חייבת לשמוע דעה נוספתזה תמיד דחוף:)

יש לי ילדה מדהימה בת 8. מחונכת, עדינה, חכמה ובעלת מידות טובות.

בזמן האחרון אני קונה לה די הרבה הפתעות, בגדים וכו' כי באמת באמת מגיע לה. היא תלמידה מצטיינת ומשתדלת המון.

בשבוע האחרון היא התחילה לענות בחוצפה שאינה אופיינית לה .

הבוקר היא שוב ענתה לא יפה.. התגובה שלי הייתה לקחת לה את הצמיד (שהיא מאוד מחוברת אליו והוא חדש) ולהחזיר לה אותו כעבור 24 שעות. 

כמובן שהסברתי לה את המשמעות של כל מה שקרה. והיא התחילה לבכות ממש מהנשמה, ראיתי שזה משהו שהיא לא יכולה לעמוד בו.

הבנתי שעשיתי טעות בזה שעשיתי את זה בבוקר , כי אני בדעה שילד תמיד שולחים בשמחה בבוקר.

גם בדרך באוטו היא בכתה ממש בעצבות, שברה לי את הנשמה. היא ביקשה סליחה כמובן...

החזרתי לה את הצמיד בטענה שבפעם הבאה הוא לא יוחזר לה כ"כ מהר, ושאני מקבלת את סליחתה..

חושבים שעשיתי טעות בזה שהחזרתי?

נשמע שיש לכן קשר ככ יפה אביהדולה
הרגשת ממנה חרטה אמיתית והבנה שככה לא מדברים לאמא. זה מה שניסית להשיג, נכון?
בעיני, כשאנחנו מתנהלים באנושיות זה הדבר הכי חינוכי ומלמד את הילדים שלנו.
להיות מסוגלים לסלוח. להתפייס.
הרגישות הזאת אליה, והיכולת לסלוח, נגעה לה בלב, אני בטוחה.
וזה לימוד גדול.
ריגשת אותי מאוד תודה!זה תמיד דחוף:)

ואווו אהבתי את התשובהכרם ענבים

יש מצב שעובר עליה משהו?תיתי2
שקרה משהו בכיתה? יש שינויים בבית?
כתבת שהיא משתדלת המון, האם גם בבית?
האם יש לך זמן אישי משמעותי איתה, מלבד המתנות?

הייתי שואלת אותה מה קרה שהיא מתחצפת.

ולדעתי ממש לא טעות שהחזרת לה, לא הייתי לוקחת מראש...
לא לוקחת לילדים דברים שהם אוהבים.
אז מהזה תמיד דחוף:)

החינוך כאן אם לוקחים להם משהו שלא איכפת להם ממנו?  

לא לקחתי כהתרסה, אלא כדי ללמדה שלכל מעשה יש מחיר. ונתתי לה דוגמאות על עצמי אם אסע מהר אוכל לעשות תאונה, אם אקום מאוחר, אאחר לעבודה וכו'...

בביה"ס- אני עם יד על הדופק כל הזמן ..

וכן גם בבית היא משתדלת

לא חושבת שכל התנהגות צריך להיבהל... זה די אופייני לכל ילד ....

מבחינתי זה פשוט לא חינוך, זה אילוףתיתי2
לא אומרת שאני מושלמת ואף פעם בחיים לא יצא לי להשתמש בשיטות אילוף, יש מצבים של תשישות ואת פשוט רוצה לעצור התנהגות.
אבל זו ממש לא דרך חינוכית שגרתית לדעתי האישית.
אני לא סובלת את אדלר, על שיטת ה"סיבה ותוצאה" שלו, סליחה.
אם את בעניין שלו אז פשוט תתעלמי מדעתי.

חינוך לדעתי
זה להתבונן בילד
להכיר בו על הטוב והמאתגר
להקשיב ללב שלו וללב שלך
ולבנות קשר ומערכת יחסים
בדיבור ובשיחה ובלמידה הדדית.
כמו שאני לא מחנכת את עצמי בשיטות ברזל
אלא לומדת, מפתחת מודעות עצמית, מוצאת את האמת הפנימית העמוקה שלי, מעודדת את המוטיבציה שלי
ולא מענישה את עצמי.

אם ילד מתחצף זה לדעתי ניסיון שלו לומר לי משהו.
אם הכל היה טוב לו בלב, הוא לא היה מחפש להתנגד אלי ולהתחצף.
כל מה שאמרתזה תמיד דחוף:)

לא סותר שילד צריך גבולות, ושזה לטובתו.

ולא סותר את זה שיש לנו מערכת יחסים מצויינת, שיח פתוח, מדברות המון, מכירה בטוב ובמאתגר וכו' וכו'....

אילוף זה לקחת משהו ולא להחזיר, לא להסביר לילד למה, מה קרה פה, לא להסתכל לו בעיניים ולומר שאת אוהבת אותו ובכל זאת... 

לפני הגבולות, בודקת אם יש מצב שעובר עליה משהו.תיתי2
זה כל מה שאמרתי,
את מוזמנת לחשוב אחרת...

אבדוק את זה.. תודה!זה תמיד דחוף:)

סתם מתעניינתקפה הפוך

אין לי עדין ילדים בגיל הזה...

למה לקחת לילד משהו X בגלל שהוא מתנהג Y?

קבלתי חינוך חינוך מהורי, אבל אף פעם זה לא היה שלקחו לי משהו שהוא שלי, לכן קצת לא מבינה ושואלת

אני מתכוונת, שזה שונה אם נגיד לילד יש חפץ שהוא מרביץ איתו אז יש קשר ישיר ואני לוקחת את החפץ כדי להגן על האנשים במשפחה, אבל אם היא מתחצפת מה הקשר לצמיד שהיא אוהבת? 

שואלת באמת כדי להבין

כי את הצמיד היא קיבלה כאות להתנהגותה הטובהזה תמיד דחוף:)

ולכן זה האינסטינקט 

וכתבתי כשלקחתי לה הבנתי שהבחירה בחפץ עצמו לא הייתה נכונה.

וכן אם ילד מתנהג בצורה מסויימת למה שהוא יקבל על כך הטבות? 

חושבת שבגלל זה הדור שלנו היום כזה.. חוצפן וחסר בושה

כי הם מקבלים פידבקים מההורים שלהם על החוסר גבולות שלהם...

ומדגישה שוב, הלקיחה נעשתה באהבה גמורה ועובדה שהיא התנצלה ושוחחה איתי על כך, אע"פ שהיה לה קשה עם זה

בגלל זה כתוב שאסור להעניש מתוך כעס! 

ולא כעסתי, וזה כל האפקט בחינוך...

תודה על התשובהקפה הפוך

את נשמעת אמא מדהימה ואכפתית מאד, ושמה לב להתנהגות הטובה של הילדים שזה ממש לצערי לא מובן תמיד מאליו...

איזה כיף לבת שלך!

אבל ברשותך עוד שאלה,

נניח היא התנהגה בצורה יפה, ויום אחר לא - עדיין זה לא מבטל את ההתנהגות הטובה , אז למה לקחת את הצמיד?

שואלת כמקרה כללי, לא במקרה הפרטי שהיה...

ולגבי הדור של היום מפונק - לא כ"כ מסכימה איתך שזה דווקא בגלל זה .

אני אסביר לך למה, קבלתי חינוך חינוך מהורי, אבל מעולם לא לקחו לי רכוש, להפך. תמיד ידעו לעשות את ההפרדה בין ההתנהגות - וחינוך כלפיה, לבין הרכוש האישי שלי, שאף אחד לא יכול לקחת אותו ממני, כי הוא ברשותי, לבין הנתינה שלהם. הם נותנים קודם כל כי הם אוהבים אותי, ורוצים שיהיה לי טוב....

(וגם הבת שלך זה לא "הדור של היום" זה הבת המהממת שלך (והיא ממש נשמעת מבינה וחכמה וכו'), אל תשליכי דור שלם על גביה...)

אענהזה תמיד דחוף:)

קודם כל תודה

בגלל זה כתבתי שזה לא יום אחד שהיא התנהגה לא יפה, זה תקופה אחרונה , בד"כ אני לא מענישה ב"זמן חם" , ולא חושבת שתמיד צריך להגיב לכל התנהגות של ילד , אבל הפעם זה היה מוגזם לגמרי (ולא ארחיב מה קרה כי זה מיותר )

ולא זה לא מבטל את ההתנהגות שלה יותר נכון את הנפש הטובה שלה 

לגביי החינוך של הורייך- את גדלת בX מקום, להורים מסויימים, לטבעים אחרים, למנטיות אחרת ולכן מה שנכון לך לא נכון לי וההיפך

ובהקשר של הדור של היום, התכוונתי לחינוך הלקוי של ההורים. מה הילדים אשמים? ככה גידלו אותם. שלא משנה מה הם יעשו הכללל בסדר. אין מחיר למעשיהם ותמיד תמיד נצודד בהם. 

אתן לך דוגמה: 

בהנחה שהמורה של הבת שלי תתנהג בצורה לא נכונה כלפייה ובתי תבוא אליי ותספר לי את המקרה, איך אגיב?

אכיל אותה, אתן מקום לרגשותייה, אזדהה איתה ובכאבה ואומר לה כמה זה נורא, אבללללל יחד עם זאת

אומר לה שאבדוק עם המורה וזה בטיפול. 

כלומר- לא 'ייצא' על המורה לידה, ולא אהרוס לביתי דמות סמכותית  לעולםםםםם!! 

היום זאת המורה , מחר זאת אני .

מבינה את הראש שלי ? למה התכוונתי חינוך של הורים... ? 

כן, אני לא אומרת שלא צריך לחנךקפה הפוך

ברור שצריך לחנך והכל.

רק לא מבינה את ההקשר בין לקיחת רכוש *של הילד* (את הבאת לו מתנה נכון? אז זה כבר שלו!)

לבין חינוך...*

הרי, אם בעלך נניח התנהג אלייך בצורה לא נכונה, אפילו ביקש סליחה אחרי כי הבין שטעה. את לא תחשבי לקחת לו רכוש נכון? למה לילד מותר?

זה שהוא הילד *שלך* כביכול, לא מבטל את הפרטיות שלו בעולם.

להפך, אם לוקחים לילדים דברים הם לומדים ששום דבר לא שלהם, ולדעתי, זה חינוך הרבה יותר גרוע וגם לדעתי נותן להם חוסר בטחון בעולם, שהם ארעיים כי כל רגע אמא או אבא יכולים לקחת מהם דברים.

הרי לא תקחי לה חולצה יפה שקנית לה לשבת גם אם היא תתנהג בצורה לא יפה בשבת, נכון. למה? מה ההבדל?

מה שהתכוונתי להגיד לגבי החינוך שקבלתי (וגם יש לי הרבה ביקורת עליו - אבל זאת דוקא נקודה שאני מעריכה ולמדתי) זה שגם חינכו אותי, אבל אף פעם לא פגעו ברכוש שלי.

כלומר, אפשר לחנך ילדים גם בלי להעניש אותם בעונש של לקיחת רכוש.

ובכלל, תראי כמה הם יכולים ללמוד ממנו ההורים על ההפרדה הזאת. כמה לימוד אפשר לקבל מאיך שההורים נותנים מכל הלב. בלי תנאים אף פעם.

כמה אנחנו רוצים שהקב"ה לא יתנהג איתנו ככה. חטאתי? אז הוא ח"ו יקח לי משהו. זה לא עובד ככה בעולם...

ואני משתדלת להדבק במידותיו של הקב"ה... ואם הוא יכול לתת לי רחמים והזדמנות למה שלא אתן אותה גם (כמובן שעובדת על הנקודה הזאת הרבה אני עוד לא מושלמת...)

*ושוב, מבהירה שלא מדובר בחפץ שהוא עושה דברים לא טובים איתו. שאז ברור שצריך לקחת את החפץ כדי שיפסיק להרביץ איתו וכו'

העלית נקודה מעניינת למחשבהזה תמיד דחוף:)

אבל אולי המערכת יחסים שונה בין בעלי לבין ילדה?

שואלת כדי להבין

כלומר ההשוואה אינה נכונה?

יש דברים שבעיני זה לא משנהקפה הפוך

הילדה שלך בסוף היא בן אדם.

לפני הכל.

יש לה צרכים ורצונות בדיוק כמו לנו, "המבוגרים".

זה לא מוריד מהסמכות ההורית, שאנחנו מכבדים את הפרטיות והחפצים האישיים שלה, בדיוק כמו כל אדם אחר. להפך, זה מלמד אותה גם לשמור על רכוש של אחרים, להבין מה שלה ומה לא שלה, וגם נותן לה בטחון ועצמאות. יש לה מקום בעולם, יש דברים שהם רק שלה!

(תחשבי שבכל רגע נתון היא תדע שאמא/אבא יכולים לקחת חפצים.. תחושת תלישות כזאת. זה נוראי בעיני)

ולקחת רכוש או להתנהג בכל התנהגות שאנחנו יכולים רק כי את יכולים, כי אנחנו ההורים, ואנחנו יותר "גדולים", והבית הוא שלנו ההורים ואנחנו מחליטים בו הכל- זה לא חינוך בעיני,

ותמיד צריך לזכור האם אנחנו מחנכים או אנחנו פועלים כי אנחנו "יכולים". עבודת המידות 24/7...

ושוב, כותבת מהנסיון בתור ילדה להורים, ומתוך תובנות שלמדתי בחיים ואני מיישמת גם מול אנשים ובייחוד מול בן זוג . טרם ניסיתי בחינוך ילדים... אבל אני באמת מאמינה בזה בכל הלב. ולומדת כמובן...

דיון מענייןזה תמיד דחוף:)

אבל יש גבול דק בין מה שאת אומרת לבין איפה החינוך לגבולות ואחריות.

אני מסכימה איתך ברעיון

אבל לפעמים כן צריך לתת את הטון. מה לעשות, לא תמיד הוא ייתקל במרגרינה בחיים וכן אתן לו את הכילים להתמודד (עדיף שזה יהיה ממני) ולא בהתמודדות הראשונה הילד יישבר לרסיסים רק כי לקחו לו או נגעו לו..

לא דיברתי על השמדת החפץ אלא על לקיחה זמנית. (24 שעות ) 

עדיין בפתיחת השרשור כתבתי שלא חושבת שצדקתי לגמרי אבל מדברת בגדול ...

דיון מעניין בהחלטקפה הפוך

אני עדייו חושבת שלקיחת חפצים ("החרמה") היא לא חינוך בעיני.

ואין קשר למה שיקרה לו מחוץ לבית. להפך כך הוא ידע שיש חפצים שהם שלו, ואם ילד בכיתה יקח לו את הצעצוע רק כי הוא לא אוהב אותו הוא ידע לבוא ולהגיד לי שהיתה כאן התנהגות לא בסדר, אחרת הוא רואה את זה גם בבית וילמד כנראה לעשות את זה גם...

ולגבי חינוך לא להיות מרגרינה ולהתמודד עם העולם

אז אני ארביץ לו כדי שלא יהיה מרגרינה מול ילדים שירביצו לו בכיתה? אני אקלל אותו כדי שלא יהיה מרגרינה מול ילדים בכיתה שיקללו אותו?

*בעיני* לקיחת רכוש, סתם, כי אני יכולה, זה סוג של אלימות.

ואם יש התנהגות שהיא פסולה בעיני, אני לא אעשה אותה, גם אם יש מצב שיעשו אותה לי...

פרופורציותזה תמיד דחוף:)

אז אולי גם אני יענה אותו ואשים אותו במרתף ללא אוכל ומים?

שאלה,

מה ההבדל בין מה שאת אומרת לבין הנושא: 

נניח ויש להורים אפשרות כלכלית, והם מרעיפים על הילד עד בלי די . מה תגידי על זה שזה בסדר?

למה נתתי את הדוגמה ?

כי אני חושבת שלא משנה מה האפשרויות של ההורים, ילד לא צריך לקבל הכל.

כי אז כשיהיה מבוגר ולא יהיה לו, איך יתמודד? יישבר? (ולא רק מהסיבה הזו)

ואז מה תגידי, תתני לו בלי גבולות? עד בלי די ?

אין ילד שלא פוגש תסכול וחוסר יכולת בחייותיתי2
אין ילד שיש לו הכל...
ולכן ממילא כל ילד מתמודד עם משהו שאין לו.

אין לו אח
אין לו חבר
אין לו ממתק אחרי צחצוח שיניים
יש לו אייפון אבל הוא לא הכי הכי חדש כמו לחבר

כמובן שהורה לא צריך לרצות את הילד אלא להתמודד עם חווית התסכול, אכזבה, חוסר אונים, החמצה שמגיעה בעקבות ה"אין".

אני מתחברת לקפה הפוך בתחושה שלא צריך ליצור לילד התמודדות. יש לו. ההתמודדויות מגיעות לבד ויפה מאוד כבר בגיל צעיר מאוד...

חינוך לפשטות זה נושא אחר
אם ההורים מאמינים בפשטות וחיים בפשטות גם כשיש להם אפשרות לחיי עושר ויוקרה, ממילא גם הילד יחיה כך איתם.
לא מייצרת התמודדותזה תמיד דחוף:)

אבל זה כבר קרה

מדברת בדיעבד

אהבתי את התשובהקפה הפוך

את פותחת פה דיון אחר...קפה הפוך

לא דברתי על כמה לתת לו, מתי ואיך.

זה נושא אחר.

אבל אם כבר הבאתי לו משהו - כן, זה שלו ואין לי שום זכות בעולם לקחת לו את זה.

על זה דברתי...

(וגם הלכתית - ברגע שהיתה לי גמירות דעת להביא לו, והבאתי לו - זה שלו... )

(ושוב, אם הוא פוגע עם החפץ אני פשוט אשים את החפץ הזה בצד, כדי שלא יפגע באחרים. לא כאקט דרמטי של עונש או חינוך - פשוט ענין של להגן על בני הבית וכו')

ולא כל כך הבנתי את השאלה שלך... 

ולדעתי, אם ילד יקבל כל החיים מה שהוא רוצה, שהוא יצא לעולם הוא יחטוף את הכאפה של החיים שלו... ישבר קצת ויקום.

בתור הורה ,אני רוצה להעניק לילדים שלי מה שצריכים, פיזית ונפשית, פינוקים פה ושם (בדיוק כמו שאני מעניקה לעצמי) וגם אם יחוו כשלונות, והם יחוו בעז"ה, הם יתמודדו ויגדלו מזה. בדיוק כמו שאני מתמודדת כל יום עם דברים... (וגם איתם בעז"ה

להמנע מעונשים ומחינוך דרך עיצוב התנהגותתיתי2
לא סותר סמכות, גבולות, ציפייה מהילד להתנהגות מתאימה וכן הלאה.

ההבדל הוא בגישה.
האם חינוך הוא דרך עיצוב התנהגות (עונש, התניה, תגמול)
או שחינוך הוא דרך תהליך פנימי (דרך קשר ומערכת יחסים).
(או משהו באמצע, זה גם לגיטימי, אני מציגה רק את גישתי ואני אישית לא שם בכלל)

האם החיים הם באמת כה התנהגותיים, או שגם אנחנו מול החיים, מול עבודת המידות ועבודת ה' מחפשים את הלב ואת התהליך הפנימי כמניע וכמחולל.

הורים שנמנעים מעיצוב התנהגות וגם מלקיחת אחריות על התהליך הפנימי, הם הורים מזניחים אבל הם לא שייכים לדיון ולנושא...
ברצון הפנימי והעמוק שליזה תמיד דחוף:)

כן הייתי בוחרת באפשרות השניה (דרך קשר ומערכת יחסים)

אבל חושבת שאני משהו באמצע ..

טוב  או לא, את זה אדע עוד כמה שנים ...

מה שכן, שגם שאני בוחרת בשיטה של עונש התניה וגמול, אני מוסיפה את הפן האישי בסוף של שיחה אישית ופתוחה על מה שהיה, חיבוק נשיקה וממשיכים הלאה 

אתם גרים באיזור שהיו בו אזעקות וכו'?מוריה
אם כן, מציעה לפנות לטיפול.
זה די אופייני לחרדות ופחדים.
האמת שכן..גם אפשרות..זה תמיד דחוף:)

יכול להיות שזה עוד תגובה נורמלית בגלל שעבר רק שבוע.מוריה
אבל אני מציעה להרים טלפון למרכז חוסן וכו' ולברר את זה.
לדעתי צריך להזהיר מראשמיואשת******
אם את ממשיכה להתחצף אני אקח את הצמיד ליום/שבוע
לא שאני כזה אוהבת החרמת רכוש, אבל לא פוסלת לגמרי
ועדיין כל עונש צריך להזהיר
כשברור לילד מה המעשה ומה העונש שהוא יגרור זה משהו אחר
זה סתם מתישזה תמיד דחוף:)

את ההורה כל האיומים האלה... 

מדגישה שזה אחרי שבוע של התרסות מצידה, ומבטים מאוד חדי משמעות מצידי . אך ללא פעולה.

חינוך וילדים זה מתיש. לא הבנתי את התגובה שלך בכללמיואשת******

נראה לך שילדה בת 8 היתה אמורה לפענח את המבטים שלך? בסדר אז היא ראתה שאת לא מרוצה. אם לא אמרת כלום, לא הסברת איך כן מדברים, לא אמרת איזה דיבורים נחשבים בעינייך כחוצפה ומה הכעיס אותך, מה את רוצה ממנה? מה היא קוראת מחשבות?

וכן, רצוי מאד להזהיר שהתנהגות מסוימת תגרור עונש לפני שמענישים, זה לא איום, זה אזהרה, הסבר. 

אז מה אם זה מתיש את ההורה. 

את רצינית איתי?זה תמיד דחוף:)

ברור שהיא מבינה, היא הבת שלי !! 

עובדה שהיא מגיבה למבטים שלי, היא ילדה אינטלגנטית !!

ילד לא מטומטם 

ואם לך כיף להיות אמא מותשת, שיהיה לך בהצלחה מאמי באיומים כל היום...

כן אני רצינית איתךמיואשת******

ואין לי כח להיכנס לדיון עם סגנון תגובה כזה.

ממליצה לך מאד לחשוב קצת יותר לעומק על הענין

את עלולה למצוא את עצמך בפלונטר חינוכי מאד גדול עם תבססי את התקשורת שלך עם ילדים על מבטים ועונשים.

יום טוב.

לא פייר לשפוט בצורה כזובארץ אהבתי
את חדשה בפורום, לא מכירה את מיואשת היקרה, לא מכירה את הרקע לניק שלה (שכבר מזמן לא רלוונטי, היא אחת הנשים המעודדות פה, ומוסיפה המון מחכמת החיים שלה בפורום).
ויש לה ניסיון בחינוך של כמה בנות, וגם בגיל ההתבגרות.

את לא חייבת לקבל את דעתה (למרות שאני חושבת ששווה לפתוח את הראש ולנסות לשמוע בכל זאת, גם אם לא על זה שאלת). אבל אין צורך להעליב אותה...
היא כתבה פה כדי לעזור לך. את לא רוצה - אל תקבלי.
השפיטה באה מצידהזה תמיד דחוף:)

לא מצידי

אין לי בעיה לשמוע

אבל לא רק שהיא ענתה על משהו שלא שאלתי, אלא התחילה לפענח ולרדת על כביכול הדרך שלי שהיא בכלל לא הבינה אותי. 

אז קודם כל קוראים את השאלה ומבינים טוב, לפניי שעונים

כמו שהיא ייעצה איך להיות עם ילדים  

בפורום ציבורי יש מגוון דעותתיתי2
לא תמיד בדיוק מה שאת מצפה.
את יכולה לבחור לא לקרוא,
או להגיד תודה יפה
אבל לתקוף או לזלזל יוצר תחושה לא נעימה.
ולמי שעונה מותר לתקוף? מותר לזלזל? מותר לשפוט?זה תמיד דחוף:)

לא, אבל נשמע שיש פה אי הבנה בתקשורת.תיתי2
לא ראיתי שמישהו תקף או זילזל או היה שיפוטי,
יכולה להבין שאת שמת פה משהו רגיש שלך והתגובות נקראו על ידך בפרספקטיבה הזו.
אולי ציפית למשהו אחר,
וזה בסדר.
אפשר להגיד "מבקשת תמיכה" "מבקשת חיזוק" "רוצה לפרוק" "תגידו לי שאני בסדר/צודקת"...
כשכתוב "חייבת לשמוע דעה אחרת" זה די מזמין להגיד דעה אחרת......

מבינה שאת חדשה, לכן מסבירה
זה לא הסבר שיפוטי או מזלזל.
נטו הסבר.
יקרה, את נשמעת מאוד פגועהבארץ אהבתי
את שאלת שאלה על האם היה נכון להחזיר את הצמיד. רצית לקבל תשובות על מה ששאלת ולא על הרקע לדברים.
אבל הרבה פעמים בפורום התשובות הן גם מסביב. הרבה פעמים יסבו את תשומת ליבה של הפותחת גם לדברים שלא שאלה עליהם (למשל - אישה פורקת את התסכול שלה על זה שלא מצליחה להיטהר, ומציעים לה להתייעץ עם רב. ועוד בלי סוף דוגמאות. מעטים השרשורים שכל התשובות הן רק על הנושא המדוייק שהיה בהודעה הפותחת).
אם הסגנון הזה לא מתאים לך, את לא חייבת לשאול פה. את יכולה גם לשאול ולהתעלם מכל מה שכותבים לך שלא בא כתשובה מדויקת למה ששאלת.

אבל מיואשת בתגובה הראשונה שלה בכלל לא שפטה אותך. היא כתבה עצה שקשורה לרקע של הדברים שסיפרת. היא כתבה שבעיניה כדאי להזהיר לפני שנותנים עונש.
מכאן את בחרת כן להגיב, בצורה שדי פוסלת את הגישה שלה ומבטלת אותה, ואז בתשובות שהיא כתבה לך את כבר הרגשת שהיא שופטת אותך לרעה.
אם את רוצה לקבל מהפורום, ממליצה לך לקרוא את מה שכותבים לך בראש פתוח, להיות מוכנה לקבל, ואם לא מתאים לך - לא להיכנס לוויכוח אלא פשוט לעבור הלאה...
את יודעת איך התקשורת שלנו?זה תמיד דחוף:)

את חיה איתנו? מכירה אותנו? 

לא!

אז מי שם אותך במקום השיפוטי הזה אני לא מצליחה להבין!!!!!

לא שפטתי אותך. כתבתי *אם*מיואשת******

אני מבינה שהיתה פה איזה הודעה שנמחקה, לא קראתי אותה ולא ממש מענין אותי.

אבל אני כן רוצה להסביר כי לא התכוונתי לשפוט ולא לזלזל בך (אם כבר לומר למישהי תהיי אמא מאיימת ומתישה כמה שבא לך או משהו כזה זה מאד מעליב, ולומר לכל מי שלא מגיב לך מה שהחלטת מראש שאת רוצה לשמוע שיצאו לך מהשרשור זה גם מעליב, לא חשוב)

מה שאמרתי לך זה ש*אם*, אם! תבססי תקשורת על מבטים בלבד תהיה לך בעיה.

ומה שאולי לא הסברתי מספיק טוב בהתחלה, זה שאת אמרת שהתגובה שלה על הלקיחה היתה מאד קשה

ולפעמים זה נובע מזה שהם לא מבינים על מה מענישים אותם

כן, היא הבינה כנראה שאת כועסת מהמבטים, אבל לא בטוח שהיא הבינה ממש למה, או מה לא בסדר במה שהיא אמרה, או איך לתקן את זה.

באמת.

גם כשנראה לנו שהם גדולים ומבינים הם לא תמיד כאלו, ופשוט יש לי בנות גדולות שגם התחצפו ב"ה כמו כולם, ולמדתי את זה על בשרי וניסיתי לשתף אותך בתובנה הזו, זה הכל. אני בטוחה שיש פה עוד כאלו @בת 30 בדיוק כתבה על זה בשרשור אחר. 

ואז אם היא לא הבינה בדיוק על מה היא נענשה אז התגובה יכולה להיות ממש קשה ונעלבת ומכאן זה מתגלגל.

תקשיביזה תמיד דחוף:)

אין לי בעיה לשמוע ביקורת , הארה, ולקבל אותה

אני טיפוס שכל הזמן מתייעץ סביבי ומ-ק-ב-ל-ת ולכן זו לא הנקודה. 

הנקודה היא כשלקחתי לה, הסברתי לה על מה , הסברתי לה למה , וגם בסוף אמרתי לה שאני אוהבת אותה וזה לא משנה כלום ושום דבר.

זה הכל !! 

איך הגעת לתקשורת שמבוססת על מבטים? איך הגעת לחוסר הבנה? 

היא הבינה היטב

המבטים היו בפעמים הקודמות , ועובדה שהיא הבינה אותן כי היא התנצלה על זה.

היה לה קשה כי כשלקחתי לה את זה הבנתי כמה היא מחוברת לזה. זאת הנקודה. 

הבחירה והתזמון לא היו נכונים וזה מה שאמרתי בפתיחת השרשור. 

הגבתי על מה שהבנתימיואשת******

ואם לא הבנתי נכון , אז לא. 

את שאלת אם אני רצינית שאני אומרת לך שאולי היא לא מבינה מבטים. אז כן, אני רצינית. ילדים לא מבינים רק מבטים. או שכמו שאמרתי, הם יכולים להבין מהמבט- אמא כועסת - ולהתנצל אפילו, אבל הם לא יבינו מהמבט בדיוק על מה אמא כועסת, או איך לדאוג שזה לא יקרה שוב.

אם את אומרת שלא היו רק מבטים אלא היה גם הסבר, אז יופי.

אין כאן בפורום מקום לירידה אישית על אנשים שמנסים לעזורטארקו
ההודעה נמחקה ובפעם הבאה ינקטו צעדים נוספים.
נראה כאילו כל החברות שלה מגינות עליהזה תמיד דחוף:)

בלי לקרוא איך היא הגיבה לי.. ובלי להיות ניטראלי 

מי שבאה להגן שתיצא לי מהשרשור בבקשה !! 

ביקשתי את חכמת ההמונים, לא משפט ..

אני לא חברה שלהטארקו
אני מנהלת של הפורום הזה וכחלק מאחריות המנהלות יש לי אחריות שמור על כבוד המשתתפות פה ועל שיח נעים ומכבד.

ההודעות שלך לא נעימות ולא מכבדות.
ואם את לא יכולה לכבד את מי שמנסה לעזור לך גם אל את יושבת שונה ממנה, איאלץ לנעול את השרשור כדי לשמור על האווירה של הפורום.

אין לי שום אינטרס להיות נחמדה רק לצד אחד. האינטרס היחיד שלי הוא השיח המכבד ששומר על אווירת השיתוף הנעימה בפורום.
אין לי ילדים בגיל הזה, אבללהשתמח
באופן כללי אני חושבת שכל דבר שאפשר כדאי לומר מראש. הילד שלי אמנם הרבה יותר קטן, אבל אני רואה שדווקא זה שהוא יודע למה לצפות, מה הולך לקרות, מה הולכים להיות התוצאות של המעשים שלו אם הוא ימשיך וכדו' מאוד עוזר לו להתנהג בהתאם ובסופו של דבר זה פחות מתיש.
אני דווקא חושבת שלפעמים לא כדאי שהילד ידע מראש מה העונשטליה כ
בהנחה שלא מענישים הרבה. ועונש זו ממש ברירת מחדל
ענין של גישה בסופו של דבר מיואשת******

אני בקושי מענישה. לא מצליחה לזכור מתי הפעם האחרונה שהענשתי בכלל, אבל בעיני לא עונשים עם לא מזהירים (לא זוכרת את הניסוח) והרבה ילדים בכלל לא מבינים על מה כועסים עליהם. מה שבעיננו חוצפה בעינהם לא. 

הם יכולים להבין שאנחנו כועסים, אבל לפעמים הם פשוט לא מבינים למה ועל מה, ואיך לתקן את זה

אז ממש חשוב לתקשר, להסביר אמרת משהו לא מתאים, אם זה יקרה שוב איאלץ לתת עונש אולי פחות חשוב להסביר מה העונש, אבל כן להסביר שהתנהגות כזו וכזו לא מתאימה, מה לא בסדר איתה , ושיהיה עונש)

מקווה שהובנתי

מסכימה שצריך להזהיר לפני שמענישים אבל לא מסכימה שצריך לומרטליה כ
מראש מה העונש
נראה לי שמרבית התגובות אינן תשובה לשאלה שנשאלה 🙃ברכת ה
הפותחת לא בקשה דיעה על הלקיחה, אלא על ההחזרה.
ואני אישית חושבת שזה לגמרי בסדר גמור. החזרת לאור בקשת סליחה ותחושת חרטה כנה.
האמת שאותי במצבים כאלה מחזק לחשוב על הקשר שלנו מול הקב"ה.כמה אנחנו עושים טעויות, מתחרטים, מבקשים סליחה ומייחלים לכפרה 🙏
מחזק אותי 'להסכים לעצמי' לעשות מעשים מעין מה שאת עשית.
ישר כוח!
את נשמעת לי מדהימה, קשובה ורגישה ברמות לילדה שלך! וללב שלך.....מהמם!
סוף סוף תגובה ענייניתזה תמיד דחוף:)

מצחיק אותי התשובות כאן כ"כ שאינן קשורות

כל ילד וקווי המתאר הנפשיים שלו , הסביבה שבה הוא גדל, הנפש שלו...

ולכן מה שנכון ל____ לא נכון לשני וההיפך.

בכל אמא השם נתן את החוכמה והרגישות הנצרכים לילדייה.. ככה אני מאמינה

ותודה על המחאה!! זה באמת כך

עשית מעולה שהחזרת כי כנראה המטרה הושגה! אפשר להוסיף: "אניטליה כ
רואה שאת בוכה, כי את מאוד מתחרטת, ובטח בפעם הבאה תעני לאמא בכבוד. ואם תתבלבלי ושוב תעני בחוצפה תוכלי מיד לתקן כי תזכרי כמה התחרטת
"
בזה שסלחת לך היא למדה לסלוח בעצמה- לעצמה ולאחרים
לדעתי פעלת נכון כשהחזרת להחולת שוקולד
במיוחד שהיא ביקשה סליחה והסברתצלה שאת מקבלת את הסליחה, בעיני זה לא שירדת מהעמדה שלך ושידרת חולשה, נתת לה להבין שגם לאמא מותר להתחרט ולחזור בה ונתת בה אמון
בפעם הבאה אל תחזירי . ילד צריך גבולות . אנחנו לא חבריםהיכונו
שלהם. הם ילדים שצריכים מבוכר אחראי . אם היא תתחצף מעכשיו מה יהיה בהמשך?
מה הקשר להתחצפות ללקחת רכוש שלה?קפה הפוך

למה, כל פעם שאת כועסת על בעלך / אחותך / חברה כי הם התנהגו אליך בצורה לא יפה את לוקחת להם רכוש?

למה לילד מותר לקחת?

מה הקשר לגבולות?

באמת שואלת ומנסה להבין את ההגיון הזה

(לא מדובר כמובן שהילד משתמש בחפץ בשביל להפריע / להרביץ וכו' )

אבל את הילדה יש לה אחריות לחנךאהבתחינם
את בעלה, חברה וכו לא..
מה חינוך בלקחת רכוש?קפה הפוך

תסכלי מה אני כתבתי למעלה אז אולי יהיה יותר מובן למה אני מתכוונת...

כי הילד ברשותך ואת קונה לו ואם הוא לא מתנהג יפה אתהיכונו
אמורה לחנך אותו. הוא יכול להיות בחדר 10 דקות ולחשוב על מה דהוא עשה. או שאת יכולה להחרים לו מדחק שהוא אוהב ליום ושיחשוב על מה שהוא עשה. לא אנחנו המצאנו להחרים דברים המורות התחילו....
אם אני מביאה לו מתנה זה שלו. גם לפי ההלכה.קפה הפוך

אבל אם כל הדברים שאת מעניקה לו בחיים הם בתנאים, אז אני לא בכיוון הזה בכלל...

(ומורות מחרימות בדר"כ חפצים שהפריעו איתם. אני כתבתי כמה פעמים שאני לא מתייחסת למקרים שהילד מפריע או פוגע עם החפץ אז אני אשים את החפץ בצד, הוא גם יראה איפה החפץ, בידיעה שברגע שיפסיק הוא יקבל חזרה. ואז זה לא עונש זה פשוט למנוע פגיעה... ודרך אגב לגבי מורות יש בעיה באמת גם הלכתית להחרים חפצים...)

ועוד משהו את אמא טובה ורגישה . אבל את צריכההיכונו
להיות חזקה מול הילדים.
תודה!זה תמיד דחוף:)

דווקא יש כאלה כאן שחולקות עלייך וחושבות שאני קשה מידי/ לא ברורה מידי/ מענישה מידי.... 

את לא קשה בכלל. את בסדר גמור. ילד חייב חינוךהיכונו
אם לא הוא פורץ גבולות.
ממש לאאמאשוני
אני חושבת שהחלק הכי משמעותי בהורות שלנו זה להבין תוך כדי תנועה שטעינו ואיך לתקן מיידי.
הגבת נהדר.
ילדים צריכים גבולות, זה נכון אבל הם צריכים ללמוד עוד כמה כישורי חיים שהרבה יותר קשה להקנות להם כמו הקשבה לזולת, זיהוי טעות עצמית, סליחה, קבלה וכו'.
וגם זה לא שנכנעת לבכי, אלא ניתבת אותו למקום נכון, למקום מעצים.
פעם הבאה אם זה יקרה הצמיד ילקח ולא יוחזר אלא כעבור זמן. (האם 24 שעות זה כלל ברזל או שאפשר להפחית על מנת שלא יהיה "נצח" במובנים של הגיל שלה?)
כשאומרים לתת לילד גבולות הכוונה לא להיכנע לכל "הצגה" כי אז ידעו לשכלל אותה יותר.
נדמע שזה לא המקרה וזה לא השדר שהעברת.

עד לכאן החלק מהרגע שהבנת שטעית.
עכשיו, אחרי המקרה אפשר לבדוק מה היה שם והאם מלכתחילה היה אפשר לעשות אחרת.
הרי זה *שחשבת להחזיר* את מסכימה שמשהו עד לרגע זה פעל לא נכון, בלי קשר לשאלה האם במצב כזה נכון להחזיר או שברגע שאמרת 24 שעות, אין דרך לחזור מזה...
לדעתי צריך לעשות את ההקשר מראש. אפשר לומר לה, אני מאוד שמחה לראות עלייך את הצמיד, זה מזכיר לי איזה ילדה טובה יש לי, איך היא עוזרת, מתגברת וכו'.
אפשר לומר לה כשאת רואה את הצמיד זה מזכיר שאמא מעריכה את ההתנהגות שלך, זה מזכיר לך שההתנהגות טובה מביאה למצב נעים והתנהגות לא טובה מביאה למצב לא נעים.
ואז כשהיא מתחצפת, אבל מיד בהתחלה לומר את זוכרת את הצמיד? מה הוא מזכיר לנו?
ככה במילה אחת את מחזירה אותה לשיחה שכבר ניהלתם בעבר.
סביר להניח שהיא תהיה מובכת ותחזור בה מההתנהגות הבעייתית.
אם היא ממשיכה אפשר לומר לה אני מבינה שמשהו מציק לך. תדעי שתמיד אמא מוכנה לשמוע אותך. בואי תספרי לי למה את כועסת. בואי ננסה לדבר.
אם קשה לה להתבטא אז לכוון בשאלות.
ואז אם היא ממשיכה ושום דבר לא עוזר ואת מחליטה לקחת את הצמיד את יכולה להגיד אני מבינה שמאוד מאוד קשה לך להתגבר.
עכשיו ניקח את הצמיד ונשים אותו במדף עד מחר ואני מקווה שהרצון לצמיד יעזור לך להתגבר על הרצון להתחצף.
סביר שהיא תגיד שהיא בכלל לא אוהבת את הצמיד.
אל תתרגשי. תתני לה להתבשל ברגשות שלה, תוך הצעת עזרה תמידית לתמלל את ההרגשות שלה ולבטא אותם בצורה בונה ולא הורסת.

למשל אצל הבת שלי בת ה7 שהיא ילדה מדהימה ולאחרונה התחילה להתחצף ולצעוק, שאלתי אותה אם היא מרגישה שלא שומעים אותה כשהיא לא צועקת ומתווכחת והיא אמרה שנכון.
אס הסברתי לה שכשהיא צועקת ומתחצפת אני אכן מתפנה אליה אבל אז כבר לא נעים לי להקשיב ולהתרגש ולשמוח איתה.
אז לימדתי אותה איזה משפטים אפשר לומר כדי שיהיה לי נעים לשמוע אותה.
למשל להגיד "אמא אני מרגישה צורך שתקשיבי גם לי"
ואם בכל זאת אין לי פנאי לשמוע אותה אז שתרשום בפתק וככה אני אשים לב בלי לכעוס עליה.
(קורה נגיד שאני מרדימה את התינוק) ואז דרך פתקים זה הופך למעין משחק והיא מקבלת צומי גם בלי לדבר בקול.
הצלחת לפשט את זה בצורה כ"כ יישומיתזה תמיד דחוף:)

אהבתי כ"כ ומאוד התחברתי! תודה על הטיפים המחכימים

לי נשמע שכדאי לברר מה גורם לשינוי הזה בהתנהגותפה לקצת
ולשאלתך, נשמע לי שעשית טעות שלקחת להפה לקצת
למה צמיד שניתן על התנהגות טובה ביום איקס נלקח בגלל התנהגות לא טובה ביום שאחרי?
את הצמיד היא קיבלה על התנהגות טובה וזה שיום אחרי התנהגה פחות טוב לא מבטל את ההתנהגות שלה אתמול.

ילד שמנצח במשחק בסיבוב הראשון ואז בוחר לשחק שוב, אם הוא יפסיד במשחק השני הניצחון הראשון ישאר ניצחון. נכון? אז מה ההבדל?
וזה שקראת 2-3 תגובותזה תמיד דחוף:)

מתוך שרשור של מעל 60 תגובות לא אומר שאני צריכה לחזור על דבריי

גוט שאבעס 

את נחמדה ממש, אני חייבת לצייןפה לקצת
אולי תוסיפי שורה בהודעה הפותחת 'מי שרוצה את הזכות להגיב לי אז שתקרא לפניכן את התגובות שענו לי'.
מה את אומרת?
אשקול את זה זה תמיד דחוף:)

סתם מאמי, אני צינית נו.. לא התכוונתי...

לא נורא הכל טוב קיבלתי את המסר שהייתי צריכה 

תודה בכל אופן!

השרשור ננעלטארקואחרונה
כששואלים משהו בפורום, יש מקום לכל סוגי התשובות, כל עוד הן כתובות בצורה מכבדת.

אפשר לכתוב בהודעה הפותחת איזה תשובות רצויות
אי אפשר לקטול ולפגוע בכל מי שמגיבה לא לטעמך.
אימהות לילדי גן ומטה?שיח סוד

טוב אז כנראה שהשבוע לא חוזרים, אין להם זום או משהו, ואין ילדים גדולים שיעסיקו.. בעלי עובד משרה מלאה ומגיע רק בלילה.וגם הרכב אצלו כל היום…

טונות אזעקות חשוב לציין ובלי ממד…

לא נגיש לי לנסוע לקנות חומרי יצירה או משהו.

לצאת לגינה לא אספיק להכנס איתם למקלט בזמן.

יש שכנים לשחק אבל זה שעה שעה וחצי ביום נגיד.

מסכים לא רוצה יותר מידי.

משחקים שיחקנו בהכל.. הם כבר מטפסים על הקירות.

איך מתמודדות?

יודעות על מקומות להזמין מהם ערכות יצירה אולי אבל שבאמת מעסיקות?

לא עולה לי רעיונות…

ומה עם פסח השם יודע

ובלי שעות שינה כל זה

איזה גילאים?דיאן ד.

אצלי הבן בגיל 4 כל הזמן עסוק עם צבעים ודפים

קניתי לו חוברות צביעה היה בעננים

לפעמים מגוון עם מדבקות מכל הסוגים.

הקטנה בת שנתיים משחקת הרבה במגנטים

עכשיו הזמנו לה במשנת יוסף בימבה, בטח זה גם יעסיק אותה מלא.

אה והגדול שלי ירד היום לשביל ליד הבית עם השכנים

והם ציירו על המדרכה עם גירים, הוא היה מאושר.

כן בערך זה גם עיסוקים שהם עושים שיח סוד
אבל אחרי שבוע זה גם נמאס להם
חפש ת'מטמוןתקומה

חידות עם ציורים במעטפות, כל ציור מראה על המקום בו מוחבאת המעטפה הבאה, ובסוף מקבלים הפתעה כלשהי.

מסלול מכשולים

לנסות לעשות לו"ז שייתן להם עוגן וגם לך יעשה סדר.

ארוחת בוקר

תפילה וקצת שירים

פעילות תנועה

משחק לבד

ארוחת עשר

סרט / משחק במחשב

יצירה

ארוחת צהריים

משחק לבד

הפעלה שלך (חפש ת'מטמון, חבילה עוברת, מסלול מכשולים וכו')

מקלחת ארוכה (אמבטיית משחקים משותפת, צבעי ידיים במקלחת וכו')

ארוחת ערב

משחק לבד

סיפור לפני השינה

לישון

טוב זה להיות יצירתית שיח סוד

אבל באמת הארת את עיני שאין לנו סדר יום מסודר

כי אין יום ולילה .. אבל אולי צריך באמת לעשות משהו כמו לו"ז יומי שכן אפשרי

בעלך עובד גם בשישי?המקורית

יש מצב שהוא חוזר יום אחד יותר מוקדם?

כדי באמת ללכת להביא קצת תעסוקה (אותי זה מציל פה)

האמת שאפשר לנקות איתם ביחד לפסח

שלי מגיל 3 מרוקנים מגירות ומנגבים, מביאים לי דברים

שימי להם מוזיקה קצת

מפחדת לנסות להכניס אותם לניקיונות ;)שיח סוד
אולי ננסה
לנו זה היה טוב ומעסיקהמקורית
והם עד היום אחראיים פה על המגירות😅
הבעיה העיקרית זה שהם רואים מה אני זורקת להםשיח סוד
ומחזירים בחזרה
אהה לא המגירות שלהם😅המקורית

הכל חוץ מזה. יש עוד מגירות בבית

את המגירות שלהם עושה כשהם ישנים 

ספורטערגלית

אנחנו עושים הרבה משחקי ספורט

חלק מול יוטיוב- רועיקי מצחיקי וכאלה

היום בנינו מסלולי מכשולים וקפצנו בינהם

ממליצה להכין מחט בערימת שחט🤣בוקר אור
הכנו שביע שעבא כתחליף לשוק פורים שהתבטל,  זה לקח להם שעה וחצי!
חחחח אשכרה? ממש מחט? מאיפה הבאתם שחת?המקורית
🤣🤣
חח לאבוקר אור
זה משחק שוק פורים כזה.. חותכים מלא חתיכות קטנות של עיתונים לתוך ארגז ומחביאים בפנים משבו קטן וצריך למצוא.. אבח לחתוך עיתונים או דפים זה מה שלוקח טת כל הזמן
ואי מגניב חח לא הכרתיהמקורית
רעיון יפהה
אולי אגרוס קצת דפים בעבודה מתישהוהמקורית
ואשמור למשחק בפעם אחרת.. אין לי זמן לחתוך להם ניירות🤭
מה פתאום זה הם חתכובוקר אור

זה כל מה שלוקח את הזמן

אחלה תעסוקה 

אהה חחח 🤣המקורית
אני לא איתנו כמו שאת רואה
רעיון קצת אחר אבל על משקל דומהבארץ אהבתי

אנחנו עשינו לקראת פורים -

הדפסתי הרבה 'ציפורים' (זה יכול להיות כל דבר שמחליטים, אצלנו זה מה שבחרנו), והחברתי בכל מיני מקומות בבית. כל פעם כשמוצאים ציפור - כולם מקבלים שוקולד צ'יפס.

אצלנו זה ממש יצא חמוד, מרים את המצב רוח כל פעם כשמישהו מוצא ציפור... (ואפשר גם להחביא מחדש ציפורים שנמצאו קודם).

בעצם זה לא ממשש עונה על השאלה הפותחת כי זה לא לגמרי תעסוקה. זה יותר משהו שמלווה לאורך הימים ומוסיף קצת עניין ומצב רוח טוב.

מטלות בית ביחד איתךאיזמרגד1
לבשל, להכין עוגיות או סתם בצק, להכניס ולהוציא כביסה, לנקות עם מגבונים או סמרטוט רטוב, לשטוף כלים- אין כיף כזה ותעסוקה נהדרת😅
מה עם לשחק בחוץ ליד הבית? לפגוש חברים/ שכנים?יעל מהדרום
לק"י

אולי יש שכנים שיש להם חומרי יצירה להשאיל לך?

יש חצר או מרפסת?עוד מעט פסח

להוציא גיגית מים גדולה ולתת להם להתחיל לנקות משחקים לפסח.

כלי מטבח, לגו, דברים שלא מתקלקלים משהות ממושכת במים וסבון.

לשמוע סיפורים מהטלפון.

לחפש עיתונים ולתת להם לגזור לפי נושא (חיות, מאכלים, מוצרי חשמל... לפי מה שיש בעיתון).

לבנות אחד לשני מסלול (מכריות, כסאות, מכשולים להנאתם).

להשאיל חיית מחמד משכנים (אוגר, תוכי). מעביר יופי חצי יום.

בכלל, להחליף משחקים עם שכנים זה להיט.

עבודות בית- לעשות ממש ממש בנחת איתם יחד. גם אם לא מתקדם כמעט בכלל (כי המטרה היא התעסוקה, לא הניקיון...)

נגיד, להפוך אותם לשליחים על בימבה, והם ככה מסדרים כל פעם חפץ אחד למקום.

או הכנסת בגדים למכונה- תביא לי רק מה שבצבע שחור. ועכשיו רק כחול וכו'.

משחקים איתך כשאת מבשלת/עושה משהו עם הידיים שהם לא יכולים להצטרף-

משחק אסוציאציות. אצלי שיחקו בזה מלא. פשוט כל אחד אומר את המילה הראשונה שקופצת לו לראש.

או- כמה שיותר דברים ירוקים. או שמתחילים ב-אות מסוימת (תלוי בגיל).

עכשיו בן ה-8 שלי המציא משחק- כל אחד חושב על מאכל, אומרים '3, 4, ו-' ואומרים בו זמנית מה כל אחד חשב ומנסים להרכיב מזה מאכל. בטוחה שאפשר למצוא גרסה גם לקטנים יותר. 

לנקות איתם לפסח זה גם תעסוקהפה משתמש/תאחרונה

לא מתכוונת שיעילה לנקיון

אבל הם אוהבים לרוב להוציא ספרים מהמדך להעביר ניגוב ולהחזיר

לרוקן קוביות מהקופסא לנקות אותה

או אפילו אותן אחת אחת אם הז מעסיק אותם

אם רוצים יותר הרפתקני

לתת עם מטלית רטובה לנקות כיסאות כתר או כל מיני מחשקים מפלסטיק

פשוט כתעסוקה

חלק מזה גם אולי חעזור לך לפסח

אני עישתי עם כל הקטנים אתמול את כל המשחקים

מייני יחד מחשקים הם ניקו סלסילות

ומדפים

היה ממ שמועיל בסוף

וברוררר שזה לא נח וכיף ומהיר כמו לנקות לבד

וברור שהיו מריבות וכו

אבל העסיק את כולנו

בואו נעשה שרשור של כל הנשים שעבר עליהן יום מעפן?מתיכון ועד מעון

היה יום לא מוצלח, מלא מריבות, ילדים שהתעצבנו עליי כי הצבתי גבולות, בעל שעשה פרצופים (צודקים כמובן, וזה הכי דוקר) יותר מדי עבודה, מתבגרים שעולים על העצבים.

זהו, אין לי כוח.

מחפשת את גביע הגלידה @חגהבגה שולחת לי, אבל אני כבר לא אוכלת בשעות האלה...

מצטרפת ממש!טארקו

היה יום מעיק ומתיש

לבעלי יש איזה פרויקט מטורף בעבודה אז הוא עבד כמעט 24 שעות ברצף מצאת שבת, חזר באמצע הצהריים ל3 שעות לישון אבל בגדול זהו

כמעט חיכיתי לאזעקות כדי שאראה אותו לחמש דקות.. ולא מספיק הבנתי שזה הולך להיות ככה...

ובמקביל יום ראשון הוא יום שתמיד מורכב לי

מלא אזעקות והתראות ושיבושים

והילדים מחורפנים ואו שהם רבים או שהם בוכים או שהם משתוללים לי על הראש

ולקינוח ניסיתי להכין ארוחת ערב שווה ושיהיה לנו קצת זמן ביחד

והתחרבש לי הלוז

ובעלי הלך לישון(באופן מוצדק, כאמור הוא היה ער מעל 24 שעות ואז ישן 3 שעות...)

ונשארתי לבד עם אוכל שווה אבל חמוץ לי בלב לאכול לבד.....

ואין אופק

ומחר יהיה שוב קשה.

וואי קשוח ממש!!! בהצלחה!!שיפור
עבר???? הוא עוד לא עברמקרמה

יש פה פרחח קטן שעדיין ער!

מצטרפתערגלית

אנחנו לא בבית משבת שעברה

הילדים הפוכים

התינוק רק רוצה ידיים

ובנוסף אני תמיד מתחלקת עם בעלי בחופשת הלידה ובגלל שאני יוצאת רק לחודש וחצי לא מביאים לי מחליפה

ואני בעבודה סופר חיונית והייתי אמורה לחזור בעוד שבוע ובעלי מגוייס

אז המנהלת שלי לוחצת בצדק אבל אין לי מה לעשות ומהבוקר אני עצבנית וזה כמובן משפיע על כולם ואז הכח מעצבן

איזה מלחיץ!!! בנוסף להכל... בהצלחה!שיפור
יום מבאס לגמריחולמת להצליח

היו פה איזה 4 אזעקות,

חזרנו במוצ"ש אחרי שבוע כמעט אצל המשפחה,

לרדת כל פעם עם ארבעה ילדים ובינהם תינוקת למקלט,

לכבס, לנקות את הבית, לקפל בגדים ועוד.

ילד שמאוד מאתגר אותי וכעסתי עליו הרבה,

וגם להיות איתם לבד בלי בעלי שעובד מחוץ לבית.

היה ממש לא פשוט..

מקווה לימים יותר רגועים 

אוי... בעזרת ה' שמחר יהיה יותר טוב!שיפור
תודה רבה יקרה, חיממת לי את הלבמתיכון ועד מעון
אני רק -אוזן הפיל

עשיתי תחרות צרחות עם בת שנתיים

והיה מביך ונורא ואיבדתי שליטה והלקיתי את עצמי וחוזר חלילה

בסוף ישבנו שתינו במיטה וחלקנו שקית דוריטוס דוחה שהיא מצאה והביאה לי

תזכורת למחר - רסקיו סביב השעון 

למי שזמין מהילדים או משהואנונימית בהו"ל

מציעה אטנט.

גם הטייסים לאיראן אמרו שהם לוקחים את זה 

זה בוסט אנרגיה

לא מתמכרים מפעמים בודדות

ותאמינו לי המשימה שלנו לא פחות מתישה משלהם.

אני לקחתי ראיתי ישועות

לא מציעה לקחת תרופת מרשם על דעת עצמיכןיעל מהדרום

לק"י

זו תרופה לקשב וריכוז.

אני מתבאסת ממש מהיציאה מהשגרהדיאן ד.

בזמן האחרון מאוד השתדלתי לעשות יותר ספורט

לפחות פעם בשבוע הליכה רצינית ועוד פעם אחת ספורט בבית.

ועכשיו פשוט לא מסוגלת, לצאת להליכה אני קצת חוששת

למרות שאין פה כמעט אזעקות אבל עדיין.

ולעשות ספורט בבית עם הילדים אין לי חשק.

ובא לי ממש לקנות לי ערימה של חבילות שוקולד...

אוףףףףף וזה ממש ממש ממש מבאס אותי

ועדיין לא גורם לי לעשות משהו באופן שונה.

דווקאפצלשהריון

היה יום סביר. למרות שהבעל מגויס והלמידנ מרחוק התחרבשה.

אבל בלילה האחרון היה קשוח אש. הילד בכה איזה 3 שעות (ב2 פעמים) והקטנה גם קמה הרבה. כמעט לא ישנתי.

ועכשיו זה חוזר על עצמו שוב. צרחות עד לב השמיים

וואו יקרהמתיכון ועד מעון

חיבוק גדול.

הלוואי שיש משהו שיכול לעזור 

אז אני בזבזתי את הזמן וזה ממש עשה לי טובמתיכון ועד מעון

לקרוא עיתון מטופש, קצת לבזבז זמן במחשב.

הלוואי כולנו נרגיש מחר טוב יותר ונזכה ממש מהר לראות את ביאת הגואל.

(ואז אהיה פנויה לכל העבודה שמחכה לי 😅)

גם לי היה קשוחהמקורית

קמנו כולנו מאזעקה ואני שונאת לקום עם הילדים ביחד תמיד קמה לפניהם

צללתי לעבודה במחשב בזמן שהם אוכלים תראש מסכנים

אכלתי מלא שטויות

עד שבאה הישועה - באתי לשים ראש רגע כמעט נרדמת - אזעקה😵‍💫

מפה לשם אני ערה עד עכשיו

הבית ג'וחה, לא הספקתי כלום לפסח, אפילו כביסות לא סיימתי לקפל ואני שוב פה גוללת..מחר יום חדש😑

היו לי הרבה תכנונים להיוםבאתי מפעם

ניקיונות, לימודים עם הילדים...

בפועל, כאבי תופת בבטן ואני מושבתת במיטה מתה מכאבים. 

אני עם ניו בורן בן 4.5 שבועות, ועם ילד בן ארבעהדרים
וילדה בת שנתיים וחצי בבית, המעלית לא עובדת אז לא יכולה לצאת גם לאיזו קרן שמש איתם (יש גינה מתחת לבית), בעלי חזר היום לעבודה ויחסית מגיע מוקדם אז השארתי לו את הקטן וירדתי איתם לגינה, הספקנו לנשום קרן שמש בערך לשבע דקות של גן עדן ושוב התראה עפתי איתם למעלה שלוש קומות ברגל . ועוד בעלי בערב נותן לי על הראש שאני בפלאפון או שמה לילדים הרבה סרט במקום ללמד את הגדול קצת חוברות וקריאה וכו (עכשיו הוא באמת צודק אבל אני בעצמי מחפשת לברוח לגלילה ומתאבלת על חופשת הלידה שננגסת לי לא נעים לי לומר). ובערב הקדמנו את הילדים ב20 רציתי ככ שנראה איזה סרט או נשב לאכול משהו ביחד ונרדמתי עד עכשיו קמתי לפני חצי שעה לעוד הנקה ומקלחת והכי באסה שבעלי היה ער ועכשיו הוא עייף (טוען שהעיר אותי ).
אני רקDoughnut

אם אני הייתי עם ניו בורן ועוד שני קטנטנים בבית וכולם בסוף יום בחיים אוי ואבוי למי שיעיז לתת לי בראש על משהו, חייו יהיו בסכנה.

את רק ילדת, שום חוברות וקריאה עכשיו😅

עכשיו נגמר היום המבאס של אתמולאנונימית בהו"ל

אני עם דלקת גרון משבת בצהריים (שארחתי!! אנשים בלי מקלט בסביבה.. לא שיש לנו ממד חלילה)

הילדים הפוכים ומחורפנים

הבייבית נזכרה שאם כולם בוכים היא גם רוצה וכל היום צריכה ידיים

לא אכלתי כלום נורמלי אפילו שהמקרר מלא משבת. קפה ושוקולד וקפה ושוקולד.

ולסיום סיומת- חזרו לנו האזעקות.

בת ה4 בחרדות לא נרדמה עד 11

ומאז לא ישנתי חצי שעה רצוף בגלל התינוקת

עד עכשיו, אמיתי אמיתי.

והיה מלאאאאאא התרעות הלילה, ב"ה כמעט בלי אזעקות אבל אני נגמרת מזה נפשית.

והגדול הלא גדול מפתח פחדים בדרך שלו ועכשיו מזדנב אחריי בכל מקום בבית ואם אני לא צועקת כמה דקות הוא אומר לי שהוא בלחץ מרב שאני שקטה...

אה, ולסיום סיומת בעלי נדבק ממני! וגבר חולה כידוע זה הרבה יותר חמור מאשה יולדת+ חולה.

נכון כיף לנו?

רק לגבי ההתרעותאיזמרגד1

שייך פשוט לכבות אותם? אצלנו גם יש המון התרעות בלי אזעקות ופשוט כיביתי. לא רואה שום עניין מלקום בלילה בלי סיבה...

וחיבוק לך על השאר, נשמע קשוח

אין לנו ממדאנונימית בהו"ל

צריכים את הזמן להוריד ה4 ילדים אמן שישנים למקלט

יו קשוחאפרסקה

תחזיקי מעמד!

לי היה דלקת גרון לפני 3 שבועות חשבתי שאני מתה. 

מצדיעהעוד מעט פסח
לך ולכל הנשים האלופות שממשיכות לעבוד בימים האלה!!!
אוף השרשור בא לי במקוםמאמינה-בטוב

קיבלתי הודעה מפנגו שיש לי חוב שלא שילמתי עליו ומהלחץ הכנסתי פרטי אשראי ושילמתי. רק אחרי שלא קיבלתי קוד אישור על העסקה לפלאפון קלטתי שכנראה זה פישינג.

מהצד בעלי מתאפק לא להתפוצץ עליי אבל כולו כועס ועצבני למרות שמתאפק.

איזה אנשים רעים שמנצלים את המצב הרעוע של כולנו לגניבת אשראי.

מרגישה פתי ושיצאתי נעל.

אוף

תדווחי לחברה ותבטלי את האשראיהמקורית
והכל בסדר, זה יכול לקרות לכולנו♥️
כן עשיתי את זהמאמינה-בטובאחרונה
אבל אוף עצבנית על בעלי 
אויששש🫂 זה קורה להרבה אנשיםיעל מהדרום
לק"י

זה לא בעיה לבטל אשראי ולקבל חדש מהר.

מקווה שזה לא אאוטינגהריון ולידה

צריכה את עזרתכן איך לתווך לבעלי את האירוע

אני דקה וחצי אחרי לידה עם כמה פיצים מתארחים. לא התאוששתי עדיין ואני מניקה את הניובורן 24/7, היום על שעתיים וחצי שעות שינה כשהכרחתי אותו בלילה להתמודד איתה בלילה כדי שיהיה לי את השעתיים האלה.

הוא חזר ללמוד בזום. אני שומרת על הילדים וזה סופר אינטנסיבי, מסדרת אחריהם, מבשלת להם, מגישה. מניקה מחתלת מחליפה בגדים ושומרת ש"הגדולים" לא יפגעו בה.

בעצמי אין לי ממש מה לאכול, היום ארוחצ הייתה לי שוקולד שקיבלתי במשלוח מנות הבודד שלי וקפה שלא הצלחתי לשתות. כי מתארחים וכשלפ פה כבר ואין מצרכים למרות שקונים.

גם לשתות לא ממש הצלחתי.

התאמצתי מאוד! וההוכחה-חוזרים לי כתמים חד פעמיים במקרים כאלה.

בעלי לא מבין אותי בהרגשה שלי. בגלל שיש זמנים שהוא מאוד נוכח עם הילדים הוא בטוח שזה לא מובן מאליו שהוא עוזר ושאני צריכה להגיד תודה ולשתוק. מבחינתו אני אמורה לתפקד כאחת האדם. אז מה אם אני ממלמלת שטויות על רצפת האגן ועל משכב לידה הוא חושב שזה חארטה. אין לו את ההבנה מה זה להיות אחרי לידה (לידה קשה!)

הוא ישר זורק הכל ואומר שאין בעיה אבל אני לא יכולה "לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה" ושהוא יפסיק את הלימודים לאלתר.

אציין שהוא לא מאוד שמח בלימודים ורוצה לעשות משהו אחר גם ככה, אבל גם אילו היה מפסיק לחלוטין ללמוד (למה צריך?! יש הקלטות ויכול להשלים כשבא לו) הוא היה חופר לי לעשות את הדבר השני שרצה ולא באמת ישחרר אותי קצת לנשום 

וגם חסרה לי ההתעניינות הבסיסית, שלא תמיד הייתה כי הוא טיפוס כזה שצריך ללמד אותו מה אישה צריכה מגבר ולא תמיד אני פנויה בשיא כוחי לתווך גם את הצורך הזה

עייפה רעבה ועצבנית מהסיטואציה. 

ועוד הסביבה טורחת להגיד לי כל פעם כמה שאני ברת מזל שהוא ככה איתי ונוכח.

הלוואי שמישהי קראה אותי

בנוסףDoughnut

לא הוא צריך לבחור אלא היא.

אם הוא יבחר לא לשמור על הגוף שלה? היא צריכה לבחור ולהחליט ולעשות כל מה שצריך בשביל לגרום לזה לקרות- עם שיתוף פעולה שלו או בלעדיו.

נכון שלא כדאי להזמין עכשיו מנקסט לפסח?יעל מהדרום

לק"י

רציתי חולצות לבני הבית....

והלוואי שאמצא בגד לי ולבת הגדולה מהשתיים.

ושיהיה אפשר לחפש בלי טילים מעופפים😅

אולי יגיע לך לשבועות בקצב הזה המקורית

סתם חח

אי אפשר לדעת מה באמת יהיה ומתי יגיע

לנו יש נינג'ה גרילניק חדש2

מושלם

מה שכן סיוט לנקות אותו😂😂

לא מכירה נינג'ה טיגון. אבל בעלי פעם הכין צ'יפס בנינג'ה שלנו. יש בו אופציה של טיגון ללא שמן.

גם לי יש. מכשיר מעולה ואני ממשהמקורית

מרוצה

קניתי באושר עד. 

איך הניקיון?אורוש3
אני מכניסה למדיח. מתנקה מעולההמקורית
מגניבאורוש3
זה מה שחשבתי כשהתלבטתי אם לקנותאורוש3
אז מה עושים? משתמשים או תכלס מציק שכבר מכניסים לתנור?
את יכולה לשים נייר אפייה על התבניתהמקורית

זה מלכלך פחות (גמני עושה את זה)

אם מקפידים לנקות אחרי כל שימוש הוא נשמר אבל זה עקב אכילס של הרבה מאיתנו😬

משתמשת!!!!ניק חדש2

גם יום אחרי יום

האוכל יוצא כ"כ טעים אמאלה ואבאלה.

כמו מנגל 😂 רק בלי פחמים.

יש כזה דבררקאניאחרונה

מיני קיטשן

אנשים מכינים בזה הכל כולל הכל

חוץ מחלות בערך

וזה לא מתלכלך כמעט

שמים נייר אפייה וקצת שמן 

ואז מגלגלים את הנייר אפיה לפח ומנגבים עם נייר סופג

חמותי מכינה עם זה כמויות דברים ויוצא טעים ממש

שניצלים, צ'יפס, קציצות....

לי יש חלבי ואני פחות משתמשת

אבל גיסתי גם בחלבי מכינה הרבה דברים

דגים, תפו"א מוקרמים

קראתי עכשיו פרסום בווינטהמקורית

שמתכוונים להחזיר מוסדות עם מיגון ברביעי כבר, בהתאם להערכת מצב של פיקוד העורף

הדגש הוא - דיפרנציאלי לפי אזורים מטווחים יותר או פחות, קודם ילדי חינוך מיוחד וגנים ממוגנים וכו'

אבלל

זה נשמע הגיוני למישהו?

עדיין יש אזעקות

מה לשלוח ילדים במצב הזה?

מה אתן חושבות?

לגמרי לא הגיוניעם ישראל חי🇮🇱
מיומנה של אם בחופשה הכפויהמתואמת

8:00:

אמא קמה, שמחה שהקדימה את רוב הילדים.

יושבת להתחיל לעבוד.

בינתיים ילדונת מתעוררת, הולכת עם אבא לרופא - השקט נמשך.

ואז תינוקת מתעוררת - מתעקשת להיות על הידיים כל הזמן, אז אמא מנסה לתמרן בינה לבין המחשב.

9:00:

ילדים נוספים מתעוררים, אמא נזכרת שהם קיבלו מערכת שעות ללמידה מרחוק.

ילד א': "לא רוצה, הכנתי לעצמי מערכת שעות!"

בחורונת: "אבל למה הם לא שלחו קודם הודעה בטלפון??"

ילד ג': "אני רוצה לעשות במחשבבבבב!"

10:00:

ילד א' יושב בסוף לשיעור מול המחשב. ילדה ד' מתקשרת לחברה כדי ללמוד איתה מרחוק. המורה של ילד ג' מתקשר בשיחת וידאו לכל הכיתה ואמא מוותרת על הטלפון שלה לטובתו.

10:30:

שני ילדים נוספים מפציעים. ילד ה' גילה שהפסיד שיעור חי. ילד ו' נהנה מהחופש שנותנים לו מהלימודים.

בכיתה של ילד ג' עוד פעם מתקשרים בשיחת וידאו.

11:00:

אמא סיימה לעבוד לבוקר זה ב"ה.

בכיתה של ילד ג' שוב מתקשרים בשיחת וידאו. לפני כן נשלח דף עבןדה בקבוצה. ילד ג' מכריז שהוא לא עושה כלום!

בינתיים חברה של הילדונת מהגן מתקשרת, רוצה לדבר איתה. בפועל חוזרת שוב ושוב ושוב על שמה של הילדונת, ולא מדברת. הילדונת מצידה תורמת את המידע: "יש לי מדבקות!" וחוזרת עליו שוב ושוב ושוב.......

11:30:

מיליון שיחות וידאו שלא נענו מהכיתה של ילד ג'. ילדה ז' נכנסת לשיעור חי בטלפון. ילדה ד' מחכה לתורה. בחורנת מחליטה בכלל לצאת להתנדבות. ילד ה' מסתובב סביב עצמו. ילד א' מסיים את השיעור, הולך לבלות. ילד ו' ממשיך ליהנות מהחופש שלו.

ואמא, וגם אבא -

😵‍💫🥴🤭😅😬🤣🙃🥴🥴🥴🥴🥴

האמת שהבנות חזרו לישון אחרי זמן מהיעל מהדרום
לק"י

לאחת מהן ברגיל ממש קשה לקום. לכן השתעשעתי מה"פתרון" הזה.

פורים נגמר ועדיין נראה שמישהו מתבדח על חשבוננוחגהבגה

נראה לי זמן מעולה לשרשור ממים על המצ"ב..

אהבתי !! מוסיפה עוד כמהדיאן ד.
עוד כמה שברחו לידיאן ד.

ועוד שניים שהכי אהבתי 🤣🤣דיאן ד.

חחחחח קורעעהמקורית
חחח זה מעולה ממשחגהבגה
😂😂😂😂גב'
גדול
יואו! משעשע ממש🤣יעל מהדרום
וואו זה עשה לי ממש שמחמתיכון ועד מעון
אני ביום מטורף מהבוקר, עובדת בלי הפסקה ובמקביל מנהלת בית מרובה ילדים וזומים.
גביע בדרך אלייךחגהבגה

גביע של גלידה שווה כמובן

תודה רבהמתיכון ועד מעון
מקסימה שאת.
חחחחחחגהבגה
😂😂😂😂אפרסקה
נהדרת!!nik

קבלו את זההמקורית

אם פגעו בפס הייצור של וופל לימון - זה ממש פגיעה בשרשרת האספקה הציונית

🤣🤣

מכה קשה חחחח מעולהאורוש3
זה כנראה על אותו בסיס שהכור הוא מפעל טקסטיל🤣יעל מהדרוםאחרונה