קודם כל, שכוייח על הרצון לעזור לחברה שלך!
כמה נקודות שעלו במוחי בשעת בוקר מוקדמת...:
א. אומרים שכשהילד יוצא מהארון, ההורים נכנסים לארון. כשהייתי נער לא הבנתי את המשפט הזה, הוא היה נשמע לי כמו תירוץ לחוסר קבלה של הורים כלפי ילדיהם. היום, במבט מפוקח יותר, אני מבין את זה הרבה יותר טוב:
הילד מספר להורים שלו אחרי תהליך ארוך, שנמשך בדרך כלל שנים רבות. תהליך שמתחיל בבלבול, אחר כך הכחשה, דיכאון, שנאה ופחד. לוקח שנים עד שנער מצליח לקבל את עצמו כפי שהוא, אם הוא מגלה שהוא להט"ב. להורים הוא מגיע בדרך כלל כשהוא כבר במקום אחר, יותר שלם ושליו, והוא מספר להם מתוך ציפייה ברורה שהם יקבלו אותו למרות הבשורה המטלטלת.
עבור ההורים, מה לעשות, הדרך הארוכה מתחילה רק עכשיו. את התהליך שאותו נער עבר במשך שנים, משלב הבלבול ועד הקבלה, הוא מצפה מההורים שלו לעשות בעשרים שניות. עבור ההורים, שחלומם על כלה נאה וחסודה לבנם האהוב מתנפץ, שחוששים כל כך מההשפעה של זה על שאר המשפחה, שמאשימים את עצמם בנטיות של בנם ("איפה היינו לא בסדר?") - מדובר בתחילתו של מסע ארוך ומפרך, שהנער כבר הספיק לשכוח כמה הוא קשה.
"קבלו אותי", זהו.
ובכן, זה לא תמיד עובד ככה...
ב. יש ארגון בשם תהל"ה, המספק תמיכה להורים של להט"בים. יש להם גם כמה קבוצות תמיכה דתיות, בירושלים וברעננה (בפעם האחרונה שבדקתי...). בקבוצות הדתיות אין איזו אג'נדה בעייתית, הם נטו עוזרים להורים לעכל את הבשורה ולהשלים עם המצב בצורה טובה יותר. אפשר לפגוש שם הורים דתיים מכל הגוונים, וביחד איתם לעבד את היציאה מהארון של הבן, להיעזר במי שכבר השלימו עם המצב, לשתף בקשיים ובחששות. אני עצמי "שלחתי" לשם 2 זוגות של הורים, ובשני המקרים הם היו מאוד מרוצים (זוג אחד הלך בפעם הראשונה רק שנה אחרי ההמלצה שלי, כי גם בשביל השלב ההתחלתי הזה של ללכת לקבוצת תמיכה - נדרשת מידה מסוימת של הבנה והשלמה, ובעיקר נדרשת ההבנה שאם רוצים שהמשפחה תישאר מאוחדת אז צריך להילחם על זה).
ג. אחרי שאמרתי את כל זה, והדגשתי שאני בהחלט מבין לליבם של ההורים, האמת צריכה להיאמר: כשהם אומרים לבן שלהם "האחיות שלך לא יתחתנו בגללך", הם בעצם אומרים לו "אנחנו לא היינו מתחתנים עם מישהי שיש לה אח כמוך", ובמשתמע - "אנחנו לא מקבלים אותך". איך אני יודע את זה? כי זה *בדיוק* מה שההורים שלי אמרו לאחי הגדול. הוא ענה להם "אם מישהי לא תרצה אותו בגללו - היא ממילא אדם שלא ארצה להכיר". הפלא ופלא, הוא התחתן באושר ונולדו לו ילדים למרות "האח הסורר"...
למרות המצוקה והקושי של ההורים - הם חייבים להבין שחיי הבן שלהם מונחים על הכף, והם צריכים לבחור את המלחמה שלהם בצורה נבונה. אם מישהו יבחר להתרחק מהמשפחה בגללו - באיזה צד הם יהיו? ממי הם יבקשו להשתנות, ועל מי הם אולי יוותרו?
כאמור בפסקה הקודמת, נראה שכרגע הם בחרו במלחמה הלא נכונה...
ד. ממש כמו שבחור שיוצא מהארון מצפה לשמוע שאוהבים ומקבלים אותו (ולא חלילה שונאים ומנדים), כך גם קורה לכל אחד מבני המשפחה כאשר ה"סוד" מתגלה. לכן אני שמח לקרוא שבאמת התגובות כאן מוכיחות שאין שום סיבה להתרחק מהאח, אלא להפך יש להראות לחברה שלך ולכל המשפחה שהם ממשיכים להיות אהובים ומקובלים אפילו כשיש להם בן/אח הומו.