אני חושב שהנק' היא שמלאך מקבל את הטובה מהאלוהית ע"י הטבע, כלומר בלי בחירה ורצון, ואצל אדם נוסף הנושא של "זכות" כלומר השמחה בכך שהוא משיג את זה "בעצמו", וזה אמנם כמו שכתוב "לא שהואנגדול ממני אלא שהוא כעבד לפני המלך ואני כשר לפני המלך", אם תרצו יש בזה גם שר או בן המלך, שהבן נכנס כל אימת שרוצה, אבל כל אימת שהוא בתוך הארמון הוא כפוף לכללים, והשר יש לו את התחום הפרטני שלו, ואם הבן רוצה הוא לא יכול לעשות בתוך הארמון "מלכות נוספת", אבל הוא כן יש לו זכויות מיוחדות בתוך האחוזה, ואם ירצה אחוזה משלו אז יש לו שתי הבחינות כמו שכתוב "ומדוע לא יראתם לדבר בעבדי במשה - בעבדי אע"פ שאינו משה, במשה אע"פ שאינו עבדי".
וזה מעניין כי אנשים שעושים צחוק בגלל שהם מאמינים רק בנק' שסותרת את הטענה הזו, הם מזכירים לי את אלו שבנק' הידועה שרק מחפשים לעשות צרות שיהיו נק' ועוד נק' בגבול, כח רק הם כותבים כך, וזו בדיוק הנק', כמו שהנק' נחתכת בגבולות, וזה סימן למידות שאינם לא בעבדי המלך מלכי המלכים שהוא צדיק וקדוש, ובודאי לא בשריו ובבניו. כי מידותיו שהוא עושה משפט יתום ואלמנה, ואוהב גר לתת לו לחם ושמלה, במקום שאתה מוצא גדולתו של הקדוש ברוך הוא שם אתה מוצא ענוותנותו.