהר ביד בנימין ואולפנת תפארת במגדל העמק

יש פרטים בגוגל תחפשי..

בהצלחה 😇

הי חדשה כאן!מיכלי123
ברוכה הבאה, נכנסתי רק כדי להסביר שלא פעיל כאןחסום לשעבר
(בנות נא לא לסקול אותי)
🏢פתית שלג

לצערי עם כל הפוליטקלי קורקט אין אימוג'י נסקל או סוקל

אז תסתפק באימוג'י של בית הסקילה

חסום לשעבראחרונה
אתה יודע שגם אתה אמור להיסקל?
התאמת אולפנה לעולה לכיתה ח'צביהק
שואלת לחוות דנת לגבי אולפנות של בנות דתי לאומי עם פנימיה/חצי פנימיה. עזרו לי איך לבחור נכון.
מחפשת מידע על אולפנת צביה בקעת הירדן. (אולפנת חמרהציפור כסופה
מישהי מכירה??? ויכולה לספר
אולפנה עם חטיבת ביניים בירושלים עם בנות דוסיות?טל524

מחפשת לאחותי - אולפנה עם חטיבת ביניים בירושלים עם בנות דוסיות? קיים כזה דבר? אשמח לרעיונות. לא כולם צריכות להיות דוסיות, אבל לא להיות היחידה.

ממד הר נוף ואז לעבור לאולפנה דוסיתמרגולאחרונה
יש להם חטיבה, יש בנות שבאות אחרי כיתה ו רק לחטיבה

אולי יעניין אותך