כן יאבדו!!!חיים ביטון

החמרה במצבו של אריאל שרון

הערב מדווח המרכז הרפואי שיבא בתל השומר כי "ביומיים האחרונים מסתמנת החמרה במצבו של ראש הממשלה לשעבר". בין הרופאים המטפלים בשרון רופאים המומחים בטיפול במחלות זיהומיות
מיטל יסעור-בית אור ורוני סופר

מצבו של ראש הממשלה לשעבר, אריאל שרון, הוחמר - כך מדווח הערב (יום א') המרכז הרפואי שיבא בתל השומר. בהודעה שנמסרה נאמר כי "ביומיים האחרונים מסתמנת החמרה במצבו של ראש הממשלה לשעבר. הרופאים המטפלים בו מדווחים על הרעה בתפקוד הכליות ועל אגירת נוזלים בגופו".

מנהל בית החולים שיבא, פרופ' זאב רוטשטיין, סרב למסור פרטים רפואיים על מצבו של שרון, אך ציין רק כי "שרון מקבל את הטיפול המקסימלי שניתן לתת, אנחנו עושים עבורו הכל".

בדיקות שנעשו לשרון מצביעות על שינויים שחלו ברקמת המוח. רופאי בית החולים "שיבא" בתל השומר ממשיכים לערוך בדיקות על מנת לאבחן מה גרם לשינוי במצבו. הרופאים מעדכנים את משפחת שרון באופן שוטף. בין הרופאים המטפלים - בשרון רופאים המומחים בטיפול במחלות זיהומיות. גורם בכיר בבית החולים אמר כי הפגיעה בכליות לא נגרמה מסיבה של אי ספיקה כלייתית וככל הנראה גם לא בעקבות זיהום.

חצי שנה ללא הכרה
שרון עבר שבץ, הוא מורדם ומנותח במוחו / רוני סופר ושני מזרחי
ראש הממשלה הוכנס לחדר הניתוח כשהוא סובל מדימום מסיבי במוחו לאחר שעבר אירוע מוחי משמעותי. הוא הורדם ומונשם. סמכויותיו הועברו לממלא מקומו, אהוד אולמרט. מקורביו: "המצב קשה. אנו מתפללים שניתן יהיה לעצור את הדימום. מנסים לשמור על אופטימיות, אך המצב לא נראה טוב"
לכתבה המלאה

מקורביו של שרון, אינם מתכוונים לנסוע בשלב זה לבית החולים. "בני המשפחה אומרים שמדובר בבדיקה אחת מתוך רבות אשר נמצאו בה סימנים לא טובים. הם אינם סבורים שמדובר במצב קיצוני. לנו לא נותר אלא להתעדכן ולעקוב". ליד מיטתו של ראש הממשלה לשעבר נמצאים בניו גלעד ועומרי וכן מספר מצומצם של חברים קרובים. בשלב זה נתון שרון לטיפול רפואי אינטנסיבי. "לא נותר לנו אלא לקוות שהרופאים יצליחו לשפר את מצבו. לא נואשנו מהאפשרות שהוא ישתקם", אמר אחד ממקורביו.

ניורולוג: אפשרות לכישלון בתפקוד הכבד או פגיעה בכליות

מנהל המחלקה הנוירולוגית בבית החולים אסף הרופא, פרופסור מרטין רביי, הסביר שלפי הסימנים שמתארים בבית החולים תל השומר, יש אפשרות שמדובר בכישלון בתפקוד הכבד או בפגיעה בכליות, שנגרמה משינויים בלחץ הדם. "אם הכבד לא פועל טוב נגרמת בצקת. אם הכליות נפגעות כל מערכת דילול הרעלים נפגעת וזה משפיע על כל המערכות כולל המוח. שרון חשוף לזיהומים, משום שהוא מונשם, לכן יכול להיות שזה מזיהום חיצוני".

לדבריו, ניתן לטפל בכל אחד מהגורמים להידרדרות במצבו של שרון, על ידי דיאליזה במקרה של פגיעה בכליות או על ידי מתן חלבונים במקרה של פגיעה בכבד. עם זאת הוא העריך שההתדרדרות במצבו של ראש הממשלה לשעבר לא מנבאת טובות. פרופ' רביי הוסיף שמכיוון שבתל השומר ציינו שבדיקות מוח הצביעו על שינויים ברקמת של שרון, הדבר יכול לנבוע מהצטברות נוזלים או מבצקת במוח.

מומחה אחר בנוירוכירורגיה אמר כי הסימנים המתוארים מצביעים על תחילתו של כשל רב מערכתי, המסכן גם את תפקוד הלב והריאות. לדבריו, סיבוך כזה היה צפוי לאור מצבו של שרון כשהוא מחוסר הכרה, מונשם ומורדם.

אושפז לראשונה ב-4 בינואר

ראש הממשלה אושפז ב-4 בינואר בעקבות שבץ מוחי קשה ומאז הוא שוכב בבית החולים חסר הכרה. הסימנים הראשונים למשבר הרפואי הגיעו כבר בחודש דצמבר, כאשר שרון עבר אירוע מוחי קל והובהל ל"הדסה". האירוע הוביל לסדרת בדיקות ולאישפוזו של ראש הממשלה למשך כמה ימים. זמן קצר לאחר מכן כינסו רופאיו של שרון מסיבת עיתונאים בה הודיעו כי במהלך האשפוז נתגלה בליבו מום מולד, והוא שגרם על פי החשד לאירוע המוחי הראשון. הרופאים קבעו גם כי על שרון לעבור צינתור שגרתי בלבו כעבור מספר שבועות, אולם ראש הממשלה עצמו לא נותר תחת השגחה במשכנו בירושלים, ועמד על כך שיחזור לביתו בחוות השקמים.

הצינתור נקבע לראש הממשלה ליום חמישי, ה-5 בינואר. יממה קודם לכן שרון עדיין עסק בפעילות שגרתית אולם בשעות הערב חש ברע ובסביבתו החליטו לפנותו מיד לבית החולים "הדסה" בירושלים. תחילה נשקלה האפשרות לפנותו לבית החולים "סורוקה" בבאר שבע אשר נמצא קרוב יותר לחוות השקמים, אולם בסופו של דבר התקבלה ההחלטה על ירושלים בשל העובדה שצוות הרופאים הירושלמי מכיר היטב את תיקו הרפואי של ראש הממשלה.

שרון הגיע אל בית החולים והוכנס לחדר הניתוח , בעקבות דימום רב במוחו. במשך שבע שעות עמלו המנתחים על עצירת הדימום וההידרדרות במצבו של ראש הממשלה. במהלך הימים הבאים עבר שרון מספר בדיקות סי-טי ושני ניתוחים נוספים , ובסופו של דבר נותר מצבו קשה אך יציב. השיפור היחסי, לעומת הימים הראשונים, לא שינה את העובדה שהכרתו של ראש הממשלה לא שבה אליו ולמרות נסיונות הרופאים להעירו באופן הדרגתי, הוא נותר במצב של תרדמת.

בפברואר שוב הדרדר מצבו של ראש הממשלה, הפעם בעקבות נמק שהתגלה במעיו. ראש הממשלה נותח במשך ארבע שעות ובניתוח נכרת חלק המעי שגרם לנמק. מאז הניתוח נמשך אשפוזו של שרון וצוותים רפואיים של אחת ממחלקות השיקום בבית החולים תל-השומר אף הגיעו לצורך התייעצות בנוגע לטיפול שמקבל ראש הממשלה ולשיקום העתידי.

חמישה חודשים אחרי האירוע המוחי הקשה, הועבר ראש הממשלה לשעבר לאשפוז במחלקה לשיקום נשימתי במרכז הרפואי "שיבא" בתל השומר.  

(23.07.06, 19:10)

רויטרס,

יום ראשון, 23 ביולי 2006, 19:56 מאת: רויטרס,

רופאיו של רה"מ לשעבר מדווחים על הצטברות נוזלים, שינויים ברקמת המוח ובעיות בתפקוד הכליות. בדיקות נערכות ע"מ לקבוע את מצבו

מצבו של ראש הממשלה לשעבר אריאל שרון, המאושפז בבית החולים "שיבא" בתל השומר, הוחמר ביומיים האחרונים. את המידע מסרו רופאיו של שרון. לטענת הרופאים, שרון סובל מהצטברות נוזלים בגופו ובעיות בתפקוד הכליות. בהודעה שיצאה מבית החולים נאמר עוד, כי בדיקות מוח הצביעו על שינויים שחלו ברקמת המוח. משפחתו של שרון מיודעת באופן שוטף ומלא על מצבו, והיא נמצאת בקביעות ליד מיטתו במחלקת שיקום נשימתי בבית החולים.

הרופאים עורכים סידרת בדיקות על מנת לאמוד את הנזק ולאבחן את השינויים שנערכו. זאת, על מנת לקבוע לו טיפול הולם. מקורביו אמרו לגלי צה"ל, כי לא נשקפת סכנה מיידית לחייו.

שרון נמצא בתרדמת מאז הארבעה בינואר השנה, לאחר שלקה בשבץ מוחי שני בתוך כשבוע. הוא עבר סדרת ניתוחי ראש קשים ביותר, ומראשית אשפוזו ועד עתה אינו בהכרה, ומונשם על ידי מכונת הנשמה. רופאים בכירים שאינם קשורים בטיפול בו העריכו, שניתן להגדיר את מצבו כ"וגטטיווי" ("צמח").

ביומיים האחרונים מסתמנת החמרה במצבו של ראש הממשלה לשעבר, אריאל שרון. שרון אושפז לפני יותר מחצי שנה לאחר שאיבד הכרתו בשבץ מוחי.
כתב ערוץ 7

המרכז הרפואי שיבא תל השומר, המטפל כיום בראש הממשלה לשעבר אריאל שרון השוכב בחוסר הכרה כבר יותר מחצי שנה, דיווח כי הרופאים המטפלים בראש הממשלה לשעבר מדווחים על הרעה בתפקוד הכלייתי ועמה צבירת נוזלים רבים בגופו. בדיקות מוח עוקבות מצביעות על שינויים שחלו ברקמת המוח של שרון.

רופאי בית החולים עורכים בשעות אלו בדיקות נוספות על מנת לאבחן במדויק את הגורם לשינוי במצבו של שרון ולטפל בהתאם. משפחת שרון מיודעת באופן שוטף ומלא לשינוי במצבו ונמצאת בקביעות ליד מיטתו.
מקורביו של ראש הממשלה לשעבר מציינים כי על פי דברי עמרי שרון, בנו של ראש הממשלה לשעבר, מצבו של אביו לא חמור כמו שמשתמע מהודעת בית החולים.
לפני יותר מחצי שנה לקה אריאל שרון בשבץ מוחי קשה, ערב לפני ניתוח מתוכנן שהיה אמור להיערך בלבו. עיקר הנזק שנגרם למוחו של שרון היה באונה הימנית של מוחו. במהלך הטיפול בשרון במחלקה לטיפול נמרץ בבית החולים הדסה עין כרם בירושלים נערכו במוחו של שרון שמונה ניתוחים מורכבים לניקוז נוזלים ולשיקום הנזק שנגרם כתוצאה מן השבץ.

רק שלא יעצרו אותך על זה...אנונימי (פותח)
אשקרה לגמרי!!!חיים ביטון
זה מה שקורה למי שרק מעז לגעת בא"י!!!!!טוב כמו עכשיו!
ימח שמו וזיכרו!!
מי זוכר אותו בכלל??????????????נופניק אבלפניך
אני...אנונימי (פותח)אחרונה
לפי דעתכם:שמיניסט באמ"ש
האם צריך להקים תנועת נוער בגרעין שנכנס לתוחמת הצפונית ב"רצועת עזה"?
הנחשון יוצא לטיולים עם כל הסניף?אנונימי (פותח)
תלוירעות שרהאחרונה

בנטיעות וכזה נראה לי שכן

במחנה יש משהו נפרד

אני צריכה פעולה פיגוזית על תפילהאחי אהוביה

יש למישו אולי?

קצת יותר פרטים, גברת תותחיתימח שם עראפת

לאיזה גיל, איזה חלק שקשור לתפילה?

אשמח גם..אנונימי (2)

כיתה ד..

על החשיבות של להתפלל מנחה בסניף..

אצלנו אחרי המפקד כל שבט מתפלל לבד והרבה חניכות לא ככ שותפות במקרה הטוב יושבות בשקט במקרה הרע גם מדברות ואז יוצא שמי שמתפללת כביכול מפסידה כי היא לא בענינים.

רוצה פעולה מפוצצת כזאתי על תפילה ולמה חשוב שיגרה אותם להתפלל..

לכיתה ואחי אהוביה

חלק ממערך בת מצוה

באמת להעביר להם את ההרגשה שתפילה זה לא עול, זה לא עוד משימה מעיקה שצריך לסמן עליה וי.. 

צ'אט ג'יפיטיזיויק

להלן מערך שיעור של חצי שעה בנושא תפילה, המיועד לנוער דתי בכיתה ו' ומחולק לשלושה חלקים של 10 דקות כל אחד. המערך מותאם לגיל ולרקע הדתי של התלמידים, תוך שימוש בשפה פשוטה ופעילויות קצרות וממוקדות:

חלק ראשון: פתיחה והיכרות עם הנושא (10 דקות)

מטרה: לעורר עניין ולחבר את התלמידים לנושא התפילה.  

דקה 1-2: שאלה פותחת  

שאל את התלמידים: "מה אתם מרגישים כשאתם מתפללים? משהו מיוחד או אולי משהו שקשה לכם בזה?"  

תן ל-2-3 תלמידים לשתף בקצרה (30 שניות לכל אחד).

דקה 3-5: סיפור קצר  

ספר סיפור קצר על חנה מהתנ"ך (שמואל א', פרק א'): "חנה התפללה בלב שלם לבקש בן, והתפילה שלה הייתה כל כך חזקה שהיא ממש דיברה עם ה' כמו עם חבר."  

שאל: "מה אתם חושבים שהפך את התפילה שלה למיוחדת?"

דקה 6-10: דיון קצר  

שאל: "למה לדעתכם חשוב להתפלל? מה זה נותן לנו?"  

עודד תשובות כמו: קשר עם ה', שקט בלב, תחושת תמיכה.

חלק שני: הבנת התפילה דרך פעילות (10 דקות)

מטרה: להמחיש את המשמעות של התפילה בצורה חווייתית.  

דקה 1-2: הסבר קצר  

אמור בצורה פשוטה: "תפילה היא כמו שיחה עם ה'. לפעמים אנחנו מבקשים, לפעמים מודים, ולפעמים סתם רוצים להרגיש קרובים."

דקה 3-8: פעילות קבוצתית  

חלק את הכיתה ל-3 קבוצות קטנות.  

תן לכל קבוצה משימה:  

קבוצה 1: כתבו 3 דברים שהייתם מבקשים בתפילה.  

קבוצה 2: כתבו 3 דברים שהייתם מודים עליהם.  

קבוצה 3: כתבו 3 דברים שמרגישים לכם קרובים ללב בתפילה (למשל: שיר, מילה או רגע).

כל קבוצה מקבלת דף ועט, ויש להם 5 דקות לעבוד יחד.

דקה 9-10: שיתוף מהיר  

נציג מכל קבוצה משתף בקצרה (30 שניות לקבוצה).

חלק שלישי: סיכום וחיבור אישי (10 דקות)

מטרה: לעזור לתלמידים לקחת את הנושא איתם ליום-יום.  

דקה 1-3: דבר תורה קצר  

אמור: "בתפילה אנחנו לא רק מדברים, אלא גם מקשיבים. כמו שכתוב בתהילים 'קרבת אלוקים לי טוב' – כשאנחנו מתפללים, אנחנו מתקרבים לה'."

דקה 4-7: פעילות אישית  

תן לכל תלמיד דף קטן וכתוב עליו: "כתבו משפט אחד שהייתם רוצים להגיד לה' בתפילה שלכם היום."  

תן להם 2-3 דקות לכתוב בשקט.

דקה 8-10: סיום מעודד  

אמור: "כל תפילה חשובה, גם אם היא קצרה או פשוטה. נסו השבוע להתפלל משהו קטן מהלב שלכם."  

סיים בשאלה: "מי רוצה לשתף את המשפט שלו?" (רשות, לא חובה).

הערות למנחה:

שמור על אווירה קלילה ומכבדת.  

התאם את הקצב לפי התגובות של התלמידים – אם חלק אחד מתארך, קצר את הבא.  

הבא דף ועטים לפעילויות.

אם זה בשבת קודש תעביר בעל פה.

בהצלחה!

חמוד אבלאנונימי (2)

מחפשת יותר פעולה עם משחקים שבסוף מתקשרים לענין התפילה פחות דיונים ושאלות

צריך משו עם נשמה 😉אחי אהוביה
כן ברור אבלאנונימי (2)

מנסיון כל הדיונים וכו לא ככ פועל הם צריכות לזוז חח

לאלא התגובה שכתבתי היתה לזו של @זיויקאחי אהוביה

אני ממש מסכימה איתך..

אה הבנתייאנונימי (2)
טוב אז אם את מוצאת משו אני אשמח שתעדכניאחי אהוביה
סגורראנונימי (2)
מה את מחפשת?אנונימי (2)

לאיזה כיתה?

לגמריזיויק
יש לי כמה חומריםאנוני-מי?
אז אני אשמחאחי אהוביהאחרונה
מכירים סניף בנע בירושלים שמחפש מדריכת חוץ?תורת חיים בעiז

חברה שלי מחפשת וכדאי גם סניף שהוא נורמלי ולא עכשיו ממש חילוני (סניף מעורב זה ממש אחלה)

מדשיותאנונימי (פותח)

טוב נושא קשוח אז ככה..

בתחילת ההדרכה היה לי ולמדשית שלי(נקרא לה א )בעיה עם עוד מדשית שלנו(נקרא לה ב) (אנחנו רביעיה). היה קשוח ממש. מלא אנשים התערבו בזה (הקומונרית, מהנוער ובכללי כל הצוות וכו)אומרת דוגרי הרבה מזה זה אני ומדשית א הגזמנו וחיפשנו אותה מלא ממש וכל דבר שעשתה הערנו לה ודווקא מדשית ב היתה בהקשבה וכיבדה ממש וממש השתדלה לשנות(מה שאני משה לב בדיעבד עכישו אז סתם הייתי חמה עליה ברמות לאיודעת להסביר למה). 

אחרי התערבות ודיבור הבעיה נפתרה(לפחות ככה אני ראיתי אתזה.) ביקשתי סליחה ושמנו את הדברים מאחורה.

עכשיו שמתי לב שמדשית א כל הזמן מעירה/ מחפשת את מדשית ב כאילו על סתם דברים היא איחרה טיפה כי אבא שלה במילואים ועזרה קצת בבית והיא עשתה פרצוף ואמרה לי אחכ שזה לא ניראה לה ובכללי על כל דבר היא מעירה מעקמת אף וכו.

עכשיו יש לי התלבטות אם להעיר לה ולהגיד לה כאילו היה מריבה את צודקת אבל שמנו תדברים מאחורינו תני לה קצת להוכיח את עצמה לא כל הזמן להסתכל בזכוכית מגדלת על מה שהיא עושה. או להתעלם ולראות מה יקרה ואולי להגיד לקומונרית

קיצור מקווה שיצא מובן מה אומרים?

תשחרר. לא בידיים שלךמשה
בכלל. אנרגיה של אנשים אחרים לא בשליטה שלך,סשום צורה. רק התגובות שלך.
כן אבלאנונימי (פותח)אחרונה

בסוף עכשיו לא כ"כ מרגישים את זה אבל אם זה ימשך זה יגיע למצב שהיה לפני כן שלא דיברנו המדריכות מלבד מי מכינה את הפעולה. מצב שבטוח לא רוצות להגיע אליו. אף אחת.

סיפור אהבה בסניף | עלילתי קצרElad Mukades

מצרף סרט קצר שעשינו, מסוקרן לשמוע תגובות ומחשבות שלכם עליו

במשפט - יוני המדריך, חותך את הקשר עם סיגל מבני עקיבא, בשם התחזקותו הרוחנית, אך מגלה שההתמודדות רק מתחילה. 

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש ארגון? לגבי צביעת קירות

צובעים על בדיםadvfb
אנחנו צבענו פעם על דיקטים, אפשר גם אולי במקלטהחנוניתאחרונה
קלסר הדרכה ונחשוןאוריהש

רעיונות לקטעים/משפטים לקלסר הדרכה?

וכמובן רעיונות למה להכניס לבפנים (חוץ מהכנת פעולה, רעיונות לערבים וכו)

ואשמח גם לקטעים ולמה להכניס לקלסר של נחשון (קטעים על עשיה וכו)

תודה רבה!

אולי יעניין אותך