שאלהדמעה

איך זה שילדים מתאמצים, משתוללים, מחייכים, מוציאים מרץ בלי סוף, נותנים את ההכי טוב שלהם...

ומבוגרים כבר בקושי מזיזים את עצמם, בורחים מהתאמצות, משתעממים ומשעממים, לא כ"כ חיים את הרגע...

למה? מתי זה קורה ולמה? 

מכירה "כשנגמר השכל שם האמונה" ? אז כזה...מיונז

ילדים פחות חושבים בצורה עמוקה.. הרבה דברים מאוד מוחלטים להם... 

ברגע שגדלים ומתחילים לפתח חשיבה עצמית ומתלבטים אז מתעייפים קצת ומגיעים למסקנה שלא הכל שווה לעשות ולא בשביל הכל שווה לעבוד קשה ולרוץ ולהתעייף...

כמובן שיש עוד מלא סיבות, אבל בטח יכתבו אותן.. אז זה בקצרה

חזק!דמעה

וואי ממש הקפצת אותי עם התגובה הזאתadvfb

את בטוחה שזה קשור לעמדה עצמאית ומחשבה מעמיקה?

עמדה עצמאית זה אחד הדברים הקדושים בחיינו.

אולי זה קשור לכך שילדים עוד סקרנים ביחס לעולם ועדיין לא מכירים אותו?

לעומת מבוגרים שחושבים שהם כבר מכירים את העולם ומשתעממים מנו... זה נראה לי הכיוון. (@דמעה)

מה את אומרת?

אממ זה די אותו הדבר בעיני מה שכתבת...מיונז
חשיבה עצמאית ומעמיקה זה דבר מדהים.. ללא ספק..
זה שדבר חיובי לא אומר שאין בו דברים שליליים ושהוא תמיד הולך ספצ..
חשיבה עצמאית בעיני באיזשהו מקום בנוסף על הטוב שהיא מביאה, גם 'מסבכת' את הבנאדם כי מגלים איתה את המורכבות שיש בעולם (נניח קח דוגמא אפילו בקטע של אמונה.. ששואלים שאלות.. שהכל נהיה הרבה יותר מורכב ולא ברור..)

לגבי מה שכתבת -
'אולי זה קשור לכך שילדים עוד סקרנים ביחס לעולם ועדיין לא מכירים אותו?'
זה די נשמע לי מה שכתבתי..

ילדים בהחלט סקרנים ולא מכירים, והם רוצים להכיר אבל הסקרנות שלהם תמימה כזאת כך שהם די מקבלים את הדברים בצורה פשוטה..
הם עוד לא התחילו לחשוב לעומק ולראות את המורכבות של החיים... ההכרות שלהם עם העולם היא פשוטה.. בלי הצדדים הפחות נעימים.
(למה ילדים בשואה או ילדים שעוברים משבר תמיד אומרים עליהם שהם מתבגרים מהר יותר? האמירה ש'לא לחשוף ילד'... כי הנפש שלהם רכה ועדינה עדיין ולא מכילה את המורכבות הזו..)
לדעתי מה שמעייף מבוגרים זה ההבנה שהחיים מורכבים.. שלא הכל שחור ולבן.. שיש קשיים.. וזה בעצם חלק מההכרות עם העולם..
ולילד ההדברים נתפסים די כשחור-לבן.. זה לא דבר שלילי, זה פשוט תום כזה. ואת התום הזה אין בחשיבה עצמאית..
תודה על התגובהadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ג באייר תשפ"א 12:26
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ג באייר תשפ"א 12:24
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ג באייר תשפ"א 12:24

אני חושב שהשיח שלנו הוא שונה גם אם התוכן זהה, והשיח הזה משמעותי והוא גם משליך על התוכן.

אנסה להוסיף עוד רובד שישלים את מה שכתבת (ולא לחלוק, מאוד הגיוני שגם תסכימי איתי) - 

מה המטרה של מורכבות? להפוך את החיים לפשוטים? 

איך בדיוק? פשוט מאוד. ברגע שאתה מחבר את כל החלקי הפאזל (המורכב) את רואה את התמונה ברורה (פשוטה).

ברגע שהמורכבות היא לא מספיק מתוחכמת, לא מספיק טובה - היא ממילא לא מספיק הופכת את התמונה לברורה. אדם שתקוע בין לבין אז הוא לא שם ולא שם ובאמת המצב הזה הוא איכסה.

אבל זה לא בגלל שהוא מורכב אלא להיפך, בגלל שהוא לא מספיק בעל חשיבה מורכבת - הוא צריך להמשיך לעבוד על החשיבה המורכבת שלו שתהיה יותר טובה ואז הוא גם יראה את החיים בצורה פשוטה ויוכל לשמוח בהם!

הבנת את הנקודה?

אני לא 'מאשים' את המבוגרים (וגם את לא כמובן) בגלל שיש להם חשיבה יותר מדי מורכבת אלא 

אני מאשים אותם בגלל שאין להם מספיק חשיבה מורכבת! 

אני לקחתי את זה לכיווןדמעה
שהילדים מונעים מדחפים ורצונות טבעיים גם בלי לדעת למה, הם פשוט חיים את החיים שלהם, ומבוגרים כבר חושבים, מבינים מורכבות... נכון שזה טוב אבל יש משהו בלתת מקום לטבע ולתת מודע שזה מזכיר את האמונה שזה חיבור עמוק פנימה מעבר להסבר שכלי או רגשי כלשהו...
יפהadvfb

ז"א - המחשבה השיכלית צריכה להיות על גב הרגש הטבעי ולא במקום...

ועוד הארה שאני רואה צורך להוסיף - נכון שרוב המבוגרים ככה וזאת החברה שאנו חיים בה היום אך זאת ודאי לא השאיפה שכדאי לנו לצפות מבנאדם שמתבגר. בעזרת ה' שנזכה לעוד אור גם ובעיקר כמבוגרים..

מדויק!!דמעה
לדעתי זההרמוניה
מאז שמתרגלים לעשות מה שצריך ולא מה שרוצים...

וגם יש את הקטע שהעולם של ילדים יותר קטן... הם מכירים את הבית שלהם ואת הגן/בית הספר וזה כל העולם שלהם. כל השאר הם לא צריכים לדאוג זה ההורים נותנים להם אז הם צריכים לחלק אולי את הכוח לפחות דברים... הם לא למודי אכזבות, הם לא יודעים מה חשוב ומה לא חשוב בחיים, הם ישקיעו את אותו מרץ בהכנת עוגה במטבח כמו עוגת חול... יש בזה משהו יפיפה אם נדע לקחת את כל המרץ שלנו לדברים החשובים... אבל אצלם זה נובע מחוסר אבחנה לפי דעתי...

הכוח של מבוגרים יורד מעומס חשיפה לעולם. בעיקר חשיפה דמיונית שהיא בראש שלנו אבל יש לה הרבה כוח...
לדוגמא חשיפה לטלוויזיה... זה מחריב את האמון בעולם
ובעיקר ריאליטים וכוכבים זמניים... הכל חיצוני ומזויף *ברמה מוגזמת* (כי בסוף יש מקום לחיצוניות בעולם) ואז כשמתרגלים שצריך לשחק תהצגה כדי להיות שווה, ושום דבר ואף אחד לא אמיתי (גם תודות לחדשות) אז למה להשקיע? פשוט מעבירים תחיים נאחס האלה ודואגים כל אחד לעצמו... עצוב
אבל אחרי כל זה- יש מלא מבוגרים שלא כאלה...
וואו באמת יפה... תודה על הזוויות האלהדמעה

אז במקרה היה לנו על זה 3 טקסטים במתכונת בלשון...באמונה תמיד

אני חא מתכוונת לשלוח אותך לסבול ולקרוא אותם, אבל בקצרה אומר, שכשאנו ילדים אנו עושים מה שאנו רוצים. לאט לאט החברה והסביבה מדכאת את זה. 

או כי " זה כבר לא מתאין" או "לא לגילך" או שזה פשוט לא חינוכי.

או עוד הרבה סיבות.

וכאשר בנאדם נכשל כשהוא ילד, אז הסביבה מעודדת אותו ושמחה שהוא ניסה, ואילו כשהוא גדול, אז מענישים אותו, צוחקים עליו וכו'.

ואדם שמנותק מהרצון שלו הוא בנאדם מדוכא.

אז ברור שלא כולנו בדיכאון.

אבל לפעמים אנחנו קצת מנותקים מעצמנו...

והרבה פעמים ניתן לראות בני אדם שמחוברים לרצון ולאמת הפנימית שלהם ואז הם מאושרים...

ויש גם עוד בחינה של "אין שכל- אין דאגות" לא מבינים- אז לא דואגים אז משוחררים

נכון... וואי ממש...דמעה

לפעמים אני רוצה לעשות דברים אבל אני יודעת שזה מעלה גיחוך וילדותי...

לא רוצה לפתוח את זה אבל לפעמים גם בגלל שאני אישה ואני צריכה לכבד את עצמי אני מרגישה שיש דברים שכבר לא ראוי לעשות וזה מבאס...

ולפעמים סתם אני מצטערת על זה שכבר אי אפשר לשחק כמעט ולחיות חיים יותר מהנים... 

תמיד אהבתי את הטקסטים האלה הם היו מענייניםדמעה

לא הם לא!!!באמונה תמיד

מה מעניין בטיולים השנתיים והלקחים החינוכיים מימי המנדט הבריטי עד היום?

או, מה מעניין בבניה על החופים הפוגמת באיכות הסביבה??

מידי פעם יש טקסטים סבירים וזהו

דמעה

הרוב היו מעניינים דווקא...

כי את הילדים הנמרצים האלה המבוגריםריבוזום
הרגיעו, סיפרו, טיפלו, האכילו, הגישו, שמרו, תפסו, נישקו, חיבקו, גערו, הסבירו, הצחיקו, שרו, החליפו, רחצו, צחצחו. והתעייפו!
|עייף|
אהה חשבתי שההמשך יהיה שבמבוגרים לא טיפלו...דמעה

בסוף סיכמת בזה שהתעייפוצוחק

לא מסכיםCherry

לחלוטין עם התיאור של ה'מבוגרים'.. אבל הבנתי את הרעיון.

לדעתי,

כי הם חייבים לעשות דברים, וילדים עושים שלא מתוך מחויבות
יותר קשה לעשות כשחייבים.. גדול המצווה ועושה..

ו..ילדים עוד לא טעמו טעם כישלון, הם אופטימיים באשר לסיכויי ההצלחה, וממילא שמים כל מה שיש להם על השולחן ולא טורחים לשמור רזרבות למידת הצורך..

ויש עוד הרבה סיבות..

יוסיף דעת יוסיף מכאוברוצה להשתחרר
כשיש שכל, והוא הופך למרכזי באדם, אז זה קורה.
זה גם נכון שהשכל יותר מיושב ופחות פזיז. אבל בהחלט צריך למצוא את האורות שמתאימים לנו כ'מבוגרים' (או צעירים מעל עשרים;)), ושיניעו את החיים שלנו במרץ וחיות.

כמה טוב שיש ילדים בעולם
יש הרבה גישות שהן דווקא בעד התנהלות טבעית...דמעה

שהשכל הרבה פעמים הורס

אבל כן, מסכימה איתך...

לזה התכוונתירוצה להשתחרר
אבל מה הפתרון? בלי שכל?
צריך לראות איך חיים כגדולים בעלי שכל, וממשיכים את זרימת החיים שמתאימה לזה.

ורציתי להגיד לך תודה על השרשור הזה. כתבו פה דברים נפלאים
רעיון לשרשור בפנ"ע איך לחיות את זה כגדולים בצורה מתאימהדמעה

ותודה רבה, שימח אותי לשמוע...!

לא בקי בתחום, אבל די ברור לי שהסיבה היא ביולוגית גרידאאם רק נאמין
עדיין חושבתדמעה

שחבל שפחות נהנים כבר ופחות זזים וגמישים באופן טבעי... צריך ללכת לחדר כושר בשביל זה

אם היינו שומרים על קצת מאורח החיים של ילדים (לא יודעת איך יש דרך לעשות את זה באופן מעשי)  היינו יכולים להרוויח חיים יותר בריאים...

אני חושב שזה בגלל החינוךבייניש נח
במקום ללמד ילדים לעשות וליצור לדמיין מלמדים אותם לשבת ולזכור דברים שרובם לא חשובים.

בנוסף יש את הבושה שמגיע עם השכל (אורחות צדיקים) וזה דבר טוב

בנוסף יש את התרבות וה"צחוקים" של פזם והצעירים עובדים והמבוגרים נחים ובכך עושים אידיאליזציה לעצלות.

אני חושב שמעורב פה גם פן טבעי חיובי שנתמלא שמחה מדברים אחרים מאשר ילדים. הילד אוהב כדורגל ובזה הוא משקיע. המבוגר אוהב ללמוד ובזה הוא משקיע. כל גיל והקיניינים שהוא צריך להשאיר על האדם (חובת התלמידים)
יפה!! תודה רבה, מסכימה עם מה שכתבת....דמעה

ילדים נהנים מהדברים הקטניםהפי
רואים פרפר וזה ואו!!!
סוכריה ? מטורף!! מסתפקים במה שיש נהנים מהרגע
בנוסף ילדים יודעים לסלוח מהר מאוד
ולמבוגרים נגמרו הדברים החדשים להתלהב מהם?דמעה
זה ממש לא כמו ילדיםהפי
הם מתעכבים כל שניה כל דבר מעניין אותם ..
שואלים למה וכו
נכון הם לא מקבלים הכל כמובן מאליו וגםדמעה
למבוגרים יש פחות פניות לזה
אחד מההבדלים שלא ראיתי שדיברו עליורץ-הולך
ילדים הם לרוב אגואיסטים (לא שזה רע בגיל כזה) ברגע שטוב להם הם שמחים.
למבוגרים אכפת מהרבה אנשים ולכן למרות שטוב להם הם עדיין עצובים.

ובקשר לפעילות יש גם הבדלים פיזיים ככל שאתה יותר מבוגר הגוף עובד פחות טוב ויותר קשה להשתולל.
נכון...דמעה
רגע, צמע זה כבר מבוגרים עם גוף שעובד פחות טוב? חשבתי שזה קורה בשנות החמישים...
😂 כשאני הייתי צעיר👴רץ-הולך
כי זה תרבות "העולם המערבי" ...יואב גל
במקום שיהיה לך זמן לחיות אתה עובד מהבוקר עד הערב.
כשאתה מגיע לבית אתה כבר עייף מת.
נכון מאודדמעה
אבל גם לפני התרבות הזאתרוצה להשתחרר
אנשים עבדו מהבוקר עד הערב. פשוט כי לא היתה טכנולוגיה והיה צריך לעבוד המון בשביל פרנסה.
אבל בעבודה הייתה משמעות של החייםיואב גל
היום יש ניתוק בין העבודה לחיים.
פעם היית זורע קוצר ואוכל
הי
אם הייתה לך רק שעה לחיותsimple man

לא היית הולכת לנוח בו מן הסתם אלא מנסה להפיק את המרב ולעשות בו כמה שיותר

לילדים אין תפיסה כלל של עבר הווה ועתיד, הכל כאן והכל עכשיו, מה שיש פה ועכשיו, קיים, מה שלא, לא. מי שחי כך ודאי יחיה תמיד את הרגע עד למקסימום שלו. 

מבחינה פיזית-שושיאדית
עייפות החומר...
את שאר הבחינות היטיבו להגדיר פה...
תגידירב שמואל
יכול להיות שאנשים שחוו 'טראומה', כשהם גילו שאמת צריכה הוכחות, יכול להיות שטראומה כזאת גורמת להם לפנות לתחום החירטוט במה שקשור לשיחזור האמת?
ילדים מתבוננים..והעיקר-לשמוח:)
הם מסתכלים על הסביבה ונהנים ממנה, מתלהבים מכל דבר..
ההתלהבות אצל מבוגרים קצת נעלמה.. מבוגרים גם לא מחפשים להתלהב לדעתי..
ילדים מסתכלים נגיד איך הציפור עפה ואיך היא אוכלת ואומרים וואו, מבוגרים מסתכלים שניה על הציפור וממשיכים הלאה, בלי לעצור..
כיאלו הם כבר ראו את זה בעבר, וכבר זה לא מעניין אותם..
גם עולם הדימיון אצל ילדים גדול..
אז כל דבר נראה להם מגניב והם כבר מתחילים לדמיין ולהתלהב מזה..
הם סוג של מגלים את העולם..
מבוגרים כבר גילו את העולם, מתמקדים יותר באים לקדם את העולם
מוסיפהוהעיקר-לשמוח:)
גם פיזי הכוח של ילדים הרבה יותר גדול, הם צריכים פיזי להוציא הרבה מרץ..
מבוגרים כבר לאט לאט נחלשים, הרצון נחלש..
שרשור מגניב!נוגע, לא נוגע
בקצרה, יוצא שבעצם העניין המרכזי זה המודעות שלא ממש קיימת אצל ילדים (הם לא יכולים לחשוב לדוגמא "אני חי" כי האני שלהם זה האני הפיזי והרגשי, ולא השכלי שמשקיף מלמעלה על הקיום הפיזי).
נכון! ממש כל מילה!דמעה
אבל אני חושבת שלא צריך להתנתק מהרגשי והפיזי אלא לחיות בהכוונת השכל מתוך חיבור... וצודק @simple man
נכון. בד"כ הניתוק מהרגשי והפיזי נוצר בעקבות הרבה צער אונוגע, לא נוגע
אכזבה, ואז בורחים (במידה מסויימת) למקום של השכל, שם אנחנו לעצמנו ולא תלויים באחרים או במאורעות. זה מנגנון טבעי של הנפש.
הבעיה במנגנון הזה היא שהוא מצייר מציאות, ממציא, ולכן יוצר את הבריחה.
לדוגמא- אם התאהבתי בשלוש מדוייטות אבל בסוף הן הלכו, זה אומר שאף פעם לא אתאהב במישהי שתתאהב בי גם. אז עדיף לא לרצות את זה. זה תהליך שהנפש "מתאלפת" אליו, למרות שכמובן שהוא לא נכון שכלית.
או- בסוף תגיע מישהי. אבל אני לא מוכן לחוות את הכאב הנורא של לא עוד פעם, עד שהאמיתית תגיע, אז אני מעדיף לא לקחת צאנס. זה תגובה אוטומטית של בריחה כמו שבורחים מאש. מעדיף לא לקחת את הסיכון של הרווח מול ההפסד, ומממילא גם הרצון לאהבה נחלש. אם לא מצפים גם לא מתאכזבים.
ואז אם נחזור לילדים- מה שצריך ללמוד מהם, זה את הערך של החיים אצל ה'. את רצונו בחיים גם כשהם בלי מודעות (דוגמא נוספת- חולי דמנציה קשים), כלומר שהמטרה אינה רק שנהיה מודעים למה שאנחנו עוברים וככה נתקדם, אלא עצם זה שאנחנו חיים ועוברים מה שעוברים זו מטרה, גם אם אין בנו רובד שלומד מזה ומתקדם (בעומק יותר ניתן לומר שהנשמה כן חווה ו"לומדת", כלומר יש בנו רובד שכן מודע).
אז אולי נפתח הפתח לא לפחד מכאב, לא כי הוא לא מפחיד אלא כי ה רוצה שנחיה את החיים כחיים מבלי להתנתק ולרחף מעליהם. כלומר הרצון לעשות את רצון ה, ההתבטלות אליו, דוחפים להשתחרר מהמודעות ומהשכל ש"שומרים" עלינו. זה סוג עבודה שתלוי כמובן ברמת החשיבות של עשיית רצון ה וההתבטלות אליו בנפשו של האדם.

לענ"ד זה עניין עמוק מאוד, שמסביר בכלים שלנו איך בסופו של דבר כל הבריות עושות את רצון ה' גם מבלי רצון לזה או מחשבה על זה. "כל הנקרא בשמי ולכבודי בראתיו יצרתיו אף עשיתיו"
בהחלטדמעה
איזה יפה כתבת נהניתי לקרוא!
👍🏻נוגע, לא נוגעאחרונה
ילדה שיוצאת מלא פעמים בלילה ממיטת מעבר, מותשים.עינב66

אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?

רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.

מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.

תכתבי בפורוםרקאני

הריון ולידה

פה זה פחות רלוונטי

בפועלנפשי תערוגאחרונה

מה שיעזור זה להחזיר כל פעם

כל פעם

אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון

עם הזמן זה עובר.

ואתם כהורים.

אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה 

אנשים שמבינים בכסף השקעות וכוניק זמניק
אני אשמח לשמוע אותכם שם בשאלה קטנה שאלה על חסכון קטן - חיסכון השקעה וצריכה
פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר

מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?

יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.

האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?

תגיד אוצר החוכמההפי

תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים

באיזה הקשר זה פורום? 

תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר

ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.

זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.

זה קצת מצחיק אבלנקדימון

מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.

זו פרשנות בלבד.

לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר

כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.

חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.

בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.

אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.

בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
להבנתי, סוד ההצלחה של הפורומים שהזכרת הוא שרוב גולשיו עם חסימה חזקה מאוד לרשת, ככה שאין לה באמת "רשת" שמושכת אותם לכל מיני מקומות ומפריעה לריכוז...
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה

לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.

יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולדאחרונה
אבל לא יודע אם היא סגורה, רק שמעתי עליה מרב שאני מכיר
ממש מושך אותי כל הנושא הזה של בניה ויצירהרק נשמה

עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר

יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?

פשוט להתחיל, בכל דרך, להשקיעזיויק
מהאינטרנט בשלב א', ואחר כך תתקדמי לדברים ממשיים יותר
יש ביוטיוב כמויות של חומר בחינםמשהאחרונה

משם אפשר להתחיל. אחר כך להתקדם...

פלאפון חדש. באיזה מחיר כדאי? מה היתרון של דגם יקר?מתיעצת28

אממ... מניחה שזאת שאלה קצת מצחיקה וילדותית כי זה כמו לשאול למה יש רכב שעולה 50K ולמה פרארי עולה 300K..

ובכל זאת.. אני רוצה לקנות סמארטפון חדש אחרי 5 שנים..  מה היתרונות לקנות ב2000 ולא ב1000/1500 ש"ח? ואולי בכלל כדאי חד"פ להוציא 3000 ש"ח?

השאלה מה חשוב לךפשוט אני..

לדעתי, לאדם הממוצע טלפון ב-1,000 ש"ח (מהדור האחרון של שיאומי למשל) יכול לספק את כל הצרכים +++. 

אבל אם למשל חשוב לך מצלמה מעולה, כזאת שתאפשר לך לפתח את התמונות שצילמת בלי שיראו שזה צולם בטלפון (כלומר בלי פיקסולים, מריחות וטשטושים), אז המחיר כבר קופץ פי כמה...

נתונים נוספים שאם הם חשובים לך, יכולים להשפיע על המחיר: עמידות למים ואבק, בהירות מסך (לנוחות צפייה באור שמש), עמידות לנפילות, זיכרון RAM (ככל שגבוה יותר - הטלפון יוכל לשרוד יותר משימות גם בלי להאט ולהיתקע), קליטה של דור 5 (מאז שיש לי דור 5 - אני כבר לא מחפש WIFI באף מקום, כי האינטרנט שלי במכשיר יותר מהיר מרוב הרשתות הביתיות), אפשרות לסים וירטואלי (בשביל להתחבר לחברות סלולר בלחיצת כפתור בלי צורך בסים פיזי, כולל למשל אם רוצים חבילת גלישה בחו"ל כמעט בחינם), טעינה מהירה, סוללה חזקה...

מכשיר שמצטיין בכל מה שכתבתי עכשיו, כנראה יעלה לפחות 3,000 ש"ח. אבל מי שלא חייב את כל התכונות האלה, בהחלט יכול לקנות מכשיר פשוט יותר.

נקודה למחשבה: מכשיר פשוט של היום שעולה רק 1,000 ש"ח, הרבה יותר משוכלל ומתקדם ממכשיר דגל שעלה לפני 5 שנים 3,000 ש"ח.

מצטרף לנאמרנפשי תערוג

הכל תלוי מה תרצי לעשות עם זה

לאחרונה קולגה רכשה את הדגם האחרון של אייפון הכי טוב.

עלה 7000+

שאלתי אותה מה הצורך, היא הסבירה שהיא מצלמת הרבה סרטונים לפרסום העסק שלה והיא חייבת שזה יהיה הכי טוב שיש

לעומת זאת.

אצלי התכונה הכי חשובה במכשיר סלולרי זה אינפרא אדום. לצורך שליטה במזגנים במקום עבודתי. לכן חיפשתי דווקא את התכונה הזאת. 

קצת דיוקיםגירגירמיאחרונה

כל מה שכתבת גם מכשיר ב-1000₪ יכול לתת, חוץ מסים וירטואלי שזה שמור למכשרים יקרים.

כמו שכתבת בעצמך, המכשירים הפשוטים היום הם הכי טובים שהיו לפני 5 שנים.

ההבדלים בעיקר הם "הפרמיום", ועל זה משלמים הרבה מאוד.

לדוגמא, אם המכשיר מפלסתיק או מאלומיניום מוסיף עלויות ייצור של בערך 30$, האם זה משנה? כנראה שלא, עוד לא הכרתי מישהו שלא משתמש בקייס (חוץ ממני). 

כנ"ל לגבי מסך אם הוא LCD או OLED מדובר על הפרשים של 100$ לפחות עבור היצרן, אני אישית לא רואה הבדל בצבעים או בבהירות גם באור שמש.

כנ"ל לגבי המצלמה, אם אתה מצלם צילומים קלים (ללא תנועה, אור טוב) ולא אכפת לך ש-AI ישפר את הצילומים, לא תוכל להבדיל בין תמונה שצולמה למכשיר יקר או זול.

כנ"ל לגבי איטום למים, כל המכשירים שראיתי מבפנים היו חסינים למים, זה בסה"כ אטמי גומי פשוטים יחסית, אבל לזה שאין תקן אומר שהיצרן לא לוקח אחריות ולא משלם תמלוגים עבור ההסמכה.

יש עוד הרבה הבדלים כאלו, היצרנים יודעים את זה ולכן המכשירים הזולים פשוט חותכים את על הפינות האלה.

כל האמור לעיל לא מנע ממני לקנות את מכשיר יקר מאוד מאוד.

אגב, סים וירטואלי לא יותר זול מסים רגיל מחברה מקומית או סים רגיל גלובלי שתזמין מאליאקספרס, הוא רק יותר נוח,  זה יותר זול רק עבור סים עם חבילת גלישה בלי מספר. 

את חייבת להגדיר לעצמך מה אופי השימוש שלך בוזיויק

כי זה יכול להיות כלי זניח שאת לא נוגעת בו כמעט וזה יכול להיות מרכז היום שלך ללימודים / עבודה וכאלה.

אם למשל את מצלמת ועורכת סרטונים זה גם שיקול ובגלל זה כדאי לחשוב עם עצמך מה הפונקציות שחשובות לך ומה התקציב.

כמו שכתבו כולםפצל"פ

זה תלוי למה את משתמשת...

וגם לכל חברה ודגם יש יתרונות וחסרונות

אני מציע לך אם את באמת פחות מבינה ומכירה את העולם הזה של מפרטים של פלאפונים וההבדלים ביניהם

אז פשוט תכתבי מה השימושים שאת עושה בפלאפון וכמה מהם במקביל

אם בא לך אז יכולה גם לומר איזה מכשיר יש לך עכשיו ומה את מרוצה ולא מרוצה ממנו ככה יהיה מקום להשוואה וידעו לתת לך יותר מדויק

אם יש לך גם חברה של פלאפונים שאת רוצה רק מהם אז תכתבי

מה הצורך?משה

מכשירי ביניים (1500+) מספיקים לדעתי לרוב השימושים. אני עצמי מסתפק במכשיר ביניים שקניתי בפסח של 2021 ועבר מאז קצת שדרוגי תוכנה קצת יותר מורכבם (כן, בניתי לו רום !). הוא אחלה ומשרת אותי יפה לבינתיים.

קנית בסוף גלאקסי כלשהו אבל אל תשאלומתיעצת28

נמחקה לי כל היסטורית הצטאים בווצאפ במכשיר *הישן* .. ואחרי דו שיח ארוך עם הצאט GPT/גמיני נראה שאין לי שום גיבוי... מצד שני אם להיות רציונלית מה כבר איבדתי? הודעה ממשהי מהעבודה שמארה לי כמה אני מיוחדת.. נראלי נחיה.. 

תתחדשי🤗 ומעכשיו את מקפידה לגבות את הדברים בסלולריפ.א.

שלך באופן שוטף 

תתחדשי! נשמע לא קריטי בכללזיויק
"הודעה ממשהי מהעבודה שמארה לי כמה אני מיוחדת.. "יוני.ו.
נשמע די מבאס לאבד חחח
ווטסאפ זה צרה צרורהמשה

וגיבוי שלו (באמצעי חיצוני, כלומר קובץ טקסט) בעיניי זה די קריטי.

לשבור הרגלים קבועיםזיויק

יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?

כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.

איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?

ההובי של חייoo

לשנות הרגלים רעים

ליצור הרגלים טובים

כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל

ממליצה על ספר כוחו של הרגל

הוא מסביר את הרעיון של

טריגר- פעולה- תגמול

איך להיפטר/ ליצור הרגל

אמיתי? זה קל לך?זיויק
אחפש את הספר
לשנותoo

או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך

הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו

לא אוהבים תהליכים

וזה גורם לקושי בהשגת דברים

אני כן אוהבת תהליכים

מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות

לרוב גם נהנת מהדרך

לכן בעיניי זה לא קשה

אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים

נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
עם זאת זה מאתגר תסכימי איתי
לאט לאטנפש חיה.

ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר

ללכת בצעדים קטנים 

ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע

תהיי ספציפית?זיויק
וזה עזר?
אשתדלנפש חיה.

לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות

ופירט איך לעשות את זה צעד צעד

זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.

לגבי הצעדים הקטנים-

נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז

קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)

לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)

כשהייתה לי מטרה גדולה

השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....

היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי

רק צריך לרצות

ולעשות משהו קטן בכיוון. 

תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג

ומוסיפים כמה שיכולים

אי אפשר לשבור הרגליםצדיק יסוד עלום
אפשר לשבור הרגלים, זה לוקח זמן אבל קורהקעלעברימבאראחרונה
דייטיםאבוד
בנות תעזרו לי, אני לא מבין אני לוחם משוחרר נראה באמת טוב, אבל בנות פוסלות אותי סתם, מה קטע?
הפורום הלא נכוןארץ השוקולד

יש פורום לנו שנועד לזה.

לגופו של עניין, יש מגוון סיבות להחליט שכן או לפסול, לא הייתי מניח שהמראה היה הסיבה.

מוזמן לשאול בפורום לקראת נישואין וזוגיותפשוט אני..אחרונה
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך א' בטבת תשפ"ו 22:03

ו...

בנות הן לא בנים, תחליף דיסקט 🤭

רעיונות למשחקי קופסאהרמוניה
עבר עריכה על ידי הרמוניה בתאריך כ"ג בכסלו תשפ"ו 20:09

מגבשים וכייפים ששווה לקנות?

תודה

אליאסדרור אל
קטאן כמובןריבוזום
טיקט-טו-רייד שיחקתי פעם אחת ומאוד נהניתי אבל אין לנו בבית, אז אין לי ניסיון אישי אם הקסם שלו מחזיק מעמד. לפי מה ששמעתי מסביב נראה שכן משחק שווה. 
נראה ככה...הרמוניה
שם קוד!ריבוזום
איך שכחתי (דורש לפחות ארבעה שחקנים)
זהוו גם אליאס...הרמוניה
סיאנס. לא משחק קופסא אבל מגבש.די שרוט
ואם יש בעיה הלכתית של עבודה זרה אז טוויסטר. ואם יש בעיה הלכתית של נגיעה אז טלפון שבור. ואם יש בעיה הלכתית של במושב ליצים אז תלמדו הלכות לשון הרע.
אני בוכה😂Shandy
אציע כמה שונים:ארץ השוקולד

שם קוד,

אליאס,

דיקסיט,

עידן האבן,

טיקט טו רייד,

Robo rally,

The crew,

Avalon,

Shadows over Camelot,

Nefarious,

Colloretto,

סושי גו,

אזול,

Draftasorus

יואוהרמוניה

מה זה השמות האלה אתה בטוח שזה בישראל?😂

ממש תודה!

מה ה3 הכי מומלצים בעיניך? (חוץ משם קוד ואליאס)

הרבה משחקים הם באנגלית במקורארץ השוקולד

ולא יודע אם תרגמו אותם, בכל מקרה, בכלל המשחקים שפירטתי אין מלל כמעט.

תלוי מה הסגנון שאת מחפשת?

האורך? מספר השחקנים?

אה וואלה...הרמוניה

טוב אז יש לי שיעורי בית לחקור.

לא משנה הסגנון והאורך העיקר שיהיה אפשר גם בשני שחקנים ומעלה ולא מ-4

מה שלא מתאים רק ל2 מהרשימהארץ השוקולד

שם קוד (יש לו גרסה לזוג),

אליאס,

דיקסיט (אפשר לבצע התאמות שיעבוד לזוג),

Avalon,

Shadows over Camelot

סושי גו,