מגיל צעיר היה לי קושי בהבנה של חומר הלימודים,
לא בהכרח באשמתי אלא מהתנאים שגדלתי לתוכם.
הייתי צריכה המון תשומת לב ופרטני כדי להיות בקצב. וזה לא קרה.
ההורים שלי לא דאגו וחשבו שיחלוף.. אבל ככל שגדלתי הפערים בלימודים רק החמירו.
זה השפיע לי המון על הביטחון והדימוי שלי.
אני זוכרת אותי יוצאת משיעורים לתגבורים, הייתי בדבר שנקרא "שילוב" אם מישהו מכיר, שיוצאים כמה פעמים בשבוע להתקדם בדברים עם עוד כמה בנות או לבד.
הגעתי לתיכון, והרגשתי שבוחנים אותי בין היתר על מידת ההצלחה שלי בלימודים, הנושא הזה שבר אותי לגמרי..
כמו שציינתי ההורים שלי לא התרגשו מזה ולא קיבלתי איזה תעצומות מכיוון אחר כמו טיפוח תחביב או משהו שיגרום לי להרגיש שאני טובה בעוד דברים ולא רק הלימודים מגדירים מי אני ומה אני.
היום.. כשאני מסתכלת על העבר שלי, יש לי הרבה בושה בעצמי, שהייתי עם הבנות החלשות בלימודים, שהתעודת בגרות שלי מורכבת מציונים מגוונים ולא בהכרח מחמיאים.. שהתאמצתי הרבה בשביל התעודה הזאת אבל מבחוץ העולם בכלל לא מחשיב את זה ואני תמיד יהיה מוקד לרחמים וחסד.
והנה אני מגיעה לנקודה..
יוצאת לדייטים, בחורים אומרים שאני מוצאת חן בעינם, אבל לא מצליחה להרפות מהחור המכוער שיש לי! אם רק היה יודעים שכל מבחן זה היה חריקת שיניים.. שאני לא מבינה כל מני מושגים שבנות אחרות מאד מבינות בהם! שלא הייתי מהבנות המוצלחות והזוהרות..
הם יברחו ממני!!!
סליחה על האורך זה פשוט יוצא ויוצא..
מתביישת שאני לא מבינה מושגים ודברים שקשורים ללימודים שחברות שלי מאד מבינות.. כי לי תעודת הבגרות באה במאמץ רב. למשל, חברה מדברת איתי על זכר ונקבה בלשון ואין לי שמץ בזה.. או גיאומטריה של נמלה.. לא מבינה בזה..ועוד ועוד כמו שאתם מבינים..
בקיצור, אשמח לטיפים ממכם מה אפשר לעשות?
צריכה לשתף את הבחורים שיוצאת איתם שהיה לי קושי בלימודים? חשוב לומר את זה?
ובקשר אלי, הלימודים ממש מגדירים אותי כי העולם עובד בצורה כזאת של הבנה וחוכמה..
תודה רבה למי שקרא הכל!