אחרי הלידה בעלי לא רצה למנוע, אבל אני לא הרגשתי מוכנה לעוד הריון אז מנענו. כשהתינוקת היתה בת חצי שנה הסכמתי להפסיק עם המניעה, אבל עדיין קצת חששתי מהריון נוסף.
בנוסף היה משהו שמאוד רציתי לעשות ומאוד קשה להיות בהריון/ללדת במהלכו. אבל היה נראה שהוא נתקע ואני לא אוכל להתחיל בקרוב, אז מבחינה הגיונית הכי נכון לנו היה ילד נוסף עכשיו או בעוד שנתיים-שלוש.
שבוע אחרי שטבלתי פתאום הכל התחיל להסתדר וכן יכלתי להתחיל את הדבר שרציתי, אבל רק אם אתחיל מיד. החלטנו לחזור למנוע בשקפים ומניעה רצינית יותר מיד אחרי המחזור הבא, שלא הגיע.
השילוב של החששות מהפסקת המניעה והריון ושל התזמון הגרוע (והלא צפוי) עם הדבר שרציתי לעשות גרמו לי לתחושות לא טובות כלפי ההריון. לא הייתי מסוגלת לספר עליו לאף אחד ובאיזשהו מקום קיוותי שהוא פשוט יעלם אם אתעלם ממנו. את כל הבדיקות קבעתי ברגע האחרון האפשרי, כי פשוט לא הייתי מסוגלת להתעסק בזה. קיוותי שעם הזמן אני אצליח להתחבר, אבל זה לא קורה. אפילו להרגיש תנועות כל יום לא גורם לי להתרגש. זה כל כך שונה מהריון הקודם, שרק קראתי על הנושא כל הזמן והתרגשתי וציפיתי ונהנתי לספר לאנשים שקרובים אלי.
אני מפחדת שאחרי הלידה התחושות הקשות ישארו ולא אצליח להתחבר לתינוק.
אני לא יודעת מה אני רוצה מכן, פשוט הרגשתי צורך לפרוק.

)