אמאלה. אפשר להפיל מפחד?? (הפלה בכתבה שבקישור)אנונימית בהו"ל
אני חושבת שהיא הרגישה לא טוב עוד לפני זהאין לי הסבר
לא חושבת שאפשר להפיל מפחד, אבל אחרי שהרכב נוסע בצורה כזאת מסוכנת וזורקים עלייך אבנים- אני לא אתפלא אם זה קשור לכך.
בעיניי זה רצח לכל דבר.
חשוב לי להוסיף עוד משהו-אין לי הסבר
מה שהם רוצים זה שנברח מהארץ.
אני מבינה את הפחד והחשש שלך, אבל אנחנו צריכים לזכור שהפחד שלנו הוא הנשק שלהם.
(כן, גם לי יש חששות, אבל חשוב לא לתת לזה להשפיע עלינו ועל ההתנהלות שלנו🙏)
לא מעניין אותי מה הם רוציםאנונימית בהו"ל
יש לי חברה שגרה בחו"ל, לילדים שלה אין מושג מה זה פחד.
ואני גרה במדינת ישראל, אמורה להיות חופשייה בארצי, ובמקום זה אפילו להגן על עצמי אסור לי כי אז יעצרו אותי במקום את המחבל.
אז כן. אני מעדיפה לעבור לגור בחו"ל אם רק בעלי היה בעניין.
תחושות ממש קשות😔חצילוש
את צודקת בתחושות שלךאין לי הסבר
אבל מה יש בחו''ל?
שם אין רצח? אין שוד? אין אנטישמיות?
שם אין שחיתויות ממשלתיות? אין בלאגן וטרור?
אני גדלתי בצל פיגועים לצערי, ואין לי חרדות.
חששות יש, תמיד.
אבל פחד והיסטריה אין.
להיפך!
יש לי תחושה חזקה של גאולה באוויר!
אני מאמינה שמתוך הקושי יצמח לנו אור!
עמ''י זה ה-מקום של היהודים!!
''אלא שבכל דור ודור עומדים עלינו לכלותינו והקב''ה מצילנו מידם''
אני חושבת שיש לנו הזדמנות אדירה להתחזק באמונה...
ובנוסף, מה שתשדרי לילדיך- זה מה שהם יזכרו.
תשדרי פחד- הם יגדלו לחרדות.
תשדרי אמונה- הם יגדלו לגאולה.
כן. אני חוששת מאוד.
(לא מהפלה, אלא שבעלי ייכנס לעזה).
אבל עם זאת אני בטוחה ב100% שהקב''ה איתנו! הוא שומר עלינו ומכוון הכל!!!
אי אפשר לשכוח זאת.
לא סתם נאמר-
''להגיד בבוקר חסדך ואמונתך בלילות''
דווקא בלילה, כשחשוך וקשה, האמונה שלנו נמדדת.
ישר כוח חיזקת אותי.רויטל.
יש גם שם אבל הרבה פחותאני10
מתי לאחרונה שמעת על פיגוע נגד יהודים בקנדה? מתי לאחרונה היתה שם מלחמה? כמה שחיתות יש שם וכמה פשע? אני חושבת שבכל מדד טוב שם יותר מאשר פה..
גם מקומות שהופיעו דוקא לא מזמן בתקשורת בעקבות פיגועים נגד יהודים הרבה יותר שקטים ובטוחים *רוב הזמן* מאשר כאן, ובטח שזה לא ברמה של כל שנתיים להכין את המקלטים (בקושי יש שם מרחבים מוגנים בכלל) או להסתגר בבתים.
גם אם את שומעת על 5 פיגועים באירופה באותו שבוע (די נדיר) זה פרוש על פני יבשת גדולה, זה לא כמו 5 פיגועים בשבוע בירושלים.. וזה לרוב במקומות די ספיצפיים.
גרתי בחול לתקופה, וזו היתה התקופה הכי קלה ופשוטה שלי מבחינת חרדות. תקופה מדהימה ושלוה. ובחלק מהזמן עוד היתה מלחמה פה בארץ והיו שם גם אנשים פחות אוהדי ישראל. אבל גם באזורים המוסלמיים לא חששתי יותר משאני חוששת פה, באזורים מוסלמיים.
לא אומרת שצריך לקפל פה את המדינה וללכת, אבל אפשר להבין את הרצון הזה, במיוחד למי שגדל תחת חרדה תמידית מפיגועים.
באופן אישי מזדהה עם כל מילה של הפותחת.. הרגשתי כאילו אני כתבתי את זה (כולל החלק שאם בעלי היה בענין כבר היינו בחול
)אז אם הערבים מנסים להשפיל אותנו נוריד ראש?אין לי הסבר
ושוב-
אני גדלתי בצל פיגועים, אבל ב''ה אין לי שום חרדות!
ההרגשה והתחושה תמיד הייתה שאם מנסים לשבור אותנו לא נישבר (בכללי כגישת חיים, לאו דווקא בעניין פיגועים), ההורים שלנו לא נתנו לשום דבר לשבור אותנו.
כל פיגוע שהגיע חיזק לנו את האמונה שלנו בארץ ובקב''ה.
אנחנו עם הנצח!!
לא צריכים להתרפס ולברוח מבני ישמעל!
הגיע הזמן שעמ''י יפסיק להיות נרדף ומושפל
כן. כי זה מה שהממשלה שלנו עושה.אנונימית בהו"ל
כי בחו"ל אני לא אצטרך להקריב את המשפחה שלי.
אז לך אין חרדות.
יש לך מושג לכמה ילדים יהודים ומבוגרים יהודים יש חרדות נוראיות?
מצטערת אבל לא נשמע לי מספיק מוצדק שאנשים יחיו בפחד תמידי ולא ישנו בלילה ויקיאו מפחד ועוד שלל תופעות רק בשביל לא לתת לערבים את מה שהם רוצים.
אז במקום לתקן את מעדיפה לברוח?אין לי הסבר
''ארץ ישראל נקנית בייסורים''.
את לא רוצה לקנות את א''י?
את לא רוצה קשר ושייכות לארץ הקודש?
עמ''י נרצח במשך שנים בגלות וכל התפילה שהייתה ליהודים היא ארץ משלהם.
אז עכשיו הגויים מנסים לקחת את ממה ששייך לנו- אנחנו ניתן להם?
אז כן, זה מפחיד שזורקים עלייך אבנים בדרך הביתה.
מפחיד שבעלי אולי ייכנס לעזה.
מפחיד שתהיה אזעקה בלילה וניכנס לממד.
אבל אני באמת מנסה להבין- למה הפתרון שלך הוא לרדת מהארץ?
את באמת מאמינה שלי יש איך לתקן?אנונימית בהו"ל
משהו מעוות שם למעלה והוא כבר לא תלוי בי.
אני רוצה את א"י, לא בתמורה לחיים של המשפחה שלי.
הגויים מנסים לקחת את המדינה ואת החיים של המשפחה שלי, לי יותר חשובה המשפחה שלי.
ולא מפחידה אותי המילה לברוח.
אם בלברוח אני אגרום שהמשפחה שלי תשאר שלמה ואף אחד לא יקריב את חייו אז כן. אני *בוחרת* לברוח.
כן. אני מאמינה בלב שלם!!!אין לי הסבר
את לקוחה של המדינה או שותפה בה?
אם את לקוחה שבאה להינות ולהרוויח אני מבינה למה את רוצה לברוח.
אני אישית רואה את עצמי שותפה. מה שאני לא מסכימה איתו אני הולכת לתקן!! כמובן שזו תהליכיות ושינויים לא קורים ברגע, אבל הם יקרו!
(לא סתם הלכתי ללמוד חינוך. יש לי שאיפה גבוהה יותר מאשר להיות מורה...)
תאמיני בעצמך.
כי אם לא את- מי כן?
אני מאמינה בעצמי ולכן בטוחה שאני יודעת להגן על המשפחה שליאנונימית בהו"ל
במה את שותפה ויכולה לגרום לשינוי? בבחירות? בהפגנות? בלתת את עצמך כצאן לטבח?
באמת מנסה להבין
(בחינוך את לא תצליחי לתקן דברים שקשורים לביטחון היהודים במדינה)
נתתי את הדוגמא של החינוך כ*דוגמא*אין לי הסבר
בעניין הביטחון-
אני שולחת את בעלי כל שבוע לצבא להכשרת מפקדים חדשים. מרגישה שזה עושה המון.
בנוסף, במקום בו אני גרה אני מראה נוכחות יהודית.
אני פועלת ב2 חזיתות, ולכן מורידה מעצמי את החזית של שינוי פני הממשלה. אם את רוצה את מוזמנת לקחת לידייך את החזית הזו..
ואני בוחרת בחזית של לשמור על המשפחה שלי בריאה ושלמה.אנונימית בהו"ל
טוב.אין לי הסבר
למה את מצטערת?אנונימית בהו"ל
אנחנו מדינה דמוקרטית

כי זה נשמע שמי שגר בארץ מפקיר את המשפחה שלואין לי הסבר
אז כבר לא יודעת מה לחשוב.
כואב לי שחלק מהאחים שלי רוצים לברוח מהבית...😐❤️
מי שגר בארץ וחי את האידיאלים שאת מדברת עליהםאנונימית בהו"ל
אני לא במקום הזה ולא מחפשת להיות במקום הזה.
באותה מידה אני יכולה לומר שמדברייך נשמע שמי שמעדיף לעבור למדינה אחרת כדי לחיות חיים בטוחים יותר אז לא אכפת לו מארץ ישראל ומעם ישראל.
אבל אני מבינה שלא, ושלכל אחד חשוב משהו אחר ובסוף כולנו עם אחד גם אם סדרי העדיפויות שלנו שונים.
חלק מהאחים שלך כבר עכשיו ברחו מהבית שלהם, בתוך מדינת היהודים!
וגם שם הם לא בטוחים.
אני גם במקום שלךסמיילי12
אבל מנגד, לא רואה מציאות בה לא אחיה בארץ ישראל.
אז אני שומרת על המשפחה שלי. ואם היינו גרים באיזורים הנפיצים הייתי ככל הנראה עוזבת.
אבל עדיין נשארת בארץ ישראל.
וממש ממש מבינה את המקום שלך.
כשיש פחד קיומי יומיומי זה לא נורמלי.
ואם הם היו בחו''ל?אין לי הסבר
לא היינו בורחים מהבית?
אני לא אמרתי שמי שבורח לחו''ל פחות אכפת לו מהעם והארץ,
אבל מי שבורח לחו''ל הוא לקוח של המדינה.
ההבדל בין שותף ללקוח בקצרה:
יש חטיף חדש בסופר על המדפים.
לקוח- יקנה. החטיף מלוח מידי. מה הוא יעשה?
לא יקנה יותר.
ויגיד גם לכל החברים שלו לא לקנות!!
פעם הבאה שירצה חטיף הוא יקנה חטיף אחר.
שותף- אחד שעובד בחברה. יקנה. החטיף מלוח מידי. מה הוא יעשה?
יילך להנהלת המפעל ויעדכן אותם שהחטיף מלוח מידי.
אז אני בוחרת להיות שותפה של המדינה, ולכן אם יש פגמים אני לא אלך למדינה אחרת אלא אבדוק ואחשוב מה בר שינוי.
ואני בוחרת להיות לקוחה 🤷♀️אנונימית בהו"ל
לקוח יכול להתלונן עד מחר ואולי יתייחסו ואולי לא.
אני לקוחה.
ולא הבנתי את השאלה שלך על חו"ל.
זה מה ששאלתי כל השרשור
אין לי הסבר
אני לא מצפה מלקוחה לקחת אחריות על המדינה....
לגבי השאלה על אם הם היו בחו''ל-
יהודים בחו''ל לא יוצאים מביתם?
בואי נתאר מציאות שכל עמ''י יורד מהארץ בטוענה ש''הארץ מסוכנת'' ''ארץ אוכלת יושביה'', מה אז?
עדיין יהיה בטוח ליהודים בחו''ל?
כרגע ליהודים טוב בחו''ל כי יש שגרירויות, יחסי ציבור של מדינות עם ישראל, ודאגה של הממשל ליהודים בתפוצות.
מה את חושבת שיקרה אם כולנו נברח לחו''ל?
היית אומרת שאני צריכה לומר שאני לקוחהאנונימית בהו"ל

למה שלא ייצאו מביתם? איבדתי אותך.
ולא יקרה. לא כולנו נרד מהארץ.
האידיאליסטים ישארו כאן בכל מחיר.
ואני לגמרי בעד, מי שמרגיש שמסוגל לחיות פה אז שישאר.
אני לא מסוגלת לחיות כאן במציאות הזאת. לא מסוגלת.
ואת לא מצליחה להבין את זה כי לטענתך אני רק צריכה לחזק את האמונה שלי והכל יסתדר, אז עד שאחזק את האמונה שלי אני עדיין אעדיף לעבור לחו"ל כדי להצליח לישון בלילה.
גם לה חשובה ארץ ישראל, תהיי בטוחה.כל היתר חולף
אפשר גם לדאוג למשפחה שלך ולפחד וגם שכלל ישראל יהיה חשוב לך.
א. לא הגזמתי
דיברתי מהלבאין לי הסבר
לדעתי כן 🤷♀️כל היתר חולף
לדעתך מה? הגזמתי?אין לי הסבר
חיבוק, מבינה מאוד את מה שאת אומרת...כל היתר חולף
אוליאני10
אבל כאדם פרטי - בסוף אני קודם כל דואגת לחיים שלי, לחיים של המשפחה שלי, לבעלי, ולילד שכרגע בדרך.
כשסבא שלי הושפל בגרמניה בידי זאטוטים נאצים הוא החזיר להם (במזל לא קרה לו כלום אז). מעולה. אבל הוא הצליח לברוח והמשפחה שלו נספתה. לפעמים צריך להסתכל למציאות בעיניים ולהבין שאם אף אחד לא מגן עליך, ומי שאמור להגן עליך - הממשלה, המשטרה והצבא - לא עושים את עבודתם, אז אולי כן. אולי צריך לחשב מסלול מחדש.
גם אני גדלתי בצל פיגועים איומים, וההורים שלנו ניסו לשמור ולהגן עלינו. אבל אותי זה שרט בנפש, ממש. אני עם חרדות עד היום ספציפית בנוגע לזה, וזה עולה גם בתקופות קשות כשהקושי נובע מדברים אחרים. תמיד החרדה הקיומית שם.
אולי את חזקה ממני, אולי את בריאה יותר, ואני מאחלת לך בכל ליבי שתמשיכי להרגיש ככה, אבל לא כולנו חזקים, וגם לא כולנו רוצים להיות גיבורים.
לא רוצה להיות גיבורה, לא רוצה למסור את הנפש, לא רוצה להישאר לבד. פשוט לא.
כותבת את זה ועולות לי דמעות בעיניים. רק היום בעלי נסע לעבודה ופשוט פחדתי עליו. חיכיתי לדעת שהוא בסדר, שהגיע בשלום. אני מחכה שהוא יגיע הביתה כבר ואדע שהוא בטוח ולא בדרכים שבהן הוא מועד לתקיפה בכל רגע.
אז את צודקת, עם ישראל לא צריך להתרפס, אבל אין לי את הדרך לעשות את זה לבד. זה משהו שהממשלה צריכה לעשות, ואם היא לא עושה את זה, אז אני מעדיפה לחיות במקום רחוק, מצידי בלי יהודים. לא אכפת לי כלום, אני רוצה לחיות במקום בטוח עם המשפחה שלי..
אבל עמ''י מורכב מפרטיםאין לי הסבר
מה אז??
מה היה קורה אם כל אחד היה דואג למשפחתו ולא הולך לגור ביישוב. או ירושלים. או כל מקום בארץ.
מה אז???
אני באמת שואלת.
מה יהיה?
אנחנו לא יכולים לדאוג כל אחד לעצמו, ואת יודעת למה?
כי כל ישראל ערבים זה לזה!!
אנחנו עם אחד.
משפחה אחת.
את צודקת, אבל זה לא אפשרי כשלפרטים אין יכולת לפעולאני10
אם זה היה המצב - הייתי מסכימה איתך לחלוטין. אבל כשאני רואה לינץ ביהודי ואף אחד לא נעצר, פרעות בערים מעורבות ומי שנעצר זה יהודים, רקטות במשך 20 שנה על יישובי הדרום ולא שמים עליהם כי מי יודע איפה זה בכלל (רק לפני כמה ימים ראיתי כותרת ראשית הזויה - 20 שנה לירי על שדרות. ופשוט היתה כתבה מיוחדת על זה, כאילו זה משהו להתגאות בו).
אז אני מבינה שאנחנו מלא פרטים שמוכנים לעשות הרבה, אבל המוכנות הזאת חסרת משמעות כי ידינו קשורות.
זה לא יעזור גם אם יהיו עכשיו 2 מליון חיילים ושוטרים בירושלים, אם לא יאפשרו להם לפתוח באש על מי שמאיים עליהם.
אם רק הייתי רואה שהממשלה מנסה, ואכפת לה, והיא רואה אותנו - אני בטוחה שהתחושות שלי היו אחרות. אבל זה פשוט לא המצב.
אז למה את שותקת?אין לי הסבר
אם הממשלה לא עושה את תפקידה תצעקי את הקול שלך!!
כן כן, גם ל''אזרח הקטן'' יש כח!!!
את ממש מזלזלת ביכולת של עצמך לחולל שינוי!!!
(סליחה אם אני נשמעת תקיפה🙏 אני באמת מאמינה בזה❤️)
שמעת על ההפגנות נגד הגירוש מגוש קטיף?אני10
מה שאפשר אני עושה - אבל זה מצטמצם לשני דברים: ללכת להצביע ולתרום לעמותות שפועלות בדרכים חוקיות להשבת הריבונות (נגיד קניית בתים ברובע המוסלמי ובשייח גראח).
אבל זה לא הרבה וממש לא מספיק. אני בספק אם אי פעם זה יהיה מספיק
אני גם לא מאמינה ככ בהפגנותאין לי הסבר
א. להתפלל. שכחנו כמה כח יש בתפילות הפשוטות. במקום להתפלל על ארוחת צהריים ומזגן אנחנו יכולים להתפלל על עמ''י, על המשיח, על גאולה! להתפלל שיקרה שינוי!
ב. לחנך את הילדים שלך(שזה עמ''י של מחר) לאמונה, לתחושת גאולה ולערכי ארץ ישראל.
ג. לגור במקום עם אידיאל. את מאמינה שצריך שיהיו יהודים ברובע המוסלמי? אז למה את לא גרה שם?
יותר רחב-
ד. היום יש רשתות חברתיות וקבוצות שמזרימות ערכים, שמסבירות, שזוערות, ותתפלאי לשמוע ששינויים קורים מפוסטים בפייסבוק (לאו דווקא שינויים פוליטיים)
ה. את תורמת לעמותות, אבל למה לך אין עמותה בעצמך? אם את מאמינה בזה- אז למה לא?
ו. נכון חב''ד מפיצים יהדות?
נכון ברסלב מפיצים שמחה ואמונה תמימה?
אז תפיצי את תורת הרב קוק!
תלכי לבסיסים, למוסדות, תספרי על הקשר של עמ''י לארץ ישראל! תספרי למה להפציץ ערבים לא סותר את המוסריות היהודית!
ובהכי רחב-
ז. תחתרי להגיע גבוה, להיות אישיות, שישמעו *אותך* יכירו *אותך*, שכל הממשלה תדע מי זו אני10!!
נכון, זה אידיאלים גבוהים.
נכון, שינויים לא קורים ביום.
אבל תנסי!!!
הכי קל לטמון את הראש בחול.
לא כל פעילות מתאימה לכל אחדאני10
יש לי אופי אחר,וחיים מסוג אחר ועבודה שלא בהכרח מאפשרת את מה שאת מתארת.
זה לא החיים שאני רוצה לעצמי.
יש אנשים שאם חסר גלגל הם הגלגל. אני לא כזו, לא באתי להיות חלוצה, לא באתי להסתכן.
אני רוצה חיים שקטים, שלווים פשוטים ובטוחים. מותר לי
זה שאני יהודיה לא אומר שאני חייבת לחיות במלחמה (לאו דווקא מלחמה כמו עכשיו בדרום. גם לחיות ברובע המוסלמי, או להקים עמותות או כל מיני דברים אחרים - זה לחיות את העימות הזה).
יש אנשים שזה מתאים להם, שזה מטעין אותם, שהם מרגישים טוב עם זה. אני לא כזו. כל פעילות כזו מרוקנת אותי, כל הסבר לאנשים על דברים אלמנטריים כמו - אנחנו לא רוצחים פלסטינים חפים מפשע, מעלה לי תמונות מפיגוע שהייתי עדה לו ומייאש אותי שלא משנה מה נעשה תמיד ישנאו אותנו וימצאו דרך לכעוס עלינו.
אני אולי עושה לעצמי אאוטינג רציני פה, אבל בעלי עוסק בדברים האלה, הוא בדיוק מתעסק כל היום בלנסות לעצור את הרוע הזה שמופנה נגדנו, בשלל דרכים. הוא באמת שמח מזה, הוא מרגיש שהוא עושה משהו משמעותי. אם הייתי עושה את מה שהוא עושה הייתי כבר מזמן אוכלת לו את הראש שאני לא יכולה לחיות כאן יותר (לא שאני לא עושה את זה בכל מקרה אבל בעצימות נמוכה יותר 🙈).
ואת יודעת מה? מתאים לי לטמון את הראש בחול. בא לי לחיות בנחת. בא לי לשבת עם החברים היהודים שלי בחול ולצקצק מרחוק על כמה קשה פה.
לא בא לי לחיות אידיאלים. לא רואה בזה מטרה. המטרה היא לשבת בנחת בארץ, לשבת בה בשלווה. אני לא דון קישוט ולא אלחם בטחנות הרוח עד החייל האחרון.
אני אצא למלחמה שיש לי סיכוי סביר לנצח בה, והמלחמה בממשלה אבודה מבחינתי.
לא יודעת כמה יצא לך להכיר לעומק אוכלוסיות לא יהודיות ו/או דתיות, אבל יצא לי הרבה, ואני פשוט מבינה שהקרב הזה אבוד לנו למשך שנים קדימה. אין פה דרך. יש מעט מאד אנשים יהודים בארץ שמאמינים שמגיע להם לחיות פה בזכות. לרוב יש אמונה מבולבלת ומלאת סתירות בנוגע להימצאות שלהם כאן.
אני מבינה שכל עוד הממשלה מסתכלת על הדברים בראיה הנוכחית שלה, וכל עוד העם נמצא באותו מקום כמו היום - אין לנו סיכוי לחיות פה בנחת.
ומצטערת, אני לא אשת חינוך,לא אהיה וגם לא מעוניינת להיות. לא רוצה לתקן את העולם. רוצה לחיות בנחת.
וכן, אני לקוחה של המדינה, לגמרי, ואם היא לא מאפשרת לי לחיות בביטחון מבחינתי אין לי מה לחפש פה.
לא מרגישה שהצלחתי להתנסח הכי טוב, אבל מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי.
אני חושבת שזה מהמם שיש לך אידיאלים ואת ממש לוקחת חלק אקטיבי כדי להוציא אותם לפועל, ואני לא כזאת גם באופי שלי וגם ברצון..
לא יודעת אם אי פעם נסתכל על הדברים אותו הדבר כי זה משהו מאד עמוק בעיניי, אבל מבינה את הגישה שלך.
הבנתי למה את מתכוונת...אין לי הסבר
(וד''א- אשתו כגופו, משמע אם בעלך עושה זה כאילו את עשית)
בכ''מ, אני מקווה שאת מסכימה איתי שהפתרון הוא לא שכל היהודים יברחו מהארץ ...
לא הפתרון, אבל לא רואה פתרוןאני10
הדבר היחיד שיוצא מלצעוק כאןאנונימית בהו"ל
איזה כח יש לאזרח הקטן?
לפי מה שאת אומרת לא צעקו כאן לפני כל פינוי וגירוש יהודים מביתם, כי אם היו צועקים הגירושים לא היו קורים.
אבל צעקו, בכל כוחם אנשים צעקו והתחננו ובכו. ומה קרה?
שוב, את לקוח של המדינה או שותפה?אין לי הסבר
או שאת תנסי לחולל את השינוי?
זה שתנסי לא אומר שתצליחי.
אבל זה אומר שניסית!!!
חייבת להגיב על זהחגהבגה
הדוגמא על סבא שלך מצויינת.
כי הוא היה בגלות, ואז מצויין שברח.
פה כשאנחנו בארץ שלנו, לאן נברח?
למקום שכרגע הוא שקט יותראני10
מעדיפה לנדוד בין מקומות בטוחים מאשר לחיות למשך זמן במקום לא בטוח.
לא חייבים להרגיש ככה, אבל זו התחושה האישית שלי
אני מבינה את התחושה מאוד. מאודחגהבגה
התור אדם חרדתי ברמות על.
אבל יש פה משהו נצחי והוא ארץ ישראל.
זה עניין של אידיאולוגיה, ולא ניכנס לדיון עכשיו...
❤❤אני10
תודה לך על ההבנה. באמת.אנונימית בהו"ל
אין לי כח לתוכחות על חיזוק האמונה כשהשכנים שלי מתים והבתים פה מתפרקים וכל היום יש אזעקות וצרחות ובומים.
זה קשה כל כך.. תהיי חזקה ❤❤אני10
אני מבינה אותך מאדמיואשת******
אני מאד מאמינה שצריכים לחיות יהודים ברובע המוסלמי, האם אני מוכנה לחיות שם בעצמי? בחיים לא.
מאד קשה לאנשים שחיים באש האמונה והאידיאל להבין את זה.
ולפעמים למצבים שונים בחיים מתאימים החלטות שונות.
תודה! באמת.אנונימית בהו"ל
המחשבה1234אנונימי
דווקא מה שקורה עכשיו במדינה אמור להוכיח לנו כמה טוב שיש לנו מדינה ושיש הרבה שנאה כלפי היהודים, גם אם במדינות המערב היא כרגע מסתתרת ולא מרימה את ראשה.
אז כרגע השנאה בארץ מרימה ראש על ידי הערבים שכאן, וב"ה שיש לנו צבא שיכול להגיב.
לאורך כל ההיסטוריה, גם במקומות שבהם יהודים הרגישו מאוד מוגנים, בסוף השכנים הגויים תקעו להם סכין בגב. פוגרומים ביהודים היו לאורך כל ההיסטוריה, השואה זו המכה החזקה מכולם שכנראה הוכיחה באופן סופי שאין לנו על מי להישען אלא רק על עצמנו.
אין לנו מקום אחר חוץ מארץ ישראל, באמת אין.
ואף אחד בעולם לא ידאג לנו אם אנחנו לא נדאג לעצמנו.
ברור שיש צורך ביותר הרתעה, וגם כאן לא הגענו למצב הכי טוב.
אבל יש לנו צבא, מדינה, ממשלה, יכולת להחליט על עצמנו בעצמנו.
יש כאן רגעים של שפל, וודאי.
אבל המצב שלנו כעם כאן, הרבה יותר טוב ממה שהיינו בו לפני קום המדינה.
ואני באמת באמת מבינה שזה קשה עכשיו, ויש חרדות נוראיות והמצב נוראי וקשה. ממש ממש ממש.
אבל חו"ל זה לא הפתרון
אשליה זה עדיין לחשוב שכמה טוב שיש לנו מדינהאנונימית בהו"ל
וזאת לא הפעם הראשונה שזה קורה.
אז לא. למדינה הזאת יש עוד הרבה מה לשפר כדי להפוך להיות מדינה שבאמת בטוח בה ליהודים.
ובדיוק ככה, אף אחד לא ידאג לי אם לא אדאג לעצמי.
והאופציה היחידה שיש לי לדאוג לעצמי היא לברוח מכאן למקום שקט יותר, כי כאן אם בעלי ירצה לדאוג לנו ולירות במחבל שמנסה לרצוח אותנו הוא יישב בכלא.
אגב, גם כאן יהודים מרגישים מאוד מוגנים ובסוף הגויים תקעו להם סכין בגב. תשאלי את כל אלה שמאמינים בדו קיום בלוד ודומיה.
אין לי מושג מה היה לפני קום המדינה וזה גם לא משנה לי.
אני חיה פה מעל 30 שנה ועוד לא יצא לי להרגיש 'כמה טוב שאני גרה במדינת ישראל'. וזה מה שמשנה לי.
אם אין לי פה ביטחון ולחברה שלי בחו"ל יש ביטחון אז אני מעדיפה עכשיו לחיות בשלווה מאשר לחיות בכזה מצב בלתי אפשרי רק כי אני משווה לפעם שהיה גרוע יותר.
אז בעיניי1234אנונימי
יכול להיות שכבן אדם פרטי, עדיף לי לגור בחו"ל.
אבל אני לא מסתכלת על עצמי רק הבן אדם פרטי.
ואני יודעת שזה אולי נשמע קלישאה, אבל אני באמת באמת חושבת שהשיוך שלי לעם ישראל הוא הרבה יותר גדול מהבן אדם הפרטי שאני.
וכעם, טוב לנו שיש לנו מדינה.
מה שקורה עכשיו לא מתקרב למימדים של השואה, שעמי העולם ידעו מה קורה (גם ארצות הברית) ולא עשו כלום.
אז אולי כבן אדם פרטי, לא משנה לי מה קרה כאן לפני שנולדתי ומה יקרה כאן אחרי שאמות. אבל אני לא רק בן אדם פרטי, אני חלק מכם ישראל ומאוד אכפת לי מה קרה לעם שלי לפני שהייתי פה ומה יקרה לכם שלי אחרי שאלך. אז אם נבחר לעזוב, אולי נינצל כיחידים, אבל נימחק כעם. והערך של עם ישראל והמטרה שלנו יותר גדולים בשבילי מאשר האדם הפרטי שאני.
האם זה אומר שאני לא מפחדת? ברור שאני כן.
זה אומר שלא קשה עכשיו והמצב נראה נורא ואיום? אכן.
אבל בהתסכלות רחבה, אנחנו במצב טוב הרבה יותר ממה שהיה, ונכון שיש ירידות, אבל יש גם עליות.
ואני כן חושבת שהמגמה הכללית היא עלייה, פשוט כשנמצאים בתוך החושך קשה לראות את זה.
ולגבי מה ש@אני10 כתבת. אני חולקת עלייך לחלוטין. לא מבינה איך אפשר בכלל להשוות בין מצב שבו יהודים היו במדינה שאין לה בהם ריבונות, שנאו אותם ולא הייתה להם יכולת לשינוי, לבין מצב שאנחנו במדינה שלנו, יש לנו כאן יכולת שינוי. אז קשה, ונראה שהממשלה רופסת? אז מפגינים, הולכים להיות חברי כנסת, נלחמים על דעותינו, בסוף זה ישפיע. מי היה חולם על זה בגרמניה הנאצית??
עם ישראל צריך לבחור בחיים.אנונימית בהו"ל
מהדברים שלך זה נשמע שעדיף שכולם ישארו פה עם עם ישראל, שיהודים לא ימותו פה לבד.
ומה המטרה שלנו? למות בשביל ארץ ישראל? לי אין מטרה כזאת.
לי יש מטרה לחיות ולקרב את הגאולה בעזרת תוספת חיים.
ושוב. אני לא משווה לפעם.
אני מסתכלת על המצב בשנים האחרונות, איפה יותר בטוח ליהודים? לא בטוחה שדווקא במדינת ישראל. יש עוד מדינות שבטוחות ליהודים.
אין לי איזה מטרה לגור בחו"ל או במקום ספציפי שהוא לא מדינת ישראל.
יש לי מטרה לחיות. בשקט.
אז אם יש לי אפשרות להישאר כאן ולקחת סיכון רציני שהמשפחה שלי תהרס בשם האידיאל או לגור תקופה במקום אחר ששם יותר בטוח כרגע ולהשאיר את המשפחה שלי שלמה, ברור לי לגמרי במה אני בוחרת.
וכמו שאמרתי בהתחלה, זה דיון תיאורטי.
אני אשאר בארץ כי זה המצב הנתון שלי כרגע.
אז אל תנסו לשכנע אותי להישאר פה

לא מנסה ;)1234אנונימי
לא אומרת שכולנו כאן צריכים להתאבד
אבל זו שאלה טובה האם צריך למות בשביל אדמה.
הערך שלנו הוא רק לחיות? פשוט לחיות?
אין ערך של קיום מצוות? מה עם עבודת ה'?
לאורך זמן זה לא תופס בחו"ל, אחוז ההתבוללות הם הוא עצום
לא. אבל הערך שלנו מתחיל בלחיות.אנונימית בהו"ל
זה אפשרי גם בחו"ל.
יש קהילות יהודיות גדולות בחו"ל שאני בטוחה שמצליחים לחיות שם מעולה כיהודים.
יכול להיות1234אנונימי
או שתגיע אליהם ההתבוללות.
חושבת שיש לנו עוד ערכים מאשר קיום מצוות.
כאדם עובד ה' המטרה היא לא רק קיום המצוות הפרטי שלי ושל משפחתי, אלא הקיום של עם ישראל כולו.
והדרך לדאוג לעם ישראל לדורות, היא כאן בארץ. גם אם זה קשה ונראה בלתי אפשרי כרגע.
נכון. לכן זנ לא המצב האידיאלי מבחינתיאנונימית בהו"ל
אבל כן בתקופה שפה כל כך מפחיד ולא בטוח לי אני אעדיף לעבור למקום אחר יותר בטוח, שבמקרה הזה הוא חו"ל.
בדיוק כמו שכשיש אזור תחת אש חלק מהאנשים בורחים לצד השני של המדינה, גם אז הם לא בסדר שהם בורחים במקום לתרום את חלקם?
ובעיניי, חלק מהקיום של עם ישראל זה שהמשפחה שלי תגדל בצורה בריאה ובטוחה.
הם לא יכולים לקיים 1/3 מהמצוות שתלויות בארץ...כל היתר חולף
נכון.אנונימית בהו"ל
ושוב, בעיניי זה פתרון זמני ולא פתרון נצחי.
מבחינתי זה בדיוק כמו אנשים שבוחרים בימים האלה לעבור לצפון, הם עוברים שם לתמיד? לא. הם עוברים לשם עד שתחזור להם תחושת הבטחון בבית שלהם ויוכלו לחזור אליו.
א''י שקולה כנגד כל המצוותאורוש3
מסכימה עם מה שאנונימית כתבה ומוסיפה -אני10
אלא שלפעמים צריך לחשב מסלול מחדש.
לפני 100 שנה גרמניה היתה בטוחה ליהודים, ואחרי 30 שנה כבר לא. לפני 40 שנה ישראל היתה בטוחה ליהודים, ואולי עכשיו כבר לא.
זה לא שיש מקום שאני נושאת אליו את עיניי והוא המקום לתמיד. אני פשוט חושבת שצריך לראות את המציאות כפי שהיא ולא כפי שהיתה לפני כמה שנים, או מבעד לאידיאלים שעלולים להרוג אותי..
אז בעלי ומשפחתו עלו לארץאורוש3
אני חושבתבת 30
לא בכולם. אבל יש הרבה.
האנטישמיות הולכת וגוברת.
האמת היא שכנראה אין לאן לברוח.
ארץ ישראל היא המקום של עם ישראל.
לא יודעת, חצי שנה באוסטרליה נשמע לי כרגע רעיון נפלא
מיואשת******
בחו"ל יש קורונה ;)1234אנונימי
זהו, שבאוסטרליה אין! ויש קואלות!
מיואשת******
ופינגווינים. וים. ונופים. ואנשים רגועיייייייים. חלום חיי חצי שנה באוסטרליה
(ואחר כך חוזרת ברור כן? לטילים ולמה שלא יהיה. אולי אני אתגייס לקרבי כשאסיים לגדל את הילדים <צונזר, לכו תדעו מה מותר לומר> )
אולי1234אנונימיאחרונה
אוסטרליה?בת 30
שריפות ענק
סופות חול מטורפות
גשמים והצפות נוראיות
אולי תחפשי יעד אחר...
צריך לתכנן את הטיול טוב. תפסיקי להשבית שמחות ;)מיואשת******
דברי עם הקואלותבת 30

אני אביא לך מתנה אחת הביתה
איזו חית מחמד אליפות זומיואשת******
כל היום ישנה, ופרוותית, מה צריך יותר מזה? 
היא לא צריכה איזה עץ אקליפטוס בחצרבת 30
מה הבעיה? יש מלא עצים בסביבה
ונראה לי שזה במבוקמיואשת******
טוב. אז תביאי לי קואלה אחתבת 30
אין בעיה, רושמת אותך לאחת קואלה, גודל בינוני
מיואשת******
ניצלוש הגון עשינו פהבת 30
פתאום בידוד נשמע לי כמו משהו רחוק ומוזריעל מהדרום
לא ייאמן איך התחלפה צרה בצרה🙊
בדיוק אני מדברת עכשיו עם מישהי שגרה בחו"לאחת פשוטה
היא מספרת שהאנטישמיות שם חוגגת
שמה שלימדו היום בביתי הספר שם זה על המדינה הכובשת והרוצחת.
ושמגבים שם את המחבלים.
אפשרחצילוש
נכון מאוד, איזה דבר נורא זה.רויטל.
אמאלה.. איזה מציאות הזויהמתחדשת11
בגמרא מסופר על אישה שילדה כי נבהלה מנביחותחלושי
יואוהנורמלית האחרונה
וילדתי. יש לי חברה כזו, שהפילה מבהלה מהכלב של השכןחבובוש
אפשר. שלא נדע. מאחלת לה פרי בטן וידיים מלאות בקרוב.הריוניסטית
אפשר? כן. במקרה הזה זה לא הסיפוראנונימיות
אאלט, הפלות קודמות היו בגלל המעצרים והחקירות במשטרהאל הר המוריה
אוי ואבוייייחצילוש
שאלה שקשורה להשבחת זרע.מטילדה
היוש, מקווה שזה בסדר לשאול כאן את זה
קצת אבודה
אז במסגרת הטיפולים שהתחלנו
אנחנו צריכים לעשות השבחת זרע והזרעה.
מה הבעיה?
שצריך לתת את הדגימה למכון שעושה את ההשבחה לםני ההזרעה תוך שעה מנתינת הזרע.
ואנחנו גרים רחוק... וזה על הבוקר אז גם פקוק בנוסף לכל
והכי הזיה ששאלנו אותם אם יש שם מקום לעשות מה שצריך אז הם אמרו שלא מומלץ כי אין מזגן בשירותים
איך מקום כזה לא דואג שיהיה מקום נורמלי לעשות את זה???
הרב אמר לנו לנסות למצוא מקום באותו העיר אבל אנחנו לא מכירים שם אף אחד
חברה ניסתה למצוא לנו בית פנוי ביישוב קרוב בשעות הבוקר ולא מצאה
ובנוסף צריך למצוא פתרון לילדים על הבוקר ועוד לא מצאנו
זה מחר.אני בלחץ
לא רואה מוצא
בא לי לבכות
חדר במלון?רוני 1234
אפשר לדחות את זה ליום אחר שתצליחו להתארגן מראש?
זהו שאי אפשר לדחותמטילדה
יש חלון זמן מאד ספציפי...
חדר במלון זה אולי אפשרות... צריך לבדוק...
אבל מה אני יעשה עם הילדים בבוקר?
זה ממש על הבוקר וגם אני אל מבינה בבתי מלון אפשר להכנס מתי שרוצים?
נראה לי שהכוונה במלון זה לישון שם לילה לפניחושבת בקופסא
אההה זה רעיון טוב בעקרון רק חבל שלא חשבנומטילדה
על זה לפני כן
כי עכשיו זה אומר למצוא מעכשיו לעכשיו מלון
ויותר קשה
למצוא מישהו שיבוא לשמור עליהם בלילה
ולקחת אותם למסגרות (מחוץ ליישוב)
אוף ממש חבל שלא חשבתי על זה מוקדם יותר
נשמע מסובך!! בהצלחה רבה!!!שיפור
תודה. זה באמת מסובךמטילדה
בסוף אני אשלח אותו לבד לשירותים שהם בלי מזגן שיתמודד ויעשה מה שצריך בלעדיי🤭🫣😅
אולי תביאו מאורר קטן ניידפרח חדש
אני חושבת שאפשר גם לקחת חומר מיוחד שמשמר את הזרע ליותר שעות
אבל אולי זה רק לבדיקה לא להשבחה
שווה לברר
הרב אמר שזה עדיפות אחרונה....מטילדה
בטוחה שזה מותר הלכתית?חושבת בקופסא
יש מצבים שמאשרים את זה, אבל ממה שאני מכירה זאת די האפשרות האחרונה.
בהחלט עדיפות אחרונה... אבל בינתיים לא מצאנו פתרוןמטילדה
אני זוכרת שאמרו לי על יותר משעהשירה_11
גם אנחנו היינו בלחץ של זמן ומהלחץ בעלי היה בטוח שהוא כבר לא יצליח ולא נספיק….
ולא הבנתי למה אי אפשר בשירותים? אז מה אם חם? זה עניין של דקות וזהו לא?
באמת? אולי על משהו אחרמטילדה
כמה פעמים אמרו לנו תוך שעה....
וואי איזה סיוט!!Sheela
אחד הפרטים הכי מתסכלים בטיפולים וגם הלא מדוברים.
נטד קשה להיות זוג שומר הלכה במצב הזה!! מחזקת ומחבקת אותך! ותדעי שזה סיטואציה לא קלה ומאד מאתגרת לרבים וטובים!!
ואיזה מסובך זה עם הילדים
מבינה אותך ככ
אני לא מכירה השבחת זרע רק הבאת זרע לטיפול רגיל
הרבה פעמים לא הספקנו תוך שעה (זה באמת לא ריאלי, רק להתארגן אחרי לוקח זמן..) וגם כשהגענו תוך שעתיים שלוש זה עבר חלק לגמרי בלי בעיות.
לא יודעת לגביכם
בנוסף איפה אתם עושים את התהליך?
אנחנו דיברנו פעם עם רב של הבית רפואה והוא הציע לסדר לנו חדר שם.
וגםמציעה להתקשר לבוני עולם, לדעתי יש להם קו לשאלות חירום. הם נתנולנו יותר מענה בנושאהזה ממכון פועה.
בהצלחה רבה רבה שיעבור בקלות ובבשורות טובות!
תודה❤️מטילדה
לגבי השעה יכול להיות שבגלל שזה השבחה זה חייב להיות תוך שעה? וואלה לא מבינה בזה בכלל
סבב ראשון ומקווה שגם אחרון שלנו בעז"ה
זה במכון של השבחה לא בבית חולים...הוא בעיר אחת וההזרעה עצמה בעיר אחרת...
מה זה בוני עולם? ואולי ננסה באמת אותם/את מכון פועה... למרות שגם על הרב שלנו ששאלנו אני מאד סומכת
ראיתי שמצאתם פיתרון, שמחה בשבילך!Sheela
בוני עולם זה כמו פועה רק חרדי
מהניסיון שלי לפעמים יש להם יותר מענה ויותר יצירתיות..
וגם לנו לטיפול רגיל אמרו תוך שעה רק כשלקח יותר זה לא היה נורא
אז גם אם לוקח לכם קצת זמן תזכרי שזה אמור להיות בסדר..
מעולה תודהמטילדה
סליחה על השאלה, כותבת בזהירות,באתי מפעם
כדאי לברר אולי מותר הלכתית שיוציא לבד בשירותים בלעדייך, כי בסוף זה לא לבטלה זה כדי לשבח את זה ולהשתמש במטרה שלשמה הוא נועד.
עניתי למעלהמטילדה
אם לא תהיה ברירה זה מה שנעשה
הרב אמר לנו שזה עדיפות אחרונה אז בכל זאת מנסים למצוא פתרון
תודה לכולן על ההתייחסות נמצא פתרון ברוך ה'מטילדה
אולי אפילו 2 פתרונות
(בית ריק של חברים שמצאנו, קצת יותר רחוק, או צימר לשעה על הבוקר יותר קרוב למקום-תכלס מחכים לתשובה מבעלתת הצימר)
תודה שהייתן איתי❤️
זה כזה קשה שאין עם מי לדבר על זה (למרות שמבינה למה זה ככה)
*חברה שלי שעוזרת לי, אם את פה במקרה וזיהת אותי- את חייבת להגיד לי🤣
לגבי צימר לשעהחושבת בקופסא
הייתי בקבוצת תמיכה שבה מישהי ספרה שהיא קבעה צימר לשעה בדיוק בשביל השבחת זרע, וקבלו את שוק חייהם כי צימר כזה מיועד בדרך כלל לזוגות שלא בדיוק שומרים על ההלכה או המוסר בלשון המעטה.
היא לא פרטה, אבל אמרה שבעלה היה צריך לעצם עיניים, ושהיא הרגישה צורך אחרי המעשה להבהיר לבעלת הצימר שהם זוג נשוי.
לא יודעת מה הסגנון של הצימר הזה, אבל כדאי לברר.
גם לא לדאוג, לא באמת חייבים שזה יהיה שעה בדיוק עד מסירת הדגימה. לנו אמרו שאומרים שעה כדי שאנשים יביאו את זה תוך שעה וחצי- שעתיים.
חחחח החברה שעזרה לי לחפש מקוםמטילדה
הציעה לי גם את זה
אמרתי לה לא תודה
ה' ירחם
ותודה לגבי השעה, זה בהחלט מוריד ממני לחץ...
למרות שיש גם את השעה של התור של ההזרעה עצמה...שסתם פשוט צריך להספיק להגיע אליה בזמן
בפועל גם יותר משעה זה בסדראורוש3
אם רלוונטי בלניאדו ספציפית יש חדר. אולי בעוד מקומות.
פדיחה לומר אבל כשאני בדקתי מצאתי שיש בכל מיני ערים חדרים לפי שעות. הרב שלנו לא אהב, אמר שזה ממש חילול ה' כזה. כי באים לשם כל מיני זוגות שלא רוצים להיראות... אבל אולי זה עניין של דעה מה יותר בעייתי. בסוף אם אין אופציה יכול להיות שהרב יעדיף להתיר לבעל להסתדר לבד.
מקווה שתמצאו סידור לילדים.
וגם, לא נעים לומר, אבל בפופורציות. הלוואי אמן שזה יצליח, אבל בסופו של דבר זה לא בהרבה יותר סיכוי מיחסים רגילים בזמן. משקיעים בזה את הנשמה. באמת, גם באנו מרחוק וטרללת, ובסוף הרבה פעמים זה לסמן ווי על שלוש הזרעות כדי לקבל אישור לעבור הלאה...
בהצלחה! בע''ה פעם אחת וזהו!
וואי באמת?מטילדה
לא ידעתי לגבי הסוף...
טוב אני מתפללת שזה יעבוד אצלינו על הפעם הראשונה אמן!
יש כאלה שעובד להם אחרת לא היו עושיםאורוש3
אני כן באתי לכל הזרעה בתקווה גדולה.
אבל אין להשוות לאחוזי הצלחה ב ivf
וואלה! זה נחמד לדעת מראש. חבל שלא אמרו לי במרפאהמטילדהאחרונה
כשהסבירו על הכל...
תודה על המידע
לא יכולה כבר עם המתח הזה, תהייה מערכה נוספתממתקית
לא תהייה, תהייה לא תהייה אי אפשר לקבוע כלום, כל פעם מהססת מה יהיה, ברור שהשגרה הולכת להיהרס מתישהו, אבל המתח הזה של מתי זה יקרה גומר עליי, אין לי חשק לקבוע כלום ולא להתחייב לכלום.
כבר עדיף שהמלחמה תתחיל, תיגמר, המשיח יבוא ודי.
לי נמאס!!!
האמת שמרובהמקורית
שחוזר הניגון, החלטתי לסנן
באמת אבל
אני באופן אישי גם לא קובעת נופש מראש אף פעם אז זה לא מחרבש לי איזו תכנית שאי אפשר לדחות למועד אחר
אני באמת ממליצה להוריד מינון של חדשות. זה ממש בריאות הנפש
זה שתראי ותתעדכני לא אומר שהתחזיןת נכונות וגם אין לנו שליטה על זה. חבל על האנרגיות הנפשיות שאת משקיעה
היום אין מלחמה? אחלה. אז היום נעשה משו
מחר חלילה תהיה? נתאים את עצמנו
( מקווה שהתגובה במקום, שולחת חיבוק בכל אופן❤️)
בהחלט במקום יקרה, תודה.ממתקית
אני בכללל א בחדשות, כולם מסביב מדברים על זה...בעבודה, בכל מקום.אז אני כל פעם פותחת "וואלה" רק לראות אם מתחיל משהו, קוראת רק כותרת כללית, לא קוראת הכל.מרגישה שרוצה לדעת מה מי מו
אני הכי לא מעודכנת במדינהאוזן הפיל
אבל שומעת קולות.
לא דיבורים, קולות של מטוסים.
אז הלב מחסיר פעימה, ובלי שאני רוצה אני מעבירה בראש שיש מה שצריך בממד.
ומימי הסגרים בקורונה אני לא דוחה יציאות כמה שאפשר.
וכן, ממשיכה להדחיק ולעצום עיניים בכח, ולהמשיך רגיל.
כי אולי כן, אבל אולי לא
ורק משתדלת לכוון יותר בתפילה, בעיקר באנוכיות שלא יבטלו לי את הנופש
למה להמשיך כרגיל זה להדחיק?אמאשוני
אני גם כמוך, ערוכה עם מה שצריך לשעת חירום,
לדוגמה ההורים שלי באים אלינו לשבת אז דואגת שיהיו גם כסאות נוחים בממד.
ציוד בסיסי בממד יש כבר 3 שנים.
כולל פנסים, מאוורר על סוללות וסוללות. לא שאני חושבת שנצטרך, אבל זה שם כבר מאחרי ה7 לאוקטובר אז למי אכפת..
מחשב של העבודה לוקחת כל יום איתי הביתה.
לפני שבת מטעינה את הנייד ודואגת לנתק מהשקע לפני שבת אם אצטרך לטלטל אותו.
דברים בסיסיים כלאחר יד, כשמתרגלים אז לא מתרגשים מהמעבר משגרה לחירום.
ואז ממשיכה לגמרי כרגיל.
בעיני זה לא להדחיק אלא דווקא הכי לפקוח עיניים...
שלא יבטלו את החופש?זוית אחרתאחרונה
מעריכה את הכנות באמירה...אבל זה צורם מאוד מאוד מאוד.יש משפחות שמשתדלות לכוון בתפילה שהבעלים , בנים, חתנים..לא יצאו שוב לסבב נוסף...ושלא יפלו חיילים..
ואי ממש לנו יש טיסה שבוע הבאעדיין טרייה
הילדים ממש יתבאסו אם יתבטל 😔
איזה אומץ לקבוע טיסה בימים כאלוממתקית
מאחלת לכם שלא יקרה כלום, וזה סתם איומיםוהכל יחזור על מקומו בשלום
הטיסה נקבעה לפני יותר מחצי שנהעדיין טרייה
ימים האלו זה כבר הפך לשנים אלו...
גם שנה שעברה היה חשש ובסוף טסנו ונהנו.
מקווים לטוב..
יאא כיף לכם!!!ממתקית
נקווה שבאמת יתממש 🙏עדיין טרייה
בולללשירה_11
נראה לי פשוט להתנהל כאילו אין כלוםשיפור
תמיד יכולים להיות שיבושים מכל מיני סיבות בלתי צפויות אבל אי אפשר לחיות ככה את החיים....
נכון, אי אפשר. אני בחוסר וודאות מוחלט.ממתקית
ובד"כ אני בנאדם זורם, ולא אכפת לי מכלום.אבל עכשיו לקראת חופשת קיץ, מבאס.
וואי אני ממש מנותקתבאתי מפעם
מבחינתי חיה את החיים, מתכננת תכניות לעתיד כמו תמיד, מקסימום יתחרבש לי.. ממש לא חיה בתודעת מלחמה מתקרבת... אחד הדברים הכי קשים לחיות איתם זה חוסר וודאות, אני מציעה לך לא להכנס לזה בכלל! כעת היום הכל כרגיל, אז ממשיכים. מה יהיה, לא להתעסק עם זה.
מבחינתיoo
אין מלחמה אלא אם הוכח אחרת במשך כמה ימים (עיין ערך המלחמה שהתחילה ונגמרה באותו יום)
בתקופה כ"כ משוגעת
חוץ מלא להחשף לחדשות
צריך גם לא להתייחס לשמועות שרצות שם
כי אין פרופורציה בין כמות הפעמים שדברו על מלחמה לבין הביצוע
למה מתח, מאיזו בחינה?אמאשוני
מבחינתי ברור שיהיה, וזה רק עניין של ימים.
יש אומרים אחרי המונדיאל שהוא היום.
אבל בעצם לא משנה לי אם זה יתחיל מחר מחרתיים בשבת או עוד שבוע או עוד חודש.
כן קבענו נופש, אולי הוא יתבטל,
יש משימות לסיים בעבודה, אולי זה יהיה מהבית.
הילדים ממילא בבית בחופש.
קניות וסידורים לשנה הבאה צריכה לעשות, חיכיתי לאחרי ט' באב
מקסימום נעשה עם משלוח.
באמת לא יודעת מה כבר יכול להשתבש בשגרה המשובשת ממילא..
ואם לא יהיה גם טוב,
כאילו אין תרחיש שיגרום לתוכניות להשתנות מהקצה לקצה.
היום לקחתי איתי ציוד נחוץ מהמשרד לצורך עבודה מהבית אם אצטרך לפרק זמן ארוך.
מקסימום כל יום אקח ואחזיר מה כבר יכול להיות..
העיקר שלא יהיו לימודים מרחוק, זאת החרדה העיקרית שלי מהתפתחויות מרעישות שכאלו 😜
נכון צודקת בעצם זה לא משנה באמת מתי באמת יתחילממתקית
ועדיין...כמו כזה לפני לידה, שיש מתח מתי ואיך וכמה, חוסר שקט.ככה מרגישה עכשיו
מצחיקה אני
אני פשוט חיה ומתנהלת רגילאורי8
ממילא המציאות לא צפויה ויכולה להתהפך ברגע , אז אני פשוט חיה את חיי רגיל, קובעת מתכננת הכל רגיל. כשנופתע, נתמודד. לא רואה טעם לעסוק בזה.
אני כ"כ לא עוקבת שעד עכשו לא דאגתיואני שר
עכשו קראתי אתכן ונזכרתי שהדאגה העיקרית שלי ממצב כזה זה שיקפיצו אותו למילואים ואני אשאר להשתגע לבד עם הילדונת 😒
איף.
משיח דחוף.
זה מוזר.אני קוראת כל יום את הדף חדשות בערוץ..ואפילהלוואייי
לואפילו לרגע לא הבנתי מהחדשות שכל רגע עלולה לפרוץ פה מלחמה נוספת...
אני אפילו לא מבינה על סמך מה החשש הגבוה?
טראמפ תוקף אנחנו לא...
איראן תוקפת במכוון לא אותנו
נכון אולי
אבל האולימהזה קיים תמיד מבחינתי לאור השנים האחרונות
לא רואה שום הבדל בין האולי..שלמדנו לחיות לצידו ולומרנשזה במילא לא בשליטתנו ובבחירתנו אז בואו נמשיך בשגרה
לבין האולי כרגע
טראמפ רק לוחץ עליהם להגיע להסכם הוא לא משמיד את הגרעין או משהו כזה
לנו אין המון אינטרס בזה
ולכן מבחינתי אין לי אפילו מחשבה כזאת בראש
נכון ברור שאם יעלה להם והם יתקפו פה הכל יכל להשתנות
אבל בסדר זה נכון תמיד באותה המידה בעיני
קיצר בעיני לחיות בחששות של מה יכל לקרות זה ממש לוקח לנו גם את המעט שגרה שפויה שיש לנו בשנים האחרונות
זה עבודה תודעתית
וגם אמונית לזכור בידיים של מי אנחנו
וזה לא סותר שהחשש הכי מובן שיש וטבעי לחשוש ממה יהיה.. קשה לנו עם חוסר ידיעה ברור...
זה נכון שאיראן לא תוקפת את ישראל בינתייםפרח חדש
דווקא כאחת שכן קראה הרבה על
להיפך טראמפ מבין שאין איך לעשות איתם הסכמים וההסכמים איתם לא שווים כלום.
הוא מתכנן לפגוע בהם קשות מאוד מאוד וככל הנראה לצורך העניין ישראל תתערב כי יש לנו יכולות שהוא לא יכול לוותר
עכשיו רק העיתוי לא כ"כ ברור
אולי מחכה לאחרי המונדיאל
אולי מחכה לבחירות האמצע שלו
זה לא יודעים... ימים יגידו
אבל מסכימה איתך שלא לתת לזה לנהל אותנו
אני כבר לא מתרגשת מהאולי הזה
עברנו את זה כמה פעמים ונעבור גם הפעם אם יהיה צורך
לא מאמינה לו ברור לי שזה רק איומיםהלוואייי
הוא מפעיל עכשיו לחץ צבאי כבד זורק אמירות מפוצצות ובציוץ הראשון שלהם של חולשה והסכמה הוא יעזוב הכל לטובת -יון מדי י על הסכם
איפה את קוראת חדשות?ממתקית
אני ב n12 ו וואלהושם ממש נותנים תחושה של אוטוטו מלחמהאבל עכשיו כולם רק על המונדיאל.
פה בערוץ 7 כל הזמן לא רואה שום דיבור על מלחמההלוואייי
רק עדכונים שטראמפ תקף באיראן
בסדר..
נכון. ערוץ 7 לא מהמלחיצים...ממתקית
זה למה הם נקראים תרעלה תבהלה תעמולהytrewq
ייאוש דכדוך כניעה רפיסות וכו'... 😏
בלי קשר לימין שמאל פוליטי, באמת שלא כדאי לצרוך מהם חדשות. הם יוצרים התקפי חרדה מכלום.
חחח לא פלאשלומית.
12 הם ה- מלחיצים
( ע"ע "ערוצי התבהלה...")
תעברי לאתר אחר ( או שתוותרי לגמרי (; )
האמת אני ממש לאשלומית.
מתעסקת בזה כי זה פשוט לא רלוונטי בעיניי כרגע.
תהיה מערכה? נתכוונן עם החיים בהתאם.
חבל מעכשיו להיות סביב זה.
מבחינתי הכל כרגיל
זה באמת קשה לשמוע מכולםעם ישראל חי🇮🇱
כל הזמן דיבורים על היתכנות של מלחמה
תשימי מבטחך בבורא עולם
ותנסי לסנן כמה שאפשר
תלכי עם המנטרה הזו ,הקדוש ברוך הוא דאג דואג וידאג לי ויעשה הכי נכון עבורי ולא לתת לפחד לנהל
מבינה אותך כל כך. אבל באמת כדאי להמנע מלהתעדכןמעיין34
זה כבר הפך להיות בדיחה
קרה לפחות פעמיים שאמרו שתיתכן הסלמה וטראמפ איים שיתקוף עוד הלילה. כולם היו ערוכים.
בסוף טראמפ דיבר עם מי שצריך ועשה משא ומתן ואמר שחזר בו. לפחות פעמיים זה קרה אם לא שלוש.
אז מה נתן לנו לדעת מכל התפתחות הזו? סתם לחץ מיותר לשווא . לא בריא. הרצון לשליטה במקרה הזה רק מראה כמה אנחנו רחוקים משליטה. מנסים לדעת הכל כדי להערך אבל הגורמים הגדולים משנים את הכללים על ימין ועל שמאל.
הכי טוב להתנתק ואם יהיה משהואז תהיה התראה מקדימה של 10 דקות .
תנפשי. תצאי. אל תחשבי יותר מדי על מה יקרה אילו... זה לא יתן לך כלום חוץ מדאגה מיותרת.
ואם זה יפתיע באמצע נופש אז תפעלי בהתאם באותה סיטואציה אבל כרגע אין כלום
מנטרה שעוזרת לי במצבי חוסר וודאות-עוד מעט פסח
'יש לי כלים להתמודד עם מה שיגיע'.
באמת אין לנו איך לדעת מה יהיה ומתי.
רק להיזכר בכוחות שלנו, בכל מה שכבר עברנו והצלחנו להתמודד איתו, ולדעת שכל מה שיבוא- יבוא עלינו מתוך אהבה של הקב''ה.
תודה!!ממתקית
אופ עם הט' הימים האלוווווו אני רוצה בשרררר😭😭😭חמדמדה
אתן שומרות בהריונות והנקות לא חכאול בשרי?
תשאלי רב.מוריה
אני שומרת.
גם ככה לא אוכלת יותר מידי בשרי במהלך השבוע.
שאלתי איר אם ממש רוצה אםשר, עדיף עוף, אבל אם לא עוחמדמדה
עוזר אפשר בשר
אבל לא נעים לי חח
יהודים וכזה חח
הכנתי פסטה
פסטה לא מחליף בשר...שלומית.
תכיני דגים או לפחות קטניות וירקות...
אני כן מקפידה
תנסי סלומון. יש לו טעם ומרקם יותר 'בשרי'מוריה
אולי גם קציצות/בולונז טונה יעזרו לתחושה של "בשרי".
היום גם ראיתי הצעה לשווארמה דג. לא ניסיתי.
אני כרגע בתקופה שדגים מגעילים אותי. 🫣🙄
כןבוקר אור
לא רואה סיבה להקל בזה
כןיעל...
כן שומרתכנה שנטעה
אבל איתך בתסכול כי אני מרגישה רעבהההה ואני לא אוכלת חלבון
סורי על הנצלוש אבל רעיונות לחלבון חוץ מדג יתקבלו בברכה חחח
טופו, קטניות. (אצלי תשעת הימים כל השנה
)מתואמת
ביצים, טופו, קטניות, מוצרי חלב(קוטג למשל)טארקו
תמיד שמרתי...ממתקית
אחרי לידה, כיולדת- יש הקלות בעניין.
תכיני לך דברים מפנקים חלביים ואז אולי החשק לבשררר ירד.
שנתיים ברצף הייתי בסוף.הריוןתהילנה
ולא שמרתי. מבחינת בעלי זה אפילו לא היה שאלה. גם לא צמתי בתשעה באב.
איך אומרים אצלנו בשם ר' חיים סולוביצ'יק? אנחנו לא מקלים בחומרת הימים, אנחנו מחמירים בפיקוח נפש.
בגמרא יש נידון על בשר טרף, אז בשר בתשעת הימים...
שומרתרקאניאחרונה
ולא חשבתי שיהיה לי קשה
אבל ממש קשה
אז התינוק עם לשון קשורהבת.
אצל הגדול התרנו באיכלוב והיה מעולה, הרופא היום אמר לי שכללית כבר לא עובדים איתם כבר אלא עם קפלן.
למישהי יש המלצות על מישהו פרטי במחיר סביר שעושה את זה?
או אולי יודעות כמה עולה ביאיכלוב פרטי?
שמעתי על אריה קורול ממודיעין, מישהי מכירה?
אני הלכתי לכירורג ילדים של הקופה, היה מצויןיעל...
זה אחד הדברים הכי פשוטים שהם עושים.
לא רואה שום סיבה לשלם על פרטי .
כנל. לקח שניה ועבר חלק לגמריתוהה לעצמי
לא יודעת באיזה קופת חולים את, אני פעםכתבתנו
הייתי צריכה לקחת תינוק, בהתייעצות עם יועצת הנקה היא אמרה לי שלא כדאי בקהילה אצל אף אוזן גרון כי היא נתקלה בלא מעט מקרים שהם חששו מידי לחתוך עד הסוף וזה לא היה יעיל. נתנה לי שמות של מומלצים לעשות פרטי, ונפלתי מהכסא מהמחיר שזה עלה בשביל פרוצדורה כל כך קצרה ופשוטה שכבר יצא לי לעבור עם ילד נוסף עוד בימי האישפוז בבית החולים. ולוקחים חצי מהמחיר על 'פגישת יעוץ'- לא הייתי מגיעה אם לא היו ממליצים לי גורמים מקצועיים...
בקיצור חיפשתי באפליקציה התרת לשון אבל לא בדקתי אף אוזן גרון אלא מי שעושה את זה והוא כירורג ילדים. מצאתי תור למחרת במקום נגיש יותר מאיכילוב, ובעלות של ביקור אצל רופא בקופה.
בהצלחה!
איך עשית את זה?בת.
אני בכללית..
אה אז לא אותה קופהכתבתנו
אני במכבי.
אצלנו באפליקציה יש אפשרות לעשות חיפוש גם לפרוצדורה וזה החיפוש שעשיתי
את יכולה להגיע לירושלים?מתואמת
ד"ר רפאל יודסין הוא אחד המומחים לזה, והוא מקבל פעם בשבוע בכללית בשכונת מקור ברוך (בשאר הזמן בשר"פ של הדסה עין כרם, בעיקרון. זכור לי שזה עולה 300 בערך, אבל לא בטוחה כי בסוף התרנו אצלו בקופה).
עשיתי בירושלים אצל ד''ר יודסיןשלומית.
המאוחדת. הוא עובד גם בכללית.
קצר וחינמי
קבעת דרך כללית?בת.
כמה עלה לך?
מצטרפת להמלצהרק לרגע 1
כמה פרטים שבררתייראת גאולהאחרונה
עלות פרטית באיכילוב:
התרה 750 / 850 (לא כתוב לי ברור)
בדיקה 350
לא ברור לי אם יש התרה, האם משלמים גם על הבדיקה או שזה כלול ב850.
יש גם מרפאה פרטית של ד''ר בוצר. עולה 925 בדיקה ועוד 925 התרה אם צריך. אפשר לקבל החזר קטן מהכללית.
יודסין מקבל במרפאת הכללית מקור ברוך, פעם בשבועיים בערך. קובעים תור דרך *2700. ואז זה עולה רק עלות ביקור אצל רופא מקצועי (35 בערך).
אפשר להגיע אליו גם דרך שרפ הדסה עין כרם, אם יש כללית מושלם זה עולה 250.
אני שלחתי ערעור לכללית, ואישרו לנו טופס 17 לאיכילוב. כי רק שם יש מרפאת לשון קשורה, והסברתי למה המקרה שלנו דורש דווקא מומחה ספציפי.
באלי כבר ללדת!שנהב
שבוע 37
אין לי כח לסחוב עד ארבעים.
עצות טבעיות מנסיון איך לזרז? שוטו
קשוחחחח איזה לידה זאת?דיאן ד.
שניהשנהב
ומתי ילדת בלידה ראשונה?דיאן ד.אחרונה
בעיניי עדיף תמיד לצפות ללידה בתאריך מאוחר ומקסימום להיות מופתעת לטובה.
לא חושבת שכאדי לך לנסות זירוזים טבעיים בשלב כ"כ מוקדם.
סתם מתיש ומעצבן וכנראה שלא כ"כ יעיל.....
מה הערכת המשקל של העובר?מתואמת
לפני שבועיים היה 2.5שנהב
אז יכול להיות שהוא כבר שלושה קילומתואמת
עדיין ממליצה לא לדחוק את הקץ...
מה שאומרים שזה לא באמת עוזר...אוהבת את השבת
עדיף לשנות מיינד ולהנות מהתקופה
האמת שחשבתי על זה הרגע במקלחתשנהב
להנות מהקצת שקט לפני שהחיים מתהפכים. אבל עדיין אני על קוציםם
מוסיפהאפונה
יום הולדת בתשעת הימים זה די מבאס
למה אשה ב2026עוד הפעם כאן
צריכה לשכב כמעט חודש שלם במיטה?
למה עדיין הרופאים אומרים שהריון זה לא מחלה? ולא טורחים בכלל למצוא עזרה לתשישות החולשה המטורפת הבחילות הלא נורמליות(עם הבונגסטה עםםםםם) הרגשה של סף עלפון.
בשביל מה הלכתם ללמוד רפואה? להתאים גיל עובר ולהביא בדיקות תואמות חודש?
זה נקרא לרפא זה?
...כמהה ליותר
מזדהה ממשאםאני
כתבת מדויק.
💗עוד הפעם כאן
מתסכל פשןט מתסכל
כבר אין לי כח להלחם ולעשות דברים עם כל טיפת כח שישלי
פשוט מיואשת
סליחה שניצלתי את התגובה שלך🙈
הכל בסדראםאני
ממש מזדהה,
אני אחרי בוקר שלם של הקאות
וחייבת להופיע בעבודה,
פשוט השרשור שלך בא במקום,
יש כזה דיסוננס מטורף בין איך שמרגישים לבין איך שכל העולם מצפה שנתפקד.
ממש😶עוד הפעם כאן
באמת קשוח ככאוהבת את השבת
אנימלא חושבת שהבעיה אצל הרופאים...
הבעיה אצל כולנו , לא באשמתנו, אלא הפתרון אצלנו אני מתכוונת..
אנחנו בקצב חיים מטורף, מנותקים מהטבע, מהנשימה, מהמחשבה, הכל מהר, על אוטומט, הספקים, הספקים, הספקים
להוכיח את עצמי לכולם
וכו וכו
..
אז זה לא אשמתנו
המירוץ הזה
אבל הפתרון אצלנו...
וזה קשה
מאוד...
אבל לפעמים
אין ברירה לעצור...
בכל מקרה חיבוק גדולללל
וזה עובר!!!!
כהיפרמאזיסטית (כתבתי נכון?) מיומנתממתקית
לא מסכימה איתך רופאים לא אמורים לרפא את הבחילות וההקאות
ככה זה לחלקנו, זה הריון (לחלקנו), וחוץ מהכמה כדורים, ועירוי, מה את עוד מציעה? להעלים את זה אי אפשר.
כן מסכימה שמקומות עבודה בישראל, יאשרו חופשת מחלה לאישה עם היפרמאזיס, כי באמת שלא ניתן ללכת לעבוד עם ה"מחלה" הזו.ביטוח לאומי, משרד הרווחה, העבודה והלא יודעת מה, צריכיםפ להכיר באישה עם היפרמאזיס כמחלה ולתת לה אישור לשהות בביתה, עד שתתאושש (לרוב עובר אחרי חודשיים- שלושה)
קשה מאוד מאוד
בתור היפראמזיסית- מאשרים שמירת הריוןהריון ולידה
בכל אופן במצבים דורשי אשפוז.
לא עשו לי שום בעיות. אישרו תוך יום מהגשת הטפסים ותוך יומיים הכסף היה בחשבון.
נתנו לי שמירה לחודשיים, הספיק כי היה גם חודש של מלחמה ופסח בהתחלה, שלא עבדתי.
השאלה מה עם מצב שלא דורש אשפוזממתקיתאחרונה
וזה היפרמאזיס לכל דבר(פשוט לא מאשפזים, כי עושים עירוי בקופה ושלום)
האמת שאני אף פעם לא ניסיתי לקחת שמירת הריון בגלל זה, כנראה באמת אפשרי.בהיפרמאזיס, אצלי בכל אופן, המצב כל כך נואש, שממש לא מעניין אותי העבודה והכסף באותם הימים.רק שיעזבו אותי להקיא ולסבול בשקט.
את חושבת שלא מנסים למצוא פתרון?הלידה שלי
לשאלתך, הלכתי ללמוד רפואה כדי לעזור לאנשים ולרפא אותם.
להתאים גיל לעובר ולפתח בדיקות יכול להיות מציל חיים, והציל חיים של לא מעט עוברים ואמהות כך שלא הייתי מזלזלת בזה.
עברתי הריון, הרגשתי זוועה ויחד עם זאת שימח אותי מאוד שניתן להציל את חיי וחיי תינוקי בזכות בדיקות. והצלת חיים עומדת בעדיפות עליונה בפיתוח והשקעת תקציבים.
רופא שאומר שהריון הוא לא מחלה זה בעיה כי יש פעמים שהריון הוא אכן מחלה.
אבל לא ברור לי היציאה נגד ציבור הרופאים בישראל
ומאיפה את יודעת שלא מתאמצים למצוא פתרון? הבעיה היא שההורמון שמחזיק את ההריון הוא הוא זה שגורם לצרות שנלוות אליו אז את הגורם לא נוכל להעלים ובסימפטומים עושים כמיטב היכולת לטפל, בין אם זה בונגסטה או זופרן במצבים קיצוניים יותר.
סטודנטית לרפואה, אמא.
איזה מהממת, בהצלחה בלימודיםאורוש3
סכרת הריוןהריון ולידה
אז יש לי סכרת הריון,ואני לא מצליחה לאזן אותה תזונתית אפילו שאני ממש שומרת.
הערכים בבוקר גבוהים ואין לי שליטה על זה (וגם אחרי אוכל הם התחילו לעלות... 95 במקום 80 אחרי סלט..)
הרופאה רשמה לי גלוקומין אבל אני רק בתחילת ההידרדרות (שבוע 23) ומתה מפחד להגיע למצב של אינסולין או של ניתוח קיסרי 😑 מה אפשר לעשות??
לא כ"כ הבנתיהבוקר יעלה
95 בצום,או אחרי סלט?
מה הערכים שלך בדרכ?
אחרי אוכל הערכים שלי תקינים תמידהריון ולידה
בצום היו תקינים אבל התחילו לעלות- 105 וכזה...
העניין הוא שגם אחרי אוכל אני רואה שיש עליה.
אפילו שהיא עדיין בגבול התקין-
אם פעם סלט היה מביא אותי ל80- היום הוא יכול בכיף לעשות לי 95.
מה יש בסלט?על הנס
יכול להיות ירק ספציפי שמקפיץ סוכר
זה רק סלט?
או בעוד דברים?
מהנסיון שלי כל הריון היו דברים אחרים שהקפיצו את הסוכר,תנסי לעקוב בנפרד אחרי המרכיבים.
מלפפון, עגבניה, שמן זית, פלפל, מלחהריון ולידה
לפעמים גם טונה בשמן. לפעמים קוטג'.
לא משהו שאמור להעלות סוכר.
טונה בשמן הקפיץ לי סוכר ממש במשך שעותעל הנס
שווה לך לבדוק.
קוטג' לי היה בסדר.
תנסי במקום אולי ביצה קשה
תנסי גם לבדוק פלפל,לא אמור אבל יש הפתעות בחיים האלה.
תודה אני אבדוקהריון ולידה
הבעיה שהרופאה רוצה שכבר אתחיל גלוקומין ואני ממש ממש ממש לא רוצה תרופות
וגם, ובעיקר, רוצה להמשיך עד 40הריון ולידה
לידה שמתפתחת לבד
תנסי להכניס ספורט כלשהו.על הנסאחרונה
זה מאזן ממש.
ועושה טוב לגוף והכי חשוב שזה מאזן את הסכרת.
לאחיות שלי עגבניות ממש הקפיצומתיכון ועד מעון
לי לא
הבנתיהבוקר יעלה
אני גיליתי על סכרת רק לפני שבוע ואני עוד בשלב שבודקת מה מעלה. גם לי יש קצת חריגות לצערי..
מה שעזר לימתיכון ועד מעון
הכי עוזר הליכה נמרצת בערב לפני השינה לפחות רבע שעה
חוץ מזה לאכול משהו שומני לפני השינה- חופן שקדים, או משהו בסגנון
אנסה! תודה!הריון ולידה
מה עושים עם תיקנים? ראיתי כבר כמה פעמים😒אוהבת את השבת
אז כדאי לך להזמין הדברהיראת גאולה
תעשי את זה פעם אחת ותראי שהמאמץ לא גדול, והתועלת גדולה מאוד ולהרבה זמן.
רק צריך למצוא זמן שמתאים לכם לצאת מהבית. אפילו טיול עד הערב, תיכף חופש, והמדביר יגיע על הבוקר. בערב חוזרים הביתה ולא נותנים לתינוק לזחול על הרצפה, ואז בבוקר אני חושבת שכבר אין הגבלות. אולי בעצם צריך לשטוף את הרצפה לפני שהתינוק זוחל עליה? לא זוכרת...