עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ט"ז בסיון תשפ"א 09:20
סתם בשביל האנלוגיה
אולי
כשיש סתימה בצנרת גם אז מנסים לפתור לבד "כדי שהאנשים לא יבלבלו את השכל וכדי לעשות עלינו קופה"
ואולי
כשיש לילד ברונכיט ננסה לעזור לו לבד "כי הרופא מבלבל בשכל ומנסה להרוויח עלינו כשייתן לילד מרשם תרופה"
ואולי
כשנרצה להגיע ממקום א למקום ב לא נשאל אף אחד ונפעיל רק ווייז בלי לשאול אנשים "כי התושבים פה מבלבלים בשכל , אינטרסנטיים ולא מעניין אותם כלום ואני מריח כאלה מקילומטר"
אני כותבת לך
ממעמקי ליבי, מידיעה גמורה ובלב שלם המתעסקת שנים ועובדת עם אנשי המקצוע כמה שנים בתחום הזה.
רוב רובם של אנשי הטיפול והייעוץ,
הם אנשים טובים ואמינים, בלי אינטרסים, בלי שטיקים ובלי טריקים.
הדבר שמעניין אותם ומניע אותם זה אהבת אדם באשר הוא. ואהבה הזו מולידה רצון אמיתי וכן לעזור , להקל, להיטיב.
*כדי שלאדם עצמו יהיה טוב בחייו, עם עצמו ועם סביבתו והוא יהנה במלוא העוצמה מהעשייה בעולם הזה, בגילוי של יכולותיו וכישוריו*
זה באמת לא עבודה של אינטרסים.
הם -ממש- רואים קודם כל אדם!!!
ורק אחר כך פועלים לפרנסתם (ואין בזה בעיה. ממש כמו שאדם אחר עובד ביצירה/ ניקיון/ חינוך/ מקצוע חופשי)
ואף מטפל לא מתיימר לפתור לאדם את בעיותיו
הוא לא "מושיע" של אף אחד.
הוא עוזר לאדם להוציא את עצמו מהתסבוכת שמכבידה על חיים שגרתיים טובים ונעימים.
את עצמך אומרת שאחרי הלידה של בנך הראשון, הלכת לטיפול פסיכולוגי וגם cbt . אלו שיטות , שכל אחד בדרכה נועדה לסייע לאדם להפוך את חייו לטובים יותר. נעימים יותר.
זכותך לא לטפל בעצמך
את יודעת מה מתאים לך וכמה
אבל נשמע שמאד כדאי להבין שזה ממש לא מתוך אינטרס כלכלי אטום.
(ואין רע להתפרנס ממשהו חיובי!)
האמירה של בעלך מעידה שאולי הוא לא מכיר את העולם הזה של הטיפול והייעוץ.
ואני חושבת שחבל
שאת לא נותנת לעצמך מרחב נשימה
שכל כל נצרכת לך.
מותר לך לחשוב אחרת ממנו. כמו שבפוסטים פה סיפרת שהחשיבה השונה ביניכם הביאה למחלוקת, את יכולה לחלוק עליו.
ביחד חושבים מהי הדרך שטובה לשניכם, בדגש עלייך.
ככל כשמדובר באיכות החיים שלך, אני חושבת שראוי מאד לשקול בחיוב את ההמשך. ולו רק בשביל ילדייך שירוויחו לחייהם אם יותר חזקה ויציבה ושמחה .
גילוי נאות- אני עצמי הלכתי לייעוצים וטיפולים כמה פעמים בחיי, יכולה לומר שאין יותר דבר אחראי וחיובי ומעצים מלקחת את גורלי בידיי ולפעול לכך שיהיה לי טוב מה שאני חווה ברוך ה' כתוצאה מכל הבחירה שלי כן ללכת ולהיעזר.