עשיתי קצת סדר במחשב ומצאתי את הטקסט הזה:
"הנה, מה אתה אומר על זאת? בחורה מקסימה, מאד מוכשרת, מיוחדת מאד"
"אבל אמרתי שאני מחפש נהגת משאית"
"אוי באמת לא זכרתי, אבל מצוין שהעלית את הנקודה הזו. באמת שבוע שעבר אני חושבת שראיתי אותה נוהגת במשאית, ושאלתי אותה אם היא עושה את למחייתה או בשביל הכיף, והיא ענתה 'למה לא להרוויח אלפי שקלים על יום עבודה שנהנים ממנו'? אז לא הייתי מודעת לזה, אבל הנה, אתה רואה שהיא בדיוק מה שחיפשת"
"זה לא קצת מחשיד? אם הייתי מחפש נגנת צ'לו, היית מגלה פתאום שהיא נגנת צ'לו?"
"אולי קצת הגזמתי. אבל לדעתי היא יכולה להיות נהגת משאית מעולה. מההיכרות שלי עם נהגי משאיות, יש לה בדיוק את התכונות הנדרשות. זה מתאים לה בול. וגם אם לא - למה זה כל כך חשוב לך? אני מכירה עשרות זוגות שאף אחד מהצדדים הוא לא נהג משאית, וגם כאלה שכן - מבטיחה לך שזה לא משפיע על הזוגיות הנפלאה שיש להם".
ואז אתה מבין, שלא תקבל משהו יותר טוב במקום אחר - פשוט כי גם אותך משווקים באותה צורה. אז אתה מוותר. "טוב, בסדר, אפגוש אותה".
ואז אתה פוגש אותה, ומגלה איזו אישיות נפלאה, דברים שהשדכנית הזו פשוט לא ידעה שקיים. וכיף לך באמת, ואתה שמח שהסכמת לפגוש אותה.
ואחרי חודש וחצי היא מתקשרת אליך ואתה שמח לדבר איתה, והיא מתחילה לגמגם ואתה כבר יודע מה זה אומר. ואז היא מסבירה, שהבטיחו לה שאתה קצין, ולא אמרו לה שהתכוונו שפעם אחת היה בעבודה אצלך קצין בטחון שביקש עזרה במשהו ונעתרת בחפץ לב. אז עם כל ההערכה אליך, היא יודעת שמי שהוא לא קצין פשוט אין לו את התכונות האלה, והיא לא יכולה להתפשר על זה. והיא כבר חשבה על זה המון והתייעצה על זה עם כל מי שהיא מכירה. אז אתה באמת בחור טוב, אבל זה לא ילך.
ואתה מתקשר לשדכנית שוב, ולך תסביר לה שאתה לא בררן.