לא מצליחים להחליט על מקום מגוריםאבודה 123
היי,
נשואים כשנתיים וחצי
כרגע אני בהריון ראשון חודש 7
אנחנו גרים ביחידה השייכת למשפחתו של בעלי ומשלמים שכירות
הגענו למבוי סתום בנוגע לרכישת דירה
אני מגיעה מאזור השפלה ובעלי מאזור המרכז נסיעה של כחצי שעה - ארבעים דקות.
בעלי נורא התחזק וחשוב לו מאוד סביבת המגורים
והוא מציע מקומות מגורים מאוד דוסים (בני ברק/אלעד בסגנון הזה)
ואני לא רואה את עצמי גרה שם ..
חשוב לי לגור מרחק נסיעה יותר קצר מ40 דקות מההורים שלי
שאוכל להיעזר בהם בהמשך עם הילדים
ולבעלי זה לא פקטור
לא חשוב בעיקר שזה יהיה מקום עם צביון דתי/חרדי יותר ..

מעבר לשיקול הכלכלי שגם ככה האופציות מצומצמות מפאת התקציב הנמוך הון עצמי של 300 ..
אנחנו לא מצליחים להגיע להחלטה על מיקום
וזה כל כך מתסכל וגורם לחיכוכים

אשמח לעזרה
נשמע שהמוקד פה הוא קבלת ההחלטה ביניכםהיום הוא היום
הבירור הטכני גם חשוב אבל קודם צריכים לחזק את היכולת הזוגית לחזק החלטה. אפשר לבד, אפשר דרך רב קהילה או איש מקצוע
נשמעשירוש16
שלשניכם צרכים חשובים (מקום שמתאים לסגנון משפחה לעומת קירבה להורים-עזרה חיצונית).
אני מניחה שהוא עדיין לא מבין מה זה 'לגדל ילד' כפי שציינת אתם עדיין זוג ללא ילדים.
ילד משנה את כל התמונה.
ברגע שרואים את ההמשכיות ואת העול המיוחד הזה שנקרא 'הורות' יש משנה תוקף לכל החלטה שמקבלים, כי זה משפיע גם על הדור הבא.
אז קחו בחשבון שההחלטה שתקבלו עכשיו - ייתכן ולא תתאים לכם לאחר הלידה.

בנוסף,יש גם פקטורים אחרים שחשובים לא פחות כמו קירבה לעבודה, חברים, קהילה, נגישות לשירותים ציבוריים, מחיר.

אחרון חביב, אפשר למצוא מגוון פתרונות כמו דירה להשקעה. או מיקום באיזור השפלה שמתאים לכל מבחינה רוחנית ודתית.

להגיד שעזרה מההורים זה לא פקטור זו טעות שהוא כרגע לא מודע אליה.
הוא אף פעם לא טיפל בתינוק שצורח 24/7 בעקבות חום ולא נותן להורים לעצום עין.
כשאין משפחה בסביבה לקחת את הילד לסיבוב ונתקעים איתו בסגר/מלחמה/מחלת חום בבית לבד במשך שבוע - מתחילים להשתגע..
עזרה מהורים שגרים קרוב יכולה להיות ממש הצלה.

אני באמת מאמינה שכדאי לחכות עם רכישת דירה. לפחות אם מדובר בדירה למגורים ולא להשקעה. חכו ותראו איפה תיהיו בעוד שנה מעכשיו עם ילד - מאמינה שזה ישנה מאוד את התמונה ואת ההחלטה שלכם ביחד.
לא מסכיםנחשון מהרחברון

אנחנו גרים רחוק מההורים ומסתדרים

פעמיים השארנו ילדים אצל ההורים (פעם אחת לשבת אצל גיסתי לא בדיוק אצל ההורים ויצאנו לצימר ופעם שניה כשההורים שלי במקרה היו אצלנו והיינו צריכים ללכת עם הקטן באמבולנס לבי"ח אז שלחנו איתם את הגדולה כדי שניסע שנינו, אחרת מתפצלים)

לא אוהב את הגישה הזאת שחייבים להיעזר בהורים ואי אפשר להסתדר בלי וכו' וכו'

הבאתם ילד? קחו אחריות!!!

נכון שנחמד להיעזר אבל בשורה החתונה יש דברים הרבה הרבה יותר חשובים

אנחנו אישיתשירוש16
גרים במרחק שעה וחצי נסיעה מכל צד. ואין לנו רכב..
האם אנחנו מסתדרים בלעדיהם? ברור.
האם היה עדיף אחרת בחלומות הכי וורודים שלנו? ברור שכן.

אפשר לבקש עזרה - לא לדרוש אותה.

לא אמרתי שחובה לעזרה בהורים אלא שעזרה מהם זו ברכה. במיוחד אם הם אלה שמציעים אותה מראש ויש קשר הורה-ילד-נכד מיוחד שמאפשר זאת.
דיברתי על הפסקא הזאתנחשון מהרחברון

להגיד שעזרה מההורים זה לא פקטור זו טעות שהוא כרגע לא מודע אליה.
הוא אף פעם לא טיפל בתינוק שצורח 24/7 בעקבות חום ולא נותן להורים לעצום עין.
כשאין משפחה בסביבה לקחת את הילד לסיבוב ונתקעים איתו בסגר/מלחמה/מחלת חום בבית לבד במשך שבוע - מתחילים להשתגע..
עזרה מהורים שגרים קרוב יכולה להיות ממש הצלה.

זו ממש לא 'טעות שהוא כרגע לא מודע אליה'

גם אם התינוק צורח 24/7 תתמודדו שבוע. (לא את... הפותחת)

אין משפח בסביבה זה סבבה לגמרי ולא נכון להגיד שהוא לא מחשיב את זה כפקטור רק בגלל שזו טעות כי הוא לא יודע מה זה ילד.

אז גילוי נאות, יש לי 2... ואני עדיין חושב שזה לא פקטור

אין לי הרבה זמן לענות עכשיובוקר אור
אבל לא על הזוגות דומים בזה
אנחנו גם גרים רחוק מההורים. אבל להגיד שזה לא שיקול בבחירת מקום מגורים? זה בהחלט יכול להיות אם ההורים מעוניינים רוצים לעזור, וזה לא לוקח את האחריות ממי שילד את הילד..
והאם צריך עזרה או לא תלוי מאוד בסטטוס של בני הזוג, באפשרויות שלהם ובהיקף הבייביסיטריות הקיים
זה שיקול... אבל לא נכון להגיד שאם הוא לא רואה את זהנחשון מהרחברון

כשיקול זה בגלל טעות כי הוא לא מודע למציאות. אלא כי הוא פשוט מהאלו שיסתדרו בלי

זה יכול להוות שיקול לאנשים מסוימיםשירוש16
אתה ב"ה (וגם אנחנו) מסתדרים מצוין בלעדיהם אבל אנשים אחרים חיים אחרת וזה בסדר גמור.

אני אשקר לך אם אגיד שלא קשה לפעמים. כשבא לנו ערב שקט לעצמינו ואי אפשר להתפנק ביציאה זוגית מבלי לשבור את הבנק..
או כשהילד ער כל הלילה ואני במשמרת לילה, בעלי לבד איתו בבית וכשאני חוזרת הבייתה אני מצפה להיכנס למיטה וזה לא כל כך אפשרי..
החיים מגוונים ויש אנשים שחיים אחרת מאיתנו ולהם צרכים שונים - וזה בסדר גמור.

הגישה של: החיים שלי אידאליים וכל מי שחושב או חי אחרת ממנו הוא שוטה- זה גם טעות.
לא פחות טעות מלחיות עם דרישה/ציפייה לעזרה מההורים 24/7.

עזרה מההורים היא פקטור. אכן.
לא כולם מחליטים על פי הפקטור הזה האם להישאר קרוב אליהם אבל זה בהחלט נושא לשיקול.
ואם אדם לא לוקח את הנושא כפקטור לשיקול זה כי הוא לא מכיר במציאות עם ילד - שזה אכן מהווה שיקול.
אף אחד לא אומר שזה לא שיקול לגיטימינחשון מהרחברון

ויתרה מזאת לא אמרתי שמי שחושב ממני הוא שוטה.

את זו שאמרה שאם הוא חושב אחרת ממה שאת חושבת שהוא צריך לחשוב (כן מבלבל, אני יודע) אז הוא טועה וזה כי הוא לא יודע מה זה ילד.

אז מה? זה לא הופך את זה לטעות זה רק אומר שיש לו סדר עדיפויות אחר. גם אם הוא עוד לא היה אבא הוא יכול לשער מה המשמעות בדיוק כפי שאני ואת עשינו. (נראה לי שאת, ככה הבנתי ממה שכתבת) בחרנו מקום מגורים רחוק מההורים לפני שהיה לנו ילד ולא, זו לא טעות. זה ממש לא בטעות. וממש לא נכון להגיד לאשה הזאת שפתחה את השרשור שבעלה פשוט אהבל ולא מבין מה המציאות ולכן הוא טועה והיא צודקת.

את זאת שהיית נחרצת בעניין הזה, את זו שחושבת שמי שחושב אחרת ממה שאת חושבת שהוא אמור לחשוב טועה...

ולבעל של הפותח יש צורך לגיטימי בחברה וסביבה תורניתנחשון מהרחברון

צורך שחשוב לו יותר מהנוחות של לצאת בערב (אנחנו לא יוצאים בכלל בערבים כי גם בייביסיטר אי אפשר להשיג כאן) או מהקושי כשילד חולה.

וזה לגיטימי.

ומה שלא לגיטימי הוא להגיד שהוא טועה כי הוא לא מכיר את המציאות

הוא טועה בכך שלא רואהשירוש16
את הצורך בעזרה מההורים כפקטור בחישוב היכן לגור.

אתה אמרת שזה לא שיקול לגיטימי.
אמרת שלא אמורים לחשוב על העזרה מההורים. שצריך להסתדר בלעדיהם ולא לקחת את הקרבה להורים כשיקול בבחירת מקום מגורים.

תחזור אחורה לתשובה הראשונה שלך.. קצת התבלבלת..
לא כתבתי את זהנחשון מהרחברון

את טועה.

כתבתי שאני לא רואה בזה פקטור למרות שיש לי ילדים. ולכן לא כל מי שחושב שזה לא פקטור הוא טועה

והגיוני מאד שגם הבעל הזה חושב כמוני ולכן הוא ממש לא בהכרח טועה

כתבתישירוש16
שהוא לא רואה זאת כפקטור כי אין לו עדיין ילד. לא כי הוא אב לילד ועבר את השנה הראשונה ומתוך מחשבה וניסיון הגיע להחלטה שאין צורך בעזרה מההורים.

אלא מראש החליט שקירבה להורים בשביל עזרה 'זה לא פקטור' בשיקול היכן לגור.

ואני אמרתי בסך הכל שזה בדרך כלל כן מהווה פקטור לשיקול. לא כולם מחליטים בעקבות השיקול הזה לחיות קרוב להורים אבל רוב בני האדם חושבים על כך. לפחות כאופציה.
שוב גם אני החלטתי לגור רחוק לפני שנולד הילד הראשוןנחשון מהרחברון

האם זה אומר שהחלטתי בטעות כי אני לא יודע מה זה?

ממש לא.

זה אומר שיש לי ערכים אחרים שחשובים לי (כולל מסוים, מגורים בסביבה מסוימת, קריירה או כל שיקול אחר שגובר על זה)

לגיטימי שבנאדם יגיד זה לא פקטור כי יש דברים חשובים יותר גם אם עדיין הוא לא היה אבא

אני לא מסכימה עם האימרה הזאתשירוש16
ואני כן ועל זה המחלוקת שלנונחשון מהרחברון

ברוררררNoni
כמו כל שיקול בחיים שיש לנו בקבלת החלטה- האם אנחנו חייבים להתנסות בחוויות מסוימות בשביל להפעיל את השיקולים האלה??

האם אישה שחושבת שהיא רוצה בעל מופנם, חייבת לחיות עם בן זוג מופנם ולהבין מה זה לפני???
ועוד מיליון דוגמאות...
גם לי לא חשוב לגור ליד ההורים..אור123456
אני גרה רחוק מהם כמעט 16 שנים...וטוב לי..מסתדרת ב"ה
אני גרתי קרוב להוריםNoni
עם ילד, ולדעתי זאת טעות...

את מכלילה...
תחזרי לתגובה המקורית שלישירוש16
לא אמרתי שזו חובה.

אמרתי שבדרך כלל להרבה זוגות זה מהווה שיקול. ואם לאישה זה חשוב קל וחומר הגבר צריך להתחשב במה שחשוב לאשתו.

אני אישית סוברת שלא צריך להסתמך על ההורים ועדיף למצוא מקום שהוא נגיש אבל לא קרוב. זה סתם יוצר בעיות.

אבל יש נשים (ביניהן נראה שגם פותחת השירשור) מעוניינת לחיות קרוב להורים כי היא מעוניינת בעזרתם.
אוקיי כנראה שלא הבנתיNoni
חדבתי שאמרת שמי שאין לא ילד ולא לוקח את זה כשיקול זה כי אין לו ילד, ואחרת היה לוקח את זה כשיקול
לגדל ילדים לתוך משפחה מורחבת זה דבר מדהים.סופי123
בלי קשר לעזרה. סבא וסבתא קרובים זה דבר מדהים לילד, וזה ממש ממש שיקול משמעותי בבחירת מקום מגורים.
עקרונית,סוסה אדומה
נהוג במקרים של מחלוקת, כשהנושאים שקשורים לבית מבחינה פיזית (טכנית, עיצובית וכו'), לאישה יש משקל רב יותר בהכרעה, ובדברים שקשורים לנושא הרוחני, לגבר יש משקל רב יותר בהכרעה.

הצורך שלך להיות קרובה להורים בוא מהותי והוא כנראה לא מבין בזה, (ככלל תדעי שבשונה מנשים, גברים הרבה פעמים לא מבינים מה זה "מים" עד שהם קופצים אליהם)...
והצורך שלו גם כן מהותי, מהצד שלו.

אני חושבת ששניכם צריכים להתפשר. את, למרות שפחות מתאים לך ה"דוסי" צריכה לבוא לקראתו לפחות כמעט (כלומר, למצוא משהו דתי יותר ממה שהיית בוחרת מלכתחילה כל עוד זה לכ משהו שלגמרי לא תרגישי בנח איתו),
והוא, יצטרך להתפשר על המקום הספציפי שהוא רוצה בו, ולמצוא מקום שמוצא חן בעיניו והוא קרוב יותר להורים.

אל תהפכו את זה לסיפור. שניכם חשובים, ולשניכם מגיע שהצרכים שלכם יענו.
בסופו של דבר, מה שטוב עבורו, טוב לך, ומה שטוב לך טוב עבורו. אתם פשוט צריכים כל אחד לותר על המקסימום ולהתפשר.

תשאירו כרגע את השיקול הכלכלי בצד, כסף בא כסף הולך, אולי עוד מעט גם תוכלו יותר, ותנסו לפתור קודם את הפשרות שבינכם, בנחת.
ותזכרו, שניכם חשובים.
מההההההסופי123
לאישה יש סיי בעיצוב הבית (תודה באמת) ולגבר בציביון בסגנון ובהתנהלות?! ממש סקרנית מאיפה הבאת את העיקרון הזה.
בכל מקרה לי הכלל המוזר הזה נשמע מתכון לתסכול, מרירות ומריבות.
תקראי שובסוסה אדומה
הכלל הזה נובע מההכרה בזה שאין שני מלכים בכתר אחד. וזה שהאישה היא עקרת הבית (במובן של "עיקר").
למשל, ההלכות והמנהגים בבית, לפי מי הולכים? האישה או הגבר?
תחשבי מה היה קורה אם לא היה כלל כזה.
לומר שזה קל? ממש לא, במיוחד כשאנחנו הרבה יותר מבינות ולומדות מבעבר, וחלקנו לפעמים יודעות או רוחניות יותר מהגבר.
אני לא מתחברת לכל המנהגים של האיש שלי, וגם אם יש לי המון סיי בנושאים הרוחניים בבית, ותאמיני לי שיש לי יותר מידי, למעשה, אני משחררת ונותנת לו מקום של כבוד לבחור את הרב ההלכתי שלנו וכו' למשל, והילדים נקראים על שם המשפחה שלו ולא שלי למשל... ועוד.
מצד שני, אם הוא יחשוב שזה מצחיק לשים שיר של נועה קירל ליד הילדים, אני לא מרשה לו. הוא לא רוצה, סתם הבאתי דוגמא למשהו שאני לא אאפשר.
(בדברים שלא קשורים לבית, כמו נוסח התפילה למשל, עושה מה שאני רוצה, כי הבית לא נפגע מזה).

אותו דבר לגבי ה"צביון, סגנון וההתנהלות"...
וואלה כן, יותר מבינה בזה ממנו. אוהבת לדעת מה הוא חושב ומה הוא מעדיף, וממש ממש אוהבת להתחשב בו ובטעמו, אבל ברגעים של מחלוקת, ממש מבינה למה מזל שאני זאת שמחליטה בסוף.
הוא מבחינתו, לא צריך להזיז ספות, למשל. אבל אני המחליטה ובמקום לריב איתי על זה, הוא משחרר כי זו המלכות שלי וזו המלכות שלו...
ייתכן מאד שזה עובד עבורך, אבל לא הייתי קוראת לזה כללסופי123אחרונה
אנחנו לדוגמא ממש לא ככה. וחלק מהמנהגים שלנו לקחנו מבית הוריי, וחלק מבית הוריו. וחלק פשוט אימצנו כי אהבנו וחלק שחררנו כי לא אהבנו. אין לנו רב קבוע שהולכים איתו, יש רב קהילה וכבר החלפנו קהילה פעמיים. והאמת יכולה לספור על חצי כף יד את מספר התייעצויות ההלכתיות שהתייעצנו עם רבנים במהלך 13 שנות נישואין
זה משונה בעיני להחליט מראש מי קובע באיזה נושא ומאמינה שרוב הבתיםלא מתנהלים ככה.
נראה ליבת 30
א. שעם ההון הזה אפשר לקנות דירה במקום שהוא לא איזור המרכז, אולי עם עוד קצת עזרה או הלוואה.
ב. יש הרבה מקומות תורניים מאוד חוץ מבני ברק ואלעד. אם רוצים חרדי- יש לא מעט ערים חרדיות. אם רוצים דתי תורני מאוד- גם יש אפשרויות טובות.

אני מניחה שאם תתחילו לחפש יש סיכוי טוב שתמצאו מקום שעונה על הדרישה הרוחנית שלו וגם על הדרישה שלך לקרבה למשפחה.
בית שמש?גפן36
קשה לי בתקופה הזאתפשוט אני..

הצביעות הזאת,

שאני אמור לבקש סליחה ומחילה מרבש''ע,

כשאני יודע שיש דברים שלעולם לא אוכל להצטער עליהם...

כואבהסטורי

בעיקרון אתה לא אמוראריק מהדרום

הוידוי והקבלה לעתיד זה אחרי הכרת החטא והחרטה.

אבל אין חרטה 😬פשוט אני..

אז אין טעם לבקש סליחה ומחילה מרבש"עאריק מהדרוםאחרונה

זה מה שאמרתי.

וואומשה

ובכל זאת אתה לפחות מנסה.

מהות התשובה היא עזיבת החטאנעמי28

עצם זה שאתה לא עושה את זה שוב, זה עיקר התשובה.

החרטה לא צריכה להיות על פרטי החטא אלא על זה שהמרת צווי ה'.

גם אם אכלתי חזיר, היה לי טעים, הפסקתי ויש לי חשק לעוד, אני יכולה להביע חרטה שיש אדון לעולם, שקבע חוקים ואני בטיפשותי וחשקיי שעדיין קיימים המרתי את פיו.

אולי יש לכם המלצה למומחה ברפואת שיניים לילדים?שירה_11

איזור דרום

באיזה תת מקצוע?משהאחרונה

לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה

דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה

הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)

פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)

דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.

קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.

חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)

אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

חייבת לומר, שגם נשים רעבות עלולות להיות עצבניותיעל מהדרום

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

אולי יעניין אותך