פורקת, מתייעצת..אנונימית בהו"ל
ילדתי לפני חודש פלוס
תודה להשם מרגישה מצוין ממש
הלידה הייתה בטוב הילדים ממש זורמים
המון עזרה מהמשפחה ובעלי
צריכה לטבול כל רגע
בעזרת השם
ומתלבטת על עוד היריון
מצד אחד חשוב לי לשמוע את דעתכן כי יש לכן תשובות מלאות בחכומת חיים
מצד שני יודעת שזה החלטה של שנינו בלבד אבל עדיין אשמח לשמוע מכם

למה כן?
הכל זורם תודה לה'
הלידה הייתה בטוב .. ההתמודדות בבית זורמת
ההנקה הולכת טוב
בעלי ואני במקום כלכך חיובי ושמח בזוגיות שלנו
בלי עין הרע
פרנסה תודה להשם אין תלונות

למה לא?
זה יהיה היריון רביעי ב4 שנים
(יש לי צפופים בבית)
ועליתי המון במשקל וחשבתי אולי לרדת קצת
אומנם מאוד מטופחת ומשקיעה בעצמי ממש
אבל רוצה קצת לרדת

חברה טוענת שאני בהיי עוד מהלידה ולכן יש לי חשק לעוד אחד
ושאתן לזמן לעשות את שלו
יש לי חשק אבל ממש מתלבטת
בקיצור סומכת עליכן שתעשו לי קצת סדר
וכמובן שההחלטה היא שלי ושל בעלי אבל אשמח לשמוע את הדעות שלכן בנושא

תודה רבה ויום טוב לכולם🌹
תחכי שנה לפחות.כינוי-לרגע
עם כל הדברים הטובים, שב״ה מסתדרים לכם - יש את השיקום הגופני שלך.
להחזיר את הגוף לכושר גופני, לחוזק, לבריאות הפנימית, להוריד משקל עודף, להגיע לשלמות גופנית - טיפול כולל ומקיף לטובת המשך חיים בריאים וטובים בגיל מבוגר.

הריונות צפופים לא מאפשרים לגוף לחזור למצב אופטימלי.
ואז לא רק שגוררים נזקים שנים קדימה - אלא ייתכן והסיכון למחלות גובר עקב הריונות צפופים.

זו דעתי.

חכי לפחות שנה עד ההריון הבא.
זו גם דעתיחצילוש
שאלת השאלותיעללללל
אשתף אותך שאני 3 חודשים אחרי לידה וחולמת על בית מלא בילדים אבל כיון שאני בת 30 ויש לי 4 ילדים חשבתי שאני ממש צריכה למהר כי השעון דופק.
מצד שני זה אתגר לא פשוט בכלל.
אני הייתי שואלת את עצמי האם אני מאוד רוצה עוד ילד נוסף כרגע?
האם לא יכביד עלי מידי?
שינה?עייפות?
האת את עובדת? את חושבת שתצליחי לשלב עבודה וכמה קטנטנים יחד?
בנוסף הגוף חייב קצת מנוחה.
והדובדבן שבקצפת התינוק החדש שזה עתה נולד וזקוק למירב תשומת הלב במיוחד בשנתו הראשונה.

אני לא יודעת איך את מרגישה בהריונות אבל קחי בחשבון שלעבור הריון עם תינוק בן מס' חודשים זה לא פיקניק
הייתי מציעה לשבת ברצינות ולחשוב כמה חשוב לי ילד נוסף מיד
אני מתארת לעצמי שאת צעירה מאוד ולכן זה גם שיקול שאת יכולה לקחת הפוגה קצרה כדי להנות מגידול הילדים והשנים עוד לפנייך❤
בהצלחה בכל שתבחרי ומזל טוב❤
מה קרה פעמים קודמות?מוריה
ההנקה לא מנעה לך?

מה עם שקפים שזה רק 70 אחוז?
עונה1234אנונימי
בעיניי לפני הריון יש שני תחומים שמצריכים התייחסות - צד נפשי וצד גופני.
בצד הנפשי נכללים כל השיקולים שפירטת י זוגיות יציבה, הילדים האחרים בבית, רוגע ופניות שלך.
האם הילדים בבית מקבלים מספיק תשומת לב?
האם הבית מתנהל ברוגע?

אבל גם אם בצד הנפשי כל הקריטריונים מסומנים בוי, יש גם את הצד הגופני.

מעבר למשקל עצמו (שזו סיבה מספיק טובה למנוע בעיניי), יש גם את רצפת האגן שנחלשת מהרעיון להריון. האם בדקת אותה? הריונות צפופים יכולים להחליש את רצפת האגן ולא תמיד שמים לב לזה וזה יכול לפגוע בגוף בהמשך. זו נקודה מאוד חשובה בעיני שלפעמים לא חושבים עליה.
האמת- נשמע לי לדחוק יותר מדי לקצהמיקי מאוס
כמובן, זו רק התחושה שלי. וההחלטה לגמרי שלכם.
אבל-
אמרת שההריונות צפופים עד עכשיו, זה אומר שההנקה לא מנעה לאורך זמן, ושכבר יש לך קטנטנים בבית.
אז בלי מניעה כנראה שבקרוב שוב תהיי בהריון ועוד תינוק

זה קשה עד בלתי אפשרי להחזיק ככה לאורך זמן. הגוף צריך קצת מנוחה, שינה , הילדים צריכים יחס.הזוגיות צריכה תחזוק. וגם כתבת שאת צריכה יותר להשקיע בעצמך

אל תקחי את זה כביקורת אלא נקודה למחשבה.
כתבת שב"ה הכל דופק אבל משפחה וזוגיות זה דברים שחייבים תשומת לב והשקעה אחרת מתישהו הדרייב נעלם ודברים מתחילים לחרוק.
יישאר לך זמן וכח להשקעה הזו?

לא סתם חז"ל מתייחסים לשנתיים בין ילד לילד כזמן נורמטיבי, וזה באמת מה שהיה בעבר גם בלי מניעה, היום ב"ה יש לנו שפע של אוכל ובריאות אז נשים יותר פוריות אבל באמת שבנפש הצרכים שלנו ב"ה גדלו

ועוד דבר- את עובדת?
אם כן אז תצטרכו עזרה פיזית, אם לא אז כנראה עזרה כלכלית.
אם יש לך המון עזרה וסבבה לכם לחיות על כתפי אחרים- זו החלטה שלכם.
אבל תהיו מודעים לזה...

ונקודה כללית אחרונה- חודש אחרי לידה אתם עוד ברעידת אדמה של תוספת למשפחה, עוד כולם מגויסים והכל חדש. זה לא באמת מייצג שגרה.
זה מהמם ומשמח שטוב לך! נדיר לשמוע נשים כ"כ מרוצות אחרי לידה אבל (ובעז"ה שלא) עוד יכולים להגיע קשיים של השגרה השוחקת

לדעתי תנו לזה כמה חודשים של מניעה עד שתתאפסו מחדש על מה יש ומה ההשלכות.
כמובן גם למניעה יש מחיר
צריך לחשוב מה האמצעי המתאים.
אולי שקפים באמת מספיק טוב אם אתם תהיו מסוגלים להתמודד עם הריון אבל פשוט לא מספיק בטוחים.
אם תחליטו שבאמת לא נכון עכשיו עוד הריון אז כדי לברר ולבחור אמצעי מתאים

מזל טוב! ובהצלחה
מדוייק1234אנונימי
וואו מרגש לשמוע שחודש אחרי יש לך חשק !רקלתשוהנ
אם זה היי מהלידה - לא יודעת, את עברת כבר כמה לידות, זה דבר שמגיע אחרי כל לידה אולי?

אני לא יודעת מה להגיד לך לעשות, אבל אני יודעת עליי שאני צריכה פיזית, נפשית, ובשביל התחושה שהגוף שלי לא הולך להתפרק, לפחות 7-8 חודשים למנוע.
אין לי ניסיון ענק ב"ה 2 לידות.

במקומך הייתי מחכה שבועיים שלוש לראות אם זה משהו קבוע הרצון הזה, ואם כן אז היית המתחילה לעשות שיקולים וחשבונות והתלבטויות...
ילדים זה לא רק הריון-לידה-טיפול פיזיפרלין
הילדים שלך עדיין קטנטנים. ככל שהם גדלים יורד אמנם העומס הפיזי של הטיפול בהם, אבל עולה מאד הצרכים הנפשיים. אתגרים חינוכיים, רגשיים, גיל ההתבגרות ועוד. כל אלו דורשים המון המון משאבי נפש, זמן וכוח.
אני חושבת שחייבים לקחת גם את העתיד בחשבון. האם במרווחים כאלו תהיה לכם יכולת להעניק לילדים גם את הצרכים הרגשיים להם הם יזדקקו?
מנסיון שלי זה ממש קטע של הי מהלידה. לא כדאי לקבל החלטהמיואשת******

כל כך משמעותית בזמן כל כך רגיש.

אני לא אומרת לך דווקא לחכות שנה, אבל חודשיים כן.

אם זה באמת יהיה לך טוב, אז זה יהיה טוב לך גם עוד חודשיים, ומה הלחץ? כל הסיבות ל"כן" יהיו נכונות גם בעוד חודשיים.

מהנסיון שלי תמיד אחרי לידות אני כזה- בא לי עוד אחד הרגעעעעעעע, ואחרי שלושה חודשים אני חושבת- את נורמלית? מה נפל עליך? 

אז לפחות מהנסיון שלי, חכי חודשיים אם זה רצון אמיתי הוא ישאר לך. 

ומוסיפה עוד שתי נקודות- 1)לא כתבת מה דעת בעלך בנושא. 2)המון עזרה מהמשפחה זה לא משהו שבונים עליו. זה יכול להיעלם ברגע אחד, ואז מה? אם את יכולה להסתדר בלי העזרה הזו ורק נוח לך בינתיים לקבל אותה כל עוד היא קיימת, מה טוב. אבל את חייבת להיות ערוכה לזה שאולי יום אחד לא יוכלו לעזור לך מכל מיני סיבות הגיוניות. האם תסתדרי אז? כי אי אפשר להביא ילדים לעולם על סמך זה שיעזרו לך.

לדעתי החברה צודקת...בת 30
חודש אחרי לידה זה לא הרבה.
וחוצמזה שפיזית, הגוף שלך צריך להתאושש.
לרצפת האגן לוקח בערך שנתיים להתאוששות מלאה מלידה.
אולי פשוט תישארי בטוב שלך ותודי עליו.
מעריכה ממש ממש ממש את החשיבה עלזה מיד אחרי לידה! כל הכבוד לךרחלי:)
שימח אותי לקרוא את מה שכתבת..

לי אין את הנסיון בלהביא הרבה ילדים לעת עתה (הריון ראשון בשנה הראשונה) אבל אכתוב את הגישה שלפיה אני רוצה לחיות בעז"ה.

הקב"ה הרי משגיח בהשגחה פרטית על כל יהודי ויהודיה וחשוב לו כל ילד יהודי שמגיע לעולם, והוא הוא זה שנתן לנו את הזכות להיות שותפים מלאים איתו בהבאת נשמות קדושות וברור לכולם שכשמגיע הריון הרי שזה ממש ממנו ובזמן המדוייק לזוג ההורים ולשאר הילדים שבבית הרי שום דבר בעולם ובמיוחד דבר כמו זה לא הגיע "במקרה".
כל ילד יהודי שמגיע פותח איתו גם צינור ברכה מיוחד שדרכו הקב"ה השותף הטוב לוקח עליו אחריות מלאה ודואג לו לבריאות, לפרנסה, ולחיים טובים ומאושרים, מצידנו השותפים אנחנו צריכים לעשות על מאמץ כדי לתת לילד חינוך יהודי כשר.

לגבי השיקולים כמו בריאות האישה, פרנסה ושלום בית, במקרים קיצוניים כדאי לשאול רב לגבי מניעה ובשאר המקרים לתת למי שמשגיח עלינו לעשות בשבילנו את הטוב לנו ביותר, הוא הרי לא עושה דברים שמזיקים לנו. להתחזק בביטחון שהקב"ה שנתן את המצווה הזו הוא זה שלוקח אחריות על אלה שמקיימים אותה וזו השליחות שלנו.
כל מה שכתבתי מגיע מהגישה של הרבי מלובאוויטש לנושא והוא גם אומר שהשלום בית בין בני הזוג רק הופך להיות יציב וטוב יותר כשלא מונעים ונותנים לשפע להגיע לבית שלנו, וכמובן כמובן שאם צריכים עזרה חיצונית כדי לקיים את השליחות הזו אז לקחת ולא משנה כמה זה יעלה, הכסף שייך לבעל הבית של העולם הזה..

מעריכה ממש ממש את כל הנשים שמביאות עוד ועוד יהודים קדושים לעולם, שהקב"ה יתן לכולן שפע של ברכה כוחות ושמחה ❤
תשמעיבת 30
זאת גישה שנשמעת מאוד יפה. אבל מעטות הנשים שיכולות ליישם אותה ולהיות שמחות כל הזמן.
או שבאופן טבעי ההנקה מונעת להן הריון ואז יש להן הפרשים של שנתיים שלוש בין הילדים, שזה סבבה לרוב הנשים,
או שהן יולדות כל שנה, שנה וחצי ויש להן טונות כוחות גוף, כוחות נפש, סבלנות, כדי להצליח להיות אמהות שמחות ורגועות ולא נשים זומביות מעייפות ועצבניות על הילדים.
ויש לי פעמיים הפרש של שנה וחצי פחות או יותר, אני קצת יודעת מה אני אומרת...

אז נכון שמה שה' מביא זה טוב וזה ברכה, אבל יש צד מעשי מאוד שבו יש לפעמים צורך למנוע הריון לטובת האישה, לטובת הזוגיות, ולטובת הילדים.
לא לחשוב רק על הילד שעוד לא נולד, אלא קודם כל על אלו שכבר יש.צ
האמת שאני מכירה הרבה שעושות את זה ובהצלחה ב"הרחלי:)
לא שאני יודעת מה קורה בתוך כל בית, לעינים שלי אני רואה המון שמחה פשוטה.
כמובן שצריכים הרבה עזרה.

לגבי מה שאמרת על הצד המעשי, אני חושבת שהצד הזה לא נעלם מהעינים של הקב"ה, ובאמת באותה מידה שהוא דואג ואוהב את הילד שההורים מביאים הוא אוהב גם אותם בעצמם וחושב עליהם.
אם מצליחות,נהדרבת 30
אני לא חושבת שמה שרואים על פני השטח תמיד תואם מה שאישה מרגישה בתוך עצמה.
מסכימה. אם לא הייתי יודעת שזו דעתו של מירחלי:)
שכל כך הרבה אנשים ונשים התייעצו איתו יום יום ומכיר את התוך של השטח לא הייתי לוקחת את האחריות להגיד.

אני כן מכירה כמה וכמה נשים גם לעומק והשמחה והרוגע באמת נמצאים, ב"ה.
ב''ה. באמתבת 30
אני מכירה שתיים כאלו בלבד 🙂
עוד דבר, קשיים, חיים עם אתגרים יהיו תמיד לכולנורחלי:)
זו התוכנית האלוקית כדי שנגדל, באמת ילד אחד פחות יעשה את החיים שלנו בלי קשיים? לא עדיף שהקושי יהיה קשיים של שמחות?
את חמודה ממשמיואשת******

אבל את מקריאה מערך של שיעור

החיים הם לא שיעור כתוב על דף, הם שיעור אמיתי, במציאות, עם מבחנים.

זה טוב שיש לך רצון למשהו מסוים, אבל אם בעתיד השאיפות שלך יתנגשו במציאות, תזכרי שזה בסדר לקבל החלטות שונות, ושהקב"ה הוא *שותף* ביצירת הילד. שלושה שותפים באדם. ולכן לכל אחד מהשותפים האלו יש את הזכות לומר גם לא, אני לא יכול עכשיו.

הקב"ה נתן לחלקינו שיניים עקומות , קוצר ראיה, נטיה להשמנה, וכולנו הולכים ומטפלים בדברים האלו ולא מחכים שהוא יסדר את זה בעצמו.

גם בילודה בע"ה, אם רוצים ואפשר- נהדר, אם בנקודת זמן מסוימת קשה נפשית\פיזית הקב"ה לא מצפה ורוצה שנשב ונלד עד שנתמוטט, אלא שניקח החלטות מושכלות שקשורות לבריאות שלנו כמו בכל נושא בריאותי אחר. 

אני רקבוקר אור
"שנשב ונלד"
תגידי, את יולדת בישיבה?
(זה היה מלשון שב ואל תעשה)מיואשת******

כן הבנתיבוקר אור
סתם יצא מצחיק
בררררבת 30
עדיף מאשר לשכב על הגב!!!
חח מזה בישיבה. ניתוחים וזהאורוש3
תודה, לא רוצה לנצלש. הפותחת כבר קיבלה את מה שרצתה ב"הרחלי:)
רק אומרת שזה עניין של גישה לחיים בכלל אם מסתכלים עליהם מלמעלה - מהעינים של ה' עם הרבה ביטחון בו (שלא סותר ואפילו דוחף לעשות את כל מה שאני יכול כי יש לי גב עצום).

או מלמטה, מהעולם, מהתמודדויות וכו שהרבה פעמים ההסתכלות מלמטה גורמת לך לנצל הרבה פחות מהיכולות שהקב"ה הסתיר לך בפנים.
אז לא נסכים מיואשת******

אני יותר חושבת שזה ענין של גישה לחיים אם מסתכלים עליהם אחרי כמה ילדים והרבה נסיון, או ממבט של התחלה חדשה כיפית ובלי מושג על האתגרים בהמשך קורץ

העיקר שיהיה לך טוב, תבחרי בטוב, הרבה כוחות ובריאות, ושהקב"ה ישלח לך בקלות שמחה ובריאות כמה ילדים שתייחלי אליהם. מרחףפרח

אני לא חושבת שזה נכון לומר זאת ככה יש הרבה נשים שילדו כמה ועזהר מרים
ויש להן נסיון והן לאו דוקא אומרות מה שאת

יש ויש....
זה לא אמת מוחלטת
כל אחת מה שנכון לה

ולכל הסתכלות יש מקום
לא, אין הרבה. יש מעט נשים מיואשת******

כמו שכתבתי לך למעלה ,את בחלק של המיעוט (המיוחד ביותר!) 

נכון, מסכימה איתך שיש נשים שיגידו אחרת, ובכל זאת, הן מיעוט בעולמינו זה.

ואכן לכל הסתכלות יש מקום ולכן שימי לב שפתחתי את דברי במילים - אני יותר חושבת

אגב, שמת לב מה אמרתי? כי את אומרת לא נכון לומר מה שאני אומרת, ומה שאני אומרת זה ציטוט:

אם רוצים ואפשר- נהדר, אם בנקודת זמן מסוימת קשה נפשית\פיזית הקב"ה לא מצפה ורוצה שנשב ונלד עד שנתמוטט, אלא שניקח החלטות מושכלות שקשורות לבריאות שלנו כמו בכל נושא בריאותי אחר

<ואגב גם לפותחת המלצתי לחשוב על זה עוד חודשיים, לא עוד שנתיים>

מענין, את לא מסכימה איתי? כי את כותבת על עצמך שהכל טוב לך, זאת אומרת, למיטב הבנתי לא נתקלת בקושי בריאותי או פיזי והחלטת להתעלם ממנו?

אני באמת מסכימה איתך💓זהר מרים
באמת נראה לי התייחסתי בעיקר למה כשכתבת-
שהתייחסות כמו של רחלי מתאימה רק ל

אם מסתכלים עליהם אחרי כמה ילדים והרבה נסיון, או ממבט של התחלה חדשה כיפית ובלי מושג על האתגרים בהמשך

אז באמת הגבתי רק לזה- שזה לא שאו את אמא טריה וחושבת ככה או שאת אימא עם כמה ילדים ועם נסיון ואש בו-אי תחשבי אחרת.

אלא שלכל אחד יש מסלול שונה
והסתכלות ושנה
ויש מקום להכל אבל זה לא מוחלט

אני אישית מאוד מתחברת למה שרחלי כתבה שהסתכלות מתוך בטחון בקב''ה נותנת הרבה יותר גישה למאגר כוחות בפנים שברגיל לא מכירים בהם.
ומשמעתי את זה מנשים קרובות משכירה אישית ,אמהות ל10-12 ילדים שזה לגמרי מה שהוביל אותן כל השנים.

וזה לא סותר השתדלות בדרך הטבע,הקשבה לגוף ולנפש

שאלת אותי בהודעה-
האם נתקלתי באיזשהו קושי?

י ש מישהי שלא?
שתגיד לי ואני אשמח לקבל ממנה ברכה🤭

י ש הרבה קשיים
יש ימים קשים שממש אין כח
יש ימים מתוקים ומשמחים
יש ילדים שיותר זורם איתם
ויש ילדים מאתגרים( יש לי ילד אחד בטיפולים רגשיים והרבה קשיים ויש מצב שגם אחותו בדרך לשם..)
יש תקופות

אבל מסקירה קטנה פה- לא רואה שקשיים מדלגים על מי שמונעת כמה שנים...

העיקר בעיני הזה 2 נקודות

א. האם יש משאבים- רגשיים,נפשיים ופיזיים להתמודד עם הקשיים?
אם יש- וזה לא שאלה מדידה. זה שאלה של הרגשה אישית. שמצריכה כנות.
אם יש את היכולת להתמודד עם הקושי
אז בעיני קושי זה לא באג או סימן שאני לא פועלת נכון
ב חלק מובנה מחיים
וי' בחירות שבהחלט מביאות יותר התמודדות
כמו מי שעובד בעבודה ץובענית- יש לו קשיים אבל מאוד מוובר לערך,למשמעות, לסיפוק שלו שם ולכן יהיה מוכן להתמודד.
אם יש לו את האמצעים להתמודד- אז בעיני הקושי רק יעצים אותו.
אבל אם לא- אז באמת צריך חישוב מסלול מחדש

וזה מוביל אותי ל-
ב. צריך כל הזמן מודעות והקשבה עצמית וכנות
לשאול את עצמי איפה אני מונחת עכשיו
מה קשה לי
ומה טוב לי
ואיך אפשר לשפר
לתת לעצמי יותר זמן ומנוחה וזמני הטענת אנרגיות
זוגיות זה לגמרי בעיני מטען רציני ובסיס למציאת כוחות

אם יש משאבים להתמודדות
ואם יש משמעות וערך לדבר
ונכונות בכל רגע להקשיב למציאות ולבחור גם אחרת.
( אגב על עצמי- אחרי הלידה בהחלט חושבת שאמנע לתקופה קצרה להתאושש! זה לגמרי מונח שם כאופציה)

אני באמת מסכימה עם מה שכתבת
גם לא קראתי מקודם את כל ההודעות

פשוט נראה לי שרציתי רק קצת להביא טיפה טון אחר מהנפוץ
כי גם לו בעיני יש מקום

ואגב אני באמת לא יחידת סגולה
ולא מרגישה שונה מחברות בכוחות

רק מאוד מחוברת לערך הזה
+ באמת זכיתי בהריונות קלים ולידות טובות+ בעל תומך+ אמון בה'
וזה בהחלט מה שנותן את הכח
וגם אני תכף בת 40 אז אין לי הרבה זמן...
מסכימה לגמרי עם מה שכתבתמיואשת******

מה שכתבתי שזו גישה של מי שעכשי ומתחילה את החיים, התכוונתי למשפט הזה בעיקר שהיא כתבה :

לגבי השיקולים כמו בריאות האישה, פרנסה ושלום בית, במקרים קיצוניים כדאי לשאול רב לגבי מניעה ובשאר המקרים לתת למי שמשגיח עלינו לעשות בשבילנו את הטוב לנו ביותר, הוא הרי לא עושה דברים שמזיקים לנו

מה שאת מתארת , זו גישה שאת מחוברת לעצמך, מכירה בקשיים, מכירה בכוחות, שואלת שאלות, מקבלת החלטות מושכלות לפי מה שמתאים לך והיכולות שלך.

אני הכי מסכימה עם זה בעולם!

אני היה נשמע לי מהצורה שהיא כתבה (אולי טעיתי בהבנתי אותה) גישה שלא מחוברת לאשה ולהרגשותיה בכלל אלא יותר - אם תאמיני שיהיו לך כוחות אז יהיו לך, סוג... ורק אם את בקשיים קיצוניים אז לשאול רב

הגישה הזו בעיני היא לא גישה בשלה. אבל, יתכן ולא הבנתי אותה נכון, ויתכן שכן הבנתי אותה נכון והיא עדיין תאחז בדעתה גם עוד 10 ילדים. הכל בסדר, כתבתי את דעתי, ומותר לא להסכים.

אבל מה שאני מבינה ממך ומה שהבנתי ממנה זה דברים שונים לחלוטין

בעיני חלק משמעותי מהביטחון שלי בהקב"ה זה נותן לי את הביטחון להבין מה הגבולות שלי להכיר בהם ולכבד אותם. זה חלק מהמערכת האמונית שלי. לא סותר אותה. ולכן אם אין לי כוחות זה לא בגלל שאני "מסתכלת מלמטה וזה מחליש אותי" או משהו בסגנון. להיפך.

כתבת ממש יפה. אהבתי מאד

מרחף

לא נותר לי אלא שוב להסכים איתךזהר מרים
כתבת נכון

ובאמת חייבת להתנצל שלא קראתי את כל השרשור בנחת ומילה במילה
ולפעמים יש משפט שתופס את העין וקצת פחות מרוכזים הלקרוא הכל

אז פעם הבאה אשתדל לכתוב בזמן שיש לי יותר פניות.

וזהו סוגרת את המכשיר כדי שלא יגידו שהילדים שלי באמת לא יהיו מוזהחים🤭😎
❤️❤️❤️מיואשת******
אוהבת איך את מגיבה יפה ובכבוד!!!מזלטוב
ממש התחברתי...ה' כל יכול
למה שמיואשת כתבה😄ה' כל יכול
לעולם, אבל לעולםרק שאלה לי
אל תשפטי ואל תחליטי מה קורה בתוך בית לפי התנהלות שאת רואה בחוץ.
סליחה שאני כ"כ נחרצת, אבל זה פגש אותי בכ"כ הרבה נקודות בשנה האחרונה שזה מטריף אותי.
כאמא לתאומים בני יותר משנה, שמשתדלת לצאת החוצה ולאוורר את הילדים כל יום, אני שומעת דברים כאלה בלי סוף - "איזה פסטורלי זה תאומים" כשאני הולכת עם העגלה ושניהם יושבים בתוכה, והגדולה יותר נוסעת לידי על הבימבה, "נראה שהכל הולך לך בקלות", "איך את עושה את זה?!". בא לי לענות לכל אותם שאומרים את המשפטים האלה: בואו אלי הביתה ותראו איך מזה שב3 קוצים לצאת החוצה ואז יש שעה-שעתיים התארגנות ליציאה החוצה, ורק ב5 ראיתם אותי בחוץ שמחה כי סופסוף הצלחנו לצאת. בואו תראו את זמן ההשכבות שלנו כשאני צורחת על הילדים כי אני מרוטה מעייפות ואין לי כוח כבר לאף אחד. בואו תראו את זה שאין לי זמן וכוח לבעלי בסוף היום כי אני פשוט גמורה. אז ראית נקודה אחת ביום שבה אני נראית כאילו הכל טוב לי, אז מה?! והי, ברור שבחוץ אני (וכל אחת אחרת) מתנהגת שונה מאיך שהיא בבית.
אז נא לא לשפוט לפי מה שרואים בחוץ.
ואגב, כל מה שכתבתי בהחלט קורה גם עם ילדים בודדים, לא רק עם תאומים, סתם כתבתי מהחוויה שלי.
לגמריחולת שוקולד
בתקופה האפלה ביותר בחיי הייתי נראית רגיל ואף אחד לא יכל לנחש, מה גם שכשהמצב ממש ממש חמור לא יוצאים בכלל, אף אחד לא יודע שהיציאה לגינה הגיעה אחרי כמה ימים של בכי במיטה, את זה לא רואים בחוץ
אני מרגישה ממש מוחמאת מהתאור שלך..ממש יחידת סגולה כנראהזהר מרים
סתם .קצת כתבתי בצחוק כמובן

אני באמת חושבת שזה החלטה אישית של כל זוג
ואין מקום להשוואות וכל אחד מה נכון לו

אבל בכל זאת לא חושבת שזה נכון להגדיר את זה ככה(ואני מקצינה בכוונה)

או שמונעים ואז הכל טוב
או שלא ואז את כנראה רוב הסיכויים תקרסי, הילדים יהיו מוזנחים ,הזוגיות בקרשים ובבית זבובים
אלאאא
אם את יחידת סגולה כזאת סופרוומן שאיכשהו מצליחה בנס מעל הטבע(כאמא ל5 צפופים וה6 בדרך אני מעידה שאני לגמרי נורמטיבית בכוחות נפש שלי ולא חושבת שאני מזניחה או משהו

אני חושבת שיש עוד הרבה מקום באמצע
להרבה אפשרויות נוספות

אני לא מייעצת בכלל לפותחת כי אני לא מכירה אותה
על פי התאור שלה אני נגיד לא היתי מונעת..
אבל לא יודעת לומר לה מה באמת נכון לה

סתם רציתי לומר רק קול אחר

זה לגמרי אפשרי
זה לא אומר שצריך להיות נס מהלך עם כוחות על

צריך שיהיה חיבור עמוק לערך של משפחה וילדים
צריך שיהיה אהבה ורצון
וזוגיות טובה
ונכונות ללמוד ולהשתפר ולדייק את עצמינו כל הזמן
וכמובן כוחות בגוף !
ובעיקר אמונה בה' שמחדש כוחות בכל יום תמיד

ורק אדם יודע על עצמו מה נכון לו
זה לא מה שהיא כתבה מיואשת******

הקצנת ממש

ואם יש לך חמש צפופים ועוד אחד בדרך ואת מרגישה מלאת כוחות ונחת אז כן את אחת מיחידות סגולה וזו מחמאה ענקית! תרגישי מוחמאית לגמרי

אני בטוחה שיש נשים שיכולות, אבל אני גם בטוחה שהן מיעוט ויחידות סגולה. כל הכבוד לכן חיבוק

<נכון שכל אדם יודע מה טוב לו, אבל היא שאלה אותנו , אז כל אחת עונה מה שטוב לה מן הסתם >

לדעתי העניין של החיבור לערך זה ה-דבר שעושה את ההבדלחולת שוקולד
ובגלל זה את לא מסתכלת על זה כעל יחידות סגולה או משהו שמצריך כוחות על, באמת הערך והחיבור לדבר נותן המון כח מעבר לכוחות הטבעיים שבאמת קיימים רק אצל מעטים

כל הכבוד👏👏 זה פשוט ואוו
שנתיים שלוש זה סבבה לרוב הנשים?חולת שוקולד
שלוש אולי, שנתיים נראה לי פשוט מטורף לאורך שנים, ללדת את השישי כשהגדול בן 10 זה מאתגר מאוד מאוד, ילדתי את הרביעי כשהגדול היה בן 6 וזוכרת את עצמי בזמנים שארבעתם רבים/צורחים/רעבים/רוצים לדבר איתי שואלת את עצמי למה למען ה' עשיתי את זה (כולם היו רצויים ואני לא מוכנה לוותר כמובן על אף ילד שלי.. אבל מראש זה לא היה חכם)
בא לנו תינוק מתוק ולא מספיק חושבים על מה שמעבר, על זה שמהר מאוד הוא גדל ועל הקושי, ואפשר לזרוק עלי עגבניות אבל תכלס בשביל לקבל את מה שאנחנו רוצים מלגדל ילדים מספיק 4-5 ילדים, זה לא שאם יש 9 יש יותר סיפוק כיף והנאה, מה שיש יותר זה בעיקר קושי... אז אני למדתי שחשק לתינוק פצפון הוא לא מספיק
(לא נכנסת לנושא של אידיאלים, רק מדברת על הנושא של החשק והכוחות)

אז קצת מוזר לי שאת מתייחסת לשנה שנה וחצי כמשהו שצצריך כוחות על ולשנתיים כסבבה, לדעתי שנתיים זה כוחות על ושנה זה כבר כוחות על על על😁

ונראה לי שגם החשק לא מגיע בכזה קצב לאורך שנים אצל רוב הנשים, מעבר לכוחות
לפי מה שאני רואה סביבי כןבת 30
ברור שלא כולם ולא תמיד.
לי אישית יש עכשיו הפרש של ארבע שנים
קשה לדעת ממה שרואים מסביבחולת שוקולד
בכל מקרה כנראה שאלה שמביאות צפוף באמת שמחות בזה בגלל האידיאל או כי הן כאלה שיש להן באמת חשק ורצון ואוהבות את זה

זה או שיש רווחים משמעותיים או שהרווחים צפופים וזה סבבה כי זה מרצון אמיתי

יחסית נדיר שהרווחים צפופים וזה לא ממש מרצון (תלוי כמובן באיזה חברה) וכשזה ככה קשה לי להאמין שזה סבבה
אני דווקא כן חושבת שיותר ילדים זה גם יותר סיפוק והנאהמיואשת******
וגם יותר קושי
וכל אחת ואחד (אף אחת פה לא מתייחסת לבעל, לא יפה 🤣) מחליטים מה ואיך ולמה
אבל בתור יי שיש לה 4, הלוואי שהיו לי עוד (לא יודעת אם אני מסוגלת דווקא 9..) . ויש גם קשיים וזמנים קשים וכו, ועדיין הלוואי. אני מרגישה שיש לי כוחות ורצון ויכולת (רק תינוק אין 🥺)
עכשיו את מרגישה ככהחולת שוקולד
אבל האם כשכולם כבר יפרחו מהקן באמת אחד יותר או פחות יעשה לך את זה?

ו🤗 הלוואי הלוואי שתזכי!
אני חושבת שממש כן. וקצת מפריע לי הצורה שאת כותבתמיואשת******
אחד יותר או אחד פחות? הילדים שלי זה לא ביצים במכולת.
כל אחד הוא עולם ומלואו.
וכל אחד נוסף שיש לי כוחות ורצון לגדל הוא עוד עולם שלם של אושר (עם אתגרים ) ואני אהיה אמא שלהם עד מאה ועשרים גם כשהם לא יגורו איתי.

את חושבת שההורים שלך היו מוותרים עליך בכיף? כלומר, כבר פרחת מהבית, מה זה אחד פחות?
נשמע לי ממש נורא. סליחה.

אני מכירה זוג הורים שהילדה שלהם עושה להם את המוות (כבר נשואה בעצמה עם ילדים) בחיים הם לא היו מוותרים עליה...

ותודה על הברכות
סליחה, באמת ניסוח לא מוצלחחולת שוקולד
גם אני ביקשתי סליחה בהודעה השניה 💕מיואשת******
חח, מוסיםה הסבר ברור יותרחולת שוקולד
כשיש לנו כבר ילדים אז כל אחד הוא עולם ומלןאו ואין קשר למספר
אבל כשעדיין האחד הזה לא קיים אז באיזשהו מקום אני כן מודדת את זה במספרים ווואלה לא נראה לי שכזה משנה לי 5 או 6 זה לא ילד מוחשי שאת מכירה ואוהבת
אני אוסיףמיואשת******
אולי התכוונת שיום אחד אני לא ״אספור״ אם יש לי שבע או שמונה? או שמונה או תשע?
אם לזה התכוונת אז את צודקת גם היום. המספר הוא לא החשוב. כל ילד בפני עצמו הוא חשוב
כל זוג ומה שהוא מרגיש שהמילה ״משפחה״ אומרת לו.
אני רציתי משפחה ממש גדולה
עם השנים והכוחות והבנה ירדתי וירדתי בחלום שלי.
הבנתי שבכל נקודת זמן אני יכולה לרצות עוד אחד, ואחר כך לחשב מסלול מחדש.
בכל זאת, היום, הלוואי שהיו לי עוד 2-3 ילדים. זה מה שמרגיש לי שהיכולות שלנו היו יכולים לספק והייתי מאד שמחה היום בעבר ובעתיד אם היו לי עוד כמה ילדים. המספר הוא לא הנקודה בכלללל .
כן, זה מה שהתכוונתי, וכתבת יפה ומדוייקחולת שוקולד
סליחה שלא הבנתי אותך נכון בהתחלהמיואשת******
אבל מה שמשנה זה לא רק מה שארגיש בעתידבת 30
אלא גם מה שאני מרגישה עכשיו. נכון שהמחשבה על העתיד יכולה לתת פרופורציות וכוח. אבל בסוף, כדי להגיע לעתיד, ולהיות מסוגלת להסתכל בו אחורה ולהגיד ''היה לי טוב לגדל משפחה, אני שמחה בכל ילד ועשיתי כמיטב יכולתי לגדל אותם בטוב ובשמחה''-
אני חייבת שגם עכשיו יהיה לי טוב. אני לא יכולה להרגיש מוצפת קשיים, עם נפש חלשה, עייפות מטורפת ורק להגיד לעצמי ''לא נורא, עוד עשרים שנה אני אהיה מבסוטה''.
אני רוצה להיות מבסוטה עכשיו!!!
ברורחולת שוקולד
התכוונתי אם כבר למצב הפוך- שמרגישים רצון מסויים לתינוק *עכשיו* ולא תמיד זה נכון להתייחס רק להווה הזה
מסכימה איתך בגישה הכללית.ה' כל יכול
גם אני חשבתי ממש כמוך.
וכשקבלתי מחזור חודש חודשיים אחרי הלידה, חשבתי שאם הקב"ה נתן לי אפשרות ללדת, ולא נתן לי מניעה מהנקה, סימן שאני יכולה ומסוגלת להיכנס להריון.
וזה מה שהכי נכון.
באמת נכנסתי מיד להיריון. ( חודשיים וחצי אחרי הלידה)
אבל...
הרגשתי כ"כ גרוע.
חודש לא תפקדתי!
(גם אחרי לידה. גם הריון. וגם הנקה.)
הרגשתי נורא...!
בסופו של דבר ההריון נפל.
ועד לא מזמן עוד הייתי ממש בתוך תוך ההתאוששות ממנו.

מעבר לחשבון נפש שתמיד צריך להשתדל לעשות.
ברור לי שהגוף גם היה חלש וכתוצאה מכך לא הצליח להחזיק את ההריון...

אז רק לסיכום כותבת, שמה שאת אומרת זה נכון.!
באופן כללי.
אבל...
צריך להיות גם קשובים לגוף.
וצריך ללכת עם המהלכים שמנתב אותנו ה' יתברך.

אני הרגשתי שדווקא הייתי צריכה ללמוד מהדרך הזו משהו אחר.
דווקא להבין שה' יתברך מנהיג את עולמו בטבע וגם נתן פתרונות.
ולפעמים מניעה זה דווקא נכון לקחת.
ולהיות מכונת ילדים זה דווקא לא רצון ה'!

אז רק נותנת נקודה נוספת למחשבה...
כמובן כל אחת מה שמתאים לה.

העיקר!
שנזכה שה' יתברך ינתב אותנו תמיד בחיים ונזכה לראות סייעתא דישמיא במעשה ידינו!
אמן.
חיבוק 😔מכחול
ב"ה זה מתחיל להיות מאחוריי...ה' כל יכול
אבל ממש תודה!😍
הייכבתחילה
גם אני חשבתי משהו דומה כמוך.
לפני שהייתי בהריון חשבתי שיהיה לנו מלא ילדים, כן אפילו מתקרב ל10.

היום, אני שנה+ אחרי לידה ראשונה
ההריון לא היה כזה זוועה מבחינתי(היו בחילות והקאות אבל כנראה לא ברמה הכי קשה)
ואני יכולה להגיד לך שזהו, אני מסתפקת בו.

לראות בתור אחות איך אמא מטפלת באח תינוק זה לא אותו דבר כמו לטפל בילד שלך בעצמך 24/7, כשאת אחרי לידה, בהמשך עם לילות לבנים, ושלל קשיים בגידול.
"בצער תלדי בנים" לא מסתכם רק בלידה, הקללה מתייחסת גם לגידול. וזה לא סוד שקשה לגדל ילדים. מבחינה כלכלית, נפשית, רגשית.
ובתוך כל זה גם להחזיק זוגיות מתפקדת, ועבודה, וקשרים עם המשפחה והחברות.

מרשה לעצמי להעז להגיד-
בואו נשאל אותך אחרי הלידה
אחרי כמה חודשים מהלידה
את אותה שאלה,
ונראה מה התשובה

את כתבת רק במקרה קיצוני של בריאות האשה כדאי לשאול רב על מניעה. סליחה?? מקרה קיצוני??
האשה עברה בלידה זעזוע, לא סתם כתבו "הזדעזע גופה" והיא פטורה שנתיים מצומות. הרבה פעמים יש שינויים בבריאות האישה, גם פיזית- מה שההריון והלידה השאירו, וגם נפשית-המון הורמונים ודכדוך ולפעצים גם דיכאון אחרי לידה. צריך להגיע למצב קיצוני בשביל לשאול רב?? תגידי את שומעת את עצמך?? צריך למנוע עוד הרבה לפני המצב הקיצוני, ודווקא כדי שלא להגיע אליו או להמעיט ממנו.

ה' לא עושה דברים שמזיקים לנו, אבל לנו יש את הבחירה אם לעשות דברים שמזיקים לנו. וכן, להכנס להריון חודש אחרי לידה לרוב הנשים זה דבר שמזיק ממש. גם אם לא רואים מיד- לטווח הרחוק.
תנו לה ללדת את הילד הראשון, גג את השניתיתי2
והיא תכתוב אחרת.
אל תעלבו ממנה...
פשוט כתיבה של אישה צעירה בהריון ראשון. זה הכל. מותר לה.

אני אוסיף מה שעוד לא נאמר כאן,
אני רואה אמהות ולדניות וכביכול הכל נפלא וטוב, אבל הילדים מגדלים את עצמם, משוטטים הרבה, אצל חברים כל הזמן.
להגיד שזה לא נכון? לא. זו בחירה לגיטימית כל עוד אין הזנחה.
אבל יש לבחירה הזו מחיר.
מעטות מאוד מאוד מאוד הנשים שיכולות לא למנוע וללדת ברצף, וגם להשאר בנחת ובשמחה ובכוחות, עם תשומת לב לכל ילד, וכמובן שיש פרנסה מספיקה.
(אני מארחת פה בבית כמה ילדים באופן קבוע. אמהותיהם לא פנויות לשחק איתם ולחוות איתם את אחרי הצהריים באופן קבוע. אותי זה מעציב מאוד.)
שואלת1234אנונימי
את חושבת שאימהות צריכות לשחק עם הילדים כל אחר הצהריים?

שואלת מתוך סקרנות וניסיון ללמוד, כי אנחנו אומנם עם הילד אחרי צהריים אבל ממש לא משחקים ומעסיקים אותו כל הזמן והרבה פעמים אנחנו בענייננו בבית והוא משחק לבד (בן 3).
אז מנסה להבין אם זה גם חיסרון בעינייך?
זו בחירה אישית.תיתי2
אין נכון ולא נכון, מאוד תלוי בכל משפחה ואני נזהרת מאוד מאוד משיפוטיות. כמו שאנחנו לא יודעים מה קורה במשפחה כשהדלת נסגרת, אין לנו דרך לשפוט בחירות של הורים.

אבל כן סימנתי איזה קו גבול, שכדאי לבחון כשחושבים על עוד ילד למשפחה ברוכה.
לי נראה שלאמא שאין זמן כמעט אף פעם להיות נוכחת עם ילדיה אחהצ, והיא נותנת להם ללכת כל יום לחברים/לגינה לבד - זה מעיד על עומס יתר... ולא בטוח שנכון להעמיס עוד.
כמו גם שוטטות של ילדים קטנים (מתחת כיתה ג) בלי מודעות ונוכחות של הורים. לדעתי האישית לא בריא...
באופן אישי אני חיה במקום שבו חלק מהאנשים חושבים שזה לגיטימי, שבשביל זה יש קהילה תומכת, שהישוב הוא מקום מוגן וטוב שאפשר "לשחרר" בו את הילדים לחופשי.
אני לא מסכימה.
כדאי שאמא תדע איפה הילדים שלה נמצאים, איך היה להם, כדאי שיהיה לה חשק וכוח ורצון שישארו בבית מדי פעם, או חשק לחוות איתם את החיים החברתיים בגינה או אצל חברים.
ואם יש תקופות קשות? אז עדיין להשאר באיזה מודעות או נוכחות מרחוק (להתקשר לחבר, לשאול אם אפשר להגיע...) אם זה לא אפשרי אז ליידע את הקהילה. ולמנות מישהו (שכנה/חברה) שכן בפוקוס על הילדים שלך.

מקווה שאני לא פוגעת.
אבל פרצה קוראת לגנב, מדובר גם בסיכון לפגיעות מיניות בתוך קהילה.

מוסיפה, לא עניתי לך ישירות לשאלה כי אני לא רוצה להגיד "מה נכון". זה מאוד אישי.
אני כן מאמינה במשחק חופשי ועצמאי של ילדים כמובן.
נוכחות הורית לא אומר להיות חלק מהמשחק כל הזמן.
נוכחות הורית אומר להיות בקשב ובתשומת לב לצורך של הילד, להיות בסביבה מבחינה פיזית ונפשית. פניות.
תודה!1234אנונימי
אני מבינה שאין נכון או לא נכון
רק מנסה ללמוד ולהבין
חשוב מה שכתבת. לוקחת לתשומת ליבידבורית
אני לא מסכימה כ''כ עם ההסתכלות על אחה''צבת 30
אני גם לא משחקת עם הילדים אחה''צ...
לפעמים כן אבל לרוב לא.
הגדולות בעיסוקיהן- עם חברות, שיעורי בית או עם עצמן
שני ילדי הגן- אחת בגן חובה כל יום הולכת לחברה אחרת, הן משחקות אצלה או אצלינו למשך 2-3 שעות והיא חוזרת מבסוטה בשש.
לקטן שלי משעמם כי אין לו חברים שגרים קרוב מספיק אז אני משתדלת מידי פעם לצאת איתו לגינה (שם אני לא משחקת איתו. ממש לא...שיטפס ויתגלש לבד) ואם לא- הוא משחק בבית או מסתדר עם האחיות שלו.
לא חושבת שאני מזניחה או משהו כזה.
פשוט אחה''צ זה בעיני הזמן העיקרי שבו יש לילדים חופש מוחלט לעשות מה שהם רוצים, עם מי שהם רוצים ואיפה שהם רוצים. (כמובן, בבטיחות ובהגיון)

אז אני לא חושבת שהענין הזה מעיד על משהו.
ואם יש אצלך ילדים באופן קבוע, זה בעיקר כי נעים לכל החברים להיות אצלכם, וזה בהחלט נקודה לטובתך!!!
ממש מסכימה.תיתי2
ניסיתי לתמצת מה ההבדל בין נוכחות הורית גם כשהילד הולך לחברים, לבין חוסר נוכחות הורית.
לא הצלחתי מספיק טוב, אולי בערב.

יש חברים שבאים כל יום ויש נוכחות הורית.
ויש חברים שלהורים אין מושג איפה הם, ואף אחד גם לא אוסף אותם (טכנית ורגשית) אחרי אחהצ.
יש הורים ששולחים לחברים כי זה מה שטוב לילד
ויש הורים שלא פנויים להיות עם הילד, והילד מקבל יחס מהשכנות.
יש הרבה באמצע.
אבל ללדת כל שנה ולהסתמך על הסביבה, זו נקודת מוצא ששווה לבחון היטב. האם היא טובה לילדים הקיימים?

אני אכן מסכימה לגבי הנוכחות ההוריתבת 30
לא בטוחה שזה קשור לריבוי ילדים ולידות צפופות.
ממה שאני רואה זה יותר קשור לאופי ולתפיסת עולם
לא זה לא בהכרח קשורתיתי2
אפשר להיות הורה לילד אחד ולא להיות נוכח. .

אבל אפשר שלידות מרובות יתרמו לחוסר נוכחות הורית.
כמה זה לידות מרובות? כל אחת והיכולת שלה...
זה מה שאמרתי. שאם אין לך כח לילדים הקיימים, אם את לא נוכחת שם בשבילם, אם הם משוטטים, כדאי לחשוב טוב לגבי ההמשך.
לתת לשפע להגיע ולשמור על השפע הקיים תוך כדי.
מסכימה. לגמריבת 30
אני חושבת שאת מסתכלת מאוד מהצד ומאוד שיפוטיזהר מרים
כי אני מכירה עשרות משפחות שהילדים אוהבים לשחק עם חברים אחה''צ

אני יכולה להגיד לך שאצלינו (למרות שרשמית אני תחת ההגדרה הלא מחמיאה של אמא ולדנית-- סליחה פשוט מעלה בי אסוציאציה של איזה דג)
אז אני רק חולמת שישארו איתי בבית אחה''צ ונשחק יחד ונעשה פעילויות..זה הכי כיף לי בעולם

אבל למה שה לא תמיד קורה
כי 2 ה'גדולים'(7 ,5.5) פשוט רק מתבכיינים שרוצים חברים מהרגע שחוזרים הביתה( ב13:00 אגב מבחירה שלנו-)
וגם כשנשארים יש להםתפשוט אנרגיות וצורך לתעסוקה אחרת ממה שהיה פעם כשהיו קטנים
אוהבים לצאת לטיולים,לגינה,אופניים ובעיקר חברים
בעיני זה טבעי
וזה לא תוצאה של הזנחה
זה גם אופי של ילד
גם אני גדלתי ככה כשכל יום משחקת עם חברים וביני ךבין אחותי הקרובה יש 9 שנים!! ככה שקבלתי ים תשומת לב ועדיין חיפשתי חברה וזה טבעי

ואגב כשהגדולים יוצאים באמת יותר מצליחה לשחק עם הקטנים כי זה סוג אחר של משחק
וגם מתפנה לבם הבמה יותר
ובעיקר יש פחות מריבות

מי שחשוב לו יכל למצוא את הדרך לתת יחבץז ואהבה והתעניינות בכל מיני דרכים

ולא חייב שרק דפוס אחד של הורות הוא נכון
תקראי את מה שהיא ובת 30 כתבו אחכחולת שוקולד
זה תלוי האם יש הזנחה מנטאלית- שההורים לא יודעים איפה הילדים ולא דואגים שיחזרו בשעה נורמלית- או שההורים נוכחים מנטאלית גם אם הילדים "משוטטים"

בקיצור נראה שאתן באותה דיעה
אוקי צודקת באמת זה נשמע אחרתזהר מרים
פשוט חושבת שהרבה מהתוויות שמדביקים מהתרשמות חיצונית
הן לא תמיד נכונות

והעיקר תלוי
באופי של ההורים,בתפיסה החינוכית, בזוגיות ובכלל אתגרי החיים של כל אחד

אני מרגישה שמי שהקשר והיחס לילדים חשוב לה מאוד ומשקיעה בזה מחשבה ויש כוחוץ בגוף אז השדר הזה יעבור גם אם יש הרבה ילדים
וכמובן גם להפך- מי שלא מונחת שם אז לא משנה כמה יהיו לה זה לא תמיד יהיה נוכח

וזה נכון על כל נושא כמעט

מסכימה איתךחולת שוקולד
זה בדיוק מה שאמרתי.תיתי2
רק בגלל שנושא השרשור הוא "האם עוד ילד" וגם "האם עוד ילד בצפיפות"
כתבתי על ההיבט הזה בילודה.
תסכימי איתי שילודה היא אתגר פיזי ונפשי
ואתגרים מטבעם מאתגרים את השגרה היציבה
ומכאן גם עשויים לאתגר את הנוכחות ההורית וגידול הילדים.
כמובן כל אחד והבחירה שלו איך להתמודד, כל אחד והכוחות שלו, וכו'.
יצאתי כנגד תפיסה שהיא נחשבת לפעמים לגיטימית, שהקהילה תתמוך, שבית הספר ידאג לחינוך וליראת שמים, שהרחוב בישוב הוא מוגן ולכן הילדים יכולים להסתובב חופשי...
אין תחליף להורים.
אין תחליף להורים נוכחים, בוחרים, מודעים.

וכמובן ציינתי שיש תקופות ומצבים שהורים לא יכולים להיות בהכי פוקוס, וזה בסדר וטבעי, יש דרכים נוספות להיות הורה נוכח.
מסכימה כל כךאישהואימא
כאחת שגדלה במשפחה כזו... שגידלה את שאר האחים.
לא ממש הייתה לי ילדות.
לגבי הפרנסה, אני רק רוצה לציין:ציפיה.
מספיק לקרוא פה בפורום נשים עם שני ילדים צפופים שכותבות שאין להן שניה לנשום, ואין כסף לשלוח את הגדול יותר למעון/מטפלת בשביל להבין שאולי ה' שולח פרנסה עם כל ילד, אבל חובה גם השתדלות שלנו.
(לא כותבת את זה כלפי הבחירות של נשים כאן, אלא שלא תמיד יש מספיק באמת בשביל כולם. אם אין שניה לנשום בגלל זה, אז לגמרי הגיוני לחכות עם ילד נוסף, למרות העמדה הכללית כלפי הפנסה מה')
סליחה שאני אומרת, אבל לכתוב דבר כזה אפשר רקתיתיל

אחרי שמסיימים ללדת.... מאחלת לך שגם אז תכתבי ככה...

את מקסימה אבלאורוש3
בעבר הרחוק נשים לא היו נכנסות לפני שנתיים. וגם תינוקות רבים רבים שלא נדע נפטרו. אז ב''ה העולם השתנה והרוב מוחלט גדלים בבריאות ובשמחה.
וגם הגוף של הנשים השתנה ואין ממש מניעה טבעית של הנקה.
ובמקביל פותחו אמצעי מניעה. אז בעיני האמונה שלי. ברור שאת יכולה לחשוב אחרת וזה ממש לגיטימי. בעיני זה גם חלק מהנהגת ה' את העולם. וכל אחת צריכה ללמוד למדוד את הכוחות שלה ושל הבית.
אבל גם את העולם שהשתנה.. ה מנהיגמזלטוב
לא?
לא שאני חושבת שצריך ללדת ילדים בלי שום מחשבה קצרה..
אבל מצחיק אותי שאומרים "פעם היתה מניעה טבעית של שנתיים"
נכון. פעם היתה. והיום לא.
וגם פעם היו פחות תנאים לגדל ילדים. והיום יש יותר.
ופעם היה אלוקים שככה החליט שיהיה, ועכשיו זה אותו אלוקים!!
נכון. והיום יש אמצעי מניעהאורוש3
חלק מהנהגת ה'
והיום מרוב שה' מנהיג אותנו בצורה כל כך מופלאהפשיטא
הוא עזר לפתח אמצעי מניעה יעילים כי הוא פשוט יודע שלא לכל אחת יש כוחות ללדת צפוף והרבה, אז זה קצת מצחיק אותי שיש אנשים שמסתכלים על הנהגת ה' בעולם רק מהזווית של מוריד נשמות ולא מהזווית הכוללת יותר, שהוא דואג לפרטים הכי קטנים של החיים ועזר לפתח אמצעי מניעה שפעם לא היו, כדי לתת לכל אישה את היכולת ללדת לפי הכוחות שלה ושל בני ביתה..
נראה לי שפעםבת 30
נשים היו מונעות בצורה אחרת.
ממממפשיטא
נראה לי הן היו מתנזרות פשוט, לא?
בכל אופן זה כנראה לא בדרכים שמתאימות לדור הזה, ככה שאני מאוד רואה איך ה' מדייק הכל ונותן לנו מלא כלים שנוכל לעזור לעצמנו ולא לסמוך על הנס שיקרה בדיוק בזמן המתאים...
כנראה.בת 30
אולי היו עוד דרכים, אני לא יודעת.
אבל אני מסכימה שכל דור וההנהגה שלו.
מה פתאום! קודם כל היו ועדיין יש במקומות מסויימיםתיתיל

בעולם דרכים טבעיות למניעת הריון... והן פשוט היו תוחיות בשיטת המודעות לפוריות חחח

אשריהן! לא חושבת שכולן היום בנויות לזהפשיטא
תראי כתבת שהכל זורם בעלי ואני במקום כל כך חיובי וכ...רויטל.

באמת משמח וכיף לקרוא את זה, לדעתי כל עוד שאת יכולה ללדת זה דבר גדול,

כל כל ילד זה נשמה עולם ומלואו, לי יש שלושה ילדים רצופים והשם יעזור לי הלאה,

ושוב ברוך השם שאת רוצה וגם לבעלך לא אכפת לו תלכי על זה, ובעזרת השם יהיה 

לך רק טוב וחסד כל החיים אמן.

הפותחת -עונה לכולן-אנונימית בהו"ל
קודם כל אגיד ואומר תודה רבה שישבתם והגבתם לי
אין כמו העצות והטיפים שלכם!

אתחיל להגיד שאני עובדת בעבודה מאוד מאוד נוחה,
8 וחצי עד 13:00
לגבי המצב הכלכלי הוא בהחלט מצוין ומודה לה' על כך.
סבלנו שנים קשות של עול כלכלי ועכשיו הגיע לנו האוויר.

לגבי הגוף שצריך להתאושש זה שיקול בהחלט.
אמרתי שהבעיה היחידה כרגע זה המשקל שמאוד חשוב לי לרדת(20+ קילו)
תראו הכל נראה כל כך ורוד מה שרשמתי
יש ימים לא קלים, יש ימים שקצת חנוק בלב
ומרגישה שצריכה אוויר ופה בעלי נכנס לתמונה שממש עוזר בהכל
לא סומכת על העזרה מהמשפחה אבל כן אגיד ואשבח אותם שהם מאוד מאוד עוזרים לי בכל לידה וזאת הסיבה שאני מתאוששת די מהר (אמא באה אלי לשבועים פלוס, ועוזרת עם הילדים שיש בבית ובכל הדברים שצריך מעבר כביסות, אוכל ככה שאהיה נטו עם התינוק. בילד השני כמעט נפלתי לדיכאון אחרי לידה אבל תודה לה' יתברך טפלנו בזמן)
לגבי בעלי הוא מבחינתו מה שיעשה לי טוב
הוא אומר תמיד שנפשית יותר חשוב מכל שאר הדברים
מה זאת אומרת?
שאם אני נפשית בנויה לזה כל השאר זה באמת בקטנה אפשר להביא מנקה, לקנות קייטרינג וכו...
אבל חשוב שבלב ארגיש שמחה ושלמה עם ההחלטה לעוד ילד.
הוא כרגע מתלבט רק מדבר אחד
שהוא התחיל בדיוק תואר שני, ואם אכנס להיריון עכשיו זה בדיוק בתקופה של הלימודים וזה יותר מורכב.

לגבי הילדים שבבית-
אנחנו מביאים להם את כל היחס שבעולם,
לא חסר להם כלום
גם ביום הלידה עצמה לקחתי אותם לפארק למרות שהיתי עם צירים, והבאתי להם פול התייחסות לצרכים של כל אחד ואחד.
שוב... יש רגעים וזה נורמלי ולדעתי קורה גם שיש ילד אחד
אבל בגדול- מאוד מתמודדת בחיובי
אגיד ואומר שאני מאוד *מאוד* אוהבת ילדים.
ולכן יש לי את הנחת, והסבלנות, ושוב המון עזרה שלא מובנת מאליו.
מקווה שעניתי על הכל.
עדיין עניין הבריאות לוקח בענק ובאמת אצטרך לחשוב על מניעה טיפה ארוכה למען העתיד של הגוף.
שוב חוזרת על דעתי שכדאי לחכות חודשיים שלושהמיואשת******

לא צריך לקבל החלטה של עכשיו- או בעד שנתיים. אפשר להתחיל בקטנה, שלושה חודשים להתאוששות זה ממש מינימום, ואז לחשוב שוב. בכל נקודת זמן אפשר לחשוב שוב, ולקבל החלטה אחרת. זה לא שחור או לבן.

מיד אחרי לידה , לדעתי האישית (כי שאלת את דעתינו בסופו של דבר) ממש ממש לא.

אני במקומךאחת פשוטה
הייתי לוקחת שקפים/מדבקות/נרות אמצעים שמונעים אבל לא לגמרי. או אם ההנקה מונעת לך לקבל ווסת אז אפילו כלום.

בקיצר עושה השתדלות בקטנה כזה לפחות כמה חודשים ואז שוקלת שוב מה לעשות.

אגב אם תכנסי להריון עכשיו רוב הסיכויים שגם ההנקה תופחת שזה גם מבחינתי שיקול.

אני חושבת שאם יש התלבטות -אין התלבטות, ז"א אם את לא שלימה עם להביא עכשיו ילד אז מה הלחץ תחכי טיפונת שתרגישי לגמרי את רוצה ילד והרצון הזה עולה על החששות.
תעשי כמובן מה שטוב לך !
בהצלחה.
החיים שלך דבש 🙂🙂בת 30
באמת.
בטוחה שיש לך התמודדויות, אבל לאחרות יש התמודדויות בסדר גודל אולי אחר...
וזה גם גורם שמשפיע על היכולת הנפשית לגדל ילדים צפופים
טוב אהיה חריגה בנוףאנייי88
מסכימה עם מיואשת שאולי תמתיני חודשיים ואז תחליטי.
אבל אני במקומך לא הייתי מונעת כנראה.
ואני כן מנעתי כי לא היו לי כוחות.
אבל בהחלט מתחשבת בכוחות שלי ושל בעלי.

לגבי משקל.
אני כנראה עולה רק בין ההריונות.

שמתי לב שאחרי לידות אני חוזרת למשקל שלי(שגבוה גם ככה) אבל עולה שוב.

אני מאמינה ורואה בחוש שהקב"ה נותן לכל אחת מנת צער שמגיע לו. ואם זה יהיה צער עם הלידה או גידול הילדים או דברים אחרים!

ונכון אני סמרטוט בשליש הראשון אבל רואה דברים אחרים מסתדרים.

בקיצור אם את מרגישה שאת יכולה ומסוגלת תמתיני עוד חודש חודשים תראי שזה בסדר לך ולכוחות שלך. ואדרבה תביאי עוד ילדים!

ושהקב"ה תמיד ישפיע עליך טוב!
אני רקחולת שוקולד
לקחת אותם לפטרק עם צירים?😳😯

אז בטוח יש לך כוחות על גם ל10 צפופים
ןואו..אני רק-האור שבלב
חודש ומשהו אחרי לידה ובא לך עוד????

וווווואאאאאאאא

זהו.
😆🥴🙈

)כידוע אני חודש ו3 שבועות מהלידה ומבחינתי זה די הסווווף

רק תזכרי, זה לא הכל או לא כלום..
חכי עוד קצת..חצי שנה ככה...ואז את טיפה יותר מתאוששת והגיונית ולא הורמונלית...
קודם כל, מדהים לקרוא אותךבהריון שני ????
הלוואי עליי תפיסה כזו..
ובאמת, יש לי הרבה מה להשתפר בנושא

אבל בכל אופן, ביולוגית, וגם לפי הרב שלנו לפחות .. מניעה של חצי שנה היא אפילו לא שאלה לרב בכלל אלא דבר טבעי ..
בסוף כמובן יש נשים שנכנסות להריון חודש חודשיים אחרי לידה, אבל מי יודע מה ההשלכות של זה ..
אני אישית מנעתי שנתיים, אז חצי שנה זה בעיניי כלום, זה עוד תינוק פיצקי שלא ישן והטיפול בו תובעני, אבל לפחות תחזרי קצת לעצמך ..
לא ראיתי תגובות עדיין. מסכימה עם החברהאורוש3
יש איזה קטע הורמונלי כזה. תני לזה לשקוע כמה חודשים ואז תראי איפה את. גם ככה זה יהיה מאוד צפוף. חודש זה כלום כלום. תהני מהקטן. תתאוששי פיזית.
אני מחלקת את השיקולים ל2:מזלטוב
על הכוחות הנפשיים והפיזיים את חייבת להסתכל

על הפרנסה, פחות (לעשות כלים כמובן.. לא לשבת מובטלת בבית!!) אבל לא בגלל הלחץ הכספי למנוע עוד ילד (כל עוד זה השיקול היחיד) כי הפרנסה היא ממנו יתברך!!
מה ההבדל?חולת שוקולד
בעיני פרנסה היא חלק מה"כוחות" בדיוק כמו כוחות פיזיים (במיוחד בהתחשב בעובדה שבשביל יותר פרנסה צריך כוחות פיזיים לעבוד יותר) ובדיוק כמו שהיא ממנו כך גם הכוחות האחרים, באמת לא הבנתי מה ההבדל
תתפלאי אצלי פרנסה היא בהחלט פחות שיקולאנייי88
ובלי הסבר הגיוני.
עם כל ילד אני מרגישה רווחה כלכלית יוצר גדולה..

מרגישה בחוש כל ילד מגיע ופיתו בידו!

ובעז"ה שימשיך ככה. אמן!
ההבדל הוא שעל פרנסה נאמר בפירושמזלטוב
של ילד מגיע וכיכרו בידו.
וכמו ש@אנייי88 כתבה.. גם אני ממש רואה את זה בחוש!! כל ילד שנולד אצלי, ה מרחיב לי. ומפנק אותי.
לא יודעת אולי צריך להאמין בזה כדי שזה יקרה, אז תנסי @חולת שוקולד ;)

זה שיקול יותר חומרי. יותר שלא נתון בידיים שלנו.
זאת הראיה שלי..
זה נכוןבת 30
אבל בפועל רואים משפחות עם המון ילדים ועוני. מבאס.
יש משפחות רבותאנייי88
שחיות עם הרבה ילדים ועוני.
אבל זה לא אחד בגלל השני.
אלא בכל מקרה.
במגזר החרדי שאני חלק ממנו ורואה את זה מקרוב במשפחתי הקרובה יש הרבה דדודים שממש חיים בעוני. אבל זה היה גם כשהיו להם 4 ילדים ןגם כשיש להם 11.

ועם העוני הם מאושרים. לילדים יש ת יד מה לאכול. ויש להם ס"ד.
וזו בחירה שלהם. בלי קשר למספר הילדים!

ועם זה שהילדים שלהם מקבלים חומרית הרבה פחות מהילדים שלי. לא חושבת לרגע שהם פחות מאושרים. וזו דוגמא אחת.
זה נכון שילדים מאושריםבת 30
אם כל הסביבה שלהם היא כזו.
אם לא, אז נראה לי שהם מרגישים את זה.
והענין זה פחות הילדים לדעתי, אלא יותר ההורים.
לגדל משפחה גדולה בעוני זה קשה. טכנית ונפשית. התמודדות בלתי פוסקת עם הרצון והצורך לספק את צרכי הילדים, שהולכים וגדלים עם השנים.
ואני רחוקה מלדבר על מותרות. נטו ביגוד, אוכל, ציוד לימודי , ריהוט.
אני יודעת שבסוף כולם מסתדרים. השאלה מה המחיר הנפשי של זה, אצל ההורים.
אין דבר כזה שזה לא אחד בגלל השניחולת שוקולד
ההיגיון הבריא אומר שככל שיש יותר ילדים אם ההכנסה לא גדלה יהיה יותר עוני, משוואה פשוטה מאוד
וזה נכון מה שאמרת אבל זה לא קשור לעניין, בת 30 אמרה את זה בצגובה לנושא של אמונה ופרנסה, שהתפיסה הזאת לא תמיד תואמת מציאות, איך מתמודדים עם המציאות זה כבר משהו אחר
זה בהחלט אפשרי שזה ךא אחד בגלל השניאנייי88
אגב גם אצלם ואצל משפחות רבות סביבי את רואה שמירה על רמת החיים בין הילד הראשון הרביעי או העשירי.

רמת חיים נמוכה מאוד.
אבל עדין אותה רמה.

ושוב ההורים חיים כך מאידולגיה.
כי גם בעלי יושב ולומד אבל עובד בערב. ויש לו עסק קטן.
ואני עובדת ויודעת את מקומי ואת הערכה שיש אלמ בעבודה ומבקשת בכיף אגב בעיקר אחרי חזרה מחל"ד העלאה בשער.

ואצלם זה שונה. האמא סייעת/מורה/גננת.
והאבא אך ורק לומד וזו אידואלגיה שיש לה מחיר.
ואשריהם ואשרי חלקם. אבל זו בחירה שלהם.
זה ממש לא קשור לכמה ילדים יש להם.
ואין ולא היה להם דום בעייה לקבל בגדים ריהוט וציוד יד שנייה.
וזוו דרך חיים שאולי את או אני לא מסכימות איתה.
אבל זו בחירה שלהם ואני אכבד אותה. ללא שום קשר בין מספר ילדים. זו דעתי מראייה רחבה מאוד סביבי.

אני מסתכלת סביבי ובין מי שיותר או פחות מסודר כלכלית, לאף אחד המצב הכלכלי לא הורע בעקבות תוספת למשפחה. ורמת החיים הנמוכה/הגבוהה נותרה כמי שהייתה.
תראיחולת שוקולד
אם ההכנסה לא גדלה בין הילד הרביעי לילד האחת עשרה וההכנסה הזאת מאפשרת קניה של עוף לשבת ב40 שח אז בחישוב פשוט כל אחד מה11 מקבל כשליש ממנת העוף שקיבל כל אחד מהארבעה

וזה לא קשור למה שרואים מסביב, אנחנו לא חיים אצל אף אחד בבית ולא רואים את מנת העוף שהם אוכלים בשבת..
וגם אם היינו רואים שאין הבדל היינו מבינים שאו שההכנסה כן גדלה או שההוצאות פר ילד כן צומצמו א"א להתכחש למתמטיקה פשוטה שאומרת ש40 לחלק ל11 שווה פחות מ40 לחלק ל4.
זה חייב להיות או זה או זה, פשוט אין אפשרות אחרת
אוקי אז כאן ההבדל בהסתכלות שלנואנייי88
כי גם אני לא ברור לי איך ההורים שלי גמרו את החודש כל חודש. והצליחו לחתן אותנו, ועוד לתת לנו סכום התחלתי לדירה.
מה שהצד השני עם פחות ילדים ויותר הכנסה לא הצליח.
אני מאמינה באמונה שלימה שהעיקר זה הברכה בכסף. ולא כמה כסף נכנס.
ממש לא עושה את החישובים של עוף לכמה ילדים הוא יספיק וכמה עופות אני יכולה לקנות.

זו דעתי ואמונתי. שכנראה אנחנו לא חולקות אותה.

ושוב אני ממש לא מסוגלת להביא ילד שנה אחרי שנה. וגם הגוף שלי לא מסוגל.

אבל הנה הכי טרי מהחודשים האחרונים.
אחרי שנה שמנעתי עם נובה רינג. ראיתי שהורמונים משמינים אותי ועושים אותי ממש עצבנית.
והחלטנו לעבור למניעה בנרות ובשקפים בידיעה שזה לא מונע לחלוטין.
אחרי שלושה חודשים נקלטתי. הרגשתי אומנם רע ממש. ועדין לא חזרתי לעצמי לחלוטין. אבל מרגישה בחוש איך ירד ממני הרבה דברים
הקימה בלילה לתינוק. הוא התחיל לישון רצוף. ועוד הרבה דברים שמרגישה שהקב"ה נותן לי צער הריון מצד אחד ונותן לי הרבה ברכה מהצד השני.

זה השניקל שלי!
אוקיי, לא הבנתי שאת מתכוונת מבחינה אמוניתחולת שוקולד
כי לפני זה כן כתבת שיש פחות אבל הילדים מאושרים אז הסתבכתי קצת..

טוב, זה באמת עניין של אמונה- שזה משהו שהוא מעל ההיגיון ולא מוכח- מול היגיון וחוקי הטבע

את אומרת שההבדל בין ההורים שלכם הוא ברכה בכסף ואני אומרת שכנראה ההורים שלך הצטמצמו בתחומים אחרים והצד השני יותר פזרן וחי ברמת חיים גבוהה יותר בתחומים האלה, או שההורים שלך קיבלו מאיפשהו כסף שלא ידוע לך עליו

אמונה זה אמונה, אין לה הוכחות, אף אחד לא יכול לומר בוודאות שהמכונת כביסה של השכן התקלקלה בגלל מחסור באמונה והמכונה שלו מחזיקה כי הוא מאמין

וזה בסדר גמור לחיות ככה ואני אפילו מאוד מעריכה את זה, כן? גם אם אני חושבת אחרת
נכון אין לאמונה הוכחותאנייי88אחרונה
אבל כני רואה אותה בחוש.
וברור שהורי הצטמצמו.
אבל העיקר שגדלו בית מאושר. ולא היה חסר לנו שום דבר. גם אם דמענו לפעמים לא. זה בכלל לא נורא.

הלוואי ואגדל את הילדים שלי דחיים בהרבה יותר שפע. מאושרים כמונו. כי אנחנו היינו מאושרים מדברים קטנים.
אצלם כבר סף הרגישות עלה הרבה יותר.

וזה חבל לי שאני לא מצליחה.
אז אספר לך שאני מגיעה ממשפחה של 14 ילדים.להודות ולהלל
אמא עקרת בית ואבא מלמד כל השנים בלי תואר. גדלתי ואחיי עדיין גדלים בבית שמח ותוסס, מארחים חברים ושכנים, וכיף בבית. כן יש התפשרות שזה בית ישן 60 מ"ר, ישנים 2 במיטה, דבר שמעמיק את הקשר בין האחים. וזה עדיין חוויה גדולה. אף פעם לא הרגשנו שחסר משהו לאכול, אמא שלי מבשלת בשפע, אולי אין הרבה סלומון ובשר, אבל יש עוף ומושטים והמון סלטים, אוכל מבושל ביומיום. מלא פירות וירקות. קונים במבצעים ופה ושם מקבלים תלושים לקניות. ה' עוזר, אכן אף פעם כמעט לא קנו לי בגד חדש, והאחים לא לבושים בסטים, אבל נקיים ומסודרים עם בגדים איכותיים מיד שניה, ואפילו זכיתי בכל השנים למחמאות על הבגדים שלי, שהיו יותר יפים מכאלו שהוציאו מאות שקלים על בגד... אח שלי הקטן זכה בעגלת בוגבו שבדיוק היה במסירה. ראינו בחוש איך ה' דואג על כל צעד ושעל. הילדים אף פעם לא מרגישים מוזנחים. להיפך אחותי בת 4 שאלה את אמא שלי מתי יהיה לנו עוד אח( הקטן בן שנה...)
ואני מדברת מבפנים כשהתחתנתי היו 11 ילדים...
איך זה סותר את מה שכתבתי?חולת שוקולד
אני מסכימה עם זה שאפשר לגדל 14 ילדים מאושרים ובלי תחושת מחסור (כל הכבוד להורים שלך!)

אני לא מסכימה עם זה שאין השפעה כלכלית כשיש הרבה ילדים ומעט הכנסות בגלל אמונה
עכשיו עוברת על התגובות שלך ורואה שאני באמת לא סותרת אותךלהודות ולהלל
לא התכוונתי לסתור את מה שאמרת. התגובה שלי היתה צריכה להיות לתגובות אחרות בכללי, פשוט לא קראתי את כל התגובות. רציתי רק לציין שמניעה בגלל שיקול כלכלי הוא מבחינתי השיקול השולי ביותר. כמובן שחובה לעשות השתדלות לפרנסה, ולהאמין ולהתפלל, וזה אפשרי רק אם מוכנים להתפשר,אני שמחה שנולדתי בתוך מציאות חיים כזאת, וזה גם הרצון שלי... אבל ה' עשה לי שיש לי רווחים טבעיים מההנקות, לא קיבלתי מחזור במשך שנה וחצי אחרי כל לידה, ולצערי עכשיו עברתי כמה הפלות, אבל ברוך השם עכשיו בהריון לילד שלישי בעזרת השם. ומקווה שה' יתן לי כוחות והיכולת לממש את רצוני להביא משפחה ברוכה, ושירגישו שמחה בבית כפי שאני הרגשתי.
😃 שתזכיחולת שוקולד
יהה איזה מהמם!!!דבורית
אה הבנתי, תודה על ההסברחולת שוקולד
ולא, אני ממש לא הולכת לנסות את זה😅
גם אין לי סיבה לנסות (לא במצב שרוצה ומה שמונע הוא הפרנסה)
ומה זה רואים בחוש? בעיני רואים בחוש זה שאין הבדל ברמת החיים לפני ואחרי הלידה (או בעצם- כל זמן הגידול שלו..) בלי להתאמץ בשביל זה, כסף שנכנס פתאום ממס הכנסה למשל לא נקרא (אאכ זה משהו שקורה כל הזמן ומכסה לטווח ארוך את כל ההוצאות על הילד ובדכ זה לא מה שקורה) גם אנחנו קיבלנו כל מיני כספים בסגנון הזה בלי שום קשר ללידות ואמונה..
חח ממתי יש היי אחרי לידה ורוצים עוד?דובדובה
אני תמיד לא רוצה שנה אחרי..אם עכשיו את רוצה... אז בטח אח''כ עוד יותר תרצי.. בהתחשב שהמצב הטוב בחייך שתיארת ימשיך..
בהצלחה רבה.
תעשי מה שטוב לך ולבעלך.
את יודעת הכי טוב.
תהי אמיתית עם עצמך.
איזה שפע, ברוך ה'!אמא של נושנוש

אני, מהמקום האישי שלי, ממש הייתי רוצה להביא עוד.

עם כל ילד, הלב מתרחב, ה' שולח כוחות, הבית גדל וצומח.

ואם יש לך תנאים טובים לזה, אשריך!

גם ככה זה לא באמת בידינו.

אפשר לאפשר, וה' שולח שפע דרך הפתח שאנחנו פותחים. 

בקיצור. בעד!!

מגיבה רק כדי לזכור לענות לך בהרחבה מחר..באר מרים
רוצה לקרוא את התגובה שלך🌹אהבתחינם
אני גם⁦☺️⁩תמרי.
הנה כתבה על אישה שפתרה את הבעיה הזובת 30
והרויחה תשעה ילדים בלי התלבטויות שכאלה.
תשעה ילדים בלידה אחת
הבייבי עם צהבת ולא משחררים אותנואנונימית בהו"ל

ממש עצוב לי

רחוקה מהבית והילדים

יש לכן עצות איך להוריד צהבת?

הרבה הנקה! הכי עוזרתודה לה''

והדולה גם אמרה לי עור לעור

וחשיפה לשמש, אפילו דרך חלון

וחיבוקק, זה קשה ממש!! אבל עובר מהררתודה לה''
תנסי לנצל את זה לנוח ולהתאושש
לא מצליחה להבין איך להניק אותו ככה, כשהואאנונימית בהו"ל

במיטת אור כחול

אי אפשר עור לעור כי הוא צריך להיות שם כמה שיותר...

את לא מוציאה אותו להנקות?חילזון 123

הוא נמצא לידך?

זה באמת לא פשוט גם לתת זמן במנורה וגם להספיק להניק מספיק.

אפשר כדי לזרז לסחוט מדי פעם טיפה חלב לכפית קטנה ולתת לו.

חשוב לא להגזים, קיבה של תינוק שרק נולד היא קטנה מאד

בימים הראשונים היועצת הנקה נתנה לי כפית כזאת קטנטנה של ערבוב קפה ואמרה לסחוט לתוך זה ולתת.

זה באמת קשה..תודה לה''

אפשר לשאוב וכשמוציאים אותו להניק כמה דקות ואז לתת את הבקבוק ששאלת, אני לא זוכרת אם נותנים לאכול בתוך המיטה, אם כן אז אפשר גם להאכיל את הבקבוק ששאבת...

יש לרוב בבתי חולים משאבות מעולות

בהצלחה ממש!!

אפשר להאכיל בתוך המיטהיעל מהדרום

לק"י

וגם אפשר לסחוט חלב ביד, למי שזה קל לה יותר.

להניק המון. יש סגולה ליטול לתינוק ידיים בבוקרעניינית
המון הנקה. וויטמין e, ואור שמשחילזון 123
אין אור שמש, רק מבול פה...🤣אנונימית בהו"ל
גם אצלנו ויטמין e דרך הפה עזראחת כמוני
ותפילות
של איזו חברה?אנונימית בהו"ל
צריך להתייעץ עם רופא?
לא זוכרת חברה , לא יודעת אם משנהאחת כמוני
זה ב"מסורת" משפחתית אצלנו אז לא התייעצתי.. אבל את יכולה 
מוכר ממש!! ליבי איתךיעל מהדרום
לק"י

העיצה שלי זה להאכיל הרבה. אם הוא בפוטו, אז אפשר להאכיל אותו גם במזרק, כדי לעזור לו להירגע בלי להוציא הרבה (אם הוא לא רגוע שם). כמובן לא במקום ארוחות מלאות, אלא בין לבין אם צריך.

ואם מישהו יכול להביא את הילדים לבקר- אז ממליצהיעל מהדרום
קשוחראשונית

לא חוויתי צהבת אבל יצא לי להתקע בבית חולים כמה ימים וזה קשוח

אצלי גם הייתי בבית חולים עם אוכל זוועה

ממליצה להזמין אוכל טעים ומנחם ולהרבות בפינוקים כמו שוקולד ומה שמפנק אותך😅

ס ב ל נ ו תשלומית.

נשמע מעצבן אבל תכלס זו העצה הכי טובה...

גם לנו היה עם 2 ילדים 

גם נכון. אצלינו כל החמישה היו עם צהבתיעל מהדרום

לק"י

ואצל הקטן הברית נדחתה בכמה ימים בגלל זה.

בעז"ה לרוב זה יורד בסוף, אז מציעה להאכיל הרבה, ולנסות מה שהציעו לך בנחת. אם מלחיץ אותך אז לוותר.

הבילירובין יוצא בטיטולרימון

ולכן להאכיל כמה יותר.

אני שילבתי הנקה ומטרנה וברור לי מכמה ילדים שהתוספת מטרנה עזרה משמעותית.

(אני אחת שתמיד משלבת מטרנה בימים הראשונים עד שמגיע החלב האמיתי ומעולם זה לא פגע לי בהמשך ההנקה..)

רק אומרת שכדאי להיות מודעיםבארץ אהבתי
ששילוב של מטרנה בהתחלה ואחר כך תקופה ארוכה ללא מטרנה (הנקה מלאה) מעלה את הסיכון לפתח אלרגיה לחלב.

לפי מה שידוע לי, היום לא ממליצים באופן גורף להוסיף מטרנה כשיש צהבת. בדרך כלל עם הנקה בלבד הצהבת גם תרד.

^^^ אצלינו היו הבדלים בירידה של הצהבתיעל מהדרוםאחרונה

לק"י

וכולם או לא קיבלו בקבוק או קיבלו בקבוק- שניים.

כך שזה לא היה משמעותי.

כן חשוב לפעמים להעיר אותם כדי שיאכלו טוב, כי הרבה פעמים הצהבת גורמת להם לישנוניות, ואז הם אוכלים מעט מידי.

מה דעתכן? צריכה עגלה קלה לאיסופים של הילדיםתודה לה''

יש בכל מיני מקומות במהלך האיסופים לא מעט מדרגות,

ולכן חייבת עגלה קלה.

העגלת אמבטיה שוברת לי את הגב..

מישהי הציעה לי לקנות ממנה דונה לא בתוקף (נקנתה ב2018) ב300 שח- תשמש רק כעגלה.. שווה את זה?

אופציה אחרת זה לקחת טיולון של גדולים שיש לי, משהו קצת מעפן ולשים בו איזה משהו עוטף כזה שראיתי שיש כאלה ששמות- שגם הופך את זה ליותר שכיבה וגם יותר מגן בחורף על התינוקת הקטנה... אשמח אגב לשמוע המלצות לגבי זה...

תודה רבה רבה!!!

למה לא מנשא?כורסא ירוקה

בני כמה הילדים? הם הולכים עצמאית?

לא הייתי לוקחת דונה כי סלקל משמעותית יותר כבד מטיולון, בטח אם יש הרבה מדרגות.

בגיל שמתאימים לסלקל - הרבה יותר נוח מנשא. הידיים שלך פנויות, הילד עוד לא כבד, לא מיטרטרים עם מדרגות וזה יותר חם ונעים לתינוק.

כשהילד כבד למנשא, הייתי הולכת על טיולון קל (איזיווקר, אינפנטי רויאל או משהו בסגנון) אבל זה עדיין ידרוש ממך יותר מאמץ פיזי במדרגות. 

אני שבועיים וחצי אחרי לידה, לא יודעת אם מומלץ היותתודה לה''
עבר עריכה על ידי תודה לה'' בתאריך ח' בטבת תשפ"ו 11:13

עם מנשא בחצי שעה 40 דק של הסתובבות...

ותודה על התשובה!!

בעקרון אומרים שאםשר לסחוב עד משקל התינוקמנגואית

לי היה ממש טוב מנשא בעבר בחורף ועם פיצי

עגלה במדרגות זה כבד יוצר

הגדולים הולכים וסוחבים לבד את הציוד שלהם?

כן הולכים לבדתודה לה''
ממה שידוע לי מנשא לא מומלץ עד 6 שבועותיעל מהדרום
לק"י

לא קשור למשקל התינוק.

אני גם יודעת ככה.. מצד שני אם זה לסחוב עגלה כבדהתודה לה''
אז אולי עדיף מנשא?...
לא יודעת באמתיעל מהדרום
לדעתי ממש עדיף מנשאאפונה

בפרט בחורף.

אבל אני לא אשת מקצוע או משהו

אני נוטה לשם גם... תודהתודה לה''
אני חושבת שאם אין לך עזרה במדרגותבארץ אהבתי

אז באמת עדיף מנשא על פני עגלה.

אבל ללכת כל יום 40 דקות עם מנשא גם לא נשמע הכי מומלץ בשלב הזה...

אין סיכוי לקבל עזרה בשבועות הקרובים? אולי משכנות? אפילו בתשלום? (אולי בחלק מהפעמים בעלך יכול להיות גמיש ולהגיע מוקדם כדי לאסוף?)

זה לא לתמיד, רק לכמה שבועות הקרובים. יש סיכוי שתמצאו פתרון אחר שיאפשר לך לנוח?

ובימים שאין ברירה ואת חייבת לאסוף - יש סיכוי לבקש עזרה מאיזה שכנה רק עם העגלה במדרגות?

אני אנסה לחשוב. תודה על הדחיפה לכיוון!תודה לה''
לא מצאתי בינתיים אבל ננסה...
קשוח!כורסא ירוקה

מצד שני, לפי האינטרנט, המשקל של הדונה הוא בין 7.5-8.5 ק"ג, יחד עם משקל התינוק נגיד שתגיעי ל10-12 ק"ג? (תלוי בדגם של הדונה ובמשקל התינוק שלך)

נכון שזה לא עלייך, אבל זה הרבה מאמץ פיזי במדרגות.

מנשא לעומת זאת זה רק משקל התינוק, אז נשמע לי קל יותר להתנהלות.

האמת שאני לא רואה פה תשובה נכונה "אידיאלית", לכל אפשרות יש חסרונות, השאלה מה את חושבת שיהיה לך קל יותר.

אולי כדאי לנסות יום אחד לשאול עגלת דונה ממישהי ולהתנסות, לראות כמה קל להתנייד איתה ולהחליט לפי זה 

ממש תודה על התשובה המושקעת!!תודה לה''
את ממש צודקת בהכל...
וואו 40 דקות כל יוםבורות המיםאחרונה

אין דרך אחרת לאיסוף?

או תורנות עם שכנות

ממש קשוח במזג אוויר הזה ואחרי לידה בכללל

להרים עגלה במדרגות בעיני יותר קשה לגוף ממנשא

דונה זה כבד? לא רואה את עצמי שמה אותה בטיולוןתודה לה''
קליל בגיל הזה ובמזג הזה..
לנו היה דונהאבי גיל

והייתי ממש מרוצה!!

עזר לי מאוד עם הפיזורים והאיסופים

שימי לב -

לא בטוחה ששווה לקנות יד שנייה פג תוקף

תבדקי את זה

זרם גם במדרגות?תודה לה''

זהו אני לא מבינה בזה..

300 של לדונה בת 7 שנים נראלך משתלם?

ותודה רבה על הצשובה!תודה לה''
דונה לא ממליצה לצורך הזהבורות המים

א. לא כיף להעלות אותה מדרגות בעיני .יותר קלה מעגלת אמבטיה אבל היא נמוכה בידית והגלגלים לא זורמים כיף במדרגות..לפחות לפי דעתי

ב.היא פתוחה לגמרי לרוח ולקור

בעיני עדיף טיולון לסגור את הגגון ויש גם שקי שינה לקטנים שאפשר לעטוף את הקטן

תודה רבה!!תודה לה''

צודקת ממש מבחינת הקור

אבל איך שמים פיצים בטיולון פשוט?

הטיולון של העגלה המשתלבת לא ייקל עלי מבחינת משקל..

והטיולון הפשוט מאוד לא יציב ומתנדנד ..

המדרגותזריחה123

עולות/יורדות לגן או באמצע הדרך?

אצלנו היו מדרגות לגן אז באתי טיפה יותר מוקדם וכשבאה אמא שאני מכירה ביקשתי ממנה שתביא את הבת שלי / שתשמור על התינוק

ניסיתי כל מיני אופציות, הכל לא היה נוח ככ. כשקצת גדל הייתי משאירה את העגלה / הדונה (אם באתי עם הרכב)  ועולה במדרגות עם התינוק בידיים

בהצלחה! 

באמצע הדרך...תודה לה''

תודה ע ל התשובה!

אולי כדאי לך לצאת כמה דקות קודם ולעשות עיקוףכורסא ירוקה
דרך המדרכות מסביב כך שלא תשתמשי במדרגות בכלל
המדרגות זה בדרך חזרה...תודה לה''
אבל זה רעיון לעשות עיקוף עם הילדיםתודה לה''

למרות שיש שני מקומות שאין איך לעקוף

אבל אם זה רק בחזורכורסא ירוקה
אז למה לא לחזור דרך הדרך של ההלוך שאין בה מדרגות?
חודש שמיני, סימפיזיוליזיס, שפעת. הצילו.תולעת השני

אנסה לפרט את כל מה שרלוונטי.

אני מרגישה אובדת עיצות ועל הקצה.

ב''ה היריון שני, לא בסיכון, מדדים וסקירות תקינות לאורך ההיריון.

טרימסטר ראשון סבבה לגמרי, בלי תסמינים בכלל. (ב''ה, כי זה היה תוך כדי השבועיים של אירן והייתי במקלטים ציבוריים בלי בעלי ועם ילדה בת שנתיים. כאילו שלהקיא כל בוקר עם כל השכונה מסביבי זה מה שהיה חסר לי בסיטואציה הזאת)

מתחילת הטרימסטר השני התחיל לכאוב לי האגן. כל הזמן. אני מדדה בהליכה כבר חמישה חודשים.

עם הזמן הכאב החמיר ועצם הפיוביס הצטרפה לחגיגה. כואב לי להתהפך במיטה, כואב לי ללכת, כואב לי להרים דברים אפילו טיפה כבדים. כואב לי לקום, כואב לי לשבת. הכל כואב כל הזמן.

הייתי אצל פיזיותרפיסטית רצפת אגן (בלי קשר לכאב, שאריות של רצפת אגן חלשה עוד מההריון והלידה הקודמים שאני מנסה לטפל בהם לפני הלידה הבאה), היא אבחנה סימפי והמליצה לקבל אבחנה מתועדת מאורטופד.

הייתי בקשר עם רופאת המשפחה כדי לקבל הפניה לאורטופד והיא אמרה לדבר עם רופא נשים, שלחתי הודעה לרופא שראה אותי כמה פעמים אבל לא במהלך ההיריון והוא אמר לי שנכון יותר להגיע אליו פיזית או לדבר עם מי שאני עושה אצלו מעקב היריון.  

כרגע יש לי תור לרופא ''שלי'' ביום שני הזה.

בנוסף להכל - אני חולה כבר מלפני חנוכה. התחיל עם כאב גרון, התפתח לשפעת ועכשיו ''סתם'' יש צינון עקשן ושיעול.

ביומיים האחרונים כואב לי שריר עלום ברום הבטן (למעלה, קצת לצד שמאל) שמרגיש כמו שריר תפוס וכואב בטירוף כשאני מקנחת את האף. (דבר שקורה לעיתים קרובות כי אני מצוננת!!!) בשעות האחרונות הכאב החמיר ופשוט יש לי כאב חד של שריר תפוס כל הזמן!!!

מתחילת ההיריון אני עם כאב חד בשריר בבטן התחתונה בצד ימין שבא והולך, אז כשאני מתעטשת או משתעלת או מקנחת את האף גם הוא מצטרף לחגיגה.

ועכשיו כבר שבועיים שכואב לי הראש, כואבים לי הסינוסים, האף שלי סתום, אני מלאת נזלת (סליחה על התיאור, אני מתחרפנת פה) אין לי מספיק ידיים כדי להחזיק את כל מה שכואב כל הזמן ואת כל מה שכואב במיוחד כשאני מתעטשת, משתעלת או מקנחת את האף.

מה לעזאזל קורה לי בגוף? 😭

איך אני מקבלת אבחנה רשמית של סימפי? (אני במאוחדת)

מה אני עושה עם כל כאבי השרירים האלה?

מה אני עושה עם הצינון הזה?

מי אני?

מה אני?

אהההההההה!!!! 😭

ב''ה אני עדיין מרגישה תנועות ואני לא מדממת - אני נאחזת בשני הדברים האלה כדי לשכנע את עצמי ששום דבר חמור לא קורה. אבל זה פשוט מרגיש שזה לא אמור להיות ככה. זה מרגיש שמשהו לא בסדר.

הצילו. 

אבחמה רשמית מקבלים מאורטופד מנסיוניהמקורית
חיבוק❤️ תרגישי טוב
תודה. ♥️תולעת השני
מוסיפה שהתנועות של הבייבי לא נעימות לי.תולעת השני
בהיריון הקודם התנועות היו נעימות ורכות ואפילו מדגדגות.

הפעם התנועות לא נעימות, מכאיבות, מרגישות כמו בוקס בבטן וגורמות לנשימה שלי להעתק.

השילוב של הכאב התמידי וחוסר הנוחות התמידי מתחילים לגרום לי להרגשה קשה כלפי העובר ואני אוכלת את עצמי על זה.

לא טוב לי כרגע.  

וואו וואו וואו כל מילה בסלעהריון ולידה

אני כבר מפחדת שזו אני שכתבתי באמצע הלילה בלי לשים לב

כולל ההערות שהוספת אח"כ

חיבוק גדול

מזדהה מילה במילה משהו מפחיד

בכל אופן אני לא הייתי מחפשת את האבחנה הספיציפית, למה זה יעזור?

חיבוק!!!תולעת השני
אני בוכה פה על זה שיש עוד מישהי שסובלת ככה.

לא יודעת...

אולי שאם זה יחמיר אוכל לקבל שמירת היריון, אולי שכשאגיע ללידה ב''ה אני לא אצטרך ''לשכנע'' את הצוות אלא יהיה לי מסמך רפואי רשמי עם האבחנה.

אני לא יודעת. 

אני באמת בשמירההריון ולידה

מסיבה אחרת

אבל שמירה מקבלים רק כשלא עובדים ואם זה יותר מ30 יום. אם את לא עובדת אז מסכימה איתך שזה שווה

אבל אם לא אז הטרחה לא שווה את זה

וגם מאוד קשה בימינו לקבל שמירה לצערנו 

את גם עם סימפי? אם כן תקראי מה שרשמתי בתגובה למטהאוהבת את השבת
וחיבוק בכל מקרה!!
ככל הנראה כןהריון ולידה

זה לא הריון ראשון והתופעות מחמירות

כאבים משתקים בעצמות ובתנוחות מאוד מסוימות (סיקול וכולי) אבל כאמור רק רופאות אמרו לי שזה נשמע כמו סימפיוליזיס בכמה מההריונות אבל לא אובחנתי ע"י אורטופד. קראתי תודה

אני רקגיברת
כאב ברום הבטן זה סימן שיכול להעיד על רעלת. חשוב לא לחכות עם זה ליום שני.
אוי ווי.תולעת השני
תוכלי לפרט?

ב''ה אין לי ניסיון עם זה. 

יש כמה סימניםגיברת

שעלולים להחשיד לרעלת הריון

כדי לשלול כדאי לעשות עוד בדיקות כמו לחץ דם, בדיקת שתן לחלבון וכו.

צריך לגשת להיבדק.

עוד סימנים שעלולים להיות ותרגישי אותם זה טשטוש בראיה וכאב ראש חזק

תודה.תולעת השני
בהיריון הקודם היה לי טשטוש ראיה שבא-והלך לקראת סוף ההיריון.

כואב לי הראש קצת, אבל יותר בקטע של שפעת מאשר משהו אחר. (נראה לי...)

אוי, ה', אין לי כוח לזה. 🤦🏻‍♀️

בקשר לכאביםהגברת מהירח

קודם כול, כאב ברום הבטן, ממה שאני מבינה, זה דבר די נפוץ. לפעמים זה יכול להעיד ח"ו על בעיה, אבל לפעמים זה פשוט כי כל האיברים הפנימיים נמעכים ומשנים מקום כדי לפנות מקום לרחם. זה מעצבן כואב אבל תקין.

יחד עם זה, כל השרירים הכואבים והתנועות הלא נעימות של העובר שתיארת - לפעמים זה כי יש שרירים תפוסים באיזור הבטן - אגן - מותניים. אני גם הייתי עם כאבים מטורפים, ועשיתי טיפול אקווילבריו, שזה כמו עיסוי אגן ורחם והאיזור הזה, וזה פשוט עשה לי פלאים ושחרר ברמה מדהימה!!

תודה ♥️תולעת השני
יש לך המלצה על מישהי בשומרון או בירושלים? 
אני מכירה מישהי שגרה באפרת.הגברת מהירח

לא יודעת אם זה מתאים לך, אבל אולי היא מכירה מאיזור השומרון.

אביה: 0586920324

וואו מותקקקקק חיבוק!!!!!!! איך אני מבינה אותך !!!!אוהבת את השבת

סימפי כשהוא ככה זה סיוט סיוט סיוט!!!!

וצינון בהריון זה קשוחחחח

גם לי הוא פשוט לא עבר עד הלידה,

וגם לי היה סיוט להשתעל ולהתעטש כי פשוו יצא לי פיפי כל פעם כי רצפת אגן בחודש תשיעי זה לא משהו לבנות עליו....

ושפעת בהריון שתדעי שזה לא משהו פשוט שעובר על הגוף, לשא נדע יש מקרים שזה מסתבך וב"ה שאצלך לא אבל זה ממש שהגיוני שעדיין לא חזרת לעצמך שבועיים אחרי!!! אז דבר ראשון לנוח הרבההההה ולשתות הרבה תה ואולי גם לקחת דברים מחזקים- תוספים וכזה...

לגבי הסימפי- זה סיוטטטט וטוב שהבנת שזה! ממש! איזה יופי שה' סידר את זה שתגיעי אליה והיא תגיד לך כי יש מלא שפשוט לא מכירות!!

אז ככה, לי מאודדד עזר להגיע למישהי בשם ריקי שמומחית לנושא, היא הכינה חוברת מידע שנותנת המון מידע על הנושא מכל זווית- ממה להימנע, איזה פעולות מחמירות את המצב, איזה אנשי מקצוע יכולים לעזור וכו וכו... ובנוסף היא מנהלת קבוצת מייל של 'סימפיות' שם אפשר להתייעץ על כל דבר , לקרוא הרבה מידע שמאות נשים משתפות על הנושא, להיתרם גם פרקטית וגם נפשית שם מבינות אותך ואת גם קוראת על נשים בול במצבך ועל הרבה שהרבה יותר גרוע ומתעודדת 😆

אבל באמת שפרקטית יש מלאאאאא מידע...

בהריון אין איך להעלים את הסימנים אבל אפשר ללכת לאקווליבריו/כירופרקטית/ אוסטאופטית ולטפל ובע"ה לפעמים מקל משמעותית!!! לי זה ממש עזר, אמנם לזמן קצר והייתי צריכה לעשות טיפול כל 3 שבועות אבל זה ממש נתן שפיות...

ולריקי פשוט שולחים מייל ל simfi.help@gmail.com

בהצלחה גדולה!!

ואם יש לך עוד שאלות בשמחה!!

בסוף הכל יעבור🫶על הנס

קודם כל הכאבים נשמעים לי שרירים,אם את משתעלת אז זה עוד יותר ברור למה יש כאבים.

לגבי הסימפו, תפני לכתובת מייל ששלחה לך אוהבת את השבת,זה ייתן לל כיוון.

אבחנה מאורטופד בלי שמירת הריון ובלי שום טיפול יעיל לפי דעתי לא שווה את המאמץ היא מיותרת,החוברת שהמליצה לך אוהבת את השבת תעשה לך טוב יותר,

בהצלחה

היום הייתה לי סקירת מעקב גדילהתולעת השניאחרונה
ומראה הפרצוף הקטנצ'יק עם הלחיים השמנמנות של העובר גרמו לי לתחושה הרבה יותר טובה ואוהבת.

בעז''ה מחר תור לרופא נשים ונראה אם יש מה לעשות.

תודה על התמיכה והעצות. 

זה קשה לא למצוא עבודהשירה_11

כל כך הרבה זמן

אני גרה באיזור יבש

יש פה רק מינימום וביקוש רחב

ואני יודעת שיש לי המוןן מה לתת

אז אני בבית

והמינוס חוגג

ממש ניסיון באמונה 

תודה 🩷שירה_11
זה קשה שבא לבכטת
מזדהה חלקיתזוית חדשה
גוררת את עצמי לעבודה שאני לא אוהבת כי לא מוצאת משהו אחר
אז אני כבר אחרי הגרירותשירה_11
מנסה לא להיכנע
כמה את יכולה לעבודשירה_11
בתפקיד שלא קשור אלייך? 
את תוהה בקול או שואלת עלי?זוית חדשהאחרונה
אז איך גומלים??פצלשהריון

הגדול שלי כמעט בן שנתיים מתחיל להיות מודע ליצירות שלו. שואלת את עצמי,

איך גומלים? מתי מתחילים?

האם מלמדים לעשות הכול בישיבה או קטנים בעמידה?

קיצר, כל תורת הגמילה תתקבל בברכה.

שאלת בונוס, אני ממש אינסטניטית. מפחדת שהאסלה תהיה מסריחה. מה עושים?

בונוס נוסף, החמוד נהיה פתאום בררן באוכל בקטע הזוי רוצה רק פחמימות ומסוימות מאד. מה עושים? לתת לו מה שרוצה או לא? היום לא הסכמנו לא עוד חלה. ונתתי לו לבחור מתוך המנה העיקרית מה שרוצה (וזה דברים שהוא אוהב בעיקרון) ולא הסכים ונשאר רעב. (בסוף אכל לחם אחרי הסעודה) 

אנחנו לימדנו הכל בישיבהכורסא ירוקה

הרבה יותר נוח וקל. פשוט מסבירים לו איך להכניס את הפין פנימה.

למה שהאסלה תהיה מסריחה? תקני באושר עד את השפריצר הזה של החיטוי ותנגבי את האסלה/ישבנון אחרי שהילד עושה, וגם תשימי את המתלה הזה של הכדורי ג'ל לאסלה ששוטף עם חומר בכל הורדת מים. לא רואה סיבה שיסריח.

אנחנו גם התחלנו מסיר ולא מאסלה אבל זה די דוחה ההתעסקות. מה שקצת עזר לי היה שלא עשו ישר בסיר אלא זה סיר שמלבישים שקית ואז זורקים אותה. אבל זה עדיין מגעיל. אם הילד זורם על ישבנון בשירותים בעיניי עדיף.

לגבי אוכל אני זורמת. כל עוד זה במגבלות מסוימות אני משחררת. יש לי מספיק דברים אחרים להתעקש עליהם

תודה. ואיך יודעים מתי הוא מוכן ואיך לתווך לו?פצלשהריון
ופתאום פשוט מורידים את הטיטול?
אצלנו זה היה קצת מורכבכורסא ירוקה

אבל בעיניי מוכנות מורכבת ממודעות - נגיד שהוא מודיע שהוא עושה עכשיו, ורצון - בקשה מצידו או היענות להצעה שלכם לשבת בשירותים/סיר.  

אחד מהם זה התחלה יפה, אבל לא הייתי מתחילה בלי שניהם.

לתווך - הייתי מסבירה שתינוקות וילדים קטנים עושים פיפי וקקי בחיתול,,וגדולים עושים בשירותים. כשהוא יהיה גדול אז גם הוא יעשה בשירותים/סיר, ואז אפשר לשאול אם הוא רוצה לנסות.

אם הוא אומר כן, אז להגיד לו שבפעם הבאה יגיד לפני שעושה ותלכו לשירותים.

מן הסתם בפעמים הראשונות יגיד רק כשכבר ממש עושה אז להסביר לו ולהראות שהחיתול כבר התמלא ופעם הבאה יוכל לנסות שוב. זה לוקח זמן..

יש כאלה שפשוט מורידים חיתול ונותנים לילד לפספס עד שהוא לומד לזהות מראש. אני אישית ממש לא אוהבת את זה ולא מאמינה בזה, לא אחפור לך בסיבות אבל אני חושבת שילד בשל בכל מקרה יגיע לגמילה, גם אם יש לו חיתול, ובאמת כשאני גומלת אני משאירה את החיתול בתקופת הגמילה עד שאני רואה שיש שבוע שבועיים יבשים ונקיים, ורק אז מחליפה לתחתונים. אפשר גם פתרון ביניים שנקרא חיתולי פול-אפ זה חיתולים שנראים כמו תחתון (לדעתי סופגים קצת פחות כמות ממידה זהה של חיתול רגיל כי נועדו בעיקר לפספוסים)

כדאי גם לקרוא איזה ספר בנושא שמסביר. יש כמה, הכי פופולרי לדעתי זה סיר הסירים. בעיניי ספר מעולה. יש גם מסדרת "לולו" ספר חמוד שנקרא הסיר של לולו. הוא אחלה אבל בעיניי פחות מפורט ומסביר לילד מאשר סיר הסירים. אם הספרים האלה (בעיקר הראשון) לא מתאים לכם בגלל פירוט יתר אז מאמינה שיש ספרים דוסיים יותר אבל לא מכירה..

הבררנות זה די אופייני לגילקופצת רגע

מגיע לפעמים גם קצת מאוחר יותר

אבל מגיע הרבה פעמים.

אני אישית לא הייתי נכנסת עם הילד ל'מלחמות' סביב אוכל שמוגש על השולחן. מבחינתי חלה זה אוכל ולא יודעת אם הייתי מגבילה ילד בן שנתיים.

בגדול, אוכל זה ממש לא נושא שכדאי לריב עליו, כמו שראית את יכולה כך ורק להחליט מה הילד שלך *לא יאכל*, אין לך שום דרך להחליט עבורו מה הוא כן יאכל, וכמו שראית הילד יכול גם להחליט שהוא לא יאכל כלל, מה שישים אותך במצב בו יש לך בחירה בין שתי אפשרויות גרועות: להכנע ולתת לו מה שרצה, או להשאיר אותו רעב. עדיף בכלל לא להכנס למקום הזה מלכתחילה.

מה שכן, הייתי ממשיכה לחשוף לכל סוגי המאכלים, אם רואים שבאמת באופן עקבי הוא רוצה רק פחמימות, להשתדל לרוב להגיש דבר ראשון לשולחן את החלבונים והירקות, ורק אחרי זמן מסוים להוסיף גם את הפחמימה, בדרך הזו הרבה פעמים הם בכל זאת יסכימו לאכול מהאוכל הבריא יותר לפני שיתמלאו מהפחמימות.

זה עדיף בהרבה על פני האפשרות להגיש לשולחן הכל ואז לריב עם הילד שיקח דווקא מה שאת רוצה ולא מה שהוא רוצה. 

תודה. עזרת ליפצלשהריון
אני לימדתי להתפנות בישיבהיעל מהדרום
לק"י

הבן שלי בן שלוש+ ובגן לימדו אותו לעשות בעמידה. אבל שם האסלה נמוכה וזה כנראה נוח לו.

אפשר להושיב על מקטין אסלה מספיק אחורה ושיתכופף קצת קדימה, ככה הפיפי לא משפריץ החוצה. או שיחזיק את האיבר שייכנס פנימה.

ובנוסף, ממליצה גם אם מחליטים לא לגמול כרגעיעל מהדרום

לק"י

להושיב על האסלה מידי פעם. נניח לפני המקלחת או בבוקר.

בעיני זה עוזר אחר כך כשמחליטים לגמול, שהילד מכיר את השירותים ויודע מה עושים שם.

מנסה לענותאוהבת את השבת

ממליצה לקרוא איזה הדרכה לגבי הגמילה כדי להגיע מוכנים לתהליך...

והכי חשוב רוגע. לשדר רגוע. להיות מבפנים ברוגע.

לגבי איך- אצלנו אחד למד בעמידה היה לו עוד והשני לימדנו בישיבה כי יש לו זווית ללמעלה והוא לא מצליח שיצא בפנים..

לגבי בררנות חד משמעית לדעתי לא כדאי ראש בראש, רק ממתקים וגם זה אני משתדלת שלא אני אמסור עליהם משהו שמול העיניים..

בבררנות נראלי יכול לא לקדם אותך ואפילו להזיק לטווח הארוך...גם אצלנו מבאס אותי שהם אוהבים פחמימות ומסרבים לירקות ופירות לא מעט פעמים..

מה שקראתי פה בפורום זה לחתוך ירקות או פיתות לצלחת בצורה מזמינה ולהגיש כשרעבים עוד לפני הארוחה, או לזמני ביניים ואז הם אוכלים יופי...

כשחוזרים מהמסגרות או לפני א. ערב וכזה...

והאמת שמבחינתי חלה זה אחלה אוכל ויאכלו כמה שרוצים, העיקר שיאכלו חח...

איפה אפשר לקרוא הדרכות לגמילה?פצלשהריון
לגבי גמילהתקומה

בעיניי גיל כמעט שנתיים זה קצת קטן

לא אומרת שלא אפשרי

אבל מעבר למודעות הוא צריך גם בשלות של שיתוף פעולה. להסכים ללכת לשירותים, להוריד בגדים וכו'

אלא אם הוא ממש מראה סימנים מובהקים של מוכנות, ומבחינה מוטורית הוא עצמאי ומסתדר, הייתי מחכה לקיץ.

הרבה יותר נוח ונעים לכולם

וכן להמשיך עם המודעות, אבל בעיניי לגמול בחורף ילד קטן זה קשה.

לפי דעתי לא נכון למנוע אוכל שהוא אוכל אמיתי (כלומר, על ממתקים כן נכון וכדאי להגביל), נכון להציע ארוחה מגוונת שמכילה אוכל בריא ואת כל אבות המזון.

אבל בוודאי בארוחת שבת משותפת, כל אחד לוקח מה שרוצה.

אפשר להציע, אבל לא לאסור

עונה לגבי הגמילהאני אמאאחרונה

הבן שלי גם בן שנתיים ומודע ממש יפה ליציאות שלו (אומר לפני שהוא עושה) ובכל זאת אני לא מתחילה לגמול עכשיו כי חורף וקר נורא. בעיני שווה לחכות לימים נעימים שאפשר לתת לו להסתובב בבית רק עם תחתונים או מכנס קליל, ושיש שמש טובה לייבש הרבה כביסות (לי אין מייבש, אבל גם לייבש את הספה נניח אחרי פספוס אז אני שוטפת ושמה אותה מול השמש בחלון).

את הגדול גמלתי בקיץ בגיל שנתיים וזה אפשרי בהחלט, אבל לא היה שם לקיחת אחריות שלו ולכן אפילו שהוא היה כבר בלי פספוסים הוא חזר לטיטול כשהתחיל מסגרת חדשה (בגלל הרצון שלו) ונגמל שוב באביב בגיל שנתיים ושמונה, גמילה הרבה יותר קלה וחלקה.

בגמילה מתחילים בעיני מלהוריד טיטול ואז יש פספוסים ומתוך הפספוסים האלה הילד לומד לזהות כשהוא עושה, לומד לעצור ולהתאפק ולומד לשחרר בשירותים. אולי זה שונה כשרמת המודעות של הילד ליציאות בטיטול גבוהה מאוד, אבל מהנסיון המועט שלי ראיתי שכל עוד יש לילד טיטול אז להושיב אותו בשירותים או על סיר לא כזה יעיל כי לרוב זה לא יהיה בדיוק בדיוק כשהוא צריך והשלב של לדעת לשחרר ולעשות בשירותים הוא השלב היותר מתקדם של הגמילה, מגיע אחרי השלב של לדעת להתאפק.

את הגדול גמלנו קודם כל הכל בישיבה, ככה הוא גם לא צריך ללמוד להפריד מה הוא עושה מתי, אבל אין מנוס, זה ממש מלכלך את כל הסביבה וכל החדר שירותים. כשלימדנו אותו לעשות בעמידה פתאום הכל נכנס לתוך האסלה (כמעט) והיה הרבה יותר נקי, אבל בגמילה צריך לנקות שתן כל הזמן, או כשמפספסים או מסביבות האסלה וכל החדר שירותים, לא רואה דרך שזה לא יקרה, ככל שתגמלי בגיל גדול יותר אז אולי השלב הזה יהיה קצר יותר.

הבן שלי בן 15 מעשן. הוא סיפר לנו בשבתאנונימית בהו"ל

ניסינו לדבר איתו כמה שזה לא בריא והוא אמר שלא יכול להפסיק "כי כולם מעשנים" "אם לא אעשן מה אני אעשה כשכולם יוצאים"

וווואו  אנלנו בחוסר אונים

יפה מאוד שהוא סיפר לכם!! זה ממש חשוב!אוהבת את השבת

וחשוב להשקיע מחשבה איך התגובה שלכם מעודדת אותו לבוא ולספר גם פעם הבאה...

לעניות דעתי אל תדברו איתו בכלל על לא בריא זה פשוט לא ישנה לו ורק יכול להיות שתצאו חופרים מבחינתו ויעדיף לא לשתף אתכם..

מה כן לעשות?

לעניות דעתי לפנות לאיזה שהיא הדרכת הורים ולהתייעץ... כי יכול להיות שקורים עוד דברים שאתם לא יודעים עליהם זה א. וב כי חבר'ה שמעשנים הרבה פעמים מדרדרים לעוד דברים.. וצריך לחשוב איך אפשר לעזור לו למצוא חברים יותר טובים ובעיקר למצוא דברים משמעותיים להתעסק איתם ואז כבר לא ירצה להיות עם החברה האלה....

כמובן כותבת לך את זה אבל הכי חשוב שלא תהיו שיפוטיים וביקורתיים אליו שלא "תבריחו" אותו...

בהצלחה גדולה!!!

וממליצה לך לשאול גם בפורום של אמהות השלב הבאאוהבת את השבת
זה מבאס, אבל בגדול משמח שהוא משתף אתכםמשתדלתלהיותאני

אני מאוד מאוד לא אוהבת ומתנגדת לעישון

אבל זאת המציאות בעולם, אנשים מעשנים, ויש מצבים שמאוד קשה להיות היחיד שלא מעשן, יש לחץ חברתי חזק

זה סופר מבאס, הלוואי שאני אצליח לפתח אצל הילדים שלי חוסן שהם ידעו להיות עם החבר'ה וגם לבחור לא לעשן, אני מצידי יעשה את ההשתדלות שלי, אבל אני יודעת שבשלב מסוים זה יהיה שלהם

וזה מאוד לא בריא, אבל זה לא אומר שהוא הולך להיות מכור כבד וגם לא מחייב שהוא ימשיך לעשן כל החיים שלו, ולכן בעיני זאת לא התנהגות מסוכנת שצריך למנוע אותה בכל מחיר

גיל 15 זה קטן, אבל הם כבר ברשות עצמם

אני עובדת עם נוער, בגיל הזה כבר אין איך לשלוט בהם

יש רק איך לעבוד על הקשר ולהתפלל שהם יקשיבו וישתפו אותכם

דווקא זה שהוא סיפר לכם זה סימן טוב בעיני, לא חושבת שנכון לנקוט פה באיזשהו צעד שיכול לגרום לו לחשוב שזה לא טוב לשתף.

אני הייתי אומרת לו שאתם מאוד לא אוהבים את זה אבל הוא ילד גדול ואתם שמחים שהוא שיתף אתכם.

כן הייתי מציבה גבול שלא מעשנים בבית.

כן הייתי מדברת איתו על כמויות, זה שהוא מעשן עם החבר'ה לא אומר שהוא צריך לעשן כל יום חבילה- לנסות לדבר איתו על שליטה עצמית גם בתוך הבחירה הזאת .

בנוסף כן הייתי פותחת איתו שיחה על לחץ חברתי...

עישון היום זה באמת הפך במקומות מסוימים להיות ממש בנורמה וזה גם לא התנהגות סיכונים מובהקת, אבל נוער יכול להגיע גם למצבים אחרים שהם הרבה יותר גרועים...

אם כולם יעשנו סמים? אם כולם יאנסו בחורה? אם כולם יעשו תחרות נהיגה מסוכנת? אם כולם ישתו אלכוהול וינהגו? לא בטוחה שלפתוח את כל האופציות האלו בפניו.. אבל כן בגדול חושבת שטוב שהורים ידברו עם הילדים שלהם על לחץ חברתי, איך אפשר להיות חלק מהחבר'ה וגם לפתח עמוד שדרה פנימי. משמעותי ליצר אצל הנוער שיח על הנושאים האלו, אבל חשוב לדעת שכמה שנדבר, בסוף הם יצטרכו להיות אלו שמתמודדים בכל סיטואציה בעצמם ולפעמים הם גם יטעו, ויצטרכו ללמוד על בשרם.

מוסיפה ומדגישה שוב- זה שהוא מעשן לא אומר שאין לו עמוד שדרה, כי באמת לצערי היום עישון הפך להיות בנורמה, וכשמשהו הוא בנורמה וכולם עושים אותו, צריך הרבה יותר מעמוד שדרה בשביל לבחור להיות היחיד שלא עושה, זה באמת דורש חוסן פנימי מטורף שלרוב האנשים אין וזה ממש ממש נורמלי!

לדעתי לא לעשות מזה עסקשלומית.

יש הרבה בני נוער המעשנים עד שהם מבינים שזה לא מגניב ומפסיקים. וממילא אין לכם מה לעשות עם זה. והוא לא באמת הולך להשתכנע מהדברים מלומדים עד כמה זה מזיק לבריאות (וזה מזיק מאוד!)

תגידו לו שמבחינתכם זה לא מגניב וחבל שהוא נגרר, וזהו, שחררו

אין לכם מה להיות בחוסר אונים בגלל זה, זה לא שלכם 

מה יהיהoo
עבר עריכה על ידי oo בתאריך ז' בטבת תשפ"ו 22:33

כשהוא יהיה בן 18 ויוכל לעשות כל מה שהוא רוצה ובאופן חוקי?

לא כדאי להיות בחוסר אונים כשילד בן 15 עושה משהו שלא מקובל עליכם

גם בן ה15 שלי לפעמים לוקח שכטות מסגריה אלקטרונית שיש לבעלי

בגיל קטן יותר בקשתי ממנו להפחית

בגיל 15 אני כבר לא מתערבת

רק מבקשת ממנו לא לעשות את זה בישיבה (כי אסור שם)

זה לא פסגת חיי אבל אני יודעת זה כבר פחות בשליטתי

בוחרת לנסות להשפיע על מה שהכי חשוב

ולא מרגישה חוסר אונים אם זה לא עובד

כי אוטטו הוא יהיה מבוגר והוא צריך לסלול את דרכו

יפה שהוא סיפר לכםנעמי28

ועוד יותר יפה שהוא מודע שמה שמניע אותו זה הלחץ החברתי, ויכול לספר לכם את זה בכזאת בגרות.

אז הייתי מחמיאה לו על זה, ומשתפת על עניין הלחץ החברתי, אולי אפילו על איך שזה פגש / פוגש אותך גם בחיים שלך.

וכולנו מתמודדים עם לחץ חברתי גם בגילאים מבוגרים יותר, מודעות לזה (שאני לא באמת רוצה את זה, אני מתאים את עצמי לחברה) היא באמת חלק מהפיתרון.

כתבת מהמם..אוהבת את השבת
עישון נועריהושבעט7

אפשר אם את מרגישה צורך.

להתייעץ עם חברים מקשיבים.יש להם ניסיון בעבודה עם נוער בהצלחה רבה.

תודה לכולכן!!קראתי הכל עונה:אנונימית בהו"ל

באמת החשש הגדול שלי הוא מהתדרדרות. עכשיו זה סיגריות מה השלב הבא?

לגבי להחליף חברים- לא ככ אפשרי כי זו השכבה שלו כאן ביישוב. כמובן שלא כולם כולם מעשנים, יש איזה שלושה ילדים חזקים שגם בחבר'ה אבל עומדים בלחץ

הלוואי והוא היה חלק מהם. 

אתן חושבות ששייך לעדכן את המחנך שלו?

הבן שלי סיפר לי שהמחנך שוחח איתם בעניין העישון, וביקש "מי שמעשן שיבוא לספר לי", "יש לי איך לעזור לו"

לדעתי מה שבטוח לא מאחורי הגב שלותודה לה''
לא בטוחה שהחשש מהדרדרותשלומית.אחרונה

כ"כ מוצדק. יש הרבה בני נוער שקצת נגררים, מעשנים, חוזרים לתלם.

זה לא בהכרח שמחכה שלב נוסף גרוע הרבה יותר או משהו כזה.

אני חושבת שבשלב כזה, עדיף לשמור על ערוץ פתוח כדי שאם יהיו דברים שיצריכו התערבות אתם תדעו על זה, ובינתיים לשחרר 

פריקה- בעל שלא מסתדר עם המשפחה שליאנונימית בהו"ל

טוב האמת שאני בוכה פה כבר שעה ומחפשת לפרוק, אולי זה יעזור לי גם להבין טוב יותר את הסיטואציה .אז תודה על המקום.

כמה הקדמות:

קודם כל יש לי בעל מיוחד. נשואים ארבע שנים וכל יום מחדש מגלה עד כמה זכיתי. תודה לה' אלף פעמים. הוא באמת מיוחד.

מהרגע הראשון שהם נפגשו היה ברור שהוא מאוד שונה מהמשפחה שלי במנטליות, בהשקפת עולם, באורח החיים.

בשנה הראשונה אחרי החתונה כל שבת אצל ההורים שלי הייתה הופכת לסיוט כי הוא היה סובל שם ולא מוצא את עצמו ואחכ היינו רבים.

ב"ה לאט לאט זה התאזן, למדנו להיות שם בלי לריב ולהגיע עם אפס ציפיות.

בפועל יוצא שאני מוותרת הרבה, כי כל מה שקשור למשפחה שלי מאוד רגיש אצל בעלי ואני מעדיפה לוותר על אירועים שאני יודעת שיהיו לו קשים.

תודה לה' אצל המשפחה שלו זה הפוך. אני שונה מהם מאוד בהרבה מובנים אבל אני נהנת שם, גם במשפחה המצומצמת וגם במורחבת. ברור שלא תמיד אני מוצאת את עצמי ישר אבל אני טיפוס די זורם וחברותי אז אני משתלבת.

עוד רקע חשוב: יש המון מפגשים של המשפחה שלו (המצומצמת והמורחבת). המוןןן. סביב כל חג, אזכרה, סתם יום. כמובן שנהיה ברובם (לאו דווקא בגלל בעלי, אלא בגלל חמותי). כשמגיעים לחול המועד נגיד, זה תמיד מינימום שלושה ימים. בבין הזמנים נהיה שם בטיול, שבוע אחכ ניסע לעוד יומיים ושבוע אחכ ניסע למפגש של הבני דודים.

להלן הסיפור:

מתוכננת שבת משפחתית של הצד שלי. יש לסבתא שלי יומולדת ומארגנים שבת של כל הצאצאים שלה אצלה בבית (25 איש כולל ילדים. זה לא המון אבל זה בלי עין הרע).

זה אירוע די נדיר שבת יחד כל הבני דודים, הפעם האחרונה שזה קרה היה לפני שש שנים. באופן כללי פחות יוצא להיפגש כולם יחד, אולי פעמיים בשנה לשעה - שעתיים כל פעם.

אני ממש רציתי לנסוע.

א. זו המשפחה שלי. שונה ואחרת מאיך שאני רוצה לחנך את הילדים שלי, אבל זו המשפחה. שם גדלתי.

ב. זו הזדמנות ממש נדירה. יש לי בני דודים שאני בקושי מכירה ואין ככ הזדמנויות להכיר, עכשיו סוף סוף נוכל להיות יחד שבת שלמה.

ג. נחת לסבתא שלי המתוקה.

בעלי הסכים ואמרתי שנגיע והתחלתי להתלהב ולהתחלק בבישולים והכל.

ועכשיו פתאום הוא אומר לי שהוא חשב על זה שוב אבל הוא לא רוצה להגיע.

הוא מפחד שלא יהיה לו מה לעשות שם, לא יהיה לו עם מי לדבר,  לא יהיה שם נוח, שנריב מלא. הוא מסכים איתי ששבת שלמה עם אנשים שלא מכירים יכולה להיות הזדמנות מעולה אבל זה חמישים חמישים והוא ממש ממש ממש ממש מעדיף לא לנסוע.

היה לי מאוד קשה לשמוע את זה.

א. אכזבה מהתוכנית שמשתנה.

ב. לשמוע כמה קשה לו עם המשפחה שלי.

ג. התחלתי להשוות בראש את כמות הפעמים שאני הגעתי והתגמשתי למשפחה שלו ולעומת המעט פעמים שהוא הגיע למפגשים של המשפחה שלי. אני מרגישה שזה פשוט לא הוגן לוותר! מצד שני באמת לי הרבה יותר טוב אצלם.

ד. אני לא רוצה לפספס את השבת הזו שלכו תדעו מתי תהיה עוד אחת כזאת.

ה. אני מרגישה שאני מוותרת המון לאחרונה וזה ויתור גדול בשבילי כרגע.

מצד שני- אני לא רוצה שהוא יסבול. זה באמת הימור אם יהיה טוב.

אוף. מה עושים??

ברור שהוא יותר חשוב מהבני דודים שרואים פעם בשנה.

אבל זה קשה קשה קשה לוותר.

ואני גם יודעת שאני אוותר בסוף ושזה כנראה לא יהיה בלב שלם וזה יתפוצץ בסוף.

אבל מה אפשר לעשות?

אני חושבתoo

שזה נכון ליצור איזון בין הקשרים

ואם הוא פחות מגיע למשפחה שלה

כדאי גם לה להפחית ביקורים אצל המשפחה שלו

אבל בחכמה וכבוד

בלי חרמות

בלי איומים

בכל מקרה פיצוץ לא באמת מוביל למשהו טוב בזוגיות

גם אם הוא גורר אחריו תוצאה שלכאורה רצויה

מחפשת תמיכה אמיתית בטיפולי פוריותאנונימית בהו"ל

גוף שמלווה גם בפן המקצועי וגם בפן הרגשי.

נראה לי שמכון פועה. חיבוק!פרח חדש
בוני עולם. חיבוק גדול! בשורות טובותאמהלה
יש ליועצות הלכה של נשמת מלוות פוריותתהילה 4אחרונה
אפשר ליצור איתן קשר דרך האתר של יועצות ההלכה

אולי יעניין אותך