הנקודה העיקרית מבחינתי היא שהמאבק הוא כבר לא עם עצמנו (מה צריך לקחת מהפ"מ) אלא כלפי חוץ. ולדעתי זה יכול לקרות מהר מאוד כי רוב העם (והעולם) בריא בנפשו ומתישהו זה יצוף (אם לדוגמא תקום ממשלת שמאל בבחירות שאח"כ הימין יקח בגדול. אותו דבר בארה"ב שם טראמפ נפל רק בגלל הטיפול הלא טוב בקורונה).
והתיקון ברמה הגשמית גם תלוי מאוד בעניין הזה. אם הכסף היה הולך למקומות הנכונים ובאופן הנכון, כלומר אם הייתה תודעה נכונה ששולחת אותו לשם, דברים היו נפתרים במהירות.
ואני דווקא מכיר די טוב עוד שיטות בעניין.. חבד, הרב גינזבורג, ליטאים, חסידות (בלי קשר לחסידות היום בהכרח). הצד השווה שבכולן, ברמה זו או אחרת, זו התעלמות מהטבעיות וכאילו "הכתבה" לקב"ה איך לנהל את המציאות במקום לשמוע מה ה' אומר דרך המציאות (אבל אצל הרב גינזבורג החסר העיקרי לדעתי זו המקובעות לחב"ד ולחסידות). גם בסגנונות לימוד התורה אפשר לראות את החוסר בטבעיות (קדושה כמובן) הזה בא לידי ביטוי.
ויותר מפורט- הטעות לענ"ד זה חוסר ההבנה שאנחנו שותפים עם הקב"ה גם בתיקון עולם החומר והמעשה ולא רק ביצירת האורות הרוחניים שירדו לעולם ויטיבו אותו או בהחזרה מעשית בתשובה.
ממה שזכור לי, מבחינה מעשית ההבדל בין שיטת הרב לשיטת הרב גינזבורג בעניין תיקון המדינה למשל לא נראה לי גדול. ההבדל יותר רעיוני, ביחס למדינה. וזה אגב בדיוק מראה את הכשל בשאר השיטות ה"חרדיות" ואיך כשאין תפיסה מחשבתית נכונה גם דברים שלא אמורים להיות קשורים לתפיסת עולם נפגעים (אסון מירון ממש ממחיש את זה לצערנו).
מה שפחות מודגש בתורת הרב יותר מודגש ומפורט אצל הרב גינזבורג, בגלל דרך ההסבר החסידית, ולכן השילוב ביניהן מצויין (רק לזכור שתורת הרב גינבורג היא המשלימה).
שחרור משעבוד לחומר זה לא קל אמנם, אבל כשזה לא יושב על תפיסה מחשבתית מסויימת, מתישהו זה יקרוס כי אנשים מחפשים גם ערך לחיים. ואדרבה, ההקצנה לצד אחד מעוררת את הצד השני. בנוסף לזה, שעבוד לחומר מסתדר טוב עם מצוות עשה גשמיות כמו הנחת תפילין. החוויתיות שמתעוררת, הרובד הנמוך שבנפש נקרא לזה, יוביל לחיבור מאותו רובד בנפש גם למצוות. מה שחסר לפעמים אצל דתיים.