אתם עושים טרור נעילות?בינייש פתוח

אני מפחד שיקריבו חיילים על מזבח היחסים עם ארה"ב - צעירים מעל עשרים

תמימות או מוסריות?.... - צעירים מעל עשרים

כי עד כה זכור לי שרשורים על נושאים רגישים בלנ"ו או כאן על אשרוב שהיו צריכים להפוך לשרשורפלצת של ריבים וקללות ו80 אחוז טחינה של מים עד שאולי השרשור ינעל

אז לפחות תכתוב את הנימוק בשרשור עצמו...בינייש פתוח

חוץ מזה שבאתרי חדשות פוליטיקה וביטחון הם ענפים שונים

ואגב טרור בהגדרתו הרחבה לא בהכרח קשור לפיגועים רצחניים

לא פי סי. צריך להגיד פרעותעוד סתם אחד
כך השדרנים ברדיו אמרו, שאסור להגיד טרוריסטים אלא פורעים. הקטע הוא שהם חושבים שזה משהו פחות שלילי... רק כשאני שומע פורעים זה נשמע לי יותר פרימיטיבי ומפגר מטרוריסטים?
גם ליראשיתך
ממש.
אפרופו אשרובראשיתך
הוא צדק. באמת אחרי החיסון רמת הנוגדנים ירדה כפי שאמר וגיחכו עליו
לא נתחיל שוב, פליז.שושיאדית

איש באמונתו יחיה.

בלי לנסות לכפות דעות על אחרים, זה לא נושא פרי.

אין פסוק כזה איש באמונתו יחיה, אך זה אכן נושא נפרד בפ"עבינייש פתוח

אין פסוק כזה וזה משפט מעוותחצילוש
מוחמד דף/יחיא סינוואר למשל חיים באמונתם ואנחנו סובלים..

וכנ"ל אם באמת הרבה אנשים היו מקשיבים ליובל אשרוב
זה לא דעות אלא מדע, ואין על מה להתווכח - הנתונים קיימיםפשוט אני..

הוא טעה בגדול - נפרק ונרכיבפשוט אני..

א. לקחת הרצאה של שעה, הרצאה מלאה בכל כך הרבה שטויות וכזבים, ולמצוא איזה משפט בודד ואז להגיד "הוא צדק" - נו באמת...

ב. *נניח* שהוא צדק במשפט הזה, ובאמת כמות הנוגדנים יורדת זמן מסוים לאחר החיסון. האם זה אומר שהחיסון מאבד מיעילותו אחרי שכמות הנוגדנית יורדת?

התשובה חד משמעית: לא.

מה שמשפיע על היכולת של הגוף לנצח את הנגיף זה *הזיכרון החיסוני*. היכולת של הגוף לפתח נוגדנים במהירות שיא ולפעול בעזרתם נגד הנגיף. זאת הסיבה שכאשר ניסו לרפא חולים בתחילת המגפה בעזרת נוגדנים של אנשים שהחלימו - זה פשוט לא עבד. כבודם של הנוגדנים במקומם מונח, אבל כמות הנוגדנים בדם פשוט לא רלוונטית. האמת היא שאפשר לבדוק בבדיקת דם גם את הזיכרון החיסוני כלפי הנגיף, אבל זאת בדיקה מאוד יקרה ולא עושים אותה לציבור.

ג. *נניח* שאם רמת הנוגדנים יורדת, אז החיסון מאבד מיעילותו (כאמור - זה פייק). האם זה אומר שהחיסון נכשל?

גם כאן התשובה חד משמעית: לא.

אלפי ישראלים חיים היום בזכות החיסון, מיליונים מתפרנסים היום בכבוד בזכות החיסון. גם אם היינו צריכים לקחת את החיסון בכל חצי שנה - ברור שהרווח גדול הרבה יותר מהמחיר, הן האישי והן הלאומי.

ד. עכשיו, אחרי שהבנו שכמות הנוגדנים לא משפיעה על היכולת לנצח את הנגיף, ואחרי שהבנו שגם אם כן הייתה משפיעה - החיסון עדיין היה יעיל מאוד, נשארה עוד שאלה אחת לברר כדי להראות כמה הדברים שאת כותבת הם פייק מסוכן:

האם "באמת אחרי החיסון רמת הנוגדנים ירדה"?

נכון להיום - לא, זה שקר.

ידיעות אחרונות פרסמו בחודש מרץ כתבה, עם הכותרת השקרית "מחקר בשיבא: כמות הנוגדנים בדם אצל מחוסנים פוחתת דרמטית". מה שהם לא סיפרו, וניתן לבדוק בקלות, זה שלפי המחקר  - הייתה ירידה אצל 2 מתוך 2,500 מחוסנים, פחות מאלפית!

האם בעתיד יכול להיות שהנוגדנים יירדו? בוודאי, כמו שהנוגדנים של אבעבועות רוח הולכים ופוחתים עם השנים, ובכל זאת הדבקה/חיסון בגיל שנה מכסים אותנו למשך כמה עשרות שנים מפני הדבקה נוספת.

מתוך אתר מדעת:

מבחינה ביולוגית יש להבין שלאחר כל חשיפה לגורם זר (מחלה, זיהום או בעקבות קבלת חיסון), כאשר נוצרת חסינות, ברוב המכריע של המקרים חסינות זו תתבטא בנוכחות של נוגדנים בדם, אך לא בהכרח, ולא רק בנוגדנים. מערכת החיסון הינה מערכת מורכבת ונוגדנים מהווים חלק קטן ממנה. בנוסף לנוגדנים נוצרים גם תאי T בעלי תפקידים חשובים ביצירת חסינות. גם הנוגדנים עצמם, יש לציין, מיוצרים ע"י תאים – תאי B. אך מכל מרכיבי מערכת החיסון, המרכיב שהכי קל לבדוק ולמדוד הוא כנראה רמת הנוגדנים בדם. מדובר בבדיקת דם פשוטה ומהירה. בדיקה של המרכיבים התאיים של מערכת החיסון מסובכת בהרבה.

לכן, במקרים רבים אנחנו מסתמכים על רמת הנוגדנים בדם כאומדן לחסינות, אך אומדן זה אינו חזות הכל ויש להבין אותו בהקשר המוגבל שלו. יתרה מכך, אנו יודעים שלאחר כל חשיפה הגורמת לעלייה ברמת הנוגדנים בדם, נראה לאחר מכן דעיכה איטית. זו עובדה מאוד בסיסית באימונולוגיה, שנחקרה ומתוארת בספרות המקצועית כבר עשרות שנים. הסיבה לכך פשוטה – ייצור של נוגדנים ברמות גבוהות עבור כל גורם מחלה שהגוף נתקל בו הוא מעמסה על מערכות הגוף, ובעל פוטנציאל לגרימת נזק ולא רק תועלת. לכן, לאחר תקופה ללא חשיפה, הגוף מוריד את רמות הנוגדנים בדם, וכאשר יש חשיפה חוזרת הרמה שבה ועולה מהר מאוד.

העובדה הזו כל כך בסיסית וצפויה, שהיא אפילו נצפתה במבחנים הקליניים של פייזר ומודרנא, שם אצל חלק מהנסיינים נצפתה דעיכה כזו. היא גם נצפתה במחלימים מ-COVID-19, ואף עלתה לכותרות כבר בסוף הקיץ הקודם, בטענה שהחסינות במחלימים אינה מחזיקה. אנשי מקצוע הרגיעו, והמחקר היום מראה שברוב המקרים החלמה מעניקה הגנה משמעותית לאורך זמן, כנראה בגלל מרכיבים אחרים של מערכת החיסון שקצת יותר קשה למדוד אותם במחקרים מהירים. ואכן, מחקרים שעשו את המאמץ הנוסף הזה, הן במחלימים, ולאחרונה גם במחוסנים, מצאו שמרכיבים אלו מחזיקים מעמד זמן רב.

אגב, אשרוב שר"י אמר שאחרי החיסון תהיה תופעת ADE, כלומר אנשים מחוסנים דווקא יחטפו את המחלה בצורה קשה יותר - זה קרה?

הוא אמר שהמחלה עצמה לא נוראית, "עובדה שאין אלפי אנשים מפרכסים ברחובות" - הוא צדק?

הוא אמר שהחיסון יגרום לעלייה בתמותה ולא לירידה - הוא צדק?

לסיכום:

א. כמות הנוגדים לא יורדת בינתיים

ב. גם אם היא תרד - זה צפוי

ג. גם אם היא תרד - זה לא אומר שהחסינות תיפגם

ד. גם אם החסינות תיפגם - זה לא נורא, בשביל להרוויח את חיינו שווה להתחסן פעם בשנה.

ה. כל התחזיות שלו התבדו, החיסון הציל את מדינת ישראל מקטסטרופה שלא הכרנו, מחלקות הקורונה ברוב בתי החולים נסגרו.

עזוב נו ...עכשיו יש גם מישהו שאומר שכיפת ברזל לא קיימתמישהו כל שהוא

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1482622362078944&id=100009935824110

יש 2 דברים אין סופיים היקום והטמטום האנושי....

🤦🏼‍♂️פשוט אני..
שמעתי על זהראשיתך
לפני המון שנים. מעניין
זה עוזר לי להבין את עם ישראל ביציאת מצריםפשוט אני..
בתור ילד קטן שלמד בפעם הראשונה חמישה חומשי תורה, זה תמיד היה נשמע לי מוזר:
ראיתם את הניסים המטורפים של יציאת מצרים, ואתם עדיין לא סומכים על הקב''ה שהוא יעזור לכם בים סוף?

ראיתם את קריעת ים סוף, אתם עדיין לא סומכים על הקב''ה שהוא ידאג לכם למים?

וכן הלאה לאורך כל המשך התורה.

אף פעם לא הבנתי איך יכול להיות שאנשים רואים משהו בעיניים, אבל המוח המעוות שלהם גורם להם לחשוב דברים הפוכים בדיוק - ופעם אחרי פעם כשהם רואים שהם טעו, הם לא מפסיקים אלא ממשיכים לטעות שוב ושוב.

אנשים התנגדו לחיסון מתוך בורות, רשע וטמטום. קורה. אבל אז הם רואים בעיניים שזה עובד. האם הם יגידו ''טעיתי''? לא ולא. הם ימציאו איזו שטות חדשה, שנועדה להצדיק את הבורות הרשעות והטיפשות שלהם.

אנשים לא האמינו שכיפת ברזל יכולה לעבוד. פייר? זה באמת נשמע כמו משימה לא הגיונית, ולכן חוסר האמונה דווקא הגיוני (כמו בהמצאת החיסון הראשון בעולם). אבל אז עינינו רואות את הפלא העצום הזה בפעולה, אנחנו רואים מטחים של 100 רקטות אשר מתוכן 2-3 נוחתות על הקרקע והשאר מתפוצצות באוויר. רוב האנשים, בשלב הזה, הפסיקו להיות סקפטיים.

אבל אותם בורים, רשעים ומטומטים פשוט יעוותו את המציאות, יעשו הכל כדי להוכיח שהמציאות היא דמיון ולילה הוא יום.

ארוך יחסית לתוכןראשיתך
אפשר להאמין בה' ללא מתווכים ואמצעים.
המציאות היא ''מתווכים ואמצעים'' ואפשר לוותר עליה?פשוט אני..
אגב, לא ענית לתשובתי בנושא הפייק של ''אשרוב צדק''. אני מצפה לתגובתך.

בעיקר אשמח לדעת האם את מאמינה לו גם אחרי שמוכיחים לך שהוא מדבר שטויות בלי שיש יכולת להפריך את ההוכחות האלה, או שעדיין נותרה בך הגינות ויושרה.

אני רק מזכיר שזה לא דיון תיאורטי, החיסונים האלה מצילי חיים במובן הכי פשוט של המילה, וכבר פסקו רבנים שיש מעין דין רודף על מי שבוחר לא להתחסן.
כן אני מאמינה לאשרוב.ראשיתך
שהרבנים האלה יעשו בדק בית לאן הם לוקחים את ההלכה בפסקי דין שלהם, והאם זה רלוונטי לעניין.
אבל אם אפשר ממש לראות בעיניים שהוא טועה, למה להאמין לו?פשוט אני..
אשאל זאת אחרת:

מה צריך לקרות, כדי שתדעי שהוא שקרן?

אם למשל אני אשמע מישהו שאומר שערבוב של כחול וירוק ייתן לי צבע אדום, אני אוכל לבדוק אותו ולראות שהוא טועה/משקר.

האם יש אירוע כלשהו, שאם הוא יקרה את תגידי ''אשרוב הטעה אותי''?

או שמא מהרגע שהוא הוציא מפיו אמירות מסוימות, אז הוא בהכרח צודק מכוח זה שהוא אשרוב והמציאות כלל לא משנה?
אני לא רואה את זהראשיתך
כשקר או אמת.

אנחנו אוחזים בשיטות שונות, ולא יעזור להסביר שיטה אחת בכלים של שיטה אחרת.
ולפי שיטתך, יש אירוע מסוים שיוביל למסקנה שהוא טועה?פשוט אני..
או שלפי השיטה הזאת, אשרוב תמיד צודק ללא כל אפשרות אחרת?
כןראשיתך
אנחנו באים מזרמים שונים, אני מאוד מעריכה את הגישה שלו, ויש נושאים שאני תמימת דעים איתו, ויש נושאים שאני לא נוהגת כמוהו.
זה לא מה ששאלתיפשוט אני..
הוא נתן מספר הרצאות בנושא הקורונה, בנושא חיסונים ועוד.

האם יש משהו שהוא אמר בהרצאות האלה, שאת מוכנה לבדוק את אמיתותו? או שאולי כל דבר שהוא אומר בנושאים האלה תמיד יהיה נכון לשיטתך, בלי קשר למציאות?

כי זה מאוד מפתיע אותי לראות שהוא אומר איקס, המציאות מוכיחה את ההפך, אבל מבחינתך הוא לא טועה אלא רק ''גישה שונה''.

זה מפתיע כי זה ממש נוגד את יכולת הסקת המסקנות שקיימת אצל כל אדם עם אנטילגנציה בסיסית, למעט נפגעי כתות וכיוצ''ב.
בנושא זהראשיתך
אני חושבת כמוהו. אני ואתה מוזנים ממעגלי מידע שונים, שמים דגש על דברים שונים כך שהסקת המסקנות שלנו שונה.
את כותבת דברים לא רלוונטייםפשוט אני..
המציאות היא אחת, אין מעגלי מידע שונים. יש מידע מבוסס, ויש מידע לא מבוסס.

מכיוון שלצערי אין לך יכולת הסקת מסקנות בסיסית, אני לא רואה טעם להמשיך לדון.

אבל אם קשה לךראשיתך
אז כן, זה טוב שתאמין בה' דרך כיפות ברזל, חיסונים וכדומה.

לעניין האמונה זה לא משנה. הצינור של מה שמאמין בו יפעל. פעם היו יותר אנשים שהאמינו הכוחות מיסטיים (ימי הביניים וכאלה) אז לצינור הזה היה יותר כוח, כי הישועה עברה דרך איפה שהאמונה נמצאת.
היום אנשים עברו להאמין במדע, אז הישועה עוברת דרך המדע, להרבה מהם.

כך שזה לא משנה במה תאמין, דרך זה יבוא לך ישועה.
עברית בבקשהפשוט אני..
באמת שלא הבנתי כלום, ואני בדרך כלל מבין טקסטים
מה לא הבנת?ראשיתך
חי בסרטעוטף עזה
מוזמן אלינו, נעביר לו סדנה מה קורה כשיש כיפת ברזל ומה קורה כשאין..
ראיתי בתגובותראשיתך
שמשהו אומר שזה אותה כמות של נפילות גם לפני הכיפה
תגידי את אמיתית?עוטף עזה
את כנראה לא גרה בעוטף.
אני זוכר את כל תקופות הקסאמים, שהתחילו בדיוק לפני 20 שנה.
אפחד לא יכול לעבוד עלי.
מאז שיש כיפת ברזל כמעט ואין נפילות.
זה פשוט מאוד, אפשר להבדיל בקלות בין נפילה לבין יירוט.
לפני שהיתה כיפת ברזל היו הרבה נפילות, שמענו וראינו.
בשנים האחרונות כמעט ואין נפילות, רק בומים של יירוט.
אז מה, לאן נעלמו הבומים של הנפילות?

מצחיק אותי שאנשים מדברים בלי להבין ולהכיר
נו, אז מישהו אמר. אפשר לבדוק זאת בקלות, ניסית?פשוט אני..
או שבאופן אוטומטי את מאמינה לכל קונספירטור הזוי?
תראהראשיתך
אני מוכנה לשמוע דעות שלא מקובלות. לחץ חברתי מעולם לא איים עלי. אני מתבוננת.
בדיקת עובדות זה לחץ חברתי?פשוט אני..
הגיחוכיםראשיתך
לבדוק אני בודקת
הגיחוכים הם כי אין לך מושג מה קורהעוטף עזה
אנחנו חוטפים כאן כל היום, הרגע רצתי לממד באמצע הביס.
ויש אנשים שמעלים סברות כרס על כיםת ברזל.
מענייןראשיתך
אני מקשיבה, הכל טוב
אשרייךעוטף עזה
אז תתבונניחצילוש
אני מתבוננת ורואה מלא ירוטים. וגם שומעת
אפילו לא בצחוקחופשיה לנפשיאחרונה
נו באמת
את יודעת מה הלך פה בשדרות לפני כן? אלוקים ישמור.
גילוי נאות שהוא שכח לכתובפשוט אני..
הוא ניסה להמציא מערכת אחרת ליירוט רקטות, אבל בסוף שר הביטחון ברק העדיף להמשיך את הפיתוח של כיפת ברזל ולזנוח את המערכת שהוא עבד עליה.

כלומר ברור שיש לו משהו אישי נגד כיפת ברזל, המערכת שמתכנניה ניצחו אותו בגדול וגרפו לעצמם את כל היוקרה.
חייב לשאולבינייש פתוח

קודם כל כתבת דברים חשובים ומשכילים שמלמדים לא להירתע מגרעין אמת בערימה של שקרים מסוכנים

דבר שני אם אין באמת בעיה ברמת נוגדנים שיורדת באופן טבעי למה צריך להתחסן פעם בכמה חודשים? רכשנו חיסונים עד 2022

תודה רבה😊פשוט אני..
אכן לא צריך להירתע מפייק ניוז ובורות, אפשר לבדוק הכל באינטרנט באתרים *מקצועיים* או לתייג אותי כדי שאבדוק

לשאלתך - אף אחד עוד לא יודע עד מתי החיסון מגן עלינו. יש השערות, לא יותר מזה.

אנחנו כן יודעים שהחיסון תקף לפחות לשנה, שהרי הנסיינים של פייזר עדיין מראים חסינות של 95%, על אף הזמן הרב שעבר מאז החלו הניסויים בבני אדם.

כמו שכתבתי יכול להיות שבאמת בעתיד נראה שהחיסון לא מגן עלינו לכל החיים, זה קיים גם בחיסונים אחרים (למשל חיסון נגד טטנוס שצריך לחדש בכל כמה שנים) ולא צריך להיבהל מזה. מקסימום יחסנו את כל האוכלוסייה אחת לכמה זמן.

מעולהצהרים
תודה 🌷פשוט אני..
אין מספיק מקום בשרתים של ערוץ 7פשוט אני..

אם אתחיל לכתוב ביקורת על הגיליון האחרון של מגזין ''פנימה'' 🙈

כמעט בכל עמוד הרגשתי צורך לדפוק את הראש בקיר, אבל הצלחתי להתגבר על היצר 🥳

הדסה הדסה למה את הלב שלי לקחת הדסההה קפיץ

מה אתם חושביםהתלמיד העייף

הייתי בחתונה עכשיו של חבר והיה 0 אנשים מהישיבה התיכונית שלנו (היום כבר נמצאים עמוק בעולם הישיבה) הגיעו מהישיבה התיכונית אני הרב שלנו וראש הישיבה עכשיו זה לא היה בחור שקט הוא בחור שבתיכוניץ היה מאוד פעיל ובאמת היה חבר טוב של כמה חבר'ה וחברמן עכשיו בסדר לא כולם חייבים לבוא אבל מינימום חבר אחד שניים טובים מה נסגר??

עצוב ממשכְּקֶדֶם

אופייני לג'ן זישבורת,לב

והלוואי שיתעוררו מחשבות

תלוי מה הגיל שלוחושבת בקופסאאחרונה

אם הוא סיים את התיכונית לפני 7-8 שנים ולא כל כלך שמר על קשרים משם, יכול להיות שזו התדלדלות טבעית של חברויות מהתיכון.

היינו פעם בחתונה של חבר של בעלי, ובעלי הרגיש צורך מיוחד שנבוא למרות שזה היה באיזה כרם נידח על איזו גבעה, כי הבחור הזה לא מאוד חברותי במיוחד וצריך לשמח. בסוף היו חוץ ממנו עוד 2 חברים, ושלושתם היו היחידים שרקדו לחתן. לכלה היו בערך 4-5 חברות. אחרי החופה בשעה 9 וחצי בערך הם עוד לא יצאו מהחדר ייחוד, ובעלי ממש התלבט כי הוא הרגיש שהוא חייב לשמח בריקודים, אבל הטרמפ שלנו (הרב שקידש בחופה) רצה לצאת, וידענו שיש לנו נסיעה של שעתיים וחצי לפחות, ושום טרמפ אחר כי אנחנו לא מכירים אף אחד שם, ומתוך אולי 50 האנשים שהיו שם חצי כבר יצאו. בסוף נסענו עם הרב.

זה כנראה אחד האירועים הכי מוזרים שהייתי בהם, ובאמת הרגיש מאוד לא נעים שלא היו חברים.

אממ… בנותבנות רבות עלי

מה הקטע שלכם עם זקנים של גברים?

שלכן*בנות רבות עליאחרונה

שנים לא הייתי פה.הלב בוער למלך!

לא ידעתי שזה עדיין קיים. אז ברוכים תיהיו אנשים חדשים וישנים

אתה קיים גם מחוץ לווצאפ???אריק מהדרום

לאט לאט חוזרים למקורותהלב בוער למלך!אחרונה

הפיצ'ר האהוב עליי בתקופה הזועשב לימון

שנכנסים לאתר אינטרנט והוא מציע לי לאשר שימוש בקוקיות 🤭

אם יש שיער מספיק ארוך אני מאשרת

עד עכשיו אני לא מבינה מזה הקוקיס האלהנחלת

וגם, למה מכנים את מה שזה לא יהיה, כך.

אבל אני לא דוגמא...

תודה!נחלתאחרונה

משה

עוגיות זה משמין (את בקשת ה http)

עוד פעם גולש יותר זמן ממה שתכננתיחוזר תמיד לאשתי

בפעם האלף החלטתי שהפעם אני לא נסחף.

כאילו, שום דבר לא יעזור זה חזק ממני.

לא בקטע של צדקות או נפילה, פשוט נגרר, זה שורף זמן ואני מרגיש שאין לי שליטה על הזמן שלי.

מה יש באינטרנט שמטשט את גבולות הזמן, ותמיד תמיד תהיה עליו יותר זמן ממה שתכננת?

כמו בקניון, מטשטש תחושת זמןעשב לימון

ונועד להיות כזה.

את מבלה הרבה בקיונים?משה

אני לא מסוגל להיות בהם. הרעש הורג אותי.

לא הרבהעשב לימון

אבל כשאני צריכה כמה דברים מכמה חנויות אז זה המקום המתאים. פשוט להיות ממוקדת, להגדיר מראש מה אני צריכה

נתתי את ההקבלה כי יש על הקניון פרק של חיות כיס אאלט. וזה אחד המאפיינים שהם מונים שם

אולי בגלל שאני רגיש מאוד אף פעם לא אהבתי קניוניםמשה

אני מבין שלאנשים נוירו-טיפיקלים המקום הזה הוא מקום בילוי.

כאן ההבדל, בהכללה גסה, בין גברים ונשיםפ.א.

סביב life style, סטיילינג, אופנה, שופינג, טיפוח

ובין הציפיות השונות בין גברים לנשיםעשב לימון

מנשים מצפים יותר

מצפים יותר כלומר בקניון?משה

מצפים להיות יותר מטופחותעשב לימון

ומכאן הקניון כמודל אופנה וסטייל וכמקום שבו "הופכים" אישה להיות "אישה לפי הציפיות" עם כל מה שפ.א כתב

אה. כן. ציפיות מגדריותמשה

אני מבין בין המילים שאת לא בדיוק מנסה להיצמד אליהן.

(גם אני לא, בצד הגברי של העניין).

אני כן. אבל בתנאים שלי עשב לימוןאחרונה

נכון מאודפ.א.

אני באמת דקה מחזירה תשאלה אליךSeven

מה יש באינטרנט שגורם לך לשרוף זמן ?

(אלא אם כן התכוונת אינסטגרם טיקטוק וכזה ואזיותר מובן)

הממחתול זמני

– המוח האנושי לא אוהב להתמקד כל־כך במשהו אחד לאורך זמן רב. זה מאוד קשה לשבת במשך כמה שעות ולהתעסק במשהו רצוף כמו ציור או כתיבה, למי שלא רגיל לזה. באינטרנט יש הרבה גירויים קצרים והמוח שלנו מת על זה (זפזופ בין אתרים, חדשות).

פעם הייתי אוהב לשחק במשחק מחשב מסוים אבל זה היה קשה לשבת עליו הרבה זמן בלי הפסקות של דברים אחרים (כמו קריאת מאמר).

– אני חושב שהאור במסך מרגיע/ממכר. המחשב/אינטרנט/UI בנוי בצורה מאוד מאוד כיפית ונוחה לעין והמוח די נרגע מזה.

– אתה תמיד יכול לעבור לטלפון בלי דפדפן או למחוק את הדפדפן מהטלפון שלך (אפשר לחפש מדריך), אם הבעיה שם.

אפשרoo

להגביר שליטה ע"י

צמצום טריגרים

(לשים את הטלפון בחדר אחר/ לצאת החוצה בלי טלפון)

מציאת חלופות

(תחביבים/ לדבר עם אנשים/ לצאת לטייל)

אימון

(לשים יעד ריאלי ולהוסיף עליו כשמצליחים להשיג אותו)

אגב זה לא קשור רק לגלישה אלא לכל שליטה עצמית אחרת

(אוכל/ כעסים/ זמנים/ תקשורת תקינה/ גבולות)

כשמשפרים שליטה בנושא אחד

הוא יכול להשפיע על עוד נושאים

כנראה שיש לך יותר מידי זמן פנוי?פ.א.

אחרת היו לך עיסוקים אחרים שהיו יותר חשובים לך, מעניינים אותך, התחייבת לעשות אותם כי אחרת תיפגע…

אינטרנט זה אתגר קשוח. והבחירות לא חד משמעיות.משה

והוא קשוח בעיקר בגלל שהתוכן שיש בו הוא תוכן באיכות טובה ממש. כלומר, אני יכול לצרוך זבל (ואז לי אישית יותר קל להפסיק, רילס למינהם).

ואז מגיע איזה מישהו שאני מעריך עם סרטון שיש בו חכמה שאולי אני צריך לחיים שלי. ועוד אחד. ועוד פוסט עם טקסט מעניין, ועוד שרשור בפורום רגישים שאני מתעניין בו כי הוא באמת מקדם אותי בחיים.

והופס, עברו שעתיים.

אם אני לא אצרוך שעה ביום מדיה חברתית אני אבוד והמקצוע שלי מת ובעוד 3 שנים לא יהיה לי במה לפרנס משפחה.

אם אני נכנס לטוויטר כדי לקרוא חדשות AI כי זה מקור המידע הנכון אני נסחף לרעל של החדשות הרגילות ומבזבז עליהן את הזמן.

שעה טוויטר צריך.

שעתיים?

שלוש שעות?

ארבע?

אולי בשעה השלישית או הרביעית אני אמצא כתבה שתשנה לי את החיים (קרה במוצ"ש לפני שבועיים, עם Laguna AI)?

אצל מי שזה צורך מקצועי, כמותך, ההסתכלות אחרתפ.א.

ובדורות קודמים, וגם היום למי שרלוונטי, יש הרבה שמבלים זמנים מאוד ממושכים בספריות וארכיונים לצרכי עבודתם.

גם בצורה הזו הרבה מהזמן "מתבזבז" עד להגעה למידע הרלוונטי.

בספריה אפשר להאבד בדיוק כמו באינטרנטמשה

נכון. לזה התכוונתיפ.א.

הזכרת לימשה

שכחת לכבות את האור יערית, ונרדמת עם הספר ביד יערית...

שיר נוסטלגי מקסים 😻פ.א.

יש אפשרות בפלאפון של איכות חיים ובקרת הוריםארץ השוקולד

להגדיר זמן מסך ואז הוא יכול להגביל אותך בזמן.

אפשר גם להגדיר מצב ריכוז בשעות מסוימות שתצטרך אקטיבית ללחוץ על פסק זמן כדי להיכנס והוא יעיף אותך אחרי זמן קצוב.

לכל הפחות screenzenשבורת,לב

אני מכיר את הבן אדם בתור ילדל המשוגע היחידי

אבל אז הוא דווקא היה מפחיד קצת לילדים

כמה טוהר, אמת וכנות יש בונחלתאחרונה

ממש ממש מהלב. באמת, גרם לי לחלישות הדעת. איזו נפש, נשמה, יפה ונקייה!

עזרא שיינברג - מישהו יודע מה סוף הסיפור?חוזר תמיד לאשתי

הסוף עוד לא הגיע לצערינו...הסטורי

ישב כמה שנים בכלא, שוחרר כמיטב המסורת של מערכת המשפט הישראלית המלאת חמלה והגנה על אלו שהרסו חיים.

מסתבר שתוך כמה שנים יחזר להסתובב עם פמליה וחסידים שוטים, בדיוק כמו מוטי אלון...

זה השאלה... מתפתח שם משהו?חוזר תמיד לאשתי

היו מחאות, דיבורים, ואז השתקה.

אולי צריך להציף את הנושא הזה שוב.

צריך לעקוב, לבדוק מה הסטטוס של הרוע הזה

מעניין... אנשים כאלו תמימים?חוזר תמיד לאשתי

מי מסוגל לחזור לכזה איש? להאמין בו?

מדובר על אנשים אינטלקטואלים... לא לבושי שחורים שנוהרים אחרי כל כת מזדמנת וכל איש אשר בשם רב יכונה, אשר כל רדיפה שבעולם וכל פיצוץ פרשייה לא תרחיק אתם ממנו אלא תוסיף ותעצים את אהבת והערכתם אליו..

לא יודע, איך חזרו שוב ושוב למוטי אלון?!הסטורי

איך יש עדיין אלפי חסידים לברלנד?!

אין לך לעקוב אחרי כל דבר בעולםנקדימון

אם אתה מכיר שמישהו שמתפתה לשם, תציל אותו. זהו.

נדמה לימשה

שהיכולות שהביאו אותו למקומו הקודם עדיין שם. ספויילר: זה אכן דבר שלא מסובך מדי ללמוד. אבל רוב האנשים המערביים לא מאמינים בזה ואז כשזה עובד להם זה שוק חייהם.

אני חושבת שדווקא במקרה שלו, הוא מנודה עד היום והלואוריןאחרונה

הלואי שכל המתעללים/אנסים/פדופילים היו מקבלים יחס כזה לתמיד. יש יוצאים מהכלא וממשיכים במעלליהם וגורמים כאב וצער לעוד קורבנות.

למיטב ידיעתי גר היום בקצרין ומנודההריון ולידה

עוד יש איזו הפגנה קטנה כל מוצש מתחת לביתו בקצריןיהודי שואף לטוב

תגובתי נוגדת את תקנון האתר 4ne1

אולי יעניין אותך