מחפשת תגובות חכמות - לא צודקותאנונימית בהו"ל
היה איזשהו עניין שהפריע לי, אז דיברתי עם בעלי ביום ראשון ניסיתי להתקבל ממש בעדינות וזה כנראה היה יחסית בסדר, אבל במשפט האחרון שאמרתי הוא נפגע.
מאז הוא לא מוכן לדבר איתי. ברמה שהוא לא מרגיש טוב, הלך לרופא ולא ידעתי. הוא לא מוכן להגיד למה הוא לא מרגיש טוב.

בסוף הוויכוחים שלנו תמיד אני מתעצבנת, כי אני רוצה לדבר והוא לו. ואיכשהו זה תמיד מתמסמס והוא אף פעם לא מוכן לדבר אחר כך על מה שהיה.

אז כדי שלא שזה לא יגיע עכשיו לריב ופיצוצים ביקשתי ממנו שנעזוב את זה עכשיו, אבל לפחות שאני אדע שאחרי כך נוכל לדבר, כי זה דברים חשובים שיכולים כל פעם מחדש אבל כאמור, הוא לא מוכן לדבר אחרי שהכל נרגע, ותוך כדי ריב זה לא מוצלח.

אז השאלה,
א. איך אני משחררת עכשיו? את האמת שזה מחרפם אותי שהוא לא מוכן לדבר, בקושי הסכים להסביר לי למה הוא כועס ופגוע. וגם עכשיו זה שהוא פשוט לא מוכן לייצר איתי שום שיח וגם לא מוכן להגיד כלום לגבי זה שנדבר אחר כך. (למרות שהוא יודע שזה יעזור לי לשחרר)
ב. איך אחרי ששיחררתי, אני מצליחה להעלות שוב את הנושא בצורה רגועה שתוביל אותנו למקומות טובים? מרגיש לי שתמיד כשאני מנסה לדבר איכשהו זה מתפקשש ואז הוא לא מוכן להקשיב. אז גם טיפים איך להעביר ביקורת בצורה נכונה וגם איך לא לשכוח להעביר אותה, כי הרבה פעמים יש לי פשוט נטייה להעביר הלאה כדי לא להיכנס לריב.

תודה תמיד שקראה.
אני יודעת שזה לא כל כך הוגן מה שהוא עושה, גם אם הוא כועס זה לא הוגן שהוא לא מדבר איתי. אבל אני לא מחפשת תגובות צודקות. פשוט כי אני גם ככה עצבנית. אז אני מחפשת אם מישהי יכולה להאיר את זה מכיוון אחר איך להתמודד עם הפער הגדול הזה בינינו. (הוא מבחינתו לא לדבר אף פעם, אני מבחינתי לדבר כל הזמן ולא להפסיק)
אולי מכתב?מיואשת******

תכתבי לך מכתב אחד לשחרר הכל.

שימי בצד

עוד שבוע תכתבי שוב משהו רגוע ושקול שמנסה להסביר לו יפ מה מפריע לך

שימי בצב

שבוע אחר כך תעברי על שתי המכתבים, תערכי, תנסי להוציא מכתב אחד עדין ומתומצת. ולתת לו. 

תודה!אנונימית בהו"ל
ניסיתי פעם מכתב
אני לא בטוחה שהוא באמת קורא אותם.

אבל אולי זה בגלל שהבאתי לו את זה עדיין בשעה שהוא כועס

אני אנסה
וואי זה כל כך קשה לי לא להתעצבן. מרגישה שאני עוצרת את עצמי בכוח
כל הכבוד לך שאת עוצרת את עצמך. מהממתמיואשת******

מנסה:ציפיה.
דבר ראשון, לגבי האם איך שהוא מתנהג כרגע זה הוגן או לא- תזכרי שבתוך כל אחת ואחד מאיתנו יש ילד/ילדה קטנים. ולפעמים יש התנהגויות שנובעות משם. התנהגויות ילדותיות, מוזרות, אבל הן מגיעות משם. וחשוב להבין את זה, ואצלי, לפחות, כשאני מבינה למה אני מתנהגת כמו שאני מתנהגת לפעמים, זה עוזר לי להיות סבלנית יותר כלפי עצמי.

עוד משהו: הרבה פעמים אנחנו מפתחות דפוסי התנהגות במצבים מסויימים. הזמן הנכון להפנות את תשומת הלב לדפוסים האלה הוא כשאנחנו רגועות. אז לעתיד, מתישהו תנסי את ובן הזוג שלך לשבת על הסיפור. לנסות להבין את הדפוסים ומאיפה הם מגיעים. ואם לא מתאים לשבת איתך, תנסי להבין איך אפשר לגרום לו לרצות ללכת לייעוץ כלשהו.

ולגבי השאלות הספציפיות שלך:
הלוואי שהייתי יודעת איך לשחרר. אני גם תקועה בזה מלא פעמים וממש מתקשה בזה. אז אין לי אלא לשלוח לך כוחות וברכת הצלחה.
לגבי השאלה השניה: לומר לו שאת רוצה לדבר איתו על זה. לבקש ממנו שיתן זמן קונקרטי יחסית שיהיה לו נוח (לא "מתישהו", אלא "מחר אחרי צהרים נצא לשבת איפשהו וננסה לפתוח את זה").

הרבה הצלחה.
ולגבי איך להעביר ביקורת:ציפיה.
לנסות להשתמש במילים לא מאשימות. להפחית ב"אתה מתנהג/עושה" ויותר "לי קשה עם", "אני אשמח ש".
לסובב את הדברים ככה שאת ה"בעיה", ולא הוא.
כי לפעמים ביקורת מתפרשת כמו האשמה, ואז הצד השני נכנס למגננה ואין שום סיכוי כמעט להגיע לשיחה מפרה.
תודה רבה!אנונימית בהו"ל
אני באמת משתדלת יותר להבין.
וגם משתדלת להעביר ביקורת בצורה שאמרת, איכשהו זה לא עובד
רק מנסה כיוון של הסברדבורית
זה שלא מוכן לדבר
לפעמים זה ממקום שמתקשה מאוד להסביר את הרגשות שלו במילים
שמתקשה לווסת את עצמו
שמרגיש מאוד פגוע ולא יודע איך לבטא את זה החוצה
ואז כשמדברים הוא מרגיש שהוא עוד יותר נרמס
כי הוא לא מצליח לבטא את עצמו ככ מהר כמו השני
והוא לא מוצא את ההסבר ההגיוני לכאב שלו
ומצד שני כואב לו מאוד
אז כדי למנוע כאב הוא לא רוצה לדבר
סוג של מנגנון הגנה
בסוף משהו כואב לך
ומשהו כואב לו
השיחה צריכה להוביל למקום שתרפא את הכאב
של שניכם
כמו שכתבת בכותרת, לא כדי להוציא את הצדק לאור
אם הוא ירגיש שאת רוצה לדבר
כי את רוצה לעזור לו
לעזור לכם
לצאת מהמקום הכואב
להביא נחמה ומרפא
הוא לאט לאט ישתף פעולה עם זה יותר
זה בדיוק זהאנונימית בהו"ל
ואני מבינה את זה.
הוא אומר לי גם, אני לא יודע לבטא את עצמי.

אבל זה עדיין קשה לי מאוד מאוד
כי אני מנסה ללכת לקראתו, ואני יודעת שאני מתעצבנת אז עשיתי אימון אישי ואני כבר כמעט ולא מתעצבנת. ואני משחררת מלא ומשתדלת להחליק דברים ולדבר בצורה נעימה. ותמיד אני אבקש סליחה אם נראה לי עשיתי משהו לא בסדר

והוא לא, לא יבקש סליחה כמעט אף פעם, גם אם שנינו נפגענו. וזה שהוא לא יכול להסביר את עצמו, גרם לזה שנגיד בהריון הוא היה מאוד רחוק ממני (פיזית), אבל לא ידע להסביר את זה. אז כמה שניסיתי להבין הוא לא הסביר ולא היה מוכן לדבר.
אז בסוף שיחררתי, ולא קיבלתי חיבוק כמה חודשים, אבל את מבינה אותי למה זה פוגע בי?
אבל כן, אני מנסה להבין גם את הצד שלו, אבל לפעמים זה קשה בכל אופן
כתבת ממש יפה!בארץ אהבתי
עזרת לי גם להבין את המקום הזה יותר... תודה!
וכלי זהב של הילה ואילן יפרחדבורית
נקרא "חציית גשר"
מכירה?
כלי ממש טוב לתקשורת
עזר לנו מאוד במצבים כאלו תקועים
אם תרצי ארחיב
אני אשמח מאודאנונימית בהו"ל
תודה
סליחה שלקח לי זמן לכתובדבורית
חציית גשר
זה הולך ככה
לכל אחד מכם יש עולם, והרעיון הוא לחצות גשר לעולם השני.
הוא יכול להזמין אותך או את אותו
"רוצה לחצות אליי גשר?"
או להיפך, לבקש מהשני לבוא לביקור.
הרעיון הוא לשמוע בלי בקורת
את יכולה לספר לו או הוא לך על איזה נושא שירצה
העיקרון הוא כזה: בלי ביקורת
בלי שאלות של "אבל למה לא פשוט..?"
בלי למה
רק "ספר לי עוד"
ו "אני שומע/ת"
ושאלות סקרניות אפשר קצת
בלי הערות
ומידי פעם שיקוף
"אז אתה אומר שכשאתה נכנס הביתה אתה מרגיש ש...., זה נכון מה שאני אומרת? ככה אתה מרגיש?"
ואם זה לא מדוייק אז בבקשה תסביר לי שוב
זה נשמע נורא טכני, אבל זה פותח עולמות!!!!!
לשני הצדדים.
אחכ מגיע השלב של הצעת עזרה
"איך אני יכול/ה לעזור לך?"
וכאן המספר יכול לבקש מבן הזוג בקשה
בן הזוג מוודא שהבין את הבקשה
ולבסוף מודים אחד לשני על ההקשבה/ שיתוף.

זאת חוויה שעד שלא מנסים לא מבינים איך היא יכולה להקפיץ את הזוגיות שלכם!!!

הקרדיט להילה ואילן יפרח
אבל זה הכל מבוסס על מישהו שמוכן לדבר איתך ולעשות את זהמיואשת******

אכן, כלי לתקשורתדבוריתאחרונה
מצריך שיתוף פעולה
צריך לנסות אותו כשרגועים לא בזמן מריבה
גם אני אשמח לשמועמכחול
קשה אפילו להתחיל להסביר לך איפה את טועהאמאשוני
רק לפי הסוף אפשר להבין כמה את רחוקה כ"כ מלהבין אותו.
ובלי להבין אותו אין מצב שתוכלי להביא אותו לידי שיתוף שלך.
סורי על החריפות אבל את חיה קצת ב... תוך עצמך.
תנסי לשים את עצמך שניה במקום ניטרלי. ובאים אלייך שני אנשים.
תתחילי מלקרוא רק את הסוגריים.
הוא והיא. אוקי כל אחד עם אופי תקשורתי הפוך לחלוטין. תזכרי שאת הניטרלית
ואז תקראי את הכל...

מקווה שככה תצליחי להבין עד כמה את מסתכלת על המציאות רק מנקודת המבט שלך.

תארי לך את מנסה ללמד עיוור מלידה איך נראה פרח:
העלי כותרת נראים בצורת טיפה (איך נראית טיפה?)
בצבע אדום כמו של עגבניה (מהו הצבע האדום של העגבניה?)
הגבעול הוא קו כזה (איך נראה הקו שאת מנסה לתאר?)
העיוור לא מבין כלום ואת ממשיכה לנסות את כל המאמצים שלך לתאר לו איך נראה פרח ע"י המחשות מעולם הראייה, מנסה ממקום מאוד חיובי עם המון רצון טוב, מנסה מנסה מנסה עם כל הכח והתיאורים האפשריים.. עד שאת מתעצבנת.
במקום, פשוט, לצאת מהריבוע של אדם רואה, להיכנס לריבוע של אדם עיוור... ולתת לו למשש את הפרח.

זה בערך מה שאת עושה עם בעלך.
מנסה לפעול בדרכים שמתאימות לאדם שקל לו לדבר, שצריך לפרוק, שמבחינתי דיבור זה טוב שתיקה זה רע.

"אני יודעת שזה לא כ"כ הוגן מה שהוא עשה... אני לא מחפשת תגובות צודקות"

מאיפה הביטחון הזה שכולם יענו לך שהוא נוהג בחוסר הגינות? מאיפה הביטחון שכולם יחשבו שאת צודקת?

הביטחון הזה נובע מאותו מקום שאדם רואה מתאר לעיוור צבע אדום כצבע של עגבניה.

זאת את, זה מה שאת מכירה, ככה ביליתי את x שנותייך בטוב ובנעימים, ככה יצרת קשרים, ככה פתרת קונפליקטים, ככה בנויה תפיסת עולמך, ו-פתאום יש אדם שלא נכנס למשבצת הזאת..

הי אתה, בוא אכניס אותך. בוא אלמד אותך. ככה נראה העולם. צריך לדבר. אתה לא מדבר? נו אז תתחיל לדבר? למה אתה לא מדבר? נו כבר תדבר!!!!

את עצבנית? שתי כוס מים ותירגעי.
את רגועה? בואי תכירי עולם חדש. עולם קסום ומופלא. עולם מאתגר אך מלא בכל טוב.
לא הכל בחיים זה דיבור ולהוציא החוצה.
תתפלאי, אבל יש עוד דרכים לתקשר.
בואח תנסי להכיר ממקום נקי את העולם הזה. בואי תלמדי להעריך אותו.

אני לא אוכל לתת לך הצצה מלאה לעולם הזה. אבל תנסי לחפש במקורות מידע אחרים. אני רק יכולה להמליץ לך ללמוד על זה.
מתוך הלימוד תגיע גם הערכה. הערכה לאותם אנשים ששותקים. הערכה לאותם אנשים שתוכם מלא פנינים ואוצרות יקרים, הערכה על אותה שליטה. על המחסום שהם שמים על פיהם.

כשאת מרגישה מלאת הערכה תשתמשי בכלים שאת מכירה. דיבור. חיובי. תחמיאי לו בכל הזדמנות:
תודה שלא החזרת לי, תודה שלא צעקת, תודה שלא הוצאת את העצבים שלך באותו רגע, תודה שהיית שם בשביל להקשיב מבלי לענות, תודה שלא פגעת בי ע"י משפט אחרון מיותר, תודה שאתה חושב לפני שאתה מוציא משפט מהפה ולא אדם חסר טאקט.
תודה תודה תודה.

מתוך הערכה כנה ואמיתית. מתוך כבוד לאופי שלו ולמי שהוא. כשלא תתקפי מבחוץ בדרישות (לפחות שאדע שאח"כ נוכל לדבר) אלא תבקשי רשות בעדינות להיכנס לתוך הבפנוכו שלו, אני בטוחה שהוא יחוש מספיק ביטחון להכניס אותך. ובמקביל גם ירצה להיכנס לעולם הזה שלך.. ולראות גם את הטוב שבו ולא רק התוקף.

רק כשתצליחו להכיל באמת את השוני בינכם, זה את עולמו של זה, אני בטוחה מליון אחוז, שכבר תמצאו את שביל הזהב שלכם לתקשורת מיטבית ולשיתוף.

בהצלחה!
וואואנונימית בהו"ל
מצד אחד קשה לי לראות את מה שאת כותבת. כאילו מלא ביקורת עלי ועל ההתנהלות שלי וכתבת בצורה קצת חריפה.
לא, אני לא מנסה לראות רק את עצמי.
לא כתבתי כאן על האימון אישי שעשיתי כדי לעבוד על העניין (שעזר, ממריבות כל שבועיים, למריבות פעם בשנה), ולא כתבתי עוד כל מיני דברים שהיה צריך טיפול מבחוץ, ולמרות שזה עניין של שנינו רק אני הלכתי ונלחמתי בשביל שנינו.
לא, לא פירטתי פה על הכל וכל מערכת היחסים שלנו כי זה מורכב מידי ולא מתאים להודעה אחת.

למה כתבתי את מה שכתבתי?
כי בעבר כבר כתבתי כאן משהו, אומנם קצת יותר מפורט וקצת יותר מסביר את הסיטואציה ואז כתבו לי כאן בחלק מהתגובות שזה באמת לא בסדר לא לדבר בכלל וכו' וכו'.

אני מעריכה אותו מאוד, ויש לי הערכה גדולה לצדדים בו שהם כל כך שונים מהצדדים שלי.
אבל אנחנו שונים מאוד מאוד מאוד
וזו נקודת החוזק של הזוגיות שלנו
אבל זו גם נקודת השבירה שלנו
ויש פעמים שזה קשה מאוד

מצד שני, אולי יש נקודות שאני באמת צריכה יותר לשים לב אליהם ואני אנסה יותר.
אני מתייחסת רק לנקודת צורת התקשורת ולא לכל המכלולאמאשוני
ואני בטוחה שאת מתנהלת מדהים בדברים אחרים...
ועדיין את לא מוכנה לקבל שיש עוד צורות תקשורת וזה לדעתי מה שמביא לחסימה בנושא הזה ספציפי.
הרבה פעמים כשאומרים "לדבר" (צריך לדבר על זה) הכוונה לתקשר את זה. להעביר את המסר.
לאו דווקא בדיבור. לך נוח בדיבור והוא מוכן להקשיב? מעולה.
אבל למה הוא חייב גם לתקשר ע"י דיבור?
כי לך נוח ככה? אז לו לא נוח. תכבדי ואל תלחצי.

את מתארת מצב של או לדבר או לסתום ולקבור את הבעיות. זה לא נכון. יש עוד אפשרויות.
ברור שלא לקבל חיבוק כמה חודשים כשזה מפריע לך זה לא פתרון... אבל יש עוד דרכים להשגת שיתוף פעולה חוץ מדיבור. אתם צריכים למצוא את הדרך המתאימה לכם, אבל את לא תכירי אותה מתוך לחץ. את לוחצת והוא משתבלל זה מה שאת בעצמך מתארת, לא אני המצאתי את זה...

אנשים שקשה להם לדבר לא יתחילו לדבר אם ילחצו עליהם לדבר. זה לא עובד ככה. בדיוק הפוך.
איזה עוד אפשרויות יש חוץ מלדבר?ריבוזום

לא שואלת בציניות. באמת מנסה להבין אותך, זו שאלה שעלתה לי גם בקריאת ההודעה הראשונה. האלטרנטיבה נשארה לי חידתית ובאמת אשמח להחכים בתחום הזה.

הרבהאמאשוני
הבעות פנים, קשר עין, מגע, מעשים, מחשבה, שתיקה, גרפולוגיה...
זה מכלול.
הרבה פעמים הדיבור דווקא ממסך ומפריע.
את המושג "לב של אמא" את מכירה?
איך הוא נבנה? מתקשורת של דיבור?

כשתתקלי בסיטואציה אמיתית בהקשר הזה, מציעה לך איפה שהמילים גורמות לחסימה, להפסיק לדבר. לחשוב חזק חזק את המסר שאת רוצה להעביר. לשדר הכלה, אכפתיות, אהבה, תמיכה. בלי מילה אחת.
ובמקביל לשבת ולהתבונן. לקלוט. אולי קל לי להגיד כי ככה נולדתי. קולטת את העולם.
אבל גם מי שלא כזה מסוגל לתרגל את זה.
מנסיון של חברות שניסו את זה עלי
השדר שאת משדרת יועבר בגלים. אני לא יודעת להסביר איך, אבל יודעת להגיד שזה עובר.
במקביל אצל אותו אחד שאת מנסה לתקשר איתו, החומה שבנה מתחילה להתמוסס כי את לא לוחצת לדבר. ואת הוא מתחיל לשדר אלייך אותות ואת קולטת. ומשדרת לו בנינוחות שלך ובביטחון שלא צריך לדבר, שאת קולטת אותו בלי מילים. והוא עוד יותר משתחרר. וככה לאט לאט.
יכול להיות שעדיין מה שמציק לו ימישך להציק לו. אבל את תדעי על זה הרבה יותר.
ולפעמים, הוא בעצמו ימצא את הפתרון מתוך עצמו, ע"י כל מה ששידרת לו. וזה יהיה פתרון הרבה יותר מוצלח ממה שהייתם מגיעים אליו ע"י דיבור.
ולפעמים מתוך הנחת והכבוד לשפה שלו, הוא יצליח לחבר מילים לתחושות שלו.

במילים הרבה פעמים אפשר לטעות. גם בבחירת המילה וגם בטון שהיא נאמרת. בצורה שתיארתי כמעט אין מקום לטעויות.

בבית אנחנו מתרגלים את זה המון. האמת אף פעם לא חשבתי על זה ככה, אבל הרבה פעמים אחרי שעוצרים מריבות במקום לדברר את האירוע אנחנו יוצרים "מעגל שיח" בלי מילים.
וזה עובד. כי זה לא משנה מי התחיל ומה בדיוק קרה. ילד רוצה שיראו אותו, ולראות אותו זה לא רק ע"י מילים.

אנחנו גם מפתחים את יכולות הדיבור, לא מזניחים את המקום הזה, אבל גם נותנים מקום לתקשורת אחרת. להבעת צרכים בדרך אחרת.

בדיוק עכשיו עברנו גל של הסתגרות ותסיסה עם הבכור שהשתמשנו הרבה בתקשורת ללא מילים, וכבר עכשיו מתמודדים עם גמגום חריף של אחותו. אני אקח אותה לקלינאית תקשורת, אבל גם כדי להבין אותה, מסתכלת לה בעיניים. ומנסה להגיע אליה ללא מילים. ומבינה. לפעמים מחבקת, לפעמים גוערת ורומזת, והיא מבינה אותי ללא מילים.
אצלה כמעט תמיד בסוף יצא איזה משפט שניסתה להגיד ולא יצא בתוך הסיטואציה (שבד"כ לא מוסיף משהו על ההבנה שכבר הגעתי אליה, אלא מחזק אצלה את היכולת להתבטא במילים)
אצל הבן זה לא היה נגמר בדיבור. וזה בסדר.

ודוגמה קטנה שיכולה להסביר:
כמה דרכים את מכירה כדי להגיד "אני אוהב אותך"? האם במילים זאת הדרך הכי חזקה להעברת המסר?
האם תינוק צריך לדבר איתך במילים כדי שתביני אותו?

דוגמאות קטנות שניתן ללמוד מהם על המכלול.
אני לא פוסלת שימוש בדיבור. דיבור זה טוב ונצרך ואולי גם רוב התקשורת בין בני אדם. בסדר. אבל כדי להשתמש בדיבור צריך לתת את המרחב ולהשתמש באי דיבור בזמן שצריך את זה.
ולהגיד "הוא לא מייצר שום שיח לגבי זה שמדבר אח"כ" זה בדיוק לחסום את הדרך לתקשר בלי מילים. זה בדיוק להיות לא מסוגל להכיל את התקשורת של השני. זה בדיוק לחסום את האותות שהוא משדר. זה בדיוק מה שיגרום לו לברוח מכל צורת תקשורת כלשהי, זה בדיוק מה שיביא לפיצוץ. חבל.
הוא לא חייבאנונימית בהו"ל
כלום.
אבל אנחנו לא מדברים כמעט על שום דבר, כי אני מבינה שזה לא מתאים לו.

אז למדתי להגיד את רוב הדברים במשפטים קצרים ופשוטים
ולמדתי לא לחפור
ולמדתי שלא יהיו לנו שיחות נפש ארוכות וזה אל מעיד על אהבה / חוסר אהבה
ולמדתי שהוא כמעט ולא משתף אותי במה עובר עליו ולפעמים אני אגלה דברים רק ממישהו אחר שהיה בסיטואציה

ובאמת למדתי כל כך הרבה דברים לגבי תקשורת

אבל באמת שאם משהו חוזר על עצמו עוד פעם ועוד פעם ועוד פעם, אני לא מבינה איך אפשר לפתור את זה בעוד דרך חוץ מלדבר?

לא, אני לא מצפה שהוא ידבר ויסביר כל מהלך שלו.
אבל אם כל פעם שאנחנו רבים (גם אם זה קורה פעם בכמה חודשים), זה נראה אותו הדבר ואם גם אחר כך כשאני מבקשת ממנו לפחות תסביר לי אז איך אתה רוצה שאני אתנהל. תסביר לי איך יהיה לך יותר נעים שאני אדבר על משהו שמפריע לי, אז בנקודה הזו ספציפית אני מרגישה במבוי סתום.

אבל אם יש דרך אחרת להבין מה אני אמורה לעשות בסיטואציה מסוימת, כשאני חושבת שהתנהלתי בסדר (לא היו צעקות מצידי, כן? לא ציניות, פשוט דיברתי בצורה שנראתה לי נכונה) אבל הצד השני לא חושב ככה ולא מוכן להסביר, אני אשמח ממש לדעת. (לא נכתב בציניות, באמת מנסה להבין)
ממש לא מסכימהמיואשת******
עבר עריכה על ידי מיואשת****** בתאריך כ"ג באייר תשפ"א 11:58
עבר עריכה על ידי מיואשת****** בתאריך כ"ג באייר תשפ"א 11:48
לדבר עם בן או בת הזוג שלך זה דבר בסיסי. איזה סוג של דיבור אם זה שיחות נפש או דיבור פשוט של- נפגעתי ממך, זה כבר שייך למה שאת מדברת עליו.
להיפגע ולברוח ולשתוק ולהסתגר בקופסא זו לא התנהלות זוגית או חברתית תקינה.
מי שיתנהג ככה בחברה ינודה, וילמד איך להסתדר או ישאר בודד יחסית.
מי שיתנהג ככה בזוגיות יפסיד. וזה לגמרי כן אשמתו.
קשה לו לדבר? שילך ללמוד איך לדבר. הוא לא אילם ולכן הדוגמא של העיור לא קשורה לדעתי. אם הוא לא ידוע הוא יכול ללמוד. תקשורת בסיסית זה מאסט. ותקשורת זה דיבור. לא פנטומימה

את מדברת על אנשים שלא אומרים את המילה האחרונה ולא צועקים וזה נפלא, יש מרחק גדול בין אנשים כאלו לאנשים שפשוט תמיד תמיד שותקים.
אגב שתיקה בשעת מריבה נחשבת כסנקציה ולפעמים אפילו על גבול האלימה כשמגיעים לטיפול זוגי מדברים גם על אנשים ששותקים ומענישים את בן הזוג בשתיקה שלהם.
אז לבוא ולומר לאנשים שיעריכו בני זוג ששותקים ככה בגלל שהם פוט לא מבינים אותם זה ממש לא קשור בעיני

משהו מענין על ההבדלים בין סוגי שתיקות בזוגיות
שתיקה קטלנית - יפעת אבני
ניסית פעם לתקשר בפנטומימה?אמאשוני
אם לא הצלחת לכי תלמדי את זה, מה הבעיה לבטא את עצמך בפנטומימה? את לא משותקת, נכון?
דיבור מבחינתך שווה להפקת צלילים?
ותתפלאי, אנשים שלא מרבים לדבר מסתדרים נהדר בחברה. הרבה יותר מאנשים שהדיבור מתגלגל על לשונם בקצב המחשבה.
החברה ערוכה לקלוט אנשים כאלה הרבה יותר מדברנים שזוכרים להם את הדיבור שלהם לטוב ולרע במשך שנים.
מסכימה שבזוגיות זה יותר מאתגר, על אחת כמה וכמה עם מי שאינו מכיר את הסגנון,
זה עדיין לא אומר שכל האמת נמצאת בצד אחד.
וזה בטוח לא אומר שלחץ יעזור.
במקום לשלוח אותו ללמוד לדבר, הייתי שולחת את שניהם ללמוד לתקשר.
כששניהם ילכו ללמוד לתקשרמיואשת******
אז ילמדו אותו לתקשר בדיבור
וילמדו אותה להקשיב לו יותר
אבל זה מה שילמדו שם. לא ילמדו פנטומימות. מנסיון.
בסופו של דבר הכל מתגלגל לדיבור
האנשים שאת מדברת עליהם בחברה הם אנשים לא דברנים. סבבה. מה טוב. לא אנשים שתקנים לחלוטין. לא אנשים שבורחים. זה לא אותו דבר.
את שמה אנשים ששותקים מאה אחוז מהזמן עם אנשים שבוררים מילים באותה קבוצה. זו לא אותה קבוצה.

ההגדרה: לא מרבים לדבר
היא לא אותה הגדרה כמו: שותקים.
בואי נגדיר את זה ככה:אמאשוני
אנשים שלא מרבים לדבר, ומרבים לדבר איתם, נהיים שתקנים.

תאמיני לי שגם במנזר השתקנים משתמשים במילים.

ותתפלאי או לא, כשאנחנו היינו בטיפול זוגי ההמלצה הייתה לא לדבר
לתקשר בלי מילים.
לא לברוח. לתקשר.
וזה היה הרבה יותר קשה ומביך מאשר להתבטא במילים (לי לפחות)
אבל היה לנו הרבה יותר מועיל ועוצמתי וכלי לחיים.

אז כנראה שמטפל טוב ממש ולא כזה שאומר את מה שכולם אומרים
יודע בעצמו "לקרוא" את מי שמולו ולהתאים לו את הטיפול שנכון לו.
קודם כלאנונימית בהו"ל
תודה לך על התשובות. את פותחת לי זווית ראייה אחרת גורמת לי לחשוב מכיוון אחר. אז תודה על זה.

אבל, כן קצת קשה לי עם מה שאת כותבת.
ואני אסביר,
כמו שאת כותבת - בן אדם שתקן אי אפשר להכריח לדבר בכוח..זה רק גורם לו לשתוק יותר.
אז יש גם את הצד השני - בן אדם שהדרך שלו לבטא את עצמו במילים, כשהוא מתבקש לא לדבר - הוא נחנק מבפנים. תחשבי כמו בלון שממלאים אותו בעוד ועוד ועוד מים.
בסוף הוא יכול להתפוצץ.
כמו שכתבת לי לפני כן, את עצבנית? אז תשתי כוס מים ותרגעי.
זו בערך משימת חיי ללמוד להיות סבלנית יותר, רגועה יותר. אז זה לא כל כך פשוט.

וכמו שכתבתי למעלה, ברוב המקרים אני כן מנסה לתקשר אחרת, וחושב שברוב הזמן שנינו מצליחים לתקשר אחד עם השני בצורה טובה

אבל יש פעמים שאני לא מצליחה. האם אני גאה בזה? לא. האם אני שמחה בזה? לא. אבל אני אנושית.
וכמו שלו יש צורך לשתוק, לי יש צורך לדבר.
ואני מרגישה שאת מציגה רק את הצד הטוב של השתיקה, ורק את הצד הפחות טוב של הדיבור.
יש צדדים טובים לשתיקה ויש לה גם צדדים פחות טובים, כנ"ל לגבי דיבור.

מישהו שעושה מעשה בלי להסביר, יכול מאוד לפגוע.

ואני שמחה שהלכתם לטיפול זוגי ומצאתם מה נכון בשבילכם, אבל בעלי לא מוכן ואני הייתי מאוד שמחה ללכת למישהו שיעזור לנו לגשר על הפער, אבל אם הוא לא מוכן זה לא אפשרי. אז אני צריכה ללמוד לגשר על פער, לבד, בלי מילים. באמת שזה קשה.
נראה לי שאנחנו מדברות בקווים מקבילים מיואשת******
אני מדברת על אנשים שבורחים משיח ומשתמשים בשתיקה ככלי. וזה מה שנשמע לי מהפותחת. וזה התנהגות לא קבילה לחלוטין.
אם אני מבינה אותך, את מדברת על מישהו שמנסה לתקשר אבל לא דברן אז לא יוצא לו כל כל טוב.

אלו מקרים שונים ממש.

וואלה, תמיד יותר נחמד לומר למי שיותר קל לו לקבל להשתנות. האפ זה תמיד נכון? לא. לפעמים מישהו הוא באמת לא בסדר והוא באמת צריך לעבוד על זה. ולעקם את הבן זוג שלו שיתאים להתנהגות לא נורמלית זה אולי קל יותר אבל לא בהכרח נכון יותר.
(הפותחת כל הזמן מתארת כמה היא עשתה עבודה והתקדמה ועדיין היא מרגישה אשמה שהיא לא לגמרי עומדת במטלה של לקבל אותו ב ד י ו ק איך שהוא. היא תמיד מרגישה רע עם זה. למה?? אולי הוא צריך גם לקבל אותה ב ד י ו ק איך שהיא? מי קבע? ואולי, מה שנכון בעיני, זה שהיא עשתה מלא עבודה וגם הוא יכול לעשות קצת. ולהיפגש באמצע, אבל זה לא קורה. )

לי המקרה המתואר נשמע ממש לא תקין ולא קביל. היא עושה עבודה והוא ממשיך להתבצר ולשתוק.
ואת מתארת את עצמכם, שרק את יודעת אם זה מקביל למה שהפותחת מתארת אבל איך שהוא זה לא נשמע לי ככה.
תודה לךאנונימית בהו"ל
את האמת את מעודדת אותי.
כי באמת יש לי הרבה את עניין האשמה ואני תמיד מרגישה אשמה אחרי וויכוח, וכמעט תמיד רק מבקשת סליחה.

רק לגבי העבודה, העבודה שלי מאוד ברורה. הלכתי לאימון, הוא יודע את זה, אני מאוד משתפת, הוא יודע מה קשה לי, מה הנקודות הרגישות שלי ועל מה אני עובדת כדי להשתפר.
אני לא יודעת, כי הוא לא משתף.
אני בטוחה שהוא גם עובד, ולקחת לנו הרבה זמן ללמוד לחיות אחד עם השני והשנתיים הראשונות של הנישואים היו מאתגרות. אני בטוחה שהשינוי נובע מעבודה של שנינו. אבל אצלי זה נוכח ומדובר ואצלו זה לא.
אז בסך הכל אני כן חושבת שיש הדדיות בין שנינו.

בנקודה הזו ספציפית של דיבור אחרי ריב, אנחנו מאוד שונים ועוד לא הצלחנו לגשר על הפער.
וכן, זו שתיקה של "נפגעתי ממך, את לא יודעת לדבר כמו שצריך, אז אני לא מוכן לדבר איתך ואין לי שום שיח איתך". וככה הכעס ממשיך עד שבאיזשהו שלב זה נעלם, לפי הבחירה שלו.
אז קשה לי עם זה שאני קצת תלויה באוויר, בלי לדעת מתי נחזור למצב רגיל, מתי אוכל לדבר איתו בצורה נורמלית (אפילו בלי קשר לנושא הוויכוח) והתחושה היא שמהשלב הזה הכל תלוי בו ומתי הוא יפסיק לכעוס ואני אמורה לשחרר עד כולם. וקשה לי עם זה
מאד משמח לשמוע שיש הדדיות מיואשת******
אני חוזרת לרעיון הראשון שלי של מכתב
מכתב בלי שיפוטיות בלי כעס, ממקום מעריך. תכתבי כמה את מעריכה את העבודה שהוא עשה, שאת מזהה את זה, שאת מעריכה את זה. תספרי גם על העבודה שאת עשית, ותגידי איפה קשה לך. שהשתיקה הזו מרגישה כמו עונש, פוגעת בך, שהוא בטח לא מתכוון אבל כך את מרגישה, ושיעזור לך להבין מה הוא צריך ואיך את יכולה להגיב במצבים כאלו בצורה ששתיכם תרגישו יותר טוב. תכניסי הרבה מילות הערכה ואהבה באמצע.
סהכ את מתארת מצב שעבדתם קשה על הזוגיות שלכם, אז יש לכם אהבה גדולה, וזה מדהים ומקסים.
קשה לו לשמוע, תנסי לתת לו לקרוא
💕💕
תודה❤️❤️אנונימית בהו"ל
אני חושבת שנכתב זה באמת הפתרון הכי טוב
יעזור לי גם לדייק את עצמי.
רק צריכה לעשות את זה בנחת, כדי שיהיה כתוב בצורה טובה ויעביר את מה שאני רוצה להגיד.
היא לא מקבלתאמאשוני
היא מוותרת. זה שני דברים שונים.
לקבל (אפשר לחפש מילה אחרת יותר מתאימה) באה ממקום מבין ומכיל.
הפסקת הדיבור הוא ממקום של כבוד, של בחירה.
ויתור מגיע ממקום שחסמו אותי ולא הצלחתי לחדור את החסימה. הרמת ידיים.
אין עם מי לדבר...

כשאדם הולך ברחוב ונתקל החסימה כנראה שיחזור על עקבותיו, אולי ינסה שוב את אותה דרך כעבור זמן מה.
אדם שהולך ברחוב ומרגיש שהדרך הזאת לא נכונה עבורו, יחפש דרכים חלופיות.

וממה שאני קראתי והתרשמתי זה דווקא הפוך, שהיא כל הזמן רוצה לדבר על זה (עוזר לי לשחרר) והוא מנסה קצת לצאת מתוך עצמו ולשתף פעולה עד שזה מתפוצץ והוא משתבלל הרבה יותר עמוק ממה שהיה בהתחלה.
עכשיו אני לא באה לחלק ציונים, כן?
אין פה מישהו טוב ומישהו רע,
אבל כשכותבים "גם כשהוא כועס זה לא הוגן שהוא לא מדבר איתי" "מבחינתו כל היום לא לדבר" יש כאן חוסר הבנה וחוסר הכרה והשלמה עם מציאות אחרת.
ומשפטים כמו בלי דיבור אין תקשורת, או תגיד לי זמן ונקיים בו את הדיבור, רק מעצימים את חוסר ההכרה במציאות האחרת.
ואני בכלל לא מדברת על הזוגיות שלי, רק לגבי מה יאמרו בטיפול שיתפתי שאפשר אחרת,

אני מדברת בעיקר מתוך העולם שנולדתי אליו, שילוב של עדה אחת שבה לא מדברים (מתקשרים נהדר בדרכים חלופיות)
ועדה אחרת שבה מדברים יותר מדי (עוזר לשחרר)
דווקא את יכולת ההתבטאות במילים למדתי מחברות. הן לימדו אותי לדבר (להוציא מהלב) ואני לימדתי אותן את השפות האחרות.
היינו יושבות ומסתכלות אחת לשניה בעיניים דקות ארוכות ואז מנחשות מה השניה רצתה להביע. מפעם לפעם זה היה מדוייק יותר ועמוק יותר.
כשרבים על משהו, הרבה מאוד מהדיבור הוא לא דיבור קונקרטי אלא הצפת רגשות, ואת זה אפשר לעשות בעוד דרכים.
אז השתיקה היא לא מוויתור אלא מחיפוש דרך חלופית.
טוב. אני לא מקבלת את זה.מיואשת******
דיבור זה בסיס. בלי דיבור אין תקשורת.
לשבת ולהסתכל בעיניים זה לא תחליף לדבר
ומבחינתי מי שלא מסוגל בכלל לדבר , בשום מצב, יש לו בעיה. אמיתית.
ואם תרצי לומר שיש לו בעיה אמיתית איתי אז זה גם בסדר. אני לא מקבלת מציאות של מישהו שלא מוכן לדבר, אפילו קצת, בשום מצב, ולא מוכן לבוא לקראת וללמוד לדבר, אפילו קצת, בשביל לתקשר בדרך הנורמלית. כן, לדעתי. בסדר. לדעתי זה הדרך הנורמלית וכן, בעיני יש נורמה וצריך ללמוד ליישר קו עם המינימום של הנורמה.
לשתוק בכל מריבה ולתת לבן זוג שלך לנסות לנחש מה לעזאזל הוא עשה לא בסדר, זה סוג של אלימות מילולית (לא בעיני, כי אם בכללי זה מוגדר ככזה)
גם להתפרץ תמיד ולשגע את השכל בכל מריבה בלי לתת מרווח נשימה זה אלימות מילולית.
יש דרך אמצע
צריך ללמוד אותה
בעולם שלי היא לא כוללת לשבת ולהסתכל בעיניים ולשחק משחק ניחושים.
זה אולי אםשרי באיזה פיצוץ של פעם בשנה אבל לא כדרך חיים, כל פעם שיש ויכוח על מישהו שאמר איזה משהו או עשה משהו קטן לא במקום, איחר לחזור מהעבודה למשל, שכח לקנות משהו שביקשתי ממנו או לא יודעת מה, שהשני ישתוק , ואני אתחיל להושיב אותו לניחושים בעיניים. לא ריאלי ולא נורמלי.
בלי דיבור אין תקשורתאמאשוני
לא כי דיבור זה 100% מהתקשורת.
נגיד ודיבור זה 70% תקשורת. סבבה?
כשאין הבנה וקבלה ל30%, גם לא יהיה את ה70%.
כשמישהו מנסה לשדר מסר בדרכים שלו, וחוסמים לו אותם, הוא לא ינסה ללמוד להשלים את המסר במילים. לעולם.
ולא צריך לנחש, צריך לחוש. ואדם שצריך את הספייס שלו ולא מקבל אותו זה לא נקרא לחוש אותו. ואדם שמקבל את הספייס שלו ישדר עוד דברים. וכשגם הם יתקבלו ירגיש מספיק ביטחון לצאת מהשבלול שלו ולפגוש את השני. משמע- לדבר איתו.
כנראה שזה לא יהיה "על כוס קפה" כמו שאוהבים להגיד, כמעט אף פעם זה לא יהיה באופן רשמי.
אבל מהיכרות מצטברת לומדים לקרוא ולהשלים את הפאזל.
אז יכול להיות שבאופן רשמי כל מריבה בפני עצמה לא יהיה לה "סוף" רשמי,
אבל במכלול הדברים יהיה אפשר לדעת מה מפריע גם בלי שהוא ישתמש במונח "מפריע לי ש..."

וזה לא סותר בכלל את העבודה שהוא צריך לעשות עם עצמו...
אבל הסכמתי איתך בנוגע לשלושים אחוז וגם יותר מזהמיואשת******
כמו שכתבתי לך באחת ההודעות למעלה- יש הבדל בין ״שותקים״ לבין״ ממעטים בדיבור״
אני מקבלת את השני לא מקבלת את הראשון.
נראה לי מיצינו
קראתאנונימית בהו"ל
את שאר התגובות שלי?
חוץ מהתגובה הראשונה.
כי הסברתי, שרוב הזמן למדתי לתקשר אחרת.
וכתבתי שאם פעם חשבתי שכל דבר וכל נושא צריך שיחה רשמית, אז למדתי שממש לא.
ולמרות שהייתי שמחה לדבר יותר, אני מבינה שזה לא ככה.
אז לרוב אני מדברת קצר.
אומרת משפט לגבי משהו וזהו. אנחנו מבינים אחד את השני

אבל הפעם לא הצלחתי, ותמיד תמיד אני מאשימה את עצמי שהכל בגללי ורק ההתנהלות שלי היא מה שגורם לכל הדברים.
רק הפעם העזתי לכתוב שיש משהו לא הוגן גם בזה שהוא לא מוכן לדבר. ופתאום זה צבע את כולי בצבע הזה של זאתי שלא משחררת ורק מעיקה.

שוב, אני לא חושבת שאני טלית שכולה תכלת. ממש לא. ואני גם לא חושבת שזה בסדר שאמרתי לו "תגיד לי זמן ונדבר". זה מגיע מתוך של ייאוש. לא גאה בזה, לא חושבת שככה צריך להתנהל שיח. לא חושבת שכל האחריות בזה היא עלי. (וסוף סוף אני גם אומרת את זה לעצמי, כי יש לי נטייה להתקרב עצמית ולקיחה בלעדית של האשמה עלי)
מסכימה עם כל מילה.שוקולד פרה.

יקרה אשתדל לעזור לך.רויטל.

תראי בכל זוג יש אחד נפשי(רגשי) והשני ממש לא,

אחד עצבני והשני לא, אחד פחדן השני לא וכן הלאה

אחד צועק השני מדבר בשקט,אחד אוהב אורחים השני 

לא וזה ממשיך אחד חסכן השני פזרן וכ,, וכ..עכשיו שאת 

יודעת שהוא הפוך ממך, לכן שיחות נפש פה לא כל כך

יעזרו כי זה לא העניין שלו,את צריכה לדעתי לדעת את

החולשות שלו,ואז תדעי איך לדבר אתו בלי להיכנס לחולשות

שלו, בינתיים מצדך לעשות הכל שיירגע ולהחזיר את השלום

על כנו,כי לא לדבר עם הבעל כבר כמה ימים זה ממש נורא גם

לכם ובטח ובטח לילדים,בהצלחה רבה רבה לך אמן.

תודה נשמהאנונימית בהו"ל
בינתיים נרגענו, אנסה לפעם הבאה.
רק כעס לפעמים זה דבר שקשה לשלוט עליו, מניחה שכולם נופלים בזה לפעמים.
איזה מתוקה את עונה לאחת אחת יפה מצדך.רויטל.

למדתי ממך ;)אנונימית בהו"ל
אם תרצי תוכלי להתייעץ עם הרבנית שלי היא מומחית לבעיות האלה.רויטל.

אני חושבת שדיבור זה אחד הדברים הבסיסיים בזוגיותבארץ אהבתי
בסופו של דבר, אי אפשר לפתור קונפליקטים בלי שיח. גם אם הבעל יכול לתת חיבוק ולשכוח ממה שקרה, לאישה זה לא עובד.
וזה נכון, יש פער אמיתי בין יכולות השיח של הבעל ושל האישה, ויש הבדל משמעותי בצורך שלהם לשיחה, וכבר חז"ל עמדו על ההבדל הזה (עשרה קבין של שיחה…).

אני מבינה מאוד את הקושי שלך. אם אי אפשר לדבר על דברים, הקשיים נאגרים ומצטברים, ולאורך זמן זה יכול לפגוע ממש בקשר.
אני לא מכירה את הקשר שלכם, אז אני לא בטוחה אם מה שאני אכתוב יתאים, אבל אני אנסה לכתוב מה שאני חושבת שאני הייתי עושה.
אני חושבת שלפני שמדברים על דברים שמפריעים באופן ספציפי, צריך לקבוע שיחה על 'איך מדברים על מה שמפריע'. להגיד לו שיש נושא שחשוב לך לדבר עליו ואת מבקשת לקבוע זמן לפתוח אותו. להבהיר לו שמבחינתך זה קריטי שתדברו על זה. אפשר לשאול אותו אם הוא מעדיף שתכתבי לו על מה את רוצה לדבר (ואחר כך לדבר על הדברים בע"פ), או שהכל יהיה בע"פ, אבל זו שיחה שאת מרגישה שהנישואין שלכם תלויים בה.

בשיחה עצמה (או במכתב)- אני הייתי חושבת להתחיל מלתאר את המקום שלו. לנסות ממש להיכנס לראש שלו, להיעזר בהודעות פה שניסו לעזור לך להבין את הצד שלו, ולתאר שאת רואה כמה קשה לו לדבר על דברים שמפריעים, איך הוא היה מעדיף להמשיך הלאה ולדעת שהאהבה מכסה על כל הקשיים, וכו' (לא יודעת אם תיארתי אותו נכון, תנסי ממש להיכנס לראש שלו, מאיך שאת מכירה אותו).
אחר כך (אם זה בע"פ) אפשר לשאול אותו אם תיארת נכון, אם הוא רוצה להוסיף משהו, אם הוא רוצה לתקן אותך.
ואז אפשר לעבור לצד שלך. לתאר לו איך את מרגישה כשקשיים מודחקים, כשלא פותחים אותם והם מצטברים, כשאת מנסה להגיד משהו וזה רק מתפוצץ יותר. תתארי איך את מרגישה כשכן מצליחים לדבר על משהו (פעם היתה שיחה שכן הסתיימה טוב שאפשר להביא כדוגמא? או אפילו דוגמא מחוץ לנישואין?).
אפשר גם לספר לו שאת יודעת שהקושי הזה הוא לא רק אצלכם. הפער בצורך וברצון לדבר הוא פער מובנה בין נשים לגברים, והרבה זוגות מתמודדים עם הפער הזה. אבל להשאיר את הפער בלי מענה זה רק יפגע יותר בזוגיות שלכם. אתם צריכים למצוא את הדרך שכן תוכלו לדבר. למצוא איך כל אחד יכול לבוא לקראת השני, איך את יכולה לעזור לו להרגיש יותר בנוח בשיחה, להתאים את עצמך אליו, ומצד שני, שהוא יפתח את עצמו לאפשרות לשוחח שיחות כאלו.
אולי לא צריך לסיים את השיחה בפעם אחת. אולי בשלב הזה צריך לתת זמן לחשיבה, אולי לחשוב ביחד אם אתם מסוגלים ללמוד ביחד איך לנהל את השיחות האלו באופן עצמאי, או שאתם רוצים לפנות לטיפול מקצועי שיתן לכם כלים וליווי.
אבל בסופו של דבר, צריך להגיע בסוף להסכמה שמקובלת על שניכם. אולי אפילו לכתוב את המסקנות שהגעתם אליהם, לתת להם יותר תוקף.

ועוד מחשבה - נראה לי שאם כל השיחות המשמעותיות שלכם יהיו רק על קשיים שעולים, גם אם השיחות יהיו מוצלחות יותר ממה שהיה עד עכשיו, זה עדיין לא נעים שתמיד השיחות הן על משהו שלא הולך.
לא יודעת מה נכון לעשות, אם גם סוג שיחות אחר הוא לא אוהב. אבל כן הייתי חושבת ביחד גם איך ליצור מצב שרוב השיח הוא בכל זאת חיובי. אם לא בשיחות ארוכות, אז לפחות בהרבה דיבורים קטנים לאורך היום, שעדיין יתפסו את רוב הנפח של השיח.

מקווה שעזרתי.
ומתייגת גם את @נגמרו לי השמות שאם יש לה זמן להגיב, אז שווה לשמוע מה יש לה להוסיף בנושא...
תודה רבה מהממתאנונימית בהו"ל
אוהבת את התגובות שלך.
באמת נראה לי אני צריכה לחשוב איך להצליח לתקשר בינינו אחרי המריבה, בצורה רגועה, שתעזור לנו לפעם הבאה

אנחנו כן מדברים ביום יום, אבל הוא לא דברן בכללי (והוא יודע את זה). אז בכללי אין כמעט שיח "משמעותי".
רוב השיח שלנו הוא על איך היה היום, מה קרה בארץ וכו'. לא איזה שיחות ברומו של עולם.
אני רוצה להוסיף עוד משהובארץ אהבתי
בעצם השאלה שלך היא איך להצליח לדבר עם בעלך על דברים שמפריעים לך, כשהוא לא רוצה לקיים את השיחות האלו בכלל.
אז אני חושבת, כמו שכתבתי קודם, שצריך לדבר על הנושא הזה, ולראות איך אתם יכולים לבוא אחד כלפי השני כדי שלשניכם זה יתאים.
כשמדברים על זה, כדאי לנסות לברר איתו, אם הוא מצליח לזהות, מה קשה לו בשיחות שיש לכם עכשיו, ואז אפשר לחשוב על דברים שונים שאפשר לנסות, כמו -
לתזמן את זה בזמן שמתאים גם לבעלך, אחרי שהיה לו זמן להיות עם עצמו (אבל שהוא יבוא לקראתך בזה שהוא כן יסכים לבוא ולדבר אחרי שהצליח להירגע עם עצמו).
אולי יש מקום גם לנסות את השיטה של אמשוני - זמן של תקשורת בלי מילים. לראות אם זה עושה לכם טוב. אם זה נותן לו מקום שבו הוא מרגיש יותר בנוח. (באופן אישי זה נשמע לי שזה יכול להיות מדהים, אבל זה לא באמת יכול להחליף שיחה, לפחות לא בכל מצב. אבל אולי להוסיף את זה, לראות אם זה כן דרך שיותר קלה לו).
אולי יעזור לו אם לפני שתדברי על מה שקשה לך, תראי לו שאת מבינה גם את נקודת המבט שלו (זה דורש ממך לעשות עבודה מראש, לנסות באמת להבין את הצד שלו בלי שהוא מסביר את עצמו). אולי כך הוא ירגיש שהוא מובן גם אם הוא לא טוב כמוך בדיבורים, ויהיה יותר פנוי לשמוע אותך.

ובמקביל לכל זה, אני ראיתי על עצמי, שאם אני עושה עבודה עם עצמי לפני שאנחנו מדברים על מה שהפריע, זה הופך את השיחה בינינו אחר כך להרבה יותר נעימה מועילה.
כשמשהו מפריע לי, אני בסערת רגשות, ואז לא תמיד אני מצליחה להגיד את הדברים בצורה נכונה, אני עלולה להגיד דברים פוגעים, ואני גם לא זוכרת באותו רגע לדון לכך זכות, לזכור את כל הטוב שיש בבעלי חוץ ממה שמפריע לי כרגע.
פעם כשמשהו היה מפריע לי, היה לי מאוד קשה להמשיך הלאה בלי שעצרנו לדבר על זה מיד.
אני חושבת שהלימוד הכי חשוב שלי הוא לוותר על הרצון הזה לדבר מיד. אם אי אפשר באותו רגע לעשות בירור עם עצמי, אז אני מזכירה לעצמי שמעבר למה שקרה אנחנו אוהבים אחד את השני בכל מקרה ואפשר להניח את זה בצד לבינתיים. אבל בכל מקרה אני משתדלת לפני שאנחנו מדברים למצוא זמן לברר את הדברים - להבין מה הפריע לי, אבל גם לנסות לראות את הצד שלו, לראות מה אני צריכה ללמוד ממה שקרה, לזכור שגם אם בבירור אני צדקתי והוא טעה הפעם, יש גם מקרים שאני טועה ואני רוצה לסלוח לו כמו שאני רוצה שהוא יסלח לי, כי האהבה בינינו היא מעל הנפילות הקטנות שלנו. וגם לזכור שהכל זה ניסיון מה' ואני רוצה להצליח להתגבר ולא להגיב מתוך האגו שלי אלא לדעת לסלוח ולהידבק במידות של הקב"ה.
אחרי כל זה, אני כן אחזור וידבר איתו על מה שהפריע לי, אבל זה יהיה ממקום אחר לגמרי, מתוך אהבה ורצון לתקן את הביחד שלנו. ומתוך מקום שרואה אותו ומעריך אותו ולא רק מבקר אותו. ואז הרבה יותר קל לו לשמוע את הדברים.
הלוואי שהייתי מצליחה ליישם את זה תמיד ככה. זה לא כזה פשוט. אבל זה יכוון שלדעתי יכול לעזור.
תודה על התיוג יקרה, לא מספיקה לקרוא תגובות אחרות אבלנגמרו לי השמות

כותבת שני סעיפים שעלו לי מקריאת ההודעה שלך פותחת השרשור היקרה @אנונימית בהו"ל:

א. הבנת השוני בינך לבין בעלך 

ידוע ש"כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונות..."

כל אדם הוא עולם ומלואו,

וכל אדם פועל על פי סך החוויות / מחשבות / צפיסות / רגשות / דפוסים שהכיר / הסביבה בה גדל / התורשה וכן הלאה...

ובגלל שיש שוני בין כולנו, במקרה הזה כמובן בינך לבין בעלך,

גם הדרכים שלנו להתמודד עם כל מיני סיטואציות בחיים היא שונה.

ובמצב של הרגשת "איום" כלשהו,

של מציאות בה יש אולי צורך לא ממומש שלנו,

או מצב שאנחנו מרגישים בו "בהתקפה או בסכנה",

אנחנו מגיבים באופן שונה, כל אחד באופן שמנגנון ההגנה שלו בנפש פועל.

יש בעיקר 3 סוגים של מנגנוני הגנה:

התקפה

בריחה

קיפאון

התקפה - במשמעות של להתקיף את ה"איום", את הסיטואציה, עד שתעלם,

כדוגמת בכי, צעקות, דיבור ללא הרף על כך, האשמה של השני, האשמה של עצמנו וכן הלאה...

בריחה - בשמשמעות של או בריחה ממש, או ניתוק של עצמי מהסיטואציה / ללכת לחדר  לצאת לסיבוב בחוץ / להיות בפלאפון או במסחים או במשהו אחר שיסיח את הדעת, וכל דבר שיגרום לי להתנתק מהאיום כרגע...

קיפאון - לא לעשות כלום אלא להיות במצב של קיפאון...

וכל אחד מאיתנו מגיב באחד או יותר ממנגנוני ההגנה הללו כאשר הוא מרגיש בסכנה (וכאמור, סכנה לא צריכה להיות סכנה פיזית של סכנת חיים, אלא כל סכנה שהיא במשמעות של צורך שלנו שלא ממומש כרגע...)

יש תקופות בהם אדם יכול להגיב בצורה שונה, יש תקופות שמנגנון ההגנה משתנה, יש תקופות בהם זה כמה מנגנוני הגנה,

אבל בכללי זה נסוב סביב שלושת אלה...

ובמקרה שאת ציינת,

נשמע שכאשר *את* מרגישה באיום משלך - המנגנון העיקרי שלך הוא ההתקפה,

בעוד שאצל בעלך המנגנון העיקרי הוא בריחה.

מה שיוצר עוד פער ביניכם, בעיצומו של האתגר והאיום עצמו...

ז"א, אם לא זו בלבד שאתם כרגע במצב של "משברון" או "אתגר", אלא שגם אופי ההתמודדות שלכם לכאורה סותר אחד את השני...

כי את רוצה לדבר על זה, לפתור את זה, וכאן ועכשיו

ובעלך רק רוצה להתנתק מזה, לברוח מזה...

ואז *עצם השוני הנ"ל במנגנוני ההגנה* יכול לכשעצמו ליצור עוד יותר תסכול *אצל שניכם!!!*

אצלך - מה? לא מספיק אני מתוסכלת ומבואסת ממנו, הוא גם בורח לי באמצע השיחה?! כאילו, מה נסגר איתך בן אדם?!

ואצל בעלך - מה? כאילו לא מספיק אני מרגיש מאוים כרגע גם דוחקים בי ומכריחים אותי להתמודד עם הסיטואציה ולדבר ואני רק רוצה להירגע עם עצמי ואת השקט שלי כרגע?! אי אפשר לכבד את זה ולהבין את זה ולתת לי את זמן הרגיעה שלי?!

ואז כל אחד עוד יותר משתבלל בתוך עצמו

ואז בכעס כלפי השני גדל וגדל

ויכולים לעלות לנו כל מיני מחשבות מרחיקות לכת ורחוקות מבן/בת הזוג...

אז הדבר הראשון שנעשה 

ננשום!

ונזכור ונבין - רגע,

אנחנו אנשים שונים.

*מותר* לבעלי להרגיש מה שהוא מרגיש.

*מותר* לי להרגיש מה שנאי מרגישה.

בעלי, על סך איך שהוא בנוי - הדרך שלו כרגע להירגע היא *באמת* ע"י ניתוק מהסיטואציה.

*ןרק כאשר יחרגע*, ורק כאשר ה"איום" מבחינתו יוסר - או אז ניתן יהיה לשוחח

ואני, על סך איך שאני בנויה - הדרך שלי כרגע היא *באמת* ע"י פתירה של הדבר כאן ועכשיו...

אבל אם כל אחד חושב כאן רגע *על השני* זה מאוד יכול לעזור.

כי במקום הכעס תגיע *ההבנה*

ההבנה שהוא שונה

ההבנה שזו באמת הדרך שלו להירגע

ההבנה שהוא לא עושה זאת בכוונה או נגדי או כדי להרגיז אותי - אלא כאמור זו באמת דרכו להתמודד עם זה...

אחרי ההבנה הכה משמעותית הזו, מגיע השלב הבא,

השלב של מה כן עושים כאשר שנינו קצת נרגעים ויוצאים מה"איום" שלנו

ואנסה לפרט אותו בסעיף הבא:

ב. יצירת דרכים יעילות לתקשורת.

ישנם כמה סוגים של תקשורת שהיא *מקרבת* ולא מרחיקה,

מנסה לסכם לך כמה סוגים עיקריים שבהם,

כמובן שכדאי להעמיק בכל אחד מהם ולעשות תרגילים עם בן הזוג ולאט לאט להעמיק את היכולת לתקשר בכל אחד מהסוגים הללו,

כמה שחלקם נראים פשוטים לכאורה, יש בהם הרבה מאוד עומק ודיוקים, ועם התאמנות בכך, צבירת ניסיון בכך, ידע ומודעות וכו' - השמים הם הגבול מבחינת היכולת שלנו להעמיק את התקשורת המקרבת שלנו עם בן/בת הזוג שלנו

סוגים של תקשורות מקדמות:

1. מעבר מתלונות לצרכים - טכניקת "האוזן השלישית":

כדי לבטא את הצרכים האמיתיים שלנו אנחנו צריכים להשתמש ב"טכניקת האוזן השלישית" – להבין מתוך התלונות שנאמרות מהו הצורך הלא ממומש שמתחבא בתוך התלונה? לדמיין שכאילו יש לנו "עוד אוזן, אוזן שלישית" שלא רק שומעת את הנאמר, אלא מצליחה לפרש את התלונה=לצורך.

(כי רוב האנשים לא יכולים או לא יודעים לומר מה הם באמת צריכים, לכן לרוב זה יוצא להם בצורה של תלונה, ולמדנו איך לומר זאת בצורה של בקשה, של צורך, ואיך לשמוע את הצרכים של השני מתוך התלונות שלו).

לכן לדבר בשפת הצרכים: "אני צריכה ש_____, אני צריך ש_______"

למשל: במקום תלונה "למה אתה מעשן" -

לומר "אני צריכה ביטחון של בריאות, של חיים"

"אני צריכה להרגיש שבעלי יהיה בריא ואבא של הבנות שלי יהיה בריא".

במקום תלונה של "למה את מבזבזת הרבה ולא חושבת"

לומר את הצורך:

"אני צריך יציבות כלכלית."

"אני צריך לדעת שהבית שלנו הוא במקום מחושב ועם יציבות וביטחון כלכלי."

2. שפת ה"אנחנו", 

+ 3. שפת ה"אני" ולא "האתה"-

בשפת ה"אנחנו" – האיש והאישה הם חלק שלם של הבית והמשפחה הכוללת שלהם, לכן כל בעיה שיש למישהו – היא בעיה משותפת "שלנו", בצורך שלנו לבנות בית אוהב ושמח, משפחה שלנו, אהבה שלנו.

(כמו שמסופר על הרב אריה לוין זצ"ל שאמר בביקור שלהם אצל הרופא: "הרגל של אשתי כואבת *לנו*")

ובכל בעיה או התמודדות - שני בני הזוג שואלים את עצמם "כיצד *אנחנו* יכולים להתמודד *מול הבעיה*,

ו*לא* כיצד אני נגד אשתי/בעלי - אלא *שנינו יחד* מול הבעיה כאמור...

גם שפת ה"אני" היא שפה מקדמת ולא מרחיקה,

שכל אחד פונה לבן הזוג בצורה ישירה בתור "אני" ("לי קשה ש....", "אני אוהב ש.....", "מפריע לי ש....")

ולא בשפת ה"אתה" – שבה רק מטיחים ומאשימים את בן  הזוג, ולא מתקדמים לשום מקום, רק נוצר כעס וריחוק. (לדוג': "אתה תמיד....", "את אף פעם לא...." וכו').

4. תקשורת בונה ומקרבת לפי שיטת אימאגו –

בתקשורת הזו חשובה מאוד העמקת השיח ביננו בצורה טובה ומטיבה,

ליצור זמן *ללא הסחות*, עם פניות מלאה, כאשר רגועים, אכולים, לא עייפים, בלי מטלות/עומס/ילדים על הראש,

לשבת *אחד מול השני*, עם מבט בעיניים, באותו הגובה, עם קשר עין ואפשרי גם החזקת ידיים אם מתאים.

ובאותה תקשורת ישנם בעיקר 3 שלבים מרכזיים:

כל אחד מבני הזוג *בתורו* אומר את כל מה שיושב לו על הלב על אותו נושא שמדובר בשיחה,

והתפקיד של השני כרגע הוא להיות *אך ורק בהקשבה שלמה*, בלי פרשנויות, בלי להיכנס לדברים, רק הקשבה מלאה.

ואותו אחד שמדבר - משתדל להתרכז *בצד שלו, באיך שהוא רואה את הדברים, באיך שהוא מרגיש ופחות להטיח או להאשים את השני*

ואז בן הזוג שהקשיב עושה את שלושת השלבים הללו, לפי הסדר:

א. שיקוף- לחזור במדויק על הדברים שאמר בן הזוג ("אמרת ש....")

ב. מתן תוקף- לתת תוקף ומשקל לדברים שנאמרו (לדוג': "אני מבין/ה ש___", "זה באמת קשה שקורה....")

ג. הזדהות עמוקה- להזדהות עם תוכן הדברים של בן הזוג (לא חייבים להסכים עם הדברים, אבל כן להראות נכונות להבין ולהזדהות אם אני הייתי במצב כמו שלך... אני יכול להבין אותך... וכו')

ואז מתחלפים,

ובן הזוג השני אומר את כל הצד שלו לפי אותה תבנית בדיוק,

ובן הזוג שקודם דיבר עכשיו בהקשבה מלאה, שלאחריה פועל לפי כל השלבים הנ"ל בדיוק...

בצורת תקשורת זו כאשר היא נעשית נכון ישנו "ביקור הדדי" – כל אחד "מבקר" בתוך ליבו של בן/בת זוגו, ויכול להבין אותו יותר לעומק.

5. החלפת תפקידים:

כל אחד מבני הזוג מנסה לרגע להיות השני/ה, להיכנס לראשו, למחשבתו, להרגשתו, להלך רוחו.

כל בן זוג "מוחלף" בתורו נשאל:

"מה קשה לך בעצם הכי הרבה?"

"מה הכי היית רוצה?"

בצורה הזו ואם עושים אותה באמת נכון ומכל הלב - מצליחים להבין הרבה יותר אחד את השני, וממילא להרגיש קירבה גדולה בהמשך...

6. תקשורת מקדמת 

לעבור מתקשורת פוגענית וכועסת לתקשורת מקדמת – שלא מבטלים את בן/בת הזוג – אלא אומרים לו "אני מבין/ה שכך אתה רואה את הדברים. האם תהיה מוכן לשמוע איך אני רואה את הדברים?" ובצורה זו הלב נפתח לשמוע ולא נסגר ומשתבלל לתוך עצמו  ועובר להתקפה...

אם נכניס זאת למעין טבלה שבה כל שורה יש שיפור בתקשורת, מהתקשורת הכי פחות טובה ויעילה, לתקשורת הכי טובה ויעילה, זה יראה בערך כך:

עידוד סגנון תקשורת מקדמת

סגנון התקשורת

צורת הביטוי

המסר הסמוי

תקשורת תוקפנית

אתה שקרן

האדם פגום באישיותו,

הוא שקרן בבסיסו

תקשורת כועסת

אתה אומר דברים שקריים

אתה בסדר אך הדברים שקריים

תקשורת עדינה

אני לא בטוח שהדברים שאתה אומר מדוייקים, בוא נבדוק אותם

יכול להיות שאתה צודק, אך יכול להיות שאתה טועה

תקשורת נפגעת

לא נעים לי שהדברים מוצגים בצורה לא נכונה

אני לא מרוצה מזה שאתה משקר,

אני נפגע מזה, והאמת היא אחרת

תקשורת מקדמת

אני מבין שכך אתה רואה את הדברים, האם תסכים להקשיב כיצד אני רואה אותם?

אני מקבל את הדברים שלך,

ומבקש שתקשיב לצד שלי.

אפשר לראות שתקשורת תוקפנית הינה הבעייתית ביותר ופוגעת באדם בצורה ישירה.

תקשורת כועסת, תקשורת עדינה ותקשורת נפגעת הינן פחות מזיקות, אך עדיין יכולות ליצור הסלמה בשיח.

תקשורת מקדמת הינה הטובה, היעילה והמקדמת ביותר, ומאפשרת הבנה וכבוד אחד של השני.

-------------------

זהו בינתיים

בהצלחה רבה יקרה!

שתזכו להבנה שלמה וקירבה שלמה

תודה רבה רבה!אנונימית בהו"ל
את כותבת מדוייק
הסעיף הראשון זו תובנה שהגעתי אליה באמת לפני הרבה זמן, ובאמת הקושי הוא איך מייצרים תקשורת בכל אופן.

תודה רבה על הפירוט והתגובה
באהבה ❤🙏נגמרו לי השמות

לא קראתי תגובות קודמותמתחדשת11
קשה להצביע על הנקודה שגורמת לו להתנהג ככה. ולכן גם קשה להציע מה לעשות.
זה תלוי בכל מיני גורמים:
איך נראים הויכוחים שלכם בדכ
האם הוא היה ככה מאז ומתמיד או שהשתנה
איך הוא ביחס לאחרים. כלומר קשה לו להביע את עצמו גם כלפי אחרים או שאת רואה את זה רק ביניכם?

אני מבינה ממך שהוא לא רוצה לדבר גם אחרי שהכל נרגע?
לדבר מיד אחרי הריב זה באמת לא תמיד יעיל
אבל אם הוא לא מוכן גם אחרי, לטעמי יש פה משהו עמוק שמונע ממנו להביע את עצמו.
לטעמי צריך לגשת ליעוץ מקצועי

ממש בהצלחה יקרה
באופןאנונימית בהו"ל
כללי הוא לא דברן, לא ספציפי אלי.
כאילו, הוא טוב בלדבר עם אנשים, כן?
אבל לדבר על עצמו, רגשות, תחושות זה פחות.

וכן, הייתי שמחה ללכת למישהו חיצוני, אבל הוא לא מסכים.
זה גם חלק מהפער, שאני חושבת שהוא בסך הכל בסדר עם התקשורת בינינו ובסדר עם איך שאנחנו משלימים אחרי מריבה. רק אני לפעמים מרגישה שלא סגרנו קצוות, מרגישה שיש דברים שעוד מפריעים ומרגישה שאני לא יודעת איך לדבר מולו ולהגיד מה מפריע.
השאלה אם יש לו רצון ליצור את השיח גם אחרי?מתחדשת11
כי הבנתי ממך שלא
אם הוא כן מוכן לפתוח את הדברים אז את יכולה לתאר לו מה שאת מרגישה, מבלי האשמות כגון אתה גורם לי.. אתה מתנהג וכו
אלא: אני מרגישה ש.., קשה לי כש..
הוא לא חייב להיות דברן. גם אם הוא מגיב בענייניות ובתימצות, כל עוד הוא שומע ומקשיב ומשתפר יחד איתך
אז אתם במקום מצוין
לא חייבים להיות דברנים,
אבל כן חובה לתקשר ולהציף, ולהפיק לקחים איפה שצריך
את מעלהאנונימית בהו"ל
שאלות טובות.
אני אחשוב על זה

מנסה לאסוף את כל הנקודות שעולות כאן כדי להבין איך להתנהל אחרת.
מצד אחד להיות יותר רגישה, מצד שני לא לבטל את עצמי. כי אני מרגישה שאני קצת מרצה לפעמים, ולא יודעת להגיד לו מה מפריע לי.

תודה לך ולכל העונות
בהצלחה יקרה נשמע שאת בכיון הנכוו 💗מתחדשת11
תודה רבה על התגובה!אנונימית בהו"ל
❤❤❤מתחדשת11
בשמחה יקרה וחשוב לי להגיד לך שאתם לא לבד.
כל זוג מתמודד עם מורכבות כלשהי בענייני התקשורת
וכל זוג לומד תוך כדי תנועה מה מתאים לו ואיך..

בהצלחה😘
לגיטימי לתקן לאנשים דברים בבית?לומדת כעת

ביקשו ממנו את הבית לשבת

אני בחודש תשיעי. בעיני לא לגיטימי בכלל לבקש דבר כזה מאישה בחודש תשיעי אבל סבבה. רציתי גם ככה לנקות את הבית והסכמתי.

היה לנו טפטוף קל בשירותים בצינור שמוביל לניאגרה אז רק עדכנו אותם כי אנחנו שמים שם סמרטוטים כל הזמן. זהו.

אנחנו חוזרים הביתה ואני מגלה שהם תיקנו את הטפטוף והחליפו לי בטריה לשעון הגדול בסלון שהיה צריך להחליף לו בטריה.

אני פשוט בהלם מהקונספט של להגיע לבית זר ולהתחיל לתקן בו דברים

בעלי אומר שהם עשו את זה מכוונה טובה

והוא צודק

אבל אני פשוט בהלם. אפילו בעצבים על זה.

הייתן מתקנות דברים כאלו בבית שאתן מתארחות בו? אני תוהה לעצמי אם אני מגזימה או שבאמת זה לחצות כל גבול.

וואו הייתי מתעצבנת כל כךךרקאני

והם בטח עוד מחכים לתודה או משו

בעיניי זו חדירה לפרטיות

אוף, תודהלומדת כעת
מרגישה מפגרת שבמקום להגיד תודה אני כועסת
בדיוק שאלתי את בעלירקאני

מה הוא היה אומר אם היו עושים לו את זה

הוא אמר שתלוי מי האורח

יש בזה משהו שאם זה מישהו קרוב איזה חבר טוב או אח זה בסדר

אבל אנשים זרים ממש לא 

אל תתערבו לי בחיים

לטוב ולמוטב

אני לגמרי מזדהה עם ההרגשה שלך

לא מפגרת בכלל

🫂

אותי זה היה משמח האמתהמקורית

אבל נראה לי שזה בא לך עקום כי ביקשו ממך את הבית (וזה כשלעצמו עקום בעיניי כנל ולא שייך בחודש תשיעי)

ומה שאת מרגישה זה מה שאת מרגישה וזהו

חיבוק❤️

לגמרי חציית גבול, מבינה אותך כל כך...מתואמת

מדמיינת לעצמי שהאורחים היו זוג מבוגר ו"סבתאי" כזה, והם רגילים לעשות את זה כשהם באים לבתים של הילדים שלהם, ובאמת רוצים לדאוג לכל העולם כמו שהם דואגים לילדיהם...

אבל עדיין זה לא בסדר! כנראה במקומך לא הייתי נותנת בכלל את הבית בתקופה הקרובה🙈

(אנחנו פעם נתנו את הבית לשבת. כתבנו בפתק שהם יכולים להרגיש בבית, אבל את דלת החדר שלנו סגרנו והודענו שבו לא ישנים. כשחזרנו גילינו שהם השתמשו בשמיכות שלנו ובמנורת הלילה שלנו... השתדלו להחזיר הכול למקום, אבל עדיין יכולנו לראות. והרגשתי כל כך פגיעה בפרטיות ואמרתי לעצמי שלא ניתן יותר את הבית לשבת... ואז די מיד אחר כך הגיעה הקורונה, והפסקנו לנסוע לשבתות כמעט לגמרי, וככה מימשתי את ההבטחה שלי🙈 וכשכן נתנו נעלנו את החדר...)

אנחנו נעלנו את הדלת של חדר שינהרוני 1234
אבל כנראה הם פתחו אותה עם מפתח של חדר אחר כי מצאתי משחק שלהם במגירה של התחתונים שלי!!!

(אגב אני הייתי מאד שמחה אם היו מתקנים לי את הטפטוף בניאגרה אבל הרבה שנים לא נתתי את הבית אחרי הארוע הנ"ל)

אימאל'ה😱😱😱מתואמת
הממ האמת לא הצלחתי להבין מה מעצבן מצטערתבורות המים

היתי מתעצבנת אם היו מחליטים לנקות לי את המקרר או לסדר ארון מחדש

או לתקן משהו במקום פרטי

אבל ראו שמטפטף ראו שנגמרה הבטריה

רצו לפרגן ולהגדיל ראש ולפתור את הבעיה

זה לא שחיטטו לך במשהו

רק ניסו לעזור

האמת משום סיבה לא רואה בזה בעיה

להפך

היתי מודה להם לגמרי

אבל יכל להיות שרגי שלך כי אולי נתת את הבית בתשיעיבורות המים

והתאמצת

ואולי זה מתפרש כמן ביקורת סמויה כאילו ראו מה לא בסדר..

ואולי רגי ש לך גם המרחב הפרטי שלך וזה זכותך

פשוט נראה לי שאני לא היתי מנחשת שזה יפריע למישהו

לא נראה לי שראו מה לא בסדר...ממתקית

זה בית, בבית תמיד יש ליקויים.
לא נראה לי שזה הפתיע אותם.
אם הייתי נכנסת לבית של זוג צעיר עם ילדים ורואה ניאגרה מטפטפת, לא הייתי מבינה איך לא טיפלו בזה כבר אתמול...
זה ריח (עובש מהסמרטוטים), זה סמרטוטים להחליף, זה התעסקות וכו לא הכי סטרילי, בטח התארח אצלך איזה אינסטלטור שבשבילו לתקן את זה, זה כמו בשבילך להפעיל מכונה.

בסוף זה בא מכוונה טובהרוצה לשאול שאלה

אבל נראה לי לא נחמד הקטע שהם עשו את זה מעצמם בלי לבקש, תשאלו, תבואו בסוף שבת תגידו אמרתם לנו שיש טפטוף, יש לנו קצת ניסיון בזה, אנחנו רוצים לעזור כי ממש מעריכים את זה שנתתם לנו את הדירה בתקופה לא מובנית מאיליה, בא לכם שנעשה את זה? אמרו כן תעשו אמרו לא - תביעו את ההערכה שלכם בצורה אחרת. 

והבטריה בשעון לדעתי עוד יותר לא לעניין כי לא אמרו להם כלום על זה כאילו באתם חיפשתם את כל הפגמים ותיקנתם...

ברור שזה מכוונה טובה ממש ואולי גם כן כדאי להתעלות על עצמך ולהגיד תודה אבל זה ממש לא נחמד ואפילו חסר טאקט. 

דווקא הבטריה בסלון היה פחות מפריע ליפאף
נשמע שהם פשוט היו צריכים שעון לשבת במקום בולט ...
אני יכולה להבין את העצבים. אבל וואלה משמחבאתי מפעם

מישהו כנראה שיש לו ידיים טובות התארח שם רוצה לעזור מטוב ליבו. אני לא חושבת שזה צריך להכעיס, הוא לא חיטט לך בדברים האישיים, זה משהו מקצועי ואולי סוג של הכרת טובה על הדירה. 

לדעתי את כועסת כי מלכתחילה לתת את הדירה הכעיס אותך... 

מבינה אותך למרות שבאופן אישי הייתי שמחהפצלושון
ורוצה להזמין אותם שוב😅
אני הייתי שמחה..אפונה

אבל יצא פעם שנכנסתי לשים משהו בבית של שכנה שהיתה עם ילד באשפוז, ראיתי שיש כלים בכיור אז שטפתי אותם,

והיא ממש התבאסה עלי... בעדינות אבל אמרה לי בפירוש שהיא לא מסוגלת שנוגעים לה ומנקים לה.

לא הייתי מעלה על דעתי שיש מישהו שיתנגד שמנקים בשבילו משהו לא אישי כמו כלים, ועוד בסיטואציה כזו, אבל וואלה למדתי.

מבינה אותךשלומית.

אבל האמת שאותי זה היה בעיקר מצחיק...

והייתי נהנית מהתוצאה.

אבל זו אכן חציית גבול 

הזכרת לי קטע..נקודה טובה

כל כך תלוי במנטליות..

פעם התארחה אצלנו מישהי בדירה של שכנים והיא ממש רצתה לנקות להם את הווילון אמבטיה כי הוא היה עם עובש.

זה היה נראה לי הזוי לחלוטין וממש אמרתי לה שזה לא עניינה והיא לא אמורה לגעת בכלום.

לקח לה זמן לקבל את מה שאני אומרת..אבל היא ממש רצתה להיטיב איתם ומבחינתה זה היה הדבר הכי טוב שהיא יכלה לעשות..מזל שהיא אמרה לפני שעשתה..חחח

לי זה מזכירשלומית.

שפעם השארנו בית לשבת.

השארנו אותו נקי בסבבה כזה, וקיבלנו אותו נוצץ, משהו מטורף.

אמרנו תודה יפה (:

הזכרת גם ליאפונה

שלאחרונה השארצי הית למשפחה במצוקה, במצב לא סבבה (אני משתדלת ממש להשאיר צסודר ונקי אבל פשוט לא הספקתי... רה מטוטאת אבל מלוכלכת)

וקיבלתי בחזרה בית מדונדש ברמת האבנית באסלה שנעלמה.

אם את כאן - אני *ממש* לא כועסת

מוזמנים שוב

די הזוי איזה כיף...ממתקית

יואו רוצה גם לארח אצלי כאלו אנשים...חחח

כן גם אני רוצה אשאיר להם רשימה😂בורות המים
ענק. ממתקית
את רצינית? לא קראתחי תגובות קודמות (מעניין)ממתקית

אבל בואנה הייתי מזמינה אותם להתארח בביתי בשבת בכל פעם כשיש לי ליקוי...חחחח

איזה כיף לך...את כבר לא צריכה סמרטוטים להניח מאחרי היאגרה, פחות ריח, פחות טרחה.
מתנה גדולה לאישה בחודש תשיעי, פחות התעסקות.
רק לגבי השעון- לא הבנתי מאיין היה להם בטריה...
בכל אופן, אני רואה את זה כמחווה של תודה, נהוג להשאיר מתנה כלשהי, וכנראה התארחו אצלך מישהו בעל מקצוע וידיים טובות ופינק.

לא הייתי מתקנתניק חדש2

וואלה הייתי שמחה אם היו עושים את זה בשבילי😅

קשה לי להבין את הנקודה שזה מעצבן.

אבל מה משנה לך מה אנחנו חושבות?

זכותך

את גם בחודש 9. לא נראלי שהייתי מסכימה לתת את הבית מלכתחילה❤️

זה קצת מוזר ומצד שניחילזון 123
עבר עריכה על ידי חילזון 123 בתאריך ט' בטבת תשפ"ו 8:22

אולי הם הרגישו בדיעבד שזה היה לא הכי נעים לבקש ממך בחודש תשיעי וע''י התיקון הם הרגישו שגמלו לכם על העזרה שלכם.

והאמת אולי במחשבה שניה אפילו לא ממש הרגישו שגמלו אלא פשוט נגיד היו צריכים שעון לדעת מה השעה - סידרו.

הלכו לשרותים ראו טיפטוף - סידרו... כנראה זה לא היה מורכב.

אגב אני לא הייתי מתקנת כי אולי לא הייתי יודעת לתקן....

אבל הייתי שמחה שיתקנו לי כמה דברים .

ועוד משהו כתבת שלדעתך לא לגיטימי לבקש בחודש תשיעי. אז לא יודעת... אם זה לדעתך לא לגיטימי היית יכולה בכיף לסרב ואני בטוחה שהם לא היו נוטרים לך על זה טינה.

אבל לא לכל אחת לתת את הבית זה כזה היסטרי, הם לא יכולים לדעת איך זה בשבילך.

וגם אפשר להבין אותם. המצוקה כשאין אף פעם איפה לארח היא מאד מעיקה. וזה שנתת להם זה אולי חסד ועזרה ענקית ממש

אני לא הייתי מתעצבנתפרח חדש

הם ראו משהו בעייתי שבקלות יכולים לפתור אותו

אולי גם יודעים שאת בחודש תשיעי

וגם קיבלו את הדירה ללא תמורת תשלום

בעיני זה יפה מצידם.

לי זה היה ממש מפריע.חשבתי שאני חזקה
יכול להיות שאם היו שואלים הייתי זורמת, אבל בלי להגיד מרגיש לי התערבות במה שקורה אצלי..
נשמעשומשומ

שאת עצבנית על כל הסיטואציה, ולאו דווקא על התיקונים.

וזה זכותך, ולגיטימי להתעצבן.  

אני דווקא הייתי שמחה שיתקנו לי דברים קטנים שלא הגעתי אליהם למה לא?

ואני בטוחה שאם הייתי מגיעה להתארח ובעלי ההנדימן היה רואה משהו שאפשר לתקן הוא היה מתקן ולא משנה כמה הייתי אומרת לו שזה לא לעניין

יש אנשים שזה מגרד להם באצבעות וזה באמת מכוונה טובה. 

לא מבינה איפה הבעיההבוקר יעלה

ואני הייתי ממש שמחה

מקריאה בשרשור אני מבינה שלא כולן ויש כאלה שמעדיפות לבד. למה???

אם מישהי מחפשת למי לנקות, בואו אלי, יש כביסה וכלים בשפע ב"ה. 

וואי מוזר ביותרוהרי החדשה

אבל תכלס גם כיף שתיקנו.

אני ממש מבינה את חוסר הנוחות שלך.

ואולי לא הייתי ששה לתת להם את הבית בפעם הבאה. אבל לפחות הרווחת מזה..

פעם הייתיבשורות משמחות

כמוך מתעצבנת

היום ההסתכלות שלי על המציאות שונה

אני לא רואה אנשים אלא שליחים כולנו שחקנים במשחק של הבורא

והם שליחים לעשות את הטוב הזה עבורי

ומצופה ממני להודות לה' על העזרה

אם זה מציף בך רגשות שליליים אז יש פה עניין מבחינתך כי לא כל אחד היה מגיב למקרה הזה כמוך ונשאלת שאלה מה זה מעלה בך רגשות? מחשבות? ולמה, מה זה אומר עלייך?

זאת אומרת שגם לעניין הזה הקב'ה דווקא שלח אותם אלייך ודווקא לדבר הזה כדי לעורר אותך להביט אל תוכך ולתקן משהו שמציק לך ותוקע אותך

תפור על בעליאנונימית בהריון

הוא חופשי מסוגל לתקן דברים בבית שאנחנו רק מתארחים בו.

בקטע טוב,

יש לו את זה בידיים ובשבילו זה שניות.

נראה לי שאחרי ההלם זה היה משעשע אותישוקולד פרה.

נזכרת שפעם נתתי את הבית שלנ לר"ה לאיזו משפחה. והבית שחזר אליי היה נוצץ. מבהיק. 

והרגשתי כאילו זאת שהתארחה כאן אומרת לי "זה ניקיון?! תראי איך מנקים!"
ובהתחלה זה שם אותי במקום פחות נעים מול בעלי.
אבל אח"כ הבנתי 2 דברים:
1. שניקיון באמת מוסיף הרבה יופי לבית
2. שאני פחות מאלו שישקיעו עכשיו בניקיון יסודי. מנקה אבל לא בטירוף.

ובמבט לאחור זה היה לי משמעותי שהיא עשתה את זה, כי עובדה שאני זוכרת את זה אחרי 7 שנים.

נראה לי שאחרי ההלם מזה שחדרו לכם לשיקולים של תיקונים בבית, נראה לי כדאי לקחת את זה למקום משעשע ולא כבד.

בסוף בני אדם לא תמיד הולכים לפי אותו שטאנץ, ויצא לכם עכשיו להכיר כאלה שחשבו שזה יעשה לכם טוב. בסוף גם זאת חוויה

הזכרת לי שני סיפורים -פאףאחרונה

שכנים שלנו השאירו לנו בית להורים שלי, לפני שההורים שלי נסעו אמא שלי ניקתה משטחים עם ג'ל אורנים-היא אמרה שאחרי שקיבלה בית כזה נקי ומדיף ריח טוב, היא לא יכולה להשאיר בית אפילו עם טיפה לכלוך , לא נעים לה😅

ופעם אחרת שהשאירו לנו בית לשבת והילד הקיא בבית, אז במוצש שטפתי להם את הבית, וממש סידרתי להם את המשחקים וכאלה כדי לשטוף, אז מעניין איך הם תפסו את זה, זה לא היה בקטע של תראי איך מסדרים-אלא אין מצב שאני משאירה בית טיפה יותר מלוכלך ממה שקיבלתי😅

אני אחרי לידה, אחרי הריון לא פשוט נפשית ורגשיתאנונימית בהו"ל

הילדים אצל ההורים שלי כי אין מישהו אחר שיהיה איתם

בעלי איתי

הילדים כמובן במסגרות ואחהצ ההורים מוציאים אותם ומתארגנים למקלחת ושינה

אני כל הזמן מקבלת טלפונים של צעקות, בכי, ריבים, ויכוחים, הבת שלי לא מסתדרת עם אמא שלי

אני פשוט יושבת פה ובוכה

בעלי ייסע לשם אבל הנזק כבר נעשה

הילדים בוכים

אמא שלי צרחה עליי שהיא לא מוכנה יותר לשמור עליהם

ואני עצובה כל כך

רואה פה נשים שיש להן 9 ילדים בבית שנשארו עם ההורים ואצלי אף פעם אין מי שישמור עליהם

הלכתי ללדת, כן?

איפה בדיוק הייתי אמורה להשאיר אותם??????

ירידה בשמיעה וביטוח לאומיshiran30005

משני ניסתה לתבןע את ביטוח לאומי בגלל ירידה בשמיעה?

עשינו בדיקה ויצא לנו 40-45 דציבל , בפועל כל היום הילדון אומר "מה? מה? מה? " קשה להתנהל איתו בבית כבר. בדיקה קודמת היה ירידה אבל לא ככה.

הבודקת אמרה לנו לבדוק את הזכויות שלנו.

מקבל טיפול של קלינאית תקשורת בגלל עיכוב בדיבור.

מה הסיכוי שימהרו לנתח מהר? ידוע על נוזלים מהחצי שנה האחרונה בלי דלקות אוזניים

בן 2.10 עם אסתמה קשה ברקע

לא קראתי את כל התגובות הקודמותמצפה88

אצלנו - ילד מעל גיל שלוש, אחרי ועדת אפיון וזכאות, זכאי לגן שפה. גם כן עיכוב שפתי על רקע נוזלים באוזניים. קיבלנו קצבה מבטל"א למרות שהייתי בטוחה שלא נקבל (הקלינאית שלו מילאה איזה טופס ואמרה שחסרה לו נקודה או שתיים כדי לקבל ובכל זאת קיבלנו).

אני חושבת שכדאי לנסות אבל בכל מקרה זה מגיל שלוש וגם מקבלים רטרו לגיל שלוש במידה ומגישים את הבקשה אחרי.

ילד בן שנה וחצי ושוקולדאמא לאוצר❤

התייעצות קצת מצחיקה אולי..

הקטן שלנו ממש ממש אוהב שוקולד.

ממש.

כל הזמן מחפש שוקולד,  מטפס לארונות כדי לקחת מגבוה, כל בוקר מבקש ממש אובססיבי כאילו אם רוצה שוקולד ולא יתנו לו אז זה צרחות ארוכות והגזמה טוטאלית ממש כאילו הוא מכור לשוקולד 🙈🫣 ואם הוא מצליח למצוא שוקולד בלי ששמתי לב אז הוא ממש תוך כמה דקות יכול לאכול חפיסה...

עכשיו האמת היא שלא ברור לי איך זה קרה.

זה לא שהוא מקבל שוקולד על בסיס קבוע בכלל לא! בכלל אין כזה הרבה שוקולד בבית, פעם פה ושם קיבל קוביה הפתעה בחנוכה ביס מהאחים שלו משו נורמלי לגמרי והוא כאילו התאהב🤦

עכשיו לא בא לי תשובות כמו אז שלא יהיה שוקולד בבית, או למה הוא אי פעם טעם שוקולד בגילו או משהו כזה 🙈

אני לא מתכננת להוציא את השוקולד מהבית לגמרי ונראה לי כל מי שיש לה יותר מילד שתיים מכירה ומבינה שזה לא כזה קל להגביל רק את הקטן....

כן אשמח לשמוע אם מישהי התמודדה עם משהו דומה מה עזר לה מה אפשר להציע במקום שיתן מענה כי כל מה שאני מנסה לא מספיק..

בכלל איך להתנהג מול זה💓 תודה!

אולי להגדיר את הזמנים שבהם הוא יכול לקבלטיוטה

לדוגמא - כלל שמקבלים שוקולד רק כשמסיימים להתארגן בבוקר או רק כשאוספים את כל הצעצועים בסוף היום. או משהו שקורה בתדירות יותר נמוכה - נגיד שוקולד מקבלים בכניסת שבת.

אפשר משהו שתלוי בו )הצליח לבד לעשות × כמו לאסוף צעצועים, לבחור בגדים( או תלוי בזמן מסוים כמו כניסת שבת, בוקר או צהרים. מאוד עוזר בגילאים האלו להבין מתי כן אפשר.

כמובן שהוא יבדוק את הגבול ברגע שיהיה כזה, אבל אחרי כמה פעמים שהוא יראה שזה מתקיים זה יכול להרגיע את הדחף... 

זהו שלא מוכנה שזה יהיה קבועאמא לאוצר❤

שבת יותר הגיוני אולי אבל לא חושבת שיספק אותו🫣

עכשיו שלא יובן מזה שאני חושבת שהוא צריך לקבל את כל מה שהוא רוצה ממש לא וברור שאני מחליטה ושאם מבחינתנו לא מקבל שוקולד אז הוא לא יקבל לפחות כל זה בשליטתנו ...

פשוט מרגישה שזה כל הזמן מאבק כל הזמן מחפש את זה ורוצה את זה...

ורוצה למצוא דרך להרגיע את הדחף ולא רק להתעקש איתו ולהיות איתו במאבק כל הזמן

המאבק הוא בגלל שזה לא קבועאוזן הפיל
אם הוא יודע שיש גבול ברור, שהוא יכול להבין בגילו. אז הוא פחות ינסה. אם זה משהו לא קבוע הוא יפעיל את כל כלי הנשק כי יש סיכוי שזה יצליח.
אולי להחליף בשוקולד מריר 80%?רק טוב!

וגם למצוא את הזמנים שכן מקבל. בלי שיחפש.

נניח ממתק שבת. ראש חודש. קינוח בשבת וכו. 

תודה! האמת מעניין לנסות עם מריראמא לאוצר❤

למרות שגם זה לא יכול להיות קבוע מבחינתי אבל כשכן את צודקת שזה עדיף...

אין לי בעיה שיקבל פעם ב אבל זה לא מספיק לו הוא כל יום מחפש ורוצה ומבקש 🤦

זה רעיון ה80% אפילו 100%טרכיאדה

טעמתי פעם קובית שוקולד של 100% שוקולד, זה טעם נוראי ממש עד בלתי אכיל,

יכול להיות שאם יטעם כמה פעמים שוקולד מר ממש כבר יאבד את החשק לחפש את זה

חחחח זה רעיון🤣על זה לא חשבתי, רק בקטע שזה עדיףאמא לאוצר❤
אם הוא יתרגל לזה דווקא זה אחלה טעםנקודה טובה

מניסיון

וגם באמת שוקולד ולא סוכר

הבת שלי אכלה עיסת קקאו ככה בגיל שנה

👍 תודה!אמא לאוצר❤
רק שימי לב שבשוקולד איכותי יש יותר קפאיןיום שניאחרונה
אז לא מומלץ לתת הרבה לילדים קטנים
אם יש לך זמן להשקיעוהרי החדשה

אפשר להכין שוקולד מקקאו ושמן קוקוס (אם אוהב חמאת בוטנים אפשר להוסיף גם)

בשמים את זה בתבניות סיליקון וקיבלת ממתק סופר בריא וטעים!

אפשר להכין כמות גדולה ולשמור בקופסא במקפיא 

אשקול😅תודה💓💓אמא לאוצר❤
כן יכול להיותבשורות משמחות

שהוא נמשך למתוק כי יש צורך לגוף באנרגיה

אז לנסות אולי להציע יותר פירות מתוקים במקום כאלו פתרונות

שוקולד אפשר להכין בבית כזה שאני נותנת לילדים בלי חשש משוקולד רגיל והחומרים שבו

שמן קוקוס, אבקת חרובים/קקאו, סילאן, מחית אגוזים/שקדיה

ממיסים הכל בבן מארי ויוצקים לתבניות, מעבירים להקפאה מוכן לאכילה תוך 20 דק'

אולי להכין איתו כדורי שוקולד?דיאן ד.

ואת יכולה לעשות שלא יהיה מידי מתוק

קודם כל זה לא שוקולד באמת אלא סוכר וקקאו ואפשר לשים קצת פחות סוכר או להפחית לאט לאט

ואפשר גם לעשות תחליפים של כדורים מתמרים וכדו'

ואז זה גם טעים וגם לא ממכר כל כך

ואני מאוד מזדהה עם הילדון שלך

גם לי בא לחסל חפיסת שוקולד כל יום 😂

רק אומרת שגם אנחנו מתמודדים עם זה🙈מתואמת

בת שנה ורבע שלגמרי למדה לזהות מה מתוק, ודוחה מעלחה את כל מה שלא... (היא עוד לא מטפסת לגובה, אבל אם איכשהו אריזת שוקולד תתגלגל לידיה היא בהחלט תצליח לפתוח אותה ולאכול...)

אני בנקיפות מצפון נוראיות, אבל אני גם לא מסוגלת להוציא את השוקולד מהבית...

כרגע משתדלת להחביא ממנה כמה שאפשר, ולתת לה לפעמים בקבוק מטרנה במקום (לצערי הנקה בקושי מושכת אותה). לעתים רחוקות מצליחה להסיח את דעתה בשירים וכדומה, אבל לרוב היא פורצת בבכי קורע לב ומחריש אוזניים כשמרחיקים ממנה את השוקולד...

בהצלחה לשתינו😏🥴

חייבת לומר שאני ממש מבינה אותו ממתקית

אני גם כזו, וגם הקטן שלי.
גורר כיסא למקרר פותח ומחפש עוגה (בן 3 אוטוטו) מאוד קשה לי להתמודד עם התופעה הזו.
וגם עם עצמי.
אהבתי מה שהציעו לקנות שוקולד 80 אחוז.
או להכין לבד בבית

מה דעתכן? צריכה עגלה קלה לאיסופים של הילדיםתודה לה''

יש בכל מיני מקומות במהלך האיסופים לא מעט מדרגות,

ולכן חייבת עגלה קלה.

העגלת אמבטיה שוברת לי את הגב..

מישהי הציעה לי לקנות ממנה דונה לא בתוקף (נקנתה ב2018) ב300 שח- תשמש רק כעגלה.. שווה את זה?

אופציה אחרת זה לקחת טיולון של גדולים שיש לי, משהו קצת מעפן ולשים בו איזה משהו עוטף כזה שראיתי שיש כאלה ששמות- שגם הופך את זה ליותר שכיבה וגם יותר מגן בחורף על התינוקת הקטנה... אשמח אגב לשמוע המלצות לגבי זה...

תודה רבה רבה!!!

תודה, לא ידעתי!השם גדולל
איך מתעצבנים?אהבה.

בצורה נכונה

דוגמא הבוקר הבן שנה ותשע התחיל לקשקש על הכורסה, אעאעאאא איזה עצבים

לקחתי לו את הטוש ואמרתי לו לא מקשקשים, הצבעתי על הכתם ואמרתי אוי מלוכלך

החמוד הלך להביא מגבון והתחיל לנקות חחח אבל המשיך לקשקש אחרי דקהההההה

אני מרגישה אמא כושלת, כי אני מתעצבנת עליו ממש

עוד דוגמא יותר חריפה משבת, היינו אצל חמותי והוא התחיל לפתוח ארונות של חרסינות ודברים שבירים, ואני גם ככה בקושי קמתי, עוד לא שמש, אני רודפת אחריו וסוגרת ואז אחרי כמה דק אני שניה אחת לא שמה לב הוא הוציא את כל המפות מאיפה מגירה

וויאיאייאיאאיאייי איזה עצבים, באתי אליו לקחתי ממנו את המפות ועשיתי לו פליק קטן בלחי , לא כואב, אבל כן כדי שיהיה ברור שאת זה לא עושים יותר.

אבאאאא הלב שלי, כמעט בכיתי בעצמי. הוא לא התרגש. הוא התחיל לחייך ולצחוק ולעשות לעצמו פויה ביד (אבאאאא הצילו)

מרגישה שאני חייבת הכוונה על מה כן לעשות ואיך.

תעזרו לי

מציינת שבעלי מלך הרוגע כלום לא מזיז לו, הילד יכול לקפוץ עליו למשוך לו בשיער והוא לא מתרגש

כמוכן אני גדלתי בבית קפדני מאד

מקפיצה למנוסות ממניפצלשהריון
אני חושבת שהתמדה ועקביות זה המהלך הנכוןבעלת תשובה

לוקח לילדים זמן להבין ולהפנים, בדיוק כמו שאנחנו יכולות להחליט לעשות איזשהו שינוי ויקח לנו זמן להטמיע את זה. אני משתדלת להזכיר לעצמי שהוא לא עושה לי בכוונה אלא הוא פשוט צריך ללמוד שוב ושוב.

אמרו לי פעם  שצריך להציב להם גבול בממוצע בערך 100 פעמים כדי שזה יקלט חח לא בדקתי אבל נשמע הגיוני.

אז רוגע כמה שאת יכולה זה טוב וגם חמלה לעצמינו כי בתכלס אנחנו רוצות לשמור על הרהיטים/בית/יחסים עם החמות וכמובן גם שלום הילד, וכשמשהו מסכן את זה שוב ושוב זה מעצבן . אז אותו תהליך גם עם עצמינו להזכיר ושוב שוב שזה לא נגדי והוא לא עושה לי דווקא , הוא פשוט לומד.

בבית אפשר לנסות למנוע את גורמי הסיכון למשל לא להשאיר טושים בלי השגחה, להתקין מנעולי דלתות על בארון וכו. אצל הסבים ובמקומות אחרים פשוט להשגיח  ולהפסיק פעולה לא רצויה כמו שעשית.

בהצלחה!

נראה לי השאלה המדויקת יותר זה איך מחנכים ברוגע אמהלה

כי זו בעצם עבודת חיינו.

עקביות, התמדה ורגיעה- המשולש המנצח

תחשבי איך הילדון הרגיש היום שגילה מקום מושלם ליצירה? 

זה שטח ענק ויש לו מלא מקום לקשקש, איזה כיף לי.

אבל אז אמא באה ואומרת, אסור, אם אתה רוצה קח דף

והבאתי מהר מגבון כי הבנתי שעשיתי טעות ואמא צחקה, איזה צחוקים

ואני מנסה עוד פעם.

ואמא עוד פעם אומרת,

מתוק, בבית שלנו מציירים רק בדף, אפשר שנחפש דף גדול אם אתה רוצה.

ואז אני מבין שאמא מתכוונת ברצינות שכאן זה לא מקום שמציירים.....

ואמא יודעת איך מסקרן הארון עם כל הזכוכיות? זה עושה רעש ממש נעים באוזן

ולהוציא את כל המפיות זה בכלל חוויה, כי הם כ"כ נעימות ויש מלא צבעים

אבל אמא אמרה- בארון הזה לא נוגעים, אבל בארון של המשחקים מותר

ואמא בקשה ממני לעזור לה לסדר אז אספתי ביחד איתה הכל

ואח"כ כשניסיתי עוד פעם, אמא עוד פעם אמרה לי, בארון הזה יש כלים שבירים, בא נשאל את סבתא אם אפשר לשחק במגירה של הכלי פלסטיק במטבח

איזה אמא טובה יש לי

ואיזה כיף לי שאני מכיר את העולם ורואה שיש דברים שאמא מרשה ויש דברים שלא.

וואי איזה מהממתאהבה.

אני שומרת לי את זה

תודה! 

רק נחת ובריאות תמידאמהלהאחרונה
רק מזכירה לך שהוא עדיין קטןמתואמת

והגיוני לגמרי שהוא מתנסה בכל דבר בלי לחשוב על הנזקים שנוצרים (הוא לא מבין מה זה נזק). זה לגמרי הגיל, וכך הוא מכיר את העולם...

@אמהלה תיארה לך את זה ממש חמוד!

בפועל בזמן אמת באמת קשה לא להתרגז, אבל לפעמים כשזוכרים שהןא לא עושה את זה בכוונה, קל יותר לשמור על רוגע.

בכל אופן, הדרך הנכונה היא לומר בטון תקיף, רגוע ועקבי: "לא עושים כך"/"אסור".

אבל זה באמת קשה בזמן אמת...

ממש קשה,אהבה.

אני אנסה יותר

תודה

מה את מרגישהאיזמרגד1

כשהוא עושה משהו שאת לא מרשה לו? למה זה נורא מבחינתך?

אני גיליתי שכשעובר לי בראש דברים בסגנון של: הוא עושה בכוונה, איזה סיוט עכשיו אני יצטרך לסדר הכל, למה הוא עושה לי את זה וכו' אני מתפוצצת ממש

וכשאני אומרת לעצמי- זה מבאס, אבל הוא תינוק, הוא משחק, זה בסדר... אני מסוגלת לנהל את זה הרבה יותר ברוגע

ועוד משהו- לנהל את הבית (אצל חמותך זה לא אפשרי😅 אבל אצלך כן) ככה שמראש רוב הדברים שיש לו גישה אליהם זה דברים שאין לך בעיה איתם. לדוגמה טושים- לשים בארון למעלה מחוץ לטווח שלו אלא אם כן את יושבת לידו ורואה בדיוק איפה הוא מצייר. אפשר לקנות נעילה הארונות וכל מיני כאלה כדי שיהיה לו כמה שיותר מרחב לחקור בצורה שתתאים לך

וואי מעולהאהבה.

לוקחת לי

תודה 

איפה אפשר לקנות ארנק לגבר (לא מעור)?יעל מהדרום

לק"י

ורצוי בחנות פיזית.

אמרתי לבעלי שאקנה לו ליומולדת, וזה מתקרב.

בחנויות של תיקים יש ארנקים בדר"כחשבתי שאני חזקה
אפשר באלי אקספרסרק טוב!

ואם מתאים לכם, אז עם הטבעת תמונה. 

רק צריך לשים לב לחלוקת התאים שתתאים למה שצריך. 

תודה! רוצה לקנות בימים הקרובים, אז לא שםיעל מהדרום
בתיק התיקים יש מבחר גדולoo
אולי בג'נטלמןראשונית

קניתי שם פעם מעור אבל אולי יש גם בלי, לא זוכרת

הם אבל לא זולים

תודה לכן!!יעל מהדרום
ריקושט, למטייליום שניאחרונה
זה קשה לא למצוא עבודהשירה_11

כל כך הרבה זמן

אני גרה באיזור יבש

יש פה רק מינימום וביקוש רחב

ואני יודעת שיש לי המוןן מה לתת

אז אני בבית

והמינוס חוגג

ממש ניסיון באמונה 

תודה 🩷שירה_11
זה קשה שבא לבכטת
מזדהה חלקיתזוית חדשה
גוררת את עצמי לעבודה שאני לא אוהבת כי לא מוצאת משהו אחר
אז אני כבר אחרי הגרירותשירה_11
מנסה לא להיכנע
כמה את יכולה לעבודשירה_11
בתפקיד שלא קשור אלייך? 
את תוהה בקול או שואלת עלי?זוית חדשה
האמת שתהיתי בקולשירה_11
אבל מעניין לשמוע את תשובתך
בינתיים אני גוררתזוית חדשה
אני גם תוהה עד מתי
אניoo

הייתי עשור בעבודות שפחות התאימו לי

אבל לא בררתי יותר מדי

הלכתי להתפרנס

אחרי עשור עשיתי קורס ומצאתי עבודות יותר טובות

עד שהגעתי לעבודה הנוכחית שלי שהיא מעולה מכל הבחינות

העבודות שעבדתי בעבר

אמנם פחות התאימו לי

אבל עזרו לי ללמוד פונקציות של עבודה שבסופו של דבר עזרו לי להגיע למה שהגעתי 

לא עדיף להתחיל במשהו?המקורית

גם שכר מינימום זה כסף שיכול לעזור

ואחרי שתראי מה מתאים לך תתקדמי הלאה, לפחות לא להעמיק את הבור..

חיבוק❤️ זה באמת קשוח..

שוק העבודה באמת לא פשוט

לצאת לעבוד בשביל מינימום,שירה_11

כשיש תינוק קטן שצריך מסגרת

וואלה צריך כוחות נפש בשביל זה

ואם את עוקבת אני כמה וכמה שנים עברתי הרבה דירות ועבודות מיציתי 

זה באמת קשה לצאת לעבוד עם תינוק קטןפצלושון
במיוחד שלא ממש משתלם

אולי אפשר להיות מטפלת במעון (או אפילו בקבוצה) שגם התינוק נמצא? וככה לפחות קרובים אליו ורואים מה איתו

אבל אני עדיין צריכה לשלם עליו אל?שירה_11
כן, אבל אם יש הנחה אז כן מרויחים משופצלושון

אולי יותר רווחי לפתוח משפחתון בבית

עשיתי את זה שנה אחתשירה_11

זה יותר רוויי בהרבה

אבל נפשית שוחק ממש

נכון,את עם תינוק. זה באמת סיוט..המקורית

הילדים שלי יותר גדולים ויש לא מעט פעמים שאני חושבת שאמא עובדת זה יותר מכביד מאשר מקל..

שולחת הרבה כח❤️ שהשם ישלח לכם פרנסה ברווח

מזדהה. חיבוק גדול!!!גלויה
לעבור דירה זה אפשרי? חשבתם על זה?דיאן ד.

עבודה זה חשוב.

זה תופס קרוב ל- 50% משעות העירות שלנו.

אז אני חושבת שממש כדאי למצוא מקום טוב עם סיפוק ושמחה.

וזה חוץ מהמשכורת שהיא חובה.

אז אולי שווה לשקול לעבור למקום שיש בו יותר אופציות.

אנחנו עברנו הרבה דירותשירה_11

וכרגע גרים במקום בו קנינו

לא יכולים לעבור דירה

זה לא כלכלי

יותר לא כלכלי מלהישאר בלי משכורת?דיאן ד.אחרונה

את עם רכב?

יש לך אפשרות לעבוד במקומות רחוקים יותר? ומשרות היברידיות?

אולי יעניין אותך