נושא שצף לי בדייטים- הייתי ילדה שחלשה בלימודיםאנונימי בלנ"ו
היי חברים,
מגיל צעיר היה לי קושי בהבנה של חומר הלימודים,
לא בהכרח באשמתי אלא מהתנאים שגדלתי לתוכם.
הייתי צריכה המון תשומת לב ופרטני כדי להיות בקצב. וזה לא קרה.

ההורים שלי לא דאגו וחשבו שיחלוף.. אבל ככל שגדלתי הפערים בלימודים רק החמירו.
זה השפיע לי המון על הביטחון והדימוי שלי.

אני זוכרת אותי יוצאת משיעורים לתגבורים, הייתי בדבר שנקרא "שילוב" אם מישהו מכיר, שיוצאים כמה פעמים בשבוע להתקדם בדברים עם עוד כמה בנות או לבד.

הגעתי לתיכון, והרגשתי שבוחנים אותי בין היתר על מידת ההצלחה שלי בלימודים, הנושא הזה שבר אותי לגמרי..
כמו שציינתי ההורים שלי לא התרגשו מזה ולא קיבלתי איזה תעצומות מכיוון אחר כמו טיפוח תחביב או משהו שיגרום לי להרגיש שאני טובה בעוד דברים ולא רק הלימודים מגדירים מי אני ומה אני.

היום.. כשאני מסתכלת על העבר שלי, יש לי הרבה בושה בעצמי, שהייתי עם הבנות החלשות בלימודים, שהתעודת בגרות שלי מורכבת מציונים מגוונים ולא בהכרח מחמיאים.. שהתאמצתי הרבה בשביל התעודה הזאת אבל מבחוץ העולם בכלל לא מחשיב את זה ואני תמיד יהיה מוקד לרחמים וחסד.

והנה אני מגיעה לנקודה..
יוצאת לדייטים, בחורים אומרים שאני מוצאת חן בעינם, אבל לא מצליחה להרפות מהחור המכוער שיש לי! אם רק היה יודעים שכל מבחן זה היה חריקת שיניים.. שאני לא מבינה כל מני מושגים שבנות אחרות מאד מבינות בהם! שלא הייתי מהבנות המוצלחות והזוהרות..
הם יברחו ממני!!!

סליחה על האורך זה פשוט יוצא ויוצא..
מתביישת שאני לא מבינה מושגים ודברים שקשורים ללימודים שחברות שלי מאד מבינות.. כי לי תעודת הבגרות באה במאמץ רב. למשל, חברה מדברת איתי על זכר ונקבה בלשון ואין לי שמץ בזה.. או גיאומטריה של נמלה.. לא מבינה בזה..ועוד ועוד כמו שאתם מבינים..

בקיצור, אשמח לטיפים ממכם מה אפשר לעשות?
צריכה לשתף את הבחורים שיוצאת איתם שהיה לי קושי בלימודים? חשוב לומר את זה?
ובקשר אלי, הלימודים ממש מגדירים אותי כי העולם עובד בצורה כזאת של הבנה וחוכמה..

תודה רבה למי שקרא הכל!
חיזוק.ברוקולי

כדאי לשתף כחלק מחוויות החיים
לא כחובה
את יודעתאילת השחר
זה נכון, בעולם אולי קיימת הרגשה ותחושה, שמתחזקת ומתחדדת עוד בגילי היסודי, שמי שלא מצליח בלימודים וצריך עזרה בתחום הכל כך בסיסי הזה, הוא פחות טוב או לא בסדר במקרה הטוב, ובמקרים אחרים אפילו מודבקת לו תווית מתסכלת ופוגעת לכל החיים.

מה שלא כולם מודעים/מתייחסים אליו זה שיש סוגים שונים של אינטלגנציות, וזה שלכל אחד יש אינטלגנציות אחרות מפותחות וחוזקות אחרות, שהופכות אותו לאדם המיוחד שהוא. ויש אנשים רבים שמשקיעים ומצליחים מאוד בתחומם, ומפתחים את עצמם במקום של החוזקות האישיות, גם אם בצעירותם וילדותם נתקלו בקשיים כאלו ואחרים במקומות שנחשבים בסיס ויסוד. והם לא פחות טובים ממי שכן הצליחו, ולפעמים אלו שנתקלו בקשיים דווקא היו פורצי דרך במקומות שעבור אחרים הדרך היתה ברורה וסדורה, כי כך נהוג בעולם וכך צריך להיות.

בקשר לעצמה מה לעשות, מה שחשוב לפני מה ומתי מספרים, זה איך מספרים.
האם את מספרת את זה מתוך מקום שמציג את זה כעובדה ומדגישה את תעצומות הנפש ומה שגילית על עצמך בעקבות השקעת המאמצים הרבים, האם את מספרת את זה כמשהו נקודתי שלצד החוזקות שלך והכישרונות האחרים שלך נראה כפחות משמעותי.

הלוואי ותמצאי אדם קרוב אלייך, או אפילו מישהי מקצועית שתוכל לעזור לך לזהות את החוזקות שלך ואת המקומות הזוהרים שלך, כי בוודאי הם קיימים.
מקווה שהמילים יתנו קצת כוחות לדרך.
אז ככהekselion

לדעתי את לא צריכה לחשוש כלל מהנושא הזה

כי קודם כל אני דיי בטוח שכולם כמעט ולא זוכרים כלום מהבגרות שלהם, אחרי שנתיים -3 שוכחים הכללל 

אני עשיתי 5 מתמטיקה ושהגעתי למכללה 4 שנים אחרי הבגריות - לא זכרתי כלוםםם ברמה של אפילו 3 יחידות זה גבוה בישבילי. 

חוץ מזה, העובדה שלא הרפית והמשכת כנגד כל הקשיים דווקא מלמדת עליך דברים חיובים -שאת לא נשברת את ממשיכה ומתאמצת להשיג את המטרה לא משנה כמה זה קשה. זה משהו שלא קיים אצל הרבה אנשים.

ואני גם בטוח שיש הרבה חבר'ה שלא כ"כ אכפת להם מההישגים של המדויטת בבגרויות.

כי תכלס זה ממש לא מה שמשקף חכמה.

מבחינתי למידה לבגרות זה סתם למידה כמו תוכי וההוכחה היא שאחרי כלום זמן הכל נשכח.

בקיצור את ממש לא צריכה לראות את זה כפגם אלא אדרבא כיתרון.

בהצלחה

אני חושבת מה שבאמת חשוב- זה לא הציון. זה לא כמה שכל יש.נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך כ"ב באייר תשפ"א 19:28
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך כ"ב באייר תשפ"א 19:22
אדם - יראה לעיניים
ה'- ללבב.

כי החיים עצמם
הנישואין עצמם
מורכבים רק ממידות טובות ולב טוב.
זהו.
כל השאר זה שטות.

ויש אנשים שיש להם ציונים מאה בהכל
אבל הם דפוקים ביחסי אנוש
ואין להם חברים
ואף אחד לא נהנה איתם באמת
כי הם "חכמים" כאלה, ו"מצליחנים"
שצריכים להרגיש תמיד "גאונים"
אבל הם חסרים את העיקר. את הלב טוב והמידות.

בגלל זה
אני מאד מאד התלבטתי לפני החתונה
כי גם אני לא טיפוס זוהר ומוצלח
לא הכל אני יודעת (פה אני רושמת הרבה, זה לא אומר כלום בחיים. כלום.)
ויש דברים, שאני יודעת שאחרים מסתכלים
בתור דבר ש "איך את לא מבינה"

וזה גם היה לי מד- למי רצה אותי באמת
לא לפי הציונים שלי
או היכולות של השכל שלי.

מי שהתפעל מהמידות, יותר מהציונים שלי
והיה חשוב לו הפנימיות- זה היה לי סימן
שאני בכיוון נכון
ואיתו המשכתי.
(וטוב איתו המשכתי.)

נ.ב , מקריאה פה- זיהיתי פה חוזקות שלך-
אומץ (לשאול ולגלות על עצמך דבר כזה לכאורה "מביש"- דורש אומץ לב!)
כנות - את כותבת בכנות, בגובה העיניים
יושר
הערכה- את יודעת להכיר את הדרך הארוכה שעשית, ולשים לב שדברים נרכשים אצלך בעמל.
האם את יודעת להוקיר את עצמך? על המסלול המפותל שעשית? אם עדיין לא, את מוזמנת להתחיל...;)
חריצות והתמדה - את לא מוותרת לעצמך, והנה הצלחת להשיג דבר, בעמל רב. זאת יכולת אדירה.
יש מי שפורש באמצע מהמירוץ הזה- ואת המשכת. בלי להתייאש או לזלזל ביכולות שלך.
ומגיע לך יישר כח !

אין ספק שתצליחי, יש לך איכויות ומעלות!
ומי שלא ייראה אותם- זבש"ו

מצרפת לך קישור נוסף
בוודאי - לקראת נישואין וזוגיות
קודם כל איזה כיף שב"ה את מוצאת חןתפוחית 1
זה אומר שאת כמכלול מיוחדת, ושהלימודים לא מה שקובע את האיכות שלך.
לדעתי אם זה ככ השפיע עליך אז כן כדאי לשתף מי שאת בקשר טוב איתו. הרי כל חוויה משמעותית אחרת בטח היית משתפת. אבל לשתף כתובנה ולא כנקודת חולשה שיש להתבייש בה.
אני מסכים עם הכותרתכלי פשוט
יש איזה משוואה גרועה כזאת ואפילו טיפשית שנוהגת בעולם שמה שהרבה פעמים גורם לבנות להצליח או לא להצליח בדייטים זה קשור פחות בהישגים ויותר בתכונות מולדות חיצוניות,
ומה שהרבה פעמים גורם לבנים להצליח או לא להצליח בדייטים זה אם יש להם כישורים מאוד ספציפיים כאלה ואחרים. שלרוב גם זה מולד.

ככה שלרוע המזל מי שנולדה עם תכונות חיצוניות (מילים מכובסות למראה חיצוני ועוד) הרוויחה, ומי שנולד עם כשרונות מולדים מסוימים הרויח גם.

ככה זה העולם שלנו. מאוד שיוויוני
קראתיחיים של
ומנסיוני בחיים אני יכולה להגיד לך שלא דווקא אלה שהצליחו בלימודים הצליחו בחיים.
וביותר נכון- אין קשר בין הצלחה בבית הספר, להצלחה בחיים.
לי לא כזה משנה...נראה.לאחרונה
מבחינתי מה שחשוב זה אמא טובה, שיודעת לתת תשומת לב לילדים ולנסוך בהם בטחון עצמי. לא משנה לי מה הציונים שלה. לא צריך תעודה בשביל להתבגר...
יש דברים יותר חשובים מ'אני יעשה' או 'אני אעשה'.

לא לעשות מהתעודה סיפור. יש מספיק אנשים עם שכל שמבינים שהעיקר הנשמה ולא הציונים וההישיגים.
במה את עוסקת היום?advfb

לומדת מקצוע של תעודה ועובדתאנונימי בלנ"ו
ואיך את מרגישה ביחס לזה?advfb

מורכב..אנונימי בלנ"ו
זה עדיין מנהל אותי
זאת נראת לי נקודה משמעותית שדורשת בירורadvfb

העבר פוגש אותך (בצורה כזאת או אחרת) בהווה, יום יום - גם לפני שאת יוצאת להכיר בחור חמוד שימצא חן בעיניך ואת בעיניו. השלימות העצמית שלך והתחושה הטובה שלך עם עצמך היא קודמת לכל קשר שיש לך. בעצם מדובר פה בדבר בסיסי יותר - הקשר שלך עם עצמך. איך את חיה עם עצמך איך את בקשר אם עצמך.

זה בטח נשמע מפחיד.. אבל איפה שהסיכון נמצא - נמצא גם הסיכוי.

אולי כדאי לסרטט את זה.

- מה המבט האידיאלי שכדאי לי להתסכל בו על עצמי? מהו המבט שיחזק אותי ויעשה לי טוב? מה המבט הנכון עבור ההערכה שלי כלפי עצמי? 

- איך אני מגיעה למבט הזה? איך אני מתרגלת אליו? בניית דימוי עצמי הוא תהליך, זה לא קורה ברגע..

כיווני מחשבה חשובים. תודה רבה לך.אנונימי בלנ"ו
בכיףadvfb

אם את הולכת לכיוון של טיפול מקצועי תבחני את האמון שאת נותנת במטפל במהלך הטיפול. זאת עבודה אישית.

המטפל הוא רק מי שמעלה את הדברים למודעות שלך, את הבחירה ואת התהליך את עושה עם כל המשמעותיות של זה.

בהצלחה!!

וואי, אוף, היה לי כואב לקרוא.מדרשיסטית20

(זהירות, השתפכות לפנייך ;)

אני אגיד לך מה. בקטע הזה מערכת החינוך עושה עוול.

המערכת בנויה בצורה כזו שכולם צריכים להגיע לאותם יעדים בדיוק, כולם נמדדים על פי משהו מסוים מאוד בצורה מסוימת מאוד.

כאשר המציאות היא שהעולם מורכב מכלל נפשות שונות, כל נפש והכוחות והחולשות הייחודיים שהיא באה איתם לעולם, לא ניתן למדוד נפש אחת מול האחרת כי כל אחת יוצאת מנקודת מוצא לגמרי אחרת וכל מסלול הוא ייחודי ואישי. זה כמו להשוות שולחן לתפוז. זה פשוט לא על אותה סקאלה. לדאבוננו, המערכת בנויה בצורה כזו של יישור קו- כלומר כלל הנפשות צריכות להגיע לאותן יעדים בדיוק. ככה שמישהי שאלופה בכישורים חברתיים, בכישורי אומנות וכו' וכו' אבל לא מצליחה בלימודים-מבחינת המערכת היא לא טובה מספיק. וזה פשוט שקר.

מי שלא מצליח בלימודים הוא לא בהכרח כישלון, יתכן שפשוט החוזקות שלו נמצאות במקומות אחרים.

(מה גם שאני מאמינה שלכל אחד יש דרך אחרת להטמעת חומר לימוד-כגון שמיעה, לימוד עצמי, שינון, חברותא וכו'. ויתכן שגם פשוט לא מצאת עדיין את הדרך המדויקת לך).

ב"ה העולם הרבה יותר רחב מהעולם של מערכת החינוך, כדי לרכוש מקצוע ולהצליח בו את לא חייבת להיות עם כישורי למידה.

(יעידו עשרות דמויות מוכרות ומוצלחות שלא צלחו את מערכת החינוך)

למה אני חופרת וכותבת את כל זה?

כדי להתחנן בפנייך שלא תעזי למדוד את עצמך על פי ההצלחה שלך במערכת החינוך.

אני לא מכירה אותך, אבל אני יכולה להגיד בוודאות שיש לך כל כך הרבה אור וטוב וכישרונות שאת מביאה איתך לעולם.

העולם זכה בך, בעלך יזכה בך.

וזה לגיטימי לחלוטין שיש בך גם חסרונות (זה חלק מהקונספט של היותנו בני אדם;), אבל שלא תעזי להפוך את זה לחזות הכל.

כי זה פשוט לא.

ואי... טיפול. הכי טיפוללב אוהב
עבר עריכה על ידי לב אוהב בתאריך כ"ב באייר תשפ"א 20:36

שיטת נלפ יכולה ממש לעזור! 

יכול להיותהפי
בגלל שאת קשה עם עצמך בזה ולא מקבלת את החלק הזה בתוכך ..
את חושבת שלא יקבלו אותך .. זה לא בהכרח נכון .
אגב - בכל תחום בחיים לא רק בלימודים
אם אני אהיה קשה עם עצמי .. אני יחשוב שכולם רואים אותו דבר בי..
אך אם אני יעשה שינוי עם ההרגשה שלי כלפי אותו נושא.
זה יחולל פלאים.

בהצלחה נשמה
תודה רבה לכל אחד ואחת!!אנונימי בלנ"ו
אני רק אגידsomeone
עבר עריכה על ידי someone בתאריך כ"ג באייר תשפ"א 01:55
שלפחות לי, ראש ריאלי זה בכלל לא נקודה קריטית. זניח ושולי ביותר.
ומי שזורק בחורה נפלאה רק כי היא לא כ'כ ריאלית, לא ריאלי בעצמו.
אישה אוהבת ומפנקת ומשקיעה שווה פי אלף מאישה ריאלית שפחות...

אני חושב שהבעיה היא שאת חושבת שמה שאת מחפשת בגבר, גם הוא מחפש בך. זה לא נכון בכלל. נשים בדכ מחפשות גבר שהן תוכלנה להעריץ, את חושבת שגם הוא מחפש את זה ואז הנקודה הזאת תוריד מההערצה שלו אלייך וממילא הוא לא ירצה אותך. אבל גברים כמכלול לא מחפשים כלל להעריץ, הם מחפשים הערצה. והרבה גברים נרתעים דווקא מנשים חכמות בגלל זה...
מותר הערה קטנה-ברוקולי

חכמה וריאליות לא תמיד מילים נרדפות
נכון. בכוונה השתמשתי במושג ריאליsomeone
כי היא יכולה להיות חכמה בהרבה דברים אחרים.

"חכמת נשים בנתה ביתה" אינני חושב שזה מדבר על מהנדסת בניין...
חחחח יפהadvfb

תשני מבט, למפרע ובהווה..ד.

המחשבה ש"בחורים יברחו ממך", אם הם ידעו שעברת מבחנים בחריקת שיניים - היא מחשבה שהיתה יכולה להיות מצחיקה, אם לא שזה מצער כי כך את רואה את זה..

הבעיה הראשונית לדעתי, היא, לא עצם הנושא. אלא זה שאת עדיין סוחבת את הענין כמדד למי שאת.

זו טעות. יש לך כעת הזדמנות לתקן אותה.

הרי את אומרת שאת מסתכלת על העבר, אז יש לך בושה (בגלל הענין הזה).

מצוין - תסתכלי על העבר, ותתקני את המבט הזה.

תאמרי לעצמך, נכון שבתיכון שמו דגש על הלימודים, כי זה מה שעושים שם. אבל זה ממש לא העיקר. אז היה נראה לך שכן, כעת תביני שלא.

את בשום אופן לא תהיי בגלל זה תמיד "מוקד לרחמים וחסד"... מה פתאום. הכל מתחיל מזה שכך תקעת לעצמך בראש....

את נמדדת  לא לפי הלימודים. נישואין זה לא אקדמיה..  את לפי אישיותך.

לפי הכתיבה שלך - יש לך רמה מעולה של התבטאות. גם מידות טובות. זה חשוב הרבה יותר מציון כלשהו. 

אני מכיר אנשים שלא עשו מבחני בגרות, או שהשלימו מאוחר יותר אחרי שעשו בצורה שטחית - והם מוכשרים ביותר, חלק ממש גאונים.. 

על כן, תתבונני למפרע בדברים טובים שהיו בך, שאינם רמת לימודים. מידות טובות, הנכונות למאמץ וכו'. תסתכלי על זה, תראי את הטוב שבך, גם למפרע. זה במקום "תחביב" שאת חושבת שאולי היה עוזר להעצים אותך.

לגבי לימודים ספציפית, אם תרצי לימודי המשך, תמיד יש אפשרות לשיפור ציונים וכד' לקראת זה. לא מסובך, ולא עם הלחץ של כיתה בבי"ס.. ואגב, גם הרמה הלימודית יכולה להשתפר. יש כאלה שאגב השלמות, גילו שהם דווקא יכולים ללמוד היטב כשזה לא לחץ של בי"ס.

זה ממש לא "חור שיש בך" - ובוודאי שמי שהצליחה בלימודים, זה עוד לא עושה אותה "מוצלחת וזוהרת"..

אני חושב שאין שום ענין לדבר עם בחורים על קושי שהיה לך בלימודים... אם מגיעים לשיתוף בכל מיני עניינים, אפשר כבדרך אגב לשתף שהיית צריכה להתאמץ הרבה ובתיסכול שמגדירים במסגרת  מסויימת לפי רמת ציונים..

אבל ה"רמה" שביחס לבחורים, אינה קשור לזה. הם הרי משוחחים איתך. יכולים להתרשם מרמת השיח...  לפי הכתיבה שלך כאן, נדמה לי שזו רמה יפה מאד.

ולגבי עצמך - לא זה "מגדיר את האדם". וגם "הבנה וחוכמה" אינם בהכרח פעל יוצא של "ציונים".. יש אנשים עם הבנה וחוכמה, שחסרות להם ידיעות שונות.

תבחרי בעז"ה מקצוע להמשך, תלמדי בנחת, תשלימי פערים נדרשים, הכל בנחת. תפסיקי לחלוטין לשפוט את עצמך לפי קנה מידה כזה.

הצלחה רבה..

..הללויה~
נשמה♡
את בוחרת מה יעיד עלייך ומה לא~

אני גם כן הייתי מאוד חלשה בלימודים, אצלי ההורים כן התרגשו מכך- אך לא היה תקציב לתיגבורים
התעודת בגרות שלי גם כן מגוונת, וכנראה אאלץ לשפר ציונים לפני קבלה ללימודים.

אני בוחרת להתמקד בבן אדם שאני
עשה לי רע במשך כל השנים שהכל טענו שהציונים הם שיקוף של מי שאני וביטוי לכך, כי הרי אני וגם את כלכך הרבה מעבר לזה

לקראת סוף התיכון שחררתי. לא נתתי לקצב שמכתיבים לי להוליך אותי, כי הרגשתי שזה מזיק לי.

גם אם לא עשית זאת הכל בסדר♡
את טובה! את יכולה!
ונכון, זה דבר שימשיך ללוות (אני לקראת לימודים ובגלל ציונים נמוכים לא אוכל להתחיל בשנה הבאה כמו שתיכננתי. לצערי.)
אבל את צריכה להתמקד בדברים שאת טובה בהם! ואני בטוחה שיש לא מעט כאלה!

בהצלחה נשמה♡
אני כאן, בפרטי, לכל דבר ועניין באהבה~
אני רואה שכתבתהיום הוא היום
שהבגרות לא באמת מגדירה הכל ומשפיעה על החיים בצורה דרמטית.

אז גם את מבינה שלימודים זה לא הכל.

לדעתי זו חוויה שכואבת לך וזה משהו שכדאי לשתף. העיקר שתדעי שזו לא בהכרח בעיה מי יודע מה. הצלחת לכתוב פה ברמה גבוהה אז כנראה שיש לך אינטילגנציה לא רעה. כלומר, שזו חוויה מסויימת אבל לא באמת משהו כזה קריטי בזהות שלך. בעיקר חוויית חיים.

שילוב זה לא לילדים הכי מתקשים. יש הרבה שמתקשים הרבה יותר ומקבלים פי כמה עזרה.

...ה' ישמור
אם לבחור אכפת מהציונים שלך, כנראה שהוא לא בשבילך. באמת העיקר הוא הבן אדם שעומד מולך. אני אישית הרבה יותר מעריך אנשים שעבדו קשה וחרקו שיניים גם אם קיבלו ציון נמוך מאשר אנשים שדברים כאלה באים להם בקלות. המאמץ הוא מה שמעיד על האדם ולא התוצאה הסופית. חזקי ואמצי!
בלת"קהָיוֹ הָיָה

זה נראה שהשורש של הכל נעוץ בהסתכלות שלך שסיכמת במשפט האחרון - שזה כל החיים, ההבנה והחכמה...

וכיוון שכך את תופסת את זה, את מרגישה חור משמעותי בחיים שלך מבחינת הידע שלך, חור שבעינייך הוא לא רק תוספת קושי ב"להסתדר" בחיים, אלא שמהווה עבורך חיסרון בך עצמך. מה שגורם לך גם חוסר בביטחון העצמי וגם הרגשה שאת מטעה בחורים שתופסים אותך בצורה מסויימת למרות ש"יש בי חיסרון כל כך נורא".

לדעתי זו תפיסה לא נכונה. ברור שחלק משמעותי באדם הוא ההבנה והחכמה שלו, אבל זה ממש ממש לא מוכרח להיות מוגדר דווקא במסגרות שאנחנו מכירים היום. כל כך לא.

יכול להיות שאת לא יודעת גיאומטריה או אלגברה או אנאעארף, אבל יש לך יכולת הבנה גבוהה, שיש לך חכמת חיים, שיש לך נפש עמוקה ותפיסה רחבה. יכול להיות כל כך הרבה "הבנה וחכמה" שאת מבורכת בהם, ולא קשורים לכל אותם מבחנים שחרקת בהם שיניים או נכשלת.

אני בטוח שאם תשתחררי לרגע מהסיבוב האוטומטי של הצוואר לכיוון החלק החסר דווקא, ה"קפיציות" הזו שגורמת לנו להימשך ולהתבחבש במה שחסר בנו, ותביטי נוכחך, ישר, אל עצמך פנימה בכנות, את תגלי מאגרים של מעלות שיש בך. ולא, אני לא מדבר על מעלות שלא קשורות לנושא, "פרס תנחומים".. מסוג שמישהי תאמר שהיא לא חכמה ויאמרו לה "טוב, אבל את בעלת חסד...", אני מדבר על מעלות ששייכות למערכת הזו של החכמה של האדם, של תבונתו. אני בטוח שאם תסתכלי על עצמך בלי המבט הביקורתי וההאלהה של הלימודים הקלאסיים, תמצאי שיש בך הרבה חכמה ותבונה להציע. מה שכנראה מאפיין את עצמך כאדם הרבה יותר מאותם פרטי לימוד שאת לא בקיאה בהם.

אם כי, אני כן חושב שכדאי לשתף בזה את הבחור, בשלב כזה או אחר של הקשר, כמו שכתבה @ברוקולי - זה חלק מהחיים שלך, ממה שעברת, זה לא משהו "צדדי", אז כחלק מהקשר מתבקש שתדברו על זה. בנוסף גם יכולות להיות לזה השפעות על יכולות הפרנסה השונות, לכן לדבר על זה בוודאי כדאי. אבל ממש ממש לא ממבט של "חיסרון" שיש בך-עצמך חלילה או כל דבר כזה.

חזקי ואמצי

כתבת יפהחיים של
^^מישהו איתיאחרונה
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

אותי כל הקטע הזה מגעילשלג דאשתקד

גבר ואישה אמורים להיות שווים בזכויות וחובות. אף אחד לא אציל ואף אחת לא פייה בצרה. וכן להיפך.

כשאני פוגש - בכל הקשר החיים - אדם שצריך לכרוע ברך ולהתחנן, אני שואל את עצמי מה המשמעות של זה לטווח הארוך. כל תשובה שאענה שאענה על השאלה הזו - לא מתאימה לנישואין...

להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

ההתעמלות שצעירי ישראל עוסקים בה בארץ ישראל וכו'intuscrepidam
זה לא תורני, זה לאומי או לכל הפחות רוחניות חיצונית, אבל אני לא בטוח על ההגדרות האלה.

וזה לא שזה תורני להתעמל, בפועל לא נהוג ללכת לחדר כושר

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה
איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין

ומאושרים. ואשרי השדכן!

תודה! אמןגלויהאחרונה
ממש!!
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה
רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb

מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.

מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.

הרהורים בנושא..

ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".

דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.

לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.

בדיוק. הם בזוגיות קבועה, גרים יחד וכו.מרגול

השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)

לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.

בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.

הגיוני? כן.

האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא. 

אולי יעניין אותך