אתם מאמינים באלוהים בלי הוכחה?
ואם יש לכם הוכחה אפשר שתכתבו לי מה היא?
תודה מראש
אני נשמע קצת כופר אבל אני רוצה להביןלעזאזאל
אתה לא מאמין לכל מיני תופעות בטבע שלא קיבלת עליהן הוכחה?כינוי-לרגע
סליחה אחילעזאזאל
מבקשים ממני לעבוד כל החיים ולעשות מיצוות שאני לא מבין מה הטעם שלהם בישביל אולי?
ככה קונים אותי?
אם היית נולד להורים איתייסטים לא היית מאמין שיש אל כי אתה לא בודק
זה די נכון. רובינו ממשיכים את אורח החיים אליו נולדנו.כינוי-לרגע
זו בהחלט סוגיה של אמונה.
אם היה ניתן להוכיח - לא היו אלפי צעירים שנוטשים כל שנה את אורח החיים הדתי וחוזרים בשאלה.
אך מצד שני יש הרבה יותר שחוזרים בתשובהגיימס פוטר
אלו שחוזרים בתשובה הגיעו למסקנה שיש בורא עולם.כינוי-לרגע
..לעזאזאל
אבל מי אמר שהוא באמת נתן את התורה וציווה עלינו לעשות דברים בלי לדעת למה אנחנו עושים אותם
אולי ה' רוצה שניהיה אנשים מוסריים וזהו?
אני לא חושב שהאמונה בה' וקיום מצוות בהכרח קשוריםבחור נאה
גם אדם שלא מאמין בקב"ה יכול למצוא את היתרונות בקיום אורח חיים דתי, ר' יצחק הישראלי לדוג' לא בדיוק האמין באלוהים והוא בכל זאת קיים מצוות אם תרצה אוכל לשלוח לך מאמר בנושא.
זה כבר עניין אחר. אפשר לבחור מה מתאים לך ממגוון ההשקפותכינוי-לרגע
ולקיים את מה שמקובל באותו מגזר שאליו אתה משתייך.
אין ספק שיש ביטוי מוחשי יום יומי ל 70 פנים לתורה.
מנהגים והנהגות, חומרות, הקפדות וביטוי מעשי שונה לקיום התורה וההלכות. בין המגזרים הדתיים השונים.
דווקא שיעור האתאיסטים בעולםהיום יהיה שמח
..לעזאזאל
ויש מיליוני אנשים שעושים רק כי אולי הם יקבלו אחר כך שכר שהם אפילו לא יודעים מה הוא?
זה נישמע לי מוזר אנשים לא עד כדי כך פראירים
בתוח יש הוכחה ואני רוצה לשמוע אותה
לכל אחד יש את הדרך שלו עד לאמונה השלמה בקב"הנ נח מאומן
יש כאלה שלא צריכים הוכחות בכלל ויש כאלה שצריכים קצת/ הרבה... עשית פעם התבודדות?
איך זה יוכיח לי?לעזאזאל
דווקא הרבה הרבה חוזרים בשאלה כן מאמיניםאני ועצמי:)
ממש לא, כמעט אך אחד לא עוזב בגלל תאולוגיה, זה לפעמים תירוץמתנחל בראבק
לא יותר מזה
...נ נח מאומן
אני מאמינה בלי צורך להוכחה כי אני מרגישה אבל אם אתה מחפש הוכחות טובות אז ממליצה לך להסתכל בספרים של הרב זמיר כהן כמו "המהפך" "הצופן" וכו'...
..גיימס פוטר
כי כשאתה רואה איך לכל חיה יש מה שהיא צריכה, ואיך הכל בסדר מופתי אי אפשר שלא להאמין
אוקי ומי אמר שמה שהוא רוצה זה שנקיים את מה שאמרו בתורה?לעזאזאל
מה אתה רוצה באמת אבל, למצוא תשובות או למצוא תירוצים?נ נח מאומן
..גיימס פוטר
הוא אמר את זה. כתוב "וידבר ה' אל משה לאמר", לא כתוב "ויאמר משה אל העם" (אני מתכוון שזה לא כתוב לבד, כשזה כתוב זה בד"כ שמשה מעביר לבני ישראל את מה שה' ציווה אותם)
אתה בעצם מתכוון מה ההוכחה שהתורה אלוקיתהרמוניה
שמעת על האבולוציה?היום יהיה שמח
אמונה זה רגשאפרת????
אם אתה מרגיש אותו אז אתה תלך אחריו עד הסוף. ואם לא אז אתה יכול להיות גם הכופר הכי גדול בעולם. (לא ספציפית אתה,כן?😅)
ודרך אגב, גם לבן אדם מאמין יש תקופות כאלה ותקופות כאלה.
אמונה זה ממש לא רגש!!עצמי החביבה
אמונה זה כח בנשמה, אבל מאד מאד חשוב לבסס אותה על השכל! רגש היום הוא פה ומחר הוא שם...
זה ממש חשוב לברר את האמונה!
נו נו כח בנשמהאפרת????
אמונה היא תחושת שכנועהיום יהיה שמח
אתה אומר תחושת שכנועאפרת????
נכון אבל היא יכולה לנבוע ממשהו שכליהיום יהיה שמח
...אנא אערף
רגש הוא הפכפך. רגש הוא לא הוכחה. המח שליט על הלב . לא להיפך.
למה זה נשמע כופר ?כוח חיובי
כופר זה בדיוק האדם שלא שואל את עצמו את השאלות
או שהוא רק שואל ולא מחפש תשובה
תשמעבחור נאה
שאלות באמונה יש בלי סוף (זה לא אומר שאני לא מנסה לענות עליהם), אני גם בן אדם כזה שלא יכול להישאר באי ודאות אז לי זה מאוד מפריע, אך אני מרגיש שגם אם כל הדת היא קשקוש אחד גדול זה לא אומר שאין יתרון חיובי לאדם עצמו ולעולם בקיום אורח חיים דתי. כמו שבת, צניעות, סדר יום (שלוש תפילות) וכו' בנוסף לכך הדת מקנה אישזהו מסגרת מוסרית לחברה.
אבל קשה לי שלוש תפילות וקשה לי בשר וחלבלעזאזאל
ואומרים לי תקפיד כל החיים בישביל אולי?
זה שקשה לך לא אומר שזה לא טוב לךבחור נאה
לבן אדם שמן קשה לעשות דיאטה אבל אם הוא יעשה אותו זה יהיה לו טוב והוא אפילו יעשה מאושר מזה. אז זה שקשה לך לא אומר שלא טוב לך לעשות את זה. מה לי לא קשה לקום לשחרית? אבל כשאתה קם אתה רואה כמה טוב זה עושה לך.
אז אל אל תעשה משהו בגגלל שקשה לך אלא אדרבא תעשה אותו כי קשה לך. אני בטוח שבטיולים כשיש עליה קשה לך, אבל איזה הרגשה טובה זה כשאתה עולה במעלה ההר. כנ"ל הכל בחיים.
באמת לטובתך אני אומר את זה, הייתי שם.
הייאנוניקי
רגע אם הייתי מטיס אותך לירח והיית מוצא שם כפית מה היית אומרסודי ביותר
שהגיוני שנוצרה לבד או שבן אדם יצר אותה
ונגיד שהיית מוצא שם אייפון 11 פרו אז ברור היית אומר שמישהו יצר אותו אז תראה איזה מדהים העולם הגיוני שהוא נוצר סתם בפיצוץ לא מה שאומר שמישהו יצר אותו
אם תמצא אייפון באמת תחפש יוצרהיום יהיה שמח
למה? כי את כל האייפונים שראית מישו יצר לכן רוב הסיכויים שגם את זה יצר מישהו, בניגוד לנוזל היפותטי כזה שאף פעם לא ראית כמוהו ואין לך מושג מה הדרך היווצרות הרגילה שלו... העולם הוא אותו דבר, אתה לא מכיר עוד עולמות, לכן אין לך שום סיבה להניח מראש שהוא נוצר על ידי יוצר..
כחוזר בתשובה.. אני מאמין בגלל הוכחותמבקש אמונה
יציאת מצרים, מעמד הר סיני, קבלת התורה.. ומאז יש חגים שמציינים את זה
הקב"ה הוכיח את עצמו שהוא קיים, שהוא שולט בבריאה, והביא תורה שתעבור מדור לדור
דווקא אלו דוגמאות קצת בעייתיות כדי לשכנע… כי קשה להוכיחכינוי-לרגע
לבתי המקדש, שניהם, יש ממצאים ארכאולוגיים.
למתן תורה, יציאת מצרים - אין הוכחות חותכות ….
החגים והעברה מדור לדור הם הוכחה חותכתמבקש אמונה
לא צריך ללכת לחפש בארכיאולוגיה...
כאמור, זה קרה מול מליוני בני אדם ויש חגים שמציינים את זה והם התחילו מאותו רגע.
אם לדוגמא חג פסח היה מתחיל באמצע ההיסטוריה פתאום, קודם כל זה היה כתוב איפשהו - מישהו היה כותב שפתאום המציאו חג
ו - ב' היו לו מתנגדים - והמון! כי אי אפשר למכור לכולם שהיה כזה מאורע שכולם ראו ואף אחד לא ראה
בנוסף, כל החיוב של התורה חל רק על מי שנוכח באותם מעמדים ומשם זה המשיך..
כנ"ל, בלתי אפשרי לשכתב היסטוריה שלמה בלי שיהיה מישהו או משהו שיסתור ועוד להגיד לכולם שהם חייבים כי הם או אבותיהם היו שם בלי שום התנגדות או בלי שיווצר מסמך היסטורי שיסתור את זה.
לכן אגב התורה כותבת ששום עם אחר לא יספר את זה על עצמומבקש אמונה
התורה כותבת (ספר דברים לב- לד)
"כי שאל נא לימים ראשנים אשר היו לפניך למן היום אשר ברא אלהים אדם על הארץ ולמקצה השמים ועד קצה השמים
הנהיה כדבר הגדול הזה או הנשמע כמהו?"
"השמע עם קול אלהים מדבר מתוך האש כאשר שמעת אתה ויחי?"
"או הנסה אלהים לבוא לקחת לו גוי מקרב גוי במסת באתת ובמופתים ובמלחמה וביד חזקה ובזרוע נטויה ובמוראים גדלים ככל אשר עשה לכם ה' אלקיכם במצרים לעיניך?"
לך ותראה בעצמך שאף עם אחר לא יספר על עצמו סיפור כזה, אלא תמיד זה יהיה שמישהו אחד ראה (כמו ישו ומוחמד)
אם זה היה קל לחרטט סיפור כזה הם לא היו מפספסים את ההזדמנות...
אלא שזה בלתי אפשרי כי זה יפול תוך שניה
ראשית וקודם לכל - אני דתייה, שומרת מצוות.כינוי-לרגע
למשל - האיסלם התחיל בנקודת זמן מאוד ידועה. יש את הקוראן, ההלכות של האיסלאם נובעים מהקוראן.
אי אפשר שלא לתהות על התוקף של הנהגות והלכות - שכתובים בתורה, אך באותה מידה משקפים נורמות מצויות בעולם העתיק.
מי מבטיח שזה משמים?
- כל ענייני הקורבנות
- עבדים ושפחות
- מיתות אכזריות (שריפה, סקילה, הרג בסיף…)
ועוד.
אשרייך. קודם כל ההתחלה בדיוק מוכיח את מה שאמרתימבקש אמונה
ההיסטוריה מלאה בדתות שכולם יודעים מתי הם התחילו.
גם אם מלייארדים הולכים אחריה, הם לא מנסים לטעון שכולם ראו את הנביא שלהם עולה לשמים להביא את אותה תורה - כי זה יפול בשניה. שוב, כי אי אפשר לשכתב היסטוריה בקלות
אצלנו יודעים שזה משמים...
כי שוב, כולם היו במעמד הר סיני ושמעו את הקב"ה מדבר ואח"כ משה רבינו עלה להביא את התורה
והתורה עוברת מדור לדור כמו שכתבתי- ורק ע"י מי שנסמך מקודמיו...
שזה דומה לעולם העתיק? זה לא באמת רלוונטי ולא סותר
יכולות להיות וכמה כמה סיבות. היו גם צדיקים לפני שקיימו את התורה יתכן שלקחו מהם לדת של עצמם
בדיוק כמו הנצרות והאיסלם שלקחו מאיתנו
🤔 מה שונה בין האמונה של היהודים שהתורה משמים, לביןכינוי-לרגע
כל אדם מאמין - מאמין בתורה שהוא הולך אחריה.
אבל אין הוכחה מוחשית.
נשארנו עם המצב שצריך להאמין שהתורה ניתנה משמיים.
הכל שונה. למה את מתעקשת שאין הוכחה אחרי שאני מוכיח?
מבקש אמונה
המוסלמים ראו את מוחמד עולה לשמים? שמעו את הקב"ה מדבר איתו? כמה ראו אותו?
אז אמר שאלוהים דיבר איתו, חסר פסיכים?
המצוות שלו עברו כמו אצלנו? הראמדן לדוגמא, הם צמים חודש כי הם לא יודעים למה הוא התכוון..
ומכיוון שהם מאמינים בתנ"ך הם צריכים לשכנע את עצמם שהקב"ה עזב את היהודים - וזה לא כתוב בשום מקום
הכל פה אמונה עיוורת לגמרי.
ואצלם עוד יותר הזוי, כל העולם חייב באיסלם,וזה במה שהוא לא ראה.
בגלל זה אגב מליארדים הולכים אחרי הדתות האלה כי לא צריך שתהיה שייך לסיפור כדי שתהיה חייב, פשוט כפו על אנשים באלימות וזהו.
לגבי התורה שלנו, כתבתי...
מעמד הר סיני מול כולם, משה רבינו עולה לשמים מול כולם.
ורק מי שהיה במעמד חייב בתורה - מה שגורם שאם הסיפור הוא שקר לא תצליח לחייב אף אחד
לא מסכימה..אני ועצמי:)
הייתה איזו ''נבואה''
אישית לא ההיתי משועבדת ת'צמי בגלל שמישו חזר מהמערה ואמר שהייתה לו התגלות..
חסרים משוגעים?
לעומת זאת, מעמד הר סיני, בו דרך אגב השתתפו כל עמישראל, שמעו את ד' וכו'
זה לא דבר שאפשר לזייף..
הבעייה בטיעון העדהיום יהיה שמח
מה שיותר סביר שקרה, זה שעשרות סיפורים, חוקים ונבואות הסתובבו אצל העם היהודי במשך מאות שנים. עד שמישהו, סביר להניח מהמעמד העליון החליט לקבץ את הסיפורים המועדפים עליו וליצור את התורה...
אם תהית לעצמךהיום יהיה שמח
לא נכון, אין.מבקש אמונה
ואתה אומר את זה כי קראת את כל ארוןהיום יהיה שמח
לא צריך, אין בסיס. ואתה קראת שאתה אומר שיש?מבקש אמונה
ואגב, כן קראתי כמה טענות שלהם..
מאד מאד חלש
בשביל לדעת שיש לא צריך לקרוא את כל הארון....היום יהיה שמח
אתה זה שטוען שיש.. תוכיחמבקש אמונה
אם מחר אני אמציא דת ואכתוב מיליון ספרים
אני אוכל לחייב אותך לקיים אותה כל עוד לא קראת את כל הספרים וראית שאין לי הוכחות?!
בסיס, זה אומר שראו אותו מדבר עם אלוקים ומוריד תורה
אין את זה, נסגר התיק.
לא משנה כמה יחרטטו סיפורים נפלאים מסביב שהוא הלך על המים ורץ על שוקו
ומי החליט שצריך את הבסיס הזה?היום יהיה שמח
היגיון פשוט שזה לא הגיוני.מבקש אמונה
כל אחד ימציא סיפור שאלוקים דיבר איתו, למי תאמין?
ואח"כ עוד תקבל עונש שלא קיימת? אולי הוא פסיכי שלקח סמים?
לכן יש הוכחות אחרותהיום יהיה שמח
וסתם שאלה למחשבה- לקבל עונש על דת שההוכחה הסבבה מינוס שלה היא דרך אנשים שחיו לפני 3000 שנה, נראה לך הוגן? לי לא.
אני מחכה שתביא את הוכחות שאתה מדבר עליהןמבקש אמונה
והתשובה על השאלה שלך היא כן בהחלט. גם ככה מתישהו היה מגיע הזמן הזה
הזמן לא רלוונטי כי זה עבר מדור לדור בלי שתוכל לסתור את זה.
אתה יכול לסתור את ההיסטוריה בזמן ה3000 שנה האלה?
זה לא הגיוני בשום צורה.. כבר כתבתי למהמבקש אמונה
איפה?היום יהיה שמח
מה שכתוב בהודעה שאליה הפנית אותימבקש אמונה
איפה ענית?היום יהיה שמח
אמרתי.מבקש אמונה
שהיה מעמד הר סיני מול מליוני אנשים, ויציאת מצרים..
ורק מי שנוכח במעמד הנ"ל חייב במה שכתוב. כמו שכתוב בתורה "אתם ראיתם את אשר עשיתי"
אז לא, לא פתאום כתבו סיפור היסטורי מופרך ומכרו אותו לכולם
נכוןהיום יהיה שמח
גרעין אמת לא מספיק.. זאת אמת מוחלטתמבקש אמונה
אני לא מכיר הוכחות לנצרות יותר מדיהיום יהיה שמח
ראיות לתחיית מתים?! קודם כל..מבקש אמונה
עזוב שלא עם שלם ראה אנשים קמים.. שיגידו איפה ומתי
ניסים זה לא ראיה כי יש גם אחיזת עיניים...צריך שיראו את האדם מוריד תורה ומדבר עם הקב"ה.
זה הכי טוב, להמציא סיפור כזה אף אחד לא הצליח, למה שאנחנו נצלמתנחל בראבק
כל העמים אומרים שאחד שמע את האוהים או שמי ששמע מת, אבל במעמד הר סיני כל העם ראה, וזה לא משהו שאפשר לזייף
אשרייך😁החיים מאושרים
לפי התשובות פה,אני ועצמי:)

ברור שכל תגובנ כאן משקפת את האמונה הפרטית של הכותב/תכינוי-לרגע
הנקודה לסיום: צדיק באמונתו יחיה.
אוהיום יהיה שמח
ואם היא לא נכונה? אך המחירים של שינוי האמונה אדירים וכואבים?כינוי-לרגע
הוא יכול בכיף להשארהיום יהיה שמח
בפעם האחרונה שהתווכחתי עם חוזר בשאלהמבקש אמונה
הוכחתי לו שאני צודק..
אבל הוא אמר שלא אכפת לו אם יש אלוקים או לא, הוא לא רוצה שמישהו ישלוט בחיים שלו.
ככה שההוכחה שיש חוזרים בשאלה לא מוכיחה כלום.
אגב, גם אני הייתי חוזר בשאלה פעם מאותה סיבה..
יש גם חוזרים בשאלה בגלל דעותהיום יהיה שמח
מספר קטן לעומת אחרים.. אני מכיר טוב מאדמבקש אמונה
זה נכוןהיום יהיה שמח
הם מאוד מעטיםמתנחל בראבק
מאז שקראתי את הספר אני שמה לב פתאוםחושבת בקופסא
שהרבה וויכוחי דת של דתיים לאומים משתמשים בטיעונים מהיי הרב.
אבל לא נורא, זה ספר חביב שעושה את מה שהוא נועד לעשות.
בקצרה, תסתכל על כל הנבואות לעתיד לבוא בירמיהו ישעיהו יחזקאלמתנחל בראבק
יותר לעומק, תלמד כוזרי.
זהסתם אחת בעולם
מה את חושבתאנוניקי
על האתר הזה:
תגובהSnoopy821
כמו שאמרו אחרים, אנחנו מאמינים להרבה דברים בלי הוכחה גורפת לדוג' רופאים וכו'.
אני הייתי ממליץ ללמוד את הפנימיות של התורה שמסבירה מה מטרת היהדות באופן כללי (להפוך למשפיע, לתת לא על מנת לקבל) ומה התפקיד של המצוות (מערכת חוקים שתעזור לבן אדם להגיע ל "ואהבת לרעך כמוך", לא סתם הלל אמר "זה כלל גדול בתורה". כל התורה היא כדי שנגיע לדרגת "ואהבת לרעך כמוך")
הפנימיות של התורה תשנה לך את כל התפיסה על היהדות, אני חושב שחובה על כל אחד ללמוד את הפנימיות של התורה. בן אדם יכול לקיים מצוות באדיקות שנים רבות ולפספס את המטרה של היהדות.
אני לא בדיוק מאמינה באלוקיםנוויל לוגבנטום
אבל אני פשוט לא מוצאת משהוא הגיוני יותר שיסביר איך אני חיה ואיך העולם קיים
מכירה את האתר הזה?אנוניקי
לא למהנוויל לוגבנטום
מעניין, חשבתי שיש להם יותר פרסוםאנוניקי
יכול להיות שכדאי לך לקרוא אותו קצת, אולי זה יעזור לך. 
אני בטוח שיש הרבה דברים שאת לא לגמרי מודעת אליהם למשל כבסיס לאמונה ועוד ועוד.
אז אני אקראנוויל לוגבנטום
נראה מענייןנוויל לוגבנטום
אין לזמן לקרוא את זה עכשיו אבל אני אקרא מתי שהוא
וואי איזה אתר יפהה תודה ששמת תקישור!הרמוניה
סוף סוף משהו מסודר...
וקראתי משם עכשיו מאמר שהיה מדויק לי אז תודה
רק עם הוכחהבן מכיר
טוב, אז יש לי קצת זמן לענות לך...באמונה תמיד
לפי מה שהבנתי אתה בעצם שואל 'אני מאמין- יש לי נהחת יסוד שיש בורא לעולם. ורק אח'כ מחפשים הוכחות- איך אפשר להאמין ככה??
אז מעתיקה לך @לעזאזאל תשובה שכתבתי אחרי שיחה עם אבא שלי...
זה קצת ישן, אבל מקווה שיעזור. אם יש שאלות אז אני כאן.
בירור סוגייה באמונה!
שאלה: אני חייה את חיי כאדם מאמין, אך האמונה שלי מתבססת על הנחות יסוד. לדוג': שיש עולם הבא, שיש בורא לעולם וכו'. אני קודם כל מאמינה ורק אח'כ הולכת לברר האם האמונה שלי נכונה... מי אמר שההנחות יסוד שלי נכונות יותר משל אחמד או של ערפאת? איך אני יכולה לחיות ככה? והאם ואיך אפשר להוכיח שההנחות יסוד האלו נכונות?
תשובה:
אדם חי (נורמלי)=אדם מאמין
לשם הבנת הדברים נפתח בסיפור (משל).
במדינה רחוקה בשם 'פלאות' חי לו מלך טוב לב, ובעל חסד אשר כל חייו עסק בעשיית טוב לנתיניו. הוא הקים אגודות עזרה לעניים, חולים, תשושי נפש, ואפילו לבעלי הפרעות אכילה. במשך שנים רבות היה הולך יום יום ומסייר במדינתו על מנת לראות מה צריך תיקון ומי צריך עזרה. באחרית ימיו כאשר ראה כי קרב יום מותו רצה לעשות משהו שיגרום לכולם לזכור את כל מעשי החסד ברבים שעשה. הוא גייס את כל יועציו לדיון חשוב וביחד הם חשבו על דבר שינציח את מעשיו הטובים של המלך. מעשים רבים הוצעו אך לבסוף הוחל להקים אנדרטה מפוארת שתנציח זאת! ככל שעבר הזמן הלכה ונשכחה מטרת האנדרטה. רוב האנשים לא ראו את הצבת האנדרטה ע"י המלך ושמועות שונות על מטרת האנדרטה התעופפו בכל עבר. היו שטענו כי האנדרטה הוצבה ע"י חייזרים שצנחו ממאדים ובנו את האנדרטה כדי לבטא את רצונם לקשר עם כדור הארץ. חלק טענו שהאבן הזו היא חלקיק של מטאור שנפל מהחלל. אחרים סברו כי אנדרטה זו אינה מעשה איש אלא היא נגרמה בשל תנודות האקלים הים תיכוני שגרם לתנודות תת קרקעיות שגרמו לים לזוז ממקומו וכתוצאה מכך הגיע האבן המיוחדת.
האנשים חלוקים ל3 חלקים:
קבוצה ראשונה: ראתה את המלך מציב את האנדרטה. אין לה כל ספק במטרת האנדרטה.
קבוצה שנייה: הדבר הועבר אליה במסורת. היא יוצאת מנק' הנחה שהאנדרטה הוצבה ע"י המלך וכו' אך יש לה קצת פקפוקים בכך משום שהיא לא ראתה.
קבוצה שלישית: לא הועבר אליה דבר במסורת. היא מאמינה בדברי אגדות.
לענייננו, אנשים שראו את מעמד הר סיני (או קבלו נבואה וכדומה) יכולים להאמין ללא פקפוק, אנשים שהדבר הועבר אליהם במסורת יוצאים מנק' הנחה שזה נכון אך עדיין קורה שיש לחלקם פקפוק או שאלה ('מי אמר שזה נכון?'), ויש את החלק האחרון של החילונים שאינם מבינים בכלל למה זה נכון, ולמה שדברים אחרים לא יהיו נכונים?! בעצם אפשר לומר שלהם אין את ההנחות יסוד האמוניות שלנו כדתיים יש.
עד כה הבהרנו את תמונת המצב. אדם שראה הדבר ברור לו ללא פקפוק. וכן אם נסתכל על הסיפור בצורה אובייקטיבית נוכל להבין ולהאמין 'שיש מלך שעשה את האנדרטה לצורך מסוים' אך מכיוון שאנו מעורבים בפועל ב'סיפור' וזה בעצם החיים שלנו אנו עדיין נשארים עם שאלה מי אמר שההנחות האלו נכונות ולא אחרות? ואיך אפשר להוכיח כי הם נכונות?
נסביר זאת בעזרת סיפור המובא במדרש רבה.
אביו של חיים נשא אותו על כתפיו במסעם בדרך. זמן רב הלכו השניים בדרך ארוכה. האב אהב את בנו אהבה גדולה ורבה וניסה להקל מעליו את קושי הדרך במיני מתיקה, ובספורים מעניינים. יום אחד בהולכם מדברים במדבר ראה הבן הלך לבוש בלויים הקרב לכיוונו. כאשר התקרב ההלך שאל אותו הבן "סליחה איש, אתה יודע היכן אבא שלי?"
הזדעזע האב "וכי לא ברור לך מי נושא אותך זמן כה ארוך ומוריד מעליך את טורח הדרך?!" מיד הוריד האב את הבן והשאירו להתמודד עם הכלבים שהיו באזור. התקרבו הכלבים אל הבן והחלו לנשוך אותו, מייד החל הבן לזעוק "אבא אבא!!!"
הדרך הטבעית והנורמלית היא שברור לבן כי אביו הוא זה שמחזיק אותו ועוזר לו. אומנם יתכן כי אפשר להוכיח מבחינה שכלית שלא כך הדבר, לדוג' אפשר להגיד כי הבן ניכן ביכולות מאגיות על טבעיות המאפשרות לו לעוף באוויר וכו'. אך הדרך הנורמלית הטבעית היא שברור לבן שהוא נמצא על כתפי אביו. למה? כי הוא חי את זה! זה חלק מהחיים שלו!!! זה החוויה שלו!!
תארי לעצמך כי ערב אחד מגיעה אלייך חברתך הטובה לאה וכולה אחוזה בעתה. את מתעניינת בשלומה ושואלת אותה מה ארע לה. מדוע היא אחוזה בפחד איום כל כך. בתשובה לשאלתך היא מסתכלת עלייך במבט מוטרד
ואומרת "אני לא בטוחה שאני קיימת. יש לי המון ספקות במציאות קיומי." מן הסתם היית נבהלת ממש, ושולחת אותה באופן ישיר לפסיכולוג, פסיכיאטר או למוסד סגור. במקרה שאת אדם מאד אמיץ אולי היית מציעה לה הוכחות שכליות לכך שהיא קיימת אך בתגובה היא משיבה לך הוכחות שכליות לכך שייתכן שהיא לא קיימת. ("אני הולוגרמה של אישה החיה באיי הפיליפינים ועשתה לה הולוגרמה הנראית כמותה וזה אני")
למה באופן טבעי הדבר הראשון שעלה לנו זה שהיא משוגעת? הרי ניתן למצוא הוכחות וטענות שכליות הסותרות זאת...
אלא שאלו החיים. אדם שהוא חי הוא חווה את החיים, הוא מרגיש אותם, ולכן ברור לו שהוא חי! אדם שלא ברור לו שהוא חי, שהוא קיים, יש לו בעיה חמורה מאד בנפש.
כך גם בחיים שלנו.
היציאה שלנו מהנחות היסוד היא הדבר כי טבעי והכי נורמלי שיכול להיות!!!! למה? כי זה עצם החיים. אנו חיין וחווים את זה. הנחת היסוד שיש משהו מעלינו, שיש משהו ששולט בעולם ו'מרכיב אותנו על כתפיו' היא הדבר הכי בריא וטבעי שיכול להיות. המציאות שאדם קודם כל מאמין ורק אחר כך מברר זה מציאות טובה ובריאה! האדם האתאיסט שלא מאמין שיש אלוקים וכו' הוא כמו בן שאבא שלו נושא אותו והבן לא מאמין לכך. וזה מצב לא בריא ולא נורמלי!
כאשר לא ברור לבן שאביו הוא זה שנושא אותו זה מצב לא בריא ולא טבעי (שגם למצב הזה יש דרכי טיפול שנדון בהם בהמשך).
אם כן הבנו שמציאות שאדם מאמין עוד לפני שהוא מברר היא מציאות בריאה ונורמלית. אך עדיין יש לשאול "במה עלינו להאמין? או יותר נכון, גם אם המצב שאני מאמינה עוד לפני שאני מבררת הוא טבעי אז מי אמר שהדת שלי נכונה ולא הנצרות, האסלאם או כל דת אחרת?
א"כ, במה להאמין?
היבט 1:כתוב בגמרא "המוציא מחברו עליו הראיה" כלומר, אם אני טוענת שהחולצה שפלונית לובשת היא שלי אז בבי"ד ידרשו ממני להוכיח את זה. פלונית לא תצטרך להוכיח שהחולצה שלה.
לנו יש מסורת שעליה אנו מתבססים וכבר ראינו שהנק' אמונה הבסיסית הזאת היא טובה ובריאה. אם עם אחר רוצה שנאמין בו או שנעבור לדת שלו עליו להוכיח לנו שהיא נכונה.
היבט 2:גם לנצרות וגם לאסלאם אין טענות מספיק טובות. אין לנו בכלל מספיק חומר וטענות שיגררו דיון, ולכן אין שום סיבה לדון אתם.
ניתן דוג' שתסביר את הדברים. אם אני טוענת שהאצבע שלך היא שלי ('בלילה חתכת לי את האצבע והשתלת לי אצבע דמה וכו' וכו'' כיד הדמיון הטובה עלייך). אנו הולכות לבי"ד והם מבקשים ממני הוכחות. ל'מרבה הפלא' אין לי הוכחות או הסברים, מהר מאד הם יגרשו אותו בבושת פנים מהמקום. אין להם שום סיבה לפתח דיון למי האצבע שייכת. כך גם פה. כל עוד אין לנצרות, לאסלאם או לכל דעת אחרת טענות מספיק חזקות אז אין לנו שום סיבה לפתוח אתם דיון ווודאי שלא לעבור לדת שלהם.
אנשים שמפקפקים בהנחות היסוד
ישנם אנשים שמפקפקים או לא מאמינים בהנחות היסוד כדוגמת האתאיסטים, הם כמו הבן ששאל 'איפה אבא שלי?' או כמו הילדה שפקפקה במציאות קיומה. זה אומנם מצב לא בריא אך הוא קיים ודורש יחס וטיפול. מה יכול לגרום להם לחזור להאמין בהנחות היסוד, להאמין ברבוש"ע ובמילים מודרניות 'לחזור תשובה'?
יש מס' אפשרויות:
אפשרות א': פגישה וראייה של אדם שחי את האמת. אדם שהוא לא רק מקיים תו"מ כדבר חיצוני אלא הוא חי את זה ממש!!! זה הווית החיים שלו ובלעדי זה חייו אינם חיים. (מדרגה אותה מכנה הרמח"ל מדרגת החסידות). ספר הכוזרי שנכתב בידי ר' יהודה הלוי מתייחס לכך בסוף מאמר ראשון ואומר שהמפגש עם הנביא (שחי את דבר ה' ממש) יכול להביא לאמונה. גם בדורנו ניתן לראות שלפעמים אדם חילוני רואה ת"ח מאד גדול ומרוב שהוא נפעם ממנו הוא חוזר בתשובה.
הערה: בתור בני אדם מאמינים אפשרות זו דורשת ממנו מאד!!! עלינו לחיות את התורה והמצוות! לא רק לקיימם פיזית אלא שהם ממש יהיו חלק מאתנו!!!
אפשרות ב: הוכחות שכליות. הוכחות שכליות יכולות לעזור לקרב את האדם לאמונה. אך הם לא האמונה בעצמם כי תמיד יהיה אפשר למצוא הוכחות שכליות אחרות הסותרות את מה שבידינו.
אפשרות ג: עונש. כמו שבסיפור כאשר הבן פקפק במציאות האב, האב הוריד אותו להתמודד עם הכלבים, כך יש מציאות שה' מעניש את האדם ומתוך כך האדם מגיע לאמונה. גם בדורנו אנו יכולים לראות חילונים המצהירים כי אין אלוקים, והם לא מאמינים בה' וכו' אך ברגע שם מגיעים לעת צרה (לדוג' בזמן מלחמה שנראה שהם עומדים למות) 'לפתע' הוא נזכר באלוקים וצועק 'שמע ישראל' ולעיתים אף חוזר בתשובה.
אפשרות ד: כניסה לתוך חיי המעשה. אומרים לאדם האתאיסט/החילוני: תתחיל לקיים תו"מ ומתוך כך כבר תחווה את הדברים ותבין שזה הדבר הנכון והטוב. כדי להבין את הדברים אפשר לדמות זאת לילדה המפקפקת במציאות קיומה. ע"מ להוכיח לה שהיא קיימת אומנם ניתן לשלוח אותה לפסיכיאטר/ לתת לה סטירה/ לתת לה הוכחות שכליות, אך הדרך הפשוטה ביותר היא לתת לה לחוות את החיים, לעשות שייט בכינרת או כל חוויה אחרת ומתוך תחושת החוויה, מתוך הרגשת ה'כחף' היא תבין שהיא חייה.
אממ , לא ממש נשמע ליאנא אערף
א. זה שככה גדלתי לא אומר שזה מה שנכון, מה שאין כן באצבע שלי , שבגלל שהיא ביד שלי - רוב הסיכויים שהיא שלי.
ב. לפי מה שאת אומרת נוצרי צריך להישאר נוצרי, וכן מוסלמי וכן אתאיסט , לא נשמע לי...
ג. למה לפקפק בהנחות יסוד זה לא בריא? מי קובע שהנחות יסוד נכונות יותר מסתם תיאוריות?
ד. לא נראלי אפשרי להיכנס לתוך חיי מעשה, אין לי מושג כמה דתות יש, אבל לנסות את כולם אחת אחת לא נראלי יישומי יותר מדי.
(אגב, המוציא מחברו עליו הראייה אמנם נפסק להלכה אבל זה מחלוקת🙃)
למה?אנוניקי
א. מה הבעיה לתת עדיפות להיפותזה הזאת, אתה ממילא תהיה חייב לתת מעצם זה שאתה נולדת לתוך החברה הזאת.
ב. עיין א'...
ג. מי קבע שההנחת יסוד שהעולם לא יעלם בעוד אלף שנה בלי סיבה היא יותר טובה משאר תאוריה.
הנחת יסוד אתה מבין שהיא נכונה כי "ככה" (לא "ככה" "שאין" הסבר אלא שלא צריך לתת הסבר... כי זה פשוט נכון)
אותו דבר הרגש הדתי להרבה אנשים הוא מספיק בשביל להיות כהנחת יסוד.
תזכור שהרגש הדתי הוא לא משהו "קטן", אלא חלק מתפיסת מציאות שלמה - כמו משמעות מוסר בחירה חופשית ועוד ועוד. הדברים ארוכים ולא כאן המקום.
ד. למה אתה חושב שצריך לחפש את כולם?....
סומכוס לא אומר זאת על המקרה הזה נראלי...... אלא כמו עוברה בצידה
...אנא אערף
א. למה אני אהיה חייב לתת? וגם אם כן, אני אשתדל כמה שפחות.
ב. כנ''ל
ג. הבנתי מה אתה אומר, אבל זה לא מספיק (לפחות בשבילי) כדי להאמין
ד. כדי למצוא את הנכון
חח נכון , אבל לא הבאתי את זה בתור ראייה
מחדשאנוניקיאחרונה
א. כפי שאמרתי דומני שאתה מואלץ לתת מה לעשות. אם אתה מצליח להתנתק (אולי?? "אשריך"??) אבל זה מגוחך.
ב. יש הבדל בין נתינת אפשרות לבין הוכחה. ולענ"ד משל המדען מראה זאת. מדען מאמין שמה שהוא רוצה להוכיח הוא כנראה בעל אפשרות מסוימת (אחרת הוא לא היה חוקר זאת) אבל זה לא אומר שהוא יאמין לכך כמו תוקי רק מעצם זה שהוא רוצה בכך או מאפשר זאת. בכל אופן אני חושב שאדם שנולד לתוך מסגרת מסוימת נותן עדיפות גדולה מאשר מושא מחקר תאורתי שטרם הוכח, אבל עדיין המשל מסביר זאת היטב.
ג. אממ מסתבר שכן. בכל אופן, אם תצרף את הדברים שאמרתי בסעיפים הקודמים ועוד הדברים שכתבתי בסעיף פה, בתוספת אחד מהראיות לאלוקים כמו מן מורכבות העולם, תוכל להגיע לראיה עוצמתית.
ד. אבל אתה טענת שזה בלתי אפשרי... בכל אופן, חשוב לזכור שאם הגעת למסקנה שדת אחת היא סבירה (בצורה חיובית) מדוע אתה צריך לשלול את כל שאר הדתות האפשריות (ואולי גם תשלול את הדתות שכבר לא קיימות היום
וייתכן שתחשבן שלישטתם זה שהם לא קיימות לא אומר שהם לא נכונות וכו' וכו') ?......
אני חושב שכן, ובכל אופן זה אמירה טיפשית כי לשיטתך אם אני יגיד שהחולצה שלך היא שלי אתה תצרתך להביא לי חצי ממנה 
יס12345678900
אחלה שאלה
א. אתה לא נשמע כופר. ב-אנא אערף
ב. יש הוכחות, לדעתי הם מספיק טובות.
הם די מוכרות - לא הגיוני שעולם כזה מורכב ייווצר בפוקס , וגם לא בתהליכים איטיים של מליארדי שנים, לא נתפס שכל זה קרה בטעות. חייב להיות ישות כלשהי שסידרה את זה.
דבר שני , חייב שמשהו לא גשמי יתחיל את כל ההתפתחות הזאת , לא הגיוני שנוצר מעצמו חלקיק שהתפתח, חייב גורם לא גשמי שיתחיל את זה.
ולישות הזאת קוראים אלוקים. למה להאמין דווקא ביהדות? יש הרבה סיבות, או בגלל מעמד הר סיני , שלא סביר שפשוט המציאו את זה שמאות אלפי אנשים ראו משהו, או בגלל היחודיות בדת , או בגלל הרבה סיבות אחרות , שאם תחפש בגוגל תמצא.
עכשיו, אני לא אי אי אי מבין בזה , זה טענות די בסיסיות ואני מאמין שיש מצב שעונים עליהם , אבל זה העיקרון.
אותי זה ממש מחזק נראה לי שגם אותךהחיים מאושרים
לא קראתי הכל כי היה כאן מלאה תשובות ושאלות...
ממליצה לקרוא את הספר ''היי הרב'' 1 של הרבה יוני לביא וקראתי את זה והוא הביא הסבר כזה:
יש את ''מעטפה'' ויש את ''התוכן''
מעטפה=מעטפה חחחח
תוכן= הדף אם המכתב
עכשיו בגלל שאתה לא יכול לבדוק לכללל הדתות בעלום את המעטפה והתוכן אתה יכול לבדוק רק את המעטפה ואז אתה כבר יכול להבין מה זה הדת הנכונה.
בוא נסתכל על הנצרות האיסלם וכל שאר הדתות שהם לא יהודים כולם האמינו עלידי התגלות של בן אדם אחד אולי קבוצה לעומתם אנחנו לא בן אדם אחד ולא מאה אנשים עם שלםםםם ראה את מעמד הר סיני.
והנה עוד משהו אתה לא יכול לתקוע משהו כזה ענק בהיסטוריה עם שלםם היה בזה למה הנצרות לא אמרו שהתגלו לעם שלם?!?!
כי אם הם היו אומרים את זה הם היו מתגלגלים מכל המדרגות אי אפשר לתקוע משהו כזה גדול בהיסטוריה.
לא יודעת אם חשבת על זה אבל בהתחלה ה' הרי התגלה רק למשה בסנה ומשה אמר לה' הם לא יאמינו לי לכן האמונה שלנו לא מבוססת על מעמד הסנה אלה על מעמד הר סיני!
ממליצה לקנות את הספר ''היי הרב'' 1 של הרב יוני לביא יש שם מלאה נושאים כמו:
אמונה, תורה ומצוות, צניעות, ציוניות דתית, משברים והתמודויות... (''יש גם היי הרב 2'')
היי הרב 2 הוא בעיקר על זוגיות- לא רלוונטי להרבה אנשים פהחושבת בקופסא
אני לא חדשההרהמורניק
למה כ"כ משעמם פה?????
כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל
או לשטו"ל
לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
אני פהשמיניסט באמ"ש
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
את יכולה להפסיק להספיםנקדימון
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.