יש מתנדבים בקהל?שושיאדית
מישהו מכאן מתנדב/ת פעיל/ה /התנדב/ה פעם בארגון חסד כלשהו?

מי? ואיפה?

איזה חלק אהבתם בהתנדבות?

מתי הרגשתם סיפוק גדול במיוחד?

היו דברים/תובנות שהועילו לכם בחיים המעשיים?מהם?

תודית לכל העונים🤗
ושנזכה תמיד להרבות תורה וחסד בעמ"י!!!

אניחיים של
-פעם הייתי מדליקה נרות בכל יום שישי בבית אבות סיעודי.
לא ככ הבנתי למה עשינו את זה.. אבל מאמינה שזה הכניס ענין לאנשים שם
- בתקופה אחרת התנדבתי בבית אבות אחר, היינו מגיעות ומדברות עם הזקנות.
- היום אני במתנדבי רכב של עזר מציון

הרגשתי הכי טוב עם ההתנדבות בבית אבות כשהיינו באות ומדברות עם הזקנות. אבל זו היתה תקופה קצרה.

במערך רכב אני לפעמים מרגישה מיותרת. לדוג' אני מעבירה מבני ברק אוכל למשפחות חולים, הולכת לאסוף, מתרוצצת בעיר, והמשפחה בקושי פותחת לי את הדלת ולא מבינה מה אני רוצה מהם...
או שחילקתי לאחרונה ערכות התעמלות לקשישים והם כזה... אוקי ומה אנחנו אמורים לעשות עם זה??
הרגשתי פסיכית.

ואוו איזה יופי! לגבי התנדבות ברכב...שושיאדית

זה באמת מבאס...

לפעמים באמת יש אנשים שלא יודעים איך להכיל את העזרה והסיוע שהם מקבלים.

עונהכבתחילה
התנדבתי בכיתה ז', ח', ט' בארגון בשם "מפעל חסד" שמחלק ערכות לשבת לחולים בבית חולים. ההתנדבות לא נעשתה במסגרת 'מחויבות אישית' לבגרות- כי לא הייתי צריכה לעשות שעות בכיתות האלה. התנדבתי כי רציתי, וגם המשכתי בחופשים.
ירדתי מההסעה כל שישי בבי"ח, קיבלנו ערכות שתלמידי ישיבת ההסדר בעיר הכינו, בכל ערכה יש- יין קטן, נרות, חלות, כיסוי לחלות, טישו חתוך, ברכון וממתק קטן. התפקיד שלנו(הלכתי עם חברה) היה לעבור במחלקות, חדר חדר, ולהציע למאושפזים יהודים את הערכות לשבת. מדובר על ביח מעורבב עם הרבה בני דודים..

מה אהבתי? לפגוש אנשים, להציע להם את הערכה שמקשרת אותם ליהדות. לאפשר לדתיים להעביר את השבת 'כמעט' כמו בבית.

הרגשתי סיפוק גדול במיוחד כשהיו מסורתיים שרצו ערכה ובזכותנו הדליקו נרות שבת.

בחיים המעשיים כשהייתי מאושפזת במחלקת יולדות אחרי שילדתי לא קיבלתי ערכה אבל זה בגלל שילדתי בקורונה והיה אסור מבקרים חוץ מהבעל.. אבא שלי דאג להשיג לי אבל רציתי לפגוש את המתנדבות ולהעביר חוויות.
התנדבות מבורכת ממש!שושיאדית

מרגש...

אגרא דתעניתא צדקתא (שופרות)רב שמואלאחרונה
סֵדֶר תַּעֲנִיּוֹת כֵּיצַד, מוֹצִיאִין אֶת הַתֵּבָה לִרְחוֹבָהּ שֶׁל עִיר, וְנוֹתְנִין אֵפֶר מִקְלֶה עַל גַּבֵּי הַתֵּבָה, וּבְרֹאשׁ הַנָּשִׂיא וּבְרֹאשׁ אַב בֵּית דִּין, וְכָל אֶחָד וְאֶחָד נוֹתֵן בְּרֹאשׁוֹ. הַזָּקֵן שֶׁבָּהֶן אוֹמֵר לִפְנֵיהֶן דִּבְרֵי כִבּוּשִׁין, אַחֵינוּ, לֹא נֶאֱמַר בְּאַנְשֵׁי נִינְוֵה, וַיַּרְא הָאֱלֹהִים אֶת שַׂקָּם וְאֶת תַּעֲנִיתָם, אֶלָּא (יונה ג) וַיַּרְא הָאֱלֹהִים אֶת מַעֲשֵׂיהֶם, כִּי שָׁבוּ מִדַּרְכָּם הָרָעָה. וּבַקַּבָּלָה הוּא אוֹמֵר (יואל ב) וְקִרְעוּ לְבַבְכֶם וְאַל בִּגְדֵיכֶם:

Mishnah Taanit 2:1

סדר תעניות כיצד. בשבע תעניות אחרונות קא מיירי:

Bartenura on Mishnah Taanit 2:1:1

את התיבה. הארון שספר תורה מונח בו, כלומר כלי צנוע היה לנו ונתבזה בעוונינו. ולמה לרחובה של עיר, לומר, צעקנו בצנעה בבית הכנסת ולא נענינו, נבזה עצמנו בפרהסיא ברחובה של עיר:

Bartenura on Mishnah Taanit 2:1:2

אפר מקלה. אפר שרפה. ומשום דעפר נמי אקרי אפר תנא אפר מקלה, דהכא צריך שיהיה אפר ממש כדי שיזכור הקב״ה עקידתו של יצחק וירחם:

Bartenura on Mishnah Taanit 2:1:3

על גבי התיבה. משום דכתיב (ישעיהו ס״ג:ט׳) בכל צרתם לו צר:

Bartenura on Mishnah Taanit 2:1:4

ובראש הנשיא וכו׳ והן עצמן אינם נוטלים, כדי שיתביישו יותר, לפי שאינו דומה מתבייש מעצמו למתבייש מאחרים:

Bartenura on Mishnah Taanit 2:1:5

דברי כבושים. דברים שכובשין לבו של אדם להחזירו למוטב:

Bartenura on Mishnah Taanit 2:1:6

ובקבלה. בדברי הנביאים:

Bartenura on Mishnah Taanit 2:1:7

סֵדֶר תַּעֲנִיּוֹת כֵּיצַד, מוֹצִיאִין אֶת הַתֵּבָה לִרְחוֹבָהּ שֶׁל עִיר, וְנוֹתְנִין אֵפֶר מִקְלֶה עַל גַּבֵּי הַתֵּבָה, וּבְרֹאשׁ הַנָּשִׂיא וּבְרֹאשׁ אַב בֵּית דִּין, וְכָל אֶחָד וְאֶחָד נוֹתֵן בְּרֹאשׁוֹ. הַזָּקֵן שֶׁבָּהֶן אוֹמֵר לִפְנֵיהֶן דִּבְרֵי כִבּוּשִׁין, אַחֵינוּ, לֹא נֶאֱמַר בְּאַנְשֵׁי נִינְוֵה, וַיַּרְא הָאֱלֹהִים אֶת שַׂקָּם וְאֶת תַּעֲנִיתָם, אֶלָּא (יונה ג) וַיַּרְא הָאֱלֹהִים אֶת מַעֲשֵׂיהֶם, כִּי שָׁבוּ מִדַּרְכָּם הָרָעָה. וּבַקַּבָּלָה הוּא אוֹמֵר (יואל ב) וְקִרְעוּ לְבַבְכֶם וְאַל בִּגְדֵיכֶם:

Mishnah Taanit 2:1

וגם עתה. טעם וגם רוצה לומר אם לא תשובו לפני באו גם עתה אחרי באו אני מזהיר בכם שתשובו ואמר עתה כי קרוב היה עת באו בהנבא הנביא כמו שאמר כי בא יום ה' כי קרוב:

Radak on Joel 2:12:1

ובצום ובכי ובמספד. בנראה להכניע הלבבות ושיראו איש את חברו צם בוכה וסופד ויכניע לבבו אם לא שב מעצמו:

Radak on Joel 2:12:3

וקרעו לבבכם ואל בגדיכם. אם תקרעו לבבכם ותסירו ממנו כל מחשבה רעה אינכם צריכים לקרוע בגדיכם כמו שאדם קורע בגדיו על הצער והצרה:

Radak on Joel 2:13:1

כי חנון ורחום הוא. כן מדותיו כמו שכתוב בתורה שהוא מנחם על הרעה לשבים וכן כתוב וינחם ה' על הרעה אשר דבר לעשות לעמו:

Radak on Joel 2:13:2

מי יודע ישוב. יש מפרשים מי יודע אולי ישוב האל יתברך ונחם ואעפ"י שאמרנו כי ממדותיו הוא שנחם על הרעה ואין ספק בזה אעפ"י כן אם רבו העונות לא ינחם עד שיענש מעט או רב לפיכך אמר מי יודע או יהיה פירושו מי שיודע דרכי התשובה ישוב ונחם האלהים על הרעה הזאת ויונתן תירגם מאן ידע דאית ביה חובין יתיב מנהון ויתרחם עלוהי:

Radak on Joel 2:14:1

תקעו שופר בציון קדשו צום. וגו' בפרשה הזאת גילה הנביא שעוד יבא על יהודה וירושלם חרבן אחר, ועליו אמר שנית תקעו שופר בציון כי תקיעת השופר היא להזהיר העם על ביאת האויבים וכמו שאמר אם יתקע שופר בעיר ועם לא יחרדו (עמוס ג, ו) אם תהיה רעה בעיר ואמר שיקדשו צום ויקראו עצרה וענין העצרה היא מה שזכר מיד (טז) אספו עם קדשו קהל קבצו זקנים אספו עוללים ואפילו יונקי שדים יתקבצו שמה וכדי שיהיה האבל כולל אפילו החתן יצא מחדרו וכלה מחופתה כי כולם יתענו וכולם יהיו באסיפה ויבכו היונקי שדים לרעבונם והגדולים יכנע לבבם לבכייתם ואפילו החתן שמוטל עליו לשמח את אשתו אשר לקח הוא וכלתו יבכו ויתענו, אמנם בירושלמי דתעניות דרשו יצא חתן מחדרו זה הנשיא וכלה מחופתה זה אב בית דין דבר אחר יצא חתן מחדרו זה ארון וכלה מחופתה זו ספר תורה, (יז) וגם הכהנים הנגשים אל השם בין האולם ולמזבח יבכו ויאמרו חוסה השם על עמך ואל תתן נחלתך לחרפה למשול בם גוים, ואי אפשר לנו לפרש אל תתן נחלתך לחרפה למשול בם גוים כי אם על הגלות הארוך הזה אשר אנחנו בו לחרפה בידי אדום, ולפי שנתפזרנו בעמים רבים בזה הגלות לכן אמר למה יאמרו בעמים איה אלקיהם, והיטיב לומר הרב רבי אברהם בן עזרא שאין נכון לבכות בהיכל השם ומפני זה אחשוב אני שהבכיה הזאת בגלות היתה שבכו העם והתאבלו בגלותם כל כך מהשנים ובכו הזקנים כי נאסף כבודם והעוללים שפורש אין להם ויבכו הכהנים על כי נכרת מבית השם מנחה וזבח ותמיד בגלותם יאמרו בתפלותיהם חוסה השם על עמך ואל תתן נחלתך לחרפה למשל בם גוים בגלותם למה יאמרו בעמים איה אלקיהם כמו שאמר בשירת האזינו (דברים לב, לז) ואמר אי אלהימו צור חסיו בו.

Abarbanel on Joel 2:15:1
עונהבייניש נח
מי? ואיפה?
אני מתנדב בנופשון בקרני שומרון.
מבלים שבת עם ילדים (עם צרכים) מיוחדים בתפקוד נמוך... משחקים איתם מריצים אותם מאכילים מקלחים... ומחזירים אותם שמחים נקיים ומותשים להורים.

איזה חלק אהבתם בהתנדבות?
את רוב החלקים בהתנדבות אני אוהב, יש שם הרבה שמח. השבירת שיגרה. עצם העזרה לאחר והטיפול בו

כמאת תמיד כשאתה מחזיר את החניך להורים, לפעמים גם מקבל חיבוק מהחניך

אדם לא יכול להישאר במקום של לימוד תורה לבד. הוא צריך לשלב בו גם עשיה טובה. יש רגעים שאני מרגיש שאני כבר לא יכול ללמוד ואין לי כוח כי פשוט הרבה זמן לא עשיתי ותרמתי (בין בנופשון ובין במקומות אחרים)
מרגש!!שושיאדית

התובנה ממש נכונה. 

בנוסף ללימוד תורה, חשוב מאד גם ליישם אותה ולראות במציאות את הערכים אותם לומדים.

חלוקתCherry
ארגזי מזון לנזקקים בשיטת 'הנח דפוק וברח' כדי לא ליצור חוסר נעימות למקבלים.

כשהייתי צעיר יותר זו היתה בשבילי אטרקציה לא קטנה😁

קרה שפתחו במקרה בדיוק כשבאתי להניח, או ששאלתי עובר אורח בחדר המדרגות איפה גר פלוני והסתבר שזה הוא... ואז אתה זוכה לברכה הגונה ומבין שעשית משהו משמעותי.

למדתי שהחזות החיצונית לא מעידה הרבה, ושקשיים כלכליים יכולים לפקוד כל אחד, ולפעמים זה בהחלט מפתיע..
הוו! סוף סוף תפסתישושיאדית

אחד שנוהג בשיטה הזו...

בתחילת הקורונה ממש, כשהיינו בבידוד, העירייה נתנה לכל המשפחות המבודדות (אז, עוז היינו בערך 20 משפחות... ממש בהתחלה) משחקים עוד כל מני מרעין בישין מתוקים...

והניחו לנו את זה מאחורי הדלת בשיטה הזו "הנח דפוק וברח"

הארגזCherry
עם מארז השוקולדים הפתוח?

כן.. הוא פשוט נפל במדרגות, זה הכל
ואאוו איך ריגשתם! - אז עכשיו אענה שושיאדית

ברשותכם כמובן

מי? ואיפה?

אני, עם אמא שלי, בעזר מציון. בשילוב הרווחה וגם במערך הרכבים המתנדבים, העברת תרומות מח עצם, הרבה שליחויות ובמהלך הקורונה היו עוד המון פרטים קטנים, בבתי חולים, אצל קשישים ואנשים עם צרכים מיוחדים.

איזה חלק אהבתם בהתנדבות?

אוהבת מאד, את החלק של ההתנדבות ברכב, הרבה פעמים מכירים אנשים חדשים, משוחחים, מעודדים, משמחים, נפרדים לשלום ומתברכים, הרבה מהחולים\ אנשים שהיו צריכים עזרה שלנו ברכב, שומרים איתנו על קשר יום יומי, גם היום, ממש נחמד להעביר זמנים של נסיעה, בעשיית חסד עם אנשים

במהלך הקורונה כמתנדבת מחלימה, יצא לי הרבה לבקר בבתי קשישים, לתת להם אוכל, ועל הדרך קצת לעזור במה שהיה צריך... היתה סבתא חמודה ששמחה מעל ומעבר, ברכה אותי בלי סוף וסיפרה לי שהיא מחכה שאבוא, כי הקורונה הביאה אותה למצב של בדידות... היא סיפרה לי ממש בדמעות את כל מה שהיא מרגישה, איך היא חווה את המצב ולמה ומי היא מתגעגעת...

התרגשתי מאד, והרגשתי סיפוק גדול, שכ"כ עזרתי לה

התובנה הגדולה ביותר, שמתעצמת מיום ליום בעקבות ההתנדבות שלי, היא ש"אהבת חינם" ו"חסד" הם מושגים שצריכים להיכנס בשגרה אצל כל אדם ואדם, רק כך תבוא הגאולה ברחמים. כשעמ"י עוזרים זה לזה ואוהבים זה את זה.

ויה"ר שנזכה תמיד להיות מהנותנים! ❤

יפה מאוד! כל הכבוד לךנוגע, לא נוגע
רעיון טוב לשרשור.
כל הכבוד לכל המתנדבים!
"לבי לחוקקי ישראל המתנדבים בעם ברכו יהוה"
ווואו כל הכבוד לךבייניש נח
סיפור המזל והשכלValidit(ch)yאזט
סיפור המזל והשכל.

יש סיפור ישן (לא עתיק), על המזל והשכל. את מן הסתם גם כן שמעת אותו בילדות. הסיפור מספר על השכל והמזל שהלכו לטייל - השכל הלך על המדרכה, כי היה לו שכל, והמזל הלך על הכביש, הוא אמר: זה בסדר, יש לי מזל. באה מכונית ראתה את המזל, וסטתה מהר אל המדרכה, כדי לא לדרוס את המזל. ואז השכל נדרס.

אבל זה סיפור שהוא לא נכון, מי שסיפר אותו לא היה לו מזל ולא היה לו שכל. לא היה לו שכל, כי אם היה לו שכל הוא לא היה מזלזל בו. ולא היה לו מזל, כי אם היה לו מזל, הוא לא היה מזלזל בשכל.

אלא הסיפור הוא קצת יותר מורכב, והוא הולך ככה:

השכל והמזל הלכו למקום שבו מחלקים את השכל. מחלקים שם גם מזל. אלו שמחלקים את השכל הם רואי חשבון, ואלו שמחלקים את המזל, זה נקרא: טועמי מזל. כמו טועמי יין. נותנים קודם את מנת השכל המתאימה, ואז עם מנת השכל המתאימה, מי שמגיע בתור שלו צריך לרקוח מרקחת באמצעות מנת השכל שקיבל, ובהתאם לזה הוא מקבל מנת מזל מתאימה. בחדר המתנה, יש תרגילי חימום - צריך לבחור מרקחת לפני קבלת השכל, כדי שידעו את מנת השכל המתאימה.

אז השכל לקח לעצמו ספל קפה, כי הוא אמר שזה ישמור אותו ערני. המזל מזג לעצמו גביע יין, לברך עליו את ברכת המזל. המזל אמר לשכל, שאם הוא יברך את ברכת המזל - הוא יצליח, ולכן זה משתלם מבחינה אסטרטגית. השכל אמר שזה בסדר - ממילא אין לו מזל. השכל הציע למזל להכין קפה - זה יתרום לדעתו, לסגולות הנדרשות בדלפק הקבלה. המזל אמר לו שזה בסדר, ממילא יש לו מזל.

ובכן, הגיעו לחלוקת השכל. ראו איזה הכנה אירגן המזל, עם יין משובח, והמזל קיבל שכל סוג אא. בא השכל עם קפה דל, ונתנו לו שכל סוג ג.

עברו הלאה לחלוקת המזל. רקח המזל מרקחת, טעמו, ובעיקר הרגישו את היין, ואמרו לו שיקבל מזל סוג ג. אמר להם המזל, איך זה יכול להיות? אני מזל, יש לי שכל סוג אא, וגם יין משובח. ואתם נותנים לי מזל סוג ג? אמרו לו - תראה, אתה ברכת ברכת המזל - אתה כבר יודע להסתדר. אבל אתה קיבלת את זה לפני החלוקה. אז מה לא מסתדר לך? בא השכל, עם הקפה הדל, נתנו לו מזל סוג אא. אמר להם השכל: תראו, אתם אולי מנסים לעשות את עצמכם נחמדים - אבל אני יש לי שכל. איך עם נתונים כאלה אתם נותנים לי מזל סוג אא? אמרו לו - תראה, הנתונים זה לא קובע בחלוקת המזל. אתה יש לך שכל, אתה תדע להשתמש בנתונים בשכל כמו שצריך, המזל ממילא יבוא מעצמו.
סיפור נחמד 😁שושיאדית
זה קשור להתנדבות במאגרי מזל ושכל?
קצתValidit(ch)yאזט
זה בעיקר נועד להסביר לך משהו על גביע המזל.
מאת חבר גבירתך.
תודה
נחשב בשביל המחויבות האישית?חושבת בקופסא

באמת שהרעיון עצמו ממש מטופש בעיניי, כדי לקבל בגרות חובה להתנדב?

זה ממש מוציא את ההתנדבות מההתנדבות.

למחויבות עצמה התנדבתי בכמה מועדוניות לילדים עם קשיים שונים. (לא אפרט מחשש לחשיפה)

אבל במסגרת האולפנא התנדבתי פעם או פעמיים באגודת אפרת, וזה גרם לי להתעניין בוויכוח ה"בעד בחירה- בעד חיים" בארצות הברית וכמובן שאני בצד בעד החיים.

והייתה את ההגרלה של עזר מציון בכיתה ט' או י' (שממש לא השקעתי בה כי ידעתי שאני לא אצליח לגייס כמות משמעותית).

הייתי פעם בהתנדבות בבית אבות וזה היה הכי מביך. עם ילדים אפשר לשחק ולעשות שטויות, אבל זקנים הם באמת אנשים מבוגרים ומכובדים יותר ממני, וסתם הרגיש שהפרעתי להם כשהייתי צריכה לשיר שירי חנוכה או לחלק תפזורת מטופשת.

זה חלק מהבגרותשושיאדית
מעורבות חברתית.
לא חושבת שזה מטופש, אבל בהחלט המקומות שנותנים שם להתנדב... זה קצת לא מאד זורם...
גם אני במסגרת הזו התנדבתי בגמח שמלות... הבנות סתם עשו שטויות ולא מאד היו רציניות...
מ עוד, שלקחו אותנו כדוגמניות לשמלות😅 וזה נחשב לנו שעות התנדבות 🤣
אני לא חושב שזה מתופשבייניש נח
כשאנשים קופצים למים ומתנדבים הם מכירים את העולם הזה ואז לפעמים רוצים להמשיך בו.
אני נהנתי מההתנדבות אז עשיתי אותה שנתיים
זה לא היה תחת אירגון חסדהפי
ההרגשה היא של מתנה.
את מתנדבת אבל את מקבלת מתנה את מרגישה מועילה לעולם.
את מרגישה שהם נותנים לך הרבה יותר ממה שאת להם
זה שובר שגרה זה כיף .
😊שושיאדית
איזה כיף להרגיש כך בעשיית חסד!
התנדבתי בבית חינוך עוורים. הכנתי נערים עוורים לבגרויות והיהדי שרוט
שם אחד עוור מלידה שעשה 5 יחידות פיסיקה ומתמטיקה.
וואווונפש חיה.
והלוא דברים קל וחומררב שמואל
ומה מי שאינו עיוור ועושה עצמו כעיוור, אינו מת מן הזקנה עד שנעשה כאחד מהם, ומי שראוי לקבל ואינו נוטל, אינו מת מן הזקנה עד שיפרנס אחרים משלו.

אם כן הוא, מי שאינו עיוור ועושה עצמו כעיוור, וגורם לאחרים להיות כעיוורים, ונוטל מהם מה שראוי להם, אינו דין הוא שיהא כראשון לרעה. ומה הוא שעשה כן לעצמו בלבד, זה שעשה לעצמו ולאחרים, לא כל שכן הוא.
יואו! מיוחד!!שושיאדית
נשמע ממש מעניין!
את בעצמךפרח-אש
חחח אין מה להשוות אבל- 🙌🙌הרמוניה
טוב... אתן מדברות בקודים...שושיאדית
תרצו לתרגם לנו? 😁
זה פשוט. הרמוניה רוצה שאענה אבל לא עונה בעצמהפרח-אש

מישהו מכאן מתנדב/ת פעיל/ה /התנדב/ה פעם בארגון חסד כלשהו?
כן התנדבתי בכלמני

מי? ואיפה?
ראי את תשובה 1 עם קשישים ובגמח וכלמני 
איזה חלק אהבתם בהתנדבות?
לשמח אנשים את התחושה של הנתינה 
ברגעי שיא נניח בפרידות או בשלבים עם פרוייקטים גדולים יותר . או אחרי מצב שהיה קשה כי לא הצלחנו לתת ואז מצאנו פיתרון 
הרבה , הקשישים לימדו דברים מעניינים ובקישורים שונים שהשתמשתי בהתנדבויות אני משתמשת עד עכשיו כשחלקם לא ידעתי שהיה לי לפני 

עכשיו תורך הרמוניה

טובהרמוניה

גם התנדבתי בכל מיני...

אבל ההתנדבות שאני הכי מחשיבה וגם הייתה לי הכי מגוונת זה בשירות לאומי בעיקר בשנה הראשונה ובעיקר לארגן פרוייקטים קהילתיים שרואים אנשים נהנים, ויודעים שאתה אשכרה עשית את זה והקדשת זמן מהחיים שלך לעבוד על כל פרט ובשירות לאומי אתה בעיקר מרגיש של כולם כזה כאילו התפקיד שלי הוא נטו לעשות טוב בכל מקום שאני אלך, רק לשמח, רק אחרים, אין בכלל התרכזות בעצמי כמעט, וזה בא כל כך מרוכז- כאילו לא התנדבות פעם פה פעם שם אלא שנה שלמה... וואללה בפועל מה שאנחנו עושים בחיים זה לדאוג גם לעצמינו אבל גם להיות חלק מאחרים, לא לדאוג לעצמנו בשביל עצמנו, ולפעמים שוכחים את זה אז שנה אחת אולי תחזור לאיזון ותצא מעצמך ותוציא מעצמך עד שזה יהיה טבעי שזה הטעם בחיים ולא משהו אחר!

השנה השנייה שלי לא הייתה כל כך כזאת כי הייתה במשהו הרבה יותר ספציפי ופחות קהילתי, אבל בעיניי חסד זה בכל מפגש עם אנשים, לתת להם הרגשה טובה, להיות טובי לב, לוותר, להתחשב, להציע עזרה, להשאיר נקי אחרינו במקומות ציבוריים, לחשוב על מי שעובד מאחורי הקלעים (מי כמוני יודעת) על שוטפי הכלים, על מי שמסדר את הכיסאות, על כל אחד שלידך שעובד ועושה ואם אתה יכול להקל ממנו קצת אז למה לא להיות שותף

והתנדבות זה משאיר שממש מחבר אותך לחיים ואנשים שונים, והתרומה של זה זה שאתה נהיה מקצועי יותר בתחום מסויים... מי שמתנדב עם ילדים, או עם חנ"מ או עם חולים או עם קשישים או עם רווחה וכו' פשוט נהיה מבין בעניין

ואוו יישר כח!!!שושיאדית
לך ולפרח אש!
אין כמו להסיק מסקנות מדברים מועילים בחיים!!!
תודה!!הרמוניה

חחח לאהרמוניה

סתם

אני ופרח-אש היינו אחראיות על משהו... זה היה מרכזי בחיים שלנו אבל אין מה להשוות כי אני הייתי בזה רק שנה והיא הייתה בזה כמה שנים... והיא באמת נתנה לזה תנשמה וזה אפילו לא מתאר מספיק

אבל זה עדיין משהו משותף... 

מעניין מה עם זה עכשיו @פרח-אש דברי איתי אם יש לך מושג

פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר

מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?

יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.

האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?

תגיד אוצר החוכמההפי

תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים

באיזה הקשר זה פורום? 

זה קצת מצחיק אבלנקדימוןאחרונה

מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.

זו פרשנות בלבד.

ממש מושך אותי כל הנושא הזה של בניה ויצירהרק נשמה

עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר

יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?

פשוט להתחיל, בכל דרך, להשקיעזיויקאחרונה
מהאינטרנט בשלב א', ואחר כך תתקדמי לדברים ממשיים יותר
דייטיםאבוד
בנות תעזרו לי, אני לא מבין אני לוחם משוחרר נראה באמת טוב, אבל בנות פוסלות אותי סתם, מה קטע?
הפורום הלא נכוןארץ השוקולד

יש פורום לנו שנועד לזה.

לגופו של עניין, יש מגוון סיבות להחליט שכן או לפסול, לא הייתי מניח שהמראה היה הסיבה.

מוזמן לשאול בפורום לקראת נישואין וזוגיותפשוט אני..אחרונה
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך א' בטבת תשפ"ו 22:03

ו...

בנות הן לא בנים, תחליף דיסקט 🤭

פלאפון חדש. באיזה מחיר כדאי? מה היתרון של דגם יקר?מתיעצת28

אממ... מניחה שזאת שאלה קצת מצחיקה וילדותית כי זה כמו לשאול למה יש רכב שעולה 50K ולמה פרארי עולה 300K..

ובכל זאת.. אני רוצה לקנות סמארטפון חדש אחרי 5 שנים..  מה היתרונות לקנות ב2000 ולא ב1000/1500 ש"ח? ואולי בכלל כדאי חד"פ להוציא 3000 ש"ח?

השאלה מה חשוב לךפשוט אני..

לדעתי, לאדם הממוצע טלפון ב-1,000 ש"ח (מהדור האחרון של שיאומי למשל) יכול לספק את כל הצרכים +++. 

אבל אם למשל חשוב לך מצלמה מעולה, כזאת שתאפשר לך לפתח את התמונות שצילמת בלי שיראו שזה צולם בטלפון (כלומר בלי פיקסולים, מריחות וטשטושים), אז המחיר כבר קופץ פי כמה...

נתונים נוספים שאם הם חשובים לך, יכולים להשפיע על המחיר: עמידות למים ואבק, בהירות מסך (לנוחות צפייה באור שמש), עמידות לנפילות, זיכרון RAM (ככל שגבוה יותר - הטלפון יוכל לשרוד יותר משימות גם בלי להאט ולהיתקע), קליטה של דור 5 (מאז שיש לי דור 5 - אני כבר לא מחפש WIFI באף מקום, כי האינטרנט שלי במכשיר יותר מהיר מרוב הרשתות הביתיות), אפשרות לסים וירטואלי (בשביל להתחבר לחברות סלולר בלחיצת כפתור בלי צורך בסים פיזי, כולל למשל אם רוצים חבילת גלישה בחו"ל כמעט בחינם), טעינה מהירה, סוללה חזקה...

מכשיר שמצטיין בכל מה שכתבתי עכשיו, כנראה יעלה לפחות 3,000 ש"ח. אבל מי שלא חייב את כל התכונות האלה, בהחלט יכול לקנות מכשיר פשוט יותר.

נקודה למחשבה: מכשיר פשוט של היום שעולה רק 1,000 ש"ח, הרבה יותר משוכלל ומתקדם ממכשיר דגל שעלה לפני 5 שנים 3,000 ש"ח.

מצטרף לנאמרנפשי תערוג

הכל תלוי מה תרצי לעשות עם זה

לאחרונה קולגה רכשה את הדגם האחרון של אייפון הכי טוב.

עלה 7000+

שאלתי אותה מה הצורך, היא הסבירה שהיא מצלמת הרבה סרטונים לפרסום העסק שלה והיא חייבת שזה יהיה הכי טוב שיש

לעומת זאת.

אצלי התכונה הכי חשובה במכשיר סלולרי זה אינפרא אדום. לצורך שליטה במזגנים במקום עבודתי. לכן חיפשתי דווקא את התכונה הזאת. 

את חייבת להגדיר לעצמך מה אופי השימוש שלך בוזיויק

כי זה יכול להיות כלי זניח שאת לא נוגעת בו כמעט וזה יכול להיות מרכז היום שלך ללימודים / עבודה וכאלה.

אם למשל את מצלמת ועורכת סרטונים זה גם שיקול ובגלל זה כדאי לחשוב עם עצמך מה הפונקציות שחשובות לך ומה התקציב.

כמו שכתבו כולםפצל"פ

זה תלוי למה את משתמשת...

וגם לכל חברה ודגם יש יתרונות וחסרונות

אני מציע לך אם את באמת פחות מבינה ומכירה את העולם הזה של מפרטים של פלאפונים וההבדלים ביניהם

אז פשוט תכתבי מה השימושים שאת עושה בפלאפון וכמה מהם במקביל

אם בא לך אז יכולה גם לומר איזה מכשיר יש לך עכשיו ומה את מרוצה ולא מרוצה ממנו ככה יהיה מקום להשוואה וידעו לתת לך יותר מדויק

אם יש לך גם חברה של פלאפונים שאת רוצה רק מהם אז תכתבי

מה הצורך?משה

מכשירי ביניים (1500+) מספיקים לדעתי לרוב השימושים. אני עצמי מסתפק במכשיר ביניים שקניתי בפסח של 2021 ועבר מאז קצת שדרוגי תוכנה קצת יותר מורכבם (כן, בניתי לו רום !). הוא אחלה ומשרת אותי יפה לבינתיים.

קנית בסוף גלאקסי כלשהו אבל אל תשאלומתיעצת28

נמחקה לי כל היסטורית הצטאים בווצאפ במכשיר *הישן* .. ואחרי דו שיח ארוך עם הצאט GPT/גמיני נראה שאין לי שום גיבוי... מצד שני אם להיות רציונלית מה כבר איבדתי? הודעה ממשהי מהעבודה שמארה לי כמה אני מיוחדת.. נראלי נחיה.. 

תתחדשי🤗 ומעכשיו את מקפידה לגבות את הדברים בסלולריפ.א.

שלך באופן שוטף 

תתחדשי! נשמע לא קריטי בכללזיויק
"הודעה ממשהי מהעבודה שמארה לי כמה אני מיוחדת.. "יוני.ו.אחרונה
נשמע די מבאס לאבד חחח
כתיבה ברשתות חברתיות: מה אתם אומרים עלחסדי הים

הכלל לא לכתוב למישהו ברשתות החברתיות אלא אם כן הייתי אומר לו את זה בפנים או שדווקא המרחב נותן לבן-אדם אפשרות להביע את דעתו באמת מה שהוא לא יכל לעשות בפנים של הבן-אדם?

איזה צד עדיף.

תמיד עדיף לבחור באופציה הראשונה.בנות מרכלות עלי

זה מונע מהמצב להדרדר למקומות לא נעימים.

הבעיה שזה מונע יצירתיות וכנות.חסדי הים

יש צד טוב שאפשר להתבטא ככה, כשאתה ממש לא מול השני.

השיקול שלך מאוד רציני, וזה יכול למנוע הרבה דברים לא נעימים.

קשה להכריע.

ברור לי, צריך להיזהר מאוד במה שכותבים, אבל אולי לא יותר מדי.

כלל נחמדזיויק
נראה לי רחוק מאד ממה שהולך שם
דווקא פנים מול פניםהפיאחרונה
יותר קל לי
חברים - אלו שצופים מדי פעם בסרטים\סדרותשפיכת לב

כמה הייתם מוכנים לשלם עבור שעת וידאו, עבור מעבר על כל התוכן וסינון המקומות שבהם יש בעיה של צניעות (נניח שניתן לבחור מידה - עירום, בגדי ים, או גם מקרים גבוליים יותר כמו שמלות לא צנועות וכד') חותך ומסדר את הקובץ הסופי לצפייה?  אני מדבר פר שעה (נניח לסרט שאורכו שעה וחצי: אני מוכן לשלם 2 שח).

לא הבנתי מה השאלהבנות בזות לי

אתה שואל כמה היינו מוכנים לשלם בכדי שיצנזרו לנו סרטים? אם גוי היה עושה את זה.. הייתי משלם הרבה.

בטח לא 2 שקל..

בעיתונות הכתובה פתרו את הבעיה בצורה יותר חכמהפ.א.

במקום לצנזר ולשפר את בעיות הצניעות בעיתונות החילונית, יש עיתונות המותאמת לציבור הדתי.  

נראה לי מוזר לצרוך תוכן ומדיה עם בעיות צניעות גם אם יש מי שיחתוך וידביק וינקה את מה שמפריע. 

אם זה חותך לגמרי את החלקים הבעייתיים..בנות בזות לי

ולא רק מצנזר בקטע של להסתיר, אז אולי יש בעיה אחרת של עצם הסרט והתוכן שלו. זה כבר דבר אחר..

לא הבנתי כלוםכְּקֶדֶם
ומרגיש לי לא מתאים בכלל 
אם הייתי צופה, הייתי משלם אלף שקל לכלחסדי הים
דקה, אבל הכסף זה גם סיבה לא לצפות.

יש גם בעיה של אלו שצופים כדי לסנן, אבל אולי אתה מתכוון אם איזה אלגוריתם.

הבהרה חשובהשפיכת לב

מדובר כמובן על סרטים או סדרות שבגדול הן 'נקיות', אבל לפעמים יש פתאום כמה שניות של בעיה.

הסינון מתבצע ע"י AI ולא ע"י שום אדם יהודי וכד'.
השאלה הייתה האם מבחינתכם הייתם משקיעים סך מסוים שעבור כל סרט או פרק שאתם צופים - תוכלו לשים אותו בתוכנה שתעבור על כולו ותחתוך את המקומות הבעיתיים.

אם זה נקיהרמוניה

גם מבחינה רעיונית אז כן

אבל הרבה פעמים סרטים אפילו בלי קשר לחוסר צניעות לא תואמים את הלך הרוח של יהודי.

נ.ב

המטרה של סרטים היא לא לשרוף את הזמן או להוות ריגוש אלא ללמד דרך חוויה

כי זה גם ככה מחנך מהדלת האחורית... אז צריך לראות שזה עונה גם על זה 

וזה מסובך, לכן הפיתרון הוא כמו שכתב @פ.א. 

הייתי קוראת לזה נקודות למחשבה/ מסר, אבל לימוד?נפש חיה.
חינוך בעיניי הוא לא דרך סרטים ודומיהם
למה?הרמוניה

סרט זו חוויה חזקה ולכן זה כלי שאפשר לרתום אותו לקדושה את לא חושבת?

אנשים הולכים לסרטים, להצגות, כדי להתענג, להתנתקפ.א.

לשעתיים מטרדות היום יום, מלחצים ודאגות.

הולכים לקולנוע או צופים בבית בסרט, יוצאים להצגה,  כדי להכנס לזמן קצר לעולם אחר.  ההפוגה הזו מעניקה למוח "מנוחה" מרעשי הרקע של המציאות.

לפעמים אנחנו נהנים אפילו מסרטים שגורמים לנו לפחד או לבכות. זה קורה כי המוח שלנו יודע שזה "רק סרט" 🙃

מי מחפש לקבל שעת חינוך בצפייה בסרט?

לשם כך יש שיעורים ולימודים.

אני חשבתי על סיבה אחרתנפש חיה.

סרט הרבה מחצין דברים ומציג אותם בדו מימד ולפעמים תלת מימד חזותי

יש נושאים יפים וחשובים שמעבירים אותם בסרט,

עדיין הדיבור ןהעומק שבשיח או לימוד אמיתי מתוך ספר, נותן מימד אחר שא"א להעביר בצורה שטחית וצבעונית

נראלי שמסר או תוכן אמיתי או רעיון זה דבר שצריך עיבוד או שיח עמוק, לא דרך רדודה

שתעביר אותו

או תתיימר לחנך איתו  

..הרמוניה

בסרט יש יתרון שאין בלימוד מספר וכן להיפך.

זה כמו סיפור רק בצורה משודרגת וחיה יותר. בעיניי אין רע בלשלב... כל עוד הסרט חיובי.

ולאו דווקא בתור שעת לימוד, גם בשביל העשרה.

..הרמוניה

בין אם תרצה ובין אם לא הסרט מעביר מסרים, ובצורה הכי חזקה שיש... שאגב המטרה שאתה מתאר לענ"ד לא אידאלית בכלל. זה לברוח מהמציאות. אבל אם כבר, אז לפחות שיהיה משהו יחסית מועיל ולא מזיק. (מסייגת שאין בעיה בעיניי שיציאה לסרט תהיה שעת בילוי מדי פעם, אבל שוב שזה יהיה סרט חיובי)

מנסה להבין אותך - למה את מתכוונת לברוח מהמציאות?פ.א.

בניגוד למדיום ויזואלי שבו הכל מוגש לנו "מוכן", הקריאה דורשת מאיתנו להיות שותפים ליצירה. כששוקעים בספר טוב ומעניין, אנחנו בונים בדמיון שלנו את הדמויות, את תיאור המקומות, המוח שלנו הוא זה שמפיק את הסרט מהמילים הכתובות. וממש נכנסים למציאות המתרחשת בספר, ומתנתקים זמנית מהמציאות סביבי בזמן שאני שקוע בספר.  

וכשעוצרים באמצע קריאת ספר וחוזרים אליו כעבור יום/יומיים, שוב צריך להכנס למציאות המדומיינת של העלילה. 

התכוונתי לגבי המטרה של הצפיה.הרמוניה

סרט יכול למלא בהשראה, להעשיר וללמד כמו ספר, אבל אם המטרה היא להסיח את הדעת מהמציאות אז משהו במציאות לא תקין. אלו שתי מטרות שונות. לא קוראים או צופים רק בשביל להפעיל את הרגש ולכבות את השכל... מסכים?

המטרה היא הנאה נטו, בילוי חברתי נעיםפ.א.
הולכים לסרט, להצגה בתיאטרון , להופעה של אומן מוכשר, כדי להינות. כדי לגוון את השגרה של עבודה, בית, נסיעות. אנחנו מחפשים רגש. בין אם זה לצחוק מכל הלב, להתרגש עד דמעות, או פשוט להתפעל מיצירה טובה.

וככה גם מספר טוב.

נראה לי מרחיק לכת להגדיר יציאה לסרט שנהנים ממנו, ובעקבות כך התנתקות לשעה/שעתיים, כבריחה מן המציאות. 

אין בעיה עם בילוי מדי פעםהרמוניה

כי המטרה מוגדרת, כמו שמכניסים מנוחה בלו"ז אבל זה לא מה שהיה נשמע שאמרת. חוץ מזה גם בילויים צריכים להיות כשרים, ותאמין לי שאין בזה אמצע בד"כ... או שזה חיובי וממלא, או שזה מוריד.

חזרתי לקרוא עכשיו את התגובה מאתמולפ.א.

אכן אפשר היה להבין ממני משהו אחר ממה שהתכוונתי

אז אני בא להדגיש שאני מדבר על יציאה לבילוי מידי פעם כדי להינות מהפנאי ולא כדי לברוח ממציאות חיים, מצרות ובעיות. 

אוקייהרמוניהאחרונה
לא ברור לי איך זה יעבודברגוע
אתה תוריד את הסרט בצורה לא חוקית ואז תצנזר אותו בעזרת התוכנה שלך? אתה הרי לא יכול לצנזר את הסרטים/סדרות כשהם באתר המקורי שלהם (רימון אולי כן יכולים).
המקום שלכם בעולםזיויק

הוא קיים בכלל? הוא ברור לכם?

יהיה ברור אי פעם?

איך אחרים רואים את המקום שלכם?

זה למעשה תפקיד? שליחות? כישרון?

רק מי שהבין את השאלה שיענה. תודה 🙂

אולי הבנתי, אז-הרמוניה

אין לי "מקום" בעולם... אני כאן כל רגע שה' מחליט שאהיה כאן, כל רגע מחדש. 

שליחה, כל מה שיש לי זה מה', ממה שהוא נותן לי משתדלת לתת.

אחרים רואים את מה שאני באמת מכוונת. כשאני מצליחה באמת לכוון ולהיות בתודעה של מה שכתבתי לפני- אנשים רואים את זה, זה ממש כאילו "שם ה' נקרא עליך ויראו ממך". יראת כבוד כזו.

אבל לא תמיד אני ככה, וכשאני פועלת ממניעים אגואיסטים זה ניכר.

זה לא יוצר פיזור? לא עדיף מיקוד? יש דבר כזה בכלל?זיויק
תלוי אולי בסוג האנשים? איך הקב"ה עובד עם היצורים שברא?
לא, כיהרמוניה

אין לנו תפקיד אחד בעולם חוץ מלעשות את רצון ה' ולהתקרב אליו.

וזה כן בא ביחד עם מודעות עצמית, לראות מה הכלים שה' שם לך.

אם זה יכולת לשמח אנשים, אם זה לימוד שאתה צריך להפיץ... מבינים את זה לפי מה שקורה איתך, אתה יודע במה אתה טוב, ועדיין כל פעם ה' שם אותך בסיטואציה אחרת, כל רגע בפני עצמו. 

יכול להיות שאתה אדם תוסס ואתה יודע איך להשתמש בזה לטוב אבל עכשיו ה' רוצה אותך בפקק ולראות איך אתה מגיב ואם תתעצבן. זה מלא דברים. המגמה היא אחת.

בלבלתזיויק
כי אישרת שבאופן כללי יש מיקוד בתכונה, גם אם יש יוצא מן הכלל.
התכונה היא לא המיקוד בעינייהרמוניה

היא הדרך, לא המטרה. 

מי שמתקבע על התכונה שבעיניו היא התפקיד שלו עלול לחטוא לעיקר.

הטלת כאן פצצהזיויק

כי תמיד חשבתי שכישרון ויעוד קשורים זה לזה.

תוכלי לבאר את כוונתך?

אין לי כוחהרמוניה
בעיהזיויק
😆
היעוד שליoo

ברור לי מאד

לעשות טוב לעצמי ולאחרים

ללמוד ולהשתפר מיום ליום

אני לא מוטרדת ממה אנשים אחרים חושבים על התפקיד שלי

את התפקיד שלי רק אני קובעת ושאחרים יתעסקו בתפקידים שלהם

זה לא יעוד של כל אחד?זיויק
חשבתי יותר בכיוון של משהו ממוקד: לדוגמא חסד, רפואה, שליחות ציבורית, יצירה, חינוך, ביטחון, קדושה וכאלה
זה יכול להיותoo

יעוד של כל מי שרוצה בזה

לא רואה צורך לתחום את תפקידי לתחום מסוים 

לגמרי הבנתי את השאלה. עונה:די שרוט

בסוף, זה תלוי במינון של כמה אתה צורך. כי אם תגזים אתה בסוף תמצא את עצמך בחמש לפנות בוקר מתעורר ליד פח זבל עם גרביים שהם לא שלך.

ככה זה בחיים. צריך לקבל אותם כמו שהם. כל ניסיון להתכחש להם נועד לכישלון. כי מה הם החיים אם לא צבר אירועים שמפריעים לנו לישון?

מתברר עם הזמן-יש כיוון אבל רק ה' יודעהרשפון הנודד
אם רק ה' יודעזיויק
אז איך אתה גם יודע?
אני יודע את הכיוון לפי מה שאני מבין ומרגישהרשפון הנודדאחרונה

אבל בסוף מה יקרה איתי בפועל זה רק ה' יודע ומוביל

לשבור הרגלים קבועיםזיויק

יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?

כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.

איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?

ההובי של חייoo

לשנות הרגלים רעים

ליצור הרגלים טובים

כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל

ממליצה על ספר כוחו של הרגל

הוא מסביר את הרעיון של

טריגר- פעולה- תגמול

איך להיפטר/ ליצור הרגל

אמיתי? זה קל לך?זיויק
אחפש את הספר
לשנותoo

או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך

הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו

לא אוהבים תהליכים

וזה גורם לקושי בהשגת דברים

אני כן אוהבת תהליכים

מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות

לרוב גם נהנת מהדרך

לכן בעיניי זה לא קשה

אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים

נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
עם זאת זה מאתגר תסכימי איתי
כןנפש חיה.אחרונה
לאט לאטנפש חיה.

ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר

ללכת בצעדים קטנים 

ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע

תהיי ספציפית?זיויק
וזה עזר?
אשתדלנפש חיה.

לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות

ופירט איך לעשות את זה צעד צעד

זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.

לגבי הצעדים הקטנים-

נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז

קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)

לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)

כשהייתה לי מטרה גדולה

השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....

היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי

רק צריך לרצות

ולעשות משהו קטן בכיוון. 

תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג

ומוסיפים כמה שיכולים

אולי יעניין אותך